Paras painepesuri – Löydä 7 parasta painepesuria 2023

Lue lisää, kun nimeämme 7 parasta korkeapainepesuria korkeapainepesuritestissämme. Löytääksemme markkinoiden parhaat painepesurit olemme tehneet perusteellisen markkina-analyysin, joka koostuu laajasta valikoimasta testejä ja arvosteluja sekä käyttäjiltä että asiantuntijoilta. Päivitämme kaikkia testejämme säännöllisesti, joten voit olla varma, että löydät aina parhaat painepesurit.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Sen lisäksi, että vertailemme parhaita painepesureita niiden hyvien ja huonojen puolien perusteella, annamme niille myös kokonais- ja yksilölliset pisteet tärkeimpien ostokriteerien perusteella; paine, vedenkulutus, letkun pituus ja monipuolisuus lisävarusteiden ja asetusvaihtoehtojen suhteen. Paras painepesuri on monen ominaisuuden summa.

Ostajan oppaassamme tarkastelemme samoja kriteerejä lähemmin ja tutkimme niiden merkitystä korkeapainepesurin valinnassa. Lisäksi tarkastelemme mahdollisia käyttökohteita, jotta olet täysin valmistautunut painamaan ostopainiketta.

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Paine
  3
 • Vedenkulutus
  3
 • Säätömahdollisuudet
  4
 • Monipuolisuus
  4

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Säädettävä paine 3 painetasolla (toiseksi korkein testissä)
 • pros-icon.svg Selkeä näyttö kahvassa säätömahdollisuuksilla
 • pros-icon.svg 7 metrinen letkun pituus takaa suuren liikkumisvapauden
 • pros-icon.svg 3 vaihdettavaa suutinta
 • pros-icon.svg Kevyt 4,4 kg (testin toiseksi kevyin painepesuri).
Ulemper
 • cons-icon.svg Vaikeampi koota kuin muut painepesurit
 • cons-icon.svg Ei yhtä nopea kuin korkeamman paineen painepesurit

Detaljeret gennemgang

Tämä sähkökäyttöinen testin paras painepesuri Kärcher K3 Power Control Home on tarkoitettu niille, jotka haluavat keskitehokkaan ja kevyen painepesurin terassin tai auton puhdistamiseen.

Käytännölliset toiminnot

Tämän Kärcher-painepesurin moottoriteho on 1 600, joten sillä on runsaasti tehoa puukannen, laattojen, puutarhakalusteiden tai autojen puhdistamiseen. Siinä on 3 vaihdettavaa suutinta, joten voit räätälöidä sen kulloiseenkin työhön sopivaksi. Voit valita 3 eri painetasoa, joita voit säätää tarpeen mukaan.

Tutkimuksemme mukaan se on helppo asettaa, ja kahvassa olevan näytön avulla on helppo nähdä, mille tasolle se on asetettu.

Tämän painepesurin maksimipaine on 120 bar, mikä tarkoittaa, että sen vedenkulutus on 380 litraa tunnissa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Nilfisk Premium 190-12:n maksimipaine on 190 baaria ja vedenkulutus jopa 650 litraa tunnissa.

Helppo käyttö ja täyttö

Se, että sitä voidaan käyttää yhdessä sovelluksen kanssa, on erityisen fiksua. Valitse sovelluksessa vain, mitä haluat puhdistaa, ja saat selkeän ja ymmärrettävän vaiheittaisen ohjeen, miten se tehdään. Korkeapainepuhdistin on myös helppo täyttää saippualla ja pesuaineella. Säiliö on irrotettava, jotta voit laittaa siihen hakuamasi pesuaineen. Analyysimme osoitti kuitenkin, että vaahtoputkea käytettäessä kuluu nopeasti kokonainen pullo pesuainetta. Tämä voidaan ratkaista käyttämällä muita suuttimia.

Mallissa on kätevä säilytyspaikka 7-metriselle letkulle ja teleskooppikahva, jonka avulla voit säätää sen pituutta tarpeen mukaan.

Kannettava ja siirrettävä painepesuri

Painepesuri Kärcher K3 Power Control Home on 4,4 kg:n painollaan testin toiseksi kevyin, joten sitä on helppo kuljettaa mukana. Letku on myös yksi testin pisimmistä, ja testien mukaan se yltää ongelmitta auton takaosasta etuosaan. Vertailun vuoksi Kärcherin K2 Compact -mallissa on 5 metrin johto.

Luokituksemme

Jos etsit monikäyttöistä painepesuria, joka sopii useimpiin tarpeisiin, tämä Kärcherin painepesuri on täydellinen valinta. Paine ei ole yhtä korkea kuin joissakin muissa testissä olleissa malleissa, joten se ei ole yhtä nopea. Tästä huolimatta se toimii hyvin terassilla ja autossa. Sitä on myös helppo kuljettaa. Hinnaltaan se on keskiluokkaa.

Tyyppi: Painepesuri Virtalähde: Eldreven Painetasot: 3 tasoa Teho watteina: 1.600 watt Jännite voltteina: 240 volt Maksimipaine baareina: 120 bar Tuloilman lämpötila (max) asteina (°C): 40 °C Vedenkulutus (tunnissa) litroina: 380 litraa tunnissa Letkun pituus metreinä: 7 metriä Automaattinen pysäytys/käynnistys: Ei Teleskooppikahva: Kyllä Letkukela: Kyllä Kuumavesipesuri: Ei App-ohKylläus: Kyllä Äänitaso desibeleinä (dB): 74 dB Mitat (L x S x K) senttimetreinä (cm): 28 x 29,7 x 67,7 cm Paino kilogrammoina (kg): 4,4 kg

Nilfisk Core 125-5 EU

paras halpa painepesuri

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  3
 • Paine
  4
 • Vedenkulutus
  4
 • Säätömahdollisuudet
  3
 • Monipuolisuus
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Korkea paine hintaan nähden (125 bar)
 • pros-icon.svg Integroitu lisävarustesäilytys
 • pros-icon.svg Automaattinen pysäytys ja käynnistys
Ulemper
 • cons-icon.svg Siinä ei ole teleskooppikahvaa, joten kahvaa ei voi säätää oman pituutesi mukaan.
 • cons-icon.svg Ohjeet ovat tutkimustemme mukaan epäselvät

Detaljeret gennemgang

Jos etsit edullista mutta tehokasta painepesuria, tämä Nilfisk 125 -painepesuri on erinomainen valinta. Sen 125 baarin paine soveltuu sekä terasseille että autoihin.

