Pensasleikkuritesti (2022) → Top 7 parasta mallia juuri nyt

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

2
tehokas bensiinikäyttöinen pensasleikkuri

Texas BCU43

5
paras ergonominen ruohonleikkuri

Makita EBH341U bensiinikäyttöinen 4-tahtiharjakone

6
Paras akkuharjakone

Stiga SBC 252 D bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri

7
Paras akkuharjakone

Makitan akkuharjakone DUR368APT2 18V 2x5,0Ah akulla ja laturilla

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä artikkelissa voit lukea markkinoiden parhaista harjanleikkureista, sillä olemme löytäneet testeissä 7 parasta. Kaikki harjakoneet testataan tehokkuuden, melutason ja käyttömukavuuden kaltaisten parametrien perusteella. Testivoittajamme on McCulloch B 40 B Elite -bensiiniharjakone, mutta testistä löydät myös muita erinomaisia harjakoneita, jotka saattavat sopia paremmin tarpeisiisi. Tästä syystä saatat hyötyä testin läpikäymisestä saadaksesi inspiraatiota seuraavaan ostokseesi.

Valittujen tuotteiden jälkeen voit lukea lisää pensasleikkurin ja nurmikonleikkurin erosta sekä saada apua edullisen pensasleikkurin löytämiseen.

Puutarhan kunnossapidossa on monia koneita, joista valita, ja jos olet epävarma siitä, mikä kone sopii sinulle nurmikon kunnossapitoon, lue testimme ruohonleikkurit ja pystyleikkurit.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 70 % pienemmät päästöt ja 20 % pienempi polttoaineen kulutus
 • pros-icon.svg parempi työskentelyasento ergonomisen kahvan ja pehmustetun kaksoisistuinvyön ansiosta
 • pros-icon.svg Tehokas malli vaativimpiinkin puutarhatöihin

Detaljeret gennemgang

Sijoita tähän McCullochin bensiinikäyttöiseen harjakoneeseen, jos haluat varmistaa, että saat parhaan harjakoneen. Kone on itse asiassa erittäin kestävä ja tehokas vaihtoehto, jossa on otettu huomioon myös hyvä käyttäjäystävällisyys. Tästä syystä kone kuluttaa vähemmän polttoainetta, on ergonominen ja siinä on tärinänestojärjestelmä.

Sentten kannattaa valita McCulloch B 40 B Elite -bensiinikäyttöinen harjakone

Tämä McCullochin bensiinikäyttöinen pensasleikkuri voi olla juuri sinua varten, halusitpa sitten käsitellä suurempaa tai pienempää kasvillisuutta. Tämä malli on erittäin tehokas harjasleikkuri, jota voidaan käyttää moneen tarkoitukseen – vaativimpiinkin. Koneen trimmeripää on Tap’n’Go-trimmeripää, jossa on nopea langansyöttö, joka pyörii optimaalisesti, kun sitä käytetään ei-toivottuun kasvillisuuteen.

Tehokas moottori

Tässä harjakoneessa on OxyPower-moottori, joka tarjoaa korkean suorituskyvyn ja taatun pitkän käyttöiän. Voit siis nauttia uudesta pensasleikkuristasi monta vuotta ja monissa tehtävissä. Tämä moottori on bensiinikäyttöinen versio, jonka päästöt ovat 70 prosenttia pienemmät ja polttoaineenkulutus 20 prosenttia pienempi kuin muiden mallien.

Tämän mallin kanssa on aina helppo lähteä töihin, sillä siinä on pehmeä käynnistys ja bensiinipumppu. Bensiinipumppu syöttää polttoainetta kaasuttimeen, minkä ansiosta ruohonleikkuri käynnistyy pienemmällä vastuksella. Lisäksi Soft Start -ominaisuus auttaa vähentämään käynnistysjohdon vastusta jopa 40 prosenttia.

Aina oikea työasento

Selvä etu tähän harjasahuriin sijoittamisessa on se, että helppokäyttöisyys on otettu huomioon, ja siinä on ergonominen muotoilu. Näin ollen sinun on helpompi työskennellä ergonomisesti oikeassa asennossa, mikä vähentää kipeytymisen, loukkaantumisen ja rasituksen riskiä.

Koneessa on ergonominen ja mukava kahva, jonka korkeutta voidaan säätää tarpeen mukaan. Näin saat sekä oikean asennon ja asennon että paremman otteen. Pehmustetut kaksoisvaljaat takaavat hyvän tuen ja jakavat koneen painon koko vartalolle eikä vain käsivarsille. Erityinen tärinänvaimennusjärjestelmä tekee työskentelystä myös paljon mukavampaa ja helpompaa.

