Paras tulostin – Katso testin 10 parasta tulostinta 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Brother-HL-L3210CW-transformed

Brittiläinen tuotemerkki Brother on erikoistunut tulostamiseen, ja tämä näkyy laadussa. Brother HL-L3210CW on tarkoitettu niille, jotka tarvitsevat tehokkaan lasertulostimen mustavalko- ja väritulostukseen, nopeaan tulostukseen ja suureen paperikapasiteettiin. Matala melutaso ja nopea tulostusnopeus tekee tästä tulostimen…

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lue tulostintestimme, josta löydät vuoden 10 parasta tulostinta kotiin ja kotitoimistoon.  Testissä on mukana sekä laser-, LED- että mustesuihkutulostimia, ja lisäämme säännöllisesti uusia malleja, jotta löydät aina päivitetyn mallin uusimmilla ominaisuuksilla.

Useimmat tulostimet on tehty monitoimi-malleiksi, joilla voi tulostaa mustavalko- ja väritulosteita. Kunkin tulostimen ominaisuuksissa ja laadussa voi kuitenkin olla suuria eroja.

Sen lisäksi, että vertailemme eri tulostimia tärkeiden valinta-parametrien, kuten tulostusnopeuden, tulostuslaadun ja helppokäyttöisyyden, perusteella, tarkastelemme myös lisäominaisuuksia, kuten kopiointia ja skannausta, sekä tulostuskustannuksia.

Tulostintestin jälkeen osto-oppaassa keskitytään erityyppisiin tulostimiin, niiden ominaisuuksiin, etuihin ja haittoihin.

Käymme myös läpi tärkeimmät ominaisuudet ja tarkastelemme niiden merkitystä sinulle ja tulostimen valinnalle.

Brother HL-L3210CW

paras tulostin testissä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri paperikapasiteetti 250 kpl (testin suurin)
 • pros-icon.svg Suuri tulostusnopeus, jopa 18 sivua minuutissa
 • pros-icon.svg 256 Mt muistia nopeaa ja laadukasta tulostusta varten
 • pros-icon.svg Automaattinen kaksipuolinen tulostus

Detaljeret gennemgang

Brittiläinen tuotemerkki Brother on erikoistunut tulostamiseen, ja tämä näkyy laadussa.

Brother HL-L3210CW on tarkoitettu niille, jotka tarvitsevat tehokkaan lasertulostimen mustavalko- ja väritulostukseen, nopeaan tulostukseen ja suureen paperikapasiteettiin. Matala melutaso ja nopea tulostusnopeus tekee tästä tulostimen joka sopii sopii sekä kotitoimistoihin että pieniin jaettuihin toimistoihin.

Soveltuu sekä koti- että työtiloihin.

Tämä tulostin on ihanteellinen kotikäyttöön ja pieniin toimistoihin, koska siinä on sekä suuri tulostusnopeus että paperikapasiteetti.

Sen tulostusnopeus on 18 sivua minuutissa, mikä on 6 sivua minuutissa enemmän kuin esimerkiksi Epsonin EcoTank ET-M1120. Se ei ole testimme nopein tulostusnopeus, mutta se on joukon kärkeä.

250 paperin paperikapasiteetti on yksi testimme suurimmista, joten sinun ei tarvitse lisätä paperia niin usein, vaikka tulostaisit paljon asiakirjoja.

Se voi tulostaa kuudelle eri paperikoolle, joista A4 on suurin ja A6 pienin.

2400 dpi:n resoluutio on testimme keskitasoa, ja hinta huomioon ottaen se on erittäin kohtuullinen. Tutkimuksemme on kuitenkin osoittanut, että väritulosteiden laatu ei ole yhtä terävä kuin muilla testissämme olleilla malleilla. Huomasimme myös, että Brother HL -tulostin kuluttaa paljon väriainetta ja että Brotherin omat värikasetit ovat kalliita. Toisaalta voit helposti käyttää tulostimeen muita halvempia tonerikasetteja.

Helppo käyttö

Analyysiemme mukaan tulostin on erittäin käyttäjäystävällinen. Sinun ei tarvitse olla tulostinnörtti, jotta pääset nopeasti käyttökuntoon. Sekä käyttöohjeet että painikkeet ovat intuitiivisia ja helppoja seurata.

Kuten useimmissa muissakin testin malleissa, siinä on näyttö, mutta ei kosketusnäyttöä.

Älykkäät ominaisuudet

Tulostimessa on langaton yhteys. Tämä antaa sinulle paljon vapautta, sillä se voi muodostaa yhteyden tietokoneeseesi ja muihin tietokoneisiin, mutta myös kännyköihin ja tabletteihin.

Voit siis käyttää sitä suoraan älypuhelimesta tai tabletista, mikä helpottaa ja nopeuttaa työtäsi. Lisäksi tulostimessa on mahdollisuus skannata asiakirjoja, mutta ei kopiointitoimintoa.

Luokituksemme

Etsitkö tehokasta tulostinta, joka on helppokäyttöinen ja tarjoaa ammattimaista laatua? Silloin Brother HL-L3210CW -lasertulostin on sinua varten. Siinä on nopea tulostus ja sen kapasiteetti on suurempi kuin monien muiden testissämme olleiden tulostimien. Se on myös edullinen ja tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle.

Se ei sovi niille, jotka tulostavat paljon värejä tai haluavat printata kuvia, sillä laatu ei ole yhtä hyvä kuin mustavalkotulostuksessa, mutta yleiskäyttöön se on enemmän kuin riittävä, ja se on testimme parhaiden tulostimien kärjessä.

Epson Eco Tank ET-M1120

paras halpa tulostin

Fordele
 • pros-icon.svg Kasettivapaa mustesuihkutulostin – halvempi väriaine
 • pros-icon.svg Hyvä tulostusnopeus hintaansa nähden (15 ppm)
 • pros-icon.svg Saatavilla 9 eri paperikokoa (testin toiseksi suurin)
 • pros-icon.svg Pienin virrankulutus testeissä
 • pros-icon.svg Wi-fi yhteys

Detaljeret gennemgang

Epsonin Eco Tank ET-M1120 -tulostimella saat tehokkaan ja helppokäyttöisen kotikäyttöön tarkoitetun perustulostimen, jonka ylläpito on vähäistä.

Helppo käyttö

Tanskan kuluttajaneuvosto on testannut Epsonin-tulostimet syystä. Tulostimessa on Wi-fi-yhteys, ja se on helppo asentaa ja käyttää. Se käynnistyy myös nopeasti, joten sinun ei tarvitse odottaa tulosteita.

