Paras spiraalileikkuri- Testin paras spiraalileikkuri 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Kenwood KAX700PL Spiralizer
TESTVINDER

Kenwood KAX700PL Spiralizer

Tämä Kenwood-spiraalileikkuri voittaa parhaan premium-luokan testin. Se on sähköinen leikkuri, jonka voit kytkeä Kenwood keittiökoneeseen, ja se tekee työn puolestasi. Tämä Kenwoodin spiraalileikkuri voittaa parhaan premium-version palkinnon. Se on myös sähköinen versio spiraalileikkuristä – testin…

Kenwood KAX700PL Spiralizer 1
Paras lopputulos

Kenwood KAX700PL Spiralizer

Lurch Super Spiralizer 2
Paras käsikäyttöinen ylellinen spiraalikone

Lurch Super Spiralizer

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lue spiraalileikkuritestimme, jossa tarkastelemme 3 parasta spiraalileikkuriä.

Hyvä spiraalileikkuri on loistava ja helppo lisä keittiöösi, jos haluat esimerkiksi parantaa terveellisiä elämäntapojasi, syödä enemmän vihanneksia tai vähentää spagetin ja hiilihydraattien kulutusta pääruokana yleensä. Spiraalileikkurilla, eli spiralizerilla voit helposti valmistaa herkullista kasvispastaa lähes mistä tahansa vihanneksesta, hedelmästä tai kasviksesta terveellisenä vaihtoehtona perinteiselle pastalle.

Testaamme markkinoiden 5 parasta spiraalileikkuria, jotta voit helposti löytää ensimmäisen ja seuraavan leikkurisi. Alla olevasta vertailutaulukosta saat helpon ja helposti lähestyttävän yleiskuvan eri tuotteista, niiden mahdollisuuksista sekä niiden eduista ja haitoista.

Alempana on osto-oppaamme, jossa korostamme eri parametreja, jotka kannattaa ottaa huomioon spiraalileikkurien ostossa.

Kenwood KAX700PL Spiralizer

Paras lopputulos

Kenwood KAX700PL Spiralizer

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sähköinen spiraalileikkuri – keittiökoneesi tekee työn puolestasi.
 • pros-icon.svg Irrotettavat, astianpesukoneessa pestävät osat
 • pros-icon.svg Mukana 5 terävää terää eri paksuuksilla
 • pros-icon.svg Turvakytkin

Detaljeret gennemgang

Tämä Kenwood-spiraalileikkuri voittaa parhaan premium-luokan testin. Se on sähköinen leikkuri, jonka voit kytkeä Kenwood keittiökoneeseen, ja se tekee työn puolestasi.

Miksi valita Kenwood KAX700PL Spiralizer -spiraalikone

Tämä Kenwoodin spiraalileikkuri voittaa parhaan premium-version palkinnon. Se on myös sähköinen versio spiraalileikkuristä – testin ainoa sellainen.

Koska se on sähköinen spiraalileikkuri, se toimii nopeammin kuin käsi-leikkuri ja sitä on erittäin helppo käyttää. Kenwood-spiraalileikkuri on täydellinen keittiössä, kun asiat on tehtävä nopeasti, ja samalla siinä on turvakytkin, joka tekee siitä erittäin turvallisen käyttää.

Se on yksi markkinoiden parhaista spiraalileikkureista, mutta se vaatii Kenwoodin keittiökoneen. Jos sinulla on sellainen, se on kuitenkin hyvä investointi, jos haluat syödä enemmän vihanneksia ja hedelmiä. Tässä Kenwood-spiraalileikkurissä on 5 erikokoista terää. Voit leikata paksuja suikaleita tai viipaleita, ohuita spiraaleja ja jopa viipaleita sekä hedelmistä, kuten omenoista, että vihanneksista, kuten sipuleista ja kurkuista.

Kiinnität Kenwood spiraalileikkurin itse laitteeseen. Kun haluat tehdä vihanneskierteitä nuudeleita tai muuta vastaavaa varten, käynnistä prosessori aivan kuin tekisit kaikkea muutakin. Ja 3-2-1 on vihanneksia ja hedelmiä erikokoisina spiraaleina tai viipaleina. Voit käyttää spiraaleja nuudeleissa, salaateissa tai jälkiruoissa. 

Lurch Super Spiralizer

Paras käsikäyttöinen ylellinen spiraalikone

Lurch Super Spiralizer

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 3 erilaista terää, jotka voidaan säätää eri millimetreihin.
 • pros-icon.svg Voidaan laittaa astianpesukoneeseen helppoa puhdistusta varten.
 • pros-icon.svg Imukupit pohjassa

Detaljeret gennemgang

Erityisen fiksua tässä Lurch SPiralizerissa on se, että voit säätää leikkuuterän paksuutta esimerkiksi sen mukaan, mitä vihanneksia tai hedelmiä käsittelet.

