Opdateret marraskuu 2023

Paras leivänpaahdin – Katso markkinoiden 10 parasta leivänpaahdinta 2023

Leivänpaahdintestissämme tarkastelemme markkinoiden 10 parasta leivänpaahdinta tällä hetkellä. Valittujen mallien löytämiseksi olemme tutkineet laajan valikoiman riippumattomia testejä sekä kotimaasta että ulkomailta sekä käyttäjien arvosteluja. Päivitämme testiä säännöllisesti, joten voit aina olla varma, että löydät markkinoiden parhaat mallit.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Sage BTA720 9
paras leivänpaahdin, jossa on lähtölaskentatoiminto

Sage BTA720 leivänpaahdin

KitchenAid 5KMT2115EO 11
paras leivnpaahdin jossa on lämpimänäpito-toiminto

KitchenAid 5KMT2115EO

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Vertailemme testissä parhaita leivänpaahtimia ja ominaisuuksia niiden hyvien ja huonojen puolien perusteella, mutta annamme niille myös yksilöllisen ja kokonaispisteytyksen tärkeimpien osto-kriteerien perusteella; tyyppi, ajankulutus, paahto-ominaisuudet, asetusmahdollisuudet ja lisäominaisuudet.

Osto-oppaasta käsittelemme leivänpaahdinten ominaisuuksia ja osto-kriteerejä ja niiden merkityksestä leivänpaahdinta valittaessa. Testin ja osto-oppaan avulla on helpompi löytää juuri omiin tarpeisiin sopiva paras leivänpaahdin.

Graef TO 62

testin paras leivänpaahdin 2023

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Kapasiteetti
  3
 • Ritilän ominaisuudet
  5
 • Asetusvaihtoehdot
  4
 • Lisäominaisuudet
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Nopea paahtaminen (107 sekuntia tuoretta leipää, 132 sekuntia pakastettua leipää).
 • pros-icon.svg Ravistuu tasaisesti (90 % testeissä)
 • pros-icon.svg Paljon lisäominaisuuksia hintaan nähden
 • pros-icon.svg Paahtaa pakastetusta leivästä leivän tasaisesti
Ulemper
 • cons-icon.svg Siinä ei ole bagel-toimintoa

Detaljeret gennemgang

Saksalainen tuotemerkki Graef ei ole vielä kovin tunnettu täällä Tanskassa, mutta se on kuitenkin tuotemerkki, joka tunnetaan hyvästä ja vakaasta laadusta.

Graef TO 62 on testimme voittaja ja paras leivänpaahdin 2023. Se on hyvä yleismalli, joka valmistaa leivät nopeasti. Se on myös malli, joka paahtaa leivän testissämme tasaisimmin, mistä se saa paljon kiitosta testeissä.

Tutkimuksemme mukaan se kuumenee paljon, joten aloita matalilla asetuksilla, kunnes tutustut siihen. Muuten olet vaarassa polttaa leipäsi.

Mallissa on hienoja ominaisuuksia, kuten sulatus, uudelleenlämmitys ja sämpylänlämmitin.

Yksi asia, joka todella erottaa tämän leivänpaahtimen muista, on se, että se valmistaa pakasteesta otetun leivän tasaisesti. Se ei ruskistu kovinkaan paljon, mutta itse paahtopinta on tasaisempi ja tasaisempi kuin muilla testissä olleilla.

Luokituksemme

Graef TO 62 -leivänpaahtimella saat todella hyvän leivänpaahtimen, joka täyttää tärkeimmän tehtävänsä: paahtaa leivän tasaisesti ja nopeasti. Siinä ei ole yhtä paljon lisäominaisuuksia kuin joissakin testin kalliimmissa malleissa, mutta arkipäivän leivänpaahtimeksi se on paras malli. Suosittelemme sitä sekä suuremmille että pienemmille perheille. Suurempien perheiden on kuitenkin syytä huomioida, että kapasiteetti on kaksi leipää kerrallaan.

Tyyppi: Pystymalli Kapasiteetti: 2 Vaihtoehdot ja asetukset: 6 Bagel-toiminto: Ei Sulatus-toiminto: Kyllä Ajastintoiminto: Ei Teho: 850-1000 w Lokeron koko: 20 x 27 x 18 cm Irrotettava murulokerikko: Kyllä Paino (kg): 1,5 kg

Philips HD2581/90 leivänpaahdin

paras leivänpaahdin halvemmassa hintaluokassa

3.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Kapasiteetti
  3
 • Ritilän ominaisuudet
  3
 • Asetusvaihtoehdot
  4
 • Lisäominaisuudet
  3
Fordele
 • pros-icon.svg 8 paahtoasetusta (paljon hintaan nähden)
 • pros-icon.svg Loistava tuoreen leivän kanssa
 • pros-icon.svg Sisältää sämpylätelineen sämpylöiden helppoa lämmittämistä varten.
Ulemper
 • cons-icon.svg Vaikea asettaa – vaikea paahtaa leivät tasaisesti
 • cons-icon.svg Vähemmän hyvä pakasteesta leivottuun leipään kuin muut testin mallit.
 • cons-icon.svg Siinä ei ole bagel-toimintoa

Detaljeret gennemgang

Tämä Philipsin leivänpaahdin todistaa, että hyvän leivänpaahtimen ei tarvitse olla kallis. Testin halvimpana mallina tämä edullinen leivänpaahdin suoriutuu testeissä yllättävän hyvin.

Kuten monissa kalliimmissa malleissa, siinä on 8 paahtoasetusta, sulatus- ja uudelleenlämmitystoiminto.

Toisin kuin monissa muissa testissä olleissa pystymalleissa, tässä on mukana paahtoteline, jolla voit lämmittää kokonaisia ja puolikkaita sämpylöitä.

Siinä ei kuitenkaan ole bagel-toimintoa (mahdollisuus paahtaa toisella puolella ja lämmittää toisella puolella), kuten useissa muissa testissä olleissa laitteissa.

Testeissä se paahtaa tuoreen leivän tasaisesti 129 sekunnissa ja pakasteesta otetun leivän 161 sekunnissa. Pakastettu leipä ei kuitenkaan paahdu yhtä tasaisesti.

Valitettavasti se osoittautuu vaikeammaksi asentaa kuin muut testin mallit, mutta harjoittelun jälkeen tämän ei pitäisi olla ongelma.

