Opdateret marraskuu 2023

Paras maidonvaahdotin – Katso markkinoiden 7 parasta maidonvaahdotinta 2023

Maidonvaahdotin-testissä olemme tarkastelleet markkinoiden parhaita maidonvaahdottimia. Tutkimusvaiheessa olemme analysoineet monenlaisia arvosteluja ja testejä, jotka ovat peräisin sekä käyttäjiltä että asiantuntijoilta kotimaasta ja ulkomailta, ja vertailleet tietoja. Pysymme säännöllisesti ajan tasalla ja päivitämme testejämme, joten voit olla varma, että löydät aina parhaat vaahdottimet.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Vertailemme testissämme eri maidonvaahdottimia niiden hyvien ja huonojen puolien perusteella, mutta arvioimme niitä myös tärkeiden ostoparametrien perusteella: kapasiteetti, vaahdon tiheys, nopeus ja helppokäyttöisyys.

Osto-oppaassamme tarkastelemme perusteellisesti samoja ostoparametreja ja niiden merkitystä uutta maidonvaahdotinta valittaessa. Oppaan avulla on helpompaa löytää itselleen sopivin paras maidonvaahdotin.

Melitta Cremio II

Testin paras maidonvaahdotin

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Kapasiteetti
  4
 • Vaahdon nopeus
  4
 • Vaahdon laatu
  5
 • Helppokäyttöisyys
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Tekee herkullisen kuohkeaa maitovaahtoa
 • pros-icon.svg Hiljainen testeissä
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen testeissä
 • pros-icon.svg Lämmittää maidon maksimissaan 65 asteeseen, jolloin se ei pala
 • pros-icon.svg Tarttumaton pinnoite helpottaa puhdistusta
Ulemper
 • cons-icon.svg Voidaan käyttää kaakaojauheen kanssa, mutta ei oikean suklaan kanssa.
 • cons-icon.svg lämmintä maitoa ei voi käyttää

Detaljeret gennemgang

Melitta Cremio ll -maidonvaahdottimella saat vain 2 minuutissa kermaisen ja herkullisen maitovaahdon. Tämä automaattinen maidonvaahdotin voi vaahdottaa maitoa sekä kuumana että kylmänä ja sa voi myös vain lämmittää maidon. Malli on sekä käyttäjäystävällinen että helppo puhdistaa

Miksi sinun kannattaa valita Melitta Cremio ll -maidonvaahdotin

Melitta Cremio ll on automaattinen maidonvaahdotin, joka on saanut erityistä kiitosta maidon vaahdottamisesta kermaiseksi ja ilmavaksi maitovaahdoksi lyhyessä ajassa. Toisin kuin muilla testin malleilla, sillä on tutkimuksemme mukaan tasaiset tulokset eikä sillä ole taipumusta tuottaa kovin paksua vaahtoa. Siksi tämä automaattinen malli sopii hyvin useampiin kahvityyppeihin kuin cappuccinoon.

Automaattinen Melitta Cremio ll on testeissä erittäin hiljainen, toisin kuin esimerkiksi Severin Spuma 700 plus, joka on tutkimustemme mukaan äänekkäämpi malli.

Melitta-maidonvaahdottimessa on sisäpuolella tarttumaton pinnoite, joka helpottaa puhdistamista, vaikka kaikki osat eivät olekaan astianpesukoneen kestäviä. Testeissä malli osoittautuu myös käyttäjäystävälliseksi ja helpoksi ottaa käyttöön.

Malliin mahtuu jopa 250 ml, jos maitoa halutaan lämmittää. Jos se vaahdotetaan, siihen mahtuu enintään 150 ml. Huomaa, että vähimmäismäärä on 100 ml, joka sopii kahvikupilliseen.

Jos haluat vaahdottaa maitoa, on tärkeää käyttää viileää maitoa, muuten maidonvaahdotin ei käynnisty. Lisäbonuksena maito kuumennetaan vain 65 asteeseen, mikä varmistaa, ettei se pala jolloin se tekee kahvin riisivanukkaan makuiseksi. Tämä ominaisuus on usein varattu kalliimpiin malleihin.

Luokituksemme

Mielestämme Melitta Cremio ll on testin paras maidonvaahdotin, joka vaahdottaa maidon silkkisen pehmeäksi maitovaadoksi, halusitpa sitten lämmintä tai kylmää vaahtoa. Se on käyttäjäystävällinen ja helppo puhdistaa, ja maidonvaahdottimen hinta on edullinen. Se on loistava automaattinen maidonvaahdotin niin aloittelijoille kuin asiantuntijoillekin.

