Paras robotti imuri – Katso robotti imuri testimme 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

iRobot Roomba i3+ (3558) 6
paras robottipölynimuri koirankarvoille

iRobot Roomba i3+ (3558)

iRobot Roomba e5 e5154 7
paras robotti imuri reunoille ja kulmiin

iRobot Roomba e5 e5154

Ecovacs Deebot Ozmo T8 12
paras robotti imuri, jossa on moppitoiminto

Ecovacs Deebot Ozmo T8

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tutustu vuoden parhaisiin robotti imureihin robotti imuritestissämme ja saat selville, mitä etsiä, kun valitset uutta robotti imuria. Valitsitpa minkä tahansa tyypin, sen pitäisi olla käyttäjäystävällinen robotti imuri, joka kerää tehokkaasti lian ja pölyn, jotta sinun ei tarvitse tehdä kovaa työtä.

Kuvittele, että voit istua kuumalla kahvikupillisella, kun imuri puhdistaa. Tai vielä parempi, se tekee sen puolestasi, kun olet töissä, joten palaat puhtaaseen kotiin.

Kattavassa testissämme olemme koonneet yhteen 12 parasta robotti imuria kaikissa hintaluokissa, joita markkinoilla tällä hetkellä on. Tarkastelemme akun kestoa, latausaikaa, äänitasoa, helppokäyttöisyyttä, automaattista tyhjennystoimintoa ja telakointia sekä ominaisuuksia, kuten sovellus- ja ääniohjausta ja moppitoimintoa lattianpesua varten.

Osto-oppaassamme tarkastelemme lähemmin edellä mainittuja ominaisuuksia sekä etuja ja sitä, miksi robotti imuri on hyvä valinta.

Voit myös siirtyä suoraan vertailu-taulukkoon tästä, jos haluat nopean yleiskatsauksen 12 mallin ominaisuuksista ja ominaisuuksista.

iRobot Roomba i7 i7150

testin paras robotti imuri

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä lemmikkieläinten hiuksille
 • pros-icon.svg Sovelluksen ohjaus
 • pros-icon.svg Soveltuu koville lattioille ja matoille
 • pros-icon.svg Pestävä pölysäiliö (ei käytä pusseja)
 • pros-icon.svg Suhteellisen hiljainen

Detaljeret gennemgang

Miksi iRobot Roomba i7 i7150 kannattaa valita?

Jos haluat monipuolisen robotti imurin, joka pystyy käsittelemään kovia lattioita, räsymattoja, pölyä ja lemmikkien karvoja, tämä i7-versio on ihanteellinen. Sen kolmivaiheinen puhdistusjärjestelmä, jossa on pyörivät sivuharjat, imee kaiken pölyn, lian ja lemmikkieläinten karvat, ja se pystyy käsittelemään myös suuremmat murut ja ruokajätteet helposti. AeroForce-puhdistusjärjestelmässä on tehokas imu, joka on 10 kertaa tehokkaampi kuin vanhemmissa robotti imurimalleissa.

Käyttäjäystävällinen

Tämän robotin sisäänrakennettu iAdapt 3.0 -navigointijärjestelmä pystyy helposti kartoittamaan kokonaisen lattian ja muistamaan tavaroiden sijainnin kodissasi. Mukana olevan sovelluksen ansiosta voit ohjelmoida robotti imurin. Voit ajoittaa siivouksen jopa seitsemän päivää etukäteen. Ja jos haluat jonain päivänä käynnistää iRobot Roomban eri aikaan, paina vain Clean-painiketta.

Käytännöllinen

robotti imurin kumiharjat voidaan säätää niin, että ne käsittelevät helposti kovia lattioita, kuten puuta ja laattoja, sekä pehmeitä mattoja. Kun se on valmis, se toimii telakointiasemassa ja latautuu itsestään 90 minuutissa. Yhdellä latauksella se voi toimia 75 minuuttia ja hoitaa helposti koko kodin. Lisäksi se pystyy käsittelemään jopa 2 senttimetrin korkuisia kynnyksiä, joten se voi siirtyä huoneesta toiseen helposti.

robotti imuri ei käytä pusseja, vaan kerää pölyn helposti pestävään säiliöön. Sen HEPA-suodatin on myös hypoallergeeninen, sillä se pidättää pölyä sen sijaan, että se puhaltaisi sitä kotiin.

Ääniohjaus

Haluatko asettaa sen imuroimaan, mutta puhelimesi on toisessa huoneessa? Ei hätää! Koska laitetta voidaan käyttää myös ääniavustajien, kuten Google Home ja Amazon Alexa, kanssa.

Kaikkien näiden älykkäiden ominaisuuksien ansiosta ei ole sattumaa, että tämä robotti imuri on robotti imuritestimme paras robotti imuri, ja vieläpä keskihintaisessa hintaluokassa!

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 60 dB
 • Latausaika: 90 minuuttia
 • Akun kesto: 75 minuuttia
 • Työala: 185 m2

iRobot Roomba 675

paras edullinen robotti imuri

Fordele
 • pros-icon.svg HEPA-suodatin
 • pros-icon.svg Pitkä käyttöaika
 • pros-icon.svg Pyörivä harja ja reunaharja
 • pros-icon.svg Helppo ja nopea käyttö
 • pros-icon.svg Sovelluksen ohjaus

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita iRobot Roomba 675?

Jos etsit yksinkertaista ja halpaa robotti imuria, mutta samalla hyvää robotti imuria imurointiin, iRobot Roomba 675 on selkeä valinta.

Älykäs kodin imurointi

Sisäänrakennetun, useista älykkäistä antureista koostuvan iAdapt-navigoinnin ansiosta iRobot Roomba pystyy tekemään yli 60 päätöstä sekunnissa. Se kartoittaa kotisi niin, että kaikki lattiat imuroidaan perusteellisesti. Dirt-Detect-tekniikan ansiosta robotti imuri tunnistaa huoneet ja alueet sekä paikat, joissa on paljon toimintaa ja siten myös likaa. Anturit tunnistavat myös portaat ja reunukset, joten sinun ei tarvitse pelätä sen putoamista.

Tämän robotti imurin lataaminen saattaa kestää 180 minuuttia, mutta se voi myös toimia täydet 90 minuuttia, joten sillä pääsee helposti liikkeelle. Yhdellä latauksella se voi kattaa jopa 100 neliömetriä. Se pystyy käsittelemään tavallisimmat kynnykset jopa 1,6 senttimetrin korkeudella.

Helppo käyttää

robotti imuri on varustettu yläosassa olevalla painikkeella, jota painamalla se käynnistyy. Voit kuitenkin halutessasi ohjata robotti imuria myös älypuhelimen iRobots HOME -sovelluksen avulla. Sovelluksen avulla voit käynnistää robotti imurin, ohjelmoida ja ajoittaa imuroinnin, seurata sen tilaa ja saada päivityksiä, jotta voit aina seurata sen toimintaa.

Tehokas puhdistusjärjestelmä

Testivoittajan tavoin robotti imurissa on tehokas 3-vaiheinen imurointijärjestelmä. Sen harja pyörii kerätäkseen kaiken lian ennen sen imemistä. Siinä on myös erityisesti suunniteltu reunaharja, jotta se pääsee suoraan kaikkiin kulmiin ja reunoihin, joihin pöly ja lika yleensä kerääntyvät.

Hyvä allergikoille

Tämä halvin malli on yksi parhaista robotti-imureista allergikoille, sillä siinä käytetään erityisiä hypoallergeenisia HEPA-suodattimia, jotka pidättävät pienetkin hiukkaset suuressa 0,6 litran kanisterissa.

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 60 dB
 • Latausaika: 180 minuuttia
 • Akun kesto: 90 minuuttia
 • Työalue: 100 m2
Fordele
 • pros-icon.svg HEPA-suodatin
 • pros-icon.svg Automaattinen tyhjennys mahdollista
 • pros-icon.svg Clean Base™ ulkoinen pölysäiliö
 • pros-icon.svg Kumiharja
 • pros-icon.svg Käsittelee jopa 400 m2

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita iRobot Roomba i7550+?

Tämä iRobot -robotti imuri on tarkoitettu niille, jotka haluavat täysin automaattisen robotti imurin, jonka manuaalinen tyhjennys on minimaalinen. Tämä johtuu siitä, että se tyhjenee automaattisesti ulkoiseen pölysäiliöön, johon mahtuu jopa 30 täyttä pölysäiliötä robotti imurista, joten voit käyttää aikasi muihin, hauskempiin asioihin.

Älykäs kodin imurointi

Se on yksi markkinoiden parhaista robotti-imureista, joka imuroi kotisi älykkäästi ja automaattisesti. Se on varustettu Imprint™ Smart Mapping -tekniikalla, joka varmistaa, että robotti imuri kartoittaa kotisi perusteellisesti ja oppii jopa tuntemaan eri huoneiden väliset erot. Lisäksi voit ohjata iRobot Roomba -robotti imuria iRobot HOME -sovelluksella, joten voit nopeasti ja helposti päättää, missä ja milloin siivoat kotisi.

Tehokas puhdistus

Siinä käytetään tehokasta 3-vaiheista Dual Multi-Surface -puhdistusjärjestelmää, jossa on kumiharjat. Sen muotoilu koostuu pienistä läpistä, jotka tarttuvat eri pintoihin, mikä tarkoittaa perusteellisempaa imurointia, joten tämä robotti soveltuu erityisen hyvin robotti imuriksi koirankarvojen ja muiden lemmikkieläinten karvojen ja lian imurointiin.

