Varsi imuri testi 2023 – Katso 8 parasta johdotonta varsi imuria 8

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Miele Triflex HX2
TESTVINDER

MieleTriflex HX2

Saksalainen tuotemerkki Miele edustaa laatua, eikä tämä testin paras varsi-imuri ole poikkeus. Se tekee vaikutuksen erityisen hyvällä ja tehokkaalla imuteholla, kolmella säädettävällä muotoilulla ja hyvällä käyttöajalla. Miele Triflex HX2 säätää automaattisesti imurin harjojen pyörimisnopeuden lattiatyypin…

Miele Triflex HX2 1
Tehokas testin paras varsi-imuri

MieleTriflex HX2

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Johdottomien varsi-imurien testissä olemme analysoineet ja tutkineet monia varsi-imuri- malleja ja saat perusteellisen katsauksen markkinoiden 8 parhaasta tällä hetkellä saatavilla olevasta varsi-imurista.

Varsi-imuri testi analysoi parhaat varsi-imurit niiden helppokäyttöisyyden, puhdistus- ja imutehon eri pinnoilla, imurin painon ja käytettävyyden sekä akun suorituskyvyn perusteella. Tarkastelemme erityisesti kokonaiskäyttöaikaa sekä käyttö- ja latausajan suhdetta. Näiden tekijöiden perusteella annamme varsi-imureille pistemäärän, joka muodostaa testimme perustan.

Tarkastelemme myös kaikkien tuotteiden ominaisuuksia ja vertailemme niitä, jotta saat hyvän käsityksen siitä, mikä paras varsi-imuri sopii juuri sinun tarpeisiisi, eli mikä on omiin tarpeisiin paras varsi-imuri.

Ostajan oppaassa keskitymme yksittäisiin kriteereihin, jotta lukemisen päätteeksi tiedät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää jotta suuresta imuri-viidakosta löytyy juuri itselle paras varsi-imuri.

MieleTriflex HX2

Tehokas testin paras varsi-imuri

Miele Triflex HX2

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mukana seinään kiinnitettävä latausasema
 • pros-icon.svg Säädettävä johdoton imuri, jossa on 3 pituusasetusta
 • pros-icon.svg Käynnistyspainiketta ei tarvitse pitää painettuna käytön aikana, joten kädet jäävät vapaiksi.
 • pros-icon.svg Hypoallergeeninen HEPA-suodatin
 • pros-icon.svg Tehokas imu jopa alimmalla imutasolla ja hyvä keräämään likaa lattialautojen välistä.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita MieleTriflex HX2 varsi-imuri?

Saksalainen tuotemerkki Miele edustaa laatua, eikä tämä testin paras varsi-imuri ole poikkeus. Se tekee vaikutuksen erityisen hyvällä ja tehokkaalla imuteholla, kolmella säädettävällä muotoilulla ja hyvällä käyttöajalla. Miele Triflex HX2 säätää automaattisesti imurin harjojen pyörimisnopeuden lattiatyypin mukaan, joten se säästää energiaa ja akku kestää pidempään.

Parannettu imukyky

MieleTriflex HX2 varsi-imuri on päivitys edellisestä HX1-mallista. Tässä mallissa on Mielen digitaalinen tehotekniikka, joka lupaa 60 % paremman imutehon. Ja voimme vahvistaa perusteellisen analyysimme avulla, että tämän saat! Vaikka imurin 31,8 watin imuteho jää alle muiden johdottomien varsi-imurien imutehon, imutehon ja laajan lisävarustevalikoiman yhdistelmä tekee johdottomasta imurista tehokkaan. Tämä on todella tehokas varsi-imuri.

Käytännön testi osoittaa, että pienemmästä imutehosta huolimatta imuri imee 99,53 grammaa pienimmällä tehoasetuksella. Tämä vastaa muiden, suuremmalla imuteholla varustettujen mallien imutehoa.

Analyysissämme olemme havainneet, että varsi-imuri on erityisen hyvä koville lattioille. Siinä on erityinen kovien lattioiden harja, jossa on pehmeä, samettinen pinta. Sen ansiosta murut, pöly ja muut roskat laskeutuvat telalle eivätkä pyörry ylöspäin.

Tämä tehokas varsi-imuri on erinomainen matoilla, sillä imutesti osoitti, että se imee 77,44 grammaa likaa minuutissa karvaisella matolla, kun taas Samsung Bespoke Jet imuroi 65 grammaa minuutissa.

Mattoja imuroitaessa on tärkeää valita oikeat lisävarusteet. Mukana on kaksi erilaista harjaa mattoja varten. Valmistaja ilmoittaa toisen olevan tarkoitettu herkemmille matoille, mutta tutkimuksemme osoittaa, että harmailla harjaksilla varustettu suutin on tarkoitettu yleiskäyttöön. Punaharjaksinen tela puolestaan sopii karheille matoille. On tärkeää käyttää oikeaa telaa, sillä muuten huomaat, että telalla ei yksinkertaisesti pysty kääntämään karvaista mattoa. Tutkimuksemme ovat osoittaneet, että tällaisessa tapauksessa imuri yksinkertaisesti pysähtyy. Oikean mattorullan vaihtaminen ratkaisi tämän ongelman.

Havaitsimme myös, että pitkillä hiuksilla on taipumus juuttua kiinni. Siksi se ei ole paras varsi-imuri pitkille lemmikkieläinten karvoille, mutta se toimii hyvin lyhyille karvoille.

varsi-imurille on myös ominaista, että imuteho ei mitattuna heikkene, vaikka säiliö olisi hyvin täynnä, kuten joidenkin johdottomien pölynimureiden kohdalla voi käydä.

Tässä mallissa on hypoallergeeninen HEPA-suodatin, joka kerää kaiken pölyn ja jopa 99,9 prosenttia kaikista mikroskooppisista hiukkasista.

Hyvä akun kesto

Johdottomassa varsi-imurissa on 3 nopeustasoa. Toiminta-aika riippuu imuroinnin aikana käytettävästä tehotasosta. Jos asetat imurin pienelle teholle, voit imuroida noin 60 minuuttia, toisin kuin monet muut johdottomat varsi-imurit, jotka kestävät enintään noin 30-40 minuuttia. Toisaalta, jos laitat sen maksimiteholle, käyttöaika on enintään 14,33 minuuttia. Tämä on erittäin hyvä kestävyys johdottomalle varsi-imurille. Useimmissa malleissa käyttöaika on noin 10 minuuttia maksimiteholla.

Tämän mallin haittapuolena on työ- ja latausajan suhde. Sen latausaika on pitkä, 4 tuntia. Jos siis haluat käyttää sitä yli tunnin kerrallaan alimmalla tehotasolla, sinun on odotettava 4 tuntia, että se latautuu. Yksi tapa kiertää tämä on ostaa lisäakku. Voit myös valita HX2 Pro -mallin, joka tekee monia samoja asioita, mutta jossa on kaksi ladattavaa akkua.

Mukana on myös seinään kiinnitettävä laturi. Toisin kuin monissa muissa pölynimureissa, itse varsi-imuria ei kytketä latausasemaan. Sinun on irrotettava itse akku ja asetettava se laturiin. Tämä tarkoittaa, että sinun on laitettava akku ennen jokaista käyttökertaa ja otettava se pois aina, kun haluat ladata sen.

Säädettävä varsi-imuri kolmella asetuksella

Varsi-imuri voidaan koota ja sitä voidaan käyttää 3 eri tavalla. Se voidaan koota siten, että akku on napan ylä- tai alapuolella, ja sitä voidaan käyttää käsikäyttöisenä varsi-imurina. Kun akku on sijoitettu pohjaan, saat mukavan ja ergonomisen muotoilun. Kädetön varsi-imuri on itsestään seisova, mutta vain kun akku on asennettu pohjaan, jolloin myös paino jakautuu paremmin, joten varsi-imuri ei tunnu niin raskaalta.

Pylvään alareunassa on kääntyvä nivel, jonka ansiosta imuri voi liikkua sivuttain matalien huonekalujen alla. Navan kääntäminen helpottaa huonekalujen alle pääsyä ilman, että akku on tiellä. Tämä ei ole mahdollista esimerkiksi Samsung Bespoke Jet -imurissa.

Jos sinun on imuroitava paljon huonekaluja ja päästävä ahtaisiin tiloihin, akku voi olla tiellä. Tällöin yhdistelmä, jossa akku on varren yläosassa, on omiaan. Toisaalta se tekee imurista myös raskaamman käyttää.

Lopuksi voit käyttää sitä myös pienenä käsi-imurina. Tämä on hienoa, jos haluat imuroida esimerkiksi sohvalla olevia muruja.

