Paras pyykinpesukone 2023 | Katso testin 8 parasta pesukonetta ja pyykinpesukone vertailu

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

ASKO W4086C.S2 5
designiltaan testin paras pyykinpesukone

ASKO W4086C.S2

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tämä pyykinpesukone vertailu tarkastelee markkinoiden 8 parasta pyykinpesukonetta.
Pyykinpesukone on korvaamaton, ja se on kenties eniten käytetty kodinkone tavallisessa suomalaisessa kodissa. Markkinoilla on lukuisia malleja, ja lisäämme säännöllisesti uusia malleja, joten löydät varmasti päivitetyn luettelon.

Olemme tutkineet markkinoita löytääksemme sinulle parhaat tuotteet ja parametrit, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota. Sen lisäksi, että vertailemme pesukoneiden hyviä ja huonoja puolia, arvioimme myös niiden monia ominaisuuksia ja yksilöllisiä ominaisuuksia, kuten kapasiteettia, melutasoa, energialuokitusta ja toimintoja sekä hyviä pesutuloksia.

Ostajan oppaassa tarkastellaan perusteellisesti edellä mainittuja ominaisuuksia ja pyykinpesukone vertailu tuo sinulle luettelon hyvistä ominaisuuksista, joiden avulla voit löytää itsellesi parhaan mallin. Löydä paras pyykinpesukone helposti tämän artikkelin avulla!

Miele WSA023 pyykinpesukone

testin paras pyykinpesukone

Fordele
 • pros-icon.svg Erittäin hyvä kapasiteetti pienelle perheelle
 • pros-icon.svg Hyvä energiatehokkuus, pesukone taloudellisella moottorilla
 • pros-icon.svg Annostelujärjestelmä takaa oikean pesuainemäärän hellävaraiseen pesuun.
 • pros-icon.svg Vähämeluinen pesukone 72 db
 • pros-icon.svg Helppo käyttää

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Miele WSA023?

Tämä edestä täytettävä Miele -pyykinpesukone on tämän pesukonetestin paras pesukone, ja pesukone sopii 7 kilon pesukapasiteetin ansiosta erinomaisesti esimerkiksi keskikokoiselle perheelle, jossa on kaksi aikuista ja lapsi. Tilaa riittää viikon pyykin pesuun tai pieneen pikapesuun. Vaikka kapasiteetti on pyykinpesukone vertailu testin pienin, pesukone voittaa helppokäyttöisyydellä ja pesuteholla sekä hyvällä hinnalla.

Kuluttaja.fi ja Kuluttaja-lehti on arvioinut tämän Miele WSA023 pyykinpesukoneen testaamiensa pesukoneiden toiseksi korkeimmalla arvosanalla ja valinnut koneen Kuluttaja Hyvä Ostos 2022 -merkin saajaksi.

Helppokäyttöisyys

Pesukone on palkittu Tanskan kuluttajaneuvoston pesukonetestissä käyttäjäystävällisimpänä. Koneessa on monia älykkäitä pesuohjelmia, jotka pesevät vaatteet jopa erittäin hellävaraisesti CapDosing-järjestelmän ansiosta. Automaattisen annostelun ansiosta voit olla varma, ettet käytä likaisiin vaatteisiin liian vähän tai liikaa pesuainetta. Verrattuna muihin markkinoilla oleviin Miele-pesukoneisiin tämä pesukone on äänekkäämpi ja vähemmän energiatehokas, mutta hinta on alhaisempi. Pesukone tekee työnsä ja pesee vaatteet yhtä hyvin kuin kalliimmat mallit.

Hyvä nopeus

Tämä 1 400 kierrosta minuutissa pyörivä edestä täytettävä pesukone on suhteellisen tehokas edestä täytettävä pesukone, joka tuottaa joka kerta erinomaisen pesutuloksen ja jonka voi asettaa nopeaan ohjelmaan, jos aikaa on vähän: monien joustavien pesuohjelmien joukossa on 20 minuutin ohjelma. Tekemämme pyykinpesukone vertailu osoittaa, että 1 400 kierrosta ei koske kaikkia pesuohjelmia. Hienopesua ja villaa varten kone käyttää linkouksessa vähemmän kierroksia kulumisen minimoimiseksi.

ProfiEco-moottori on harjaton moottori, joka on suunniteltu energiatehokkaaksi ja pitkäikäiseksi. Tämä johtuu siitä, että harjaton moottori merkitsee vähemmän kulumista, joten voit välttää koneen korjaamisen tai vaihtamisen muutaman vuoden kuluttua, mikä voi olla tilanne malleissa, joissa ei ole harjatonta moottoria. Se on myös suhteellisen hiljainen, sillä sen melutaso on 72 dB. Vertailun vuoksi Miele WTI370 WPM -pyykinpesukoneen melutaso on testimme alhaisin, 69 dB.

Analyysimme mukaan pesukone on erittäin hiljainen käytössä, erityisesti pesun aikana, jolloin se testattiin 50 dB:n äänitasolla, kun taas linkouksen äänitaso on 72 dB.

Käytännöllisyys

Koneessa on viivästetty käynnistystoiminto, joten jakson voi mukauttaa päivittäisiin rutiineihisi – voit esimerkiksi asettaa koneen käynnistämään pyykinpesun tuntia ennen kotiin tuloa, jotta vaatteet ovat valmiita ripustettavaksi kuivumaan, kun tulet kotiin.

Pesukone on rakennettu kestämään vähintään 20 vuotta, joten se on erittäin kestävä. Tutkimuksemme osoittaa, että pesukone on erittäin kestävä ja rakennettu kestävien materiaalien avulla, jotka eivät liiku käytön aikana.

Meidän arviomme

Kokemuksemme mukaan Miele WSA023 on hyvä ja tehokas pesukone pienemmille perheille, jotka haluavat tehokkaan ja hellävaraisen pesun ja pyykinpesukoneen, joka voi puhdistaa monta vuotta. Pesukoneessa on monia eri pesuohjelmia ja joustavuuden lisäämiseksi siinä on ajastintoiminto. Siksi pyykinpesukone vertailu on nähnyt tämän pyykinpesukoneen parhaana valintana pienemmille lapsiperheille ja kiireistä elämää viettäville sinkuille.

