Paras SUP lauta – SUP lauta testi 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

VidaXL SUP Surfboard Set 360cm 3
paras ilmatäytteinen SUP-lauta

VidaXL SUP Surfboard Set 360cm

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lue SUP-lauta testimme ja tutustu parhaisiin SUP-lautoihin juuri nyt.
Stand up -melontalaudasta – tai tuttavallisemmin SUP-laudasta – on tullut viime vuosina erittäin suosittu. SUP-laudat tarjoavat jokaiselle jotakin – voit käyttää lautaa rentouttavaan retkeen järvellä, nauttia hiljaisuudesta ja tutkia luontoa. Jotkut harrastavat joogaa laudalla – niin sanottua SUP-joogaa. Voit myös ratsastaa meren aalloilla reippaaseen tahtiin ja käyttää sitä ylimääräisenä liikuntalähteenä.

Se, minkä SUP-laudan valitset, riippuu siitä, miten haluat käyttää sitä. SUP-lautoja on monenlaisia, ja voi olla vaikeaa päättää, minkälaisen valita. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin markkinoiden parhaita SUP-lautoja ja kerromme mikä on paras sup-lauta juuri sinun tarpeisiin.

Osto-oppaassamme autamme sinua oppimaan lisää SUP -melonnasta ja SUP-laudoista yleensä. Vertailutaulukossamme voit vertailla eri tuotteita.

Fordele
  • pros-icon.svg Hyvä all-round sup-lauta – toimii rauhallisella kelillä ja pienemmillä aalloilla.
  • pros-icon.svg Kestävä ja liukumaton pinta

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Bestway Hydro-Force Aqua Cruise SUP-lauta?

Tämä puhallettava sup-lauta on loistava yleiskäyttöinen lauta, jota koko perhe voi käyttää leikkimiseen järvessä ja meressä kesällä, mutta se toimii myös loistavasti pidemmillä retkillä, ja sitä voi hyvin käyttää luonnon tutkimiseen, liikunnan harrastamiseen tai ehkä jopa joogaan.

Tämä johtuu siitä, että leveys on hyvin tasapainossa: se ei ole niin kapea, että sitä olisi vaikea ohjata, mutta ei myöskään niin leveä, että siitä tulisi hidas ja kömpelö.

Tämä SUP-lauta on pidemmille matkoille tarkoitetun puhallettavan SUP-laudan malli. Tässä SUP-laudassa on kevyt ja jäykkä rakenne.

Sen pinta on valmistettu niin sanotusta Tritech-materiaalista – tämä on kolmikerroksinen vahvistettu materiaali, joka tarjoaa liukumattoman pinnan, jonka ansiosta tasapaino on helppo säilyttää.

Tämä on puhallettava ilmatäytteinen SUP-lauta, ja mukana on pumppu, jonka avulla voit puhaltaa laudan nopeasti ja helposti.

Fordele
  • pros-icon.svg Leveämpi lauta – hyvä vakaus rentoihin ajoihin
  • pros-icon.svg Soveltuu aloittelijoille ja keskitasolle

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Bestway Hydro Force Huaka’i 10′ SUP-setti?

Tämä Bestway Hydro Force SUP-lauta on markkinoiden parhaita edullisia SUP-lautoja – varsinkin kun on kyse puhallettavista laudoista.

SUP-laudat vaihtelevat laadullisesti, ja puhallettavia SUP-lautoja on erikokoisia ja -levyisiä, mikä vaikuttaa paljon siihen, miten niitä voidaan käyttää.

Tämä on sekä leveä että paksu SUP-auta, joten se sopii erinomaisesti henkilöille, jotka haluavat harjoitella taitojaan puhallettavalla laudalla ja suppailla rauhallisella vedellä. Laudan leveys antaa hyvän hallinnan ja lisävakauden. Näin ilmatäytteinen SUP-lauta sopii myös niille, jotka haluavat ottaa esimerkiksi koiran mukaan laudalle. Tämä on siis jälleen kerran hyvä all-round SUP-laudan malli, mutta ehkä enemmän hitaampi tempoisia matkoja varten.

