Paras partakone – Katso testin 6 parasta partakonetta 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Braun Series 5 50-B1200s 2
paras halpa

Braun Series 5 50-B1200s

Philips Series 7000 S7782 5
Paras aloittelijalle

Philips Series 7000 S7782

Philips Series 3000 S3231 6
paras märkäparranajoon

Philips Series 3000 S3231

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Parranajokone-testissä analysoimme perusteellisesti 6 parasta markkinoilla olevaa parranajokonetta ja arvioimme ne tiettyjen keskeisten parametrien perusteella. Pidämme aina huolen siitä, että pysymme ajan tasalla uusista tuotteista ja päivitämme testejämme jatkuvasti.

Analysoimme eri parranajokoneiden osalta sekä tanskalaisia että ulkomaisia lähteitä. Tarkastelemme sitä, kuinka helppoa partakone on käsitellä. Tähän sisältyy sekä terien vaihto että puhdistus. Tarkastelemme myös, miten hyvin se toimii kasvojen eri alueilla ja vaikeasti tavoitettavissa olevilla alueilla, kuten nenän alla ja kaulalla. Lopuksi tarkastelemme myös kunkin mallin käyttöaikaa ja sitä, kuinka hyvä on käyttöajan ja latausajan suhde.
Osto-oppaassamme keskitymme näihin parametreihin ja perehdymme syvällisesti olennaisiin ominaisuuksiin. Oppaan avulla löytyy varmasti omiin tarpeisiin paras parranajokone.

Fordele
 • pros-icon.svg Ihanteellinen herkille ihotyypeille
 • pros-icon.svg Hyvä ajo lähellä ihoa
 • pros-icon.svg Tehokas huulten ympärillä ja leuassa.
 • pros-icon.svg Kätevä puhdistus omalla puhdistusasemalla
 • pros-icon.svg Tehokas ajo sekä lyhyille että pitkille sängynkarvoille.
 • pros-icon.svg Nopea ajo normaalille karvankasvulle (5 min)

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Braun Series 9 9465cc

Vankka sähköinen parranajokone trimmerillä, joka antaa sinulle sileän ja tiiviin parranajon ilman, että hiukset irtoavat tai katkeavat. Se sopii erinomaisesti kasvojen hankalille alueille ja saa myös pidemmät karvat kuriin. Se on varustettu pienellä pop-up-trimmerillä, jolla voit trimmata partakarvat. Voit käyttää sitä märkä- ja kuivaparranajoon.

Muotoilu – läheisempi ajo myös herkälle iholle

Braun Series 9 9465cc on lineaarinen parranajokone, joka on varustettu edistyksellisellä teknologialla, jossa on 5 synkronoitua liikettä. Tutkimuksissa on osoitettu, että Braun Series 9 9465cc tarttuu yhdellä vedolla useampaan karvaan kuin muut sähköparranajokoneet. Testit osoittavat, että Braun Series 9 9465cc toimii yhtä hyvin sekä märällä että kuivalla iholla. Tämän Braun Series parranajokoneen on myös todettu olevan paras parranajokone, jos sitä käytetään säännöllisesti kahden tai kolmen päivän välein, mutta se ei ole yhtä tehokas voimakkaassa karvankasvussa 7 päivän jälkeen.

Siinä on takana pop-up-trimmeri, joten sinun ei tarvitse kiinnittää ylimääräistä päätä, kuten Braun Series 5 50-B1200s -mallissa. Braun Series 9 9465cc -mallissa on leveämpi pää kuin Braun 7-sarjan malleissa. Pää liikkuu kasvojen muotoja mukaan. Voit poistaa tämän käytöstä painamalla painiketta, joka muista malleista poiketen on painettava ulos, jotta et paina sitä vahingossa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ajopään koko voi olla häiritsevä pienillä alueilla, kuten nenän ja leuan alla.

Eri Braun Series -parranajokoneet toimivat kaikki yhtä hyvin, mutta Pro-partakone oli useissa testeissä hellävaraisempi iholle. Se tarjosi testeissä sileän ja miellyttävän parranajon, ja vältät ärtyneen ihon tämäntyyppisellä hellävaraisella parranajolla. Testit osoittivat myös, että toisin kuin esimerkiksi Philips 3000 S3231, Braun Series 9 9465cc ei ärsytä ihoa päivittäisessä käytössä.

Helppo ja älykäs puhdistus

Toisin kuin monissa muissa tämän testin malleissa, tässä Braun Series parranajokoneessa on mukana on 2-in-1-puhdistus- ja latausasema. Se puhdistaa ja steriloi alkoholipohjaisella nesteellä ja voitelee pään. Valmistajan mukaan pää kuivataan puhdistusasemassa ennen voitelua. Perusteellinen testaus osoitti kuitenkin, että päätä ei aina kuivateta kunnolla.