Tekniset tiedot:

 • Linkousnopeus: 1 400 kierrosta minuutissa.
 • Äänitaso: 72 dB
 • Energialuokka: B
 • Pesukapasiteetti: 7kg

Bosch WAN282I3SN

testin paras halpa pesukone

Fordele
 • pros-icon.svg Activewaterplus-toiminto pieneen vedenkulutukseen (9990 litraa vuodessa).
 • pros-icon.svg Monet eri pesuohjelmat tarjoavat hyvää joustavuutta
 • pros-icon.svg Mahdollisuus valita pika ohjelma (15min).
 • pros-icon.svg Erittäin hyvä kapasiteetti 8kg

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Bosch WAN282I3SN -laite?

Bosch WAN282I3SN on edullinen pesukone, jossa on useita ensiluokkaisia ominaisuuksia, hyvä vedenkulutus ja sopiva kapasiteetti keskikokoiselle perheelle.

Veden säästäminen

Bosch WAN282I3SN:ssä on ActiveWaterplus-tekniikka, joka auttaa varmistamaan, että kone käyttää vain tarvitsemansa määrän vettä sen sijaan, että se luottaa esiasetettuihin ohjelmiin.

Koneen sisäänrakennetut anturit arvioivat pyykin määrän ja säätävät veden määrän itse ilman, että pesun laatu kärsii. Vedenkulutus 9990 litraa vuodessa on testimme toiseksi alhaisin, vain Electrolux EW6F248G4 pesukone ylittää sen 9020 litralla.

Pitkäikäinen moottori

Tämän pyykinpesukoneen tekee edullisimmaksi pesukoneeksi sen tehokas harjaton moottori, joka on niin sanottu Eco Silence Drive -moottori. KOne on erityisen kestävä, luotettava, erittäin hiljainen ja siinä on yleensä vähemmän liikkuvia osia, vähemmän tärinää ja siten vähemmän kulumista. Lisäksi koneen sivuilla on Anti-Vibration, mikä tekee siitä vakaamman ja vähemmän äänekkään. Melutaso on keskitasoa verrattuna muihin testissä olleisiin malleihin. Sen testitulos oli 52 dB pesussa ja 74 dB linkouksessa.

Älykkäät ominaisuudet

Boschin pesukoneessa on uudelleenlataustoiminto, joten sinun ei tarvitse huolehtia unohtuneesta t-paidasta, jonka olisi pitänyt olla pesussa, tai villapuserosta, joka laitettiin vahingossa 60 asteen ohjelmaan. Reload-toiminnon avulla voit pysäyttää koneen ja lisätä tai poistaa vaatteita sen jälkeen, kun pesu on alkanut.

Bosch on myös varustanut koneen SpeedPerfect-ohjelmalla, joka lyhentää tarvittavaa aikaa, tummille vaatteille tarkoitetulla erikoisohjelmalla, joka pesee vaatteet hellävaraisemmin, sekä tehokkaalla allergiaplus-pesu, joka pesee 99,9 prosenttia allergeeneista pois vaatteista. Nämä pesuohjelmat auttavat tekemään tästä pesukoneesta edullisimman, sillä niitä on usein Bosch WAXH2E0LSN:n kaltaisissa premium-malleissa.

Meidän arviomme

Jos etsit edullista pyykinpesukonetta, jossa on tehokkaat premium-ominaisuudet, Bosch WAN282I3SN on erinomainen valinta. Sen lisäksi, että siinä on hyvä kapasiteetti keskikokoiselle perheelle, tutkimuksemme on osoittanut, että kone on hyvä myös allergikoille allergyplus-ohjelman ansiosta. Testivoittajaan verrattuna tässä on yhtä hyvä energiatehokkuus mutta se on äänekkäämpi, ja vedenkulutus on pienempi.

Tekniset tiedot:

 • Linkousnopeus: 1400 rpm
 • Äänitaso: 73 dB
 • Energialuokka: C
 • Pesukapasiteetti: 8kg

Bosch WAXH2E0LSN

testin paras pyykinpesukone premium-kategoriassa

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tärinänvaimennusjärjestelmä vähentää melua.
 • pros-icon.svg Erityisohjelma tahrojen poistamiseksi
 • pros-icon.svg Edestä täytettävä pesukone, jossa on automaattinen pesuaine-annostelija
 • pros-icon.svg Kyky muodostaa yhteys puhelimeen ja hyödyntää monia hienoja ominaisuuksia
 • pros-icon.svg Suuri kapasiteetti – 10kg
 • pros-icon.svg Kone pesee hiljaisesti, vähäinen melu pesussa (50db)
 • pros-icon.svg I-DOS automaattinen saippuan annostelu

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Bosch WAXH2E0LSN

Tämä Boschin edestä täytettävä pesukone voittaa pesukonetestissä palkinnon hienoimmasta mallista, jossa on eniten älykkäitä ratkaisuja. Suosikkiominaisuutemme tässä mallissa on erityinen tahranpoistotoiminto, joka erottaa sen muista testin malleista. Sillä on myös suuri 10 kg:n kapasiteetti, joka on suurin verrattuna muihin testimme malleihin. Pesukone on ruotsalaisen Råd&Rön kuluttajatestin paras 103 testatusta pesukoneesta.

Tehokas puhdistus

Onko lempipaidassasi sitkeä tahra tai pöytäliina punaviiniä? Tämän Bosch-mallin AntiStain Plus -ohjelman avulla on helppo poistaa jopa 16 erityyppistä tahraa – rasvasta vereen, ruohoon ja punaviiniin. Kone säätää automaattisesti lämpötilaa, rummun liikkeitä ja pesuaikaa tahrasi mukaan. Tämä edestä täytettävä kone saa hyvät pisteet myös ruotsalaisen kuluttajatutkimuksia tekevän Råd & Rönin pesukonetestissä hyvästä pesutuloksesta.

Boschin AntiVibration-rakenne koneen sivuilla vakauttaa sitä ja vähentää häiritsevää tärinää, joka on merkittävä melun aiheuttaja. Erityisesti ihmiset, jotka ovat asuneet asunnoissa tai vanhemmissa rakennuksissa, tietävät, kuinka häiritsevää tärinä voi olla sekä omistajalle että naapuritaloille. Uuden muotoilun ansiosta tämä on yksi markkinoiden hiljaisimmista pesukoneista. Varsinkin pesun aikana, jolloin melutaso laskee 48 dB:iin. Vertailun vuoksi Mielen testivoittaja on 50 dB:n tasolla. Toisaalta Boschin pyykinpesukone on hieman äänekkäämpi linkouksen aikana, jolloin se saavuttaa 74 dB verrattuna Mielen 72 dB:iin.