Tuotetiedot

 • Paino: 7,3 kg
 • Teho: 1,5 kW
 • Polttoaine: bensiini
 • Säiliön tilavuus: 1 litra
 • Tehotaso: 118 db(A)
 • Maksimi kierrokset minuutissa (kuormitettuna): 9000

Texas BCU43

tehokas bensiinikäyttöinen pensasleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas moottori, jossa on hyvät toiminnot
 • pros-icon.svg Saatavana sekä kolmihampaisella metalliterällä että 2-piikkisellä trimmeripäällä
 • pros-icon.svg Käsien rasitus on minimaalinen ergonomisen muotoilun ja vähäisen tärinän ansiosta

Detaljeret gennemgang

Tämä Texas-merkkinen ruohonleikkuri on hyvin toimiva bensiinikäyttöinen versio. Tehokkaan 2-tahtimoottorin ja 1,25 kW:n tehon ansiosta pääset varmasti eroon kaikesta ei-toivotusta kasvillisuudesta puutarhassa. Mallissa on myös alhainen tärinä ja ergonominen muotoilu, mikä helpottaa työnkulkua.

Sentten sinun kannattaa valita Texas BCU43 -harjakone

Jos etsit voimakasta bensiinikäyttöistä ruohonleikkuria, jolla voi leikata ruohoa, kevyitä rikkaruohoja ja karkeampia rikkaruohoja, etsi tätä Texas-merkin mallia. Tämä malli on tehokas käytössä, koska siinä on tehokas kaksitahtimoottori. Moottorin teho on yhteensä 1,25 kW, ja se toimii 7200 kierroksella minuutissa. Koneessa käytetään öljysekoitettua bensiiniä, ja onneksi voit käyttää sitä hyvän aikaa kerrallaan, sillä mallin säiliön tilavuus on 1,1 litraa.

Tässä ruohonleikkurissa on sekä kolmihampainen metalliterä, jota voidaan käyttää karkeampien rikkaruohojen leikkaamiseen, että kaksipiikkinen trimmeripää, jota voidaan käyttää umpeenkasvaneen ruohon poistamiseen. Voit siis torjua kaikenlaista liikakasvua vain yhdellä laitteella.

Matalaa tärinää ja ergonominen muotoilu

Yksi tämän ruohonleikkurin eduista on se, että sen suunnittelussa on keskitytty tärinän minimointiin. Koneen oikeanpuoleinen tärinätaso on siis 6,7 m/s2. Saat myös vakiovapaa-ajan valjaat, jotta voit jakaa koneen painon optimaalisesti kehollesi sen sijaan, että pitäisit sitä vain käsissäsi. Kantovaljaat ja vähentynyt tärinä vähentävät rasitusta.

Harjasleikkuria on helppo käyttää, olitpa sitten tottunut käyttämään tämäntyyppistä konetta tai aloittelija. Voit esimerkiksi vaihtaa helposti koneen kiinteitä hammaspyöriä, jotka jopa varmistavat optimaalisen voitelun työn aikana. Kone on myös varustettu ergonomisella V-kahvalla, joten sinulla on aina tukeva ote koneesta optimaalista käsittelyä varten.

Tuotetiedot

 • Paino: 7,8 kg
 • Teho: 1,25 kW
 • Polttoaine: bensiini
 • Säiliön tilavuus: 1,1 litraa
 • Kovaääninen tehotaso: 114 db(A)
 • Maksimi kierrokset minuutissa (kuormitettuna): 7200

ALKO BC 1200

Paras halpa harjakone

Fordele
 • pros-icon.svg Hinta
 • pros-icon.svg Varustettu 1200 watin sähkömoottorilla päästöttömään leikkaamiseen
 • pros-icon.svg Kuljetuskelpoinen malli, koska tuote on mahdollista purkaa

Detaljeret gennemgang

Erilaisia harjasahoja löytyy useista eri hintaluokista, mutta jos haluat hieman halvemman mallin, voit valita johdollisen mallin, kuten tämän Alkon mallin. Kun ostat tämän harjaleikkurin, saat mallin, jossa on 1200 wattia ja kärki-automaattikytkentä. Malli on myös suhteellisen kevyt.

Sentten sinun kannattaa valita ALKO BC 1200 -harjakone

Jos sinulla ei ole suurinta säästöbudjettia, voi olla hyödyllistä pitää silmällä hyviä pensasleikkuritarjouksia tai ostaa malli, jota myydään yleensä hieman halvemmalla kuin muita vaihtoehtoja. Näin on tämän Alko-merkkisen harjaleikkurin kohdalla, sillä ostamalla tämän koneen voit säästää paljon rahaa.

