Paras rikkaimuri – Kymmenen parasta rikkaimuria testissä 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Bosch Move BHN14N 4
paras kompakti rikkaimuri

Bosch Move BHN14N

Electrolux ZB6114IGM 10
paras kannettava pölynimuri, jolla on pitkä käyttöaika

Electrolux ZB6114IGM

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Olemme testanneet 10 parasta rikkaimuria rikkaimuritestissämme, jotta voit löytää itsellesi sopivan imurin hetkessä. Käsikäyttöisen imurin on oltava helppo ja kätevä käyttää, jotta voit liikkua kotona helposti ja poistaa lian ja lian nopeasti ja tehokkaasti.

Olemme tehneet työtä puolestasi ja löytäneet parhaat rikkaimurit, jotka toimivat parhaiten, ja tarkastelleet testeissämme tehoa, pölysäiliön kapasiteettia, ohjattavuutta, lisävarusteita ja sitä, soveltuvatko ne koteihin, joissa on lemmikkejä. Lyhyesti sanottuna: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää rikka-mureista.

Jos haluat nopean yleiskatsauksen 10 mallista, voit myös siirtyä rikkaimurien vertailutaulukkoon tästä. Osto-oppaassamme tarkastelemme tarkemmin kaikkia edellä mainittuja ominaisuuksia ja toimintoja, jotta sinulla on hyvät valmiudet tehdä valinta.

Dyson V8 Absolute 2020

testin paras rikkaimuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo käsitellä
 • pros-icon.svg Tehokas
 • pros-icon.svg Hyvä koteihin, joissa on lemmikkejä
 • pros-icon.svg Hiljainen
 • pros-icon.svg Hyvä valikoima lisävarusteita

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Dyson V8 Absolute + Generation 2020?

Tehokas ja monikäyttöinen imuri, joka sopii hyvin erilaisille pinnoille sekä lemmikkien karvoille. Samalla se on ihanan hiljainen, ja sen muotoilu sopii täydellisesti kodin kiertämiseen.

Käyttäjäystävällinen

Käsikäyttöisen pölynimurin pitäisi olla helppokäyttöinen ja helppokäyttöinen, ja Dyson V8 Absolute täyttää sen vaatimukset. Sen tyylikäs muotoilu on helppokäyttöinen, ja se sopii erinomaisesti huonekalujen alle. Koska se on paras pystypölynimuri, se sopii myös auton ja portaiden imurointiin ilman, että sinun tarvitsee huolehtia lyhyistä johdoista, jotka haittaavat siivousta.

Käytännön

Dyson-rikkaimurissa on 2 RadialTM-syklonia, joissa on 15 syklonia, jotka tuottavat voimakkaan 115 watin keskipakovoiman, joka kerää jopa mikroskooppisen pienen pölyn ja lian. Mukana on useita suuttimia, jotta voit puhdistaa kaikki pinnat! Saat yhden puhdistuspään koville pinnoille ja toisen puhdistuspään matoille ja kattoon. Moottoroitu harja on erityisen tehokas lemmikkieläinten karvojen ja nukan poistoon, kun taas pieni pehmeä pölyharja sopii täydellisesti pölyn poistoon kodin paneloinnista. Lisäksi LED-valaistulla rakosuuttimella pääset helposti ahtaisiin paikkoihin huonekalujen sivuilla ja takapuolella. Siinä on kaksi asetusta, joten voit tehostaa imua erityisen sitkeää likaa varten.

Tehokas suodatusjärjestelmä ja helppo tyhjennys

Suodatusjärjestelmä kerää tehokkaasti allergeenit ja pienimmätkin pölyhiukkaset 0,54 litran pölysäiliöön.Säiliö on helppo avata, joten voit tyhjentää säiliön ja päästä eroon kaikenlaisesta liasta ja roskista hetkessä. Kun olet lopettanut imuroinnin, kytke imuri vain mukana toimitettuun latausasemaan. Täällä se latautuu, kunnes tarvitset sitä uudelleen. Lisäksi imuri on pussiton, mikä ei ole vain parempi ympäristölle, vaan myös lompakollesi!

Tekniset tiedot:

 • Akun kesto: jopa 40 minuuttia
 • Latausaika: 300 minuuttia
 • Tilavuus: 0,54 litraa
 • Imuteho: 21,6 volttia

Einhell Li Solo TE-VC 18

paras halpa rikkaimuri

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo käyttää
 • pros-icon.svg Helppo
 • pros-icon.svg Latauksen merkkivalo
 • pros-icon.svg On/off-toiminnon lukot
 • pros-icon.svg Useita erilaisia suuttimia

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Einhell Li Solo TE-VC 18?

Jos tarvitset tavallisen pölynimurin rinnalle täydennystä, jolla voi vain poistaa muruja ruokapöydältä tai sohvalta, tämä Einhellin johdoton rikkaimuri on selkeä valinta. Lisäksi se on akkukäyttöinen eikä johdollinen, joten voit käyttää sitä helposti milloin ja missä tahansa.

Käytännön

4,2 kilopascalin imuteho on tehokas, ja se sopii täydellisesti pahimman lian poistamiseen kaikkialla kodissasi. Se on myös ihanan kevyt ja kompakti pölynimuri, joka painaa vain 0,87 kiloa, joten kädet eivät ole vaarassa kipeytyä imuroinnista. Lisäksi imuri on pussiton, ja pöly ja lika kerätään sen sijaan 0,54 litran pölysäiliöön. Se on helppo tyhjentää poistamalla pölysäiliö ja suodatin. Suodatin on myös uudelleenkäytettävissä, ja se tarvitsee vain puhdistaa vedessä. Säästät siis rahaa sekä pusseissa että suodattimissa, mikä on hyväksi taloudellesi ja ympäristölle! Voit ripustaa pölynimurin kätevästi integroituun seinätelineeseen, jotta saat sen nopeasti käyttöösi, kun tarvitset sitä.

Monipuolinen käyttö

Kätevän 46,5 senttimetrin jatkoputken ansiosta voit käyttää pölynimuria myös sauvaimurina koville lattioille ja sileille pinnoille. Lisäksi saat kaksi lisäsuutinta, jotka soveltuvat huonekaluille ja vaikeasti saavutettaviin nurkkiin, joten puhdistat varmasti koko kotisi.

Älykäs akkujärjestelmä

Tämä imuri vaatii Einhellin akun, koska se kuuluu Einhellin akku-X-Change-sarjaan. Jos sinulla on muita saman merkin koneita, akun vaihtaminen on siis erittäin helppoa ja samalla myös halvempaa. Akun kesto riippuu siis myös siitä, minkä akun valitset käytettäväksi pölynimurisi kanssa. Ja jos akku loppuu, aseta vain uusi akku paikalleen samalla kun lataat ensimmäistä akkua, ja olet taas valmis lähtemään liikkeelle hetkessä.

Tekniset tiedot:

 • Akun kesto: noin 12 minuuttia akusta riippuen
 • Latausaika: riippuu käytetystä akusta
 • Tilavuus: 0,54 litraa
 • Akun jännite: 18 volttia

Philips XC8045/01

paras lopputulos

Fordele
 • pros-icon.svg Akun pitkä käyttöaika 60 minuuttia
 • pros-icon.svg Suuri pölysäiliö
 • pros-icon.svg 360 asteen suutin
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää käsi- tai keppipölynimurina.
 • pros-icon.svg Käytännölliset lisävarusteet

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Philips XC8045/01

Philips XC8045/01 on johdoton pölynimuri, jossa on vaikuttava imuteho ja erittäin pitkä akun kesto, joten voit imuroida koko kodin yhdellä latauksella.

