Paras varavirtalähde 2023 – Katso testin 8 parasta vara-akkua

Varavirtalähde-testissämme tarkastelemme ja arvioimme markkinoiden 8 parasta vara-akkua. Perusteellisessa tutkimuksessamme ja selvityksissämme syvennymme sekä kansainvälisiin että kotimaisiin asiantuntija-arvosteluihin, testeihin ja käyttäjäarvosteluihin parhaista varavirtalähteistä ja löydämme parhaat laitteet langattoman latauksen kannalta.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

2
Paras virtalähde premium-luokassa

Xiaomi MI Powerbank 20 000 mAh 18W Fast Charger Musta

Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compact 10 000 mAh 3
Paras varavirtalähde edullisessa kategoriassa

Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compact 10 000 mAh

Anker PowerCore 5 000 mAh 5
Paras kannettava varavirtalähde

Anker PowerCore 5 000 mAh

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Saat aina varmasti yleiskuvan monista virtalähteistä sekä uusimmista ominaisuuksista ja tekniikoista, sillä päivitämme testejämme jatkuvasti markkinoiden kehityksen mukaan.

Vertailussa tarkastelemme helppokäyttöisyyttä, jonka perustana ovat koko, paino sekä syöttö- ja ulostulotyypit. Keskitymme myös kapasiteettiin ja siihen, kuinka monta kertaa ja kuinka nopeasti se voi ladata tavallisen matkapuhelimen. Ja tietenkin katsomme myös, kuinka nopeasti varavirtalähde latautuu täyteen.

Ostajan oppaassamme käsittelemme näitä parametreja perusteellisesti ja jaamme asiantuntijatietomme, jotta tiedät tarkalleen, mitä sinun tulee varoa, kun ostat vara-akkua.

5.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
  • Käyttäjien arvostelut
    5
  • Helppokäyttöisyys
    5
  • Kapasiteetti
    5
  • Latausaika
    5
  • Latausnopeus
    5
Fordele
  • pros-icon.svg Hyvä koko-kapasiteettisuhde (15,8 x 7,44 x 1,93 cm ja 20 000 mAh).
  • pros-icon.svg Nopea lataus (2 tuntia ja 30 minuuttia).
  • pros-icon.svg Kyky laittaa lataukseen useita laitteita samanaikaisesti
  • pros-icon.svg Useita latauksia täydellä latauksella (5,5 latausta).
  • pros-icon.svg Trickle Charge -ominaisuus sopii erinomaisesti pienemmille laitteille, kuten AirPodseille tai AppleWatchille.
  • pros-icon.svg Hyvä kapasiteetti (20 000 mAh)
  • pros-icon.svg Tukeva rakenne
  • pros-icon.svg Sisältää Li-ion-akun, joka voidaan laittaa lataukseen ja purkaa jopa 1 000 kertaa.
Ulemper
  • cons-icon.svg Raskas (342 g)
  • cons-icon.svg Pitkä latausaika (+10 tuntia)
  • cons-icon.svg Voidaan laittaa lataukseen vain tavallisella USB-kaapelilla
  • cons-icon.svg Latauskaapeli on lyhyt, joten saatat joutua jättämään vara-akun lattialle latauksen ajaksi.

Detaljeret gennemgang

Anker on johtava pikalataavien varavirtalähteiden valmistaja, eikä tämä testin paras power bank 20 000 mAh kapasiteetilla malli ole poikkeus. Se voi laittaa lataukseen tavallisen matkapuhelimen nopeasti verrattuna esimerkiksi Varta Power Bank Energy 15000 mAh malliin, joka voi ladata matkapuhelimen 2 tunnissa ja 45 minuutissa. Ankerin mallissa on myös kätevä Trickle Charge -toiminto, joten voit käyttää sitä myös pienemmille laitteille. Se sopii täydellisesti pidemmille matkoille ja matkoille tai pidettäväksi repussa matkalla.

Helppokäyttöisyys

PowerCore III Sense 20000 mAh on valmistettu vankalla ja vankalla rakenteella. Kytke kaapeli ja paina virtalähteen etupuolella olevaa yksittäistä painiketta kytkeäksesi virran päälle ja aktivoidaksesi latauksen. Painikkeessa on neljä pientä LED-valoa, jotka ilmaisevat, kuinka paljon akkua on jäljellä. LEDit sijaitsevat etupuolella, joten akun varaustason seuraaminen on helppoa. Se eroaa tässä suhteessa esimerkiksi Xiaomi MI Powerbank 20 000 mAh 18W Fast Charger -malleista, joissa valot sijaitsevat pohjassa.

Siinä on kolme liitintä, joista kaksi on USB-A-liittimiä ja kolmas USB-C-portti. USB-A-liittimet ovat lähtöjä, kun taas USB-C-liitintä voidaan käyttää sekä tulona että lähtönä. Kuten muissakin tämän testin malleissa, et voi laittaa lataukseen itse virtalähdettä samalla, kun lataat muita laitteita. Kyseessä on kuitenkin älykäs Varavirtalähde, joka tunnistaa laitetyypin ja mukauttaa latauksen laitteen mukaan. Lataat pienempiä laitteita, kuten kuulokkeita tai kelloja, aktivoimalla sen Trickle Charge -toiminnon. varavirtalähteet, joissa tätä ominaisuutta ei ole, kytkeytyvät automaattisesti pois päältä pienempien laitteiden kohdalla, koska lähtö on liian pieni tunnistettavaksi. Aktivoi Trickle Charge -ominaisuus painamalla virtapainiketta kahdesti tai pitämällä sitä painettuna 2 sekuntia, kunnes LED-merkkivalo muuttuu vihreäksi.

Hyvä koko – kapasiteetti suhde

Sen mitat ovat 15,8 x 7,44 x 1,93 senttimetriä, ja se on suurempi kuin tavallinen matkapuhelin. Sen koko-kapasiteettisuhde on hyvä. Mallin kapasiteetti on 20 000 mAh. Sen kokonaistehosta pystyt käyttämään 67 prosenttia eli 13 416 mAh, kun taas loput tuhlataan lämpöön. Tämä on tyypillistä tämän kokoiselle power bankille. Vaikka koko-kapasiteettisuhde on hyvä, se on tilaa vievämpi kuin esimerkiksi PowerCore III Slim -malli, jonka kapasiteetti on 10 000 mAh.

Ankerilla on myös PowerCore Essential 20000 -malli, joka eroaa siitä vain siinä, että siinä on myös Micro-liitin, jota Sense-mallissa ei ole.

Lataus

Kaikkien varavirtalähteiden latausaika riippuu matkapuhelimen tyypistä. Tämä malli lataa tavallisen matkapuhelimen 2 tunnissa ja 30 minuutissa, kun taas tabletti latautuu 0 prosentista 100 prosenttiin 3 tunnissa ja 30 tunnissa – 1 tunti enemmän kuin matkapuhelin. Varavirtalähde latautuu 12 tunnissa, mikä on testin toiseksi pisin latausaika, jonka ylittää vain Sandberg Outdoor Solar Powerbank, joka latautuu aurinkokennoilla. Matkapuhelimesta riippuen pystyt lataamaan laitteesi 0 prosentista 100 prosenttiin 5-7 kertaa ennen kuin power bank on ladattava uudelleen.

Arviomme

Malli ei ole taskuystävällinen, mutta se sopii erinomaisesti langattomaan lataukseen autossa ja matkoilla. Sitä voi käyttää matkapuhelimille, tableteille, Nintento Switchille ja Trickle Charge -ominaisuuden ansiosta myös pienemmille laitteille, kuten kuulokkeille. Et voi käyttää sitä kannettavalle tietokoneelle. Se on testin toiseksi kallein malli, mutta sillä saa hyvän koko-kapasiteettisuhteen. Jos koko ja sen hieman raskaampi 342 gramman paino eivät siis ole sinulle ongelma, tämä paras varavirtalähde 20000mAh -kapasiteetilla on ylivoimaisesti paras valinta. Ja koska lentokoneessa saa kuljettaa enintään 27 000 mAh tehopankkeja, se on täydellinen kumppani pitkille lennoille.

