Paras vedenkeitin – Katso testin 12 parasta vedenkeitintä 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Russell Hobbs Glass 21600 1,7L 6
Paras vedenkeitin nopealla kiehautuksella

Russell Hobbs Classic

Russell Hobbs Retro Classic 7
hiljaisista paras vedenkeitin

Russell Hobbs Retro Classic

DeLonghi Active line KBLA2000 9
Paras käyttäjäystävällinen tuote

DeLonghi Active line KBLA2000

Brewista Artisan Gooseneck 10
Paras vedenkeitin kotibaristalle

Brewista Artisan Gooseneck

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Vedenkeitin-testissä arvioimme markkinoiden 12 parasta vedenkeitintä. Tutkimuksessamme ja tekemämme vedenkeitin-vertailu perustuu sekä kansainvälisiin että kotimaisiin asiantuntija-arvosteluihin, testeihin ja käyttäjä-arvosteluihin löytääksemme parhaat vedenkeittimet.

Vedenkeitin-vertailu päivittyy jatkuvasti markkinoiden kehityksen mukaan, joten saat varmasti aina katsauksen parhaisiin ja uusimpiin ominaisuuksiin ja tekniikoihin.

Vertailemme parhaat vedenkeittimet ja niiden ominaisuuksia ja tehokkuutta ja annamme niille yksilöllisen ja kokonaispisteytyksen, joka perustuu tärkeimpiin kriteereihin, kuten kiehumisaikaan, kapasiteettiin, lämpötilan säädettävyyteen, helppokäyttöisyyteen, kalkkisuodattimeen ja äänitasoon.

Osto-oppaassa keskitymme näihin kriteereihin ja kaikkiin asioihin, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ennen uuden vedenkeittimen ostamista. Vedenkeitin-vertailu ja osto-opas auttavat sinua löytämään paras vedenkeitin juuri omiin tarpeisiin.

Russell Hobbs Luna 2321

Testin paras vedenkeitin

Fordele
 • pros-icon.svg Keittää veden nopeasti (1 litra < 2,5 minuuttia)
 • pros-icon.svg Suuri vesisäiliö (1,7 litraa)
 • pros-icon.svg Nokka ei tipu vedenkeittimen käytön aikana
 • pros-icon.svg Mittari on sijoitettu sivulle, jotta vedenpinnan taso on helposti nähtävissä.
 • pros-icon.svg Mittausyksikön valo helpottaa veden määrän havaitsemista
 • pros-icon.svg Voit keittää vettä myös pieniä määriä – 235 ml joka on vähimmäistilavuus testissä.

Detaljeret gennemgang

Russell Hobbs Luna 2321 on helppokäyttöinen, tehokas ja hyvä vedenkeitin. Tämä edullinen testivoittaja on ruostumattomasta teräksestä valmistettu vedenkeitin, jossa on suuri maksimi-tilavuus on 1,7 litraa ja pienin minimitilavuus 235 millilitraa. Vedenkeitin-vertailu on osoittanut että se on testin nopein vedenkeitin, ja se on myös erittäin edullinen vedenkeitin.

Muotoilu – käyttäjäystävällinen mutta lämmin ulkokuori

Tämä Russell Hobbs vedenkeitin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kuten muissakin testin malleissa, siinä on 360 astetta kääntyvä alusta. Kansi aukeaa napin painalluksella. Tämä tarkoittaa, ettei sitä tarvitse avata käsin kuten Stelton EM77:ssä. Se eroaa Stelton EM77:stä myös siinä, että siinä on vesimittari, joka monista muista testin malleista poiketen on sivussa eikä takana, mikä on plussaa. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun kannun ulkopuolelta voit nähdä vesimäärän litroina, kun taas sisäpuolella näet mittaukset kuppeina.

Kun vedenkeitin kytketään päälle, sininen valo syttyy vesimittariin. Tämä erottaa sen muista malleista, kuten Stelton EM77:stä, jossa ei ole valoa. Käytännön testeissä todettiin, että siinä on hyvä kaatonokka, joka ei tipu. Vedenkeittimen ulkopuoli kuumenee kuitenkin vedenkeittimen käytön aikana, ja sen todettiin myös tärisevän, kun vedenkeitin lämmittää kuumaa vettä ja vesi alkaa kiehua. Useissa tutkimuksissa korostettiin myös, että vedenkeittimestä voi lähteä muovin hajua ja makua.

Valmistaja mainostaa, että se on 75 prosenttia hiljaisempi kuin monet sen kilpailijat. Tämä ei käynyt ilmi tuotetta koskevassa analyysissä. Sen äänitaso on 74 desibeliä, kun muiden mallien melutaso vaihtelee 54 ja 67 desibelin välillä. Tämän vedenkeittimen äänitaso on testin korkein.

Keittoaika

Russell Hobbs Luna 2321 on hyvä vedenkeitin joka keittää veden nopeasti. Vedenkeitin kiehauttaa 1 litran alle 2 minuutissa ja 30 sekunnissa, kun useimpien muiden mallien veden keittoaika on noin 3,5 minuuttia. Hitaimmalla mallilla, Wilfa WSPOK-1000B:llä, kestää yli 7 minuuttia kunnes vesi kiehuu. Sen vähimmäistilavuus on 235 millilitraa, toisin kuin esimerkiksi Siemensin vedenkeittimen, jonka vähimmäistilavuus on 260 millilitraa. Russell Hobbs Luna -mallissa 235 millilitran kiehuminen kestää 45 sekuntia. Automaattinen sammutustoiminto aktivoituu 15 sekunnin kuluttua, kun taas esimerkiksi Boschin TWK7203 sammuu välittömästi.

Kattilan kalkinpoisto

Kokemuksemme mukaan vedenkeittimen ulkopuoli on helppo pitää puhtaana, mutta kalkinpoisto voi olla vaikeampaa, koska siinä on useita pieniä koukkuja. Toisaalta siinä on irrotettava kalkkisuodatin, joka voidaan huuhdella juoksevan veden alla.

Tutkimuksessamme havaitsimme, että vesi saattaa aluksi maistua muovilta useiden käyttökertojen jälkeenkin, koska sen sisällä on muovia. Tämä voidaan ratkaista lisäämällä 500 millilitraa etikkaa ja 500 millilitraa vettä ja kiehauttamalla liuos kerran.

Arviomme

Jos etsit nopeaa, keskitason vedenkeitintä, Russell Hobbs Luna 2321 on erinomainen ja hyvä vedenkeitin sinulle. Sivulla olevan vesimittarin ja kätevän avauspainikkeen ansiosta se on erityisen käyttäjäystävällinen muihin malleihin verrattuna. Se on hyvä monitoimikeitin, joka pystyy keittämään sekä suuria vesimääriä aina 1,7 litraan asti että pienempiä määriä, joten sinun ei tarvitse keittää vettä enempää kuin oikeasti tarvitset. Se on myös edullinen vedenkeitin.