Tämän paksumman SUP-laudan liukumattoman pinnan ansiosta tunnet olosi vakaaksi ja turvalliseksi kelluessasi vedessä.

VidaXL SUP Surfboard Set 360cm

paras ilmatäytteinen SUP-lauta

VidaXL SUP Surfboard Set 360cm

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Kestää puhkeamisia
  • pros-icon.svg Kestävät evät
  • pros-icon.svg Mukana kuljetuslaukku helppoa kuljetusta varten

Detaljeret gennemgang

Miksi valita VidaXL SUP Surfboard Set 360cm?

Tämä SUP-lauta sopii oppimiseen tai rauhalliseen leikkiin ja melontaan tyynellä vedellä. Siinä on erityiset korkeapaineiset ruuvikahvat, joiden avulla puhallus ja tyhjennys on uskomattoman helppoa ja nopeaa, joten se on paras vaihtoehto niille, jotka haluavat puhallettavan ja erittäin kannettavan laudan.

Lauta on suunniteltu täydellisellä kaarella, joka tekee siitä jäykemmän ja vakaamman järvellä tai merellä.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä se on puhkeamaton, mikä tarkoittaa että voit ottaa sen mukaan rannalle ja osua kiviin ja muihin teräviin esineisiin ilman, että se välttämättä puhkeaa heti.

Bestway Hydro-Force Aqua Glider 10'6" setti

paras SUP-lauta pidemmille matkoille

Fordele
  • pros-icon.svg Vakaa lauta sopii erinomaisesti hiljaisille ja pitkille matkoille
  • pros-icon.svg Säädettävä mela
  • pros-icon.svg Liukumaton pinnoite

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Bestway Hydro-Force Aqua Glider SUP Paddleboard 10’6?

Täydellinen setti, joka koostuu yhdestä Bestwayn erittäin kestävästä SUP-laudasta sekä melasta, käsipumpusta, repusta, spiraaliliinasta, kahdesta irrotettavasta evästä ja korjaussarjasta.

Se sopii retkeilyyn ja pitkiin, rauhallisiin matkoihin, sillä sen leveys on 79 senttimetriä ja paksuus 12 cm – hyvät ominaisuudet laudalle, jonka on oltava sekä nopea että vakaa.

Mukana tuleva mela on säädettävissä, ja sitä voi pidentää kahteen metriin asti, joten voit valita haluamasi melontatyylin.

Se on erittäin kannettava lauta, sillä se mahtuu pieneen, mukana toimitettavaan reppuun. Vie se rannalle tai järvelle ja puhalla se nopeasti täyteen – olet valmis pitkälle, rentouttavalle vesiretkelle.

Guide

Miten valita paras SUP-lauta

Markkinoilla on nykyään paljon SUP-lautoja, joten on vaikea tietää, mikä niistä pitäisi valita.

SUP-laudoista on tullut uskomattoman suosittuja viime vuosina. Suuri osa suosiosta johtuu luultavasti siitä, että ne ovat hauskoja käyttää ja suhteellisen helppokäyttöisiä koko perheelle. Samalla SUP-laudat ovat erittäin monipuolisia käyttötarkoitustensa suhteen: niillä voi ratsastaa nopeasti suurilla aalloilla tai rauhallisemmin koiran kanssa. Toisin kuin esimerkiksi surffilauta, useimmat SUP-laudat eivät vaadi suuria taitoja, aaltoja tai muita erityisiä sääolosuhteita.

Mutta niiden suosio tarkoittaa myös sitä, että näiden lautojen markkinat ovat kasvussa, ja voi olla vaikea tietää, minkä SUP-laudan valita.

Tässä osto-oppaassa pyrimme tekemään sinut tietoisemmaksi nykyaikaisista SUP-laudoista ja auttamaan sinua selvittämään, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ennen laudan valintaa.

Ilmatäytteinen vai kiinteä SUP-lauta?

SUP-laudat ovat periaatteessa kahdenlaisia: Puhallettava tai kiinteä. Toinen ei ole toista parempi, mutta ne ovat erilaisia ja sopivat parhaiten eri asioihin.