Luokituksemme

Philips HD2581/90 on edullinen leivänpaahdin, joka paahtaa leivän yllättävän hyvin. Leivänpaahdin sopii parhaiten tuoreelle leivälle, joten emme suosittele sitä niille, jotka paahtavat usein pakastettua leipää. Se ei paahda yhtä nopeasti kuin KitchenAidin Artisan -leivänpaahdin, mutta kymmenesosalla hinnasta leivänpaahdin tekee hyvää työtä. Koska siihen mahtuu kaksi viipaletta kerrallaan, se ei ole tarkoitettu suurperheille, mutta pariskunta tai yksinelävä henkilö, joka ei ole muotoilun ystävä, arvostaa sitä. Se on myös loistava edullinen leivänpaahdin paahtoleivän paahtamiseen, koska leivänpaahtimessa on myös paahtoteline.

Tyyppi: Pystymalli Kapasiteetti: 2 Vaihtoehdot ja asetukset: 8 Bagel-toiminto: Ei Sulatus-toiminto: Kyllä Ajastintoiminto: Ei Teho: 830 w Lokeron koko: 21 x 30 x 18 cm Irrotettava murulokerikko: Kyllä Paino (kg): 1,1 kg

Kitchenaid Artisan leivänpaahdin

premium-kategorian paras leivänpaahdin

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  3
 • Kapasiteetti
  3
 • Ritilän ominaisuudet
  4
 • Asetusvaihtoehdot
  5
 • Lisäominaisuudet
  5
Fordele
 • pros-icon.svg 7 asetusta testin toiseksi korkein
 • pros-icon.svg Suunniteltu LED-ajastimella, jotta sinulla on täydellinen yleiskuva paahtoprosessista.
 • pros-icon.svg Suunniteltu automaattisella anturilla, jossa on lämmönsäilytystoiminto
 • pros-icon.svg Voi lämmittää kaikenlaista leipää – jopa rinkeleitä ja voileipiä.
 • pros-icon.svg Paahtaa tuoreen leivän vain yli 100 sekunnissa
Ulemper
 • cons-icon.svg Tilaa vain kahdelle leivälle
 • cons-icon.svg Vähemmän hyvä pakasteesta otetun leivän leivän paahtamisessa
 • cons-icon.svg Raskas (5 kg) Testin raskain.

Detaljeret gennemgang

KitchenAid on maailmankuulu laadukkaista retrokeittiölaitteistaan.

Tämän KitchenAidin Artisan-sarjan retrohenkisen leivänpaahtimen kanssa ei voi mennä pieleen. Leivänpaahtimessa on automaattinen tunnistin, jossa on lämmönsäätötoiminto, ja siinä on seitsemän eri paahtoasetusta. Se on myös varustettu erityisellä lähtölaskenta-ajastimella, joten voit seurata, milloin leipä on valmis.

Jos etsit parasta leivänpaahdinta, tämä KitchenAidin Artisan-malli on loistava valinta.  Kitchenaid-leivänpaahdin on toimiva ja sillä voi lämmittää sekä leivät että sämpylöitä.

Leivänpaahdin on pystymalli, mikä rajoittaa sen kapasiteettia, mutta se ei vie paljon tilaa työtasolta.

Useita mukautusvaihtoehtoja

Kauniin muotoilunsa ja vankan rakenteensa lisäksi Kitchenaidin leivänpaahdin on varustettu monilla hienoilla ominaisuuksilla. Siinä on esimerkiksi seitsemän erilaista paahtoasetusta, joten voit helposti päättää, miten paahteiseksi haluat leipäsi. Vertailun vuoksi Smeg leivänpaahtimessa on 6 asetusta.

Lisäksi siinä on 4 lisätoimintoa: voileipä, bagel, sulatus ja lämpimänä pitäminen.

Rinkeli/pulla-toiminto on erityisen nokkela, sillä se paahtaa toisella puolella ja lämmittää toisella puolella. Kiinnitä huomiota voileipä/paahtoleipä-toimintoon. Voileivän täytteet eivät saa tippua paahtimeen. Tätä varten suosittelemme sen sijaan leivänpaahdinta.

Testeissä malli paahtaa nopeasti ja tasaisesti tuoreen leivän, kun taas pakastetun leivän paahtaminen ei onnistu yhtä hyvin. Tässä se paahtuu epätasaisemmin.

Luokituksemme

KitchenAidin Artisan on epäilemättä loistava leivänpaahdin, jota tulet varmasti rakastamaan. Se on kuitenkin myös yksi testimme kalleimmista, mikä on harmillista, sillä kaikilla ei ole varaa tähän hintaluokkaan. Tästä huolimatta, jos raha ei ole ongelma, saat Kitchenaid-leivänpaahtimella vastauksen Rolls Royceen.

Tyyppi: Pystymalli Kapasiteetti: 2 Vaihtoehdot ja asetukset: 7 Bagel-toiminto: Kyllä Sulatus-toiminto: Kyllä Ajastintoiminto: Kyllä Teho: 1240 w Lokeron koko: H: 22,6 x B: 18 x D: 34,8 cm Irrotettava murulokerikko: Kyllä Paino (kg): 5 kg

Magimix Vision leivänpaahdin

Paras läpinäkyvä leivänpaahdin

Fordele
 • pros-icon.svg Läpinäkyvä, jotta voit pitää leipää silmällä paahtamisen aikana.
 • pros-icon.svg 8 asetusta (korkein testeissä)
 • pros-icon.svg 3 vuoden takuu
Ulemper
 • cons-icon.svg Paahda vähemmän tasaisesti pakastetun leivän kanssa

Detaljeret gennemgang

Jos etsit erilaista leivänpaahdinta, tämä Magimix-leivänpaahdin saattaa olla vastaus. Tämä versio erottuu muista leivänpaahtimista sillä, että sen sivut ovat läpinäkyvät. Näin voit aina pitää leipää silmällä, kun se kypsyy. Jos ostat tämän leivänpaahtimen, leipä ei enää pala, jos ostat tämän leivänpaahtimen.

Ranskalainen Magimix-yritys on luonut pystypaahtimen, joka eroaa muista testissä olleista malleista sillä, että se on läpinäkyvä. Magimix Vision leivänpaahtimeen mahtuu kaksi viipaletta kerrallaan, ja lasiset sivut ovat irrotettavissa, jotta ne on helppo puhdistaa.

Leivänpaahdin eristetyllä lasilla

Leivänpaahtimessa on erikoiseristetty kaksinkertainen lasi, joten sinun ei tarvitse pelätä, ettei se kestäisi käyttöä. Siinä on 8 paahtoasetusta, mikä on enemmän kuin KitchenAid Artisanissa ja Smegissä, joissa on 7 ja 6 paahtoasetusta.