Käytännöllinen ja halpa painepesuri

Älä anna halvan hinnan hämätä. Sähkökäyttöisen painepesurin 1 400 watin moottori tuottaa tehokkaan painepesurin, jonka paine on 125 baaria ja joka kuluttaa 438 litraa vettä tunnissa. Vertailun vuoksi testivoittajamme paine on 120 baaria ja vedenkulutus 380 litraa. Siksi tämä painepesuri sopii suuremmille alueille, kuten terasseille. Tutkimuksemme mukaan painepesuri voisi olla tehokkaampi – vaatii muutaman yrityksen saada pinttynyt lika pois terassilta.

Mukana tulee 2 lisäsuutinta – yksi hellävaraista suihkua varten ja yksi voimakkaampaa suihkua varten sitkeää likaa varten – joten käytössäsi on yhteensä 3 suutinta ja 2 asetusta. Vertailun vuoksi Nilfisk Premium 190-12:ssa on 4 asetusta.

Itse pumppu on valmistettu alumiinista kestävyyden vuoksi.

Siinä on 5 metrin johto, joka on kaksi metriä lyhyempi kuin testivoittajassa, ja letkun pituus on 5 metriä, joten voit liikkua vapaasti painepesuria käyttäessäsi.

Monenlaisten pintojen tehokas puhdistus

Nilfisk-painepesurilla voidaan pestä noin 35 neliömetriä tunnissa, ja se sopii painepesuriksi terasseille, puutarhakalusteille, portaille ja aidoille, mutta myös puutarhakalusteille, työkaluille ja autoille.

Voit myös ostaa lisää lisävarusteita, jolloin saat vielä enemmän sovelluksia. Nilfisk Premium 190-12:n ja Kärcher K2 Compactin tavoin tässä mallissa on sisäänrakennettu kuumavesipuhdistin, jossa on lämmitettyä vettä, mikä tekee puhdistuksesta entistäkin tehokkaampaa.

Helppo käyttää

Siinä on 2 tukevaa pyörää, jotka helpottavat painepesurin vetämistä ja kuljettamista. Kätevät ominaisuudet, kuten automaattinen johdon kelaus ja integroitu tarvikevarasto, helpottavat pesurin varastointia.

Luokituksemme

Jos etsit edullista painepesuria, joka on myös monipuolinen, tämä painepesuri on erinomainen valinta. Se ei ole yhtä tehokas kuin testimme kalliimmat painepesurit, mikä tarkoittaa, että se on myös tehottomampi. Siitä huolimatta sillä saa työnsä tehtyä, ja kun se on koottu, sitä on helppo käyttää. Se on hyvä valinta, jos haluat kokeilla, sopiiko painepesuri sinulle ilman, että investoit kalliiseen malliin.

Tyyppi: Painepesuri Virtalähde: Sähkö Painetasot: 2 tasoa Teho watteina: 1.400 watt Jännite voltteina: 220-240 volt Maksimipaine baareina: 125 bar Tuloilman lämpötila (max) asteina (°C): 40 °C Vedenkulutus (tunnissa) litroina: 438 litraa tunnissa Letkun pituus metreinä: 5 metriä Automaattinen pysäytys/käynnistys: Kyllä Teleskooppikahva: Ei Letkukela: Kyllä Kuumavesipesuri: Kyllä App-ohKylläus: Ei Äänitaso desibeleinä (dB): Ei ilmoitettu Mitat (L x S x K) senttimetreinä (cm): 29 x 71,7 x 30 cm Paino kilogrammoina (kg): 6,4 kg

Nilfisk Premium 190-12

paras painepesuri premium-luokassa

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Paine
  5
 • Vedenkulutus
  5
 • Säätömahdollisuudet
  5
 • Monipuolisuus
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Testin tehokkain painepesuri (190 bar, 3300 wattia, 650 l vettä tunnissa).
 • pros-icon.svg Maksimi tulolämpötila 60 astetta, testin korkein lämpötila.
 • pros-icon.svg Kuuman veden puhdistin
 • pros-icon.svg Testin pisin letkun pituus 12 metriä
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei sovellusohjausta
 • cons-icon.svg Testin painavin painepesuri (30,2 kg)
 • cons-icon.svg Musta käärme jättää värillisiä jälkiä
 • cons-icon.svg Ei sovellu autojen puhdistukseen erittäin korkean paineen vuoksi.

Detaljeret gennemgang

Nilfisk Premium 190-12 -painepesuri on tarkoitettu niille, jotka haluavat tehokkaan ja suorituskykyisen koneen, jossa on integroitu kuumavesipesuri ja vaunu. Huippuluokan Nilfisk-painepesuri on tehokas painepesuri jolla puhdistat melkein mitä tahansa.

Monipuolinen painepesuri

Painepesuri itsessään on ammattilais-painepesurin veroinen. Siinä on tehokas 3 300 watin moottori, joka tuottaa jopa 190 baarin maksimipaineen. Tämä on testin korkein, ja vertailussa Bosch AdvancedAquatak 150 on toiseksi korkein 150 barilla.

Voit valita 4 painetasoa, ja se kuluttaa noin 650 litraa vettä tunnissa. Tämä on myös testien korkein luku.

Siinä on myös kätevä teleskooppiputki, jonka avulla voit säätää sen korkeudellesi, mutta myös tehdä siitä erityisen pitkän, jotta voit puhdistaa korkealla.