Jos sinulla on esimerkiksi tukeva SUP-lauta, se soveltuu hyvin käytettäväksi merellä. Tämä johtuu siitä, että lauta kestää paremmin kivien ja muiden esineiden iskuja, jos se ei ole puhallettava. Se on myös vakaampi, kun aallot tulevat ja vesi muuttuu hieman karummaksi. Se kestää paremmin.

Toisaalta vankka SUP-lauta on usein raskaampi ja vaikeampi kuljettaa.

Jos SUP-lautasi on puhallettava, se on paljon helpompi säilyttää. Itse asiassa tällainen lauta tulee yleensä täydellisenä sarjana, jossa on pumppu ja reppu, ja voit ottaa siitä ilman pois ja pakata sen kokonaan, jolloin se voidaan helposti säilyttää pienissä paikoissa – kuten asunnossa, auton takakontissa ja niin edelleen. Laadukkaat ilmatäytteiset SUP-laudat ovat hyvin suosittuja.

Paras SUP-lauta niille, jotka haluavat päästä vauhtiin ja liikkua valtamerellä aaltoilevassa vedessä, ovat luultavasti kiinteitä.

SUP-laudan toiminnallisuus

Voit ostaa laudan monessa eri muodossa: valikoimissa ovat leveät laudat, kapeat laudat, kiinteät laudat, puhallettavat laudat ja monet muut.

SUP-laudan muotoja on monenlaisia, ja jokainen niistä on suunniteltu ergonomisesti tiettyjä toimintoja varten. Niitä on saatavana eri pituisia, leveydeltään ja muotoilultaan erilaisia, mikä lisää toiminnallisuutta tietyssä toiminnassa.

Kierto SUP-lauta: Matkailulaudalla, jossa on “touring”-merkintä, voi yleensä kulkea pitkiä matkoja tyynellä vedellä, mutta se myös kestää aallokkoa helposti. Niissä on yleensä pidempi kärki nopeuden lisäämiseksi, mutta ne ovat myös leveämpiä kuin kilpalaudat, joten et joudu kamppailemaan tasapainon säilyttämisestä pitkiä aikoja kerrallaan.

Racer paddleboard/Race SUP-lauta: Jos SUP-lautasi on kilpalauta, se on rakennettu maksiminopeutta varten. Nämä SUP-laudat ovat tyypillisesti pitkiä ja ohuita, ja ne on tehty hyvin ketteriksi ja helposti ohjattaviksi.

Jooga SUP-laudalla: Yhdistä suppailu ja jooga. Joogalauta on pidempi ja leveämpi kuin tavallinen SUP-lauta, joten voit tasapainoilla paremmin harjoitellessasi eri jooga-asentoja. Itse laudalla jalkojesi alue vie yleensä enemmän tilaa, joten sinulla on runsaasti tilaa liikkua.

Kalastajan SUP-lauta: Kalastus SUP-lauta on kuin joogalauta, sillä se on pidempi ja leveämpi, joten voit tasapainoilla paremmin. Niissä on yleensä myös syvennyksiä laudassa, jotka parantavat tasapainoa alentamalla painopistettäsi. Lisäksi niissä on enemmän renkaita, joihin voit kiinnittää kalastusvälineesi.

Monen henkilön SUP-laudat: Useimmat SUP-laudat kantavat 100-130 kg. Jotkut voivat kantaa enemmän, ja ne ovat yleensä melko suuria ja leveitä – ne voivat olla jopa kuusi metriä pitkiä.

Pumppu SUP-laudoille

Jos lautasi on puhallettava, sen mukana tulee todennäköisesti pumppu. Laudoissa käytettävien pumppujen laadussa on kuitenkin suuri ero ja siten myös siinä, kuinka helppoa on saada ilmaa laudan sisään.

Yleisin manuaalinen pumppu, joka voi tulla SUP-laudan mukana, on yhden sylinterin pumppu, joka lähettää ilmaa laudalle aina, kun painat kahvaa. Tällaisessa pumpussa ei ole vastusta, kun vedät kahvan takaisin aloitusasentoon – mutta se ei myöskään lähetä ilmaa laudalle.