2-in-1 pölynimuri

Tehokas rikkaimuri, joka voi toimia sekä käsi- että keppi-imurina lisäsuuttimen ansiosta. Se sopii sekä koville lattioille että pehmeille matoille. Saat 360 asteen imusuuttimen, joka imee jopa 99,7 % pölystä ja liasta, ja älykäs LED-valo varmistaa, ettei lika tai lika karkaa katseestasi ja imurin imutehosta. Siinä on myös lisävarusteita, kuten turbosuutin ja pieni harja, joten voit imuroida kaikki kodin pinnat helposti.

Käytännölliset ominaisuudet ja toiminnot

Sen ergonominen muotoilu ja kevyt paino (2,7 kg) tekevät siitä helppokäyttöisen, joten voit helposti imuroida koko kodin vahingoittamatta kättäsi tai selkääsi. Lisäksi sen ohut muotoilu sopii erinomaisesti matalien huonekalujen alle ja ahtaisiin tiloihin ympäri kotia.

Lisäbonuksena siinä on mukava digitaalinen näyttö, joka kertoo sinulle kaiken imurointiin liittyvän. Jos esimerkiksi akku on vähissä, imuri ilmoittaa siitä ja voit asettaa sen lataamaan. Lisäksi se on pussiton pölynimuri, joten sinun tarvitsee tyhjentää pölysäiliö vain silloin, kun se on täynnä, mikä säästää pussien vaihtamiseen kuluvan ajan lisäksi myös rahaa.

Säädettävä imuteho

PowerBlade Digital -moottorin ansiosta rikkaimurissa on erityisen voimakas imuteho, joten keräät automaattisesti enemmän likaa ja likaa. Lisäbonuksena siinä on kuitenkin säädettävä imuteho, joten voit säätää imunopeuden itse. Imurissa on uuden sukupolven li-ion-akut, joten turbotoiminnolla voit puhdistaa jopa 125 neliömetriä ilman, että akku tyhjenee liikaa.

Tekniset tiedot:

 • Akun kesto: jopa 60 minuuttia
 • Latausaika: 300 minuuttia
 • Tilavuus: 0,6 litraa
 • Akun jännite: 25,2 volttia

Bosch Move BHN14N

paras kompakti rikkaimuri

Bosch Move BHN14N

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pestävä suodatin
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa
 • pros-icon.svg Sykloninen ilmavirtajärjestelmä
 • pros-icon.svg Sekä koville että pehmeille pinnoille

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Bosch Move BHN14N

Boschin kompakti ja kestävä käsikäyttöinen pölynimuri, joka on tarkoitettu tärkeimpiin imurointitehtäviin ja joka on ihanteellinen murujen ja pölyn imurointiin pienemmiltä pinnoilta. Kätevän kokonsa ja hieman yli 1,3 kg:n kevyen painonsa ansiosta pieni käsimuru mahtuu mukavasti käteen. Se ei ole liian raskas eikä liian kevyt. Tämän ansiosta sitä on erityisen helppo ohjata kaikenlaisilla pinnoilla ja kulmissa. Koska kyseessä on ladattava pölynimuri, sinun ei myöskään tarvitse huolehtia johtopituuden rajoittamisesta. Voit ottaa sen mukaasi minne ikinä tarvitsetkin.

Se on edullinen kannettava pölynimuri, joka varmistaa hyvän ilmavirran sykloni-imujärjestelmällään, ja sen kätevä PowerBrush-harja kerää kaikki kodin pienhiukkaset. 0,3 litran pölysäiliö tyhjennetään hetkessä irrottamalla itse pölysäiliö ja kaatamalla sisältö säiliöön. Suodatin on myös helppo irrottaa ja puhdistaa. Sinun ei siis tarvitse käyttää paljon rahaa vaihtosuodattimiin eikä investoida pusseihin. Itse asiassa se on täysin pussiton. Valitettavasti siinä ei ole seinäkiinnitystä tai latauslaitetta, mutta toisaalta se on pieni käsimuru, joka mahtuu useimpiin koteihin.

Tekniset tiedot:

 • Akun kesto: enintään 12 minuuttia
 • Latausaika: 960 minuuttia
 • Tilavuus: 0,3 litraa
 • Akun jännite: 14,4 volttia

Shark WV200EU

paras rikkaimuri allergikoille.

Fordele
 • pros-icon.svg HEPA-suodatin
 • pros-icon.svg Latausasema mukana
 • pros-icon.svg Mukana 2 suutinta
 • pros-icon.svg Pienet harjat monipuoliseen käyttöön
 • pros-icon.svg Hiljainen

Detaljeret gennemgang

Miksi Shark WV200EU kannattaa valita

Tehokas imuri allergikoille, jotka haluavat imuroida kaiken pölyn kätevällä, akkukäyttöisellä rikkaimurilla. Tässä rikkaimurissa on allergeeniystävällinen HEPA-suodatin, joka kerää 99 % kaikista allergeeneista, kuten siitepölystä, pölystä ja lemmikkien karvoista. Lisäksi suodatin pitää lian paikoillaan, jotta se ei pääse takaisin huoneeseen. Pöly kerätään pölysäiliöön, jonka tilavuus on 0,10 litraa. Se tyhjennetään pölynimurin etuosassa olevaa painiketta painamalla. Helpommaksi se ei tule.

Rikkaimuriin on saatavana 2 kätevää suutinta monipuolista käyttöä varten. Toinen on leveä ja toinen kapea, ja niitä voidaan myös laajentaa pienillä harjoilla, joten rikkaimuria voidaan käyttää kaikkeen huonekaluista ja kovista pinnoista kaihtimiin. Kevyen painonsa ansiosta sitä on helppo käsitellä, joten voit ottaa sen mukaan mihin tahansa kotiin ilman rajoituksia. Se voi toimia jopa 8 minuuttia, joten voit helposti hoitaa tarvittavat imurointitehtävät. Kun olet siivonnut, kytke imuri vain mukana toimitettuun latausasemaan. Latausasemassa on myös kaikki tarvikkeet, joten kaikki on yhdessä paikassa ja löydät tarvitsemasi helposti.

Tekniset tiedot:

 • Akun kesto: enintään 8 minuuttia
 • Latausaika: 150 minuuttia
 • Tilavuus: 0,1 litraa
 • Akun jännite: 10,8 volttia

Philips FC 6148/01

paras ympäristöystävällinen rikkaimuri

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo
 • pros-icon.svg Helppo käyttää
 • pros-icon.svg Ergonominen kahva
 • pros-icon.svg Ladattava li-ion akku
 • pros-icon.svg Lataus kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun akku on ladattu täyteen.

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Philips FC 6148/01

Philips on synonyymi laadulle, ja tämä malli on erityisen hyvä rikkaimuri. Pölynimurissa ei käytetä pusseja, ja suodatin on pestävä, mikä on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto. Koska imuri on pussiton, sinun ei tarvitse käyttää rahaa uusiin pusseihin. Philipsin älykäs rikkaimuri, joka käyttää pitkäikäisiä litiumioniakkuja. Mukana on myös kätevä seinään kiinnitettävä latausasema, joten kätevä käsimuru on aina lähellä ja latautuu, kun sitä ei käytetä. Kun laturi on ladattu täyteen, se kytkeytyy pois päältä, jotta se ei vedä tarpeetonta virtaa. Parempi ympäristön ja kulutuksen kannalta. Suukappale napsahtaa helposti päälle ja pois. Pölysäiliö tyhjenee yhtä helposti ja ilman, että joudut kosketuksiin sen sisällön kanssa.