Yksi haittapuoli on sen pieni 500 millilitran säiliö. Vertailun vuoksi esimerkiksi Dyson V11 Absolute -mallissa on 900 millilitran säiliö. Tämä tarkoittaa sitä, että Miele Triflex HX2:n tyhjennykseen on varauduttava paljon useammin kuin muiden johdottomien pölynimureiden.

Meidän arviomme

Kaiken kaikkiaan tämä varsi-imuri on todella mukava ja mukava käyttää. Kun painat käynnistyspainiketta, kätesi ovat vapaat muihin asioihin, eikä sinun tarvitse pitää painiketta alhaalla käytön aikana, kuten joidenkin muiden johdottomien pölynimureiden kohdalla.

Jos haluat käyttää varsi-imuria imurointiin enintään tunnin ajan ja varsinkin jos kotonasi on kovia lattioita, tämä imuri on todella hyvä valinta. Mukana toimitetaan vain yksi akku. Tämän sarjan Pro-malliin on saatavana kaksi akkua, mutta jos käytät johdotonta varsi-imuria vain pienemmille pinnoille tai lyhyempiä aikoja, voit helposti valita hyvän monikäyttöisen ja monipuolisen varsi-imurin, kuten tämän Miele Triflex HX2:n.

Dyson V11 Absolute

Käyttäjien suosikki

Fordele
 • pros-icon.svg Automaattinen lattiatyypin tunnistus ja harjan pyörimisnopeuden säätö
 • pros-icon.svg Mukana 2 paristoa, jotta virta ei lopu kesken.
 • pros-icon.svg Hyvä johdoton imuri eläinten karvoille
 • pros-icon.svg Kovien lattioiden ja mattojen perusteellinen imurointi.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Dyson V11 Absolute?

Dyson V11 Absolute on tehokas 2-in-1 varsi-imuri. Sillä saat perusteellisen puhdistuksen sekä koville lattioille että matoille, ja se sopii myös koteihin, joissa on lemmikkejä.

Tehokas imukyky

Dyson V11 Absolute puhdistaa tehokkaasti sekä kovat lattiat että ohuet matot. Dyson V11 Absolute pölynimurin imuteho on 102,3 wattia, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin Miele Triflex HX2:n. Se on testimme tehokkaimman imutehon omaava varsi-imuri.

Testeissä Dyson V11 Absolute imuroi 100 prosenttia liasta kovilta lattioilta ja jopa 99 prosenttia liasta ohuilta matoilta. Kun käytät Dyson V11 Absolute pölynimurin Torque Drive -suutinta, johdoton imuri säätää tehon automaattisesti lattiatyypin mukaan. Voit siis vaihtaa kovasta lattiasta mattoon vaihtamatta suutinta.

Tutkimuksessamme havaitsimme, että Dyson V11 Absolute imurin suuriharjaksinen tela soveltuu parhaiten koville lattioille, sillä Torque Drive -suutin pyrkii työntämään ulos suurempaa likaa ja roskia. Valmistaja kuvailee Torque Drive -suutinta yleissuuttimeksi, mutta se on tehokkaampi ohuilla matoilla. Testissä suuttimen todettiin joko pysähtyvän tai juuttuvan kiinni paksuun, karvaiseen mattoon. Jos sinulla on siis paljon pörröisiä mattoja, tämä Dyson V11 Absolute varsi-imuri ei ole oikea sinulle. Tällöin suosittelemme testivoittajaa, Miele Triflex HX2 varsi-imuria, jonka suutin on tarkoitettu paksuille matoille.

Suunnittelu

Tätä Dysonin johdotonta varsi-imuria voidaan käyttää sekä keppi- että käsi-imurina. Sen suunnittelun mukaan siinä on joitakin haittoja verrattuna Mielen johdottomiin pölynimureihin.

Tämä Dyson V11 Absolute varsi-imuri ei ole vapaasti seisova. Et siis voi päästää sitä irti imuroinnin aikana, koska se kaatuu. Et voi myöskään vapauttaa käynnistyspainiketta. Sinun on pidettävä painiketta painettuna imuroinnin aikana, mikä testeissä osoittautui rasittavaksi käsivarsille ja kädelle.

Lisäksi sekä pölysäiliö että akku sijaitsevat johdottoman imurin yläosassa. Tämä tarkoittaa, että pidemmällä käytöllä se tuntuu jopa 3,3 kg painavammalta. Dyson V11 Absolute pölynimurin muotoilu tarkoittaa, että kotelo painaa kättäsi käytön aikana, mikä voi myös olla hankalaa pidempiaikaisessa käytössä.

Toisin kuin Miele HX2:ssa, Dyson V11 Absolutessa on rakosuutin. Siinä ei kuitenkaan ole joustoletkua, joka olisi kätevä tehokkaaseen puhdistukseen kun haluat imuroida huonekalujen alta. Toinen suunnittelun haittapuoli on, että suuttimet ovat korkeat. Tämä vaikeuttaa matalien huonekalujen alle pääsyä.

Testeissämme havaitsimme, että hiukset eivät jää jumiin Dyson V11 Absolute pölynimurin suuttimeen, kuten johdottomilla imureilla on tapana tehdä. Testissä kävi ilmi, että hiukset jäävät kuitenkin jumiin suuttimen alla oleviin pieniin pyöriin. Ajan myötä tämä voi vaikuttaa pyörien kykyyn pyöriä kunnolla, joten karvat on poistettava ajan myötä.

Suukappaleet ovat läpinäkyviä, joten näet, kuinka likaisia rullat ovat ja onko ne puhdistettava. Analyysimme mukaan läpinäkyvä muovi menettää ajan myötä kiiltoaan ja hämärtyy. Tämä tarkoittaa, että suuttimen sisällä olevia rullia on vaikeampi nähdä ja sitä, onko ne puhdistettava.

Huomaa, että Dyson V11 Absolute pölynimurin melutaso on korkea, 87 desibeliä, mikä on 24 desibeliä enemmän kuin testin voittajan Miele Triflex HX2:n, jonka melutaso on 63 desibeliä. Sen melutaso on siis korkein testissämme olleista malleista.

Mallia edeltäneet Dyson varsi-imurit eli Dyson V8 absolute ja

Akun kesto

Tässä mallissa on 2 akkua, toisin kuin monissa muissa malleissa, joissa on vain 1 akku. Tämä tarkoittaa sitä, että voit asettaa täyteen ladatun akun, kun toinen on tyhjä, ja jatkaa imurointia.

Ekotilassa akun käyttöaika on pisin, 60-65 minuuttia, kun taas tehostustilassa akun käyttöaika on noin 14 minuuttia. Se on siis hyvin samanlainen kuin Miele Triflex HX2. Ero näkyy, jos käytät Dyson V11 Absolute varsi-imuria ilman harjaa. Jos käytät boost-toimintoa ilman harjaa, testi osoitti, että se lyhenee 14 minuutista 9 minuuttiin. Testit osoittivat myös, että vaikka eco-tila antaa pisimmän käyttöajan, se ei sovellu isommille likapaloille. Suuremmalle lialle ja roskille on käytettävä varsi-imuria vähintään keskiteholla, mikä lyhentää akun käyttöaikaa.

Samoin kuin Miele Triflex HX2:ssa, myös käyttö- ja latausajassa on suuri ero. Yhdelle lataukselle kannattaa odottaa 4,5 tuntia, mikä on pitkä aika verrattuna tunnin käyttöaikaan. Etuna on se, että mukana on 2 akkua, mitä ei ole Miele Triflex HX2:ssa.

Mukana on vapaasti seisova latausasema. On makuasia, haluatko seinään kiinnitettävän vai vapaasti seisovan latausaseman. Vapaasti seisovan etuna on, että voit siirtää sitä ja varsi-imuria helpommin ympäriinsä.

Meidän arviomme

Valitse Dyson V11 Absolute, jos tarvitset tehokkaan johdottoman varsi-imurin koville lattioille ja yleisille matoille. Tämä imuri on myös hyvä valinta, jos sinulla on lemmikkejä. Arvostelussamme todettiin, että se pystyy käsittelemään sekä kissanpentuja että pitkiä karvoja ilman, että suutin tukkeutuu. Hyvistä imutehoista huolimatta se ei sovellu paksuille matoille, sillä suutin juuttuu mattoon.

Miele Triflex HX2 Pro

paras varsi-imuri premium-luokassa

Fordele
 • pros-icon.svg Mukana seinään kiinnitettävä latausasema
 • pros-icon.svg Mukana erillinen laturi
 • pros-icon.svg 2 paristoa, joten käyttöaika ei ole rajoitettu.
 • pros-icon.svg LED-valo lattiasuuttimessa
 • pros-icon.svg Alhainen melutaso (63 dB)

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Miele Triflex HX2 Pro varsi-imuri?

