Paras yleiskone – Katso testin 10 parasta yleiskonetta 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

KitchenAid Classic 5K45SSEWH

Amerikkalainen KitchenAid-yritys on tunnettu vertaansa vailla olevista korkealaatuisista yleiskoneista. Heidän klassikollaan saat monikäyttöisen ja tehokkaan tehoyleiskoneen, joka selviytyy kaikista tehtävistä leipätaikinasta, kakkuihin ja kermavaahtoihin. Sinulla on myös mahdollisuus lisätä erilaisia lisäosia, joten kaikki mitä tarvitset…

Bosch MUM9AX5S00 5
paras yleiskone, jossa on sisäänrakennettu vaaka

Bosch MUM9AX5S00

OBH Nordica First Deli 6800 9
paras pieni yleiskone

OBH Nordica First Deli 6800

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Olemme testanneet markkinoiden 10 parasta yleiskonetta. Olemme keränneet kaiken tiedon ja asiantuntemuksen, jota tarvitset valitaksesi itsellesi parhaan mallin. Tämä yleiskone-vertailu päivittyy jatkuvasti uusimmilla malleilla, joten testin avulla löytyy varmasti uusin ja paras yleiskone.

Tutkiessamme yleiskoneita olemme tarkastelleet kansainvälisiä asiantuntija- ja käyttäjätestejä ja arvioita saadaksemme mahdollisimman paljon tietoa eri yleiskoneista.

Sen lisäksi, että vertailemme testissämme valittuja malleja, arvioimme yleiskoneita muun muassa tehon, asetusvaihtoehtojen, kapasiteetin ja äänenvoimakkuuden perusteella, jotta voit löytää tarpeisiisi parhaiten sopivan mallin, halusitpa sitten valmistaa hapantaikinaa tai taikoa kakkuja.

Ostajan oppaassa yleiskone-vertailu käsittelee perusteellisesti edellä mainittuja parametreja ja tarkastelemme älykkäitä lisäominaisuuksia ja lisävarusteita. Teemme sinulle helpommaksi löytää itsellesi paras yleiskone.

KitchenAid Classic 5K45SSEWH

testin paras yleiskone

Fordele
 • pros-icon.svg 10 nopeusasetusta tarjoavat monipuolisuutta erilaisille taikinatyypeille.
 • pros-icon.svg Tehokas moottori käyttää suoraa voimansiirtoa parempaa tehoa varten
 • pros-icon.svg 3 lisävarustetta mukana (taikinakoukku, vispilä, litteä vispilä)
 • pros-icon.svg Moottorin turvatoiminto, joka pysäyttää moottorin jo se ylikuormittuu.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita KitchenAid Classic 5K45SSEWH yleiskone

Amerikkalainen KitchenAid-yritys on tunnettu vertaansa vailla olevista korkealaatuisista yleiskoneista. Heidän klassikollaan saat monikäyttöisen ja tehokkaan tehoyleiskoneen, joka selviytyy kaikista tehtävistä leipätaikinasta, kakkuihin ja kermavaahtoihin. Sinulla on myös mahdollisuus lisätä erilaisia lisäosia, joten kaikki mitä tarvitset keittiössäsi on tämä KitchenAid testin paras yleiskone!

Parempi suorituskyky vähemmillä wateilla

Kun katsot tämän mallin 275 watin tehoa, se ei kuulosta paljolta. Varsinkin kun sitä vertaa Kenwood Chef XL KVL4100S:ään tai Ankarsrum AKM 6230:een, joissa molemmissa on 1500 wattia.

Erona on se, että KitchenAidin moottori käyttää suoravetoa, joten se toimii menettämättä tehoaan.

Monissa muissa yleiskoneissa käytetään epäsuoraa voimansiirtoa, jolloin yleiskone menettää osan tehostaan ennen käynnistymistä. Siksi  tämä yleiskone tarvitsee vähemmän watteja.

Tutkimuksemme mukaan tämä malli on huono raskaammissa taikinoissa, joissa se ei ole vakaa työtasolla ja sillä on vaikeuksia vaivata taikinaa kulhon ympärillä.

Jos haluat ensisijaisesti käyttää yleiskonetta raskaampien taikinoiden valmistukseen, kannattaa tutustua premium-malliin, KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER:iin, jonka teho on 315 wattia ja kulhon kapasiteetti on suurempi.

Kakkutaikinaa, kermavaahtoa ja marenkia varten malli toimii hyvin.

Käytännöllinen ja käyttäjäystävällinen yleiskone

Mallissa on 10 nopeusasetusta, joten sitä voidaan käyttää moniin eri resepteihin. Eri osat on helppo vaihtaa painamalla osaa ylöspäin ja kääntämällä sitä, kunnes se irtoaa. Uusi vispilä kiinnitetään samalla tavalla.

Analyysissämme havaitsimme, että vispilän ja taikinakoukun pinnoite pyrkii halkeilemaan käytön myötä ja irtoamaan.

Laatu ja turvallisuus

Kulho on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä, toisin kuin Bosch MUMS2TW00:ssa, jossa kulho on valmistettu Tritan-muovista.

Itse moottori on 98 % metallia ja 2 % nailonia. Nailonosa toimii ylimääräisenä turvatoimenpiteenä, sillä se sulaa erityisen voimakkaissa ylikuormituksissa. Tällöin moottori pysähtyy, jotta yleiskone ei vaurioidu enempää. Kone itsessään painaa 12 kiloa ja on erittäin vankka metallia

Arvostelumme

KitchenAid Classic 5K45SSEWH yleiskone on todella klassinen keittiökone, eikä ole sattumaa, että se on testimme voittaja. Tässä saat vertaansa vailla olevan laatukoneen, joka sopii erinomaisesti kakkukeittiöön. Raskaampia leipätaikinoita ja suurempia annoksia varten suosittelemme sen sijaan premium-mallia.

Hinnaltaan malli on keskiluokkaa, ja uskomme, että saat paljon vastinetta rahoillesi. Voit myös ostaa lisäosia, joilla koneesta voi tehdä tehosekoittimen, lihamyllyn, pastanvalmistajan jne.

Bosch MUMS2TW00

paras edullinen yleiskone

Fordele
 • pros-icon.svg Osat voidaan pestä astianpesukoneessa
 • pros-icon.svg 700 wattia
 • pros-icon.svg Turbo/Pulssi-painike
 • pros-icon.svg Kulho kestävää tritan-muovia
 • pros-icon.svg Läpinäkyvä suojakansi, jossa on täyttöaukko
 • pros-icon.svg Edullinen yleiskone

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Bosch MUMS2TW00 yleiskone

Jos etsit helppokäyttöistä ja tehokasta yleiskonetta, joka selviytyy useimmista tehtävistä kuluttamatta omaisuutta, tämä edullinen yleiskone sopii sinulle.

