Paras pizzauunitesti (2022) | 7 parasta pizzauunia kotitekoiseen pizzaan.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Ooni Karu 16

Haluatko aitoa italialaista pizzaa, joka on valmistettu parhaassa pizzauunissa? Silloin tämä on pizzauuni, johon sinun kannattaa investoida. Uskomattoman monipuolinen pizzauuni. Ensimmäinen ja ainoa pizzauuni, jota Associazione Verace Pizza Napoletana, aidon napolilaisen pizzan tunnustettu kansainvälinen auktoriteetti,…

1
Paras pizzauuni ulkona

Ooni Karu 16

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Pizzauunissa valmistetaan herkullisen rapeaa kuorta ja aitoa kotitekoista pizzaa, mutta se myös edistää upeaa ruoanlaittokokemusta ulkona. Siksi tämä erikoisuuni on saavuttanut suosiota kotitalouksien keskuudessa. Kuvittele, että takapihallasi on kannettava pizzauuni, jossa voit viettää lämpimän illan rakkaidesi kanssa. Kukapa ei rakastaisi tuoretta, kuumaa ja juustoista pizzaa? Vaikka sinulla on mahdollisuus leipoa pizzaa, kuten Italiassa, kotonasi.

Lisäksi hiili- tai puulämmitteiset pizzauunit tarjoavat sinulle savun maun, jota et voi jäljitellä käyttämällä sisätiloissa olevaa uunia. Markkinoilla on monia pizzauuneja, ja olemme testanneet ja keränneet parhaat pizzauunit, joihin kannattaa investoida. Lue valituista pizzauuneista täältä.

Ooni Karu 16

Paras pizzauuni ulkona

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Monipuoliset polttoainevaihtoehdot mahdollistavat monipuolisen ruoanlaiton
 • pros-icon.svg Korkeat lämpötilat – saavuttaa 500°C (950°F) vain 15 minuutissa
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu digitaalinen lämpömittari näyttää uunin sisälämpötilan
 • pros-icon.svg Suuri pizzauuni, jonka keittoalueelle mahtuu jopa 16 tuuman pizzoja

Detaljeret gennemgang

Tämän vuoksi sinun kannattaa valita Ooni Karu 16 -pizzauuni

Haluatko aitoa italialaista pizzaa, joka on valmistettu parhaassa pizzauunissa? Silloin tämä on pizzauuni, johon sinun kannattaa investoida. Uskomattoman monipuolinen pizzauuni. Ensimmäinen ja ainoa pizzauuni, jota Associazione Verace Pizza Napoletana, aidon napolilaisen pizzan tunnustettu kansainvälinen auktoriteetti, suosittelee kotikäyttöön.

Ooni Karu 16 -pizzauuni tuo pizzajuhliin monipuolisimman ulkokeittokokemuksen ja edistyksellistä teknologiaa. Ilmiömäisen suuria pizzoja, paistettua lihaa, paistettuja vihanneksia tai jopa tuoretta leipää. Kypsennä eeppisiä aterioita ulkona puulla, puuhiilellä tai kaasulla. Useiden polttoainevaihtoehtojen avulla voit käyttää puuta ja/tai puuhiiltä ja saada aikaan puristisen pizzakokemuksen ilon ja hienovaraisen puulämmitteisen maun.

Uuden muotoilun ansiosta voit valmistaa 16-tuumaisia pizzoja ja nauttia samalla paremmasta lämpötilan säädöstä, polttoainetehokkaammasta ilmavirrasta, paremmasta uunin eristyksestä ja paremmasta näkyvyydestä.

Vain 15 minuutin esilämmityksen jälkeen kypsennät 500 °C:n lämpötilassa ja valmistat 60 sekunnissa liekillä kypsennettyjä pizzoja, täydellisesti haudutettuja Tomahawk-pihvejä, grillattuja vihanneksia ja paljon muuta.

Tämä pizzauuni on monikäyttöinen monella tavalla. Uuden täyslasisen uuninluukun muotoilun ansiosta voit pitää luomuksia silmällä ViewFlame-tekniikan avulla ja uunin lämpötila pysyy ennallaan paremman eristyksen ansiosta. Voit hallita ruoanlaittoa entistä tarkemmin täysin eristetyn uunin ja asennetun digitaalisen lämpömittarin ansiosta, joka näyttää Ooni Karu 16:n sisälämpötilan F- tai C-arvoina.

Ooni Karu 16:ssa on optimoitu ilmavirtaustekniikka, hiiliteräksinen kuori, jossa on korkeaa lämpötilaa kestävä jauhemaalattu viimeistely ja monia muita innovaatioita, jotka tekevät tästä uunista luokkansa edistyksellisimmän.

