Paras rintapumppu – Paras rintapumppu 2022

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Philips Avent Natural Motion Single Electronic Breast Pump SCF395/11

Täältä saat tehokkaan ja käytännöllisen rintapumpun, jossa on upea muotoilu ja mahdollisuus asettaa se useille eri lypsytasoille, joten se voidaan helposti mukauttaa tarpeisiisi. Tämä Philips Aventin sähköinen rintapumppu on saanut inspiraationsa vauvan luonnollisesta tavasta ruokkia…

1
testin paras

Philips Avent Natural Motion Single Electronic Breast Pump SCF395/11

4
paras keräyspumppu

Haakaa Silikonirintapumppu 100ml

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Rintapumppu voi olla hyödyllinen apuväline, jos imetät tai haluat imettää.

Rintapumppuja voidaan käyttää, jos joku muu hoitaa vauvaa, jotta vauva voi saada maitoa pullosta, tai ne voivat auttaa sinua aloittamaan imetyksen, jos sinulla on vaikeuksia esimerkiksi imemistekniikan tai maidontuotannon kanssa.
Voit myös käyttää rintapumppua lievittääksesi jännittyneeseen rintaan kohdistuvaa painetta tai jos haluat hidastaa ja mahdollisesti lopettaa imetyksen.

Markkinoilla on nykyään monia erilaisia rintapumppuja. Niitä on eri hintaluokissa ja niissä on erilaisia ominaisuuksia, jotka voivat olla hyödyllisiä riippuen siitä, kuinka usein ja missä tilanteissa rintapumppua on käytettävä.

Pitäisikö sinun valita manuaalinen vai sähköinen rintapumppu? Entä mitä muuta kannattaa ottaa huomioon rintapumppua valitessa?

Tässä rintapumpun testissä, osto-oppaassa ja vertailumallissa tarkastelemme tarkemmin joitakin markkinoiden parhaita rintapumppuja, jotta sinulla on valmiudet valita oikea rintapumppu.

Philips Avent Natural Motion Single Electronic Breast Pump SCF395/11

testin paras

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vaihtelevat stimulaatio- ja lypsytasot
 • pros-icon.svg Litteä ja yksinkertainen muotoilu
 • pros-icon.svg Tyhjä

Detaljeret gennemgang

Täältä saat tehokkaan ja käytännöllisen rintapumpun, jossa on upea muotoilu ja mahdollisuus asettaa se useille eri lypsytasoille, joten se voidaan helposti mukauttaa tarpeisiisi.

Miksi valita Philips Avent Natural Motion Single Electric Breast Pump SCF395/11

Tämä Philips Aventin sähköinen rintapumppu on saanut inspiraationsa vauvan luonnollisesta tavasta ruokkia äidin rinnasta. Se on erittäin tehokas ja siinä on älykäs muotoilu, jonka ansiosta voit rentoutua ja istua mukavasti pumppauksen aikana. Sen suppilo on valmistettu pehmeästä silikonista, joka sulkeutuu rinnan ympärille vuotamatta. Pehmeästä silikonista valmistettujen muotoiltavien tyynyjen ansiosta ne voidaan helposti muotoilla rintojen koon mukaan.

Rintapumpussa on 8 stimulaatiotasoa ja 16 lypsytasoa, joten voit helposti mukauttaa sen tarpeisiisi ja varmistaa oikean stimulaation ja imun maidon virtauksen lisäämiseksi. Siinä on käynnistyspainike ja taukopainike, joka on kätevä, jos haluat keskeyttää pumppaamisen. Lisäksi pumpussa on muistitoiminto, joten se muistaa viimeisimmät asetuksesi.

Moottori on erittäin hiljainen, joten voit pumpata huomaamattomasti tai antaa vauvan maata toisessa rinnassa tai nukkua vieressäsi.

Pumppu on johdollinen, joten se soveltuu parhaiten käytettäväksi kotona tai missä tahansa, missä on pistorasia.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo kiinnittää rintaan ja sopii kaikille
 • pros-icon.svg Imeytysvoimaa voidaan säätää painamalla eri paikkoja
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa

Detaljeret gennemgang

Tämä älykäs ja yksinkertainen silikonirintapumppu toimii tyhjiöllä. Imuvoimaa voidaan säätää painamalla eri kohdissa, ja se on erittäin helppo puhdistaa.

Miksi kannattaa valita Naturebond rintapumppu silikoni 100ml

Täältä saat manuaalisen pumpun NatureBond toimii tyhjiön ansiosta ja on uskomattoman yksinkertainen ja käytännöllinen. Voit itse säätää imutehoa sen älykkään suunnittelun ansiosta, jossa on eri paksuista silikonia – imuteho säätyy itse asiassa sen mukaan, missä kohtaa pumppua painat. .