Akun tyyppi: Varavirtalähde Kapasiteetti milliampeereina (mAh): 20.000 mAh Power bankin latausaika tunteina: 12 tuntia Pikalataus: Kyllä Keskimääräinen mobiililaitteen latausaika: 2 h ja 30 min Laitteiden latausmäärä: 3 yksikköä Älypuhelimen latausten määrä: Noin 5,5 latausta USB-lähtöjen määrä (tyyppi A): 2 ulostuloa USB-lähtöjen määrä (tyyppi C): 1 ulos/sisääntulo Micro-USB: Ei Ulkokäyttöön: Ei Akun tyyppi: Li-ion Maksimivirta ampeereina (A): 3 A Vedenkestävä: Ei Iskunkestävä: Ei Pölynkestävä: Ei Mitat cm (L x S x K): 15,8 x 7,44 x 1,93 cm Paino grammoina (g): 342 g

Xiaomi MI Powerbank 20 000 mAh 18W Fast Charger Musta

Paras virtalähde premium-luokassa

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
  • Käyttäjien arvostelut
    4
  • Helppokäyttöisyys
    5
  • Kapasiteetti
    4
  • Latausaika
    5
  • Latausnopeus
    5

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Nopea älypuhelimen (1h 46 min) ja tabletin (2h 48 min) lataamiseen.
  • pros-icon.svg Lataa jopa 2 laitetta kerralla
  • pros-icon.svg LED vilkkuu, kun akku on vähissä.
  • pros-icon.svg Vankka rakenne ja reunassa olevat urat estävät sitä liukumasta kädestäsi.
Ulemper
  • cons-icon.svg Raskas (300 g)
  • cons-icon.svg Hitaampi lataus ladattaessa kahta laitetta samanaikaisesti
  • cons-icon.svg Kömpelö ja paksu (2,73 cm) verrattuna muihin malleihin.

Detaljeret gennemgang

Jos tarvitset vara-akun, joka lataa laitteesi nopeasti, tämä Anker-varavirtalähde on hyvä valinta. Se painaa 300 grammaa, joten sitä ei ole helppo kantaa mukana, mutta sen teho on 18 wattia. Se latautuu 7 tunnissa, mikä on kunnioitettavaa tämän kokoiselle varavirtalähteelle.

Helppokäyttöisyys

Aivan kuten testivoittajassakin, kytket laitteesi virtalähteeseen kaapelilla ja kytket sen sitten päälle. Virtapainike on sivussa eikä etupuolella kuten Ankerin testivoittajassa. Se on kooltaan 15,4 x 7,36 x 2,73 senttimetriä ja 8 millimetriä paksumpi kuin testivoittaja. Toisaalta se painaa 300 grammaa, joten se on 42 grammaa kevyempi kuin PowerCore III Sense 20 000 mAh. Se on kuitenkin 166 grammaa raskaampi kuin testin kevyin malli, Anker PowerCore 5 000 mAh.

Siinä on kaksi USB-A-ulostuloa, joita voidaan käyttää kahden laitteen langattomaan lataamiseen samanaikaisesti. Siinä on myös Micro-USB-liitin vara-akun lataamista varten ja USB-C-liitin, jota voidaan käyttää sekä tulona että lähtönä. Mukana toimitetaan lyhyt USB-tyypin A-Micro-USB-kaapeli.

Kuten Ankerin PowerCore III Sense 20 000 mAh, myös tässä varavirtalähteessä on 4 LED-valoa, jotka osoittavat, kuinka paljon akkua on jäljellä. Toisin kuin testivoittajalla, nämä eivät ole edessä vaan pohjassa, aivan Micro-USB Type B- ja USB-C-ulostulojen alapuolella. Tämä voi olla haitta, sillä sinun on varmistettava, että näet pohjan, jos haluat tarkistaa akun varaustason. Kun akun varaus on vähissä, valo alkaa vilkkua. Esimerkiksi testivoittajalla ei ole tätä ominaisuutta.

Hyvä kapasiteetti ja nopea lataus

MI -vara-akun kapasiteetti on 20 000 mAh, ja perusteellinen tutkimus osoitti, että sen käyttövirta on 78 prosenttia verrattuna testivoittajan 67 prosenttiin. Tällä varavirtalähteellä pystyt lataamaan tavallisen matkapuhelimen 1 tunnissa ja 46 minuutissa, kun taas tabletin lataaminen 0 prosentista 100 prosenttiin kestää 2 tuntia ja 48 minuuttia. Sen kapasiteetti riittää älypuhelimen lataamiseen noin neljä kertaa ja tabletin lataamiseen kaksi kertaa 0 prosentista 100 prosenttiin, ja akkua on vielä jäljellä.

Voit laittaa lataukseen enintään kahta laitetta samanaikaisesti, kun taas testivoittaja lataa enintään kolmea laitetta. Käytännön testit osoittivat myös, että se hidastui, kun 2 tuotetta oli kytketty lataukseen. Lataus on tehokkainta, kun varavirtalähdettä käytetään muiden Xiaomin tuotteiden kanssa, mutta varavirtalähdettä voi käyttää myös muiden merkkien laitteiden lataamiseen. vara-akun lataaminen kestää 7 tuntia, mikä on nopeaa verrattuna testivoittajan 12 tuntiin.

Arviomme

Tällainen kannettava virtapankki ei sovi käsilaukkuihin ja taskuihin, mutta se on ihanteellinen, jos olet lähdössä pidemmille matkoille tai matkustat repun tai muun isomman laukun kanssa. Se on myös hyvä jättää kotiin, jotta voit pitää matkapuhelimen mukanasi latauksen aikana. Sen kapasiteetti on sama kuin testivoittajan ja GP Batteries M2:n, mutta se maksaa vähemmän. Jos siis voit elää sen kanssa, että se on hieman kömpelö ja raskas ja lataat vain 2 laitetta testivoittajan 3 laitteen sijaan, saat paljon vastinetta rahoillesi.

Akun tyyppi: Varavirtalähde Kapasiteetti milliampeereina (mAh): 20.000 mAh Power bankin latausaika tunteina: 7 tuntia Pikalataus: Kyllä Keskimääräinen mobiililaitteen latausaika: 1 h ja 46 min Laitteiden latausmäärä: 2 yksikköä Älypuhelimen latausten määrä: Noin 4 latausta USB-lähtöjen määrä (tyyppi A): 2 ulostuloa USB-lähtöjen määrä (tyyppi C): 1 stk. Micro-USB: 1 stk. Ulkokäyttöön: Ei Akun tyyppi: Litium-polymer Maksimivirta ampeereina (A): 3,6 A Vedenkestävä: Ei Iskunkestävä: Ei Pölynkestävä: Ei Mitat cm (L x S x K): 15,4 x 7,36 x 2,73 cm Paino grammoina (g): 300 g

Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compact 10 000 mAh

Paras varavirtalähde edullisessa kategoriassa

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
  • Käyttäjien arvostelut
    5
  • Helppokäyttöisyys
    4
  • Kapasiteetti
    4
  • Latausaika
    4
  • Latausnopeus
    5
Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compact 10 000 mAh

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Erittäin nopea lataustoiminto (lataa älypuhelimen 0-100% alle 1 tunnissa).
  • pros-icon.svg Kompakti koko
  • pros-icon.svg USB-C-porttia voidaan käyttää sekä tulona että lähtönä
  • pros-icon.svg Lataa jopa 3 laitetta samanaikaisesti
  • pros-icon.svg Sammuu automaattisesti, kun laite on ladattu
Ulemper
  • cons-icon.svg Virtapankin eri tulojen ja lähtöjen kuvaukset ovat epäselviä ja epämääräisiä, joten voi olla vaikea sanoa, onko jokin tulo vai lähtö.
  • cons-icon.svg Latausaika lyhenee 11 minuutilla, kun lataat 2 laitetta samanaikaisesti.

Detaljeret gennemgang

Xiaomin Power Bank 3 Ultra Compact 10 000 mAh avulla saat edullisen vara-akun, jota voit helposti kuljettaa taskussa ja matkalla. Se tarjoaa huippunopean latauksen, ja voi jopa olla paras varavirtalähde puhelimelle koska se voi 10 000 mAh teholla ladata matkapuhelimesi täyteet jopa alle 1 tunnissa.

Helppokäyttöisyys – useita suojausominaisuuksia

Tämä on kompakti malli, jossa on testivoittajasta ja premium-mallista poiketen kaikki ominaisuudet yhdessä paikassa. Esimerkiksi sekä tulot että lähdöt sekä virtapainike ja LED-valo sijaitsevat virtalähteen alaosassa, mikä tekee siitä helppokäyttöisen. Mitoiltaan 9 x 6,39 x 2,44 senttimetriä se on pienempi kuin sekä PowerCore III Sense 20 000 mAh että Xiaomin MI Powerbank 20 000 mAh 18W Fast Charger. Se ei ole yhtä pieni kuin Ankerin PowerCore 5 000 mAh varavirtalähde, mutta siinä on kaksi kertaa enemmän mAh.

Siinä on samat tulot ja lähdöt kuin Xiaomin MI Powerbank 20 000 mAh 18W Fast Charger -mallissa. Kaksi USB-A-liitintä ovat lähtöjä, kun taas Micro-USB-liitin on tarkoitettu power bankin lataamiseen. USB-C-liitintä voidaan käyttää sekä tulona että lähtönä. Eri tulot ja lähdöt ovat lähellä toisiaan, mikä on haitta, jos kaapelisi ovat paksunpuoleisia.