Premium-mallimme Miele Triflex HX2 Pro eroaa HX2-mallista siten, että siinä on LED-valot lattiasuuttimessa. Toisin kuin HX2-mallissa, saat 2 ladattavaa akkua, laturin ja latausaseman. Saat siis kaikki hyvät ominaisuudet ja lisäksi joitakin mukavia ominaisuuksia, kuten LED-valot, ylimääräisen akun ja latausaseman.

Suorituskyky

HX2-mallin tapaan Pro-imuri tarjoaa 60 prosenttia enemmän imutehoa kuin edellinen imuri HX1. Sen imuteho on 36,8 wattia, kun Miele Triflex HX2 -mallin imuteho on 31,8 wattia.

Voit valita kolmen nopeustason välillä, mutta voit myös käyttää automaattista nopeudensäätöä. Huomaa, että tämä itsesäätö on mahdollista vain lattiasuutinta käytettäessä ja eco- tai boost-tilassa, mutta ei keskiteholla. Se ei myöskään toimi pienemmillä suuttimilla. On myös tärkeää huomauttaa, että varsi-imuri säätelee harjan nopeutta mutta ei imutehoa. Se on asetettava manuaalisesti.

Tutkimuksessamme huomasimme, että imurin asetusten vaihtaminen kestää muutaman sekunnin, kun vaihdat esimerkiksi ekotehosta keskitehoon.

Analyysimme osoitti myös, että varsi-imurin ja lattiasuuttimen melutaso oli 54-58 desibeliä käytetystä asetuksesta riippuen. Pienempää lisälaitetta käytettäessä melutason mitattiin olevan 63 desibeliä boost-tilassa, mikä on testimme alhaisin!

Suunnittelu

Siinä on sama 3-nopeuksinen rakenne, jossa on sisäänrakennettu käsi-imuri ja kääntyvä nivel tangon alaosassa kuin HX2-mallissa. Voit käyttää sitä sauvaimurina, jossa pölysäiliö on sauvan alareunassa hyvän painon jakautumisen vuoksi. Pro-imuri painaa 400 grammaa enemmän kuin testivoittaja HX2, joten raskaampi kokoonpano on fiksu, kun imuroidaan suurempia pintoja.

Lattiasuuttimessa on kolme erilaista harjaa. Valmistajan mukaan ne on suunniteltu koville lattioille, matoille ja herkille matoille. HX2-mallin tapaan punainen harja sopii paremmin karheille matoille. Toinen harjarulla jää yksinkertaisesti jumiin karvaisiin mattoihin.

Yleisharja voi olla ongelma, jos imuroit sillä pitkiä, kireitä karvoja, esimerkiksi eläimistä peräisin olevia karvoja. Pitkät karvat juuttuvat harjan ympärille, joten se on otettava pois ja puhdistettava, muuten sen tehokkuus heikkenee. Jos sinulla on lemmikkejä, Samsung Jet 90 Pet on sopivampi, sillä siinä on erityisesti eläimille suunniteltu harja.

Pro-mallin lattiasuulakkeessa on LED-valo, joka auttaa sinua havaitsemaan pölyn ja roskat huonommin valaistuissa tiloissa. Tässä se eroaa HX2-mallista. Pro-mallin mukana saat myös rakosuuttimen, jota HX2-mallissa ei ole.

Pölysäiliö on tyhjennettävä manuaalisesti, eikä siinä ole automaattista tyhjennystoimintoa kuten Samsung Bespoke Jetissä. Sinun on ensin irrotettava säiliö imurista ja kierrettävä kansi pois, minkä jälkeen voit kaataa sisällön pölysäiliöön. Huonona puolena on, että on olemassa vaara, että osa pölystä pyörähtää takaisin ylös, kun kierrät kannen pois. Ja koska pölysäiliön tilavuus on 500 millilitraa, saatat joutua tyhjentämään sen usein.

Akun kesto

Akun kesto on sama kuin HX2-mallissa. Erona on se, että Pro-mallissa on kaksi akkua, joten toista voi ladata samalla, kun jatkat imurointia toisella. Tämä on kätevää, jos sinulla on suurempia pintoja, mutta et voi tai halua odottaa akun latautumista ennen kuin voit jatkaa imurointia. Monissa tapauksissa yksi lataus ei riitä koko kodin imurointiin.

Boost-tilassa käyttöaika on 14,29 minuuttia, mikä on hyvä verrattuna muihin johdottomiin pölynimureihin, joiden käyttöaika samassa tilassa on alle 10 minuuttia tai vähemmän.

Tämän mallin latausaika on pitkä verrattuna akun käyttöaikaan. Pienimmällä tehoasetuksella imurointi kestää enintään 60 minuuttia, kun taas täyteen lataukseen kuluu 3 tuntia. Yksi etu tässä on, että Pro-imuri eroaa HX2-mallista siinä, että sen mukana toimitetaan sekä laturi että seinään kiinnitettävä latausasema. Tämä tarkoittaa, että voit ladata molemmat akut samanaikaisesti.

Meidän arviomme

Tämä imuri sopii niille, joilla on erityyppisiä lattioita, sillä se voi vaihtaa kovien lattioiden ja mattojen välillä ja toimii hyvin molemmilla. Se on myös ihanteellinen, jos etsit hiljaista johdotonta imuria. Maksimiteholla ja ilman lisävarusteita se saavutti testeissä 63 desibeliä. Pölysäiliö, 500 millilitraa, on pieni akun kestoon nähden, ja sinun on tyhjennettävä se usein matkan varrella. Mutta jos se ei haittaa, HX2 Pro -imuri korvaa sen lisäakulla, latausasemalla ja kätevällä LED-valolla suuttimessa, joka tekee imuroinnista mukavampaa ja tehokkaampaa.

Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5

paras varsi-imuri edullisessa kategoriassa

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kevyin varsi-imuri
 • pros-icon.svg Mahdollisuus moppitoimintoon
 • pros-icon.svg Perusteellinen kovalla lattialla
 • pros-icon.svg Huolellinen varsi-imuri imuroitaessa pieniä roskia, kuten pölyä ja jauhoja.
 • pros-icon.svg Hyvä varsi-imuri rakojen imurointiin
 • pros-icon.svg Hyvä varsi-imuri eläinten karvoille kaikilla pinnoilla
 • pros-icon.svg Pikalataus (98 min 0-100 %)

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5 varsi-imuri?

Samsung Jet 70 Complete on edullinen varsi-imuri, jossa on 2-in-1-imuri. Vaikka sen 150 watin moottori on tehottomampi kuin Samsung Bespoke -mallin 200 watin moottori, ne ovat hyvin samankaltaisia. Suurin ero on, että tässä mallissa et voi säätää napakorkeutta ja saat vain yhden akun. Samsung Jet 70 Complete suoriutuu testeissä kuitenkin lähes yhtä hyvin kuin Bespoke, ja analyysissämme se saa kiitosta kyvystään selviytyä lemmikkien karvoista, kovista lattioista ja pienistä roskista. Lisäksi se on testimme halvin varsi-imuri!

Suorituskyky

Samsung Jet 70 Complete -mallin imuteho on 46,6 wattia, kun taas Bespoke-mallin imuteho on 52,1 wattia. Kovilla lattioilla ne toimivat samalla tavalla ja imuroivat jopa 99 prosenttia.

Samsung Jet 70 toimii huonommin matoilla kuin kovilla lattioilla. Mutta kun kyse on vähemmästä liasta ja roskista sekä karvaisilla että ohuilla matoilla, se suoriutuu paremmin kuin Bespoke. Karvaisilla matoilla imuri kerää 95 prosenttia ja ohuilla matoilla 93 prosenttia, kun Bespoke kerää samassa testissä 76 prosenttia ja 82 prosenttia.

Bespoke-malliin verrattuna Samsung Jet 70 toimii huonommin imuroidessaan suurempaa likaa ja roskia matoilla. Ohuilla matoilla se imuroi 80 prosenttia ja karkeilla matoilla 85 prosenttia, kun Bespoke imuroi 85 ja 94 prosenttia.

Laajoissa testeissä kävi kuitenkin ilmi, että Jet 70 johdoton imuri imuroi karvat yhtä hyvin, ja se kerää 100 prosenttia lemmikkien karvoista pinnasta riippumatta.

Toisin kuin monissa muissa johdottomissa pölynimureissa, imuteho säilyy myös pölysäiliön täyttyessä.

Kuten Bespoke-mallissa, myös tässä mallissa on mahdollisuus käyttää märkäpuhdistukseen Samsung Jet 70:tä. Spinning Sweeper -suutin, joka on välttämätön märkätoimintoa varten, ei sisälly toimitukseen, vaan se on ostettava erikseen.

