Paras urheilukello – Paras urheilukello vuonna 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Garmin Vivoactive 4

Tähän Garmin Vivoactive urheilukelloon on helpompi päästä käsiksi kuin moniin muihin Garminin urheilukelloihin, jotka myös käydään läpi tässä oppaassa. Kosketusnäytöltä saat käyttöösi monia ominaisuuksia, joita myös muissa Garmin-kelloissa on, kuten erinomaisen GPS:n, sykemittarin ja musiikin…

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lue urheilukello testimme ja opi paljon uutta urheilukelloista.

Jos olet sinulla on etsinnässä hyvä urheilukello, joka auttaa sinua kuntoilumatkasi loppuun saattamisessa, se tarkoittaa, että olet tulossa niin sanottujen wearables-laitteiden, eli kehossasi kannettavien laitteiden, edistyneemmän teknologian markkinoille.

Hyvän urheilukellon ominaisuudet

Paras urheilukello sisältävää edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten sisäänrakennetun GPS:n, biometriset mittarit ja sovellukset, jotka tarjoavat henkilökohtaisia, älykkäisiin mittauksiin perustuvia tietoja sinusta ja kehostasi. Katso testistä mikä on sinun tarpeisiin paras urheilukello.
Useimmissa urheilukelloissa on nykyään terveysominaisuus, jossa mukana tuleva sovellus seuraa askelia. Urheilukello on kuitenkin enemmän kuin askelmittari. Paras urheilukello voi sykemittauksen lisäksi yleensä antaa uskomattoman tarkkoja mittauksia muun muassa kulutetuista kaloreista.

Tutustu osto-oppaaseen. Osto-oppaassamme voit tutustua joihinkin tärkeimpiin seikkoihin, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ostaessasi uutta urheilukelloa, ja vertailutaulukossa voit vertailla urheilukellojen teknisiä tietoja.

Garmin Vivoactive 4

testin paras urheilukello

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä kuntoilunseurantalaite, jossa on täysi GPS
 • pros-icon.svg Voit ladata musiikkia kelloon
 • pros-icon.svg Hyvä rannepohjainen sykemittari
 • pros-icon.svg Hyvä yleiskatsaus henkilökohtaisiin tilastoihin ja tuloksiin

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Garmin Vivoactive 4?

Tähän Garmin Vivoactive urheilukelloon on helpompi päästä käsiksi kuin moniin muihin Garminin urheilukelloihin, jotka myös käydään läpi tässä oppaassa.

Kosketusnäytöltä saat käyttöösi monia ominaisuuksia, joita myös muissa Garmin-kelloissa on, kuten erinomaisen GPS:n, sykemittarin ja musiikin suoratoiston, joten voit soittaa musiikkia kellosta harjoituksen aikana – ominaisuuksia, joita löydät myös parhaista urheilukelloista, mutta huomattavasti halvemmalla kuin esimerkiksi Garmin Forerunner 245 Music.

Garmin Vivoactive ei anna niin paljon neuvoja harjoittelusta kuin jotkut kalliimmat Garmin-kellot. Toisaalta saat paljon tilastotietoja yleisestä terveydentilastasi.

Se on hyvä urheilukello niille, jotka harrastavat säännöllisesti liikuntaa ja pitävät siitä kirjaa, mutta eivät ehkä ole niin tarkkoja seurannastaan kuin jotkut muut.

Garmin Forerunner 245

paras halpa urheilukello

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä laatu
 • pros-icon.svg Nopea ja tarkka GPS
 • pros-icon.svg Hyvä sykemittari
 • pros-icon.svg Monia ominaisuuksia juoksemista varten
 • pros-icon.svg Suhteellisen edullinen
 • pros-icon.svg Kestävä rakenne
 • pros-icon.svg Garmin Connect

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Garmin Forerunner 245?

Monet juoksijat ja urheilijat pitävät Garmin Forerunner 245:tä yhtenä kelloista, joka tarjoaa eniten vastinetta rahalle. Vaikka kyseessä on suhteellisen edullinen urheilukello, se on täynnä ominaisuuksia, jotka soveltuvat monenlaisiin urheilulajeihin.