Siemens TW86103

Paras vedenkeitin edullisessa kategoriassa

Fordele
 • pros-icon.svg Pitää veden lämpimänä (enintään 30 minuuttia)
 • pros-icon.svg 4 lämpöasetusta (10 °C:n porrastuksella)
 • pros-icon.svg Ulkopuoli pysyy viileänä
 • pros-icon.svg Kattava käyttöopas, jossa on hyvä kuvaus eri asetuksista.
 • pros-icon.svg Ei luovuta paljon höyryä kypsennyksen aikana.
 • pros-icon.svg Vedenkeitin on ruostumatonta terästä

Detaljeret gennemgang

Testivoittajan tavoin tämä hyvä vedenkeitin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja muovista. Tämä Siemensin vedenkeitin on käyttäjäystävällinen. Testivoittajasta poiketen Siemensin vedenkeittimen tilavuus on kuitenkin pienempi, 1,5 litraa. Toisaalta se on halvempi ja hiljaisempi, ja siinä on 4 lämpö-asetusta, joita testivoittajassa ei ole.

Suunnittelu ja käytettävyys

Siemensin teho on testivoittajan tavoin 2 400 wattia. Toisin kuin testivoittajassa, veden kiehumisen alkamisesta ei ilmoiteta valolla vaan äänimerkillä. Kun se on valmis, se antaa myös hienovaraisen äänimerkin ja sammuu sitten automaattisesti. Testivoittajaan verrattuna tämä Siemensin malli ei kuumene ulkoa käytön aikana, mutta testit osoittivat, että se on raskas käsitellä. Vedenkeitin painaa 1,4 kiloa, kun testivoittaja painaa 1,18 kiloa.

Toisaalta tässä vedenkeittimessä voit asettaa veden lämpötilan 4 eri lämpö-asetuksella. Kokemuksemme mukaan ilmoitetun ja todellisen veden lämpötilan välillä on pieniä poikkeamia. Minimilämpö-asetukseksi on ilmoitettu 70 °C astetta. Testeissä vesi lämpö mitattiin 69,8 °C asteeseen. 80 °C asteen asetuksella saavutetaan 79,1°C asteinen vesi, kun taas 90 °C asteen asetuksella saavutetaan todellisuudessa 88,4 °C astetta.

Keittoaika

Tällä vedenkeittimellä kestää 3 minuuttia ja 26 sekuntia kiehauttaa 1 litra vettä, kun taas testivoittajalla se onnistuu alle 2 minuutissa ja 30 sekunnissa. Siemensin vedenkeittimellä keität vähintään 260 millilitraa vettä, mikä on 25 millilitraa enemmän kuin testivoittajalla, joka voi keittää 235 millilitraa vettä. Toisaalta tämä malli voi pitää veden kuumana jopa 30 minuuttia. Testivoittajalla ei ole tätä ominaisuutta. Energiankulutus 1 litraan on 0,11 kilowattia ja pienimpään vesimäärään 0,04 kilowattia. Tämä on sama energiankulutus kuin Boschin TWK7203:lla, vaikka Boschin malli kiehauttaa 320 millilitraa vettä 0,04 kilowatin teholla. Vertailun vuoksi testivoittaja käyttää 2,4 kilowattia 1,7 litran keittämiseen. Tämä malli kytkeytyy pois päältä 20 sekuntia veden kiehumisen jälkeen, mikä on 5 sekuntia pidempi aika kuin testivoittajalla.

Arviomme

Vedenkeittimen tilavuus on pienempi kuin Russell Hobbs Luna 2321:n, ja se on myös hitaampi, mutta toisin kuin testivoittaja, tässä mallissa on mahdollista valita veden lämpötila. Vaikka ne eivät olekaan täysin tarkkoja, ne ovat hyvin lähellä ilmoitettua lämpötilaa, ja ne sopivat erinomaisesti niille, jotka haluavat keittää vettä erityisesti kahvia tai erilaisia teelaatuja varten. Se on myös hiljaisempi, 65 desibeliä, verrattuna testivoittajan 74 desibeliin. Et saa vain vedenkeitintä, jossa on veden lämpötilan valinta edulliseen hintaan, vaan vedenkeittimen joka on halpojen vedenkeittimien parhaimmistoa.

Bosch TWK7203

paras vedenkeitin premium-luokassa

Fordele
 • pros-icon.svg Kaksiseinäinen rakenne, joten ulkopuoli ei kuumene.
 • pros-icon.svg Veden lämpötila on säädettävissä (5 °C:n nousu)
 • pros-icon.svg Pidä vesi lämpimänä -toiminto (enintään 30 minuuttia)
 • pros-icon.svg Helppokäyttöinen kosketusnäyttö
 • pros-icon.svg Hyvä ja irrotettava kalkkisuodatin, jossa on erittäin hieno verkko, joka ottaa kiinni pienetkin kalkkihiutaleet.
 • pros-icon.svg Energiaa säästävä, sammuu heti kun vesi kiehuu.

Detaljeret gennemgang

Bosch TWK7203:n teho on 2 200 wattia, ja tämä hyvä vedenkeitin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Siemensin vedenkeittimen tavoin siinä on veden lämpötila-asetukset ja lämpimänäpitotoiminto. Se eroaa kuitenkin siinä, että siinä on 7 eri asetusta ja kätevä kosketusnäyttö, joita ei ole testivoittaja Russell Hobbs Luna 2321:ssä eikä testin edullisessa vedenkeittimessä Siemens TW86103:ssa.

Suunnittelu ja käytettävyys

Tämä Boschin tyylikäs vedenkeitin on helppo avata napin painalluksella. Toisin kuin Siemensillä, kansi avautuu kokonaan. Siinä on kosketusnäyttö, joka on tutkimuksemme mukaan intuitiivinen käyttää ja helppo ohjelmoida. Siemensin vedenkeittimen tavoin tämäkin malli antaa selkeän äänimerkin, kun se kytketään päälle ja pois päältä. Kaksiseinäinen rakenne tarkoittaa, että toisin kuin testivoittajalla, ulkopuoli ei kuumene.

 

Tutkimuksemme osoitti, että tämä vedenkeitin tuntui raskaalta. jopa silloin, kun se oli täytetty vähimmäismäärään. Tämä vedenkeitin on 1,8 kilon painollaan vedenkeitin-vertailu testin painavin malli. Toisaalta se on 66 desibeliä hiljaisempi kuin testivoittaja.

Siemensin tavoin sen lämpötilaa voi säädellä, mutta siinä missä Siemensissä on 4 asetusta, Boschissa on 7. Molempien mallien ilmoitetun ja todellisen veden lämpötilan välillä on eroja. Vähimmäislämpötila 70 °C astetta on todellisuudessa 69,5°C astetta. 80 asteen asetuksella saavutetaan 78,2 °C astetta ja 95 asteen asetuksella 93,5 °C astetta. Bosch TWK7203 eroaa Siemensistä siinä, että se voidaan säätää tarkemmin ja 0,5 asteen askelin, kun taas Siemensissä on 10 asteen portaat.

Keittoaika

Tällä vedenkeittimellä keität yhden litran vettä 3 minuutissa ja 44 sekunnissa, mikä on 18 sekuntia Siemensin mallia kauemmin. Se kuluttaa 0,11 kilowattia, mikä on sama kuin Siemensin. Siemensin malliin verrattuna sen vähimmäistilavuus on suurempi, 320 millilitraa, kun taas Siemensin malliin mahtuu 260 millilitraa. Se kuluttaa 0,04 kilowattia 320 millilitran keittämiseen. Verrattuna Russell Hobbs Luna 2321 -malliin, joka kytkeytyy pois päältä 15 sekunnin kuluttua, tämä malli kytkeytyy pois päältä välittömästi, mikä säästää virtaa.