Helppokäyttöinen painepesuri

Hyvän painepesurin pitäisi olla myös helppokäyttöinen, ja tämä painepesuri on sitä! Se on varustettu taso-, käynnistys- ja pysäytysilmaisimilla sekä kahvassa olevilla paineilmaisimilla. Painepesurin käyttö osoittautui erittäin käyttäjäystävälliseksi ja intuitiiviseksi käyttää. Sisäänrakennettu vaunu ja kaksi kumipyörää varmistavat, että korkeapainepesuri pysyy vakaana käytön aikana. 72 desibelin äänitasolla se on testimme hiljaisimpia painepesureita. Vertailun vuoksi Bosch AdvancedAquatak 150:n melutaso on 88 db.

Tyylikkäät lisävarusteet ja pitkä johto

Neljän eri suuttimen ansiosta löydät varmasti tarpeisiisi sopivan suuttimen, mikä tekee tästä todella kätevän painepesurin. Siinä on myös pitkä 12 metrin johto, joka on testin pisin. Se on 30,2 kg:n painollaan hieman raskas, mikä on tutkimuksemme mukaan huono puoli. Vaikka siinä on pyörät ja integroitu vaunu, sitä on vaikeampi ottaa esiin ja pakata pois kuin muita testin malleja.

Luokituksemme

Jos etsit erittäin tehokasta ja vankkaa painepesuria suurempien alueiden puhdistamiseen, tämä premium-painepesuri on selkeä valinta. Se on hintaluokan yläpäässä, mutta se on myös painepesuritestimme tehokkain painepesuri. Ainoa haittapuoli tässä mallissa on sen suuri paino, 30,2 kg. Siksi emme suosittele sitä vanhemmille ihmisille tai aloittelijoille. Tämä painepesuri on tarkoitettu kokeneille painepesurin käyttäjille.

Tyyppi: Painepesuri Virtalähde: Sähkö Painetasot: 4 tasoa Teho watteina: 3.300 watt Jännite voltteina: 230 volt Maksimipaine baareina: 190 bar Tuloilman lämpötila (max) asteina (°C): 60 °C Vedenkulutus (tunnissa) litroina: 650 litraa tunnissa Letkun pituus metreinä: 12 metriä Automaattinen pysäytys/käynnistys: Kyllä Teleskooppikahva: Kyllä Letkukela: Kyllä Kuumavesipesuri: Kyllä App-ohKylläus: Ei Äänitaso desibeleinä (dB): 72 dB Mitat (L x S x K) senttimetreinä (cm): 38 x 39 x 95,5 cm Paino kilogrammoina (kg): 30,2 kg

Bosch AdvancedAquatak 150

paras tehokas painepesuri laatoille

Fordele
 • pros-icon.svg Pitkä 8 metrin johto (testin toiseksi pisin).
 • pros-icon.svg Tutkimuksemme mukaan hyvä laatoitetuille terasseille.
 • pros-icon.svg 150 bar – hyvä keskipaine autolle
Ulemper
 • cons-icon.svg Letku on erittäin jäykkä ja sitä on vaikea rullata kokoon.
 • cons-icon.svg Korkein äänitaso testissä (88dB)
 • cons-icon.svg Vain 1 painetaso

Detaljeret gennemgang

Jos etsit painepesuria terassin laattoja tai autoa varten, etsi tätä Bosch painepesuria. Kun haluat puhdistaa autosi painepesurilla, on parasta käyttää 120-160 baarin painetta, kun taas tämän käyttää 150 baarin painetta.

Bosch AdvancedAquatak 150 kuluttaa noin 480 litraa vettä tunnissa käytön aikana, joten se kattaa keskikokoiset alueet nopeammin kuin esimerkiksi Kärcher K2 Compact, joka kuluttaa 380 litraa tunnissa. Siinä on kuitenkin vain yksi painetaso, kun taas testivoittajassamme on kolme.

Tutkimuksemme mukaan tämä painepesuri on erittäin käyttäjäystävällinen ja helppo asettaa oikein, vaikka siinä on vain yksi hana.

Bosch AdvancedAquatak 150 pesurissa on 8 metrin letku, kun taas Nilfisk Premium 190-12:ssa on 12 ja Makita DHW080ZK:ssa 5 metriä letkua.

Mukana on useita suuttimia, kuten korkeapaineletku ja -pistooli, mutta myös suihkusuutin ja pyörivä suihkuputki. Testivoittajamme mukana tulee 3 suutinta. Analyysimme mukaan haittapuolena on se, että letku on hyvin jäykkä ja sitä on vaikea rullata. Lisäksi se myös värjää mustalla värillä.

Vaikka 21,1 kg:n paino on alhaisempi kuin Nilfisk Premium 190-12:lla, se on silti korkealla tasolla verrattuna muihin testissämme olleisiin malleihin.

Luokituksemme

Jos etsit hyvää, keskitehoista painepesuria, jossa on hyvät ominaisuudet, tutustu tähän Boschin malliin.

Paine on testin toiseksi korkein ja tekee mallista monipuolisemman kuin esimerkiksi testivoittajamme. Se on vankka ja painoluokaltaan korkeampi kuin useimmat testin tuotteet, joten sitä ei ole yhtä helppo siirtää. Tutkimuksemme mukaan se on kuitenkin tarpeeksi tehokas pitämään sekä aloittelijat että kokeneemmat tyytyväisinä. Hinnaltaan se sijoittuu keskiluokkaan, ja mielestämme saat rahoillesi hyvää laatua.

Tyyppi: Painepesuri Virtalähde: Sähkö Painetasot: 1 taso Teho watteina: 2.200 watt Jännite voltteina: 210-240 volt Maksimipaine baareina: 150 bar Tuloilman lämpötila (max) asteina (°C): 40 °C Vedenkulutus (tunnissa) litroina: 480 litraa tunnissa Letkun pituus metreinä: 8 metriä Automaattinen pysäytys/käynnistys: Ei Teleskooppikahva: Kyllä Letkukela: Kyllä Kuumavesipesuri: Ei App-ohKylläus: Ei Äänitaso desibeleinä (dB): 88 dB Mitat (L x S x K) senttimetreinä (cm): 36 x 37 x 90 cm Paino kilogrammoina (kg): 21,1 kg

Kärcher K2 Compact

paras minikokoinen painepesuri

Fordele
 • pros-icon.svg Testin kevyin painepesuri (4 kg)
 • pros-icon.svg Kompakti koko, helppo ottaa mukaan matkalle
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei pyöriä, joten se on kannettava
 • cons-icon.svg Testin ainoa painepesuri, jossa ei ole letkun kelausta.