Tyyppi: Sähköinen Kapasiteetti: 250 ml Ohjelmat: 3 Toimintanopeus: 2 minuuttia Materiaalit: Muovi Mitat K x L x S: 21 x 16,5 x 11 cm Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Kuuma tai kylmä maito: Molemmat Kuumeneeko maito?: Kyllä Maidon paino: 940 g

Bodum Chambord

Paras halpa maidonvaahdotin

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Kapasiteetti
  3
 • Vaahdon nopeus
  5
 • Vaahdon laatu
  3
 • Helppokäyttöisyys
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Voi vaahdottaa sekä kuumaa että kylmää maitoa
 • pros-icon.svg Voidaan laittaa mikroaaltouuniin, jos halutaan kuumaa maitovaahtoa.
 • pros-icon.svg Vaahdota maito 30 sekunnissa
 • pros-icon.svg Astianpesukoneen kestävä
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei lämmitä maitoa 
 • cons-icon.svg Luo erittäin lujan maitovaahdon

Detaljeret gennemgang

Bodumin Chambord-sarja tunnetaan ennen kaikkea tyylikkäästi muotoilluista maitokannuista. Bodum Chambord -maidonvaahdotin näyttää hyvin samankaltaiselta kuin klassinen maitokannu.

Malli on käsikäyttöinen ja vaahdottaa hyvin kaikenlaista maitoa. Se on myös mikroaaltouuni- ja astianpesukoneenkestävä.

Miksi sinun kannattaa valita Bodum Chambord -maidonvaahdotin

Bodumin Chambord-maidonvaahdotin on erinomainen ja edullinen maidonvaahdotin, joka tuottaa kuohkeaa maitovaahtoa 30 sekunnissa. Maidonvaahdottimen avulla voit valmistaa sekä kylmää että kuumaa vaahtoa, jolloin voit lämmittää sen laittamalla sen mikroaaltouuniin. Toisin kuin sähkömalleissa, siinä ei ole asetuksia tai levyjä eri maitotekstuureille, mutta tutkimuksemme mukaan se tuottaa ilmavaa ja vakaata vaahtoa lyhyessä ajassa. Vaahdosta tulee kuitenkin hieman kiinteää verrattuna muihin malleihin.

Chambord-käsikäyttöisen maidonvaahdottimen kaikki osat ovat astianpesukoneen kestäviä, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaa käsin pesemiseen.

Manuaalista vaahdotinta käytetään kaatamalla maitoa vaahdottimeen viivaan asti, joka on noin 230 ml. Toisin kuin esimerkiksi Bialettin malli, tämä sopii sekä vähärasvaiselle että täysrasvaiselle maidolle.

Aseta kansi männän kanssa kannuun ja sulje nokka. Vaahdota maito liikuttamalla vaahdotusmäntää ylös ja alas. Kun maitovaahdon koostumus on oikea, anna maidon levätä 1 minuutti. Tämä sakeuttaa vaahtoa melkoisesti. Jos haluat maitovaahdon kuumana, voit lämmittää sitä mikroaaltouunissa korkealla lämmöllä 30-50 sekuntia ja muistaa poistaa männän osan ennen kannun mikrokuumennusta.

Luokituksemme

Jos etsit hyvää manuaalista maidonvaahdotinta edulliseen hintaan, Bodumin Chambord-malli on hyvä valinta. Se vaahdottaa maidon ja tuottaa täydellisen vaahdon nopeasti ja luotettavasti, ja vaikka huonona puolena on, että sillä ei voi samalla lämmittää maitoa, se voidaan tehdä nopeasti mikroaaltouunissa.

Tyyppi: Manuallinen Kapasiteetti: 230 ml Ohjelmat: - Toimintanopeus: 30 sek Materiaalit: Lasi, plastic ja stål Mitat K x L x S: - Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Kuuma tai kylmä maito: Molemmat Kuumeneeko maito?: Ei Maidon paino: 400 g

Bialetti Soft Cream

Paras premium maidonvaahdotin

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  3
 • Kapasiteetti
  5
 • Vaahdon nopeus
  4
 • Vaahdon laatu
  4
 • Helppokäyttöisyys
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Kaksi viskiä maitovaahtoa varten tai lämmintä maitoa ilman vaahtoa.
 • pros-icon.svg Sopii parhaiten kevytmaidon, täysmaidon tai kasvimaidon kanssa.
 • pros-icon.svg Tarttumattoman pinnoitteen ansiosta se on helppo puhdistaa.
 • pros-icon.svg Lämmittää maidon 65 asteeseen
 • pros-icon.svg Voidaan valmistaa myös kaakaota tai kahvia
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei sovellu astianpesukoneeseen
 • cons-icon.svg Käsikirjaa ei ole helppo ymmärtää
 • cons-icon.svg Maitovaahto on erittäin paksua
 • cons-icon.svg Ei ole hyvä vaahdottamaan kylmää maitoa

Detaljeret gennemgang

Bialetti on klassinen italialainen kahvinkeitinmerkki, jonka monet tuntevat ikonisesta kahdeksankulmaisesta espressokannusta. Bialettin sähköisellä maidonvaahdottimella voit valmistaa kuumaa maitoa vaahdolla tai ilman vaahtoa, riippuen siitä, miten haluat kahvisi. Vaahdotin sammuu itsestään, kun se on valmis, ja kannun läpinäkyvän kannen ansiosta voit seurata prosessia matkan varrella.

Miksi sinun pitäisi valita Bialetti Soft Cream Electric Milk Frother -maidonvaahdotin?