Tulostusnopeus 15 sivua minuutissa on keskitasoa verrattuna muihin testimme tulostimiin, mutta hinta huomioon ottaen se on huippuluokkaa.

Tulostin sopii erinomaisesti koti- ja kotitoimistokäyttöön, jossa on tulostettava pääasiassa mustavalkoisia tekstiasiakirjoja. Testien mukaan tulostin on meluisampi kuin useimmat muut mallit. Se on 53 db:n äänekkyydellään 6 db äänekkäämpi kuin testivoittajamme ja 16 db äänekkäämpi kuin premium-mallimme Epson EcoTank ET-8550.

Alhaiset omistuskustannukset

Tutkimuksemme mukaan tulostin on erittäin edullinen sekä virrankulutuksen että musteen osalta. Mallissa käytetään niin sanottua EcoTank-järjestelmää, mikä tarkoittaa, että mustepatruunat korvataan suuremmalla uudelleentäytettävällä säiliöllä. Tämä yksi säiliö riittää 4 500 sivulle. Testit osoittavat, että keskimääräisellä tulostustarpeella sinun pitäisi odottaa käyttäväsi 39 puntaa vuodessa, joten tämä on yksi testimme taloudellisimmista tulostimista.

Lisäbonuksena se myös kuluttaa vain 14 wattia toiminnassa, mikä on testimme alhaisin kulutus.

Luokituksemme

Jos etsit halpaa tulostinta jokapäiväisiin tulostustarpeisiin, Epsonin EcoTank ET-M1120 on paras tulostin tähän hintaan.

Sen lisäksi, että ostohinta on alhainen, myös käyttökustannukset ovat testimme alhaisimpia.

Tämä tulostin on tarkoitettu perheelle, joka tekee paljon mustavalkoisia asiakirjoja eikä tarvitse väritulostusta tai lisäominaisuuksia. Jos haluat mallin, jossa on enemmän ominaisuuksia, kuten skanneri, kopiointi ja väritulostus, mutta joka on myös edullinen käyttää, suosittelemme Epsonin EcoTank ET-8550:tä tai EcoTank ET-2856:ta.

Epson EcoTank ET-8550

paras tulostin premium-luokassa

Fordele
 • pros-icon.svg Näyttö kosketuksella
 • pros-icon.svg Näkyvä uudelleentäytettävä patruuna
 • pros-icon.svg Erittäin edulliset tulostuskustannukset (£ 20 vuodessa 30 sivua kuukaudessa).
 • pros-icon.svg Hyvä tulostin valokuvien tulostamiseen – 5760 x 1440 dpi suurin resoluutio testissä.
 • pros-icon.svg Tulostaa 13 paperikoolle (useimmat testeissä).
 • pros-icon.svg Pystyy tulostamaan A3-kokoisen tulostimen ainoana mallina testissä.

Detaljeret gennemgang

Kasettivapaa mustesuihkutulostin asiakirjojen ja valokuvien tulostamiseen, kopioimiseen ja skannaamiseen, joka sopii sekä vapaa-ajan että työtehtäviin! Uudelleentäytettävän ja siten uudelleenkäytettävän mustekasetin ansiosta säästät rahaa pitkällä aikavälillä ja pidät kustannukset alhaisina.

Ihanteellinen tulostin sekä työhön että vapaa-aikaan

Tällä väritulostimella voi tulostaa sekä paperiasiakirjoja että laadukkaita valokuvia. Sen lokeroon mahtuu 151 arkkia paperia, ja sitä voidaan käyttää monenlaisten paperikokojen kanssa. Tämän tulostimen erottaa muista testin tulostimista se, että se on ainoa, joka voi tulostaa A3- ja A3+-kokoa.

Lisäksi se on varustettu kuudella värillä entistäkin parempaa värinlaatua varten. Testit osoittavat myös, että sekä väri- että valokuvatulosteet ovat erittäin hyvälaatuisia, ja tämän mallin värit ovat upeita.

Epsonin EcoTank ET-8550 on monitoimimalli, jolla voi paitsi tulostaa myös skannata ja kopioida. Yksi huono puoli on, että siinä ei ole syöttötoimintoa kopiointia ja skannausta varten, joten jokainen sivu on ladattava yksi kerrallaan. Tämä on haitta, jos sinun on kopioitava tai skannattava monta sivua kerrallaan.

Mallissa on helppokäyttöinen 10,9 senttimetrin näyttö,  värikosketusnäyttö, jossa näkyy myös tulostettavan materiaalin esikatselu. Tulostimen äänitaso 37 db on tulostintestimme alhaisin, sillä lähimmän mallin, Canon Pixma TS5350a:n, äänitaso on 43,5 db.

Säästä rahaa tulostin-kustannuksissa

EcoTank ET-M1120:n tavoin tässä mallissa on uudelleen täytettävät mustesäiliöt, jotka ovat sekä suurempia että halvempia käyttää kuin vaihdettavat värikasetit. Epson EcoTank ET-8550 -mallissa ne ovat myös näkyvissä, joten tiedät aina, kuinka paljon mustetta on jäljellä, ennen kuin tarvitset lisää.

Testit osoittavat, että jos tulostat 20 mustavalkosivua ja 10 värisivua kuukaudessa, tulostuskuluihin kuluu hieman alle 20 puntaa vuodessa. Verrattuna tulostimiin, joissa käytetään tavallisia värikasetteja, tämä on erittäin halpaa. Kuten muissakin Epson EcoTank -malleissa, myös virrankulutus on erittäin alhainen.

Luokituksemme

Jos etsit ylellistä tulostinta, tämä on sinulle sopiva. Tässä monitoimitulostimessa on 13 paperikokoa, väritulostusta, skannausta ja kopiointia, joten se on monitoimitulostin, joka tarjoaa parhaan tulostuslaadun rahoillesi.

Malli on testimme kallein, mutta käyttökustannukset ovat erittäin alhaiset. Vain 37 dB:n äänitasolla saat myös erittäin hiljaisen tulostimen. Korkeaan hintaan nähden tulostusnopeus voisi olla nopeampi. Testin muihin malleihin verrattuna se on keskinkertainen, mutta se on nopein kolmesta EcoTank-mallista.