Akku ja sen kesto

Braun Series 9 9465cc parranajokone kestää 60 min nollasta täyteen lataukseen, mikä antaa sinulle 50 min käyttöaikaa. Tässä Braun Series 9 9465cc sähköparranajokoneessa, kuten muissakin tämän parranajotestin malleissa, on pikalataus, joka antaa sinulle riittävästi aikaa ajella parta vain 5 minuutin latausajalla. Jäljellä oleva akkukesto ilmoitetaan 5 palkilla, toisin kuin esimerkiksi Braun Series 5 -mallissa, jossa on 3 palkkia. Kun Braun Series 9 9465cc parranajokoneen käyttöaikaa on jäljellä 9 min, se siirtyy lähtölaskenta-ajastimeen, jotta tiedät, kuinka monta minuuttia sinulla on jäljellä.

Luokituksemme

Tämä Braun Series parranajokone on hintaluokan korkeammassa päässä, mutta se on hintansa arvoinen, jos sinulla on herkkä iho ja haluat ajaa partasi päivittäin ärsyttämättä ihoasi. Säästät aikaa kätevällä 2-in-1-puhdistus- ja latausasemalla, jonka avulla parranajokoneen lataaminen ja puhdistaminen on helppoa ja kätevää samanaikaisesti. Saat tehokkaan parranajokoneen, mutta myös monipuolisen parranajokoneen. Ainoa haittapuoli on, että se ei sovellu hyvin paksujen partojen ajamiseen 7 päivän ajamatta jättämisen jälkeen. Voit kuitenkin voittaa tämän käyttämällä trimmeriä hiusten pituuden lyhentämiseen, mikä helpottaa parranajoa.

Braun Series 5 50-B1200s

paras halpa

Braun Series 5 50-B1200s

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri vastine rahalle
 • pros-icon.svg Ohut muotoilu ergonomista otetta varten
 • pros-icon.svg Hyvä kuminen ote, joka estää parranajokoneen liukumisen kädessäsi.
 • pros-icon.svg Miellyttävä ajo, ei nariseva eikä ärsyttävä.
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa käytön aikana, vesi valuu pään läpi ja ulos reiästä.
 • pros-icon.svg Stubble ei ripottele

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Braun Series 5 50-B1200s -laite?

Jos haluat johdottoman parranajokoneen, jossa on paljon hyviä ominaisuuksia vähemmällä rahalla, tämä on ihanteellinen budjettiystävällinen parranajokone. Suurin ero on se, että tässä Braun-parranajokoneessa on erillinen ja vaihdettava trimmerin pää eikä sisäänrakennettu trimmeri kuten testivoittajassa. Se toimii erittäin hyvin säännölliseen ja päivittäiseen parran ajoon ja tarjoaa yhtä mukavan kokemuksen kuin testivoittaja.

Suunnittelu ja suorituskyky

Braun Series 9 -mallissa on viisi liikkuvaa terää, kun taas Braun Series 5 -mallissa on kolminkertainen leikkuupää. Pää ei ole joustava kuten Philips 9000 SP9820:ssä, mutta 3 terää seuraavat kasvojen muotoa. Braun Series 5 50-B1200s toimii säännöllisessä käytössä yhtä hyvin kuin testivoittaja Braun Series 9465cc. Perusteellisessa tutkimuksessamme havaitsimme, että tämä parranajokone toimii parhaiten päivittäisessä käytössä tai 2 päivän parrankasvussa. Se suoriutui huonommin 3 päivän parrassa eikä ollut yhtä tehokas kuin muut mallit 4 päivän parrankasvussa. Pidemmillä karvoilla se jättää ajamattomia alueita, jotka on käytävä läpi useita kertoja. Testeissä ei ole havaittavissa eroa suorituskyvyssä, kun sitä käytetään kuivana tai märkänä.

Toisin kuin testivoittaja Braun Series 9 Pro 9465cc, jossa on sisäänrakennettu trimmeri, tämä Braun Series 5 -parranajokone vaatii leikkuupään vaihtamista trimmeriosan kiinnittämiseksi, mikä on haitta, jos haluat vaihtaa nopeasti toiminnosta toiseen. Mallia ei ole suunniteltu päänkäyttöön, mutta testit osoittivat, että sitä voidaan käyttää päänajokoneena.

Se on 182 grammaa painavampi kuin esimerkiksi testivoittaja, joka painaa 154 grammaa. Paino voi vaikuttaa parran ajoon, sillä hyvin kevyen partakoneen on vaikeampi asettua lähelle ihoa. Analyysimme osoitti, että tämän mallin paino riippuu käyttäjän mieltymyksistä.

