Paras pöytätiskikone 2023 → 6 parasta tuotetta juuri nyt

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Fisher & Paykel DD60SHTI9 5
PARAS INTEGROITU TYÖTASOASTIANPESUKONE

Fisher & Paykel DD60SHTI9

6
YKSINKERTAINEN JA PIENI astianpesukone

Bosch SKS50E42EU

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä artikkelissa voit lukea markkinoiden 5 parhaasta pöytäastianpesukoneesta. Pöytäastianpesukone on ihanteellinen investointi niille, joilla ei ole paljon tilaa keittiössä, mutta jotka haluavat silti välttää astioiden pesemisen käsin. Paras työpöydälle asennettava astianpesukone vie vain vähän tilaa, ja astianpesukone voidaan sijoittaa suoraan keittiön tiskipöydälle, joten se ei vie tilaa kaapeista tai laatikoista. Pieni pöydälle asetettava astianpesukone on paras astianpesukone pieneen keittiöön. Huomaa kuitenkin, että pöytäastianpesukone on liitettävä vesijohtoverkkoon toimiakseen.

Etkö ole varma, mikä on paras astianpesukone? Me ymmärrämme. Riippuu tarpeistasi, mikä malli on sinulle paras astianpesukone. Jotkut haluavat hiljaisen koneen, kun taas toiset eivät välitä melutasosta, mutta haluavat asettaa etusijalle koneen, joka voi annostella oikean määrän vettä ja pesuainetta sen mukaan, kuinka täynnä astianpesukone on. Juuri sinulle paras astianpesukone on se joka täyttää juuri sinun tarpeesi.

Lyhyesti sanottuna voimme todeta, että kaikki pöytäastianpesukoneet eivät ole samanlaisia. Juuri siksi sinun kannattaa lukea tämä artikkeli, sillä annamme sinulle yleiskatsauksen erilaisista astianpesukoneista. Näin sinun on helpompi löytää tarpeisiisi sopiva paras astianpesukone.

Testin yhteenveto

Parhaiden pöytäastianpesukoneiden testiin olemme ottaneet mukaan viisi erilaista astianpesukonetta, joista jokainen on omassa kategoriassaan paras astianpesukone. Toiset suoriutuvat paremmin kuin toiset, mutta jokaiseen tarpeeseen ja budjettiin löytyy aina paras astianpesukone.

Testin paras pöytätiskikone – testivoittaja Electrolux ESF2400OW

Testivoittaja ja testin paras astianpesukone oli epäilemättä Electrolux ESF2400OW, jolle sekä tanskalainen kuluttajaneuvosto että ruotsalainen Råd och Rön myönsivät ensimmäisen sijan. Tämä  Electrolux ESF2400OW paras astianpesukone erottuu erityisesti hyvällä pesu- ja kuivausteholla sekä monilla erilaisilla ohjelmatyypeillä. Lisäksi tämän testin parhaan pöytäastianpesukoneen hallintalaitteet ovat kannen yläosassa, mikä tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen, koska ohjauspaneeli on silmien korkeudella.

Paras vastine rahalle – testivoittaja Siemens SK25E203EU

Tässä testissä olemme valinneet Siemens SK25E203EU:n parhaaksi vastineeksi rahalle. Tämä johtuu siitä, että mallia myydään edulliseen hintaan, mutta samalla se erottuu edukseen automaattisella ja sensoriohjatulla ohjelmalla varustettuna. Näin säästät rahaa jokaisessa pesussa, sillä tämä luokkansa paras astianpesukone osaa itse annostella oikean vesimäärän.

Paras premium-malli – Bosch SKS62E32EU on testivoittaja

Bosch SKS62E32EU on nimetty testin premium-malliksi pitkälti alhaisen melutasonsa ansiosta. Astianpesukoneen äänitaso on vain 49 dB(A), joten tämä Bosch astianpesukone on hiljaisempi kuin useat muut markkinoilla olevat mallit. Lisäksi tämä Bosch astianpesukone on erittäin käyttäjäystävällinen, ja siinä on 8 ohjelmaa. Näin Boschin astianpesukone sopii jokaiseen tarpeeseen.

Tässä artikkelissa voit lukea viidestä pöytäastianpesukoneesta, jotka kaikki ovat menestyneet hyvin testeissä. Täältä voit helposti selvittää, mikä testivoittaja sopii juuri sinulle.

Electrolux ESF2400OW

TESTIN PARAS astianpesukone

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä ja tehokas kuivausteho
 • pros-icon.svg Säätimet oven yläosassa
 • pros-icon.svg Monia vaihtoehtoja 6 eri ohjelmalla

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Tämä testin paras astianpesukone Electrolux ESF2400OW on sijoittunut ykköseksi sekä Tanskan kuluttajaneuvoston Thinkin että ruotsalaisen Råd og Rönin toimesta. Kyseessä on paras astianpesukone, mutta se pystyy silti kilpailemaan isompien koneiden kanssa erityisesti kuivauskapasiteetin ja monien eri ohjelmien osalta. Tämä Electrolux astianpesukone  on testivoittaja myös siksi, että ohjauspaneeli sijaitsee oven yläosassa eikä alhaalla, kuten usein on tapana. Tämä tekee siitä helppokäyttöisen.

