Pelaajahiiritesti (2022) → 6 parasta pelaajahiiriä

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Oletko hardcore-pelaaja, joka haluaa saman hiiren kuin monet e-urheilun ammattilaiset? Vai oletko aloittelija ja olet epävarma siitä, mitä ominaisuuksia ja speksejä etsiä, niin lue lisää tästä pelaajahiiren arvostelusta, jotta voit löytää parhaan pelaajahiiren sinulle, olitpa sitten aloittelija tai hardcore-pelaaja.

Tarkastelemme tässä pelaajahiiren arvostelussa 6 mallia, jotka kuuluvat markkinoiden suosituimpiin pelihiiriin tällä hetkellä. Teknologia kehittyy jatkuvasti, ja valmistajat kehittyvät yhä paremmiksi. Hiiri on tärkeä osa pelaamista, ja on monia erityisiä asioita, jotka on hyvä tietää, kun ostat uuden pelihiiren, kuten nopeus, DIP, anturit ja paljon muuta, joista voit lukea lisää artikkelista.

Pelasitpa sitten World of Warcraftia, CS:GO:ta, Fortnitea tai muita FPS-, MMO- tai MOBA-pelejä, löydät seuraavan pelihiiresi täältä. Jos pelaat tällä hetkellä tavallisella hiirellä, voin luvata, että sen ja todella hyvän, laadukkaan pelihiiren välillä on suuri ero.

Guide

Miten valita paras pelihiiri

Jos olet hardcore-pelaaja, tiedät, miten tärkeää on hyvä hiiri pelaamista varten, ja kun vastassa on kovia vastustajia, joissa marginaalit ratkaisevat, hyvä hiiri voi olla ratkaiseva.

Hiirellä on uskomattoman paljon tekemistä sen kanssa, miten pelaat, ja siksi kaikki ammattilaiset ottavat yleensä mukaan oman hiiren, kuulokkeet ja näppäimistön.

Jos etsit ensimmäistä kunnon pelihiirtäsi, olen koonnut yhteen joitakin asioita, jotka sinun tulisi huomioida, sillä on olemassa useita tärkeitä asioita, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ennen ostamista. Ensimmäinen tärkeä asia on tietenkin se, pitäisikö sen olla sekä oikea- että vasenkätisille. Tämä on varmasti tärkeää huomioida, jotta et osta väärää tavaraa.

Langaton pelihiiri vai johdollinen?

Vielä muutama vuosi sitten yleinen mielipide pelaajien hiiristä oli, että langallinen hiiri reagoi nopeammin kuin langaton hiiri.

Ammattilaispelaajat käyttivät myös langallisia hiiriä, mutta tämä on varmasti muuttunut. Valmistajat pyrkivät tietysti jatkuvasti parantamaan, minkä vuoksi hyvät langattomat pelihiiret ovat nykyään yhtä nopeita kuin langallisetkin, ja esimerkiksi monet ammattilaispelaajat käyttävät myös tämän pelihiiritestin voittajaa. Se on Logitech G502 Lightspeed, jolla on erittäin hyvä vasteaika, ja he ovat ratkaisseet kaikki langattomien hiirien vanhat ongelmat.

Ammattilaispelaajille on tärkeää, että he voivat liikkua vapaasti huolehtimatta siitä, että johto on tiellä. Jos esimerkiksi johto juuttuu yhtäkkiä kiinni, se voi aiheuttaa hiirelle sähköiskun, eivätkä hiiren liikkeet ole oikeita, ja koska langattomista hiiristä on tullut yhtä hyviä kuin langallisista hiiristä, ammattilaiset ovat alkaneet käyttää langattomia hiiriä.

Jos valitset langallisen hiiren, on tärkeää, että kaapeli on pitkä ja kevyt, jotta et huomaa johtoa, mutta voit liikkua vaivattomasti.

DPI

Jos olet suhteellisen uusi pelaaja ja olet epävarma siitä, mitä etsiä uutta hiirtä valitessasi, DPI on todella tärkeä asia. DPI on lyhenne sanoista Dots Per Inch (pisteitä tuumaa kohti), ja mitä korkeampi hiiren DPI-arvo on, sitä herkemmin hiiri reagoi reaktioihisi ja liikkeisiisi.