Morsø Forno Udeovn

Paras ulkoilmauuni pizzalla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo sytyttää ja helppo lämmittää
 • pros-icon.svg Pizzauuni on helppo puhdistaa
 • pros-icon.svg Toimitetaan kiinnitettävillä paljailla osilla, jotka voit helposti koota ja irrottaa

Detaljeret gennemgang

Sentähden sinun kannattaa valita Morsø Forno Udeovn

Voit nyt tehdä ulkoilmaelämästäsi mukavampaa, kauniimpaa, hienompaa ja jännittävämpää. Morsø Forno on paljon muutakin kuin grilli. Se on monikäyttöinen ulkouuni ja -grilli, jonka avulla voit viedä ulkokeittämisen uudelle tasolle.

Tämän ulkouunin avulla voit valmistaa maukkaita ja monipuolisia ruokia. Morsø Forno voitti “Interior Innovation Award for Outdoor Products” -palkinnon Saksan IIA Award 2013 -kilpailussa.

Valurautarakenne luo ihanteellisen ympäristön erilaisten ruokien valmistamiseen. Voit paistaa, paistaa tai grillata – liha, kala, äyriäiset, leipä tai vihannekset maistuvat herkullisilta. Voit myös leipoa herkullisia pizzoja, sillä uunin rakenne toimii samalla tavalla kuin aidossa pizzauunissa.

Sen lisäksi, että uuni on upea visuaalinen keskipiste terassilla tai puutarhassa, voit myös hyötyä uunin luomasta lämmöstä viileinä iltoina. Leveä, matala tulipesä tuottaa optimaalista säteilylämpöä ja runsaasti tilaa, jotta halkoja voi työntää sivuun, kun on aika valmistaa ruokaa.

Tämän pizzauunin käyttämiseen ulkona tarvitaan vain puuta ja sytyttimiä. Kerää puupaloja paistokiven pohjalle ja lisää päälle pienempiä paloja palamisen helpottamiseksi. Sytytä se ja anna sen palaa 20 minuuttia. Älä polta mäntyä, sillä se sisältää hartsia, joka muodostaa myrkkyä höyryssä. Anna palaa vielä 15 minuuttia, niin se on valmis käytettäväksi. Tämän Morse forno -pizzauunin avulla saat rapean pizzakuoren ympäri vuoden.

Sage SPZ820

Paras sähköinen pizzauuni

Fordele
 • pros-icon.svg Sage sisältää useita esiasetettuja keittotoimintoja
 • pros-icon.svg Lämpösäiliö ja turvallinen käyttö
 • pros-icon.svg Launch authentic pizza

Detaljeret gennemgang

Tämän vuoksi sinun kannattaa valita Sage SPZ820

Sage SPZ820 on ensimmäinen kodin työpöytäuuni, joka saavuttaa 400 °C:n lämpötilan ja valmistaa aidon puulämmitteisen pizzan vain 2 minuutissa. Se jäljittelee tiiliuunin tuottamaa kolmenlaista lämpöä – johtavaa, säteilyä ja konvektiota.

Sagen Element iQ -järjestelmän algoritmit ohjaavat tehoa sinne, missä ja milloin sitä tarvitaan optimaalisen keittotehon saavuttamiseksi. Innovatiivinen ontelosuunnittelu, jossa käytetään antureita, PID-lämpötilan säätöä ja optimoitua deflektoritekniikkaa. Järjestelmä säätää, mitkä lämmityselementit on kytketty päälle ja kuinka voimakkaita ne ovat, jotta pizza kypsyy täydellisesti.

Naturkordieriittikivi kuumenee nopeasti ja tasaisesti oikean lämpötilan ylläpitämiseksi, jolloin pizzapohja kypsyy halutun herkullisen ja rapean kuoren aikaansaamiseksi, ja oikea määrä puuhiiltä klassisen maukkaan puupelletin aikaansaamiseksi. Lämpöparaboliset heijastimet maksimoivat yläosan lämmityselementtien tehokkuuden heijastamalla energiaa kuoreen.

Integroitu kansi-ovi-rakenne siirtää pizzan lähemmäksi elementtejä ja tekee sen lastaamisesta ja purkamisesta helppoa. Tämä Sagen pizzauuni jakaa lämmön tasaisesti, on käyttäjäystävällinen pizzauuni, joka valmistaa parhaat kotitekoiset pizzat. Voit mukauttaa uunin toimintaa täysin. Manuaalitilassa voit säätää erikseen kannen ja yläosan lämpötiloja ja valita, mitkä lämmityselementit ovat käytössä. Valitse ihanteellinen lämpökonfiguraatio: valitse Crust Only (Vain kuori), jos haluat leopardipilkkuja neapolitanilaistyyppiseen pizzaan, tai Even Heat (Tasainen lämpö), jos haluat muita pizzatyyppejä, joissa täytteet, juusto ja taikina ruskistuvat tasaisesti

