Paras vohvelirauta 2023 → Katso testin 9 parasta vohvelirautaa

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Wilfa tuplavohvelirauta WAD-518M
TESTVINDER

Wilfa tuplavohvelirauta WAD-518M

Tässä vohvelirauta-testissä olemme nimenneet tämän Wilfa tuplavohveliraudan testimme voittajaksi. Se ei ole ihme, sillä testin paras vohvelirauta  Wilfa WAD-518M toimii täydellisesti suunnitelmien mukaan ja valmistaa jopa kaksi vohvelia kerralla. Lisäksi Wilfa WAD 518M vohveliraudassa on…

Wilfa tuplavohvelirauta WAD-518M 1
TESTIN PARAS VOHVELIRAUTA

Wilfa tuplavohvelirauta WAD-518M

OBH Nordica Elite Single Waffle Maker 2
PARAS VOHVELIRAUTA EDULLISESSA KATEGORIASSA

OBH Nordica Elite Single Waffle Maker

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä artikkelissa voit lukea markkinoiden 10 parhaasta vohveliraudasta. Olemme tässä vohvelirautatestissä valinneet testin parhaaksi tuotteen Wilfa Double Waffle Iron WAD-518M, sillä se voittaa parametreissa toiminnallisuus, rakenne ja hinta. Kuitenkin myös muut listalla olevat tuotteet ovat selvästi investoinnin arvoisia, joten on hyvin mahdollista, että löydät tästä testistä itsellesi parhaan vohveliraudan. Juuri sinulle paras vohvelirauta täyttää omat tarpeesi ja toiveesi, joten jatka lukemista!

Jos olet juuttunut tuotteiden tarkastelun jälkeen, voit myös lukea lisää testin parhaan ja halvimman tuotteen välisestä erosta sekä saada opastusta siihen, miten löytää itsellesi paras vohvelirauta.

Wilfa tuplavohvelirauta WAD-518M

TESTIN PARAS VOHVELIRAUTA

Wilfa tuplavohvelirauta WAD-518M

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tupla-vohvelirauta, joka valmistaa kaksi vohvelia kerralla.
 • pros-icon.svg Kehitetty tarttumattomalla pinnoitteella, joten se on paljon helpompi puhdistaa.
 • pros-icon.svg Varustettu säädettävällä lämpömittarilla, joka ilmoittaa, milloin vohvelit ovat valmiita.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Tässä vohvelirauta-testissä olemme nimenneet tämän Wilfa tuplavohveliraudan testimme voittajaksi. Se ei ole ihme, sillä testin paras vohvelirauta  Wilfa WAD-518M toimii täydellisesti suunnitelmien mukaan ja valmistaa jopa kaksi vohvelia kerralla. Lisäksi Wilfa WAD 518M vohveliraudassa on tarttumaton pinnoite, jjoten laite on helppo puhdistaa..

Miksi sinun kannattaa valita Wilfa-tuplavohvelirauta WAD-518M

Etsitkö hieman romantiikkaa kotiisi? Mikset valmistaisi rakkaillesi sydämenmuotoiset vohvelit? Se onnistuu hetkessä tämän Wilfan tuplavohveliraudan avulla. vohvelirauta valmistaa kaksi sydämenmuotoista vohvelia kerrallaan, joten voit valmistaa vohveleita Wilfa vohveliraudalla nopeasti tarpeeksi rakkaallesi, ystävillesi tai perheellesi.

Vohveliraudan teho on 1400 wattia, ja se on kehitetty suhteellisen yksinkertaisella muotoilulla. Näin varmistetaan, että vohvelirauta ei herätä liikaa huomiota, vaikka se olisi esillä. Materiaali on myös valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä takaa tyylikkään ulkonäön – ja kestävyyden.

Sinun ei tarvitse edes huolehtia vohveliraudan puhdistamisesta, sillä laite on suunniteltu tarttumattomalla pinnoitteella. Sinun on siis helppo puhdistaa mahdolliset jäämät liinalla. Eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että vohvelit palavat kiinni rautaan. Tämä on ehdottomasti testimme paras vohvelirauta!