Bialettin maidonvaahdottimeen mahtuu 150-300 ml maitoa riippuen siitä, haluatko maidon vaahdotettuna vai ei. Soft Cream -vaahdottimella voi vaahdottaa kaikkea tavallisesta maidosta ja suklaamaidosta erilaisiin kasvimaitoihin, mutta tutkimuksemme mukaan se sopii parhaiten rasvattomalle tai kevytmaidolle. Testeissä havaitsimme, että tekee täydellisen vaahdon erittäin tehokkaasti ja nopeasti, mutta tuottaa myös erittäin paksua vaahtoa.

Lisäbonuksena voit myös lisätä kaakao- tai kahvijauhetta suoraan maidonvaahdottimeen.

Se ei ole astianpesukoneenkestävä kuten testin käsikäyttöiset vaahdottimet, mutta maidonvaahdottimen tarttumaton pinnoite on tutkimuksemme mukaan helppo puhdistaa ja huuhdella pois. Todettiin myös, että malli pystyy valmistamaan vaahdon vain yhdelle kupille kerrallaan, ja se on puhdistettava jokaisen lämmityksen välillä, jotta vaahdosta tulee laadukasta.

Maidonvaahdotin on sähköinen ja se aktivoituu yksinkertaisella napin painalluksella. Analyysimme osoitti myös, että se on erittäin hiljainen käytössä.

Luokituksemme

Bialetti Soft Cream on helppo käyttää keskinkertaisesta käyttöohjeesta huolimatta. Se vaahdottaa maidon tehokkaasti, mutta koska maitovaahto on myös hyvin paksua, suosittelemme sitä cappuccinon ystäville. Pidämme sen tarjoamista monista vaihtoehdoista, jotka koskevat kuumaa maitoa vaahdolla tai ilman vaahtoa sekä kaakaota tai kahvia. Se, että se ei ole astianpesukoneenkestävä, laskee hieman, mutta annamme sen anteeksi, koska se on nopea ja vaahdottaa kaikenlaista maitoa. Hinnaltaan se on testimme kalliimmasta päästä, mutta saat paljon vastinetta rahoillesi!

Tyyppi: Sähköinen Kapasiteetti: 150 -300 ml Ohjelmat: 4 Toimintanopeus: 1-2 minuuttia Materiaalit: Ruostumaton teräs ja Muovi Mitat K x L x S: - Astianpesukoneen kestävä: Ei Kuuma tai kylmä maito: Molemmat Kuumeneeko maito?: Ei Maidon paino: 940 g

Smeg MFF01

Paras induktioliedelle sopiva vaahdotin

Fordele
 • pros-icon.svg 6 integroitua asetusta, joiden avulla voit mukauttaa maitovaahdon tasoa.
 • pros-icon.svg Lämmönsäilytystoiminto
 • pros-icon.svg Voi valmistaa kaakaota suoraan kattilassa
 • pros-icon.svg Säilyttää jopa 600 ml maitoa kerrallaan.
Ulemper
 • cons-icon.svg Maitovaahdon laadun vaihtelut testien mukaan
 • cons-icon.svg Nopeus 3-4 minuutissa

Detaljeret gennemgang

SMEG tunnetaan keittiölaitteistaan, joiden muotoilu on 50-luvun retrohenkistä ja laitteet ovat saatavilla kauniissa pastelliväreissä.  MFF01 on laadukas maidonvaahdotin, jonka kestävyys on erinomainen. Maidonvaahdotin käyttää induktiolämpöä maidon lämmittämiseen, ja voit valita 6 ohjelmasta ja mitata maidon integroidun tilavuusmittarin avulla.

Miksi sinun kannattaa valita SMEG MFF01 maidonvaahdotin

SMEGin vaahdotin MFF01 on erittäin kestävä maidonvaahdotin, joka on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. 3-4 minuutissa saat kuumaa maitoa vaahdolla tai ilman tai kuumaa kaakaota. Vertailun vuoksi Bialetti Soft Cream -vaahdottimella kestää 1-2 minuuttia.

Tutkimuksemme mukaan SMEGin vaahdotin tuottaa herkullisen paksua vaahtoa, mutta valitettavasti vaahdon laatu vaihtelee. Sitä kuitenkin kehutaan sen kyvystä sulattaa suklaahiutaleita kuuman kaakaon valmistusta varten.

Toisin kuin Bialetti-malli, SMEG-malli on astianpesukoneen kestävä ja siksi helpompi puhdistaa. Lisäksi siihen mahtuu kaksi kertaa enemmän maitoa kuin Bialettin maidonvaahdottimeen.

Maidonvaahdottimessa on 6 integroitua ohjelmaa, joten voit valmistaa maidosta juuri niin vaahdotettua kuin haluat, mikä tekee kahvi- tai kaakaokokemuksestasi entistäkin paremman. Vertailun vuoksi Sage SMF 600 -vaahdottimessa on 4 asetusvaihtoehtoa.

Luokituksemme

SMEGin MFF01 on testimme toiseksi kallein malli, joten on pettymys, että vaahdon laatu ei ole tasaista.