Käytännöllinen ja käyttäjäystävällinen

Yleiskoneen teho on 700 wattia, joten se on erityisen tehokas ja soveltuu kaikenlaisten taikinoiden valmistukseen. Voit valita neljästä nopeustasosta, jotka asetat kääntämällä suurta nuppia. Se sijaitsee kätevästi oikealla puolella kulhon yläpuolella, joten siihen pääsee helposti käsiksi koneen ollessa käytössä. Kulhon mukana tulee käytännöllinen, läpinäkyvä muovikansi. Kannessa on pieni reikä, joten voit lisätä aineksia pysäyttämättä konetta tai irrottamatta kantta. Kulho on valmistettu Tritan-muovista, jonka särkymiskestävyys on parempi kuin muunlaisten muovien ja lasin.

Bosch yleiskoneen mukana saat erilaisia lisäosia kuten leivontasetin, joka koostuu pallovispilästä, karkeasta vispilästä ja taikinakoukusta, jotka soveltuvat kaikenlaiseen leivontaan. Toisin kuin testivoittaja KitchenAid Classic 5K45SSEWH, kaikki tämän Bosch yleiskoneen irtonaiset osat ja kulho voidaan pestä astianpesukoneessa.

Vaivauskuvio jäljittelee käsin vaivaamista.

Bosch yleiskoneen 3D PlanetaryMixing -tekniikka, eli planetaarinen sekoitusliike,  jäljittelee luonnollista vaivaamista, aivan kuin tekisit sen käsin, venyttämällä, nostamalla ja taittelemalla taikinaa, kunnes se saavuttaa oikean koostumuksen. Esimerkiksi vatkain pyörii yhteen suuntaan, kun taas itse vatkain pyörii omalla akselillaan vastakkaiseen suuntaan. Tämän pitäisi antaa parempi sekoitustulos ja lisätä tehokkuutta.

Tutkimuksissamme havaitsimme, että Bosch yleiskoneen vatkain ei kierrä kulhoa kokonaan ja jättää osan taikinasta sekoittumatta. Lisäksi koneella oli vaikeuksia erittäin raskaiden taikinoiden kanssa, jolloin se ei kumijaloista huolimatta pysynyt pöydällä vaivaamisen aikana.

Turvallisuus ja kätevä säilytys

Tämän mallin liittimissä on ylimääräinen turvatoimenpide, joka on suojus, joka estää nesteiden tai muiden roskien pääsyn sisään. Lisäksi tämän Bosch yleiskoneen elektroninen lukitus estää konetta käynnistymästä itsestään ennen kuin kaikki osat ovat paikoillaan.

Hyvä malli, jossa on myös käytännöllinen johtosäilytys. Tämä helpottaa säilytystä huomattavasti, toisin kuin tässä testissä olleissa Kitchenaid-malleissa.

Luokituksemme

Jos haluat helppokäyttöisen ja edullisen yleiskoneen, jossa on tehokas teho, tämä Bosch yleiskone on oikea yleiskone sinulle. Kuten testivoittajamme, se ei sovellu raskaille leipätaikinoille, mutta hiiva- ja keksitaikinoihin se sopii hyvin.

Tämä Bosch yleiskone ei ole yhtä kestävä kuin muut testin mallit. Siksi tämä on mielestämme kone niille, jotka eivät leivo kovin usein, mutta haluavat hyvän mutta edullisen yleiskoneen käden ulottuville, kun leivontahalu herää.

KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER

paras yleiskone premium-kategoriassa

Fordele
 • pros-icon.svg Pyörimisnopeus jopa 265 RPM
 • pros-icon.svg 315 wattia
 • pros-icon.svg Suuri 4,8 litran kulho
 • pros-icon.svg 3D PlanetaryMixing -tekniikka ainesosien parempaa sekoittumista varten

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER yleiskone

0,26 hevosvoiman ja 220 kierroksen kierrosnopeuden ansiosta tämä KitchenAid Heavy Duty -yleiskone on yleiskoneiden luksusluokkaa. Kymmenellä nopeusasetuksella se tekee kaiken vaivaamisesta, sekoittamisesta, sekoittamisesta tai soseuttamisesta vain 315 watin teholla.

Tehokas yleiskone

KitchenAid Heavy Duty -yleiskone on vankka malli, jossa on tehokas 315 watin moottori. Testivoittajan tavoin moottorissa on suoravetoinen voimansiirto, joten se pystyy käsittelemään suurempia kuormia muutamalla watilla. Voit valita 10 nopeusasetuksen välillä, mikä antaa sinulle paljon vapautta ja joustavuutta.

Sen pyörimisnopeus on vähintään 220 kierrosta minuutissa (RPM), ja maksimiteholla se voi saavuttaa 265 RPM. Vertailun vuoksi mainittakoon, että KitchenAid Classic 5K45SSEWH -mallin maksimipyörimisnopeus on 220 RPM.

Siinä on myös 3D PlanetaryMixing -tekniikka (planetaarinen sekoitusliike), jossa pyörivä varsi liikkuu yhteen suuntaan ja vispilä vastakkaiseen suuntaan. Sekoitusmenetelmä tarjoaa paremman sekoitustuloksen ja suuremman tehokkuuden. Valitettavasti analyysimme paljasti, että vispilä ja taikinakoukku eivät pääse kulhon pohjalle, joten sinun on pysäytettävä kone ja kaapittava pohja varmistaaksesi, että ainekset ovat sekoittuneet. Lisäksi kävi ilmi, että vaikka kone on riittävän tehokas vaivaamaan raskaita taikinoita, se ei muiden testissä olleiden mallien tavoin seiso tukevasti keittiön työtasolla.

Käytännölliset lisävarusteet

Kulhon tilavuus on suuri, 4,8 litraa, johon mahtuu 0,5 litraa enemmän kuin testivoittaja KitchenAid Classic 5K45SSEWH.

Yleiskoneen mukana tulee erilaisia lisäosia, viisi erilaista lisävarustetta. Yleiskoneen mukana tulee 8-kaarinen vatkain, litteä vatkain, taikinakoukku, roiskumisen estävä muovisuoja ja tiivistämätön muovikansi.

Kuten muissakin Kitchenaid-malleissa, lisävarusteilla on taipumus halkeilla ja irtoilla. Siksi ne eivät ole astianpesukoneen kestäviä.