Näytössä näkyy muun muassa akun jäljellä oleva käyttöaika ja se, milloin parranajokone on puhdistettava ja ladattava. Useissa testeissä kävi kuitenkin ilmi, että LED-näyttöä ei ole helppo lukea ja että mukana oleva käyttöohje ei ole perusteellinen.

Puhdistus ja huolto

Toisin kuin testivoittajassa, mukana ei ole puhdistus- ja/tai latausasemaa, eikä tähän malliin voi ostaa niitä. Puhdistat sen pitämällä sitä juoksevan veden alla. Vesi ohjataan reiän kautta ulos päähän, mikä sopii paremmin huuhteluun käytön aikana, mutta ei ole riittävän tehokasta perusteelliseen puhdistukseen. Testit osoittivat, että kevyttä puhdistusta varten teriä ei tarvitse irrottaa, mutta optimaalista puhdistusta varten terät on irrotettava.

Luokituksemme

Tällä mallilla saat hyvän vedenpitävän partakoneen, joka tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen. Se ei ole parranajotestimme halvin parranajokone, mutta saat paljon vastinetta rahoillesi. Jos sinulla on säännöllistä karvankasvua, jonka haluat ajella 2-3 päivän välein, tämä laite on yhtä tehokas kuin testivoittaja, mutta yli 1 000 Tanskan kruunua halvempi kuin sekä testivoittaja että premium-mallimme.

Fordele
 • pros-icon.svg Mukautuu automaattisesti parran kasvun voimakkuuteen.
 • pros-icon.svg Hyvä herkälle iholle: nopeusasetukset on suunniteltu mukautumaan ihon herkkyyteen.
 • pros-icon.svg Huolellinen sekä kuivalle että märälle iholle
 • pros-icon.svg Perusteellinen hiuksille 0,05 mm:n syvyyteen asti.
 • pros-icon.svg Ohut ja vankka muotoilu istuu mukavasti käteen ja on helppo käsitellä.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Philips Series 9000 SP9820?

Philips Series 9000 SP9820 -parranleikkurissa on pyörivät leikkuupinnat, ja se on varustettu älykkäällä tekniikalla, joka mukautuu parran kasvun voimakkuuteen. Philips Series 9000 on loistava partakone, jos haluat saavuttaa mahdollisimman sileän parranajon, sillä se leikkaa karvoja 0,05 millimetrin tarkkuudella, vaikka joskus sinun täytyy käydä samassa kohdassa useita kertoja, jotta saat kaikki karvat pois. Toisaalta siinä on erilaisia nopeusasetuksia, joten sen voi mukauttaa mieltymystesi ja ihotyyppisi mukaan.

Suunnittelu

Toisin kuin kaksi Braunin mallia, tämä ei ole lineaarinen parranajokone, vaan Philips Series 9000 on parranajokone, jossa on yksi pää ja kolme terää, jotka voivat liikkua kaikkiin suuntiin. Nopeutta voidaan säätää ihosi herkkyyden mukaan, mikä on eduksi, sillä mukava ajo vähentää ärsytyksen riskiä. Pää on suurempi kuin Braunin malleissa, ja sitä voi olla vaikeampi käyttää esimerkiksi nenän alla.

Kuten Braun 5:ssä, tässä Philips Series 9000 mallissa on erillinen trimmeri eikä ponnahdusleikkuria, kuten testivoittajassa. Sinun on vaihdettava pää, jotta voit käyttää trimmeriä. Tutkimukset osoittivat, että lisälaitteiden kiinnittäminen voi olla hankalaa, ja on tärkeää varmistaa, että keskipiste on keskitetty, jotta lisälaitteet voidaan kiinnittää kunnolla. Ja toisin kuin muissa malleissa, Philipsin mallien akkua ei voi vaihtaa. Tällä Philips Series 9000 mallilla on pitkä latausaika suhteessa käyttöaikaan. Vaikka testimme kahdessa muussa Philipsin mallissa on sama 60 minuutin käyttö- ja latausaika, tässä Philips Series 9000 mallissa on myös 60 minuutin käyttöaika. Latausaika on kuitenkin kolme kertaa pidempi, ja täyteen lataukseen kuluu 180 min. Voit ladata koneen pikalatauksella 5 minuutiksi, mikä antaa sinulle riittävästi aikaa parran ajoon. Toisin kuin muissa malleissa, tässä Philips Series 9000 mallissa ei ole tavallista pistorasiaan kytkettävää laturia, vaan latausalusta, johon asetat koneen.