Detaljeret gennemgang

Valitse tämä painepesuri Kärcher -valikoimasta, jos haluat pienen painepesurin, jonka voit helposti ottaa mukaan. Täydellinen, jos haluat kannettavan pesurin, mutta haluat silti edullisen painepesurin.

Pienestä koostaan huolimatta siinä on hyvä 1 400 watin moottoriteho. Tämä antaa 110 baarin enimmäispaineen ja tuottaa 360 litraa tunnissa, kun sitä käytetään. Siinä ei ole automaattista pysäytys- ja käynnistysmahdollisuutta kuten Nilfisk Core 125-5 EU:ssa, mutta voit kytkeä sen helposti päälle kääntämällä edessä olevaa nuppia. Letkun pituus on 4 metriä, mikä on testin lyhin. Vertailun vuoksi Nilfisk Core 125-5 EU:n letkun pituus on 5 metriä ja Nilfisk Premium 190-12:n 12 metriä. Jos liikkumisvapaus on sinulle tärkeä kriteeri, suosittelemme pidemmällä letkulla varustettua mallia.

Vaikka se on halpa ja kompakti painepesuri, siinä on teleskooppiputki, joten voit säätää pituutta itsellesi sopivaksi.

Testin ainoana pesurina siinä ei ole pyöriä, joten se on kannettava. Se on kuitenkin myös testin kevyin, sillä se painaa vain 4 kg.  Nilfisk Premium 190-12 on testin painavin 30,2 kg:n painollaan.

Tutkimuksemme mukaan painepesuri sopii erinomaisesti satunnaiseen käyttöön pienemmillä alueilla – siinä se on todella hyvä.

Luokituksemme

Jos etsit edullista ja kompaktia mallia loma-asuntoosi, olet oikeilla jäljillä Kärcher K2 Compactin kanssa. Painepesuri sopii myös kotikäyttöön, mutta pienempiin tehtäviin ja alueisiin. Hinnaltaan painepesuri on edullisessa hintaluokassa, ja saat hyvän vastineen rahalle ja samalla erittäin kevyen ja kannettavan korkeapainepesurin.

Tyyppi: Painepesuri Virtalähde: Sähkö Painetasot: 1 taso Teho watteina: 1.400 watt Jännite voltteina: 230 volt Maksimipaine baareina: 110 bar Tuloilman lämpötila (max) asteina (°C): 40 °C Vedenkulutus (tunnissa) litroina: 360 litraa tunnissa Letkun pituus metreinä: 4 metriä Automaattinen pysäytys/käynnistys: Ei Teleskooppikahva: Kyllä Letkukela: Ei Kuumavesipesuri: Kyllä App-ohKylläus: Ei Äänitaso desibeleinä (dB): 73 dB Mitat (L x S x K) senttimetreinä (cm): 28 x17,6 x 44,3 cm Paino kilogrammoina (kg): 4 kg

Makita DHW080ZK

paras johdoton painepesuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Testin ainoa akkukäyttöinen painepesuri
 • pros-icon.svg Sopii muiden koneiden Makita-akkuihin
 • pros-icon.svg Testin alhaisin äänitaso (70,9 dB).
 • pros-icon.svg Vaihtoehto käyttää vesisäiliön kanssa
Ulemper
 • cons-icon.svg Pyörät ovat hieman pienet eivätkä siksi sovellu yhtä hyvin epätasaiselle maastolle.
 • cons-icon.svg 80 baarin paine – testin alhaisin
 • cons-icon.svg Vähemmän ympäristöystävällinen akun vuoksi

Detaljeret gennemgang

Tämä painepesuri on täydellinen niille, jotka haluavat olla riippumattomia virtalähteestä, sillä se on testin ainoa akkukäyttöinen painepesuri.

Tutkimuksemme mukaan akku on vaihdettava käytön aikana, mutta se on yhteensopiva muiden Makitan akkujen kanssa, joten jos käytät jo Makitan työkaluja, se sopii täydellisesti.

Tätä painepesuria on mahdollista käyttää ilman vesiletkuliitäntää, sillä siinä on 50 litran vesisäiliö. Tämä antaa sinulle enemmän joustavuutta kuin muut testin painepesurit. Huomaa kuitenkin, että se kuluttaa 378 litraa vettä tunnissa, joten vesisäiliö on täytettävä lähes 8 kertaa tunnissa. Siksi suosittelemme tätä menetelmää vain hyvin pieniin töihin.

Tutkimuksemme mukaan pyörät ovat hyvin pienet, ja painepesuria on vaikea vetää epätasaisessa maastossa, jossa se ei ole vakaa. Tämä johtuu osittain myös alhaisesta 7,7 kg:n painosta, kun esimerkiksi vankempi Bosch AdvancedAquatak 150 painaa 21,1 kg.

Mallia on testeissä kehuttu erittäin käyttäjäystävälliseksi ja tehokkaaksi kotikäyttöön sekä autossa että terassilla.

Luokituksemme

Jos haluat laadukkaan akkupainepesurin, tämä Makitan painepesuri on hyvä valinta sinulle. Etenkin, jos sinulla on jo useita muita Makitan koneita, joten sinulla on runsaasti akkuja.

Paine on testeissä alhaisin, mutta kone osoittautuu testeissä tehokkaaksi. Hinta on korkeahko, mutta se on muita malleja joustavampi vesisäiliön ja akun ansiosta.

