Opdateret lokakuu 2023

Paras termoskannu – Katso testin 8 parasta termoskannua 2023

Tutustu termostestiin, johon olemme valinneet markkinoiden parhaat termoskannut juuri nyt. Olemme analysoineet kotimaisia ja kansainvälisiä testejä ja arvosteluja löytääkseen parhaat termokset.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Stelton EM77 Thermos 1L

Tämä Stelton EM77 -lämpökannu edustaa yksinkertaista, klassista ja tanskalaista muotoilua parhaimmillaan. Siinä on hyvä tilavuus, tyylikäs ulkonäkö ja älykäs kaatojärjestelmä. Son vuoden testivoittaja. Steltonin termospullo tutussa ja rakastetussa sylinterimäisessä muodossa. Sen kokonais-tilavuus on 1 litra,…

tiger 8
paras toimiva termosmuki

Tiger - Thermos 0,5 L

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Termoskannun avulla juoma pysyy kuumana – tai kylmänä. Hyvä termos pitää nesteen lämpötilan useamman tunnin ajan, ja termos pitää juoman sopivana juotavaksi kauemmin kuin muunlainen astia. Termoksen toiminta perustuu eristyskykyyn joka pitää sisällä olevan juoman kuumana tai kylmänä mahdollisimman pitkään, usein monta tuntia. Hyvä termos pitää juoman pisimpään oikeassa lämpötilassa. Termoksen tilavuus on yleensä 1-1,5 litraa ja se pitää juoman kuumana monta tuntia. Kuumaa kahvia termospullossa – monta tuntia myöhemmin – siinä termospullon tehtävä.

Termospullotestissä vertailimme malleja niiden eristyksen, kapasiteetin, helppokäyttöisyyden ja kestävyyden perusteella. Lisäksi olemme antaneet niille yksilöllisen pistemäärän näiden parametrien perusteella.

Ostajan oppaassa tarkastelemme tarkemmin edellä mainittuja seikkoja ja sitä, miten ne vaikuttavat valintaasi, jotta voit valita itsellesi sopivan termospullon.

Stelton EM77 Thermos 1L

testin paras termospullo

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Eristyskyky
  3
 • Kapasiteetti
  4
 • Helppokäyttöisyys
  5
 • Kestävyys
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Ainutlaatuinen patentoitu kallistuva kansi
 • pros-icon.svg ABS-muovi (BPA-vapaa, fosfaatiton)
 • pros-icon.svg Mukana ylimääräinen piknik-purkin kansi
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei sovellu astianpesukoneeseen
 • cons-icon.svg Vaikea puhdistaa korkeuden vuoksi

Detaljeret gennemgang

Tämä Stelton EM77 -lämpökannu edustaa yksinkertaista, klassista ja tanskalaista muotoilua parhaimmillaan. Siinä on hyvä tilavuus, tyylikäs ulkonäkö ja älykäs kaatojärjestelmä. Son vuoden testivoittaja.

Steltonin termospullo tutussa ja rakastetussa sylinterimäisessä muodossa. Sen kokonais-tilavuus on 1 litra, ja se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä sekä BPA- ja fosfaatittomasta muovista. Sisäosa puolestaan on valmistettu lasista. Tutkimuksemme mukaan insertti rikkoutuu helposti, jos sitä kolhiintuu tai pudotetaan, toisin kuin termoskannuissa, joissa on teräksinen insertti.

Testien mukaan kannulla on erinomaiset eristysominaisuudet, ja se pitää kahvin kuumana vielä 6 tunnin ajan täyttämisen jälkeen.

Se on 30 senttimetriä korkea ja sen halkaisija on 10,5 senttimetriä. Se on siis sopivan kokoinen sekä kotisohvapöytään että matkalle. Se painaa myös vain 910 grammaa ilman sisältöä, mikä tekee siitä toiseksi kevyimmän mallin, jonka ohittaa vain Eva Solo -termoskannu, joka painaa 780 grammaa.

Patentoitu kallistuva kansi helpottaa käyttöä

Se on varustettu älykkäällä kierrekorkilla, joten voit täyttää termospullon helposti ja kätevästi. Saat myös ylimääräisen kätevän ruuvikannen, jotta voit kuljettaa termospulloa läikyttämättä kahvi- tai teevettä matkan varrella! Ainutlaatuisen kallistuvan kannen ansiosta termoskannu on myös super-helppo kaataa, joten sinun ei tarvitse ruuvata kantta joka kerta irti ja mahdollisesti polttaa itseäsi höyrystä. Kun kaadat EM77 -kannusta, kansi kallistuu automaattisesti, jotta sisältö pääsee ulos. Kun kannu on pystyssä, kansi on kiinni. Vertailun vuoksi esimerkiksi Rosendal Grand cru -mallissa on painike, jota on painettava alas kaatamista varten.

Valitettavasti tämä termospullo ei ole astianpesukoneen kestävä, mutta koska siinä on lasinen sisus, se on helppo puhdistaa käsin. Kokemuksemme mukaan korkeus ja kapea muotoilu vaikeuttavat puhdistamista, sillä myös aukko on melko kapea eikä termospullo ole helppo puhdistaa.