Clean Base™ ulkoinen pölysäiliö

Itse robotti imurin pölysäiliöön mahtuu 0,4 litraa, ja kun se on täynnä, se ajaa automaattisesti puhtaaseen pohjaan, jossa sisältö tyhjennetään ulkoiseen säiliöön. Ulkoiseen pölysäiliöön mahtuu jopa 30 tyhjennettyä säiliötä, ennen kuin se on tyhjennettävä. Sinun ei siis tarvitse tyhjentää robotti imuria itse käytön jälkeen, vaan voit tehdä sen vain, kun ulkoinen säiliö on täynnä. Ihanteellinen koteihin, jotka imuroivat monta kertaa viikossa!

Hyvä allergikoille

Tämän iRobot Roomban imuteho on 10 kertaa tehokkaampi, joten se kerää pölyä ja likaa hankalimmistakin paikoista. HEPA-suodatin sitoo 99 % kaikista allergeeneista, kuten siitepölystä, pölypunkista ja lemmikkieläinten hilseestä.

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 68 dB
 • Latausaika: 90 minuuttia
 • Akun kesto: 60 minuuttia
 • Työalue: 400 m2

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro

paras tärinätekniikalla varustettuna

Fordele
 • pros-icon.svg HEPA-suodatin
 • pros-icon.svg Märkä moppi
 • pros-icon.svg Pitkä käyttöaika
 • pros-icon.svg Värähtelytekniikka
 • pros-icon.svg Mahdollisuus tallentaa jopa 5 eri kerrosta/aluetta.

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro

Jos etsit robotti imuria perusteelliseen siivoukseen, jolla voi sekä imuroida että märkämopata lattiat, tulet varmasti rakastamaan tätä Xiaomi robotti imuria. Toisin kuin robottipölynimurimme testivoittaja, tämä on varustettu älykkäällä märkämopilla.

Sen huipputekninen LDS-navigointijärjestelmä tarjoaa myös parannetun ja tarkan kartoituksen kodistasi, ja se voi muistaa jopa viisi eri kerrosta, kerrosta tai aluetta, joten sinun ei tarvitse huolehtia sen siirtämisestä huoneesta toiseen.

Sen voimakas 3 kilopascalin imuteho imee lian ja lian ennen kuin äänivärähtelytekniikka mopaa lattian. Sinun tarvitsee vain täyttää se vedellä, ja se tekee loput puolestasi. Valitettavasti siinä ei ole automaattista tyhjennystoimintoa, mutta sovelluksen avulla voit ohjata ja ohjelmoida sitä niin, että siivous sopii päivittäiseen rutiiniin. Täältä voit myös luoda kotiisi vyöhykkeitä, joita robotti imuri voi välttää. Älykäs, jos olet remontoimassa tai haluat siirtää huonekaluja. Lisäbonuksena se on yhteensopiva Google Assistantin ja Amazon Alexan kanssa, joten voit myös ohjata sitä ääniohjauksella.

Xiaomi Mi Robot Vacuum on ksi parhaista robotti-imureista, joissa on moppitoiminto robotti imuritestissämme.

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 58 dB
 • Latausaika: 240 minuuttia
 • Akun kesto: 120 minuuttia
 • Työalue: jopa 200 m2

Roborock S7

paras monikäyttöinen robotti imuri pussilla ja ilman pusseja käytettäväksi

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Akku kestää jopa 180 minuuttia
 • pros-icon.svg Useita toimintoja ja asetuksia
 • pros-icon.svg Hyvä kynnyksille
 • pros-icon.svg Porrasanturi
 • pros-icon.svg Suodatin voidaan pestä

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Roborock S7

Roborock S7 -robotti imuri on ihanteellinen niille, jotka haluavat robotti imurin, jossa on lattianpesu ja monia asetuksia ja toimintoja. Siinä ei myöskään ole latausasemaa, joten se vie vähemmän tilaa. PreciseSense LiDAR -navigointijärjestelmänsä avulla robotti imuri skannaa ympäristönsä ja kartoittaa kotisi. Se päivittyy jopa automaattisesti, jos teet jonain päivänä muutoksia sisustukseen. Mukana tuleva sovellus helpottaa jokapäiväistä elämääsi, sillä sen avulla voit helposti ohjata robotti imuria myös silloin, kun et ole kotona, ja ohjelmoida siivouksen itsellesi sopivaksi.

Pölysäiliössä on kätevä merkkivalo, jotta tiedät, milloin on aika tyhjentää se. Siinä on myös älykkäät ultraäänianturit, jotka tunnistavat matot ja välttävät niiden pesemistä vedellä. Voit asettaa sen pesemään lattian jopa kolme kertaa yhden pesukerran aikana, joten voit olla varma, että lattiasi on säihkyvän puhdas! Latausaseman etuna on, että sitä voi käyttää imupussin kanssa tai ilman. Suodatin on myös pestävä, joten sinulla on runsaasti mahdollisuuksia tehdä hyvää sekä ympäristölle että taloudellesi! Latausaika on valitettavasti hyvin pitkä, 360 minuuttia, mutta tämä on moppaava robotti imuri joka imuroi ja moppaa voi työskennellä täydet 180 minuuttia.

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 67 dB
 • Latausaika: 360 minuuttia
 • Akun kesto: 180 minuuttia
 • Työalue: jopa 300 m2

iRobot Roomba i3+ (3558)

paras robottipölynimuri koirankarvoille

iRobot Roomba i3+ (3558)

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Automaattinen tyhjennystoiminto
 • pros-icon.svg Ihanteellinen koteihin, joissa on lemmikkejä
 • pros-icon.svg Ääniohjaus
 • pros-icon.svg Dirt Detect™ -tekniikka
 • pros-icon.svg 10 kertaa enemmän imutehoa

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita iRobot Roomba i3+ (3558)?

Tämä iRobot Roomba on itseohjautuva pölynimuri, joka ei ainoastaan toimi automaattisesti telakointiasemassa tarvittaessa, vaan myös mukautuu käyttäytymiseesi ja antaa sinulle mukautettuja suosituksia. Se ottaa esimerkiksi huomioon, milloin alueella on paljon siitepölyä, joten voit saada ylimääräisen imurin, mikä tekee siitä itsestään selvän valinnan, jos sinä tai joku kotitaloutesi jäsenistä kärsii allergioista. Voit tallentaa räätälöimäsi suositukset englanninkielisessä sovelluksessa pikakuvakkeiksi.

Sen älykäs Dual Multi-Surface -kumiharja sopii täydellisesti kotitalouksiin, joissa on lemmikkejä. Voit myös helposti ohjelmoida sen sovelluksen kautta toimimaan juuri sinulle sopivina aikoina. Se on myös yhteensopiva Google Assistantin kanssa, joten sinun tarvitsee vain pyytää sitä imuroimaan, jotta se käynnistyy. Kun imurointi on päättynyt tai se on tyhjennettävä, se ajaa itse puhtaalle alustalleen tyhjentämään pölysäiliön tai lataamaan sen, joten se on aina valmiina. Puhdas pohja on jopa mukava ja tilava, joten voit vain tyhjentää sen kerran kuukaudessa tai kahdessa tarpeen mukaan.

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 58 dB
 • Latausaika: 120 minuuttia
 • Akun kesto: 120 minuuttia
 • Työalue: 50 m2

iRobot Roomba e5 e5154

paras robotti imuri reunoille ja kulmiin

iRobot Roomba e5 e5154

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pestävä suodatin
 • pros-icon.svg Kauko-ohjaus sovelluksen kautta
 • pros-icon.svg Power Lifting imujärjestelmä
 • pros-icon.svg Multi Surface kumiharja
 • pros-icon.svg Suuri pölysäiliön tilavuus

Detaljeret gennemgang

Miksi valita iRobot Roomba e5 e5154?

Tämä 3-vaiheisella puhdistusjärjestelmällä varustettu robotti on erityisen hyvä reunojen ja kulmien puhdistukseen. Siinä on kätevä sivuharja, joka on suunniteltu erityisesti vaikeasti saavutettaviin paikkoihin. Dirt Detect™ -teknologia havaitsee myös kodin alueet, jotka tarvitsevat lisäpuhdistusta. Sen ensiluokkainen Dual Multi-Surface -kumiharja ja Power Lifting -imurijärjestelmä keräävät 10 kertaa enemmän likaa, likaa ja pölyä, ja tehokas suodatin varmistaa, että ne jäävät pölysäiliöön.

Pölysäiliön tilavuus on suuri, 0,6 litraa, joten sitä ei tarvitse tyhjentää ajoissa. Lisäksi tämä robotti imuri voi toimia jopa 90 minuuttia yhdellä latauksella, joten imuroit varmasti koko talon tai lattian kerralla. Sinun ei myöskään tarvitse pelätä, että se putoaa portaissa, sillä siinä on kätevät porrasanturit. Se sopii siis täydellisesti monikerroksiseen taloon. Lisäksi älykkään mukana tulevan sovelluksen avulla voit aina hallita robotti imuria täysin ja käynnistää sen milloin tahansa, jotta koti on aina puhdas ja säihkyvä, tai käyttää sitä kaukosäätimenä, kun olet kotona. Yhtäkkiä siivoaminen on lastenleikkiä!