Ooni Fyra

Paras puinen pizzauuni

Fordele
 • pros-icon.svg Levittää rapeaa ja herkullista pizzaa
 • pros-icon.svg Vähän sotkua tai jätettä
 • pros-icon.svg Keramiikkalevy irrotettavissa ja puhdistettavissa
 • pros-icon.svg Tuhka kerätään talteen helppoa hävittämistä varten
 • pros-icon.svg Helppo säilyttää

Detaljeret gennemgang

Sentten sinun kannattaa valita Ooni Fyra

Ooni Fyran pizzauunissa ei käytetä polttopuita tai kaasua, vaan puupellettejä, jotka syötetään suppilon kautta uuniin, joten sen sytyttämisen jälkeen liekkien käsittelyyn tai sen ylläpitämiseen ei liity mitään ongelmia.

Polttoainesäkkejä on helppo kuljettaa, ja ne ovat uudelleen suljettavassa pussissa, joten ne eivät pääse kostumaan – tämä on hienoa, jos haluat ottaa pizzauunin mukaan retkeilyyn tai matkalle.

Ooni Fyra on suunniteltu optimaalista lämpöä varten, mikä yhdistettynä puupellettien luonnolliseen tehokkuuteen johtaa poikkeukselliseen ruoanlaittokokemukseen, maksimaaliseen paloaikaan ja minimaaliseen energiahukkaan. Lisäksi Ooni Fyra on tehnyt pizzauunista erittäin kannettavan, vain 10 kg painavan.

Nerokas pellettisäiliö syöttää automaattisesti kovia puupellettejä vaivattomaan ruoanlaittoon. Käyttövalmis 15 minuutissa. Ooni Fyra saavuttaa jopa 500 °C:n lämpötilan ja valmistaa aidon neapolitanilaistyylisen kivipaistetun pizzan vain 60 sekunnissa. Ooni Fyran puulämmitteisessä pizzauunissa valmistetaan rapeita pizzoja.

Vaikka Ooni Fyran mukana ei toimiteta kantta, se on pizzauuni, joka kestää kohtuulliset sääolosuhteet. Sen helposti kuljetettavan, kevyen ja kompaktin luonteen sekä irrotettavien osien ansiosta se voidaan kuitenkin helposti säilyttää vajassa tai autotallin hyllyllä, kun se on täysin jäähtynyt, mikä kestää jopa kaksi tuntia.

Cozze Pizza Oven

Paras kaasupizzauuni

Fordele
 • pros-icon.svg Autenttista pizzaa kotona
 • pros-icon.svg Paras kaasupizzauuni
 • pros-icon.svg kaasulla toimiva halpa pizzauuni

Detaljeret gennemgang

Sentähden sinun kannattaa valita Cozze-pizzauuni

Pizzan valmistaminen Cozze-pizzauunissa on aina hauska kokemus, ja tuloksena on ammattimaisesti valmistettu pizza. Mikä on avain? Suunnittelu!

Toisesta monista pizzauuneista poiketen Cozzen pizzauuni on suunniteltu siten, että pizza nauttii tasaisesti jakautuneesta lämmöstä kolmelta sivulta. Kolme kaasuputkea takaavat yhden parhaista lämmönjakautumista kannettavien kaasupizzauunien markkinoilla.

Cozze-pizzauunissa on kaksi sytytintä, jotka helpottavat kaasun sytyttämistä, kun taas uunin sivussa olevan kaasusäätimen helppokäyttöisyys säätää lämpöä mahdollisimman helposti. Kaasulla toimiva pizzauuni on helppo ja siitä on tullut uusi asia nykymaailmassa. Tee oma pizzasi vain 2 minuutissa. Kaasulla toimiva cozze-pizzauuni on nopea pizzan paistamiseen ulkona. Uunissa on leveä aukko ja leivinkivi, joten sitä on helppo käyttää ja siinä on runsaasti tilaa suurille, jopa 34 cm:n pituisille pizzoille. Uuni on käyttövalmis noin 20 minuutin kuluttua sen käynnistämisestä.

Voit leipoa nopeasti herkullisia pizzoja suurille juhlille tai vain perheellesi. Uuni on helppo kuljettaa, joten voit käyttää sitä parvekkeella, terassilla tai retkellä. Cozze-pizzauunin mukana toimitetaan kiinteä LFGB-hyväksytty cordierit-pizzakivi. Uuniin voidaan liittää kahdenlaista kaasua: retkeilykaasupatruunoita tai tavallisia kaasupulloja. Säädin ei sisälly. Jos haluat leipoa pizzoja, tarvitset tämän suositun cozze-pizzauunin.