Syy siihen, miksi tämä malli on halvempi kuin muut markkinoilla olevat mallit, on se, että se on johdolla toimiva. Näin ollen sinun on syytä olla tietoinen siitä, että harjasleikkurin on aina oltava kytkettävissä pistorasiaan, kun se on käytössä. Jos selviät siitä, saat vastineeksi myös tehokkaan ja toimivan koneen, jossa on 1200 wattia ja jota voi käyttää monta vuotta.

Optimaalinen leikkaus ja trimmaus

Alko keskittyy ympäristöön ja pakokaasupäästöjen vähentämiseen, minkä vuoksi sen sähkökäyttöiset mallit ovat ympäristöystävällisiä raivaussahoja. Tämän koneen sähkömoottori takaa päästöttömän leikkaamisen, mikä on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto kuin bensiinikäyttöisten mallien tapauksessa. Lisäksi moottori on hiljainen, joten voit työskennellä puutarhassa kaikkina vuorokauden aikoina häiritsemättä naapureita tai omaa kotitalouttasi.

Harjasleikkurissa on kärki-automaattinen langansyöttö ja 35 cm:n leikkausleveys, kun käytetään lankaa. Tarvittaessa ei-toivotusta kasvillisuudesta voidaan kuitenkin päästä eroon myös terällä. Kone on varustettu molemmilla, joten saat myös metalliterän, jonka leikkuuleveys on 23 cm. Tämän pensasleikkurin avulla on siis paljon mahdollisuuksia päästä eroon sekä suuresta että pienestä kasvillisuudesta puutarhassa.

Helppo säilyttää

Tämän mallin avulla taataan myös hyvä työskentelyasento ja optimaalinen käsiteltävyys, sillä se on kevyt ja varustettu kaarevalla jaettavalla alumiinikahvalla. Näin voit käyttää pensasleikkuria entistä mukavammin. Tämän ruohonleikkurin oston yhteydessä toimitetaan myös kantovaljaat.

Lisäbonuksena tämä Alkon pensasleikkuri on helppo purkaa tarvittaessa. Näin voit helposti kuljettaa tai varastoida pensasleikkuria pienessä tilassa, sillä se voidaan pakata siististi pois.

Tuotetiedot

 • Paino: 4,1 kg
 • Teho: 1200 wattia
 • Virtalähde: sähkö
 • Langan työleveys: 35 cm
 • Työskentelyterän leveys: 23 cm

Bosch AFS 23-37

Paras sähkökäyttöinen harjakone

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä leikkuujälki, jolla pääsee eroon itsepäisistäkin rikkaruohoista
 • pros-icon.svg Kustannustehokas
 • pros-icon.svg Optimaalinen ote ja hyvä helpotus säädettävän hihnan ja kahvan ansiosta

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Boschin sähköiseen malliin saat edullisen ruohonleikkurin, jolla pääset kuitenkin eroon jopa korkeasta ruohosta ja itsepäisistä rikkaruohoista. Voit itse asiassa vaihtaa terän ja pitkän langan välillä, joten voit hoitaa erilaisia puutarhan karsintatöitä helposti.

Sentten sinun kannattaa valita Bosch AFS 23-37 -harjakone

Jos etsit tehokasta sähkökäyttöistä pensasleikkuria, jolla pääset tosissaan eroon kaikenlaisesta ei-toivotusta kasvillisuudesta puutarhassa, sinun kannattaa investoida tähän Boschin pensasleikkuriin. Mallia voidaan käyttää sekä harjanleikkurina että ruohotrimmerinä, sillä siinä on sekä terä että lanka. Näin voit nopeasti poistaa sekä ruohon että rikkaruohot, jotka eivät kasva tarkoitetulla tavalla.

Hyvä tehokkuus

Koneen leikkuuteho on korkea, koska siinä on 950 watin moottori. Leikkuuteho vastaa siten 1,3 hv:n tehoa, joten saat täyden hyötysuhteen rahoillesi. Voit vaihtaa terän, jonka leikkuuhalkaisija on 23 cm, ja tehokkaan langan, jonka leikkuuhalkaisija on 37 cm, välillä. Mukana tulee jopa ylimääräinen johto, joten se ei lopu heti kesken.

