Lehti-imuritesti (2022) → Katso 9 parasta lehti-imuria markkinoilla.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Bosch lehti-imuri 1600W Universal Garden Tidy 3-i-1

Jos etsit monikäyttöistä lehti-imuria, tämä on sinulle sopiva. Tämä malli voi sekä puhaltaa että imeä puutarhajätettä, kuten oksia ja lehtiä, maasta, joten sinun ei tarvitse kumartua keräämään niitä. Lehti-imuri on ergonominen pitää kädessä ja suunniteltu…

1
Paras lehti-imuri

Bosch lehti-imuri 1600W Universal Garden Tidy 3-i-1

2
Paras bensiinikäyttöinen lehtipuhallin

Makitan bensiinikäyttöinen lehtipuhallin BHX2501SX 4T imusarjalla

3
Paras halpa akkukäyttöinen lehti-imuri

Einhell 18V GE-CL 36 Li-Solo akkukäyttöinen lehti-imuri

5
Paras lehti-imuri hiomakoneella

Black & Decker lehti-imuri BCBLV36B-XJ SOLO 36V

6
Lehti-imuri, joka takaa ergonomisen työasennon

Ryobi RBV36B johdoton lehtipuhallin/imuri 36V solo

8
Niille, jotka haluavat johdottoman lehti-imurin

Bosch lehti-imuri 2400W U ALS 2400

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lehti-imuri on ihanteellinen investointi niille, jotka ovat kyllästyneet toistuvaan kumarteluun poistaakseen puutarhajätteet nurmikolta, terassilta, pihatieltä jne. Lehti-imuri auttaa sinua keräämään lehtiroskat ja pienemmät oksat pystyasennossa, jotta ne voidaan hävittää nopeasti ilman liikaa työtä.

Mutta mikä lehti-imuri on paras testissä? Tämän halusimme selvittää tässä lehti-imuritestissä. Alla olevasta luettelosta löydät markkinoiden parhaat lehti-imurit, joten voit nopeasti ja helposti nähdä, mikä malli sopii parhaiten tarpeisiisi.

Bosch lehti-imuri 1600W Universal Garden Tidy 3-i-1

Paras lehti-imuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hiljainen malli, jonka äänitehotaso on 75 % pienempi kuin muiden mallien
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen rakenne ja muotoilu sekä ergonominen ote
 • pros-icon.svg Sisältyvässä keräyspussissa on pikalukitus ja kosteudenkestävät maasuojat

Detaljeret gennemgang

Jos etsit monikäyttöistä lehti-imuria, tämä on sinulle sopiva. Tämä malli voi sekä puhaltaa että imeä puutarhajätettä, kuten oksia ja lehtiä, maasta, joten sinun ei tarvitse kumartua keräämään niitä. Lehti-imuri on ergonominen pitää kädessä ja suunniteltu hiljaiseksi.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita Bosch 1600W Universal Garden Tidy 3-in-1 lehti-imuri

Jos etsit erinomaista lehti-imuria hyvään hintaan, sinun kannattaa investoida tähän Boschin malliin. Itse asiassa tämä lehti-imuri on edullinen malli, joka toimii monitoimityökaluna, sillä sitä voidaan käyttää kolmeen toimintoon: puhaltamiseen, imemiseen ja silppuamiseen. Sinulla on siis runsaasti mahdollisuuksia käyttää tätä lehti-imuria moniin eri tarkoituksiin puutarhanhoidossa. Malli on myös suunniteltu kosteutta hylkivillä maasuojilla.

Toinen etu tähän malliin sijoittamisessa on, että saat sekä käyttäjäystävällisen, kevyen että joustavan lehti-imurin. Mallissa on ergonominen muotoilu, ja yhdessä korkean käyttäjäystävällisyyden kanssa se takaa täydellisen hallinnan koneen käytössä. Ja tämä siitäkin huolimatta, että tämän lehti-imurin moottorin teho on 1800 wattia ja muuttuva ilmavirran nopeus on 165-285 km/h.

Emmekään ole vielä aivan lopettaneet tämän Boschin lehti-imurin etujen luettelemista, sillä malli on myös hiljainen vaihtoehto. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että mallin äänitehotaso on jopa 75 prosenttia alhaisempi kuin muiden koneiden. Näin ollen melu ei häiritse sinua eikä naapureitasi, kun käytät konetta. Mukana ostoksessa on kevyt verkko-osa, keräilypussi, pehmustettu olkahihna ja pölynimuriputki.