Suunnittelu

Samsung Jet 70 Complete -mallin korkeus ei ole säädettävissä, kuten kahden muun testissämme olleen Samsungin mallin. Se erottuu edukseen siinä, että se on testimme kevyin varsi-imuri. Se painaa yhteensä 2,6 kiloa.

Yksi haittapuoli on se, että käsikäyttöinen varsi-imuri painaa 1,485 kiloa. Se ei ole yhtä painava kuin esimerkiksi Boschin imuri, joka painaa yli 2 kiloa. Kokemuksemme mukaan se on kuitenkin raskas, jos käytät käsikäyttöistä varsi-imuria korkealla pidempiä aikoja.

Pölysäiliön tehoton tyhjennys

Pölysäiliön tyhjennys tapahtuu samalla tavalla kuin Samsung Jet 90 Pet -laitteessa. Tyhjennyksen aikana ei voi välttää pölyn putoamista suodattimesta ja sen pyörimistä, mikä on miinus. Voit ratkaista tämän hankkimalla Samsungin puhdistusaseman, joka tyhjentää säiliön automaattisesti.

Akun käyttöikä – lyhyt käyttöaika ja lyhyt latausaika

Tämän mallin akun kokonaiskesto on 34 minuuttia vakiovirralla. Boost-tilan käyttö lyhentää käyttöaikaa 6 minuuttiin ja 54 sekuntiin, mikä on vähemmän kuin Bespoke-mallin 9 minuuttia ja 48 sekuntia Boost-tilassa.

Suuri plussa on se, että muihin Samsungin malleihin verrattuna mallin latausaika on lyhyempi. Yhden latauksen kesto on 1 tunti ja 37 minuuttia, mikä on 48 minuuttia nopeampi kuin esimerkiksi Samsung Bespoke Jetillä.

Meidän arviomme

Jos etsit edullista johdotonta varsi-imuria, tämä varsi-imuri on hyvä valinta, jos sinulla on pääasiassa kovat lattiat tai jos käytät sitä lähinnä pieneen likaan ja roskiin. Tutkimuksemme osoittaa, että varsi-imuri ei ole niin hyvä isommalle lialle ja roskille matoilla. Varsi-imuri sopii kuitenkin erinomaisesti koteihin, joissa on lemmikkejä, ja sinulla on myös mahdollisuus käyttää sitä märkäpuhdistukseen. Saat siis monia samoja ominaisuuksia kuin Bespoke-mallissa, mutta halvemmalla!

Samsung Bespoke Jet (VS20A95973B)

paras varsi-imuri, jossa on siivousasema.

Fordele
 • pros-icon.svg Mukana ylimääräinen paristo
 • pros-icon.svg Perusteellinen imuteho ja tehokas imu, myös keskipitkille ja lyhyille eläinkarvoille
 • pros-icon.svg Latausasema kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun 100 % on saavutettu.
 • pros-icon.svg Mahdollisuus märkätoimintoon
 • pros-icon.svg Oma puhdistusasema
 • pros-icon.svg Matala äänitaso (69,9 dB maksimiteholla)

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Samsung Bespoke Jet (VS20A95973B) varsi-imuri?

Samsung Bespoke Jet varsi-imuri on paras varsi-imuri niille, jotka haluavat tehdä asiat mahdollisimman helpoksi. Kätevän puhdistusaseman, tyylikkään digitaalinäytön ja moppivaihtoehdon ansiosta saat monipuolisen ja toimivan tuotteen. Se on erityisen hyvä kovilla lattioilla. Plussaa on, että tämän mallin korkeutta voi säätää käyttäjälle sopivaksi.

Suorituskyky

Testeissä tämä tehokas johdoton imuri imuroi tehokkaasti pölyhiukkaset ja suuremmat likapalat laminaatista, puulattioista ja laatoilta jopa pienimmällä tehoasetuksella. Tutkimuksemme osoitti kuitenkin, että vaikka siinä oli tehokas imu, se ei ollut yhtä hyvä kuin esimerkiksi Miele Triflex HX2  johdoton imuri imuroimaan nukkaa ja likaa huonekaluista ja tekstiileistä. Yhdessä minuutissa varsi-imuri imee matosta noin 65 grammaa likaa, kun Miele Triflex HX2 yltää samassa testissä yli 77 grammaan.

Se imee lian myös lattialautojen välistä, vaikkakaan ei yhtä hyvin kuin halvempi Samsung Jet 70 Complete.

Imurin imuteho on samaa tasoa kuin testivoittajan. Se imee 99,40 grammaa suurempaa likaa minuutissa pienimmällä asetuksella. Yhdistelmäsuutin, jossa on kaksivärinen harja edessä, on suunniteltu puulattioiden hellävaraiseen puhdistukseen. Jos likaa ja paksua pölyä tai paljon karvoja on enemmän, pieni harja päätyy kuitenkin työntämään likaa eteensä. Näin tapahtuu, koska se ei ole moottoroitu, vaan sen on oltava jatkuvasti kosketuksissa lattiaan, jotta se voi liikkua kitkan avulla. Tätä kitkaa ei voida saavuttaa, jos pölykerros on liian paksu. Voit sen sijaan käyttää yleiskäyttöistä ja moottoroitua kovien lattioiden suutinta.

Toisin kuin useimmissa johdottomissa pölynimureissa, sekä Samsung Bespoke Jetissä että Samsung Jet 70:ssä on moppitoiminto, joten voit imuroida ja pestä lattiat samalla tuotteella. Jos haluat käyttää moppitoimintoa, voit ostaa erikseen saatavan Spray Spinning Sweeper -suuttimen. Se toimii pesuaineen ja mopin kanssa, joka toimii 260 kierroksen minuutissa. Vesi ja saippua täytetään suoraan suuttimeen. On syytä huomata, että imuri ja moppi eivät toimi samanaikaisesti. Sinun on siis ensin imuroitava ja sitten käytettävä moppitoimintoa.

Tutkimuksemme mukaan tämä toiminto on hyvä pintapuhdistukseen, mutta testeissä se ei toimi hyvin kuivuneiden ruokajäämien, kuten kastikkeen, käsittelyssä.

Samsung Bespoke Jet on paljon hiljaisempi kuin muut varsi-imurit. Kovilla pinnoilla sen desibelitaso on 69,6 desibeliä, kun taas matoilla se on vain 68,9 desibeliä. Tämä on alle keskimääräisen äänitason, joka on noin 70.

Suunnittelu

Samsung Bespoke Jet -imuria voidaan käyttää keppi- tai käsi-imurina, ja siinä mielessä se on klassinen varsi-imuri. Kun testivoittaja voidaan koota kolmella eri tavalla, tätä voi käyttää kahdella tavalla, mutta korkeus on säädettävissä. Se ei myöskään ole vapaasti seisova imuri, mikä tarkoittaa, että sen on nojattava johonkin, jos päästät sen irti.

Kaikki lisävarusteet voidaan kiinnittää varsi-imuriin. Pylväässä on kääntyvä järjestelmä, joten pääset matalien huonekalujen alle. Suuttimissa ei ole LED-valoja, kuten esimerkiksi Miele Triflex HX2 Pro -imurissa. Tämä on sääli muuten hyvin harkitulle tuotteelle. Mukana on tiivistesuutin, mutta ei joustoletkua, kun taas Samsung Jet 90 Petissä on toisinpäin. Tässä on joustoletku, mutta ei rakosuutinta.

Toisin kuin Miele-malleissa, tässä on helppolukuinen nestekidenäyttö, jonka avulla voit seurata imutehoa ja jäljellä olevaa käyttöaikaa.

Pölysäiliö on 500 millilitran tilavuudellaan pienempi kuin esimerkiksi kaksi testissämme ollutta Dysonin imuria. Muiden mallien pölysäiliöt on tyhjennettävä käsin, mutta Samsung Bespoke Jetissä on automaattinen puhdistusjärjestelmä. Käytön jälkeen imuri asetetaan puhdistusasemaan ja painetaan nappia. Sen jälkeen sisältö putoaa suljettuun säiliöön, jonka voit tyhjentää pari kertaa kuukaudessa tai tarpeen mukaan. Näin vältät joutumasta kosketuksiin lian kanssa tyhjentäessäsi sitä, mikä on usein tilanne muissa malleissa.

Huomaa, että toisin kuin muissa testissämme olleissa malleissa, Samsung Bespoke Jet käyttää pölysäiliössä pusseja. Tämä tarkoittaa, että pusseista aiheutuu lisäkustannuksia. Jos haluat säästää pusseissa, voit tyhjentää pölysäiliön manuaalisesti.

Akun kesto

Tässä johdottomassa varsi-imurissa on 2 akkua, toisin kuin Samsung Jet 90 Pet -imurissa, jossa on yksi akku. Akkutestissämme havaitsimme, että täydellä latauksella ja maksimiteholla Samsung Bespoke Jet -imurin käyttöaika on 9,52 minuuttia. Tämä on lyhyempi kuin Miele Triflex HX2:lla, joka meni 100 prosentista 0 prosenttiin 14,33 minuutissa.

