Paras vaatehöyrystin – Paras vaatehöyrystin vertailu 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Philips Steam & Go GC299 5
Paras herkille kankaille

Philips Steam & Go GC299

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lue höyrystintestimme, jossa kerromme kaiken tietomme suosituista vaatehöyrystimistä ja voit helpommin valita tuotteen, joka on paras vaatehöyrystin juuri sinun tarpeisiin.

Oletko kyllästynyt kaivamaan silityslaudan esiin joka kerta, kun paitasi tai kesämekkosi tarvitsee silitystä? Silloin vaatehöyrystin tai käsikäyttöinen vaatehöyrystin on ehdottomasti sinua varten.

Miten löydät parhaan vaatehöyrystimen?

Kädessä pidettävä höyrystin on silitysraudan ja -laudan nykyaikainen korvaaja, joka tekee silityksestä helpompaa ja nopeampaa. Saatavilla on lukemattomia malleja, ja voi olla vaikea päättää, mihin niistä investoida. Tässä vaatehöyrystinarvostelussa olemme löytäneet markkinoiden parhaat vaatehöyrystimet ja annamme sinulle täydellisen oppaan siitä, miten valita paras  vaatehöyrystin tarpeisiisi.

Osto-oppaastamme löydät kaiken, mitä sinun on tiedettävä valitessasi parasta vaatehöyrystintta vaatteillesi. Vertailutaulukosta näet myös kunkin mallin tekniset tiedot.

Tefal Pure Tex DT9530

testin paras vaatehöyrystin

Fordele
 • pros-icon.svg Poistaa kaikki bakteerit
 • pros-icon.svg Kolme höyryasetusta
 • pros-icon.svg Nopea lämmitysaika

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Tefal Pure Tex DT9530?

Tämä Tefalin käsikäyttöinen vaatehöyrystin on erittäin hyvä ja sopii kaikille tekstiileille. Kuuma höyry poistaa rypyt kaikenlaisista vaatteista. Siinä on kolme eri asetusta, joten höyryä on helppo säätää esimerkiksi herkille materiaaleille. Se ei paina paljon, ja siinä on ergonominen muotoilu.  

Tefal Pure Texissä on irrotettava vesisäiliö, joten se on helppo täyttää uudelleen vedellä. Vesisäiliöön mahtuu 200 ml vettä, mikä riittää useiden paitojen höyrystämiseen kerrallaan. Lisäksi sen lämmitysaika on lyhyt, vain 25 sekuntia, joten voit aloittaa vaatteiden höyrystämisen hetkessä. 

Se on yksi parhaista käsikäyttöisistä malleista hintaansa nähden, ja se voi toimia myös desinfioijana, joka poistaa kankaassa olevat pöpöt ja jättää sen puhtaaksi ja siistiksi. Toinen tämän käsihöyrystimen etu on, että sinun ei tarvitse pitää painiketta painettuna höyryttämisen aikana, koska se voidaan lukita. 

Tefalin käsihöyrystimellä saat parhaat tulokset ja säästät tulevaisuudessa paljon aikaa vaatteiden silittämiseen. Tämä on testimme paras vaatehöyrystin.

Fordele
 • pros-icon.svg Ei paina paljoa
 • pros-icon.svg Kompakti koko ja kokoontaitettava 
 • pros-icon.svg Hyvä vaatehöyrystin hyvään hinta

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Philipsin kannettava vaatehöyrystin STH3010?

Philips on kehittänyt pienen ja kompaktin käsikäyttöisen höyrystimen, joka sopii täydellisesti mukaan myös matkoille. Se taittuu kokoon, joten se ei vie paljon tilaa, ja pienen vesisäiliön ansiosta vaatehöyrystin ei paina paljon. 

Tämä Philipsin vaatehöyrystin on uskomattoman helppo käyttää, sillä siinä ei ole monta asetusta. Se sopii erinomaisesti yksinkertaiseen käyttöön ja niille, jotka haluavat kevyen käsihöyrystimen poistamaan ryppyjä vaatteista silloin tällöin. Voit käyttää sitä myös ohuiden verhojen tai lakanoiden höyrystämiseen. 

Se on hellävarainen kankaille ja lämpiää vain 30 sekunnissa. Sen höyrykapasiteetti on pienempi kuin isompien ja kalliimpien mallien, joten se ei ole paras vaatehöyrystin erittäin paksujen materiaalien käsittelyyn. 

Lisäksi tämän käsihöyrystimen avulla voit myös poistaa bakteerit vaatteista, sillä se tappaa 99,9 prosenttia vaatteissasi olevista bakteereista. Saat käsihöyrystimen, joka tuottaa hyvää, jatkuvaa höyryä, poistaa rypyt ja raikastaa vaatteet, jotta ne ovat nopeasti käyttövalmiita. 