Rakastamme 6 eri asetusta, joiden avulla vaahtoa voi mukauttaa useimpien kahvinjuojien tarpeisiin, mutta hintaansa nähden emme ole vaikuttuneita nopeudesta.

Tyyppi: Sähköinen Kapasiteetti: 500 ml Ohjelmat: 6 Toimintanopeus: 3-4 minuuttia Materiaalit: Ruostumaton teräs Mitat K x L x S: 25,1 x 18,4 x 14,2 cm Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Kuuma tai kylmä maito: Molemmat Kuumeneeko maito?: Kyllä Maidon paino: 1,8 kg

Severin Spuma 700 Plus SM 3587

Paras vaahdotin latte artia varten

Fordele
 • pros-icon.svg Induktiotekniikka, varmistaa, että maito ei pala
 • pros-icon.svg 360 asteen järjestelmä, jonka avulla voit kiinnittää maitosäiliön mihin suuntaan tahansa.
 • pros-icon.svg 13 ohjelmaa – eniten testeissä
 • pros-icon.svg Voi myös lämmittää glögiä ja maitoa
 • pros-icon.svg Säädettävä lämpötila – 45-65 astetta
 • pros-icon.svg Kaatonokka on ihanteellinen latte-taidetta varten
Ulemper
 • cons-icon.svg Vähemmän hyvä kylmälle maitovaahdolle
 • cons-icon.svg Testien mukaan erittäin meluisa

Detaljeret gennemgang

Severinin maidonvaahdottimessa on 13 esiasetettua ohjelmaa ja mahdollisuus säätää lämpötilaa 45-65 asteen välillä. SMEG MFF01:n tapaan se kuumenee induktiolla, joten maito ei pala. Maidonvaahdottimessa on 360 asteen pohja, joten voit kiinnittää maitosäiliön mihin suuntaan tahansa.

Miksi sinun kannattaa valita Severin induktiomaidonvaahdotin

Severin Spuma 700 Plus SM 3587 erottuu muista testin tuotteista monipuolisuudellaan. Kun muut rajoittuvat maitoon ja kuumaan kaakaoon, tämä voi lämmittää maitoa vauvoille, isoja suklaapaloja ja jopa glögiä. Sillä on 13 ohjelmaa, joten se on testin monipuolisin. Vertailun vuoksi SMEG MFF01:ssä on 6 ohjelmaa.

Jos rakastat latte artia, tämä on sinun mallisi. Meistä on ihanaa, että Severin on ajatellut näitä asioita ja tehnyt kannuun latte art -ystävällisen suulakkeen. Tutkimuksemme mukaan maidonvaahdotin tekee hyvin maitovaahtoa, joskin laatu vaihtelee hieman. SMEG-maidonvaahdottimen tapaan sillä on taipumus valmistaa hyvin paksua cappuccino-kahviin sopivaa vaahtoa, joten jos olet latte-tyyppi, se vaatii hieman harjoittelua.

Testeissä se on paras kuuman kaakaon valmistuksessa, ja sillä voi sulattaa jopa suuria paloja suklaata kerrallaan.

Emme löytäneet tietoa laitteen äänitasosta, mutta testien mukaan tämä malli on melko äänekäs käytössä ja jäähtyessään.

Luokituksemme

Jos etsit monikäyttöistä vaahdotinta, jonka voi mukauttaa tarkemmin makusi mukaan, Severin Spuma 700 Plus on erinomainen valinta. Rakastamme latte-ystävällistä kannua ja sen monia ominaisuuksia. Huonona puolena on, että se on hieman meluisa. Hinnaltaan se on yksi kalliimmista malleista, mutta saat maidonvaahdottimen, jossa on enemmän ohjelmia ja toimintoja kuin monissa muissa malleissa.

Tyyppi: Sähköinen Kapasiteetti: 350-700 ml Ohjelmat: 13 Toimintanopeus: 1-2 minuuttia Materiaalit: Ruostumaton teräs Mitat K x L x S: - Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Kuuma tai kylmä maito: Molemmat Kuumeneeko maito?: Kyllä Maidon paino: 1,7 kg

Bodum Schiuma langaton maidonvaahdotin

paras maidonvaahdotin akulla varustettuna

Fordele
 • pros-icon.svg Helppokäyttöinen maidonvaahdotin, tekee vaahdotettua maitoa sekunneissa.
 • pros-icon.svg Vie minimaalisen vähän tilaa eikä puhdistus vie aikaa.
 • pros-icon.svg Hyvä kasvimaidolle
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei lämmitä maitoa
 • cons-icon.svg Luo paksua vaahtoa
 • cons-icon.svg Ei asetuksia
 • cons-icon.svg Ei sovellu astianpesukoneeseen

Detaljeret gennemgang

Vaahdotetun maidon saaminen kahviin ei ole koskaan ollut helpompaa. Bodumin Schiuma-maidonvaahdottimen avulla asetat vain maidonvaahdottimen kuumaan tai kylmään maitoon, painat sitten painiketta ja annat vispilän vatkata maitoa, kunnes se on tarpeeksi vaahdotettua. Voit tehdä vaahdon jopa suoraan kuppiin.