Kapasiteetti

Tässä mallissa on 10 000 mAh ja se tukee kaksisuuntaista latausta 22,5 wattiin asti, eli lataat jopa 3 laitetta samanaikaisesti. Siinä on myös pieni virran taso, joten lataat pienempiä laitteita, kuten älykelloja ja kuulokkeita. Virtapainiketta on painettava kahdesti matalan virran latauksen aktivoimiseksi. USB-C-liitintä voi käyttää myös kaksisuuntaiseen pikalataukseen. Se käyttää 82 prosenttia energiastaan lataukseen, mikä on paljon verrattuna muihin malleihin. Vertailun testivoittaja on 67 prosentissa.

Lataus

Tuotteen analyysissä havaitsimme, että Samsung Galaxy S 21 -puhelimen lataaminen kesti 1 tunti ja 17 minuuttia, mutta matkapuhelimesta riippuen lataus voi kestää myös alle tunnin. Voit ladata älypuhelimen kahdesti ja akkua voi olla jäljellä, joten voit ladata älypuhelimen yhteensä 2,3 kertaa. Tabletin voit odottaa latautuvan 1 kerran 0 prosentista 100 prosenttiin. Kun kytket 2 laitetta samaan aikaan, lataus on 11 minuuttia hitaampaa kuin 1 laitteella. Tutkimuksessamme havaitsimme kuitenkin, että latausaikaan ei näyttänyt vaikuttavan kolmannen laitteen liittäminen kahteen ensimmäiseen laitteeseen. Se kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun laite on ladattu täyteen, mikä säästää akkuvirtaa.

Arviomme

Jos etsit halpaa varavirtalähdettä, joka lataa älypuhelimesi nopeasti, tämä malli on hyvä valinta. Sen 10 000 mAh kapasiteetti on puolet testivoittajan kapasiteetista, mutta se lataa tavallisen matkapuhelimen yli tunnin nopeammin. Se on myös pienempi kuin testin paras ja premium-mallimme, ja se on hyvä varavirtalähde matkalaukkuun. Sillä ei saa yhtä monta latausta kuin testivoittajalla, mutta lyhyille matkoille tai jokapäiväiseksi varavirtalähteeksi tämä virtalähde on täydellinen.

Akun tyyppi: Varavirtalähde Kapasiteetti milliampeereina (mAh): 10.000 mAh Power bankin latausaika tunteina: 3 tuntia ja 2 minutter Pikalataus: Kyllä Keskimääräinen mobiililaitteen latausaika: 1 h ja 17 min Laitteiden latausmäärä: 3 yksikköä Älypuhelimen latausten määrä: Noin 2,3 latausta USB-lähtöjen määrä (tyyppi A): 2 ulostuloa USB-lähtöjen määrä (tyyppi C): 1 stk. Micro-USB: 1 stk. Ulkokäyttöön: Ei Akun tyyppi: Litium-polymer Maksimivirta ampeereina (A): 3 A Vedenkestävä: Ei Iskunkestävä: Ei Pölynkestävä: Ei Mitat cm (L x S x K): 9 x 6,39 x 2,44 cm Paino grammoina (g): 200 g

Anker PowerCore III Slim

Paras varavirtalähde jokapäiväiseen käyttöön

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
  • Käyttäjien arvostelut
    5
  • Helppokäyttöisyys
    5
  • Kapasiteetti
    4
  • Latausaika
    4
  • Latausnopeus
    3
Fordele
  • pros-icon.svg Käytännöllinen ja hallittava ohut muotoilu
  • pros-icon.svg Vankka rakenne ja vankka rakenne
  • pros-icon.svg Trickle Charge -toiminto pienemmille laitteille
  • pros-icon.svg Voidaan käyttää kannettavissa tietokoneissa
Ulemper
  • cons-icon.svg Painava (240) suhteessa sen ohueen muotoon ja taskuun sopivaan muotoiluun.
  • cons-icon.svg Pitkä latausaika tämän kokoluokan varavirtalähteelle (5 tuntia ja 15 minuuttia 0-100 %).
  • cons-icon.svg Kun lataat kahta laitetta samanaikaisesti, USB-C-ulostulon teho putoaa puoleen alkuperäisestä tehosta (20 > 10 wattia).

Detaljeret gennemgang

Jos etsit tehokasta ja ohutta varavirtalähdettä, joka sopii jokapäiväiseen käyttöön, Anker PowerCore III Slim on hyvä valinta. Se on vankka Varavirtalähde, joka eroaa PowerCore III Sense -mallista siinä, että sen kapasiteetti on puolet pienempi, mutta myös sen muotoilu on kätevämpi ja ohuempi. Voit helposti kantaa tätä mallia taskussa.

Helppokäyttöisyys – tyylikäs muotoilu

Ankerin PowerCore III Sense on kooltaan 15,8 x 7,44 x 1,93 senttimetriä, kun taas Slim-mallin mitat ovat 14,95 x 6,85 x 1,45 cm. Se on siis sekä pienempi että ohuempi, joten sitä on helpompi kuljettaa laukussa tai taskussa, mihin testivoittaja on liian iso. Se on myös 102 grammaa kevyempi kuin testivoittaja, mutta 40 grammaa raskaampi kuin Xiaomin Power Bank 3 Ultra Compact 10 000 mAh varavirtalähde, jolla on sama kapasiteetti. Kun se kytketään päälle, kaikki LED-valot syttyvät, mikä voi olla harhaanjohtavaa, koska sen voi tulkita olevan täyteen ladattu.

Valot ilmaisevat akun varaustason vasta, kun niitä käytetään laitteiden lataamiseen. Tuotetta ei markkinoida langattomana laturina erityisesti tietokoneita varten, mutta kokemuksemme mukaan sitä voidaan käyttää esimerkiksi MacBookin lisävirran syöttämiseen.

Kapasiteetti ja lataus

Testivoittajan tavoin siinä on kaksi USB-A- ja 1 USB-C-liitäntää. USB-A-lähtöjen teho on 12 wattia. Kokemuksemme mukaan varavirtalähde lataa matkapuhelimen 0 prosentista 50 prosenttiin alle puolessa tunnissa. Muista malleista poiketen USB-C-liitäntää voi käyttää vain vara-akun lataamiseen eikä laitteiden langattomaan lataamiseen. USB-A lataa laitteita. Testivoittajan tavoin tässä on Trickle Charge -toiminto pienemmille laitteille. Latausta varten on mahdollista liittää kaksi laitetta samanaikaisesti, mutta käytännön testit osoittivat, että USB-C-ulostulon teho putosi 10 wattiin. Varavirtalähde sopii siis parhaiten yhden laitteen lataamiseen kerrallaan. Se käyttää 10 000 mAh tehosta 61 prosenttia, ja loput menevät muiden mallien tapaan lämmöksi. Näin se jää testivoittajasta jälkeen, jonka teho on 67 prosenttia.

Se lataa keskimääräisen matkapuhelimen 1 tunnissa ja 25 minuutissa, ja sitä voidaan käyttää 2,37 latauksen ajan. Tämä tarkoittaa, että matkapuhelimesi voidaan täyttää 0 prosentista 100 prosenttiin 2 kertaa. Varavirtalähde latautuu 5 tunnissa ja 15 minuutissa, mikä on pidempi kuin Xiaomin Power Bank 3 Ultra Compact -vara-akun 3 tuntia ja 2 minuuttia, jossa on sama 10 000 mAh teho.

Arviomme

Tämä on erinomainen perusmalli arkeen, jossa ei tarvitse luottaa siihen, että pystyt lataamaan useita laitteita useita kertoja täydellä latauksella. Sen ohut muotoilu tekee siitä täydellisen laukussa ja taskussa kannettavaksi, joten puhelimesi tai tablettisi voidaan laittaa lataukseen muutaman kerran matkalla. Se ei sovellu pitkille matkoille ja matkustamiseen, ja sitä voi käyttää vain USB-A-kaapeleiden kanssa. Jos etsit mallia, jolla lataat laitteesi useita kertoja, suosittelemme Anker PowerCore III Sense 20 000 mAh -mallia. Mutta muuten tämä pieni varavirtalähde on hyvä päivittäiseen käyttöön. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, se on myös halvempi kuin isoveljensä PowerCore III Sense 20 000 mAh varavirtalähde.