Tefal Cube UT2020

paras tulos

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii kaikille materiaaleille
 • pros-icon.svg Suuri vesisäiliö 
 • pros-icon.svg Pitkä johto

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Tefal Cube UT2020?

Tämä Tefal Cube -vaatehöyrystin pystyy käsittelemään kaikkia materiaaleja, sillä se on erittäin tehokas vaatevaatehöyrystin. Jos haluat höyryttää vaatteesi täydellisesti materiaalin paksuudesta riippumatta, tämä on erinomainen valinta. Se sopii erinomaisesti myös huonekaluille. 

Tällä vaatehöyrystimellä voit höyryttää useita paitoja kerrallaan, sillä siinä on suuri, jopa 1100 ml:n vesisäiliö. Höyrystin on varustettu korkeapainetekniikalla, joka takaa välittömän ja tasaisen höyryn. Sen höyrykapasiteetti on 90 g/min. ja voi myös saavuttaa 200 g/min. höyryn avulla. Tämä tarkoittaa, että sillä voidaan tasoittaa rypyt kaikissa tuotteissa, myös paksummissa materiaaleissa, kuten verhoissa, takeissa tai huonekalukankaissa. 

Lisäksi vaatehöyrystimellä on kuivausvaikutus, ja se voi poistaa pahoja hajuja ja tappaa bakteereja. Tämä voi olla hyvä idea esimerkiksi sohvalle, jos se kaipaa virkistystä ja puhdistusta. 

Täältä saat korkealaatuisen vaatehöyrystimen, joka selviytyy lähes kaikista höyrytystehtävistä. Se on erittäin suosittu vaatehöyrystin, jos et ole kiinnostunut yksittäisistä ja pienistä käsikäyttöisistä malleista. Tällä höyrylaitteella saat todella vastinetta rahalle, ja säästät paljon aikaa sekä puhdistamiseen että silitykseen.

Tefal Access Steam Pocket DT3030

Paras kannettava laite

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakti rakenne 
 • pros-icon.svg Raikastaa vaatteet ja huonekalut hetkessä
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää useimmille kankaille

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Tefal DT3030

Tämä Tefal-höyrystin on hyvä valinta sinulle, joka haluat vaatehöyrystimen, jonka voit ottaa mukaan matkalle ja joka on helppokäyttöinen. Tämä käsihöyrystin on Tefal Access Steam -malli, josta on tullut nopeasti suosittu – ja hyvästä syystä. 

Se painaa alle kilon, ja se taittuu kokoon eikä vie tilaa. Siksi se on helppo ottaa mukaan lomalle, eikä pyykinpesu väsytä kättäsi. Nopea, vain 25 sekunnin lämmitysaika mahdollistaa vaatteiden nopean raikastamisen. 

Tämä käsivaatehöyrystin sopii erinomaisesti herkille vaatteille, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että vaatehöyrystin vahingoittaa kangasta. Se on käsikäyttöinen vaatehöyrystin, joka on suunniteltu hellävaraisemmaksi kuin perinteiset silitysraudat. Voit helposti tasoittaa rypyt vaatteissasi – jopa villasta tai silkistä tehdyissä vaatteissa. Sen höyryvirta on vakio 19 g/min. 

Tällä pienellä Tefal Access Steam -käsihöyrystimellä on helppo hoitaa useita vaatekappaleita kerrallaan, eikä sen käyttöönotto vaadi paljon asetuksia, ennen kuin voit aloittaa. 

Philips Steam & Go GC299

Paras herkille kankaille

Philips Steam & Go GC299

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää herkille kankaille 
 • pros-icon.svg Mukana tulee lisävarusteharja 
 • pros-icon.svg Ei vie paljon tilaa

Detaljeret gennemgang

Miksi kannattaa valita Philips Steam & Go GC299

Philips Steam & Go on ihanteellinen valinta herkille kankaille. Sinun ei tarvitse huolehtia vaatteidesi märistä tahroista tai korkeiden lämpötilojen aiheuttamasta kankaiden pilaantumisesta. Tämä käsihöyrystin huolehtii vaatteistasi. Philipsin Steam-mallit ovat yleensä erittäin hyviä, eikä tämä ole poikkeus. 

Philips Steam & Go on hyvän kokoinen ja kompakti, mikä tarkoittaa myös sitä, että siinä on hyvin pieni, vain 60 ml:n vesisäiliö. Sinun ei siis kannata valita tätä uudeksi vaatehöyrystimeksi, jos haluat höyryttää paljon vaatteita kerrallaan. Se soveltuu paremmin hienompien kankaiden, kuten hienojen silkkipaitojen ja vastaavien, yksittäiseen höyrytykseen.

