Opdateret lokakuu 2023

Paras paistinpannu 2023 – Katso testin12 parasta paistinpannua

Älä missaa tätä paistinpannu-testiä, jossa esitellään peräti 12 parasta paistinpannua, joita markkinoilla on juuri nyt! Olemme tutkineet markkinoita ja käyneet läpi laajan valikoiman kansainvälisiä ja kotimaisia asiantuntijatestejä ja käyttäjäarvosteluja paljastaaksemme eri paistinpannujen ominaisuudet.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Scanpan CTX 28 cm

Tukeva ja raskas paistinpannu valetusta alumiinista. Jos etsit kestävää paistinpannua, joka sopii kaikille liesitasoille, tämä on paras tarttumaton non-stick paistinpannu! Koska tässä tarttumattomassa paistinpannussa on pinnoite, voit vähentää merkittävästi rasvan käyttöä ruoanlaitossa. Scanpan CTX -paistinpannu…

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Hard Anodised 28 cm 8
paras paistinpannu ilman PFAS-yhdisteitä.

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Hard Anodised 28cm

Satake 24 cm 11
paras valurautapannu

Satake - 24cm

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Vertailemme parhaita paistinpannuja niiden lämmönjohtavuuden, materiaalin, koon, tarttumattomuuden ja käytettävissä olevien lämmönlähteiden perusteella ja annamme eri pannuille näiden parametrien perusteella yksilölliset pisteet ja kokonaispisteet.

Osto-oppaassa tarkastelemme näitä samoja parametreja lähemmin ja keskustelemme niiden merkityksestä parhaan paistinpannun valinnassa. Oppaan avulla sinun on helpompi löytää itsellesi sopiva hyvä paistinpannu!

Scanpan CTX 28 cm

testin paras paistinpannu

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Størrelse
  4
 • Materiale
  5
 • Varmedistribution
  4
 • Varmekilder
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Lämmön tasainen jakautuminen
 • pros-icon.svg Lämmönkestävä kahva
 • pros-icon.svg Uuninkestävä
 • pros-icon.svg Yhteensopiva kaikkien lämmönlähteiden, liesien ja keittotasojen kanssa.
 • pros-icon.svg Kestää metallityökalujen käyttöä
 • pros-icon.svg Tarttumaton non-stick pinnoite
Ulemper
 • cons-icon.svg Painava verrattuna muihin testissä olleisiin malleihin (1,7 kg).
 • cons-icon.svg Ei irrotettavaa kahvaa

Detaljeret gennemgang

Tukeva ja raskas paistinpannu valetusta alumiinista. Jos etsit kestävää paistinpannua, joka sopii kaikille liesitasoille, tämä on paras tarttumaton non-stick paistinpannu!

Monipuolinen sovellus

Koska tässä tarttumattomassa paistinpannussa on pinnoite, voit vähentää merkittävästi rasvan käyttöä ruoanlaitossa. Scanpan CTX -paistinpannu soveltuu erityisesti induktiolle, mutta sitä voi käyttää myös kaikilla liesillä ja keittolevyillä. Voit siis käyttää sitä kaasu-, valurauta- ja jopa keraamisilla liesillä ilman ongelmia. Ainoa asia, jota se ei siedä, on grillaaminen.

Pannun halkaisija on 28 cm ja pohjan halkaisija 19,6 senttimetriä, joten se on sopivan kokoinen 4-henkiselle perheelle. Lisäksi pyöristetty kahva on mukava pitää kädessä. Pannu kestää maksimissaan 250 asteen kuumuutta, mikä on 20 astetta enemmän kuin esimerkiksi Greenpan Barcelona. Testeissä pannu loistaa hyvällä lämmönjakautumisella. Sivujen lämpeneminen kestää hieman kauemmin, mutta pohja lämpenee hyvin tasaisesti.

Valmistettu laadukkaasta materiaalista

Scanpan-paistinpannu on valmistettu 5 kerroksisesta valualumiinista, ja se on päällystetty keraamisella tarttumattomalla pinnoitteella, kun taas kahva on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kahva on lämmönkestävä, joten se ei kuumene, vaikka pannu kuumenisi paahtavan kuumaksi. Materiaali on niin kestävää, että Scanpan CTX:ää voi käyttää myös metalliastioiden kanssa. Ainoa asia, jota kannattaa varoa, on pudottaa tulikuuma Scanpan CTX jääkylmään veteen heti käytön jälkeen. Sitä se ei kestä.

Helppo puhdistaa

Käytännöllisen liukuvärisen pinnoitteen ansiosta mallin puhdistaminen on erittäin helppoa. Voit usein pyyhkiä sen puhtaaksi paperipyyhkeellä tai pestä sen pesuaineella ja lämpimällä vedellä. Jos et pidä paistinpannun pesemisestä käsin käytön jälkeen, pidät myös siitä, että se on astianpesukoneen kestävä.

Arviomme

Scanpan CTX on laadukas ja hyvän kokoinen pannu. Se sopii kaikille liesityypeille. Sillä on hyvä lämpökapasiteetti ja sitä voi käyttää kaikilla lämmönlähteillä paitsi grillillä. Pannu on vapaa PFOA:sta ja PFOS:sta, mutta pinnoite sisältää PFTE:tä, joka on PFAS:n kaltaista ainetta. Tätä vapautuu kuitenkin vasta 250 asteen yläpuolella, joten jos noudatat käyttöohjeita, tämän ei pitäisi olla ongelma. Hintatasoltaan malli on korkeassa hintaluokassa, mutta saat vankan ja kestävän pannun.

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 28 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): 19,6 cm Tarttumaton pinnoite: Kyllä Lämmönkestävä kahva: Kyllä Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Kyllä Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): 250 °C Uuninkestävä: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Kestää metalliastioita: Kyllä Ripustussilmukka: Ei Mukana kansi: Ei Materiaalit: Aluminium, rustfri stål Paino kilogrammoina (kg): 1,7 kg

Greenpan Barcelona 28 cm

testin paras halpa paistinpannu

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Størrelse
  4
 • Materiale
  5
 • Varmedistribution
  5
 • Varmekilder
  4

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Käytännöllinen ripustussilmukka
 • pros-icon.svg Leveän pohjan mitta 22,5 cm
 • pros-icon.svg Ei sisällä PFOA:ta ja PFAS:ia
 • pros-icon.svg Voi pestä astianpesukoneessa
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei irrotettavaa kahvaa
 • cons-icon.svg Pinnoite ei ole yhtä kestävä ja pohja menettää lopulta tarttumattomuutensa.
 • cons-icon.svg Ei siedä metallisia työkaluja

Detaljeret gennemgang

Jos etsit edullista, astianpesukoneen kestävää paistinpannua, jossa on keraaminen tarttumaton non-stick pinnoite, tämä malli on erinomainen valinta.

Käytännön

Tämän paistinpannun halkaisija on 28 cm. Lisäksi pannun ja pohjan koon välillä ei ole suurta eroa, kuten monissa muissa malleissa voi olla. Tämän paistinpannun pohjan halkaisija on 22,5 senttimetriä, kun taas saman halkaisijan omaavan Scanpan CTX:n pohjan halkaisija on 19,5 senttimetriä.

Se on valmistettu kestävästä alumiinista ja kahva ruostumattomasta teräksestä. Sitä voi käyttää kaikilla lämmönlähteillä mikroaaltouunia lukuun ottamatta. Voit laittaa sen myös uuniin, mikä avaa luovuutta keittiössä. Varmista vain, että se ei altistu yli 230 asteelle, joka on sen maksimilämpötila. Tämän herkullisen paistinpannun erikoisuutena on keraamisen pinnoitteen lisäksi se, että pohja on paksu ja takaa hyvän lämmön jakautumisen. Lämmönjako osoittautui testeissä erittäin hyväksi, ja ruoka kypsyi tasaisesti ja palamatta.

