Parhaat piilolinssit 2022 – Mitkä sopivat silmillesi?

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Oletko sinäkin kyllästynyt siihen, että piilolinssisi kuivattavat silmiäsi ja tekevät niistä ärsyttävän punaiset päivän aikana? Vai jäävätkö linssejäsi joskus jumiin, kun räpäytät silmiäsi, ja sumentavat näkösi niin, ettet näe mitään? Tai ehkä olet uusi ammattilainen ja mietit, sopivatko piilolinssit sinulle. Olitpa sitten yksi, kaksi tai kolme, olet päätynyt oikeaan yritykseen! Olemme nimittäin keskittyneet viiteen markkinoiden parhaaseen ja suosituimpaan piilolinssiin, ja kerromme niistä kaiken tässä artikkelissa. Annamme myös muutamia vinkkejä siitä, mitä sinun tulisi ottaa huomioon ennen piilolinssien valintaa, miksi piilolinssejä kannattaa käyttää, mikä ero on kovien ja pehmeiden linssien välillä, eikä vähiten siitä, mihin kumpikin soveltuu parhaiten.

Alcon Dailies AquaComfort Plus

testin parhaat piilolinssit

Fordele
 • pros-icon.svg Toimittaa kosteutta joka silmänräpäyksellä jopa 20 tunnin ajan
 • pros-icon.svg Nämä piilolinssit sisältävät HPMC-liuosta (hydroksipropyylimetyyliselluloosa) – samaa nestettä, jota on silmätipoissa kuivien silmien hoitoon
 • pros-icon.svg Se on saatavilla myös multifokaalisten piilolinssien käyttäjille ja käyttäjille, joilla on astigmatismi
 • pros-icon.svg Ei säätöaikaa – piilolinssit mukautuvat heti, kun laitat ne sisään
 • pros-icon.svg Linssit on suunniteltu hieman vaaleansinisellä sävyllä – helppo nähdä, kun ne asetetaan ja poistetaan
 • pros-icon.svg Hyvä uusille piilolinssien käyttäjille ja allergikoille

Detaljeret gennemgang

Sano hyvästit kuiville silmille ja “jumittuneille” linsseille näillä Alconin helppokäyttöisillä, pehmeillä piilolinsseillä! Tässä on pakkaus yhden päivän linssejä, jotka pitävät sinut vapaana punasilmäisyydestä ja näön hämärtymisestä koko päivän.

Sentten sinun kannattaa valita Alcon Dailies AquaComfort Plus

Ei enää punoittavia silmiä ja muita näköhaittoja, sillä näillä Dailies AquaComfort Plus -linsseillä saat – kuten nimikin kertoo – erittäin mukavat ja laadukkaat piilolinssit. Erinomainen kyynelkalvon stabiilisuus ja kaikki, mitä sydämesi toivoo vesipitoisilta nesteiltä, takaavat sekä kauko- että likinäköisille piilolinssien käyttäjille jatkuvan kosteuden ja terävän näön tämän testivoittajan avulla yhdeltä markkinoiden johtavista piilolinssien valmistajista!

Alcon Dailies Total1

paras herkille silmille

Fordele
 • pros-icon.svg Erittäin korkea hapenläpäisevyys – ihanteellinen herkille ja kuiville silmille
 • pros-icon.svg Vesigradienttiteknologia – sinulle taataan erittäin sileä ja liukuva piilolinssi riippumatta siitä, kuinka monta kertaa räpäytät silmiäsi
 • pros-icon.svg Mukava istuvuus silmän pinnalla
 • pros-icon.svg Se on saatavilla myös multifokaalisten piilolinssien käyttäjille
 • pros-icon.svg SmarTears-teknologia – paras laatu kyynelkalvon pysyvyys

Detaljeret gennemgang

Terveelliset ja raikkaat silmät heräämisestä nukkumaanmenoon asti? Näillä pehmeillä Dailies-linsseillä saat täyden hyödyn kehittyneestä näönteknologiasta, jotta silmäsi näyttävät ja voivat hyvin lounaalla ja töiden jälkeen.