Miksi sinun kannattaa valita Electrolux ESF2400OW -malli

Sinun kannattaa valita tämä Electroluxin pieni astianpesukone, koska saat koneen, jossa on laaja valikoima vaihtoehtoja jokaiseen tilanteeseen ja tarpeeseen. Koneeseen sopii jopa kuuden hengen astiat, ja sen laajan pesu- ja kuivausohjelmavalikoiman ansiosta voit räätälöidä astianpesun tarpeidesi mukaan. Voit valita juuri oikean ohjelman kullekin astiakuormalle. Jos se on hyvin likainen, voit käyttää yhtä ohjelmaa, kun taas kevyeen ja nopeaan pesuun voit käyttää toista, hellävaraisempaa ohjelmaa.

Paras työtason astianpesukone silmien korkeudella

Yksi tämän Electroluxin pöytäkoneen suurista eduista on, että sen ohjauspaneeli sijaitsee oven etuosan yläosassa. Koska kyseessä on keittiöön työtasolle sijoitettava astianpesukone, paneeli ja hallintalaitteet ovat silmien tasolla. Se, että paneeli sijaitsee Electrolux ESF2400OW astianpesukoneen oven etuosan yläosassa, on yksi niistä seikoista, jotka erottavat sen monista muista pöytäastianpesukoneista. Tämä tekee Electrolux ESF2400OW astianpesukoneen käytöstä erittäin helppoa, sillä näet helposti, mitä olet asettamassa tähän pöytäastianpesukoneeseen.

Ohjelmia joka tilanteeseen

Electroluxin pöytäastianpesukoneessa on 6 erilaista ohjelmaa, joista voit valita sopivan ohjelman. Voit valita sekä lyhyitä että pitkiä ohjelmia, jotka kaikki sisältävät hyvän ja tehokkaan kuivauksen kaikelle, mitä laitat koneeseen. Lyhin ohjelma, Party-ohjelma, kestää vain 20 minuuttia, mikä tarkoittaa, että saat kevyen astiakuorman läpi melko nopeasti. Se soveltuu erityisen hyvin esineille, jotka eivät ole kovin likaisia, mutta jotka tarvitsevat vain nopean pesun. Lisäksi siinä on ohjelma erityisesti lasien suojaamiseen ja muita hyödyllisiä ohjelmia jokaiseen tilaisuuteen.

 • Tuotetiedot: Pyykinpesukoneessa on kaksi erilaista pesuohjelmaa:
 • Tilaa 6 henges astioille
 • Energialuokka: A+
 • 6 ohjelmaa
 • 4 lämpötila-asetusta
 • Tehokas kuivausteho
 • Vedenkulutus pesukertaa kohti: 6,5 litraa.
 • Vuotuinen energiankulutus: 174 kWh
 • Äänitaso: 50 dB

Bosch SKS62E32EU

PARAS ENERGIAYSTÄVÄLLINEN astianpesukone

Fordele
 • pros-icon.svg Pesee kerralla 6 hengen astiat ja mukana tulee irrotettava ruokailuvälinekori.
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu tilavuusanturi, joka säätää vedenkulutuksen pestävien astioiden määrän mukaan.
 • pros-icon.svg Sitä on helppo käyttää, joten voit aloittaa tiskaamisen nopeasti aterioiden jälkeen.
 • pros-icon.svg EcoSilence Drive -moottori säästää energiaa ja pitää melutason alhaisena.
 • pros-icon.svg Sen pesu- ja kuivausteho on erinomainen
 • pros-icon.svg Auto All in 1 -toiminto, joka varmistaa automaattisen mukautumisen pesuainetyyppiin.
 • pros-icon.svg Varustettu kalkinpoistoelektroniikalla
 • pros-icon.svg Mukana AquaStop, joka suojaa vuodoilta ja vesivahingoilta,
 • pros-icon.svg ActiveWater-tekniikka, joka lisää veden kiertoa ja takaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen astianpesun.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Kompakti Bosch SKS62E32EU -astianpesukone on loistava valinta keittiöön, jossa on vain vähän tilaa. Siinä on riittävästi tilaa 6 hengen astioiden puhdistamiseen, mikä yleensä riittää useimmille kotitalouksille. Se on myös helppokäyttöinen, joten pääset nopeasti aloittamaan tiskaamisen aterioiden jälkeen.

Miksi sinun kannattaa valita Bosch SKS62E32EU -malli.

