Pyörän valotesti (2022) → Top 7 pyörän valot ja opas vaatimuksiin

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

5
Paras pyörävalosarja magneetilla

Reelight magneettivalosarja RL720

6
Hyvä pyörävalo pitkällä akun kestolla

Booster X1 Fastmount XL-Battery 1000 lm pyörävalo

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Et voi valita mitä tahansa pyörävalaisinta, sillä mallin on täytettävä tietyt erityisvaatimukset. Tästä syystä voi olla hyvä idea tutustua sekä vaatimuksiin että markkinoiden valikoimaan ennen uusien pyörävalojen ostamista.

Tässä pyörävalotestissä opastamme sinut parhaisiin pyörävaloihin, jotta voit helposti saada yleiskuvan siitä, minkä tyyppinen pyörävalo sopii sinulle parhaiten. Lisäksi selitämme lyhyesti eron erityyppisten pyörävalojen välillä ja annamme selityksen tämän alan säännöistä.

Magicshine MJ-906 5000 lumenia

Paras pyöräilyvalo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas valokartio, joka valaisee hyvin myös täydellisessä pimeydessä
 • pros-icon.svg Akkujen kesto on 3,6-14 tuntia
 • pros-icon.svg Säädettävä langaton kirkkaus

Detaljeret gennemgang

Voit investoida tähän Magicshine-merkin pyörävaloon, jos haluat pyörävalon, jossa on paljon pauketta. Tämä malli on erittäin tehokas ja siksi sen valoteho on valtava. Yhteensä valossa loistaa 5 diodia ja se tuottaa noin 5000 lumenia. Tämäntyyppistä valoa voidaan siis käyttää pimeässä ilman ongelmia.

Sentähden sinun kannattaa valita Magicshine MJ-906 5000 lumenia

Jos haluat varmistaa, että saat erinomaisen pyörävalon, sinun kannattaa investoida tähän Magicshinen malliin. Saat pyörävalon, jossa on jopa viisi diodia, jotka tuottavat yhteensä noin 5000 lumenia. Näin voit olla varma, että sinut nähdään liikenteessä – vaikka olisi pimeää. Lisäksi pystyt paremmin orientoitumaan tiellä, kun pyöräsi on varustettu kirkkaalla valolla.

Tämä pyörävalo käyttää 186500 li-ion-akkua, ja sen akun kesto on 3,6-14 tuntia, ja aika riippuu siitä, kuinka kirkkaasti ajat. Voit vaihtaa kirkkauden välillä tarpeen mukaan. Paristot ovat kuitenkin ladattavia, joten mukana on luonnollisesti laturi, jotta voit ladata paristot nopeasti ja helposti, jos niiden virta loppuu.

Langaton kaukosäädin

Yksi tämäntyyppiseen pyörävalaisimeen sijoittamisen suurista eduista on se, että sitä käytetään langattomalla kaukosäätimellä. Voit muuttaa kirkkautta yksinkertaisesti painamalla mallissa olevaa painiketta, joten sinun ei tarvitse siirtää käsiäsi ohjaustangosta. Pyörävalon kirkkauden vaihtaminen on siis yhtä helppoa kuin vaihteen vaihtaminen.

Tämä valaisin on valmistettu myös tehokkaiden pyörävalojen käytön aiheuttaman yleisen lämpöongelman vuoksi. Ne kuumenevat usein käytön aikana, mikä ei ole optimaalista. Tästä syystä tämä valo on suunniteltu ja valmistettu mahdollisimman suurella pinnalla takana, jotta se pääsee helposti eroon ylimääräisestä lämmöstä.

Tuotetiedot

 • Paino: 0,9 grammaa koko sarjalle
 • Lumen: 5000
 • Akkutyyppi: 186500 li-ion akku
 • 3,6-14 tuntia

 • Paristo mukana: kyllä
Fordele
 • pros-icon.svg Hinta
 • pros-icon.svg Vedenkestävä malli kaiken sään käyttöön
 • pros-icon.svg Varustettu ladattavalla akulla, joka ilmoittaa, kun se tarvitsee latausta
 • pros-icon.svg Asennus ei vaadi työkaluja

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Xecconin pyörävalaisimeen voit olla varma, että saat hyvin toimivan pyörävalon ilman, että sinun tarvitsee käyttää liikaa rahaa. Malli on halvempi kuin jotkut muut mallit, mutta siinä on silti hyvä valikoima sekä mahdollisuus säätää kirkkautta tarpeen mukaan.