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 65 dB
 • Latausaika: 180 minuuttia
 • Akun kesto: 90 minuuttia
 • Työalue: – m2

Dreame D9

paras hybridi robotti imuri, jossa on suuri vesisäiliö

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen Mi-home-sovellus
 • pros-icon.svg HEPA-suodatin
 • pros-icon.svg Märkä moppi
 • pros-icon.svg Tehokas navigointijärjestelmä
 • pros-icon.svg yhteensopiva Alexan ja Googlen kanssa

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Dreame D9

Edullinen moppitoiminnolla varustettu robotti imuri, joka käyttää älykästä 3.0 LDS-laserinavigointijärjestelmää poikkeuksellisen tarkkojen tulosten aikaansaamiseksi. Suureen vesisäiliöön mahtuu 0,27 litraa vettä ja pölysäiliön tilavuus on 0,57 litraa, joten sitä ei tarvitse tyhjentää jatkuvasti.

Tehokas pölynimuri, joka on varustettu useilla liiketunnistimilla, joten se voi kartoittaa kotisi helposti. Sen jälkeen se valitsee algoritmin avulla tehokkaimman reitin kotisi läpi. Voit tarkastella kartoitettua reittiä milloin tahansa Mi-Home-sovelluksen kautta. Täällä sinulla on aina yleiskuva siitä, mitkä alueet on imuroitu ja pesty. Voit myös ohjelmoida sen ja aikatauluttaa siivouksen tai luoda virtuaaliseiniä. Sinä päätät, imuroitko vai pesetkö. Älykkäät porrasanturit estävät sitä putoamasta portaissa, joten voit käyttää sitä ongelmitta monikerroksisessa kodissa. Latausaika on valitettavan pitkä, mutta se kestää täydellä latauksella 150 minuuttia.

Se on myös uskomattoman yksinkertainen ja yhteensopiva ääniohjausavustajien, kuten Google Assistantin ja Amazon Alexan, kanssa, joten sinun tarvitsee vain puhua komento, jotta se käynnistyy. Helpommaksi tai kätevämmäksi se ei enää tule.

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 65 dB
 • Latausaika: 240 minuuttia
 • Akun kesto: 150 minuuttia
 • Työala: 150 m2

Ecovacs Deebot T9+

paras robotti imuri erilaisille pinnoille

Fordele
 • pros-icon.svg Kaukosäädin
 • pros-icon.svg Automaattinen tyhjennys
 • pros-icon.svg Pitkä käyttöaika 175 minuuttia
 • pros-icon.svg Matoille ja koville pinnoille

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Ecovacs Deebot T9 +?

Tämä on moppaava robotti imuri toimii todella hyvin kaikilla pinnoilla jopa kodissa, jossa on paljon esteitä. Sillä on hyvä puhdistusteho kovapuulattioilla ja laatoilla sekä matoilla. Lisäksi se selviytyy helposti useimmista ovista ja siten kodista, jossa on useita eri huoneita.

Viikoittaisesta imuroinnista tulee ajallisesti tehokasta siivousta, kun robotti imuri hoitaa sekä pölyn keräämisen että lattian pesun. Hiljattain päivitetyn TrueDetect 3D 2.0:n ansiosta se pystyy havaitsemaan esteet ja siten välttämään irrallisia esineitä. TruMapping-järjestelmä kartoittaa myös ympäristön viimeistä yksityiskohtaa myöten, joten se pystyy navigoimaan minkä tahansa kulman ympäri ja mihin tahansa kulmaan valaistusolosuhteista riippumatta. Sen jälkeen se valitsee parhaan reitin.

Tehokkaan 3 kilopascalin imutehonsa ansiosta se poistaa jopa kuivuneet tahrat ja pölyn sekä matoista että kovilta pinnoilta, joten saat hyvän puhdistuksen – joka kerta!

Lisäbonuksena tämä hyvä robotti imuri sisältää ilmanraikastimen, joka poistaa epämiellyttävät hajut. Kun se on valmis, se ajaa itsestään telakalle automaattista latausta varten. Lisäksi se tyhjenee automaattisesti, joten telakointiaseman säiliö tarvitsee tyhjentää vain, kun 2,5 litran säiliö on täynnä. Mukavaa ja helppoa!

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 67 dB
 • Latausaika: 390 minuuttia
 • Akun kesto: 175 minuuttia
 • Työalue: jopa 100 m2

Electrolux PI92-6DGM

paras robotti imuri hiilivapaalla moottorilla varustettuna

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vältetään lattialla olevia irtonaisia esineitä
 • pros-icon.svg Oven kynnyksille 2,4 senttimetriin asti
 • pros-icon.svg Tyhjän ilmaisin
 • pros-icon.svg Pestävä suodatin

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Electrolux PI92-6DGM4?

Valitse tämä robotti imuri, jos haluat mallin, joka vaatii mahdollisimman vähän huoltoa tinkimättä imutehosta. Tässä Electroluxin robotti imurissa on hiilivapaa moottori ja 6 kilopascalia imutehoa, mikä tekee siitä robotti imuritestimme tehokkaimman.

Hiilivapaalla moottorilla on vähemmän huoltoa ja pienempi energiankulutus, mutta myös pidempi käyttöikä, joten se ei ole hyväksi vain ympäristölle vaan myös energiankulutukselle. Se voi toimia 120 minuuttia yhdellä latauksella. Lisäksi tämä on erinomainen robotti imuri, jos sinulla on matalia huonekaluja. Se on vain 8,5 senttimetriä korkea, matala malli, jonka epätavallinen muotoilu mahtuu helposti sohvien ja sohvien alle. Suuri 22 senttimetrin XXL-harjatela kerää myös enemmän pölyä ja likaa.

Myös 0,7 litran pölysäiliö on suurempi kuin kaikissa muissa malleissa ja 0,3 litraa suurempi kuin robotti imurin testivoittajan säiliö. Suodatin on pestävä, joten säästät myös rahaa. Kyseessä on robotti imuri, joka pystyy ylittämään jopa 2,2 senttimetriä paksut kynnykset ja nousemaan 2,4 senttimetriä paksuja mattoja kätevän Climb Force Drive -voiman ansiosta.

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 75 dB
 • Latausaika: 120 minuuttia
 • Akun kesto: 120 minuuttia
 • Työala: 200 m2

iRobot Roomba J7+

paras hiljainen pölynimurobotti

Fordele
 • pros-icon.svg HEPA-suodatin
 • pros-icon.svg Automaattinen tyhjennys
 • pros-icon.svg Ajastin
 • pros-icon.svg Puhdas pohja
 • pros-icon.svg Liitännäissovellus

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita iRobot Roomba J7+?

Tämä iRobot Roomba on pätevä robotti imuri, jolla on hyvä imuteho ja joka tekee päivittäisestä siivouksesta helppoa ja takaa hyvän puhdistustuloksen joka kerta. Tehokas siivous on sitä, kun robotti imurit keräävät kaiken pölyn. Pölysäiliöön mahtuu 0,4 litran tilavuuden ansiosta paljon pölyä, ja HEPA-suodatin todistaa perusteellisessa testissä, että se pidättää kaikki allergeenit, joten tämä robotti imuri sopii erinomaisesti kotiin, jossa on allergikkoja tai jossa on lemmikkejä.

Sovellus on käyttäjäystävällinen, ja voit itse luoda virtuaalisia seiniä ja vyöhykkeitä, jotta robotti imuri voi navigoida kodissasi helposti. Voit myös puhua sille sovelluksen kautta. Precision Vision -navigointijärjestelmän ansiosta siinä vältetään irtonaiset osat, kuten lelut ja johdot. Siinä on sisäänrakennettu kamera, joka ottaa kuvan tilanteesta, jotta voit päättää, miten sen pitäisi reagoida. Näin voit aina hallita tätä robotti imuria täysin.

Vaikka se ei olekaan robotti imuritestimme voittaja, voit olla iloinen siitä, että lisäbonuksena et kuule sitä, kun imuri on käynnissä, sillä se on robotti imuritestimme hiljaisin malli. Lisäksi sitä voidaan käyttää ääniohjausavustajien, kuten Google Assistantin ja Amazon Alexan, kanssa. Yksi komento, ja se lähtee töihin.

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 54 dB
 • Latausaika: 180 minuuttia
 • Akun kesto: 90 minuuttia
 • Työalue: jopa 300 m2

Ecovacs Deebot Ozmo T8

paras robotti imuri, jossa on moppitoiminto

Ecovacs Deebot Ozmo T8

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ajastin
 • pros-icon.svg TrueDetect 3D -tekniikka
 • pros-icon.svg Toiminta-aika 175 minuuttia
 • pros-icon.svg Ääniohjausmahdollisuus
 • pros-icon.svg Sovelluksen ohjaus

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Ecovacs Deebot Ozmo T8 -laite?

Tehokas robotti imuri, jossa on moppitoiminto ja suuri imuteho, ja yksi markkinoiden ensimmäisistä, joka käyttää kehittynyttä TrueDetect SD -navigointijärjestelmää. Testin mukaan se on paras suurille alueille, sillä se voi toimia jopa 175 minuuttia, jolloin voit puhdistaa jopa 300 neliömetriä, jolloin jopa suuri koti on säihkyvän puhdas. Samalla se voi navigointijärjestelmän ansiosta skannata kotisi ja välttää pienimmätkin esteet.

