PC-monitori testi (2022) → 4 parasta tietokonenäyttöä juuri nyt

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä PC-monitori-testissä löydät helposti parhaan tietokonemonitorin tarpeisiisi. Olemme varmistaneet, että testissä on mukana useita erityyppisiä PC-näyttöjä, joten jokaiselle käyttötarkoitukselle pitäisi löytyä jotakin. Testivoittajamme on Dell P2720DC 27-tuumainen näyttö, sillä se sopii useimpiin tarkoituksiin ja sitä myydään edulliseen hintaan. Kannattaa kuitenkin lukea lisää, jotta löydät itsellesi sopivan mallin.

Jos et ole varma, mitä PC-monitoria ostaessasi tulisi huomioida ja mitä tekniset termit tarkoittavat, voit lukea tästä lisää valittujen tuotteiden tarkastelun jälkeisistä osioista.

Fordele
 • pros-icon.svg Kehitetty QHD 1440p -resoluutiolla ja IPS-paneelilla erittäin korkeaa kuvanlaatua varten
 • pros-icon.svg Flicker-free-näyttö ja ComfortView-toiminto, joka vähentää sinisen valon päästöjä
 • pros-icon.svg Voit säätää näytön korkeutta, kulmaa jne. tarpeidesi mukaan
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen, sillä se kuuluu energialuokkaan A+ ja sillä on Energy Star -sertifikaatti

Detaljeret gennemgang

Tämän Dellin näytön kanssa ei voi mennä pieleen. 27-tuumainen koko takaa optimaalisen koon, ja IPS-paneelitekniikan ansiosta voit olla varma laajemmasta katselukulmasta ja terävämmästä värintoistosta. Resoluutio on huippuluokkaa, joten voit käyttää tätä PC-monitoria kaikkiin tarkoituksiin, kuten pelaamiseen ja videoeditointiin.

Sentten sinun kannattaa valita Dell P2720DC 27 tuuman näyttö

Jos kieltäydyt tinkimästä tulevasta näytöstäsi, mutta haluat sen silti edulliseen hintaan, suosittelemme investoimaan tämän PC-monitoriarvostelun testivoittajaan. Tuote on Dellin kehittämä, ja se on yleisesti ottaen monitori, jota voidaan käyttää useimpiin tarkoituksiin. Sillä ei ole mitään merkitystä, haluatko työskennellä vain yhden näytön kanssa vai haluatko, että käytettävissäsi on useita näyttöjä samanaikaisesti – tämä malli selviytyy yhteydestä tai tehtävästä helposti yksin. Näyttö on myös optimaalinen 27 tuumaa.

Vakaa, korkearesoluutioinen näyttö, jossa on hyvä joustavuus

Tämä PC-monitori on suunniteltu IPS-paneelilla, jonka resoluutio on korkea QHD 1440 pikseliä. Paneelitekniikka takaa kirkkaammat värit ja laajemman katselukulman. Näyttö on suunniteltu välkkymättömäksi ja siinä on erityinen ComfortView-ominaisuus. Tämä ominaisuus vähentää jopa 60 prosenttia näytön haitallisesta sinisestä valosta, joten silmäsi rasittuvat vähemmän.

Yksi tämän PC-monitorin valinnan suurista eduista on sen joustava muotoilu. Tämä tarkoittaa, että voit kääntää, kallistaa ja säätää näyttöä tarpeidesi mukaan. Se voi esimerkiksi muuttaa näytön kallistusta 21 ja -5 asteen välillä, muuttaa näytön kallistusta 90 ja -90 asteen välillä tai asettaa näytölle 13 eri korkeussäätöä. Tämä auttaa sinua saamaan paremman kokemuksen näytön takaa, koska saat parhaan mahdollisen mukavuuden.