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 29 cm
 • Leveys: 42 cm
 • Paino: 3,9 kg
 • Väri: Väri: Teräs ja musta
 • Teho: 1400 wattia

OBH Nordica Elite Single Waffle Maker

PARAS VOHVELIRAUTA EDULLISESSA KATEGORIASSA

OBH Nordica Elite Single Waffle Maker

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Edullinen hinta, joten jokaisella on varaa koneeseen.
 • pros-icon.svg Suunniteltu tarttumattomalla pinnoitteella puhdistamisen helpottamiseksi
 • pros-icon.svg Mahdollisuus asettaa koneelle viisi eri lämpötila-asetusta

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Sijoittamalla tähän vohvelirautaan voit olla varma, että valintasi on oikein hyvä vohvelirauta, joka ei maksa paljoa. Tuotetta myydään budjettiystävälliseen hintaan, joten jokainen voi nauttia tästä vohveliraudasta. Lisäbonuksena se on suunniteltu tarttumattomalla pinnoitteella eli se on helppo puhdistaa, ja siinä voidaan asettaa viisi eri lämpötilaa. Teet maukkaita vohveleita helposti.

Miksi sinun pitäisi valita OBH Nordica Elite Single -vohvelirauta

Jos sinulla ei ole suurinta budjettia käytettävissäsi, on onni, että olemme ottaneet tähän vohvelirauta-testiin mukaan myös halvan tuotteen. Edullisen kategorian paras vohvelirauta tulee valmistajalta OBH Nordica, ja siihen on varaa melkeinpä riippumatta siitä, minkä hintaluokan sisällä sinun on pysyttävä. Sinun ei kuitenkaan kannata hermostua siitä, että tinkisit laadusta investoimalla tähän OBH Nordica Elite Single vohvelirautaan, sillä laite on silti kehitetty laadukkaasti ja laite valmistaa oikein maukkaat vohvelit.

Saat vohveliraudan, jolla voi valmistaa neljä herkullista sydämenmuotoista vohvelia kerrallaan (tai yhden suuren pyöreän vohvelin). Voit jopa paistaa vohvelit juuri niin täydelliseksi kuin itse pidät, sillä vohveliraudan voi asettaa vaihteleville lämpötasoille. Sisäänrakennetun termostaatin avulla voit päättää, millä OBH Nordica Elite Single vohveliraudan viidestä lämpötasosta haluat valmistaa vohvelit. Merkkivalo ilmoittaa aina, kun vohveli on valmis.

Tässä OBH Nordica Elite Single mallissa on myös tarttumaton pinnoite, joka helpottaa sekä ruoanlaittoa että puhdistusta. Kypsennyksestä tulee helpompaa, kun sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että osa taikinasta palaa. Ja kun puhutaan puhdistamisesta, voit helposti poistaa kaiken lian, sillä sitä ei ole vaikea puhdistaa pois.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 22,5 cm
 • Syvyys: 11,5 cm
 • Leveys: 28,5 cm
 • Paino: 2,25 kg
 • Väri: Musta ja teräs
 • Teho: 1000 wattia

Tefal Snack Collection -monitoimirauta

PARAS VOHVELIRAUTA MONILLA TOIMINNOILLA

Fordele
 • pros-icon.svg Monikäyttöinen vohvelirauta, jolla voi valmistaa useita reseptejä.
 • pros-icon.svg Mahdollisuus hankkia jopa 12 erilaista levyä, jotka ovat helposti vaihdettavissa laitteeseen keskenään
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa, sillä levyt ovat astianpesukoneen kestäviä

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Tämän Tefalin vohveliraudan avulla vain sinä tiedät rajat sille, mitä haluat tehdä. Sinulla on mahdollisuus ostaa useita eri levyjä, joten voit paistaa vohveleita, pannukakkuja, donitseja, bageleita jne. yhdellä laitteella. Tämä vohvelirauta toimii kuten tavallinen vohvelirauta tai esimerkiksi belgialainen vohvelirauta. Se valmistaa vohvelit kädenkäänteessä. Levyt ovat jopa astianpesukoneen kestäviä, joten puhdistaminen on helppoa.

