Paras mandoliini leikkuri – testissä markkinoiden parhaat vihannesleikkurit 2023

Mandoliini-testissämme tarkastelemme markkinoiden 7 parasta vihannesleikkuria. Tarkastelemme perusteellisesti sekä kansainvälisiä että tanskalaisia käyttäjäarvosteluja, asiantuntijaluokituksia ja ulkoisia testejä, minkä jälkeen arvioimme ja arvostelemme tuotteet näiden perusteella valitaksemme parhaat mandoliinit. Pysymme aina ajan tasalla viimeisimmästä kehityksestä ja uusista tekniikoista ja päivitämme testejämme jatkuvasti.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Microplane V-teräinen mandoliini 36cm
TESTVINDER

Microplane V-teräinen mandoliini 36cm

Microplane V-Blade Mandoline Iron 36cm on kompakti mandoliini, jossa on mahdollisuus säätää viipaleiden paksuutta ja jolla voi myös leikata tankoja. Se on käsikäyttöinen mandoliini, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu terä, jolla voi leikata vihanneksia paksuiksi…

Microplane V-teräinen mandoliini 36cm 1
testin paras tuote

Microplane V-teräinen mandoliini 36cm

Benriner Super mandoliini 3
paras premium-luokka

Benriner Super mandoliini

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tästä testistä löydät 7 parasta vihannesleikkuria, jotka ovat tällä hetkellä markkinoilla. Ne ovat mukana testissämme huolellisesti valittujen kriteerien perusteella, jotka koskevat helppokäyttöisyyttä, terien terävyyttä ja laatua, niiden toimivuutta ja myös sitä, kuinka helppo eri mandoliinit on puhdistaa.

Osto-oppaassamme keskitymme näihin parametreihin ja syvennymme yksityiskohtiin, jotta voit helposti löytää tarpeisiisi sopivan mandoliinin.

Microplane V-teräinen mandoliini 36cm

testin paras tuote

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Helppokäyttöisyys
  5
 • Terävyys
  5
 • Monipuolinen
  5
 • Puhdistus ja puhdistus
  5
Microplane V-teräinen mandoliini 36cm

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttäjien arvioiden mukaan siinä on erittäin terävä ruostumattomasta teräksestä valmistettu terä.
 • pros-icon.svg Helppokäyttöinen soft-touch-nuppi paksuuden muuttamiseen
 • pros-icon.svg Asiantuntija-arvostelujen mukaan sopii sekä ohuille että paksuille viipaleille ja tuottaa tasaisia viipaleita.
 • pros-icon.svg Monikäyttöinen ja sopii myös julienne-leikkuriksi.
 • pros-icon.svg Ergonominen kädensija ja pehmeä liukumaton ote takaavat asiantuntija-arvioiden mukaan hyvän hallinnan.
 • pros-icon.svg Käyttäjien arvioiden mukaan suojaus on sekä hyvä että tarpeellinen.
 • pros-icon.svg Varustettu alareunassa olevilla koukuilla, jotka voidaan kiinnittää kulhoon.
 • pros-icon.svg Astianpesukoneen kestävä
Ulemper
 • cons-icon.svg Julienne-tankojen paksuus ei ole säädettävissä
 • cons-icon.svg Julienne-toiminto toimii vain alaspäin suuntautuvissa liikkeissä, ei ylöspäin, käyttäjien arvioiden mukaan.
 • cons-icon.svg Kuitupitoisia vihanneksia, kuten inkivääriä, voi olla vaikea leikata.

Detaljeret gennemgang

Microplane V-Blade Mandoline Iron 36cm on kompakti mandoliini, jossa on mahdollisuus säätää viipaleiden paksuutta ja jolla voi myös leikata tankoja.

Suunnittelu ja käytettävyys

Se on käsikäyttöinen mandoliini, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu terä, jolla voi leikata vihanneksia paksuiksi ja ohuiksi viipaleiksi. Tästä on etua, jos käytät mandoliinia sekä kotitekoiseen kurkkusalaattiin että ruokiin, jotka vaativat paksumpia viipaleita. Säädät paksuutta kääntämällä takana olevaa nuppia. Tämä Microplane-mandoliiniviipaloija eroaa muista markkinoilla olevista malleista siinä, että paksuuden säätö on helppoa ilman rajoituksia. Kun muissa malleissa paksuus voidaan säätää 3 tai 4 paksuuteen, tässä on portaaton säätö, joka antaa sinulle täyden hallinnan. Asiantuntija-arvostelujen mukaan mandoliini on varustettu terävillä terillä, jotka leikkaavat helposti pehmeät ja kovemmat vihannekset, kuten perunat. Tällä Microplane-mandoliiniviipaleella ei ollut ongelmia leikata tasaisia viipaleita edes ohuimmalla asetuksella, mikä voi olla vaikeaa muiden mandoliinien kanssa.

Sillä voidaan myös leikata vihanneksia ohuiksi tikuiksi eli julienneiksi. Tuotetta arvioidessamme totesimme, että lautanen on helppo vaihtaa niin, että V-leikkuupintaa voidaan käyttää julienne-viipalointiin. Mandoliiniraudassa on liukumaton kahva, ja sen mukana tulee käsisuojus, jonka työnnät vihannesten sisään suojaamaan sormiasi niitä viipaloidessasi.