Emerio PO-115984 pizzauuni

Paras pronto pizzaria pizzauuni

Fordele
 • pros-icon.svg Älykäs pizzauuni koko perheelle
 • pros-icon.svg Ruostumaton teräs
 • pros-icon.svg Toiminnalliset ja veistokselliset huonekalut
 • pros-icon.svg Helppo käyttää
 • pros-icon.svg Tässä on kaksoislämmitysjärjestelmä

Detaljeret gennemgang

Miksi kannattaa valita Emerio PO-115984

Emerio PO-115984 on pizzauuni, jossa on erityinen käsintehty kupu, joka kuumenee vähemmän. Tämä tekee siitä ihanteellisen lapsiperheille, sillä voit ottaa koko porukan mukaan ruoanlaittoon ja tehdä siitä hauskaa samalla kun opit.

Tämän uudenlaisen pizzauunin avulla voit paistaa herkullisia pizzoja täydellisesti 5-7 minuutissa 1200 watin teholla. Viihtyisyys ja ruoka sopivat yhteen tämän muotoilun ansiosta.

Uuni on helppokäyttöinen, ja siinä voi valmistaa yksittäisiä pizzoja neljälle tai kuudelle hengelle. Sillä voidaan myös valmistaa minipizzoja toistuvasti laittamalla taikina ja täytteet suurten kartioiden läpi ja sitten leivinpellille.

Tämä on täydellinen pizzauuni niin ammattilaisille kuin wannabe-kokeillekin. Kätevän taikinaleikkurin avulla taikinapalat on helppo saada juuri oikean kokoisiksi. Aukot ovat lisäksi astianpesukoneen kestäviä.

Poistettava tarttumaton paistopinta, viisi mustaa lastaa ja yksi ruostumattomasta teräksestä valmistettu lasta tekevät pizzan valmistuksesta helppoa!

Made by TableTop Chefs painaa 7 kg. Pizzauuni on pienikokoinen, ja se voidaan sijoittaa mille tahansa keittiön työtasolle.

Puhdistusta varten lakana on puhdistettava vain käsin. Muista pyyhkiä kaikki lika pois uunin muusta osasta kostealla liinalla. Kivi tai tarttumaton paistinpannu on puhdistettava perusteellisemmin. Tämä pizzauuni on melko helppo säilyttää. Jäähtyminen kestää tavallisesti noin viisitoista minuuttia, minkä jälkeen voit laittaa sen takaisin pakkaukseen. Se on kuitenkin varsin esteettinen ja näyttää keittiössä todelliselta taideteokselta. Uutuutena on käsintehty terrakottakupu, jonka katsotaan tuovan makua pizzaan. Uunissa on myös irrotettava liesi.

Ariete 0909 pizzauuni

paras kotitekoinen pizza

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tuotteissa on 5 eri asetusta
 • pros-icon.svg Kompakti pizzauuni
 • pros-icon.svg Tarjoaa herkullista puulämmitteistä ruokaa

Detaljeret gennemgang

Sentten sinun kannattaa valita Ariete

Arieten sähköinen pizzauuni paistaa pizzan vain 4 minuutissa! Uudessa Ariete-pizzauunissa on tulenkestävä pohja, ja 1200 watin tehon ansiosta voit saavuttaa täydellisen lämpötilan pizzan ja focaccian paistamiseen aivan kuten aidossa puu-uunissa.

Se on nopea, kompakti ja ihanteellinen tuoreelle tai pakastepizzalle. Se on nopea kypsennys korkeassa lämpötilassa, jolloin voit jäljitellä samaa menetelmää kuin puulämmitteisissä uuneissa, ja vain 4 minuutissa saat täydellisen kypsennyksen puulämmitteiselle täydelliselle pizzalle ja 2 minuutissa pakastepizzalle.

Pizzan nauttiminen kotona ei ole koskaan ollut helpompaa tai nopeampaa. Nauti aidon neapoliittisen pizzan tuoksusta, joka on täynnä värejä, tuoksuja ja makuja.

Ariete-pizzauunissa on ajastin ja 5 lämpötila-asetusta, joten se on ihanteellinen myös piirakoiden, paahdettujen voileipien ja täytettyjen kakkujen valmistukseen, kuten perinteisessä sähköuunissa. Pizzauuni parantaa suorituskykyään laadukkaalla tulenkestävällä kivipäällä, jonka halkaisija on 30 cm ja jonka maksimilämpötila on 400 astetta.

Guide

Mikä on pizzauuni?

Pizzauuneja on kolmea eri tyyppiä, jotka molemmat käyttävät polttoaineena puuta, sähköä tai kaasua. Puulämmitteiset tiiliuunit – ehkä tunnetuin esimerkki on klassinen italialainen tiiliuuni. Kypsennykseen tarvittava lämpö saadaan uunikammion sisällä palavasta puusta.