Brother MFC-L3770CDW

paras tulostin pieniin toimistoihin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 5 liitäntävaihtoehtoa (testeissä eniten)
 • pros-icon.svg Tulostusnopeus 24 sivua/min (testattu 26 ja 25 sivua/min).
 • pros-icon.svg Hyvä skanneri valokuville
 • pros-icon.svg Monitoimilaite: skanneri, kopiokone ja tulostin
 • pros-icon.svg Sovellus toimii todella hyvin testeissä

Detaljeret gennemgang

Jos tarvitset luotettavan ja ammattimaisen tulostimen, jossa on monia ominaisuuksia, tämä Brother MFC LED -tulostin täyttää tarpeesi. Brother MFC:tä voidaan käyttää tulostimena, skannerina ja kopiokoneena.

Brother HL-L3210CW:n tavoin siinä on suuri paperikapasiteetti 250 kpl. Tulostusnopeus on testin mukaan 26 sivua minuutissa mustavalkotulostuksessa. Tulostusnopeus on 25 sivua minuutissa väritulostuksessa, mikä on testimme toiseksi suurin tulostusnopeus.

Brother MFC:n suurin tulostustarkkuus on 2400 x 600 dpi, mikä näkyy kuvissa, joissa on paljon pieniä yksityiskohtia, jotka valitettavasti sumentuvat. Hinta huomioon ottaen resoluution pitäisi olla suurempi. Vertailun vuoksi mainittakoon, että HP Office Jet Pro 8022e:ssä on kaksinkertainen resoluutio alle puoleen hintaan. Siinä ei kuitenkaan ole yhtä paljon ominaisuuksia.

Testiemme mukaan tulostin on hyvä sekä mustavalko- että väritulosteille, mutta vähemmän hyvä valokuvatulosteille, joissa värit eivät tule oikein esiin. Toisaalta testit osoittavat, että skanneritoiminto on erittäin hyvä valokuvien skannauksessa, joten voit esimerkiksi suurentaa kuvia.

Sovellusominaisuus on helppokäyttöinen, ja sen lisäksi, että voit tulostaa ja skannata suoraan älypuhelimesta, voit myös tarkastella tulostimen tilaa ja huoltotarpeita.

Kuten Epson EcoTank ET-8550:ssä, tässäkin on kosketusnäyttö, jonka avulla tulostimen monet toiminnot on helppo määrittää.

Luokituksemme

Jos etsit hyvää tulostinta kotitoimistoon, Brother MFC-L3770CDW tulostin on selkeä vaihtoehto. Se on hyvä sekä mustavalko- että väritulostukseen, mutta toimii parhaiten mustavalkotulostuksessa, jossa sen tulostuskustannukset ovat myös alhaiset.

Se ei ole ihanteellinen valokuvatulostukseen ja erittäin yksityiskohtaisten kuvien tulostamiseen, jolloin laatu ei pärjää esimerkiksi korkeamman resoluution Epson EcoTank ET-8550:lle. Hinta on asteikon yläpäässä, mutta uskomme, että saat paljon vastinetta rahoillesi. Tulostin on suuri ja myös testimme painavin, joten tilaa on varottava.

HP OfficeJet Pro 8022e

paras mustesuihkutulostin opiskelijoille

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri resoluutio hintaan nähden (4800 x 1200 dpi)
 • pros-icon.svg Hyvä valokuvatulostukseen
 • pros-icon.svg Automaattinen syöttölaite skanneriin

Detaljeret gennemgang

Tämä tulostin on täydellinen kotikäyttöön tai opiskelijalle, joka tulostaa paljon. Tulostin on monitoimitulostin, joka tulostaa erinomaisia väri- ja valokuvatulosteita ja on testimme toiseksi paras resoluutio.

Tulostusnopeus on hitaampi kuin esimerkiksi samassa hintaluokassa olevan Epsonin EcoTank ET-M1120:n. Toisaalta siinä on enemmän ominaisuuksia.

Tulostin käyttää paljon mustetta, ja mustekasetit on vaihdettava usein. Testien mukaan vaihtaminen on nopeaa ja helppoa. Testit osoittavat myös, että tulostin tulostaa yhdellä värikasetilla vajaat 13 sivua mustavalko- ja väritulosteita.

Paperikapasiteetti on 225 arkkia, mikä on 75 arkkia enemmän kuin Epson EcoTank ET-M1120:ssa. Toisaalta äänitaso on tässä mallissa 9 dB korkeampi, joten se on huomattavasti äänekkäämpi. Se voidaan asentaa langatonta käyttöä varten, joten tulostin voi tulostaa asiakirjoja suoraan älypuhelimesta tai tabletista. Testeissä sovellus toimii todella hyvin. Se on helppo asentaa ja käyttää, ja se on yksi testimme monipuolisimmista sovelluksista.

Luokituksemme

Jos etsit edullista monitoimitulostinta, älä etsi enempää. Tämä HP:n tulostin tuottaa sekä mustavalko- että väritulosteita hyvällä ja yksityiskohtaisella laadulla. Sillä voi jopa skannata ja kopioida suurella kapasiteetilla. Tulostin on hitaampi kuin useimmat muut testimme mallit, mutta ottaen huomioon alhaisen hinnan, tarkkuus on korkea.

Tutkimuksemme mukaan tulostin on erittäin käyttäjäystävällinen tulostin.

HP OfficeJet Pro 9019

paras monitoimi-tulostin kotitoimistoon

Fordele
 • pros-icon.svg Korkein tulostusnopeus testeissä 32ppm
 • pros-icon.svg Monikäyttöinen
 • pros-icon.svg Suuri paperikapasiteetti 250 kpl
 • pros-icon.svg Hyvä skanneri, jossa on 35 sivun automaattinen syöttölaite

Detaljeret gennemgang

Tämä mustesuihkutulostin on ihanteellinen kotitoimistoon tai pienyrityskäyttöön. Sitä voidaan käyttää tulostimena, kopiokoneena, skannerina ja faksina, joten voit hoitaa kaikenlaisia tehtäviä hetkessä. Nykyaikaisena tulostimena voit käyttää mustesuihkutulostinta paitsi asiakirjojen myös valokuvien tulostamiseen.

Tutkimuksemme mukaan tulostimella on erittäin nopea tulostus. Sen tulostusnopeus on 32 sivua minuutissa, kun tulostetaan sekä mustaa että värillistä tekstiä. Sen kapasiteetti on myös suurempi kuin HP Pro 8022e:n, sillä siihen mahtuu 250 kappaletta verrattuna 225 kappaleeseen.

Melutaso on testimme korkein, 63 dB. Vertailun vuoksi useimmat pölynimurit ovat 75-80 dB:n välillä.

Muihin testin malleihin verrattuna 1200 x 1200 dpi:n resoluutio on alhainen, mikä näkyy myös testeissämme, joissa se ei tavoita yksityiskohtia valokuvatulosteissa.