Bosch SKS62E32EU on testattu ruotsalaisessa Råd & Rön -kuluttajalehdessä, jonka asiantuntijat ovat erityisen innostuneita tästä koneesta. Malli sopii erityisen hyvin, jos haluat huippumodernin ja energiatehokkaan laitteen. Kyseessä on ympäristöystävällinen astianpesukone, jossa on monia toimintoja ja hyvä kapasiteetti. Kompakti malli voidaan sijoittaa keittiön tiskipöydälle, jossa on tilaa 6 astiastolle, joten se sopii erinomaisesti pienempiin talouksiin. Laitteessa on 6 eri ohjelmavaihtoehtoa, joihin kuuluvat esimerkiksi teho-ohjelma, luomuohjelma, pikaohjelma ja lasien pesuohjelma. Tämä lisää monipuolisuutta ja mahdollistaa ruokien räätälöinnin yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Varustettu äänenvoimakkuusanturilla ja energiaa säästävällä moottorilla.

Sen lisäksi, että tämä astianpesukone on erittäin käyttäjäystävällinen, se on suunniteltu ympäristöä ajatellen. EcoSilence Drive -moottori on hiljainen säästää energiaa ja takaa samalla alhaisen, vain 49 dB:n melutason. Lisäksi virtausanturi auttaa säätämään vedenkulutusta niin, ettei vettä käytetä enempää kuin on tarpeen. Koneessa on ActiveWater-teknologia, joka lisää veden kiertoa ja takaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen astianpesun. Siinä on myös AquaStop, joka suojaa vuodoilta ja vesivahingoilta. Alhainen energiankulutus on tämän mallin suurin etu, mikä tarkoittaa suuria säästöjä pitkällä aikavälillä.

Tuotetiedot: 

 • Mitat: 50 x 55,1 x 45 cm.
 • Koko: 6 hengen astiat
 • Ohjelmat: 6 kpl
 • Energialuokka: F
 • Lämpötila-asetukset: 5 kpl
 • Vedenkulutus astiaa kohden: 8 litraa
 • Vuotuinen vedenkulutus: 2240 litraa
 • Virrankulutus 100 käyttökertaa kohden: 61 kWh.
 • Äänitaso: 49dB

Scandomestic SFO 101 W

PARAS PIENI TYÖTASOASTIANPESUKONE

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu 2 tarjottimella ja 1 korilla, joten tilaa on vain välttämättömille tavaroille.
 • pros-icon.svg 4 ohjelmavaihtoehtoa ja porrastettu käynnistystoiminto, joten saat riittävästi ohjelmia pitämään keittiösi siistinä ja puhtaana koko ajan.
 • pros-icon.svg BabyCare-ohjelma vauvan tarvikkeiden desinfiointiin
 • pros-icon.svg Mukana tulevat lisävarusteet; hedelmä-/vihanneskori, vedentäyttökannu ja tyhjennysletku

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Eikö keittiön työtason alla ole tilaa astianpesukoneelle? Jos näin on, tämä Scandomesticin pieni työtasoastianpesukone sijoitetaan keittiöön tiskipöydälle tai kaappiin ja on juuri sinulle sopiva. Sen lisäksi, että se on pieni ja joustava, siinä on kaunis muotoilu, joka sopii useimpiin koteihin.

Miksi sinun kannattaa valita Scandomestic SFO 101 W -astianpesukone.

Scandomestic SFO 101 W on fiksu ja pieni pöytämalli, jossa on tilaa 2 hengen astioille ja 1 korille, jossa on tilaa vain kaikkein välttämättömimmille tavaroille, joita et halua pestä käsin koko ajan. Kokonsa ansiosta astianpesukone on helppo sijoittaa minne tahansa pöydälle ja sitä on myös joustava liikutella. Mallin kauniin muotoilun ansiosta se sopii myös useimpiin koteihin, mutta sopii myös erinomaisesti retkeilyyn tai loma-asuntoihin. Scandomestic SFO 101 W:n mukana toimitetaan myös lisävarusteita, kuten kori hedelmille/vihanneksille, kannu veden täyttämiseen ja tyhjennysletku. Koneeseen suositellaan käytettäväksi 3-in-1-monitoimitabletteja.

Varustettu 4 ohjelmalla eri tarkoituksiin

Scandomestic SFO 101 W sisältää 4 erilaista ohjelmavalintaa ja porrastetun käynnistyksen toiminnon, joten saat riittävästi ohjelmia pitämään keittiösi siistinä ja puhtaana. Näistä ohjelmista 2:lla voi pestä hedelmiä ja vihanneksia mukana toimitetussa korilisäkkeessä. Pitkässä ohjelmassa käytetään kuumaa vettä, ja se sopii esimerkiksi omenoille, päärynöille ja erilaisille vihanneksille.