Smeg leivänpaahtimen tavoin myös tässä on leveät lokerot, joihin mahtuu paksuja leipäpaloja.

Riippumatta siitä, minkä paahtoasetuksen aloitat, leipä nousee automaattisesti, kun ohjelma on päättynyt. Näin voit helposti irrottaa leipäviipaleet polttamatta itseäsi. Kuulet myös äänimerkin, kun leipä on paahtunut loppuun.

Kuten Smeg leivänpaahdin, testit osoittavat, että Magimix Vision ei paahda yhtä tasaisesti kuin KitchenAid Artisan. Etenkin pakastetusta leivästä paahdettaessa se paahtaa epätasaisesti. Toisaalta Magimix Vision paahtaa tuoreen leivän yhtä nopeasti, ja pakastetun leivän paahtaminen kestää 119 sekuntia.

Huolimatta siitä, että sivut voidaan irrottaa, testit osoittavat, että puhdistus ei ole helpompaa kuin muissa pystymalleissa.

Kuten muissakin malleissa, tässäkin Magimix Vision mallissa on irrotettava murualusta.

Luokituksemme

Magimix Le Toaster -leivänpaahtimella saat erikoisleivänpaahtimen, jonka avulla saat juuri haluamasi paahtoasteen. Se edellyttää kuitenkin, että pidät leipää silmällä läpinäkyvien sivujen kautta.

Hinnaltaan tämä melko hyvä leivänpaahdin on kallis, varsinkin kun otetaan huomioon sen keskinkertainen paahtoteho ja se, että siihen mahtuu vain kaksi viipaletta kerrallaan.

Tyyppi: Pystymalli Kapasiteetti: 2 Vaihtoehdot ja asetukset: 8 Bagel-toiminto: Kyllä Sulatus-toiminto: Kyllä Ajastintoiminto: Ei Teho: 1450 w Lokeron koko: 23 x 40 x 17 Irrotettava murulokerikko: Kyllä Paino (kg): 3,8 kg

OBH Inox Horizon leivänpaahdin

Paras leivänpaahdin, litteä malli

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri pinta-ala mahdollistaa leivän paahtamisen useissa eri kokoluokissa.
 • pros-icon.svg Kevyt (1,2 kg)
Ulemper
 • cons-icon.svg Ravistuu hitaammin kuin muotokuvamallit
 • cons-icon.svg Ei sulatustoimintoa

Detaljeret gennemgang

OBH Nordican litteä leivänpaahdin on ihanteellinen niille, jotka haluavat suuremman kapasiteetin ja paremmat vaihtoehdot erityyppisten leipien paahtamiseen.

OBH Nordican INOX Horizon -leivänpaahtimella ei ole rajoituksia leipätyyppien ja -paksuuksien suhteen. Leipä paahdetaan kuitenkin vain yhdeltä puolelta kerrallaan.

Litteä leivänpaahdin tuottaa vähemmän lämpöä

Litteissä leivänpaahtimissa on usein vähemmän lämmityselementtejä kuin pystypaahtimissa, joten ne lämpenevät hitaammin. Näin on myös tässä mallissa.

Testeissä tuoreen leivän paahtaminen kestää 186 sekuntia ja pakastetun 212 sekuntia. KitchenAid Artisan -laitteella siihen kuluu hieman yli 1 minuutti.

Testien mukaan paahtaminen ei myöskään ole täysin tasaista. Lämmityselementit sijaitsevat keskellä, ja on selvästi nähtävissä, että leipä paahtuu enemmän keskellä ja vähemmän sivuilla – varsinkin jos päälle asetetaan monta leipäpalaa.

Mallissa on portaattomasti säädettävä paahtotason asetus, mikä on etu. Vaikka se vaatii hieman harjoittelua, saat helpommin paahdettua leivän haluamallasi tavalla.

Tutkimuksemme mukaan malli antaa hyvin kovaäänisen piippausäänen paahtamisen päättyessä, mikä voi olla pitkällä aikavälillä väsyttävää. Se on kuitenkin ihanteellinen kuulovammaisille.

Yksi tämän leivänpaahtimen eduista on sen alhainen paino, 1,2 kg. Vertailun vuoksi Magimix Le Toaster painaa 3,8 kg. Vaikka litteä malli vie enemmän tilaa työtasolla, sitä on helpompi viedä kaapista edestakaisin sen alhaisen painon ansiosta.

Luokituksemme

OBH Nordica INOX Horizon -leivänpaahtimella saat tasaisen ja edullisen leivänpaahtimen. Sen keskinkertaisen paahtotehon ja ajankäytön vuoksi emme suosittele sitä niille, jotka paahtavat leipää joka aamu. Se on hyvä leivänpaahdin niille, jotka paahtavat leipää satunnaisesti ja joilla on esimerkiksi kuulovamma.

Tyyppi: Litteä malli Kapasiteetti: 4 Vaihtoehdot ja asetukset: 7 Bagel-toiminto: - Sulatus-toiminto: Ei Ajastintoiminto: Ei Teho: 700 Lokeron koko: 7 x 26 x 39 Irrotettava murulokerikko: Kyllä Paino (kg): 1,2 kg

Dualit LITE leivänpaahdin

paras kompakti leivänpaahdin

Fordele
 • pros-icon.svg Pieni ja kompakti leivänpaahdin, joka ei vie paljon tilaa tai painoa
 • pros-icon.svg Varustettu High-Lift-toiminnolla, jotta saat leivän helposti ulos, kun se on kuumaa.
Ulemper
 • cons-icon.svg Paahtaa hitaammin kuin muut testin seisovat mallit (yli 2 minuuttia).

Detaljeret gennemgang

Dualit on tunnettu minimalistisesta ja tyylikkäästä muotoilustaan. LITE-pystypaahdin on pienikokoinen ja yksinkertainen muotoilu, ja sitä kehutaan sen erinomaisista paahto-ominaisuuksista.

Dualit LITE leivänpaahtimen muotoilu on hyvin yksinkertainen, ja sen paino on vain 1,5 kg. Siksi Dualit LITE on malli, jota on helppo siirrellä keittiössä tarpeen mukaan ilman, että siitä on haittaa.  Lisäksi yksinkertainen muotoilu takaa, että Dualit LITE sopii useimpiin koteihin.

Hyvät ritiläominaisuudet

Älä anna Dualit LITE:n yksinkertaisen ulkonäön hämätä. Testeissä mallia on kehuttu leivän tasaisesta paahtamisesta, ja portaattomasti säädettävä paahtotoiminto on helppo asettaa.