Selkeä etu on, että tämän imurin käyttöaika ekotilassa on pitkä ja latausaika lyhyt. Se voi toimia jopa 65 minuuttia alimmalla asetuksella, mikä on enemmän kuin monissa kilpailevissa malleissa. Latausaika on rajoitettu 149 minuuttiin, mikä on 91 minuuttia vähemmän kuin Miele-malleilla ja 121 minuuttia vähemmän kuin Dyson V11 Absolutella.

Meidän arviomme

Jos haluat johdottoman varsi-imurin, joka vaatii sinulta vain vähän vaivaa, tämä imuri on erinomainen valinta. Tämä varsi-imuri on tehokas monikäyttöinen imuri, jolla voi imuroida ja mopata lattian, ja sen kätevän puhdistusaseman ansiosta varsi-imuri on erittäin helppo tyhjentää. Varsi-imuri on hintaluokan korkeammassa päässä, mutta saat myös paljon vaihtoehtoja ja hyvän imun lattioille ja matoille. Lisäksi pöly-säiliössä käytetään pusseja, joita muut johdottomat varsi-imurit eivät yleensä käytä.

Jos sinulla on lemmikkieläimiä tämä ei ole sinulle paras varsi-imuri. Valitse toinen varsi-imuri, sillä pitkät karvat jäävät kiinni tämän imurin suuttimeen. Tämä varsi-imuri ei myöskään sovellu koteihin, joissa on matalia huonekaluja, sillä se on liian korkea, jotta varsi-imuri mahtuisi niiden alle.

Samsung Jet 90 Pet

paras varsi-imuri lemmikkieläinten karvoille

Fordele
 • pros-icon.svg Käynnistyspainiketta ei saa pitää painettuna käytön aikana
 • pros-icon.svg Mukana vapaasti seisova latausasema
 • pros-icon.svg Perusteellinen imu kaikilla pinnoilla
 • pros-icon.svg Vähemmän lisäkustannuksia oston jälkeen verrattuna muihin tuotteisiin.
 • pros-icon.svg Kevyt (2,8kg)

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Samsung Jet 90 Pet ​​varsi-imuri?

Kuten Bespoke Jet -imuri, Samsung Jet 90 on helppokäyttöinen, se poimii lian lattialautojen välistä ja puhdistaa hyvin sekä kovat lattiat että matot – mutta se maksaa vähemmän kuin Bespoke! Siinä on myös pienempi moottoroitu suutin, joka on suunniteltu erityisesti lemmikkien karvojen poistamiseen sohvasta ja muista huonekaluista ja tekstiileistä. Tämä imuri on testin paras varsi-imuri lemmikkikotiin.

Suorituskyky

Tässä mallissa on tehokas imu, joten se sopii koteihin, joissa on lemmikkejä. Mukana toimitetut kaksi harjaa voidaan irrottaa nopeasti suuttimesta, jolloin hiukset on helppo poistaa. Pieni moottoroitu suutin kiinnittyy irrotettavaan käsi-imuriin, joten se on paras varsi-imuri lemmikkien karvojen imurointiin sohvilta ja muilta huonekaluilta. Tutkimuksemme osoittavat, että se kerää 100-prosenttisesti lemmikkien karvat kaikenlaisilta pinnoilta.

Näimme analyysissämme, että varsi-imurilla ei myöskään ole ongelmia imuroida kaikkea likaa ja roskia, kuten hiekkaa, suurempia murusia sekä kovilta lattioilta että matoilta, joissa se onnistui 94 prosentissa liasta.

Matoilla Samsung Jet 90 Pet toimi huonommin kuin Bespoke. Se poimi matoista 86 prosenttia likaa ja roskia ja 65 prosenttia pientä likaa ja roskia, kun taas Bespoke onnistui 85 ja 76 prosentissa.

Suukappaleiden haittapuolena on, että sivuilla ei ole reikiä, mikä tarkoittaa, että se ei ime vieressä olevaa likaa, vaan ainoastaan likaa, jonka yli se kulkee suoraan.

Suunnittelu

Samsung Bespoke Jet ja Samsung Jet 90 ovat rakenteeltaan samanlaisia, sillä molempia voidaan käyttää kanisteri- ja käsi-imurina, vaikka Samsung Jet 90 Pet ei tunnu yhtä vankalta kuin Bespoke-imuri.

Toisaalta Samsung Jet 90 Petiin liittyy vähemmän kustannuksia, sillä siihen sisältyy HEPA-suodatin, joka on vaihdettava silloin tällöin. Vertailun vuoksi Bespoke-mallissa on vaihdettava myös mikrosuodatin sekä puhdistusaseman suodattimet ja pussit.

Mukana toimitetaan yksi paristo, mutta jos ostat toisen pariston, voit kaksinkertaistaa käyttöajan, jolloin akun kesto on 122 minuuttia 61 minuutin sijaan.

Muihin testimme imureihin verrattuna Samsung Jet 90 Pet on vaikea tyhjentää. Sinun on irrotettava koko kanisteri ja sitten erotettava kanisteri suodattimesta. Vaarana on, että pölyä nousee prosessin aikana paljon. Tämä voidaan ratkaista hankkimalla Samsung Jet 90 Pet -malliin sopiva puhdistusasema.

Se painaa 2,8 kg, mikä tekee siitä testimme toiseksi kevyimmän mallin, jonka ohittaa vain Samsung Jet 70 Complete, joka painaa 1,48 kg.

Akun kesto

Sen akun kesto on samaa luokkaa sekä Miele- että Dyson- varsi-imureiden kanssa. Niiden imurointi voi kestää tunnin alimmalla asetuksella, mutta tutkimuksessamme käytetty Samsung Jet 90 Pet kesti 61 minuuttia samalla asetuksella. Boost-tilassa kannattaa odottaa 10 minuutin käyttöaikaa, mikä on 4 minuuttia lyhyempi kuin esimerkiksi Miele Triflex -malleissa.

Toisaalta Samsung Jet 90 Petin latausaika on lyhyempi, 140 minuuttia, kun taas monien muiden varsi-imureiden latausaika on yli 180 minuuttia.

Meidän arviomme

Jos etsit johdotonta varsi-imuria, joka toimii hyvin kovilla lattioilla ja erityisesti lemmikkieläinten karvoille, suosittelemme Samsung Jet 90 Pet -imuria. Saat kaksi moottoroitua harjaa, joista toinen voidaan kiinnittää käsi-imuriin. Ne helpottavat kaikenlaisten nukan, lian ja jopa pitkien, naruisten lemmikkien karvojen imurointia. Jos sinulla on paljon mattoja, Samsung Bespoke olisi parempi valinta, sillä Jet 90 Pet ei toimi mattojen kanssa yhtä hyvin. Toisaalta Jet 90 Pet on halvempi, sen latausasema ei vie paljon tilaa, ja toisin kuin Bespoke-mallissa, sinun ei tarvitse maksaa erilaisista suodattimista ja pusseista.

Dyson V15 Detect Absolute

Paras varsi-imuri hiuksille ja mikrohiukkasille.

Fordele
 • pros-icon.svg Laser Slim Fluffy -suuttimen laservalo valaisee kaikki pölyhiukkaset, joita ei voi nähdä paljaalla silmällä.
 • pros-icon.svg Huolellinen varsi-imuri sekä koville lattioille että matoille.
 • pros-icon.svg Silppuaa hiukset pienemmiksi paloiksi, jotta suutin ei tukkeudu.
 • pros-icon.svg Mukana vapaasti seisova latausasema ja laturi
 • pros-icon.svg Ohut muotoilu helpottaa liikkumista

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Dyson V15 Detect Absolute varsi-imuri?

Tämä Dysonin varsi-imuri näyttää päällisin puolin samanlaiselta kuin edeltäjänsä, Dyson V11. Niillä on sama tyylikäs muotoilu, automaattinen lattiatyypin tunnistus ja mukautuminen sekä hyvä imuteho. Mutta Dyson V15:ssä on isompi pölysäiliö, ja jos tarvitset sitä, tämä on paras varsi-imuri juuri sinulle. Varsi-imurin laservalon avulla voit havaita pienimmätkin pölyhiukkaset. Siinä on erityinen hius-suutin, joka hajottaa hiukset pienemmiksi paloiksi, jotta ne eivät sotkeudu harjan ympärille. Tämä imuri voi olla pitkähiuksisille perheille paras varsi-imuri.