Tuotetiedot

 • Lehtipuhaltimen paino: 3,4 kg
 • Puutarhaimurin paino: 4,7 kg
 • Ääniäänen tehotaso: 99 dB(A)
 • Lentovirran nopeus: Vaihteleva ilmavirran nopeus välillä 165-285 km/h
 • Moottorin teho: 1800 wattia
 • Keräyspussin tilavuus: 45 litraa

Makitan bensiinikäyttöinen lehtipuhallin BHX2501SX 4T imusarjalla

Paras bensiinikäyttöinen lehtipuhallin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas bensiinikäyttöinen kone, jossa on suurella ilmavirtauksella varustettu moottori
 • pros-icon.svg Vähäinen polttoaineen kulutus ja hiljainen malli
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää sekä lehtipuhaltimena että pölynimurina tarpeen mukaan

Detaljeret gennemgang

Tämän Makitan bensiinikäyttöisen lehtipuhaltimen avulla voit olla varma, että investoit monikäyttöiseen koneeseen, jonka käyttöikä on pitkä. Tämä johtuu siitä, että konetta voidaan käyttää sekä lehtipuhaltimena että lehti-imurina, sillä sen imu- ja puhalluskapasiteetti on tehokas ja bensiinin kulutus on alhainen, mikä auttaa pidentämään koneen käyttöaikaa.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita Makitan bensiinikäyttöinen lehtipuhallin BHX2501SX 4T imusarjalla

Jos haluat mieluummin bensiinikäyttöisen lehtipuhaltimen kuin akkukäyttöisen, kannattaa ehkä investoida tähän Makitan bensiinikäyttöiseen malliin. Hankkimalla tämän vaihtoehdon voit olla varma, että saat tehokkaan lehtipuhaltimen, jolla pääset eroon kaikenlaisista lehdistä ja pienemmistä puutarhajätteistä. Tämä johtuu siitä, että malli on varustettu hyvällä nelitahtimoottorilla, joka tuottaa jatkuvasti suuren ilmamäärän käytön aikana

Vaikka tämä kone on erittäin tehokas ja tehokas, se kuluttaa silti vähän bensiiniä. Tämä takaa sinulle koneen pidemmän käyttöajan, jota arvostat, kun työtunnit kuluvat puutarhassa. Malli on myös hiljainen, mitä sekä sinä että naapurisi arvostavat pitkällä aikavälillä. Lisäbonuksena kone on pienikokoinen ja helppokäyttöinen, mikä tekee työstäsi paljon helpompaa.

Mahdollisuus käyttää tätä lehtipuhallinmallia sekä lehtipuhaltimena että lehti-imurina, sillä se on varustettu imusarjalla. Näin voit joustavasti poistaa erilaisia esineitä puutarhasta, koska voit joko imeä ne ylös tai puhaltaa ne yhteen, jotta ne voidaan koota myöhemmin uudelleen.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 42 cm
 • Pituus: 37 cm
 • Leveys: 27,5 cm
 • Paino: 4.4 kg
 • Maksimi ilmavirta: 10,1 litraa minuutissa
 • Maksimiteho: 0,81 kW ja 1,1 HP
 • Moottori: 4-tahtibensiini

Einhell 18V GE-CL 36 Li-Solo akkukäyttöinen lehti-imuri

Paras halpa akkukäyttöinen lehti-imuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kustannustehokas verrattuna useisiin muihin malleihin
 • pros-icon.svg Ergonominen muotoilu takaa korkean käyttömukavuuden
 • pros-icon.svg Mylly rikkoo kerätyt lehdet pieniksi paloiksi, jotta pussissa oleva tila saadaan paremmin hyödynnettyä

Detaljeret gennemgang

Vaikka budjetti ei ole paras mahdollinen, voit helposti hankkia hyvän lehti-imurin. Tästä on osoituksena tämä Einhellin akkukäyttöinen lehti-imuri, sillä se on tehokas malli, jossa on muun muassa elektroninen nopeudensäätö ja ergonominen muotoilu, mutta jota myydään myös edulliseen hintaan.