Miksi sinun kannattaa valita Bodum Schiuma -maidonvaahdotin

Käsikäyttöinen maidonvaahdotin on helppokäyttöinen ja vaahdottaa maidon muutamassa sekunnissa. Toisin kuin testissä olleissa sähkömalleissa, siinä ei ole ohjelmia tai asetuksia, eikä siinä voi lämmittää maitoa. Toisaalta se ei vie tilaa eikä käsinpesu vie aikaa.

Kun käytät sitä, aseta se yksinkertaisesti maitoon ja paina painiketta, kunnes se on juuri sellainen kuin haluat. Tutkimuksemme mukaan sinun ei kannata odottaa samaa laatua kuin sähkömalleilta, mutta hintaansa nähden se tekee melko hyvää työtä. Vaahto on hieman “kuivaa” ja siinä on isompia kuplia, mutta cafe au lait -kahvia, cappuccinoa tai matcha lattea varten se hoitaa homman.

Luokituksemme

Jos etsit yksinkertaista ja edullista vaahdotinta, joka ei vie liikaa tilaa keittiössä, tämä Bodumin älykäs vekotin on hitti.

Se ei ole tarkoitettu latte art -harrastajille, koska vaahto on liian “kuivaa”, mutta jos haluat vain vähän maitovaahtoa kahviin tai kaakaoon, tämä on hyvä ratkaisu pienemmällä rahalla.

Tyyppi: Patterikäyttöinen Kapasiteetti: - Ohjelmat: - Toimintanopeus: 30 sek - 1 minut Materiaalit: Muovi ja rustifrit stål Mitat K x L x S: 22,5 x 4,3 x 3,3 cm Astianpesukoneen kestävä: Ei Kuuma tai kylmä maito: Molemmat Kuumeneeko maito?: Ei Maidon paino: -

Sage SMF 600

Paras integroitujen tallennustilojen kanssa

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Älykäs integroitu säilytys
 • pros-icon.svg Kannussa sisäänrakennettu mitta
 • pros-icon.svg Hyvä kasvimaidolle
Ulemper
 • cons-icon.svg Määrä kerralla vähintään 125 ml 
 • cons-icon.svg Lopettaa vaahtoamisen, kun lämpötila on saavutettu, mutta vaahtoa ei aina tule riittävästi.

Detaljeret gennemgang

Julkkiskokki Heston Blumenthalin tukemat Sage-keittiölaitteet tunnetaan kauniista muotoilustaan ja ainutlaatuisista ominaisuuksistaan.

Sage BMF600 -maidonvaahdottimella valmistat helposti herkullista kahvia kotona. Siinä on kaunis ja ajaton muotoilu, joka näyttää upealta keittiössäsi ja saa sinut näyttämään todelliselta baristalta.

Miksi sinun kannattaa valita Sage SMF600 maidonvaahdotin

Maidonvaahdotin käyttää maidon lämmittämiseen induktiota, ja lämpötilaa voidaan säätää 50-70 asteen välillä, mikä on testin korkein lämpötila. Vertailun vuoksi mainittakoon, että sekä SMEG- että Severin-maidonvaahdottimet voivat lämmittää maidon enintään 65 asteeseen.

Maidonvaahdottimen mukana toimitetaan kaksi levyä; toinen cappuccino-vaahdolle ja toinen cafe latte -vaahdolle.

Testeissä havaittiin, että maidonvaahdotin lopettaa vaahdottamisen heti, kun tavoitelämpötila on saavutettu. Haittapuolena on, että vaahto on sidoksissa lämpötilaan. Jos käytät esimerkiksi huoneenlämpöistä maitoa, se lämpenee nopeammin ja vaahdotusaika on lyhyempi, jolloin vaahto jää pienemmäksi.

Tutkimuksemme mukaan cappuccinon vaahdossa on suuria kuplia, ja se on siksi hieman liian kiinteää, jotta siitä saataisiin oikean kermainen rakenne.

Toisin kuin muissa testissä olleissa malleissa, tässä on taitavasti integroitu säilytyspaikka takana levylle, joka ei ole käytössä.

Itse maidonvaahdotin on valmistettu helposti puhdistettavasta, astianpesukoneessa pestävästä ruostumattomasta teräksestä.

Luokituksemme

Sage SMF 600 on tyylikäs maidonvaahdotin, jossa on integroitu mittausyksikkö ja testin ainoa laite, jossa on integroitu säilytys. Lisäksi se saavuttaa testin korkeimman, 70 asteen lämpötilan. Tämä on plussaa niille, jotka pitävät kahvistaan hieman lämpimämmin. Kyseessä on testin kolmanneksi kallein malli, minkä vuoksi on mielestämme sääli, ettei vaahdotin ole laadukkaampi.