Suuri imuteho takaa hyvän puhdistustuloksen, ja koska kyseessä on mopilla varustettu robotti imuri, se voi myös pestä lattian, joten sinun ei tarvitse itse pestä. Deebot Ozmo tarjoaa kolme asetustasoa, joten voit valita lattiallesi parhaiten sopivan asetuksen. Pölysäiliön kolmikerroksinen suodatin poistaa jopa 99,26 % kaikista pölyhiukkasista ja liasta, mikä pitää kotisi ilman puhtaana. Deebot Ozmo on täydellinen allergikoille tai koteihin, joissa on lemmikkejä.

On sääli, että tässä robotti imurissa ei ole itselokeroutumista ja että pölysäiliö on melko pieni käyttöaikaan nähden, mutta tulet rakastamaan sitä, että sitä voi käyttää Google Assistantin ja Amazon Alexan kanssa, joten voit ohjata robotti imuria myös pelkällä äänelläsi.

Tekniset tiedot:

 • Melutaso: 67 dB
 • Latausaika: 390 minuuttia
 • Akun kesto: 175 minuuttia
 • Työalue: jopa 300m2

Guide

Miten valita paras robotti imuri

Robotti-imureista on tullut todella suosittuja viime vuosina. Ja hyvästä syystä! robotti imurit ovat tulleet jäädäkseen! Imuroimme kotimme yleensä melko usein, ja harva meistä pitää sitä maailman hauskimpana asiana. Kiireisessä elämässä robotti imuri on paras ystäväsi. Ja usko pois, kun olet kerran kokeillut robotti imuria kotonasi, et enää koskaan elä ilman sitä!

Lisäksi alalla tapahtuu koko ajan edistystä. Jos olet ollut epävarma siitä, voiko robotti imuri todella tehdä työtä puolestasi, voimme vakuuttaa, että niitä on nyt saatavilla kaikenlaisilla älykkäillä ominaisuuksilla. Tutustu robotti imurin testivoittajaan tai muihin testissämme olleisiin malleihin. Robotti-imureita on nykyään kaikenlaisia älykkäitä malleja ja kaikenlaisia ominaisuuksia ja toimintoja, jotka taatusti helpottavat jokapäiväistä elämääsi.

Monien lähinnä imurointiin keskittyvien robotti imurien joukossa on sekä kalliita että halpoja malleja. Testeissämme voit myös helposti löytää moppitoiminnolla varustetun robotti imurin, joka puhdistaa myös itse mopin. Voit myös hankkia malleja, joissa on automaattinen tyhjennys ja lataus, hypoallergeeniset suodattimet ja paljon muuta.

Paras robotti imuri on tietysti se, joka täyttää vaatimuksesi. Testissämme nimesimme robotti imuritestin voittajan ja kokosimme 12 parasta robotti imuria. Meidän on helppo löytää tarpeisiisi sopiva robotti imuri. Jos et ole vielä vakuuttunut, tässä on viisi ehdotonta syytä, miksi sinun pitäisi hankkia paras robotti imuri 2022.

5 hyvää syytä ostaa robotti imuri

Kaiken kaikkiaan robotti imurin pitäisi helpottaa elämääsi. Tässä on viisi tärkeintä syytä, miksi robotti imuri on hyvä olla.

 1. robotti imurin energiankulutus on alhaisempi kuin tavallisten pölynimureiden.
 2. robotti imuri imuroi automaattisesti, joten sinulla on enemmän aikaa muihin asioihin.
 3. robotti imuri ei vaadi valvontaa. Se tekee kaiken itse, eikä sinun tarvitse edes olla kotona, kun robotti imuri on käynnissä.
 4. robotti imuri sopii hyvin kapeisiin ja hankaliin paikkoihin, koska se on pienempi ja litteä.
 5. robotti imuri sopii kotitalouksiin, joissa on karvaisia lemmikkejä, koska se voidaan asettaa imuroimaan säännöllisesti ja keskittymään erityisen likaisiin alueisiin.

Miksi valita robotti imuri?

robotti imuri on sinua varten, jos haluat kotisi olevan puhdas, mutta et ole kovin innokas imuroimaan.

robotti imuri sopii myös niille, joilla on erityisen kiireinen elämä. Voit esimerkiksi valita ohjelmoitavan mallin, jossa on sovellusohjaus, jotta voit asettaa sen imuroimaan, kun olet töissä.

Jos joudut imuroimaan usein, koska sinulla on lapsia ja/tai lemmikkejä, robotti imuri on myös todella hyvä vaihtoehto, jos varmistat, että valitset robotti imurin koirankarvoille tai lemmikeille yleensä.

Se on ihanteellinen myös niille, joiden on syystä tai toisesta vaikea liikkua talossa vamman tai iän vuoksi.

Ja tietysti se on täydellinen, jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka pitävät imurointia todella tylsänä ja käyttäisivät mieluummin aikaa johonkin muuhun!

12 asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen robotti imurin ostamista

Nykyään on monia malleja, joista valita. Nykyaikaisissa robotti-imureissa on nykyään monenlaisia ominaisuuksia ja toimintoja, jotka kaikki helpottavat elämääsi. Tarpeistasi riippuen voit kuitenkin tyytyä yksinkertaisempiin robotti-imureihin, joissa ei ole liikaa ominaisuuksia. Loppujen lopuksi monet ominaisuudet merkitsevät usein myös kalliimpaa hintaa. Toisaalta se on todella hyvä sijoitus, jos ominaisuudet tekevät kaikenlaista työtä puolestasi.

Oikeanlaisen löytämiseksi sinun on ensin otettava huomioon joitakin asioita. Korvaako se perinteisen pölynimurin? Vai haluatko silti käyttää tavallista pölynimuria silloin tällöin, mutta tarvitset robotti imurin pitämään pölypitoisuuden alhaisena pidempään?

Olemme tehneet siitä entistäkin helpompaa tarjoamalla helppokäyttöisen yleiskatsauksen kaikesta, mitä sinun tulisi ottaa huomioon ennen robotti imurin ostamista.

 1. Pitäisikö sen olla täysin automaattinen (automaattinen tyhjennys, lataus, lattianpesu)?
 2. Haluatko hallita sitä sovelluksen kautta?
 3. Pitääkö sen soveltua erityisesti allergikoille?
 4. Pitäisikö sen soveltua erityisesti koteihin, joissa on yksi tai useampi lemmikki?
 5. Kuinka kauan ja kuinka monta neliömetriä sen pitäisi kestää?
 6. Kuinka suuri pölysäiliön pitäisi olla?
 7. Kuinka nopeasti sen pitäisi pystyä latautumaan?
 8. Pitäisikö sen pystyä myös pesemään lattiat vai vain imuroimaan?
 9. Kuinka paljon pölyä se voi tuottaa?
 10. Pitääkö sen kestää korkeat ovikynnykset?
 11. Pitäisikö sen pystyä sopeutumaan ympäristöönsä aika ajoin?
 12. Käytetäänkö sitä kodissa, jossa on portaita ja lattioita?

Nämä ovat kysymyksiä, jotka sinun tulisi kysyä itseltäsi ennen robotti imurin ostamista. Mutta kun olet miettinyt asiaa, on paljon helpompi löytää tarpeisiisi sopiva laite.

Seuraavassa keskitymme näihin näkökohtiin ja käsittelemme yksityiskohtaisesti eri toimintoja ja ominaisuuksia, jotta sinulla on parhaat valmiudet valita ominaisuudet, jotka helpottavat elämääsi ja arkeasi huomattavasti.

robotti imuri, jossa on moppitoiminto

Perinteinen pölynimuri, kuten me sen tunnemme, ei pysty pesemään lattioita, eikä kaikissa robotti-imureissa ole märkämoppia, jolla voidaan poistaa nestettä lattialta. Sen sijaan ne on pyyhittävä perusteellisesti, jos ne sattuvat törmäämään veteen tai kaatuneeseen maitoon ja mehuun, kuten tavallinen pölynimuri.

Parhaat robotti imurit voivat kuitenkin tehdä molemmat tehtävät puolestasi. Voit hankkia moppitoiminnolla varustetun robotti imurin, joka on nimensä mukaisesti sekä robotti imuri että lattianpesuri. Jos haluat säästää paljon aikaa ja välttää manuaalisen työn tekemisen, lattian jynssäystoiminnolla varustettu robotti imuri on varmasti hyvä ratkaisu.

Moppitoiminnolla varustettu robotti imuri on varustettu vesisäiliöllä, joka on täytettävä vedellä ja sopivalla puhdistusaineella. Niissä on myös moppi tai mikrokuituliina, joka on kiinnitetty robotti imuriin.

On kuitenkin eroa siinä, miten perusteellisesti ne puhdistavat lattian. Jotkin robotti imurit pyyhkivät lattian kostealla liinalla, mikä sopii hyvin, jos haluat pintapyyhkiä lattian ja poistaa vain pahimman lian.

Voit kuitenkin hankkia myös robotti-imureita, joissa on tärisevä moppijärjestelmä tai järjestelmä, joka pyörittää moppia jäljitellen tapaa, jolla moppaisit lattian, jos moppaisit sen käsin. Nämä kaksi järjestelmää soveltuvat paremmin itsepäisempien tahrojen poistamiseen.