Voit aina säätää hiiren DPI-arvoa, ja se, mikä DPI-arvo on sinulle paras, riippuu paljon siitä, millainen pelaaja olet ja mitä peliä pelaat.

CS:GO:n ja Fortniten kaltaisissa räiskintäpeleissä matalan herkkyyden/herkkyyden käyttäminen on eduksi, sillä voit osua vastustajiin helpommin, mutta samalla nopean reagoinnin ja pyörimisen tekeminen vaikeutuu.

Sensori ja reaktioaika

On tärkeää tietää hiiren reaktioaika, sillä hiiren reagointi juuri silloin, kun sitä tarvitset, voi olla ratkaisevaa. Peleissä millisekunnit voivat ratkaista, oletko elossa vai kuollut. Jos pelihiiresi reagoi liian hitaasti, saatat ärsyyntyä, ja pahimmassa tapauksessa saatat joutua ostamaan uuden hiiren.

Monet hyvistä pelihiiristä reagoivat 1 millisekunnin sisällä, enkä ole nähnyt hiiren toimivan alle tämän.

Valmistajat pyrkivät myös jatkuvasti parantamaan antureita, ja useimmissa pelihiirissä on optinen anturi. Muun muassa sensori mahdollistaa sen, että hiiri tunnistaa uskomattoman nopeat liikkeet ja tarjoaa maksimaalisen suorituskyvyn kaikilla herkkyyksillä.

Hiiren paino

Tämä on hyvin yksilöllistä pelaajakohtaisesti. Jotkut haluavat, että hiiri ei paina mitään, koska se on heidän mielestään helpompi hallita, kun taas toiset pelaajat haluavat hiiren painavan hieman.

Joissakin pelaajahiirissä on itse asiassa lisäpainoja, joita voit vapaasti lisätä tai poistaa. Tämän artikkelin kevyin hiiri painaa 67 grammaa. Kyseessä on Glorious Model O, ja jotkut hiirtä kokeilleet pelaajat sanovat, että näin kevyellä hiirellä pelaaminen on “pelin käännekohta”.

Ohjelmoitavat painikkeet

Ohjelmoitavat painikkeet ovat tyypillisesti hiiren sivussa olevia painikkeita, joihin voit tehdä pikavalintoja – näitä painikkeita kutsutaan yleensä makropainikkeiksi. Pikakuvakkeilla pääset nopeasti tiettyyn toimintoon tai toimintoon, mikä on eduksi tietyissä peleissä, esimerkiksi Fortnite-pelissä monet käyttävät näitä pikakuvakkeita.

Kun ostat pelihiiren, voit yleensä ladata tietokoneellesi ohjelmiston, josta voit asettaa Marco-painikkeet juuri haluamillesi asetuksille ja pikanäppäimille.

Joistakin pelihiiristä on jopa mahdollista poistaa joitakin painikkeita, jolloin hiiri sopii sekä oikea- että vasenkätisille käyttäjille.

Suunnittelu ja ergonominen mukavuus

Ergonominen käyttömukavuus on erittäin tärkeää, jos aiot pelata tuntikausia, mutta myös siksi, että saat parhaat tulokset. Kaikkien kädet ovat erilaiset sekä kooltaan että muodoltaan, joten paras tai suosituin pelihiiri ei välttämättä ole paras sinulle, mutta sinun kannattaa kokeilla, mikä sopii parhaiten pelityyliisi ja sopii käteesi todella hyvin.

Minkälaista peligenreä pelaat?

Peligenrelläsi on suuri vaikutus siihen, minkä hiiren hankit. Riippuen siitä, mitä peliä haluat pelata, se vaatii yleensä jotain muuta kuin hiiren. Onneksi useimmat hiiret voidaan säätää haluamiesi asetusten ja suorituskyvyn mukaan, mutta jotkin pelit vaativat esimerkiksi enemmän makropainikkeita kuin toiset. Tämä ei ole välttämätöntä esimerkiksi CS:GO:ssa, mutta jos pelaat MMO- tai MOBA-genressä, on tärkeää, että hiiressä on paljon painikkeita, sillä voit sitoa painikkeisiin efektejä ja ominaisuuksia nopeamman reagoinnin takaamiseksi.