Tässä Microplanen mandoliiniviipaleessa, kuten muissakin markkinoilla olevissa malleissa, on koukut pohjassa. Jos haluat viipaloida vihanneksia suoraan kulhoon, aseta koukut kulhon kauimpana sinusta olevaan reunaan niin, että terä on kulhon yläpuolella. Tutkimuksemme mukaan koukut estivät mandoliinin liukumisen pois kulhosta ja antoivat käyttäjälle paremman hallinnan.

Helppo puhdistaa

Tutkimuksessamme havaitsimme, että tämä mandoliini on astianpesukoneen turvallinen, vaikka joidenkin kilpailijoiden sivustoilla sanotaan, ettei se ole. Sitä ei voi purkaa kuten OXO Good Grips -mandoliinia, mutta asiantuntija-arvioiden mukaan se on nopea ja helppo puhdistaa.

Luokituksemme

Käsikäyttöinen mandoliiniviipaloitin on loistava mandoliiniviipaloitin niille, jotka haluavat pystyä viipaloimaan ja kuutioimaan. Paksuus on helppo asettaa ja voit hallita paksuutta täysin. Se on ruostumattomasta teräksestä valmistettu. Siinä on myös liukumattomat jalat ja kätevät koukut sen kiinnittämistä varten kulhoon, mikä tekee siitä mandoliiniviipalointitestimme voittajan.

Materiaalit: Plast, Rustfrit stål Paksuudet: Rajaton Voi leikata juliennea: Kyllä Voidaan purkaa: Nej Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Liukumattomat Kyllälat: Kyllä Väri: Musta Mitat: 36 x 10,3 x 5,5 cm Paino: 350 g
4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöisyys
  5
 • Terävyys
  4
 • Monipuolinen
  4
 • Puhdistus ja puhdistus
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Terävä keraaminen teräs Japanista
 • pros-icon.svg Helpompi pitää kädessä kuin muiden mandoliinien suoramuotoisia kahvoja.
 • pros-icon.svg Kätevä ohuiden perunaviipaleiden leikkaamiseen
Ulemper
 • cons-icon.svg Suojakahva on pieni, mikä asiantuntija-arvioiden mukaan voi vaikeuttaa sen tehokasta käyttöä.
 • cons-icon.svg Ei liukumattomia jalkoja
 • cons-icon.svg Käyttäjien arvioiden mukaan ei sovellu paksummille levyille (max. 3 mm).

Detaljeret gennemgang

Kyocera Julienne-mandoliini 30cm on yksi mandoliinirautojen testimme halvemmista mandoliiniraudoista, mutta se ei todellakaan kerro sen laadusta. Tällä mandoliiniviipaleella saat nimittäin ohuita viipaleita, vaikka viipaloisit kovempia vihanneksia, kuten perunoita!

Suunnittelu ja käytettävyys

Testivoittajan ja premium-mandoliinin tapaan siinä on koukut takana kulhoon leikkaamista varten. Siinä ei kuitenkaan ole liukumattomia jalkoja. Voit valita 4 eri paksuuden välillä: 0,5, 1,3, 2,0 ja 3,0 millimetriä. Toisin kuin mandoliiniviipaletestimme kahdessa ensimmäisessä tuotteessa, paksuus säädetään kääntämällä mandoliiniviipaleen takaosassa olevaa tankoa. Useiden käyttäjäarvioiden mukaan juuri paksuus ei vastaa odotuksia. Ohuin on 0,5 millimetriä, kun taas esimerkiksi Benrinerin mandoliini leikkaa 0,3 millimetriin asti. Paksuin on 3 millimetriä. Vertailun vuoksi Benrinerin paksuin asetus on 5 millimetriä. Paksuuksien vaihtelu on siis vähäisempää tällä mandoliinilla.

Tämä mandoliini eroaa kuitenkin muista tämän mandoliini-testin malleista, sillä siinä on keraaminen terä. Tämä tarkoittaa, että terä ei voi ruostua. Sen ansiosta terä on myös helpompi puhdistaa, koska siihen ei tartu ruokajäämiä, kuten ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla terillä. Sekä testivoittajan että premium-mandoliinin tavoin mandoliini on astianpesukoneen kestävä.

Sen mukana tulee suojakahva, joka on arvostelujen mukaan liian kapea eikä tartu vihanneksiin kunnolla. Tuotetta koskevassa analyysissämme havaitsimme, että monien käyttäjien mielestä mandoliinin käyttö ilman suojakahvaa on helpompaa, mutta terä on erittäin terävä, joten varo sormiasi!

Luokituksemme

Tämä on edullinen mandoliini ja itse asiassa testimme toiseksi halvin, sillä se maksaa vain noin 48 kruunua enemmän kuin testin halvin mandoliini. Sillä voi viipaloida erittäin ohuita viipaleita. Ja se on varustettu laadukkaalla keraamisella terällä. Jos siis etsit hyvää perusmandoliinia, tämä mandoliini on oikea valinta.