Miksi sinun pitäisi valita Tefal Snack Collection -monitoimirauta

Jos haluat käyttää vastikään ostamaasi vohvelirautaan useampaan kuin yhteen tarkoitukseen, sinun kannattaa investoida tähän Tefal-monitoimirautaan. Tämän vohveliraudan etuna on, että se ei ole pelkkä vohvelirauta. Voit vaihtaa koneen sisällä olevat levyt, minkä ansiosta voit käyttää laitetta kaikkeen vohveleista bageleihin tai donitseihin. Olet siis ainoa, joka asettaa rajat sille, mitä kokata kotona.

Tämä ostos sisältää kaksi levysarjaa, mutta sinulla on runsaasti mahdollisuuksia ostaa lisää, sillä sarjassa on yhteensä kaksitoista erilaista levyä. Tästä paketista löydät vaihtoehdon kolmiomaisille paahtoleiville ja belgialaisille vohveleille. Mukana on jopa “reseptikirja”, josta löydät inspiraatiota tuleviin makuihin.

Lisäbonuksena tämän monikäyttöisen vohveliraudan lautaset on varustettu tarttumattomalla pinnoitteella. Joten sinun ei tarvitse kamppailla levyjen tai vohveliraudan puhdistamisesta. Itse asiassa levyt voidaan helposti puhdistaa astianpesukoneessa, jos et halua tiskata käsin.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 28 cm
 • Syvyys: 11,4 cm
 • Leveys: 22,5 cm
 • Paino: 4,3 kg
 • Väri: Teräs

Sage BWM620 The Smart Waffle™ -vohvelirauta

ENSILUOKKAINEN VALURAUTAINEN VOHVELIRAUTA

Fordele
 • pros-icon.svg Valurautalevyt, joten kaikki taikinan osat saavat yhtä paljon lämpöä.
 • pros-icon.svg Suunniteltu erityisellä tippa-alustalla, jotta taikina ei valu alas sivuille.
 • pros-icon.svg Neljä esiasetettua ohjelmaa, mutta lisäkypsennysaikaa on mahdollista lisätä.
 • pros-icon.svg Hyvät kuluttaja-arviot

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Jos todella haluat varmistaa, että saat joka kerta erinomaisesti kypsennetyt vohvelit, ja olet valmis maksamaan vohveliraudastasi hieman enemmän, sinun kannattaa valita laadukas malli, kuten tämä Sage-merkin malli. Tuotteessa on muun muassa valurautalevyt, tippalautanen, esiasetetut ohjelmat ja mahdollisuus helppoon puhdistukseen.

Miksi sinun kannattaa valita Sage BWM620 The Smart Waffle™ -vohvelirauta?

Kieltäydytkö tinkimästä keittiökoneistasi? Silloin sinun on syytä tutustua tarkemmin tähän Sagen vohvelirautaan, sillä se täyttää varmasti kaikki odotukset – ja enemmänkin. Yhteistyössä keittiömestari Heston Blumenthalin kanssa kehitetty tuotteen koko rakenne on suunniteltu varmistamaan, että saat koneesta kaiken irti riippumatta siitä, millaiset vohvelit haluat valmistaa.

Tämän vohveliraudan levyt on valmistettu valuraudasta, joka takaa lämmön hyvän jakautumisen. Voit siis olla varma, että vohvelin kaikki osat ovat rapeita ja herkullisia. Koneessa on neljä esiasetettua ohjelmaa: belgialaiset, klassiset, suklaa- ja kirnupiimävohvelit. Näiden ohjelmien avulla voit paistaa parhaat vohvelit – joka kerta. Ja jos haluat vohveleistasi hieman rapeampia, voit aina antaa niille hieman enemmän “A-Bit-More”-toiminnolla.