Miksi kannattaa valita Alcon Dailies Total1

Tyypeille, joilla on herkät ja herkät silmät, tässä on piilolinssimalli, johon kannattaa tutustua. Erittäin hieno ja kevyt, joten et huomaa sitä kertaakaan päivän aikana; tässä saat edistyksellisen linssisuunnittelun koko sen arvosta! Poikkeuksellisen hengittävyyden ja räätälöidyn kosteuspitoisuuden ansiosta tämä linssi on mahdollisimman lähellä silmän luonnollista vesipitoisuutta, mikä takaa täydellisen mukavuuden. Näiden korkealaatuisten piilolinssien pohjakäyrä on 8,50, joten ne sopivat hyvin suurimmalle osalle silmistä.

Johnson & Johnson 1-Day Acuvue Moist

paras kuiville silmille

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä kuiville silmille ja allergikoille
 • pros-icon.svg Saatavana myös moniteholinsseinä ja käyttäjille, joilla on astigmatismi
 • pros-icon.svg Suojaa UVA- ja UV-säteilyltä
 • pros-icon.svg Lacreon-teknologia takaa kosteutetut silmät ja kirkkaan näön koko päivän
 • pros-icon.svg Kontaktilinsseissä on vaaleansininen sävy – helppo laittaa ja ottaa pois
 • pros-icon.svg Hyvä uusille piilolinssien käyttäjille

Detaljeret gennemgang

Tämässä Acuvue-linssissä ei ole vain yhtä vaan kahta pohjakäyrää, ja ne ovat siksi ilmeinen valinta tyypille, jolla on hieman litteämpi sarveiskalvo. Lisäksi näissä pehmeissä piilolinsseissä on erityinen Dual-Action-teknologia, joka estää kuivumista ja vähentää ärsytysriskiä.

Miksi sinun kannattaa valita Johnson & Johnson 1-Day Acuvue Moist

Tätyyppisiä piilolinssejä optikkosi todennäköisesti suosittelee, jos sinulla on herkät silmät, jotka helposti ärsyyntyvät ja punoittavat. Ja tietenkin hyvästä syystä. Nämä Johnson & Johnsonin helppokäyttöiset linssit sopivat erinomaisesti silmille, jotka voivat kuivua ja “hiestä” päivän aikana. Se on loistava yhden päivän linssi, joka pitää näön raikkaana ja kirkkaana jopa 12 tuntia.

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä uusille piilolinssien käyttäjille
 • pros-icon.svg Hyvä hinta-laatusuhde – nämä piilolinssit eivät riko pankkia
 • pros-icon.svg ComfortMoist-teknologia takaa silmillesi maksimaalisen mukavuuden ja vähentää ärsytysriskiä
 • pros-icon.svg Kontaktilinsseissä on vaalea sävy, joten ne on helppo nähdä, kun laitat ne sisään

Detaljeret gennemgang

Päivittäiset linssit, jotka pitävät näön terävänä, olitpa sitten toimistossa tai ulkona hämärässä yössä? Näillä Bausch & Lombin pehmeillä piilolinsseillä saat kestävyyttä ja kirkasta näkemystä edulliseen hintaan!

Miksi sinun kannattaa valita Bausch & Lomb SofLens Daily Disposable

Onko sinulla erityisen pitkiä työpäiviä toimistossa tai koulussa, jotka johtavat usein hämärtyneeseen ja epätarkkaan näkemiseen piilolinssejä käytettäessä? Voit päästä eroon tästä ongelmasta näillä SofLens Daily Disposable -linsseillä! Nämä erittäin mukavat piilolinssit sopivat erinomaisesti kuiville ja näytön väsyttämille silmille ja pitävät näön raikkaana koko päivän (ja yön) ärsyttämättä sarveiskalvoa.