Se on 800 grammaa painava ja kevyt, joten sitä on helppo käyttää kotona. Se on ihanteellinen allergikoille, koska siinä on allergeeniystävällinen HEPA-suodatin. HEPA-suodatin kerää jopa 99 % pölystä, pölypunkista, liasta ja roskista, joten ne eivät enää häiritse sinua. Suodatin varmistaa myös, että kaikki pöly jää pölysäiliön sisälle eikä pääse karkaamaan. Samanaikaisesti syklooninen ilmavirta pyörittää likaa, mikä takaa optimaalisen imun.

Tekniset tiedot:

 • Akun kesto: jopa 9 minuuttia
 • Latausaika: 480 minuuttia
 • Tilavuus: 0,5 litraa
 • Akun jännite: 10,8 volttia

Shark Pet CH950EUT

paras rikkaimuri lemmikkieläinkotiin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg HEPA-suodatin
 • pros-icon.svg Akun merkkivalo
 • pros-icon.svg Hyvä lemmikkieläinten karvoille
 • pros-icon.svg Tyhjä napin painalluksella
 • pros-icon.svg Voidaan ladata pistorasiassa missä tahansa

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Shark Pet CH950EUT

Tämä on imuri, joka on erityisesti suunniteltu imemään nopeasti ja tehokkaasti likaa ja roskia ja erityisesti lemmikkien karvoja. Pyörivillä harjoilla varustettu moottoroitu suutin on suunniteltu keräämään lemmikkien karvat, pölyn ja lian huonekaluista, verhoista ja kankaista. Saat myös rakotyökalun, joka sopii täydellisesti kattopaneeleihin ja kapeisiin rakoihin tai muihin vaikeasti saavutettaviin paikkoihin. Pölyharjalla puolestaan imuroidaan kovemmat pinnat, kuten pöydät ja auton sisätilat.

Imuri on mukava ja kevyt, joten sitä voi käyttää seinillä ja kattopaneeleissa ongelmitta. Pölysäiliön tilavuus on kätevän suuri, 0,45 litraa. Kun pölysäiliö on täynnä, se voidaan yksinkertaisesti avata napin painalluksella. Sinun ei tarvitse edes koskea sisältöön. Säiliö voidaan myös kätevästi irrottaa, joten se on erittäin helppo huuhdella ja puhdistaa. Se sisältää kaksi suodatinta, jotka huuhdellaan puhtaiksi vedellä. Täydellä latauksella saat jopa 10 minuuttia käyttöaikaa. Älykkäät litiumioniakut takaavat myös pitkäkestoisen suorituskyvyn. Imurissa on kätevä akun merkkivalo, joka kertoo, milloin on aika ladata akku.

Tekniset tiedot:

 • Akun kesto: enintään 10 minuuttia
 • Latausaika: 240 minuuttia
 • Tilavuus: 0,45 litraa
 • Akun jännite: 10,8 volttia

Black & Decker NVC215WA

paras rikkaimuri suuremmille pölymäärille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Leveä aukko suuremmille likapaloille
 • pros-icon.svg Pestävä suodatin
 • pros-icon.svg Irrotettava pölysäiliö
 • pros-icon.svg Mukana seinäkiinnike

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Black & Decker NVC215WA?

Laajan aukkonsa ansiosta tämä pussiton imuri kerää helposti isommat roskat, kuten lemmikkieläinten ruoan ja murut, sekä lemmikkieläinten karvat ja pölyn. Se on myös kevyt, ja siinä on kätevä ergonominen kahva, josta on mukava ottaa kiinni. Sen muotoilu sopii täydellisesti kaiken imurointiin huonekaluista, paneloinnista, sohvasta, matoista ja kovista pinnoista, kuten pöydistä. Täydellä latauksella imuri voi toimia jopa 10 minuuttia. Ihanteellinen pahimman pölyn ja lian sekä aamiaisen jälkeisten murujen nopeaan ja tehokkaaseen poistamiseen!

Pölysäiliö on läpinäkyvä, joten tiedät aina, kuinka paljon likaa siinä on. Kun on aika tyhjentää se, paina vain nappia ja ota säiliö pois. Sisältö voidaan tyhjentää nopeasti suoraan roskikseen. Tämän jälkeen kanisteri voidaan huuhdella juoksevan veden alla ja kiinnittää helposti takaisin pölynimuriin. Suodatin voidaan myös huuhdella veden alla, joten imu on aina optimaalinen. Mukana on myös älykäs seinäkiinnike, joten pölynimuria voi säilyttää seinällä. Siten se on helposti tavoitettavissa. Se latautuu helposti ja kätevästi mukana toimitetulla laturilla, joka yksinkertaisesti kytketään pistorasiaan.

Tekniset tiedot:

 • Akun kesto: enintään 10 minuuttia
 • Latausaika: 600 minuuttia
 • Tilavuus: 0,38 litraa
 • Akun jännite: 7,2 volttia

Milwaukee M18CV

paras pölynimuri auto

Fordele
 • pros-icon.svg HEPA-suodatin
 • pros-icon.svg Suuri säiliö
 • pros-icon.svg 1 metrin tyhjiöletku
 • pros-icon.svg Laaja valikoima lisävarusteita

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Milwaukee M18CV?

Tämä kätevä rikkaimuri on oikea imuri niille, jotka haluavat käyttää sitä sekä tavallisena että kannettavana imurina. Erilaisten suuttimien ansiosta tämä on mahdollista. Siinä on muun muassa joustava etuputki kuten tavallisissa pölynimureissa ja erilaisia suuttimia murujen ja muun lian ja roskien imemiseen. Monipuolinen iimuri, jonka käyttöaika on erittäin pitkä, jopa 23 minuuttia. Näin sinulla on runsaasti aikaa imuroida koko auto tai koti.

Se toimii akkuvirralla, joten johto ei häiritse sinua. 0,6 litran pölysäiliö on suuri, joten sitä ei tarvitse jatkuvasti tyhjentää. Itse tyhjennys on kuitenkin helppoa ja mukavaa. Paina vain nappia ja pohja avautuu. Voit nyt nopeasti kaataa sisällön suoraan roskakoriin. Tehokas HEPA-suodatin kerää jopa 99,97 % pölystä ja liasta. Suodatin voidaan myös irrottaa ja puhdistaa helposti juoksevan hanan alla. Se toimii melkein kuin tavallinen pölynimuri, mutta on sen sijaan kätevä pieni imuri, jota on paljon helpompi käyttää kuin raskasta pölynimuria.

Tekniset tiedot:

 • Akun kesto: jopa 23 minuuttia
 • Latausaika: 300 minuuttia
 • Tilavuus: 0,6 litraa
 • Akun jännite: 18 volttia

Electrolux ZB6114IGM

paras kannettava pölynimuri, jolla on pitkä käyttöaika

Electrolux ZB6114IGM

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Akun merkkivalo
 • pros-icon.svg Pestävä suodatin
 • pros-icon.svg Toiminta-aika enintään 24 minuuttia
 • pros-icon.svg Sykloninen järjestelmä

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Electrolux ZB6114IGM?