Kalkinpoisto

Kuten monissa muissakin malleissa, lämmityselementit ovat piilossa. Tämä estää kalkkisaostumien kertymisen lämmittimeen. Testivoittajan tavoin se ei kuitenkaan ole helppo puhdistaa, sillä sen sisällä on pieniä koloja, joista voi olla vaikea poistaa kalkkia kunnolla. Se on varustettu irrotettavalla kalkkisuodattimella, joka voidaan huuhdella puhtaaksi.

Arviomme

Tämä vedenkeitin on tarkoitettu niille, jotka haluavat enemmän säätömahdollisuuksia. Vaikka se on hinta-asteikon kalliimmasta päästä, se säästää energiaa pitkällä aikavälillä, sillä se sammuu heti veden kiehuttua ja kuluttaa siten vähemmän virtaa. Seitsemän lämpötila-asetusta tekevät siitä sopivan teeharrastajille ja niille, jotka viihdyttävät säännöllisesti vieraita, sillä sen tilavuus on suuri, 1,7 litraa, aivan kuten testivoittajallakin. Ainoa haittapuoli on, että ulkopuoli on vaikea pitää puhtaana.

Philips Daily Collection HD9350

Paras vedenkeitin perusmallia

Fordele
 • pros-icon.svg Kevyt (900 g)
 • pros-icon.svg Nokka on tippumaton
 • pros-icon.svg Suuri tilavuus (1,7 litraa vettä)
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen ja yksinkertainen muotoilu

Detaljeret gennemgang

Philips Daily Collection HD9350 edullinen vedenkeitin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Se on kevyt ja helppokäyttöinen, ja se on myös testimme halvin malli. Tällä vedenkeittimellä saat hyvän perus-vedenkeittimen, joka tekee sen mitä sen pitääkin: keittää vettä!

Suunnittelu ja käytettävyys – helppo käyttää

Philipsin perus-vedenkeittimessä on myös 360 astetta kääntyvä alusta, kuten muissakin malleissa. Siinä on houkutteleva ruostumattomasta teräksestä valmistettu muotoilu. Russell Hobbs Luna 2321 -vedenkeittimen tavoin myös siinä on valo, joka osoittaa, että vedenkeitin on päällä. Toisin kuin Russell Hobbsin mallissa, valoa ei sytytä vesimittari, vaan päälle/pois-painike. Testivoittajan tavoin siinä on kuppien mittayksikkö. Minimitilavuus on kuitenkin 750 millimetriä, mikä on 515 millilitraa enemmän kuin testivoittajalla. Vesimittari sijaitsee kahvan takana, mikä on miinus, sillä se vaikeuttaa veden määrän seuraamista täytettäessä.

Keittoaika

Tässä vedenkeittimessä ei ole lämpötilan valintamahdollisuutta, kuten muissa testin malleissa, mutta tällä vedenkeittimellä keität yhden litran nopeammin kuin testin premium-malli Bosch TWK7203. Tämä vedenkeitin tarvitsee 1 litran veden kiehumiseen 3 minuuttia ja 41 sekuntia. Sen energiankulutus on 0,12 kilowattia verrattuna testivoittajan 2,4 kilowattiin. Se keittää 750 millilitraa vettä 2 minuutissa ja 59 sekunnissa. Energiankulutus on 0,09 kilowattia, mikä on testimme alhaisin kulutus suhteessa vesimäärään. Automaattinen sammutus aktivoituu 19 sekunnin kuluttua.

Huono kalkkisuodatin

Se on varustettu irrotettavalla kalkkisuodattimella. Kokemuksemme mukaan vedenkeittimen suodatin ei ole yhtä vahva kuin muissa malleissa. Verkko ei peitä kunnolla, joten vettä voi valua suodattimen ohi kuppiin.

Arviomme

Tämä malli on yksi markkinoiden halvimmista vedenkeittimistä ja testimme halvin. Se maksaa melkein satasen vähemmän kuin esimerkiksi Brewista Artisan Gooseneck, joka on testimme kallein vedenkeitin. Kuten testin premium-mallia, myös Philips Daily Collection HD9350:tä voi olla vaikea pitää puhtaana ulkopuolelta, ja se myös kuumenee käytön aikana, mikä on haittapuoli. Kevyen 900 gramman painonsa ansiosta se sopii kuitenkin vanhemmille ihmisille, jotka eivät välttämättä tarvitse monimutkaista vedenkeitintä, vaan hyvän, vankan perus-vedenkeittimen.

Stelton EM77

Paras vedenkeitin tanskalaista muotoilua

Fordele
 • pros-icon.svg Kaunis, tanskalainen, puhdas muotoilu
 • pros-icon.svg Mukava kahva, josta pitää kiinni
 • pros-icon.svg Pysyy viileänä ulkopuolelta
 • pros-icon.svg Matala melu (61 dB)
 • pros-icon.svg Helppo käsitellä (760 g)

Detaljeret gennemgang

Stelton EM77 on tanskalaisen muotoilun ruumiillistuma, ja tämän vedenkeittimen myötä saat kauniin 2 200 watin vedenkeittimen, joka on teholtaan sama kuin premium-malli ja vain 200 wattia pienempi kuin testivoittaja. Se on kaunis vedenkeitin, jonka tilavuus on 1,48, lähes 1,5 litraa kuten Siemensin mallissa. Toisaalta se on 13 desibeliä hiljaisempi kuin testivoittaja.

Tyylikäs vedenkeitin – vähemmän käytännöllinen muotoilu

Valmistaja ilmoittaa tämän vedenkeittimen soveltuvan 1,5 litran vesimäärälle. Tutkimuksessamme havaitsimme, että siihen mahtuu 1,48 litraa vettä. Se on kevyt 760 grammallaan, ja sen äänitaso on 61 desibeliä, mikä on 7 desibeliä enemmän kuin testin hiljaisimmalla mallilla, Russell Hobbs Retro Classicilla.

Se eroaa testivoittajasta siinä, että se on avattava käsin, kun taas monet muut vedenkeittimet avautuvat napin painalluksella. Siinä ei myöskään ole vesimittaria, mikä on miinus, mutta se pysyy ulkoisesti viileänä. Tutkimuksemme mukaan se voi käytön aikana haista muoville. Tälle mallille on myös vaikea tehdä kalkinpoisto ja saada kaikki kalkit huuhdeltua pois, sillä vedenkeittimen aukko on pieni.

Keittoaika

Veden kiehumiseen menee 3 minuuttia ja 40 sekuntia 1 litraan vettä. Tämä ei ole yhtä nopea kuin testivoittaja, joka kiehauttaa suuremman määrän vettä alle 2,5 minuutissa. Sen kulutus on 0,12 kilowattia, mikä on samaa tasoa kuin Philips Daily Collection HD9350:n. Tämä malli voi keittää vähintään 500 millilitraa vettä 2 minuutissa ja 2 sekunnissa. Kulutus on tässä tapauksessa 0,07 kilowattia. Se kytkeytyy pois päältä 16 sekunnin kuluttua, 1 sekunnin myöhemmin kuin testivoittaja.