Sentten sinun kannattaa valita Einhell 18V GE-CL 36 Li-Solo akkukäyttöinen lehti-imuri

Jos etsit akkukäyttöistä lehti-imuria, jossa on hyvä laatu ja joka on silti edullinen hieman tiukalla budjetilla, hanki tämä Einhell-merkin lehti-imuri. Tämä malli on itse asiassa hieman halvempi hinnaltaan kuin muut lehti-imurit, joten voit säästää hieman rahaa hankinnassa. Sinun tulee kuitenkin olla tietoinen siitä, että tämä laite toimitetaan ilman akkua ja laturia, joten sinun on itse hankittava nämä tarvikkeet kotoa.

Tämän lehti-imurin valitsemisessa on toisaalta useita etuja muihin verrattuna, vaikka akku ja laturi eivät sisällykään hintaan. Tämä johtuu siitä, että koneessa on tehokas harjaton moottori, puhallusnopeus 210 kilometriä tunnissa ja elektroninen nopeudensäätö. Voit siis hankkiutua eroon mistä tahansa esineestä, niin suuresta kuin pienestäkin. Tätä mallia voidaan käyttää myös sekä lehti-imurina että lehtipuhaltimena.

Kone on kehitetty ergonomisella muotoilulla, joka takaa korkean käyttömukavuuden ja koneen optimaalisen käsittelyn jokaiselle käyttäjälle. Lisäksi mukana on 45 litran keräyspussi, jossa tehokas silppuri hajottaa lehdet pieniksi paloiksi imun aikana, jolloin pussin tila käytetään tehokkaammin.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 45 cm
 • Pituus: 30,5 cm
 • Leveys: 24,4 cm
 • Paino: 3.38 kg
 • Lentonopeus: 210 km/h
 • Air-tilavuus, max: 195 m3/t
 • Keräyspussi: 45 litraa

Makita UB1103 lehtipuhallin/imuri 600W

Paras mini lehtipuhallin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Yksinkertainen ja pieni lehti-imuri, jota voidaan käyttää sekä lehti-imurina että lehtipuhaltimena
 • pros-icon.svg Teho 600 wattia ja jopa 16 000 kierrosta minuutissa (säädettävä nopeus)
 • pros-icon.svg Mukana pölypussi ja kumiletku

Detaljeret gennemgang

Tämän Makitan lehti-imurin avulla saat yksinkertaisemman, pienemmän ja kätevämmän lehti-imurin suuren ja painavan mallin sijaan. Malli painaa vain 2 kg, joten sitä on helppo käsitellä ja sitä voi käyttää yhdellä kädellä. Saat kuitenkin tehokkaan koneen, sillä malli imee muuttuvalla nopeudella.

Sentähden sinun kannattaa valita Makita UB1103 lehtipuhallin/imuri 600W

Aina ei ole niin, että suurempi on parempi. Tästä syystä sinun ei kannata investoida valtavaan lehti-imuriin, jos et aio käyttää sitä, koska se on liian suuri ja raskas. Sen sijaan suosittelemme investoimaan tähän Makitan mini-lehti-imuriin, joka painaa 2 kg ja jonka kompakti rakenne on helppo käsitellä. Itse asiassa voit käyttää tätä lehti-imuria vain yhdellä kädellä, mikä todella korostaa sitä, että tämä malli on helpommin hallittavissa kuin muut lehti-imurit.

Pienemmästä koostaan huolimatta tämä lehti-imuri toimii optimaalisesti, kun haluat päästä eroon kaikista lehdistä ja vastaavista puutarhassasi. Tämä johtuu siitä, että koneen teho on 600 wattia ja siinä on säädettävä nopeus, jonka voit aina mukauttaa tarpeisiisi. Konetta voidaan käyttää sekä puutarhajätteen keräämiseen ja puhaltamiseen että suurempien puutarhakoneiden puhdistamiseen.

Toimitukseen kuuluu myös pölypussi ja kumiletku, joten sinulla on kaikki tarvittava koneellesi aivan käden ulottuvilla.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 17,8 cm
 • Pituus: 47,9 cm
 • Leveys: 18,5 cm
 • Paino: 2 kg
 • Maksimi ilmavirta: 4,1 m3 minuutissa
 • Maksimiteho: 600 wattia
 • Akku: 230 volttia

Black & Decker lehti-imuri BCBLV36B-XJ SOLO 36V

Paras lehti-imuri hiomakoneella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu tehokkaalla myllyllä, joka pilkkoo lehdet keräyspussiin
 • pros-icon.svg Pölynimuri ja puhallin harjattavalla moottorilla
 • pros-icon.svg Putkessa on pyörät työskentelyn helpottamiseksi

Detaljeret gennemgang

Tämän Black & Deckerin lehti-imurin kanssa ei voi mennä vikaan, sillä siinä on harjaton moottori, joka takaa pitkän käyttöiän ja korkean suorituskyvyn. Tätä laitetta voidaan käyttää sekä lehtipuhaltimena että pölynimurina, ja voit helposti vaihtaa näiden kahden välillä, koska se on rakennettu älykkäällä kaksiputkijärjestelmällä. Koneessa on myös hiomakone.