Tyyppi: Sähköinen Kapasiteetti: 125 - 800 ml Ohjelmat: 4 Toimintanopeus: 2-3 minuuttia Materiaalit: Ruostumaton teräs Mitat K x L x S: 26,1 x 16,3 x 15,5 cm Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Kuuma tai kylmä maito: Molemmat Kuumeneeko maito?: Kyllä Maidon paino: 1,6 kg

Guide Miten valita paras maidonvaahdotin

 
Melitta-Cremio-II.webp

Melitta Cremio II

httpfm30i.testwp-contentuploads20210861544fbd2d6ed-1-Bodum-Chambord-stempelkande.png

Bodum Chambord

Bialetti-Soft-Cream.webp

Bialetti Soft Cream

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b5ba23c783-Smeg-MFF01.png

Smeg MFF01

removal.ai_e1fd15f2-e094-4ceb-b15c-aa90a8431cef_Severin-Spuma-700-Plus-SM-3587.png

Severin Spuma 700 Plus SM 3587

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b5ba475159-Bodum-Schiuma-Batteridreven-Maelkeskummer.png

Bodum Schiuma langaton maidonvaahdotin

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b5ba5a89df-Sage-BMF600-The-Milk-Cafe.png

Sage SMF 600

TestScore TestScore
Info
4.4
star star star star star
4.0
star star star star star
4.0
star star star star star
- - - -
Tyyppi Sähköinen Manuallinen Sähköinen Sähköinen Sähköinen Patterikäyttöinen Sähköinen
Kapasiteetti 250 ml 230 ml 150 -300 ml 500 ml 350-700 ml - 125 - 800 ml
Ohjelmat 3 - 4 6 13 - 4
Toimintanopeus 2 minuuttia 30 sek 1-2 minuuttia 3-4 minuuttia 1-2 minuuttia 30 sek - 1 minut 2-3 minuuttia
Materiaalit Muovi Lasi, plastic ja stål Ruostumaton teräs ja Muovi Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Muovi ja rustifrit stål Ruostumaton teräs
Mitat K x L x S 21 x 16,5 x 11 cm - - 25,1 x 18,4 x 14,2 cm - 22,5 x 4,3 x 3,3 cm 26,1 x 16,3 x 15,5 cm
Astianpesukoneen kestävä Kyllä Kyllä Ei Kyllä Kyllä Ei Kyllä
Kuuma tai kylmä maito Molemmat Molemmat Molemmat Molemmat Molemmat Molemmat Molemmat
Kuumeneeko maito? Kyllä Ei Ei Kyllä Kyllä Ei Kyllä
Maidon paino 940 g 400 g 940 g 1,8 kg 1,7 kg - 1,6 kg
Käyttäjien arvostelut 4 5 3 - - - -
Kapasiteetti 4 3 5 - - - -
Vaahdon nopeus 4 5 4 - - - -
Vaahdon laatu 5 3 4 - - - -
Helppokäyttöisyys 5 4 4 - - - -
Tjek billigste pris Set til 79,50 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Hobby Hall På lager
Set til 12,90 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 62,90 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 142 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 127 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 12 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne På lager
Set til 179 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Crema På lager

Maidonvaahdotin ei ole markkinoiden teknisin keittiökone. Mallien välillä on kuitenkin paljon vaihtelua, ja valmistajat kehittävät säännöllisesti uusia ominaisuuksia ja malleja käyttökokemuksen parantamiseksi.

Edellä mainitussa testissä olemme arvioineet ja asettaneet tuotteet paremmuusjärjestykseen niiden ominaisuuksien ja valittujen ostokriteerien perusteella, jotka ovat mielestämme tärkeimmät päätöksenteko-parametrit. Alla olevassa ostajan oppaassa käsittelemme perusteellisemmin seuraavia kriteerejä: kapasiteetti, vaahtomuovin laatu, nopeus ja helppokäyttöisyys, jotta voit valmistautua hyvin tekemään itsellesi sopivan valinnan. Lisäksi käsittelemme tarkemmin erilaisia maidonvaahdottimia ja maitoa.

Kapasiteetti

Kapasiteetti on yksi tärkeimmistä kriteereistä, jotka on otettava huomioon uutta maidonvaahdotinta ostettaessa. Testissämme se vaihtelee 50 – 800 ml:n välillä. Bodum Schiuma vaahdottimella ei ole alarajaa ja se sopii vaikka yhdelle kupille kerrallaan.

Sage SMF 600:een on mahtunut vähintään 125 ml maitoa kerrallaan, mikä on haitta, koska se on enemmän kuin yksi kuppi. Jos käytät maidonvaahdotinta ensisijaisesti usealle henkilölle kerralla ja sinun on tehtävä vaahtoa useille kupeille kerrallaan, kannattaa valita Sagen tai Severinin kaltainen malli, sillä niihin mahtuu 700-800 ml.

Maitovaahto ja sen laatu

Mallien tuottamassa maitovaahdossa on suuri ero. Sähköisissä malleissa on useita levyjä, joten voit joko vaahdottaa maitoa tai vain lämmittää sitä. Useat niistä voivat valmistaa sekä kylmää että lämmintä maitovaahtoa. Sekä Severin Spuma 700:ssa että Bialetti Soft creamissa on ongelmia sen kanssa, että kylmää maitovaahtoa valmistettaessa ei saavuteta samaa koostumusta kuin lämmintä maitovaahtoa valmistettaessa.