Arviomme

Stelton EM77 on hinnoiteltu testivoittajan ja premium-vedenkeittimen väliin. Tämä tyylikäs vedenkeitin on yksinkertaisempi, eikä siinä ole lämpötilan valintaa, vesimittaria tai automaattista avautumista. Toisaalta sen ulkopinta pysyy viileänä, joten et polta itseäsi, ja arvostat myös matalaa melutasoa. Se sopii täydellisesti niille, jotka arvostavat estetiikkaa ja tanskalaista muotoilua.

Russell Hobbs Classic

Paras vedenkeitin nopealla kiehautuksella

Russell Hobbs Glass 21600 1,7L

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo nähdä vedenpinnan taso, koska se on läpinäkyvä.
 • pros-icon.svg Nopea (keittää 1 litran vettä alle 3 minuutissa)
 • pros-icon.svg Pieni vähimmäistilavuus (240 millilitraa)
 • pros-icon.svg Tehokas suodatin
 • pros-icon.svg Tarkka tippumaton kaatosuihku
 • pros-icon.svg Helppo täyttää, voidaan täyttää myös nokan kautta.
 • pros-icon.svg Suuri tilavuus (1,7 litraa vettä)

Detaljeret gennemgang

Tämä Russell Hobbs Classic lasinen vedenkeitin on 3000 watin tehollaan tehokkaampi kuin muut testin vedenkeittimet. Se on muovista ja lasista valmistettu älykäs vedenkeitin, joka eroaa muista malleista sillä, että se on läpinäkyvä. Tämän ansiosta kiehumista on helppo seurata, mutta se voi myös vaikeuttaa sen puhtaana pitämistä. Toisaalta siihen mahtuu 1,7 litraa vettä ja se on nopea.

Suunnittelu ja käytettävyys

Kuten muissakin tämän testin malleissa, sininen valo osoittaa, että se on päällä. Steltonin vedenkeittimen tavoin kansi on avattava käsin. Kokemusten mukaan vedenkeitin voidaan täyttää nokan kautta, jos vesisuihku ei ole liian voimakas. Lasirakenteen ansiosta kalkkisaostumat näkyvät heti. Tämä on eduksi, sillä näin näet, milloin lasinen vedenkeitin tarvitsee kalkinpoistoa. Vedenkeittimessä on myös irrotettava kalkkisuodatin, jota on toisin kuin Russell Hobbs Luna 2321 -vedenkeittimessä vaikea irrottaa, koska suodatin sijaitsee kannessa eikä suuttimessa. Toisin kuin Russell Hobbs Lunassa, tämä malli ei pysy viileänä.

Veden keittoaika

Russel Hobbsin lasinen vedenkeitin keittää 1 litraa vettä alle 3 minuutissa ja 1,7 litraa vettä 3 minuutissa ja 20 sekunnissa. Minimitilavuus on 240 millilitraa, vain 5 millilitraa enemmän kuin testivoittajalla. Se keittää veden (240 ml) alle 1 minuutissa. Siinä on automaattinen sammutus, joka aktivoituu 13 sekunnin kuluttua, eli 2 sekuntia nopeammin kuin testivoittaja. Pienempien tilavuuksien, kuten 1 kupin, osalta se kytkeytyy pois päältä muutaman sekunnin kuluttua veden kiehumisesta. Tutkimusten mukaan tämä malli kuluttaa käytössä paljon virtaa – 2,4 kilowattia 1 litraa kohden, mikä on verrattavissa testivoittajaan, joka kuluttaa 2,4 kilowattia 1,7 litraa kohden. Toisaalta Russell Hobbs Classic Glass lasinen vedenkeitin sammuu 2 sekuntia nopeammin.

Arviomme

Russell Hobbs Classic Glass Kettle on kaunis, läpinäkyvä lasinen vedenkeitin. Se on nopea, hyvä vedenkeitin pienille määrille ja sammuu nopeasti, joten et käytä turhaa virtaa veden keittämiseen. Se antaa sinulle hyvän hinta-laatusuhteen ja maksaa vain 10 puntaa enemmän kuin testimme halvin vedenkeitin. Lasin muotoilu on makuasia. Näet, jos vesi kiehuu, mutta myös mahdolliset kalkkisaostumat, mikä on esteettisesti vähemmän miellyttävää mutta fiksua, koska tiedät, milloin kalkinpoisto on tarpeen.

Russell Hobbs Retro Classic

hiljaisista paras vedenkeitin

Russell Hobbs Retro Classic

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Alhainen melutaso (54 dB), alhaisin melutaso testeissä.
 • pros-icon.svg Kahva pysyy viileänä
 • pros-icon.svg Tippumaton nokka
 • pros-icon.svg Suuri aukko mahdollistaa vedenkeittimen puhdistamisen sisällä olevalla harjalla.
 • pros-icon.svg Lämpömittari sivulla
 • pros-icon.svg Suuri tilavuus (1,7 litraa vettä)

Detaljeret gennemgang

Tämä Russell Hobbs Retro Classic -sähkövedenkeitin on johdoton vedenkeitin, jossa on 2400 watin teho, jonka voit säätää haluamaasi lämpötilaan. Siinä ei ole ainoastaan kaunis retro-muotoilu, vaan tämä tyylikäs vedenkeitin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Se on myös erittäin hiljainen vedenkeitin, jonka äänitaso on 54 desibeliä, mikä tekee siitä testimme hiljaisimman vedenkeittimen!

Suunnittelu ja käytettävyys – epätarkka lämpömittari

Tämän vedenkeittimen aukko on suuri, joten se on helppo täyttää. Testivoittajan tavoin tässä mallissa ei kuitenkaan ole painiketta kannen avaamiseen. Tutkimuksessamme havaitsimme, että kansi voi tarttua kiinni ja siksi sitä voi olla vaikea laittaa ja ottaa pois. Lämpötilamittari on sivussa, toisin kuin esimerkiksi Russell Hobbs Classic Glass Kettle -vedenkeittimessä. Tutkimuksessamme havaitsimme, että vesimittarin lukeminen voi olla vaikeaa, kun katsot vedenkeitintä alaspäin. Ainoana vedenkeittimenä tässä testissä lämmitintä ei ole piilotettu. Tämä tarkoittaa, että lämmitin kalkkeutuu ja vedenkeitin on kalkittava säännöllisesti, jotta se toimii optimaalisesti.

Tässä mallissa ei ole lämpötilan valintaa, mutta toisin kuin muissa testin malleissa, siinä on lämpömittari. Käytännön testeissä lämpötila osoittautui epätarkaksi, aivan kuten premium-mallissa. Se eroaa kuitenkin siinä, että lämpömittari ilmoittaa lämpötilan olevan alhaisempi kuin se on. Tämä tarkoittaa sitä, että 80 °C asteen lämpötilaksi mitattiin 85,9 °C astetta, kun taas ilmoitettu 95 °C astetta mitattiin 98,4 °C astetta. Lämpötilan poikkeamat ovat haitaksi, jos juot usein kuumaa vettä teetä varten, joka vaatii erittäin tarkkaa lämpötilaa. Laitteessa on automaattinen sammutus, joka aktivoituu 16 sekunnin kuluttua, mikä on sama kuin Stelton EM77:ssä.