Sinun on kuitenkin syytä olla tietoinen siitä, että tämä ruohonleikkuri on kytkettävä sähköverkkoon, kun sitä käytetään. Siksi sinun on pidettävä johtoa silmällä työskennellessäsi ja varmistettava, että se ulottuu ympäri puutarhaa, jotta sinulla on edelleen paljon liikkumavaraa.

Hyvä painojakauma

Vaikka tämä pensasleikkuri ei paina paljon, siinä on säädettävä kantohihna. Näin et joudu kantamaan koneen koko painoa käsivarsillasi, sillä kantohihna auttaa jakamaan painon tasaisesti. Koneessa on myös säädettävä kahva, joten sinulla on aina tukeva ote ja voit käsitellä sitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Tuotetiedot

 • Paino: 5,3 kg
 • Teho: 950 wattia
 • Virtalähde: sähkö – 230 volttia
 • Leikkuuhalkaisija (terä): 23 cm
 • Leikkuuhalkaisija (lanka): 37 cm

Makita EBH341U bensiinikäyttöinen 4-tahtiharjakone

paras ergonominen ruohonleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varmistaa oikean työasennon ergonomisen ja käyttäjäystävällisen muotoilun ansiosta
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää useaan tarkoitukseen trimmerin pään ja ruohonleikkurin terän yhdistelmän ansiosta
 • pros-icon.svg Painikkeet sijaitsevat lähellä ja takaavat turvallisuuden

Detaljeret gennemgang

Se saattaa kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta tämä Makitan harjaleikkuri on itse asiassa ympäristöystävällinen malli – vaikka se onkin bensiinikäyttöinen. Itse asiassa koneen polttoaineenkulutus ja päästötaso ovat alhaisemmat. Lisäksi tämä ruohonleikkuri on jopa hiljainen, mutta toimii silti täydellä teholla.

Sentten sinun kannattaa valita Makita EBH341U bensiinikäyttöinen 4-tahtiharjakone

Jos etsit ympäristöystävällistä pensasleikkuria, joka selviytyy kaikentyyppisistä ruohon ja pienten pensaiden raivaustöistä, tämä Makita-merkin pensasleikkuri on sinua varten. Makita keskittyy yleisesti ympäristöystävällisten koneiden ja työkalujen kehittämiseen – ja siksi on järkevää, että Makita on kehittänyt tämän ympäristöystävällisen bensiinikäyttöisen harjakoneen.

Kone lasketaan ympäristöystävälliseksi vaihtoehdoksi, koska sen polttoaineenkulutus on alhaisempi kuin muiden saman luokan koneiden ja päästötaso on alhaisempi. Hiilidioksidipäästöt ovat näin ollen mahdollisimman pienet, kun tätä konetta käytetään muihin bensiinikäyttöisiin harjasahoihin verrattuna. Vähäinen polttoaineenkulutus on hyväksi myös lompakollesi, sillä tämän ruohonleikkurin käyttö ei maksa aivan yhtä paljon.

Mainitsimmeko myös, että tämän ruohonleikkurin melutaso on alhainen? Tämä johtuu siitä, että koneessa on koteloitu moottori. Siksi se ei aiheuta paljon melua käytön aikana, mikä on parempi kokemus sinulle, mutta myös kotitaloudellesi ja naapureillesi.

Käyttötarkoitus pensasleikkurille

Voit käyttää tätä pensasleikkuria vähän kaikkeen puutarhassa. Sitä voidaan käyttää nurmialueiden raivaamiseen, reunojen leikkaamiseen, seiniä tai puita vasten leikkaamiseen, rikkaruohojen poistamiseen jne. Koneessa on kolmihampainen terä, jonka mitat ovat 305 x 25,4 mm, joten se voi poistaa kerralla paljon ei-toivottua kasvillisuutta.

Lisäksi malli on varustettu kaksoiskahvalla, joten koneen hallinta on optimaalista kaikissa työtehtävissä. Mukana on myös valjaat, jotta voit jakaa koneen painon paremmin sen sijaan, että nostaisit sitä vain käsivarsillasi.