Rakastettu tanskalainen design-ikoni

Stelton EM77 on uusi versio Erik Magnussenin vuoden 1977 klassikosta. Älykäs ja käytännöllinen kallistuva kansi on patentoitu, ja ajattoman muotoilunsa ansiosta termoskannusta on tullut tanskalaisten kahvipöytien perusasioita. Sitä on saatavana myös monissa kauniissa väreissä, joten löydät varmasti värin, joka sopii täydellisesti muuhun kahvisettiisi.

Luokituksemme

Stelton EM77:n avulla saat pöydällesi todellisen designklassikon. Ei ole sattumaa, että tämä on monien kotien suosikki. Termoskannu säilyttää lämmön hyvin ja juoma pysyy kuumana tai kylmänä pitkään, sev on käytännöllinen kaataa siitä ja houkutteleva katsella. Hintatasoltaan useimmilla on siihen varaa. Se on tarkoitettu niille, jotka haluavat käytännöllisen ja houkuttelevan termoskannun, jonka puhdistaminen ei ole tärkein tekijä.

Tyyppi: Termoskannu Kahvat: Kyllä Tilavuus litroina: 1 litra Sisällys: Lasi Kaikki materiaalit: Lasi, abs-muovi (BPA-fri, fosfatfri) Väri: Sininen, Harmaa, Valkoinen, Oranssi, Pinkki, Punainen, Musta, Hopea Mitat (K x S): 30 x Ø10 cm Paino grmoina: 910 gr

Rosendahl Grand Cru termos 1L

paras halpa termoskannu

3.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  3
 • Eristyskyky
  4
 • Kapasiteetti
  4
 • Helppokäyttöisyys
  3
 • Kestävyys
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Tippumaton nokka
 • pros-icon.svg Hyvä eristys
 • pros-icon.svg Kaunis muotoilu
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei kireä makuulla
 • cons-icon.svg Ei sovellu astianpesukoneeseen

Detaljeret gennemgang

Jos etsit hyvin eristettyä termospulloa joka pitää nesteen oikeassa lämpötilasa ja, jossa on hyvä kapasiteetti, tämä Rosendahl Grand Cru -termospullo on selkeä valinta.

Tanskan kuluttajaneuvosto on ottanut tämän termospullon mukaan termospullotestiinsä, jossa sitä kiitetään sen eristävyydestä ja kestävyydestä.

Tyylikäs termoskannu on valmistettu muovista ja siinä on lasinen sisus. Tämä takaa, että se säilyttää lämmön hyvin, joten teevesi tai kahvi pysyy kuumana tai kylmänä pidempään. Se on 28,4 senttimetriä korkea ja sen kokonaishalkaisija on 17 senttimetriä. Se painaa myös vain 1 kilon nettopainon, joten käsiäsi ei väsytä kaatamalla siitä. Se ei kuitenkaan sovellu matkustamiseen, jos haluat laskea sen alas, sillä se ei ole tiivis vaaka-asennossa. Jos siis haluat ottaa sen mukaan piknikille, sinun on varmistettava, että se pysyy pystyssä. Toisaalta siinä on tippumaton nokka, joten sinun ei tarvitse pyyhkiä sitä joka kerta, kun kaadat siitä!

Helppo ja kätevä painonappi

Lämpökannussa on käytännöllinen kierrekorkki, joka helpottaa täyttämistä. Kaatamisen yhteydessä kantta ei kuitenkaan tarvitse joka kerta irrottaa ja kiertää kiinni. Sen sijaan painat vain nappia ja voit kaataa. Kun olet valmis, paina painiketta uudelleen. Tämä pitää termospullon tiiviinä ja varmistaa, että se säilyttää lämmön, kun sitä ei käytetä. Analyysimme mukaan kantta on vaikea ruuvata kiinni ja irti, koska kannen ja reunan välissä ei ole paljon tilaa. Lisäksi painonappi jää joskus jumiin ja sitä on vaikea painaa alas.

Kuten Stelton EM77, se ei ole astianpesukoneen kestävä, mutta muovi- ja lasimateriaalin ansiosta se on helppo puhdistaa käsin.

Luokituksemme

Täältä saat hyvän ja edullisen termoskannun, joka on osoittanut arvonsa Tænkille, jossa se sijoittuu kärkeen. Se sopii niille, jotka haluavat edullisen termoskannun, jossa on mukava muotoilu ja hyvä kapasiteetti. Hankalan kannen vuoksi se ei ole ihanteellinen niille, joilla on ongelmia sormien niveltulehduksen kanssa, mutta muuten se on malli, joka sopii useimmille ihmisille.

Tyyppi: Termoskannu Kahvat: Kyllä Tilavuus litroina: 1 litra Sisällys: Lasi Kaikki materiaalit: Muovi, Lasi Väri: Harmaa, Valkoinen, Punainen, Musta Mitat (K x S): 28,4 x Ø17 cm Paino grmoina: 1.000 gr

Eva Solo - Termoskannu 1L

paras premium-luokka

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Eristyskyky
  5
 • Kapasiteetti
  4
 • Helppokäyttöisyys
  4
 • Kestävyys
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Testin kevyin malli (790 g)
 • pros-icon.svg Paras eristyskyky 
 • pros-icon.svg Tippumaton nokka
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei sovellu astianpesukoneeseen

Detaljeret gennemgang

Eva Solo on keittiötarvikkeiden tunnustettu klassikko, joka voittaa sekä muotoilulla että toiminnallisuudella. Termoskannu ei ole poikkeus, ja se voittaa premium-mallimme aseman.