Tämä vohvelirauta on saanut loistavia arvosteluja. Tämä on tuote, johon sinun kannattaa ehdottomasti investoida, jos et suostu tekemään kompromisseja ja haluat saada maukkaimmat ja rapeimmat vohvelit.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 14 cm
 • Syvyys: 30 cm
 • Leveys: 29 cm
 • Paino: 6 kg
 • Väri: Ruostumaton teräs
 • Teho: 1000 wattia

Sage No-mess vohvelirauta

SAGE-VOHVELIRAUTA, JOSSA ON TIPPALAUTANEN

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu ihanteellisella tippa-alustalla koko reunan ympäri.
 • pros-icon.svg Kehitetty tarttumattomalla pinnoitteella, joten mikään ei tartu kiinni.
 • pros-icon.svg Mahdollisuus asettaa aika seitsemään eri asetukseen

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Vohveleiden valmistaminen voi olla ärsyttävää, jos taikinaa ei saada aivan oikeaan määrään, sillä ylimääräinen taikina voi valua vohveliraudan laidan yli. Onneksi voit välttää tämän, jos investoit tähän Sagen vohvelirautaan, sillä siinä on optimaalinen tippalautanen. Lisäksi siinä on tarttumaton pinnoite, joka helpottaa puhdistamista.

Miksi sinun kannattaa valita Sage No-mess-vohvelirauta?

Jos haluat päästä eroon kaikesta vohveleiden valmistukseen liittyvästä sotkusta? Sitten sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän Sage-merkin vohvelirautaan. Tässä versiossa on kehitetty erityinen tippa-alusta, joka ottaa ylimääräisen taikinan kiinni, jotta vohvelista ei tule liian suuri tai taikina ei tipu vohveliraudan sivulle. Tämä helpottaa oikean kokoisen vohvelin saamista.

Lisäksi voit myös helposti siivota keittämisen jälkeen, sillä koneessa on tarttumaton pinnoite, joka varmistaa, ettei taikina tartu kiinni. Tämä mahdollistaa myös vohvelin irrottamisen rikkomatta sitä. vohvelirauta voidaan myös asettaa seitsemälle eri tasolle kypsennysajan osalta. Näin ollen sinulla on mahdollisuus saada vohvelit kypsennettyä juuri sellaiseksi kuin haluat.

Sinun ei tarvitse vain uskoa meidän ja jälleenmyyjän sanaan, että tämä vohvelirauta on ihanteellinen. Gastromand.dk on myös testannut ja arvostellut tuotteen ja kehuu sitä.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 14,6 cm
 • Syvyys: 29,2 cm
 • Leveys: 24,1 cm
 • Väri: Ruostumaton teräs
 • Teho: 1000 wattia

Cloer Belgian vohvelirauta

LOISTAVA KAKSINKERTAINEN BELGIALAINEN VOHVELIRAUTA

Fordele
 • pros-icon.svg Kypsennä kaksi belgialaista vohvelia samanaikaisesti.
 • pros-icon.svg Varustettu tarttumattomalla pinnoitteella, joten mikään ei tartu kiinni
 • pros-icon.svg Myydään budjettiystävälliseen hintaan

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Belgialaiset vohvelit voivat todella laittaa kuorrutuksen hyvän aamiaisen/brunssin kakun päälle. Ja tämä hyvä vohvelirauta valmistajalta Cloer paistaa kaksi belgialaista vohvelia kerralla. Tuotteessa on myös tarttumaton pinnoite, joka helpottaa puhdistamista, ja tämä belgialainen vohvelirauta, jossa on myös merkkivalo, myydään hyvin budjettiystävälliseen hintaan.

Miksi sinun kannattaa valita Cloer Belgian vohvelirauta

Rakastatko belgialaisia vohveleita? Etkä malta odottaa seuraavaa, kun haluat tehdä belgialaisia vohveleita kotona? Jos näin on, tämä belgialaisille vohveleille tarkoitettu kaksinkertainen vohvelirauta on todennäköisesti oikein hyvä vohvelirauta ja paras investointi sinulle. Tuotteessa voi tehdä kaksi vohvelia kerrallaan, ja siinä on tietysti merkkivalo, joka kertoo, milloin belgialaiset vohvelit ovat valmiita. Voit kuitenkin aina antaa niille enemmän aikaa, jos pidät niistä erityisen rapeina.