Materiaalit: Keramik Paksuudet: 4 paksuutta 0,5 mm, 1,3 mm, 2 mm, 3 mm Voi leikata juliennea: Kyllä Voidaan purkaa: Nej Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Liukumattomat Kyllälat: Nej Väri: Musta Mitat: 26,92 x 9,14 x 1,02 cm Paino: 120 g

Benriner Super mandoliini

paras premium-luokka

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöisyys
  3
 • Terävyys
  5
 • Monipuolinen
  5
 • Puhdistus ja puhdistus
  5
Benriner Super mandoliini

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Asiantuntija-arvostelujen mukaan se on varustettu erittäin terävillä terillä.
 • pros-icon.svg Hyvä kuitupitoisten vihannesten, kuten inkiväärin, kanssa.
 • pros-icon.svg Portaaton säätö 0,3 mm:stä 5 mm:iin.
 • pros-icon.svg Valmistettu BPA-vapaasta muovista ja käsin teroitetuista ruostumattomasta teräksestä valmistetuista teristä.
Ulemper
 • cons-icon.svg Suositellaan puhdistettavaksi käsin
 • cons-icon.svg Toisin kuin testivoittaja hyvä inkiväärille
 • cons-icon.svg Vaatii tietämystä, koska lehdet ovat hyvin teräviä
 • cons-icon.svg Suojakahva ei ole tehokas asiantuntijoiden ja käyttäjien arvioiden mukaan.

Detaljeret gennemgang

Japanilainen Benriner-merkki on erikoistunut vihannesleikkurian, eikä tämä mandoliini tuota pettymystä. Benriner Super on japanilainen vihannesleikkuri, jossa on erittäin terävät terät, ja mandoliini leikkaa vihanneksia tehokkaasti ja on erityisen hyvä julienne-tikkujen leikkaamiseen.

Suunnittelu ja käytettävyys

Testivoittajan tavoin japanilaisessa mandoliiniraudassa on liukumattomat jalat ja koukut, jotta voit viipaloida vihanneksia kulhon päällä. Saat yhteensä 4 erilaista ja vaihdettavaa ruostumattomasta teräksestä valmistettuja teriä. Niillä voit viipaloida paksuja ja paperinohuita viipaleita sekä pitkiä ja erittäin ohuita julienne-tikkuja, joiden pituus vaihtelee 0,3 ja 5 millimetrin välillä. Testivoittajalla on sen sijaan yksi paksuus. Molemmat suoriutuivat kuitenkin hyvin ohuimmalla asetuksella, mikä voi olla vaikeaa monissa malleissa. Tutkimuksessamme havaitsimme, että julienne-terä ei ollut yhtä terävä kuin muut mukana olleet terät.

Terä asetetaan paikalleen ja kiinnitetään sivussa olevilla ruuveilla. Voit myös säätää terien yläpuolella olevaa levyä teriä korkeammalle. Näin varmistetaan, että sormesi ovat suojassa. Kuten Microplane V-Blade -mandoliinin kanssa, mukana toimitetaan suojakotelo. Benriner Super -mandoliini liukuu rauta ylös ja alas kiskoilla, aivan kuten Kyoceran mandoliini. Valitettavasti emme olleet vaikuttuneita tästä suojuksesta, joka käytännön testeissä osoittautui sopimattomaksi ohuille vihanneksille, sillä se ei saa niistä kiinni. Tämä on haitta, jos haluat viipaloida esimerkiksi selleriä.

Siivous vaativampaa

Tämä mandoliini on astianpesukoneen kestävä. Valmistaja suosittelee kuitenkin puhdistamaan tällaisen japanilaisen mandoliinin käsin. Toisin kuin testivoittajassa, terät ovat vaihdettavissa, mikä helpottaa niiden kunnollista puhdistamista.

Luokituksemme

Japanilainen mandoliinileikkuri japanilaisesta ruostumattomasta teräksestä, joka leikkaa kuitupitoisetkin vihannekset, kuten inkiväärin, helposti. Terävyys, joka on ansainnut tälle mallille paikan mandoliiniviipaleiden testimme parhaana premium-luokassa. Se ei kuitenkaan ole paras malli aloittelijoille. Sinun on vaihdettava terät, ja tämän mandoliinin käyttäminen vaatii tietoa, varmuutta ja taitoa. Mutta jos olet itseoikeutetusti mestarikokki, joka suhtautuu intohimoisesti ruoanlaittoon ja on tottunut käyttämään kehittyneempiä keittiötyökaluja, tulet varmasti rakastamaan tätä gourmet-mandoliiniviipaloitinta! Se saattaa olla kalliimpi kuin useimmat mallit, mutta se on ehdottomasti rahansa arvoinen.

Materiaalit: BPA-fri plast, rustfrit stål Paksuudet: Trinløs indstilling fra 0,3 mm til 5 mm Voi leikata juliennea: Kyllä Voidaan purkaa: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Kyllä, suositellaan käsinpesua Liukumattomat Kyllälat: Kyllä Väri: Valkoinen Mitat: 14,6 x 5 x 36,8 cm Paino: 525 g

De Buyer Swing Plus Mandoliini 40cm

paras mandoliini tuntijalle.

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöisyys
  3
 • Terävyys
  5
 • Monipuolinen
  5
 • Puhdistus ja puhdistus
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Vakaa rakenne, jota on mukava pitää kädessä
 • pros-icon.svg Soveltuu erityisesti erittäin paksujen julienne-tankojen (10 mm) käsittelyyn.
 • pros-icon.svg Integroitu turvakahva
 • pros-icon.svg Mahdollisuus leikata viipaleita suoraan tai aaltoilevasti kotitekoisia sipsejä varten.
 • pros-icon.svg Yksikertainen koota ja purkaa ja lisätä lehtiä käyttäjien arvostelujen mukaan.
Ulemper
 • cons-icon.svg Työnnin voi olla hieman jäykkä, joten voit painaa liikaa ja murskata pehmeämpiä vihanneksia tai hedelmiä.
 • cons-icon.svg Raskas (1,19 kg), testin raskain.
 • cons-icon.svg Vie paljon tilaa käyttäjien arvioiden mukaan (44,5 x 19,5 x 15 cm)

Detaljeret gennemgang

Jos etsit gourmet-vihannesleikkuria täydellisiä ohuita viipaleita varten, mutta jossa on myös mahdollisuus säätää vihannesleikkuria paksumpia viipaleita tai tikkuja varten, tämä on sinulle sopiva malli.