Sentähden sinun kannattaa valita Xeccon Link 300 Link II -seikkailuvalo

Jos etsit edullista polkupyörän valoa, kannattaa tutustua tarkemmin tähän Xecconin malliin. Tämä pyörävalo on halpa verrattuna moniin muihin pyörävaloihin, mutta saat silti hyvän toiminnallisuuden rahalle. Pyöräilyvalo tuottaa 300 lumenia korkeimmalla asetuksella, ja sen kantama on 50 metriä. Voit kuitenkin valita neljän eri kirkkaustason välillä: matala, korkea, valon tunnistava ja stroboskooppi, joten voit aina ajaa oikealla valotasolla.

Jos et ole aivan varma, mikä kirkkaus on optimaalinen, kannattaa käyttää Light Sensing -asetusta. Tämä johtuu siitä, että tämä toiminto mukautuu olosuhteisiin ja syttyy siksi aina oikealla tasolla. Tuote painaa vain 59 grammaa, ja se on valmistettu mustasta alumiinista. Siksi se on huomaamaton pyörässä. Lisäksi sinulla on mahdollisuus kääntää valaisinpidikettä 360 astetta asennuksen jälkeen ja malli on vedenpitävä.

Lataava akku, jossa on merkkivalo

Tämä pyörävalo on varustettu ladattavalla akulla, joka latautuu täyteen vain 6 tunnissa. Täydellä latauksella akku voi kestää 2-16 tuntia riippuen siitä, kuinka kirkkaasti ajetaan. Äläkä ole huolissasi, jos valo ei yhtäkkiä toimi, sillä siinä on merkkivalo, joka kertoo, kuinka paljon akkua on jäljellä. Voit siis vain painaa painiketta, jolloin valo palaa joko vihreänä/sinisenä tai punaisena, mikä osoittaa, kuinka kauan akulla on aikaa ennen kuin sen virta loppuu.

Toinen etu tähän pyörävalaisimeen sijoittamisessa on se, että se on helppo asentaa pyörään. Näin ollen prosessissa ei tarvita työkaluja. Tulet kuitenkin huomaamaan, että tuote on tukevasti kiinni eikä liiku ohjaustangossa.

Tuotetiedot

 • Paino: 59 grammaa
 • Lumen: 300
 • Akkutyyppi: 4.2V 1000mAh Lithium Polymer
 • Akun kesto: 2-16 tuntia
 • Paristo mukana: kyllä

Booster X9 Fastmount XL akku, 9000 lm

Hyvä pyörävalo pitkällä akun kestolla

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri ja tehokas akku, jolla on hyvä kestävyys
 • pros-icon.svg LED-valo, joka loistaa kirkkaasti vuodenajasta riippumatta
 • pros-icon.svg Pöly- ja vedenpitävä akku

Detaljeret gennemgang

Tämän pyörävalon avulla voit olla varma, että sinulla on hyvä ja tehokas pyörävalo, jota voit käyttää pitkään. Tuote on LED-malli, ja siinä on niin sanottu Fastmount-akku. Tämän akun avulla saat helpomman asennuksen, paremman kestävyyden ja sen ansiosta pyöräsi ei naarmuuntumisvaaraa. Valo on myös varustettu 9 diodilla, joista jokainen valaisee 1000 lumenia.

Sentten sinun kannattaa valita Booster X9 Fastmount XL -akku, 9000 lm

Olitpa sitten pyöräilemässä talvikuukausina tai haluat varmistaa, että sinulla on hieman valoa myöhäisiä kesäiltoja varten, tämä Boosterin LED-pyörävalo on sinua varten. Tämä pyörävalo sopii sekä MTB- että maantiepyöräilyyn, suunnistukseen tai muihin ulkoilma-aktiviteetteihin. Voit myös asettaa sen kolmeen eri toimintoon: erittäin suuri teho, suuri teho tai vilkkutoiminto.