Huomaat, että vohveleiden valmistaminen tässä laitteessa on erittäin helppoa, koska siinä on portaattomasti säädettävä lämpötila-asetus. Näin vohvelit voivat olla joko pehmeitä tai rapeita, riippuen omista mieltymyksistä. Tuotetta myydään myös budjettiystävälliseen hintaan, joten kaikilla on varaa herkullisiin belgialaisiin vohveleihin.

Koneessa on myös tarttumaton pinta, joka helpottaa puhdistusta ja ruoanlaittoa huomattavasti, sillä sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että taikina palaa rautaan. Samalla pinnoite takaa, että voit tehdä vähärasvaisempia vohveleita, sillä tuote irtoaa helpommin – vaikka vohveli sisältäisi vähemmän rasvaa.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 9 cm
 • Syvyys: 22 cm
 • Leveys: 24,5 cm
 • Paino: 2,3 kg
 • Väri: Musta ja hopea
 • Teho: 930 wattia

Steba WE 20 Volcano -vohvelirauta

VOHVELIRAUTA, JOKA ON SUORIUTUNUT TESTEISSÄ PARHAITEN

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu innovatiivisella suppilon täyttöaukolla
 • pros-icon.svg Tilaa säästävä malli, joka ei vie liikaa tilaa kaapissa
 • pros-icon.svg Varustettu tarttumattomalla pinnoitteella, joka helpottaa vohvelin ja lian poistamista

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Tämän Steba-merkin vohveliraudan kanssa et voi mennä pieleen, sillä se on äänestetty testeissä parhaaksi ja se on saanut hyviä arvosteluja muun muassa Pricerunnerilta. Tuote eroaa hieman muista, sillä siinä on innovatiivinen suppilon täyttöaukko, joten sinun ei tarvitse avata kantta kaataaksesi taikinan koneeseen.

Miksi sinun kannattaa valita Steba WE 20 Volcano -vohvelikeitin

Etsitkö erilaista vohvelikeitintä? Jos näin on, tämä Steban malli saattaa olla täydellinen valinta sinulle. Tuote on kehitetty innovatiivisella suppilon täyttöaukolla, joka varmistaa, ettei taikina valu yli. Itse asiassa sinun ei tarvitse edes avata vohvelirautaa taikinan kaatamiseksi. Ja mittakupin ansiosta taikinan mittaaminen on helppoa, joten käytät aina oikean määrän. Saat vohvelin helposti ulos käyttämällä eristettyä kahvaa, joka ei kuumene, vaikka laite olisi ollut käytössä pitkään.

Juuri tämän ainutlaatuisen muotoilun ansiosta ei ole ihme, että vohvelirauta on äänestetty testin parhaaksi ja se on saanut yleisesti ottaen hyviä arvosteluja. Lisäbonuksena tuotteessa on myös tarttumaton pinta, joten sekä ruoanvalmistus että puhdistus on helppoa, kun sinun ei tarvitse pelätä minkään palamista.

Tuote on myös tilaa säästävä, joten voit helposti investoida tähän vohvelirautaan, vaikka sinulla ei olisi paljon tilaa keittiössäsi. Ja alle 2 kg:n kevyt paino takaa, että sinulla ei ole mitään ongelmia kantaa sitä kaappiin ja sieltä pois. Tuotteessa on myös kaapelien säilytys, joten sinulla ei ole kaapeleita lojumassa ympäriinsä.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 15,5 cm
 • Syvyys: 27 cm
 • Leveys: 21 cm
 • Paino: 1,9 kg
 • Väri: Valkoinen tai musta
 • Teho: 700 wattia