Luokituksemme

Tästä saat yleiskoneen, joka on tarpeeksi tehokas käsittelemään leipätaikinaa. Jos siis rakastat leivän leipomista, tämä on juuri sinulle sopiva kone. Hinnaltaan tämä malli maksaa lähes kaksi kertaa niin paljon kuin testivoittaja, mutta tämä on tehokkaampi kone, jossa on suurempi kapasiteetti.

Jos leivot pääasiassa kakkuja ja kevyempiä leipiä, voit helposti “tyytyä” edullisempaan Classic -laitteeseen. Mutta jos hinta ei ole este ja haluat tehokkaamman koneen, joka pystyy käsittelemään enemmän, tämä on hyvä valinta. Tämän hintaluokan koneelle se, että lisälaitteet eivät ylety kulhon pohjalle ja saa kaikkea. Jos sinua ei kuitenkaan haittaa sekoittaa taikinaa hieman ennen kuin laitat sen koneeseen, se ei ole ongelma.

KitchenAid Artisan 5KSM125EOB

paras perinteinen yleiskone

Fordele
 • pros-icon.svg Kahvallinen leivinastia
 • pros-icon.svg Mukana roiskekansi
 • pros-icon.svg Yksi kytkentäliitos helpottaa lisävarusteiden vaihtoa

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita KitchenAid Artisan 5KSM125EOB yleiskone

KitchenAid Artisan yleiskone on hyvin samankaltainen kuin testivoittajamme, klassinen malli. Erityisesti ulkonäöltään KitchenAid Artisan yleiskone on samankaltainen kuin testin paras yleiskone..

Tämä Artisan yleiskone sijoittuu Classic- ja HeavyDuty-mallien väliin tehojen osalta, sillä jälkimmäisessä on 300 wattia. Lisäksi KitchenAid Artisan yleiskoneen tilavuus on 4,8 litraa kuten Heavy Duty -mallissa, kun Classicin tilavuus on 4,3 litraa.

Testeissä KitchenAid Artisan yleiskone ja Classic suoriutuvat lähes yhtä hyvin. KitchenAid Artisan yleiskone pystyy pitämään enemmän taikinaa, mutta varsinaisessa vaivaamisessa KitchenAid Artisan ja Classic ovat yhtä hyviä. Molempien on työskenneltävä matalalla ja keskinopeudella pidempiä aikoja parhaiden tulosten aikaansaamiseksi.

Kakkutaikinaa ja kermavaahtoa vatkatessa KitchenAid Artisan -malli on nopeampi tehon ansiosta, mutta lopputulos oli lähes sama.

Tämän KitchenAid Artisan mallin melutaso on testimme korkein, ja se on 79,2 dB huippunopeudella, kun se klassisessa mallissa on 77,3 dB.

Älykäs ominaisuus, joka mielestämme puuttuu klassisesta mallista, on astian kahva. Kahvan ansiosta KitchenAid Artisan yleiskoneen kulhoa on helppo ja kätevä käsitellä ja tyhjentää nestemäiset taikinatyypit ja seokset.

KitchenAid Artisan yleiskoneen mukana on ruostumatonta terästä olevat sekoituskulho, vispilä, litteä vatkain, roiskesuoja ja taikinakoukku. Kuten kahdessa muussakin mallissa, sinulla on mahdollisuus ostaa KitchenAid Artisan yleiskoneeseen 15 erilaista lisävarustetta. Tämä tekee KitchenAid Artisan yleiskoneesta monitoimisen yleiskoneen, jolla voi tehdä kaikkea lihan ja vihannesten pilkkomisesta hedelmien mehustamiseen ja tietysti leipätaikinan vaivaamiseen. Pastasarjan avulla voit myös valmistaa omaa pastaa.

Luokituksemme

Sinun kannattaa valita tämä KitchenAid Artisan yleiskone, jos haluat klassisen mallin, jossa on hyvä kapasiteetti ja teho. Jos olet tämän ja klassisen mallin välillä, niitä ei juuri erota toisistaan. Hinnaltaan KitchenAid Artisan on hieman kalliimpi kapasiteetin ja tehon vuoksi, ja se on myös äänekkäämpi. KitchenAid Artisan yleikonetta on kuitenkin saatavilla monissa eri väreissä, testivoittajaa on saatavilla mustana ja valkoisena.

Varsinaisen vaivaamisen ja vatkaamisen osalta ne toimivat yhtä hyvin, vaikka KitchenAid Artisan -malli onkin hieman nopeampi.

Bosch MUM9AX5S00

paras yleiskone, jossa on sisäänrakennettu vaaka

Bosch MUM9AX5S00

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu vaaka helpottaa ainesosien lisäämistä.
 • pros-icon.svg Sekoituskulhon kansi mukana
 • pros-icon.svg Suuri 5,5 litran sekoitusastia
 • pros-icon.svg 7 nopeustasoa

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Bosch MUM9AX5S00 yleiskone

Jos haussa on paras yleiskone, jolla voi vaivata, sekoittaa ja punnita, tämä Boschin yleiskone on ihanteellinen valinta. yleiskoneen pohjassa on sisäänrakennettu vaaka, joten sinun ei tarvitse punnita aineksia erikseen etukäteen. Punnitset ne vain suoraan kulhoon ja laitat sen liikkeelle. Tutkimuksessamme huomasimme, että vaikka vaaka on näppärä, se pystyy punnitsemaan vain 5 gramman tarkkuudella, joten se ei ole kovin tarkka.

Sisältää vispilän kerman vatkaamiseen ja taikinakoukun kakkuja ja leipää varten. Suosikkiominaisuutemme on lisäbonuksena kätevä taikinakaavin, joka liitetään koneeseen. Näin saat kaiken taikinan pois kulhosta, eikä mitään mene hukkaan.

yleiskone seisoo pöydällä tukevammin kuin KitchenAid-mallit, jopa raskaammilla taikinoilla. Yksi haittapuoli on se, että testien mukaan taikina pyrkii kiertymään taikinakoukun ympärille ja pyörivään varteen.

Ruostumatonta terästä olevan sekoitusastian koko on 5,5 litraa, joten siinä on runsaasti tilaa suuremmille annoksille. Siihen mahtuu esimerkiksi 0,7 litraa enemmän kuin KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER -malliin. Voit myös valita seitsemästä nopeusasetuksesta, mikä antaa joustavuutta erilaisiin resepteihin.