Philips Steam & Go -puhdistimessa on myös harja, jota voidaan käyttää paksummille kankaille, jotta höyry pääsee tunkeutumaan kankaan kuituihin. Sen höyrykapasiteetti on kuitenkin vain 20 g/min, joten sitä kannattaa käyttää ohuemmille materiaaleille.

Philips Steam & Go vaatehöyrystintä on erittäin helppo käyttää vaatteiden höyrystämiseen, ja se tasoittaa rypyt todella hyvin hitailla vedoilla.

Guide

Miten valita paras höyrystin

Tässä vaatehöyrystinten vertailussa olemme tarkastelleet markkinoiden parhaita vaatehöyrystimiä. Loppujen lopuksi paras vaatehöyrystin ryppyjen poistamiseen kaikista kankaista ei välttämättä ole paras vaatehöyrystin herkille kankaille. Höyrystimen valinta riippuu siis tarpeistasi ja toiveistasi.

Parhaat vaatehöyrystimet ovat loistavia vaatteiden höyrystämiseen ja pahojen hajujen poistamiseen. Höyrytyksen jälkeen vaatteesi näyttävät raikkaan kuivilta sekä virkistyneiltä ja ovat bakteerivapaita. Eri mallien välillä on kuitenkin eroja, joten sinun on otettava huomioon useita asioita ennen uuden vaatehöyrystimen ostamista.

Kädessä pidettävä vs. jalusta

Ensinnäkin sinun on harkittava, valitsetko käsikäyttöisen vai jalustalla varustetun höyrystimen. Itse asiassa on olemassa sekä kannettavia malleja että jalustalla varustettuja malleja, jotka ovat huomattavasti suurempia. Jalustalla varustettuja höyrylaitteita kutsutaan myös pystyhöyrylaitteiksi. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa, ja valintasi riippuu tarpeistasi.

Kädessä pidettävät höyrystimet ovat käytännöllisiä, helppoja pakata, eivätkä ne vie paljon tilaa. Lisäksi sinun ei tarvitse ottaa silityslautaa esiin tasoittaaksesi paidan rypyt. Voit yksinkertaisesti ripustaa vaatteet vaikkapa henkariin höryttämistä varten.

Jos sinulla on kuitenkin tilaa jalustalla varustetulle mallille eli pystyhöyrystimelle, voit odottaa suurempaa tehokkuutta ja suorituskykyä kuin käsikäyttöiseltä höyrystimeltä. Saat siis enemmän vastinetta rahoillesi valitsemalla vaatehöyrystimen, jossa on jalusta ja jossa vaatteet roikkuvat itse jalustassa. Höyrystimen käytännöllisyys kuitenkin hiipuu hieman, sillä jalustalle asennettu höyrystin ei ole yhtä helppo ja kätevä pakata.

Jos haluat ottaa vaatehöyrystimen mukaasi lomalle tai vastaavalle matkalle, olisi hyvä investoida käsikäyttöiseen malliin.

Vesisäiliön kapasiteetti

Yksi markkinoilla olevien vaatehöyrylaitteiden joukosta erottuvista ominaisuuksista on vesisäiliön koko. Jos höyrylaitteella silitetään useita sarjoja kerrallaan tai suurempia tekstiilejä, kuten huonekaluja, voi olla eduksi valita vaatehöyrystin, jossa on suhteellisen suuri vesisäiliö.

Lisäksi enemmän höyryä tarkoittaa myös nopeampia ja parempia tuloksia. Sinun on kuitenkin syytä muistaa, että mitä suurempi vesisäiliö, sitä painavammalta tuote tuntuu kädessäsi. Pienellä vesisäiliöllä varustettu vaatehöyrystin vie myös vähemmän tilaa, ja sitä on helpompi kuljettaa esimerkiksi matkoilla.

Lisäksi voi olla hyvä tarkistaa, onko höyrystimessä irrotettava vesisäiliö, sillä se on helpompi tyhjentää ylimääräisestä vedestä ja täyttää uudelleen.

Suosittelemme myös tislatun veden käyttämistä, jotta vaatehöyrystin ei pääse kalkkeutumaan.

Höyryn kapasiteetti

Tavallinen silitysrauta tasoittaa ryppyiset vaatteet uskomattoman tehokkaasti. Jos haluat tarkistaa, kuinka tehokas vaatehöyrystin on, katso höyrykapasiteettia. Koska käytetyt lämpötilat eivät ole yhtä korkeita kuin silitysraudan, höyryn tehon pitäisi olla riittävä, jos haluat päästä eroon rypyistä.

Mitä suurempi höyrykapasiteetti, sitä tehokkaampi vaatehöyrystin. Höyrykapasiteetti mitataan grammoina minuutissa. Parhaimmilla höyrylaitteilla ei kuitenkaan välttämättä ole suurinta höyrykapasiteettia. Tämäkin riippuu paljon siitä, mihin höyrylaitteita käytetään, sillä pieni höyrykapasiteetti voi olla erityisen sopiva herkille kankaille, kuten silkille ja kashmirille.