Jotta leipä paahtuu tasaisesti, leipäviipaleet on asetettava leivänpaahtimeen vaakasuoran sijoittelun sijasta “alaspäin”. Jos ne asetetaan vaakasuoraan, yläosa ei paahdu.

Mallissa on sulatus- ja uudelleenlämmitystoiminto, ja siinä voi myös paahtaa rinkeleitä tai sämpylöitä, joten vaihtoehtoja on paljon. Leivänpaahtimessa on myös korkea nostotoiminto, joten voit nostaa leivät korkeammalle, kun otat sen pois. Tämä minimoi sormien palamisen riskin.

Kuten useimmissa muissakin pystymalleissa, siinä on tilaa kahdelle leipäviipaleelle kerrallaan, eikä se ole ihanteellinen suurille perheille.

Dualit LITE on hitaampi kuin esimerkiksi KitchenAid Artisan -malli, jossa leivän paahtamiseen menee noin 1 minuutti. Tämä kestää hieman yli 2 minuuttia.

Luokituksemme

Dualit LITE -leivänpaahtimella saat kompaktin pystymallin, joka paahtaa leivät tasaisesti. Halvemmasta hinnasta huolimatta voit paahtaa tasaisemmin kuin esimerkiksi Magimix Vision Le Toaster. Se on kuitenkin myös hitaampi. Design-leivänpaahdin on edullinen useimmille ihmisille, ja kun otetaan huomioon paahto-ominaisuudet, saat paljon vastinetta rahoillesi. Dualit LITE on ihanteellinen pariskunnalle tai sinkulle, joka rakastaa päivittäin vastapaahdettua leipää.

Tyyppi: Pystymalli Kapasiteetti: 2 Vaihtoehdot ja asetukset: 8 Bagel-toiminto: Kyllä Sulatus-toiminto: Kyllä Ajastintoiminto: Ei Teho: 1100 w Lokeron koko: 20 x 17 x 28,8 cm Irrotettava murulokerikko: Kyllä Paino (kg): 1,5 kg

Smeg TSF02SSEU Leivänpaahdin

paras leivänpaahdin, jossa on tilaa neljälle leivälle

Fordele
 • pros-icon.svg Tilaa neljälle levylle kerralla
 • pros-icon.svg Erittäin leveät tarjottimet (tilaa paksuille leipäviipaleille).
 • pros-icon.svg Irrotettava murulokerikko helpottaa puhdistusta
Ulemper
 • cons-icon.svg Paahtaa epätasaisemmin kuin muut testin mallit (koskee sekä tuoretta että pakastettua leipää).

Detaljeret gennemgang

Tällä Smegin seisovalla leivänpaahtimella voit paistaa neljä leipäpalaa kerralla. Lisäksi voit jopa paistaa monenlaisia leipiä, sillä tuotteessa on useita asetuksia ja leveät lokerot, joihin mahtuvat sekä paksut että ohuet viipaleet. Mallissa on myös tyylikäs muotoilu.

Kuten KitchenAid, myös Smeg on maailmankuulu kirkkaiden värien retro-keittiötuotteistaan.

Jos etsit pystysuoraa leivänpaahdinta, jossa voi paistaa useita leipiä ja leipätyyppejä kerrallaan, tämä Smeg leivänpaahdin on loistava valinta. Vaikka Smeg on suurempi ja vie enemmän tilaa kuin muut pystymalliset, Smeg painaa vähemmän kuin KitchenAid Artisan, joka painaa 5 kg verrattuna Smegin 3,3 kg:n painoon.

Leivänpaahdin leveillä tarjottimilla

Tämä Smeg leivänpaahdin tekee jopa neljä viipaletta kerralla ja valmistaa erilaisia leipiä, koska siinä on leveät lokerot. Lokeroiden leveys on 36 mm, joten niissä on runsaasti tilaa kaikenlaisille leiville. Esimerkiksi sämpylöiden, ranskanleivän tai bagelien paahtaminen ei ole ongelma.

Tutkimuksemme mukaan Smeg ei paahda yhtä tasaisesti kuin muut testimme mallit. Lisäksi sekä tuoreen että pakasteleivän paahtamiseen kuluu lähes kaksi minuuttia, kun KitchenAid Artisan -mallilla vastaava aika on vain reilu minuutti.

Jos sinulla on suurempi perhe, joka tarvitsee paahtoleipää, tämä Smeg leivänpaahdin on loistava, sillä siinä on tilaa neljälle leivälle kerralla

Malli on varustettu myös useilla lisätoiminnoilla, kuten leivontatoiminto, sulatus- ja uudelleenlämmitystoiminto.

Luokituksemme

Jos etsit pystymallista leivänpaahdinta, jonka kapasiteetti on suurempi kuin 2 viipaletta leipää, Smegin leivänpaahdin on täydellinen valinta sinulle.

Sen paahtimen suorituskyky ei yllä KitchenAidin tasolle, mutta se on myös puolet halvempi. Vaikka hinta on edelleen korkealla tasolla, tässä on paljon enemmän, ja mielestämme saat hintaan nähden hyvännäköisen ja suuren paahtimen joka sopii moneen keittiöön.

Tyyppi: Pystymalli Kapasiteetti: 4 Vaihtoehdot ja asetukset: 6 Bagel-toiminto: Kyllä Sulatus-toiminto: Kyllä Ajastintoiminto: Kyllä Teho: 1370 w Lokeron koko: H: 21x B:41 X d:21 Irrotettava murulokerikko: Kyllä Paino (kg): 3,3 kg

Bodum Bistro leivänpaahdin

paras leivänpaahdin, jossa on johdonpidike

Fordele
 • pros-icon.svg Helpompi puhdistaa kuin muut testin mallit.
 • pros-icon.svg Paahtaa tasaisemmin kuin muut testeissä
 • pros-icon.svg Jalkajalka, jossa on kaapelipidike, ja kevyt optimaalisen säilytyksen vuoksi.
 • pros-icon.svg Pop-up-ritilä sämpylöitä varten
Ulemper
 • cons-icon.svg Paahtaa hitaasti (152 sekuntia tuoreelle leivälle).

Detaljeret gennemgang

Bodumin leivänpaahtimessa on moderni ja tyylikäs ulkonäkö. Kuten muissakin Bistro-sarjan keittiökoneissa, siinä on ympäriinsä kumipinta, joka helpottaa puhdistamista. Kuten useimmissa testissämme olleissa leivänpaahtimissa, siinä on irrotettava murualusta, ja testit osoittavat, että se on helppo puhdistaa sisältä.

Se on testin ainoa malli, jossa on sisäänrakennettu johdonpidike, ja se on kokonsa ansiosta helppo säilyttää.

