Opdateret marraskuu 2023

Paras pastakone – testasimme 6 parasta pastakonetta

Pastakonetestissä testasimme 6 parasta pastakonetta, jotka ovat tällä hetkellä markkinoilla. Olemme valinneet 6 parasta pastakonetta huolellisesti laajan asiantuntijatestien ja käyttäjäarvostelujen perusteella, ja saat puolueettoman arviomme sekä rehellisen mielipiteemme tuotteista.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Vertailemme testissä eri pastakoneiden ominaisuuksia ja toimintoja, mutta annamme niille myös kokonais- ja yksilöllisen arvosanan, joka perustuu keskeisiin kriteereihin, kuten helppokäyttöisyyteen, toimintoihin, puhdistukseen ja säätöön. Kaikki kriteerit ovat mielestämme tärkeimpiä herkullisen kotitekoisen pastan valmistuksessa.

Osto-oppaassa käsittelemme perusteellisesti tärkeimmät kriteerit sekä eri tyypit ja niiden merkityksen parhaan pastakoneen valinnassa.

Marcato Atlas 180

Testin paras pastakone

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Ominaisuudet ja toiminnot
  4
 • Säätö
  5
 • Helppokäyttöinen
  5
 • Puhdistettavuus
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää levyjen paksuutta 10 eri vaiheessa (testin suurin)
 • pros-icon.svg Valinnainen moottorivaihtoehto, jos haluat sähkökäyttöisen pastakoneen
 • pros-icon.svg Voit valmistaa 3 erilaista pastaa: pastalevyjä, fettuccinea ja tagliolinia.
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei voi valmistaa pienempiä pastatyyppejä, kuten pennejä.
 • cons-icon.svg Vaikea puhdistaa

Detaljeret gennemgang

Tämä Marcaton pastakone on uusi ja parannettu versio Marcato Atlas 150 -pastakoneesta, ja se on hieman leveämpi. Marcato Atlas 180 on myös kromattu ja valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Voit jopa säätää Marcato Atlas pastakoneen tekemien levyjen kokoa 10 eri portaassa.

Miksi sinun pitäisi valita Marcato Atlas pastakone

Marcato on yritys, joka on 1930-luvulta lähtien valmistanut lähes yksinomaan pastakoneita – ja yritys on tietenkin italialainen.

Marcato Atlas 150 ja Marcato Atlas  180 ovat heidän klassisia manuaalisia pastakoneitaan, joilla voit valmistaa 3 erilaista tuorepastaa: pastalevyjä, fettuccinea ja tagliolinia. Vertailun vuoksi Philips HR2345 pastakoneen avulla voit valmistaa 4 erilaista pastaa.

Pasta-arkkeja voidaan käyttää useisiin eri tarkoituksiin, kuten kotitekoisiin ravioleihin täytteillä tai lasagneen. Tietenkin sinulla on myös mahdollisuus säätää pasta-arkkien paksuutta, sillä siinä on yhteensä 10 säätömahdollisuutta. Paksuus voi vaihdella 0,5 mm:stä 4,8 mm:iin. Nämä 10 paksuutta ovat testeissä suurimmat.

Kokemuksemme mukaan Marcato Atlas 180 on vakaa keittiötasolla älykkäiden kumijalkojen ansiosta. Puhdistuskokemus on kuitenkin vähemmän hyvä. Pastakoneen pieniin koloihin on vaikea päästä, joten suosittelemme, että muistat käyttää runsaasti durumjauhoja kun kaulitset pastataikinaa, jotta tahmea taikina ei tartu koneeseen. Jauhojäämät voi helposti harjata pois mukana tulevalla harjalla käytön jälkeen. Huomaa, että pastakone ei ole astianpesukoneen kestävä.

Yksi ominaisuus, josta olemme erityisen innoissamme, on mahdollisuus ostaa sähkömoottori Marcato Atlas pastakoneeseen, jos kyllästyt käsikäyttöiseen kahvaan.

Luokituksemme

Marcato Atlas 180 on klassinen käsikäyttöinen pastakone ja se on pastakone jota on helppo käyttää. Marcato Atlas pastakoneen toiminnot ovat yksinkertaisia, samoin mekaniikka. Kokemuksemme mukaan Marcato Atlas pastakone tekee mitä tekee ja sillä on helppo valmistaa herkullista pastaa. Suosittelemme Marcato Atlas 180 pastakonetta kaikille, jotka haluavat tehdä kotitekoista pastaa. Marcato Atlas pastakoneen hinta on keskitasoa ja saat klassisen hyvän pastakoneen mukavalla muotoilulla.