Akun tyyppi: Varavirtalähde Kapasiteetti milliampeereina (mAh): 10.000 mAh Power bankin latausaika tunteina: 5 tuntia ja 15 minutter Pikalataus: Kyllä (til små yksikköä) Keskimääräinen mobiililaitteen latausaika: 1 h ja 25 min Laitteiden latausmäärä: 2 yksikköä (men mest effektiv ved 1 enhed) Älypuhelimen latausten määrä: Noin 2,37 latausta USB-lähtöjen määrä (tyyppi A): 2 ulostuloa USB-lähtöjen määrä (tyyppi C): 1 stk. Micro-USB: Ei Ulkokäyttöön: Ei Akun tyyppi: Litium-polymer Maksimivirta ampeereina (A): Ei ilmoitettu Vedenkestävä: Ei Iskunkestävä: Ei Pölynkestävä: Ei Mitat cm (L x S x K): 14,95 x 6,85 x 1,45 cm Paino grammoina (g): 240 g

Anker PowerCore 5 000 mAh

Paras kannettava varavirtalähde

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
  • Käyttäjien arvostelut
    5
  • Helppokäyttöisyys
    5
  • Kapasiteetti
    2
  • Latausaika
    4
  • Latausnopeus
    4
Anker PowerCore 5 000 mAh

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Kevyt varavirtalähde (134 g), testin kevyin varavirtalähde.
  • pros-icon.svg Kätevä kompakti varavirtalähde
  • pros-icon.svg Tehokas virtalähde (lataa älypuhelimen 0-100 % 1 tunnissa ja 40 minuutissa).
  • pros-icon.svg Tehokas akun lataus (0-100 % 2 tunnissa ja 30 minuutissa).
Ulemper
  • cons-icon.svg Ei mahdollista laittaa lataukseen useampia laitteita samanaikaisesti
  • cons-icon.svg Ei sovellu laitteiden lataamiseen useita kertoja täydellä latauksella.
  • cons-icon.svg Ei pikalataustoimintoa
  • cons-icon.svg Vain 1 lähtötyyppi (USB-A)

Detaljeret gennemgang

Anker PowerCore 5 000 mAh on kevyt kannettava varavirtalähde. Tämä tarkoittaa myös sitä, että liittimien tyypit ovat rajalliset, mutta saat kuitenkin kätevän ja pienen vara-akun, jonka voit ottaa mukaan kaikkialle. Ja vaikka kyseessä on halpa varavirtalähde, se on silti tehokas varavirtalähde, joka lataa matkapuhelimesi alle kahdessa tunnissa!

Helppokäyttöisyys

Tämä varavirtalähde on muotoilultaan erilainen kuin mikään muu. Se on pyöreä ja huulipunan muotoinen. Se on kooltaan 10,8 x 3,3 x 3,3 x 3,3 senttimetriä eli lähes yhtä korkea kuin kuorittu tomaattitölkki, mikä tekee siitä testimme pienimmän mallin. Anker PowerCore 5 000 mAh on varustettu USB-A-ulostulolla ja Micro-USB-tulolla. USB-A-liitin on päässä, joten voit kantaa varavirtalähdettä taskussa ja laittaa lataukseen laitettasi samanaikaisesti. Virtapainike sijaitsee sivulla yhdessä 3 LED-valon kanssa.

Toisin kuin muissa tämän testin virtapankkeissa, siinä ei ole useita liittimiä. Siinä ei esimerkiksi ole USB-C-liitäntää, vaan yksi USB-A-liitin, joten sinulla ei ole mahdollisuutta laittaa lataukseen useampia laitteita kerralla.

Kapasiteetti

Kapasiteetiltaan tämä on myös pienin eri varavirtalähteiden joukossa. Sen kokonaiskapasiteetti on 5 000 mAh, mikä on neljännes testivoittajan kapasiteetista. Analyysimme osoittavat, että 65 prosenttia siitä on käytettävissä lataukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää 5 000 mAh:sta 3259 mAh 2 mAh purkautumisella. Prosentuaalisesti se on samanlainen kuin testivoittajalla, jonka käytettävissä oleva teho on 67 prosenttia kokonaiskapasiteetista.

Anker PowerCore 5 000 mAh varavirtalähde soveltuu älypuhelimen lataamiseen yhdellä latauksella 0-100 prosenttiin. Testeissämme selvisi, että sillä pystyy lataamaan esimerkiksi iPhone X:n tai Samsung Galaxy S9:n 1,1 kertaa ja iPhone 8:n 1,8 kertaa. Keskimääräinen lataus kesti testeissä 1 tunnin ja 40 minuuttia, mikä on nopeaa, mutta 15 minuuttia hitaampaa kuin esimerkiksi Ankerin PowerCore III Slim -laitteen, jonka teho on kaksinkertainen.

Akku latautuu 0 prosentista 100 prosenttiin 2 tunnissa ja 30 minuutissa, mikä on testin lyhin latausaika. Vertailun vuoksi: Xiaomin Power Bank 3 Ultra Compact 10 000 mAh lataaminen kestää 3 tuntia ja 2 minuuttia, kun sen teho on kaksi kertaa suurempi.

Arviomme

Tämä Ankerin malli ei ole vain pienin sekä kooltaan että kapasiteetiltaan, vaan myös testimme halvin varavirtalähde. Kokoon ja kapasiteettiin liittyy kuitenkin joitakin rajoituksia. Toisin kuin muissa testimme malleissa, täyteen ladatulla varavirtalähteellä ei pysty lataamaan laitteita useita kertoja. Tällaisessa pienessä varavirtalähteessä on myös vain yksi ulostulo, joten pystyt lataamaan vain yhtä laitetta kerrallaan. Tämä tekee siitä loistavan tehopankin niille, jotka haluavat pitää varakoneen taskussaan tai käsilaukussaan. Alle 150 Tanskan kruunun hinta ei todellakaan ole yllätys.

Akun tyyppi: Varavirtalähde Kapasiteetti milliampeereina (mAh): 5.000 mAh Power bankin latausaika tunteina: 2 tuntia ja 30 minutter Pikalataus: Ei Keskimääräinen mobiililaitteen latausaika: 1 h ja 40 min Laitteiden latausmäärä: 2 yksikköä Älypuhelimen latausten määrä: Noin 1,1 opladning USB-lähtöjen määrä (tyyppi A): 1 ulostulo USB-lähtöjen määrä (tyyppi C): Ei Micro-USB: 1 stk. Ulkokäyttöön: Ei Akun tyyppi: Litium-polymer Maksimivirta ampeereina (A): Ei ilmoitettu Vedenkestävä: Ei Iskunkestävä: Ei Pölynkestävä: Ei Mitat cm (L x S x K): 10,8 x 3,3 x 3,3 cm Paino grammoina (g): 134 g

GP Batteries M2 20 000 mAh

Paras varavirtalähde, jossa on eniten turvaominaisuuksia.

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
  • Käyttäjien arvostelut
    3
  • Helppokäyttöisyys
    3
  • Kapasiteetti
    4
  • Latausaika
    5
  • Latausnopeus
    4
Fordele
  • pros-icon.svg 6 turvaominaisuutta
  • pros-icon.svg Laitteen tehokas ja nopea lataus (0-100 % 1 tunnissa ja 39 minuutissa).
  • pros-icon.svg Nopea lataus tämän kokoiselle power bankille (5 tuntia ja 58 minuuttia).
  • pros-icon.svg Kestää noin 4 älypuhelimen latausta (0-100 %).
  • pros-icon.svg 78 % käytettävissä olevasta kapasiteetista
Ulemper
  • cons-icon.svg Raskas (378 g)
  • cons-icon.svg Kömpelö koko

Detaljeret gennemgang

Tässä mallissa on sama kapasiteetti kuin testivoittajassa PowerCore III Sense ja Xiaomin MI Powerbank 18W Fast Charger. GP-malli eroaa kuitenkin siinä, että se tarjoaa huomattavasti nopeamman latauksen kuin testivoittaja. Toisaalta emme ole kovin innostuneita sen muotoilusta, joka on hieman kömpelö ja tilaa vievä. Se on myös testimme toiseksi painavin malli. Toisaalta sillä voi ladata useita laitetta kerrallaan, ja siinä on runsaasti turvaominaisuuksia.

Helppokäyttöisyys

Tämän mallin mitat ovat 15 x 9 x 4 senttimetriä, ja se on samankokoinen kuin Sandberg Outdoor Solar -malli, jonka mitat ovat 18 cm x 8 cm x 3 senttimetriä. Nämä 2 varavirtalähdettä ovat testin suurimmat. Tämä malli painaa 378 grammaa, eli se on raskaampi kuin Anker PowerCore III Sense ja Xiaomin MI Powerbank 18W Fast Charger ja testissä sen ohittaa vain Sandberg Outdoor Solar, joka painaa 560 grammaa.

GP Batteries M2 on varustettu USB-A-ulostulolla ja USB-C-liittimellä, joista C-porttia voidaan käyttää sekä tulona että lähtönä. Näin se soveltuu 2 laitteen lataamiseen samanaikaisesti.