Luokituksemme

Bodumin Bistro-mallilla saat edullisen leivänpaahtimen, joka voi paahtaa leivät tasaisesti ja johdonmukaisesti. Se, että joudut odottamaan pidempään kuin useimmat testin paahtimet, on pieni haittapuoli, mutta tulos on odottamisen arvoinen. Pidämme myös sisäänrakennetusta johtotelineestä ja ponnahdusritilästä sämpylöitä varten.

Tyyppi: Pystymalli Kapasiteetti: 2 Vaihtoehdot ja asetukset: 5 Bagel-toiminto: Ei Sulatus-toiminto: Kyllä Ajastintoiminto: Ei Teho: 940 w Lokeron koko: 21,52 x 15,5 x 26,5 cm Irrotettava murulokerikko: Kyllä Paino (kg): 1,5 kg

Sage BTA720 leivänpaahdin

paras leivänpaahdin, jossa on lähtölaskentatoiminto

Sage BTA720

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Peek&Pop-toiminto, jonka avulla voit seurata paahtoprosessia sitä mukaa kun se tapahtuu.
 • pros-icon.svg Countdown-toiminto
 • pros-icon.svg Paljon tilaa sekä ohuille että paksuille leipä- ja sämpyläviipaleille (enintään 4 cm).
 • pros-icon.svg Tyylikäs ruostumattomasta teräksestä valmistettu muotoilu
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei laske leipää automaattisesti
 • cons-icon.svg Hidas paahto 2 min ja 40 sekuntia

Detaljeret gennemgang

Sage-tuotemerkki on tullut tunnetuksi korkean teknologian ja korkealaatuisten keittiökoneiden valmistajana. Maailmankuulu kokki Heston Blumenthal auttaa tuotteiden kehittämisessä, mikä näkyy erityisesti niiden monissa ominaisuuksissa. Hänet tunnetaan ruoanlaitosta, joka haastaa perinteiset menetelmät ja noudattaa tieteellisempää lähestymistapaa.

Tämä hyvä leivänpaahdin eroaa muista malleista Peek&Pop-toiminnolla. Sen avulla voit seurata paahtoprosessia sen edetessä, jolloin voit välttää palaneen leivän. Siinä on myös erittäin leveät 4 cm:n paahtoaukot, joten voit paahtaa myös sämpylöitä.

Toinen ominaisuus, joka erottaa tämän leivänpaahtimen muista, on että leivänpaahtimessa on myös lähtölaskentajärjestelmä, josta näet aina, kuinka paljon aikaa paahtamiseen on jäljellä.

Testeissä malli toimii hyvin. Sillä voit paahtaa tasaisesti, mutta hitaammin kuin muut vastaavat leivänpaahtimet. Muista lyhentää paahtoaikaa, jos paahdat leivät peräkkäin, jotta vältät palaneen leivän.

Luokituksemme

Sage-leivänpaahdin on tyylikäs, ruostumattomasta teräksestä valmistettu hyvä leivänpaahdin, jossa on älykkäitä ominaisuuksia. Pidämme erityisesti lähtölaskentatoiminnosta ja Peek & Pop -toiminnosta, mutta hidas nopeus on huono puoli. Se ei ole ihanteellinen kiireisiin arkiaamuihin, eikä se sovi suurille perheille. Mutta pariskunnan tai yksineläjän satunnaiseen viikonloppupaistiin se on hyvä valinta. Hinnaltaan se on leivänpaahdintestimme muiden mallien keskitasoa.

Tyyppi: Pystymalli Kapasiteetti: 2 Vaihtoehdot ja asetukset: 5 Bagel-toiminto: Kyllä Sulatus-toiminto: Kyllä Ajastintoiminto: Kyllä Teho: 1000 w Lokeron koko: 20 x 27 x 19 cm Irrotettava murulokerikko: Kyllä Paino (kg): 2 kg

Stelton Emma leivänpaahdin

Paras käyttäjäystävällinen leivänpaahdin

Fordele
 • pros-icon.svg Erittäin käyttäjäystävällinen
 • pros-icon.svg Helpompi puhdistaa kuin muut leivänpaahtimet
 • pros-icon.svg Nopea paahtaminen (102 sekuntia tuoreelle leivälle ja 96 sekuntia pakastetulle leivälle).
Ulemper
 • cons-icon.svg ei ole sämpylänlämmitintä
 • cons-icon.svg ei sisällä uudelleenlämmitystoimintoa

Detaljeret gennemgang

Tämän Stelton-leivänpaahtimen avulla leivänpaahdinta ei tarvitse pakata pois, kun sitä ei käytetä. Mallissa on hyvin yksinkertainen muotoilu, ja siitä on nopeasti tullut moderni klassikko kauniin muotoilunsa ansiosta.

Mallissa on pehmeät muodot ja Emma-sarjalle ominainen, hieman kaareva pyökki.

Kuten useimmissa muissakin pystysuorissa leivänpaahtimissa, siinä on tilaa kahdelle paahtoleipäsiivulle kerrallaan, ja kuten KitchenAidin Artisanissa, voit tarjoilla paahtoleipää nopeasti, vain alle kahdessa minuutissa.

Toisin kuin Philips HD2581:ssä, siinä ei ole paahtotelinettä, mutta siinä on bagel-toiminto, joten voit paahtaa vain toisen puolen.

Kuten monet muutkin testin mallit, sillä on vaikeuksia paahtaa pakastettua leipää yhtä hyvin kuin tuoretta leipää. Toisaalta siinä on 7 asetusta, joilla voit kokeilla eri paahtoasteita.

Luokituksemme

Stelton Emma -leivänpaahdin on tyylikäs leivänpaahdin upealla muotoilulla. Pidämme siitä, että sillä voi paahtaa leivät nopeasti, vaikka se onkin paras leivänpaahdin juuri tuoreelle leivälle.

Se on hinnoiteltu keskihintaluokan yläpäähän, ja tämä huomioon ottaen on mielestämme sääli, että siinä ei ole uudelleenlämmityst-oimintoa eikä mukana tulevaa paahtotelinettä.

Kuten muitakaan leivänpaahtimia, joihin mahtuu 2 paahtoleipää, emme suosittele sitä lapsiperheille.