Luokituksemme

Tästä saat vankan ja kestävän yleiskoneen, jossa on suuri kapasiteetti. Kone on tehokas yleiskone ja se pystyy käsittelemään raskaita taikinoita suurina annoksina. Joten jos sinulla on suuri talous, tämä on selvä valinta. Hinnaltaan se on testivoittajamme tavoin keskiluokkaa, mutta tässä saat suuremman kapasiteetin ja enemmän lisäosia, jotka sisältyvät hintaan. Muotoilu ei ole mielestämme yhtä hyvä kuin Kitchenaidilla, mutta tämä on makuasia.

Kenwood Chef XL KVL4100S

paras yleiskone, jossa on säädettävä koukun korkeus

Fordele
 • pros-icon.svg Portaaton nopeuden säätö
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää lisälaitteen korkeutta tarkempaa sekoittamista / vispilöintiä varten.
 • pros-icon.svg Suuri 6,7 litran sekoitusastia – testimme toiseksi suurin astia
 • pros-icon.svg Alhainen melutaso – testattu 69,8 dB:n tasolla.
 • pros-icon.svg K-vatkain

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Kenwood Chef XL KVL4100S yleiskone

Kenwood Chef XL KVL4100S on ihanteellinen yleiskone keittiön jokapäiväisiin haasteisiin! Consumer Council Think testasi sen vuonna 2018, jolloin se äänestettiin testin parhaaksi. Tässä Kenwood Chef XL KVL4100S -mixerissä, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu sekoituskulho, on 6,7 litran tilavuus suurempia annoksia varten. Siihen mahtuu 1,2 litraa enemmän kuin esimerkiksi Bosch MUM9AX5S00 yleiskoneeseen. Kenwood Chef XL KVL4100S -mixer käyttää tehokasta 3D PlanetaryMixing -tekniikkaa (planetaarinen sekoitusliike), kuten useimmat muutkin testimme mallit.

Kenwood Chef XL-laitteessa on K-vatkain, vispilä ja taikinakoukku, joten voit valmistaa erilaisia taikinoita ja kakkuja. Saat myös kätevän suojuksen, joka estää ainesosia lentämästä ulos kulhosta, kun Kenwood Chef on käynnissä.

Tämä on erittäin tehokas yleiskone, siinä on 1 200 watin moottori, ja se on myös yksi testin hiljaisimmista malleista.

Verrattuna esimerkiksi KitchenAid Artisan 5KSM125EOB:hen, joka saavuttaa testeissä 79,2 dB:n äänenvoimakkuuden, tämä kone saavuttaa vain 69,8 dB:n äänenvoimakkuuden.

Voit säätää kiinnityksen korkeutta itse löysäämällä ruuvia jakoavaimella ja säätämällä sitten kahvaa. Toisin kuin KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER, Kenwood Chefillä ei ole vaikeuksia päästä kulhon pohjalle ja saada kaikki ainekset sisään.

Luokituksemme

Etsitkö suurikapasiteettista yleiskonetta, joka pystyy käsittelemään raskaita leipätaikinoita? Sitten sinun kannattaa tutustua tähän Kenwoodin koneeseen. Tämä on erittäin edullinen yleiskone, ja mielestämme saat paljon vastinetta rahoillesi tällä mallilla. Se on sekä todella tehokas yleiskone että hiljainen yleiskone ja siinä on erittäin suuri kapasiteetti. Se käyttää myös 3D PlanetaryMixing -tekniikkaa (planetaarinen sekoitusliike), joka on usein varattu kalliimpiin malleihin.

Smeg SMF02

paras yleiskone retromuotoilulla

Fordele
 • pros-icon.svg Lisää turvaominaisuuksia
 • pros-icon.svg Vakaa vaivauksen aikana
 • pros-icon.svg Moottoria suojaava pehmeä käynnistys
 • pros-icon.svg Suuri muotoilu

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Smeg SMF02

Ikoninen Smeg-merkki tunnetaan maailmanlaajuisesti kauniista retromuotoilustaan. Smeg SMF02 on sekä kaunis että vakaa yleiskone. Siinä on pallovispilä, litteä vatkain ja taikinakoukku. Jos et ole vain italialaisen tuotemerkin, vaan myös italialaisen ruoan ystävä, voit ostaa pastasarjan kotitekoista pastaa varten!

 

Suuren ruostumattomasta teräksestä valmistetun kulhon tilavuus on 4,8 litraa, mikä vastaa noin 1,8 kiloa taikinaa tai 1,2 kiloa jauhoja. Se on valmistettu kestävästä ruostumattomasta teräksestä, ja itse rakenne on painevalettua alumiinia.

Tehokkaan 800 watin suoravetomoottorin ansiosta, kuten Kitchenaid-malleissa, se pystyy käsittelemään useimmat taikinatyypit helposti. Testeissämme huomasimme, että koneella on vaikeuksia sekoittaa hyvin ohuita taikinoita, kuten pannukakkutaikinaa, jossa se ei saa pohjaa.

Toisaalta 10 nopeusasetusta tarjoavat suurta monipuolisuutta eri reseptejä varten. Lisäksi kone erottuu kilpailijoista pehmeällä käynnistyksellä vaihetta valittaessa. Tämän jälkeen nopeus kasvaa vähitellen, mikä on hellävaraista moottorille.

yleiskone on varustettu turvatoiminnoilla, joten se kytkeytyy automaattisesti pois päältä, jos sekoituspää jää auki. yleiskonepäässä on myös turvapainike, joka lukitsee pään, kun sitä nostetaan.

Liukumattomat jalat on kiinnitetty yleiskoneen alle, mikä takaa hyvän vakauden käytön aikana, ja testeissämme kävi myös ilmi, että kone ei tanssinut pöydällä vaivaamisen aikana, toisin kuin monet muut mallit.

Luokituksemme

Smeg SMF02 on sinua varten, jos etsit yleiskonetta, jossa on upea muotoilu. Se on tarkoitettu niille, jotka tykkäävät taikinoida leipätaikinaa mieluummin kuin kakkutaikinaa, jossa se ei ole yhtä tehokas.

Hinnaltaan malli on samanlainen kuin testivoittaja ja sijoittuu laadukkaan yleiskoneen hintaluokan alapäähän. Samalla on mahdollisuus hankkia lisäosia, joilla siitä voi tehdä monikäyttöisen yleiskoneen.

Sage The Bakery Boss

Paras sisäänrakennetulla valolla varustettuna

Fordele
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu valo kulhon yläpuolella
 • pros-icon.svg Ajastintoiminto
 • pros-icon.svg Kaksoiskaapimistoiminto litteässä vatkaimessa
 • pros-icon.svg Mukana 2 erikokoista kulhoa (3.8 + 4.7L).
 • pros-icon.svg Nopea testauksessa
 • pros-icon.svg Hyvä sekä keksi- että leipätaikinaan.
 • pros-icon.svg Säätää nopeuden automaattisesti taikinatyypin mukaan.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Sage The Bakery Boss -leipomoyhtiö

Julkkiskokki Heston Blumenthalin johtama tuotemerkki Sage tunnetaan korkealaatuisista keittiötarvikkeista.