Tämän johdottoman Electrolux pölynimurin käyttöaika on erityisen pitkä, jopa 24 minuuttia, joten sinulla on runsaasti aikaa siivoamiseen. Ihanteellinen autojen, huonekalujen ja pintojen, kuten portaiden ja keittiön työtasojen, puhdistukseen. Electrolux imurissa on käytännölliset Soft Steer -pyörät pölynimurin etuosassa. Niiden avulla on helppo liukua kaikenlaisilla pinnoilla, ja ne suojaavat huonekaluja ja kankaita, joten naarmuja tai jälkiä ei ole vaarassa syntyä. Sen Easy Reach -suuttimen ansiosta kaikkien hankalien nurkkien ja kolojen kiertäminen on helppoa.

Sen Quick Filter Clean -järjestelmän avulla voit puhdistaa suodattimen joutumatta kosketuksiin säiliössä olevan lian kanssa. Itse asiassa suodatin puhdistetaan itse pölynimurin sisäpuolella, mikä vähentää pölyn leviämistä. Syklonisen imujärjestelmän ansiosta imurointi on optimoitu ja suodatin ei tukkeudu ajoissa. Electrolux -imuri ladataan yksinkertaisesti laturilla, joka kytketään verkkovirtaan. Imurissa on kätevä merkkivalo, joka kertoo, kun se on ladattu täyteen ja käyttövalmis. Ladattava akku on litium TurboPower -akku, joka antaa ylimääräistä tehoa, joka säilyy koko imuroinnin ajan. Lisäbonuksena Electrolux-imurinakku latautuu vain neljässä tunnissa.

Tekniset tiedot:

 • Akun kesto: jopa 24 minuuttia
 • Latausaika: 240 minuuttia
 • Tilavuus: 0,5 litraa
 • Akun jännite: 14,4 volttia

Guide

Miten valita paras käsi pölynimuri

Johdottomista käsi-imureista on tullut viime vuosina todella suosittuja kotona. Sekä tanskalaiset että kansainväliset verkkokaupat ovat täynnä älykkäitä malleja. Ja teknologia kehittyy jatkuvasti. Useimmissa käsi-imureissa on nykyään monia älykkäitä ja erittäin käytännöllisiä ominaisuuksia.

Perinteisellä pölynimurilla on tehokas ja tehokas kilpailija. Yksinkertaisesti. Koska toisin kuin tavalliset pölynimurit, johdottomat pölynimurit ja rikkaimurit on helppo vetää esiin, jos huomaat nurkassa jonkun. Tai ehkä lapset juoksivat sisään likaiset kengät jalassa? Imuri on helppo ottaa esille ja hetkessä kaikki lika on imuroitu pois.

Sinun ei myöskään tarvitse vaivautua painavan imurin kanssa, jota voi olla hieman hankala liikutella. Rikkaimuria on paljon helpompi käyttää. Se on kevyt ja helppo käsitellä. Se tarkoittaa myös sitä, ettei sinun tarvitse seistä pistorasian lähellä ja näpytellä johtoa. Tai pistorasian vaihtaminen joka kerta, kun menet uuteen huoneeseen. Koska useimmat rikkaimurit toimivat akuilla, voit liikkua vapaasti kotona. Rajoittamaton liikkumisvapaus – kuulostaa hienolta, eikö vain?

Mitä tulee lisävarusteisiin, kätevillä suuttimilla varustettuja pölynimureita ei ole vain perinteisissä pölynimureissa. Katso vaikka testimme parasta johdotonta pölynimuria, Dyson V8 Absolutea, joka on saanut paljon myönteisiä arvioita kaikissa asiaankuuluvissa lähteissä. Monien muiden mallien tapaan sen hyödyllisiä suuttimia voidaan käyttää kaikkeen paneloinnista, kipsirappauksista ja kaikista pinnoista koviin lattioihin ja mattoihin. Monia malleja voidaan myös pidentää, joten ne toimivat periaatteessa aivan kuten tavallinen pölynimuri.

Mutta mikä niistä kannattaa valita ja mitä sinun tulisi huomioida, kun ostat rikkaimurin? Juuri tätä aiomme tarkastella tässä. Joten lue eteenpäin, ja saat paljon enemmän tietoa siitä, mitä rikkaimurilla voi tehdä.

Viisi hyvää syytä ostaa rikkaimuri

Testissämme on 10 loistavaa tuotetta, jotka helpottavat arkeasi välittömästi. Ja jos käsimurkutestimme ei ole vakuuttanut sinua, tässä on viisi todella hyvää syytä ostaa käsimuri.

Rikkaimuri:

 1. painaa vähemmän ja on johdoton, joten sitä on paljon helpompi käyttää.
 2. on helpompi vain vetää esiin nopeaa imurointia varten.
 3. on täydellinen portaiden imurointiin!
 4. on ihanteellinen auton puhdistamiseen, koska sitä voi liikutella vapaasti.
 5. on helppo säilyttää, sillä se vie vähemmän tilaa kuin perinteinen pölynimuri.

Oletko vielä epävarma? Ei kai!

Mutta mitä sinun pitäisi ottaa huomioon ennen kuin hankit rikkaimurin? Koska valittavana on monia käsi-imureita.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kuin ostat rikkaimurin

Vaikka johdoton imuri on epäilemättä kätevä kiireisessä arjessa, sinun kannattaa miettiä, mitä tarpeitasi on. Olemme tehneet siitä erityisen helppoa sinulle. Olemme koonneet yhteen keskeisimmät näkökohdat ja kätevän luettelon kysymyksistä, joita kannattaa kysyä itseltään ennen aloittamista.

 • Mihin tarvitset rikkaimuria?
 • Mitä imuroit?
 • Akkukäyttöinen rikkaimuri – mitä sen pitäisi tehdä?
 • Kuinka tehokas rikkaimurin pitäisi olla?
 • Kuinka suuri pölysäiliön pitäisi olla?
 • Mikä suodatintyyppi sopii sinulle parhaiten?
 • Mikä laukkutyyppi sopii sinulle parhaiten?
 • Kuinka paljon ääntä imurin pitäisi pitää?

Kun olet miettinyt näitä kysymyksiä, oikean rikkaimurin löytäminen on paljon helpompaa. Varmista, että kaikki olennaiset asiat on hoidettu, ja lue eteenpäin. Käymme läpi kaikki eri näkökohdat, jotka sinun on otettava huomioon.

Mihin tarvitset rikkaimuria?

Periaatteessa voit käyttää rikkaimuria aivan samalla tavalla kuin tavallista pölynimuria. Se sopii hyvin tavallisen mallin täydennykseksi. Mutta jos valitset monikäyttöisen käsipölynimurin, jossa on kahva, siitä voi monissa tapauksissa tulla ensisijainen pölynimurisi ja korvata perinteisen mallin.

Tämä riippuu kuitenkin valitsemastasi rikkaimurin tyypistä. Markkinoilla on itse asiassa kahta päätyyppiä: Varrella varustettuja ja ilman kahvaa.

Käsikäyttöinen tai varreton imuri

Rikkaimuri ilman kahvaa on on pieni, kompakti pölynimuri, jota pidät kädessäsi. Jos haluat imuroida sillä lähinnä murusia pöydältä aamiaisen jälkeen tai pienille pinnoille, tämä on todella hyvä vaihtoehto.