Tyyppi: Pystymalli Kapasiteetti: 2 Vaihtoehdot ja asetukset: 7 Bagel-toiminto: Kyllä Sulatus-toiminto: Kyllä Ajastintoiminto: Ei Teho: 870-1030 w Lokeron koko: 20 x 20 x 30 cm Irrotettava murulokerikko: Kyllä Paino (kg): 1,8 kg

KitchenAid 5KMT2115EO

paras leivnpaahdin jossa on lämpimänäpito-toiminto

KitchenAid 5KMT2115EO

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tilaa 2,8 cm:n paksuisille leipäviipaleille.
 • pros-icon.svg Paahtoasteen portaaton säätö
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei tarpeeksi syvä pitkille leipäviipaleille
 • cons-icon.svg Ei paahdu tasaisesti testeissä.

Detaljeret gennemgang

Tässä Kitchenaid-leivänpaahtimessa on klassisen retrohenkinen leivänpaahdin. Mallissa on portaaton asetus ja tilaa kahdelle paksulle viipaleelle kerrallaan. Jos paahdat bageleita, se voidaan myös asettaa paahtamaan vain toisen puolen leivästä.

Leivänpaahdin on valmistettu metallista, ja siinä on kaunis lakattu viimeistely. Toisin kuin Kitchenaidin Artisan -malli, tämä ei laske ja nosta leivät automaattisesti, vaan siinä on kouru, jota painetaan alas tai ylös.

Tutkimuksemme mukaan se paahtaa leivän nopeasti, mutta ei tasaisesti. Testeissä se paahtui enemmän toiselta puolelta kuin toiselta. Kuten useimmat muutkin mallit, se on paras tuoreelle leivälle.

Laajojen lokeroiden ansiosta se sopii erinomaisesti paksumman leivän ystäville, sillä siihen mahtuu 2,8 cm:n viipaleet.

Testauksessa huomasimme myös, että se ei ole tarpeeksi syvä pitkille leipäviipaleille – ne eivät paahdu yläreunassa. Normaalikokoiset leipäviipaleet, kuten paahtoleipä, eivät kuitenkaan ole ongelma.

Pidämme erityisesti siitä, että se voi pitää leivän lämpimänä jopa 3 minuuttia paahtamisen jälkeen. Tämä tarjoaa suurta joustavuutta kiireiseen päivään.

Luokituksemme

Jos pidät KitchenAidin muotoilusta, mutta sinulla ei ole varaa Artisan-leivänpaahtimeen, tämä malli on paljon edullisempi. Se ei tee kaikkia samoja asioita, mutta jokapäiväisiin tarpeisiin se riittää mainiosti.

Kiireistä lapsiperhettä luultavasti ärsyttää että kerralla voi paahtaa vain 2 paahtoleipäpalaa, mutta leivät paahtuvat toisaalta melko nopeasti.

Tyyppi: Pystymalli Kapasiteetti: 2 Vaihtoehdot ja asetukset: 5 Bagel-toiminto: Kyllä Sulatus-toiminto: Ei Ajastintoiminto: Ei Teho: 924-1100 w Lokeron koko: 21 x 29 x 20 cm Irrotettava murulokerikko: Kyllä Paino (kg): 1,8 kg

Guide Miten löytää paras leivänpaahdin

 
removal.ai_b3f60244-ea07-4342-a907-69737906030d-graef-to-62.png

Graef TO 62

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b6085c2042-Philips-HD2581-90-Broedrister-2.png

Philips HD2581/90 leivänpaahdin

httpfm30i.testwp-contentuploads20210861bcbd6fe3bf2-KitchenAid-Artisan-broedrister-2-skiver-2.png

Kitchenaid Artisan leivänpaahdin

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b607accb4b-Magimix-Vision-broedrister-2.png

Magimix Vision leivänpaahdin

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b607c36d8c-OBH-Inox-Horizon-Broedrister-2.png

OBH Inox Horizon leivänpaahdin

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b607d7d0e9-Dualit-LITE-broedrister-2.png

Dualit LITE leivänpaahdin

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b606e95543-Smeg-TSF02SSEU-Broedrister-2.png

Smeg TSF02SSEU Leivänpaahdin

httpfm30i.testwp-contentuploads20210861bcbd7b2c40d-Bodum-Bistro-Broedrister-En-stilren-broedrister-2.png

Bodum Bistro leivänpaahdin

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b6087850f3-Sage-BTA720-toaster-2.png

Sage BTA720 leivänpaahdin

Stelton-Emma.webp

Stelton Emma leivänpaahdin

removal.ai_fd04e09c-f805-4c77-b286-c4860fa776c0-kitchenaid-5kmt2115eo.png

KitchenAid 5KMT2115EO

TestScore TestScore
Info
4.0
star star star star star
3.6
star star star star star
4.0
star star star star star
- - - - - - - -
Tyyppi Pystymalli Pystymalli Pystymalli Pystymalli Litteä malli Pystymalli Pystymalli Pystymalli Pystymalli Pystymalli Pystymalli
Kapasiteetti 2 2 2 2 4 2 4 2 2 2 2
Vaihtoehdot ja asetukset 6 8 7 8 7 8 6 5 5 7 5
Bagel-toiminto Ei Ei Kyllä Kyllä - Kyllä Kyllä Ei Kyllä Kyllä Kyllä
Sulatus-toiminto Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei
Ajastintoiminto Ei Ei Kyllä Ei Ei Ei Kyllä Ei Kyllä Ei Ei
Teho 850-1000 w 830 w 1240 w 1450 w 700 1100 w 1370 w 940 w 1000 w 870-1030 w 924-1100 w
Lokeron koko 20 x 27 x 18 cm 21 x 30 x 18 cm H: 22,6 x B: 18 x D: 34,8 cm 23 x 40 x 17 7 x 26 x 39 20 x 17 x 28,8 cm H: 21x B:41 X d:21 21,52 x 15,5 x 26,5 cm 20 x 27 x 19 cm 20 x 20 x 30 cm 21 x 29 x 20 cm
Irrotettava murulokerikko Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Paino (kg) 1,5 kg 1,1 kg 5 kg 3,8 kg 1,2 kg 1,5 kg 3,3 kg 1,5 kg 2 kg 1,8 kg 1,8 kg
Käyttäjien arvostelut 4 5 3 - - - - - - - -
Kapasiteetti 3 3 3 - - - - - - - -
Ritilän ominaisuudet 5 3 4 - - - - - - - -
Asetusvaihtoehdot 4 4 5 - - - - - - - -
Lisäominaisuudet 4 3 5 - - - - - - - -
Tjek billigste pris Set til 69 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne På lager
Set til 27,67 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 245,90 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 226,61 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 40,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 112 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 134,60 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 54 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne På lager
Set til 142 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Royal Design På lager

Leivänpaahdintestissämme olemme arvioineet 10 parasta tällä hetkellä markkinoilla olevaa mallia.