Kaasukäyttöiset pizzauunit – Nämä uunit koostuvat metallikammiosta, jonka pohjassa on eristetty lämmityselementti ja jonka pohjassa on pieniä reikiä, joista kaasut pääsevät sisään. Ne tuottavat riittävästi lämpöä pizzojen paistamiseen pelkällä säteilylämmöllä. Toisessa pizzauunityypissä käytetään polttoaineena puuhiiltä; tämäntyyppinen uuni voi tuottaa liekkejä, jotka antavat pizzoille erinomaisen maun, mutta se ei tuota tarpeeksi lämpöä pizzojen nopeaan kypsentämiseen.

Miten valmistan pizzan pizzauunissa?

Miten valmistan pizzan pizzauunissa?
Pizzauunin sisälämpötila on yleensä noin 345 °C. Kun uuni on tarpeeksi kuuma, siitä syntyy rapea pizza. Tämä johtuu siitä, että korkeassa lämpötilassa taikina hiiltyy ennen sen päällystämistä, jolloin taikinan maku ja mehut jäävät sen sisälle. Riittämättömästi lämmitetyn taikinan keskellä on raakoja kohtia tai se on kumimaista, joten sinun on varottava kypsentämästä pohjaa liikaa odottaessasi juustokuorrutteen sulamista. Paistotyyppejä on useita riippuen siitä, minkä tyyppistä uunia käytät: kansi – lämmitys tulee alhaalta, jolloin sokeri jää kuoren pinnan ja kivilattian väliin. Puulämmitteinen – lämmitys tulee sekä alhaalta että ylhäältä, koska se on sijoitettu kammioon. Myydyin puulämmitteinen pizzauuni tarjoaa lisämakua lattialla olevan voimakkaan lämmönlähteen ansiosta.

Miten valitset parhaan pizzauunin?

Hinnan lisäksi suurin pizzauunia hankittaessa huomioon otettava tekijä on polttoainelähde. Kukin uuni toimii joko propaanilla, puuhiilellä tai puupelleteillä, jotka lämmittävät uunin sisätilat. Ennen kuin valitset pizzauunin, päätä, mikä lämmönlähde sopii sinulle.

Uunin keraamiset pizzakivet pystyvät kuumennettaessa pitämään hyvin korkeita lämpötiloja, jolloin pizzan pohja kärventyy mukavasti. Tärkein erottava tekijä on lämmönlähde ja sen vaikutus pizzan päällä tapahtuvaan kypsymiseen. Ilman korkeaa lämpötilaa et saa pilkullisia taimenia, jotka tunnetaan alalla nimellä “leoparding”.

Myös itse uunin kokoa kannattaa miettiä. Useimmissa pizzauuneissa voi valmistaa halkaisijaltaan noin 12 tuuman pizzoja, mutta joissakin voi valmistaa suurempia 16-tuumaisia pizzoja, mikä voi olla parempi vaihtoehto, jos haluat ruokkia väkijoukkoa.

Polttoainetyyppi ja -maku
Useimmat perinteiset liedet käyttävät kaasua tai sähköä pääasiallisena lämmönlähteenään. Kaasulla toimivat uunit palavat paljon korkeammassa lämpötilassa kuin sähköuunit. Useimmat ihmiset valitsevat mieluummin pizzauunit, joissa käytetään puuta pääasiallisena tulen lähteenä, koska se tuottaa pizzojen paistamiseen tarvittavat korkeat lämpötilat.

Suosikkipizzasi grillaaminen kaasugrillissä ei tuota samanlaista tulosta kuin sen valmistaminen puulämmöllä. Perinteisissä puu-uuneissa valmistetun ruoan maku on parempi kuin tavanomaisissa uuneissa valmistetun ruoan. On tärkeää valita uuni, jossa on säädettävät ritilät, jotta voit nostaa ja laskea niitä sen mukaan, mitä haluat valmistaa.

Sähköiset pizzauunit lämpenevät nopeammin kuin perinteiset uunit, mutta niiden maksimilämpötilan saavuttaminen kestää paljon kauemmin. Kaasulla toimivat pizzauunit saavuttavat täyden lämpötilan vain 10 minuutissa, kun taas hiilellä toimivat uunit tarvitsevat vielä vähemmän aikaa. Puulämmitteiset tiiliuunit tarvitsevat lähes tunnin kuumentuakseen tarpeeksi kuumiksi pizzojen valmistamiseen, mutta tämä takaa tasaisen lämmön, joka estää kuoren palamisen ja takaa, että ruoka maistuu hyvältä.