Jos kuitenkin haluat varmistaa, että saat mahdollisimman tehokkaan höyrykapasiteetin, kannattaa valita pystymalli, sillä siinä saat parhaat tulokset raskaammilla kankailla.

Paino

Voi myös olla hyvä idea tarkistaa vaatehöyrystimen paino, varsinkin jos kyseessä on käsikäyttöinen vaatehöyrystin. Loppujen lopuksi sinun on pystyttävä kantamaan sitä sen ajan, jonka vaatteiden höyrystäminen kestää. Käsihöyrystimen ei pitäisi painaa yli yhtä kiloa, jos aiot käyttää sitä pitkään. Jos sinun tarvitsee höyryttää vain yhtä vaatekappaletta silloin tällöin, voi olla ihan ok, että se painaa enemmän.

Lisäksi suuri vesisäiliö tarkoittaa myös, että se painaa enemmän. Sinun on siis ehkä pohdittava, kumpi on tärkeämpää: suuri vesisäiliö, jotta voit höyryttää useampia vaatteita kerrallaan, vai pieni paino, jotta voit pitää sitä kädessäsi.

Jos haluat käsikäyttöisen vaatehöyrystimen, jonka voit ottaa mukaan matkoille, on hyödyllistä ottaa huomioon myös sen paino, sillä esimerkiksi lentokoneissa matkatavaroiden painolle on asetettu rajoituksia. Jotkin käsikäyttöiset höyrystimet on suunniteltu lomalle mukaan otettaviksi. Jotkut niistä jopa taittuvat kokoon, joten ne eivät vie paljon tilaa.

Ominaisuudet

Sekä kannettavilla että pystymalleilla voi olla erilaisia toimintoja. Joissakin on vain yksi painike, jota on pidettävä alhaalla höyrystyksen käynnistämiseksi. Toisissa on useita eri asetuksia, mukaan lukien tehostustoiminto, joka voi antaa sinulle enemmän höyryä lyhyeksi ajaksi. Voi olla järkevää, että höyrystämiseen on useita vaihtoehtoja, sillä eri kankaita on käsiteltävä eri tavoin, jotta höyrystäminen onnistuisi kunnolla.

Useimmissa käsikäyttöisissä höyrylaitteissa ei kuitenkaan ole useita asetuksia, mikä tekee niistä niin helppoja käyttää. Jos tarvitset höyrystimen, joka pystyy käsittelemään kaikenlaista materiaalia, voi olla hyvä idea etsiä isompi malli, mahdollisesti pystysuora vaatevaatehöyrystin, jossa on enemmän ominaisuuksia.

Toinen hyödyllinen ominaisuus voi olla automaattinen valmiustila- tai sammutustoiminto. Tämä voi olla hyödyllistä, jos sinut keskeytetään yhtäkkiä ja sinun on poistuttava vaatehöyrystimen ääreltä. Sen jälkeen se kytkeytyy automaattisesti pois päältä, mikä lisää turvallisuutta käytön aikana.

Viimeinen mainitsemisen arvoinen asia ominaisuuksien osalta on lämmitysaika. Tämä on ainakin yksi toimintatyyppi, ja nopea lämmitysaika voi olla erittäin välttämätön, jos asiat on tehtävä nopeasti. Monien käsikäyttöisten mallien lämmitysaika on noin 25 sekuntia, ja se on hyvä valinta, jos haluat nopean työkalun tekstiilien ja huonekalujen höyrystämiseen ja raikastamiseen.

Tarvikkeet

Vaatehöyrystimen kanssa ei tarvita monia lisävarusteita, mutta lämpöä suojaava käsine voi olla hyvä idea ostaa sen kanssa, jos se ei tule automaattisesti. Ohuilla kankailla voit saada palovammoja, jos käytät kättäsi kankaan takana. Lämpöä suojaavan käsineen käyttö helpottaa höyrystämistä huomattavasti.

FAQ

Mikä höyrystin on testin paras?

Testin paras vaatehöyrystin on Tefal Pure Tex DT9530. Sillä on vankka höyrynsietokyky, jota voidaan tehostaa höyrynlisäyksellä. Se on hyvän kokoinen, ja sitä voidaan käyttää useimpiin materiaaleihin.

Onko vaatehöyrystin parempi kuin silitysrauta?

Se riippuu siitä, mihin aiot käyttää sitä. Esimerkiksi puseroita ja mekkoja varten vaatehöyrystin olisi hyvä valinta, mutta sillä voi olla vaikeuksia käsitellä prässin rypytyksiä ja karheita reunoja. Tässä tapauksessa silitysrauta olisi parempi valinta, sillä se pystyy käsittelemään itsepäisempiä ryppyjä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×