Eri leivänpaahtimilla on erilaisia etuja ja haittoja sekä erilaisia ominaisuuksia. Useimmat mallit voivat tehdä paljon muutakin kuin valmistaa paahtoleipää – sulatus, uudelleenlämmitys, lämpimänä pitäminen, bagel, paahtoleipäteline – ovat vain joitakin valmistajien mainostamia lisäominaisuuksia.

Minkä leivänpaahtimen valitsisit?

Alla olevassa ostajan oppaassa keskitymme leivänpaahtimen tyyppeihin, ajankulutukseen, asetusmahdollisuuksiin, paahto-ominaisuuksiin ja lisäominaisuuksiin. Mikä on juuri sinulle paras leivänpaahdin?

Minkälainen leivänpaahdin?

Markkinoilla on kahdenlaisia leivänpaahtimia: pysty- ja litteitä malleja. Molemmilla on hyvät ja huonot puolensa, ja viime kädessä kyse on mieltymyksestä.

Litteät leivänpaahtimet

Litteässä leivänpaahtimessa leipä paahdetaan vaakasuoraan ja yhdeltä puolelta kerrallaan. Litteissä malleissa on lämmityselementit keskikohdan molemmin puolin. Pinta-alan määrä vaihtelee malleittain. Useimmissa malleissa on tilaa neljälle tavalliselle paahtoleivälle, kun taas monissa pystymalleissa on tilaa kahdelle paahtoleivälle.

Yksi asia, joka kannattaa ottaa huomioon litteän leivänpaahtimen valinnassa, on se, että leivät on käännettävä paahtamisen aikana – ellet halua paahtaa vain toista puolta. Siksi paahtaminen kestää usein kauemmin kuin pystymallissa. Usein lämpö ei ulotu reunaan asti, joten leivän uloin osa ei paahdu yhtä hyvin kuin lähempänä lämmitintä oleva osa.

Litteät mallit ovat usein halvempia kuin pystymallit, ja niissä on vähemmän ominaisuuksia. Toisaalta ne voittavat kapasiteetin suhteen.

Pystysuorat leivänpaahtimet

Pystypaahtimista on tullut erittäin suosittuja, mikä näkyy myös paahtimotestissämme, jossa suurin osa malleista on pystypaahtimia.

Nämä mallit vievät vähemmän tilaa kuin litteät leivänpaahtimet, ja niissä leipä voidaan paistaa molemmilta puolilta kerralla.

Useimmissa malleissa on kuitenkin tilaa vain kahdelle paahtoleivälle kerrallaan. Smeg TSF02 on testimme ainoa pystymalli, ja siinä on tilaa 4 leivälle kerrallaan.

Sen lisäksi, että paahtoleipä kypsennetään molemmilta puolilta samanaikaisesti ja työnnetään ylös, kun se on valmis, löydät usein myös pystypaahtoleivänpaahtimia, joissa on lisäominaisuuksia paahtoprosessin mukauttamiseksi, kuten lisäkypsennys, säädettävä lämpötila, rinkeli- tai voileipätoiminto, sulatus ja lämpimänä pitäminen. Koska pystymallit voivat paahtaa leivän molemmilta puolilta samanaikaisesti, ne ovat nopeampia kuin litteät mallit, mutta yleensä kalliimpia. Testissämme pystymallien hintahaarukka on 212 – 2463 Tanskan kruunua, joista Philips HD2581 on halvin ja KitchenAidin Artisan 5KMT2204EOB kallein.

Kapasiteetti – kuinka monta leipäpalaa haluat paahtaa kerralla?

Kuten edellä mainittiin, eri leivänpaahtimien kapasiteetissa on eroja. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pystymalleihin mahtuu kaksi viipaletta leipää ja litteisiin malleihin neljä viipaletta.

Tutkimuksemme mukaan jos leivänpaahdin paahtuu nopeasti, sillä ei ole suurta merkitystä, mutta periaatteessa emme suosittele isommille perheille malleja, joihin mahtuu alle neljä viipaletta kerrallaan. Joillakin parhailla leivänpaahtimilla leivän paahtaminen kestää yli minuutin, toisilla yli kaksi minuuttia. Vaikka tämä ei kuulosta paljolta, sillä on suuri merkitys kiireisinä arkiaamuina, jolloin aikaa on vähän.

Leivänpaahtimen nopeus

Kiireisessä elämässä leivän paahtamiseen käytetty aika ei ole merkityksetön parametri. Testissämme leivän paahtamiseen kuluva aika vaihtelee suuresti. Tuoreelle leivälle Stelton Emma -leivänpaahdin on nopein 102 sekunnilla ja OBH Inox Horizon -leivänpaahdin on pisin 186 sekunnilla. Jos syöt paahtoleipää päivittäin, tällä on suuri merkitys, kun taas sillä on vähemmän merkitystä, jos paahdat leipää pääasiassa viikonloppuisin tai erityistilaisuuksissa.

Asetusvaihtoehdot

Kunkin leivänpaahtimen asetusten avulla voit vaihdella leivän paahtoastetta. Kaikki mallit vaativat harjoittelua, koska lämpö vaihtelee ja siten myös leivän tarvitsema aika. Joissakin malleissa on portaattomat asetukset, joten voit säätää ne hyvin tarkasti, kun taas toisissa on kiinteät asetukset.

Testissämme leivänpaahdin vaihtelee 8:sta asetuksesta 5:een. Yksi ei välttämättä ole parempi kuin toinen – se riippuu taas kerran siitä, millaisia paahtoleipää haluat.

Asetusvaihtoehtojen merkitys riippuu suuresti ajan kulutuksesta ja paahto-ominaisuuksista.

Tutkimuksemme mukaan malli, joka paahtaa tasaisesti lyhyessä ajassa, on suositeltavampi. Jos rakastat keittiökoneiden kanssa puuhastelua ja juuri oikean asetuksen löytämistä, jotta saat herkullista leipää joka kerta, malli, jossa on useita asetuksia, on hyvä valinta sinulle.

Jos pidät yksinkertaisuudesta, 5 asetusta sisältävä malli voi olla oikea valinta sinulle.

Ritilän ominaisuudet

Leivänpaahtimen testissä on suuri ero siinä, miten hyvin mallit paahtavat leivän. Joissakin malleissa paahto on erittäin tasainen ja tasainen, kun taas toisissa ei saavuteta samoja tuloksia. Kaikilla malleilla on vaikeuksia paahtaa pakastettua leipää tasaisesti ja johdonmukaisesti, joten tämän parametrin arviointi perustuu tuoreeseen leipään. Tässä testimme paras KitchenAid Artisan 5KMT2204EOB suoriutuu parhaiten. Kaikki muut mallit suoriutuvat huonommin, ja erityisesti Smeg TSF02SSEU -leivänpaahdin ei paahda leipää tasaisesti.