Tämä on taloudellinen ja ympäristöystävällinen ruohonleikkuri ruohon raivaamiseen, reunojen leikkaamiseen sekä seinien ja puiden leikkaamiseen. Makita EBH341U -bensiinikäyttöisessä 4-tahtiharjakoneessa on koteloitu moottori, joka takaa alhaisen melutason.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 50 cm
 • Pituus: 181 cm
 • Leveys: 62 cm
 • Paino: 7,1 kg
 • Teho: 1,07 kW – 1,5 HP
 • Polttoaine: bensiini
 • Säiliön tilavuus: 0,65 litraa

Stiga SBC 252 D bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri

Paras akkuharjakone

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varmistaa oikean työasennon ergonomisen ja käyttäjäystävällisen muotoilun ansiosta
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää useaan tarkoitukseen trimmerin pään ja ruohonleikkurin terän yhdistelmän ansiosta
 • pros-icon.svg Painikkeet sijaitsevat lähellä ja takaavat turvallisuuden

Detaljeret gennemgang

Tämän Makitan harjaleikkurin ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia uuden koneesi bensiinin ostamisesta ja tankkaamisesta. Tämä ruohonleikkuri on akkukäyttöinen, joten sinun tarvitsee vain ladata akut ennen koneen käyttöä. Sekä laturi että akut sisältyvät toimitukseen, joten sinun ei tarvitse investoida ylimääräisiin lisävarusteisiin.

Sentten sinun kannattaa valita Makitan akkuharjakone DUR368APT2 18V 2×5.0Ah w/batteri ja laturi

Etsitkö tehokasta akkuharjaa, jossa on mukana laturi ja akut? Jos näin on, tämä Makitan harjaleikkuri on täydellinen malli, johon sinun kannattaa investoida. Tämän mallin osto sisältää sekä laturin että koneen akut, joten sinulla on kaikki tarvitsemasi alusta alkaen.

Lisäksi tämän koneen mukana toimitetaan laaja valikoima muita lisävarusteita, kuten useita trimmeripäitä, teriä ja 6-särmäinen 4 ja 5 mm:n jakoavain.

Ympäristöystävällinen suunnittelu

Tässä harjakoneessa käytetään 2 x 18 voltin Li-ion-akkua ja harjatonta moottoria. Tämä tekee koneesta ympäristöystävällisen, sillä se ei aiheuta juurikaan päästöjä eikä käytä bensiiniä moottorin käynnistämiseen. Harjaton moottori takaa myös pidemmän käyttöajan koneelle. Samalla tämäntyyppinen moottori tekee koneesta myös hiljaisemman, joten se ei pidä käytössä yhtä paljon ääntä.

Mallia voidaan käyttää useisiin puutarhatöihin, sillä se on tehokas toiminnaltaan. Koska mukana on sekä kaksi trimmerin päätä että terä, sinulla on runsaasti mahdollisuuksia päästä eroon pienistä ja suurista ei-toivotuista kasvustoista puutarhassa. Kone voi siis auttaa ruohon, rikkaruohojen, pensaiden jne. poistamisessa.

korkea työskentelymukavuus

Jopa pidemmissä tehtävissä työskentely on erittäin mukavaa tämän Makitan harjakoneen avulla. Malli on kehitetty ergonominen muotoilu huomioon ottaen, joten voit työskennellä mukavasti työskennellessäsi. Voit esimerkiksi käyttää mukana toimitettuja valjaita, jotta voit jakaa koneen painon kehollesi sen sijaan, että kantaisit sitä vain käsivarsillasi.

Lisäksi koneen ergonominen muotoilu varmistaa, että kone on aina täysin hallinnassasi. Koska tärinän taso on 2,5 m/s2, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että kädet, käsivarret tai hartiat väsyvät liikaa työskentelyn aikana.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 44,2 cm
 • Pituus: 175,8 cm
 • Leveys: 61,5 cm
 • Paino: 4,1 kg
 • Akku: 2 x 18 voltin Li-ion-akku
 • Akkukapasiteetti: 2 x 5 Ah
 • Kovaääninen tehotaso: 89 db(A)
 • Maksimi kierrokset minuutissa (kuormitettuna): 3500-6500

Makitan akkuharjakone DUR368APT2 18V 2x5,0Ah akulla ja laturilla

Paras akkuharjakone

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas akkukäyttöinen ruohonleikkuri, joka sisältää akun ja laturin
 • pros-icon.svg Ergonominen muotoilu takaa optimaalisen työskentelymukavuuden
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen harjakone, jossa on harjaton moottori ja uudelleenkäytettävät akut
 • pros-icon.svg Suunniteltu alhaiselle melu- ja tärinätasolle

Detaljeret gennemgang

Tämän Makitan harjaleikkurin ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia uuden koneesi bensiinin ostamisesta ja tankkaamisesta. Tämä ruohonleikkuri on akkukäyttöinen, joten sinun tarvitsee vain ladata akut ennen koneen käyttöä. Sekä laturi että akut sisältyvät toimitukseen, joten sinun ei tarvitse investoida ylimääräisiin lisävarusteisiin.