The Bakery Boss ei ole poikkeus. Muotoilu muistuttaa Kitchenaidia, mutta Sage on lisännyt useita hienoja ominaisuuksia, jotka helpottavat elämääsi.

Sagen mukaan litteissä vatkaimissa oleva kaksipuolinen kumikaavin nopeuttaa sekoitusaikaa jopa 60 %. Käytännön testit osoittivat myös, että yleiskone oli muita yleiskoneita nopeampi munanvalkuaisen ja kakkutaikinan vatkaamisessa. Alle kahdessa minuutissa se vatkasi 5 munanvalkuaista marengiksi. KitchenAid-mallien tapaan myös siinä käytetään planetaarista sekoitustekniikkaa.

Se on testimme ainoa malli, jossa on ajastintoiminto, jossa voit asettaa ajan, jonka jälkeen kone sammuu.

Se on myös ainoa tehoyleiskone, jossa on kulhon yläpuolella sisäänrakennettu valo, joten näet selvästi, onko kaikki ainekset sekoitettu. Suosikkiominaisuutemme on, että se tunnistaa sekoitettavan taikinan tyypin ja säätää tehon sen mukaan.

Luokituksemme

Sage The Bakery Boss on yleiskone, joka tuo iloa useimpiin koteihin. Tämä on edullinen, mutta samalla käyttäjäystävällinen ja todella tehokas yleiskone.

Toisin kuin useimmat muut testissämme olleet parhaat yleiskoneet, tämä voi käsitellä sekä keksitaikinaa että raskaampaa leipätaikinaa. Siksi se on sinua varten, jos haluat monipuolisen ja joustavan yleiskoneen, jossa on upea muotoilu, hintaan, johon useimmilla on varaa.

OBH Nordica First Deli 6800

paras pieni yleiskone

OBH Nordica First Deli 6800

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pitkä johdon pituus
 • pros-icon.svg Ei vie paljon tilaa
 • pros-icon.svg Hyvä pienemmille annoksille
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa – kaikki irtonaiset osat ovat astianpesukoneen kestäviä.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita OBH Nordica First Deli 6800

Tämä OBH Nordican pieni taikinan yleiskone sopii täydellisesti pienelle perheelle tai kotitaloudelle. Sen ruostumattomasta teräksestä valmistetun sekoituskulhon tilavuus on 4 litraa, mikä on testimme toiseksi pienin, vain Bosch MUMS2TW00 ylittää sen 3,8 litralla.

Kokemuksemme mukaan yleiskone sopii erinomaisesti niille, jotka leipovat satunnaisesti.

Kulhoa on usein kaapittava taikinasta, jotta kaikki sekoittuu. Lisäksi lisälaitteet ovat muovia, eivätkä ne siksi ole yhtä vankkoja kuin muissa malleissa, joissa on metallisia lisälaitteita.

Malli voi toimia täydellä nopeudella enintään 6 minuuttia, minkä jälkeen se tarvitsee 15 minuutin tauon. Siksi se ei ole kone niille, jotka rakastavat leipoa hapantaikinaleipää ja muita raskaita taikinoita. Tutkimuksemme osoitti myös, että liukumattomista jaloista huolimatta se ei ole vakaa työtasolla, kun vaivataan taikinaa, kuten leipätaikinaa.

Kompaktin rakenteensa ansiosta se ei vie paljon tilaa keittiön tiskipöydällä, mutta sen 5,2 kilon keveyden ansiosta se on myös helppo säilyttää ja ottaa esiin tarvittaessa. Tämänkin painon ylittää vain Bosch MUMS2TW00.

Voit valita 6 nopeusasetusta varmistaaksesi, että saat aina oikean koostumuksen ja parhaat sekoitustulokset. Mukana on taikinakoukku ja vispilä, ja olet erityisen tyytyväinen siihen, että kaikki irralliset osat ovat astianpesukoneen kestäviä. Mukaan lukien ruostumattomasta teräksestä valmistettu kulho.

Luokituksemme

Jos etsit edullisempaan hintaluokkaan kuuluvaa yleiskonetta satunnaiseen leipomiseen, OBH Nordica First Deli 6800 on hyvä valinta sinulle.

Kone ei kestä raskaita taikinoita eikä se seiso vakaasti keittiön tiskipöydällä. Jos kuitenkin tarvitset vain yleiskoneen, joka pystyy käsittelemään pallotaikinaa ja syntymäpäiväkakkua, tämä malli täyttää tehtävänsä.

Ankarsrum Assistent AKM 6230

paras taikinan yleiskone

Fordele
 • pros-icon.svg 2 erikokoista kulhoa
 • pros-icon.svg Irrotettava kaapeli helppoa säilytystä varten
 • pros-icon.svg Mukana 6 lisävarustetta (suurin määrä testissämme)
 • pros-icon.svg Kiinteä kaavin kulhossa
 • pros-icon.svg Erityisen hyvä raskaille leipätaikinoille ja kermavaahdolle tehokkaan moottorin ansiosta.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Ankarsrum Assistent AKM 6230?

Tämä Ankarsrum Assistent -malli ei ole vain tehokas yleiskone, vaan monitoimiyleiskone, jossa on todella tehokas moottori ja kaksi eri kulhoa! Toinen ruostumattomasta teräksestä valmistettu kulho on 7 l, joka on testimme suurin, kun taas toinen kulho on pienempi ja sen tilavuus on 3,5 l.

Saat runsaasti lisäosia; taikinakoukku, taikinarulla, taikinakaavin ja taikinaveitsi sekä ilmapallo ja keksivispilä. Saat myös kätevän muovikannen, jotta ainekset eivät pääse valumaan kulhosta sekoittaessasi. yleiskoneessa on seitsemän nopeusasetusta, joten voit löytää tarpeisiisi sopivan nopeuden.

Tämän mallin erottaa muista testimme malleista se, että itse kulho pyörii pikemminkin kuin kääntyvä varsi. Lisäksi siihen on kiinnitetty kaapiva kaapinosa, joka estää aineksia tarttumasta kulhon reunoihin.

Testeissä malli osoittautui erittäin nopeaksi. Se esimerkiksi vatkasi kermavaahtoa vain 35 sekunnissa ja vaivasi helposti taikinaa hapantaikinaleipää varten.