Jos pelaat monenlaisia pelejä, valitse hyvä ja monipuolinen hiiri, jonka asetuksia voit muokata. Esimerkiksi hiirellä voit siirtää ja poistaa makropainikkeita.

Hinta ja laatu

Pelaajahiiriä ostaessasi on monia tärkeitä asioita, mutta on uskomattoman tärkeää, ettet katso vain hintaa, ja kuten voit myös lukea täältä artikkelista, on uskomattoman paljon muitakin asioita, joita sinun on ajateltava kuin vain hintaa. Jos ostat ensimmäisen näkemäsi hiiren halvalla, saatat tehdä nopeasti huonon ostoksen, jolloin joudut ostamaan uuden hiiren pian sen jälkeen, ja olisit yhtä hyvin voinut investoida ensimmäiseen hiireen alusta alkaen.

Kuten useimmissa asioissa, laatu ja hinta kulkevat yleensä käsi kädessä, mutta saatat hyvinkin löytää edullisen ja juuri sinulle sopivan pelihiiren. Kaikki riippuu siitä, mitä pelaat ja kuinka paljon.

Sitä paitsi hintaero markkinoilla ei ole kovin suuri, sillä kalleimmat ovat yleensä yli 1000 Tanskan kruunua ja halvimmat alle 500 Tanskan kruunua.

Optimoi myös pelaamisesi parhaiden kuulokkeiden avulla

Hyvän pelihiiren lisäksi pelaamiseen tarvitaan myös hyvät kuulokkeet. Hiiren nopea liikuttaminen on erittäin tärkeää, mutta sinun on myös pystyttävä kuulemaan pienimmätkin äänet, jotta kuulet pienimmätkin askeleet ja pysyt askeleen edellä vastustajasi.

Hyvät kuulokkeet ovat välttämättömät, ja siksi olemme koonneet yhteen markkinoiden parhaat kuulokkeet. Lue headset-testi täältä.

Kaiken kaikkiaan on uskomattoman tärkeää, että sinulla on hyvät pelilaitteet, ja voi olla eduksi valita tuotemerkki, koska silloin sinulla on mahdollisuus liittää ne ohjelmistoon, jolloin esimerkiksi hiiri ja näppäimistö voivat olla samoissa väreissä, kytkeytyä samanaikaisesti ja tehdä monia muita älykkäitä asetuksia.

Miten tämä gamer-hiiritesti tehtiin

Jotta voisimme opastaa sinua mahdollisimman hyvin, olemme keränneet 7 markkinoiden parasta pelaajahiirtä, mutta jokaiselle löytyy jotakin, etsitpä sitten langatonta tai langallista hiirtä tai onko sinulla pieni vai suuri budjetti. Tämä pelaajahiiritesti on tehty keräämällä perusteellista tietoa eri hiiristä verkosta – eli tietoa jälleenmyyjiltä, valmistajilta, asiakasarvosteluista ja vertailemalla useita kansainvälisiä testejä.

FAQ

Mikä pelihiiri on paras?

Logitech G502 Lightspeed on testin paras, sillä se on langaton pelihiiri, jossa on uusinta teknologiaa, jonka avulla voit viedä pelaamisesi kahteen uuteen ulottuvuuteen. Marginaalit ratkaisevat, ja Logitech tietää sen. Lue koko artikkeli ja löydä pelaajahiiresi.

Pitäisikö minun valita langaton vai langallinen pelihiiri?

Moni ammattilaispelaaja on käyttänyt langallisia pelihiiriä vasta muutaman vuoden ajan, mutta viime vuosina langattomat pelihiiret ovat kehittyneet valtavasti, ja siksi ammattilaiset käyttävät yleensä niitä. Lue lisää artikkelista.

Kuinka korkea DPI:n pitäisi olla?

Tämä riippuu paljon pelityypistä, jota pelaat, ja vaihtelee myös pelaajakohtaisesti, mutta on selvää, että sen ei pitäisi yleensä olla liian korkea eikä liian matala, joten lue lisää tästä artikkelista, jotta voit valita itsellesi sopivan pelihiiren.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×