Rikkaimuria, jossa on varsi, voi käyttää kuin tavallista mallia – mutta silti ilman ärsyttävää johtoa. Tällainen malli kannattaa valita, jos haluat käyttää sitä myös suuremmille pinnoille, kuten lattioille ja matoille. Usein yläosa voidaan irrottaa, joten voit käyttää sitä sekä pienenä rikkaimurina että varsipölynimurina. Vaikka se on yhtä pitkä kuin tavallinen malli, se vie vähemmän tilaa ja toimii akkuvirralla, joten et tarvitse johtoa.

Mitä imuroit?

Voit imuroida minkä tahansa pinnan. Se soveltuu kuitenkin erityisesti pienemmille pinnoille. Koska se on pieni ja helppokäyttöinen, sillä pääsee usein helpommin huonekalujen taakse, alle ja korkealle. Siksi on helpompaa vain kokeilla kaihtimia ja verhoja.

Harkitse huolellisesti, miltä kotisi näyttää. Jos sinulla on lemmikkejä ja haluat imuroida pääasiassa tyynyjä ja kankaita, esimerkiksi sohvan, varmista, että rikkaimuri soveltuu siihen. Vai käytätkö sitä pääasiassa kovemmille pinnoille, kuten pöydille ja lattioille?

Kun etsit parasta rikkaimuria, huomaat myös, että eri rikkaimurien suuttimet näyttävät erilaisilta. Joissakin se on hyvin kapea, kun taas toisissa se on avoimempi. Jos haluat ostaa rikkaimurin lähinnä pölyä ja pienempiä roskia varten, kapea suutin on hyvä. Jos taas haluat imuroida kissanpentuja ja pitkiä lemmikkieläinten karvoja, tarvitset suuremman suuttimen, johon karvat eivät tartu ja tuki aukkoa.

Jos haluat varmistaa, että sitä voidaan käyttää kaikilla kodin pinnoilla, valitse malli, jossa on useita suuttimia. Näin voit olla varma, että se toimii kovilla lattioilla, matoilla, huonekaluilla, tyynyillä ja muilla tekstiileillä sekä herkillä pinnoilla.

rikkaimuri akulla – mitä sen pitäisi tehdä?

Toisin kuin tavallinen pölynimuri, akkupölynimuri toimii akuilla. Ne voidaan kuitenkin ladata kahdella eri tavalla. Jotkin rikkaimurit on ladattava laturilla aivan samalla tavalla kuin matkapuhelin. Jos valitsemassasi mallissa on näin, mukana on laturi, joka kytketään verkkovirtaan, kun käsimuru on tyhjä. Tämän etuna on se, että voit ladata sen missä tahansa kotona. Tarvitset vain pistorasian.

Jos laturin käyttäminen joka kerta on ärsyttävää, saatavilla on myös magneettisella latausasemalla varustettuja käsimikroja. Jotkut niistä voidaan jopa asentaa seinälle. Tämä on fiksua, sillä voit valita imurille pysyvän paikan – ehkä kaapissa tai kodinhoitohuoneessa. Tiedät aina, missä rikkaimurisi on. Ota testivoittaja Dyson V8 Absolute. Shark WV200EU:ssa ja Philips FC 6148/01:ssä on kuitenkin myös oma latausasemansa, joten sinun tarvitsee vain laittaa rikkaimuri pidikkeeseen.

Akun kesto

Riippumatta siitä, valitsetko latausaseman vai pistorasiaan kytkettävän laturin, sinun on tarkasteltava akun käyttöikää täydellä latauksella. Ei ole paljon järkeä hankkia rikkaimuria, jota voi käyttää vain muutaman minuutin ajan, jos haluat käyttää sitä myös kodin lattioilla.

Tarkista siis aina, kuinka monta minuuttia tietty käsipölynimuri voi toimia täydellä latauksella.

Latausaika

Latausaika vaihtelee melko paljon eri malleissa. On kuitenkin normaalia, että latausaika on paljon pidempi kuin käyttöaika. Jos kuitenkin haluat käyttää kannettavaa pölynimuria usein ja ehkä jopa useita kertoja päivässä, on viisasta löytää sellainen, jonka latausaika ei ole liian pitkä tarpeisiisi nähden. Et halua turhautua siihen, että se ei ole koskaan valmis, kun tarvitset sitä, ja sinun on otettava esiin tavallinen pölynimuri.

Akun tyyppi

Jos tämä on yksi syy, joka estää sinua hankkimasta kannettavaa pölynimuria, yksi vaihtoehto on ostaa sellainen, jossa on vaihdettava akku. Esimerkiksi Milwaukee M18CV -käsipölynimurissa käytetään ladattavaa akkua, joka kytketään rikkaimuriin. Olisi siis mahdollista hankkia useita ladattavia ja vaihdettavia paristoja, jotta voit vain laittaa uuden, kun ensimmäinen loppuu. Näin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, onko akun kesto tarpeeksi pitkä tarpeisiisi, sillä voit pidentää sitä milloin tahansa.

Toiminta-aika riippuu myös käytettävien paristojen tyypistä. Testissämme on pääasiassa käsi-imureita, joissa on Li-ion-akku. Ainoa poikkeus on Bosch Move BHN14N, jossa on NiMH-akku. Tarkastellaan lyhyesti yleisimmin käytettyjä akkutyyppejä.

Litiumioni (Li-Ion)

Li-ion-akku on ympäristöystävällisempi kuin monet muut akkutyypit. Sen käyttöaika on pitkä ja se on kevyt, joten se sopii kannettaviin laitteisiin. Tällaista akkua voidaan ladata 500-1000 kertaa riippuen siitä, miten sitä huolletaan ja käytetään.

NiMH

NiMH-akku on hybridiakku ja aivan uusi teknologia, jossa yhdistyvät ladattavien akkutyyppien parhaat puolet ja alkaliparistojen parhaat puolet. Toisin kuin Li-ion-akku, NiMH-akku voidaan ladata jopa 2 000 kertaa – jälleen huollosta ja käytöstä riippuen. Tämä on tietenkin etu ja parempi sekä taloudellesi että ympäristölle.

Imuteho: Kuinka tehokas rikkaimurin pitäisi olla?

Jos haluat varmistaa, että saat perusteellisen puhdistustuloksen joka kerta, kun käytät rikkaimuria, imuteho on erittäin tärkeä. Tehokas imu varmistaa, että saat kaiken lian pois. Toki perinteinen pölynimuri on usein myös iso ja raskas imuri, mutta imuteho on yleensä myös parempi. Tämä ei tarkoita, etteikö käsikäyttöinen imuri voisi olla tehokas.

Voi itse asiassa olla hieman hämmentävää selvittää, mitä etsiä imurin tehon osalta. Jotkin tuotemerkit keskittyvät imutehoon, joka mitataan kilopascaleina. Muut merkit ilmoittavat moottorin tehon, joka mitataan watteina. Onneksi tässä sovelletaan yksinkertaista sääntöä: Mitä enemmän kilopascalia tai wattia, sitä tehokkaampi rikkaimurisi on.

Jos haluat olla varman päälle, voit valita mallin, jossa on säädettävä imuteho. Näin voit säätää tehon tarvitsemasi pinnan tai muodon mukaan. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos kodissasi on erilaisia pintoja, kuten kovia lattioita tai paksuja mattoja.

Kuinka suuri pölysäiliön pitäisi olla?

Verrattuna isoon pölynimuriin, käsimallinen pölynimuri on selvästi paljon pienempi. Malleja on saatavana sekä pölynkeräyspussilla että ilman pusseja. Jos valitset pussittoman imurin, lika ja pöly kerätään pölysäiliöön. Jossain vaiheessa, kun säiliö on täynnä, sinun on tyhjennettävä säiliö.