Suunnittelu ja käytettävyys

Muista malleista poiketen tämä ei ole käsikäyttöinen malli, vaan malli, jonka jalat taittuvat ulos, jotta se voi seisoa pöydällä. Sen terät on ruostumattomasta teräksestä valmistettu , ja siinä on neljä terää: 10 mm:n julienne-terä, 4 mm:n julienne-terä, kaksinkertainen vaakasuora ja vohveliterä.

Voit tehdä 4 ja 10 millimetrin julienne-tikkuja, jotka ovat testimme paksuimmat. On mahdollista ostaa julienne-tikkujen lisäteriä, jolla saa 2 ja 7 millimetrin paksuuden. Muista testin malleista poiketen voit valita, leikataanko viipaleet suoralla pinnalla vai aaltomaisesti, kuten aaltomaisia lastuja varten.

Turvakahva on pienen astian muotoinen, joka istuu mandoliinin päällä. Asetat vihannekset sisään ja laitat sitten kannen, jossa on kädensija. Voit kääntää tätä niin, että viipaloit vihanneksia haluamaasi suuntaan. Kokemuksemme mukaan tämän De Buyer -mandoliinin kanssa sinun on leikattava hedelmiä ja vihanneksia niin, että ne mahtuvat tähän pidikkeeseen.

Raskas ja iso

Useiden käyttäjäarvioiden mukaan se leikkaa tehokkaasti hedelmiä ja pilkkoo vihanneksia, mutta se vie enemmän tilaa kuin muut testin mallit ja on painava. Se painaa 1,19 kiloa, kun esimerkiksi testivoittaja painaa 350 grammaa.

Luokituksemme

De Buyer Swing Plus on vihannesleikkuritestimme kallein malli. Se on edistyksellinen ja herkullinen, mutta ei ole rahan arvoinen, jos käytät mandoliiniviipaleita vain satunnaisesti. Jos kuitenkin käytät sitä säännöllisesti ja sinulle on tärkeää, että sinulla on oikeat, laadukkaat laitteet, tämä gourmet-mandoliiniviipale on paras mandoliiniviipale sinulle.

Materiaalit: Plast, rustfrit stål Paksuudet: 4 og 10 mm Voi leikata juliennea: Kyllä Voidaan purkaa: Kyllä, terät voi vaihtaa Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Liukumattomat Kyllälat: Kyllä Väri: Musta, punainen Mitat: ‎44,5 x 19,5 x 15 cm Paino: 1.190 g

OXO - mandoliini 28.6 cm

paras mandoliini leikkuri aloittelijoille

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöisyys
  4
 • Terävyys
  4
 • Monipuolinen
  4
 • Puhdistus ja puhdistus
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Käyttäjien arvioiden mukaan se on erityisen käyttäjäystävällinen ja nopea ottaa käyttöön.
 • pros-icon.svg Läpinäkyvä levy, jotta näet mandoliinin läpi.
 • pros-icon.svg Paras keskipaksuihin viipaleisiin
 • pros-icon.svg Soveltuu pienempien määrien leikkaamiseen ja kovemman koostumuksen omaavien vihannesten ja hedelmien leikkaamiseen.
 • pros-icon.svg Terän voi lukita, jotta et leikkaa itseäsi siihen varastoinnin aikana.
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei ole tarkoitettu julienne-viipalointiin
 • cons-icon.svg Asiantuntijalausuntojen mukaan raaka-aineita oli joskus vaikea leikata tasaisella liikkeellä, koska levyn ja terän välinen etäisyys ei ole sopiva.
 • cons-icon.svg Tomaattia ei leikattu tasaisesti asiantuntija-arvioiden mukaan.

Detaljeret gennemgang

Jos etsit edullista mandoliinileikkuria vihannesten pilkkomiseen, tämä malli on hyvä valinta. Se on käsikäyttöinen mandoliini, jossa on suojakahva ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät. Se eroaa muista malleista siinä, että se on läpinäkyvä ja tarkoitettu vain viipalointiin.

Yksinkertainen muotoilu – parempi koville tuotteille

Vaikka monissa mandoliiniraudoissa on vaihdettavat terät, tämä mandoliini on valmistettu yhdestä kappaleesta. Voit säätää viipaleet kolmeen eri paksuuteen: 1, 2,5 ja 4 millimetriä. Tutkimuksemme mukaan se ei sovellu hyvin ohuille viipaleille. Valitettavasti emme myöskään olleet vaikuttuneita sen kyvystä viipaloida tomaatteja tai pehmeitä tuotteita, joista asiantuntija-arvostelujen mukaan tuli epätasaisia. Mandoliiniraudalla ei ollut ongelmia kovempien tuotteiden leikkaamisessa.