Näyttö on useiden uusien säädösten ja ympäristöstandardien mukainen. Sillä on esimerkiksi Energy Star -sertifikaatti, joka takaa sinulle energiatehokkaan näytön, ja se on soveltuvin osin EPEAT-rekisteröity. Lisäksi se on RoHS-yhteensopiva ja TCO-sertifioitu. Mallissa on myös PowerNap-toiminto, joka himmentää näytön ja siirtää sen lepotilaan, kun sitä ei käytetä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 36,4 cm
 • Syvyys: 4,3 cm
 • Leveys: 61,1 cm
 • Paino: 4,9 kg
 • Näyttötyyppi: LED-taustavalaistu LCD-näyttö / TFT-aktiivimatriisi
 • Vakiotarkkuus: QHD 2560 x 1440 60 Hz:llä
 • Kokosuhde: 16:9 (1600 x 900 pikseliä)
 • Sisäänrakennettu: USB 3.0 -keskitin, HDMI, DisplayPort
 • Energialuokka: A+

HP EliteDisplay E202 20 tuuman näyttö

Paras ergonominen PC-näyttö

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää näytön asento tarpeidesi mukaan paremman käyttömukavuuden takaamiseksi
 • pros-icon.svg Näytön vasteaika on 7 ms, mikä takaa korkean tehokkuuden
 • pros-icon.svg Suunniteltu terävällä ja selkeällä värintoistolla ja kontrastisuhteella
 • pros-icon.svg Kestävä ja energiatehokas TCO- ja Energy Star -sertifioinnin ansiosta

Detaljeret gennemgang

On selvää etua investoida tietokoneen näyttöön, jonka korkeutta, kallistusta, kulmaa jne. voi säätää tarpeidesi mukaan. Näin voit olla varma, että istut aina mukavasti näytön ääressä. Sijoittamalla HP:n PC-monitoriin saat ergonomisen ja joustavan näytön, jossa on myös häikäisemätön pinnoite ja nopea vasteaika.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita HP EliteDisplay E202 20-tuumainen näyttö

Jos etsit joustavaa PC-monitoria, joka takaa optimaalisen käyttömukavuuden ruudun ääressä istuessasi, suosittelemme investoimaan tähän HP:n monitoriin. Voit säätää korkeutta, kääntää ja kallistaa sekä kääntää näyttöä. Tämä takaa sinulle ergonomisen näytön, joka voidaan mukauttaa kaikille käyttäjille. Kallistuskulma on -5-25 astetta, kun taas sekä kierto- että kääntökulma on 90 astetta. Näytön korkeutta voidaan säätää 150 millimetriin asti.

HD-resoluutio ja alhainen vasteaika

Edellä mainitun lisäksi tuotteessa on 100 x 100 millimetrin VESA-kiinnitysliitäntä. Malli vie 20 tuumaa, joten näyttö on riittävän suuri useimpien tehtävien hoitamiseen. Näytön resoluutiosta tai rakenteesta ei myöskään voi tinkiä, sillä kyseessä on HD+ IPS-näyttö. Kaikkiaan sen vakiotarkkuus on 1600 x 900 60 Hz:n taajuudella ja kuvasuhde 16:9. Tämän näytön avulla saat taatusti optimaalisen värintoiston ja kontrastin. Tämä johtuu sekä edellä mainituista suhdeluvuista että siitä, että se on suunniteltu 16,7 miljoonan värin värituen avulla.

Tämän PC-monitorin muihin etuihin kuuluu se, että sen vasteaika on alhainen, 7 ms. Tämän ansiosta voit vaihtaa välilehtien välillä hetkessä, joten voit helposti pitää useita välilehtiä auki samanaikaisesti ilman huolta näytön tehokkuudesta ja näytöstä. Näyttö on myös häikäisemätön, joten et rasita tai purista silmiäsi tietokoneen ääressä. Tämä on siis yksi markkinoiden parhaista näytöistä tällä hetkellä.

Valitse useista OSD-kielistä

Voit valita, minkä OSD-kielen haluat asettaa koneen käyttöön. Voit valita kiinan (perinteinen ja yksinkertaistettu), japanin, ranskan, italian, saksan, espanjan, portugalin, hollannin, ranskan, saksan, portugalin ja englannin kielen välillä. Muistamme myös mainita, että tällä PC-monitorilla on sekä kestävän kehityksen että energiansäästön sertifikaatti. Sillä on Energy Star -sertifikaatti, TCO Certified Displays 7 -sertifikaatti ja TCO Certified Edge Displays -sertifikaatti. Mukana on myös VGA-kaapeli, DisplayPort-kaapeli ja USB-kaapeli – kaikki 1,8 metriä pitkiä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 29,6 cm
 • Syvyys: 4,9 cm
 • Leveys: 47,9 cm
 • Paino: 2,8 kg
 • Näyttötyyppi: LED-taustavalaistu LCD-näyttö / TFT-aktiivimatriisi
 • Vakiotarkkuus: 1600 x 900 60 Hz:n taajuudella
 • Kokosuhde: 16:9
 • Sisäänrakennettu: USB 2.0 -keskitin tyyppi A ja B, HDMI, DisplayPort ja VGA (HD-15)
 • Energialuokka: A