Sentten sinun kannattaa valita Black & Decker lehti-imuri BCBLV36B-XJ SOLO 36V

Jos etsit tehokasta lehti-imuria, joka kestää vuosia, etsi tätä Black & Deckerin mallia. Tämän lehti-imurin erityispiirre on, että siinä on hiili- ja harjaton moottori. Tämä takaa sinulle tehokkaan koneen, joka voi kestää useita vuosia menettämättä tehoaan ajan myötä. Mallissa on suuri imu- ja puhalluskapasiteetti, minkä ansiosta se soveltuu käytettäväksi myös raskaiden lehtien kanssa. Voit myös aina helposti vaihtaa puhallus- ja imutoimintojen välillä, sillä koneessa on älykäs kaksiputkijärjestelmä.

Konetta on myös helppo hallita käytön aikana, sillä se on ergonomisesti muotoiltu, minkä ansiosta sitä on mukava käyttää. Lisäksi putkeen on asennettu pyörät, mikä helpottaa työskentelyä entisestään. Lisäbonuksena sinun ei tarvitse huolehtia 45 litran keräyspussin tyhjentämisestä koko ajan, sillä koneessa on myös tehokas silppuri, joka pienentää lehdet jopa 10 kertaa niiden alkuperäisen koon.

Tuotetiedot

 • Paino: 6 kg
 • Ääniäänen tehotaso: 85 dB(A)
 • Lentonopeus (puhallus), max: 270 km/h
 • Ajonopeus: 218 km/h
 • Max ilmavirta: 8,8 m3 minuutissa
 • Akku: 36 volttia

Ryobi RBV36B johdoton lehtipuhallin/imuri 36V solo

Lehti-imuri, joka takaa ergonomisen työasennon

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonominen muotoilu, joka takaa paremman työskentelyasennon
 • pros-icon.svg Kaksitahtimoottori, joka takaa korkean hyötysuhteen
 • pros-icon.svg Keräin, jonka tilavuus on 55 litraa

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Stigan bensiinikäyttöiseen lehti-imuriin voit olla varma, että saavutat tulevaisuudessa paljon paremman työasennon, sillä koneessa on ergonominen muotoilu ja tärinää vaimentavat ominaisuudet. Kone on tietenkin myös tehokas toiminnaltaan, joten voit käyttää sitä sekä suuriin että pieniin tehtäviin puutarhassa ja sen ympäristössä.

Sentten sinun kannattaa valita Stigan lehtipuhallin bensiinikäyttöinen SBL 327 V

Väsynyt työskentelemään hankalissa asennoissa korjatessasi tai siivotessasi asioita puutarhassa? Jos näin on, valitse ergonomisesti muotoiltu laite, kuten tämä Stigan lehti-imuri. Malli on varustettu pehmeällä kahvalla ja siinä on tärinänvaimennus, joka takaa, että konetta käsitellään paremmin ja että väsymys on vähäisempää työskentelyn aikana. Lisäksi koko rakenne takaa yleensä, että työskentelet paremmassa asennossa, joten vältät lihasten ja nivelten kipeytymisen.

Tämä lehti-imuri on varustettu kaksitahtisella bensiinimoottorilla, ja sen säiliön tilavuus on 0,45 litraa. Lisäksi koneesta löytyy helpon käynnistyksen takaisinkytkentä ja analoginen sytytyskela. Kaikki nämä seikat takaavat, että malli on tehokas monenlaisiin erilaisiin puutarhan tehtäviin, kuten lehtien puhaltamiseen tai pienten roskien keräämiseen.