Ei sisällä haitallisia kemikaaleja

Vaikka tässä paistinpannussa on keraaminen pinnoite, tämä tarttumaton non-stick hyvä paistinpannu eroaa muista paistinpannuista siinä, että se on PFOA- ja PFAS-vapaa, joten vältät haitalliset fluoratut aineet kokonaan.

Helppo puhdistaa

Materiaali on erityisen kestävää ja kestää naarmuja. Tarttumattoman pinnoitteen ansiosta se on myös astianpesukoneenkestävä, vaikka valmistaja suositteleekin, että peset sen käsin. Testit osoittavat, että malli on erittäin helppo puhdistaa ja usein ei tarvita saippuaa. Jos siis haluat varmistaa, että paistinpannusi kestää mahdollisimman pitkään, pese pannu käsin aina kun voit.

Arviomme

Greenpan Barcelonan avulla saat todella hyvän ja edullisen paistinpannun. Pohja on suurempi kuin muissa halkaisijaltaan samankokoisissa malleissa, mikä antaa sinulle lisää keittotilaa. Lisäksi keraaminen pinnoite ei sisällä haitallisia fluorattuja aineita, toisin kuin esimerkiksi Scanpan CTX, jonka pinnoitteessa on PFTE:tä. Kaiken kaikkiaan uskomme, että Greenpanilla saat paljon vastinetta rahoillesi,

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 28 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): 22,5 Tarttumaton pinnoite: Kyllä Lämmönkestävä kahva: Ei ilmoitettu Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Kyllä Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): 230 °C Uuninkestävä: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kestää metalliastioita: Ei Ripustussilmukka: Kyllä Mukana kansi: Ei Materiaalit: Alumiini, Ruostumaton teräs Paino kilogrammoina (kg): Ei ilmoitettu

Le Creuset Toughened Non-Stick 30 cm

paras paistinpannu premium-luokassa

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Størrelse
  5
 • Materiale
  5
 • Varmedistribution
  4
 • Varmekilder
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Kestää korkeita lämpötiloja (kestää jopa 260 astetta)
 • pros-icon.svg Soveltuu kaikille liesityypeille
 • pros-icon.svg Nopea lämmittely
 • pros-icon.svg Halkaisija 30 cm – testin toiseksi suurin
 • pros-icon.svg Apukahva
 • pros-icon.svg Elinikäinen takuu
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei irrotettavaa kahvaa
 • cons-icon.svg Induktiolla lämmitettäessä pohja kaartuu niin, että rasva valuu reunasta ulos.
 • cons-icon.svg Kahvat kuumenevat uunissa

Detaljeret gennemgang

Le Creuset on tunnustettu tuotemerkki, joka tunnetaan erityisesti emaliastioistaan. Mutta tutustutaanpa myös heidän herkullisiin pannuihinsa.

Jos etsit suurta paistinpannua, jossa on kestävä liukastumaton pinnoite, tämä Le Creuset Toughened Non-Stick -malli on oikea pannu sinulle.

Kaikki käytännöllisyys ja herkullisuus

Paistinpannun koko eli mallin kokonaishalkaisija on 30 senttimetriä, mikä tekee siitä testimme toiseksi suurimman mallin. Vertailun vuoksi mainittakoon, että pohjan halkaisija on 21 senttimetriä, kun Greenpan Barcelonan pohjan halkaisija on 22,5 senttimetriä. Erityisen innostuneita olemme myös pannun 4,5 senttimetrin pohjapaksuudesta, joka takaa nopean, mutta erityisesti tasaisen lämmönjakautumisen. Tutkimuksemme mukaan pannu kuumenee nopeasti ja tasaisesti ja antaa ruoalle hyvän paistuvuuden.

Kahva on ergonomisesti muotoiltu, ja toisin kuin Scanpan CTX:ssä, tässä on lisäkahva.  Itse pannu on valmistettu puristetusta alumiinista, kun taas pohja on ruostumatonta terästä.

Monipuolinen sovellus

Tämä hyvä paistinpannu kestää korkeita, jopa 260 asteen lämpötiloja. Se kestää myös retken uuniin, mutta ota huomioon, että toisin kuin Scanpan CTX:ssä, siinä ei ole kuumuutta kestävää kahvaa. Jos kuitenkin ostat mukana tulevan kannen, sinun on syytä huomioida, että toisin kuin itse tämä hyvä paistinpannu, kansi kestää alhaisemman, 220 asteen enimmäislämpötilan. Vaikka pannu on kestävä ja sitkeä, sinun tulisi käyttää siinä ruoan valmistamiseen vain joko puisia tai muovisia astioita.

Helppo ja nopea puhdistus

Se ei ole vain loistava paistinpannu, vaan myös erittäin kestävä. Testit osoittavat, että se on erittäin helppo puhdistaa, ja vaikka se on astianpesukoneenkestävä, suosittelemme sen pesemistä käsin. Näin se kestää pidempään.

Arviomme

Ei ole sattumaa, että Le Creuset on niin suosittu tuotemerkki, eikä tämä pannu tuota pettymystä. Hinta on testissämme korkea, mutta Le Creuset antaa sille elinikäisen takuun, joten sitä voidaan pitää investointina, joka voidaan siirtää eteenpäin, jos siitä huolehditaan hyvin. Testeissä se tuottaa vain positiivisia tuloksia ja sopii 4-henkiselle perheelle, joten jos hinta ei ole este, sillä on selkeä suosituksemme.

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 30 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): 21 cm Tarttumaton pinnoite: Kyllä Lämmönkestävä kahva: Ei ilmoitettu Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Kyllä Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): 260 °C Uuninkestävä: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kestää metalliastioita: Ei Ripustussilmukka: Ei Mukana kansi: Ei Materiaalit: Alumiini Paino kilogrammoina (kg): 1,43 kg

Tefal Excellence 32 cm

paras iso paistinpannu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lämpövalonheitin
 • pros-icon.svg Naarmuuntumaton titaani
 • pros-icon.svg Vahvistettu erittäin kovilla kiteillä
 • pros-icon.svg 32 cm halkaisijaltaan – testimme suurin
Ulemper
 • cons-icon.svg Pohjan pinnoitteen kestävyys on rajallinen.

Detaljeret gennemgang

Jos tarvitset suuren paistinpannun, tämä 32-senttinen Tefal Excellence -pannu sopii täydellisesti tarpeisiisi. Se on paitsi suuri, myös edullinen paistinpannu. Tutkimuksessamme havaitsimme, että suuri pannukoko ei ole yhteensopiva kaikkien liesikokojen kanssa, joten tarkista liesikokosi ennen ostamista.

Tätä tarttumatonta non-stick paistinpannua on testattu useissa toistuvissa ja intensiivisissä testeissä, ja sen monikerroksinen pinnoite on erityisen kestävä. Itse asiassa Tefalin mukaan se kestää jopa 6 kertaa pidempään kuin muut tavalliset paistinpannut. Sen pohja on päällystetty naarmuuntumattomalla titaanilla, ja kahva on osittain valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Testit osoittavat, että kahva on hieman liian pieni pannulle, joka on kokonsa vuoksi raskas. Yksi ominaisuus, joka erottaa tämän mallin muista testissä olleista, on lämpöpiste, joka ilmoittaa, kun pannu on kuuma ja valmis kypsennettäväksi.