Åviken Elegance tupla-vohvelirauta

EDULLINEN KAKSINKERTAINEN VOHVELIRAUTA

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus paistaa kaksi suurta tai kahdeksan pientä vohvelia per erä.
 • pros-icon.svg Edullinen hinta, joten useammalla on varaa tähän laadukkaaseen vohvelirautaan.
 • pros-icon.svg Suunniteltu tarttumattomalla pinnoitteella, joka estää vohveleita tarttumasta kiinni
 • pros-icon.svg Varustettu lämpöeristetyllä kahvalla

Detaljeret gennemgang

Tätä mieltä ovat tuoteasiantuntijamme

Tämä Åvikenin vohvelirauta on saanut paljon kiitosta kuluttajilta, joten voit olla varma, että se vastaa odotuksiasi. Tuote on tupla-vohvelirauta, joten voit paistaa nopeasti monta pientä vohvelia tai kaksi suurta vohvelia. Tuote ei silti ole hinnaltaan kallis, mikä mahdollistaa vohveliraudan ostamisen useimmilla budjeteilla.

Miksi sinun kannattaa valita Åviken Elegance -tuplavohvelirauta?

Etsitkö hyvää tuplavohvelikeitintä, jotta voit paistaa monta vohvelia kerralla? Ja haluatko tuotteen, joka ei maksa paljon? Silloin tämä Åviken-merkin hieno vohvelirauta on juuri sinulle sopiva. Saat tupla-vohveliraudan, jolla voi paistaa joko kaksi suurta vohvelia tai kahdeksan pientä vohvelia – ja vohveleiden paistaminen kestää vain 2 minuuttia. Lisäksi tuotetta myydään budjettiystävälliseen hintaan, joten useimmilla on varaa tähän koneeseen.

Tämä vohvelirauta on myös todella suosittu malli kuluttajien keskuudessa, jossa se on useimmissa paikoissa ylistetty taivaisiin ja saa korkeat “arvosanat”. Hyvät arvostelut eivät kuitenkaan johdu pelkästään vohveliraudan koosta, vaan myös sen rakenteesta. Se on esimerkiksi valmistettu ruostumattomasta teräksestä, jossa on tarttumaton pinta ja lämpöeristetty kahva.

Lisäksi koneessa on termostaattisäätö, joten voit ohjata vohveleidesi kypsymistä, jotta saat ne juuri sellaisiksi kuin haluat. Voit myös helposti säilyttää vohveliraudan viemättä liikaa tilaa, sillä sen litteän takaosan ansiosta voit säilyttää rautaa pystyssä.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 8 cm
 • Syvyys: 24,5 cm
 • Leveys: 32 cm
 •  Väri: Musta ja hopea
 • Teho: 1600 wattia

Guide

Näin löydät sinulle parhaan vohveliraudan

Oikean vohveliraudan löytäminen voi olla vaikeaa. Siksi tässä on muutamia asioita, joita kannattaa etsiä tai ottaa huomioon, kun olet etsimässä uutta vohvelikeitintä.

Harkitse, haluatko pystyä tekemään monta vohvelia kerralla vai vain yhden kerrallaan.

Mieti, onko sinulla mieltymyksiä vohvelin muodon suhteen (pyöreä, sydämen muotoinen vai kenties belgialainen vohveli?).

Tutustu erilaisiin arvosteluihin tuotteesta, jotta voit tehdä valintasi kuluttajien kokemusten perusteella – pettymys on epätodennäköisempi.

Valitse ensisijaisesti vohvelirauta, jossa on tarttumaton pinnoite, sillä se helpottaa sekä ruoanlaittoa että puhdistusta.

Jos pilaat vohvelisi usein kaatamalla liikaa taikinaa, kannattaa ehkä investoida vohvelirautaan, jossa on tippalautanen tai suppilon täyttöaukko.

Varmista, että valitsemasi malli on helposti säilytettävissä, jotta sen ei tarvitse olla koko ajan keittiön tiskillä.