Tyhjiökeräin, jonka tilavuus on 55 litraa. Tämä on hieman suurempi kuin muut mallit, joten säiliötä ei tarvitse tyhjentää yhtä usein.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 37 cm
 • Pituus: 52,5 cm
 • Leveys: 38 cm
 • Paino: 4.8 kg
 • Maksimi ilmanopeus: 72 m/s
 • äänitaso: 109 dB(A)
 • Tärinätaso: 2,5 m/s2
 • Moottorin teho: 0,8 kW
 • Kone: kaksitahtinen

Stiga lehti-imuri/puhallin bensiini SBL 327 V

Lehti-imuri, joka takaa ergonomisen työasennon

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonominen muotoilu, joka takaa paremman työskentelyasennon
 • pros-icon.svg Kaksitahtimoottori, joka takaa korkean hyötysuhteen
 • pros-icon.svg Keräin, jonka tilavuus on 55 litraa

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Stigan bensiinikäyttöiseen lehti-imuriin voit olla varma, että saavutat tulevaisuudessa paljon paremman työasennon, sillä koneessa on ergonominen muotoilu ja tärinää vaimentavat ominaisuudet. Kone on tietenkin myös tehokas toiminnaltaan, joten voit käyttää sitä sekä suuriin että pieniin tehtäviin puutarhassa ja sen ympäristössä.

Sentten sinun kannattaa valita Stigan lehtipuhallin bensiinikäyttöinen SBL 327 V

Väsynyt työskentelemään hankalissa asennoissa korjatessasi tai siivotessasi asioita puutarhassa? Jos näin on, valitse ergonomisesti muotoiltu laite, kuten tämä Stigan lehti-imuri. Malli on varustettu pehmeällä kahvalla ja siinä on tärinänvaimennus, joka takaa, että konetta käsitellään paremmin ja että väsymys on vähäisempää työskentelyn aikana. Lisäksi koko rakenne takaa yleensä, että työskentelet paremmassa asennossa, joten vältät lihasten ja nivelten kipeytymisen.

Tämä lehti-imuri on varustettu kaksitahtisella bensiinimoottorilla, ja sen säiliön tilavuus on 0,45 litraa. Lisäksi koneesta löytyy helpon käynnistyksen takaisinkytkentä ja analoginen sytytyskela. Kaikki nämä seikat takaavat, että malli on tehokas monenlaisiin erilaisiin puutarhan tehtäviin, kuten lehtien puhaltamiseen tai pienten roskien keräämiseen.

Tyhjiökeräin, jonka tilavuus on 55 litraa. Tämä on hieman suurempi kuin muut mallit, joten säiliötä ei tarvitse tyhjentää yhtä usein.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 37 cm
 • Pituus: 52,5 cm
 • Leveys: 38 cm
 • Paino: 4.8 kg
 • Maksimi ilmanopeus: 72 m/s
 • äänitaso: 109 dB(A)
 • Tärinätaso: 2,5 m/s2
 • Moottorin teho: 0,8 kW
 • Kone: kaksitahtinen

Bosch lehti-imuri 2400W U ALS 2400

Niille, jotka haluavat johdottoman lehti-imurin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas akkukäyttöinen lehti-imuri, jossa on suuri imuteho ja ilmanopeus
 • pros-icon.svg Ergonominen ja kumipintainen kahva tasapainoiseen painonjakoon
 • pros-icon.svg 45 litran keräin takaa optimaaliset työskentelyolosuhteet

Detaljeret gennemgang

Tämä Boschin akkukäyttöinen lehti-imuri imee ja puhaltaa tehokkaasti, joten se on monikäyttöinen laite, jota voidaan käyttää moniin puutarhanhoitotarkoituksiin. Mallia voidaan käyttää esimerkiksi tahmeiden ja kosteiden lehtien poistamiseen puutarhasta tarpeen mukaan. Voit jopa olla varma optimaalisesta käsittelystä, sillä koneessa on kumipäällysteinen kahva.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita Bosch 2400W U ALS 2400 lehti-imuri

Lehtien ja muiden puutarhajätteiden poistamisen yhteydessä voi olla vaikeaa päästä eroon tahmeista ja kosteista lehdistä. Jos sinulla on usein ongelmia kaikkien lehtien keräämisessä, sinun kannattaa harkita investoimista tähän Boschin malliin. Se on erittäin tehokas malli, jonka imuteho on suuri ja ilman nopeus jopa 300 kilometriä tunnissa, mikä tarkoittaa, että se poistaa jopa kaikkein tahmeimmat ja kosteimmat lehdet ongelmitta.