Tutkimuksemme mukaan laitteessa ei ole merkintöjä, jotka osoittaisivat, mitkä liittimet ovat tuloja ja lähdöt, joten on vaikea tietää, miten niitä käytetään. Kuten Ankerin malleissa, tässäkin on pienitehoinen toiminto pienemmille laitteille, kuten kuulokkeille. Se aktivoidaan painamalla virtapainiketta kahdesti.

Se eroaa muista testin malleista siinä, että siinä on 6 turvallisuusominaisuutta. Näihin kuuluvat suojaus oikosulkua, ylijännitettä, ylivirtaa, ylilatausta ja -purkausta, yli- ja alilämpötilaa sekä takaisinkytkentää vastaan.

Kapasiteetti ja lataus

Sen 20 000 mAh tehosta 78 prosenttia on käytettävissä lataukseen. Se on nopeampi kuin PowerCore III Sense ja Xiaomin MI Powerbank, ja se lataa keskimääräisen älypuhelimen 1 tunnissa ja 39 minuutissa, kun testivoittaja tekee saman testin yli 2 tunnissa ja Xiaomi 1 tunnissa ja 46 minuutissa. Lataat älypuhelimen neljä kertaa, ja akun varaustasosta on vielä kaksi kolmasosaa jäljellä. Näin se sijoittuu kahden muun mallin keskelle, jotka selviytyvät 5,5 ja 4 latauksesta täydellä latauksella. varavirtalähde latautuu 5 tunnissa ja 58 minuutissa, mikä on lyhyempi kuin testivoittajan 12 tuntia ja nopea tämän kokoiselle tehopankille.

Arviomme

Tämä malli ei sovellu lyhyille matkoille, sillä se vie paljon tilaa ja painaa paljon verrattuna muihin testin malleihin. Koosta ei ole selvää etua, sillä siinä on edelleen vain 2 ulostuloa. Voit siis laittaa lataukseen 2 laitetta kerrallaan, mutta vertailussa testivoittaja on pienempi ja sillä voidaan laittaa lataukseen peräti 3 laitetta kerrallaan. Tämä malli eroaa kahdesta muusta 20 000 mAh mallista siinä, että se lataa älypuhelinta nopeammin. Sinun ei myöskään tarvitse odottaa yhtä kauan, että power bank on taas valmis, sillä täysi lataus kestää alle 6 tuntia.

Akun tyyppi: Varavirtalähde Kapasiteetti milliampeereina (mAh): 20.000 mAh Power bankin latausaika tunteina: 5 tuntia ja 58 minutter Pikalataus: Kyllä Keskimääräinen mobiililaitteen latausaika: 1 h ja 39 min Laitteiden latausmäärä: 2 yksikköä Älypuhelimen latausten määrä: Noin 4,6 latausta USB-lähtöjen määrä (tyyppi A): 1 ulostulo USB-lähtöjen määrä (tyyppi C): 1 sisääntulo Micro-USB: Ei Ulkokäyttöön: Ei Akun tyyppi: Litium-polymer Maksimivirta ampeereina (A): 3 A Vedenkestävä: Ei Iskunkestävä: Ei Pölynkestävä: Ei Mitat cm (L x S x K): 15 x 9 x 4 cm Paino grammoina (g): 378 g

Sandberg Outdoor Solar Powerbank 24 000 mAh

Paras varavirtalähde aurinkokennolla

3.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
  • Käyttäjien arvostelut
    3
  • Helppokäyttöisyys
    3
  • Kapasiteetti
    5
  • Latausaika
    3
  • Latausnopeus
    4
Fordele
  • pros-icon.svg Tarjoaa jopa 9 latausta keskimääräiselle älypuhelimelle.
  • pros-icon.svg Lataaminen aurinkokennoilla
  • pros-icon.svg Suuri kapasiteetti (24 000 mAh)
  • pros-icon.svg Sisäänrakennettu taskulamppu
  • pros-icon.svg Sopii kannettavan tietokoneen lataukseen
Ulemper
  • cons-icon.svg Painava (560 g), testin painavin.
  • cons-icon.svg Suuri (18 cm x 8 cm x 3 cm)
  • cons-icon.svg Pitkä latausaika (55 tuntia voimakkaassa ja jatkuvassa auringonpaisteessa).

Detaljeret gennemgang

Tämä Sandberg Outdoor Solar Powerbank on tarkoitettu niille, jotka viettävät paljon aikaa ulkona ja haluavat tehokkaan vara-akun erilaisille elektronisille laitteille. Tämä voi olla kannettava tietokone tai älypuhelin. Sillä on suurin kapasiteetti tämän testin eri varavirtalähteiden joukosta, ja muista malleista poiketen sitä voidaan ladata jopa aurinkokennojen avulla. Ihanteellinen kumppanisi pitkillä vaellus- tai telttailumatkoilla luonnossa.

Helppokäyttöisyys

Tämä malli on kooltaan samanlainen kuin GP Battery M2. Se on raskas ja suuri varavirtalähde. Sen mitat ovat 18 cm x 8 cm x 3 senttimetriä ja paino 560 grammaa, mikä tekee siitä testimme raskaimman vara-akun. Se on kuitenkin ainoa malli, joka latautuu aurinkokennojen avulla ja on suunniteltu erityisesti ulkokäyttöön. Se on varustettu kumilla päällystetyllä reunalla, joka suojaa iskuilta sekä vedeltä ja pölyltä.

Siinä on mikro-USB-liitin power bankin lataamista varten. Siinä on myös USB-C-liitin, jota voidaan käyttää sekä tulona että lähtönä. Nämä USB-portit sijaitsevat sivulla, ja ne on peitetty suojakannella. Varavirtalähteen etuosassa on 2 A-tyypin USB-porttia, joista toinen on tarkoitettu USB-C:llä varustetuille laitteille jopa 18 watin pikalatausta varten. Tämä liitin eroaa tavallisesta liittimestä siinä, että se on väriltään oranssi. Tavallinen liitin on tarkoitettu enintään 3 ampeerin teholle ja tuottaa 15 wattia älypuhelimesta riippuen. Molemmat USB-portit on myös suojattu suojuksella.

Mukana on USB-C-kaapeli ja MicroUSB-kaapeli, kun taas monien muiden varavirtalähteiden mukana toimitetaan vain kaapeli vara-akun lataamiseen mutta ei eri laitteiden lataamiseen. Mukana on myös karabiini, joka voidaan kiinnittää vara-akun metallirenkaaseen, jotta voit ripustaa sen ylös tai kiinnittää sen reppuusi. Varavirtalähteen takaosassa olevien 4 LED-valon ansiosta latausta on helppo seurata.

Toisin kuin muissa testin malleissa, tässä on sisäänrakennettu taskulamppu. Valo aktivoituu pitämällä virtanäppäintä painettuna. Voit käyttää valoa vakiovalona tai asettaa sen vilkkumaan tai antamaan SOS-signaalivalon. Sammutat valon painamalla lyhyesti samaa painiketta. Kokemuksemme tuotteesta on, että toisin kuin monet muut varavirtalähteet, valo on tehokas ja antaa selkeän valonsäteen pimeässä käytettäväksi.

Kapasiteetti

Sen kokonaiskapasiteetti on 24 000 mAh. Se on kuitenkin myös testin malli, jolla on pisin latausaika. Tutkimuksissamme latausaika vaihtelee 55 ja 60 tunnin välillä sääolosuhteista riippuen. Aurinkokennojen kautta ladattaessa se latautuu vain suorassa ja kirkkaassa auringonpaisteessa. Ihanteellinen tapa käyttää sitä on laittaa lataukseen se ennen matkaa ja ladata sitä sitten jatkuvasti, kunnes se on tyhjentynyt. Tutkimuksemme mukaan se voi täyttää älypuhelimen jopa 9 kertaa ennen kuin akun varaustaso tyhjenee. Siinä voi ladata useita yksikköjä samanaikaisesti.

Arviomme

Sandberg Outdoor Solar Powerbank on testimme kallein, mutta se on ainoa erityisesti ulkokäyttöön suunniteltu paras varavirtalähde jossa on aurinkokenno. Sen voi laittaa lataukseen sähköllä tai aurinkokennoilla. Vaikka aurinkolataus kestää kauan, sinun ei tarvitse luottaa siihen, että lähellä on pistorasia. Lisäksi sitä voi käyttää sekä älypuhelimille että kannettaville tietokoneille. Se on myös malli, joka sopii useampaan lataukseen kuin muut mallit. Jos olet lähdössä pidemmille vaellusretkille, joilla sähköä ei taatusti ole saatavilla, tämä malli on ehdottomasti hyvä valinta.