CooperVision Biofinity

paras pitkäaikaiseen käyttöön

Fordele
 • pros-icon.svg Aquaform-teknologia antaa silmillesi maksimaalisen mukavuuden koko päivän
 • pros-icon.svg Se on saatavilla myös multifokaalisten piilolinssien käyttäjille ja käyttäjille, joilla on astigmatismi
 • pros-icon.svg Suunniteltu erityisesti vähentämään ja ehkäisemään näytön väsymistä
 • pros-icon.svg Saatavilla erityyppisille poikkeavuuksille, joita tavallisesti valmistetaan vain kovina linsseinä

Detaljeret gennemgang

Tykkäätkö piilolinsseistä, joita ei tarvitse vaihtaa ja purkaa joka aamu? Silloin nämä Biofinity-linssit saattavat olla juuri sinulle sopivat! Rakennusvirheiden kanssa tai ilman, saat pehmeän linssin, joka korjaa näkökykyä kokonaisen kuukauden ajan kerrallaan.

Miksi sinun kannattaa valita CooperVision Biofinity

Hapen läpäisevyyden ansiosta nämä pehmeät linssit pitävät kosteutta paremmin kuin useimmat muut, joten ne takaavat, että silmät pysyvät raikkaina koko kuukauden ajan joka päivä. Kärsitpä sitten likinäköisyydestä tai kaukonäköisyydestä, nämä Biofinityn linssit takaavat sinulle upean piilolinssin, joka mukautuu silmiesi muotoon ja ympäristöön, jotta näkösi pysyy terävänä ja kirkkaana koko päivän.

Guide

Miten valita parhaat piilolinssit

Ennen kuin aloitat parhaan piilolinssien tarjouksen etsimisen, suosittelemme aina käyntiä optikolla, joka antaa asiantuntijan neuvoja sinulle sopivien piilolinssien löytämiseksi. Jos käytät silmälaseja ensimmäistä kertaa, on tärkeää, että sinulle tehdään silmätutkimus ja että sinulla on mahdollisuus kokeilla erilaisia linssejä. Jos tiedät jo voimakkuutesi, on silti tärkeää selvittää, minkälainen linssi sopii näkökyvyllesi, silmiesi herkkyydelle ja sarveiskalvosi muodolle. Haluamme myös lisätä, että piilolinssien käyttäjänä on aina hyvä idea käydä uudessa silmätutkimuksessa kuuden kuukauden välein – näin varmistetaan, että käytät aina oikeaa voimakkuutta näöllesi. Optikkosi pystyy myös näkemään, ovatko silmäsi muuttuneet (ne muuttuvat aika ajoin) ja säätämään linssejäsi sen mukaisesti.

Miksi on hyvä käyttää piilolinssejä?

Joillakin ihmisillä voi olla erilaisia syitä siihen, miksi he haluavat käyttää piilolinssejä. Jos käytät urheilulaseja, on tietenkin hyvä idea korvata lasit piilolinsseillä, kun harrastat urheilua. Tai ehkä haluat vain käyttää piilolinssejä täydentämään silmälasejasi. Lisäksi on syytä mainita, että (optisessa mielessä) pitkälle tai lyhyelle näkemisen korkea aste voi itse asiassa olla parempi piilolinsseillä kuin silmälaseilla. Joka tapauksessa piilolinssit ovat usein erittäin hyvä ja käytännöllinen ratkaisu kaikille, jotka haluavat vaihtoehdon silmälaseille.

Kovat vai pehmeät linssit?

Pehmeitä ja kovia linssejä on monenlaisia, ja lisäksi on olemassa erilaisia linssejä kummastakin. Pehmeät piilolinssit ovat suurempia ja osittain muotoutuvat silmään asetettaessa. Kovat piilolinssit voivat olla joko suurempia tai pienempiä, mutta ne eivät muovautu silmään, ja siksi niitä kutsutaan koviksi. Suurin osa tässä maassa myytävistä piilolinsseistä on tavallisia pehmeitä linssejä.