Useat maidonvaahdottimet tuottavat myös hyvin kiinteää vaahtoa sen sijaan, että ne tuottaisivat kermaista maitovaahtoa, jonka tunnemme kahviloista, joissa maito höyrystettiin.

Periaatteessa sähköiset maidonvaahdottimet tuottavat parasta ja kermaisempaa maitovaahtoa kuin käsikäyttöiset maidonvaahdottimet.

Nopeus

Testissämme käsikäyttöiset maidonvaahdottimet vaahdottivat maitoa nopeammin kuin sähköiset maidonvaahdottimet. Kaikilla kolmella Bodumin maidonvaahdottimella maidon vaahdottaminen kestää 30 sekuntia-1 minuutti, kun taas sähkömalleilla se kestää 1-4 minuuttia. Toisaalta sähkömallit lämmittävät maidon samalla, kun taas käsikäyttöisten mallien kanssa on lisättävä aikaa, jos haluat lämmittää maidon ennen tai jälkeen.

Helppokäyttöisyys

Helppokäyttöisyydellä tarkoitetaan sitä, kuinka helppoa maidonvaahdotinta on käyttää ja puhdistaa.

Sähkökäyttöiset maidonvaahdottimet ovat yleensä vähemmän käyttäjäystävällisiä, koska niissä on erilaisia ohjelmia ja asetuksia, jotka on otettava huomioon. Käsikäyttöinen Bodum Schiuma on erittäin käyttäjäystävällinen, mutta myös paljon vähemmän kehittynyt kuin muut maidonvaahdottimet.

Testivoittajamme Melitta Cremio ll on erittäin käyttäjäystävällinen automaattinen maidonvaahdotin, jossa on vain 3 ohjelmaa ja kaksi painiketta. Lisäksi se on helppo puhdistaa astianpesukoneessa. Bialetti Soft Cream -vaahdottimessa on hankala käyttöohje, eikä se ole astianpesukoneenkestävä.

Jos olet aloittelija, suosittelemme valitsemaan erittäin käyttäjäystävällisen maidonvaahdottimen maitovaahdon valmistamiseen, kun taas voit valita monimutkaisemmat maidonvaahdottimet, jos sinulla on kokemusta täydellisen maitovaahdon luomisesta herkullista kahvia varten.

Tyyppi

Testissämme on mukana manuaalisia, käsikäyttöisiä ja sähköisiä maidonvaahdottimia. Jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa maidon vaahdottamisessa.

Sähköinen maidonvaahdotin

Sähköinen maidonvaahdotin voi tyypillisesti sekä vaahdottaa että lämmittää maidon ilman, että sinun tarvitsee tehdä muuta kuin kaataa maitoa ja painaa nappia.

Useat niistä voivat myös valmistaa lämmintä kaakaota tai suklaata, kuten Sage SMF 600. Useimmat maidonvaahdottimet voivat myös tehdä sekä lämmintä että kylmää vaahtoa.

Yksi haaste on kapasiteetti, sillä useilla niistä on vähimmäiskapasiteetti. Esimerkiksi Sage SMF 600 vaatii toimiakseen vähintään 125 ml maitoa. Tämä on enemmän kuin yksi kuppi, mikä lisää jätettä.

Manuaalinen maidonvaahdotin

Käsikäyttöinen maidonvaahdotin voi vaahdottaa mutta ei lämmittää maitoa. Lisäksi itse vaahdotus tehdään käsin.

Näin voit hallita vaahtoa ja koostumusta hyvin, sillä voit seurata prosessia sen edetessä. Bodum Chambordissa on läpinäkyvä lasikannu, josta on helppo nähdä, miltä maitovaahto näyttää. Maidonvaahdottimen voi myös laittaa suoraan mikroaaltouuniin maidon lämmittämistä varten. Tyypillisesti itse vaahdotus kestää vähemmän aikaa kuin sähköisissä, mutta siihen on lisättävä lämmitysaika.

Käsikäyttöinen maidonvaahdotin

Maidonvaahdottajatestissämme on yksi käsikäyttöinen malli; Bodum Schiuma. Malli tuottaa tiheän maitovaahdon, joskin se on kiinteämpi eikä kermaisin maitovaahto. Hienoa siinä on se, että voit käyttää sitä suoraan kupissa ja voit seurata prosessia matkan varrella. Se ei lämmitä maitoa.

Lämpötila ja tarkkuus

Jos olet innostunut täydellisestä kahvista, kannattaa etsiä täydellinen maidonvaahdotin, joka lupaa täydellisen maitovaahdon, tietyn lämpötilan ja joka sammuu automaattisesti, kun maito on saavuttanut oikean lämpötilan. Lämpötilan suositellaan olevan 65-70 astetta. Tämä antaa maidolle täydellisen makeuden, mutta ei kuitenkaan niin kuumaa, että se maistuu kypsennetyltä, kuten riisivanukas.