Siinä on useita ominaisuuksia, joita löydät myös parhaasta urheilukellosta, mutta paljon halvemmalla.

Garmin Coach on loistava ominaisuus erityisesti niille, jotka ovat aloittelijoita juoksussa. Nämä samat ihmiset arvostavat myös sykemittaria ja erittäin nopeaa ja tarkkaa GPS:ää, jotka tässä kellossa on. Kellon avulla voi myös mitata VO2 max -tasot.

Kello toimii Garmin Connect -sovelluksen kanssa, joka on korvaamaton Garmin-kellon käyttäjille.

Fordele
 • pros-icon.svg Akku kestää kauan
 • pros-icon.svg Kevyt

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Garmin Forerunner 945

Tämä on yksi markkinoiden parhaista urheilukelloista ja luultavasti paras Garminin urheilukello, jota monet juoksijat ovat arvostelleet korkealle. Voit käyttää kelloa itse mittaamaan ja luomaan tilastoja kaikesta juoksemisesta pyöräilyyn. Värinäyttö karttoineen ja kellon laadukas GPS, joka tarjoaa reittiehdotuksia ja reaaliaikaista navigointia, tekevät uusista juoksu- ja pyöräilyreiteistä aivan uudenlaisen kokemuksen ilman huolta eksymisestä tai ajan loppumisesta.

Älykkäät ominaisuudet, erityisesti yhteensopivuus musiikin suoratoistopalveluiden kanssa, tekevät liikunnasta nautittavaa, ja Garmin Forerunner 245 Musicin tavoin tämä Garmin-kello on mukava ja helppo käyttää.

Vaikka kellon kyky seurata voimaharjoittelua ja analysoida unta voisi olla parempi, se on silti täydellinen urheilukello, joka korkean tehokkuuden, yksinkertaisen muotoilun ja pitkän akunkeston ansiosta selviytyy yleisimmistä harjoitustehtävistä helposti.

Polar Pacer

paras akku

Fordele
 • pros-icon.svg Kevyt
 • pros-icon.svg Hyvä akku
 • pros-icon.svg Tarkka sykemittari ja etäisyysmittari
 • pros-icon.svg Tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä suorituskyvyn optimoimiseksi

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Polar Pacer

Tämä on paras urheilukello sinulle, joka tarvitset apua juoksun, nukkumisen ja muun kuntoharjoittelun viemiseksi uusiin korkeuksiin. Se sopii erityisesti niille, jotka liikkuvat pääasiassa ulkona.

Toisin kuin monissa muissa nykypäivän urheilukelloissa, kellossa ei ole kosketusnäyttöä, vaan Polar on päättänyt käyttää fyysisiä painikkeita. Tämä tekee kellosta helpon, intuitiivisen ja käyttäjäystävällisen, mutta se tarkoittaa myös, että se menettää joitakin toimintoja. Tätä kelloa et esimerkiksi halua, jos etsit urheilukelloa, joka toimii myös tavallisena kellona tai älykellona, koska et voi juurikaan hallita kellon näytölle tulevia ilmoituksia.

Kellossa on hämmästyttävän pitkä akun kesto, ja arvostelijat kirjoittavat, että akku kestää jopa viikon yhdellä latauksella säännöllisellä käytöllä.

Garmin Fenix 6

paras urheilukello ulkoiluun

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä ulkosuunnistukseen
 • pros-icon.svg Vankka ja kestävä rakenne
 • pros-icon.svg Tarkka aktiivisuuden mittaus

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Garmin Fenix 6 urheilukello

Tämä kello on seuraaja Garminin Fenix 5 -kellolle, joka on klassikko ulkoilmaihmisten keskuudessa – eikä tämä uudempi Garmin Fenix -malli ole paljon erilainen, eli se on edelleen loistava urheilukello. Siinä on kuitenkin muutamia lisäyksiä, jotka tekevät siitä huomattavasti intuitiivisemman. Sitä voidaan nyt käyttää esimerkiksi widgettien kanssa, jotka järjestävät ja ryhmittelevät tiedot selkeällä tavalla. Saat yhdellä napin painalluksella tiivistetyn näkymän askeleista, säästä, sykkeestä, musiikista, ilmoituksista, ja kalenterista. Uuden ulkoasun ansiosta näitä asioita on nyt paljon helpompi seurata juostessa.