Suorituskyky

Dyson V15 Detect Absoluten imuteho on 54,4 wattia, kun taas Dyson V11 Absoluten imuteho on 102,3 wattia. Kokemuksemme mukaan se ei ole yhtä hyvä kovilla lattioilla ja matoilla kuin Dyson V11 Absolute, mutta parempi epätasaisilla pinnoilla. Se osoittautui testeissä myös paremmaksi hiusten imuroinnissa.

Toisin kuin Dyson V11 Absolute, Dyson V15 käyttää LCD-näyttöä, joka pitää sinut ajan tasalla siitä, kuinka paljon olet imuroinut.

Testit osoittivat myös, että sen melutaso on alhaisempi, 72 desibeliä, verrattuna Dyson V11:n 87 desibeliin.

Laservalo ja suodatuksenestotekniikka

Dyson V15 on saatavana Laser Slim Fluffy -suuttimella, joka on varustettu laservalolla. Laservalo valaisee mikrohiukkasia, joita ei voi nähdä paljain silmin. Huomaa, että universaalissa High Torque -suuttimessa ei ole tätä laservaloa.

Muissa Dysonin malleissa on pieni moottoroitu suutin, mutta tässä mallissa on suutin, joka on suunniteltu sekä ihmisten että lemmikkien karvoille. Tiukat testit osoittavat, että se kerää 100 prosenttia kaikista karvoista. Se jauhaa karvakasat pienemmiksi palasiksi, jotta ne menevät suoraan 770 millilitran pölysäiliöön jäämättä kiinni suuaukkoon tai harjan ympärille.

Tämä suutin ei sovellu pölyn keräämiseen huonekaluista samalla tavalla kuin moottorisuutin, sillä se on suunniteltu erityisesti hiusten poistamiseen. Sen sijaan voit käyttää pölyn poistamiseen rakosuutinta tai yleissuutinta.

Akun kesto

Sen käyttöaika on noin 60 minuuttia, riippuen käytetystä tehosta. Jos käytät vain boost-toimintoa, akun kesto lyhenee 8 minuuttiin ja 42 sekuntiin, mikä on muutaman sekunnin lyhyempi kuin Dyson V11:llä.

Latausaika on 4 tuntia, mikä on pitkä käyttöaikaan verrattuna. Voit välttää odotusaikaa hankkimalla vara-akun.

Meidän arviomme

Suosittelemme Dyson V15 Detect Absolutea, jos etsit keskitason johdotonta varsi-imuria, joka imuroi tehokkaasti erityisesti epätasaisilla pinnoilla. Se ei toimi yhtä hyvin kovilla lattioilla ja matoilla kuin Dyson V11, mutta erityisen karvasuuttimen ansiosta se soveltuu paremmin lemmikkieläinten karvoille. Jos sinulla on lemmikkejä, korkeampi hinta on mielestämme sen arvoinen ja tämä voi olla paras varsi-imuri juuri sinun tarpeisiin. Pölysäiliö on myös suurempi kuin Dyson V11:ssä, joten sitä ei tarvitse tyhjentää yhtä usein.

Bosch BSS81POW Unlimited Series 8

Paras varsi-imuri, jossa on joustava rakosuutin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Joustava liitossuutin
 • pros-icon.svg Alhainen melutaso (66 dB)
 • pros-icon.svg Pölyn ja pienen lian perusteellinen imurointi
 • pros-icon.svg Monitoiminen akkujärjestelmä
 • pros-icon.svg Nopea latausaika (47 min)

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Bosch BSS81POW Unlimited Series 8 -imuri?

Tämä Boschin paras varsi-imuri on erinomainen pölyn ja muiden pienten roskien poistamiseen hetkessä. Bosch BSS81POW on hiljainen varsi-imuri, jota voidaan käyttää keppi- tai käsi-imurina. Bosch BSS81POW on keskihintainen, ja koska akkuja voidaan käyttää muiden saman tuotemerkin tuotteiden kanssa, säästät rahaa, jos sinulla on muita Bosch tuotteita käytössä.

Suorituskyky

Bosch BSS81POW imurin imuteho on 40,5 wattia, joten sen imuteho on parempi kuin testivoittajan. Tämä Bosch varsi-imuri toimii kuitenkin parhaiten pölyn imuroinnissa. Sillä on vaikeampi poimia isompia roskia, kuten muruja, varsinkin kun sitä käytetään vakioteholla. Siksi kaiken lian saamiseksi on käytettävä tehostustoimintoa. Tämä kuitenkin lyhentää akun käyttöikää.

Suunnittelu

Bosch BSS81POW varsi-imurissa on 2-in-1-muotoilu, ja sitä voi käyttää varsi-imurina tai käsi-imurina. Se painaa 3,3 kiloa, mikä on samalla tasolla kuin esimerkiksi Dyson V15 Detect Absolute. Huonona puolena on se, että pelkkä Bosch BSS81POW käsi-imuri painaa 2,043 kiloa, mikä on paljon kokonaispainosta. Kokemus tästä johdottomasta varsi-imurista on, että käsivarsi voi väsyä nopeasti, kun imuroi korkealla.

Pölynotto vähenee, jos Bosch BSS81POW imurin pölysäiliötä ei tyhjennetä, toisin kuin esimerkiksi testivoittaja Miele Triflex HX2:ssa. Lisäksi pölysäiliön tyhjentäminen on hankalaa, koska suodatin on vedettävä ulos säiliöstä, jolloin pöly saattaa pyörähtää ylös. Sen tilavuus on 400 millilitraa, mikä on testimme pienin.

Toisaalta Bosch BSS81POW imurin melutaso on alhainen, 66 desibeliä, toisin kuin monien muiden mallien, joiden melutaso on yli 70 desibeliä.

Lisäksi Bosch BSS81POW erottuu kaikista muista testimme malleista, koska siinä on joustava tiivistesuutin. Joustavan rakenteen ansiosta se pääsee helpommin ahtaisiin tiloihin ja kulmien taakse.

Nopea latausaika

Sen akun kesto on 35 minuuttia, mikä on lyhyempi kuin monien muiden testissämme olleiden mallien. Tällä johdottomalla varsi-imurilla on nopein latausaika verrattuna kaikkiin muihin testimme johdottomiin pölynimureihin. Täyden latauksen saavuttaminen kestää vain 47 minuuttia.

Jos tarvitset lisää akkukestoa, voit ostaa lisää akkuja. Etuna on, että voit käyttää kaikkia Bosch “Power for All” -sarjan akkuja, joita voidaan käyttää myös muissa Boschin tuotteissa.

Meidän arviomme

Bosch BSS81POW Unlimited Series 8 on edullisempi kuin molemmat Dysonin varsi-imurit, ja se on erityisen hyvä poistamaan pölyä kodin lattioilta. Se on myös ihanteellinen, jos haluat imuroida pienempiä pintoja useita kertoja päivässä. Joustavan rakosuuttimen ansiosta pääset helpommin ahtaisiin tiloihin ja rakoihin. Lyhyen akun keston vuoksi tämä imuri ei sovellu koko kodin perusteelliseen puhdistukseen yhdellä kertaa. Toisaalta käyttö- ja latausajan suhde on testimme paras. Tämä Bosch BSS81POW varsi-imuri on siis loistava valinta, jos etsit keskihintaluokan imuria, joka tarjoaa hyvän suorituskyvyn!

Guide

 

Miten valita paras varsi-imuri

Johdottomasta varsi-imurista on tulossa yhä suositumpi. Vaikka paras varsi-imuri ei voi vielä täysin korvata tavallista imuria, paras varsi-imuri voi kilpailla sen kanssa monilla aloilla. Suosion kasvaessa myös erilaiset tekniikat ja ominaisuudet lisääntyvät.

Useimmat johdottomat varsi-imurit ovat rakenteeltaan samanlaisia, mutta varsi-imurien säätämisessä ja kokoamisessa on eroja.

Lisäksi ne eroavat toisistaan imutehon, käyttö- ja latausajan, painon, lemmikkieläimille ja pinnoille soveltuvuuden, melutason ja tyhjennysprosessin osalta.

Ostajan oppaassamme tarkastellaan näitä parametreja perusteellisesti, jotta voit löytää itsellesi sopivan mallin. Paras varsi-imuri on juuri omat tarpeet täyttävä varsi-imuri.

Helppokäyttöisyys – johdottoman varsi-imurin käsittely

Yksi johdottoman varsi-imurin suurimmista eduista on sen helppokäyttöisyys perinteisiin pölynimureihin verrattuna.

Useimmat johdottomat varsi-imurit ovat tavalla tai toisella modulaarisia, mutta niiden käyttötavoissa on eroja. Myös painossa ja painojakaumassa on merkittäviä eroja eri johdottomien pölynimureiden välillä. Tarkastelemme myös tarkemmin saatavilla olevia tyhjennysjärjestelmä-tyyppejä, sillä ne voivat olla ratkaisevia hyvän kokemuksen ja puhdistustuloksen kannalta.