Suunnittelu
Pizzauuneja on kahdenlaisia: ulko- ja sisäpizzauuneja. Pizzauuneja voi käyttää vain ulkona, joten niitä ei voi sijoittaa sisätiloihin. Sisätiloihin tarkoitettu tyyppi voidaan sijoittaa sekä sisä- että ulkotiloihin. Sinun tulisi ottaa huomioon keittiössäsi käytettävissä oleva tila ennen kuin päätät, minkä tyyppisen keittiön ostat. Jos sinulla ei ole riittävästi tilaa, on suositeltavaa valita sähkö- tai kylmäuuni, joka ei vaadi paljon tilaa säilytyksen aikana.

Ovi ja tuuletus
Tarvitset pizzauunin, jonka luukku voidaan avata ja sulkea kypsennyksen aikana. Parhaiden pizzauunien ovien on oltava ruostumatonta terästä, kuparia tai alumiinia. Niiden päätarkoituksena on säätää ilmavirtausta ja luoda tiivis tiiviste, joka säästää lämpöä ja estää savun pääsyn ulos.

Lämpötilan säätö on erittäin tärkeää pizzaa paistettaessa; et halua polttaa pizzaa tai lämmittää sitä liian vähän, koska et voinut avata uunin luukkua oikeaan aikaan. Pizzauunia, jossa on suuri ilmanvaihtojärjestelmä, ei kannata valita, sillä se voi johtaa ruoan epätasaiseen palamiseen ja huonoon makuun. Suosituissa pizzauuneissa on hyvä tuuletusjärjestelmä, jotta voit leipoa pizzan, jonka kuori on rapea.

Hinta
Uunin hinta on otettava huomioon, jos etsit mallia, joka sopii kotisi budjettiin. Sähkö- ja kaasupizzauunit maksavat yleensä enemmän kuin muut mallit, vaikka ne ovatkin kätevämpiä käyttää. Ulkona käytettävät pizzauunit maksavat enemmän kuin sisätiloissa käytettävät mallit; hinta riippuu myös uunin koosta ja siitä, valitsetko sen jalustalla vai ilman.

Ystävällisyys
Jos aiot valmistaa useita pizzoja päivässä, voit säästää aikaa keittiössä ostamalla uunin, jota on helppo käyttää. Termostaatilla varustetut uunit tarjoavat yleensä paremman lämpötilan säädön, ja itsepuhdistuvat uunit säästävät aikaa ja pitävät keittiön aina puhtaana. Kannattaa myös harkita sellaisten pizzauunien ostamista, jotka ovat tarpeeksi monipuolisia muiden ruokien, kuten leivän, valmistamiseen. Näiden tekijöiden perusteella voit valita käyttöösi sopivan uunin ja nauttia herkullisten pizzojen valmistamisesta!

Mikä materiaali on paras pizzauuniin?

Vaikka haluat valita pizzauunin, joka on edullinen, sen on myös oltava riittävän kestävä kestämään pizzojen paistamiseen tarvittavat korkeat lämpötilat. Kun pizzauuni kuumenee, se vaatii materiaalin vastusta.

Pizzauuneja on saatavana pääasiassa kolmea päätyyppiä: tiiliuunit, camado grilliuunit ja metallilankauunit. Useimmat suosivat tiilipizzauuneja niiden kestävyyden, edullisuuden ja kyvyn säilyttää lämpö mahdollisimman pienellä polttoaineen kulutuksella vuoksi.

Kamado-grillit ovat yleensä kalliita, mutta niissä on puhaltimet, joiden ansiosta ne pystyvät pitämään lämpöä tehokkaammin kuin tiili- tai metallilankapizzauunit. Niihin mahtuu myös monta pizzaa, joten ne sopivat erinomaisesti kaupallisiin uuneihin. Toisaalta metallilankauunit ovat edullisin vaihtoehto, mutta niitä on suhteellisen vaikea valvoa, koska lämpö karkaa suurten tuuletusaukkojen kautta.

Mikä on normaali kypsennysaika?

Ruoan kypsymiseen kuluva aika riippuu valitsemastasi pizzauunin tyypistä, vaikka joitakin malleja voi käyttää sekä sisällä että ulkona. Tiilestä valmistettujen pizzauunien lämpeneminen kestää noin 20 minuuttia tai vähemmän, mutta ne tarvitsevat noin tunnin, ennen kuin ne ovat valmiita vastaanottamaan pizzoja kerralla. Kamado-grillit ovat jo ostettaessa kuumia, joten voit laittaa pizzasi näihin pizzauuneihin heti oston jälkeen. Metallilankaiset pizzauunit jakavat lämpöä tasaisesti, mikä takaa, että pizzasi kypsyvät tasaisesti.

Mitä pizzauunissa voi valmistaa?

Pizza on suosituin pizzauunissa valmistettava ruoka, mutta uunissa voi paistaa myös monenlaisia muita ruokia. Jopa leipien ja jälkiruokien leipominen onnistuu pienellä luovuudella.