Jotkin hybridirobotti imurit eli robotti imurit, jotka sekä imuroivat että pesevät, saattavat joutua suojaamaan mattoja, koska ne eivät erota kovia lattioita ja räsymattoja toisistaan.

Jos haluat välttää tämän, osta robotti imuri, jossa on automaattinen mopin nostotoiminto. Se tunnistaa pinnan tyypin ja nostaa mopin ylös, kun se saavuttaa maton.

Voit myös valita moppitoiminnolla varustetun robotti imurin, joka voi imuroida ja pestä samanaikaisesti, jolloin sinun ei tarvitse käynnistää sitä kahdesti – kerran imurointia ja toisen kerran pesua varten.

Puhdistusasema

Aivan kuten voit hankkia puhdistusalustan, joka tyhjentää robotti imurin pölystä (lue lisää alla), voit hankkia moppitoiminnolla varustetulle robotti imurille myös puhdistusaseman. Siinä on kolme kätevää toimintoa:

 1. Automaattinen vedentäyttö
 2. Automaattinen mopin pesu
 3. Mopin automaattinen kuivaus

Automaattinen vedentäyttö

Kun robotti imuri on mopannut lattian, se ajaa siivousasemalleen. Siellä vesisäiliö täyttyy automaattisesti vedellä, joten sinun ei tarvitse miettiä sitä joka kerta, kun se on ollut käytössä. Suuri vesisäiliö on siis täytettävä vain silloin tällöin, mikä tekee työstäsi paljon helpompaa.

Automaattinen mopin pesu

Vesisäiliön täyttämisen lisäksi moppi pestään myös puhdistusasemalla käytön jälkeen. Tämä on erityisen tärkeää, koska moppi likaantuu ja siihen saattaa kerääntyä paljon bakteereja. Tämä voi myös johtaa pahoihin hajuihin, mikä ei tietenkään ole robotti imurin tarkoitus.

Mopin automaattinen kuivaus

Kun moppi on puhdistettu, puhdistusasema lämmittää mopin. Näin se kuivuu nopeammin. Tämä puolestaan estää moppia pysymästä kosteana, mikä voi myös johtaa bakteerien, pahan hajun ja pahimmassa tapauksessa homeen muodostumiseen.

Robottipölynimuri lemmikkieläinten kotitalouksiin

robotti imuri on ihanteellinen, jos sinulla on yksi tai useampi lemmikki. Lemmikkieläinten tiedetään irtoavan karvoja, ja lemmikkieläintyypistä ja rodusta riippuen ne voivat irtoaa todella suuria määriä karvoja, jolloin koti on imuroitava päivittäin, mikä on tietenkin aikaa vievää.

Jos jollakin perheenjäsenistä on myös allergioita, mutta et halua olla ilman rakkaita lemmikkejäsi, robotti imuri on todella fiksu tapa pitää talo mahdollisimman puhtaana pölystä ja karvoista.

Kaikki robotti imurit eivät kuitenkaan sovellu yhtä hyvin lemmikeille. Seuraavat asiat on syytä huomioida.

Harjatyyppi ja imuteho

Tärkeintä on tarkastella harjaa ja imutehoa. Tämä tarkoittaa, että harjan pitäisi olla hyvä suuremmille hiusmäärille ja että kyseinen robotti imuri pystyy imemään pidemmät hiukset. On myös fiksua valita robotti imuri, jossa on suurempi pölysäiliö, jota ei tarvitse tyhjentää liian usein, jotta saat varmasti kaikki hiukset pois joka kerta!

Joissakin iRobotin robotti-imureissa on kumiharjat, jotka soveltuvat erityisesti lemmikkien karvoille. Erityisesti koirien karvat voivat olla pitkiä, ja kumiharjat ovat tässä tapauksessa eduksi! Kumiharjat on suunniteltu keräämään enemmän pölyä ja likaa, ja ne ovat siksi erityisen hyviä koirankarvoille.

Melutaso lemmikkieläimille

Käsittelemme äänitasoja yleisesti jäljempänä, mutta lemmikkieläinten osalta on tärkeää harkita, onko hiljainen malli parempi, jos robotti imuri on käytössä pitkiä aikoja kerrallaan. Ihmisten tapaan jatkuva melu ja äänisaasteet voivat stressata eläimiä, ja jos käytät robotti imuria usein, kun sinä ja/tai lemmikkisi olette kuuloetäisyydellä, on selkeä etu valita malli, jonka äänitaso on matalampi.

Haluatko olla kotona?

Jos sinulla on lemmikkieläimiä, jotka voivat vahingoittua millään tavoin robotti imurin ollessa käynnissä, älä koskaan jätä rakkaitasi valvomatta robotti imurin ollessa käynnissä, ellet voi eristää aluetta siten, että eläimet eivät pääse sinne eivätkä ne pääse robotti imuriin käsiksi. Yleissääntönä suosittelemme kuitenkin, että pysyt kotona ja valvot robotti imuria, jos sinulla on lemmikkejä.

Suodatin robottipölynimuriin

Useimmissa robotti-imureissa on suodattimet, mutta robotti imurin suodatintyyppi riippuu valitsemastasi robotti imurista. Sillä ei ole väliä, minkälaisen suodattimen valitset, sillä yleensä on eroja siinä, miten hyvin ne suodattavat mikrohiukkasia.

Jos sinulla on allergioita, valitse ehdottomasti malli, jossa on allergiasuodatin.

HEPA-suodatin

HEPA-suodattimet suodattavat erityisen tehokkaasti pölyn pieniä hiukkasia. Ne sieppaavat 99,97 % jopa 0,3 mikronin kokoisista hiukkasista. Ne varmistavat myös, että pölyhiukkaset ja lika pysyvät säiliön sisällä. Siksi tämäntyyppinen suodatin sopii erityisen hyvin allergikoille tai jos joku taloutesi jäsenistä kärsii allergioista.

Mikrosuodatin

Mikrosuodatin pidättää mikrohiukkaset, jotta ne eivät leviä ympäri kotia.

Nämä kaksi suodatinta ovat siis samankaltaisia, mutta erona on se, että HEPA-suodatin on tehokkaampi ja pidättää paremmin mikrohiukkasia imuroinnin aikana.

Jos kenelläkään kotitaloudessasi ei ole allergioita, voit valita robotti imurin, jossa on mikrosuodatin.

Vaihdettavat ja pestävät suodattimet

Monet ihmiset luulevat virheellisesti, että suodattimet ovat sama asia kuin tyhjiöpussit, mutta näin ei ole.

Tavallisessa pölynimurissa on yleensä pussi, johon pöly kerääntyy. Kun robotti imuri on täynnä, pussi on poistettava ja vaihdettava. Nykyään on kuitenkin olemassa pölynimureita, jotka eivät käytä pusseja, vaan keräävät pölyn, lian ja roskat säiliöön.

Sama pätee robotti imuriin. Se on kuitenkin varustettu suodattimella, joka pidättää pölyhiukkaset.

Kaikki suodattimet on poistettava jonkin ajan kuluttua, mutta jotkut robotti imurit vaativat suodattimen vaihtamista, mutta toisissa robotti-imureissa suodatin voidaan puhdistaa astianpesukoneessa ja käyttää uudelleen.

Voit lukea alta lisää siitä, miten robottipölynimuria ja suodatinta huolletaan ja puhdistetaan. Jos olet erityisen huolissasi ympäristöstä, kannattaa valita malli, jossa käytetään pestäviä suodattimia.

Jos valitset robotti imurin, jossa on pestävät suodattimet, säästät myös rahaa pitkällä aikavälillä, koska sinun ei tarvitse ostaa jatkuvasti uusia suodattimia robotti imuriin. Tämä kannattaa ottaa huomioon, sillä robotti imuri ei pysty pidättämään samaa määrää pölyä kuin tavallinen pölynimuri, joten suodatin on vaihdettava useammin kuin tavallisessa pölynimurissa, joka on myös kalliimpi.

Akun kesto ja latausaika: Kuinka suuri kotisi on?

Eri robotti imurien akku ja latausaika vaihtelevat yleensä. Keskeinen tekijä on kotisi koko, sillä mitä suurempi kotisi on, sitä kauemmin robotti imurin on toimittava.

Tarkista siis aina valitsemasi robotti imurin tekniset tiedot varmistaaksesi, että se täyttää vaatimuksesi.

Työalue

robotti imuri voi keskimäärin kattaa 183 m2:n alueen yhdellä latauksella. Jos sinulla on suurempi koti, kannattaa valita malli, joka kattaa suuremman alueen yhdellä latauksella, tai hankkia robotti imuri, jossa on lataus- ja jatkotoiminto. Lue lisää tästä ominaisuudesta alla.

Toiminta-aika

Useimpien robotti-imureiden käyttöaika voi olla 75-180 minuuttia, mikä voi olla merkittävä ero. Jos kotisi on hyvin suuri, valitse robotti imuri, jonka akkku kestää kauan, jotta robotti imuri pystyy käsittelemään kaikki lattiat ja pinnat ilman latausta.

Jos sinulla on kuitenkin pienempi asunto tai koti, voit ehkä tyytyä lyhyempään akun kestoon ja harkita investoimista älykkäisiin ominaisuuksiin.