Lyhyt ohjelma pesee käyttäen kylmää vettä ja sopii kaikenlaisille marjoille, kuten mansikoille ja muille. Kun hedelmä- ja vihannesohjelmat valitaan, astianpesukone aloittaa tyhjentämällä öljysäiliön ja kytkee sen jälkeen suolajärjestelmän automaattisesti pois päältä, jotta huuhteluun käytetään vain puhdasta vettä. Muista siis aina puhdistaa suodatin ennen hedelmien ja vihannesten pesua. Lisäksi koneessa on BabyCare-ohjelma, jonka avulla vauvapullot voi helposti pestä erityisellä desinfioivalla höyryohjelmalla. Se on siis hyvä astianpesukone myös vauvaperheeseen.

Tuotetiedot:

 • Mitat: 43,5 x 42 x 43,5 cm.
 • Koko: kahden hengen astiat
 • Ohjelmat: 4 ohjelmavaihtoehtoa
 • Energialuokka: G
 • Lämpötila-asetukset: 5 kpl
 • Vedenkulutus astiaa kohden: 5 litraa
 • Äänitaso: 58dB
 • Tehonkulutus 100 kierrosta kohden: 40 kW/h

Electrolux ESF2300DW

PARAS TYÖTASOASTIANPESUKONE, JOSSA ON MONIA KÄYTÄNNÖLLISIÄ OMINAISUUKSIA

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Erittäin helppokäyttöinen 6 käytännöllisen ohjelman avulla
 • pros-icon.svg Käytännöllinen ja irrotettava ruokailuvälinekori.
 • pros-icon.svg Kuivausteho on yhtä tehokas ja toimiva kuin monissa suuremmissa malleissa.
 • pros-icon.svg Koneen vaatimattomista mitoista huolimatta koneeseen mahtuu kuuden hengen astiat.
 • pros-icon.svg Lautasenkannattimet voidaan taittaa alas, jos haluat pestä isompia esineitä, kuten kattiloita ja pannuja
 • pros-icon.svg Varustettu huuhteluaineen ja suolan puutteen ilmaisimilla

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Jos kuulut pieneen talouteen, tiskaaminen on helppoa tällä Electrolux ESF2300DW -pöytäastianpesukoneella, jonka kapasiteetti on 6 astiastoa. Tämä malli itse asiassa voittaa muut pöytäastianpesukoneet sekä ruotsalaisten että tanskalaisten arvostelijoiden keskuudessa. Se on oikein hyvä astianpesukone pieneen talouteen.

Miksi sinun kannattaa valita Electrolux ESF2300DW -astianpesukone.

Yksi asia, joka erottaa tämän mallin muista vastaavista markkinoilla olevista malleista, on sen ylhäältä kiinnitetyt hallintalaitteet. Kun useimmissa koneissa ohjauspaneeli ja näyttö sijaitsevat koneen etuosan alaosassa, Electrolux ESF2400OW:ssa nämä elementit sijaitsevat yläosassa. Jos kone sijoitetaan tiskin korkeudelle, hallintalaitteet ovat silmien korkeudella, mikä on etu useimmille ihmisille. Huolimatta siitä, että kyseessä on yksi markkinoiden pienemmistä malleista, kuivausteho on silti yhtä tehokas kuin monissa suuremmissa malleissa. Kondenssikuivauksen ansiosta, joka on tehokas kuivausmenetelmä, voit olla varma, että astiat ja keittoastiat ovat kuivia astioiden pesun jälkeen. Koneessa on myös laaja valikoima ohjelmia, kuten 20 minuutin Party-ohjelma, 40 asteen Quick-ohjelma, Intensiivinen 70 asteen ohjelma jne. Yleisesti ottaen saat erittäin laadukkaan koneen sekä toiminnoiltaan ja toiminnoiltaan että muotoilultaan.

Tehokasta tekniikkaa ja monia käytännöllisiä toimintoja

Vaatimattomista mitoista (50 x 55 x 44 cm) huolimatta koneeseen mahtuu jopa kuuden hengen astiat. Lisäksi lautaspidikkeet voidaan taittaa alas, jolloin voit pestä suurempia esineitä, kuten kattiloita, pannuja tai kulhoja. Electrolux ESF2400OW tarjoaa monia samoja älykkäitä ominaisuuksia, joita löydät suuremmista astianpesukoneista. Näihin kuuluvat huuhteluaineen ja suolan puutteen ilmaisimet, jotka ovat tärkeitä optimaalisen astianpesutuloksen kannalta. Lisäksi astianpesukone on mahdollista käynnistää jopa 24 tunnin viiveellä. Tämän aikaviiveen ansiosta tiskit voidaan tehdä kätevästi, kun olet poissa kotoa.