Valo on helppo asentaa ohjaustankoon, jossa se pysyy paikallaan eikä vahingoita ohjaustankoa. Mukana on vahva foliopala, joka voidaan kietoa pyörän rungon ympärille ennen valon asentamista. Näin pyörään ei tule naarmuja tai naarmuja. Tuote on myös sekä pöly- että vedenpitävä, sillä akku on koteloitu suljettuun laatikkoon.

Pyörävalo LEDillä

Voit olla varma, että tämä valo vastaa odotuksiasi, sillä se on tehokas LED-malli. Saat siis pyörävalon, jossa on vankka ja tehokas akku, joka on yksi markkinoiden suurimmista. Malli on laillinen super LED High Power -ajovalo, jossa on peräti 9 diodia. Jokaisessa näistä diodeista on 1000 lumenia, mikä takaa paljon voimakkaamman valon pimeässä.

Kauppaan sisältyy itse ajovalon lisäksi kiinnityskannatin, akkupaketti, O-renkaat, valon otsapanta ja laturi. Tuote voi myös loistaa 3-6,5 tuntia ennen kuin akku tarvitsee latausta.

Tuotetiedot

 • Paino: 196 grammaa
 • Lumen: 9000
 • Akun tyyppi: XL, 13200 mAh
 • 3-6,5 tuntia

 • Paristo mukana: kyllä
Fordele
 • pros-icon.svg Dynamo-pyörävalo, jonka kirkkaus on 30 luksia
 • pros-icon.svg Kannatin ja kaapeli sisältyvät toimitukseen
 • pros-icon.svg Vaihtoehto valita, milloin valon pitäisi olla päällä on/off-painikkeella

Detaljeret gennemgang

Tämä Boosterin pyöräilyvalo sopii niille, jotka eivät halua huolehtia liikaa valon akkujen lataamisesta. Tämä malli kestää vähintään 11 tuntia, ennen kuin akut on ladattava uudelleen – ja tämä tapahtuu suurimmalla kirkkaudella. Valo on tietenkin laillinen ja sitä voidaan käyttää kaupungissa, metsässä ja tiellä ilman ongelmia.

Sentähden sinun kannattaa valita Booster X1 Fastmount XL Battery 1000 lm pyörävalo

Jos etsit tehokasta pyöräilyvaloa, jossa on erittäin hyvä akun kesto, sinun kannattaa harkita investoimista tähän Boosterin malliin. Tämän pyörävalon etuna on, että sen akku kestää jopa 11 tuntia jopa suurimmalla kirkkaudella. Jos kuitenkin käytät jotakin muista ominaisuuksista, voit käyttää valoa helposti jopa 19 tuntia, ennen kuin akku tarvitsee latausta. Sinun ei siis tarvitse huolehtia lataamisesta ajojen välillä.

Voit myös valita kolmen kirkkaustason välillä: Super High Power, High Power ja vilkkutoiminto. Tämä pyörävalo on sekä pöly- että vedenpitävä, sillä akku on koteloitu suljettuun koteloon. Tämä on kiinnitetty raskailla kumihihnoilla ja nailonnauhoilla.

Ideel pyörävalo mtb:lle

Malli valaisee 1000 lumenilla ja on laillinen pyörävalo. Voit siis käyttää sitä kaikissa ulkoilma-aktiviteeteissa ja pyöräretkillä. Itse asiassa malli on jopa erityisen kevyt pyörävalo, joten se sopii erinomaisesti käytettäväksi sekä polkupyörissä että pyöräilykypärissä. Sinä päätät, missä haluat käyttää pyöränvaloa. Toiminnallisuutensa ansiosta se soveltuu myös MTB-pyörävaloksi, jossa valon halutaan loistavan tehokkaasti ilman, että siitä on haittaa kuljettajalle.