Kellossa on kosketusnäytön sijasta painikkeet, jotta sitä voi käyttää monissa tilanteissa, olipa kyseessä sitten veden alla tai lumimyrsky.

Lyhyesti sanottuna Garmin Fenix ole huono urheilukello, mutta toisaalta siinä ei ole kaikkein tyylikkäintä muotoilua, joten jos aiot käyttää kelloa jokapäiväisessä elämässä, varmista, että se sopii makuusi.

Guide

Miten valita paras urheilukello

Ennen kuin päätät, mikä on sinulle paras urheilukello, sinun on oltava selvillä siitä, mihin urheilukelloa käytetään.

Kuten sanoimme, urheilukello on enemmän kuin pelkkä askelmittari – nykyään voit käyttää siihen puhelintasi tai Apple Watchia ongelmitta. Nämä ovat yleisön jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja, ja niissä on myös tiettyä muotia.

Urheilukello on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat hyvin huolissaan tarkkuudesta ja maksimaalisesta suorituskyvystä harjoittelussaan. Useimmissa urheilukelloissa on sykemittari, ja pian myös veren happipitoisuuden mittaaminen on vakio. Jälkimmäinen on järkevä niille, jotka vaeltavat tai kiipeilevät vuorille korkeammilla paikoilla tai jos olet vapaasukeltaja. Mutta myös jotkut maratonjuoksijat saattavat pitää sitä hyödyllisenä.

Useimmat urheilukellot tukevat useita urheilulajeja ja aktiviteetteja, mutta useimmissa huippuluokan kelloissa on myös maraton-tila, joka mittaa koko kilpailun ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa pyöräilyn, uinnin ja juoksun välillä.

Millainen juoksija olet?

Tarvitsetko urheilukellon? Jos käyt satunnaisesti lenkillä ja haluat vain seurata, kuinka paljon liikut, harkitse sen sijaan älykellon – kuten Apple Watchin – hankkimista.

Jos taas olet säännöllinen juoksija, pyöräilijä tai triathlonisti, joka haluaa parantaa suorituskykyään, urheilukello sopii sinulle täydellisesti.

Urheilukello tarjoaa valtavia määriä tietoja, jotka perustuvat edistyneempiin algoritmeihin, jotka mittaavat kaikkea askelpituudesta sykkeeseen.

Urheilukello jossa on hyvä GPS

GPS:stä on tullut navigoinnin synonyymi, mutta nykyään on olemassa monia vaihtoehtoja. Ne kaikki tekevät saman asian: Kellossa olevan vastaanottimen ja avaruudesta tulevien radiosignaalien avulla voit nähdä, missä päin planeettaa olet suhteellisen tarkasti.

Toisinaan näet urheilukelloja, joissa on GLONASS-järjestelmä, joka on venäläinen vaihtoehto GPS:lle ja joka on myös tarkempi. Lisäksi on EU:n omistama Galileo, japanilainen QZSS ja kiinalainen BDS. Et tarvitse kelloa, jossa on kaikki järjestelmät, mutta voi olla hyvä idea valita malli, jossa on vähintään kaksi järjestelmää, koska se antaa pääsyn useampaan satelliittiin.

Miksi urheilukello tarvitsee satelliittinavigoinnin?