Testeissä skanneri osoittautui erityisen hyväksi, ja toisin kuin Epson EcoTank ET-8550:ssä, tässä mallissa on automaattinen syöttölaite skannerille, johon mahtuu 35 paperiarkkia, joten jokaista arkkia ei tarvitse ladata manuaalisesti.

Luokituksemme

Jos etsit monitoimitulostinta jossa on nopea tulostus pieneen toimistoon, HP OfficeJet Pro 9019 on täydellinen vaihtoehto.

Mallin tulostusnopeus on testien nopein, joten vaikka tulostaisit paljon sivuja sisältäviä töitä, et joudu odottamaan niitä pitkään.

Tulostin ei ole ihanteellinen niille, jotka haluavat tulostaa paljon valokuvia, sillä laatu ei ole yhtä terävä kuin muilla testin malleilla.

Tulostin on äänekkäämpi kuin muut testimme mallit, mutta jos sitä voi pitää toimistossa erillisessä huoneessa, tämä ei ole ongelma. Hinnaltaan se on keskiluokkaa, jossa useimmilla on varaa vankkaan pöytätulostimeen.

HP OfficeJet 200 Mobile

paras mobiili-tulostin

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakti ja kevyt rakenne
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää ilman verkkoyhteyttä
 • pros-icon.svg Hyvä mustavalkoinen laatu
 • pros-icon.svg Ei monitoiminen – vain tulostus

Detaljeret gennemgang

Jos haluat tulostaa asiakirjoja ja työskennellä tien päällä, tämän mustesuihkutulostimen kaltainen pienikokoinen tulostin on täydellinen. Se toimii ladattavalla akulla, joten voit ottaa sen mukaan kaikkialle.

Siinä on wi-fi liitäntä, joten voit tulostaa suoraan matkapuhelimesta, tietokoneesta tai tabletista. Jopa ilman verkkoyhteyttä.  Voit siis suorittaa tehtävät juuri silloin ja siellä, missä haluat. Kun akku loppuu, se latautuu nopeasti 90 minuutissa.

Siihen mahtuu kerralla jopa 50 kappaletta paperia, mikä on enemmän kuin testimme toiseen kannettavaan malliin, Epson WorkForce WF-110W:hen, johon mahtuu 20 kappaletta. Testeissä tämä tulostin päihittää Epsonin mallin myös tulostuslaadussa. Tämä koskee sekä mustavalko- että väritulosteita, vaikka resoluutio on pienempi, 4800 x 1200 dpi.

HP:n tulostimessa on nopea tulostus,  nopeampi kuin esimerkiksi Epson, mikä on etu, kun olet kiireinen. Haittapuolena on kuitenkin se, että molemmissa ei ole automaattista kaksipuolista tulostusta, ja siksi ne kuluttavat enemmän paperia.

Luokituksemme

Jos etsit kannettavaa tulostinta, joka kompaktista koostaan huolimatta pystyy tulostamaan suoraan hyvällä laadulla, sinun kannattaa tutustua tähän malliin.

Pöytämalleihin verrattuna mobiilimallit jäävät useimmissa parametreissa jälkeen, mutta niille, jotka haluavat tulostaa ammattimaisella tulostuslaadulla tien päällä, tämä on erinomainen vaihtoehto.

Hinta on hieman korkeampi kuin Epsonin kannettavassa mallissa, mutta tulostuslaatu on vastaavasti parempi.

Epson WorkForce WF-110W

paras kannettava mustesuihku-tulostin

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo ottaa mukaan matkalle
 • pros-icon.svg Korkea resoluutio 5760 x 1440 dpi: n tarkkuus
 • pros-icon.svg Testin kevyin paino 1.6 kg
 • pros-icon.svg Valinnainen langaton tai langallinen
 • pros-icon.svg Tukee Google Cloud -tulostusta
 • pros-icon.svg Mobiilitulostus

Detaljeret gennemgang

Jos etsit kompaktia mallia, joka ei vie paljon tilaa, tämä mustesuihkutulostin voi olla oikea tulostin sinulle. Sen mitat ovat vain 30,9 x 15,9 x 6,1 senttimetriä, ja sen paino on vain 1,6 kiloa, mikä on testin kevyin tulostin. Mallia voi käyttää sekä langattomasti että kaapelin avulla, joten se sopii erinomaisesti matkustamiseen.

Mallin resoluutio on 5760 x 1440 dpi, joten se on testimme kärkikastissa. Tästä huolimatta analyysimme osoittavat, että tulostuslaatu ei ole yhtä hyvä kuin muissa testatuissa malleissa. Tämä näkyy sekä mustavalko- että väritulostuksessa. Tulostimessa ei myöskään ole yhtä nopea tulostus kuin esimerkiksi Epsonin EcoTank ET-8550.

Löysimme tästä mallista myös toisen hankalan ominaisuuden. Värimuste on yhdessä patruunassa, mikä tarkoittaa, että koko patruuna on vaihdettava, kun yksi väri loppuu. HP Pro 8022e -mallissa värit on sen sijaan varastoitu erikseen.

Muihin testimme malleihin verrattuna tämä ei ole kaikkein taloudellisin tulostin. Jos tulostat 30 sivua kuukaudessa, 20 mustavalkoista ja 10 värillistä, sinun on tutkimuksemme mukaan odotettava käyttävä noin 420 kr vuodessa. Epsonin EcoTank-mallit ovat siis paljon taloudellisempia käyttää.

Luokituksemme

Kaiken kaikkiaan tämä tulostin jää jälkeen useimmissa parametreissa verrattuna muihin testimme malleihin. Se on kuitenkin testimme ainoa kannettava tulostin, joten et voi odottaa yhtä vakaita tuloksia kuin muut mallit.

Jos tarpeena on tulostus vain omia tarpeitasi varten tien päällä, kompakti tulostin on erinomainen ratkaisu.

Jos sinun on tulostettava ammattikäyttöön, emme suosittele tätä tulostinta, sillä sen laatu ei ole sen veroinen. Hinnaltaan tulostin on keskiluokkaa, ja kun otetaan huomioon korkea resoluutio, se olisi myös kohtuullinen hinta, jos laatu vastaisi sitä.

Canon Pixma TS5350a

paras tulostin automaattisella paperin leveyden tunnistuksella

Fordele
 • pros-icon.svg Automaattinen paperin leveyden tunnistus
 • pros-icon.svg Hyvä tulostusresoluutio ja -laatu
 • pros-icon.svg Canon Pixma on edullinen tulostin

Detaljeret gennemgang

Sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa mustesuihkutulostimeen saadaksesi vankan ja helppokäyttöisen Canon Pixma mallin. Tällä Canon Pixma TS5350a -tulostimella saat loistavan ja monipuolisen tulostimen, jota voi käyttää tulostimena, skannerina ja kopiokoneena erittäin edulliseen hintaan.