Älykkäät ominaisuudet

Siinä on Boschin i-DOS-annostelujärjestelmä. Älykäs järjestelmä, joka mittaa automaattisesti jokaiseen pesuun tarvittavan veden ja nestemäisen pesuaineen tarkan määrän – kaikki perustuu pesumäärään, pyykin materiaaliin ja lian määrään. Näin voit säästää sekä ihoärsytystä että rahaa. Tutkimuksemme osoittaa, että automaattinen saippuan annostelu toimii erittäin hyvin, mutta haittapuolena on se, että sitä ei voi kytkeä pois päältä kaikkien pesuohjelmien osalta.

Tässä mallissa on WAN282I3SN:n tavoin tehokas AllergyPlus-ohjelma, joka pesee korkeammassa lämpötilassa pidempään. Ohjelmassa on myös ylimääräinen huuhtelujakso, joka poistaa vaatteista mahdollisimman paljon siitepölyä, lemmikkien karvoja ja pölypunkkeja. Ohjelman on testattu poistavan 99,9 % allergeeneista, joten tämä pyykinpesukone sopii myös allergikoille.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tämä pyykinpesukone voi muodostaa yhteyden HomeConnect-sovellukseen, joten voit ohjata sitä etänä, seurata asetuksia ja saada push-ilmoituksia, kun pesu on valmis.

Analyysimme mukaan sovellus toimii erittäin hyvin, mutta se ei ole yhtä käyttäjäystävällinen, ja automaattisiin toimintoihin perehtyminen vie aikaa.

Meidän arviomme

Analyysimme osoittaa, että jos haluat pyykinpesukoneen, jossa on hyvä kapasiteetti suurelle perheelle ja useita älykkäitä ominaisuuksia, tämä on oikea pyykinpesukone sinulle.

Pistepuhdistustoiminnon ansiosta se sopii mielestämme erityisen hyvin perheille, joissa on pieniä lapsia, jotka arvostavat myös automaattista saippua-annostelua ja hiljaista melutasoa. AllergyPlus-ohjelman ansiosta se sopii myös perheille, joissa on allergikkoja.

Tekniset tiedot:

 • Linkousnopeus: 1600 rpm
 • Äänitaso: 74 dB
 • Energialuokka: C
 • Pesukapasiteetti: 10 kg

LG F2WVV708S1S

testin paras pyykinpesukone kompakteista pesukoneista

Fordele
 • pros-icon.svg Pieni kone suurella kapasiteetilla – sopii koteihin, joissa on rajoitetusti tilaa.
 • pros-icon.svg Kompakti pesukone
 • pros-icon.svg Testin halvin pesukone
 • pros-icon.svg Annostelee pesuaineen automaattisesti
 • pros-icon.svg Thinq-toiminto, jolla voi ladata lisäsovelluksia ja muodostaa yhteyden ääniohjausavustajiin.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita LG F2WVVV708S1S?

Tämä kompankti LG pyykinpesukone on vain 47,5 cm:n syvyinen, joten se sopii hyvin niille, jotka asuvat asunnoissa tai joilla ei yleensä ole paljon tilaa pesukoneelle kotonaan. Useimmat pyykinpesukoneet vievät paljon tilaa, mutta tämä mahtuu useimpiin paikkoihin.

Vaikka kyseessä on kompakti LG pyykinpesukone, se ei tarkoita, etteikö se olisi tilava tai hyvä – päinvastoin, siinä on täysi 8,5 kg:n kapasiteetti, joka tutkimuksemme mukaan riittää pienelle tai keskikokoiselle perheelle ja on enemmän kuin tarpeeksi yksityishenkilöille tai pariskunnille. Vertailun vuoksi testivoittajan kapasiteetti on 7 kg.

LG pyykinpesukone on myös etulataava pyykinpesukone, jossa on laaja valikoima toimintoja ja monia hyödyllisiä ja käytännöllisiä ominaisuuksia, joita löytyy usein kalliimmista, nykyaikaisista malleista.

AI DD -toiminto, joka käyttää uutta, innovatiivista teknologiaa pyykin painon ja kankaan pehmeyden tunnistamiseen ja valitsee sitten monista pesuohjelmista sopivimman ohjelman, jotta rummun liikkeet ja saippua asetetaan ja annostellaan oikein.

Direct Drive -moottorin ansiosta kone on hiljaisempi ja energiatehokkaampi. Tai mahdollisuus liittää se kotiverkkoon ja ohjata pyykinpesukonetta LG:n omalla sovelluksella. Myös pyykinpesukoneen moottorin suorituskyky on huippuluokkaa.

Meidän arviomme

Tällä LG:n mallilla saat pienikokoisen, ominaisuuksiltaan monipuolisen pyykinpesukoneen hintaan, johon useimmilla on varaa. Suuren 8,5 kg:n kapasiteettinsa ansiosta suosittelemme sitä keskikokoisille lapsiperheille, jotka haluavat pyykinpesukoneen, jossa on suuri rumpu rajallisesta tilasta huolimatta. Hyvän kapasiteetin lisäksi kokemuksemme mukaan myös automaattisen saippuan annostelun ja AI DD:n kaltaiset ominaisuudet helpottavat arkea.

Tekniset tiedot:

 • Linkousnopeus: 1400 rpm
 • Äänitaso: 71 dB
 • Energialuokka: C
 • Pesukapasiteetti: 8.5kg

ASKO W4086C.S2

designiltaan testin paras pyykinpesukone

ASKO W4086C.S2

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Etukäyttöinen pyykinpesukone, jossa on kaunis skandinaavinen muotoilu
 • pros-icon.svg 10 vuoden takuu moottorille
 • pros-icon.svg 1600 kierrosta minuutissa nopeuttaa kuivausprosessia.
 • pros-icon.svg Tehokas ja hyvä pesukone, jossa on laaja ohjelmavalikoima
 • pros-icon.svg Alhainen melutaso pesussa (49 dB)

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita ASKO W4086C.S2?

Suomalainen ASKO tunnetaan laadukkaista, skandinaavisesti valmistetuista kodinkoneista, joissa on panostettu kestävään kehitykseen. Tämä Askon edestä täytettävä pyykinpesukone on hyvä ostos, ja se täydentää kotisi sisustusta tyylikkään harjattua ruostumatonta terästä olevan muotoilunsa ansiosta.