Kovat piilolinssit

Kovilla piilolinsseillä – joita kutsutaan myös muotoon istuviksi piilolinsseiksi – voidaan usein saada aikaan hieman terävämpi näkö kuin pehmeillä piilolinsseillä. Jos sinulla on suuria näköongelmia, piilolinssit voivat olla sinulle oikea valinta. Tämäntyyppisiin linsseihin tottuminen vie kuitenkin aikaa, koska ne ovat keskeltä hieman jäykkiä ja voivat olla ensimmäisillä kerroilla hieman epämukavia laittaa paikoilleen. Kun niihin on kuitenkin tottunut, niistä tulee nopeasti yhtä helppoja ja mukavia käyttää kuin pehmeistä piilolinsseistä.

Pehmeät piilolinssit

Pehmeät piilolinssit on valmistettu vetisestä, hyytelömäisestä aineesta, jota kutsutaan hydrogeeliksi. Nämä pehmeät piilolinssit ovat hyvin ohuita ja ohuita, ja ne peittävät koko sarveiskalvon ja lepäävät sarveiskalvon ympärillä olevan valkoisen alueen (sidekalvon) päällä. Pehmeät piilolinssit ovat suosittuja, koska niitä on erityisen helppo käyttää ja niiden putoamisriski on pieni verrattuna koviin piilolinsseihin.

Sfääriset piilolinssit

Sfäärisissä piilolinsseissä on sama voimakkuus koko linssin pinnalla, ja ne ovat linssityyppi, jota likinäköiset ja likinäköiset silmät tarvitsevat.

Multifokaaliset piilolinssit

Monitehoisissa piilolinsseissä on useita voimakkuuksia, joissa on pehmeä siirtymä. Tällaista linssiä tarvitsevat tyypillisesti iäkkäät ihmiset. Moniteholinssejä on saatavana myös ihmisille, joilla on rakennevikoja.

Toric piilolinssit

Toriset piilolinssit – jotka tunnetaan myös nimellä astigmaattiset piilolinssit – ovat piilolinssejä henkilöille, joilla on rakennevirheitä, jotka on korjattava joko likinäköisyyden tai likinäköisyyden yhteydessä. Tällaisten linssien teho vaihtelee ja kulkee eri suuntiin riippuen yksilön rakennevian luonteesta.

Päivä- vai kuukausilinssit?

No, kumpi sinun todella pitäisi valita? Monille paras vaihtoehto ovat päivälinssit, koska ne ovat hygieeniset ja helppokäyttöiset. Toisaalta sinun on oltava varovainen, ettet nukahda niiden kanssa – vaikka haluaisitkin ottaa päiväunet keskellä päivää. Ota ne pois, kun haluat nukkua tai levätä, ja käytä aina uutta paria sen jälkeen.

Kuukausilinssejä käytettäessä voit helposti ottaa päiväunet irrottamatta linssejä.

Sentten sinun kannattaa valita yhden päivän linssit

Päivittäislinssit ovat todella helppoja käsitellä, ja kuten aiemmin mainittiin, ne täydentävät täydellisesti silmälaseja. Herkistä silmistä kärsiville päivittäiset linssit ovat myös paras vaihtoehto silmälaseille. Lisäksi yhden päivän linssit sopivat erinomaisesti uusille piilolinssien käyttäjille, ja yleensä optikko suosittelee, että aloitat niillä, jotta saat hyvän tuntuman siihen, millaista on käyttää piilolinssejä.

Sentten sinun kannattaa valita kuukausilinssejä

Kuukausilinssit voivat olla hyvä vaihtoehto silmälaseille niille, jotka eivät kärsi kuivista tai herkistä silmistä. Jos et välitä olla erityisen huolellinen hygienian suhteen, kuukausilinssit voivat olla erityisen käteviä myös lomamatkoilla tai viikonloppumatkoilla, sillä yksi sarja vie vain vähän tilaa. Kuukausilinssit ovat yleensä myös paljon halvempia kuin päivittäiset linssit, joten rahaa voi myös säästää.

Mitä ovat kuukausilinssit?