 

Huomasimme myös, että levyn ja terän välinen rako estää tasaisen ja tasaisen liikkeen. Käytännön testeissä jouduttiin painamaan kovemmin. Voit säätää paksuutta liu’uttamalla sivussa olevaa nuppia mandoliinin suuntaisesti. Testivoittajan tavoin tässä mallissa on koukut pohjassa, joten voit käyttää vihannesleikkuria kulhossa. Muista malleista poiketen tätä mandoliinileikkuria ei ole tarkoitettu julienne-viipaleiksi, vaan ohuiden hedelmä- tai vihannesviipaleiden leikkaamiseen.

Puhdistus astianpesukoneen yläosassa

Mandoliini ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät ovat astianpesukoneen kestäviä. Perusteellisen tutkimuksemme perusteella totesimme kuitenkin, että vihannesleikkuri tulisi sijoittaa astianpesukoneen ylimpään laatikkoon.

Luokituksemme

OXO Mandoline Iron 28.6cm on paras vihannesleikkuri keskipaksujen viipaleiden leikkaamiseen ja erinomainen vihannesleikkuri aloittelijoille, jotka haluavat kokeilla sitä. Paksuuden vaihtelu ei ole suurta, mutta voit käyttää vihannesleikkuria helposti ohuiden, 1 millimetrin perunaviipaleiden leikkaamiseen. Jos kuitenkin haluat mandoliiniviipaleen, jolla voi leikata ohuempia, alle 1 millimetrin viipaleita, suosittelemme premium-mallia, Tämä OXO:n mandoliiniviipale on myös edullisempi mandoliiniviipale ja itse asiassa mandoliiniviipaletestimme halvin malli.

Materiaalit: ABS-plast, rustfrit stål Paksuudet: 3 paksuutta 1, 2,5 + 4 mm Voi leikata juliennea: Nej Voidaan purkaa: Nej Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Liukumattomat Kyllälat: Kyllä Väri: Valkoinen, sølv Mitat: 9,6 x 5,8 x 29 cm Paino: 249,48 g

GEFU Violi 2.0 monikäyttöinen paras mandoliini leikkuri 32.3cm

paras mandoliini leikkuri käyttäjäystävällisellä muotoilulla

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Helppokäyttöisyys
  5
 • Terävyys
  4
 • Monipuolinen
  4
 • Puhdistus ja puhdistus
  5
Fordele
 • pros-icon.svg 5 eri paksuus-asetusta(1 mm:n välein)
 • pros-icon.svg Mandoliinia on helppo säätää edessä olevalla pienellä kääntyvällä pyörällä.
 • pros-icon.svg Koko merkitty selvästi pyörivään pyörään
 • pros-icon.svg Ruoan työntöaisa, jolla saa hyvän otteen sekä kokonaisista vihanneksista että tähteistä.
Ulemper
 • cons-icon.svg Käyttäjien arvioiden mukaan jotkin tuotteet on ehkä leikattava pienemmiksi paloiksi.
 • cons-icon.svg mandoliinin levy on ohut ja taipuu, jos sitä painetaan liian kovaa käytön aikana.
 • cons-icon.svg Terän voi irrottaa, mutta korvaavia teriä ei voi ostaa.

Detaljeret gennemgang

Tämä GEFU Violi 2.0 -mandoliinileikkuri on samanlainen kuin muut tässä testissä olevat mallit. Tällä GEFU-mandoliiniviipaleella saat käytännöllisen mandoliiniviipaleen, jolle on ominaista, että se on erityisen turvallinen ja helppokäyttöinen ja tuottaa samalla täydellisiä viipaleita.

Harkittu suunnittelu ja helppokäyttöisyys

GEFU Violi 2.0 -mallissa on 1 mm:n porrastus, kun taas muissa malleissa paksuus voidaan asettaa 0,5 mm:n porrastuksella. Kokemuksemme mukaan tuote on helppo säätää. Etupuolella on pieni pyörivä pyörä, jossa eri paksuudet on merkitty numeroilla.

Sen terävä leikkuureuna tuottaa ohuita suikaleita tuotetyypistä riippumatta. Perusteellisessa tutkimuksessamme havaitsimme kuitenkin, että jotkin vihannekset olivat liian suuria leikattavaksi kokonaisina tällä GEFU-mandoliiniviipaleella. Tämä on haitta, jos haluat tehdä esimerkiksi sipulirenkaita suuremmasta sipulista.

Kuten muissakin testin malleissa, mukana on ruoantyöntötoiminto. Kun käytät vihannesleikkuria hedelmille ja vihanneksille, olet aina suojassa viiltelyltä. Käyttäjäarvostelujen mukaan työnnin toimii hyvin myös silloin, kun leikattavaksi on jäänyt vihanneksia. Tämä malli on myös astianpesukoneen kestävä, mikä on plussaa. Muut mallit, kuten Kyocera Julienne, eivät ole tässä tehokkaita.

Luokituksemme

Tämä on paras vihannesleikkuri, sillä se on hyvin harkittu, turvallinen ja käyttäjäystävällinen, ja se tekee parhaansa, jotta et leikkaisi sormiasi, kun valmistat kotitekoisia ranskalaisia! Se on keskihintaluokassa ja ehdottomasti hyvä ostos, olitpa sitten itseoikeutettu mestarikokki tai käytät vihannesleikkuria vain satunnaisesti.