Tyyppi: Painepesuri Virtalähde: Akkukäyttöinen Painetasot: 2 tasoa Teho watteina: - Jännite voltteina: 18 volt Maksimipaine baareina: 80 bar Tuloilman lämpötila (max) asteina (°C): 40 °C Vedenkulutus (tunnissa) litroina: 378 litraa Letkun pituus metreinä: 5 metriä Automaattinen pysäytys/käynnistys: Ei Teleskooppikahva: Ei Letkukela: Kyllä Kuumavesipesuri: Ei App-ohKylläus: Ei Äänitaso desibeleinä (dB): 70,9 dB Mitat (L x S x K) senttimetreinä (cm): 21,8 x 43,8 x 26,9 cm Paino kilogrammoina (kg): 7,7 kg
Fordele
 • pros-icon.svg 3-in-1-pistooli mukana
 • pros-icon.svg Teräsvahvistetun letkun laatu takaa pitkän käyttöiän ja joustavuuden.
 • pros-icon.svg Korkea 180 baarin paine
 • pros-icon.svg Vedenkulutus 600 litraa tunnissa – riittää puhdistamaan 60 m2 tunnissa.
 • pros-icon.svg Vesijäähdytteinen moottori lisää kestävyyttä
Ulemper
 • cons-icon.svg Sovelluksen toiminto on hyvä, mutta hankala asentaa.
 • cons-icon.svg Vaikea vaihtaa suutinta

Detaljeret gennemgang

Jos olet kokenut painepesurin käyttäjä ja haluat ammattikäyttöön tarkoitetun painepesurin kotikäyttöön, Kärcherin K7 -painepesuri on täydellinen valinta.

Sen lisäksi, että Kärcher K7 Premium Smart Control Flex mallissa on jopa 180 baarin korkea paine (testin toiseksi korkein) ja pitkä, 10 metrin teräsvahvistettu letku, siinä on myös älykkäitä varusteita. Yksi ominaisuus, josta pidämme Kärcher K7 Premium Smart Control Flex painepesurissa erityisen paljon, on 3-in-1-suutin, jota voi säätää eri tavoin, joten sinun ei tarvitse vaihtaa suuttimia. Kyseessä on monitoimisuutin, jossa voit mukauttaa suihkua. Kääntämällä suutinta voit vaihtaa tavallisen pesun, kovan pesun ja pyörivän suuttimen välillä sitkeää likaa varten.

Mukana on myös LED-näytöllä varustettu ruiskupistooli, jossa on helppo säätää toimintoja ja pesuaineen annostusta. Tutkimuksemme osoittaa kuitenkin, että suuttimien välillä vaihtaminen voi olla hankalaa, koska kytkin on hidas.

Voit liittää painepesurin Kärcherin Home & Garden -sovellukseen, josta löydät ohjeita, hoito-ohjeita ja asetusmahdollisuuksia. Valitettavasti analyysimme mukaan yhteys ei ole suoraviivainen.

Teräsvahvisteinen letku takaa hyvän pitkäaikaisen kestävyyden, ja testit osoittavat, että letku on edelleen pehmeä ja joustava sekä helppo rullata sisään ja ulos. Vertailun vuoksi Bosch AdvancedAquatak 150 -laitteen letku osoittautui joustamattomaksi ja jäykäksi.

Luokituksemme

Kärcher K7 Premium Smart Control Flex -mallissa on ensiluokkainen painepesuri, jossa on 2 älykästä suutinta. Se sopii erinomaisesti suurempiin ja vaativiin töihin, sillä se voi puhdistaa 60 m2 tunnissa. Emme suosittele sitä aloittelijoille korkean paineen vuoksi, mutta kokeneelle käyttäjälle se on ihanteellinen. Hinnaltaan Kärcher K7 Premium Smart Control Flex on korkeassa hintaluokassa verrattuna muihin testissä olleisiin malleihin.

Tyyppi: Painepesuri Virtalähde: Sähkö Painetasot: 3 tasoa Teho watteina: 3000 watt Jännite voltteina: Ei ilmoitettu Maksimipaine baareina: 180 bar Tuloilman lämpötila (max) asteina (°C): 60 °C Vedenkulutus (tunnissa) litroina: 600 litraa Letkun pituus metreinä: 10 metriä Automaattinen pysäytys/käynnistys: Ei Teleskooppikahva: Kyllä Letkukela: Kyllä Kuumavesipesuri: Ei App-ohKylläus: Kyllä Äänitaso desibeleinä (dB): Ei ilmoitettu Mitat (L x S x K) senttimetreinä (cm): 33 x 45,9 x 66,6 cm Paino kilogrammoina (kg): 18,1 kg