Pölysäiliön suhteen on siis otettava huomioon kaksi asiaa.

 1. Kuinka suuri sen pitäisi olla, jotta se vastaisi tarpeitasi?
 2. Miten se tyhjennetään?

Koko on luultavasti tärkein asia ensinnäkin. Jos käytät sitä suuremmille pinnoille, myös säiliön on oltava suurempi. Muuten vaarana on, että se täytyy tyhjentää liian usein. Jos imuroit pienempiä pintoja ja vain satunnaisesti, voit helposti tyytyä pienempään pölysäiliöön.

Sen jälkeen on tarkasteltava, miten säiliö tyhjennetään. Kömpelö pölysäiliö voi pilata kokemuksen ja muuttua hetkessä hankalaksi. Joissakin malleissa pohja aukeaa, joten voit vain koputtaa lian pois. Toisissa pölysäiliö poistetaan kokonaan, ja voit tyhjentää sen. Jälkimmäinen on kätevä puhdistusta varten. Se on helpompi huuhdella ja puhdistaa, jos voit poistaa sen kokonaan. Kannattaa siis ottaa huomioon, että käsimallinen pölynimuri tekee sen, mitä sen on tarkoitus tehdä: helpottaa elämääsi.

Suodatin

Pölynimurin sisällä on yleensä suodatin. Sillä on kuitenkin merkitystä, mikä suodatin on kyseessä. Parhaista käsimuruista löytyy yleensä kahdenlaisia suodattimia: mikrosuodattimia ja HEPA-suodattimia.

Mikrosuodatin

Mikrosuodatin pidättää tehokkaasti mikrohiukkasia. jotta ne eivät pääse imurista takaisin kotiin.

HEPA-suodatin

HEPA-suodatin toimii suunnilleen samalla tavalla, mutta se suodattaa pölyn pienhiukkaset paremmin. Itse asiassa se kerää jopa 99,97 % jopa 0,3 mikronin kokoisista hiukkasista. Mikrosuodattimen tavoin se varmistaa myös, että pölyhiukkaset ja lika pysyvät itse säiliön sisällä.

Tällä tavoin nämä kaksi suodatintyyppiä ovat samankaltaisia. HEPA-suodatin kerää kuitenkin imuroinnin aikana mikrohiukkasia paremmin kuin mikrosuodatin. HEPA-suodatin sopii siksi erityisen hyvin allergikoille. Jos siis sinä tai joku kotitaloutesi jäsenistä kärsii allergioista, kannattaa valita pölynimuri, jossa on allergiaystävälliset HEPA-suodattimet. Jos kukaan kotitaloudessasi ei kuitenkaan kärsi allergioista, voit valita mikrosuodattimella varustetun mallin.

Tuotteen tyyppi

Kuten perinteisessä pölynimurissa, myös käsikäyttöisissä pölynimureissa on saatavana pussi. Katso esimerkiksi Philips FC 6148/01 -rikkaimuri. Suuressa pölynimurissa pussi on luonnollisesti myös paljon suurempi kuin käsikäyttöisissä malleissa. On makuasia, pidätkö pussitetuista vai pussittomista. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.

Pussin kanssa vai ilman?

Kuten edellä on jo kuvattu, pussiton pölynimuri sisältää suodattimen ja on varustettu pölysäiliöllä. Suodatin on puhdistettava hyvän ja optimaalisen imutehon varmistamiseksi, ja kanisteri on tyhjennettävä ja puhdistettava säännöllisesti. Etuna on se, että säästät rahaa pusseissa, koska sinun ei tarvitse laittaa jatkuvasti uutta pussia. Pussittomat rikkaimurit soveltuvat yleensä paremmin sileille lattioille.

Jos haluat käyttää rikkaimuria mattojen imurointiin tai jos sinulla on lemmikkejä, jotka jättävät paljon karvoja, kannattaa valita pussillinen malli. Yleensä pussilla varustetuissa pölynimureissa on myös parempi imuteho. Ne ovat myös hieman hygieenisempiä, sillä ne sisältävät kaiken lian, kun se on imuroitu. Itse asiassa pussi-imureissa on parempi ilmavirtaus. Syynä on se, että ilma kulkee suoraan pölynimurin putken läpi, sitten pussin ja lopuksi suodattimen läpi ja sitten ulos.

Pussien haittapuolena on tietenkin se, että ne on vaihdettava ja siksi ostettava jatkuvasti uusia. Pitkällä aikavälillä tämä voi olla hieman kallis ehdotus. Erityisesti rikkaimurissa pussi on pienempi, joten se on vaihdettava useammin kuin tavallisessa pölynimurissa.

Toinen haittapuoli on se, että pussi-imurin suodattimella on taipumus tukkeutua. Tämä valitettavasti vähentää imun tehoa. Kun pussin suodatin on tukkeutunut, pussi on vaihdettava. Tämä johtuu siitä, että suodatinta ei voi puhdistaa samalla tavalla kuin pölynimurissa, jossa ei ole pussia. Tämä tarkoittaa, että pussi on vaarassa joutua vaihtamaan, vaikka se ei olisi vielä täynnä. Tämä voi tulla vielä kalliimmaksi. Kaikki tämä voidaan välttää, jos valitset pussittoman mallin.

Lisää älykkäitä ominaisuuksia

Olemme nyt tarkastelleet kannettavien rikkaimurien olennaisia ominaisuuksia. Mutta on muutakin. Tässä tarkastelemme lähemmin joitakin niistä hienoista lisäominaisuuksista, jotka tekevät käsikäyttöisestä pölynimurista entistäkin siistimmän ja hauskemman.

LED-valot

Joissakin käsikäyttöisissä imureissa on erittäin kätevä etuvalo. Tästä on hyötyä, kun haluat imuroida pimeissä koloissa, kuten sohvan tai huonekalujen takana. Se on kuitenkin kätevä myös silloin, kun sinun on imuroitava koiran tai kissan tummat karvat hiilenharmaalla verhoillulla sohvalla! Valon ansiosta on yksinkertaisesti helpompi nähdä, mitä imuroit ja saitko kaiken imuroitua. Todella fiksu.

Ergonominen kahva

Hyvä kahva ei todellakaan ole mitään, mistä voisi kiivastua. Käytämme jo nyt paljon aikaa käytännön tehtäviin, joten miksi emme varmistaisi, että ne ovat mahdollisimman mukavia? Ergonominen kahva on yksi näistä ominaisuuksista. Se on erityisen kätevä, jos aiot käyttää pölynimuria paljon ja puhdistaa kodin eri pintoja. Kaihtimien tai kattopaneelien imurointi voi jo nykyisellään olla hieman vaivalloista. Ergonominen muotoilu tekee siitä vain hieman mukavamman, ja se voi olla vain eduksi.

Itsepuhdistuva rikkaimuri

Tämä on ehdottomasti ylellisyysominaisuus, jota rakastamme. Jos et halua käyttää paljon aikaa imurin puhdistamiseen, voit hankkia mallin, jossa on itsepuhdistuvat ominaisuudet. Voit esimerkiksi hankkia malleja, joissa on itsepuhdistuva suodatin, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä. Se ei ole tärkein ominaisuus, mutta se helpottaa elämää hieman. Ja kuka ei haluaisi sitä?

Melu: Kuinka paljon ääntä rikkaimuri saa pitää?