Vaikka monissa laitteissa on karttoja ja reittiopastus ominaisuuksia, ne mittaavat ensisijaisesti tarkalleen, kuinka pitkälle olet juossut. Se on paljon tarkempi kuin tavallisen kuntoilijan sovelluksen algoritmit. Huonona puolena on, että satelliittinavigointi vaatii huomattavasti enemmän akkua. Jos rahan säästäminen on sinulle tärkeää, valitse kello, jossa on pariston säästötoiminto – tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että satelliitit ovat epätarkempia.

Tutustu suuriin tuotemerkkeihin

Urheilukellomarkkinoiden suuria toimijoita ovat erityisesti Garmin ja Polar. Mutta jopa kunkin tuotemerkin sisällä tuotteissa ja hinnoissa on suuria eroja. Esimerkiksi Garminin lippulaivamalli Forerunner 945 sopii useimmille juoksijoille, kun taas Garmin Fenix 6 on paras valinta ihmisille, jotka myös vaeltavat, uivat ja hiihtävät.

Fitbit ja Apple Watch voivat olla hyviä valintoja joillekin aloittelijoille, mutta niissä ei ole yhtä kehittynyttä tiedonkeruuta kuin “oikeassa” urheilukellossa.

Akku ja näytön kirkkaus

Akun kesto on myös tärkeää, sillä voi olla ärsyttävää ladata kelloa harjoitusten välillä. Kannattaa myös miettiä, voiko kellosi ladata samalla USB-C-kaapelilla, jota käytät puhelimessasi tai tarvitsetko kelloa varten toisen laturin.

Akun kesto

Akun kesto määrittää, kuinka kauan voit käyttää kellon sisäänrakennettua GPS:ää. Ja myös se, kuinka paljon voit lisätä näytön kirkkautta – tärkeä ominaisuus, jos käytät kelloa aurinkoisella säällä. Joissakin urheilukelloissa on erittäin kirkkaat AMOLED-näytöt, kun taas toisissa on niin sanottu Memory-in-pixel (MIP) -tekniikka, joka lisää kirkkautta aurinkoisella säällä. Jotkin urheilukellot voivat käyttää aurinkoenergiaa

Suunnittelu

Juoksukellot on rakennettu hyvin eri tavalla. Etenkin painon suhteen on suuria eroja. Kevyin urheilukello painaa vain 29 grammaa. Kannattaa miettiä muotoilua, koska tulet käyttämään sitä paljon – myös silloin, kun et juokse.

Kosketusnäytöt ovat nykyään standardi monissa älykelloissa, mutta fyysisiä painikkeita on paljon helpompi käyttää juostessa. Varsinkin jos juokset talvella ja käytät lapasia.

Tietojen hallinta

Urheilukellon tuottamia tietoja on kahdenlaisia: ne, jotka näet näytöllä juostessasi ja jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi, ja ne, jotka tuotetaan jälkikäteen ja jotka auttavat sinua seuraamaan edistymistä. Kannattaa harkita, voidaanko tietosi siirtää MyFitnessPalin kaltaiseen sovellukseen, jos käytät sitä.

Lisäominaisuudet

Useimmat urheilukellot voivat tehdä muutakin kuin tuottaa tietoja ja tilastoja. Esimerkiksi Garminin kellojen avulla voit käyttää kelloa kaikkeen mahdolliseen: musiikin kuunteluun offline-tilassa ja Spotifyn avulla, langattomiin kuulokkeisiin kytkemiseen, kuukautiskierron mittaamiseen, karttojen lukemiseen tai kaupassa maksamiseen.

Moni urheilukello voi näyttää myös sosiaalisen median ilmoitukset, mitä voit joko haluta tai välttää

FAQ

Mikä urheilukello on paras testissä?

Testin paras urheilukello on Garmin Vivoactive 4, jossa on hyvä kuntoilun seurantalaite täydellä GPS:llä. Lue testin lopusta lisätietoja muista erilaisista urheilukelloista.

Mitä minun pitäisi etsiä ostaessani urheilukelloa?

Mieti, millaiseen liikuntaan aiot käyttää kelloa, sillä jotkin kellot on optimoitu eri toimintoihin. Kiinnitä erityistä huomiota GPS:n laatuun.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×