Asennamalla tämän pyörävalon voit olla varma, että pyöräsi ei vahingoitu. Mukana tulee pala foliota, jonka voit laittaa pyörän rungon ympärille ennen valon asentamista. Näin runko on suojattu naarmuilta ja naarmuuntumiselta – ja valo selviää myös MTB-radan karkeista olosuhteista ilman, että sora jne. jää valon alle.

Lisäbonuksena tämä pyörävalo on kohtuuhintainen, joten se on ihanteellinen ihmisille, jotka haluavat hyvää turvallisuutta tiellä kuluttamatta liikaa rahaa uuteen pyörävaloonsa.

Tuotetiedot

 • Paino: 99 grammaa
 • Lumen: 1000
 • Akkutyyppi: 8.4V/13200 mAh
 • Akun käyttöikä: 11 ja 19 tuntia
 • Paristo mukana: kyllä

Reelight magneettivalosarja RL720

Paras pyörävalosarja magneetilla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Magneettivalopaketti, jossa saat sekä etu- että takavalot sekä kondensaattorin ostoksen yhteydessä
 • pros-icon.svg Kustannustehokas
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää liikenteessä, mutta myös valaisemattomilla teillä
 • pros-icon.svg Huoltovapaa malli

Detaljeret gennemgang

Tämän magneettivalosarjan avulla voit olla varma, että pyörässäsi on aina valoa. Pakkaus sisältää sekä etu- että takavalon, jotka on asennettu pyörään ja toimivat dynamiolla. Valot syttyvät siis heti, kun aloitat polkemisen. Valot ovat tehokkaita, joten niitä voidaan käyttää vilkkaasti liikennöidyllä tiellä tai paikoissa, joissa on huono valaistus.

Sentähden sinun kannattaa valita Reelight-magneettivalosarja RL720

Jos etsit tehokasta valosarjaa, joka kestää vuosia, sinun kannattaa investoida tähän Reelightin magneettivalosarjaan. Tämän sarjan oston yhteydessä saat sekä etu- että takavalon, jossa on voimakas valo, joka toimii oman jalkansa voimalla. Huomaat, että valot alkavat hehkua heti, kun poljet. Saat myös kondensaattorin, jonka voit asentaa pyörääsi, jossa se imee hieman energiaa. Valot syttyvät siis myös silloin, kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin.

Valosarja eroaa muista sarjan tuotteista siinä, että ajovalo on jatkuvasti päällä, kun taas takavalo vilkkuu. Näin sinut nähdään liikenteessä, mutta samalla voit käyttää ajovaloja tien näkemiseen. Ajovalaisimessa on 1 watin LED-valo, joka varmistaa, että et ole haitaksi muille tienkäyttäjille, mutta sinulla on silti tarpeeksi kirkas valo nähdäksesi tien eteenpäin. Sinun ei myöskään tarvitse koskaan huolehtia akkujen lataamisesta tämän valosarjan avulla, mikä säästää paljon työtä pyöräretkien välillä. Haluamme myös huomauttaa, että tämä setti on kaukana kalliista – joten se on hyvä investointi useimmille ihmisille.

Ei huoltoa

Toinen etu tähän valosarjaan sijoittamisessa on, että se on huoltovapaa. Näin saat sarjan, joka ei vaadi säännöllistä huoltoa tai osien jatkuvaa vaihtamista. Ainoa asia, joka sinun on ehkä tehtävä, jos olet ajanut jonnekin, jossa on paljon mutaisia teitä jne., on puhdistaa valot. Jos niissä on liikaa likaa, ne eivät syty optimaalisesti. Valaisimien puhdistaminen on kuitenkin helppoa, sillä se voidaan tehdä muutamassa sekunnissa käyttämällä kosteaa liinaa pinnalla.

Voit asentaa sarjan helposti tarpeen mukaan, sillä siinä on joustava kiinnitysmahdollisuus. Tästä syystä sarjaa voidaan käyttää myös useimmissa polkupyörissä. Suosittelemme kuitenkin, että asennat valot korkealle pyörään, jotta näkyvyys paranee, kun olet liikenteessä. Etuvalo kannattaa asentaa pyörän etuhaarukkaan ja takavalo takatelineeseen. Sinulla on aina mahdollisuus asentaa jälkikäteen sekä magneetit että kondensaattori, jos sinusta tuntuu, että tuotteista puuttuu lisää vakautta.