Tyyppi: Käsikäyttöinen Paksuus: 10 Pastatyypit: 3 Koneen paino: 4 kg

Funktion pastakone

paras halpa pastakone

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  3
 • Ominaisuudet ja toiminnot
  4
 • Säätö
  5
 • Helppokäyttöinen
  5
 • Puhdistettavuus
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Monikäyttöinen pastakone, jota voidaan käyttää myös piirakoiden tai muiden taikinalevyjen valmistukseen.
 • pros-icon.svg Tutkimustemme mukaan erittäin käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen 
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei sovellu astianpesukoneeseen
 • cons-icon.svg Vaikea puhdistaa

Detaljeret gennemgang

Funktion on tanskalainen tuotemerkki, joka valmistaa kohtuuhintaisia ja laadukkaita tuotteita jokapäiväiseen käyttöön. Heidän edullinen pastakone on valmistettu massiivisesta teräksestä, ja se muistuttaa klassista italialaista muotoilua.

Miksi sinun pitäisi valita Funktion pastakone

Tämä pastakone on tarkoitettu niille, jotka haluavat kokeilla kotitekoisen tuorepastan valmistusta, mutta joilla ei ole suurta budjettia. Se on testimme halvin pastakone, ja Marco Atlaksen pastakoneen tavoin sillä voi valmistaa kolmea erilaista tuorepastaa: levyjä, fettuccinea ja tagliatellea. Paksuutta on myös mahdollista säätää 10 askeleella.

Funktion on miettinyt pastakoneen käyttömahdollisuuksia laajemmin ja suosittelee, että pastakonetta voidaan käyttää myös esimerkiksi piirakkataikinan ja fondantin kaulimiseen.

Tutkimuksemme mukaan pastakone on erittäin käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen. On kuitenkin syytä muistaa, että kone on kiinnitettävä työtasoon, jotta se seisoo tukevasti. Paksuutta voi säätää, mutta on tärkeää, että työtaso ulottuu muutaman senttimetrin yli reunan, jotta kiinnittämiselle jää tilaa.

Pastakone ei ole astianpesukoneessa pestävä, ja se on useimpien käsikäyttöisten pastakoneiden tapaan vaikea puhdistaa. Jos kuitenkin muistat käyttää riittävästi jauhoja ja antaa taikinan kuivua, tämän ei pitäisi olla ongelma.

Luokituksemme

Tässä on hyvä mutta edullinen pastakone. Funktion-pastakone on hyvä tapa aloittelijoille kokeilla kotitekoisen tuorepastan valmistusta ennen kalliimpiin koneisiin sijoittamista. Hintaansa nähden pastakone on erittäin käyttäjäystävällinen ja hyvä kaulimaan erilaisia taikinatyyppejä.

Jos et tee pastaa päivittäin vaan satunnaisesti ja haluat oman pastakoneen tätä tarkoitusta varten, tämä on suositeltava pastakone. Varsinkin kun otetaan huomioon hyvä hinta.

Tyyppi: Käsikäyttöinen Paksuus: 10 Pastatyypit: 3 Koneen paino: 4 kg

Philips HR2345

Paras premium pastakone

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Ominaisuudet ja toiminnot
  5
 • Säätö
  4
 • Helppokäyttöinen
  5
 • Puhdistettavuus
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Taikinan vaivaaminen
 • pros-icon.svg Vaihtoehto 4 eri pastatyypille; spagetti, fettuccine, penne ja lasagnelevyjä.
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu säilytystila pastalevyille ja johdolle
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei voi tehdä raviolia

Detaljeret gennemgang

Philips HR2345 on tehokas, täysin automaattinen pastakone, joka ei vain rullaa taikinaa, vaan myös vaivaa sitä.  Lisäksi sillä voi valmistaa 4 erilaista pastaa.

Miksi sinun kannattaa valita Philips HR2345 Viva Collection pastakone

Tämän Philipsin sähköisen pastakoneen avulla kotitekoisen pastan valmistaminen ei voisi olla helpompaa. Lisää vain ainekset koneeseen, ja pastakone tekee loput puolestasi.