Käytännön suunnittelu

Jos etsit termospulloa, jossa on tyylikäs muotoilu ja joka ei ole liian raskas, tämä Eva Solo -termospullo on täydellinen. Se painaa vain 790 grammaa, joten se on testimme kevyin termospullo. Eva Solon tyylikäs termospullo vakuutti paitsi meidät, myös Tanskan kuluttajaneuvoston Thinkin, joka äänesti sen termospullotestissään testin parhaaksi. Termoskannussa on tippumaton nokka ja älykäs kaatokaulus ruostumattomasta teräksestä. Se on myös yksi testimme ainoista termospulloista, jotka on osittain valmistettu silikonista ja joissa on lasinen sisus.

Se on helppo kaataa pois. Ruuvaa vain pieni muovikansi kiinni ja kun olet valmis, ruuvaa se takaisin kiinni varmistaaksesi, että se sulkeutuu kokonaan. Toisin kuin Rosendahlin malli, se on vuotamaton makuulla.  Sitä voidaan käyttää Eva Solo -teesuodattimien ja Eva Solo -kahvisuppiloiden kanssa. Rakastamme myös sen kaunista muotoilua ja sitä, että sitä saa niin monissa tyylikkäissä ja tyylikkäissä väreissä. Joten rakastatpa sitten hillittyjä värejä tai pidät mieluummin raikkaista väripaloista, löydät varmasti sellaisen, joka sopii sinulle.

Luokituksemme

Tanskan kuluttajaneuvosto Tænk on kehunut Eva Solo -termoskannua sen eristysominaisuuksista ja nimennyt sen testivoittajaksi 12 termoskannun joukosta. Hintaansa nähden saat kauniisti muotoillun termospullon, joka voi pitää kahvin kuumana tuntikausia ja joka on tippumaton. Se on ihanteellinen, jos keität pannun kotitoimistoon tai matkalle mukaan. Sitä on vaikea puhdistaa, mutta useimmat testissämme olleista kattiloista ovatkin.

Tyyppi: Termoskannu Kahvat: Kyllä Tilavuus litroina: 1 litra Sisällys: Lasi Kaikki materiaalit: Lasi, Muovi, Ruostumaton teräs, Silikoni Väri: Ruskea, Harmaa, Vihreä, Punainen, Musta, Hopea Mitat (K x S): 29,6 x Ø15,7 cm Paino grmoina: 790 gr

Stelton Emma Thermos 1.2L

paras suurikapasiteettinen termospullo.

Fordele
 • pros-icon.svg Suurin kapasiteetti testissä (1.2L)
 • pros-icon.svg Teräksinen insertti tekee siitä kestävämmän
 • pros-icon.svg BPA- ja ftalaattivapaa muovi
Ulemper
 • cons-icon.svg Huonompi eristyskyky kuin muilla testin malleilla.
 • cons-icon.svg Hieman raskas käsitellä

Detaljeret gennemgang

Tämä Stelton Emma -termoskannu on tarkoitettu niille, jotka haluavat termospullon, jossa on erityisen suuri tilavuus ilman, että se on kömpelö tai tylsän näköinen! Sen minimalistinen muotoilu yhdistettynä tyylikkäisiin väreihin ja kahvaan tekevät siitä yhden markkinoiden kauneimmista termoskannuista.

Kannun tilavuus on erityisen suuri, 1,2 litraa, ja se on termospullotestimme suurin malli. Toisin kuin useimmissa muissa malleissa, tässä on myös todella kaunis kahva, joka antaa sille skandinaavisen ja minimalistisen muotoilun, jota rakastamme! Muu osa kannusta on valmistettu muovista ilman BPA:ta tai ftalaatteja, mikä voi olla vain plussaa meidän kirjassamme! Tämän kannun korkeus on 24,5 senttimetriä ja halkaisija 13 senttimetriä, ja se painaa hieman yli kilon. Se voi siis olla hieman painava, kun se on täytetty. Sen metallinen sisus on valmistettu teräksestä, mikä tekee siitä kestävämmän kuin muut testin mallit, joissa on lasinen sisus. Malli läpäisee myös pudotustestin rikkoutumatta. Tutkimuksemme osoittaa kuitenkin, että eristyskyky on tässä mallissa huonompi kuin EM77-mallissa.

Kun haluat kaataa siitä, paina klikkauskantta. Kuten Rosendahl grand cru kannun kohdalla, kansi aiheuttaa tutkimustemme mukaan joitakin ongelmia. Se ei sulkeudu tiiviisti eikä toimi aina niin kuin pitäisi.

Palkittu termoskannu

Erittäin suositun Emma-sarjan lämpökannu ei ole vain yksi suosikeistamme. Se on myös voittanut Red Dot Design Awardin ja iF Product Design Awardin. Se voitti palkinnon vain vuosi sen jälkeen, kun Holmbäck Nordentoft oli suunnitellut sen vuonna 2013, ja siitä on sittemmin tullut termoskannujen klassikko.