Kaikista, jopa parhaista käsikäyttöisistä imureista kuuluu hieman ääntä. Sitä ei voi välttää. Tärkeintä on kuitenkin olla selvillä siitä, kuinka paljon melua se voi aiheuttaa. Tämä johtuu siitä, että melutaso vaihtelee valitun mallin mukaan. Käytännöllistä rikkaimuria käytetään usein lyhyempiä aikoja kerrallaan, koska sitä käytetään pienille pinnoille. Jos kuitenkin käytät sitä myös lattioiden ja mattojen puhdistukseen, kannattaa valita hiljaisempi malli.

Kaikkien rikkaimurien äänitaso mitataan desibeleinä (dB), ja mitä pienempi desibeli on, sitä hiljaisempi se on.

Jos et ole varma, mitä eri tasot tarkoittavat, olemme koonneet sinulle kätevän taulukon.

35-40 dB = hiljainen jääkaappi

50 dB = Puhe ja melu avokonttorissa

60 dB = tavallinen keskustelu

65 dB = keskimääräinen liesituuletin

74 dB = tavallinen pölynimuri

80 dB = hiustenkuivaaja

98 dB = pora

110 dB = musiikki diskossa

Edellä esitetyt mittaustulokset ovat luonnollisesti suuntaa-antavia, sillä myös muiden koneiden melutaso vaihtelee mallista ja merkistä riippuen. Se on kuitenkin hyvä tapa saada käsitys siitä, mitä eri arvot vastaavat.

Mikä äänitaso sopii sinulle?

Useimpien testissämme olleiden rikkaimurien äänitaso on noin 80 desibeliä, mikä vastaa hiustenkuivaajan äänitasoa käytössä. Se ei ole paljon, koska käytät käsimurkkia yleensä vain lyhyitä aikoja kerrallaan.

Jos kuitenkin olet herkkä äänille tai imuroit päiväsaikaan, jolloin melu voi häiritä jotakuta, voit helposti valita hiljaisemman tilan. Katso esimerkiksi Shark WV200EU -malli arvostelussamme. Sen melutaso on erittäin alhainen, vain 44 desibeliä. Se on jossain jääkaapin ja avokonttorissa puhumisen välissä, mikä on ehdottomasti siedettävää. Etenkin, jos käytät sitä vain pahimman lian nopeaan poistamiseen.

8 vinkkiä tehokkaaseen imurointiin

Rikkaimurin avulla talon siivoaminen ei tunnu niin raskaalta, koska se voidaan ottaa esiin nopeasti tarpeen vaatiessa. Se estää myös liiallisen pölyn ja lian kertymisen ajan myötä. Lisäksi mitä enemmän ihmisiä asuu kodissa, sitä nopeammin se likaantuu. Jos kodissa on lapsia ja/tai lemmikkejä, sinun on yleensä imuroitava joka päivä. Juuri tällaisissa tilanteissa rikkaimuri loistaa.

Lue, mitä voit tehdä, jotta imurointi olisi mahdollisimman tehokasta!

Imuroi vähintään kerran viikossa

Jos haluat pitää pölymäärät alhaisina, sinun tulisi yleensä imuroida koko kotisi kerran viikossa. Jos sinulla on lemmikkejä ja yleensä myös lapsia, sinun on kuitenkin imuroitava vielä useammin.

Pyyhi pinnat ensin

Kun pyyhit pölyä pinnoilta, osa siitä nousee aina ilmaan. Sitten se laskeutuu lattialle. Siksi on parasta pyyhkiä kaikki kodin pinnat ennen imurointia. Muuten on vaarana, että joudut jahtaamaan sitä uudelleen.

Vältä avoimia huonekaluja

Avoimet kaapit ja TV-pöydät näyttävät hyvältä. Valitettavasti niillä säilytettävät tavarat keräävät myös paljon pölyä. Varmista siis mahdollisuuksien mukaan, että huonekalut ja kaapit ovat suljettuja. Jos sinulle on tärkeää, että hienot astiasi näkyvät, lasiovet ovat täydellinen ratkaisu erilaisiin kaappeihin. Näin kaikki kauniit kirjasi ovat edelleen näkyvissä, mutta ne eivät kerää niin paljon pölyä. Vältät myös lemmikkieläinten ja kodin asukkaiden kuljeskelun ja pölyämisen, mikä aiheuttaa paljon pölyä.

Vältä liikaa rihkamaa ja koriste-esineitä.

Valitettavasti myös pikkutavarat ja koriste-esineet keräävät paljon pölyä. Mitä enemmän jätät pois, sitä enemmän pölyä kertyy. Se voi todella heikentää motivaatiota, jos joudut siirtämään paljon tavaraa siivotessasi. Pidä siis esineet mahdollisimman vähissä ja pyyhi ne pölystä säännöllisin väliajoin.

Siivoa jälkesi – joka kerta

Tämä saattaa kuulostaa tylsältä neuvolta, mutta se on kuitenkin tehokas! Siivoamisesta tulee yksinkertaisesti paljon helpompaa, jos sinun ei tarvitse siivota ennen kuin voit imuroida. Voit välttää tämän, jos otat tavaksesi siivota jälkesi ja laittaa tavarat pois, kun olet käyttänyt niitä. Tämä koskee vaatteita ja muita irtaimistoa, kuten paristoja, kenkiä ja papereita. Jos teet näin, ne eivät kerää pölyä, ja imuroinnista tulee yhtäkkiä paljon helpompaa, koska sinun ei tarvitse siivota tavaroita pois kiireessä. Ja kun siihen tottuu, se ei ole ongelma. Sinun ei myöskään tarvitse käyttää paljon aikaa yleiseen siivoukseen.

Vältä liikaa mattoja

Matot tekevät kodista kodikkaan ja viihtyisän. Valitettavasti ne myös keräävät paljon enemmän pölyä kuin puulattiat. Lisäksi mattojen pölyä voi olla vaikea havaita. Pölyallergikoille matot eivät siis sovi. Jos et yksinkertaisesti voi olla ilman mattoja, valitse mattotyyppi, jossa on lyhyet karvat, jotka on helpompi imuroida. Varmista myös, että peset matot silloin tällöin. Jotkut kestävät jopa pesukoneessa käyntiä. Jos pyykinpesukoneesi ei ole tarpeeksi suuri, löydät todennäköisesti kolikkopesulan lähistöltä.

Vältä liikaa tyynyjä ja peittoja.

Peittotyynyt ja tuo paksu villakangasruutu tuovat kodikkuutta samalla tavalla kuin peitot. Mutta tekstiilit keräävät paljon pölyä. Vältä siis täyttämästä koko kotiasi liian monilla tyynyillä ja heittämällä.

Valitse hyvä rikkaimuri, jossa on tehokas suodatin.

Eri käsipölynimurien suodattimien välillä on eroja. Suodatin on kuitenkin välttämätön, jos haluat varmistaa, että pölynimuri imee paljon ja myös pitää sen sisällään. Valitse siksi hyvä suodattimella varustettu kannettava pölynimuri. Suosittelemme tietenkin suodatinta, joka voidaan pestä. Näin säästät rahaa ja huolehdit myös kauniista maapallostamme.

Näiden kahdeksan vaiheen noudattaminen tekee imuroinnista paljon tehokkaampaa ja siivoamisesta helpompaa.

Kuinka ylläpitää rikkaimuria

Jotta voisit nauttia rikkaimuristasi vuosien ajan, on tärkeää huoltaa sitä säännöllisesti. Tämä koskee kaikkia rikkaimurityyppejä. Jopa parhaat rikkaimurit tarvitsevat huoltoa, jotta ne toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä osiossa näytämme, miten voit antaa uudelle pölynimurillesi kaiken tarvitsemasi rakkauden ja huollon.