Veden keittoaika

Se keittää 1 litran 3 minuutissa ja 30 sekunnissa. Sen energiankulutus on 0,12 kilowattia, mikä on verrattavissa testivoittajan energiankulutukseen. Sen vähimmäistilavuus on 320 millilitraa, jonka se keittää 1 minuutissa ja 28 sekunnissa. Minimitilavuudella energiankulutus on 0,05 kilowattia.

Kalkinpoisto

Perusteellisen tutkimuksemme mukaan tätä mallia ei ole helppo kalkinpoisto, koska siinä on pienemmät koukut sekä sisä- että ulkopuolella. Sen ulkopinta on kiiltävä, mikä vaikeuttaa pyyhkimistä jälkiä jättämättä.

Arviomme

Jos etsit erityisen hiljaista vedenkeitintä, tämä malli on ihanteellinen! Se maksaa suunnilleen saman verran kuin testivoittaja, eikä siinä ole Russell Hobbs Luna 2321:n tavoin lämpötilan säätöjä. Sen sijaan se on varustettu kätevällä lämpömittarilla, joka on hieman epätarkka, mutta helpottaa silti lämpötilan säätöä erityyppisten juomien osalta. Täydellinen niille, jotka haluavat hallita lämpötilan mutta eivät halua käyttää paljon rahaa lämpötilan valinta-asetuksiin. Jos valmistat vain yhden kupin silloin tällöin, tämä malli ei ole oikea sinulle. Sen sijaan sen suuri kapasiteetti tekee siitä sopivan niille, jotka keittävät vettä ensisijaisesti kahvi- tai teekattiloita varten.

Wilfa WSPOK-1000B

Paras vedenkeitin BPA-vapaasta muovista.

Fordele
 • pros-icon.svg Ei sisällä BPA:ta
 • pros-icon.svg Pitkä hanhenkaula mahdollistaa hyvän hallinnan ja estää roiskumisen ja antaa tarkan kallistuksen (kun ei ole ylitäytetty).
 • pros-icon.svg Hiljainen vedenkeitin (55 dB)
 • pros-icon.svg Digitaalinen näyttö helpottaa asetusten määrittämistä

Detaljeret gennemgang

Pieni vedenkeitin Wilfa WSPOK-1000B eroaa useimmista muista testin malleista. Siinä on pitkä suulake, ja siksi vedenkeitin sopii täydellisesti pour-over-kahvin valmistukseen. Se on kauniisti muotoiltu lakatusta ruostumattomasta teräksestä, mutta se on hidas, ja verrattuna toiseen pour-over-malliimme, Brewista Artisan Gooseneckiin, siinä ei ole lämpötilan säätöä. Tämä pieni vedenkeitin on kuitenkin BPA-vapaa. Täydellinen paitsi niille, jotka haluavat kiehuvaa vettä, myös teen harrastajille, jotka haluavat tarkan kaadon maksamatta omaisuutta.

Suunnittelu ja käytettävyys

Tämä on pieni vedenkeitin, ja sen tilavuus on 0,8 litraa. Sen teho on 1 000 wattia, eikä se ole yhtä tehokas kuin muut testin vedenkeittimet, joiden teho on yli 2 000 wattia. Wilfa WSPOK-1000B:ssä, kuten Brewista Artisan Gooseneckissä, on pitkä kaula. Tämä tekee niistä ihanteellisia pour-over-kahvin keittämiseen. Toisin kuin Brewista-mallissa, Wilfa WSPOK-1000B:ssä ei ole digitaalista näyttöä lämpötilojen asettamista varten. Siinä ei myöskään ole suodatinta, joka estää kalkkihiutaleita kulkeutumasta juomaan. Lisäksi kansi on irrotettava manuaalisesti, mikä osoittautui testeissä hankalaksi, koska sillä on taipumus tarttua kiinni. Koska Wilfa WSPOK-1000B:ssä ei ole suodatinta, vedenkeitin on vaarassa joutua kalkinpoistoon useammin kuin muut testin vedenkeittimet.

Veden keittoaika

Wilfan pieni vedenkeitin saavuttaa kiehumispisteen 100 °C astetta melko hitaasti. Se kiehuu maksimissaan 800 millilitraa 7 minuutissa ja 22 sekunnissa, mikä tekee siitä testimme hitaimman vedenkeittimen. Toisaalta energiankulutus on alhainen, sillä se on 0,11 kilowattia. Pienin tilavuus on 500 millilitraa, jonka se keittää 3 minuutissa ja 54 sekunnissa. Energiankulutus on 500 millilitrassa 0,06 kilowattia. Se kytkeytyy automaattisesti pois päältä 26 sekunnin kuluttua, mikä on testimme pisin aika.

Arviomme

Tämä on hyvä pieni vedenkeitin niille, jotka haluavat kokeilla kahvin ja teen valmistusta. Älä pidä kiirettä, sillä se on testimme hitain malli. Mutta jos arvostat prosessia ja haluat tarkan kaadon, tämä hanhenkaulainen pieni vedenkeitin on hyvä paikka aloittaa. Wilfa vedenkeitin on myös edullinen vedenkeitin ja saatavilla alle 50 eurolla, kun taas Brewista Artisan Gooseneck maksaa kaksi kertaa enemmän.

DeLonghi Active line KBLA2000

Paras käyttäjäystävällinen tuote

DeLonghi Active line KBLA2000

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu ja tasapainoinen paino tekevät siitä helppokäyttöisen.
 • pros-icon.svg Tarkka kallistus
 • pros-icon.svg Helppo kannen avaaminen ja kansi aukeaa kokonaan ylöspäin.
 • pros-icon.svg Helppo kalkinpoisto
 • pros-icon.svg Hyvä kalkinestosuodatin, joka kerää pienetkin kalkkihiutaleet talteen
 • pros-icon.svg Tippumaton nokka
 • pros-icon.svg Suuri tilavuus (1,7 litraa)

Detaljeret gennemgang

DeLonghi Active line KBLA2000 -vedenkeittimessä on myös suuri kapasiteetti, ja se on käyttäjäystävällinen vedenkeitin, joka eroaa muista malleista tasapainoisella painollaan. Tämä tarkoittaa, että voit käsitellä sitä helposti yhdellä kädellä.

Suunnittelu ja käytettävyys

Tässä mallissa on klassinen ulkonäkö ja tuntuma, ja se on klassinen vedenkeitin, jossa on kuivakiehumissuoja, joka on myös muissa malleissa. Siinä ei ole lämpötilan valinta-asetuksia kuten muissa malleissa, vaan perusmalli. Valo on/off-painikkeessa osoittaa, että se on kytketty päälle, aivan kuten Philips Daily Collection HD9350:ssä. Kahvassa on painike, jonka avulla kansi on helppo avata, kun taas muissa malleissa kansi on irrotettava käsin. Esimerkiksi Siemens TW86103 -mallissa kansi avautuu 45 astetta, mikä voi vaikeuttaa veden kaatamista. Täyttyneenä DeLonghin vedenkeitin on mukava pitää kädessä ja hyvin tasapainossa, jolloin kaataminen on helppoa, kun taas esimerkiksi Wilfa WSPOK-1000B:tä on vaikeampi kaataa täytenä. Vesimittarin sijainti kahvan takana ei ole käytännöllinen, mutta se on yleinen suunnittelun piirre monissa muissa vedenkeitinmalleissa.