Guide Miten valita paras painepesuri

 
Karcher_K3_Power_Control_Home-transformed.png

Kärcher K3 Power Control Home

Nilfisk_Core_125-5_EU-transformed.png

Nilfisk Core 125-5 EU

Nilfisk_Premium_190-12-transformed.png

Nilfisk Premium 190-12

Bosch-Advanced-Aquatak-150.png

Bosch AdvancedAquatak 150

Karcher_K2_Compact-transformed.png

Kärcher K2 Compact

Makita_DHW080ZK-transformed.png

Makita DHW080ZK

Kyrcher_K7_Premium_Smart_Control_Flex-transformed.png

Kärcher K7 Premium Smart Control Flex

TestScore TestScore
Info
3.8
star star star star star
3.8
star star star star star
4.6
star star star star star
- - - -
Tyyppi Painepesuri Painepesuri Painepesuri Painepesuri Painepesuri Painepesuri Painepesuri
Virtalähde Eldreven Sähkö Sähkö Sähkö Sähkö Akkukäyttöinen Sähkö
Painetasot 3 tasoa 2 tasoa 4 tasoa 1 taso 1 taso 2 tasoa 3 tasoa
Teho watteina 1.600 watt 1.400 watt 3.300 watt 2.200 watt 1.400 watt - 3000 watt
Jännite voltteina 240 volt 220-240 volt 230 volt 210-240 volt 230 volt 18 volt Ei ilmoitettu
Maksimipaine baareina 120 bar 125 bar 190 bar 150 bar 110 bar 80 bar 180 bar
Tuloilman lämpötila (max) asteina (°C) 40 °C 40 °C 60 °C 40 °C 40 °C 40 °C 60 °C
Vedenkulutus (tunnissa) litroina 380 litraa tunnissa 438 litraa tunnissa 650 litraa tunnissa 480 litraa tunnissa 360 litraa tunnissa 378 litraa 600 litraa
Letkun pituus metreinä 7 metriä 5 metriä 12 metriä 8 metriä 4 metriä 5 metriä 10 metriä
Automaattinen pysäytys/käynnistys Ei Kyllä Kyllä Ei Ei Ei Ei
Teleskooppikahva Kyllä Ei Kyllä Kyllä Kyllä Ei Kyllä
Letkukela Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei Kyllä Kyllä
Kuumavesipesuri Ei Kyllä Kyllä Ei Kyllä Ei Ei
App-ohKylläus Kyllä Ei Ei Ei Ei Ei Kyllä
Äänitaso desibeleinä (dB) 74 dB Ei ilmoitettu 72 dB 88 dB 73 dB 70,9 dB Ei ilmoitettu
Mitat (L x S x K) senttimetreinä (cm) 28 x 29,7 x 67,7 cm 29 x 71,7 x 30 cm 38 x 39 x 95,5 cm 36 x 37 x 90 cm 28 x17,6 x 44,3 cm 21,8 x 43,8 x 26,9 cm 33 x 45,9 x 66,6 cm
Paino kilogrammoina (kg) 4,4 kg 6,4 kg 30,2 kg 21,1 kg 4 kg 7,7 kg 18,1 kg
Käyttäjien arvostelut 5 3 4 - - - -
Paine 3 4 5 - - - -
Vedenkulutus 3 4 5 - - - -
Säätömahdollisuudet 4 3 5 - - - -
Monipuolisuus 4 5 4 - - - -
Tjek billigste pris Set til 137,15 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
BIGBOX.FI På lager
Set til 111,30 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Staypro På lager
Set til 524,80 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 394,47 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 77,91 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
BIGBOX.FI På lager
Set til 32,28 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Verkter På lager
Set til 549,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon

Ulkosiivoukseen tarkoitettu painepesuri on ihanteellinen, jos haluat puhdistaa esimerkiksi auton tai terassin itse. Markkinoilla on lukemattomia malleja, ja valmistajat lisäävät säännöllisesti päivitettyjä malleja, joissa on uusia ominaisuuksia ja toimintoja. Jos olet aloittelija, voi olla vaikea tietää, mitkä painepesurit sopivat juuri sinun tarpeisiisi ja mitkä ominaisuudet ovat välttämättömiä. Minkälainen on siis hyvä painepesuri?

Alla olevassa osto-oppaassa käsittelemme perusteellisesti yleisten painepesurityyppien, paineen, vedenkulutuksen ja letkun pituuden eroja. Käsittelemme myös lisävarusteita ja lisäominaisuuksia.

Minkä tyyppinen on paras painepesuri?

Parhaiden painepesureiden joukossa on erilaisia tyyppejä. Tunnetuimpia ja laajimmin käytettyjä painepesureita raskaaseen vedellä tehtävään puhdistukseen ovat sähkökäyttöiset painepesurit. Lisäksi on olemassa erilaisia painepesureita kuten akkukäyttöisiä ja kaasukäyttöisiä.

Sähkö- tai akkukäyttöinen

Se on eräänlainen tehokas painepesuri, joka antaa hyvän ja säännöllisen paineen, joka sopii kotitehtäviin. Kun puhutaan sähkökäyttöisistä painepesureista, on olemassa kaksi alaluokkaa erilaisia painepesureita. Toinen toimii pistorasiasta saatavalla virralla, kun taas toinen toimii akulla.

Johdottoman painepesurin etuna on tietenkin se, että voit liikkua vapaammin. Virtajohto ei rajoita sinua eikä sinun tarvitse olla lähellä pistorasiaa, kun käytät painepesuria. Toisaalta akkukäyttöiset painepesurit eivät tuota yhtä suurta painetta kuin sähkökäyttöiset painepesurit.  Akkukäyttöiset painepesurit ovat yleensä teholtaan pienempiä kuin sähkökäyttöiset painepesurit, joten ne soveltuvat parhaiten pienempiin töihin jossa vaaditaan pienempää painetta. Suurissa, pitkäaikaisissa töissä akku on vaihdettava usein. Ne soveltuvat erinomaisesti kotikäyttöön ja tavallisiin pieniin projekteihin talon ja puutarhan ympärillä.

Siksi sähkökäyttöinen hyvä painepesuri on paras voimanlähde, jos tarvitset suurempaa suorituskykyä kuin akkukäyttöinen painepesuri voi tarjota.

Kaasu

Kaasukäyttöiset korkeapainepesurit on varustettu moottorilla. Moottorin polttoaineena käytetään kaasua, kuten nimikin kertoo. Tämäntyyppinen painepesuri on tehokas kone, ja siksi sitä käytetään tyypillisesti kaupallisissa tiloissa. Se ei sellaisenaan sovellu yksityiseen käyttöön, sillä se on liian tehokas tavallisiin jokapäiväisiin koti- ja puutarhatöihin.

Testissämme vain Makita DHW080ZK on akkukäyttöinen, kaikki muut painepesurit ovat johdollisia.

Kuinka voimakas on paras painepesuri?

Painepesureiden teho voidaan mitata moottorin tehon perusteella. Painepesuritestissämme on malleja, joiden moottorin teho vaihtelee, mikä vaikuttaa niiden tehoon ja myös siihen, kuinka paljon pumpun painetta ne pystyvät tuottamaan.

Moottorin teho mitataan watteina. Korkea teho tarkoittaa myös suurta suorituskykyä ja enemmän tehoa laitteelle tai koneelle, myös painepesureille. Jos siis haluat painepesurin, jossa on erityisen voimakas suihku ja korkea suorituskyky, sinun kannattaa etsiä mallia, jossa on korkea teho. Juuri tämä teho eli wattimäärä määrittää, kuinka monta baaria pumpun paine on baareina. Ja teho on oikeastaan se, mitä sinun tulisi tarkastella.

Kuinka suuren paineen paras painepesuri tarvitsee?

Eri painepesureissa on luonnollisesti myös eri paineet. Paine mitataan baareina, ja yksi baari vastaa 100 000 pascalia.