Tutkimuksemme osoitti myös, että pyörivään kulhoon tottuminen vie aikaa, mikä tarkoittaa myös sitä, että ainekset on lisättävä eri tavalla kuin muissa yleiskoneissa.

Se voidaan määrittää kahdella eri tavalla. Voit jättää sen tavalliseksi sekoittimeksi, kun taas lisävarusteiden, kuten pastapaketin, avulla voit asettaa sen kyljelleen painamaan pastataikinaa!

Aivan kuten KitchenAid-malleissa, voit ostaa monia lisäosia muun muassa pastan, jauhelihan, leivän ja makkaroiden valmistukseen. Jos ostat jäätelökoneen, voit valmistaa virkistävää jäätelöä vain 30 minuutissa! Mukana on reseptikirja, jonka avulla pääset nopeasti alkuun. Yleiskonetta on saatavana jopa 13 eri värissä.

Luokituksemme

Ankarsrum Assistent on suosittu keittiökone syystä. Se on monipuolinen ja pärjää testeissä erinomaisesti.

Se on keskihintainen, ja kun lisävarusteita on mahdollista ostaa, saat monta yleiskonetta yhdessä. Se vaatii hieman totuttelua, mutta jos voit elää sen kanssa, Ankarsrumin kanssa saat varmasti paljon vastinetta rahoillesi. Se on ihanteellinen, jos etsit tehokasta ja joustavaa huippuluokan keittiökonetta.

Guide

Miten valita paras yleiskone

Hyvä yleiskone on välttämätön nykyaikaisessa keittiössä. Varsinkin jos rakastat leivän ja kakkujen leipomista paras yleiskone on oiva apu.

Useimmilla keittiökoneilla voi vaivata leipä- ja kakkutaikinaa sekä vatkata kermaa ja kananmunia. Markkinoiden suosion ja kilpailun kasvaessa uusia ominaisuuksia ja malleja lisätään kuitenkin jatkuvasti. Tähän lisätään parametrit, kuten teho, kapasiteetti ja asetusmahdollisuudet.

Ostajan oppaassa tarkastelemme näitä parametreja perusteellisesti ja korostamme niiden merkitystä yleiskoneen valinnassa, jotta paras yleiskone saisi ansaitsemansa huomion.

4 asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen yleiskoneen ostamista

Mitä sinun on siis tarkalleen ottaen otettava huomioon kun etsinnässä on paras yleiskone? Meillä on vastaus tässä:

 1. Mihin tarvitset sitä? Pitäisikö sen käsitellä raskasta leipätaikinaa vai pehmeää keksitaikinaa?
 2. Kapasiteetti – kuinka monta annosta sinun on valmistettava kerrallaan?
 3. Kuinka voimakas sen pitäisi olla?
 4. Mitä ominaisuuksia juuri sinun paras yleiskone sisältää?

Tarpeet – Mitä yleiskoneen pitäisi tehdä?

Monet luulevat, että sekoittimella voi vain vaivata taikinaa ja vatkata munia. Itse asiassa paras yleiskone voi sopia monenlaisiin eri tehtäviin, riippuen siitä, minkä mallin valitset. Jos valitset esimerkiksi Kenwood XL Chef -mallin, voit vaivata suurempia taikina-annoksia. Tämä tekee siitä sopivan isompaan talouteen tai jos käytät yleiskonetta pääasiassa vieraita viihdyttäessäsi.

Jos haluat yleiskoneen, joka voi korvata osan muista keittiökoneistasi, kannattaa ehdottomasti valita monitoimiyleiskone. Kenwood Chef, eri KitchenAid-mallit ja Ankarsrum Assistent -keittiökone ovat kaikki monikäyttöisiä.

Joissakin on useita lisävarusteita, kun taas toiset tyytyvät perusasioihin. Voit kuitenkin ostaa lisävarusteita jälkikäteen. Poikkeuksena on Ankarsrum-yleiskone, jonka mukana tulee paljon lisävarusteita, kun ostat sen.

Kapasiteetti – kuinka suuria annoksia paras yleiskone valmistaa?

Vaikka eri yleiskoneet ovat usein samankaltaisia rakenteeltaan ja muodoltaan, niiden koot voivat vaihdella melko paljon. Siksi on hyvä miettiä, käytätkö sitä pieniin vai suuriin määriin.

Jos valmistat useimmiten suuria annoksia, kannattaa investoida isomman tilavuuden omaavaan malliin, kuten Kenwood Chef XL KVL4100S, jonka tilavuus on 6,7 l.

Voit myös valita mallin, jossa on kaksi erikokoista kulhoa. Esimerkiksi Ankarsrum AKM 6230 -malliin on saatavana kaksi erikokoista kulhoa, joista toiseen mahtuu 7 l ja toiseen 3,5 litraa, mikä antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja.

Jos paras yleiskone on sinun nkökulmasta pieni ja kompakti ja sinulla on tapana tehdä pienempiä eriä ja sinun tarvitsee vaivata suuri erä vain kerran tai kaksi kertaa vuodessa, voit helposti hankkia pienemmän mallin ja tehdä erän vain kaksi kertaa.

Jos paras yleiskone sinulle on iso ja käytät sitä kuitenkin pääasiassa suurempien annosten valmistukseen, on parempi investoida heti aluksi suuremman kapasiteetin omaavaan sekoittimeen. Pitkällä aikavälillä olisi turhauttavaa joutua valmistamaan yksi annos kahdesti, koska kulho ei ole tarpeeksi suuri.

Tässä yhteydessä on myös tärkeää muistaa, että yleiskoneita tarkasteltaessa on yleensä otettava huomioon kaksi kapasiteettia.

Useimmiten kapasiteetti ilmoitetaan litroina ja myös kilogrammoina. Tilavuutta ei aina ilmoiteta kilogrammoina, mutta se ilmoitetaan aina litroina. On kuitenkin tärkeää, ettet sekoita näitä kahta.

Esimerkiksi Bosch MUMS2TW00 -malli. Sen tilavuus on 3,8 litraa, mikä vastaa 2,4 kiloa jauhoja. Katso vertailutaulukostamme eri mallien tilavuudet.

Teho – Kuinka tehokas paras yleiskone on?

Eri mallit eroavat usein myös moottoriteholtaan.

Moottorin teho mitataan aina watteina. Tarvitsemasi watin määrä riippuu taas siitä, mihin tarvitset moottoria. Enemmän watteja ei aina tarkoita parempaa konetta.