Yksi haittapuoli on se, että sormenjäljet voivat nopeasti näkyä ulkopuolella. Toisaalta se on helppo pyyhkiä pois liinalla. Tutkimukset osoittivat myös, että lakka pyrkii irtoamaan nopeasti.

Veden keittoaika

Kiehuvan veden tuottamisessa se pärjää hyvin muihin malleihin verrattuna. Se keittää 1 litran 2 minuutissa ja 3 sekunnissa. Tämä on nopea vedenkeitin, joka on 1 sekunnin hitaampi kuin testivoittaja, joka on testimme nopein vedenkeitin. Se keittää maksimitilavuutensa 4 minuutissa ja 7 sekunnissa. Sen vähimmäistilavuudeksi ilmoitetaan 500, mutta testit osoittivat, että sillä on mahdollista keittää jo 300 millilitraa, mikä vastaa mukia.

Tehokas suodatin

Se on varustettu irrotettavalla kalkkisuodattimella. Tutkimuksemme mukaan se on hyvä kalkkisuodatin, joka kerää pienimmätkin kalkkihiutaleet. Irrotettava kalkkisuodatin on helppo irrottaa ja huuhdella, mikä on hankalampaa muissa malleissa. Suuren aukon ansiosta vedenkeitin on helppo täyttää vedellä.

Arviomme

Tämä malli on hyvä niille, joilla on huono näkö tai joilla on vaikeuksia liikutella tavaroita. Se ei ole testimme eri vedenkeittimien joukossa kevyin malli, mutta koska se on hyvin tasapainossa, sitä on helppo käsitellä. Painon jakautuminen ja kannen avaaminen yhdellä painikkeella mahdollistavat käytön yhdellä kädellä. Tämä tekee siitä erityisen käyttäjäystävällisen ja helpon kaataa. Siinä on myös todella hyvä kalkkisuodatin – täydellinen, jos asut alueella, jossa vesi on erittäin kovaa. Tämän vedenkeittimen hinta-laatusuhde on erinomainen!

Brewista Artisan Gooseneck

Paras vedenkeitin kotibaristalle

Brewista Artisan Gooseneck

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tarkka kallistus ja erittäin kaareva nokka
 • pros-icon.svg Kevyt (600 g), testimme kevyin tuote.
 • pros-icon.svg Matala äänitaso (60 dB)
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen ja intuitiivinen näyttö
 • pros-icon.svg Säädettävä lämpötila (1 °C:n askelin)
 • pros-icon.svg Kätevä ajastin, jotta sinun ei tarvitse ottaa matkapuhelinta esiin.
 • pros-icon.svg Äänimerkkiääni painikkeita painettaessa voidaan poistaa käytöstä
 • pros-icon.svg Lämpimänäpitotoiminto (enintään 1 tunti)

Detaljeret gennemgang

Brewista Artisan Gooseneck on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Tämä  luksusmalli sopii erityisesti pour-over-teelle ja -kahville. Se on monipuolinen hanhenkaulan muotoinen hyvä vedenkeitin, jonka lämpötila-asetuksissa on peräti yhden asteen porrastus. Vedenkeitin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Vedenkeitin-vertailu osoitti sen kalleimmaksi vedenkeittimeksi, mutta siinä on enemmän ominaisuuksia kuin muissa malleissa sekä kehittynyt näyttö.

Suunnittelu ja käytettävyys

Brewista-vedenkeittimen vedenkeitin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja muovista. Se voi keittää vettä 100 °C asteen kiehumispisteeseen asti, ja siinä on myös lämpötilan säätö yhden asteen askelin, mikä on tarkempi kuin muissa testin vedenkeittimissä, joissa voidaan säätää 5 tai 10 asteen eroja. Siinä on myös lämpimänäpitotoiminto ja ajastin.

Kuten Wilfa WSPOK-1000B:ssä, tässä mallissa on hanhenkaula hallitun virtauksen aikaansaamiseksi. Tutkimuksessamme kuitenkin havaitsimme, että kahva ei mahdollista yhden käden kaatamista, jos haluat olla tarkka. Sinun on pidettävä kiinni vedenkeittimen yläosasta painon tasapainottamiseksi tarkempaa kaatamista varten. Suihkua on kuitenkin mahdollista muuttaa ohuesta voimakkaaksi milloin tahansa, mikä voi olla vaikeaa tämäntyyppisessä vedenkeittimessä pour-over-kahvin keittämiseen. Kaarevan kaulan ansiosta pääset hyvin lähelle esimerkiksi kahvipapuja, jolloin voit täysin hallita pour-over kahvin valmistusprosessia. Se eroaa kaikista muista testin vedenkeittimistä siinä, että se muistaa lämpötila-asetukset seuraavaa kertaa varten.

Tässä mallissa on säädettävä lämpötila, ja kuten muissakin malleissa, joissa on lämpötila-asetukset, asetukset poikkeavat todellisesta lämpötilasta. Esimerkiksi 60 °C asteen lämpötilaksi mitattiin 61 °C, 80 c asteen lämpötilaksi 81,3 °C ja 95 °C asteen lämpötilaksi 96,9 °C astetta. Brewista Artisan Gooseneck -mallissa ei ole johtokelausta, joka muissa testimme eri malleissa on. Kuten Wilfa WSPOK-1000B -mallissa, siinä ei ole suodatinta, mutta toisin kuin Wilfassa, siinä on käyttäjäystävällinen ohjauspaneeli. Sen lämpimänäpitotoiminto voidaan ajastaa enintään yhdeksi tunniksi, toisin kuin esimerkiksi Siemens TW86103 -mallissa, jonka lämpimänäpitotoiminto voidaan ohjelmoida enintään 30 minuutiksi.

Veden keittoaika

Vedenkeitin keittää 900 millilitraa vettä 5 minuutissa ja 20 sekunnissa ja kuluttaa 0,11 kilowattia. Minimitilavuus on 380 millilitraa, jonka se keittää 2 minuutissa ja 20 sekunnissa, eli 3 minuuttia nopeammin kuin 900 millilitraa. Minimitilavuudella kilowatin kulutus on 0,05. Muihin malleihin verrattuna tässä mallissa on pikakeittotoiminto, joka kestää tilavuudesta riippuen 3-4 minuuttia eli vesi kiehuu melko nopeasti. Vedenkeitin ei kuluta turhaa virtaa ja sammuu Bosch TWK7203:n tavoin välittömästi.