Luokituksemme

Tämä termospullo on tarkoitettu niille, jotka rakastavat kaunista muotoilua ja kestävyyttä. Mallia ei ole kehuttu eristys-ominaisuuksistaan, mikä johtuu luultavasti teräksestä valmistetusta insertistä, joka on yleensä vähemmän eristävä kuin lasi. Jos tyhjennät kannun kuitenkin nopeasti, tämä ei ole ongelma. Hinnaltaan malli on kalliilla puolella.

Tyyppi: Termoskannu Kahvat: Kyllä Tilavuus litroina: 1,2 litra Sisällys: Stål Kaikki materiaalit: Ruostumaton teräs, træ, Muovi (BPA-fri, ftalatfri) Väri: Musta, Harmaa Mitat (K x S): 24,5 x Ø13 cm Paino grmoina: 1.008 gr

Alfi Juwel Thermos 1L

paras termosmuki kromatusta teräksestä.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 2 vuoden takuu
 • pros-icon.svg Helppokäyttöinen kallistettava kansi
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää yhden käden avulla
 • pros-icon.svg Tilavuus 1 litra
 • pros-icon.svg Pitää juoman kuumana jopa 24 tuntia mutta sopii myös kylmille juomille
Ulemper
 • cons-icon.svg Voi vuotaa makuuasennossa
 • cons-icon.svg Eristyskyky heikkenee merkittävästi, kun se on vain puoliksi täynnä.
 • cons-icon.svg Testin kallein malli

Detaljeret gennemgang

Alfin ikoninen muotoilu on useimmille tuttu ja se on kulkenut sukupolvelta toiselle, eikä ole sattumaa, että se on mukana testissämme.

Se on yksinkertainen kromattu teräs-termos, joka pitää kuuman kahvin tai teeveden kuumana jopa 12 tuntia. Alfi Juwel termospulloa voi käyttää myös kylmille juomille, jotka se voi pitää kylmässä lämpötilassa jopa 24 tuntia! Tämä on mahdollista erikoisen eristävästä ja karkaistusta tyhjiö-lasista valmistetun kaksois-seinämäisen AlfiDur-lisäosan ansiosta. Testit osoittavat, että eristysominaisuudet ovat erittäin hyvät, mutta heikkenevät, kun kannua ei täytetä piripintaan.

Kuten Eva Solo termospullo, se ei läpäise pudotustestejä rikkoutumatta, mikä on odotettavissa lasisen insertin kanssa. Kallistettava kansi on erittäin käytännöllinen, ja kannua voi käyttää yhdellä kädellä. Kannussa on myös käytännöllinen ja ergonominen kahva, joka on myös kromattua metallia.

Termoskannussa on tilavuus 1 litra ja mitat 26,5 senttimetriä. Halkaisijaltaan sen kaunis soikea muoto on leveimmästä kohdastaan 14,5 senttimetriä. Siinä on ainutlaatuinen ja käytännöllinen kaatojärjestelmä, jossa kaadat siitä yksinkertaisesti painamalla pientä hanaa taaksepäin. Se, että muotoilu on peräisin vuodelta 1918 ja että se on edelleen käytössä, kertoo paljon siitä, miten hyvä valinta se on. Kromattu teräs ei ainoastaan takaa laatua, vaan teräs antaa termospullolle myös kauniin ja tyylikkään ulkonäön, joka koristaa mitä tahansa pöytää ja kotia.

Luokituksemme

Tässä saat kauniin ja ikonisen termospullon, jolla on hyvät eristysominaisuudet. Malli on testimme kallein, mutta siihen on mahdollista ostaa varaosia, jos esimerkiksi lasinsisus rikkoutuu.

Tämä on hyvä valinta niille, jotka eivät välitä hinnasta ja haluavat omistaa todellisen klassikon, joka pitää kahvin kuumana (tai veden kylmänä) jopa 24 tuntia.

Tyyppi: Termoskannu Kahvat: Kyllä Tilavuus litroina: 1 litra Sisällys: Lasi Kaikki materiaalit: Teräs Lasi Väri: Hopea Mitat (K x S): 26,5 x Ø14,5 cm Paino grmoina: 1.250 gr

House Doctor Cole Termos

paras termospullo pyökkipuisella kahvalla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kaunis pyökkipuinen kahva
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää yhdellä kädellä
Ulemper
 • cons-icon.svg Muovi ei BPA-vapaa
 • cons-icon.svg Ei sovellu astianpesukoneeseen

Detaljeret gennemgang

Kaunis ja hyödyllinen termospullo House Doctorilta. Se on saatavana tyylikkäissä väreissä harmaa, vihreä ja musta, ja siinä pyökkipuinen kahva. Raakojen värien ja hienostuneen puukahvan välinen vuorovaikutus luo jalon ilmeen, joka koristaa mitä tahansa kahvipöytää!

Siinä on tilavuus 1 litra, ja se on valmistettu muovista, joka ei valitettavasti ole BPA-vapaata, toisin kuin Stelton Emma.

Kuten Tefal Campo ja Stelton Emma -mallit, myös tämä metallinen insertti on valmistettu teräksestä, mikä tarkoittaa, että sen eristyskyky on yleensä hieman pienempi kuin lasisten inserttimallien.

Kierrekorkki on helppokäyttöinen ja sen voi helposti ruuvata kiinni ja auki. Lisäksi se on varustettu painikkeella, jota on painettava alas, jotta kannusta voidaan kaataa. Tämä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää yhdellä kädellä, aivan kuten Alfi Juwel -kannua.