ASUS 37-tuumainen näyttö Designo Curve MX38VC

Paras tietokonemonitori kaarevalla muotoilulla ja modernilla teknologialla

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri näyttö, jossa on kaarevuus, antaa sinulle laajennetun näkökentän ja toiminnallisen näytön
 • pros-icon.svg Erinomainen resoluutio QHD+ 3840 x 1600 pikseliä optimaalista laatua varten
 • pros-icon.svg Silmiäsi suojaava, välkkymätön ja sinisen valon suodatusnäyttö
 • pros-icon.svg Suunniteltu monilla korkean teknologian ominaisuuksilla, jotka tukevat kokemusta

Detaljeret gennemgang

Tämä Asus-merkkinen tietokonenäyttö eroaa hieman muista markkinoilla olevista hyvistä tietokonenäytöistä. Näyttö on nimittäin erittäin suuri 37 tuuman näytöllä, ja se on kehitetty kaarevalla muotoilulla. Se on kehitetty viimeisimmän tekniikan avulla, sillä on nopea vasteaika ja erinomainen kuvan toistokyky käyttötarkoituksesta riippumatta.

Sentähden sinun kannattaa valita ASUS 37 tuuman näyttö Designo Curve MX38VC

Etsitkö toimivaa, suurempaa näyttöä, jota voi käyttää moniin eri tarkoituksiin? Jos näin on, suosittelemme investoimaan tähän Asuksen erinomaiseen malliin. Näytön muotoilu poikkeaa hieman muista tietokonenäytöistä, sillä se on kaareva. Tämä tarkoittaa, että saat kattavamman katselukokemuksen, jossa näet kaikki näytön osat yhtä aikaa. Itse asiassa 2300R-käyrällä näkökenttä on yleensä suurempi ja laajempi. Näytön kuvasuhde on myös 21:9, mikä on tavallista suurempi.

PC-monitori kaikkiin tarkoituksiin

Voit käyttää tätä PC-monitoria kaikkiin tarkoituksiin, sillä sen resoluutio on korkeampi kuin monien muiden markkinoilla olevien tietokonenäyttöjen. QHD+ -resoluutio on 3840 x 1600 pikseliä, mikä antaa paremman kuvanlaadun kuin FullHD-malli. Kontrastisuhde on 1000:1, värituki on 1,07 miljardia väriä ja näytön vasteaika on 5 ms. Kaiken kaikkiaan saat laadukkaan näytön, joka takaa parhaan resoluution. Juuri tästä syystä voit käyttää tuotetta pelinäytönä, elokuvien katseluun, kuvien muokkaamiseen jne. Ainoa raja on oma.

Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia siitä, että istut näytön ääressä liian pitkään päivän aikana, sillä se on suunniteltu pitämään silmäsi kunnossa. Tämä johtuu välkkymättömästä LED-valosta ja sinisen valon suodattimesta. Yhdessä nämä tekniikat helpottavat ja säästävät silmiäsi.

Tietokonenäyttö, jossa on hyvää teknologiaa

Tämän näytön valinnassa on tietenkin sekä hyviä että huonoja puolia. Miinuspuolena on se, että näyttö vie paljon enemmän tilaa kuin muut mallit, koska se on niin suuri ja leveä, mutta toisaalta tarvitset vain yhden näytön, vaikka haluaisit pitää useita välilehtiä/sovelluksia auki kerralla. Tämän tietokonenäytön edut ovat siis selvästi haittoja suuremmat.