Arviomme

Brewista Artisan Gooseneck vedenkeitin on testimme kallein vedenkeitin, joka maksaa yli 100 euroa. Se tarjoaa kuitenkin erittäin tarkan ja hallitun kaadon. Se on käytännöllinen vedenkeitin niille henkilöille, jotka harrastavat kahvia ja teetä ja huolehtivat siksi yksityiskohdista, halutun lämpötilan valinnasta ja oikeasta kaadosta. Jos se olet sinä, se on hyvin käytetty raha!

Braun Multiquick 3 WK 300

Paras vedenkeitin muovista

Fordele
 • pros-icon.svg Helppolukuinen vesimittari, joka on näkyvissä kattilan molemmilla puolilla.
 • pros-icon.svg Hyvä tasapaino kaadettaessa
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu
 • pros-icon.svg Helppo täyttää vedellä

Detaljeret gennemgang

Jos etsit helppokäyttöistä ja edullista muovista vedenkeitintä, jossa on jalusta joka kääntyy 360 astetta, mutta jossa ei ole paljon ominaisuuksia, tämä malli on selkeä valinta. Siinä ei ole monimutkaisia asetuksia ja painikkeita. Se ei ole nopein, mutta vedenkeitin-vertailu osoittaa sen olevan hyvä yleismalli niille, jotka eivät välttämättä käytä sitä veden keittämiseen päivittäin.

Suunnittelu ja käytettävyys

Tämän vedenkeittimen tilavuus on 1,7 litraa. Minimitilavuus on suuri verrattuna moniin muihin malleihin, mikä on haitta, jos sitä halutaan käyttää pienille määrille. Toisaalta tämä vedenkeitin kytkeytyy pois päältä heti, kun vesi kiehuu, toisin kuin monet muut testin vedenkeittimet, jotka kytkeytyvät pois päältä vasta useiden sekuntien kuluttua.

Virtapainikkeessa olevan vihreän merkkivalon avulla voit nähdä, onko laite kytketty päälle. Kannen avaaminen tapahtuu kääntämällä painiketta taaksepäin, jolloin kansi aukeaa. Tämä avaamis- ja sulkemismekanismi eroaa muista malleista, joissa kansi joko irrotetaan käsin tai avataan painamalla painiketta. Russell Hobbs Luna 2321 -vedenkeittimen tapaan siinä on mittayksikkö vedenkeittimen molemmilla puolilla, mikä on eduksi vedenkeitintä täytettäessä.

Sen korkea äänitaso on 67 desibeliä, mikä on 13 desibeliä enemmän kuin testimme hiljaisimman vedenkeittimen. Tämä tekee siitä testimme toiseksi äänekkäimmän vedenkeittimen. Siinä on kuivakiehumissuoja kuten muissakin testin malleissa. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että vedenkeittimestä karkaa höyryä, kun se on käytössä. Kalkkisuodatin on tutkimustemme mukaan helppo irrottaa ja helppo puhdistaa.

Veden keittoaika

Se keittää veden keskimääräisessä ajassa. Se keittää 1 litran 3 minuutissa ja 49 sekunnissa, ja se kuluttaa 0,12 kilowattia. Minimitilavuus on 450 millilitraa, jonka se keittää 2 minuutissa ja 18 sekunnissa. Kulutus on 0,07 kilowattia, ja se sammuu välittömästi, mikä on plussaa.

Arviomme

Braun Multiquick 3 WK 300 on noin 100 kruunua kalliimpi kuin Philips Daily Collection HD9350, joka on toinen perusmallimme. Merkittävin ero Philips Daily Collection HD9350:een on se, että tämä malli on valmistettu muovista. Toisaalta tässä mallissa vedenpinnan taso on helpompi lukea! Tässä yksinkertaisessa mallissa sinun ei tarvitse huolehtia monimutkaisista asetuksista, ja se on edullisessa hintaluokassa. Täydellinen, jos et käytä vedenkeitintäsi joka päivä.

Wilfa WKR2000

Tyyliltään paras vedenkeitin

Fordele
 • pros-icon.svg Esteettinen ja moderni ulkoasu
 • pros-icon.svg Matala äänitaso (60 dB)
 • pros-icon.svg Kahva sopii mukavasti käteen
 • pros-icon.svg Suuri vastine rahalle

Detaljeret gennemgang

Wilfa WKR2000 on paras vedenkeitin niille, jotka haluavat tyylikkään vedenkeittimen, mutta halvemmalla kuin esimerkiksi Steltonin vedenkeitin. Tämä Wilfa vedenkeitin ob teholtaan 2 000 wattia, eli 1 000 wattia enemmän kuin Wilfa WSPOK-1000B:n. Wilfa vedenkeitin on valmistettu kauniissa väreissä, ja sen muotoilu on samanlainen kuin Steltonilla, mutta tanskalaisen muotoilun sijasta saat mukavaa norjalaista muotoilua, mutta suuremmalla kapasiteetilla.

Suunnittelu

Wilfa WKR2000:n tilavuus on 1,7 litraa, kun taas Steltonin tilavuus on 1,5 litraa. Tässä mallissa ei ole erityistä ergonomista kahvaa, mutta tuotteen testeissä todettiin, että tämän vedenkeittimen kahva sopii hyvin käteen. Sen virtapainikkeessa on selkeä merkkivalo, joka ilmaisee, onko se käytössä. Muiden testissä olleiden mallien tavoin myös tässä on piilotettu lämmitin ja tippumaton nokka.

Stelton EM77:n tavoin kansi on avattava manuaalisesti, mikä on haitta, koska sen ulkopuoli kuumenee. Perusteellinen tutkimuksemme paljasti myös, että vedellä on taipumus kerääntyä kanteen ja sitten tippua, kun kansi poistetaan. Toisin kuin Steltonin mallissa, tässä Wilfa WKR2000:ssa on vesimittari. Se on kuitenkin muiden mallien tapaan sijoitettu kahvan taakse, mikä vaikeuttaa sen lukemista. Muihin malleihin verrattuna tämän Wilfa vedenkeitin on hiljainen vedenkeitin – 60 desibeliä.

Veden keittoaika

Moniin muihin testattuihin malleihin verrattuna Wilfa vedenkeitin ei saavuta kiehumispistettä nopeasti.

Wilfa vedenkeitin keittää yhden litran 3 minuutissa ja 56 sekunnissa, kun taas 840 millilitran, joka on sen vähimmäistilavuus, keittämiseen kuluu 3 minuuttia ja 21 sekuntia. Tämä on suurin minimitilavuus verrattuna muihin testissämme olleisiin malleihin.

WIlfa vedenkeitin kuluttaa 0,12 ja 0,10 kilowattia. Esimerkiksi Siemensin malli keittää 235 millilitraa, ja sen kilowatin kulutus on 0,04.

Wilfa-mallissa suurimman ja pienimmän äänenvoimakkuuden välillä on vain muutaman sekunnin ero.

Arviomme

Wilfa vedenkeitin on kallis, jos sitä vertaa sen ominaisuuksiin. Wilfa vedenkeitin ei tee yhtä paljon kuin muut testin vedenkeittimet, mutta sen valmistuksessa on panostettu muotoiluun. Sitä voi verrata Stelton EM77 -malliin, mutta toisin kuin Steltonissa, tässä mallissa on sekä käytännöllinen vesimittari että hyvä tilavuus, joka on 1,7 litraa, kun Steltoniin mahtuu 1,5 litraa. Lisäksi Wilfa WKR2000 maksaa vähemmän. Jos siis etsit hyvännäköistä vedenkeitintä ja asetat etusijalle tyylikkään vedenkeittimen, jossa on moderni muotoilu, tämä vedenkeitin voi olla juuri sinulle sopiva.