Sentten sinun kannattaa valita Makitan akkuharjakone DUR368APT2 18V 2×5.0Ah w/batteri ja laturi

Etsitkö tehokasta akkuharjaa, jossa on mukana laturi ja akut? Jos näin on, tämä Makitan harjaleikkuri on täydellinen malli, johon sinun kannattaa investoida. Tämän mallin osto sisältää sekä laturin että koneen akut, joten sinulla on kaikki tarvitsemasi alusta alkaen.

Lisäksi tämän koneen mukana toimitetaan laaja valikoima muita lisävarusteita, kuten useita trimmeripäitä, teriä ja 6-särmäinen 4 ja 5 mm:n jakoavain.

Ympäristöystävällinen suunnittelu

Tässä harjakoneessa käytetään 2 x 18 voltin Li-ion-akkua ja harjatonta moottoria. Tämä tekee koneesta ympäristöystävällisen, sillä se ei aiheuta juurikaan päästöjä eikä käytä bensiiniä moottorin käynnistämiseen. Harjaton moottori takaa myös pidemmän käyttöajan koneelle. Samalla tämäntyyppinen moottori tekee koneesta myös hiljaisemman, joten se ei pidä käytössä yhtä paljon ääntä.

Mallia voidaan käyttää useisiin puutarhatöihin, sillä se on tehokas toiminnaltaan. Koska mukana on sekä kaksi trimmerin päätä että terä, sinulla on runsaasti mahdollisuuksia päästä eroon pienistä ja suurista ei-toivotuista kasvustoista puutarhassa. Kone voi siis auttaa ruohon, rikkaruohojen, pensaiden jne. poistamisessa.

korkea työskentelymukavuus

Jopa pidemmissä tehtävissä työskentely on erittäin mukavaa tämän Makitan harjakoneen avulla. Malli on kehitetty ergonominen muotoilu huomioon ottaen, joten voit työskennellä mukavasti työskennellessäsi. Voit esimerkiksi käyttää mukana toimitettuja valjaita, jotta voit jakaa koneen painon kehollesi sen sijaan, että kantaisit sitä vain käsivarsillasi.

Lisäksi koneen ergonominen muotoilu varmistaa, että kone on aina täysin hallinnassasi. Koska tärinän taso on 2,5 m/s2, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että kädet, käsivarret tai hartiat väsyvät liikaa työskentelyn aikana.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 44,2 cm
 • Pituus: 175,8 cm
 • Leveys: 61,5 cm
 • Paino: 4,1 kg
 • Akku: 2 x 18 voltin Li-ion-akku
 • Akkukapasiteetti: 2 x 5 Ah
 • Kovaääninen tehotaso: 89 db(A)
 • Maksimi kierrokset minuutissa (kuormitettuna): 3500-6500

Guide

Mitä eroa on ruohonleikkurin ja ruohotrimmerin välillä?

Voi olla hieman hankalaa päättää, kannattaako investoida pensasleikkuriin vai ruohotrimmeriin, sillä monet mallit ovat usein monikäyttöisiä – ja nämä kaksi vaihtoehtoa sekoitetaan usein keskenään. Itse asiassa ruohonleikkuri ja ruohotrimmeri ovat myös samantyyppisiä koneita, koska niillä on sama tarkoitus: poistaa ruohoa, rikkaruohoja ja muuta vähemmän ei-toivottua kasvillisuutta puutarhasta. Näiden kahden konetyypin välillä on kuitenkin pieni ero, josta voit lukea lisää jäljempänä.

Pensasleikkuri

Pensasleikkuri on yleensä hieman suurempi kuin tavallinen ruohotrimmeri. Nämä koneet ovat usein painoluokaltaan raskaampia ja tehokkaampia toiminnaltaan. Tästä syystä pensasleikkuri sopii paremmin sitkeämmän ei-toivotun kasvillisuuden poistamiseen. Pensasleikkuria voidaan kuitenkin käyttää myös ruohotrimmerinä, sillä useimmissa malleissa on sekä lanka että terä.

Pensasleikkurin etu on itse asiassa myös sen haittapuoli: se on paljon suurempi. Harjakoneella työskenneltäessä on syytä käyttää valjaita, sillä muuten työ voi olla hyvin raskasta. Väsytät siis nopeasti, erityisesti kädet, jos et tue koneen painoa omalla painollasi. Kantokopan käyttö vähentää myös rasitusta ja takaa paremman työskentelymukavuuden ja ryhdin. Vaihtoehtoisesti meritraktori voi usein olla hyvä vaihtoehto pienempien istutusten ja umpeenkasvaneiden nurmikkoalueiden raivaamiseen.