Akun tyyppi: Varavirtalähde Kapasiteetti milliampeereina (mAh): 24.000 mAh Power bankin latausaika tunteina: 55 tuntia Pikalataus: Kyllä Keskimääräinen mobiililaitteen latausaika: Ei ilmoitettu Laitteiden latausmäärä: Ei ilmoitettu Älypuhelimen latausten määrä: Noin 9 latausta USB-lähtöjen määrä (tyyppi A): 2 ulostuloa USB-lähtöjen määrä (tyyppi C): 1 ulos/sisääntulo Micro-USB: 1 sisääntulo Ulkokäyttöön: Kyllä Akun tyyppi: Li-ion Maksimivirta ampeereina (A): Ei ilmoitettu Vedenkestävä: Kyllä Iskunkestävä: Kyllä Pölynkestävä: Kyllä Mitat cm (L x S x K): 18 cm x 8 cm x 3 cm Paino grammoina (g): 560 g

Varta Power Bank Energy 15 000 mAh

Paras varavirtalähde läpivienti-latauksella

3.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
  • Käyttäjien arvostelut
    5
  • Helppokäyttöisyys
    3
  • Kapasiteetti
    3
  • Latausaika
    3
  • Latausnopeus
    2
Fordele
  • pros-icon.svg Ainoa testissä, joka lataa samanaikaisesti laitteen lataamisen kanssa.
  • pros-icon.svg Kyky laittaa lataukseen jopa 3 laitetta samanaikaisesti
  • pros-icon.svg Useita eri USB-portteja
  • pros-icon.svg Latautuu nopeasti (5 tuntia ja 41 minuuttia).
Ulemper
  • cons-icon.svg Valo epäselvä
  • cons-icon.svg Sileä pinta, joten vaarana on sen pudottaminen
  • cons-icon.svg Laitteiden hidas lataus (2 tuntia ja 45 minuuttia tavallisella älypuhelimella).

Detaljeret gennemgang

Kapasiteetiltaan tämä malli on keskikastia 15 000 mAh kapasiteetillaan. Se on ainoa elektronisten laitteiden lataamiseen tarkoitettu varavirtalähde, jossa on läpivientilataus. Kolmen lähdön ansiosta se on myös monipuolinen varavirtalähde, ja lataat peräti kolmea laitetta samanaikaisesti.

Helppokäyttöisyys

Varta Power Bank Energy on varustettu kahdella USB-ulostulolla ja yhdellä USB-C-liittimellä, jota voidaan käyttää sekä tulona että lähtönä. Micro-USB-liitintä käytetään power bankin lataamiseen. Voit siis laittaa lataukseen 3 laitetta kerrallaan. Toisin kuin monissa muissa malleissa, toiminnot on hajautettu koko power bankiin. Eri USB-portit sijaitsevat pohjassa. Virtapainike on sivulla, ja 4 LED-valoa ovat virtapainikkeen vastakkaisella puolella. Tämä vaikeuttaa yleiskuvan saamista. LED-valo ei ole yhtä kirkas kuin muissa malleissa, ja sitä on vaikea lukea, mikä on haittapuoli. Muista malleista poiketen sinun on painettava virtapainiketta kahdesti, jotta näet jäljellä olevan akun varaustason. Yksittäisiä tuloja ja lähtöjä ei ole merkitty, joten on vaikea nähdä, mihin niitä voi käyttää.

Toisaalta tämä malli on testin ainoa, jossa on läpivirtauslataus. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää power bankia laitteiden lataamiseen samaan aikaan, kun power bank latautuu.

Kapasiteetti ja lataus

15 000 mAh tehosta on käytettävissä 77 prosenttia. Tämä asettaa sen rinnakkain Xiaomin MI Powerbank 20 000 mAh 18W Fast Chargerin kanssa, jonka teho on 78 prosenttia. Tällä mallilla saat 3 latausta keskivertoälypuhelimelle sekä tarpeeksi energiaa 30 prosentin lisäenergiaa älypuhelimelle. Vertailun vuoksi, keskimääräinen 20 000 mAh akku, joka on 5 000 mAh vähemmän kuin tämä malli, pystyy 4 lataukseen. Keskivertoälypuhelimen lataaminen kestää 2 tuntia ja 45 minuuttia, mikä on hitaampaa kuin esimerkiksi Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compact 10 000 mAh, joka latautuu alle tunnissa.

Tutkimuksemme mukaan tämä akku on tehokkain ensimmäisen tunnin aikana. Yhdessä tunnissa se voi täyttää älypuhelimen 80 prosenttiin. Lataus on tutkimuksissa osoittautunut 20 prosenttia nopeammaksi kuin tavallisilla USB-pistokkeilla. Varavirtalähde latautuu 5 tunnissa ja 41 minuutissa, kun esimerkiksi testivoittaja latautuu 12 tunnissa.

Arviomme

Tämä malli suoriutuu keskimäärin huonommin kuin esimerkiksi testivoittaja. Se on kuitenkin hyvä kompromissi kapasiteetin, nopeuden ja hinnan välillä. Se maksaa alle puolet siitä, mitä maksaisit Ankerin PowerCore III Sense -mallista. Se myös latautuu nopeammin kuin testivoittaja ja voi täyttää älypuhelimen vain 15 minuuttia hitaammin.

Et saa tästä mallista kaiken kaikkiaan yhtä monta latausta irti, mutta pystyt lataamaan jopa kolme laitetta samanaikaisesti ja laittaa lataukseen varavirtalähteesi samanaikaisesti. Yksikään muista malleista ei pysty tähän. Siksi tämä malli on tarkoitettu niille, jotka eivät halua, että vara-akun virta loppuu kesken, eivätkä halua tinkiä liitintyypeistä. Siinä on enemmän USB-portteja kuin esimerkiksi kalliimmassa testivoittajassa.

Akun tyyppi: Varavirtalähde Kapasiteetti milliampeereina (mAh): 15.000 mAh Power bankin latausaika tunteina: 5 tuntia ja 41 minutter Pikalataus: Kyllä Keskimääräinen mobiililaitteen latausaika: 2 h ja 45 min Laitteiden latausmäärä: 3 yksikköä Älypuhelimen latausten määrä: Noin 3,3 latausta USB-lähtöjen määrä (tyyppi A): 2 ulostuloa USB-lähtöjen määrä (tyyppi C): 1 ulos/sisääntulo Micro-USB: 1 sisääntulo Ulkokäyttöön: Ei Akun tyyppi: Litium-polymer Maksimivirta ampeereina (A): 3 A Vedenkestävä: Ei Iskunkestävä: Ei Pölynkestävä: Ei Mitat cm (L x S x K): 13,8 x 7,35 x 2,1 cm Paino grammoina (g): 329 g