Tuotetiedot: 

 • Mitat: 50 x 55 x 44 cm
 • Koko: 6 hengen astiat
 • Ohjelmat: 6 kpl
 • Energialuokka: F
 • Lämpötila-asetukset: 6 kpl
 • Vedenkulutus astianpesuohjelmaa kohden: 6,5 litraa
 • Virrankulutus 100 pesukertaa kohden: 61 kWh
 • Äänitaso: 52dB

Fisher & Paykel DD60SHTI9

PARAS INTEGROITU TYÖTASOASTIANPESUKONE

Fisher & Paykel DD60SHTI9

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Joustava asettelu irrotettavilla ja taivutettavilla sisäkkeillä ja helppo puhdistaa pyöristetyillä kulmilla.
 • pros-icon.svg Astianpesukone on uskomattoman hiljainen, sillä sen enimmäisäänitaso on 45 dB.
 • pros-icon.svg Varustettu ajastintoiminnolla, joten voit suunnitella tiskauksen etukäteen.
 • pros-icon.svg Astianpesukoneessa on irrotettava ruokailuvälinekori ja tilaa pestä 6 hengen astiat
 • pros-icon.svg Upea kuivaustoiminto, joka varmistaa, että astiat ovat kuivia ohjelman lopussa.
 • pros-icon.svg Varustettu ainutlaatuisella läpivirtaavalla pesuaineen annostelijalla, joka varmistaa, että pesuaine liukenee optimaalisesti.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Tämä Fisher & Paykelin astianpesukone on niin sanottu integroitu pöytäastianpesukone, joka voidaan helposti säilyttää laatikossa. Tähän DD60SHTI9-koneeseen mahtuu 6 astiastoa, eli suunnilleen sen verran kuin pariskunta tai kaksi asunnon jakavaa pariskuntaa tarvitsee.

Miksi sinun kannattaa valita Fisher & Paykel DD60SHTI9 -astianpesukone.

Tätä pientä integroitua mallia suositellaan niille, jotka haluavat piilottaa astianpesukoneensa pois, mutta eivät silti halua kumartua niin pitkälle lastatessaan ja purkaessaan. Malli on hieman suurempi verrattuna useimpiin muihin työtasoisiin astianpesukoneisiin, mutta tämä ei haittaa, sillä se on suunniteltu sopimaan laatikkoon. Siinä on myös irrotettava ruokailuvälinekori, johon mahtuu jopa 6 hengen astiat. Sen lisäksi, että se on älykäs integroitu kone, siinä on myös monia hienoja ominaisuuksia ja seuraavat 6 ohjelmaa; Raskas, Normaali, Nopea, Herkkä, Huuhtelu, Normaali Eco + 3 vaihtoehtoa: Extra Dry, Quick, Sanitise. DD60SHTI9:ssä on äänimerkki ohjelman päättyessä, ja se voi käsitellä astioita, joiden halkaisija on enintään 32 cm.

Finger-Touch-toiminto ja viivästetty käynnistysvaihtoehto.

Fisher & Paykelin integroidussa astianpesukoneessa on loistava kuivaustoiminto, joka varmistaa, että astiat ovat aina kuivia ohjelman lopussa. Lisäksi sinulla on aina mahdollisuus viivästyttää astianpesuohjelman käynnistymistä, jos haluat koneen käyvän esimerkiksi yöllä, kun olet töissä tai mitä tahansa. Asetat vain ajastimen ohjelman käynnistykselle, joka voidaan asettaa juuri siihen kellonaikaan, joka sopii sinulle parhaiten. Koneessa on myös merkkivalot, jotka ilmoittavat, kun pesuaine ja suola ovat vähissä, mikä on tärkeää optimaalisen astianpesutuloksen kannalta. Lisäksi koneessa on sisäpuolella oleva näyttö, jossa on helppokäyttöiset sormella kosketeltavat säätimet ja jossa on valkoisen valon ohjauspaneeli.

Tuotetiedot: 

 • Mitat: 57 x 60 x 45 cm
 • Koko: 6 hengen astiat
 • Ohjelmat: 6 kpl
 • Energialuokka: F
 • Lämpötila-asetukset: 35-70 °C
 • Vedenkulutus astianpesuohjelmaa kohden: 7,9 litraa
 • Tehonkulutus 100 pesukertaa kohden: 61 kW/h
 • Äänitaso: 45dB

Bosch SKS50E42EU

YKSINKERTAINEN JA PIENI astianpesukone

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pienikokoinen ja pesee kuitenkin jopa kuuden hengen astiat
 • pros-icon.svg Vesisuojaus tulvia ja vesivahinkoja vastaan
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen yksinkertaisilla asetuksilla

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Tämän Boschin työtasoastianpesukoneen avulla voit olla varma, että saat optimoidun työtasoastianpesukoneen, joka ei vie liikaa tilaa. Kone on hieman pienempi kuin muut vaihtoehdot tässä pöytäastianpesukoneiden testissä, minkä vuoksi sitä voisi kutsua jossain määrin miniastianpesukoneeksi. Tilaa on kuitenkin runsaasti 5 astiastolle, joten ei syytä huoleen.