Lisäksi se on erittäin tehokas edestä täytettävä pesukone, jossa on hyvä, harjaton moottori, jolla on 10 vuoden takuu. Se pyörii jopa 1600 kierrosta minuutissa, mikä tarkoittaa, että vaatteet kuivuvat nopeammin, kun on aika ripustaa ne ripustukseen tai laittaa ne kuivausrumpuun. Tutkimuksemme mukaan myös jäännöskosteus on linkouksen jälkeen niinkin alhainen kuin 44 %, mikä on testiemme alhaisin taso.

Testeissä melutaso on korkea, vaikkakin pesukoneiden tavanomaisella alueella. Linkouksen aikana mitattu 76 dB on yksi testiemme kovimmista, joten jos haluat hiljaisemman mallin, tämä ei ole oikea valinta sinulle. Vertailun vuoksi Miele WTI370 WPM -mallin melutaso on 69 dB samalla linkous- ja pesuteholla.

Energiataso 118 kwh on testimme toiseksi alhaisin, toiseksi alhaisin Bosch WGG1420LSN:n jälkeen, jonka energiataso on 101 kwh.

Siinä on myös laaja valikoima pesuohjelmia kaikentyyppisille likaisille vaatteille, ja voit helposti valita tehokkaan pesun selkeän ja helppokäyttöisen LCD-näytön avulla.

Meidän arviomme

Tämä on pesukone niille, jotka haluavat tyylikkään muotoilun ja hyvän pyykinpesukoneen samaan aikaan. Testit osoittavat, että kapasiteetti on sopiva nelihenkiselle perheelle, joka arvostaa myös vähäistä energiankulutusta. Korkea melutaso linkouksen aikana on mielestämme tasoitettu alhaisella melutasolla pesun aikana, sillä pesu vie loppujen lopuksi eniten aikaa.

Tekniset tiedot:

 • Linkousnopeus: 1600 rpm
 • Äänitaso: 76 dB
 • Energialuokka: B
 • Pesukapasiteetti: 8kg

Electrolux EW6F248G4

testin paras pyykinpesukone herkälle pyykille

Fordele
 • pros-icon.svg Woolmark Blue -sertifioitu pesuohjelma sopii villalle ja silkille.
 • pros-icon.svg Aseta oma aikasi ja räätälöi monipuoliset pesuohjelmat jopa 14 minuuttiin asti.
 • pros-icon.svg Pyykin automaattinen mukauttaminen

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Electrolux EW6F248G4 -pyykinpesukone?

Tämä Electrolux EW6F248G4 pyykinpesukone erottuu muiden pesukoneiden joukosta Woolmark Blue -sertifioinnillaan. Tämä tarkoittaa, että Electrolux pesukoneessa on erityinen ohjelma herkille kankaille, kuten villalle ja silkille, joten voit huoletta laittaa suosikkipuserosi, -paitasi ja muut vaatteesi pesukoneeseen ilman huolta siitä, että ne ryömivät tai vahingoittuvat millään tavalla.

Tämä edestä täytettävä Electrolux EW6F248G4 pesukone on myös varustettu SensiCare-järjestelmällä, jonka ansiosta kone säätää ohjelman pituuden automaattisesti kuorman koon mukaan, joten se kuluttaa vähemmän energiaa ja vettä – mutta myös suojelee vaatteitasi, koska niitä ei pestä pidempään kuin on tarpeen.

SensiCare-järjestelmän kauneus on siinä, että voit pestä sen villapuseron, joka saattaa tarvita pesua juuri nyt, ilman että se tuntuu resurssien tuhlaamiselta, sillä kone yksinkertaisesti säätää pesun pituutta ja pesun veden määrää.

Uusi pesutapa, jota rakastat, jos olet henkilö, joka joutuu spontaanisti pesemään pyykkiä.

76 dB:n melutaso on haittapuoli, sillä se sijaitsee yläosassa ja on testimme korkein. Jos pesukonetta ei ole keittiössä/ruokailuhuoneessa tai jos et voi sulkea ovea, kun kone pyörii, tämä ei mielestämme ole ongelma. Ajastintoiminnon kautta Electrolux EW6F248G4 koneen voi myös asettaa niin että se pesee silloin, kun et ole kotona.

Meidän arviomme

Analyysimme osoittaa, että tämä Electrolux EW6F248G4 kone, jonka pesukapasiteetti on hyvä, 8 kg, soveltuu hyvin pienille lapsiperheille, mutta villaa ja herkkiä vaatteita koskevien erityisohjelmien ansiosta suosittelemme sitä erityisesti niille, jotka käyttävät usein herkkiä vaatteita. Tämä Electrolux EW6F248G4 pyykinpesukone sopii erityisen hyvin niille, jotka rakastavat neuleita ja silkkipaitoja ja haluavat pestä ne huoletta.

Tekniset tiedot:

 • Linkousnopeus: 1400 rpm
 • Äänitaso: 76 dB
 • Energialuokka: C
 • Pesukapasiteetti: 8kg

Miele WTI370 WPM

testin paras pyykinpesukone kuivausominaisuudella, eli kuivaava pesukone

Fordele
 • pros-icon.svg Pyykinpesukone ja kuivausrumpu -yhdistelmä, eli kuivaava pyykinpesukone – voi sekä pestä että kuivata.
 • pros-icon.svg Pesee ja kuivaa nopeasti
 • pros-icon.svg AddLoad-toiminto mahdollistaa pyykin lisäämisen ohjelman käynnistymisen jälkeen.
 • pros-icon.svg Energialuokka A
 • pros-icon.svg Alhainen melutaso 69dB

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Miele WTI370 WPM kuivaava pyykinpesukone

Tämä Miele WTI370 kuivaava pyykinpesukone jossa on sekä pesukone että kuivausrumpu, on hyvä ostos niille, jotka haluavat käytännöllisen ja nopean 2-in-1-koneen, jolla on hyvä energialuokitus ja joka on melko hiljainen.

Itse pesukone voi helposti kilpailla testin parhaan mallin kanssa. Testimme ainoana kuivaava pyykinpesukone erottuu monella muullakin tavalla, jotka tekevät siitä vaikuttavan jopa muiden markkinoilla olevien kuivaavien pesukoneiden joukossa.

QuickPower- ja Single Wash&Dry -ohjelmien avulla pesu ja kuivaus onnistuvat tehokkaasti alle tunnissa. Testit osoittavat kuitenkin, että vaatteet eivät kuivu yhtä tehokkaasti kuivaustilassa.