Latausaika

Myös latausaika vaihtelee malleittain. Saatat ajatella, että se ei ole tärkeintä, vaan tärkeintä on, että se puhdistaa hyvin ja saa kaiken pölyn pois. Tämä on tietenkin totta, mutta jos käytät robotti imuria paljon ja usein, ehkä jopa useita kertoja päivässä, on todella fiksua hankkia robotti imuri, joka latautuu nopeasti, jotta sinun ei tarvitse seisoskella odottamassa, että robotti imuri on taas käyttövalmis. Siivoaminen vain kestää kauemmin, mutta on myös vaara, että imurista tulee häiriötekijä.

Lataa ja jatka toimintaa

Jos kotisi on niin suuri, että robotti imuri ei pysty kattamaan koko aluetta yhdellä latauksella, valitse robotti imuri, jossa on lataus- ja jatkotoiminto.

Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että robotti imuri muistaa, mihin se jäi, kun on aika ladata. Jos näin käy, se ajaa itse telakointiasemalle ja lataa tarvittaessa ja palaa sitten takaisin jatkamaan työtään siitä, mihin se latauksen jälkeen jäi. Näin sinun ei tarvitse seurata, missä robotti imurisi on käynyt ja missä se on vielä imuroitava, mikä on erityisen fiksua, jos sinulla on monta huonetta ja mahdollisesti useampi kuin yksi tai kaksi kerrosta.

Oven kynnykset ja portaat: miten kotisi on sisustettu?

Tapa, jolla kotisi on sisustettu, vaikuttaa siihen, miten robotti imuri puhdistaa kotisi. Siksi on tärkeää miettiä kotisi pohjaratkaisua, kun valitset oikean robotti imurin tarpeisiisi.

Lattiatyypit ja imuteho

Jotkin lattiatyypit vaativat enemmän imua kuin toiset. Yleensä robotti imurit toimivat parhaiten ja ovat tehokkaampia kovilla lattioilla. Mutta jos sinulla on paljon mattoja, on nyt mahdollista löytää malli, joka toimii hyvin paksujen ja karheiden mattojen kanssa. Erityisesti mattojen kanssa on edullista valita robotti imuri, jossa on erittäin voimakas ja hyvä imuteho. Tämä mitataan yleensä kilopascaleina. Jos haluat olla varma tehokkaasta imusta, valitse kolmen ja viiden kilopascalin välille. Mutta mitä suurempi kilopascal, sitä parempi imu.

Oven kynnykset

Jos sinulla on korkeat kynnykset, on ehdottoman tärkeää löytää robotti imuri, joka pystyy ylittämään kynnykset, jottei robotti imurisi jää jumiin yhteen huoneeseen ja sinun tarvitse siirtää sitä itse.

Jos haluat olla täysin varma, voit tietysti myös poistaa kynnyksen kokonaan tai tehdä pieniä luiskia, jotta robotti imurisi voi helposti kulkea edestakaisin kynnysten yli, mutta kaikki eivät halua muuttaa kotiaan vain robotti imurin vuoksi.

Onneksi voit saada robotti-imureita, jotka soveltuvat paremmin korkeammille kynnyksille kuin toiset, joten jos tämä on huolenaiheesi, tarkista aina tekniset tiedot, sillä niissä ilmoitetaan tyypillisesti, mitä kynnyskorkeutta kyseinen robotti imuri voi käsitellä.

Jos kodissasi on paljon portaita, harkitse robotti imurin siirtämistä niin, että sitä voidaan käyttää kaikissa kerroksissa. Voit myös käyttää sitä vain yhdessä kerroksessa ja hoitaa loput tavallisella pölynimurilla. Saatat haluta asentaa kotiisi useita robotti-imureita, joilla kullakin on oma puhdistettava alueensa.

Porrasanturit

Jos kodissasi on portaat ja haluat käyttää robotti imuria pohjakerroksen yläpuolella, on tärkeää joko suojata portaat tai varmistaa, että robotti imuri on varustettu portaiden tunnistimilla, jotka estävät robotti imuria putoamasta portaita alas ja rikkoutumasta.

Huonona puolena on tietysti se, että robotti imuri ei imuroi kaikkia talon portaita. Sinun on siis käytettävä tavallista pölynimuria.

robotti imurin paino

Useimmat robotti imurit eivät paina paljoa, ja niitä on helppo liikutella. Jos kuitenkin päätät siirtää robotti imuria lattialta toiselle, sinun kannattaa silti tarkistaa robotti imurin kokonaispaino. Näin voit olla varma, ettei se ole liian raskas sinulle – varsinkin jos joudut siirtämään sitä paljon. robotti imurin ideahan on säästää kehoasi.

Melutaso: kuinka äänekäs robotti imuri voi olla?

Riippuen siitä, minkä robotti imurin valitset, myös äänitaso vaihtelee, ja voit saada robotti-imureita, joissa on matala tai korkea äänitaso. Parhaiden robotti-imureiden melutaso on yleensä suhteellisen alhainen, joten ne eivät häiritse kodin elämää.

Kaikkien robotti imurien äänitaso mitataan desibeleinä (dB), ja mitä pienempi desibeli on, sitä vähemmän ääntä robotti imuri aiheuttaa. Äänitasot voivat vaihdella 58-75 desibeliin.

Voi olla hieman vaikeaa tietää, mitä eri äänitasot vastaavat ja kuinka paljon ne todella aiheuttavat melua, joten olemme koonneet sinulle kätevän pienen yleiskatsauksen.

35-40 dB = hiljainen jääkaappi

50 dB = Puhe ja melu avokonttorissa

60 dB = tavallinen keskustelu

65 dB = keskimääräinen liesituuletin

74 dB = tavallinen pölynimuri

80 dB = hiustenkuivaaja

98 dB = pora

110 dB = musiikki diskossa

Muista, että edellä mainitut arvot ovat tietenkin suuntaa-antavia, sillä myös muiden koneiden melutaso vaihtelee. Muiden tuttujen äänien melutasojen tunteminen auttaa kuitenkin tekemään paremman vertailun, kun valitset parasta robotti imuria.

Huomaa myös, että vertailu-taulukon äänitasot perustuvat robottipölynimurin imuroinnin aikana aiheuttamaan ääneen. Siinä ei oteta huomioon melutasoa, kun laite menee telakointiasemaan tyhjentämään säiliötä tai kun sitä puhdistetaan puhtaassa alustassa tai puhdistusasemassa.

Mikä äänitaso sopii sinulle?

Useimpien robotti-imureiden äänitaso on noin 60 desibeliä, mikä vastaa kahden ihmisen välistä normaalia keskustelua.

Saatat ajatella, että äänitaso ei ole sinulle niin tärkeä, koska et ehkä odota olevasi kotona, kun laite on käynnissä, jolloin voit keskittyä muihin toimintoihin ja ominaisuuksiin. Koska jos et ole kotona, kun se imuroi, se ei tietenkään häiritse sinuakaan.

Toisaalta, jos sinulla on lemmikkejä, jotka ovat kotona, kun se on käynnissä, tai jos olet kotona suurimman osan ajasta, kun se imuroi, hiljainen robotti imuri on selkeä etu, jotta siitä ei tule sinulle haittaa. Loppujen lopuksi sen on tarkoitus tehdä jokapäiväisestä elämästäsi helpompaa ja mukavampaa, eikä ärsyttävä melu yleensä auta saavuttamaan tätä.

Tietenkään et voi välttää jonkinlaista melua robotti imuria käytettäessä, aivan kuten perinteisetkin imurit aiheuttavat melua. Voit kuitenkin löytää mallin, joka pitää suhteellisen vähän ääntä. Esimerkiksi robotti imurin testivoittajan desibelitaso on 60 desibeliä, mikä vastaa tavallista keskustelua.

On kuitenkin myös robotti-imureita, joiden äänitaso on vieläkin alhaisempi, esimerkiksi iRobot Roomba J7+, jonka äänitaso on testissä robotti-imureista alhaisin, 54 desibeliä. Jos välität melutasosta, ehkä siksi, että työskentelet kotoa käsin, tai haluat mieluummin olla kotona, kun se imuroi, jotta voit pitää sitä silmällä, paras robotti imuri sinulle saattaa olla hiljainen malli. Ja tietysti etuna on, että toisin kuin tavallinen pölynimuri, se tekee työn puolestasi!

Pölysäiliön tilavuus

Pölysäiliön koolla ei todellakaan ole merkitystä. Itse asiassa mitä pienempi kanisteri on, sitä useammin robotti imuri on tyhjennettävä, aivan kuten perinteiset pölynimurit.

Eri robotti-imureiden pölysäiliön tilavuus vaihtelee. Jos kotisi on suurempi tai sinulla on suuri tarve imuroida usein – ehkä siksi, että sinulla on lemmikkieläimiä – kannattaa valita robotti imuri, jossa on suurempi säiliö, jotta sinun ei tarvitse tyhjentää sitä imuroinnin aikana ja ennen kuin se on lopettanut kyseisen alueen puhdistamisen.

Jos pölysäiliö ei ole tarpeeksi suuri, on vaarana, että se pyörii turhaan ympäriinsä keräämättä pölyä. Tämä tarkoittaa, että puhdistus kestää kauemmin.