Malli on uuninkestävä, mutta se kestää 175 asteen lämpötilaa, mikä on huomattavasti alhaisempi kuin muut testimme mallit. Pannussa kannattaa myös käyttää pääasiassa joko puisia tai muovisia keittiövälineitä, sillä metalli voi naarmuttaa pintaa ja vahingoittaa pinnoitetta. Lisäksi testit osoittivat myös, että tämä pannu ei ole yhtä kestävä kuin esimerkiksi Le Creuset.

Arviomme

Jos etsit hyvää peruspannua jokapäiväiseen ruoanlaittoon, tämä malli on hyvä valinta. Kätevän lämpöpisteen ansiosta näet helpommin, milloin pannu on valmis, ja koko sopii 5-6 henkilölle. Kiinnitä huomiota keittotasojen mittoihin. Tarttumaton non-stick pinnoite ei ole yhtä kestävä kuin muilla testissä olleilla pannuilla, mutta hintakin on sama.

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 32 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): Ei ilmoitettu Tarttumaton pinnoite: Kyllä Lämmönkestävä kahva: Ei ilmoitettu Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Kyllä Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): 175 °C Uuninkestävä: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kestää metalliastioita: Ei Ripustussilmukka: Kyllä Mukana kansi: Ei Materiaalit: Alumiini, titanium Paino kilogrammoina (kg): Ei ilmoitettu

Scanpan Classic 24 cm

paras paistinpannu kaasuliesille ja keraamisille keittolevyille.

Fordele
 • pros-icon.svg Kevyt (0,96 kg, testin kevyin malli)
 • pros-icon.svg Ripustussilmukka
 • pros-icon.svg Tehokas tarttumaton pinnoite testeissä
Ulemper
 • cons-icon.svg Kannet on ostettava erikseen
 • cons-icon.svg Pohjan pinnoitteen kestävyys on rajallinen.
 • cons-icon.svg Ei voida käyttää induktiossa

Detaljeret gennemgang

Tämä paistinpannu on ihanteellinen niille, joilla on kaasu- tai lasikeraaminen keittotaso! Anna ruoallesi parhaat olosuhteet tällä tarttumattomalla paistinpannulla. Koska siinä on keraaminen tarttumaton titaanipinnoite, se takaa täydellisen lämmönjakautumisen myös alhaisemmissa lämpötiloissa. Paistinpannu on valmistettu erityisesti keraamisille ja kaasuliesille. Se ei sovellu induktiokäyttöön, mutta sitä voidaan käyttää tavallisella keittotasolla. Se on uuninkestävä ja kestää enintään 260 asteen lämpötilan. Sen kokonaishalkaisija on 24 senttimetriä, kun taas pohjan halkaisija on 18,5 senttimetriä, mikä on korkea verrattuna Scanpan CTX:ään, jonka halkaisijan ollessa 28 senttimetriä pohjan mitta on 19,5 senttimetriä.

Sen kyljissä on hyvä 5,8 senttimetrin korkeus, joten voit valmistaa monenlaisia ruokia ilman, että se pursuaa yli, ja keittiövälineitä on helppo käyttää.

Kokemuksemme mukaan pannu on erittäin helppo puhdistaa, ja tarttumaton pinnoite on erittäin tehokas, joten mikään ei tartu kiinni.

Kahva kiinnitetään erityisesti suunnitellulla järjestelmällä. Kahvassa ei käytetä ruuveja, joten ei ole vaaraa, että kahva löystyy ja kallistuu ajan myötä. Itse pannussa on käytännöllinen tarttumaton toiminto. Se on myös astianpesukoneenkestävä, vaikka se suositellaankin puhdistettavaksi käsin sen käyttöiän maksimoimiseksi.

Arviomme

Tämä on vankka pannu pienemmälle perheelle. Pienestä koostaan huolimatta siinä on suuri pohjakoko, johon mahtuu 2-3 henkilöä. Se ei ole tarkoitettu induktioliedelle, mutta pannu toimii erinomaisesti kaikilla muilla lämmönlähteillä. Hinnaltaan se on keskiluokkaa, jossa useimmilla on siihen varaa. Varsinkin näin tehokkaasta pannusta.

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 24 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): 18,5 cm Tarttumaton pinnoite: Kyllä Lämmönkestävä kahva: Ei ilmoitettu Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Ei Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): 260 °C Uuninkestävä: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kestää metalliastioita: Kyllä Ripustussilmukka: Kyllä Mukana kansi: Ei Materiaalit: Kierrätetty Alumiini Paino kilogrammoina (kg): 0,96 kg

Eva Solo Trio 28 cm

paras paistinpannu induktioliedelle

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kestää erittäin korkeita lämpötiloja (400 astetta, testien korkein lämpötila).
 • pros-icon.svg Sandwich-pohja – hyvä lämmön jakautuminen
 • pros-icon.svg Kevyt kokoonsa nähden
 • pros-icon.svg Paras induktioon
Ulemper
 • cons-icon.svg Tarttumaton pinnoite ei ole yhtä tehokas kuin muilla paistinpannuilla.

Detaljeret gennemgang

Tukeva paistinpannu, jossa on sandwich-pohja ja joka kestää erittäin korkeita, jopa 400 asteen lämpötiloja. Sitä voidaan käyttää induktio-, kaasu-, keraamisilla ja tavallisilla keittolevyillä. Keraamisella pinnoitteella varustettu tarttumaton paistinpannu kestää myös retken uuniin, joten se on erityisen monipuolinen ja paljon kuumuutta kestävämpi kuin muut testimme mallit. Saat alumiinista valmistetun paistinpannun jonka kahva on ruostumatonta terästä. Kokemuksemme mukaan ruostumaton teräs kahva ei ole lämmönkestävä ja kuumenee, kun pannu laitetaan uuniin. Kahva on myös valmistettu kauniista kaksiosaisesta muotoilusta, jonka hyödyllisenä ominaisuutena on keskellä oleva reikä, joten voit halutessasi ripustaa pannun koukkuun.

Pyöreän paistinpannun halkaisija on 28 senttimetriä, ja sen sivut ovat 4,5 senttimetriä korkeat. Vertailun vuoksi esimerkiksi Scanpan Classicin sivut ovat 5,8 senttimetriä korkeat. Voileipäpohja on kuorrutus kakun päälle, sillä se takaa täydellisen lämmönjakautumisen jokaisella käyttökerralla. Testeissä pannun on todettu kuumenevan todella nopeasti, ja pannu toimii erityisen hyvin induktiossa korkeiden lämpötilojen ansiosta.

Verrattuna muihin testissä olleisiin halkaisijaltaan samankokoisiin malleihin tämä on kevyin, sillä se painaa 1,1 kg.

Testit osoittivat myös, että pinnoite ei ole yhtä vahva kuin muissa malleissa, joten ole erityisen varovainen, ettet käytä teräviä välineitä tai karkeaa astianpesupyyhettä.

Arviomme

Jos etsit paistinpannua, joka kestää korkeita lämpötiloja ja soveltuu erityisesti induktiokäyttöön, tämä on erinomainen valinta.

Pannu on 28 cm:n kokoinen, ja se on hyvä vakiokoko, joka sopii useimmille ihmisille. Suosittelemme sitä 4-henkiselle perheelle, jolla on induktioliesi ja joka haluaa hyvän peruspannun.

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 28 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): Ei ilmoitettu Tarttumaton pinnoite: Kyllä Lämmönkestävä kahva: Ei ilmoitettu Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Kyllä Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): 400 °C Uuninkestävä: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kestää metalliastioita: Ei ilmoitettu Ripustussilmukka: Ei, men todelt håndtag, så den kan godt hænges op. Mukana kansi: Ei Materiaalit: Alumiini, Ruostumaton teräs, keramisk belægning Paino kilogrammoina (kg): 1,17 kg

Tefal Intuition 28 cm

paras paistinpannu, jossa on lämpöindikaattori

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lämpöilmaisin pohjassa
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää kaikissa lämmönlähteissä
 • pros-icon.svg 5 vuoden takuu
Ulemper
 • cons-icon.svg Kahva kuumenee siinä osassa, joka on lähinnä itse paistinpannua.