Voit hankkia SUP-laudalle tehokkaamman käsikäyttöisen pumpun, jossa on kaksitoiminen toiminto – tämä tarkoittaa, että se lähettää ilmaa laudalle, kun painat pumppua alaspäin ja kun vedät ylöspäin. Tämä voi puolittaa SUP-laudan täyttämiseen tarvittavan ajan.

Markkinoilla on nykyään melko vähän pumppuja, joilla on molemmat toiminnot.

Kaksoissylinterinen pumppu

Voit myös hankkia SUP-lautaan pumpun, jossa on kaksi sylinteriä yhden sylinterin sijaan. Tämä pumppaa laudan nopeasti ja helposti oikealla ilmamäärällä. Laudan täyttäminen on aluksi erityisen nopeaa, mutta kun SUP-laudan ilmanpaine kasvaa, yksi sylintereistä sammuu.

Tällaisen pumpun haittapuolena on se, että ne ovat usein hyvin painavia ja vievät paljon tilaa, mikä kaiken kaikkiaan tekee niistä vähemmän kannettavan SUP-laudan.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että suosittelemme yleensä pumppua, jossa on yksi sylinteri. Et voi valita, mikä pumppu tulee laudan mukana, joten tämä on otettava huomioon, kun valitset SUP-lautaa.

Automaattinen pumppu

Toinen vaihtoehto on välttää käsikäyttöinen pumppu kokonaan ja valita sen sijaan automaattinen pumppu. 12 voltin sähköinen SUP-pumppu on hankinta, johon olet tyytyväinen, kun olet kokeillut pumpata lautaa käsin muutaman kerran. Nämä voivat usein saada virtansa autosta tai kannettavasta virtalähteestä.

Pystyt nauttimaan SUP-lautailusta paljon paremmin, jos sinun ei tarvitse käyttää paljon aikaa ja energiaa sen pumppaamiseen. Tämä tarkoittaa luultavasti sitä, että pääset käyttämään lautaa enemmän.

Markkinoilla on paljon huonoja sähköpumppuja, joten etsi hyvämaineinen malli, joka saa hyviä arvosteluja, jotta et tuhlaa rahojasi.

SUP-valjaat

Et ehkä ole tullut ajatelleeksi sitä, mutta SUP-lautasi voi uida nopeasti melko kauas, jos putoat siltä. Siksi laudallesi kiinnitettävä hihna tai valjaat ovat ehdottoman tärkeä osa SUP-pakkausta. Lautaan kiinnitettävässä narussa on hihna – tyypillisesti tarranauha – joka kiinnitetään nilkan ympärille niin, että istut laudalla.

Narut voivat olla kierrettyjä tai täysin suoria. Yleisesti ottaen kannattaa käyttää kierrettyjä uistimia rauhallisessa vedessä, koska ne eivät ole tiellä meloessasi eivätkä vedessä laahaa. Jos olet kuitenkin menossa merelle ja ehkä surffaamaan, vältä kierrettyjä naruja, sillä niillä on elastinen vaikutus, joka voi aiheuttaa laudan työntymisen päähäsi, jos putoat. Suorat turvanarut ovat suositeltavia tässä tapauksessa.

FAQ

Mikä SUP-lauta on testin paras?

Testin paras SUP-lauta on Bestway Hydro-Force Aqua Cruise, joka soveltuu monipuoliseen käyttöön ja jossa on kestävä, luistamaton pinta. Lue testin lopusta lisää tietoa testivoittajasta ja muista malleista.

Mitkä SUP-laudat ovat parempia - puhallettavat vai kiinteät SUP-lauta?

Puhallettava lauta on helppo säilyttää ja kuljettaa, kun taas kiinteä lauta sopii käytettäväksi merellä ja muissa paikoissa, joissa vesi ei ole yhtä tyyni. Paras SUP-lauta sinulle on se joka täyttää omat vaatimuksesti ominaisuuksiltaa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×