Tätä Boschin mallia voidaan käyttää sekä lehtipuhaltimena että lehti-imurina. Jos käytät sitä lehti-imurina, hyödyt myös optimaalisesta keräyspussista, jonka tilavuus on 45 litraa. Pussi on valmistettu kosteutta hylkivästä materiaalista, joten se sopii erinomaisesti puutarhajätteille, ja se on helppo kiinnittää koneeseen ja tyhjentää kaatamatta kaikkea jätettä.

Lehti-imurista on aina hyvä ote, sillä se on varustettu ergonomisella ja kumilla päällystetyllä kahvalla. Tämä takaa muun muassa tasapainoisen painon jakautumisen ja siten myös koneen hyvän käsiteltävyyden riippumatta siitä, kuka sitä käyttää. Koneessa on myös 10:1 kompostointitoiminto. Koneessa on myös 10:1 kompostointitoiminto.

Tuotetiedot

 • Paino lehtipuhallin: 3,2 kg
 • Puutarhaimurin paino: 4,4 kg
 • Keräyspussin tilavuus: 45 litraa
 • Muuttuva ilmavirran nopeus: 280 – 300 km/h
 • Moottorin teho: 2500 wattia

Guide

6 hyvää syytä investoida lehti-imuriin

 • Helppaa pitämään puutarhan puhtaana ja siistinä keräämällä tai puhaltamalla lehdet, oksat ja muut pudonneet lehdet pois
 • Sinun ei tarvitse ryömiä nelinkontin keräämässä lehtiä, oksia ja muita puutarhajätteitä
 • Monet koneet ovat monikäyttöisiä, joten ne toimivat sekä lehti-imureina että lehtipuhaltimina
 • Neillä voidaan useimmiten puhdistaa suurempia puutarhakoneita
 • Sinulla on mahdollisuus ostaa kevyt malli, jos haluat koneen, jota on helpompi käsitellä
 • Lehti-imuria voi ostaa sekä akku- (ladattava) että bensiinikäyttöisenä versiona

Ja muista, että voit aina ostaa tarpeisiisi sopivan lehti-imurin. Voit ostaa lehti-imurin eri kokoisina ja eri tehotasoilla.

Miten löydät parhaan lehti-imurin puutarhaan

Voi olla hieman vaikea arvioida, mikä lehti-imurimalli sopii omiin tarpeisiisi, jos et ole koskaan aiemmin käyttänyt lehti-imuria – tai et ainakaan ole koskaan miettinyt, mitä mallia käytät työhön. On kuitenkin olemassa muutamia ohjeita ja näkökohtia, jotka voit ottaa huomioon, kun teet valintasi, ja voit lukea niistä lisää tästä osiosta.

Ensin on pohdittava, kuinka suuren koneen haluat. Pitäisikö sen olla mini lehti-imuri vai iso ja raskas malli, joka vaatii valjaat, jotta voit hallita sitä? Muista, että koko ei aina tarkoita, että malli on enemmän tai vähemmän tehokas, mutta se voi olla hyvä indikaattori. Koneen koko voi määräytyä myös sen mukaan, kuinka suurella alueella aiot käyttää sitä ja kuinka paljon lehtiroskia odotat kerättävän puutarhan ympärillä tehtävää matkaa kohden.

Tällöin on myös pohdittava, kuinka suuren säiliökapasiteetin tarvitset. Jos sinulla on suuri puutarha, 50-55 litran roskiksella varustettu malli voi olla hyvä investointi, mutta voit myös tarkastella malleja, joissa on sisäänrakennettu jauhin, joka tekee kerätystä materiaalista vähemmän tilaa vievää, joten sinun ei tarvitse tyhjentää roskista niin usein.

Tarkoituksenmukaisesti yhtälössä on tietysti otettava huomioon myös koneen tehokkuus. Loppujen lopuksi ei ole mitään järkeä investoida malliin, joka pystyy hädin tuskin imemään lehtiä maasta, kun se on lehti-imurin koko tarkoitus. On kuitenkin täysin sinusta itsestäsi kiinni, haluatko akku- vai bensiinikäyttöisen lehti-imurin, sillä ne ovat usein yhtä tehokkaita, kunhan valitset hyvät mallit. Jos olet neuvoton uuden lehti-imurin valinnassa, suosittelemme soittamaan tai kirjoittamaan verkkokaupan asiakaspalveluun, josta saat optimaalista neuvontaa oikean mallin valinnassa.