Samalla tämä kuivaava pyykinpesukone sisältää monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten AddLoad-toiminto, jonka avulla voit ladata koneeseen lisää pyykkiä sen käynnistyttyä. Tai Miele@Home, jonka avulla voit liittää koneen verkkoon ja ohjata sitä puhelimellasi.

Tai Miele WTI370 WPM:n lukuisat erikoisohjelmat, jotka takaavat oikean hoidon kaikelle farkku- ja ulkoiluvaatteista mustiin vaatteisiin, valkoisiin vaatteisiin ja vaatteisiin, jotka tarvitsevat vain virkistystä – ja paljon muuta.

Energialuokka A on testimme korkein, ja Tanskan kuluttajaneuvoston mukaan koneen energian- ja vedenkulutus on myös alhainen. Testit osoittavat kuitenkin myös, että sillä voi olla ongelmia saada kaikki pesuaine irti vaatteista.

Muihin testimme pesukoneisiin verrattuna tämän Miele WTI370 WPM -pyykinpesukoneen melutaso on alhaisin, mikä tekee siitä huippuluokan pyykinpesukoneen.

Meidän arviomme

Mielestämme kuivaav pyykinpesukone, eli 2-in-1-pyykinpesukone on hyvä ja tehokas kone joka saavuttaa tavanomaisen Miele-huippulaadun. Suosittelemme sitä keskikokoisille perheille, joissa on enintään 4 henkeä, 8 kg:n pesukapasiteetin vuoksi. Kokemuksemme mukaan Miele WTI370 WPM kuivaava pyykinpesukone sopii myös koteihin, joissa ei tilanpuutteen vuoksi voi olla sekä pyykinpesukonetta että kuivausrumpua ja jotka siksi tarvitsevat älykkään 2-in-1-mallin.

Tekniset tiedot:

 • Linkousnopeus: 1600 rpm
 • Äänitaso: 69 dB
 • Energialuokka: A
 • Pesukapasiteetti: 8 kg

Bosch WGG1420LSN

testin paras hiljainen pyykinpesukone

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vähäinen melu pyörimisen aikana 71dB
 • pros-icon.svg Suuri kapasiteetti (9kg)
 • pros-icon.svg Energialuokka A – alhaisin vuotuinen energiankulutus

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Bosch WGG1420LSN

Tässä Boschin pesukoneessa on EcoSilence Drive -tekniikalla varustettu moottori, joten se on testimme hiljaisin pyykinpesukone. Pesukoneiden melutaso on nykyään usein yli 75 dB, mikä on jo melko alhainen. Tämän Bosch mallin äänenvoimakkuus laskee 71 dB:iin, mikä tekee siitä uskomattoman hiljaisen, ja se on selkeä valinta niille, jotka haluavat hiljaisen mallin hyvässä energialuokassa. Tämän Bosch WGG1420LSN mallin ylittää melutasossa vain Miele WTI370 WPM, jonka melutaso on 69 dB.

Bosch WAN282I3SN -mallin tavoin myös tässä on älykäs EcoSilence Drive -moottori ja SpeedPerfect-toiminto, joka lyhentää kaikkien ohjelmien pesuaikaa, jos aikaa on vähän.

Koneella on myös energialuokka A -merkintä. Energialuokka A on korkein sertifikaatti, jonka pesukoneet voivat saada, ja se takaa sinulle koneen, joka kuluttaa mahdollisimman vähän vettä ja energiaa – ja on siksi erittäin taloudellinen käyttää. Tämä näkyy erityisesti vuotuisessa 101 kWh:n energiankulutuksessa, joka on testimme alhaisin.

Meidän arviomme

Bosch WGG1420LSN on tarkoitettu niille, jotka haluavat erityisesti energiatehokkaan mallin, jossa on alhainen melutaso ja suuri kapasiteetti. Testien mukaan Bosch WAN282I3SN on pyykinpesukone, jonka pesu on hyvä, energiataso on alhaisin, ja mielestämme tämä on hyvä yleismalli, joka sopii useimmille ihmisille ja jossa saat paljon vastinetta rahoillesi.

Tekniset tiedot:

 • Linkousnopeus: 1400 rpm
 • Äänitaso: 71 dB
 • Energialuokka: A
 • Pesukapasiteetti: 9 kg

Guide

Miten valita paras pyykinpesukone

Pesukoneiden markkinat kehittyvät jatkuvasti uusien ominaisuuksien ja päivitysten myötä. Testipesukoneiden parhaat ominaisuudet ovat useimmiten seuraavat: kapasiteetti, linkousnopeus, melutaso ja monipuoliset pesuohjelmat.

Mikä on paras pyykinpesukone juuri sinulle riippuu pitkälti kotitaloutesi tarpeista ja mieltymyksistä. Kuinka monta ihmistä asuu yhdessä, kuinka paljon pyykkiä pesee ja kuinka suuri budjetti on.

Nämä ovat vain joitakin niistä monista kysymyksistä, joihin sinun pitäisi pystyä vastaamaan ennen kuin teet valinnan eri pesukoneiden välillä.

Alla olevassa osto-oppaassa keskitymme teknisiin ominaisuuksiin, jotka ovat tärkeitä etupainelataavan pyykinpesukoneen valinnassa.

5 vinkkiä ennen seuraavan pyykinpesukoneen ostamista

 • Ennen uuden pesukoneen hankkimista on syytä arvioida, kuinka monta vaatetta kotonasi yleensä pestään viikoittain. Alempana osto-oppaassa on yleiskatsaus eri perhetilanteiden kapasiteettitarpeisiin.
 • Päätä, mitä ominaisuuksia tarvitset: Monissa uusissa pesukoneissa on erikoisempia pesuohjelmia, joiden avulla voit pestä erityisen nopeasti, hellävaraisesti, taloudellisesti tai ympäristöystävällisesti. Selvitä, mikä on sinulle tärkeintä hyvän pesutuloksen kannalta.
 • Kun ostat uuden pesukoneen, harkitse uuden pesukoneen hankkimista sisäänrakennetulla kuivausrummulla. Nämä pyykinpesukoneet ovat usein hieman kalliimpia, mutta ne säästävät paljon tilaa ja ovat erittäin käytännöllisiä.
 • Mieti, onko pyykinpesukoneen melutaso sinulle tärkeä tekijä. Jos esimerkiksi asut kerrostalossa, meluisa pesukone voi olla haitaksi naapureillesi ja viime kädessä sinulle, koska sinun on mietittävä tarkemmin, milloin voit käyttää sitä.
 • WiFi-yhteys: Kuten niin monet muutkin kodin muut kodinkoneet, myös monet pyykinpesukoneet pystyvät nykyään liittymään kotiverkkoon. Tämä voi olla älykäs tapa ohjata konetta esimerkiksi silloin, kun olet töissä. Vielä älykkäämpää on, jos kone on samaa merkkiä kuin muutkin laitteesi, sillä niitä voi usein ohjata sovelluksella. Jos tämä on sinulle tärkeää, se voi myös auttaa sinua päättämään, minkä mallin valitset pesukonetta ostaessasi.