Tämä rintapumppu voi olla todella kätevä, jos haluat ottaa maitoa täynnä olevan rinnan yläosan pois tai jos haluat kerätä maitoa vastakkaiseen rintaan, kun vauva imettää toisessa rinnassa. Imuria voidaan käyttää myös nännin nostamiseen hieman pidemmälle, jolloin vauvan on helpompi tarttua kunnolla kiinni.

Kantokoppa on pehmeä ja mukautuu rintaan, joten se on helppo kiinnittää. Pumppu on myös uskomattoman helppo puhdistaa, koska se ei koostu monista eri osista.

Siinä on kätevä tulppa ja kansi, joten voit helposti kuljettaa maitoa läikkymättä. Kaikki materiaalit ovat tietenkin BPA-vapaita, ja silikoni on elintarvikekelpoista.

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas kaksoispumppu, joten voit pumpata molemmista rinnoista
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa
 • pros-icon.svg Toiminnallinen muotoilu useilla tasoilla
 • pros-icon.svg Sähköpumppu

Detaljeret gennemgang

Tämä on erittäin tehokas kaksoisrintapumppu, jossa on eri tasoja ja älykäs tekniikka, joka jäljittelee vauvan luonnollista imemisrytmiä. Se on muotoilultaan hieno ja helppo puhdistaa.

Miksi kannattaa valita Medela Swing Maxi Flex Electric Double -rintapumppu

Medela Swing Maxi Flex on toimiva kaksoisrintapumppu, joka on erittäin mukava ja ihanteellinen, jos haluat käyttää sitä täydentämään imetystä tai korvaamaan imetyksen kokonaan pumppaamisella. Sen avulla voit pumpata maitoa molemmista rinnoista samanaikaisesti, mikä säästää aikaa ja antaa sinulle enemmän rintamaitoa lyhyemmässä ajassa.

Medela on varustanut tämän sähköisen pumpun älykkäällä 2-vaiheisella ilmaisutekniikalla, joka jäljittelee vauvan luonnollista imemisrytmiä, jotta rintapumppu stimuloi tehokkaasti rintaa ja lisää maidon virtausta.

Mukana on kaksi paria erikokoisia rintahihnoja, joten voit helposti sovittaa rintapumpun vartaloosi. Saat myös kaksi 150 ml:n pulloa, joissa on kansi, joten voit laittaa maidon nopeasti jääkaappiin tai antaa sen vauvalle. Pullon nännit on kuitenkin ostettava erikseen.

Tätä Medelan sähköpumppua voi käyttää joko johdolla tai akulla, joten se on helppo ottaa mukaan matkalle. Se vie vain vähän tilaa, ja se on erittäin helppo purkaa ja puhdistaa – kaikki osat ovat astianpesukoneen kestäviä (moottoria lukuun ottamatta).

Haakaa Silikonirintapumppu 100ml

paras keräyspumppu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Manuaalinen rintapumppu, joka toimii tyhjiöllä
 • pros-icon.svg Helppo kiinnittää rintaan
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää maidon säilytykseen

Detaljeret gennemgang

Tämä älykäs rintapumppu toimii alipaineella, joten et tarvitse paristoja, johtoja tai manuaalista pumppausta. Se on helppo puhdistaa ja valmistettu elintarvikekelpoisesta silikonista.

Miksi kannattaa valita Haakaa Silicone Breast Pump 100ml

Tämän älykkään käsikäyttöisen pumpun ansiosta sinun ei tarvitse itkeä kaatuneen maidon takia. Se kerää rintamaitoa rinnan ympärille syntyvän tyhjiön avulla älykkään rakenteensa ja pehmeän silikoninsa ansiosta, mikä tekee siitä myös erittäin mukavan käyttää.

Paristoja, kaapeleita tai manuaalista pumppausta ei tarvita, sillä Haakaa-pumppu tekee työn puolestasi.

Rintapumppua voidaan käyttää täyteen täytetyn rinnan kevyeen tyhjentämiseen, tai voit kerätä maitoa vastakkaiseen rintaan samalla, kun imetät vauvaa toisella rintakehällä. Tämän rintapumpun pohjassa on imukuppi, joka varmistaa, ettei se kaadu käytön jälkeen.

Tässä saat käsikäyttöisen pumpun, joka voi olla todella kätevä, jos haluat ottaa maitoa täynnä olevan rinnan yläosan pois tai jos haluat kerätä maitoa vastakkaiseen rintaan samalla kun imetät vauvaa toisella. Voit myös käyttää sitä, jotta rinnat eivät jännittyisi niin, että vauva voi ottaa paremmin kiinni.