Tuotetiedot

 • Paino: 620 grammaa
 • Akun tyyppi: magneetti
 • Ei rajoituksia

 • Paristo mukana: magneetti ja kondensaattori mukana

Booster X1 Fastmount XL-Battery 1000 lm pyörävalo

Hyvä pyörävalo pitkällä akun kestolla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pitkä akunkesto – jopa silloin, kun käytät suurinta kirkkautta pitkään
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää kaikenlaiseen pyöräilyyn ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin
 • pros-icon.svg Helppo asennus, joka jopa suojaa pyörää naarmuilta ja jäliltä
 • pros-icon.svg Kustannustehokas

Detaljeret gennemgang

Tämä Boosterin pyöräilyvalo sopii niille, jotka eivät halua huolehtia liikaa valon akkujen lataamisesta. Tämä malli kestää vähintään 11 tuntia, ennen kuin akut on ladattava uudelleen – ja tämä tapahtuu suurimmalla kirkkaudella. Valo on tietenkin laillinen ja sitä voidaan käyttää kaupungissa, metsässä ja tiellä ilman ongelmia.

Sentähden sinun kannattaa valita Booster X1 Fastmount XL Battery 1000 lm pyörävalo

Jos etsit tehokasta pyöräilyvaloa, jossa on erittäin hyvä akun kesto, sinun kannattaa harkita investoimista tähän Boosterin malliin. Tämän pyörävalon etuna on, että sen akku kestää jopa 11 tuntia jopa suurimmalla kirkkaudella. Jos kuitenkin käytät jotakin muista ominaisuuksista, voit käyttää valoa helposti jopa 19 tuntia, ennen kuin akku tarvitsee latausta. Sinun ei siis tarvitse huolehtia lataamisesta ajojen välillä.

Voit myös valita kolmen kirkkaustason välillä: Super High Power, High Power ja vilkkutoiminto. Tämä pyörävalo on sekä pöly- että vedenpitävä, sillä akku on koteloitu suljettuun koteloon. Tämä on kiinnitetty raskailla kumihihnoilla ja nailonnauhoilla.

Ideel pyörävalo mtb:lle

Malli valaisee 1000 lumenilla ja on laillinen pyörävalo. Voit siis käyttää sitä kaikissa ulkoilma-aktiviteeteissa ja pyöräretkillä. Itse asiassa malli on jopa erityisen kevyt pyörävalo, joten se sopii erinomaisesti käytettäväksi sekä polkupyörissä että pyöräilykypärissä. Sinä päätät, missä haluat käyttää pyöränvaloa. Toiminnallisuutensa ansiosta se soveltuu myös MTB-pyörävaloksi, jossa valon halutaan loistavan tehokkaasti ilman, että siitä on haittaa kuljettajalle.

Asennamalla tämän pyörävalon voit olla varma, että pyöräsi ei vahingoitu. Mukana tulee pala foliota, jonka voit laittaa pyörän rungon ympärille ennen valon asentamista. Näin runko on suojattu naarmuilta ja naarmuuntumiselta – ja valo selviää myös MTB-radan karkeista olosuhteista ilman, että sora jne. jää valon alle.

Lisäbonuksena tämä pyörävalo on kohtuuhintainen, joten se on ihanteellinen ihmisille, jotka haluavat hyvää turvallisuutta tiellä kuluttamatta liikaa rahaa uuteen pyörävaloonsa.

Tuotetiedot

 • Paino: 99 grammaa
 • Lumen: 1000
 • Akkutyyppi: 8.4V/13200 mAh
 • Akun käyttöikä: 11 ja 19 tuntia
 • Paristo mukana: kyllä

Guide

Pyörävaloja koskevat säännöt

Pyörävaloista on olemassa joitakin hyvin yleisiä sääntöjä, jotka pyöräilijän on hyvä tietää, ennen kuin hän lähtee liikenteeseen pyörävalojen kanssa. Jos et noudata polkupyörän valojen käyttöä koskevia vaatimuksia, sinua voidaan sakottaa. Sinun on myös varmistettava, että ostamasi pyörävalot täyttävät kirkkauden, tehokkuuden, kestävyyden jne. vaatimukset.