Materiaalit: Plast, rustfrit stål Paksuudet: 5 paksuutta (1, 2, 3, 4 og 5 mm) Voi leikata juliennea: Kyllä Voidaan purkaa: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Liukumattomat Kyllälat: Nej Väri: Musta Mitat: 32,3 x 8 x 2,2 cm Paino: 265 g

OXO Good Grips Mandoline Iron 41cm

paras mandoliini leikkuri, jossa on korkeudensäätö-mahdollisuus

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Helppokäyttöisyys
  5
 • Terävyys
  4
 • Monipuolinen
  4
 • Puhdistus ja puhdistus
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Korkeus säädettävä
 • pros-icon.svg Voidaan taittaa kokoon ja lukita säilytystä varten
 • pros-icon.svg Ruoan työntäjässä on pitkät “neulat”, jotka työntyvät ruokaan ja pysyvät tiukasti kiinni käytön aikana.
Ulemper
 • cons-icon.svg Puhdistus vaivatonta
 • cons-icon.svg Vaikea koota sekä asiantuntijoiden että käyttäjien arvioiden mukaan.
 • cons-icon.svg Ei sovellu astianpesukoneeseen
 • cons-icon.svg Käyttäjien arvioiden mukaan muovi värjäytyy ajan myötä.

Detaljeret gennemgang

OXO Good Grips -vihannesleikkuri on monipuolinen vihannesleikkuri, jossa on 4 eri leikkausasetusta ja 4 eri asetusta. Se eroaa useimmista muista malleista siinä, että se on vapaasti seisova mandoliiniviipale. Mukana on pitkillä piikeillä varustettu ruoantyöntäjä.

Suunnittelu ja käytettävyys

Tämä ei ole käsikäyttöinen malli, vaan pöydällä käytettävä vihannesleikkuri, kuten De Buyer Swing Plus. Se on varustettu pienillä jaloilla, jotka voi taittaa ulos. Niiden alla on liukumattomat tyynyt, jotka estävät mandoliinin liukumisen.

OXO Good Grips -varsia voi säätää 1,5, 3, 4,5 ja 6 millimetriin. Voit leikata suoria tai aaltoilevia viipaleita, tikkuja tai julienneja. Mukana tuleva ruoantyöntäjä ei istu kiskoilla kuten muut testin mallit, mikä vaikeuttaa sen hallintaa käytön aikana. Tutkimuksemme mukaan terät ovat kuitenkin teräviä ja leikkaavat useimmat asiat läpi. Joissakin käytännön testeissä OXO Good Grips osoittautui vaikeaksi pehmeämpien tuotteiden, kuten tomaattien, kanssa.

Hyvä lukitusmekanismi, vaikea puhdistaa

Kokemuksemme mukaan mandoliinin valkoinen muovi värjäytyy ajan myötä. Ja vaikka kaikki muut testin mallit ovat astianpesukoneen kestäviä, OXO Good Grips -rauta on puhdistettava käsin, mikä on miinus. Perusteellista puhdistusta varten se on purettava, mikä on asiantuntija-arvioiden mukaan hankalaa. mandoliinin voi kuitenkin lukita, mikä on etu, kun sitä säilytetään kaapissa ja jos kotona on lapsia.

Luokituksemme

Tämä mandoliiniviipalointitestimme toinen OXO:n mandoliini on kätevä pöydällä käytettävä mandoliiniviipale, toisin kuin muut käsikäyttöiset mandoliinit. Se on myös erittäin toimiva mandoliiniviipale, joka leikkaa tasaisia viipaleita ja antaa sinulle hyvän valikoiman paksuuksia ja leikkausasetuksia. Valitettavasti sen puhdistaminen on hankalaa, sillä se on pestävä käsin ja sen kokoaminen uudelleen sen jälkeen on hankalaa. Jos voit elää tämän kanssa, pidät tästä OXO-mandoliiniviipaleesta.

Materiaalit: Plast, rustfrit stål Paksuudet: 4 paksuutta (1,5, 3, 4,5 og 6 mm) Voi leikata juliennea: Kyllä Voidaan purkaa: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Nej Liukumattomat Kyllälat: Kyllä Väri: Valkoinen Mitat: 9,4 x 15,2 x 5,8 cm Paino: 770 g

Guide Miten valita paras vihannesleikkuri

 
removal.ai_378b84e2-6bc4-4030-a947-2af2692f3ae6-microplane-mandoline-vegetable-slicer.png

Microplane V-teräinen mandoliini 36cm

Kyocera_Julienne_Mandolinjern_30cm-transformed.png

Kyocera Julienne-mandoliini 30cm

Benriner-Super-Mandolinjern-37cm.png

Benriner Super mandoliini

De-Buyer-Swing-Plus-Mandolinjern-40cm.webp

De Buyer Swing Plus Mandoliini 40cm

OXO-Mandolinjern-28.6cm.jpg

OXO - mandoliini 28.6 cm

GEFU-Violi-2.0-Multifunctional-Mandolinjern-32.3cm.webp

GEFU Violi 2.0 monikäyttöinen paras mandoliini leikkuri 32.3cm

removal.ai_beea3160-3771-4fbf-b88a-ccd4bd1c8a94-oxo-good-grips-mandoline-iron-41cm.png