Miksi sinun pitäisi valita Lurch Super Spiralizer -spiraalihöylä?

Tämä Lurchin spiraalileikkuri on yksi markkinoiden parhaista malleista. Siinä on 3 erilaista leikkuuterää, jotka voit asettaa manuaalisesti. Tämä tarkoittaa, että voit todella hienosäätää kokoa ja tehdä siitä mieleisesi riippuen siitä, mitä vihanneksia tai hedelmiä käytät. Vihannekset ja hedelmät muuttuvat herkullisimmiksi spageteiksi tai pastaksi tämän spiraalileikkurin avulla, sillä saat vihannesspiraaleista juuri niin paksuja kuin haluat.

Tämä spiraalileikkuri toimii aivan kuten tämän testin ensimmäinen spiraalileikkuri. Laita esimerkiksi kurkku vartaaseen, kiinnitä varras koneeseen, käännä spiraalin kahvaa, ja ulos tulee vihannesspiraaleja. Yksinkertaista ja helppoa.

Sen pohjassa on imukupit, joten voit olla varma, että se ei liu’u, kun työskentelet sen kanssa. Kolme erilaista terää voidaan vaihtaa halutessasi, ja terät voi helposti säilyttää itse laiteen sisällä.

Eräs yksityiskohta on, että vihannekset tulevat ulos tämän spiraalileikkurien avulla vartaassa, kun olet muuttanut ne kauniiksi spiraaleiksi. Tämän ansiosta niitä on helppo käsitellä, ja se on lisäbonus, joka voi olla mukava, kun asiat on hoidettava nopeasti.

OXO Good Grips Spiralizer

Paras luksus spiraalileikkuri edullisesti

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo käyttää
 • pros-icon.svg Hyvä hinta
 • pros-icon.svg Astianpesukoneen kestävä
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää kannen kanssa tai ilman kantta

Detaljeret gennemgang

Tämän spiraalileikkurin avulla saat työkalun, joka on edullinen, astianpesukoneen kestävä ja jota voi käyttää monella eri tavalla.

Miksi valita OXO Good Grips -spiraalikone

Tämä OXO-spiraalileikkuri on käsikäyttöinen malli, joka on suunniteltu aivan kuten InnovaGoodsin spiraalileikkuri. Sen hinta on sopiva ja se on astianpesukoneen kestävä, joten sinun ei tarvitse huolehtia ylimääräisestä puhdistuksesta.

Se koostuu kannesta ja putken muotoisesta “pohjasta”, jonka keskellä on terä. Tähän laitetaan hedelmiä tai vihanneksia. Nokkelaa on se, että voit valita, käytätkö kantta. Voit esimerkiksi laittaa kannen kurpitsan päälle, mutta voit myös vain kääntää kurpitsaa pitämällä siitä kiinni. Kun haluat tehdä vihannesspiraaleja, kierrä joko kantta tai kurpitsaa. Se toimii kuten kynän teroitin, joten kuvittele, että teroitat kynää, ja voila – saat spiraaleja.

Voit käyttää myös hedelmiä, ja jos haluat käyttää pehmeitä hedelmiä, kannattaa laittaa kansi päälle. Näin voit paremmin hallita sitä. Riippuen siitä, mistä vihanneksista tai hedelmistä haluat tehdä jälkiruokaa, kasvispastaa tai lisukkeita, tarvitset lisää käsivoimaa.

Guide

Mitä spiraalileikkurilla voi tehdä?

Spiralizer toimii kuin pystysuuntainen viipalointikone, jolla voi tehdä paksuja suikaleita, hienoja spiraaleja, kauniita spiraaleja ja kaikkea siltä väliltä. Alkuperäinen suosittu spiraalileikkuri on peräisin japanilaisesta keittiöstä, jossa se keksittiin helpottamaan ruoanlaittoa keittiössä.

Vihanneksia, joita voit käyttää, ovat esimerkiksi bataatit, porkkanat, myskikurpitsa ja kurkut, omenat ja selleri. Lyhyesti sanottuna, voit tehdä herkullista ja helppoa kasvisspagettia, joko osana terveellistä elämäntapaa, vaihtelua pastan ja tavallisen spagetin sijaan. Spiralizerilla voit tehdä sekä hedelmistä että vihanneksista nuudeleita. Kurpitsasta valmistettu spagetti on myös helppo tapa varmistaa, ettet saa liikaa hiilihydraatteja.

Se on myös herkullinen tapa tarjoilla vihanneksia salaateissa. Monet vihannekset, erityisesti kovat vihannekset, jotka voivat näyttää houkuttelevammilta, kauniimmilta ja ruokahalua lisääviltä. Hienot suikaleet ja täydelliset spiraalit voivat piristää esimerkiksi porkkanoiden ja punajuurten ulkonäköä.