Vähintään yksi ajovalo ja yksi kaukaa näkyvä takavalo

Ensisijaisesti on tärkeää, että polkupyörässäsi on vähintään yksi ajovalo, jonka on oltava valkoinen tai keltainen, ja yksi takavalo, jonka on oltava punainen, jos ajat valojen aikaan. Valojen syttymisaika määräytyy sen mukaan, ovatko katuvalot päällä. Voit siis ajaa päivällä ilman valoja pyörässäsi, mutta kun katuvalot ovat päällä, pyörässäsi on oltava pyörävalot. On myös tärkeää, että sekä etu- että takavalot antavat valoa, joka näkyy vähintään 300 metrin etäisyydeltä, ja että ne näkyvät myös sivuilta.

Pyörän etu- ja takavalojen on lisäksi loistettava vähintään 4 kandelan kirkkaudella mitattuna suoraan pyörän takaa ja edestä. Tämä tarkoittaa vähintään 0,4 kandelaa mitattuna 20 asteen etäisyydeltä kummaltakin puolelta ja vähintään 0,05 kandelaa mitattuna 80 asteen etäisyydeltä kummaltakin puolelta. Sinun on myös muistettava, että valot eivät saa häikäistä muuta liikennettä, joten liian kirkkaita valoja ei kannata ostaa, sillä olet silti vaaraksi liikenteessä. Vaihtoehtoisesti voit ostaa polkupyörän valon, joka laskee hieman maahan eikä loista suoraan eteenpäin.

Pyöränvalojen käyttöä koskevat säännöt

Sinun on varmistettava, että pyörän valot täyttävät myös käyttöaikavaatimukset, jos käytät paristokäyttöisiä valoja. Sekä etu- että takavalon akkukäyttöisen valon on kestettävä vähintään viisi tuntia. Käyttöajalla tarkoitetaan aikaa, jonka valo on päällä – eli valon on pystyttävä loistamaan vähintään viisi tuntia jatkuvassa valossa, jotta se olisi laillinen. Valaisimessa voi olla eri kirkkaustasoja, joiden välillä voi vaihtaa, mutta ainakin yhden kirkkaustasoista on täytettävä käyttöaikavaatimus ja samalla näkyvyysvaatimus.

Jos käytät akkukäyttöistä valoa, mutta lataat sen ajon aikana, edellä mainitut ohjeet eivät koske sinua. Loppujen lopuksi valo latautuu joka kerta, kun olet tien päällä. Tietenkin hieman erilaiset säännöt koskevat muita kuin akkukäyttöisiä pyörävaloja, kuten dynamopyörävaloja. Tällaisen valon on vain täytettävä edellä mainitut kirkkautta ja näkyvyyttä koskevat vaatimukset.

Valot voivat halutessasi vilkkua, mutta sinun on varmistettava, että ne vilkkuvat vähintään 120 kertaa minuutissa. Jos niissä ei ole vähintään tätä määrää vilkkuja, ne ovat laittomia, ja voit saada sakon, vaikka ajaisitkin valot päällä.

Jos haluat lisätietoja säännöistä, jotka koskevat pyörävalojen käyttöä pyörissä, joissa on perävaunu tai malli, jossa on enemmän kuin kaksi pyörää, voit lukea lisää täällä

Voit lukea lisää Tanskan pyöräilijöitä koskevista yleisistä säännöistä osoitteessa Cyklistforbundets verkkosivusto

Kiinnitä heijastimet pyörääsi

Pyörävalojen käytön lisäksi on itse asiassa myös lakisääteistä, että pyörässäsi on oltava näkyvät heijastimet. Heijastimet auttavat myös tekemään ajoneuvosta näkyvämmän autoilijoille – erityisesti, jos he tulevat sivusta, sillä heijastimiin kohdistuva valo saa ne syttymään.