Haakaa-rintapumppu on tietenkin BPA-vapaa, ja silikoni on elintarvikekelpoista. Voit ostaa sopivan kannen tai säilyttää rintamaitoa keräyspusseissa.

Medela Harmony rintapumppu

paras manuaalinen rintapumppu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas ja mukava manuaalinen rintapumppu
 • pros-icon.svg Kevyt ja kompakti rakenne
 • pros-icon.svg Pulloihin on helppo laittaa kansi ja säilyttää ne jääkaapissa

Detaljeret gennemgang

Tässä on Medelan kevyt ja tehokas käsikäyttöinen rintapumppu, jonka voit ottaa helposti mukaan matkalle. Rintapumpussa on ergonominen kahva, se on kompakti ja lähes äänetön.

Miksi kannattaa valita Medela Harmony -rintapumppu

Tämä Medelan käsikäyttöinen rintapumppu sopii niille, jotka eivät aio pumpata niin usein tai jotka haluavat tehokkaan ja kätevän hätäratkaisun, jos vauva tarvitsee hoitoa tai et voi olla hänen kanssaan ympäri vuorokauden.

Rintapumpussa käytetään Medelan älykästä 2-vaiheista ilmaisutekniikkaa, joka tekee pumppaamisesta mahdollisimman luonnollista ja jäljittelee vauvan luonnollista imemisrytmiä rinnalla ergonomisen kaksivaiheisen kahvan ansiosta. Tämän tekniikan ansiosta saat myös enemmän rintamaitoa lyhyemmässä ajassa.

Tämä rintapumppu vie hyvin vähän tilaa, ja se on helppo ottaa mukaan matkalle, sillä se ei vaadi paristoja, letkuja tai kaapeleita. Samalla se on lähes äänetön, joten voit käyttää sitä imetyksen aikana tai jos haluat pumpata huomaamattomasti, kun olet poissa kotoa.

Voit nopeasti ja helposti purkaa osat ja pestä ne käsin tai astianpesukoneessa.

Guide

Miten valita oikea rintapumppu

Rintapumppuja voidaan käyttää imetyksen täydentämiseen esimerkiksi silloin, kun sinun on oltava poissa lapsesi luota lyhyen aikaa tai jos sinulla on imetysvaikeuksia esimerkiksi imemistekniikan tai maidontuotannon vaikeuksien vuoksi.

Rintapumppuja voidaan käyttää myös ylimääräisen maidon poistamiseen rinnasta, jos maidontuotanto on runsasta. Maitoa voidaan säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa ja antaa myöhemmin. Toiset äidit käyttävät pumppua ottaakseen rinnan päältä pois rasittuneen rinnan, tai kun he haluavat hidastaa tai lopettaa imetyksen.

Rintapumppuja voidaan käyttää säännöllisesti myös pidempään, ja jotkut äidit haluavat korvata imetyksen kokonaan pumppaamisella.

Rintapumppuja on nykyään saatavilla laaja valikoima, ja oikeaa mallia valitessasi sinun on ensin pohdittava, kuinka usein aiot käyttää rintapumppua, missä tilanteissa ja missä paikoissa.

Sähköiset ja manuaaliset rintapumput

Sähköiset ja manuaaliset rintapumput erotetaan toisistaan. Jos pumppaustarve on vähäinen, voit usein tyytyä käsikäyttöiseen rintapumppuun tai jopa lypsää maitoa käsin. Näin vältytään johdoilta tai paristoilta, ja voit pumpata huomaamattomasti missä tahansa.

Jos kuitenkin aiot pumpata säännöllisesti tai jopa korvata imetyksen pumppaamisella kokonaan, sähköinen rintapumppu on paras valinta. Sähköisellä rintapumpulla saat enemmän maitoa lyhyemmässä ajassa.

Saatavana on sekä yhden että kahden rinnan pumppuja. Yksirintainen rintapumppu pumppaa yhdestä rinnasta kerrallaan, kun taas kaksirintainen pumppu pumppaa molemmista rinnoista kerralla. Kaksoisrintapumppu on myös erittäin hyödyllinen, jos sinun on pumpattava useita kertoja päivässä, koska säästät paljon aikaa.

Jos haluat vapautta pumpata eri paikoissa, löydät ladattavilla akuilla varustettuja sähköpumppuja, ja jotkin mallit ovat hiljaisia ja melko huomaamattomia.