Johdoton varsi-imuri 2-in-1-malli

Kun ennen piti valita pienen johdottoman käsi-imurin tai perinteisen varsi-imurin välillä, nyt saat molemmat yhdessä tuotteessa. Monet johdottomat varsi-imurit ovat 2-in-1-malleja, jotka koostuvat varsi-imurista ja irrotettavasta kannettavasta käsii-imurista. Käsi-imuria on hyvä käyttää pienemmillä pinnoilla ja huonekaluilla, kun taas keppivarsi-imuri on paras varsi-imuri lattioille, mutta myös korkealle nousemiseen ja esimerkiksi kaihtimien ja katossa olevien hämähäkinverkkojen puhdistamiseen. Kaikkia testissämme olleita malleja voi käyttää sekä keppi- että käsi-imurina.

Johdoton varsi-imuri 3-in-1-malli

Esimerkki tällaisesta 3-in-1-mallista on Miele Triflex johdoton varsi-imuri. Varsi-imuri voidaan koota niin, että akku ja pölysäiliö ovat joko tolpan ylä- tai alapuolella, ja sitä voidaan käyttää käsikäyttöisenä varsi-imurina. Tämä muotoilu tarjoaa enemmän joustavuutta, kun imuria liikutellaan huonekalujen ympärillä ja alla. Koostumus vaikuttaa myös painon jakautumiseen.

Johdoton varsi-imuri, jossa on kulmasäätö

Joissakin malleissa on tolpan alareunassa kääntyvä nivel, jolla kulmaa voidaan säätää. Näin pääset helpommin matalien huonekalujen alle ilman, että sinun tarvitsee vääntää vartaloasi. Sekä Miele Triflex -malleissa että Samsung Bespoke Jetissä on kääntyvä nivel.

Johdoton varsi-imuri, jossa on korkeussäätö

Lisäksi joidenkin mallien korkeus on säädettävissä sen käyttäjälle sopivaksi. Tämä voi myös helpottaa imurointia korkealla. Samsung Bespoke Jet ja Samsung Jet 90 Pet -malleissa on molemmissa säädettävä korkeus.

Minkä mallin valitsisit?

Se, mikä imuri on sinulle paras varsi-imuri, riippuu siitä, mihin tarvitset sitä. Jos hinta ei ole ongelma, suosittelemme valitsemaan mallin, jossa on useita säätöjä, jotta varsi-imuri olisi mahdollisimman joustava. Jos käytät sitä pääasiassa lattianpäällystykseen, voit tyytyä yksinkertaisempaan malliin, jossa on korkeus- ja kulmasäätö.

Tarvikkeet

Aivan kuten tavallisissa pölynimureissa, eri pinnoille on erilaisia suuttimia. Jos haluat varmistaa, että pääset jokaiseen huoneeseen ja jokaiseen nurkkaan, sinun on syytä tutustua yksittäisiin suuttimiin. Jos sinulla on lemmikkejä, valitse varsi-imuri, jossa on erityisesti karvoille suunniteltu suutin. Huomaa myös, että jotkin suuttimet soveltuvat paremmin matoille. Hyvän johdottoman varsi-imurin pitäisi periaatteessa sopia tarpeisiisi, joten vertaa muotoilua sen muihin ominaisuuksiin ja lisävarusteisiin ja valitse vaatimuksiasi vastaava varsi-imuri.

Painon jakautuminen ja kokonaispaino

Ladattavan varsi-imurin akku voi tuntua raskaalta. Sen vuoksi sen sijainti ja käsikäyttöisen varsi-imurin painon ja varsi-imurin kokonaispainon välinen suhde on tärkeä.

Esimerkiksi Bosch BSS81POW Unlimited Series 8 painaa 3,5 kg, josta käsikäyttöinen laite painaa 2,043 kg, mikä on yli puolet kokonaispainosta. Tutkimuksemme osoittaa, että painavan käsikäyttölaitteen pitkäaikainen käyttö väsyttää kättäsi nopeammin. Vertailun vuoksi mainittakoon, että testimme kevyin varsi-imuri, Samsung Jet 70 Complete, painaa 2,6 kg, kun taas painavin imuri painaa 3,64 kg. Pidemmällä imurointijaksolla jopa muutama sata grammaa voi tehdä suuren eron kokonaiskokemukseen.

Johdottoman varsi-imurin tyhjentäminen

Johdottoman varsi-imurin säiliön tyhjennystapa eroaa tavallisesta varsi-imurista, sillä johdottomat varsi-imurit ovat yleensä pussittomia pölynimureita. Poikkeuksena on Samsung Bespoke Jet.

Johdoton varsi-imuri voidaan tyhjentää periaatteessa kolmella eri tavalla, riippuen siitä, miten se on suunniteltu.

 • Manuaalinen tyhjennys useassa vaiheessa

Pölysäiliön tyhjentäminen on yksinkertaisinta, mutta myös hankalinta, kun siihen liittyy useita vaiheita. Joissakin malleissa säiliö on irrotettava varsi-imurista ja suodatin on irrotettava säiliöstä käsin, ennen kuin sisältö voidaan kaataa ulos. Tämä aiheuttaa hyvin todennäköisesti pölyn pyörimistä.

Samsung Jet 90 Pet on esimerkki mallista, joka on monimutkaisempi tyhjentää.

 • Yksinkertainen manuaalinen tyhjennys

On myös mahdollista hankkia imuri, jossa roskakorin kansi avataan painamalla painiketta tai työntämällä roskakoria eteenpäin. Näin pöly on paljon helpompi kaataa roskikseen.

Dysonin varsi-imurit ovat hyvä esimerkki tehokkaammasta tyhjennyksestä, jossa pölysäiliön kansi avataan painikkeella.

 • Tyhjennys puhdistusasemalla

Ylellinen vaihtoehto on automaattinen tyhjennys, jossa säiliö asetetaan puhdistusasemaan ja painetaan painiketta. Sisältö tyhjenee sitten automaattisesti säiliöön. Puhdistusasema on tietysti tyhjennettävä, mutta se on yleensä varustettu pussilla, jonka voit ottaa pois ilman, että pöly putoaa ulos. Testissämme Samsung Bespoke Jetissä on puhdistusasema.

Imuteho – Kuinka tehokas johdottoman varsi-imurin pitäisi olla?

Sekä tavallisen varsi-imurin että johdottoman varsi-imurin imuteho mitataan joko pascaleina (PA) tai watteina (W). Testissämme imuteho vaihtelee 31,8 ja 102,3 watin välillä.

Yleisesti ottaen mitä suurempi imuteho, sitä parempi hyötysuhde. Tavallisessa pölynimurissa on tehokas moottori ja siksi tehokkaampi imuteho kuin johdottomissa malleissa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö myös johdottomassa varsi-imurissa olisi tehokas imu. Tutkimuksemme mukaan on tärkeää etsiä vahvaa imutehoa sekä erilaisia suuttimia jotta paras varsi-imuri omiin tarpeisiin löytyy.

Esimerkiksi Dyson V15 on vähemmän tehokas johdoton imuri kuin Dyson V11, mutta Dyson V15 on parempi lemmikkieläinten karvojen käsittelyssä, koska siinä on erityinen suutin, joka jauhaa karvat. Näin ne imetään suoraan pölysäiliöön ilman, että ne tukkivat suuttimen tai kiertävät harjaa.

Yleissiivoukseen voit helposti valita johdottoman imurin, jonka imuteho on 30 wattia, kuten testivoittaja Miele Triflex HX2 varsi-imuri. Tämä varsi-imuri osoittautui testeissä tehokkaaksi niin kovilla lattioilla kuin ohuilla ja karvaisilla matoilla.

Melutaso – Kuinka meluisia johdottomat varsi-imurit voivat olla?

Johdottoman varsi-imurin äänitaso mitataan desibeleinä (dB). Tavallisen varsi-imurin keskimääräinen äänitaso on 57-80 desibeliä, kun taas johdottoman varsi-imurin äänitaso on hieman korkeampi. Testissä äänitaso vaihtelee 63 ja 87 desibelin välillä.

Testivoittaja MieleTriflex HX2 varsi-imuri on testimme hiljaisin imuri, jonka äänitaso on 63 desibeliä. Tämä vastaa normaalia kahden ihmisen välistä keskustelua.

Olemme tehneet yhteenvedon eri äänitasoista, jotta voit tehdä konkreettisia vertailuja:

 • 35-40 dB = hiljainen jääkaappi
 • 50 dB = Puhe ja melu avokonttorissa
 • 60 dB = normaali keskustelu
 • 65 dB = keskimääräinen liesituuletin
 • 74 dB = tavallinen varsi-imuri
 • 80 dB = hiustenkuivaaja
 • 98 dB = pora
 • 110 dB = musiikki diskossa

Johdottoman varsi-imurin äänitaso vaihtelee käytetyn tehon mukaan. Imurin tehostustoiminto on äänekkäin.