OXO Good Grips Mandoline Iron 41cm

TestScore TestScore
Info
4.8
star star star star star
4.6
star star star star star
4.6
star star star star star
4.6
star star star star star
4.4
star star star star star
4.4
star star star star star
4.0
star star star star star
Materiaalit Plast, Rustfrit stål Keramik BPA-fri plast, rustfrit stål Plast, rustfrit stål ABS-plast, rustfrit stål Plast, rustfrit stål Plast, rustfrit stål
Paksuudet Rajaton 4 paksuutta 0,5 mm, 1,3 mm, 2 mm, 3 mm Trinløs indstilling fra 0,3 mm til 5 mm 4 og 10 mm 3 paksuutta 1, 2,5 + 4 mm 5 paksuutta (1, 2, 3, 4 og 5 mm) 4 paksuutta (1,5, 3, 4,5 og 6 mm)
Voi leikata juliennea Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Nej Kyllä Kyllä
Voidaan purkaa Nej Nej Kyllä Kyllä, terät voi vaihtaa Nej Kyllä Kyllä
Astianpesukoneen kestävä Kyllä Kyllä Kyllä, suositellaan käsinpesua Kyllä Kyllä Kyllä Nej
Liukumattomat Kyllälat Kyllä Nej Kyllä Kyllä Kyllä Nej Kyllä
Väri Musta Musta Valkoinen Musta, punainen Valkoinen, sølv Musta Valkoinen
Mitat 36 x 10,3 x 5,5 cm 26,92 x 9,14 x 1,02 cm 14,6 x 5 x 36,8 cm ‎44,5 x 19,5 x 15 cm 9,6 x 5,8 x 29 cm 32,3 x 8 x 2,2 cm 9,4 x 15,2 x 5,8 cm
Paino 350 g 120 g 525 g 1.190 g 249,48 g 265 g 770 g
Käyttäjien arvostelut 4 5 5 5 5 4 4
Helppokäyttöisyys 5 5 3 3 4 5 5
Terävyys 5 4 5 5 4 4 4
Monipuolinen 5 4 5 5 4 4 4
Puhdistus ja puhdistus 5 5 5 5 5 5 3
Tjek billigste pris Set til 24,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Shopping4net På lager
Set til 113,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 77 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne På lager
Set til 24,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Shopping4net På lager
Set til 77 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne På lager

Mandoliiniviipale on kätevä keittiötyökalu hedelmien ja vihannesten viipalointiin ja kuutioimiseen. Se on nopea, helppo ja vie vähemmän tilaa kuin sähkökäyttöiset keittiökoneet. Eri mandoliineissa on eroja, ja riippumatta siitä, minkä valitset, on joitakin asioita, jotka sinun on hyvä tiedostaa.

Mutta miten valita paras mandoliini? Ostajan oppaassa tarkastelemme perusteellisesti eri parametreja, kuten helppokäyttöisyyttä, terien terävyyttä ja laatua, mandoliinin yleistä toimivuutta ja sitä, kuinka nopea ja helppo tai vaikea se on puhdistaa.

Helppokäyttöisyys

Sekä terän paksuuden että terätyypin asettamisessa on suuri ero. Joissakin malleissa on vaihdettavat terät, kun taas toiset on asetettava mandoliinille ilman terän vaihtamista. Mikään mandoliini ei ole ratkaisevasti vaikea säädettävä. Se voi kuitenkin olla työläämpää, jos joudut irrottamaan terät ja asettamaan uudet, kun haluat erilaisen leikkauksen. Esimerkiksi testivoittajalla käännät päällimmäistä levyä vaihtaaksesi viipaleista tankoihin. Sinun ei siis tarvitse vaihtaa teriä, ja se on nopeaa ja helppoa. Vertailun vuoksi Benriner Super -mandoliini vaatii terän vaihtamista toiseen.

Turvallisuus ja turvatoimet

Mandoliinin on oltava helppokäyttöinen. On kuitenkin tärkeää, että se on turvallinen. Mandoliinij on aina todella terävä. Siksi on tärkeää, että voit käyttää sitä turvallisesti. Testissä olleissa malleissa on saatavana kädensija, jonka avulla voit työntää vihanneksesi terän yli.

Kädensijojen toiminnassa on eroja. Jotkut kulkevat kiskoilla, joten et voi mennä reunan yli. Toiset kulkevat satunnaisesti terän poikki. De Buyer Swing Plus -mandoliinissa tämä osa on pysyvästi integroitu mandoliiniin. On makuasia, kumpi on sinulle mieluisampi. Suosittelemme kuitenkin ehdottomasti käyttämään kädensijaa, jotta vältät sormen viiltämisen. Kaikille malleille on nimittäin yhteistä, että ne ovat todella teräviä!

On myös mahdollista ostaa erikoiskäsine, joka toimii myös suojana. Kokemuksemme mukaan hanska toimii parhaiten kädensijan kanssa. Useimmat mandoliinit ovat niin teräviä, että ne leikkaavat myös suojakäsineen läpi. Jos käytät molempia, olet paremmin suojassa!

Terien terävyys

Terävät terät tekevät mandoliinistaniin tehokkaan. Viipaloit sitten vihanneksia, kuten ohuita kurkkuviipaleita, tai hedelmiä, saat täydellisiä viipaleita, jos eri terät ovat teräviä. Koska ne ovat niin teräviä, voit helposti viipaloida kovia tuotteita ilman vaivaa, mutta myös pehmeitä tuotteita ilman, että ne lohkeilevat.