Guide

Miten valita paras vedenkeitin

Monista kodeista ei löydy sähkökäyttöistä vedenkeitintä, ja vedenkeittimet kehittyvät jatkuvasti entistä tehokkaammiksi, virransäästöisemmiksi tai varustetuksi uusilla ominaisuuksilla, kuten lämmöntalteenotolla ja lämpö-asetuksilla.

Eri vedenkeittimien kiehumisnopeudessa on eroja. Ne eroavat toisistaan myös ominaisuuksiltaan, enimmäis- ja vähimmäiskapasiteetiltaan sekä käyttäjäystävällisyydeltään. Osto-oppaassamme tarkastelemme näitä parametreja sekä äänitasoa.

Veden keittoaika ja kapasiteetti

Tärkeimmät parametrit ovat kiehumisaika ja kapasiteetti. Testissämme enimmäiskapasiteetti vaihteli 1,7 litran ja 800 millilitran välillä. Jos käytät vedenkeitintä ensisijaisesti veden keittämiseen tee- ja kahvipannuja varten etkä kahvinkeittimenä, on järkevää valita suurempi malli. Jos kuitenkin vedenkeittimellä keität lähinnä yhden kupin kerrallaan, kannattaa etsiä mallia, jonka vähimmäistilavuus on pieni. Kuppia kahvia tai teetä varten tarvitset noin 250 millilitraa.

Sitten on myös eroja siinä, kuinka nopeasti ne kiehuvat. Testin voittaja on nopein vedenkeitin. Vedenkeittimellä keität 1 litran 2 minuutissa ja 30 vedenkeitinkunnissa. Wilfa WSPOK-1000B:n enimmäistilavuus on 800 millilitraa, ja tällä tilavuudella vedenkeitin saavuttaa kiehumispisteen 7 minuutissa ja 22 sekunnissa. Kiehumisaikojen välillä on siis suuri ero. Siksi kannattaa miettiä, kuinka paljon vettä vedenkeittimellä keität ja kuinka kauan olet valmis odottamaan veden kiehumista.

Säädettävä lämpötila

Jos vedenkeittimen lämpötilaa voi säätää, vedenkeitin sopii tyypillisesti teenjuojille, jotka juovat erityyppistä teetä. Tämä on fiksua, koska teeveden ei tarvitse saavuttaa 100 °C asteen kiehumispistettä, mikä on edullisempaa myös virrankulutuksen kannalta. Toiseksi monet teet ja kahvit vaativat tietyn lämpötilan parhaan maun saamiseksi. Huomaa, että lämpö-asetukset eivät aina ole tarkkoja, kuten näet myös testissämme. Siemens TW86103, Bosch TWK7203 ja Brewista Artisan Gooseneck ovat esimerkkejä malleista, joissa on mahdollisuus säätää lämpötilaa.

Helppokäyttöisyys

Käyttömukavuuden kannalta katsomme, onko vedenkeitintä helppo käsitellä. Paino voi vaikuttaa käyttökokemukseen. Kevyempi paino on myös helpompi käsitellä, mutta painon jakautuminen on vielä tärkeämpää. Esimerkiksi DeLonghi Active line KBLA2000 -vedenkeittimessä on myös hyvä painonjako, joten sen kaataminen yhdellä kädellä on helppoa.

Eri kattiloiden avautumisessa on myös eroja. Jotkut voidaan avata painamalla nappia, mikä on käyttäjäystävällisin tapa. Joissakin tuotteissa kansi on irrotettava käsin, mikä on haitta, koska vedenkeitin on täynnä kiehuvaa tai kuumaa vettä ja on vaarana, että poltat itsesi.

Kalkkisuodatin

Monissa vedenkeittimissä on irrotettava ja pestävä kalkkisuodatin, joka estää kalkkihiutaleiden joutumisen juomaan, sillä ne voivat muuttaa makua. Muutamissa malleissa ei ole kalkkisuodatinta, kuten Wilfa WSPOK-1000B:ssä ja Brewista Artisan Gooseneckissä.

Äänitaso – kuinka kova ääni saa olla?

Äänitaso riippuu mieltymyksistäsi. Joillekin melutasolla ei ole merkitystä, kun taas toiset arvostavat hiljaisia tuotteita. Testissämme melutaso vaihteli 54 desibelistä 74 desibeliin. Kannattaa tietää, että 50 desibeliä vastaa avokonttorin melua, kun taas 60 desibeliä vastaa normaalia kahden ihmisen välistä keskustelua. 74 desibeliä vastaa perinteisen pölynimurin äänenvoimakkuutta. Mieti siis, missä yhteyksissä käytät vedenkeitintäsi. Jos käytät sitä myöhään illalla tai kun sinulla on vieraita, hiljainen malli on suositeltavampi.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä vedenkeitin on testin paras vedenkeitin?

Testin paras vedenkeitin on Russell Hobbs Luna 2321. Paras vedenkeitin on paitsi nopein ja tehokkain malli myös suurikokoinen. Vedentaso on helppo lukea ja vedenkeitin on käyttäjäystävällinen. Vedenkeitin-vertailu totesi että tämä vedenkeitin on hyvä yleismalli.

Onko halvempaa lämmittää vettä vedenkeittimellä?

Veden lämmittäminen vedenkeittimessä on myös usein halvempaa kuin kattilassa keittotasolla. Jos käytössäsi on kuitenkin kaasu- tai induktiokeitin, joka kuumenee välittömästi, ja sinun on keitettävä pieni määrä vettä, veden keittäminen voi olla yhtä halpaa keittotasolla kuin vedenkeittimessä.

Kuinka kuumaa vesi on vedenkeittimessä?

Useimmat vedenkeittimet lämmittävät veden 100 °C asteeseen, mutta toiset voidaan asettaa lämmittämään vesi esimerkiksi vain 80 °C tai 90 °C asteeseen.

Mitä watt tarkoittaa?

Wattilla tarkoitetaan sitä, kuinka paljon energiaa vedenkeitin tarvitsee veden kiehumiseen ja kuinka nopeasti vesi kiehuu vedenkeittimessä.

Mikä vedenkeitin on hiljaisin?

Vedenkeitin-vertailu osoitti, että Russell Hobbs Retro Classic on hiljaisin 54 db äänitasolla.

Miten välttää kalkin muodostuminen vedenkeittimessä?

Vedenkeittimessä ei voi välttää kalkkia, ellet käytä kalkitonta vettä.

Kumpi on halvempi, vedenkeitin vai Quooker?

Quooker tai muu kiehuvan veden hana on usein pitkällä aikavälillä edullisempi, koska vedenkeittimessä keitetään usein enemmän vettä kuin tarvitaan.

Miksi vettä ei voi keittää kahdesti?

On myytti, että vettä ei voisi keittää kahdesti. Paras vedenkeitin voi oikein hyvin keittää saman veden kahdesti.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×