Se on 20 senttimetriä korkea ja halkaisijaltaan 14 senttimetriä. Joten vaikka siihen mahtuu 1 litra, se ei vie liikaa tilaa. Se on hieman painava ja painaa 1030 grammaa, kun sitä ei ole täytetty. Täytettynä se voi siis olla hieman raskas.

Luokituksemme

Tämä on kauniisti muotoiltu termospullo, jossa on käytännölliset kaato-ominaisuudet. Se on edullinen ja jos eristys ei ole sinulle tärkein asia, se sopii useimpiin tarpeisiin.

Tyyppi: Termoskannu Kahvat: Kyllä Tilavuus litroina: 1 litra Sisällys: Ruostumaton teräs Kaikki materiaalit: Ruostumaton teräs, Muovi, bøgetræ Väri: Harmaa, Vihreä, Musta Mitat (K x S): 20 x Ø14 cm Paino grmoina: 1.030 gr

Tefal Campo Thermos 1L

paras ruostumattomasta teräksestä valmistettu termospullo

Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää yhdellä kädellä
 • pros-icon.svg Tippa-alustalla
Ulemper
 • cons-icon.svg Testin toiseksi painavin malli (1150 g).

Detaljeret gennemgang

Kun tarkastelet erilaisia termoskannuja, et voi olla huomaamatta tätä kaunista ruostumattomasta teräksestä valmistettua mallia. Sen 1 litran tilavuus sopii täydellisesti kahvipöytään tai jokapäiväiseen käyttöön. Lisäksi sen ruostumattomasta teräksestä valmistettu muotoilu tekee siitä loistavan lisän mihin tahansa juhlatilaisuuteen. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että se on hieman painava. Se painaa 1 150 grammaa ilman sisältöä ja luonnollisesti painaa enemmän, kun täytät sen täyteen. Tämä tekee siitä testimme toiseksi painavimman mallin, jonka ohittaa vain Alfi Juwel.

Toisaalta se pitää veden kuumana jopa 12 tuntia ja kylmän nesteen kylmänä jopa 24 tuntia, kertoo Tefal itse. Tutkimuksemme osoittaa, että eristyskyky on erittäin hyvä, erityisesti lämmön pidätyskyvyn osalta. Ne osoittivat kuitenkin myös, että lasisäiliöllä on taipumus räjähtää, jos sitä ei puhdisteta kunnolla tai jos se pudotetaan.

House Doctor Colen ja Alfi Juwelin tavoin sitä voidaan käyttää yhdellä kädellä kallistamalla pientä hanaa alaspäin kaadettaessa. Kun olet valmis, päästä vain irti, ja se sulkeutuu uudelleen. Yksi ominaisuus, jota arvostamme tässä mallissa, on sen kätevä tippa-alusta. Suulake on muotoiltu siten, että se ottaa mahdolliset tipat kiinni. Näin sinun ei tarvitse pyyhkiä sitä puhtaaksi jokaisen käyttökerran jälkeen.

Luokituksemme

Tässä saat klassisen termospullon teräsmallissa. Eristys on hyvä, mutta lasinen sisus on herkkä, joten jos haluat käyttää sitä päivittäin, suosittelemme jotakin testimme kestävämpää mallia.

Hinnaltaan alle 300 puntaa, se on erittäin edullinen ja kapasiteetti sopii useimpiin tarpeisiin.

Tyyppi: Termoskannu Kahvat: Kyllä Tilavuus litroina: 1 litra Sisällys: Ruostumaton teräs Kaikki materiaalit: Ruostumaton teräs Väri: Hopea Mitat (K x S): 25,5 x Ø15 cm Paino grmoina: 1.150 gr

Tiger - Thermos 0,5 L

paras toimiva termosmuki

tiger

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tiivis kääntyvä kansi
 • pros-icon.svg Pieni koko
Ulemper
 • cons-icon.svg Muovi ei sisällä BPA:ta

Detaljeret gennemgang

Tämä Tigerin klassinen termos on edullinen, mutkaton termoskannu sekä kahvipöytään että matkalle. Tanskalainen kuluttajaneuvosto Think on valinnut sen yhdeksi parhaista termoskannuista, emmekä ole ainoita, joiden mielestä sen muotoilu sopii täydellisesti kuumalle kahville tai teelle.

Termoksen tilavuus on vain 0,5 litraa. Testien mukaan se säilyttää lämmön hyvin. Siinä on kierrekorkki, joten sen avaamiseen tarvitaan kaksi kättä.

Se on valmistettu muovista, ja siinä on lasinen insertti, mikä on yksi syy siihen, että se säilyttää lämmön niin hyvin. Toisin kuin Stelton Emma, muovi ei ole BPA-vapaata.