Marcato Atlas 180:ssa on 3 eri pastatyyppiä, kun taas tässä voidaan valmistaa 4 eri pastatyyppiä. Ja koska pastakone on sähköinen, se on paljon nopeampi. Testeissä 450 g:n taikinalla kesti 18 minuuttia alusta valmiiseen pastaan.

Tutkimuksemme mukaan Philips HR2345 on uskomattoman helppokäyttöinen, sillä lisäät vain ainekset koneeseen ja pastakone sekoittaa ja vaivaa taikinan automaattisesti. Pastataikinan rakenne on hyvä, mikä auttaa varmistamaan pastan ja nuudeleiden hyvän maun.

Voit valmistaa tällä koneella 4 erilaista tuorepastaa: spagettia, penneä, fettuccinea ja lasagnelevyjä. Kun olet valinnut haluamasi pastan muodon, pastakiekko on asennettava pastakoneeseen. Pastamuottilevyt mahdollistavat kaksinkertaisen ekstruusiota (käsittelyä), mikä kokemuksemme mukaan takaa tasaisemman pastan.

Pakkaus sisältää myös puhdistustyökalun ja mittakupin. Tutkimuksemme osoittaa, että tämän pastakoneen puhdistaminen on helpompaa kuin monien muiden pastakoneiden, sillä monet osat ovat astianpesukoneen kestäviä. Pastakiekot ovat vaikeinta puhdistaa, mutta mielestämme tätä kumoaa se, että itse pastan valmistusprosessi on paljon helpompaa.

Philips on nähnyt paljon vaivaa suunnittelussa ja miettinyt pieniä yksityiskohtia. Pastakoneen alapuolella on kumia, joten pastakone seisoo tukevasti keittiön työtasolla. Pastakoneen yläosassa on täyttöaukko, johon lisäät eri ainesosat. Yläosassa on myös paikka, josta ohjaat konetta.

Kun et käytä konetta, voit säilyttää pastakiekot koneessa, jotta et hukkaa niitä. Siellä on myös säilytystila johdolle, jonka pituus on 1 metri.

Luokituksemme

Rakastamme Philipsin sähköistä pastakonetta! Pastakone tekee kaikenlaista pastaa, ja vaikka useimmat pastakoneet pystyvät valmistamaan vain pitkiä pastatyyppejä, tällä voi valmistaa myös pennejä. Pastakone on myös helpompi puhdistaa kuin useimmat käsikäyttöiset koneet. Hinnaltaan joudut maksamaan paljon enemmän kuin esimerkiksi Marco Atlaksen koneesta, mutta tämä tekee koko prosessin puolestasi.

Suosittelemme sitä loistavana pastakoneena niille, jotka valmistavat paljon pastaa ja haluavat pitää sen mahdollisimman helppona.

Tyyppi: Sähköinen Paksuus: - Pastatyypit: 4 Koneen paino: -

KitchenAid 5KSMPRA

Paras mixeriin liitettävä pastakone

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 3 erilaista pastarullaa KitchenAid-koneeseesi
 • pros-icon.svg Säädä pastarullien nopeutta tehosekoittimen nopeuden mukaan.
 • pros-icon.svg Mukana toimitettu harja pastarullien helppoa puhdistusta varten.
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei voida käyttää ilman Kitchenaid-keittiökonetta
 • cons-icon.svg Rullat on poistettava/asennettava uudelleen aina, kun haluat tehdä uuden tyypin.

Detaljeret gennemgang

Jos sinulla on jo KitchenAid-mixer, voit laajentaa yleiskoneen käyttömahdollisuuksia niin, että voit valmistaa omaa pastaa myös suoraan mixeristä. Kolmella telalla valmistetaan lasagnelevyjä, fettuccinea tai tagliatellea.

Miksi sinun pitäisi valita KitchenAid 5KSMPRA

Tätä pastarullasarjaa voidaan käyttää kaikkien KitchenAid-standmixereiden kanssa, ja se tekee pastanvalmistuksesta hieman helpompaa. Settiin kuuluu 3 kappaletta 15 cm:n pastarullia. Yksi on tarkoitettu pastalevyjen, yksi tagliatellejen ja yksi fettuccinejen valmistukseen.

Kun haluat käyttää yhtä pastarullista, asetat sen paikalleen, johon myös muut KitchenAid-tarvikkeet on kiinnitetty.