Yölinssit toimivat vähän samaan tapaan kuin hyvä yövoide toimii ihollesi. Kun yövoide uudistaa ihoa, yölinssit muokkaavat sarveiskalvoa kauneusunesi aikana, ja herätessäsi sinulla on terävä näkö, joka kestää koko päivän ja illan. Kyllä, se riittää! Voi kestää muutaman päivän, ennen kuin vaikutus näkyy, mutta sen jälkeen silmäsi voivat nauttia siitä, eikä sinun tarvitse käyttää laseja tai linssejä päivisin. On syytä huomata, että tämäntyyppiset linssit toimivat parhaiten likinäköisille.

Vältä silmien kuivumista piilolinssejä käytettäessä

Parhaatkin piilolinssit voivat kuivattaa silmiäsi päivän aikana. Esimerkiksi ilmastoidut paikat, lentomatkat tai pitkä päivä tietokoneen näytön ääressä ovat tuttuja useimmille piilolinssien käyttäjille, sillä näissä tilanteissa silmät kuivuvat hyvin nopeasti.

Siksi voi olla hyvä idea hankkia silmätippoja, jotka soveltuvat erityisesti käytettäväksi, kun linssit ovat paikoillaan. Silmätippoja myyvät sekä apteekit että optikot, ja niitä voi löytää myös verkosta.

Jos silmäsi ovat jo valmiiksi alttiita kuivumiselle, muista hankkia silmätippoja, joiden suolapitoisuus on suhteellisen alhainen, jotta ne eivät kuivu entisestään.

Dailies AquaComfort Plus Päiväiset yhteensä1 1-Day Acuvue Moist SofLens Daily Disposable Biofinity
Tuottaja Alcon Alcon Johnson & Johnson Bausch & Lomb CooperVision
Linssit per laatikko 90 90 90 90 6
Objektiivin tyyppi Pehmeä Veri Veri Veri Veri
Käytettävissä olevat vahvuudet: -15.00 – +8.00 -12.00 – + 6.00 -12.00 – + 6.00 -9.00 – +6.50 – 12.00 – +8.00
Kuljetusaika 1 päivä 1 päivä 1 päivä 1 päivä Kuukausittain
Hapen läpäisevyys: 26 156 25.5 19 160
Vesipitoisuus 69% 33% 58% 59% 48%
Vietä yö: Ei Ei Ei Ei Kyllä
UV-suodatin: Ei Ei Kyllä Ei Ei
Sopii lasille, jossa on liukuva siirtymä Kyllä Kyllä Kyllä Saatavana kuukausilinsseinä tasaisella siirtymällä Kyllä
Viimeinen voimassaolopäivä: 12 kuukautta+ 12 kuukautta+ 12 kuukautta+ 12 kuukautta+ 12 kuukautta+
Materiaali Nelfilicon A Delefilcon A (silikonihydrogeeli) Etafilcon A Hilafilcon B “>

Comfilcon A (silikonihydrogeeli)
Peruskäyrä BC 8.7 8.5 8.5 ja 9.0 09.00 8.6
Halkaisija DIA 14.0 14.10 14.20 14.20 14.00

FAQ

Mitkä linssit ovat parhaita?

Testimme parhaat piilolinssit ovat Alcons Dailies AquaComfort Plus! Edistykselliset ja monipuoliset yhden päivän linssit, jotka vapauttavat kosteutta räpäyttäessäsi silmiäsi - täällä sekä kuivat, väsyneet että herkät silmät saavat rakkautta koko päivän.

Kumpi on parempi, päivittäiset vai kuukausilinssit?

Tietenkin jokaiselle yksilölle sopiva ratkaisu on erilainen. Päivittäiset linssit ovat yleensä paras vaihtoehto useimmille ihmisille, koska ne ovat sekä hygieenisiä että erittäin helppokäyttöisiä.

Mikä on päivittäinen linssi?

Päivittäinen linssi on piilolinssi, jota voit käyttää yöllä ja päivällä. Ne ovat yleensä joko 14 päivän linssejä tai kuukausilinssejä.

Ovatko kovat piilolinssit huonompia kuin pehmeät piilolinssit?

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×