Luokituksemme

Tiger on luonut loistavan vaihtoehdon edulliselle ja käytännölliselle termospullolle tyylikkäällä muotoilulla. Se on tarkoitettu niille, jotka etsivät edullista mallia, jossa muotoilu ei ole tärkeintä juomien kuumana tai kylmänä pitämisessä. Kapasiteettiin mahtuu noin 4 kuppia, mikä on testin pienin malli

Tyyppi: Termoskannu Kahvat: Kyllä Tilavuus litroina: 1 litra Sisällys: Lasi Kaikki materiaalit: Muovi, Lasi Väri: Valkoinen, Musta, Hopea Mitat (K x S): 24 cm Paino grmoina: 1.000 gr

Guide Miten valita paras termoskannu

 
httpsbedsteitest.dkwp-contentuploads202108615984a526a12-Stelton-EM77-Termokande.png

Stelton EM77 Thermos 1L

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b5cff24d07-Rosendahl-Grand-Cru-termoflaske.png

Rosendahl Grand Cru termos 1L

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615984abbc9bb-Eva-Solo-Vacuum-Jug-Termokande.png

Eva Solo - Termoskannu 1L

Stelton-Emma-termoskannu-1.2L.webp

Stelton Emma Thermos 1.2L

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615984a0ec329-Alfi-Juwel-15-liter-termokande.png

Alfi Juwel Thermos 1L

House_Doctor_Cole_Termos-transformed.png

House Doctor Cole Termos

Tefal_Campo_Thermos_1L-transformed.png

Tefal Campo Thermos 1L

tiger-transformed.png

Tiger - Thermos 0,5 L

TestScore TestScore
Info
4.0
star star star star star
3.6
star star star star star
4.4
star star star star star
- - - - -
Tyyppi Termoskannu Termoskannu Termoskannu Termoskannu Termoskannu Termoskannu Termoskannu Termoskannu
Kahvat Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Tilavuus litroina 1 litra 1 litra 1 litra 1,2 litra 1 litra 1 litra 1 litra 1 litra
Sisällys Lasi Lasi Lasi Stål Lasi Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Lasi
Kaikki materiaalit Lasi, abs-muovi (BPA-fri, fosfatfri) Muovi, Lasi Lasi, Muovi, Ruostumaton teräs, Silikoni Ruostumaton teräs, træ, Muovi (BPA-fri, ftalatfri) Teräs Lasi Ruostumaton teräs, Muovi, bøgetræ Ruostumaton teräs Muovi, Lasi
Väri Sininen, Harmaa, Valkoinen, Oranssi, Pinkki, Punainen, Musta, Hopea Harmaa, Valkoinen, Punainen, Musta Ruskea, Harmaa, Vihreä, Punainen, Musta, Hopea Musta, Harmaa Hopea Harmaa, Vihreä, Musta Hopea Valkoinen, Musta, Hopea
Mitat (K x S) 30 x Ø10 cm 28,4 x Ø17 cm 29,6 x Ø15,7 cm 24,5 x Ø13 cm 26,5 x Ø14,5 cm 20 x Ø14 cm 25,5 x Ø15 cm 24 cm
Paino grmoina 910 gr 1.000 gr 790 gr 1.008 gr 1.250 gr 1.030 gr 1.150 gr 1.000 gr
Käyttäjien arvostelut 4 3 5 - - - - -
Eristyskyky 3 4 5 - - - - -
Kapasiteetti 4 4 4 - - - - -
Helppokäyttöisyys 5 3 4 - - - - -
Kestävyys 4 4 4 - - - - -
Tjek billigste pris Set til 45 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Nordic Nest På lager
Set til 34,20 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 48,60 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 66,90 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 39,26 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 48,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Nordic Nest På lager
Set til 45,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon

Termoskannu on täydellinen ratkaisu, jos haluat varmistaa, että sinulla on kuumia juomia saatavilla useita tunteja. Se voi pitää kahvi- tai teeveden kuumana pidempään. Se voi myös pitää kylmän nesteen kylmänä pidempään. Lisäksi termoskannuja saa mitä kauneimssa malleissa ja muodoissa, ja ne näyttävät upeilta millä tahansa sohvapöydällä.

Markkinoilla on monia erilaisia termoskannuja. Etsit sitten halpoja termoskannuja tai kalliimpia design-malleja, useimmat termoskannut tekevät saman asian vaihtelevin tuloksin.

Lue lisää ja lue, mitä kannattaa varoa ja mitä tietää, kun etsit uutta termospulloa.

Eristyskyky – Kuinka kauan se pitää juomat lämpiminä?

Termospullon eristyskyky on luultavasti yksi tärkeimmistä asioista. Se varmistaa, että termospullossa oleva neste pysyy kuumana, kun kaadat sisällön suoraan kahvinkeittimestä tai vedenkeittimestä termospulloon.

Voit hankkia kannuja, joissa on joko teräksinen tai lasinen tai muovinen sisus. Teräksinen tai lasinen insertti ovat kaksi tehokkainta tapaa pitää neste kuumana.

Se, kuinka kauan neste pysyy kuumana, ei riipu ainoastaan säiliöstä vaan myös sen rakenteesta ja erityisesti kannesta, jonka on oltava tiivis.

Kylmät nesteet

Termospulloa ei kuitenkaan tarvitse käyttää vain nesteen kuumana pitämiseen. Voit käyttää sitä myös kesällä pitämään nesteen kylmänä. Jälleen kerran teräs- tai lasisäiliö tarjoaa parhaan eristyksen ja pitää nesteen kylmänä pisimpään.

Kun katsot termoskannuja, näet joskus merkinnän siitä, kuinka pitkä termoskannun eristyskyky on. Se ilmoitetaan aina tunteina.