Vertailemme premiumtuotteet ja halvemmat vohveliraudat tässä vohvelirauta-testissä. Tässä testissä olemme testanneet kymmentä vohvelirautaa, jotka ovat pärjänneet hyvin eri testeissä. Vohveliraudat eroavat toisistaan hinnaltaan ja rakenteeltaan, mutta onko halvan ja kalliin mallin välillä todella eroa? Keskustelemme tästä lyhyesti tässä osiossa.

Paras halpa vohvelirauta on OBH Elite Single Waffle Maker (tuote nro 2) ja paras premium-vohvelirauta on Sage BWM620 The Smart Waffle™ Waffle Maker (tuote nro 4). Näiden kahden vohveliraudan myyntihinta eroaa toisistaan yli 100 euron verran, mutta todellisuudessa niissä on joitakin samoja ominaisuuksia, esimerkiksi molemmissa on tarttumaton pinnoite. Sage-malli on kuitenkin melko paljon isompi, sillä se voi valmistaa kerralla kaksi neliönmuotoista vohvelia, kun taas OBH-mallissa voi valmistaa yhden suuren pyöreän vohvelin tai neljä pientä sydämenmuotoista vohvelia.

Todellinen ero näiden kahden vohveliraudan välillä, joka on todennäköisesti ratkaiseva tekijä hinnoittelussa, on kypsennysprosessissa. OBH-vohvelirauta on rakenteeltaan yksinkertainen, mutta siinä on sentään säädettävä termostaatti, jonka voi asettaa viidelle eri lämpötasolle. Tämä tarkoittaa, että voit saada vohvelit niin pehmeiksi tai rapeiksi kuin haluat.

Sagen vohveliraudassa ei ole erityisiä lämpöasetustasoja, mutta sen sijaan siinä on esiasennettuja ohjelmia eri valmisteita varten, joten voit asettaa vohveliraudan esimerkiksi belgialaisia, suklaavohveleita tai vastaavia vohveleita varten. Lisäksi voit aina löytää oikean rapeuden antamalla vohveleille hieman enemmän aikaa koneessa “A-Bit-More”-toiminnon avulla. Vohvelin kaikki osat saavat myös optimaalisen lämmön, sillä vohvelirauta on suunniteltu valurautalevyillä. Kaikki ylimääräinen taikina ohjataan erityiseen valuma-astiaan, joten vohvelista tulee aina oikean kokoinen ja muotoinen.

Vohvelit eivät välttämättä valmistu paremmin Sagen vohveliraudalla, mutta paistamisen laadussa ei ole mitään vikaa. Myös se, että voit käyttää esiasetettuja ohjelmia, auttaa. Joillekin tämä on ratkaiseva syy investoida hieman kalliimpaan malliin. Mutta jos sinulla ei ole suuria vaatimuksia koskien vohvelirautaa, voit valita OBH:n parhaan halvan vohveliraudan.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä vohvelirauta on testin paras?

Jos etsit parasta vohvelirautaa, voit investoida Wilfa Double Waffle Iron WAD-518M -vohvelirautaan. Olemme nimenneet Wilfa vohveliraudan testin parhaaksi, sillä se loistaa testiparametreissamme. Kuitenkin myös muut listalla olevat mallit ovat Wilfa Double Waffle Iron tapaan investoinnin arvoisia.

Pitäisikö minun valita vohvelirauta, jossa on tarttumaton pinnoite?

Useimmat vohveliraudat on nykyään kehitetty tarttumattomalla pinnoitteella, sillä vohveleiden paistaminen on yleensä helpompaa tällä pinnalla. Tämä estää taikinaa tarttumasta koneeseen. Tämä helpottaa pitämään vohvelirautaa puhtaana.

Minkä muotoinen vohveliraudan pitäisi olla?

Vohveliraudan muodolla ei ole oikeastaan merkitystä, jos sinulla ei ole mitään mieltymyksiä vohvelin muodon suhteen. On kuitenkin merkityksellistä etsiä sopivaa muotoa, jos esimerkiksi haluat tehdä vain belgialaisia tai sydämenmuotoisia vohveleita. Mieti mikä on sinulle mieluisin vohveli!

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×