Puhdista suodatin

Suodatin on pölynimurisi alfa-omega. Jos suodatin on tukossa tai liian likainen, myös imuteho pienenee. Siksi on tärkeää puhdistaa suodatin (tai vaihtaa se, jos se on likaantunut liikaa). Jos käytössäsi on itsepuhdistuva suodatin, tämä on luonnollisesti helpompaa, mutta pidä silti silmällä, onko suodatin riittävän puhdas. Useimmat suodattimet on puhdistettava manuaalisesti. Huuhtele vain juoksevan veden alla, jotta kaikki lika ja roskat saadaan poistettua. Jos suodatinta ei voi pestä, se on vaihdettava, kun se on likaantunut. Tarkista, millainen suodatin sinulla on, ja varmista, että pidät sen puhtaana. Näin saat varmasti mahdollisimman paljon pölyä ja likaa imuroidessasi.

Tyhjennä pussi/säiliö

Pussi tai säiliö on vaihdettava säännöllisesti tehokkaan imun ylläpitämiseksi.

Jos sinulla on pussi-imuri, se on vaihdettava säännöllisesti. Useimmat ihmiset vaihtavat pussin, kun se on täynnä, mutta on itse asiassa etu, että se vaihdetaan hieman aikaisemmin. Jos se täyttyy liian täyteen, on vaarana, että se puhkeaa pölynimurin sisällä. Älä huolehdi loukkaantumisesta. Se tarkoittaa vain hieman enemmän siivoamista, jos se tapahtuu. Muista myös käyttää pölynimuriin sopivia pusseja. Usein tietty tuotemerkki valmistaa omat pussinsa pölynimureihinsa. Ne on mukautettu pölynimuriin ja sopivat siksi myös paremmin. Jos siis valitset mallin, jossa on laukku, on järkevää tarkastella ensin laukkujen hintaa.

Jos käytössäsi on pussiton malli, sinun on tyhjennettävä pölysäiliö. Tällöin on myös hyvä tyhjentää se ennen kuin se on täysin täynnä. Näin vältät pölyn ja lian “räjähtämisen” ulos, kun avaat sen.

Ylläpidä harjat

Jos olet ostanut mallin, jossa on lisävarusteita, lisävarusteisiin kuuluu yleensä suulake ja harjat. Kun käytät niitä imurointiin, lika ja pöly voivat juuttua harjaksisiin. Varsinkin jos sinulla on pitkäkarvainen koira tai kissa. Niillä on taipumus juuttua suuttimeen ja sen ympärille, varsinkin jos siinä on harjaksia. Näin ei tapahdu, mutta varmista, että puhdistat ne säännöllisesti ja mieluiten jokaisen käytön jälkeen. Niiden tehokkuus heikkenee, mitä enemmän niihin tarttuu likaa. Lisäksi vaarana on, että harjojen lika leviää uudelleen muualle kotiin.

Ja surullisen kuuluisista suuttimista puheen ollen, monet meistä unohtavat käyttää eri suuttimia. Loppujen lopuksi, mitä varten tuo suutin harjojen kanssa on? Jos teet sen oikein, saat imuristasi paljon enemmän irti ja enemmän vastinetta rahoillesi!

Tarkista, ettei letkussa ole kertymiä

Joissakin malleissa on letkukiinnitys tai ehkä putki, joka on hyvin samanlainen kuin tavallisessa pölynimurissa. Letkuun pätevät samat säännöt kuin suodattimeen ja suuttimeen: se voi tukkeutua. Jos se on tukossa, imuteho heikkenee tai lika tukkii sen, mitä haluat imuroida. Tarkista se säännöllisesti tukosten varalta ja poista mahdolliset roskat. On oltava selkeä kulkuväylä.

Pyyhi pölynimuri

Kyllä, pölynimurille on itse asiassa parempi, jos pidät sen puhtaana. Loppujen lopuksi sitä käytetään nyt pölyn imurointiin, joten on luonnollista, että se pölyyntyy! Mutta siitä selviää pian. Huuhtele kangas vedellä tai pesuaineella ja pyyhi se.

Varmista kuitenkin, että vääntelet liinan ensin hyvin, jotta se on kostea eikä siitä valu vettä. Pölynimuri ei yleensä pidä vedestä. Kannattaa myös pyyhkiä osa suukappaleista pois, jotta ne eivät myöskään kerää pölyä. Ajattele asiaa näin: pölynimurissa ja lisälaitteissa oleva pöly leviää ympäri kotiasi, kun liikutat niitä.

Rikkaimuri vs. tavallinen pölynimuri

Tämä on luultavasti kysymys, jonka useimmat ihmiset kysyvät itseltään: Voiko kannettava pölynimuri todella korvata tavallisen pölynimurin? Muutama vuosi sitten vastaus oli ei. Nykyään vastaus ei ole yhtä suoraviivainen. Käsipölynimuri ei silti ole yhtä tehokas ja tehokas kuin tavallinen, suuri pölynimuri. Luonnollisista syistä pieni pölynimuri on myös tyhjennettävä useammin kuin suurempi pölynimuri.

Kädessä pidettävät mallit ovat kuitenkin kehittyneet niin, että niillä voidaan tehdä paljon samaa kuin tavallisella pölynimurilla. Kun niitä ennen pidettiin vain aamiaisen jälkeisten murujen poistamiseen tarkoitettuina välineinä, voit nyt imuroida kaikki muutkin kodin pinnat. Tämä koskee myös mattoja, tyynyjä ja kankaita. Se on siis todella kätevä, jos haluat nopeasti poistaa lastut sohvalta. Tai jos lapset sattuvat juoksemaan sisään likaiset kengät jalassa. Ja auton puhdistamiseen se on täydellinen! Ei enää ärsyttäviä jatkojohtoja, joiden sijaintia et koskaan muista. Tässä tapauksessa johdoton malli on todella kätevä, koska voit liikkua vapaasti.

Lisäksi monissa pölynimureissa on nykyään niin paljon erilaisia lisävarusteita, että ne voivat monissa tapauksissa korvata perinteisen pölynimurin.

Loppujen lopuksi ei vielä nähdä käsikonsolia perinteisen täydellisenä korvaajana. Ajattele sitä kätevänä lisälaitteena, jota voidaan käyttää kaikilla samoilla pinnoilla kuin perinteistä mallia. Se on aivan täydellinen pölypitoisuuksien alentamiseen ja kodin pitämiseen puhtaana pidempään kerrallaan. Pääsiivousta varten saatat kuitenkin joutua ottamaan kaapista esiin ison pölynimurin.

FAQ

Mikä rikkaimuri on paras testissä?

Testin paras rikkaimuri on Dyson V8 Absolute. Se tekee vaikutuksen tehokkaalla imullaan ja monikäyttöisillä lisävarusteillaan, mutta myös älykkäällä pussittomalla suunnittelullaan, jossa akku on kahvassa, joten voit mennä minne tahansa tämän Dyson V8 Absoluten kanssa.

Mitkä ovat käsikäyttöisen pölynimurin Plussat:?

rikkaimurin etuna on sen kompakti koko ja langaton rakenne, joten sitä on helppo käyttää ja se sopii täydellisesti kaikkien pintojen ja nurkkien nopeaan puhdistamiseen. Se on myös täydellinen rikkaimuri autoon.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×