Detaljeret gennemgang

Tarttumaton paistinpannu, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistetut kädensijat ja mukavan korkeat sivut ja joka vetää 1,5 litraa. Siinä on laadukas, paksu voileipäpohja, mutta se painaa vain 1,22 kiloa, mikä tekee tästä paistinpannusta yhden kevyimmistä paistinpannutestissämme. Lisäksi tässä pannussa, kuten Tefal Excellence -mallissa, on pohjassa älykäs lämpöilmaisin, joka näyttää, milloin pannu on tarpeeksi kuuma käytettäväksi. Tämä on eduksi erityisesti niille, jotka ovat vasta-alkajia ruoanlaitossa.

Paistinpannun muoto on pyöreä, ja sen halkaisija on 28 senttimetriä, mikä takaa lämmön tasaisen jakautumisen. Tutkimuksemme mukaan malli lämpenee todella nopeasti ja antaa hyvän lämmön paistamiseen. Eva Solo Trion tapaan pinnoite ei ole aivan yhtä kestävä kuin muissa testissä olleissa malleissa. Siksi sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota metallisiin astioihin ja astianpesuun.

Arviomme

Jos etsit hyvää pannua aloittelijalle, tämä on paras valinta. Sen lisäksi, että se on hyvän kokoinen ja siinä on hyvä pinnoite, lämpöpiste takaa, että pihvit eivät kypsenny liikaa. Se on myös erittäin edullinen, joten annamme anteeksi, ettei pinnoite ole testin vahvin.

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 28 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): Ei ilmoitettu Tarttumaton pinnoite: Kyllä Lämmönkestävä kahva: Ei ilmoitettu Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Kyllä Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): Ei ilmoitettu Uuninkestävä: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Kestää metalliastioita: Ei ilmoitettu Ripustussilmukka: Kyllä Mukana kansi: Ei Materiaalit: Ruostumaton teräs Paino kilogrammoina (kg): 1,22 kg

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Hard Anodised 28cm

paras paistinpannu ilman PFAS-yhdisteitä.

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Hard Anodised 28 cm

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ilman PFAS-yhdisteitä
 • pros-icon.svg Ulkopuoli on valmistettu anodisoidusta alumiinista – tekee pannusta erityisen kestävän.
Ulemper
 • cons-icon.svg Raskas käsitellä (2,3 kg – testin painavin)
 • cons-icon.svg Ei sovellu astianpesukoneeseen
 • cons-icon.svg Silikonikahva ei ole yhtä kestävä kuin esim. ruostumaton teräs.

Detaljeret gennemgang

Tefal ja Jamie Oliver ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2003, ja tämän hedelmällisen yhteistyön tuloksena syntyi tämä herkullinen tarttumaton paistinpannu. Sen ulkopinta on valmistettu anodisoidusta alumiinista, jolle tehdään valmistuksen aikana sähkökemiallinen prosessi materiaalin vahvistamiseksi. Tämä tarkoittaa, että paistinpannu on erityisen kestävä ja pitkäikäinen. Tämän paistinpannun sisäpuoli on päällystetty PFAS-vapaalla pinnoitteella, jolla esimerkiksi Scanpan CTX ei voi ylpeillä.

Lisäksi, kuten kahdessa muussa Tefal-mallissa, sen pohjassa on kuumuuden merkkivalo, joka näyttää, milloin pannu on käyttövalmis.

Valitettavasti se on myös raskas. Malli on 2,3 kilon painollaan testin painavin, ja sitä voi olla vanhusten ja lasten vaikea käsitellä.

Testeissä lämpöpiste toimii todella hyvin, ja pannulla on hyvä lämmönjako ja paistaminen. Toisaalta silikonikahva osoittautui vähemmän kestäväksi ja alkoi irrota jonkin käytön jälkeen.

Arviomme

Tefal Jamie Oliver Quick and Easy -malli on epäilemättä loistava ja kestävä paistinpannu. On kuitenkin joitakin asioita, jotka vetävät sitä hieman alaspäin. Esimerkiksi kahva ei ole yhtä kestävä kuin Scanpan CTX:ssä, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kahva. Lisäksi malli on testin painavin, mikä tekee siitä joillekin hankalan käsiteltävän. Toisaalta se saa täältä kiitosta siitä, että se on PFAS-vapaa, ja halpaan hintaan nähden saat tässä paljon vastinetta rahoillesi, vaikka ei kannata odottaa, että pannu kestäisi koko eliniän.

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 28 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): Ei ilmoitettu Tarttumaton pinnoite: Kyllä Lämmönkestävä kahva: Kyllä (silikonipinnoite) Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Kyllä Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): 210 °C Uuninkestävä: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Ei Kestää metalliastioita: Ei ilmoitettu Ripustussilmukka: Kyllä Mukana kansi: Ei Materiaalit: Ruostumaton teräs, silikone Paino kilogrammoina (kg): 2,385 kg

Pyrex Origin+ 28cm

paras kevyt paistinpannu

Fordele
 • pros-icon.svg Ripustussilmukka helppoa säilytystä varten
 • pros-icon.svg Testin toiseksi kevyin malli (1,1 kg).
 • pros-icon.svg Sopii kaikille liesityypeille ja keittotasoille
 • pros-icon.svg Astianpesukoneen kestävä
Ulemper
 • cons-icon.svg Paistinpannun ulkopinta naarmuuntuu nopeasti.
 • cons-icon.svg Ohut pohja, jossa on vain 4 mm, jotta lämpö jakautuu epätasaisemmin.
 • cons-icon.svg Ei uuninkestävä

Detaljeret gennemgang

Jos etsit kevyttä paistinpannua, joka ei ole liian raskas käsitellä, tämä tarttumaton paistinpannu on hyvä valinta 1,1 kg:n painollaan. Vaikka se on niin kevyt, se on hyvän kokoinen. Sen halkaisija on 28 senttimetriä, ja paistinpannuun mahtuu kerralla jopa 4,4 litraa. Sekä ulko- että sisäpuoli on valmistettu alumiinista. Sisäpuolella on kuitenkin lisäksi 3-kerroksinen pinnoite, joka varmistaa, ettei ruoka tartu pohjaan. Kolmen kerroksen ansiosta pinta on erityisen kestävä, ja keskimmäinen kerros on valmistettu luonnollisista mineraaleista, jotka vahvistavat sitä entisestään.

Testeissä pinnoite on saanut kiitosta tarttumattomuudestaan, mikä helpottaa myös puhdistamista. Toisaalta testit osoittivat myös, että ohut pohja antaa epätasaisemman lämmönjakautumisen kuin esimerkiksi Tefal Jamie Oliver Quick and Easy -astian.

Toisin kuin useimmat tämän testin paistinpannut, Pyrex Orign+ ei ole uuninkestävä, mutta kuten useimmat testimme paistinpannut, se soveltuu kaikentyyppisille liesille. Se on myös astianpesukoneenkestävä, joten sitä ei tarvitse pestä käsin.

Arviomme

Tämä on paras paistinpannuniille, jotka eivät tee ruokaa kovin usein ja haluavat hyvän peruspannun. Pannu on muihin malleihin verrattuna edullinen, mutta malli ei aivan yllä muiden mallien laatuun. Siitä huolimatta saat mielestämme erinomaisen pannun, jonka pinnoite toimii.