Leipä: tarvitset vain pannun, jossa on sivut, ja uunikinta, jolla voit vetää kiven ulos ja poistaa sen helposti. Muista vain, että asiat kypsyvät nopeammin korkeammissa lämpötiloissa, joten pidä ruokaa silmällä sen kypsymisen aikana!

Sämpylät ja croissantit: laita taikina muffinssivuokiin tai palloile ne ennen leivinpaperille asettamista. Päällysteet, kuten juusto ja yrtit, tulee laittaa taikinapallojen päälle ennen kypsentämistä.

Browniet, keksit ja kakut: tee tavallisesta brownie- ja keksitaikinasta “maalaismainen” jälkiruoka litistämällä ne lastalla ohueksi kuoreksi. Voit myös valmistaa jälkiruokia ramekins- tai flan-vuokiin, jolloin kypsennysaika lyhenee ja lopputulos on houkuttelevampi.

Mitkä ovat pizzauunin omistamisen edut?

Pizzan leipominen on elämys koko perheelle, ja siitä voi olla täysin nörtti. Minkälainen taikina sinun pitäisi tehdä? Minkälaista hiivaa, kuinka paljon jauhoja, minkälaista jauhoa, kuinka kauan kohota? Voisin jatkaa ja jatkaa! Emme edes välitä tomaattikastikkeesta tai täytteistä.

Sen lisäksi, että se on hauskaa perheen kanssa, voit tulla niin taitavaksi, että saavutat jopa italialaiset sukanvartijat. Kuinka kuumaa uunin pitäisi olla, jotta pohja olisi rapea, kuinka pitkä paistoaika pitäisi olla jne.

Lisäksi pizzauuni on myös hieno muotoilu kotiin, ja sitä voidaan käyttää ulkona, kun vietetään viihtyisiä iltoja lämpimän ja herkullisen ruoan kera.

Puhdistetaanko tulenkestävä kiviuuni?

Älä koskaan puhdista kiveä saippualla ja vedellä, vaan raaputa jäämät pois muovikaapimella. Jos et poista ylimääräisiä ruokapaloja ennen kypsennystä, ne voivat palaa pinnalle. Kun näin tapahtuu, niitä on vaikea poistaa, vaikka kuinka yrittäisit. Vältä hankaustyynyjen käyttöä, sillä ne voivat naarmuttaa kiven pintaa.

Yleensä voit pitää uunin hyvässä kunnossa puhdistamalla sen ulko- ja sisäpuolen jokaisen käyttökerran jälkeen. Aloita poistamalla kaikki tuhka ja noki lieden alapuolelta. Kun olet valmis, käytä harjaa puhdistaaksesi ruokajäämät ruokasoodatahnalla.

Kun olet puhdistanut laitteen, pyyhi se kostealla pyyhkeellä ja hankaa ja huuhtele kivi. Koska kivi on ainoa osa, joka joutuu kosketuksiin ruoan kanssa, se on puhdistettava säännöllisesti.

Onko pizzauunit sen arvoisia?

Joka vuosi kotitaloudet käyttävät paljon rahaa pizzatilauksiin.

Pizzauuni sopii niille ihmisille, jotka ovat tarkkoja taikinansa reseptistä; jokaisella on oma suosikkinsa kastikkeesta, juustosta, lihasta tai kasvispäällysteistä. Vaikka ostaisit joka kerta samantyyppisen pizzan, se ei silti ole koskaan sama asia kuin itse tekemisen taito.

Voit säästää rahaa, jos teet sen itse.

Kestää jonkin aikaa oppia käyttämään uunia kunnolla, ja tässä kohtaa monet pizzauunien arvostelut ovatkin käteviä. He voivat antaa sinulle käsityksen siitä, millaisia ruoanlaittotaitoja eri merkit ja mallit vaativat, jotta et joudu ikäviin yllätyksiin, kun lopulta saat uunisi. Kunhan et odota ammattimaisia tuloksia heti, pizzauunin omistaminen ei kannata, sillä se on taito, joka on opittava itse.

Se kannattaa vielä enemmän, jos pidät juhlien isännöinnistä kotona ja haluat varmistaa, että kaikille jää hyvä vaikutelma upeasta kokemuksesta. Kun valmistat useita pizzoja etukäteen, voit palvella useita ihmisiä kerralla tai pitää ruoan valmiina vieraiden saapuessa.

Pizzauunit sopivat myös erinomaisesti “pikaruoan” valmistukseen, koska taikina, kastike ja täytteet voidaan valmistaa etukäteen. Valmistele taikina juuri ennen kuin asetat sen esilämmitetylle pizzakivelle/rautapohjalle, paista liha tai vihannekset ja lisää päälle juustoa.