Pastakoneen nopeutta säädetään sitten sekoittimen nopeuden avulla, joten mitä nopeammin haluat sen menevän, sitä korkeammalle kierrätät nopeutta. Tämä antaa sinulle täysin erilaisen tason nopeuden hallintaan. Lisäksi sinulla on molemmat kädet vapaana, joten voit hallita pastaa helpommin, kun taas manuaalimalleissa se on vaikeampaa, sillä niissä joudut käyttämään yhtä kättä taikinan kääntämiseen ja pyörittämiseen pastan valmistuksen aikana.

Pastarulla, jolla valmistetaan pastalevyjä, voidaan myös säätää paksuutta 8 portaittain. Tämä on kaksi askelta vähemmän kuin Marco Atlas pastakoneessa ja Funktionissa. Jos pidät pastastasi hyvin ohuena, pidä tämä mielessä.

Pieni haittapuoli on se, että rulla on vaihdettava ja irrotettava joka kerta, kun haluat vaihtaa tyyppiä. Manuaalisissa malleissa kampi tarvitsee vain siirtää.

Mukana on myös harja, jolla voit puhdistaa eri pastarullat, sillä ne eivät ole astianpesukoneen kestäviä.

Luokituksemme

Jos sinulla on jo Kitchenaid-sekoitin, pastarullat ovat loistava lisä. Ne on helppo kiinnittää koneeseen, ja pastakone pyörittää niitä itse. Hinta on korkeahko, ja toivoisimme, että rullat olisivat hieman leveämmät, jotta niitä voisi käyttää myös esimerkiksi piirakkataikinaan. Herkullisen pastan rullaamiseen niillä on korkein suosituksemme.

Tyyppi: Sähköinen Paksuus: 8 Pastatyypit: 3 Koneen paino: 3,9 kg

Imperia SP150

Paras klassinen pastakone, jossa on moottori

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Klassinen italialainen pastakone, mutta moottorilla varustettuna.
 • pros-icon.svg Vaihtoehto ostaa rullia muunlaista pastaa varten.
Ulemper
 • cons-icon.svg Säätönuppi vaikea kääntää
 • cons-icon.svg Vain 6 eri paksuutta
 • cons-icon.svg Muovinen moottorin osa

Detaljeret gennemgang

Imperia on toinen klassinen italialainen tuotemerkki, joka on erikoistunut pastan valmistukseen. Täällä 1930-luvulta lähtien. Vaikka tämä pastakone on moottoroitu, siinä on silti klassinen ulkonäkö.

Miksi sinun pitäisi valita Imperia SP150 pastakone?

Imperian SP150 -pastakone on vankka ja laadukas laite. Siinä on irrotettava kaksoisleikkuuyksikkö, ja sillä voidaan valmistaa 3 erilaista tuorepastaa: pastalevyjä, 2 mm:n tagliatelleja ja 6,5 mm:n fettuccineja.

Kuten aiemmin mainittiin, pastakoneen paino on ratkaiseva tekijä sen kannalta, onko pastaa helppo rullata, sillä on tärkeää, että pastakone on vakaa. Todellisesti italialaisena valmistaja tietää, että tämä on tärkeää, ja se on ratkaissut ongelman mahdollistamalla pastakoneen kiinnittämisen työtasoon.

Pastan valmistuksessa kauliminen on tärkeä osa prosessia, koska siitä näet, oletko tehnyt hyvän taikinan, ja myös paksuus vaikuttaa siihen, millainen pastasta tulee. Oikean tasapainon löytäminen voi olla taidetta, mutta kokeile sitä.

Voit rullata pastan jopa 6 eri paksuudeksi. Vertailun vuoksi Marcato Atlas -pastakone mahdollistaa 10 paksuutta.

Kuten Marcato Atlas, tämäkin on valmistettu kromatusta teräksestä, mutta meitä harmittaa, että moottoriosa on muovia. Lisäksi kokemuksemme mukaan itse nuppi, jossa paksuutta säädetään, on itsepäinen ja vaikea kääntää.

Luokituksemme

Jos haluat valmistaa pastaa vanhanaikaisella italialaisella tavalla, mutta moottorilla, tämä on sinulle sopiva pastakone. Hinnaltaan Imperia SP150 maksaa kaksi kertaa enemmän kuin Marcato Atlas -pastakone, mutta se tekee sähköpastakoneena paljon työtä puolestasi. Suosittelemme sitä niille, jotka haluavat tehdä pastaa usein eivätkä halua tinkiä italialaisesta tunnelmasta.