Yleensä kannu pitää nesteet kuumina enintään 12 tuntia, kun taas kylmänä se voi pitää nesteet jopa 24 tuntia. Tämä kuitenkin vaihtelee malleittain.

On myös tärkeää huomauttaa, että mikään termospullo ei pidä vettä tai kahvia kiehuvan kuumana kaikki 12 tuntia. Sisältö jäähtyy hitaasti.

Jos esimerkiksi täytät kannun 95-asteisella kiehuvalla vedellä, muutaman tunnin kuluttua sisältö on edelleen kuumaa, mutta ei enää 95-asteista.

Esimerkiksi Stelton Emma Thermos 1.2L, joka 10 tunnin jälkeen on pitänyt sisällön riittävän lämpimänä noin 66 asteen lämpötilaan. 24 tunnin kuluttua sisältö on edelleen lämmin.

Nopea vinkki

Jotta sisältö pysyy kuumana (tai kylmäsä) mahdollisimman pitkään, täytä termospullo aina täyteen, kun käytät sitä. Jos täytät sitä vain vähän, se ei pysty pitämään lämpötilaa yhtä kauan kuin jos täytät sen täyteen. Tietenkin se on voitava sulkea, mutta muuten se on vain täytettävä. Tämä pätee myös pieneen termospulloon. Tämä koskee muuten sekä kuumana  että kylmänä pidettäviä juomia.

Kapasiteetti – Kuinka suuri sen pitäisi olla?

Se, kuinka suuri termospullon tulisi olla, riippuu täysin tarpeistasi.

Jos käytät sitä pääasiassa viihdekäyttöön, on järkevää hankkia suurempi malli. Sama pätee, jos haluat keittää kunnon pannullisen kahvia tai teevettä, jota voit käydä juomassa pitkin päivää. Se on paitsi aikaa säästävä myös taloudellinen ratkaisu, sillä sinun ei tarvitse lämmittää vettä useita kertoja päivässä.

Saatat kuitenkin haluta, että voit ottaa termospullon mukaan töihin. Tällöin pienempi malli, joka ei vie liikaa tilaa tai paina liikaa, on sopivampi.

Monien termoskannujen tilavuus on joko 1, 1,5 tai 2 litraa. Voit kuitenkin hankkia myös jotain siltä väliltä. Esimerkiksi Stelton Emma -termoskannu, jonka tilavuus on 1,2 litraa.

1 litran tilavuus vastaa suunnilleen täyttä 8-kuppista vesikannua.

Suunnittelu

Jokaisella termospullolla on oma ainutlaatuinen muotoilunsa. Ja on hienoa, kun sillä on eksklusiivinen ulkonäkö. Se tekee iltapäiväkahvista jotenkin erityistä, eikö totta?

Voit saada pullean ja pallomaisen termospullon, soikean, lieriömäisen tai pitkulaisen muodon.

Muoto on tietenkin makuasia, mutta kahva on se, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Voit hankkia kannuja, joissa on ergonominen kahva. Tämä yksinkertaisesti tekee käytöstä miellyttävämpää, varsinkin jos sinulla on suuri kannu, joka on myös painava.

Eristyskyky

Sisäosa on termospullon sisävuori. Se on osittain se, mikä antaa hyvän eristyksen.

Taas on eroa siinä, mistä ne on tehty. Sisäpuoliset teräslevyt on yleensä valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Voit saada termospullon sisälle myös peilipinnoitetun lasipullon. On täysin sinusta itsestäsi kiinni, haluatko mieluummin teräksisen sisäosan vai lasisen lisäosan. Molemmat tarjoavat erinomaisen eristyksen. Molempi pitää nesteen oikeassa lämpötilassa.

Minkälainen kansi?

Hyvässä termoskannussa on tiiviisti suljettu kansi. Täydellisessä termoskannussa on myös käytännöllinen ja helppokäyttöinen kansi.

Joissakin on käytännöllinen sisäinen kierrekorkki ja päällä kansi, jota voidaan käyttää myös kuppina.  Älykäs kierrekorkki pitää nesteen lämmön sisällä.

Kierrekorkki on kätevä, jotta lämpö säilyy ja termospullon lämpötila ei pääse tippumaan.

KIerrekorkki jossa on painike kaatamista varten, on myös nähtävissä useissa termoskannuissa.

Tippumaton nokka

Kun olet tarkistanut korkin, tarkista myös, onko termoskannussa tippumaton nokka. Tippumaton termoskannu on yksinkertaisesti helpompi käsitellä, kun vältät kuuman kahvin tai kylmän veden tippumisen pöytäliinalle. Jos sinulla ei ole tippumatonta termospulloa, joudut usein pyyhkimään sen kiireessä, jotta kahvipisarat eivät pääse pöydälle tai pöytäliinaan.

Vinkkejä termoskannun käyttöön

Sinulle on jo annettu vinkkejä siitä, miten voit varmistaa, että nesteesi säilyttää lämpötilansa pidempään.

Jos et huomannut sitä edellä, termospullo on täytettävä yläreunaan asti, sillä näin lämpötila pysyy helpommin yllä – riippumatta siitä, onko sisältö kuumaa vai kylmää.

Seuraavassa on vielä muutama vinkki siihen, miten saat termospullosta kaiken irti. Mitä enemmän tiedät siitä, sitä enemmän nautit siitä!