Suorituskyky

Valmistaja ilmoittaa, että nopeutta voi mukauttaa. Tutkimukset kuitenkin osoittivat, että alhaisemmalla asetuksella ajaminen kesti kauemmin kuin enimmäisasetuksella. Testit osoittivat myös, että Philips Series 9000 parranajokone ei ole paras parranajokone koska se ei seuraa kasvojen muotoja yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi Braunin lineaarinen testivoittaja. Perusteelliset testit osoittivat myös, että se riittää 3 päivän parrankasvuun, mutta jättää ajamattomia alueita. Se on tehokkain ajettaessa parta joka päivä tai joka toinen päivä, mutta ei ärsytä ihoa, kun parta ajetaan päivittäin. Testeissä mukana tuleva trimmeri ei tuottanut terävää reunaa sivuparranajossa. Sitä voidaan kuitenkin käyttää Braun 5 50-B1200s -laitteen tavoin myös pääkarvojen leikkaamiseen.

Manuaalinen puhdistus

Parranajokone muistuttaa sinua puhdistamaan sen jokaisen käytön jälkeen. Mukana ei ole puhdistusasemaa, ja sinun on puhdistettava se käsin juoksevan veden alla. Pää ja yksittäiset terät ovat irrotettavissa perusteellista puhdistusta varten.

Luokituksemme

Philips 9000 SP9820 on testimme toiseksi kallein malli. Jos kuitenkin haluat mallin, jossa on useita liikkuvia leikkuupintoja, joilla saavutetaan lähin parranajo jopa 0,05 millimetrin karvat, tämä malli on hintansa arvoinen. Se on myös täydellinen, jos sinulla on hyvin lyhyt parta ja haluat ajaa parran joka päivä tai joka toinen päivä. Sillä on testissämme testatuista parranajokoneista pisin latausaika. Mutta jos voit elää sen kanssa, olet tyytyväinen sen tehokkuuteen sekä märkä- että kuivaparranajossa.

Panasonic ES-LV6Q-S803

paras parranajo vahvalle parralle

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Perusteellinen ja tiivis parranajo voimakkaalle parrankasvulle.
 • pros-icon.svg Pää voi liikkua moniin eri suuntiin, joten se seuraa tarkasti kasvojen muotoja.
 • pros-icon.svg Leikkaa lyhyet parrat nopeasti ärsyttämättä ihoa, sopii siksi myös herkille ihotyypeille.
 • pros-icon.svg Sopii hyvin käteen, vaikka pää on suurempi kuin muilla testin lineaarisilla parranajokoneilla.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Panasonic ES-LV6Q-S803?

Panasonic ES-LV6Q-S803, jossa on ponnahdusleikkuri, on hintaluokan yläpäässä. Kuten muutkin testimme mallit, sitä voidaan käyttää kuivalla ja märällä ja se tarjoaa erittäin hellävaraisen parranajon. Se eroaa muista malleista siinä, että se toimii 5 terällä, kun esimerkiksi testimme parhaassa on 4 terää. Näin saat erityisen tiiviin parranajon myös runsaalla parrankasvulla.

Nopea ja tehokas parranajo

Tämän mallin päätä voi kallistaa edestakaisin ja myös oikealta vasemmalle. Se ei voi liukua pystysuunnassa ylös ja alas. Jos et halua pään liikkuvan, voit lukita sen. Tässä se eroaa esimerkiksi testivoittajasta, joka mukautuu kasvojen ääriviivoihin, mutta ei voi liikkua eri suuntiin, kuten tässä Panasonic ES-LV6Q-S803:ssa.

Tämä malli on yksi harvoista markkinoilla olevista lineaarisista parranajokoneista, joissa on 5 aktiivista leikkauselementtiä. Viidestä terästä kummallakin puolella olevat kaksi ulointa terää on suunniteltu lyhyiden sänkien ajamiseen. Keskimmäinen leikkuupinta näyttää erilaiselta kuin muut, ja se on suunniteltu tarttumaan hieman pidempiin karvoihin ja leikkaamaan ne, jolloin kaksi ulompaa terää voivat leikata ne läheltä ihoa. Keskimmäisen leikkuupinnan molemmin puolin olevat kaksi leikkuupintaa on suunniteltu nostamaan karvoja, jotta keskimmäinen leikkuupinta voi leikata ne.

Tutkimuksemme osoitti, että Panasonic ES-LV6Q-S803 ajelee hyvin läheltä lyhyitä hiuksia. Siinä on tehokas moottori, joka toimii 14 000 kierrosta minuutissa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että testivoittaja toimii 10 000 syklillä minuutissa. Analyysit osoittivat, että tehokas moottori ei yksinään anna läheistä parranajoa, mutta monien syklien ja Panasonicin 30 asteen leikkuupinnan yhdistelmä tuottaa läheisen parranajon. Moottorin teho mukautuu parran kasvun mukaan, joten paksummat parrat saavat enemmän tehoa kuin ohuemmat parrat. Voit kytkeä tämän tekniikan pois käytöstä, jos haluat ajaa koko ajan maksimiteholla. Sen on vaikeampi tarttua pidempiin karvoihin, jos ne ovat makaamassa, mikä testeissä aiheutti ongelmia kaulan alueella. Erittäin runsasta karvankasvua varten Panasonic on kehittänyt 6-teräisen mallin.