Ruohonleikkuri

Olemme juuri tehneet edellä selväksi, että harjanleikkuri on yleensä hieman suurempi kuin ruohotrimmeri – ja siksi sen käyttö on usein tehokkaampaa. Silti useita ruohotrimmereitä (joita kutsutaan myös ruohotrimmereiksi tai särmäysleikkureiksi) voidaan itse asiassa käyttää myös puutarhan itsepäisen kasvillisuuden poistamiseen. Tämä ei kuitenkaan ole useimpien markkinoilla olevien ruohotrimmerien ydinosaamista. Useimmat ruohotrimmerit leikkaavat langalla, mutta muutamissa malleissa käytetään myös teriä.

Kannattaa siis investoida trimmeriin, jos puutarhassasi ei ole laajoja alueita villiä kasvillisuutta, vaan haluat vain päästä eroon vähemmästä ei-toivotusta kasvillisuudesta. Ruohotrimmerin etuna on myös se, että se on kooltaan ja painoltaan pienempi kuin ruohonleikkuri. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että voit käyttää ruohotrimmeriä yhdellä kädellä, koska se ei vaadi niin paljon ohjausta.

Kun päätät, hankitko ruohonleikkurin vai ruohotrimmerin, ratkaisevaa ovat ensisijaisesti omat mieltymyksesi ja tarpeesi. Muista, että useat mallit ovat monikäyttöisiä, joten niitä voidaan käyttää useisiin tarkoituksiin. Voit siis investoida tällaiseen malliin, jos olet epävarma siitä, mikä tyyppi sopii sinulle parhaiten. On tärkeää muistaa, että ruohotrimmeri ei voi ajaa koko nurmikkoa, vaan ainoastaan paikkoja, joihin robottiruohonleikkuri tai sylinteriruohonleikkuri ei yllä.

Mitä eroa on bensiinikäyttöisellä, sähkökäyttöisellä ja akkukäyttöisellä ruohonleikkurilla?

Kun etsit ruohonleikkuria, voit törmätä kolmeen eri tyyppiin: sähkö-, akku- tai bensiinikäyttöiseen ruohonleikkuriin. Suosittelemme, että harkitset, minkä tyyppisen haluat, ennen kuin heittäydyt ensimmäiseen ja parhaaseen. Alla voit lukea hieman erityyppisistä ruohonleikkureista, jotta voit toivottavasti saada paremman käsityksen siitä, mikä malli sopii sinulle parhaiten.

Sähköinen harjakone

Sähköinen harjakone on yleensä halvin malli, joten jos haluat hyvän harjakoneen edullisesti, kannattaa harkita sähköistä. Yksi syy siihen, miksi sähkökäyttöisiä harjakoneita myydään muita malleja halvemmalla, on se, että ne eivät tarjoa niin paljon liikkumisvapautta. Itse asiassa laite on aina kytkettävä pistorasiaan, jotta se saa virtaa. Varmista siis, että sinulla on johto, jonka kantama on hyvä, jotta voit liikkua puutarhassa ongelmitta. Muista lopuksi pitää johtoa silmällä, jotta et vahingossa putoa siihen tai katkaise sitä.

Sähkökäyttöisen ruohonleikkurin suuri etu on se, että sen virta ei lopu kesken. Sinun ei siis tarvitse huolehtia akkujen lataamisesta tai bensiinin kaatamisesta koneeseen, vaan voit vain ryhtyä suoraan työhön aina kun siltä tuntuu.

Akulla toimiva ruohonleikkuri

Johdottomissa harjakoneissa, joita kutsutaan myös akkukäyttöisiksi harjakoneiksi, käytetään ladattavia akkuja – usein litiumioniakkuja. Johdottoman pensasleikkurin etuna on se, että se on ympäristöystävällisempi ja sinulla on täysi liikkumisvapaus, koska sinun ei tarvitse huolehtia johdosta työskennellessäsi puutarhassa. Akkukäyttöinen pensasleikkuri ei myöskään aiheuta liikaa melua, kun se on käytössä.

Akkuharjakoneen haittapuolena on se, että akku on ladattava etukäteen. Jos aiot työskennellä pitkään, on vieläkin parempi pitää useita akkuja valmiina, jotta sinun ei tarvitse pitää pitkää taukoa niiden lataamiseksi, jos niiden virta loppuu kesken työskentelyn. Tämä pätee erityisesti, jos koneen akuissa ei ole tarpeeksi suurta kapasiteettia. Akkuharjakoneen hinta riippuu paljon siitä, minkä tyyppisen harjakoneen valitset ja kuinka tehokkaan sen haluat olevan.