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 28 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): Ei ilmoitettu Tarttumaton pinnoite: Kyllä Lämmönkestävä kahva: Ei ilmoitettu Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Kyllä Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): Ei ilmoitettu Uuninkestävä: Ei Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Kestää metalliastioita: Ei Ripustussilmukka: Kyllä Mukana kansi: Ei Materiaalit: Alumiini Paino kilogrammoina (kg): 1,1 kg

Scanpan Impact 28cm

paras paistinpannu ilman non-stick-pinnoitetta.

Fordele
 • pros-icon.svg Mitta-asteikko sisällä
 • pros-icon.svg Astianpesukoneen kestävä
 • pros-icon.svg Tippumaton reuna
 • pros-icon.svg Ei sisällä PFAS-yhdisteitä
Ulemper
 • cons-icon.svg Vaikeampi puhdistaa kuin tarttumattomalla pinnoitteella varustetut paistinpannut.
 • cons-icon.svg Kahvoja voi olla vaikea pitää kädessä

Detaljeret gennemgang

Tämä paistinpannu on tarkoitettu niille, jotka haluavat mallin, jossa ei ole tarttumatonta kerrosta. Jos olet huolissasi tarttumattomien pannujen sisältämistä haitallisista kemikaaleista, vältät ne taatusti, jos valitset tämän kauniisti muotoillun harjattua alumiinia olevan paistinpannun. Analyysiemme mukaan pannulla on erittäin helppo valmistaa ruokaa, eikä ruoka tartu kiinni pinnoitteen puuttumisesta huolimatta. Testit osoittivat, että puhdistaminen ei ole yhtä helppoa kuin malleissa, joissa on tarttumaton pinnoite.

Kahva on valmistettu kiillotetusta ruostumattomasta teräksestä, mutta ergonomisesta muotoilusta huolimatta tutkimuksemme osoittaa, että sitä on vaikea pitää kädessä. Paistinpannu ei myöskään ole 1,79 kilon painollaan liian raskas käsitellä. Se kestää jopa 260 asteen kuumuutta ja on uuninkestävä, toisin kuin Pyrex Origin+.

Tässä testin ainoassa mallissa on sisäpuolella älykäs mitta-asteikko, jonka avulla voit mitata ainesosia. Pannun kokonaiskoko on halkaisijaltaan 28 senttimetriä, ja siihen mahtuu 3,6 litraa, mikä on pienempi kuin esimerkiksi Pyrex Origin+, johon mahtuu 4,4 litraa.

Paistinpannun reuna on muotoiltu siten, että se estää tippumisen, kun siitä kaadetaan.

Arviomme

Jos etsit tarttumatonta paistinpannua, suosittelemme tätä. Hinta on keskitasoa ja saat 100 % PFAS-vapaan pannun, jossa ruoka ei tartu kiinni ja kuori pysyy rapeana hyvän lämmönjakautumisen ansiosta.

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 28 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): Ei ilmoitettu Tarttumaton pinnoite: Ei Lämmönkestävä kahva: Ei ilmoitettu Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Kyllä Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): 260 °C Uuninkestävä: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Kyllä Kestää metalliastioita: Ei ilmoitettu Ripustussilmukka: Kyllä Mukana kansi: Ei Materiaalit: Ruostumaton teräs Paino kilogrammoina (kg): 1,79 kg

Satake - 24cm

paras valurautapannu

Satake 24 cm

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kevyt valurautapannu
 • pros-icon.svg Vohvelikuvioinen pohja
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää ilman rasvan lisäämistä
Ulemper
 • cons-icon.svg Hieman raskas käsitellä
 • cons-icon.svg Paistinpannun pohjassa oleva kuvio voi olla hieman vaikea puhdistaa.

Detaljeret gennemgang

Valitse tämä tarttumaton pannu, jos haluat laadukkaan valurautapannun. Tämä tyylikäs valurautapannu on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja päällystetty erityisen kestävällä tarttumattomalla pinnoitteella. Se on itse asiassa niin kestävä, että voit käyttää tässä pannussa kaikenlaisia keittiövälineitä – jopa metallisia.

Ainoana mallina testissämme tässä pannussa on nystyröity pohja, joka minimoi ylikuumenemisen mahdollisuuden ja pinnoitteen naarmuuntumisen riskin. Testit kuitenkin osoittavat, että nupukoitu pohja vaikeuttaa puhdistamista.

Pannu ei ole 24 cm:n pituudellaan testin suurin malli, ja tutkimuksemme mukaan sen reunat ovat niin kaarevat, että pannun todellinen tila on pienen pieni,

Arviomme

Jos pidät valuraudan lämpöä johtavista ominaisuuksista ja tarttumattomuuspinnoitteen vaikutuksesta, tulet rakastamaan tätä pannua, jossa nämä kaksi materiaalia yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla.

Pannu on pieni ja sopii enintään 2 hengelle. Se on valmistettu kevyestä valuraudasta, joten se ei ole yhtä painava kuin tavallinen valurauta, mikä tekee siitä hyödyllisemmän esimerkiksi henkilöille, joilla on ranneongelmia. Pannu on hinnoiteltu hintaluokan alempaan päähän.

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 24 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): Ei ilmoitettu Tarttumaton pinnoite: Kyllä Lämmönkestävä kahva: Ei ilmoitettu Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Kyllä Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): Ei ilmoitettu Uuninkestävä: Ei ilmoitettu Astianpesukoneen kestävä: Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kestää metalliastioita: Kyllä Ripustussilmukka: Kyllä Mukana kansi: Ei Materiaalit: Ruostumaton teräs Paino kilogrammoina (kg): 1,3 kg

Fiskars All Steel 26 cm

paras paistinpannu korkealla reunalla

Fordele
 • pros-icon.svg Keraaminen pinnoite
 • pros-icon.svg Uuninkestävä
 • pros-icon.svg Käytännöllinen ripustussilmukka kahvassa
 • pros-icon.svg Astianpesukoneen kestävä
 • pros-icon.svg Ergonomisesti suunniteltu kahva
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei yhtä helppo puhdistaa kuin muut pinnoitetut paistinpannut.

Detaljeret gennemgang

Valitse tämä Fiskars All Steel 26 cm:n paistinpannu, jos haluat keraamisen paistinpannun, jossa on korkea reuna. Tässä Fiskars All Steel -paistinpannussa on kestävä keraaminen ceratec-pinnoite, joten ruoka ei tartu kiinni edes korkeissa lämpötiloissa.

Testeissä Fiskarsin kaikki teräkset jakautuivat hyvin, ja lämpötila vaihteli vain noin 30 astetta reunasta keskelle. Mallin tarttumaton pinnoite on kestävä ja osoittautui testeissämme tehokkaaksi sekä paistettaessa että sen jälkeen puhdistettaessa.

Testien mukaan Fiskars All Steel paistinpannu soveltuu paistamiseen ja liekittämiseen korkeissa lämpötiloissa, vaikka Fiskars on ilmoittanut paistinpannun maksimilämpötilaksi 240 astetta.

Arviomme

Jos etsit tarttumattomalla pinnoitteella varustettua paistinpannua, jolla voit kypsentää punaiset pihvit ja liekittää konjakin kastikkeeksi, valitse tämä Fiskars All Steel. Tämä Fiskarsin kokoteräksinen paistinpannu ei petä. Se on vain kooltaan pieni 26 cm, jos kokkaat ruokaa suurelle joukolle. Kuten useimpien muidenkin testissä olleiden mallien kohdalla, hinta on keskiluokkaa.