Muita tuotteen etuja ovat muun muassa näytön sisäänrakennetut stereokaiuttimet, joten sinun ei tarvitse liittää ulkoisia kaiuttimia musiikin kuunteluun, keskusteluun ystäviesi kanssa jne. Lisäksi näytön jalustassa on sisäänrakennettu Qi-levy, jonka avulla voit ladata puhelimen, iPadin jne. näytön edessä istuessasi ilman johtoja. Tällä näytöllä on monia muitakin etuja, joten voimme vain suositella investoimaan siihen, sillä se on loistava valinta.

Tuotetiedot

 • Korkeus (jalustan kanssa): 49 cm
 • Syvyys (jalustan kanssa): 23,9 cm
 • Leveys (jalustan kanssa): 89,6 cm
 • Paino (jalustan kanssa): 9,9 kg
 • Näyttötyyppi: LED-taustavalaistu LCD-näyttö / TFT-aktiivimatriisi
 • Vakiotarkkuus: Ultra WQHD 3840 x 1600 75 Hz:n taajuudella
 • Ruudun kuvasuhde: 21:9
 • Sisäänrakennettu: USB 3.0 -keskitin, USB-C 3.1 upstream / DisplayPort, Audio Line in, DisplayPort, HDMI, langaton laturi
 • Energialuokka: B

Guide

Ohjeita tietokoneen näytön ostamiseen

Alla olevissa osioissa saat lisätietoja siitä, miten löydät parhaan PC-monitorin ja miten tämä PC-monitori-testi todella suoritetaan. Tämän pitäisi antaa sinulle paremmat valmiudet ostoa varten. Lisäksi voit myös lukea hieman tietokoneen hyvistä lisävarusteista, jotta saat parhaan mahdollisen kokemuksen, kun istut näytön ääressä.

Miten löydät parhaan PC-monitorin itsellesi

Voi olla hieman vaikeaa päättää, mihin kannattaa keskittyä uutta PC-monitoria ostaessa. Onneksi me autamme sinua matkan varrella. Alla on lueteltu joitakin tietokoneen tärkeimpiä parametreja ja ominaisuuksia – niitä, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon ennen kuin valitset ensimmäisen ja parhaan löytämäsi näytön.

 • Vasteaika: Ensinnäkin sinun on tarkasteltava tarkemmin näytön vasteaikaa. Vasteajalla tarkoitetaan näytön kykyä päivittyä käytön aikana – ja se vaihtelee paljon näytöstä toiseen. Jotkut toimivat 5 tai 7 ms:n vasteajalla, kun taas toiset toimivat paljon nopeammin. Erityisen varovainen kannattaa olla, jos näyttöä on tarkoitus käyttää pelaamiseen, ja ostaa malli, jonka vasteaika on alhainen. Tämä johtuu siitä, että näytöllä, jolla on alhainen vasteaika, on helpompi pelata nopeasti liikkuvia pelejä
 • Hertz (Hz): Hertz (tavallisesti lyhenne Hz) tarkoittaa näytön virkistymisen aikana näytössä sekunnissa näytettävien kuvien lukumäärää – esimerkiksi videota katseltaessa tai pelejä pelattaessa. Monille 60 Hz riittää hyvin, mutta jos aiot käyttää näyttöä kilpapelaamiseen, saatat haluta hieman enemmän Hz
 • Ratkaisu: Suosittelemme aina pitämään silmällä näytön tarkkuutta. Korkea näytön resoluutio suojaa pikselöitymiseltä – ja kuvanlaatu on yleisesti ottaen parempi. Sinun tulisi pyrkiä vähintään 1080 pikselin (eli Full HD) resoluutioon, mutta voit käyttää suurempaa resoluutiota, jos tietokoneesi kestää sen
 • Paneelin tyyppi: Näyttöpaneeli vaikuttaa esimerkiksi katselukulmaan, kontrastiin ja värintoistoon. IPS-paneeli on useimmille optimaalinen, sillä se takaa hyvän kuvanlaadun ja hienon vasteajan. Kannattaa kuitenkin valita TN-paneeli, jos näyttöä käytetään pääasiassa pelaamiseen, sillä TN-paneeli takaa nopeamman reagointikyvyn ja terävämmän kuvan toiston. Katselukulmasta joudut kuitenkin tinkimään hieman. Jos haluat työskennellä tietokoneellasi graafisemmin, VA-paneeli on suositeltavampi, sillä se takaa korkean kuvanlaadun. VA-paneelilla vasteaika on kuitenkin lyhyempi kuin TN-paneelilla
 • Muoto: Useimmissa PC-näytöissä on 16:9-kuvasuhde, joka on optimaalinen useimpiin tarkoituksiin. Laajempi 21:9-muoto voi kuitenkin olla sopiva, jos tarvitset leveämpää näyttöä tietokoneen ääressä istuessasi. Kannattaa myös miettiä näytön muotoa – haluatko litteän vai kaarevan näytön
 • Kytkentävaihtoehdot: Tarkista aina kahdesti, minkä tyyppisiä liittimiä uuteen näyttöön voi liittää. Tämä vaikuttaa siihen, mitä voit liittää tietokoneeseen. Siinä on esimerkiksi oltava vähintään yksi USB-, HDMI- ja DisplayPort-tulo
 • Ergonomia:Vietätpä sitten paljon aikaa tietokoneen ääressä tai istut siellä vain satunnaisesti, on tärkeää, että istut mukavasti. Voit olla varma suuremmasta käyttömukavuudesta, jos näyttöä voi säätää korkeuden, kallistuksen, kääntymisen ja niin edelleen. Siksi suosittelemme ergonomista näyttöä, jota voi säätää tarpeen mukaan
 • Näytön koko:Pohdi, kuinka suuren näytön haluat. Haluatko 20-tuumaisen vai kenties 35-tuumaisen näytön? Riippuu paljon siitä, mitä haluat – ja kuinka paljon pöytätilaa sinulla on