Lisäominaisuudet

Paahtimen tärkein tehtävä on tietenkin paahtoleivän paistaminen. Sen lisäksi on olemassa useita mukavia lisävarusteita, jotka voivat tehdä paahtokokemuksesta entistäkin paremman. Keskitymme alla olevassa osiossa yleisimpiin lisäominaisuuksiin.

Sulatus

Sulatuksella varustetussa leivänpaahtimessa voit valmistaa leivän suoraan pakastimesta. Jos et koskaan syö leipää pakastimesta, tämä on täysin merkityksetön ominaisuus, mutta nykyään useimmissa malleissa se on kuitenkin mukana.

Tämä ominaisuus antaa leivälle miedompaa lämpöä, joten leipä ei päädy palamaan ulkoa ja jäätymään sisältä.

Testissämme vain OBH Nordica 2639:ssä ja KitchenAid 5KMT2115EOB:ssä ei ole tätä ominaisuutta.

Keep-warm-toiminto

Olemme melko innoissamme tästä ominaisuudesta, sillä se mahdollistaa suuremman joustavuuden. Jos et ota leipää tietyn ajan kuluessa, leivänpaahdin laittaa leivän automaattisesti takaisin alas ja pitää sen lämpimänä enintään 3 minuuttia paahtamatta sitä enempää. Näin sinun ei tarvitse huolehtia leivänpaahtimen kytkemisestä takaisin päälle ja ottaa riskiä leivän palamisesta. Testissämme sekä Smeg TSF02SSEU:ssa, KitchenAid Artisan 5KMT2204EOB:ssä että Philips HD2581:ssä on lämpimänäpito- tai uudelleenlämmitys-toiminto.

Bagel-toiminto

Bagel-toiminto on Suomessa hieman unohdettu toiminto, sillä meillä ei ole juurikaan bagel-perinnettä. Toimintoa voidaan helposti käyttää myös sämpylöille, ja siihen kuuluu toiselta puolelta paahtaminen ja toiselta puolelta kuumentaminen. Niille, jotka paahtavat enimmäkseen sämpylöitä, tämä on hyvä ominaisuus, ja jos haluat leipiäsi vain yhdellä paahtopinnalla, se on myös fiksu. Testimme leivänpaahtimista vain Bodum Bistro ja Philips HD2581 eivät sisällä bagelitoimintoa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on testin paras leivänpaahdin?

Testin paras leivänpaahdin on Graef TO 62. Se on testin paras, koska se paahtaa leivät nopeasti, tasaisesti ja tasaisesti ja koska siinä on myös hyvä muotoilu. Lue lisää testin muista parhaista leivänpaahtimista.

Kuinka paljon virtaa leivänpaahdin kuluttaa?

Virrankulutus riippuu paljon siitä, millaiseen leivänpaahtimeen investoit. Useimpien kulutus on alle tai noin 1000 wattia, mikä on hyvä. Huomaa, että suuremmat leivänpaahtimet (esim. joissa on tilaa useammalle viipaleelle) kuluttavat usein pitkällä aikavälillä enemmän virtaa.

Miten leivänpaahdin puhdistetaan?

Muista puhdistaa leivänpaahdin muruista, jotta ne eivät jää kiinni. Tämä voidaan tehdä kääntämällä leivänpaahtimen pohja ylösalaisin tai tyhjentämällä sisäänrakennettu murulokerikko (jos mallissasi on sellainen). Voit myös puhdistaa ulkopinnan kostealla liinalla.

Onko leivänpaahtimen käyttö halvempaa kuin uunin?

Kyllä, leivänpaahtimen käyttö on halvempaa kuin uunin. Leivänpaahdin kuluttaa vähemmän energiaa kuin uuni ja on päällä lyhyemmän aikaa.

Voiko leivänpaahtimessa käyttää foliopaperia?

Voit käyttää pienempiä folionpaloja leivänpaahtimessa, mutta suurempia folionpaloja tai -paketteja ei pidä käyttää leivänpaahtimessa, sillä leivänpaahtimen peittäminen aiheuttaa tulipalon vaaran.

Lähdeluettelo Paras leivänpaahdin

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Kuluttaja.fi Chevron down

  Suomalainen kuluttajatestejä tekevä kuluttaja.fi-sivusto on testannut 29 leivänpaahdinta, muun muassa testaamamme Smeg TS02-paahtimen, Magimix-vision paahtimen sekä KitchenAid Artisan -paahtimen. Lue lisää tästä: https://kuluttaja.fi/fi/leivanpaahtimet

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk on Tanskan suurin kuluttajajärjestö, joka mm. suorittaa puolueettomia testejä kodinkoneille ja tuotteille. Tænk on testannut 33 leivänpaahdin toukokuussa 2022 mukaan lukienGraef To 62, Stelton Emma, ​​Philips HD2581, Smeg TS02 ja KitchenAid Artisan. Katso kokonaiset testit tästä

 • Flag Råd och Rön Chevron down

  Råd och Rön on ruotsalainen kuluttajajärjestö, ja sillä on myös lukuisia puolueettomia testejä kodin laitteita ja tuotteita varten. Råd och Rön ovat testanneet 26 erilaista leivänpaahdin, mukaan lukien Graef To 62, Stelton Emma, ​​Philips HD2581 ja Smeg TSF02. Katso koko testi tästä

 • Flag What.co.uk Chevron down

  Which.co.uk on Forbrugerrådet Tænkin mukainen englantilainen kuluttajasivusto. He testaavat tuotteita jatkuvasti omissa laboratorioissaan ja vertailevat tuotteita eri valmistajien välillä.

  Katso heidän arvostelunsa malleista:
  Dualit LITE 2  tästä

  Smeg TSF02 tästä 

  KitchenAid classic 2 slice tästä

  KitchenAid Artisan tästä

 • Flag Trustedreviews.com Chevron down

  Toinen Yhdistyneen kuningaskunnan riippumaton arvostelusivusto, joka testaa itse tuotteet ennen niiden tarkistamista. Trustedreviews testaa ensisijaisesti tekniikkaa ja vempaimia.

  Katso heidän arvostelunsa:
  Dualit LITE 2 tästä

  KitchenAidin Artisan tästä

  Sage A bit More 2 slice paahdin tästä

×