Guide Miten valita paras varavirtalähde

 
Anker-PowerCore-III-Sense-20-000-mAh-transformed.png

Anker PowerCore III Sense 20 000 mAh varavirtalähde

Xiaomi-MI-Powerbank-20-000-mAh.png

Xiaomi MI Powerbank 20 000 mAh 18W Fast Charger Musta

Xiaomi-Power-Bank-3-Ultra-Compact-10-000-mAh.png

Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compact 10 000 mAh

Anker-PowerCore-III-Slim.png

Anker PowerCore III Slim

Anker-PowerCore-5000mAh.png

Anker PowerCore 5 000 mAh

GP-batterier-M2-20000mAh.webp

GP Batteries M2 20 000 mAh

Sandberg-Outdoor-Solar-Powerbank-24-000-mAh.webp

Sandberg Outdoor Solar Powerbank 24 000 mAh

Varta-powerbank-Energy-15000mAh.png

Varta Power Bank Energy 15 000 mAh

TestScore TestScore
Info
5.0
star star star star star
4.6
star star star star star
4.4
star star star star star
4.2
star star star star star
4.0
star star star star star
3.8
star star star star star
3.6
star star star star star
3.2
star star star star star
Akun tyyppi Varavirtalähde Varavirtalähde Varavirtalähde Varavirtalähde Varavirtalähde Varavirtalähde Varavirtalähde Varavirtalähde
Kapasiteetti milliampeereina (mAh) 20.000 mAh 20.000 mAh 10.000 mAh 10.000 mAh 5.000 mAh 20.000 mAh 24.000 mAh 15.000 mAh
Power bankin latausaika tunteina 12 tuntia 7 tuntia 3 tuntia ja 2 minutter 5 tuntia ja 15 minutter 2 tuntia ja 30 minutter 5 tuntia ja 58 minutter 55 tuntia 5 tuntia ja 41 minutter
Pikalataus Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä (til små yksikköä) Ei Kyllä Kyllä Kyllä
Keskimääräinen mobiililaitteen latausaika 2 h ja 30 min 1 h ja 46 min 1 h ja 17 min 1 h ja 25 min 1 h ja 40 min 1 h ja 39 min Ei ilmoitettu 2 h ja 45 min
Laitteiden latausmäärä 3 yksikköä 2 yksikköä 3 yksikköä 2 yksikköä (men mest effektiv ved 1 enhed) 2 yksikköä 2 yksikköä Ei ilmoitettu 3 yksikköä
Älypuhelimen latausten määrä Noin 5,5 latausta Noin 4 latausta Noin 2,3 latausta Noin 2,37 latausta Noin 1,1 opladning Noin 4,6 latausta Noin 9 latausta Noin 3,3 latausta
USB-lähtöjen määrä (tyyppi A) 2 ulostuloa 2 ulostuloa 2 ulostuloa 2 ulostuloa 1 ulostulo 1 ulostulo 2 ulostuloa 2 ulostuloa
USB-lähtöjen määrä (tyyppi C) 1 ulos/sisääntulo 1 stk. 1 stk. 1 stk. Ei 1 sisääntulo 1 ulos/sisääntulo 1 ulos/sisääntulo
Micro-USB Ei 1 stk. 1 stk. Ei 1 stk. Ei 1 sisääntulo 1 sisääntulo
Ulkokäyttöön Ei Ei Ei Ei Ei Ei Kyllä Ei
Akun tyyppi Li-ion Litium-polymer Litium-polymer Litium-polymer Litium-polymer Litium-polymer Li-ion Litium-polymer
Maksimivirta ampeereina (A) 3 A 3,6 A 3 A Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu 3 A Ei ilmoitettu 3 A
Vedenkestävä Ei Ei Ei Ei Ei Ei Kyllä Ei
Iskunkestävä Ei Ei Ei Ei Ei Ei Kyllä Ei
Pölynkestävä Ei Ei Ei Ei Ei Ei Kyllä Ei
Mitat cm (L x S x K) 15,8 x 7,44 x 1,93 cm 15,4 x 7,36 x 2,73 cm 9 x 6,39 x 2,44 cm 14,95 x 6,85 x 1,45 cm 10,8 x 3,3 x 3,3 cm 15 x 9 x 4 cm 18 cm x 8 cm x 3 cm 13,8 x 7,35 x 2,1 cm
Paino grammoina (g) 342 g 300 g 200 g 240 g 134 g 378 g 560 g 329 g
Käyttäjien arvostelut 5 4 5 5 5 3 3 5
Helppokäyttöisyys 5 5 4 5 5 3 3 3
Kapasiteetti 5 4 4 4 2 4 5 3
Latausaika 5 5 4 4 4 5 3 3
Latausnopeus 5 5 5 3 4 4 4 2
Tjek billigste pris Set til 53,91 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 111,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Gigantti På lager
Set til 27,34 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 90,50 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 26 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Gigantti På lager

Kannettavien tietokoneiden ja matkapuhelinten hieno puoli on, että ne antavat sinulle enemmän liikkumavaraa. Langaton laturi on tämän vapauden jatke. varavirtalähteitä kehitetään ja parannetaan jatkuvasti, jotta pystyt lataamaan älypuhelimia ja muita laitteita nopeammin.

Tässä tarkastelemme perusteellisesti testimme eri kriteerejä ja parametreja ja tarkastelemme lähemmin käytettävyyttä ottaen huomioon vara-akun koon, painon ja eri tulot ja lähdöt sekä sen kokonaiskapasiteetin ja latausnopeuden eri laitteille ja itse varavirtalähteelle. Nämä määrittelevät viime kädessä sen, kuinka hyvä paras vara-akku on.

Helppokäyttöisyys

Erilaisia varavirtalähteitä käytetään yleensä tablettien, matkapuhelinten, kuulokkeiden ja kameroiden kaltaisten laitteiden lataamiseen. Joitakin niistä voidaan käyttää myös kannettavissa tietokoneissa. Jos kuitenkin haluat käyttää vara-akkua kannettavien tietokoneiden lataamiseen, sinun on etsittävä paras varavirtalähde joka on nimenomaan nimenomaan tehokas tietokone-varavirtalähde. Usein tietokoneiden langattomat laturit ovat suurempia, kun taas testissä olevat erilaiset varavirtalähteet ovat ensisijaisesti tarkoitettu älypuhelimille tai pienemmille laitteille. Ja se on myös hyvän tehopankin ydin: Ensinnäkin sen on täytettävä tarpeesi. Ei esimerkiksi kannata valita isoa ja tilaa vievää mallia, jos olet lähdössä vaellukselle ja laukussasi on vain vähän tilaa. Kevyimmät varavirtalähteet ovat yleensä parempia tällaisiin tilanteisiin.

Kun puhumme käyttäjäystävällisyydestä, tarkastelemme ensimmäiseksi kokoa ja painoa. Jos tila ja paino eivät ole esteenä, voit helposti valita hieman painavamman mallin. Enintään 200 grammaa painavaa varavirtalähde on kevyt, kun taas 300 grammaa tai enemmän painava voi olla raskas tilanteesta ja sovelluksesta riippuen. Testissämme painot vaihtelivat 134 grammasta 560 grammaan.

Monipuolinen ja kevyt varavirtalähde voi olla vaikea löytää, sillä koko rajoittaa usein sen käytettävyyttä. Esimerkkinä tästä on Ankerin PowerCore 5 000 mAh -malli: Se on pieni ja kompakti, mutta siinä on myös vain yksi lähtö, joten pystyt lataamaan vain yhtä laitetta kerrallaan. Toisaalta se on pieni ja testin kannettavin malli.

Keskittyminen käytettävyyteen vastaa syöttö- ja tulostyyppejä. varavirtalähteessä on erilaisia USB-portteja tai -liittimiä. Tässä erotetaan toisistaan liittimet, joita käytetään laitteiden lataamiseen, ja liitin, jolla lataat itse powerbankin. Näitä kutsutaan siksi myös tuloiksi ja lähdöiksi. Koska liittimiä on erityyppisiä, on tärkeää valita laitteellesi sopiva liitin. Nämä liittimet löytyvät tyypillisesti virtalähteestä:

  • USB-A
  • USB-C
  • Micro USB

USB-A-liittimet ovat yleisimpiä, ja näitä liittimiä on usein yksi tai kaksi. Micro-USB-liitintä käytetään useimmiten vara-akun lataamiseen, kun taas UBS-C-liitintä käytetään joissakin malleissa vain tulona ja toisissa malleissa sekä tulona että lähtönä.

Kapasiteetti

Parhaat varavirtalähteet tarjoavat hyvän kapasiteetin ja tehokkaan latauksen. Varavirtalähteen kapasiteetti mitataan milliampeeritunteina (mAh). Testissämme kapasiteetti vaihtelee 5 000 ja 24 000 mAh välillä. Suuri kapasiteetti tarkoittaa, että varavirtalähteesi pystyy lataamaan useampia laitteita, ennen kuin sinun on ladattava varavirtalähde uudelleen. Suuressa varavirtalähteessä on yleensä myös suurempi kapasiteetti.

Nykyään monet ihmiset käyttävät vara-akkua älypuhelimen lataamiseen, ja kapasiteetti on suhteellinen, sillä se riippuu aina älypuhelimen tyypistä. Nyrkkisääntönä suosittelemme valitsemaan mallin, jonka kapasiteetti on vähintään 5 000, sillä pienemmät eivät pysty lataamaan uusimpia älypuhelimia. Jos haluat pystyä lataamaan myös tabletin, kannattaa valita malli, jossa on yli 20 000 mAh. Joissakin tapauksissa myös kannettavan tietokoneen lataaminen 20 000 mAh tehopankilla on mahdollista, mutta on parempi valita malli, jonka kapasiteetti on vähintään 24 000 mAh.

Varavirtalähteen tehokkuus ei riipu pelkästään sen kapasiteetista. Langattomalla laturillasi on myös niin sanottu lähtöteho, joka mitataan watteina. Lähtöteho vaihtelee eri mallien välillä. On esimerkiksi mahdollista, että on kaksi vara-akkua, joiden molempien kapasiteetti on 10 000 mAh, mutta toisen kulutus on 12 wattia ja toisen 20 wattia. Malli, jossa on suurempi teho, tyhjenee nopeammin. Siksi joissakin tapauksissa 10 000 mAh varavirtalähde voi olla parempi kokonaisvalinta kuin esimerkiksi 15 000 mAh malli, riippuen wattimäärästä. Esimerkiksi Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compact 10 000 mAh Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compactin teho on 22,5 wattia, kun taas PowerCore III Slimin teho on 12 wattia.

Latausaika

Latausaika on ero sen välillä, kuinka kauan kestää laittaa lataukseen eri laitteesi täyteen ja kuinka kauan kestää ladata power bank. Parhaat varavirtalähteet ovat nopeita molemmissa. Latausaika riippuu kokonaiskapasiteetista, lähtötehosta sekä tulon ja lähdön ampeeritasosta.