Muoto senttimetreinä (cm): Pyöreä HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm): 26 cm PohKyllän mitta senttimetreinä (cm): Ei ilmoitettu Tarttumaton pinnoite: Kyllä Lämmönkestävä kahva: Ei ilmoitettu Kaatonokka: Ei Induktiokäyttöön: Kyllä Kaasulle: Kyllä Keraamisille keittolevyille: Kyllä Valurautalevyille: Kyllä Enimmäislämpötila asteina (°C): 240 °C Uuninkestävä: Kyllä Astianpesukoneen kestävä: Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kestää metalliastioita: Ei ilmoitettu Ripustussilmukka: Kyllä Mukana kansi: Ei Materiaalit: Ruostumaton teräs Paino kilogrammoina (kg): 1,48 kg

Guide Miten valita paras paistinpannu

 
httpfm30i.testwp-contentuploads20210861544f307cb5e-Scanpan-CTX-Stegepande.png

Scanpan CTX 28 cm

httpfm30i.testwp-contentuploads20210861544f2d511f1-Greenpan-Barcelona.png

Greenpan Barcelona 28 cm

Le-Creuset-Toughened-Non-Stick-30-cm.webp

Le Creuset Toughened Non-Stick 30 cm

removal.ai_1d6b2d83-b573-4b81-ad65-5122b2018f96-tefal-excellence-32-cm.png

Tefal Excellence 32 cm

Scanpan_Classic_24_cm-transformed.png

Scanpan Classic 24 cm

Eva_Solo_Trio_28_cm-transformed.png

Eva Solo Trio 28 cm

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b60da40358-7-Tefal-Intuition-Grydesaet-med-7-dele.png

Tefal Intuition 28 cm

Tefal-Jamie-Oliver-Quick-Easy-Hard-Anodised-28-cm.png

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Hard Anodised 28cm

Pyrex-Origin-28-cm.png

Pyrex Origin+ 28cm

Scanpan-Impact-28-cm.png

Scanpan Impact 28cm

Satake-24-cm.png

Satake - 24cm

Fiskars-All-Steel-26-cm.png

Fiskars All Steel 26 cm

TestScore TestScore
Info
4.6
star star star star star
4.2
star star star star star
4.6
star star star star star
- - - - - - - - -
Muoto senttimetreinä (cm) Pyöreä Pyöreä Pyöreä Pyöreä Pyöreä Pyöreä Pyöreä Pyöreä Pyöreä Pyöreä Pyöreä Pyöreä
HalkaisiKyllä senttimetreinä (cm) 28 cm 28 cm 30 cm 32 cm 24 cm 28 cm 28 cm 28 cm 28 cm 28 cm 24 cm 26 cm
PohKyllän mitta senttimetreinä (cm) 19,6 cm 22,5 21 cm Ei ilmoitettu 18,5 cm Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu
Tarttumaton pinnoite Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei Kyllä Kyllä
Lämmönkestävä kahva Kyllä Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Kyllä (silikonipinnoite) Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu
Kaatonokka Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Induktiokäyttöön Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Kaasulle Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Keraamisille keittolevyille Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Valurautalevyille Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Enimmäislämpötila asteina (°C) 250 °C 230 °C 260 °C 175 °C 260 °C 400 °C Ei ilmoitettu 210 °C Ei ilmoitettu 260 °C Ei ilmoitettu 240 °C
Uuninkestävä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei Kyllä Ei ilmoitettu Kyllä
Astianpesukoneen kestävä Kyllä Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kyllä Ei Kyllä Kyllä Kyllä (käsinpesua suositellaan) Kyllä (käsinpesua suositellaan)
Kestää metalliastioita Kyllä Ei Ei Ei Kyllä Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu Ei Ei ilmoitettu Kyllä Ei ilmoitettu
Ripustussilmukka Ei Kyllä Ei Kyllä Kyllä Ei, men todelt håndtag, så den kan godt hænges op. Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Mukana kansi Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Materiaalit Aluminium, rustfri stål Alumiini, Ruostumaton teräs Alumiini Alumiini, titanium Kierrätetty Alumiini Alumiini, Ruostumaton teräs, keramisk belægning Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs, silikone Alumiini Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs
Paino kilogrammoina (kg) 1,7 kg Ei ilmoitettu 1,43 kg Ei ilmoitettu 0,96 kg 1,17 kg 1,22 kg 2,385 kg 1,1 kg 1,79 kg 1,3 kg 1,48 kg
Brugeranmeldelser 5 3 4 - - - - - - - - -
Størrelse 4 4 5 - - - - - - - - -
Materiale 5 5 5 - - - - - - - - -
Varmedistribution 4 5 4 - - - - - - - - -
Varmekilder 5 4 5 - - - - - - - - -
Tjek billigste pris Set til 119 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 85 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne På lager
Set til 118,23 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 60,90 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 95,57 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 118,93 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 54 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne På lager
Set til 31,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Gigantti På lager
Set til 99,70 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Nordic Nest På lager
Set til 73,84 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager

Parhaiden paistinpannujen valitseminen ei ole aina helppoa. Markkinat kehittyvät jatkuvasti, ja valmistajat mainostavat paljon ominaisuuksia: mitä sinun pitäisi siis tarkalleen ottaen etsiä? Miten tunnistaa paras paistinpannu? Siihen saat vastauksen osto-oppaastamme, jossa tarkastelemme paistinpannun kokoa, pohjan paksuutta ja sitä, mitä ne merkitsevät sinulle. Tarkastelemme myös, mistä materiaalista ne on valmistettu ja mitä sinun tulisi varoa ja joissakin tapauksissa välttää.

Koko ja paksuus

Paistinpannun koko on lähinnä tarvekysymys. Jos sinulla on suuri talous, haluat todennäköisesti suuremman kokoisen paistinpannun. Tyypillisesti kodissa on pieni ja isompi paistinpannu, joten sinulla on valinnanvaraa sen mukaan, mitä haluat valmistaa.

Siksi testissämme on myös eri kokoja. Scanpan Classic, Tefal Unlimited Premium ja Satake ovat kaikki 24 senttimetrin mittaisia. Nämä ovat testimme pienimmät pannut. Suurin pannu, Tefal Excellence, on kuitenkin 32 senttimetriä. Esimerkiksi Scanpan CTX 28cm, joka on testimme paras, on kooltaan 28 senttimetriä, mikä on yleisin koko. Mutta kuten mainittu, useimmat ihmiset valitsevat kaksi eri kokoa.

Onneksi useimmat paistinpannut ovat erikokoisia. Jos siis olet ihastunut tiettyyn merkkiin ja malliin, on mahdollista, että sitä on saatavana myös suurempana tai pienempänä.

Huomaa, että ilmoitetut senttimetrit viittaavat aina paistinpannun kokonaishalkaisijaan. Tämä tarkoittaa, että pohja on yleensä pienempi. Tämä on tärkeää tietää, sillä monet ihmiset olettavat, että senttimetrit viittaavat pohjan kokoon.

Joskus tuoteselosteessa ilmoitetaan paistinpannun perusmitat, mutta itse asiassa niitä ei aina mainita. Olemme ottaneet sen huomioon sekä vertailutaulukossa että testissämme, kun valmistaja on sen maininnut. Valitettavasti kaikki tuotemerkit eivät ilmoita tätä kuvauksissaan.

Voit kuitenkin olettaa, että pannun, jonka kokonaishalkaisija on 28 senttimetriä, pohjan mitta on yleensä noin 20 cm. Se voi tietysti antaa muutaman senttimetrin etumatkaa jommallekummalle puolelle, mutta suurin piirtein näin on odotettavissa.

Usein myös sivujen korkeudessa on eroa. Joissakin paistinpannuissa on hyvin korkeat sivut, ja niitä käytetään kasareina, kun taas toisissa, kuten lettupannuissa, on hyvin matalat sivut.