Pizzauunit ovat loistava investointi riippumatta budjetistasi, ruoanlaittotaidoistasi tai siitä, kuinka monta ihmistä isännöit säännöllisesti kotonasi. Kunhan tiedät, mitä pizzauunilta kannattaa etsiä, on mahdollista hankkia malli, joka tarjoaa elinikäistä nautintoa ja hienoja muistoja.

Kaupallinen vs. kotipizzauuni

Monet kotikokit suosivat kotona leivottua pizzaa ravintolasta ostetun sijasta useista syistä: he voivat säästää rahaa ostamalla irtotavarana ainesosia ja tekemällä oman taikinansa. Niihin voi lisätä erilaisia täytteitä, jopa sellaisia, jotka eivät ole ravintoloissa yleisiä, eikä sinun tarvitse seurustella muiden ruokailijoiden kanssa tai odottaa pöytää ruuhka-aikaan.

Lisäksi useimmat kotipizzauunit käyttävät sähkölämmityselementtejä, joten ne eivät vaadi kalliita kaasuasennuksia. Sen sijaan monet kaupalliset pizzeriat käyttävät laajalti puulämmitteisiä tiiliuuneja, koska: paistoprosessia on helpompi hallita, kun käytetään polttopuita sähkölämmittimen sijasta. Siinä kypsennetyn pizzan maku ja rakenne ovat parempia, koska lattialla on voimakas lämmönlähde ja hiillos. Se vie vähemmän aikaa ja vaivaa kuin kaasulieden odottaminen korkeiden lämpötilojen saavuttamiseksi.

Kaupalliset pizzauunit voivat olla melko kalliita, varsinkin jos ne ovat kaasukäyttöisiä. Muiden tyyppien hinnat vaihtelevat suuresti riippuen siitä, mitä tuotemerkkiä tarkastelet, mutta on mahdollista löytää laadukkaita pizzauuneja alle 2 000 punnan hintaan. Toinen kaupallisen pizzauunin tyyppi on liukuhihnauuni, joka pyörittää pizzoja niin, että ne kypsyvät tasaisesti ilman käsityötä. Niitä suositaan suurissa keittiöissä, koska ne säästävät aikaa ja energiaa ja tuottavat silti suuria määriä pizzoja joka tunti.

Pizzauunin säilytys

Pizzauunin säilyttäminen kuivassa paikassa voi ehkäistä kiven halkeilua. Varmista, että käytät puista, muovista tai metallista jalustaa, kun säilytät laitetta, jotta se ei pääse suoraan kosketuksiin maan kanssa. Jos sinulla ei ole tarpeeksi tilaa kodissasi uunin säilyttämiseen, harkitse varastoyksikön vuokraamista tätä tarkoitusta varten tai sellaisen pizzauunin ostamista, joka sopii ulkotiloihin ja kestää kaikenlaista säätä.

Minkälaista puuta kannattaa käyttää pizzauunissa?

Monissa pizzauuneissa on sisäänrakennettu puulaatikko, johon on helppo lisätä puupaloja. Sinun on kuitenkin varmistettava, että puu soveltuu ruoanlaittoon eikä sitä tarvita pelkkään lämmitykseen. Omena- ja kirsikkapuu ovat yleensä ihanteellisia, koska ne tuottavat vähemmän savua kuin muut puulajit; sinun on kuitenkin ehkä tarkistettava asia valmistajalta riippuen siitä, mikä uuni sinulla on.

Pizzojen valmistukseen tarvittavat välineet

Useimmissa pizzauuneissa on omat varusteensa tai puun kaltainen työkalu, joka on tarkoitettu pizzan liu’uttamiseen uuniin ja sieltä pois. Älä yritä tehdä pizzaa ilman sitä. On suositeltavaa pysyä uunin mukana tulevissa varusteissa, koska ne ovat oikean kokoisia keittoalueelle. Sinun kannattaa myös käyttää pizzalautaa, jolla voit vetää pizzasi ulos ja kääntää sitä paistamisen aikana, jotta saat kauniin tasaisen värin.

Toinen asia, johon kannattaa ehkä investoida, on infrapuna- tai laserlämpömittari, jolla voit mitata kiven lämpötilan. Jos aiot valmistaa neapolitanilaistyylisiä piirakoita, haluat sellaisen, joka voi mitata jopa 1 000 asteen lämpötiloja.

Pöytä tulee harvoin pizzauunin mukana, mutta se on erinomainen investointi niille, jotka haluavat ajaa tyylin kotiin ja välttää mustat täplät ympäriinsä kuumalta alueelta. Pizzauunin pöytä ei yleensä sisälly hintaan, mutta sen voi ostaa erikseen erittäin edulliseen hintaan.

FAQ

Paras pizzauuni on Ooni Karu 16 -pizzauuni, sillä se on monipuolinen ja siinä on useita polttoainelähteitä, joiden avulla voit vaihtaa lämmitysyksikköä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×