Puhdistus ja huolto

Jos sinulla on astianpesukone, voi olla eduksi valita malleja, jotka voidaan pestä astianpesukoneessa, kuten testivoittaja Melitta Cremio ll -maidonvaahdotin. Tämä helpottaa puhdistamista huomattavasti. Jos sinulla ei ole astianpesukonetta, sillä ei ole niin paljon väliä, mutta voit hyötyä siitä, että valitset ruostumattomasta teräksestä valmistetun tai tarttumattomalla pinnoitteella varustetun maidonvaahdottimen, sillä nämä materiaalit ovat erittäin helppoja puhdistaa.

Maitotyypit

Mitä rasvaisempaa maito on, sitä paremman vaahdon ja pieniä ilmakuplia saat aikaan. Jos juot kasvimaitoa, sinun on ehkä valittava myös kasvimaidon vaahdottamiseen tarkoitettuja malleja, sillä ne eroavat tavallisesta lehmänmaidosta. Tällainen voi olla esimerkiksi Bialetti Soft Cream -maidonvaahdotin. Nykyään on olemassa myös niin sanottuja baristavaihtoehtoja, jotka on tehty vaahdottamaan kasvimaitoa.

FAQ

Mikä on testin paras maidonvaahdotin?

Testin paras maidonvaahdotin on Melitta Cremio ll. Sillä saat kermaisimman maitovaahdon polttamatta maidon. Se on myös käyttäjäystävällinen ja helppo puhdistaa käytön jälkeen. Loistava maidonvaahdotin kaikille tasoille.

Miten maitovaahto valmistetaan?

Maito vaahdotetaan maidonvaahdottimella. Vaahdota maito, kunnes maito tuntuu raskaammalta, ja anna sen sitten levätä noin 1 minuutti, jotta maito tasaantuu. Parhaan tuloksen saat, kun käännät sitä kannussa ja napautat sitä kahdesti pöytään.

Mitä maitoa minun pitäisi käyttää latte artin valmistukseen?

Parhaan maitovaahdon latte artia varten saat valitsemalla tavallisen homogenoidun maidon, jossa on vähintään 3,4 grammaa proteiinia 100 grammassa. Valitse latte artia varten mieluiten sellainen maito, jonka rasvapitoisuus on korkeampi, sillä se tekee vaahdosta vakaamman.

Mitä maidonvaahdotin tekee?

Maidonvaahdottimella voi muokata maitoa paksuksi vaahdoksi, joka muistuttaa cappuccinon tai cafe latten vaahtoa. Niitä on saatavana käsikäyttöisiä, manuaalisia ja sähköisiä malleja, joissa sähköinen maidonvaahdotin voi sekä lämmittää että vaahdottaa maitoa.

Miksi maito ei vaahtoa?

Jos maidon vaahdottaminen on vaikeaa, se johtuu usein siitä, että maidon proteiinipitoisuus on alhainen. 3,4 grammaa proteiinia 100 grammassa on optimaalinen määrä.

Mitä eroa on latten ja cappuccinon välillä?

Latte ja cappuccino eroavat toisistaan kahvin, maidon ja vaahdon suhteen perusteella. Cappuccinon tulisi koostua ⅓ osasta espressoa, ⅓ osasta maitoa ja ⅓ osasta maitovaahtoa. Caffe latten tulisi koostua ⅓ osasta espressoa ja ⅔ osasta höyrytettyä kermaista maitoa.

Lähteet: Maidonvaahdotin

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk on Tanskan suurin kuluttajajärjestö, joka mm. suorittaa puolueettomia testejä kodinkoneille ja tuotteille. Forbrugerrådet Tænk on testannut 17 maidonvaahdotinta vuonna 2019. Mukana Melitta Cremio, BIaletti Soft cream ja Bodum Chambord. Lue koko testi tästä

 • Flag What.co.uk Chevron down

  Who.co.uk on englanninkielinen kuluttajasivusto Forbrugerrådet Tænkin tapaan. He testaavat tuotteita jatkuvasti omissa laboratorioissaan ja vertailevat tuotteita valmistajien välillä. Katso heidän arvostelunsa Smeg-mallista tästä

 • Flag Techgearlab.com Chevron down

  Techgearlab ostaa ja testaa tuotteet, jotka he itse arvostelevat ja vertaavat markkinoilla oleviin vastaaviin malleihin. Ennen ostamista he tekevät perusteellisen markkina-analyysin ja löytävät luokan parhaat ja suosituimmat tuotteet. Techgearlab testaa kaikenlaisia tuotteita kotiin ja puutarhaan. Katso heidän arvostelunsa Sage SMF 600:sta tästä

 • Flag Independent.co.uk Chevron down

  Independent.co.uk on maailmanlaajuinen uutis- ja lifestyle-lehti, joka tarjoaa uutisia kaikilta aloilta, kuten kodista ja puutarhasta, asumisesta ja kauneudesta. tekniikkaa ja vempaimia. Katso heidän arvionsa SMEG-mallista tästä

 • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

  On tunnustettu ja itsenäinen Yhdistyneen kuningaskunnan sivusto, joka kirjoittaa arvosteluja melkein kaikesta. He testaavat tuotteet itse ja tarjoavat perusteellisen analyysin ja objektiivisen arvion.

  Katso heidän arvostelunsa mm. SMEG maidonvaahdottimesta tästä

×