Kapasiteetti: Kuinka suuren pesukoneen tarvitset?

Testatun pesukoneen kapasiteetti kertoo, kuinka monta pyykkiä voit pestä kerralla, ja se on selvästi yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka on otettava huomioon ennen uuden mallin ostamista. Varsinkin perheille ja muille talouksille, joissa on enemmän kuin yksi tai kaksi henkilöä, pesukoneesta voi tulla nopeasti liian pieni ja ylikuormitettu.

Ensinnäkin kannattaa miettiä, kuinka usein pesee pyykkiä: jos asuu yksin ja pesee harvoin, voi pärjätä pienemmällä koneella. Toisaalta, jos sinulla on suuri perhe ja valtava kasa pyykkiä, joka ei tunnu koskaan pienenevän, suurempi pesukone voi auttaa sinua selviytymään siitä. Myös energiatehokkuus on tässä yhteydessä tärkeää – jos peset vähän pyykkiä, saatat joutua tuhlaamaan sähköä ja vettä käynnistämällä koneen joka kerta vain pestäksesi muutaman t-paidan. Toisaalta, jos asut suuressa perheessä, joka täyttää koneen aina täyteen, suuri kone tulee pitkällä aikavälillä halvemmaksi.

Myös budjetti on tärkeä tekijä: suuremmat pesukoneet ovat usein kalliimpia. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että pesukoneet ovat suurempia ja niissä on usein enemmän ominaisuuksia.

Mieti myös, millaista pyykkiä aiot pestä. Jos asut Suomessa, kuten useimmat lukijamme, pyykkikorissasi on luultavasti vähemmän pieniä shortseja ja kevyitä toppeja ja enemmän farkkuja, paksuja puseroita ja muita lämpimiä vaatteita – kaikki nämä vaatteet vievät koneessa enemmän tilaa ja saattavat siksi vaatia suuremman rummun.

Alla on opas eri rumpukokojen kapasiteetista:

 • 5 kg – sopii yksin asuville – mahtuu noin 25 t-paitaa.
 • 6 kg – sopii pariskunnille – mahtuu noin 30 t-paitaa ja yksi pussilakana.
 • 7 kg – sopii pienelle perheelle – mahtuu noin 35 t-paitaa ja kahden hengen pussilakana.
 • 8 kg – sopii keskikokoiselle perheelle – mahtuu noin 40 t-paitaa ja kahden hengen pussilakana.
 • 9 kg sopii suurelle perheelle – mahtuu noin 45 t-paitaa ja suuri kahden hengen pussilakana.
 • 10, 11, 12 ja 13 kg – sopii hyvin suurille perheille, ja niihin mahtuu 50, 55 ja 60 t-paitaa ja useita normaalikokoisia pussilakanatyynyjä.

Lähde: Hernebaydomestic.co.uk

Linkousnopeus vaikuttaa pyykin kuivumisaikaan.

Oletko myös epävarma siitä, miten tehokasta linkousta tarvitset?

Mitä paremmin ja nopeammin koneesi pystyy linkoamaan, sitä vähemmän aikaa pyykin kuivaamiseen kuluu – riippumatta siitä, ripustatko ne ripustimeen vai laitatko ne kuivausrumpuun. Tässäkin on siis otettava huomioon taloudelliset, ympäristölliset ja ajalliset näkökohdat.

Se ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin mitä nopeammin sitä parempi. Jotkin vaatteet ja materiaalit – esimerkiksi villa – vaativat hitaampaa nopeutta, jotta ne eivät kulu tai vaurioidu, ja jos pyörität puuvillapaidan liian nopeasti, siihen syntyy yleensä paljon ryppyjä, joita voi olla vaikeampi tasoittaa. Onneksi monissa koneissa on eri kankaita varten pesuohjelmat, joissa tämä otetaan huomioon.

Mitä enemmän kierroksia koneessa on, sitä kalliimpi se yleensä on.

Alla näet, mitä nopeuksia tarvitset vaatteillesi.

 • Linkousnopeus 800 kierrosta minuutissa soveltuu herkille kankaille, kuten villalle ja silkille.
 • Linkousnopeudella 1200-1400 kierrosta minuutissa soveltuu puuvillavaatteiden, kuten t-paitojen, farkkujen ja paitojen, säännölliseen pesuun. On kuitenkin suositeltavaa valita matala taso, jos haluat minimoida kulumisen.
 • Linkous 1600:sta ylöspäin on erittäin hyvä, jos peset pyyhkeitä, teepyyhkeitä, sukkia, alusvaatteita ja muita tavaroita, joiden rypistymisestä ei tarvitse huolehtia, mutta joiden kuivumisaika on viisasta minimoida.

Tässä yhteydessä on myös hyvä tarkastella yksittäisten pesukoneiden linkouksen jälkeistä jäännöskosteutta, sillä se antaa hyvän käsityksen siitä, kuinka paljon pyykin täytyy kuivua jälkikäteen. Testissä jäännöskosteus on 44 ja 53 prosentin välillä.

Kuinka hiljainen pesukoneen pitäisi olla?

Melu on tärkeä tekijä kodinkoneiden kohdalla, ja toiset ovat äänekkäämpiä kuin toiset. Pyykinpesukone on yksi niistä koneista, jotka voivat olla hyvin äänekkäitä – erityisesti pesuprosessin lopussa, kun pyykin linkousjakso käynnistyy ja rumpu linkoaa vaatteet suurella nopeudella.