Painepesuritestissämme parhaiden painepesureiden joukossa on painevaihteluita, jotka ovat alhaisimmillaan 80 bar (Makita DHW080ZK) ja korkeimmillaan jopa 190 bar (Nilfisk Premium 190-12). Testimme parhaan, Kärcher K3 Power Control Home -painepesurin pumppupaine on 120 baaria, mikä on ihanteellinen moniin puhdistustehtäviin, joihin kodinomistajat yleensä käyttävät painepesuria. Tämä on yksi syy, miksi tämä painepesuri on testin paras.

Painepesurit voidaan jakaa karkeasti kolmeen ryhmään pumpun paineen mukaan. Yksittäinen pumpunpaine määrittää, mihin sitä voi käyttää, mutta nyrkkisääntönä painepesurit voidaan luokitella seuraavasti.

Pumpun paine alle 100 bar

Alle 100 baarin painepesurit eivät ole kovin tehokkaita, ja ne sopivat erinomaisesti pienempiin puhdistustehtäviin. Tyypillisesti juuri siirrettävissä ja kannettavissa malleissa on alhaisempi paine, kuten näet myös testissämme. Makita DHW080ZK:n pumpun paine on 80 bar. Se on akkukäyttöinen painepesuri, jonka voit ottaa helposti ja kätevästi mukaan. Mallit, jotka ovat alle tai noin 100 bar, ovat perusmalleja, jotka sopivat moniin perus ja pienempiin siivoustehtäviin kotona. Näin pääset eroon pinnallisesta liasta.

Pumpun paine 100-150 bar

Painepesurit, joiden pumpun paine on yli 100 baaria ja jopa 150 baaria, ovat rakenteeltaan kestävämpiä ja antavat myös huomattavasti suuremman paineen. Mallit, joissa on tämä pumppupaine, pystyvät käsittelemään sitkeämpää likaa. Itse painepesuri on myös suurempi ja kestävämpi kone. Siksi se on tyypillisesti tehokkaampi sen neliömetrimäärän suhteen, jonka se voi kattaa. Se soveltuu siis keskikokoisille pinnoille. Testissä esimerkiksi Kärcher K3 Power Control Home on 120 baarin ja Bosch AdvancedAquatak 150 150 baarin paineella.

Pumppupaine vähintään 150 bar

Yli 150 baarin pumppupaineella varustetut painepesurit ovat tehokkaimpia kotikäyttöön tarkoitettuja malleja. Pumpunpaine ja lisävarustevalikoima kulkevat usein käsi kädessä, sillä suurella paineella voit puhdistaa myös useimmat pinnat. Siksi saat usein myös monipuolisemman valikoiman lisävarusteita. Tämäntyyppisellä painepesurilla voit puhdistaa autosi kunnolla – edellyttäen, että sinulla on oikeat lisävarusteet. Nilfiskin Premium 190-12 on 190 baarin paineellaan testimme tehokkain painepesuri.

Vedenkulutus

Vedenkulutus vaihtelee suuresti eri mallien välillä. Testissämme se vaihteli 360-650 litran välillä tunnissa. Mallit, joiden vedenkulutus on suuri, ovat tyypillisesti tehokkaampia ja niillä on korkeampi paine, joten ne hoitavat työn nopeammin. Ne ovat myös parhaita suurempien alueiden puhdistamiseen.

Kannattaa tarkastella paineen ja vedenkulutuksen välistä suhdetta. Esimerkiksi Makita DHW080ZK kuluttaa 378 litraa tunnissa huolimatta alhaisesta 80 baarin paineesta. Vertailun vuoksi Kärcher K3 Power Control Home käyttää 380 litraa tunnissa 120 baarin paineella. Tämä on 40 baarin ja 2 litran ero. Kärcher K3 painepesuri on paljon tehokkaampi ja tehokkaampi kone.

Ellet käytä painepesuria suuriin ja vaativiin töihin, jotka vaativat raskasta puhdistusta, kannattaa valita kone, jonka vedenkulutus on alhainen paineeseen nähden ja teho riittävä – ei vähiten ympäristöllisistä ja taloudellisista syistä.

Letkun pituus

Eri mallien välillä on suuri ero letkun pituudessa. Lyhyestä letkusta ei välttämättä ole haitta, vaan letkun optimaalinen pituus riippuu siitä, mihin tarvitset painepesuria.

Testissämme Kärcher K2 Compact -pesurin korkeapaineletkun pituus on 4 metriä, mikä on testimme lyhin. Premium-mallimme Nilfiskin Premium 190-12 mallin letkun pituus on 12 metriä. Kärcher K3 Power Control Home, testimme paras korkeapainepesuri, sijoittuu tähän väliin 7 metrin korkeapaineletkullaan.

Tarvitsemasi letkun pituus riippuu siitä, mitä haluat puhdistaa. Jos esimerkiksi haluat pestä autosi painepesurilla, tarvitset suhteellisen pitkän letkun, jotta voit liikkua autoje ympärillä ilman, että sinun tarvitsee kantaa painepesuria joka kerta.

Tämä ei päde samalla tavalla, jos käytät sitä ensisijaisesti terassin pesuun, jossa pesualue ei yleensä ole yhtä suuri. Ellei sinulla ole todella suurta terassia!

Siksi 4 metrin letkun pituus voi helposti riittää.

Lisäominaisuudet ja lisävarusteet

Tärkeintä hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tuntea tarvikkeet ja niiden käyttö. Joissakin malleissa on täydellinen tarvikepaketti, kun taas toisissa on vain muutama suutin.

Lisävarusteita on monia erilaisia, joista osa on jo mainittu edellä, mutta tutustutaanpa nyt eri suuttimiin.

Auton puhdistus

Jotta auton kaikki osat voidaan puhdistaa, on hyvä hankkia seuraavat lisävarusteet.