Tutkimuksemme perusteella Canon Pixma on luotettava kotitulostin, joka tuottaa hyvää laatua lähes kaikilla tulostusparametreilla. Canon Pixman tulostusnopeus väri- ja valokuvatulostuksessa on hieman hidas, mutta laatu on yksityiskohtaista ja kaunista. Todettiin, että valokuvien värit voivat olla hieman epätarkkoja Canon Pixma tulostimella.

Canon Pixma on valitettavasti erittäin kallis käyttää verrattuna muihin testin malleihin. Siinä on vaihdettavat mustepatruunat, joiden vaihtaminen on kallista. Testit osoittavat, että kun tyypillinen tulostustarve on 30 sivua kuukaudessa, Canon Pixma kuluttaa mustetta hieman alle 100 eurolla vuodessa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Epson WorkForce WF-110W:n hinta on hieman yli 40 euroa vuodessa. Toisin kuin Epsonin tulostin, Canon Pixma tulostaa automaattisesti kaksipuolisesti, mikä säästää paperinkulutusta.

Canon Pixma tulostimen aperikapasiteetti 200 paperia on korkealla tasolla verrattuna muihin tulostintestin pöytätulostimiin, ja tämän Canon Pixma mallin etuna on automaattinen paperin leveyden tunnistus.

Luokituksemme

Jos etsit luotettavaa kotitulostinta, joka tuottaa vankkaa laatua kaikissa töissä, Canon Pixma on erinomainen vaihtoehto.

Resoluutio, kapasiteetti, äänitaso ja laatu ovat kaikki huippuluokkaa tässä Canon Pixma mallissa, mutta merkittävä haittapuoli on Canon Pixma tulostimen korkea mustekustannus. Canon Pixma laiteen hankintahinta on kuitenkin alhainen ja korvaa sen hieman. Testit osoittavat myös, että Canon Pixman virrankulutus on alhainen verrattuna muihin markkinoilla oleviin.

Epson EcoTank ET-2856

paras kestävä tulostin

Fordele
 • pros-icon.svg Halpa ajaa, noin 17 kr vuodessa
 • pros-icon.svg Hyvä mustavalkotulostukseen
 • pros-icon.svg Tulostus jopa 7 paperikoolle
 • pros-icon.svg Alhainen virrankulutus 14,2 W tulostettaessa, 0 W valmiustilassa.

Detaljeret gennemgang

Ei ole mikään vitsi, että Tanskan kuluttajaneuvosto Think on sisällyttänyt useita Epsonin EcoTank-malleja tulostintesteihinsä. Yhteistä kaikille malleille on, että ne ovat erittäin taloudellisia käyttää ja käyttäjäystävällisiä.

Muiden Epsonin mallien tapaan tämänkin mallin virrankulutus on alhainen, eikä se käytä lainkaan virtaa valmiustilassa. Myös tulostuskustannukset ovat erittäin alhaiset. Testit osoittavat, että sinun pitäisi odottaa käyttäväsi hieman yli 10 puntaa vuodessa, kun keskimääräinen tulostustarve on noin 30 sivua kuukaudessa.

Se on testimme halvin. Samalla sen virrankulutus 14,2 wattia on testimme toiseksi alhaisin. Vain EcoTank ET-M1120 ylittää sen 14 watilla. Vertailun vuoksi mustesuihkutulostimet maksavat useita paljon enemmän vuotuisia mustekuluja samalla kulutuksella.

EcoTank ET-2856 on testimme hitain Epson-tulostin, jonka tulostusnopeus on 5 ppm värillisellä tulostimella ja tulostusnopeus on 10,5 ppm mustavalkoisella tulostimella.

Myös kapasiteetti on hieman pienempi, 100 kappaletta, ja hinta on työpöytämallien keskitasoa.

Tulostin toimii parhaiten mustavalko- ja väritulostuksessa, mutta valokuvatulostuksessa ja skannauksessa se ei yllä laadultaan esimerkiksi HP Pro 8022e:n tasolle. SIinä myös tulostusnopeus on hitaampi. Tästä huolimatta mallia on testeissä kiitelty siitä, että se on vankka ja hyvälaatuinen yleiskäyttöinen tulostin.

Luokituksemme

Jos etsit luotettavaa monitoimitulostinta, joka on edullinen käyttää, tämä on sopiva tulostin sinulle.

Koska tämä on testimme taloudellisin tulostin, käyttökustannukset ovat erittäin alhaiset, vaikka tulostustarpeesi olisivat keskimääräistä suuremmat.

Se sopii parhaiten mustavalkoisiin tulosteisiin ja huonommin valokuvatulosteisiin, joissa se kestää kauan ja tuottaa sinertävän sävyn. Jos käytät sitä pääasiassa tekstidokumenttien tulostamiseen, tämä ei ole ongelma.

Tulostin on monikäyttöinen, ja se pystyy käsittelemään 7 eri paperikokoa, joten se on ihanteellinen kotitoimistoon. Hinta on keskiluokkaa, jossa useimmilla on siihen varaa, ja uskomme, että saat paljon vastinetta rahoillesi.

Guide

Miten valita paras tulostin

Teknologian kehittyessä tulostimiin lisätään jatkuvasti uusia älykkäitä ominaisuuksia ja toimintoja. Vaikka jotkin niistä ovat älykkäitä, ne voivat tarpeistasi riippuen olla täysin tarpeettomia, kun taas toiset voivat olla välttämättömiä.

Alla olevassa ostajan oppaassa tarkastelemme perusteellisesti eri tulostintyyppejä sekä niiden hyviä ja huonoja puolia. Sen jälkeen käymme läpi tärkeimmät ominaisuudet, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ennen valintaa kun haussa on paras tulostin.

Minkä tyyppistä tulostinta tarvitset?

Tulostintestissämme on kolmenlaisia tulostimia. Lasereita, LED-tulostimia ja mustesuihkutulostimia.

Nämä kolme tyyppiä käyttävät kukin omaa tulostustapaansa eli tapaa, jolla ne saavat kirjoituksen ja värin paperille. Sitten on tietysti myös malleja, jotka voivat tehdä enemmän tai vähemmän kuin muut mallit, esimerkiksi kun puhutaan monitoimitulostimista ja valokuvatulostimista. Mutta tässä puhutaan siitä, mitä tulostin osaa erityisen hyvin ja mitkä ovat sen ominaisuudet, ei siitä, miten se suorittaa itse tulostuksen. Siksi erotamme toisistaan tyypit ja tulostimet, jotka määritellään niiden toiminnon (toimintojen) perusteella.