Se, kuinka paljon melua voit sietää, riippuu sinusta itsestäsi ja kotisi pohjaratkaisusta. Jos asut 1800-luvun rakennuksessa sijaitsevassa kahden huoneen asunnossa, voit olettaa, että kovaa melua aiheuttavaa pesukonetta on vaikea jättää huomiotta. Se saa luultavasti sekä sinun että naapuriasuntosi tärisemään linkouksen aikana, ja voit luultavasti sanoa hyvästit pesemiselle yöllä – ainakin jos haluat nukkua.

Jos kuitenkin asut isommassa talossa ja voit piilottaa koneen eristäytyneeseen pesutupaan, sinun ei useinkaan tarvitse huolehtia koneen äänekkyydestä – on epätodennäköistä, että kuulet sitä.

Se, kuinka hiljainen pesukoneesi on, on tietenkin arvioitava itse kotisi perusteella. Joka tapauksessa on tärkeää olla tietoinen tästä ennen pesukoneen ostamista, sillä joissakin tapauksissa maksat lisämaksua koneen hiljaisuudesta, jota voit tarvita tai olla tarvitsematta.

Jos melu on sinulle tärkeä asia, olet varmasti iloinen kuullessasi, että pesukoneiden tärinän ja melun minimoinnissa on edistytty huomattavasti ja että pesukoneet ovat nykyään yleensä paljon hiljaisempia kuin muutama vuosi sitten.

Melutasot – yleiskatsaus

Pesukoneiden valmistajat ilmoittavat aina melutason – se on desibeleinä (dB) ilmaistu luku. Sitä voi kuitenkin olla vaikea tulkita, jos sinulla ei ole viitekehystä, joten annamme sinulle sellaisen tässä.

Huomautus: Luku löytyy energiamerkinnästä. Muista etsiä koneen suurin melutaso, jonka kone saavuttaa linkouksen aikana. Huomaa myös, että melu kaksinkertaistuu aina, kun lukua nostetaan 3 dB, joten “pienet” hyppäykset merkitsevät paljon.

 • 71 dB – erittäin hiljainen

Valitse erityisen hiljainen kone, jos se on esimerkiksi sinun tai lastesi makuuhuoneen vieressä tai jos asut pienessä tilassa ja aiot käyttää konetta yöllä, kun sinä tai perheesi nukkuu. Tuskin kuulet sitä edes linkousvaiheen aikana.

 • 72 db -73 dB – hiljainen

Jos pesukone sijoitetaan esimerkiksi keittiöön tai makuuhuoneen viereen, voit valita myös hiljaisen mallin, jonka äänitaso on enintään 73 dB. Melutaso ei ole tasolla, jolla se häiritsisi jokapäiväisiä toimintoja ja keskusteluja. Se ei myöskään ole niin kovaääninen, että nukkuminen on mahdotonta, jos se käy yöllä. Pyörimisen aikana se on äänekkäämpi kuin erittäin hiljainen pyykinpesukone, mutta jos sinua ja perhettäsi ei ole helppo herättää, sekään ei haittaa.

 • 74-77 dB – normaali äänitaso

Kone, jonka äänitaso on tämä, kuuluu selvästi, eikä se sovellu käytettäväksi makuuhuoneen läheisyydessä. Se voi olla häiritsevä myös päivällä, jos se on esimerkiksi keittiössä tai olohuoneen lähellä. Pyörittäessään se on suhteellisen äänekäs. Tätä laitetta ei suositella käytettäväksi yöllä, jos ihmiset nukkuvat. Huomaa myös, että “normaaliin melutasoon” kuuluvat pesukoneet kattavat laajan vaihteluvälin: 77 dB:n pyykinpesukone on kaksi kertaa niin äänekäs kuin 74 dB:n pyykinpesukone.

 • 78 db tai enemmän – meluisa

Pesukone, jonka ääni on 78 dB, voidaan luokitella meluisaksi. Tämän melutason omaava kone kannattaa sijoittaa kellariin tai ulkotiloihin vajaan, jossa sitä ei kuule. Vaihtoehtoisesti sitä voidaan käyttää silloin, kun et ole kotona.

Testeissämme melutasot vaihtelivat välillä 69-76 db, joten ne ovat kaikki normaalin rajan sisällä.

Harjaton vai perinteinen moottori?

Olitpa etsimässä pyykinpesukoneita, jääkaappeja tai muita kodinkoneita, olet todennäköisesti törmännyt termiin “harjaton moottori”. Mutta mitä se tarkoittaa?

Pesukoneen moottori koostuu useista osista, muun muassa kahdesta hiilipesästä. Nämä kuluvat ajan myötä, ja ne on ehkä vaihdettava muutaman vuoden kuluttua.

Harjattomassa moottorissa ei ole hiiltä, joten varaosia on vähemmän. Tämä tarkoittaa, että pesukoneesi kestää yleensä pidempään, ja monissa harjaton moottori -malleissa on nyt myös 10 vuoden takuu moottorille.

Eivätkä hyödyt lopu tähän: harjattomalla moottorilla varustettu pesukone on myös yleensä hiljaisempi ja kuluttaa yleensä vähemmän vettä, mikä tekee siitä energia- ja ympäristöystävällisemmän.

Huonona puolena on se, että siitä myös maksetaan – harjaton pyykinpesukone on usein kalliimpi kuin perinteinen pyykinpesukone. Kannattaa myös huomata, että on mahdollista löytää malleja, jotka eivät ole hiilivapaita, mutta joiden energiankulutus on silti kohtuullinen ja jotka ovat hiljaisia.

Veden- ja virrankulutus sekä melutaso selviävät kunkin mallin energiamerkinnöistä. Se, onko kone “harjaton”, voi kuitenkin olla hyvä indikaattori – ja kuten mainittu, harjaton pyykinpesukone on kestävämpi.

Kaikissa testissä olleissa pesukoneissa on harjaton moottori, joten ne ovat yleensä erittäin kestäviä ja hiljaisia.

Mitkä ominaisuudet ja erilaiset pesuohjelmat ovat sinulle tärkeitä?

Uudemmissa pesukoneissa on laaja valikoima erilaisia pesuohjelmia – jotkut ovat hyödyllisempiä kuin toiset. Kehittyneemmissä malleissa on esimerkiksi monipuoliset pesuohjelmat, jotka on suunniteltu erityisesti farkkujen, ulkoiluvaatteiden ja vastaavien pesuun, mikä voi olla hyödyllistä – mutta ei välttämätöntä.