Ensisijaisesti sinun on varmistettava, että pyörässäsi on vähintään yksi valkoinen ja yksi punainen heijastin. Valkoisen heijastimen on oltava näkyvissä edestä ja punaisen heijastimen on oltava näkyvissä takaa. Sinun on myös varmistettava, että pyörässäsi on vähintään kaksi keltaista heijastinta, joiden on oltava näkyvissä takaapäin. Pyöräsi jokaisessa pyörässä on oltava vähintään yksi keltainen heijastin, jotta ne näkyvät sivuilta. Voit kuitenkin käyttää myös valkoisia heijastavia renkaiden tai vanteiden sivuseinämiä, jos haluat sen mieluummin kuin keltaisen heijastuksen vanteisiin.

Polkupyörän valotyypin valinta

Voit valita useista eri pyörävalotyypeistä, mutta mitä eroa eri vaihtoehtojen välillä todella on – ja ovatko toiset parempia kuin toiset? Annamme sinulle vastauksen tässä jaksossa, joka käsittelee pyörän valotyypin valintaa.

Magneettipyörävalot

Magneettinen pyörävalo on monien tanskalaisten suosima pyörävalotyyppi – ja hyvästä syystä. Magneettinen pyörävalo toimii ilman paristoja, joten sinun ei tarvitse huolehtia liikaa siitä, ovatko valojen paristot ladattu täyteen tai pystyvätkö ne kestämään. Magneettinen pyörävalo toimii asentamalla magneettisarja pyöriin ja magneettikela runkoon. Aina kun pyörä pyörii, syntyy virtaa, joka saa valon syttymään. Ostamastasi valotyypistä riippuen magneettinen pyörävalo voi olla joko tasainen tai vilkkuva.

Koska magneettinen pyörävalo ei käytä paristoja, vaan itse tuotettua virtaa, tämäntyyppisen valon käyttö aiheuttaa myös vähäisiä ympäristövaikutuksia. Se on myös kokeilemisen arvoinen, jos haluat tehdä jotain hyvää ympäristölle, kun nouset pyöräsi selkään.

Voit hankkia myös magneettisia pyörävaloja, joissa on sisäänrakennettu akku, joten ne syttyvät, vaikka seisoisit paikallasi. Mutta se on sinusta kiinni, mitä haluat.

LED-valo

Diodivalo on pyörävalotyyppi, joka käyttää LED-valoja valon tuottamiseen. Usein ne näkyvät kauas, joten niiden käyttöikä on pitkä. Lisäksi ne ovat halvempia kuin muunlaiset pyörävalot. Voit saada LED-valon yhdellä tai useammalla diodilla.

Yksittäisdiodipyörävalot

Yksittäisdiodipyörävalot on varustettu vain yhdellä diodilla, mikä tarkoittaa myös sitä, että useat markkinoilla olevista malleista ovat itse asiassa laittomia. Tämä johtuu siitä, että ne eivät täytä vaatimuksia, jotka koskevat valojen tehoa. Jos löydät kuitenkin yhden diodin pyörävalon, joka on tarpeeksi voimakas, jotta se näkyy 300 metrin päästä, on hyvä idea pitää niitä laukussasi, jotta sinulla on aina varavalo asennetuille valoille.

Multi-LED-pyörävalot

Markkinoilla on paljon erilaisia moniodipyörävaloja, joten sinulla on paljon vaihtoehtoja löytää sinulle sopiva malli. Voit esimerkiksi hankkia moniodipyörävaloja, joissa on useita eri diodeja, joten voit saada tuotteita, joissa on +5 diodia tai vain 2 tai 3 diodia. Usein useampi diodi tarkoittaa tehokkaampaa valoa.

Dynamo pyörävalot

Dynamo-pyörävalot ovat energiatehokas ratkaisu, joka sopii useimmille käyttäjille. Valot ovat aina käyttövalmiina, sillä syötät valoihin virran itse, kun pyöräilet. Tämäntyyppisen pyörävalon haittapuolena on kuitenkin se, että se on usein asennettava, kun ostat pyöräsi – joten kaikilla ei ole varaa asentaa sitä jälkikäteen. Se voi kuitenkin olla hyvä ratkaisu, jos et halua huolehtia akkujen lataamisesta tai vaihtamisesta.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×