Sekä tulo että lähtö mitataan ampeereina (A). Lähtöampeeri vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti virtalähde lataa eri laitteita. Mitä suurempi ampeeri, sitä nopeammin laitteet latautuvat. Tulo mitataan samalla tavalla. Tässä ampeeri vaikuttaa vain siihen, kuinka nopeasti varavirtalähteesi latautuu.

Testissämme teimme sen sinulle helpoksi ja listasimme latausajan tunteina, mutta kun tarkastelet eri tuotteita, ampeerit on joskus mainittu niiden teknisten tietojen alapuolella.

Laitteiden latausaika vaihtelee suuresti tuotteesta riippuen. Esimerkiksi älypuhelimen ja elektronisen kellon tai kuulokkeiden lataamisen välillä on eroa. Lisäksi eroa on myös siinä, minkä tyyppinen matkapuhelin sinulla on. Eri merkkien välillä voi olla suuri ero, mutta myös eri sarjanumeroiden välillä, joten esimerkiksi iPhone 11:n latausnopeudessa on eroa verrattuna iPhone 13 Pro -malliin. Siksi on vaikea sanoa, kuinka nopeasti tietty power bank lataa tietyn tyyppistä laitetta. Testissämme työskentelemme keskimääräisellä ajalla.

varavirtalähteen latausaika perustuu aikaan, joka kuluu vara-akun lataamiseen mukana toimitetulla kaapelilla. Voit lyhentää aikaa hankkimalla kaapeleita, jotka on suunniteltu erityisesti lataamaan laitteesi nopeammin.

Se, mikä ei muutu, on se, että yksittäisten tuotteiden latausajoissa on suuria eroja. Testissämme eri varavirtalähteiden latausaika vaihteli 12 tunnin ja 2 tunnin ja 30 minuutin välillä. Ainoa poikkeama on Sandberg Outdoor Solar, joka voidaan laittaa lataukseen aurinkokennoilla, mikä kestää huomattavasti kauemmin.

Pienten laitteiden lataaminen

Joissakin akuissa on ominaisuus, joka kytkeytyy pois päältä, kun laite on ladattu täyteen. Tällä ominaisuudella on suuri merkitys, kun haluat laittaa lataukseen pienempiä laitteita, jotka tarvitsevat vähemmän virtaa lataamiseen. Asia on niin, että ne tarvitsevat niin vähän virtaa lataamiseen, että jotkin varavirtalähteet eivät havaitse niitä. Ne kytkeytyvät automaattisesti pois päältä laitteen lataamisen sijaan. Tällaisia voivat olla esimerkiksi urheilukellot, kuulokkeet tai vastaavat.

Jos haluat olla varma, että voit käyttää vara-akkua tällaisiin pieniin laitteisiin, varmista, että siinä on erityinen virransäästötoiminto. Yleensä tämä toiminto on aktivoitava manuaalisesti, mutta sen avulla pystyt lataamaan näitä pieniä vara-akkuja.

Esimerkkinä tästä ovat jotkut Ankerin mallit tai Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compact, jossa on virransäästötoiminto.

Akkutyypit

Erityyppiset varavirtalähteet sisältävät yleensä joko polymeeri- (LiPo) tai litium- (Li-ion) akun. On eroa siinä, kuinka monta kertaa pystyt lataamaan ja purkaa näitä kahta tyyppiä. Li-ioni-akku voidaan laittaa lataukseen ja purkaa 5 000-1 000 kertaa, kun taas polymeeriakku voidaan laittaa lataukseen 300-400 kertaa. Purkujen ja latausten määrä voi vaihdella sen mukaan, miten hyvin huolehdit power bankista ja siten akusta. Akut eivät esimerkiksi kestä äärimmäistä kylmyyttä tai kuumuutta.

Testissämme sekä testivoittaja Anker PowerCore III Sense että Sandberg Outdoor Solar sisältävät 24000 mAh Li-ion-akut, kun taas loput tuotteet sisältävät polymeeriakun.

Usien kysytyt kysymykset

Mikä varavirtalähde on testin paras?

Testin paras power bank on Anker PowerCore III Sense 20 000 mAh power bank. Se tarjoaa erittäin hyvän suhteen koon, latauskapasiteetin ja latausnopeuden välillä.

Mikä on hyvä varavirtalähde?

Hyvä power bank on sellainen, joka täyttää lisälataus-tarpeesi. Tämä riippuu esimerkiksi siitä, mitä laitteita haluat laittaa lataukseen ja kuinka paljon. Mitä enemmän mAh tehopankissasi on, sitä useammin pystyt lataamaan ja sitä suurempia laitteita se pystyy käsittelemään.

Mitä etsiä, kun ostat vara-akkua?

Sinun tulisi ensisijaisesti kiinnittää huomiota mAh määrään, ulostulojen määrään, kokoon ja helppokäyttöisyyteen. Lisäksi sitä, kuinka monta kertaa se voi täyttää laitteen ennen kuin sen on ladattava itsensä ja kuinka kauan vara-akun lataaminen kestää.

Kuinka suuren vara-akun voin ottaa mukaan lentokoneeseen?

Varavirtalähde saa olla enintään 27 000 mAh tai 100Wh, jotta voit ottaa sen mukaan lentokoneeseen.

Kuinka paljon on 20 000 mAh?

20 000 mAh kapasiteetin pitäisi pystyä lataamaan älypuhelin 7-8 kertaa mallista ja vara-akun tehohäviöstä riippuen. Lisäksi tämän kapasiteetin omaavia varavirtalähteitä voidaan usein käyttää kannettavien tietokoneiden lataamiseen.

Kuinka kauan vara-akun lataaminen kestää?

Se riippuu paljon mallista. Testissämme vara-akun latausaika vaihtelee 55 tunnista aurinkokennoilla 2,30 tuntiin.

Kuinka paljon varavirtalähde maksaa?

Se riippuu mallista ja kapasiteetista. Voit saada vara-akun alle 10 eurolla, mutta jos haluat paljon mAh, se voi maksaa jopa 100 euroa.

Kuinka suuri vara-akun pitäisi olla?

Se riippuu siitä, mihin tarvitset sitä. Jos haluat laittaa lataukseen kannettavaa tietokonetta tai useita yksikköjä samanaikaisesti, kannattaa valita malli, jonka kapasiteetti on yli 20 000 mAh.

Voiko power bank ladata tietokoneen?

Jos tietokoneessa on USB-C-portti, se voidaan ladata virtalähteellä.

Lähdeluettelo - Varavirtalähde

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

  • Flag Which.co.uk Chevron down

    Which.co.uk on englanninkielinen kuluttajasivusto, joka on Tanskan kuluttajaneuvoston ajattelutavan mukainen. Se testaa jatkuvasti tuotteita omissa laboratorioissaan ja vertailee tuotteita eri valmistajien välillä. 

    He ovat testanneet 50 virtapankkia, joiden joukossa on myös Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compact 10000mAh. Lue koko testi täältä.

    Lisäksi he ovat arvioineet GP Batteries M2 20000mAh. Lue arvostelu täältä

    Ja Varta Power Bank Energy 15000mAh – lue arvostelu täältä.

  • Flag Techgearlab.com Chevron down

    Techgearlab ostaa ja testaa kaikki arvostelemansa tuotteet itse ja vertaa niitä markkinoilla oleviin vastaaviin malleihin. Ennen ostamista he analysoivat markkinat perusteellisesti ja etsivät luokan parhaat ja suosituimmat tuotteet. He testaavat kaiken kodin ja puutarhan tarpeisiin.

    He ovat tarkastelleet Anker PowerCore slim 10000 varavirtalähdettä täällä ja Anker PowerCore 5000 varavirtalähdettä täällä.

  • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

    on tunnustettu ja riippumaton brittiläinen sivusto, joka arvioi lähes kaikkea. He testaavat tuotteet itse ja antavat perusteellisen analyysin ja puolueettoman arvion. 

    He ovat testanneet 11 tehopankkia, mukaan lukien Anker PowerCore slim 10000. Lue testi täältä

  • Flag Thewirecutter.com Chevron down

    The Wirecutter on amerikkalainen arvostelusivusto, jonka omistaa NY Times. He suosittelevat laajan valikoiman tuotteita kotiin, lapsille, lahjoihin, vaatteisiin ja liikuntaan tutkimusten, käyttäjä-arvostelujen ja testien perusteella. Wirecutter on testannut 23 virtapankkia. Mukaan lukien Anker Powercore. Lue testi täältä

  • Flag Techadvisor.com Chevron down

    Techadvisor on englanninkielinen verkkolehti, jolla on 28 vuoden historia. He arvostelevat teknisiä tuotteita, ja löydät arvosteluja ja testejä kaikesta tietokoneista, tableteista ja älypuhelimista partakoneisiin.  Heillä on arvostelu Anker PowerCore 20000 -laitteesta, jonka voit lukea täältä.

×