Suunnittelu

Panasonic erottuu muista malleista myös muotoilun osalta. Käynnistys-/seis-painike on pieni verrattuna muihin partakoneisiin, mutta sitä on helppo käyttää. Tässä mallissa, kuten muissakin malleissa, on lukitusmekanismi, joten se ei kytkeydy päälle, kun se on laukussasi. Toisin kuin esimerkiksi Braunin malleissa, sinun ei tarvitse pitää painiketta painettuna 3 sekuntia lukituksen lukitsemiseksi tai avaamiseksi. Voit lukita Panasonic ES-LV6Q-S803:n kääntämällä etupuolella olevaa suurta nuppia.

Pikalataus 5 minuutissa antaa 8 minuutin käyttöajan, joka ei testien mukaan riitä täydelliseen parran ajoon, toisin kuin Philips 9000 SP9820 -mallissa.

Luokituksemme

Panasonic ES-LV6Q-S803 on tarkoitettu niille, joilla on paksu parta. Sen tehokas moottori ja tekniikka helpottavat kuitenkin läheisen parranajon tekemistä ihoa ärsyttämättä. On kuitenkin suositeltavaa ajaa parta säännöllisesti, mieluiten enintään kolmen päivän välein, mutta paksummat karvat leikataan silti helposti. Testivoittajasta poiketen sen mukana ei tule puhdistus- tai latausasemaa. Se voidaan kuitenkin huuhdella helposti puhtaaksi. Hinnaltaan se on kalliilla puolella, mutta jos sinulla on paksu parta, se on hyvin käytetty raha.

Philips Series 7000 S7782

Paras aloittelijalle

Philips Series 7000 S7782

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ei tärise ja takaa siksi perusteellisen märkäparranajon.
 • pros-icon.svg Lehtien säilyvyys on hyvä (vaihda noin 2 vuoden välein).
 • pros-icon.svg Pää on liikkuva ja voi liikkua 360 astetta
 • pros-icon.svg Sivut on päällystetty kumilla, joten se ei luista kädessäsi, kun käytät sitä märkään parran ajoon.
 • pros-icon.svg Huolellinen ajettaessa suorat ja paksut hiukset.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Philips Series 7000 S7782 -laite?

Philips 7000 S7782, jossa on ladattava akku, on suorituskyvyltään samanlainen kuin kalliimmat Philipsin mallit. Se eroaa kuitenkin siinä, että et saa 2-in-1-puhdistus- ja latausasemaa, vaan erillisen puhdistusaseman ja laturin. Saat myös mahdollisuuden liittää sen sovellukseen, joka opastaa sinua parranajon aikana. Ja se on vain noin puolet Philips 9000 -mallin hinnasta.

Perusteellinen parranajo – vähemmän ärsytystä märällä iholla.

Tämä malli toimii 90 000 leikkausliikkeellä minuutissa, ja siinä on itseteroituvat terät. Se takaa hyvän parranajon jopa 3 päiväksi, mutta testit osoittivat, että sama alue on ajettava useita kertoja. Tutkimuksessamme havaitsimme, että se antaa optimaalisen tuloksen, kun sitä käytetään parran ajoon joka toinen päivä. Tulokset olivat hyviä myös ajettaessa parta joka päivä, mutta tutkimuksissa päivittäinen parranajo tällä mallilla aiheutti ihoärsytystä herkkäihoisille henkilöille. Voit ratkaista tämän käyttämällä sitä märkään parran ajoon. Testeissä se ei aiheuttanut ihoärsytystä, mutta oli mukava käyttää. Testeissä se suoriutui yhtä hyvin kuiva- ja märkäkäytössä. Ero muihin Philipsin malleihin oli se, että se aiheutti enemmän ihoärsytystä kuivalla iholla herkille ihotyypeille.

Philips lupaa älykkään parranajon sensoreiden avulla, mutta testeissä tämä malli ajoi koko ajan samalla nopeudella ja voimakkuudella koko parranajon ajan alueesta riippumatta.

Hyvä aloittelijalle – sovellus opastaa parranajossa

Mukana tuleva sovellus antaa tarkemman akkukohtaisen käyttöiän lukeman ja parranajo-ohjeita. Se myös opastaa sinua parranajon aikana ja kertoo, teetkö sen oikein. Tutkimuksessamme huomasimme, että sovellus ei aina ollut 100-prosenttisen tarkka.

Sovellus ilmoittaa myös, kuinka monen päivän kuluttua on parasta ajaa parta. Jos et kuitenkaan noudata tätä ohjetta, se antaa virheilmoituksen, vaikka ajelisitkin oikein.