Mustesuihkutulostin

Tämä tulostin toimii käyttämällä nestemäistä mustetta, joka siirretään paperille. Muste voi olla mustaa tai muita eri värejä. Muste siirretään paperille neulan avulla. Tämä tarkoittaa, että lopputulos koostuu itse asiassa monista mikroskooppisen pienistä pisteistä. Tätä ei kuitenkaan voi nähdä silmällä.

Mustesuihkutulostimen hyvät puolet

 • Mustesuihkutulostimella saat todella hyviä ja laadukkaita tuloksia.
 • Se sopii erityisesti niille, jotka haluavat kuvia ja muuta sekalaista sisältöä.
 • Tulostus eri tyyppiselle paperille.
 • Tämä tulostin on käyttövalmis lähes heti, kun se käynnistetään.
 • Tulostimet eivät yleensä maksa yhtä paljon kuin muut tyypit, ja niitä on saatavilla jo muutamista kymmenistä euroista alkaen.

Mustesuihkutulostimen huonot puolet

 • Mustesuihkutulostimet tulostavat yleensä hitaammin kuin esimerkiksi lasertulostimet.
 • Mustesuihkutulostimet vaativat enemmän puhdistusta ja huoltoa kuin lasertulostimet.
 • Kasettien muste on vesipohjaista, ja vesipohjainen muste voi haalistua ajan mittaan, ja sitä on säilytettävä oikein sen säilyvyyden pidentämiseksi.
 • Tulostus voi tulla kalliiksi, sillä mustepatruunat voivat olla kalliita.

Lasertulostin

Nimensä mukaisesti lasertulostin siirtää värin paperille laserin avulla. Se ei sisällä värikasetteja, vaan tulostus käyttää sen sijaan väriainetta. Prosessi on hieman monimutkaisempi, mutta lyhyesti sanottuna näin tapahtuu:

Rumpu ladataan ja vastaanottaa sitten laserin, joka siirretään tietokoneen kautta tulostimeen lähetetyistä tiedoista. Lasersäde lähetetään heijastavaan peiliin ja sitten rumpuun. Seuraavaksi rummun yli kulkee rulla, joka on vuorovaikutuksessa väriaineen kanssa.

Väriaineen pienet hiukkaset siirretään nyt paperille, minkä jälkeen värin on läpäistävä lisäyksikkö, jolla varmistetaan, että väri tarttuu paperiin eikä hankaudu pois.

Brother HL -tulostin on hyvä esimerkki lasertulostimesta.

Lasertulostimen hyvät puolet

 • Lasertulostimien tulostusnopeus on erittäin nopeaa.
 • Siksi tulostimet sopivat myös toimistoihin, joissa on tulostettava suuria määriä.
 • Teksti on terävää.
 • Sen laatu ei heikkene sen käyttöiän aikana.
 • Lasertulostimilla on hyvä käyttöikä.

Lasertulostimen huonot puolet

 • Toisin kuin mustesuihkutulostimen, lasertulostimen on lämmetä ennen kuin sitä voidaan käyttää.
 • Se ei sovellu yhtä hyvin yksityiskohtaisiin tulosteisiin, kuten kuviin ja valokuviin.
 • Se ei voi tulostaa lämpöherkälle paperille.
 • Lasertulostimet ovat yleensä suurempia ja painavampia kuin mustesuihkutulostimet.
 • Ne maksavat etukäteen enemmän.

LED-tulostin

LED-tulostin, kuten Brotherin MFC-malli, on taas erilainen tulostintyyppi. Toisin kuin lasertulostimessa, se käyttää LED-valoja värin siirtämiseen paperille. Itse tulostusprosessi on hyvin samanlainen kuin lasertulostimessa.

LED-tulostimen etuna on, että sen tulostusnopeus on erittäin suuri. Lisäksi ne tuottavat korkearesoluutioisia tulosteita. Lisäksi LED-tulostimet ovat yleensä pienempiä ja kevyempiä ja myös hiljaisempia kuin lasertulostimet.

Tulostimet erityistarpeita varten

Kun olet päättänyt, haluatko mustesuihku- vai lasertulostimen, on tärkeämpää, mihin tulostinta tarvitset.

Tässä tarkastelemme eri tyyppejä.

Valokuvatulostin

Jos haluat käyttää tulostinta ensisijaisesti kauniiden kuvien ja valokuvien tulostamiseen, sinun kannattaa etsiä mustesuihkutulostin, joka sisältää mustekasetteja.

Se soveltuu parhaiten valokuville ja kuville ja siten luovemmille tulosteille. Tätä tyyppiä käyttävät myös ammattivalokuvaajat, jos heidän on tulostettava kuvia.

Kun katsot tulostimia, niissä kerrotaan yleensä, soveltuuko se erityisesti kuvien tulostamiseen. Lisäksi mustesuihkutulostimella on myös halvempaa tulostaa kauniita kuvia kuin lasertulostimella.

Erityisesti valokuvia ja kuvia varten suunniteltu tulostin pystyy yleensä käsittelemään yleisintä valokuvamuotoa 10 x 15 senttimetriä.

Epson EcoTank ET-8550, premium-mallimme, on ihanteellinen valokuvatulostukseen.

All-in-one-tulostin

Monet meistä käyttävät tulostinta aika ajoin asiakirjojen tulostamiseen. Jos kuitenkin työskentelet kotona tai etsit tulostinta, jota voi käyttää myös muihin ammatillisiin tarkoituksiin, monitoimitulostin voi olla oikea ratkaisu.

Monitoimitulostin voi olla mustesuihku-, laseri tai LED-tulostin. Varsinaisella tulostusprosessilla ei siis ole merkitystä. Sen sijaan tärkeintä ovat sen tarjoamat ominaisuudet.

Esimerkkinä monitoimitulostimesta voidaan mainita HP OfficeJet Pro -mallit, joita voidaan käyttää tulostimena, skannerina, kopiokoneena ja jopa faksina.

Lisäksi on malleja, jotka pystyvät hoitamaan kaikenlaisia erittäin käytännöllisiä tehtäviä, joista kaikki toimistot hyötyvät.

Esimerkiksi Brother MFC-L3770CDW -tulostin. Sitä voidaan tietysti käyttää tavallisille paperiarkeille, mutta myös bond-paperille, kiiltävälle paperille ja kierrätyspaperille. Ja sen lisäksi, että sitä voidaan käyttää eri paperikokoja varten, sillä voidaan tulostaa myös tarroille ja kirjekuorille.