Se kestää myös kauemmin, jos se on tyhjennettävä lyhyellä varoitusajalla tai jos se imuroi, kun olet poissa, etkä voi tyhjentää pölysäiliötä, ennen kuin pääset kotiin.

Tarkista siis tekniset tiedot huolellisesti ennen robotti imurin ostamista ja osta malli, joka pystyy vastaamaan kotisi neliömäärää. Jos olet muuttamassa lähiaikoina tai harkitset muuttoa, voi olla hyvä ajatus odottaa, kunnes olet varma neliömetreistä, joihin aiot käyttää robotti imuria, jotta sinun ei tarvitse ostaa uutta robotti imuria muuton jälkeen.

Automaattinen ja manuaalinen tyhjennys

Voit valita pölynimurin, joka tyhjenee automaattisesti, kun se on täynnä. Tämän etuna on tietenkin se, että sinun ei tarvitse tehdä sitä, mutta myös se, että voit asettaa robotti imurin imuroimaan, kun olet poissa kotoa, ilman huolta siitä, että pölysäiliö täyttyy, ennen kuin imurointi on valmis.

Mukavat lisäominaisuudet

Edellä mainitut ominaisuudet ovat olennaisia ominaisuuksia, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, kun etsit itsellesi sopivaa robotti imuria.

Markkinoiden parhaissa robotti-imureissa on paljon todella siistejä ominaisuuksia, jotka helpottavat elämääsi entisestään. Olemme koonneet alle muutamia lisäominaisuuksia, jotka helpottavat elämääsi entisestään, jotta saat robotti imuristasi kaiken irti.

Älykkäät ominaisuudet

Useat parhaista robotti-imureista on varustettu niin sanotuilla älykkäillä ominaisuuksilla, kuten ääniohjauksella.

Ne voivat muodostaa yhteyden Amazonin Alexa- tai Google Assistant -ääniohjaukseen, joten sinun ei tarvitse edes avata sovellusta robotti imurin ohjaamiseen. Yleensä ääniohjaus sisältää komentoja, kuten käynnistys, pysäytys, tauko ja telakointi, mikä tarkoittaa, että laite ajaa telakointiasemaansa ja latautuu.

Tarjolla on kuitenkin myös kehittyneempiä äänikomentoja, joiden avulla se voi imuroida tiettyjä huoneita. Jos esimerkiksi haluat, että se imuroi keittiön, voit vain pyytää sitä tekemään niin.

On kuitenkin hyvä tietää, että tämäntyyppinen komento voidaan määrittää vain robotti-imureihin, jotka voivat kartoittaa kotisi.

Huonekartoitus vs. anturit

Voit hankkia robotti-imureita, joissa on anturit tai älykäs kartoitus.

Anturit ovat itse robotti imurissa ja varmistavat, ettei se törmää esineisiin tai huonekaluihin.

Kartoitustekniikka on puolestaan älykäs tekniikka, jossa robotti imuri oppii huoneesi ja muistaa sitten, missä kaikki huonekalut ovat.

Joissakin robotti-imureissa on suuri muisti, ja ne voivat kartoittaa useita huoneita ja jopa useita kerroksia, joten voit käyttää niitä missä tahansa kodissasi.

Automaattinen päivitys esteiden varalta

Automaattinen kartoitus on ohjelmoitava. Usein tämä tapahtuu siten, että pölynimuri skannaa alueet ensimmäisellä kerralla ja painaa pohjapiirroksen mieleen. Lisäksi joissakin tuotteissa on älykäs päivitys, joka estää leluihin ja johtoihin törmäämisen, jos ne jäävät jonain päivänä lojumaan.

Tämä on erityisen fiksua, jos et halua käyttää paljon aikaa siivoamiseen ennen kuin asetat robotti imurin imuroimaan.

Integroitu kamera

On myös mahdollista saada robotti-imureita, joissa on integroitu kamera, joka voi ottaa kuvia matkan varrella, jotta voit seurata imurointia. Esimerkiksi iRobot Roomba J7+ -robotti imurissa on kamera. Jos se törmää vieraaseen esineeseen, kuten leluun, se ottaa kuvan ja lähettää sen sinulle siihen liittyvän sovelluksen kautta. Sen jälkeen voit päättää, miten sen pitäisi reagoida ja pitäisikö sen välttää kyseistä aluetta tulevaisuudessa.

Tämä on erityisen hyödyllistä, jos remontoit tai sisustat kotiasi usein uudelleen.

Pölysäiliön ilmaisin

Automaattinen tyhjennys ei ole välttämätön, varsinkin jos olet yleensä kotona imuroinnin aikana. Joka tapauksessa on fiksua, että pölysäiliön täyttymisestä kertoo merkkivalo.

Kun pölysäiliö on täynnä, robotti imuri ei voi enää imuroida tehokkaasti. Siksi se on tyhjennettävä, jos haluat varmistaa, että se saa mahdollisimman paljon pölyä.

Puhdas pohja ja automaattinen tyhjennys

Joihinkin robotti-imureihin on saatavana myös puhdas pohja, joka on robotti imurin ulkoinen pölysäiliö.

Kun robottipölynimuri on täynnä, se yksinkertaisesti juoksee puhtaaseen pohjaan tyhjentääkseen säiliön liasta ja roskista. Katso esimerkiksi iRobot Roomba i7550+, joka ajaa itsensä telakointiasemalle, josta se tyhjenee automaattisesti ulkoiseen pölysäiliöön. Sinun ei siis tarvitse tyhjentää sitä itse monta kertaa viikon aikana.

On hyvä tarkastella ulkoisen pölysäiliön kokoa ja sitä, kuinka monta kertaa robotti imuri voidaan tyhjentää, ennen kuin ulkoinen säiliö on tyhjennettävä.

Ajastintoiminto

Ajastintoiminnon avulla voit ohjelmoida pölynimurin työskentelemään sinulle sopivina aikoina. Itse asiassa voit ohjelmoida sen toimimaan, kun olet töissä, haet lapset päiväkodista tai ulkoilutat koiraa – se on hauskempaa, eikö olekin?

Sovellus tai kaukosäädin

Monet robotti imurit toimivat nykyään myös sovelluksella, jonka voit ladata kännykkääsi, joten voit käyttää puhelintasi eräänlaisena kaukosäätimenä ja ohjata robotti imuria myös silloin, kun et ole kotona.

Jyrkänteiden välttämistekniikka

Cliff avoidance -tekniikka on porrasanturi, joka tunnistaa antureiden avulla, milloin robotti imurisi on vaarassa pudota portaissa. Tämä ominaisuus on erityisen kätevä ja lähes välttämätön, jos kodissasi on portaita ja haluat asettaa robotti imurin toimimaan lattialla, jossa portaita ei voi sulkea.

Kuinka pitää koti puhtaana ja pölyttömänä

Kodin siivoaminen voi tuntua ylivoimaiselta. Koti muuttuu nopeammin likaisemmaksi, jos teitä on paljon, jos teillä on lapsia ja/tai jos teillä on koira, kissa tai muu lemmikki, jolla on turkki ja pitkät hiukset. Koska sekä ihmiset että eläimet irtoavat karvoja, jotka vaativat ylimääräistä puhdistusta, jos haluat pitää talosi puhtaana. Lemmikkieläinten siivoaminen voi tuntua loputtomalta taistelulta, sillä lemmikkieläimet vain likaavat kaiken uudelleen seuraavana päivänä.

Onneksi voit tehdä jotakin pitääkseen kotisi puhtaana pidempään – olipa sinulla sitten robotti imuri, kannettava pölynimuri tai tavallinen pölynimuri.

Mutta kun sinulla on lemmikkejä, robotti imuri voi todella tulla apuun ja olla valtava apu taistelussa likaa, likaa ja karvoja vastaan!

Seuraavassa kerrotaan, mitä voit tehdä, jotta koti pysyy mahdollisimman puhtaana ja pidempään.

Imuroi usein ja vähintään kerran viikossa

Pölyä on kaikkialla, ja liikkuessamme potkaisemme tiedostamattamme pölyä yhteen paikkaan, joka sitten putoaa ja laskeutuu jonnekin muualle. Pölystä ei pääse koskaan kokonaan eroon, mutta jos haluat vähentää sitä, imuroi vähintään kerran viikossa.

MUTTA jos sinulla on lemmikkejä, on usein tarpeen imuroida vielä useammin. Jos sinulla on kissoja, erityisesti pitkäkarvaisia, on hyvä imuroida useita kertoja viikossa. Jos sinulla on yksi tai jopa useampi koira, voit odottaa, että joudut ottamaan pölynimurin esiin joka toinen päivä ja imuroimaan talon eniten käytetyt huoneet ja alueet kunnolla.

Siksi robotti imuri on älykäs. Yhtäkkiä päivittäinen imurointi ei olekaan ongelma.

Pyyhi pinnat ensin

Pinnoilla on aina pölyä. Jos sinulla on koira tai kissa, tummissa huonekaluissa näkyy pian tassunjälkiä, varsinkin jos et pyyhi usein pölyjä.

Pyyhi pölyt talosta kostealla liinalla ennen imurointia. Tämä koskee kaikkia kodin pintoja, kuten huonekaluja, pöytiä, valaisimia, paneeleita, jopa kasvit keräävät pölyä ja ne on pyyhittävä säännöllisesti! Muuten vaarana on, että pöly nousee imuroinnin jälkeen juuri puhdistettuun lattiaan, ja sinun on mentävä sen perään uudestaan.