Harkitse myös mallia, joka on helppo puhdistaa. Jos eri osat voidaan laittaa astianpesukoneeseen, se epäilemättä helpottaa työmäärää, joten voit keskittyä muihin ja tärkeämpiin asioihin.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä on nyt saatavilla silikonista valmistettuja rintapumppuja, jotka toimivat tyhjiön avulla. Ne voivat olla käteviä, jos haluat lievittää jännittyneitä ja kipeytyneitä rintoja tai haluat kerätä maitoa vastakkaisesta rinnasta, kun imetät vauvaa.

Rintapumppuja on monissa eri hintaluokissa, ja niihin on saatavana erilaisia lisävarusteita, joten on hyvä miettiä, kuinka paljon rahaa haluat käyttää suhteessa siihen, kuinka usein tarvitset rintapumppua. Sähkökäyttöiset rintapumput ovat yleensä kalliimpia kuin käsikäyttöiset pumput, mutta ne voivat olla hintansa arvoisia, jos joudut pumppaamaan joka päivä.

Miten rintapumppua käytetään?

Kun pumppaat maitoa, sinun on ensimmäiseksi etsittävä mukava istumapaikka. Istu pehmeästi ja pystyssä. Maito virtaa paremmin, kun istut mukavassa ja miellyttävässä ympäristössä ja kun olet rentoutunut.

Jos sinulla on vauva mukanasi, voit laittaa hänet peitolle eteesi lelujen kanssa. Voit myös imettää vauvaa vastakkaisesta rinnasta, jos käytät rintapumppua, joka ei aiheuta liikaa melua tai häiritse vauvaa. Tällöin tyhjiöpumppu voi olla parempi kuin sähköinen pumppu, koska se usein häiritsee vauvaa vähemmän. Tämä voi olla viisasta, jos sinulla on paljon maitoa etkä halua antaa arvokkaiden pisaroiden mennä hukkaan.

Useimmissa sähköisissä rintapumpuissa on kaksi eri imutoimintoa. Ensimmäinen, joka käynnistää pumppaamisen, stimuloi rintaa jäljittelemällä vauvan imemistä. Tämä käynnistää alasvirtauksen ja käynnistää pumppauksen. Kun maito on virrannut, käytetään toista toimintoa, joka jäljittelee vauvan imemistä. Tälle vaiheelle on ominaista voimakkaampi ja hitaampi imu.

Jotkin sähköiset rintapumput siirtyvät automaattisesti toiseen vaiheeseen. Jos pumppu ei kytkeydy pumppausvaiheeseen jonkin ajan kuluttua, tee se itse, kun näet maidon tulevan.

Manuaalisella rintapumpulla voit itse hallita stimulaatiota, joten on hyvä idea aloittaa pienillä, nopeilla imuilla ja vaihtaa rytmi sitten hitaampiin imuihin.

Rintamaidon säilyttäminen

Kun rintamaito on ilmaistu hygieenisesti ja turvallisesti, sitä voidaan säilyttää huoneenlämmössä, jääkaapissa tai pakastimessa. Se riippuu siitä, milloin haluat käyttää maidon.

Huoneenlämmössä rintamaito säilyy jopa neljä tuntia. Jos maito ilmaistaan erittäin puhtaissa olosuhteissa, se voi kestää jopa kuusi tuntia.

Jääkaapissa rintamaito voi säilyä jopa kolme päivää. Jos se ilmaistaan erittäin puhtaissa olosuhteissa, se voi kestää jopa viisi päivää.

Pakastimessa rintamaito voi säilyä jopa kuusi kuukautta. Jos se ilmaistaan erittäin puhtaissa olosuhteissa, se voi kestää jopa yhdeksän kuukautta.

Jääkaapissa sulatettu aiemmin pakastettu rintamaito voi säilyä huoneenlämmössä enintään kaksi tuntia ja jääkaapissa enintään 24 tuntia. Sitä ei saa pakastaa uudelleen.

Muista, että jokainen annos ilmaistua maitoa on jäähdytettävä erikseen, ennen kuin ne voidaan kaataa yhteen. Tämä estää bakteerien kasvua.

FAQ

Mikä rintapumppu on testin paras?

Testin paras rintapumppu on Philips Avent Natural Motion Single Electric Breast Pump SCF395/11. Tämä on tehokas rintapumppu, jossa on useita stimulaatio- ja lypsytasoja.

Milloin rintapumppua tarvitaan?

Rintapumppu voi olla kätevä, jos joudut olemaan erossa vauvastasi ja haluat jonkun muun antavan maitoa pulloon tai jos sinulla on vaikeuksia imetyksen aloittamisessa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×