Sekä punajuurta että porkkanaa on pidettävä sitkeinä vihanneksina, ja eri vihannestyyppien kanssa tarvitaan hieman enemmän vaivaa.

Jos haluat pienempiä vihannesten paloja salaatteihisi tai haluat nopeuttaa porkkanoiden raastamista, on myös hyvä idea investoida spiraalileikkuriin.

Jos olet pikkulasten äiti, tiedät varmasti myös, että kasvisten syöminen voi olla melkoinen taistelu. Spiralizer on fiksu tapa piilottaa kurkut, porkkanat, punajuuret, perunat ja muut vihannekset, joita lapsen voi olla hieman vaikea syödä. Spiralizerilla voit helposti tehdä vihanneksista ohuita spiraaleja, nuudeleita ja spagettia. Näin saat lapsesi syömään päivittäin tarvitsemansa määrän hedelmiä ja vihanneksia.

Kuinka käyttää spiraalileikkuria

Spiraalileikkuri on helppokäyttöinen. Vertailutaulukossa olemme yrittäneet kuvata eri mallien käyttöä mahdollisimman hyvin. Lyhyesti sanottuna käytät spiraalileikkuria kuten vanhanaikaista vihannesten kuorintahöylää. Laitat vihannesten palan puristimeen, käännät kahvaa tai painat sitä alaspäin erityisellä tavalla muotoiltua terää vasten, ja saat vihanneksista suikaleita ja spiraaleja.

Jos olet epävarma, videoita on helppo löytää sekä vähittäiskauppiaiden verkkosivustoilta että youtubesta.

Spiralizerin puhdistaminen

Spiraalileikkurin puhdistaminen kuuluu suurimmassa osassa tapauksia helppojen puhdistustoimenpiteiden luokkaan. Useimmat spiraalileikkurit ovat astianpesukoneen kestäviä – joko koko spiraalileikkuri tai sen osat. Jos kyse on vain osista, voit helposti purkaa spiraalileikkurin aivan kuten tavallisen salaatinkehrääjän tai vastaavanlaisen keittiökoneen. Laita sitten ne osat, jotka kestävät sen, astianpesukoneeseen ja pese loput helposti käsin.

Miten valita paras spiralizer

On olemassa erilaisia parametreja, joita kannattaa etsiä, kun olet etsimässä seuraavaa spiraalileikkuriasi. Sinulle paras spiraalikone ei välttämättä ole paras tyttöystävällesi, naapurillesi tai isoäidille.

Hinta on tietenkin tärkeä parametri, joka on otettava huomioon. Kaikki tässä testissä olevat spiraalileikkurit ovat eri hintaluokissa riippuen budjetistasi.

Se, onko spiraalileikkuri käsikäyttöinen vai sähköinen spiraalileikkuri, voi olla parametri, joka kannattaa pitää mielessä. Sähköinen spiraalileikkuri on ehdottomasti nopeampi ja joidenkin mielestä helpompi käyttää kuin käsi-spiraalileikkuri. Sähköinen spiraalileikkuri voi kuitenkin olla myös kalliimpi ja vaatia esimerkiksi keittiökoneen sekä enemmän tilaa keittiössä kuin käsi-spiraalileikkuri. Käsikäyttöinen tuote vaatii tietenkin hieman enemmän käsivoimaa, mutta toisaalta se voi olla monille helppokäyttöinen, koska se vaatii vain käsivoimaa. Et esimerkiksi tarvitse erityistä konetta tai mitään muutakaan, jotta voit käyttää käsikäyttöistä spiraalileikkuria.

Puhdistamisen kannalta voi olla tarpeen tietää, kestääkö spiraalileikkuri astianpesukoneen käytön. Spiralizerit ovat yleensä helppoja puhdistaa, mutta astianpesukoneen kestävyys voi olla lisäetu, jos sinulla on kiireinen arkipäivä, jolloin ruoanlaitto on tehtävä nopeasti.

FAQ

Mikä spiraalileikkuri on testin paras?

Testin paras spiraalileikkuri on Kenwood KAX700PL Spiralizer. Tässä spiraalileikkurissa on imukuppi pohjassa, se on astianpesukoneen kestävä, sen hinta on hyvä ja siinä on 3 teräsarjaa. Mukana tulee myös laatikko, joten olet aina varma, missä leikkurin 3 terää ovat. Näin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että ne hukkuvat keittiöön.

Mitkä parametrit ovat tärkeitä, kun ostat spiraalileikkuriä?

Hinta ja se, miten puhdistat spiraalileikkurin, ovat kaksi tärkeää muuttujaa. Kolmas tärkeä parametri on se, onko se käsikäyttöinen vai sähköinen. Näillä kahdella parametrilla on erilaisia etuja ja haittoja.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×