Tarvitsetko tarvikkeita tietokoneeseesi?

Jos haluat viimeistellä kokemuksesi uuden tietokoneen näytön äärellä, olipa kyse sitten työskentelystä, videoiden katselusta, valokuvien muokkaamisesta tai pelaamisesta, on hyvä idea, että käytettävissäsi on hyvät laitteet. On esimerkiksi hyvä idea investoida hyvin toimivaan tietokonehiireen, joka auttaa sinua navigoimaan ohjelmien ja välilehtien välillä. Jos haluat löytää parhaan ja toimivimman tietokonehiiren, suosittelemme lukemaan pelihiiren arvostelut, jotka löydät täältä

Ja oletko sellainen tyyppi, joka kieltäytyy tinkimästä äänikokemuksestasi, kun istut ruudun ääressä? Jos näin on, sinun on hankittava optimaaliset kuulokkeet. Lue lisää headset-arvostelustamme

Miten tämä PC-monitori testi tehtiin

Markkinoilla on paljon hyviä PC-näyttöjä, minkä vuoksi on ollut vaikeaa valita 4 parasta PC-näyttöä, jotka olemme sisällyttäneet tähän testiin. Olemme kuitenkin varmistaneet, että olemme tutkineet markkinoita perusteellisesti saadaksemme tuntuman valikoimaan sekä konsultoineet muita testilähteitä/lehtiä löytääksemme oikeat PC-monitorit. Olemme myös sisällyttäneet kuluttajien arvosteluja yksittäisistä PC-näytöistä, sillä kuluttajat tietävät parhaiten, mikä toimii käytännössä.

Huomaat, että edellä mainitut testin parhaat PC-näytöt eroavat hieman toisistaan. Tämä on tarkoituksellinen valintamme, sillä toivomme voivamme osua useampiin tarpeisiin valikoimallamme. Tavoitteemme on siis ollut valita parhaat tietokonenäytöt eri käyttötarkoituksiin.

FAQ

Mikä PC-monitori on paras?

Tässä testissä äänestimme parhaaksi Dell P2720DC 27

Paljonko PC-monitori maksaa?

PC-monitorin hinta vaihtelee suuresti tuotteesta toiseen. Hyvän näytön saa helposti muutamalla sadalla dollarilla, mutta jos haluaa todella hyvän näytön, jonka vasteaika on alhainen, on maksettava hieman enemmän.

Kuinka suuri PC-monitorin tulisi olla?

PC-monitorin koko riippuu tarpeistasi. Toiset pitävät suuresta näytöstä, toiset taas pienemmästä vaihtoehdosta. Lisäksi jotkut haluavat käyttää useampaa kuin yhtä näyttöä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×