Akku- ja bensiinikäyttöisen lehti-imurin ero

Voit valita akkukäyttöisen, myös johdottomaksi kutsutun, tai bensiinikäyttöisen lehti-imurin. Molemmat vaihtoehdot voivat toimia optimaalisesti ja moitteettomasti, kunhan investoit kunnolliseen malliin (saatat löytää inspiraatiota yllä olevasta luettelosta, jos et tiedä, mitkä lehti-imurit ovat rakenteeltaan todella hyviä). Monien vuosien ajan vallitsi yleinen käsitys, että bensiinikäyttöiset koneet toimivat paremmin ja olivat tehokkaampia kuin akkukäyttöiset koneet. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä alan teknologia on kehittynyt niin paljon viime vuosina. Nyt voit saada akkukäyttöisen lehti-imurin, jolla on sama toiminnallisuus ja tehokkuus kuin bensiinimallilla, joten akkukäyttöisiä lehti-imureita ei tarvitse kaihtaa.

Bensiinikäyttöisen lehti-imurin ja akkukäyttöisen mallin suuri ero on siinä, miten sinun tulisi lähestyä konetta ennen työn aloittamista. Jos sinulla on bensiinikäyttöinen lehti-imuri, varmista, että se on täytetty oikealla polttoaineella. Toisaalta polttoainetta on helppo lisätä matkan varrella, joten voit työskennellä puutarhassa pitkään ilman pitkiä taukoja. Akkukäyttöisen mallin kohdalla saatat joutua miettimään taukoja, sillä koneen käyttöaika on rajallinen, ennen kuin sen akut on ladattava. Tietenkin voit aina pitää ylimääräisiä paristoja, jos odotat työn kestävän useita tunteja. Akkukäyttöisen mallin suuri etu on, että se on ympäristöystävällisempi, eikä sinun tarvitse huolehtia polttoaineen sekoittamisesta tai sen täyttämisestä milloin tahansa. Varmista sen sijaan, että akut on aina ladattu, kun tarvitset lehti-imuria.

Miten löydät parhaan lehti-imuridiilin

Riippuen siitä, mihin lehti-imuriin päätät investoida, se voi olla hieman sotkuinen asia. Uuden lehti-imurin hankintaan kannattaa varata vähintään 1 000 kruunua – ellet osta halpaa mallia. Tästä syystä voi olla hyvä ajatus pitää silmällä erilaisia lehti-imuritarjouksia, jotta saat uuden koneen parhaaseen mahdolliseen hintaan. Loppujen lopuksi voit säästää paljon rahaa, jos malli myydään ensin tarjoushintaan eikä normaalihintaan.

Mutta miten löydät parhaan lehtipölynimurikaupan? Onneksi se on hyvin yksinkertaista: pidä silmällä eri verkkokauppiaiden verkkosivustoja. Sinun on vain varustettava itsesi kärsivällisyydellä ja pidettävä sivustoja silmällä lyhyemmän ajanjakson ajan. Itse asiassa useimmat verkkokauppiaat tarjoavat lehti-imureita säännöllisin väliajoin, minkä vuoksi voit helposti säästää hieman uudesta ostoksestasi, jos odotat, kunnes se tulee myyntiin.

Varo kuitenkin, että tarjoukset ovat usein saatavilla vain lyhyen aikaa tai rajoitettu määrä kutakin tuotetta, joten kannattaa harkita etukäteen, mihin koneeseen haluat investoida.

Hyviä neuvoja lehti-imurin käyttöön

Lehti-imuri on hyödyllinen laite, joka helpottaa puutarhanhoitoa huomattavasti. Sinun on kuitenkin muistettava, että kyseessä on tehokas kone. Tästä syystä voit noudattaa joitakin varotoimia, kun käytät lehti-imuria. Alla on lueteltu joitakin tärkeimpiä asioita, jotka on syytä huomioida (tai välttää) lehti-imuria käytettäessä.