Boschin SKS50E32EU-tiskipöytäastianpesukone on erittäin käyttäjäystävällinen, sillä sitä on helppo käyttää yksityiskohtaisen käyttöohjeen ja yksinkertaisten asetusten ansiosta. Kone täyttää useimpien ihmisten minimivaatimukset, joten sen käyttöönotto ja navigointi on helppoa. Bosch SKS50E42EU -astianpesukoneessa on yhteensä viisi erilaista ohjelmaa, joihin voit asettaa sen. Se sisältää ohjelmat: Intensiivinen, Normaali, Eco, Hellävarainen ja Salama. Ne vaihtelevat 40 asteen ja 70 asteen välillä, joten se selviytyy kaikista astianpesuohjelmista.

Malli on myös jatkokehitys Bosch SKS50E32EU -mallista, joka on yleisesti ottaen pärjännyt hyvin muun muassa Tanskan kuluttajaneuvoston Thinkin ja Råd & Rönin testeissä.

Suojattu tulvilta ja vesivahingoilta

Bosch SKS50E42EU -mallissa on sisäänrakennettu vesisuojaus, joka suojaa koko keittiössä tapahtuvilta tulvilta, jos kone valitettavasti hajoaa tai rikkoutuu sen ollessa käynnissä. Se voi olla sinulle suuri mukavuus ja turva, jos käynnistät astianpesukoneen usein silloin, kun et ole kotona. Tämän koneen avulla olet suojassa, jos kone syystä tai toisesta rikkoutuu.

Paras astianpesukone pienempään talouteen

Jos etsit astianpesukonetta, joka ei vie liikaa tilaa, tämä Boschin malli on hyvä valinta. Kaiken kaikkiaan se on kompakti malli, jossa on silti hyvä kapasiteetti. Itse asiassa astianpesukoneessa on tilaa 5 hengen astioille. Se on kuitenkin hieman pienempi kuin muut testimme pöytäastianpesukoneet, minkä vuoksi se sopii niille, jotka haluavat säästää hieman ylimääräistä tilaa.

Mallissa on hyvä vedenkulutus ja energiankulutus, mikä johtuu pitkälti siitä, että se on varustettu virtausanturilla. Tämä sovittaa energiankulutuksen ja veden sisällön mukaan. Toisaalta astianpesukoneen melutaso on hieman korkeampi kuin useiden muiden mallien. Tämä ei kuitenkaan ole suuri ongelma, jos et ole mallin läheisyydessä sen ollessa käynnissä.

Tuotteen tiedot

 • 5 ohjelmaa
 • Energialuokka: A+
 • Äänitaso: 54 dB
 • Pesee kuuden hengen astiat
 • Vesisuojaus
 • Äänenvoimakkuuden tunnistin

Guide

Mikä astianpesukone minun pitäisi valita?

Markkinoilla on useita erilaisia pöytäastianpesukoneita, joten sinulla on runsaasti mahdollisuuksia löytää itsellesi sopiva malli. Sinun on kuitenkin tiedettävä, mitä etsiä. Tästä syystä alla olevista osioista voit lukea lisää siitä, mihin sinun kannattaa keskittyä astianpesukonetta ostaessasi. Näin sinun on helpompi tunnistaa, mitkä parametrit haluat asettaa etusijalle ostoksessasi.

Astianpesukoneen tilatarve

Ensinnäkin sinun on mietittävä, kuinka paljon tilaa sinulla on kotonasi. Tämä riippuu tietysti jossain määrin kapasiteetista, mutta voit helposti löytää mini-astianpesukoneen, jossa on runsaasti tilaa astioille.

Jos ostat liian suuren pöytäastianpesukoneen, sinua harmittaa lopulta vain se, kuinka paljon tilaa se vie tiskipöydällä. Tämä on siis tärkeä näkökohta, joka kannattaa ottaa huomioon ennen kuin ostat ensimmäisen ja parhaan näkemäsi astianpesukoneen.

Kuinka paljon tiskiä tiskaat

Jos haluat mahdollisimman paljon tilaa pöytäastianpesukoneessa, etsi mallia, johon mahtuu 8 hengen astiat. Jos taas haluat mallin, joka on kooltaan hieman kompaktimpi, mutta jossa on silti tarpeeksi tilaa useammalle ihmiselle tiskaamiseen, valitse malli, johon mahtuu 6 hengen astiat.

Voit myös valita pöytäastianpesukoneen, jossa on vähemmän tilaa, jos et tarvitse astianpesukonetta, jossa on niin paljon tilaa astioille. Tämä on ihanteellista, jos asut esimerkiksi yksin, jolloin sinun ei tarvitse odottaa liian kauan pesujen välillä.

Ohjelmien määrä

On hyvä valita astianpesukone, jossa on erilaisia pesuohjelmia. Näin sinulla on paremmat mahdollisuudet pestä erilaiset esineet täydellisesti. Suosittelemme, että pidät silmällä pesuohjelmien tyyppiä, jotta valitset työtasoisen astianpesukoneen, jossa on tarpeisiisi sopivat asetukset.