Säiliötulostin/kasettivapaa tulostin

Jos sinulle on tärkeää, että tulostimesi on kestävä, kannattaa valita niin sanottu säiliötulostin. Tämä on tulostintyyppi, jossa ei käytetä värikasetteja.

Sekä laser- että mustesuihkutulostimet voivat olla kasettivapaita tulostimia, eikä tämä ole kiinni itse tulostusprosessista.

Mustesäiliötulostin eroaa muista tulostimista siinä, että niissä ei käytetä värikasetteja. Sen sijaan ne sisältävät jonkinlaisia säiliöitä tai säiliöitä, jotka on täytetty musteella tai väriaineella. Kun se loppuu, voit täyttää ne uudelleen.

Tästä on useita etuja:

 • Sinun ei tarvitse vaihtaa värikasetteja, mikä voi olla hieman työlästä ja hankalaa ja joissain tapauksissa myös maksaa enemmän väriä.
 • Sinun ei tarvitse maksaa kalliista patruunoista, koska täytät säiliön itse.
 • Halpoja tulosteita
 • Se on ympäristön kannalta parempi.

Testissämme on kolme EcoTank -mallia: EcoTank ET-M1120, EcoTank ET-8550 ja EcoTank ET-2856. EcoTank-tulostimen periaatteena on, että ne ovat ladattavia.

Jos siis haluat säästää rahaa värikaseteissa ja väriaineissa, sinun kannattaa valita juuri tällainen.

Kuten olet varmaan huomannut testissämme olleista tulostimista, tulostimissa on useita käytännöllisiä toimintoja.

Jos käytät tulostinta toimistossa, haluat yleensä myös tyypin, joka pystyy käsittelemään vähän kaikkea. Ehkä EcoTank ET-8550:n kaltainen tulostin valokuviin on juuri sopiva. Ehkä sen on pystyttävä käsittelemään paksua ja ohutta paperia, kuten Brother MFC-L3770CDW. Tai ehkä se tarvitsee näytön, kuten Canon Pixma -tulostin.

Ja sitten on tietysti monitoimimallit, joissa voi kopioida, skannata ja tulostaa. Epsonin EcoTank-tulostin tai Brotherin monitoimitulostimet voisivat olla hyviä valintoja.

Kannettavat tulostimet

Jos työskentelet paljon liikkeellä ja tarvitset mobiiliversion, HP OfficeJet 200 Mobile tai Epson WorkForce WF-110W ovat selviä vaihtoehtoja. Mobiilitulostus antaa sinulle todella kätevän vaihtoehdon ottaa työsi mukaan.

Kuten HP OfficeJet 200 Mobile -kannettavassa tulostimessa näkyy, voit tulostaa suoraan matkapuhelimesta, tietokoneesta tai tabletista. Tämä tulostin on myös loistava esimerkki tulostimesta, joka ei tarvitse verkkoliitäntää eikä virtaa, sillä se toimii ladattavalla akulla.

Lataa se samalla tavalla kuin muutkin elektroniset laitteet.

Huonona puolena on tietysti se, että se ei voi toimia yhtä pitkään kuin verkkovirralla toimiva malli. Käyttöaika on siis rajallinen. Toisaalta monet mallit latautuvat suhteellisen nopeasti, joten olet nopeasti käyttövalmis.

Resoluutio – kuinka yksityiskohtaista tulostusta tarvitset?

Tulostimien resoluutio mitataan dpi:nä (dots per inch), ja sillä on suuri vaikutus tulosteiden terävyyteen.

Jos tarvitset vain mustavalkotulosteita, voit tyytyä paljon pienempään resoluutioon kuin jos haluat tulostaa yksityiskohtaisia värikuvia ja valokuvia.

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että resoluutio ja yksityiskohdat liittyvät toisiinsa, mutta korkea resoluutio ei aina tarkoita hyvää kuvanlaatua eri tulostimilla. Hyvä esimerkki tästä on Epson WorkForce WF-110W, jossa on korkea resoluutio, mutta joka testeissä ei sovellu kuvien tulostamiseen, koska ne ovat liian kirkkaita.

Siksi suosittelemme aina, että valitsemasi tulostin tutkitaan tarkkaan ennen ostamista.

Testissämme HP OfficeJet Pro 9019:n resoluutio on alhaisin, 1200 x 1200 dpi, kun taas EcoTank ET-2856:n, Epson WorkForce WF-110W:n ja EcoTank ET-8550:n resoluutio on korkein, 5760 x 1440 dpi.

Tulostusnopeus

Tulostusnopeus on tärkeä parametri tulostuksessa. Testeissämme tulostusnopeus vaihteli väritulostuksessa välillä 5-32 ppm ja mustavalkotulostuksessa välillä 10-32 ppm. Jos tulostat usein monisivuisia asiakirjoja, tällä on suuri merkitys.

Valokuvatulostuksessa tulostimilla kestää huomattavasti kauemmin ja tulostusnopeus on hitaampi.

Ominaisuudet

Tulostimissa on nykyään enemmän toimintoja ja ominaisuuksia kuin koskaan ennen. Et ehkä tarvitse niitä kaikkia, mutta on aina hyvä tutustua eri ominaisuuksiin, jotta tiedät, mikälaisen tulostimen sinun tulisi hankkia.

Langaton tulostin

Langattomat tulostimet ovat käteviä, koska tulostimen voi sijoittaa ne juuri sinne, missä sinulle parhaiten sopii. Esimerkiksi vaatekaappiin tai syrjäiseen huoneeseen, jossa se voi viedä tilaa. Tarvitset vain langattoman verkon. Ja useimmissa kodeissa on nykyään langattomat verkot, mikä voi helpottaa tulostimen käyttöä.

Jos sinulla on langaton wi-fi verkko, voit valita tyypin, jossa on langaton verkkokortti. Tämä tarkoittaa, että se kommunikoi wi-fi reitittimen kanssa, joten sinun ei tarvitse huolehtia ärsyttävistä johdoista kaikkialla.

Se tarkoittaa myös sitä, että tulostimen ei tarvitse olla aivan tietokoneen vieressä.

Jos esimerkiksi käytät kannettavaa tietokonetta, voit istua täysin eri huoneessa ja tulostaa suoraan siitä.

Esimerkkejä hyvistä langattomista tulostintyypeistä ovat Epson EcoTank- ja Brother HL -mallit, joissa kaikissa on langattomat liitäntämahdollisuudet.