 • Varmista, että kaikki osat on asennettu oikein, ennen kuin käytät lehti-imuria – tämä koskee sekä ostettaessa että jos olet purkanut mallin
 • Valitse tarpeisiisi sopiva malli, jotta et työskentele liian painavan / ison tai pienen / tehottoman koneen kanssa
  • Voit esimerkiksi. harkitse, kuinka suuri alue on puhdistettava säännöllisesti, pitäisikö sen pystyä sekä imuroimaan että puhaltamaan (ja mahdollisesti samaan aikaan), kuinka painava kone voi olla, jotta pystyt vielä käsittelemään sitä jne.
 • Toteuta varotoimenpiteet, jotta kone on aina hallinnassasi – vaikka olisitkin ostanut kevyen tai minimallin.
 • Älä koskaan “leiki” lehti-imurilla. Se on tehokas laite, ja siksi se on kytkettävä pois päältä, jos muut tulevat lähellesi. Älä esimerkiksi osoita sillä huvin vuoksi ihmisiä tai eläimiä, ja pidä se kaukana herkistä esineistä, kuten ikkunoista tai pikkutavaroista.

Mitä eroa on lehtipuhaltimella ja lehti-imurilla

Monet ihmiset pitävät lehti-imuria ja lehtipuhallinta samana asiana, mutta nyt voi olla myös vaikea erottaa näitä kahta konetta toisistaan. Tämä johtuu osittain siitä, että koneilla on sama käyttötarkoitus: lehtien, oksien tai muiden puutarhajätteiden poistaminen, ja myös siitä, että monet markkinoilla olevat mallit ovat monikäyttöisiä, joten niitä voidaan käyttää sekä lehtipuhaltimena että lehti-imurina.

Kahden koneen välillä on kuitenkin yksi keskeinen ero, ja se on se, miten ne poistavat puutarhajätteet. Lehtipuhallin puhaltaa lehdet, oksat jne. yhteen suuntaan ja yleensä yhteen kasaan, jotta niiden sisältö on helppo kerätä pois. Lehti-imurissa on kuitenkin keräyspussi, joten se voi todella imeä “jätteet”. Sinun ei siis tarvitse seistä ja kerätä lehtiä jälkikäteen lehti-imurilla, kuten lehtipuhaltimella, vaan sinun tarvitsee vain muistaa tyhjentää säiliö. Lehti-imuri on siis ihanteellinen laite niille, jotka haluavat ohittaa maan päällä ryömimisen.

Kuten kirjoitettu, voi kuitenkin olla vaikea erottaa koneita toisistaan, sillä useimmat markkinoilla olevat mallit ovat monitoimisia. Saattaa myös olla hyvä idea investoida monitoimikoneeseen, jota voidaan käyttää sekä lehtipuhaltimena että lehti-imurina, koska silloin voit vaihtaa näiden kahden toiminnon välillä tarpeen mukaan – sen sijaan, että sinun tarvitsisi pitää useita koneita, joiden välillä voit vaihtaa.

Valitsitpa sitten monitoimimallin tai yksinkertaisemman lehtipuhaltimen, suosittelemme investoimaan malliin, jossa on sisäänrakennetut nopeusasetukset. Näin voit paremmin valita imun tai puhalluksen tason sen mukaan, kuinka paljon sitä tarvitaan tehtävään. Kun nopeutta voi säätää, voit myös käyttää konetta paremmin erilaisiin tehtäviin kuin vain lehtien keräämiseen tai puhaltamiseen puutarhassa.

FAQ

Mikä lehti-imuri on testin paras?

Tässä suuressa lehti-imuritestissä olemme todenneet, että Bosch 1600W Universal Garden Tidy 3-in-1 lehti-imuri on testin paras. Sitä seuraa kuitenkin tiiviisti joukko muita erinomaisia malleja, joista voit lukea lisää testistä.

Mitä eroa on akkukäyttöisellä ja bensiinikäyttöisellä lehti-imurilla?

Akkukäyttöisessä (myös johdottomassa) lehti-imurissa käytetään akkuja, jotka on ladattava säännöllisesti, kun taas bensiinikäyttöisessä lehti-imurissa käytetään bensiinipolttoainetta, jota on täydennettävä tarpeen mukaan. Molemmat tyypit ovat kuitenkin usein yhtä tehokkaita käytössä.

Ovatko lehti-imuri ja lehtipuhallin samat?

Ei, ne ovat itse asiassa kaksi eri konetta. Niillä on kuitenkin sama tehtävä: lehtien, pienten oksien jne. poistaminen. Lehti-imuri imee materiaalin keräyspussiin, kun taas lehtipuhallin puhaltaa materiaalin kasaan tai sivuun.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×