Sitten on vielä paksuus. Kun puhumme paistinpannun paksuudesta, tarkoitamme pohjan paksuutta. Se ei todellakaan ole merkityksetön, vaan päinvastoin varsin tärkeä, koska se vaikuttaa suoraan siihen, miten hyvin lämpö leviää ja jakautuu!

Kannattaa valita paksu pohja. Paksulla pohjalla on useita etuja. Ensinnäkin se tekee paistinpannusta tukevamman ja vakaamman, joten se ei heilahda liedellä. Toiseksi paksumpi pohja takaa, että lämpö jakautuu tasaisesti koko pohjalle, jolloin paistaminen on tasaista.

Sääntö on, että mitä paksumpi, sitä parempi, mutta etsi paistinpannuja, joiden pohjan paksuus on noin 4,5-5 senttimetriä.

Materiaali – Mistä paras paistinpannu on valmistettu?

Paistinpannuja saa eri materiaaleista. Joskus ne on valmistettu yhdestä materiaalista, mutta usein kyseessä on useiden materiaalien sekoitus.

Alumiini

Suurin osa testissämme olleista pannuista on valmistettu alumiinista ja teräksestä. Alumiini on yksi parhaista materiaaleista, kun on kyse lämmönjohtavuudesta. Alumiinista voi kuitenkin vapautua myös haitallisia aineita elintarvikkeisiin, minkä vuoksi kaikki alumiinipannut on päällystetty tarttumattomalla pinnoitteella. Niin kauan kuin tämä on ehjä, alumiini ei joudu suoraan kosketuksiin ruoan kanssa.

Alumiinin etuna on myös sen keveys. Siksi suurin osa testissämme olevista malleista on myös kevyitä, eivätkä ne ylitä 2 kg:aa.

Ruostumaton teräs

Useimmat ihmiset tunnistavat ruostumattoman teräksen muista keittiövälineistä. Ruostumaton teräs on yleisesti ottaen laajalti käytetty materiaali sen vahvan ja ruostumattoman rakenteen vuoksi. Ja se on erityisen kätevä välineille, jotka ovat jatkuvasti kosketuksissa veden ja ruoan kanssa. Ruostumaton teräs myös jakaa lämmön tasaisesti ja sopivasti ruoanlaitossa. Lisäksi se on erittäin helppo puhdistaa, mikä on aina eduksi.

Huonona puolena, vaikkei se oikeastaan olekaan huono puoli, on se, että monien mielestä ruoka palaa pohjaan, kun sitä valmistetaan tästä ruostumatonta terästä olevassa paistinpannussa. Erityisesti silloin, kun he haluavat ruskistaa lihaa. Juju on kuitenkin siinä, ettei sitä saa sekoittaa heti. Kun liha ruskistuu, se irtoaa uudelleen. Toinen syy tähän on se, että monilla ihmisillä on taipumus nostaa lämpöä liian korkealle ruostumatonta terästä olevan paistinpannun kanssa. Tämä ei kuitenkaan ole tarpeen tämän teräsmateriaalin kanssa. Voit käyttää vähemmän lämpöä ja saada silti hyvän, tasaisen lopputuloksen. Se on selvä etu virrankulutuksen kannalta! Toinen etu on se, että voit käyttää ruostumattomasta teräksestä valmistetun paistinpannun kanssa kaikenlaisia keittiövälineitä ilman huolta pinnan naarmuuntumisesta. Scanpan Impact on esimerkki pinnoittamattomasta ruostumattomasta teräspannusta.

Magneettinen ruostumaton teräs/hiiliteräs

Hiiliteräs ei ehkä ole paistinpannun tunnetuin materiaali – vielä. Mutta pian se on, sillä ruostumattoman teräksen tapaan myös metallivälineitävoi käyttää naarmuttamatta niiden pintaa.

Huonona puolena on se, että materiaali on totutettava. Se paranee, mitä enemmän sitä käyttää. Vasta kun pannu on hieman patinoitunut, sitä on todella hyvä käyttää ja siitä saa parhaan hyödyn irti. Toisaalta valurauta säilyttää lämpöä uskomattoman hyvin, minkä vuoksi sitä on helppo käyttää.

Toinen haittapuoli on se, että tämäntyyppinen paistinpannu ei ole astianpesukoneen kestävä.

Valurauta

Valurautapannut ovat todella fiksuja, jos haluat käyttää niitä myös grillissä tai nuotiolla.

Valuraudan suuri etu on se, että se on jo valmiiksi kyllästetty rasvalla, joten sitä ei tarvitse lisätä paljon ruoanlaiton aikana.

Alumiinivalu on kuitenkin raskas, ja joidenkin ihmisten voi olla vaikea käsitellä sitä pitkällä aikavälillä. Valualumiinia ei myöskään ole turvallista pestä astianpesukoneessa tai astianpesuaineissa. Itse asiassa sinun pitäisi vain pyyhkiä se paperipyyhkeillä ja se on siinä.

Ruokaa ei myöskään kannata jättää valurautapannuun tai -astiaan, koska siitä lähtee raudan maku.

Kupari

Useimmat ihmiset tunnistavat kuparin hieman hienommaksi ja vaikeammaksi materiaaliksi. Kuparin etuna on, että lämpö leviää tasaisesti mutta myös nopeasti. Ainoa haittapuoli on se, että sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, mistä pannun pohja on valmistettu, jotta se sopii varmasti keittotasollesi. Lisäksi kupari muuttuu ajan myötä hieman rumemmaksi. Onneksi se voidaan kiillottaa, jotta se saadaan taas kiiltäväksi. Esimerkiksi kupariset kattilat ja pannut näyttävät upeilta roikkuen keittiössäsi. Mutta kyllä, sinun on otettava kiillotusliina esiin säännöllisesti, jos haluat pitää ne upean näköisinä!

Tarttumaton pannu pinnoitteella

Monet pitävät pinnoitettuja paistinpannuja parhaimpinata. Paras tarttumaton pinnoite estää ruokaa tarttumasta kiinni. Tämä ei ole kätevää vain ruoanlaitto-prosessin kannalta, vaan myös puhdistamisen kannalta, mikä on näiden kanssa paljon helpompaa.

Lämmön jakautuminen – kuumeneeko pannu tasaisesti?

Yksi tärkeimmistä parametreista oikean pannun valinnassa on sen lämmönjohto-ominaisuudet. Mikään ei ole pahempaa kuin pannu, joka on polttavan kuuma keskeltä ja haalea reunoilta. Se ei ehkä ole kaikkein paras paistipannu.

Hyvän lämmönjohtokyvyn varmistamiseksi kannattaa valita pannu, jossa on paksu pohja, alumiinia tai kuparia. Puhtaasta teräksestä valmistetuilla pannuilla lämpö jakautuu yleensä epätasaisemmin.

Minkälainen pinnoite?

Tarttumattomalla pinnoitteella varustetut pinnoitetut paistinpannut ovat ehdottomasti suosituimpia, koska niissä on helppo valmistaa ruokaa ja ne on helppo puhdistaa. Paras tarttumaton pinta takaa, ettei ruoka pala tai tartu pohjaan.

Pinnoitteita on erityyppisiä. Voit saada tarttumattomia paistinpannuja, joissa on keraaminen titaanipinta, emaloitu pinta ja teflon- tai Tefal-pinnoite.

Yhteistä näille tarttumattomille paistinpannuille on se, että pinnoitteella on edellä mainitut ominaisuudet. Se, mikä on sinulle paras tarttumaton pinta, riippuu mieltymyksistäsi ja siitä, mitkä pinnoitetut paistinpannut ovat mielestäsi helpoimpia käyttää.