Wi-fi ja Bluetooth

Toinen tapa käyttää tulostinta langattomasti on wi-fi direct. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää tulostinta jopa ilman reititintä langattomassa wi-fi verkossa. WI-fi on yleensä ratkaisu, jos haluat tulostaa myös matkapuhelimesta ja tabletista, etkä vain tietokoneesta.

Tässä tapauksessa yhdistät laitteen wi-fi verkkoon. Liität siis tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin tulostimeen Bluetoothin tai wi-fi:n kautta.

Skanneri

Kahdeksassa kymmenestä testissämme olleesta mallista on skanneritoiminto. Skannerilla varustettu tulostin on fiksu, koska voit skannata kuvia, tekstejä ja asiakirjoja ja siirtää ne tietokoneelle digitaalisena tiedostona.

Erilaista paperia

Jos haluat monipuolisen mallin, varmista, että se pystyy käsittelemään eri formaatteja. Useimmat ihmiset ajattelevat tulostimen soveltuvan A4-arkille, ja se onkin standardikoko, mutta se ei todellakaan ole ainoa koko, jota nykyiset tulostimet voivat käyttää.

Katso esimerkiksi Canon Pixman kaltaista mallia, jolla voidaan tulostaa A4, A5, B5 ja DL kokoista paperia. Epsonin EcoTank ET-2856 -tulostimella voidaan tulostaa A4, A5, A6, B5, B6, C6 ja DL paperia. Tämä antaa sinulle yksinkertaisesti enemmän vaihtoehtoja. Ja tietysti on myös malleja, jotka voivat tulostaa kirjekuorille ja tarroille. EcoTank ET-8550 on testimme ainoa tulostin, jolla voi tulostaa A3-kokoista paperia.

Kosketusnäyttö

Tulostimessa voi olla mukava olla näyttö ja nimenomaan kosketusnäyttö. Olemme niin tottuneet käyttämään kosketusnäyttöjä, että tuntuu luonnolliselta, että näyttö löytyy myös muissa elektronisissa laitteissa. Malleissa, kuten Epsonin EcoTankissa ja HP OfficeJet Pro 8022e:ssä, on helppokäyttöiset kosketusnäytöt, joten tulostimesi on aina täysin hallinnassasi.

Koko – Mihin tulostin tulisi sijoittaa?

Tulostimen koko ei ole merkityksetön, mutta sen koko riippuu tietenkin tarpeistasi. Onko tulostin tarkoitettu kotiin ja vapaa-aikaan vai toimistoon ja työhön.

Jos olet freelancer, joka matkustaa paljon, pienikokoinen ja kompakti tulostin voi myös olla ihanteellinen vaihtoehto. Esimerkiksi HP OfficeJet 200 Mobile, joka on kannettava tulostin.

Canon Pixma on myös kätevän pienikokoinen, mutta sitä ei ole tarkoitettu kannettavaksi tulostimeksi.

Äänitaso – Kuinka kovaa se voi olla?

Et ehkä ole miettinyt tulostimen äänitasoa. Tulet kyllä miettimään tulostusta ja sen äänitasoja, jos olet herkkä äänelle tai työskentelet toimistossa, jossa on meluisa tulostin.

Monissa tapauksissa hiljainen tulostin voi olla erittäin käytännöllinen. Katso esimerkiksi

Canon Pixma ja Epsonin EcoTank ET-8550, joiden molempien äänitasot ovat 43,5 ja 37 desibeliä.

On tärkeää tietää, että kaikkien elektronisten laitteiden äänitaso mitataan desibeleinä (dB) ja että normaalin keskustelun äänitaso on 60 desibeliä.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä tulostin on testin paras tulostin?

Testin paras tulostin on Brother HL-L3210CW. Se on langaton laser sekä musta- että väritulostukseen, ja siinä on suuri 250 arkin paperilokero. Sen tulostusnopeus on suuri, jopa 18 sivua minuutissa, ja se on hiljainen. Siksi se on testin paras tulostin.

Millainen tulostin on paras kuvien tulostamiseen?

Jos haluat käyttää tulostinta ensisijaisesti kauniiden kuvien tulostamiseen, etsi mustesuihkutulostin, joka sisältää mustekasetteja. Erityisesti valokuviin soveltuva tulostin on usein mustesuihkutulostin. Ne ovat yleensä sekä parempia että halvempia kuin lasermallit.

Mikä tulostin minun pitäisi valita vuonna 2023?

Se riippuu tarpeistasi. Kolme parasta tulostinta vuoden 2023 testissämme ovat: Brother HL-L3210CW ja Epsonin mallit; EcoTank ET-M1120 ja EcoTank ET-8550.

Mikä tulostin on halvin käyttää?

Säiliötulostimet, kuten testimme kolme EcoTank-mallia, ovat yleensä halvempia käyttää kuin tulostimet, joissa on vaihdettavat värikasetit. Jos haluat mustesuihkutulostimen, jossa on vaihtokasetit, kannattaa myös valita tulostin, jossa voi käyttää halvempia mustekasetteja kuin merkin omissa. Tässä voi usein säästää rahaa.

Mikä on hyvä tulostin?

Se riippuu jälleen kerran yksilöllisistä tarpeistasi. Lyhyt vastaus on se, joka vastaa tarpeitasi kapasiteetin, tulostus laadun ja ominaisuuksien osalta.

Minkälainen tulostin minun pitäisi valita?

Yleisesti ottaen on suositeltavaa valita lasertulostus, jos haluat tulostaa ensisijaisesti mustavalkoista tulostetta, sillä ne ovat usein nopeampia ja halvempia. Mustesuihkutulostimet ovat kuitenkin yleensä parempia korkealaatuisten kuvien tulostamisessa.

Mikä on paras laser- tai mustetulostin?

Jos haluat tulostaa yksityiskohtaisia ja laadukkaita valokuvia, mustesuihkutulostin on paras vaihtoehto, mutta jos haluat tulostaa mustavalkoisia ja värillisiä asiakirjoja, lasertulostin on yleensä parempi vaihtoehto.

Mikä on Pixma-tulostin?

Pixma-tulostimet ovat Canon-tuotemerkin sarja.

Miten valitsen tulostimen?

Tärkeintä tulostinta valitessasi on ottaa huomioon tarpeesi kapasiteetin, laadun ja ominaisuuksien suhteen.

Kuinka paljon tulostin maksaa?

Se riippuu tulostimen ominaisuuksista. Testissämme hinta vaihtelee Canon Pixma TS5350a:n alle sadasta eurosta EcoTank ET-8550:n yli viiteensataan euroon.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×