Puhdista termospullo säännöllisesti

Sekä kahvilla että teellä on taipumus värjätä kupit ja termospulloja ajan myötä. Se ei ehkä aluksi tunnu kovinkaan kummoiselta, mutta ajan mittaan siitä voi tulla hieman epämiellyttävää kun kahvi värjää pinnan. Muista siis pestä se. Lue lisää artikkelistamme termospullon puhdistamisesta.

Erillinen termospullo teetä ja kahvia varten

Älä käytä samoja termospulloja teetä ja kahvia varten. Tämä johtuu siitä, että kahvilla on hyvin voimakas ja läpitunkeva maku, joka aina peittää teen maun. Kun olet käyttänyt termospulloa kahviin, se tuoksuu kahville. Kun sitten lisäät siihen kiehuvaa vettä, vesi maistuu sen jälkeen yksinkertaisesti kahvilta. Maku ei katoa, jos käytät vettä teen keittämiseen. Siksi tarvitset kaksi erillistä termoskannua. Näin sinulla on toinen kahvia ja toinen teetä varten.

Jos et halua haistaa kannua joka kerta varmistaaksesi, että se on oikea, voit laittaa siihen etiketin. Näin et vahingossa sekoita termospulloja.

Vältä maitoa termospullossa

Maito on täynnä bakteereja. Niistä ei tietenkään ole haittaa, kun juot sitä tuoreena. Maito voi kuitenkin jäädä jumiin termospullon koloihin, joita voi olla vaikea puhdistaa, ja bakteereilla on silloin helppo työpäivä. Ota siis maito mukaan erillisessä astiassa ja lisää se teehen tai kahviin, kun olet kaatanut sen kuppiin. Ei siis kannata säilyttää maitoa termospullossa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä termospullo on testin paras?

Testin paras termospullo ja testivoittaja on Stelton EM77. Siinä on tilavuus 1 litra, lasinen sisus ja patentoitu kallistettava kansi, josta on erittäin helppo kaataa kylmä tai kuuma juoma. Saat myös älykkään kierrekorkin, jos haluat ottaa kannun mukaasi. Ja se on valmistettu BPA- ja fosfaatittomasta muovista.

Voiko termospulloa käyttää sekä kuumille että kylmille juomille?

Kuuma juoma pysyy kuumana monta tuntia ja kylmä juoma pysyy kylmänä monta tuntia. Tässä perusolettamus hyvälle termokselle. Useimmissa tapauksissa voit helposti täyttää termospullon sekä kylmällä vedellä että kuumilla nesteillä. Etuna on, että voit käyttää termospulloa kuumille juomille talvella, mutta saat termospullosta runsaasti hyötyä myös kesällä. Termos pitää nesteen kylmänä pidempään. Kierrekorkki auttaa myös pitämään juoman kuumana tai kylmänä.

Mikä termospullo pitää nesteen lämmön parhaiten?

Karkaistulla tyhjiölasilla varustettu tyhjiökannu säilyttää parhaiten lämmön. Hyvä valinta on Eva Solo, joka on vankka termoskannu sekä kahville että teelle. Teräs-insertti ei ole yhtä tehokas.

Kuka keksi termospullon?

Termospullon keksi skotlantilainen fyysikko ja kemisti Sir James Dewar vuonna 1892.

Miten poistaa teen maku termospullosta?

Lisää kannuun teelusikallinen ruokasoodaa ja täytä se kiehuvalla vedellä. Jätä se 10 minuutiksi, niin maun pitäisi poistua.

Kuinka monta kuppia kahvia mahtuu termoskannuun?

Kuppien koosta riippuen klassinen 1 litran termoskannu vastaa noin 8 pienempää kahvikuppia. Termos jossa on tilavuus 1 litra vastaa yhtä pannullista kahvia.

Ovatko termoskannut astianpesukoneen kestäviä?

Valtaosa termoskannuista ei ole astianpesukoneen kestäviä. Puhdista sisäpuoli ruokasoodalla ja pyyhi ulkopuoli kostealla liinalla.

Miten saat kahvin hajut pois termospullosta?

Käytä termospulloon 1,5 dl karkeaa keittiösuolaa ja täytä se kiehuvalla vedellä. Laita kansi kiinni ja ravista hyvin.

Lähdeluettelo: termoskannu

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Kuluttajaneuvosto Tænk Chevron down

  Tanskan kuluttajaneuvosto Tænk on Tanskan suurin kuluttajajärjestö, joka mm. suorittaa puolueettomia testejä kodinkoneille ja tuotteille. Kuluttajaneuvosto Tænk on testannut 12 termoskannua vuonna 2019.

  Testissä ovat mukana Eva Solo, Rosendahl Grand cru, Stelton EM77, Alfi Juwel, Tiger ja Stelton Emma. Lue koko testi tästä

 • Flag Politiken.dk Chevron down

  Politiken on tanskalainen sanomalehti sekä verkko- että fyysisessä muodossa, joka on ollut olemassa vuodesta 1984. Sen lisäksi, että se välittää suurimmat uutiset sekä kotimaasta että ulkomailla, lehti testaa myös useita kuluttajatuotteita.

  Politiken.dk on testannutuseita erilaisia ​​termoskannuja vuonna 2008. Lue koko testi tästä

×