Tyyppi: Käsikäyttöinen Paksuus: 6 Pastatyypit: 3 Koneen paino: 3,5 kg

Ariete 1593

Paras monille pastatyypeille.

Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää moottorin kanssa tai ilman moottoria
 • pros-icon.svg Tee 4 erilaista kotitekoista pastaa: tagliatelle, tagliolini, pappardelle ja fettuccine.
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei voi tehdä raviolia
 • cons-icon.svg Tutkimuksemme mukaan meluisampi kuin muut pastakoneet.
 • cons-icon.svg Vaikea puhdistaa konetta

Detaljeret gennemgang

Ariete on myös klassinen italialainen tuotemerkki, joka valmsitaa erilaisia laitteita ja koneita keittiöön moneen eri tarpeeseen. Tässä Ariete on valmistanut klassisen pastakoneen, jossa on pieni moottori, joka voidaan kiinnittää koneen sivuun. Jos siis et ole varma, valitsisitko manuaalisen vai sähköisen, tässä saat molemmat yhdessä.

Miksi sinun pitäisi valita Ariete 1593 pastakone?

Tämän Arieten pastakoneen avulla sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja, sillä voit valmistaa pastaa joko moottorin kanssa tai ilman moottoria. Automaattisella pastakoneella on useita etuja, kuten se, että molemmat kädet ovat vapaat pastan ohjaamiseen ja vastaanottamiseen. Se on myös nopeampi kuin kampikahvan käyttö. Toisaalta pastan valmistamisessa vanhanaikaisella tavalla on vain jotain erityistä.

Tutkimuksemme mukaan pastakone on helppokäyttöinen riippumatta siitä, valmistatko pastaa moottorin kanssa vai ilman. Moottori on helppo kiinnittää sivuun, ja itse moottorissa on sininen tukijalka, joka pitää koneen vakaana. Moottorissa on painikkeet, joilla voit ohjata sitä ja nopeutta.

Jos et halua käyttää moottoria, voit kiinnittää sen pöytään mukana tulevilla lisävarusteilla.

Olemme erityisen innoissamme kyvystä käsitellä neljää eri pastatyyppiä, kun perinteiset pastakoneet yleensä käsittelevät vain kolmea.

Aivan kuten Philips HR2345, tämä pastakone voi valmistaa 4 erilaista pastaa: tagliatelle, tagliolini, pappardelle ja fettuccine. Joten on paljon mahdollisuuksia kokeilla erilaisia tyyppejä.

Luokituksemme

Jos haluat pastakoneen, jota voi käyttää sekä manuaalisesti että moottoroidusti, Ariete 1593 -pastakone on oikea valinta kotitekoisen pastan valmistukseen. Saat klassisen muotoilun tinkimättä helppokäyttöisyydestä. Ja vieläpä edulliseen hintaan. Pidämme myös siitä, että sillä voi valmistaa 4 erilaista pastaa.

Tyyppi: Käsikäyttöinen/sähköinen Paksuus: 6 Pastatyypit: 4 Koneen paino: 4 kg

Guide Miten valita paras pastakone keittiöösi?

 
httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b5b6aa0294-1-Marcato-Atlas-180.png

Marcato Atlas 180

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b5b748532b-3-Funktion-pastamaskine.png

Funktion pastakone

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b5b73329e8-2-Philips-HR2345-Viva-Collection.png

Philips HR2345

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b5b76405d5-4-KitchenAid-5KSMPRA.png

KitchenAid 5KSMPRA

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b5b77d2194-5-Imperia-pastamaskine-SP150.png

Imperia SP150

Ariete-1593.jpg

Ariete 1593

TestScore TestScore
Info
4.4
star star star star star
4.0
star star star star star
4.6
star star star star star
- - -
Tyyppi Käsikäyttöinen Käsikäyttöinen Sähköinen Sähköinen Käsikäyttöinen Käsikäyttöinen/sähköinen
Paksuus 10 10 - 8 6 6
Pastatyypit 3 3 4 3 3 4
Koneen paino 4 kg 4 kg - 3,9 kg 3,5 kg 4 kg
Käyttäjien arvostelut 5 3 4 - - -
Ominaisuudet ja toiminnot 4 4 5 - - -
Säätö 5 5 4 - - -
Helppokäyttöinen 5 5 5 - - -
Puhdistettavuus 3 3 5 - - -
Tjek billigste pris Set til 85 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne På lager
Set til 42,01 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 166 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 195 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager
Set til 173 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 79 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cervera På lager

Pastakoneet eivät ole kaikkein edistyksellisimpiä keittiökoneita, mutta pastakoneiden välillä on silti eroja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota pastakonetta valittaessa.