Useimmissa mandoliineissa teräs ovat ruostumatonta terästä. Kyoceran mandoliini on ainoa, jossa on keraaminen. Ruostumatonta terästä olevat terät ovat periaatteessa terävämpiä. Ja vaikka terä on merkitty ruostumattomaksi, se ruostuu ajan myötä. Keraamiset terät eivät ruostu. Etuna on, että ne kestävät pidempään, mutta ovat aluksi hieman vähemmän teräviä kuin ruostumaton teräs.

Toiminnallisuus ja asetukset

Useimmissa mandoliineissa voit myös leikkurin asetukset. Testin ainoa vihannesleikkuri, jolla ei voi leikata esimerkiksi juliennea, on OXO – Mandoline Iron 28.6cm.

Kaikissa malleissa voit valita eri paksuudet. Valittavissa olevat asetukset vaihtelevat suuresti. Yleensä asetuksia on 3 ja 4 välillä. Kuitenkin siinä missä OXO – Mandoline Iron 28.6cm -raudassa on 1 millimetrin portaat, muissa on 0,5 millimetrin portaat. Testin ohuin asetus on 0,3 millimetriä, kun taas paksuin on 10 millimetriä.

Puhdistus ja huolto

Testin parhaista mandoliineista yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat astianpesukoneen kestäviä. Yleisesti ottaen ruostumatonta terästä olevat terät “tarttuvat” enemmän ruokaan kuin keraamiset terät ja vaativat enemmän puhdistusta. Mandoliinista riippumatta vihannesleikkuri kannattaa huuhdella haalealla vedellä heti käytön jälkeen. Näin kaikki ruokajäämät on paljon helpompi saada pois.

Kaikkia malleja ei voi purkaa. Testissämme Microplane-, Kyocera- ja OXO 28,6-senttisiä mandoliineja ei voi purkaa. Käytön aikana ruokajäämät juuttuvat koukkuihin sekä terän ja levyn väliin. Ja kaikkien jäämien poistaminen voi olla vaikeaa, jos teriä ei voi erottaa muusta. Tässä tapauksessa voit käyttää pientä veistä tai vastaavaa jäännösten irrottamiseen. Jos mandoliinia ei voi purkaa, on eduksi, jos sen voi laittaa astianpesukoneeseen. Jos sitä ei voi, puhdista se lämpimällä saippuavedellä ja sienellä tai pehmeällä harjalla.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on testin paras mandoliini leikkuri?

Testin paras mandoliini leikkuri on Microplane V-Blade Mandoline Iron 36cm. Se on terävä, helppokäyttöinen ja se on portaattomasti säädettävä, joten voit täysin hallita, kuinka paksuja viipaleista haluat. Voit käyttää sitä myös julienne-viipalointiin.

Mitä mandoliinilla eli vihannesleikkurilla voi tehdä?

Mandoliinilla voi leikata vihannekset ja hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Vihannesleikkurit voidaan usein asettaa leikkaamaan paksumpia viipaleita tai hyvin ohuita viipaleita riippuen siitä, onko kyseessä kurkkuviipale, perunagratiini vai jokin muu.

Miksi vihannesleikkuria kutsutaan mandoliiniksi?

Sitä ei tiedetä varmasti. Mutta mandoliini on soitin, jossa on jouset. Voi siis olla, että keittiövälineen nimi on saanut inspiraationsa soittimesta.

Kuinka paljon mandoliini maksaa?

Mandoliinien hinnat vaihtelevat paljon. Testissämme hinta vaihtelee yli 60 eurosta alle 15 euroon. Eikä hinta kerro laadusta, vaan usein vaikuttaa se, kuinka paljon ominaisuuksia mandoliinissa on.

Mikä on vihannesleikkuri?

Vihannesleikkuri on toinen nimi mandoliinileikkurille, mutta se on sama asia.

Lähteet: Mandoliinit

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Goodhousekeeping.com Chevron down

  Goodhousekeeping.co.uk on amerikkalainen lifestyle-lehti, jolla on takanaan yli 137 vuotta. Kotitaloudelle annettujen vinkkien ja neuvojen lisäksi he testaavat kotitaloustuotteita omassa Good Housekeeping instituutissaan.

  Good Housekeeping on testannut 9 erilaista Mandoliinia, mm. Benriner Super Mandoliini 37cm, Kyocera Julienne Mandoliini 30cm ja OXO Good Grips Mandoliini 41cm. Katso täydelliset testi tässä

 • Flag Betterhomesandgardens.com Chevron down

  Better Homes and Gardens on amerikkalainen koti- ja puutarha-lehti, joka lanseerattiin vuonna 1922. Sen lisäksi, että he julkaisevat artikkeleita kaikesta kotiin, ruokaan ja puutarhaan, he myös testaavat keittiön ja puutarhan koneita ja työkaluja omassa koekeittiössä ja testi-puutarhassa. Heillä on mm. testattu
  Microplane V-terä mandoliini järn 36cm,

  Benriner Super Mandoliini 37cm,

  OXO – Mandoliini 28,6cm

  ja OXO Good Grips Mandoliini 41cm

  Katso täydelliset testit tässä

 • Flag Thespruceeats.com Chevron down

  The Spruce Eats on amerikkalainen online-ruokauniversumi, jossa on yli 10 000 reseptiä ja 25 vuotta sen takana. Reseptien, ohjeiden ja oppaiden jakamisen lisäksi he testaavat erilaisia ​​keittiökoneita ja -välineitä omassa koe-keittiössä. He ovat testanneet OXO – mandoliinin 28,6 cm tässä

×