Helppo puhdistus rajoituksin

Voit puhdistaa tämän mallin manuaalisesti tai asettaa sen puhdistusasemaan. Jos haluat käyttää puhdistusasemaa, käytä erityisesti tälle mallille suunniteltua puhdistusainetta sisältävää täyttöä. Toisin kuin muissa malleissa, puhdistusasemassa ei ole suodatinta, joka estää hiusten pääsyn takaisin parranajokoneeseen. Testit osoittivat, että puhdistusjakson jälkeen koneen sisällä oli karvoja, joita ei ollut huuhdeltu kunnolla pois. Toinen ongelma oli, että puhdistuslaite tuotti paljon vaahtoa ja valui yli. Vaahto jää päähän ensimmäisen käyttökerran puhdistuksen jälkeen, joten se on huuhdeltava uudelleen veden alla. Toisaalta tämä prosessi hoitaa teriä, joten ne pysyvät terävinä.

Jos haluat välttää tämän, voit puhdistaa parranajokonetta manuaalisesti. Kallista päätä ylöspäin, jotta voit käyttää harjaa leikkuujätteiden poistamiseen. Pidä sitä sitten juoksevan hanan alla. Voit poistaa leikkuupintojen osat samalla tavalla kuin Philips 9000 SP9820 -parranajokoneessa.

Toisin kuin esimerkiksi testivoittaja, puhdistusasema ei lataa parranajokonetta.

Luokituksemme

Tämä malli tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Toisin sanoen saat laadukkaan parranajokoneen ja erinomaisen lopputuloksen vähemmällä rahalla. Se ei sovi herkkäihoisille, jotka haluavat käyttää parranajokonetta päivittäin. Toisaalta se on ihanteellinen malli aloittelijoille, sillä pienistä puutteista huolimatta sovellus tarjoaa hyvän johdannon parran ajoon ja vinkkejä alkuun pääsemiseen.

Philips Series 3000 S3231

paras märkäparranajoon

Philips Series 3000 S3231

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Koko ja kuminen ote antavat hyvän otteen.
 • pros-icon.svg Lehdet voivat kestää jopa 2 vuotta
 • pros-icon.svg Mukavaa parranajoa
 • pros-icon.svg Hyvä itsepäisemmille hiuksille

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Philips Series 3000 S3231 -laite?

Budjettiystävällisten parranajokoneiden joukossa tämä Philips 3000 S3231 on todellinen voittaja. Se ei ole vain halpa parranajokone, vaan se on parranajotestimme halvin parranajokone. Tällä parranajokoneella saat tehokkaan parranajokoneen märkäparranajoon ja mallin, joka hoitaa perusasiat eikä tuhlaa energiaasi moneen muuhun.

Suunnittelu

Se on rakenteeltaan samanlainen kuin kaksi muuta Philipsin mallia, joissa on kolme pyörivää terää, mutta pää liikkuu edestakaisin eikä kaikkiin suuntiin kuten kahdessa muussa mallissa. Toisin kuin kahdessa muussa mallissa, siinä on pop-up-trimmeri parran leikkaamista varten.

Se ei ole yhtä kapea kuin muut testissä olleet Philipsin mallit, mikä helpottaa sen käsittelyä. Sen sivu on kumipintainen, joten se istuu mukavasti ja tukevasti käteen ja sitä voi käyttää sekä kuivalle että märälle iholle. Kuten Philips 7000 S7782:ta, tätä mallia ei voi käyttää latauksen aikana. Testimme muiden mallien tapaan siinä on kuitenkin 5 minuutin pikalataus, joka antaa uutta käyttöaikaa.

Hyvä tulos – mutta ei herkälle iholle

Perusteellisessa tutkimuksessamme totesimme, että tämä malli antaa hyvän parranajotuloksen. Se ei kuitenkaan osoittautunut sopivaksi herkälle iholle, kun sitä käytetään kuivaan parranajoon. Testit osoittivat, että ihoärsytys minimoituu, kun sitä käytetään säännöllisesti märkäparranajoon partavaahdon kanssa.

Manuaalinen puhdistus

Toisin kuin kahdessa muussa mallissa, tässä mallissa ei ole mukana puhdistusasemaa eikä latausasemaa. Sen mukana toimitetaan tavallinen laturi. Voit huuhdella sen puhtaaksi kallistamalla päätä ylöspäin ja pitämällä sitä juoksevan veden alla. Terät voidaan irrottaa perusteellisempaa puhdistusta varten.