Suurin ero on siinä, haluatko sähköisen pastakoneen vai haluatko mieluummin manuaaliset pastakoneet. Seuraavaksi on eroja siinä, millaista tuorepastaa pastakoneet voivat valmistaa ja kuinka käyttäjäystävällisiä ne ovat.

Oikean pastakoneen valitseminen keittiöön voi olla uskomattoman vaikeaa – varsinkin jos olet uusi pastanvalmistuksessa.

Alla olevasta osto-oppaastamme voit lukea lisää tärkeimmistä ostokriteereistä, jotka auttavat sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan pastakoneen.

Sähköinen vai manuaalinen pastakone?

Sekä sähkökäyttöisissä pastakoneissa että manuaalisissa malleissa on hyviä ja huonoja puolia. Ennen kaikkea kyse on mieltymyksistä ja siitä, kuinka usein valmistat pastaa.

Kotitekoisen pastan valmistaminen käsikäyttöisellä pastakoneella kestää kauemmin, mutta voit hallita taikinaa ja prosessia paremmin.

Sähkökäyttöiset pastakoneet ovat paljon nopeampia ja jättävät molemmat kädet vapaiksi, mikä helpottaa valmiin pastan käsittelyä.

Philips HR2345:n kaltainen pastakone jopa vaivaa taikinan puolestasi, mikä on myös vanhanaikaisella tavalla aikaa vievää.

Jos olet epävarma, suosittelemme investoimaan Ariete 1593 -malliin, sillä sitä voidaan käyttää sekä käsin että moottorilla.

Voit halutessasi ostaa moottorin myös klassiseen Marcato Atlas 180 -malliin.

Helppokäyttöisyys

Helppokäyttöisyys on ehdoton edellytys parhaiden pastakoneiden valinnassa. Pastakonetestissämme kaikki pastakoneet saivat hyvät pisteet helppokäyttöisyydestä, sillä niitä on helppo käyttää ja koota. Ainoa pastakone, jonka käyttö oli mielestämme hieman hankalaa, on Imperia SP150, jonka säätönuppia voi olla vaikea kääntää.

Toiminnot ja säätö

Useimmissa pastakoneissa on rajoitettu määrä ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset pastatyypit ja mahdollisuus säätää pastan paksuutta.

Esimerkiksi Marcato Atlas 180 voi valmistaa kolmea eri pastatyyppiä ja säätää 10 eri paksuutta, mikä mahdollistaa hyvin ohuen pastataikinan valmistamisen.

Ariete 1593 -pastakoneella voi valmistaa 4 erilaista pastaa, mutta vain 6 paksuutta.

Useisiin malleihin on mahdollista hankkia myös muita pastarullia esimerkiksi raviolia varten. Tämä on mahdollista esimerkiksi KitchenAid-pastakoneessa.

Useimmissa malleissa voidaan valmistaa pitkiä pastatyyppejä, kuten fettuccinea tai spagettia, mutta Philips HR2345 on ainoa pastakone, joka voi valmistaa myös lyhyitä pennejä.

Puhdistus ja huolto

Useimmat klassiset pastakoneet ovat hankalia puhdistaa. Ne eivät ole astianpesukoneen kestäviä tai niitä ei voi puhdistaa juoksevan veden alla. Siksi se on hieman aikaa vievämpi prosessi.

Jos kuitenkin muistat käyttää riittävästi jauhoja kaulimisen aikana, kone ei likaannu kovinkaan paljon, eikä puhdistettavaa siis juuri ole.

Useimmissa testaamissamme malleissa on mukana pieni harja rullien väliin puhdistamista varten.

Anna pastataikinan kuivua ja harjaa sitten siveltimellä kuivunut taikina pois, kun käännät rullia.

Philips HR2345 on testimme ainoa laite, joka kestää astianpesukoneen käytön.

Tee hyvä taikina

Hyvä pastataikina on ratkaisevan tärkeää tuloksen kannalta, ja italialaisia niksejä on paljon. Koska pastataikinassa on vain kaksi ainesosaa (kananmunat ja jauhot), on tärkeää, että käytät laadukkaita jauhoja. Jauhot ovat ratkaisevan tärkeitä hyvän lopputuloksen kannalta. Saattaa kestää useita yrityksiä, ennen kuin taikina on hyvää ja kimmoisaa. Pastataikinan on oltava kimmoisaa, sillä se on tärkeää maun kannalta ja sitä työstettäessä.