Vältä avoimia kaappeja

Kun tavarat ovat esillä, ne myös pölyyntyvät nopeammin. Laita tavarat kaappeihin, jotka voidaan sulkea.

Jos haluat, että tavarat ovat edelleen näkyvissä, kuten isovanhemmiltasi perimäsi kaunis setti tai kaikki hienot kirjasi, voit harkita lasiovien asentamista kirjahyllyihisi. Näin ne ovat edelleen näkyvissä, mutta ne eivät kerää niin paljon pölyä. Estät myös lemmikkieläinten pääsyn niihin.

Vältä liikaa rihkamaa ja koriste-esineitä.

Kaikki esillä oleva kerää pölyä. Pidä siis esineet mahdollisimman vähissä ja pyyhi pölyt säännöllisesti.

Siivoa jälkesi – joka kerta

Tiedämme, että se voi olla melkoinen koettelemus, mutta kodin pitäminen siistinä on paljon helpompaa, jos siellä ei ole paljon tavaraa lojumassa. Laita irtonaiset tavarat laatikkoon – eikö meillä kaikilla ole laatikko, jossa on paristoja, kolikoita ja muuta roinaa? – Ja varmista, että laitat vaatteet ja tavarat pois, kun olet käyttänyt niitä. Näin ne eivät kerää pölyä, ja huoneiden siivoaminen on paljon helpompaa, koska niitä ei tarvitse liikutella imuroinnin aikana, mikä myös auttaa pölyttämään paljon pölyä.

Jos robotti imurissa on älykäs kartoitus, joka havaitsee automaattisesti muutokset ja esteet, se yksinkertaisesti liikkuu kelluvien esineiden ympärillä. Tämä on tietysti fiksua, sillä vältät rikkomasta tavaroitasi tai robotti imuria, mutta et myöskään pääse puhdistamaan sen alta. Ja mitä kauemmin tavarat lojuvat siellä, sitä pölyisempiä ne ovat. On siis itse asiassa helpompaa vain laittaa se pois.

Ja jos teet sen järjestelmällisesti, sinun ei tarvitse käyttää paljon aikaa siivoamiseen myöhemmin. On vaikeampi motivoida itseäsi siivoamaan, jos ympärillä on paljon tavaraa.

Vältä liikaa mattoja

Matot voivat olla niin kauniita kodissa ja auttaa luomaan kodikkaan ilmapiirin. Valitettavasti ne keräävät myös paljon pölyä, ja niitä voi olla vaikea saada täysin puhtaiksi.

Jos sinulla on pölyallergia, on itse asiassa parasta välttää mattoja kodissasi kokonaan. Jos haluat mattoparin, valitse sellainen, jossa ei ole pitkiä karvoja, joihin pöly ja muu lika voi tarttua ja piiloutua.

robotti imurien teknologian ansiosta ne lakaisevat enemmän kuin imevät. Siksi matot voivat olla erityinen haaste robotti-imureille. Murut eivät yleensä ole suuri ongelma, mutta hiuksia robotti imurin voi olla vaikea saada kiinni. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta, mutta on löydettävä mattoihin sopiva malli.

Muista, että matot on pestävä silloin tällöin. Jotkin matot mahtuvat pesukoneeseen, joten jos pesukoneesi on muuten riittävän suuri, tämä on selvästi helpoin vaihtoehto. Voit myös käydä pikaisesti lähimmässä kolikkopesulassa, jossa on yleensä isompia, teollisia pesukoneita.

Parhaat robotti imurit soveltuvat myös lattianpesuun ja mattojen pesuun. Varmista siis, että valitset robotti imurin, joka sopii mattotyypillesi, esimerkiksi varmistamalla, että se pääsee matolle eikä näe sitä esteenä.

Vältä liikaa tyynyjä ja peittoja.

Vaikka on mukavaa ja viihtyisää, kun on paljon koristetyynyjä ja paksu villahuopa, ne keräävät myös paljon pölyä. Järjestä ne niin, että sinulla on tarpeeksi kodikkuutta, mutta vältä täyttämästä koko taloa tyynyillä ja heittopeitteillä.

Valitse hyvä robottipölynimuri, jossa on tehokas suodatin

Eri robotti-imureiden suodattimien välillä on eroja. Jos kuitenkin haluat varmistaa, että pölyä ei vain kerätä mahdollisimman paljon, vaan että se pysyy sen jälkeen pölysäiliössä, sinun on varmistettava, että robotti imurissa on hyvä suodatin.

Jos noudatat näitä ohjeita, kodin siisteydestä tulee yhtäkkiä paljon helpompaa.

Miten välttää robotti pölynimurin merkit

Jotkin robotti imurit voivat jättää jälkiä tai naarmuja joutuessaan kosketuksiin listojen tai paneelien kanssa. Laadukkaiden tuotteiden kohdalla tämä ei ole ongelma, mutta on hyvä valita malli, jossa on ympärille kiinnitetty suojalista ja mahdollisesti myös malli, jonka väri ei hankaa pois.

Onneksi, jos olet epäonninen, apua on saatavilla ostettavien suojanauhojen muodossa. Se kiinnittyy itse robotti imuriin ja toimii eräänlaisena iskunvaimentimena ja suojana.

robotti imurin ylläpito

Kun olet käyttänyt rahaa robotti imuriin, on tietenkin hyödyllistä, jos se kestää pitkään. Ja mitä paremmin hoidat ja huollat sitä, sitä pidempi sen käyttöikä on.

Seuraavassa on muutamia yksinkertaisia ohjeita robotti imurin huoltoon:

Puhdista anturit.

Anturit estävät robotti-imureita törmäämästä esineisiin ja huonekaluihin. Ajan mittaan anturit voivat kuitenkin likaantua, eivätkä ne siksi toimi optimaalisesti. Puhdista ne lämpimään saippuaveteen kastetulla pehmeällä liinalla.

Puhdista tai vaihda suodattimet säännöllisesti.

Tarkista aina kyseisen robottipölynimurin käyttöohjeet, mutta yleensä suodattimet on joko harjattava puhtaiksi tai vaihdettava. Joissakin robotti-imureissa on pestävät suodattimet, jotka voidaan käyttää uudelleen, mikä on tietenkin parempi lompakolle ja ympäristölle!

Puhdistusharjat.

Ajan myötä lika, pöly ja hiukset jäävät harjaksissa kiinni. Varmista siis, että puhdistat ne.

Tyhjennä pölysäiliö säännöllisesti.

Jos robotti imurissasi ei ole automaattista tyhjennystoimintoa, sinun on seurattava säiliön pölypitoisuutta ja tyhjennettävä se tarvittaessa. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että se on tyhjennettävä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Pyörien puhdistaminen.

robotti imurissa on usein pyörät keskellä ja sivuilla. Puhdista pyörä keskeltä harjalla. Voit poistaa pienet karvat ja lian pinseteillä, jos ne eivät irtoa harjatessa. Tee sama sivupyörille. Joissakin malleissa ne voidaan poistaa. Jos näin on, voit puhdistaa ne pehmeällä, kostealla liinalla.

Voitele robotti imuri.

Käytä voiteluainetta, jotta kaikki komponentit ja osat liikkuvat moitteettomasti, muuten robotti imuri saattaa rikkoutua tai lattia vahingoittua. Poista ylimääräinen voiteluaine pehmeällä liinalla.

Hiilihapottomalla moottorilla tai ilman

Kuten muidenkin koneiden kohdalla, on mahdollista saada robotti imuri, jossa on hiilivapaa moottori. Perinteinen hiilimoottori tuottaa sähköä sillä hetkellä, kun hiili (jota muuten kutsutaan myös harjoiksi) koskettaa roottorin koskettimia. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että jonkinlaista kitkaa esiintyy, ja kitka tarkoittaa myös kulumista ajan myötä, mutta myös sitä, että energiaa käytetään vain tähän kitkaan.

Jos siis valitset mallin, jossa on hiiletön moottori, vältyt tältä kitkalta ja moottori on siten energiatehokkaampi. Lisäksi hiilettömän moottorin käyttöikä on pidempi, joten se vaatii vähemmän huoltoa, koska hiiltä ei tarvitse vaihtaa.

Hiilivapaalla moottorilla varustettu robotti imurimme testivoittaja, Electrolux PI92-6DGM, on juuri tällainen malli. Jos siis haluat varmistaa, että robotti imurisi kestää pitkään, sinun kannattaa valita tämä malli.

FAQ

Mikä robotti imuri on paras testissä?

Testin paras robotti imuri on iRobot Roomba i7 i7150. Sen älykäs 3-vaiheinen puhdistusjärjestelmä on tehokas ja täydellinen kaikelle lialle, pölylle ja pitkille hiuksille. Sitä voidaan käyttää myös ääniohjausavustajien ja vastaavan sovelluksen kanssa. Voidaan ohjelmoida jopa seitsemän päivää etukäteen!

Voiko robotti imuri puhdistaa lattian?

robotti imurimme testivoittaja ei voi pestä lattioita. Jos haluat tämän ominaisuuden, valitse niin sanottu hybridirobottipölynimuri, joka pesee joko mopilla tai robottipölynimuriin asetetulla liinalla. Joihinkin tuotteisiin on mahdollista ostaa puhdas pohja, joka puhdistaa mopin.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×