Luokituksemme

Jos haluat ajaa partasi suihkussa ja partavaahdolla, tämä malli on täydellinen. Säännöllisessä märkä-parranajossa tämä parranajokone antaa loistavan tuloksen ärsyttämättä ihon pintaa myös suihkussa. Se on myös testimme ehdottomasti halvin malli. Se on täydellinen perusmalli ja hyvä paikka aloittaa, jos haluat siirtyä hitaasti höylästä parranajokoneeseen.

Guide

Miten valita paras parranajokone

Markkinoilla olevat erilaiset parranajokoneet kehittyvät jatkuvasti, ja vaikka aiemmin ne toimivat vain johdolla ja kuivaparranajoon, johdottomat mallit ovat vähitellen yleistyneet tanskalaisissa kodeissa. Testissämme olevat mallit soveltuvat kaikki märkä- tai kuivaparranajoon, mutta niiden suorituskyvyssä on eroja. Lähtökohtana kannattaa etsiä tehokasta ja tiivistä parranajoa, joka ei ärsytä ihoa.

Tässä keskitymme parametreihin, joiden perusteella olemme analysoineet eri parranajokoneet. Tarkastelemme testissämme edustettujen kahden parranajokoneiden tyypin välisiä eroja. Tarkastelemme myös perusteellisesti akkukestoa ja käymme läpi kaikki hienoimmat ominaisuudet.

Parranajokone – eri tyypit

Kuten näet testistämme, niitä on kahta erilaista tyyppiä: lineaarisia partakoneet ja pyöriviä partakoneet. On makuasia, suositko toista vai toista. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.

Lineaariset kalvoparranajokoneet on varustettu suoralla leikkuupäällä, joka on yleensä jaettu useisiin teriin, kuten testivoittaja. Premium-mallimme, Philips 9000 SP9820, on parranajokone, jossa on pyörivät leikkuupäät. Pää liikkuu eri suuntiin, ja pyöreät terät liikkuvat myös niin, että ne asettuvat lähelle ihoa.

Liikkuvilla päillä varustettu parranajokone tarjoaa tiiviimmän parranajon, koska useampi leikkauspinta on kosketuksissa ihon kanssa. Pää on kuitenkin usein suurempi kuin kalvoparranajokoneissa. Tämä tarkoittaa, että voi olla vaikeampaa päästä pienemmille ja vaikeammin tavoitettaville alueille, kuten nenän alle. Täällä lineaarinen leikkauspinta on yleensä helpompi saavuttaa.

Akku – käyttö- ja latausaika

Perinteiset parranajokoneet on kytkettävä virtalähteeseen käytön aikana. Tämä tarkoittaa, että olet riippuvainen siitä, että olet lähellä pistorasiaa. Näin ei ole ladattavan parranajokoneen kohdalla, jossa on akku.

Parranajokoneen keskimääräinen käyttöaika on 56 min. Braun Series 9 9465cc ja Braun Series 5 50-B1200 ovat keskimääräistä huonompia, 50 ja 45 min, kun taas Panasonic ES-LV6Q-S803, jonka käyttöaika on 62 minuuttia, on 6 minuuttia keskimääräistä parempi.

Käyntiajan lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös työ- ja latausajan väliseen suhteeseen. Useimmat parranajokoneet latautuvat 0 prosentista 100 prosenttiin noin tunnissa. Näin on myös 5 mallissa testimme 6:sta. Ainoa, joka latautuu pidempään, on Philips 9000 SP9820.

Mukavia parranajokoneiden lisäominaisuuksia

Vaikka suorituskyky voi vaihdella, suurimmat erot parranajokoneiden välillä ovat eri ominaisuuksissa. Ominaisuudet ratkaisevat usein sen, sopiiko parranajokone sinulle. Tässä tarkastelemme näitä parranajokoneiden ominaisuuksia lähemmin.

Trimmeri

Trimmerillä varustetulla partakoneella on helpompi ajaa parta tai partakarvat parranajon jälkeen ilman, että sinun tarvitsee investoida erilliseen leikkuriin. Kaikissa testimme partakoneissa on trimmeri, mutta trimmerin ulkonäössä on eroja.

Testissä on kaksi erilaista trimmeriä: pop-up trimmeri ja trimmeripää. Pop-up-trimmeri on pieni leikkuupinta, joka kiinnitetään trimmeriin ja joka aktivoidaan painamalla painiketta tai työntämällä se ylös. Tämän tyypin kanssa sinun ei tarvitse vaihtaa päätä. Katso esimerkiksi Braun 9 9465cc ja Panasonic ES-LV6Q-S803.

Jos mallissa on erillinen trimmerin pää, sinun on kiinnitettävä uusi pää, jotta voit trimmata. Näin on esimerkiksi Philips 7000 S7782 -mallissa. Pop-up-trimmerin etuna on, että voit nopeasti vaihtaa edestakaisin kahden toiminnon välillä. Haittapuolena on usein se, että trimmeri ei ole yhtä kestävä kuin jos se olisi erillinen pää. Siksi näitä malleja ei yleensä voi käyttää hiustrimmerinä.