Keraaminen pinnoite on erittäin kestävä, ja voit käyttää pannuissa kaikenlaisia keittiövälineitä. Jos kuitenkin haluat olla varma siitä, että pannu kestää pitkään eikä pinta naarmuunnu, on parasta käyttää joko muovista tai puusta valmistettuja välineitä.

Teflonilla pinnoitetut paistinpannut ovat halvempia ja todella helppokäyttöisiä, mutta ne eivät myöskään kestä yhtä kauan kuin ruostumattomasta teräksestä valmistetut paistinpannut. Pinnoite on hieman huokoisempi ja kuluu pois ajan myötä. Kun se on naarmuuntunut, kannattaa hankkia uusi.

Toinen asia, joka sinun tulisi tietää, on se, että ne voivat sisältää haitallisia fluoridiyhdisteitä, joita tarkastelemme tarkemmin.

Haitalliset kemikaalit

Ruostumattomassa teräksessä tai alumiinissa ei ole mitään vikaa, mutta ruokaa ei pidä jättää alumiinia sisältävään astiaan. Ruoan happo voi irrottaa metallia kattilasta tai paistinpannusta. Kun laitat ruoan toiseen astiaan valmistuksen jälkeen tätä vaaraa ei ole.

Kun ostat uuden paistinpannun, kannattaa etsiä pannuja, joissa on tarttumaton pinnoite. Mallista riippuen se voi sisältää ympäristölle haitallisia fluorattuja aineita.

Pannu sisältää aina fluorattuja aineita, jos siinä on teflonpinnoite. Tämä ei yleensä ole ongelma, jos huolehdit paistinpannustasi hyvin.

Varo, ettet kuumenna pannua liikaa tai anna lämpötilan ylittää 200 astetta. Vasta ylikuumentuessaan siitä vapautuu haitallisia aineita, jotka voivat sekä häiritä hormonitoimintaa että heikentää immuunijärjestelmää. Mutta jos se ei ylikuumene, mitään ei tapahdu.

Sinun on kuitenkin kiinnitettävä erityistä huomiota, kun pinnassa näkyy naarmuja. Se on väistämättä edessä, sillä mitään paistinpannua ei ole tehty kestämään ikuisesti.

Kun näin käy, on aika vaihtaa paistinpannu uuteen. On kuitenkin tärkeää huomauttaa, että tämä sääntö pätee riippumatta siitä, millaisen paistinpannun ostat!

On kuitenkin totta, että se on vielä tärkeämpää, jos sinulla on pinnoitettu paistinpannu.

Jos haluat olla varman päälle, etsi paistinpannuja, joiden pinnoitteet ovat täysin vapaita haitallisista aineista. Seuraavassa on joitakin erityisiä merkintöjä, joita sinun kannattaa etsiä.

Jos haluat suojautua niiltä, valitse tuotteita, joissa on merkintä “PFAS-vapaa” tai , mikä tarkoittaa, että ne eivät sisällä mitään ympäristölle haitallisia fluorattuja aineita.

Itse asiassa on neljä nimitystä, jotka kaikki tarkoittavat samaa asiaa. On olemassa PFAS-vapaa, mutta jos siinä lukee PFC-vapaa, sekin käy. Se tarkoittaa samaa asiaa. Lisäksi voit olla varma siitä, että tuotteessa ei ole haitallisia fluorattuja aineita, jos siinä lukee “fluorihiilivapaa” tai yksinkertaisesti “ilman fluorattuja aineita”.

Jos tuotteessa lukee PFOA-vapaa tai PFOS-vapaa, se tarkoittaa, että tuote ei sisällä näitä fluorattuja aineita. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tuote on vapaa kaikista muista mahdollisesti haitallisista fluoratuista aineista.

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Hard Anodised ja Scanpan Impact 28 cm ovat hyviä esimerkkejä pannuista, joissa ei ole haitallisia aineita.

Lämmönlähteet – sovita paras paistinpannu lieden mukaan.

Kun etsit uutta paistinpannua, varmista, että se sopii lämmönlähteellesi. Kaasu- ja induktiolämmön välillä voi olla eroja. Ja jotkut paistinpannut on tehty erityisesti tietyntyyppistä lämmönlähdettä varten. Yhdelle liedelle paras paistinpannu voi olla toiselle liedelle täysin epäsopiva.

Esimerkiksi Scanpan Classic. Se on testin paras kaasu- ja lasikeraamisilla keittotasoilla. Sitä ei voi käyttää esimerkiksi induktioliedellä. Jos sinulla on kuitenkin kaasu- tai lasikeraaminen keittotaso, tämä on ihanteellinen malli. Ja näin voi olla monissa malleissa. Valitse malli joka sopii erityisesti liesi-tyypillesi.Nykyään useimpia paistinpannuja voi kuitenkin käyttää kaikenlaisilla liesillä, kuten näet tässä parhaiden paistinpannujen testissä.

Valuraudan kaltaisella materiaalilla on se lisäetu, että sitä voi käyttää myös grillissä ja avotulella, koska pannu kestää korkeampia lämpötiloja.

Sen lisäksi, että pannu sopii liedelle, on hyvä miettiä, kestääkö se myös uunissa paistamisen. Tämä on erityisen tärkeää niille, jotka ovat luovia keittiössä ja haluavat kokeilla erilaisia reseptejä ja tapoja valmistaa ruokaa.

Usein kysytyt kysymykset

Lähdeluettelo: Paistinpannut

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk on Tanskan suurin kuluttajajärjestö, joka mm. suorittaa puolueettomia testejä kodinkoneille ja tuotteille.

  Forbrugerrådet Tænk on testannut 12 paistinpannua marraskuussa 2021. Testi sisältää mm. Fiskars All steel ja Eva Trio. Katso koko testi tästä

 • Flag Goodhousekeeping.com Chevron down

  Goodhousekeeping.co.uk on brittiläinen lifestyle-lehti, jolla on takanaan yli 137 vuotta. Kotitalouksien neuvojen jakamisen lisäksi he testaavat kotitaloustuotteita omassa Goodhousekeeping instituutissaan. Goodhousekeeping arvioi Scanpan CTX:n vuonna 2012. Lue arvostelu tästä

 • Flag Gastromand.dk Chevron down

  Gastromand.dk on tunnustettu tanskalainen gastronomiablogi, jota ylläpitää 4 miestä, jotka pitävät yhtä lailla ruoasta kuin laitteista. He testaavat jatkuvasti erilaisia ​​keittiön laitteita ja laitteita. He ovat testanneet Fiskarsin All Steel paistinpannun tässä ja Le Creuset pannun tässä

 • Flag The Telegraph.co.uk Chevron down

  Brittilehti The Telegraph toimittaa viimeisimmät uutiset kotimaasta ja ulkomailta sekä testaa ja arvioi paljon erilaisia ​​tuotteita. Telegraph on testannut 8 paistinpannua, mukaan lukien Scanpan CTX. Katso koko testi tästä

 • Flag Kuluttaja.fi Chevron down

  Suomalainen kuluttajatestejä ja osto-oppaita tekevä Kuluttaja.fi -sivusto ja Kuluttaja-lehti on puolueeton ja luotettava laajoja ja perusteellisia kuluttajatestejä tekevä toimija, joka testaa jopa 1000 eri tuotetta vuosittain. 

  Kuluttaja.fi on testannut monia erilaisia Suomen markkinoilta löytyviä paistinpannuja. Kuluttajan testissä on ollut mukana myös omassa testissämme olleita pannuja, esimerkiksi Fiskars All Steel ja Tefal Excellence Voit lukea enemmän Kuluttajan testistä tästä.

×