 • Pistoolikahva: Näyttää hieman aseelta ja on suutin johon voit kiinnittää muita osia.
 • Pyörivä sivellin: Pieni pyöreä sivellin, joka liikkuu pyörivällä liikkeellä, jotta maali ei naarmuunnu.
 • Vanneharja: Tämä on sylinterinmuotoinen harja, joka on täydellinen vanteiden puhdistamiseen.
 • Vaahto-suutin tai vaahtoputki: Eräänlainen säiliö, johon puhdistusaine laitetaan. Kiinnität sen pistoolikahvaan, jolloin voit helposti suihkuttaa sisältöä autoon.
 • Alustan suutin: Tämä on pieni osa, joka kiinnitetään painepesuriin. Se on muotoiltu helpottamaan autojen alustan puhdistamista.
 • Autoharja: Autoharja muistuttaa eniten luudanvarren luutaosaa. Pitkät, pehmeät harjakset sopivat täydellisesti autojen laajempien alueiden puhdistamiseen.

Autosi puhdistamiseen painepesurilla ei tarvita kaikkia edellä mainittuja laitteita, mutta eri suuttimet helpottavat ja tehostavat puhdistusta.

Terassin puhdistus

Jos haluat puhdistaa terassisi, sinun on ostettava terassin puhdistuslaite, joka muistuttaa robotti-imuria. Se on suunniteltu erityisesti terasseja varten, mutta varmista, että terassisi kestää puhdistamisen painepesurilla, ennen kuin aloitat.

Viemärin ja kourujen puhdistus

Viemäreitä ja viemäriputkia varten kannattaa hankkia viemäri- ja putkipesuri, joka on pitkä, pehmeä letku, jonka voi työntää putkiin ja pitkiin kouruihin.

Kattojen ja laattojen puhdistus

Anna katollesi pitkä käyttöikä puhdistamalla se säännöllisesti. Voit hankkia hyvin erityisiä tarvikkeita kattosi ja kattotiilien puhdistamiseen. Lisävarusteen nimi riippuu tuotemerkistä, mutta esimerkiksi tanskalaisen Nilfisk-merkin osalta sen nimi on Roof Cleaner. Se on pitkä ja ohut suutin tai teräsvahvisteinen korkeapaineletku, joka on suunniteltu puhdistamaan katto ja kattotiilet vahingoittamatta niitä.

Laitteiden osalta on välttämätöntä ostaa samaa merkkiä tai merkkiä olevia lisävarusteita kuin painepesurisi. Tämä johtuu siitä, että lisävarusteet on valmistettu kyseistä mallia varten. Et siis yleensä voi kiinnittää Kärcherin suutinta Nilfiskin tai Boschin painepesuriin.

Painepesuria ostaessasi on siis hyvä tarkastella sekä lisävarusteita että painepesuria, ennen kuin teet päätöksen. Saatko painepesuriin tarvitsemasi lisävarusteet? Kun ostat korkeapainepesurin, siinä on yleensä vakiovarusteet. Nämä rajoittuvat kuitenkin kahteen tai kolmeen suuttimeen, jotka on usein tarkoitettu perussiivoukseen. Jos haluat käyttää painepesuria jonkin hyvin erityisen asian puhdistamiseen, sinun on hankittava oikeat lisävarusteet.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on testin paras painepesuri?

Testin paras painepesuri on Kärcher K3 Power Control Home. Siinä on tehokas moottori, jonka teho on 1 600 wattia ja paine 120 bar. Saat myös 3 painetasoa ja 3 suutinta valittavaksesi. Sitä on myös erittäin helppo käyttää ja käsitellä. Siksi se voittaa painepesuritestimme parhaiden painepesureiden joukossa.

Voitko käyttää painepesuria kaikkeen?

Ei, et voi. Jotkut pinnat eivät hyödy korkeasta paineesta. Jotkin kovat pinnat voidaan kuitenkin puhdistaa painepesurilla, kunhan käytät oikeita tarvikkeita. Siksi on erityisen tärkeää hankkia oikeat suuttimet kyseistä työtä varten. Kuinka monta baaria painepesurin pitäisi olla? Lähtökohdaksi suosittelemme vähintään 120 baaria, muuten voi olla vaikeaa saada kunnollista vaahtoa.

Millainen on hyvä painepesuri?

Hyvän painepesurin ominaisuudet riippuvat tarpeistasi. Jos esimerkiksi haluat puhdistaa suuren alueen nopeasti, kannattaa valita painepesuri, jossa on suuri vedenkulutus tunnissa. Jos taas tarvitset sitä auton pesuun, pienemmätkin riittävät. Paras painepesuri vaihtelee tarpeistasi riippuen.

Onko hyvä pestä auto painepesurilla?

Kyllä, auto kannattaa pestä painepesurilla. Varo kuitenkin käyttämästä liikaa painetta, sillä se voi vahingoittaa maalipintaa.

Mihin painepesuria ei pidä käyttää?

Eri painepesureita ei suositella käytettäväksi puu- tai kevytbetonijulkisivuihin. Herkkä pinta on yleensä liian herkkä painepesurille. Esimerkiksi laasti ei myöskään sovellu painepesurille. Terassille on myös suositeltavaa käyttää niin sanottua terassinpuhdistusainetta, jotta se olisi mahdollisimman hyvin suojattu korkealta paineelta.

Lähteet Painepesurit

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

  On tunnustettu ja itsenäinen brittiläinen sivusto, joka kirjoittaa arvosteluja melkein kaikesta. He testaavat tuotteet itse ja tarjoavat perusteellisen analyysin ja objektiivisen arvion. Katso heidän testinsä Kärcher K3:sta ja K2:sta tästä

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 on brittiläinen verkkolehti, joka keskittyy uusimpaan teknologiaan ja uusimpiin teknisiin laitteisiin. Lehti on ollut verkkoversiona vuodesta 1998 ja sillä on 10 miljoonaa kävijää.

  Katso heidän arvostelunsa Kärcher K7:stä tästä

  Ja K2 tästä

 • Flag What.co.uk Chevron down

  Which.co.uk on englantilainen kuluttajasivusto. He testaavat tuotteita jatkuvasti omissa laboratorioissaan ja vertailevat tuotteita eri valmistajien välillä.

  Katso heidän arvostelunsa Kärcher K2:sta tästä

×