Latausasema

Koska tämäntyyppiset parranajokoneet sisältävät ladattavan akun, ne on luonnollisesti ladattava. Testissämme on kolmenlaisia latureita. On klassinen laturi, joka kytketään verkkovirtaan. Premium-mallissamme, Philips 9000 SP9820:ssä, on puolestaan laturi, jonka saatat tunnistaa iPhoneista. Tässä asetat parranajokoneen tälle alustalle ladataksesi sen. Latausasema on pidike, johon asetat parranajokoneen, kun haluat ladata sen. Etuna on, että sinulla on myös pidike parranajokoneelle, ja on erityisen fiksua, jos latausasema myös puhdistaa parranajokoneen.

Puhdistusasema

Braun Series 9 Pro -testivoittajassa on tällainen lataus-/puhdistusasema, kun taas Philips 7000 S7782 -parranajokoneessa on asema, joka vain puhdistaa eikä lataa parranajokonetta. Puhdistusaseman etuna on se, että sinun ei tarvitse puhdistaa sitä käsin, mikä vaatii hieman enemmän aikaa, jos haluat tehdä sen perusteellisesti.

Akun merkkivalo

Useimmissa malleissa on pariston merkkivalo, mutta niiden tarkkuus vaihtelee. Useimmiten akun varaustaso ilmoitetaan viivaimella, ja mitä enemmän viivoja, sitä tarkempi akun varaustaso on.

Pikalataus

Pikalataustoiminto on kätevä, jos sinulla ei aina ole aikaa odottaa, että parranajokone latautuu kokonaan. Kaikissa testissämme olleissa malleissa on tämä ominaisuus. Voit siis asettaa parranajokoneen latautumaan noin 5 minuutiksi, minkä jälkeen sinulla on enemmän käyttöaikaa. Testivoittajan tapauksessa aikaa riittää täydelliseen parranajoon.

Sovellustoiminto

Philips 7000 S7782 voidaan yhdistää sovellukseen. Sovellus on ihanteellinen, jos olet aloittelija. Sovellukset yleensä opastavat sinua ja antavat vinkkejä siitä, miten ajelet parhaiten. Philips 7000 S7782 antaa myös palautetta paineesta, jotta et paina liian kevyesti tai liian kovaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on testin paras parranajokone?

Testin paras parranajokone on Braun Series 9 9465cc. Tämä Braunin paras parranajokone tarjoaa nopean, hiljaisen ja tiiviin parranajon sekä märällä että kuivalla iholla, ja se on hyvä vaikeapääsyisille alueille ihoa naarmuttamatta. Mukana on puhdistusasema.

Kuinka paljon hyvä partakone maksaa?

Testimme halvin parranajokone maksaa hieman yli 50 euroa. Paras parranajokone maksaa usein yli 100 euroa.

Minkä tyyppinen on paras parranajokone?

Mikä on paras parranajokone juuri sinulle, riippuu täysin omista mieltymyksistäsi. Voit hankkia pyörivän pään tai lineaarisen kalvopartakoneen.

Mikä on paras tapa ajaa parta partakoneella?

Käytä kevyttä painetta ihoa vasten, jotta saat hyviä tuloksia ilman, että iho kuluu. Jos painat liikaa, iho saattaa ärsyyntyä.

Voiko partavaahtoa käyttää partakoneissa?

Partavaahtoa voi käyttää partakoneen kanssa vain, jos se soveltuu parranajoon märällä iholla.

Kuinka kauan parranajokone kestää?

Yleensä parranajokone kestää pari vuotta, minkä jälkeen sinun on vaihdettava terät ja/tai paristot.

Mitä eroa on trimmerin ja partakoneen välillä?

Trimmeri on suunniteltu leikkaamaan pidempiä partoja tai karvoja, kun taas parranajokone leikkaa ihoa myöten. Parhaat partakoneet pystyvät myös trimmaamaan.

Miksi saan kuoppia parranajossa?

Punaiset kuopat voivat johtua bakteereista. Parhaatkin partakoneet on puhdistettava käytön jälkeen, jos haluat välttää tämän.

Voitko ajaa partasi joka päivä?

Periaatteessa ei ole mitään väärää ajaa parta joka päivä. Se voi kuitenkin vaatia aluksi totuttelua. Jos sinulla on hyvin herkkä iho, joka päivä ajaminen saattaa ärsyttää ihoasi liikaa.

Mikä tapa ajaa partaa kestää pisimpään?

Parranajon kesto riippuu siitä, kuinka lähelle ihoa ajelet. Saat myös paremman tuloksen, jos pehmennät parran karvat ennen parranajoa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×