KitchenAidin malleissa on suoravetomoottorit, mikä tarkoittaa, että ne eivät menetä wattia ennen kuin pyörivä varsi kytkeytyy päälle. Siksi ne tarvitsevat vähemmän wattia kuin koneet, joissa on epäsuora voimansiirto ja jotka menettävät osan tehostaan.

On hyvä idea tutustua kuhunkin malliin ja sen mahdollisuuksiin. Esimerkiksi KitchenAid leiskone on paras yleiskone pehmeämpiin taikinatyyppeihin, kun taas Ankarsrum- ja Sage-malli voi olla paras yleiskone, joka soveltuu sekä pehmeisiin että raskaisiin taikinatyyppeihin.

Melutaso – Kuinka kovaa se voi olla?

Yleiskoneen melu on väistämätön, valitsitpa minkä mallin tahansa. Voit kuitenkin helposti löytää yleiskoneen, jonka melutaso on alhaisempi kuin muiden markkinoilla olevien mallien.

Melutaso on yleensä, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, ilmoitettu koneen teknisissä tiedoissa.

Kaikenlaisten koneiden äänitaso mitataan aina desibeleinä (dB). Matala desibeli vastaa matalampaa ääntä ja siten vähemmän melua.

Melutasosta puhuminen voi tuntua hieman abstraktilta, joten olemme tehneet pienen yleiskatsauksen auttaaksemme sinua. Se antaa sinulle hyvän käsityksen siitä, mitä eri luvut vastaavat todellisessa maailmassa.

 • 35-40 dB = hiljainen jääkaappi
 • 50 dB = puhe ja melu avokonttorissa
 • 60 dB = normaali keskustelu
 • 65 dB = keskimääräinen liesituuletin
 • 74 dB = perinteinen pölynimuri
 • 80 dB = hiustenkuivaaja
 • 98 dB = pora
 • 110 dB = diskomusiikki

Kaikki nämä luvut ovat luonnollisesti suuntaa-antavia. Esimerkiksi tavallisen pölynimurin keskimääräinen desibeli on 74 desibeliä, mutta tämä riippuu tietenkin myös mallista ja merkistä.

Vertailutaulukossamme olemme tehneet parhaamme ilmoittaaksemme sekoittimien desibelitason.

Äänitaso perustuu keskimääräiseen nopeuteen, jos yleiskoneessa on useita nopeusasetuksia. Koska mitä enemmän nopeusasetuksia, sitä enemmän äänitasoja on. Joissakin malleissa on esimerkiksi turbo/pulssitoiminto, joka on hieman muita kovempi.

KitchenAid Artisan 5KSM125EOB:n äänitaso on testimme korkein, 79,2 dB. Tämä vastaa lähes keskimääräisen hiustenkuivaajan ääntä. Kenwood Chef XL KVL4100S:n äänitaso on 69,8 dB ja sillä on testin alhaisin äänitaso.

Ominaisuudet – mitä ominaisuuksia tarvitset?

Kun puhumme ominaisuuksista, emme tarkoita tietyn yleiskoneen mukana saatavia lisävarusteita. Sen sijaan puhumme ominaisuuksista, joita voit odottaa löytyvän eri malleista.

Joitakin yleisimpiä ominaisuuksia ovat nopeusportaat, turbo/pulssitoiminto ja näyttö.

Nopeusaskel

Voi kuulostaa triviaalilta mainita nopeusaskeleet, mutta jopa tässä suhteessa koneiden välillä voi olla eroja. Joissakin on niin sanottu portaaton nopeusasetus. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että nopeutta nostetaan kääntämällä tai painamalla nuppia ilman, että nopeus on luokiteltu nopeuksiin 1, 2, 3 ja niin edelleen.

Joissakin malleissa on tietty määrä nopeusportaita, jotka voit asettaa tarpeidesi mukaan. Nopeuksien määrä voi kuitenkin myös vaihdella. Testivoittajassamme KitchenAid Classic 5K45SSEWH:ssa on 10 nopeusasetusta, kun taas Bosch MUMS2TW00:ssa on 4.

Se, kuinka monta nopeusasetusta tarvitset, riippuu ensinnäkin siitä, mihin haluat käyttää yleiskonetta, mutta myös henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Jos vatkaat lähinnä kermavaahtoa kermavaahtoon, et ehkä tarvitse niin monta eri nopeutta valittavaksi.

Jos kuitenkin käytät yleiskonetta moniin eri asioihin keittiössä, esimerkiksi jos valitset monitoimiversion, nopeustasojen suurempi määrä on eduksi. Näin saat pitkällä aikavälillä enemmän vaihtoehtoja.

Turbo/pulssitoiminto

Joissakin yleiskoneissa on turbo/pulssitoiminto, kuten Kenwood Chefissä. Turbo-osan avulla voit lisätä nopeutta lyhyemmäksi ajaksi.

Pulse-toiminto on toinen erittäin kätevä ominaisuus, jonka avulla voit asettaa yleiskoneen toimimaan lyhyinä ja voimakkaina “purskeina”. Tätä käytetään esimerkiksi kovempien ainesosien sekoittamiseen, joita voi olla hieman vaikea saada läpi. Pulssi-toiminto antaa sinulle täyden hallinnan keston suhteen, jotta moottori ei pääse palamaan loppuun tai ylikuormittumaan.

Sage Bakery Bossissa ei ole turbo/pulssitoimintoa, mutta se säätää nopeutta ja tehoa taikinatyypin mukaan.

Ajastin

Ajastintoiminnolla voit asettaa koneen vaivaamaan tietyn määrän minuutteja ilman, että sinun tarvitsee tarkkailla aikaa. Kone tekee tämän itsestään. Sage Bakery Boss on testimme ainoa malli, jossa on ajastintoiminto.

Älykäs moottorinhallinta

Tietenkin turvallisuuden on oltava huippuluokkaa! Siksi monissa yleiskoneissa on myös älykäs moottorinohjaus. Tämä on turvatoimenpide, jolla varmistetaan, ettei kone kärsi ylikuormituksesta tai ylikuumenemisesta. Esimerkiksi KitchenAidin malleissa on tämä turvatoiminto, kun taas Smegin mallissa on pehmeä käynnistys jokaisella nopeustasolla moottorin suojaamiseksi.

3D PlanetaryMixing -tekniikka

3D PlanetaryMixing -tekniikka on eräänlainen älykäs pyörivä vaivaustekniikka. Monet testissämme olevista koneista on varustettu tällä erikoistekniikalla entistä parempien tulosten saavuttamiseksi. Sekä Kenwood Chef-, Bosch- että KitchenAid-mallit on varustettu tällä 3D PlanetaryMixing -tekniikalla.