 • Hellävarainen pesu

Nämä pesuohjelmat ovat tarkoitettu villalle, silkille ja muille herkille kankaille, jotka eivät kestä korkeita lämpötiloja ja nopeuksia. Hellävaraiset pesuohjelmat käyttävät alhaisempia lämpötiloja ja alhaisempia nopeuksia linkouksen aikana, jotta vaatteet eivät kulu. Jos sinulla on villapuseroita, silkkipaitoja tai muita vaatteita, jotka tarvitsevat erityiskäsittelyä, kone jossa on hellävaraiset pesuohjelmat on ehdoton valinta.

 • Nopeat pesuohjelmat

Useimmille ihmisille pikaiset pesuohjelmat ovat myös varsin hyödyllisiä, sillä niiden avulla voit pestä nopeasti sen t-paidan tai puseron, jonka unohdit laittaa edelliseen pesukertaan ja jota sinun on käytettävä muutaman tunnin kuluttua. Useimmissa koneissa on nykyään nopeat pika pesuohjelmat – joissakin koneissa vaatteet voi pestä alle 15 minuutissa. Pyykinpesukone ja kuivausrumpu yhdistelmä, eli kuivaava pyykinpesukone, voi pestä ja kuivata vaatteesi alle tunnissa nopeimmalla ohjelmalla.

 • Ekopesu

Ekopesuohjelma on energiaa ja vettä säästävä ohjelma. Pyykin pesu kestää yleensä kauemmin eko-ohjelmalla, mutta ohjelma voi säästää rahaa, jos sinulla on aikaa odottaa.

 • 90 asteen pesu

90 asteen ohjelma on yleensä ohjelma, jossa lämpötila on korkein. Tämä on erittäin kuumaa vettä, ja se voi joskus olla tarpeen. Tavallisia vaatteita on harvoin tarpeen pestä 90 asteessa – itse asiassa 90 asteen ohjelma yleensä kuluttaa niitä tarpeettomasti ja voi aiheuttaa niiden ryömintää. Saatat kuitenkin tarvita korkeita lämpötiloja, jos sinun on pestävä vuodevaatteita, kankaita tai muita esineitä, joissa kaikki bakteerit on tapettava. Jos esimerkiksi sinä tai joku perheestäsi on sairastunut, voi olla hyvä ajatus pestä kaikki vuodevaatteet korkealla lämmöllä.

Ominaisuudet, joita on mukava olla

Uudemmissa pesukoneissa on useita älykkäitä ratkaisuja, joista voi olla hyötyä. Tässä käymme läpi tärkeimmät, jotta voit päättää, haluatko ottaa ne huomioon pyykinpesukonetta ostaessasi.

Mahdollisuus ohjata konetta sovelluksella

Monissa uudemmissa pesukoneissa – kuten monissa muissakin kodinkoneissa – on mahdollisuus ohjata konetta sovelluksella. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos pesukoneesi on samaa merkkiä kuin muutkin laitteet, sillä niitä voidaan usein ohjata samalla sovelluksella.

Sovellusohjatun pesukoneen avulla voit esimerkiksi käynnistää sen, kun et ole kotona, ja odottaa pyykinpesua, kunnes pääset kotiin. Joissakin tapauksissa voit myös nähdä, kuinka pitkälle kone on edennyt pesuohjelmassa.

Ajastintoiminto

Jos koneesi ei ole sovellusohjattu, voit silti ajoittaa pesun. Tämäkin on fiksua, sillä voit esimerkiksi varmistaa, että pyykin pesu on valmis juuri silloin, kun tulet kotiin. Näin vältät jättämästä vaatteita pitkäksi aikaa märiksi, mikä voi johtaa bakteerien kertymiseen ja homeiseen hajuun.

Höyryjärjestelmä

Joissakin koneissa on höyryjärjestelmä, joka tuottaa erittäin kuumaa höyryä pesuohjelman lopussa. Tämä on fiksua, koska korkea lämpötila tappaa käytännössä kaikki bakteerit ja allergeenit – mutta ei kuitenkaan kuluta vaatteita, kuten tapahtuisi, jos vesi olisi samassa lämpötilassa.

Tämä on kätevä ominaisuus, jos esimerkiksi kärsit pölypunkeista tai muista allergeeneista.

YLEISET KYSYMYKSET

Mikä on testin paras pyykinpesukone?

Testimme paras pyykinpesukone on Miele WSA023, joka on hiljainen ja energiatehokas kone pienemmälle perheelle. Moottorille myönnetään 10 vuoden takuu, joten kone kestää monta pesukertaa. Kuluttaja.fi on myöntänyt tälle Miele -pesukoneelle Hyvä Ostos 2022 -merkin.

Mitä minun pitäisi etsiä pesukoneesta?

On hyvä tarkastella pesukapasiteettia, melutasoa, pesuohjelmien ja toimintojen määrää (esim. sovellusohjaus) sekä energiamerkintää, joka kertoo, kuinka energiatehokas pesukone on.

Kuinka kauan pesukone kestää?

Se riippuu paljon siitä, miten sitä käytetään. Monet valmistajat lupaavat moottorille 10 vuoden takuun, mutta muut varaosat, kuten vesiletkut ja suodattimet, eivät kestä yhtä kauan.

Voitko puhdistaa pesukoneesi astianpesuainetableteilla?

Voit puhdistaa pesukoneen astianpesuainetableteilla - tämä on erityisen hyvä, jos se haisee. Laita rumpuun 3-4 astianpesukonetablettia ja käynnistä kiehuva pesu.

Kuinka usein pesukone on puhdistettava?

Jälleen kerran se riippuu siitä, miten käytät sitä. Jos peset pyykkiä usein, pesukoneen puhdistusohjelma kannattaa suorittaa kerran kuukaudessa.

Mikä pesukone kuluttaa vähiten virtaa?

Energiamerkinnällä A varustetut pyykinpesukoneet kuluttavat yleensä vähiten energiaa. Pyykinpesukone-vertailu osoitti että Bosch WGG1420LSN, jonka teho on 101 kwh, kuluttaa vähiten sähköä.

Onko Miele parempi kuin muut merkit?

Mielen pyykinpesukoneet ovat laajalti tunnettuja hyvästä ja kestävästä laadusta kodinkoneiden osalta. Pesukoneet sijoittuvat usein kärkeen erilaisissa testeissä, ja myös tämä pyykinpesukone-vertailu osoitti että Mielen pyykinpesukone WSA023 on testin paras pyykinpesukone.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×