Johdoton varsi-imuri koteihin, joissa on lemmikkejä

Jos etsit johdotonta varsi-imuria, joka soveltuu kotiin, jossa on lemmikkejä, sinun on otettava huomioon kaksi muuttujaa:

Imuteho

Tehokas johdoton varsi-imuri imee paremmin likaa, pölyä ja hiuksia eri pinnoilta. Hiuksilla on taipumus juuttua erityisesti mattoihin, jolloin tehokas imuteho on tarpeen. Suosittelemme yli 45 watin imutehoa koteihin, joissa on lemmikkejä. Siksi kategorian paras varsi-imuri on Samsung Jet 70 Complete -imuri, jonkaimuteho on 46,6 wattia ja joka kerää lemmikkien karvat 100-prosenttisesti kaikilta pinnoilta.

Suuttimet

Suutin yhdessä imutehon kanssa on ratkaiseva tekijä sen suhteen, pärjääkö johdottomat varsi-imurit lemmikkieläinten karvoille. On tärkeää, etteivät hiukset kietoudu harjan ympärille ja tuki suutinta.

Esimerkiksi Dyson V15 Detect varsi-imurit sopivat erinomaisesti koirien ja lemmikkieläinten karvoille. Suuttimessa on leikkuri, joka leikkaa karvat pienemmiksi paloiksi ennen niiden lähettämistä pölysäiliöön.

Minkä suodattimen valita

Pussittoman varsi-imurin suodatin suodattaa varsi-imurin läpi kulkevan ilman. Se pidättää pölyn, jotta se ei pääse karkaamaan. Allergikoille suodatin voi siis olla ratkaiseva tekijä.

HEPA-suodatin

HEPA-suodatin on suunniteltu allergikoille, sillä se sitoo lähes kaikki pölyhiukkaset. Paras HEPA-suodatin kerää jopa 99,99 prosenttia pölyhiukkasista, jotka ovat kooltaan 0,3 mikronia.

Kun tarkastelet johdottomia pölynimureita, löydät HEPA-suodattimia kahdessa luokittelussa:

 • HEPA 13 – 99,95
 • HEPA 14 – 99, 99 %

HEPA-suodattimen lisäetuna on, että se on pestävä suodatin. Voit puhdistaa suodattimen huuhtelemalla sen hanan alla.

Molempia edellä mainittuja luokituksia suositellaan allergikoille. Boschin imuria lukuun ottamatta kaikki testissämme olevat varsi-imurit  on varustettu HEPA-suodattimella.

Muut suodattimet

Joissakin varsi-imuri malleissa on myös muita suodatintyyppejä, joita kutsutaan nimellä “hygieniasuodatin” tai “mikrosuodatin”. Nämä suodattimet pidättävät myös pölyä. Erona HEPA-suodattimeen on se, että mikrosuodatin ei pysty vangitsemaan mikrohiukkasia. Jos sinulla ei ole allergioita, voit valita mallin, jossa on tämä suodatin.

Akun kesto ja latausaika: Kuinka suuri kotisi on?

Useimmissa johdottomissa pölynimureissa lataus- ja käyttöajan välillä on eroa. Käyntiaika on aina lyhyempi. Jos käytät suurta tehoa, esimerkiksi tehostustoimintoa, käyttöaika lyhenee.

Pitkän latausajan ei tarvitse olla ongelma, jos käytät pääasiassa varsi-imuria pistemäistä puhdistusta varten useita kertoja päivän tai viikon aikana. Jos sinulla on suuri koti, on edullista valita imuri, jossa on pitkä akun kesto ja/tai imuri, jossa on lyhyt latausaika.

Esimerkiksi Miele-mallien latausaika on pitkä, yli 240 minuuttia, mikä on pitkä aika verrattuna 60 minuutin käyttöaikaan. Vertailun vuoksi Boschin mallin käynti- ja latausajan välillä on paljon vähemmän eroa. Se voi työskennellä 34 minuuttia, kun taas se latautuu 47 minuutissa.

Useimmissa varsi-imuri malleissa on vaihdettava akku. Tämä tarkoittaa, että voit halutessasi ostaa toisen akun, jolloin sinun tarvitsee vain laittaa uusi akku johdottomaan varsi-imuriin, kun ensimmäinen akku loppuu. Miele HX2 Pro -malliin on saatavana kaksi akkua, jolloin käyttöaika on kaksinkertainen (120 minuuttia).

Mukavia lisäominaisuuksia

Parhaissa johdottomissa pölynimureissa on joitakin älykkäitä ominaisuuksia, jotka tekevät johdottomista pölynimureista monipuolisempia ja kehittyneempiä.

Moppitoiminto

On mahdollista saada johdoton varsi-imuri, jossa on moppitoiminto, mikä ei ole mahdollista tavallisella imurilla. Moppitoiminto sopii hyvin sitkeämpään likaan, kun suutin liikkuu pyörivällä liikkeellä. Huomaa, että tämä ei korvaa täysin manuaalista lattianpesua, mutta se on kätevä, jos haluat täydentää siivousta moppaamalla varsi-imurilla.

Testissämme tarkastelimme kolmea tuotetta, joissa on moppitoiminto: DysonV11 Absolute, Samsung Bespoke Jet ja Samsung Jet 70 Complete.

LED- tai laservalo suukappaleessa

LED-valo helpottaa pölyn ja lian havaitsemista huonommin valaistuissa paikoissa, kuten sohvan takana tai pimeissä huoneissa. Laservalo korostaa pölyä, jota et näe paljain silmin, sekä pienempiä pölyhiukkasia. Testissämme Miele Triflex HX2 Pro -imurissa on pienet LED-valot, kun taas Dyson V15 Detect Absolute on testimme ainoa varsi-imuri, jossa on laservalo.

Käynnistyspainike, jota ei tarvitse painaa

Joissakin johdottomissa pölynimureissa käynnistyspainiketta on pidettävä alhaalla käytön aikana. Kokemuksemme mukaan tämä voi olla rasittavaa, kun imuroit pitkään. Jos haluat välttää tämän, voit valita Samsung Jet 90 Petin tai Miele-mallien kaltaisen johdottoman varsi-imurin, jossa tämä ei ole tarpeen.

Lattiatyypin automaattinen tunnistaminen

Jos et halua huolehtia siitä, imuroitko kovia lattioita vai mattoja, voit hankkia johdottoman varsi-imurin, joka tunnistaa lattiatyypin automaattisesti. Sen jälkeen se mukauttaa varsi-imurin pyörimisnopeuden kyseiseen pintaan. Sekä Miele- että Dyson-varsi-imurit on suunniteltu tällä tekniikalla.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä johdoton varsi-imuri on testin paras?

Testin paras varsi-imuri on MieleTriflex HX2. Se on loistava valinta tehokkaaksi imuriksi ja tehokkaaksi varsi-imuriksi. Varsi-imuri mukautuu automaattisesti lattiatyypin mukaan, käynnistyspainiketta ei tarvitse pitää painettuna, ja sen 3-nopeuksinen rakenne on vertaansa vailla.

Voiko varsi-imuri korvata perinteisen varsi-imurin?

Ei, johdottomat varsi-imurit eivät vielä voi korvata tavallista varsi-imuria.

Kuinka monta wattia johdottomassa varsi-imurissa pitäisi olla?

Yleissiivoukseen voit helposti valita imurin, jonka imuteho on 30 wattia. Mitä suurempi wattiteho, sitä tehokkaampi imuteho.

Kuinka paljon varsi-imuri maksaa?

Testissämme varsi-imurien hinta vaihtelee alle 300 eurosta yli 800 euroon.

Kuinka kauan varsi-imuri kestää?

Se riippuu mallista, mutta voit odottaa noin 30-60 minuutin käyttöaikaa.

Onko Dyson varsi-imuri rahan arvoinen?

Dysonin varsi-imuri on rahan arvoinen, jos haluat suuren imutehon ja hyvät suuttimet.

Kuinka kauan Dysonin akku kestää?

Se riippuu mallista. Testimme kaksi Dyson varsi-imuria kestävät 60 minuuttia.

Voiko Dyson varsi-imuri pestä lattiat?

Dyson V11 Absolute voi pestä lattiat.

Mitä eroa on Dyson V11 ja V15 välillä?

Dyson V11 Absolute imurissa on suurempi imuteho kuin Dyson V15:ssä. Dyson V15:ssä taas on suurempi pölysäiliö, suuttimessa oleva laservalo ja erityisesti eläinten ja ihmisten karvoille suunniteltu suutin.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×