Pastaa on monenlaista, mutta taikina koostuu yleensä aina samoista ainesosista. Jos haluat terveellisempää pastaa, kokeile lisätä taikinaan esimerkiksi pinaattia tai porkkanasosetta.

Muista, että tuoretta pastaa ei saa keittää kuin muutaman minuutin ajan.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on testin paras pastakone ?

Testin paras pastakone on Marcato Atlas 180. Siinä on klassinen muotoilu ja se on helppokäyttöinen. Ja Marcato Atlas koneenhinta on sellainen, että kaikilla on varaa Marcato Atlas koneeseen. Lue loput arviostelustamme ja lue lisää kaikista parhaista pastakoneista.

Pitäisikö minun valita käsikäyttöinen vai sähköinen pastakone?

Se riippuu täysin sinusta ja mieltymyksistäsi, ja manuaalisten ja sähköisten pastakoneiden välillä on suuri ero. Yleensä sähkökäyttöiset koneet ovat hieman nopeampia, mutta käsikäyttöisissä pastakoneissa on myös jotain viehättävää. Paras pastakone sinulle on se pastakone, joka vastaa parhaiten tarpeitasi.

Minkälaista pastaa voit valmistaa pastakoneella?

Voit valmistaa erityyppistä pastaa ostamastasi pastakoneesta riippuen, mutta lähes aina on mahdollista ostaa koneeseen ylimääräisiä pastarullia. Klassisella pastakoneella voi yleensä valmistaa spagettia, fettuccinea ja lasagnelevyjä.

Kuinka paljon pastakone maksaa?

Eri pastakoneiden hinnat vaihtelevat melko paljon tyypistä riippuen. Pastakoneemme testissä hinnat vaihtelevat edullisimmasta Funktion pastakoneesta testin kalleimpaan KitchenAid-pastakoneeseen. Yleensä sähköinen pastakone on kalliimpi kuin manuaalinen.

Mistä pasta on tehty?

Pasta koostuu yleensä jauhoista ja munista. 1 muna 100 g jauhoja kohti. Jotkut käyttävät mieluiten 100-prosenttista durumjauhoa tuoreeseen pastaan, kun taas toiset käyttävät tipo 00 -tyyppistä vehnäjauhoa. Voit käyttää myös tavallista vehnäjauhoa. Kokeile valmistaa parasta pastaa oikealla pastakoneella.

Lähdeluettelo - Pastakone

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag The Telegraph.co.uk Chevron down

  Brittilehti The Telegraph toimittaa viimeisimmät uutiset kotimaasta ja ulkomailta sekä testaa ja arvioi erilaisia ​​tuotteita. He ovat testanneet 6 pastakonetta, mukaan lukien Imperia Sp150 ja KtichenAid. Katso koko testi tästä

 • Flag Independent.co.uk Chevron down

  Independent.co.uk on maailmanlaajuinen uutis- ja lifestyle-lehti, joka tarjoaa uutisia kaikilta aloilta, kuten kodista ja puutarhasta, asumisesta ja kauneudesta. tekniikkaa ja vempaimia. He ovat testanneet 8 erilaista pastakonetta, mukaan lukien Imperia SP 150, KitchenAid ja Marcato Atlas. Katso koko testi tästä

 • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

  Expertreviews.co.uk on tunnustettu ja riippumaton brittiläinen sivusto, joka kirjoittaa arvosteluja melkein kaikesta. He testaavat tuotteita itse ja tarjoavat perusteellisen analyysin ja objektiivisen arvion. He ovat testanneet 7 pastakonetta, mukaan lukien KitchenAid, Marcato Atlas, Imperia ja Philips Viva. Katso koko testi tästä

 • Flag Wired.co.uk Chevron down

  Wired.co.uk on brittiläinen aikakauslehti, joka keskittyy tietotekniikkaan, viestintään ja teknologiaan liittyen tulevaisuuden kulttuuriin, talouteen ja politiikkaan. Lehti ilmestyy sekä painettuna että sillä on verkkouniversumi. He julkaisevat myös erilaisten elektronisten tuotteiden testejä. He ovat testanneet viittä eri pastakonetta, mukaan lukien Kitchenaid ja Philips Viva. Katso koko testi tästä

×