Tekniikka varmistaa, että vispilä tai taikinakoukku pyörii yhteen suuntaan, kun taas itse koukku pyörii vastakkaiseen suuntaan omalla akselillaan. Tämä antaa paremman ja tasaisemman sekoitustuloksen ja lisää samalla tehokkuutta.

Vakiovarusteet

Kaikkien yleiskoneiden mukana toimitetaan lisävarusteita. yleiskoneen vakiovarusteisiin kuuluvat yleensä taikinakoukku taikinan vaivaamiseen, pallovispilä – joka tunnetaan myös elliptisenä vispilänä – ja litteä vatkain.

Taikinakoukku

Taikinakoukkua käytetään erityyppisten taikinoiden vaivaamiseen. Se voi olla kevyttä pallotaikinaa tai hieman raskaampaa hiivataikinaa.

Ilmapallovispilä

Pallovispilää taas käytetään kevyempien ainesosien, kuten munanvalkuaisen vatkaamiseen marengiksi tai kerman vatkaamiseen kermavaahdoksi. Se vatkaa siten, että seokseen vatkataan ilmaa.

Litteä vispilä

K-lasta on kestävämpi ja siinä on vähemmän ilmareikiä. Siksi se sopii sekoituksiin, jotka sisältävät usein voita ja sokeria ja jotka aloitetaan usein voilla ja sokerilla ja joihin lisätään vähitellen lisää ainesosia. Pallovispilä lisäisi liikaa ilmaa, ja kakku saattaisi halkeilla.

Käytä litteää vatkainta hieman raskaampiin seoksiin, kuten muffinsseihin tai kekseihin. Voit käyttää litteää vatkainta myös liha- tai kalahakkeelle.

Sekoituskulho

Sekoituskulho voi olla ruostumatonta terästä, lasia tai muovia. Testissämme kaikissa muissa paitsi yhdessä mallissa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kulho. Sekä Sage The Bakery Boss -mallissa että Ankarsrum-mallissa on 2 ruostumattomasta teräksestä valmistettua kulhoa.

On kätevää, että sinulla on kaksi kulhoa, jotta voit esimerkiksi vatkata munanvalkuaiset toisessa ja keltuaiset erikseen toisessa ennen ainesten sekoittamista. Samalla erikokoiset kulhot lisäävät joustavuutta.

Valinnaiset lisävarusteet

Vakiovarusteiden lisäksi voit hankkia keittiökoneita myös lisävarusteilla. Eri tuotemerkeillä on erilaisia lisävarusteita. Ja vaihtoehtoja ja lisävarusteita on runsaasti.

Itse asiassa, jos ostat mallin, jossa on paljon lisälaitteita, voit melkein korvata useimmat yleiskoneet.

Kitchenaid ja Ankarsrum ovat esimerkkejä koneista, joissa on laaja valikoima varusteita.

Sekoittajan paino

Jos haluat, että yleiskoneesi erottuu eduksesi, ei haittaa, vaikka se olisi hieman raskas. Ja monet mallit on valmistettu vankalla rakenteella, joten on hyvin mahdollista, että se on painava. KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER on 13,83 kg:n painollaan testimme painavin malli.

Jos haluat laittaa sen kaappiin tai yleensä siirtää sitä paljon, kevyempi malli on luultavasti parempi vaihtoehto. Bosch MUMS2TW00 on testimme kevyin malli, joka painaa 4 kiloa.

FAQ

Mikä yleiskone on testin paras?

Testin paras yleiskone on KitchenAid Classic 5K45SSEWH. Se on monipuolinen ja todella tehokas yleiskone. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun kulhon tilavuus on 4,3 litraa. Suoravetomoottori takaa tasaisen liikkeen ja hyvät tulokset. Siinä on myös kymmenen nopeusasetusta.

Voiko sekoittimella jauhaa lihaa?

Periaatteessa sekoittimella ei voi pilkkoa lihaa. Monissa tapauksissa on kuitenkin mahdollista ostaa lihamylly ruokaprosessoriin, jotta se voi tehdä työn puolestasi. Onko sinulle tärkeää, että prosessorissasi on lihamylly ja että se on monikäyttöinen? Tarkista silloin aina saatavilla olevat lisävarusteet.

Mikä on hyvä yleiskone?

Hyvä yleiskone on sellainen, joka täyttää tarpeesi. Jos leivot usein ja usein raskaampia taikinatyyppejä, parhaat yleiskoneet ovat vankkoja ja tehokkaita koneita. Jos leivot vain erityistilaisuuksiin ja käytät sitä pääasiassa kakkutaikinan sekoittamiseen ja kermavaahdon vatkaamiseen, pienempi yleiskone riittää.

Kuinka monta wattia yleiskoneen pitäisi olla?

Se riippuu tarpeistasi ja koneen rakenteesta. Suoralla moottorivaihteistolla varustetut yleiskoneet, kuten KitchenAid-mallit, pystyvät tekemään enemmän vähemmällä teholla kuin koneet, joissa on epäsuora voimansiirto. Jos leivot usein ja käytät raskaita taikinatyyppejä, sinun kannattaa investoida koneeseen, jossa on todella tehokas moottori.

Mitä eroa on tehosekoittimella ja tehosekoittimella?

Parhaat yleiskoneet ovat moniköäyttöisiä. Yleiskonetta käytetään taikinan vaivaamiseen, kermavaahdon, munanvalkuaisen ja kakkutaikinan vatkaamiseen. Jotkin erilaisista yleiskoneista voidaan muuntaa monikäyttöisemmiksi yleiskoneiksi. Voit esimerkiksi ostaa monia lisäosia, kuten lihamyllyn, tehoyleiskoneen, pastakoneen, mehustimen jne.

Kuinka kauan yleiskone voi toimia?

Se riippuu eri yleiskoneista. Jos se toimii täydellä nopeudella, 10-12 minuuttia on pisin aika moottorin säästämiseksi. OBH Nordica -mallissa suositellaan lopettamista 6 minuutin kuluttua, joten muista lukea yleiskoneesi ohjeet. Parhaat yleiskoneet, jossa on todella tehokas moottori, pystyy usein vaivaamaan taikinan nopeammin.

Mitä voit käyttää yleiskoneen sijasta?

Voit käyttää sauvasekoitinta tai vatkata käsin. Sauvasekoitin ei pysty käsittelemään yhtä suuria taikinamääriä eikä kovia tai raskaita taikinoita. Käsin vaivaaminen tai vatkaaminen on parempi, vaikka se kestääkin kauemmin.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×