40 asteen pesuohjelma on ihanteellinen useimmille astiatyypeille, mutta kannattaa ehkä investoida malliin, jossa on myös 70 asteen pesuohjelma, jos haluat esimerkiksi puhdistaa tuttipulloja.

Veden- ja energiankulutus

Pöytäastianpesukone kuluttaa luonnollisesti vähemmän vettä ja energiaa kuin tavallinen astianpesukone, koska se on yleensä kooltaan pienempi. Siitä huolimatta kannattaa katsoa, kuinka monta litraa vettä ja kuinka paljon sähköä kone kuluttaa pesukertaa kohden. Näin saat käsityksen vuotuisesta vedenkulutuksesta ja vuotuisesta energiankulutuksesta.

Valitsemalla koneen, jonka energiankulutus on alhainen, voit säästää sekä lompakkoasi että ympäristöä. Sama koskee vedenkulutusta.

Energialuokka

Astianpesukoneen energialuokka antaa myös osviittaa vuotuisesta energiankulutuksesta ja kokonaisvedenkulutuksesta. Mitä korkeampi energialuokka, sitä vähemmän sähköä ja vettä kuluu astioiden puhdistamiseen.

On järkevää valita pöytäastianpesukone, jonka energialuokka on vähintään A. Huomaa kuitenkin, että monien pöytäastianpesukoneiden energialuokka on alhaisempi kuin tavallisen astianpesukoneen. Siksi voi olla vaikeaa löytää hyvää pientä astianpesukonetta, jonka energialuokka on vähintään A.

Kuivausteho

Sinun ei pitäisi miettiä vain sitä, kuinka paljon sähköä uusi työtasoastianpesukoneesi kuluttaa tai kuinka monta litraa vettä se käyttää pesukertaa kohden. Kannattaa myös tarkkailla sen kuivaustehoa.

Kuivauskapasiteetti kertoo, kuinka kuivaa sisältö on pesun jälkeen. Kun kuivausteho on optimaalinen, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että esimerkiksi muoviosat ovat vielä märkiä, kun laitat ne takaisin paikoilleen.

A-kuivausteholla varustettua pientä astianpesukonetta voi olla vaikea löytää, mutta kannattaa suosia sellaista, jos inhoat astioiden kuivaamista pyyhkeellä.

Äänitaso

Sinun on varauduttava siihen, että pöytäastianpesukoneesta kuuluu jonkin verran ääntä, kun se on kesken pesun. Tämä melutaso on kuitenkin mahdollista minimoida, jos valitset mallin, joka on suunniteltu matalalle äänitasolle. Äänitason tulisi olla alle 50 dB(A), jos haluat erityisen hiljaisen mallin.

Jos se on yli 55 dB(A), ääni todennäköisesti häiritsee sinua.

Hintaluokka

Kaikki edellä mainitut tekijät vaikuttavat astianpesukoneen lopulliseen hintaan. Sinun on siis otettava huomioon myös itse astianpesukoneen hintaluokka. Suosittelemme budjetin asettamista etukäteen, jotta et tuhlaa liikaa uuteen työtasoiseen astianpesukoneeseen.

Monissa tapauksissa joudut tinkimään hieman, jos budjettisi on suhteellisen pieni. Hyviä astianpesukoneita voi löytää halvalla, mutta monissa tapauksissa hinta ja laatu ovat sidoksissa toisiinsa.

Edullinen astianpesukone jossa on matala hinta, on tyypillisesti rakenteeltaan yksinkertaisempi, eikä siinä siksi ole yhtä paljon asetuksia tai ohjelmia. Kone sopii silti erinomaisesti niille, joilla ei ole suuria odotuksia astianpesukoneelta – muuta kuin se, että sen on kyettävä pesemään astiat kunnolla.

Jos valitset hieman kalliimman mallin, sinulla on usein enemmän vaihtoehtoja. Tämä on ihanteellista, jos aiot vuorotella astianpesukoneessa pestävien astioiden välillä. Monissa tapauksissa on myös mahdollista säätää ohjelman kestoa tai saippuan ja veden määrää sisällön mukaan.

Testilähteet

Tämän artikkelin ja viiden valitun pöytäastianpesukoneen eri arvioiden laatimisessa on käytetty Tanskan kuluttajaneuvoston ja ruotsalaisen Råd & Rönin testejä. Molemmat ovat lehtiä, jotka testaavat monenlaisia tuotteita, joita monet kuluttajat saattavat tarvita. Kuluttajana voi joskus olla vaikea tietää, mitkä tuotteet ovat parhaita ja mitkä niistä sopivat omiin tarpeisiin. Tanskan kuluttajaneuvosto Think ja Råd & Rön auttavat tässä, jotta sinä kuluttajana voit tehdä parhaan ostoksen tietoisella ja valistuneella pohjalla.