Benzin harjakone

Bensiinikäyttöinen harjakone voi tuntua hieman hankalalta käyttää puutarhassa, minkä vuoksi tämäntyyppistä konetta käyttävät pääasiassa ammattilaiset. Kone on erittäin tehokas toiminnassa, ja siksi se toimii hyvin, kun poistetaan suurta ei-toivottua kasvillisuutta tai umpeenkasvua sellaisissa paikoissa, joissa ei ole mahdollisuutta ottaa koneeseen virtaa.

Bensiinikäyttöisen ruohonleikkurin haittapuolena on, että se on usein meluisampi kuin akku- ja sähkökäyttöiset mallit. Lisäksi jotkin koneet vuotavat työn aikana, mikä voi olla epämiellyttävää käyttäjälle. Sinun on myös sekoitettava koneen polttoaine kotona, sillä useimmat vaihtoehdot toimivat bensiinin ja öljyn seoksella.

Kuinka käytät pensselileikkuria oikein

Jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn irti pensasleikkuristasi, on tärkeää, että käytät sitä myös asianmukaisesti. Tästä syystä olemme koonneet alle vinkkejä, joita voit soveltaa ja joita voit miettiä, kun käytät pensasleikkuria puutarhassa.

 • Investoi kantorinkkaan, jotta paino jakautuu paremmin
 • Kanna suojalaseja suojellaksesi silmiäsi roskilta, oksilta, lehdiltä jne.
 • Välttääksesi onnettomuuksia sammuta pensasleikkuri, jos muut tulevat lähellesi
 • Kone on aina täydessä hallinnassa ennen kuin se kytketään päälle
 • Vältä ruohonleikkurin käyttöä, jos ruoho on märkää tai kosteaa
 • Säilytä johdot, akut, latausasemat, polttoaineet jne. aina turvallisesti ja lasten ulottumattomissa

LUE MYÖS: Sylinterileikkureiden suuri testi

Kuinka löydät hyvän pensasleikkurin tarjouksen

Ei ole mitään syytä maksaa pensasleikkurista liikaa, jos saat unelmiesi mallin halvemmalla. Itse asiassa näin on usein, jos vain pidät silmällä eri verkkokauppiaiden verkkosivustoja. Useimmilla jälleenmyyjillä on säännöllisesti tarjouksia, joissa voit säästää paljon rahaa ostoksessa.

Tästä syystä suosittelemme ehdottomasti, että löydät haluamasi mallin ja seuraat sitten verkkokauppiaiden tarjouksia saadaksesi parhaan hinnan. Tämä pätee tietysti vain, jos sinulla on aikaa odottaa mallin myyntiin tuloa.

LUE MYÖS: Painepesureiden suuri testi

Tarvitsetko muita koneita puutarhaan?

Puutarhan omistajana sinulle kertyy nopeasti kokonainen konekanta puutarhan ylläpitoa varten. Yksi puutarhassani useimmin käyttämistäni välineistä on Saitaleikkuri Puutarhassani on monia pieniä puita ja pensaita, jotka tarvitsevat säännöllistä karsintaa, ja pyökkipensas on kesän aikana hyvin vilkas, ja monet oksat työntyvät ulos. Jos karsimista vaativat hyvin paksut oksat, tartun sen sijaan moottorisahaan

FAQ

Mikä harjakone on paras?

Pitkän tutkimustyön jälkeen olemme todenneet, että McCulloch B 40 B Elite -bensiinikäyttöinen harjakone on testin paras. On kuitenkin olemassa useita eri tyyppisiä ruohonleikkureita, joten voi olla toinen malli, joka sopii sinulle parhaiten.

Mitä eroa on ruohonleikkurilla ja ruohotrimmerillä?

Todellisuudessa ruohonleikkuri ja ruohotrimmeri voivat tehdä saman työn ruohon, rikkaruohojen, pensaiden ja muun kasvillisuuden poistamisessa.Pensasleikkuri on kuitenkin yleensä hieman suurempi malli, koska se on tehokkaampi kuin tavallinen ruohotrimmeri.

Paljonko pensasleikkuri painaa?

Painon määrä riippuu paljon valitsemastasi pensasleikkurin tyypistä. Jotkin mallit ovat kevyitä ja painavat alle 5 kg, kun taas toiset ovat melko paljon painavampia. Muista aina investoida kantovaljaisiin, jotta sinun ei tarvitse kantaa kaikkea painoa käsivarsillasi.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×