Tanskan kuluttajaneuvosto

Tanskan kuluttajaneuvosto on tanskalainen järjestö, joka valmistelee testejä monista eri tuoteryhmistä, jotta sen jäsenet ja sidosryhmät saisivat parhaan mahdollisen perustan ostosten tekemiselle. Lehti tekee puolueettomia testejä, jotka ovat aina objektiivisesti perusteltuja ja perustuvat objektiivisiin analyyseihin ja käyttäjätesteihin.

Tähän artikkeliin sisältyvässä testissä Tanskan kuluttajaneuvosto Think on testannut sekä tavallisia astianpesukoneita että pöytäastianpesukoneita. Jos haluat lukea Forbrugerrådet Tænkin testin yksityiskohtaisesti, sinun on ostettava pääsy heidän tilauksellaan.

Råd och Rön

Råd och Rön tekee puolueettomia ja objektiivisia analyyseja ja testejä kaikista tuotteista, minkä vuoksi heidän testiensä tulokset vaikuttavat aina hyvin uskottavilta.

Råd och Rön on myös testannut sekä tavallisia astianpesukoneita että pöytäastianpesukoneita. Jos haluat lukea testin, sinun on ostettava tilaus, joka antaa sinulle pääsyn tähän testiin.

Johtopäätös

Tässä artikkelissa olemme testanneet viisi erilaista pientä astianpesukonetta, jotka kaikki ovat menestyneet hyvin erilaisissa testeissä ja kuluttajatutkimuksissa. Astianpesukone on kooltaan käytännöllinen, ja siihen mahtuu tyypillisesti noin kuusi astiastoa, mikä riittää hyvin pienempiin talouksiin.

Pöytäastianpesukone on fiksu, koska se ei vie tilaa keittiön laatikoista tai kaapeista, joten se sopii käytettäväksi asunnoissa ja loma-asunnoissa.

Tässä artikkelissa olemme nimenneet Electrolux ESF2400OW:n testin suorituskykyisimmäksi koneeksi. Se voittaa kuivaustehonsa ansiosta ja siksi, että se on toimiva, sillä näyttö ja säätimet ovat kannen yläosassa eivätkä alareunassa, kuten monissa muissa malleissa.

Siemens SK25E203EU on äänestetty tässä artikkelissa parhaaksi hinta-laatusuhteeltaan. Se on sekä tehokas että budjettiystävällinen. Se erottuu erityisesti sensoriohjauksellaan, joka tarkoittaa viime kädessä sitä, että voit säästää rahaa, sillä se annostelee astianpesukoneen vedenkulutuksen.

Emme tietenkään halunneet, ettet jättäisi huomiotta artikkelin parasta premium-mallia, joka tässä tapauksessa oli Bosch SKS62E32EU. Boschin äänitaso on poikkeuksellisen alhainen, vain 49 dB(A), ja siinä on myös 8 erilaista ohjelmaa valittavana.

Siemens SK25E203EU on työtasoastianpesukone niille, jotka eivät halua käyttää liikaa rahaa työtasoastianpesukoneeseen. Se loistaa kuitenkin paitsi hinnallaan myös helppokäyttöisyydellään. Astianpesukone on helppo ottaa käyttöön. Siinä on myös vesisuojajärjestelmä, joka minimoi vesivahinkojen riskin.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä meillä on tämän artikkelin ylivoimaisesti halvin astianpesukone: Scandomestic SFO 2201. Sen lisäksi, että Scandomestic SFO 2201 on testin halvin astianpesukone, se on myös erittäin käytännöllisen kokoinen. Ja lisäbonuksena se onnistuu olemaan myös hiljainen toiminnassa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä astianpesukone on testin paras?

Tässä pöytäastianpesukoneiden testissä olemme valinneet Electrolux ESF2400OW:n testin parhaaksi. Malli täyttää useimmat tarpeet, mutta ei myöskään ole kallein vaihtoehto. Lue lisää täältä.

Kuinka paljon pöytäastianpesukone maksaa?

Pöytäastianpesukoneen hinta vaihtelee valitun mallin mukaan. Hinta on yleensä 200 ja 500 euron välillä. Hinta on edullisempi kuin tavallisen astianpesukoneen hinta.

Mikä energialuokka minun pitäisi valita?

On suositeltavaa valita astianpesukone, jonka energialuokka on mahdollisimman korkea. Tämä on pitkällä aikavälillä hyväksi sekä ympäristölle että lompakollesi, sillä se ei kuluta liikaa vettä eikä sähköä.

Pitäisikö minun valita astianpesukone, johon mahtuu 8 hengen astiat?

Kun valitset astiastojen määrää, valitse tarpeisiisi sopiva määrä. Mitä vähemmän asetuksia, sitä pienempi kone on usein. Pariskunnille tai yksin asuville voi riittää 5-6 hengen astioiden määrä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×