Pussiton pölynimuri testi (2022) → 6 parhaat pussittomat pölynimurit

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

2
Paras pussiton pölynimuri autoihin

BISSELL SmartClean Pet

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Pussiton pölynimuri sopii kaikille, jotka haluavat päästä eroon liasta ja pölystä kotona ja haluavat säästää sekä ympäristöä että omaa lompakkoaan pölynimuripusseissa. Tässä pussittoman pölynimurin testissä voit lukea 5 parhaasta markkinoilla olevasta pussittomasta pölynimurista. Kaikissa imureissa on erilaisia ominaisuuksia, kuten teleskooppiputket, erikoissuuttimet tai imutehon säätö, jotka lisäävät käyttäjäystävällisyyttä ja puhdistustehokkuutta. Tämän kaltaisessa pussittoman pölynimurin testissä painotetaan parhaan pölynimurisopimuksen löytämistä sinulle, joka haluat parhaan koneen budjettiisi sopivaan hintaan.

Testin voittajaksi äänestettiin tässä testissä Miele Blizzard CX1, koska mallissa on sekä erittäin tehokas puhdistustekniikka että kanisteri ja johto, jotka mahdollistavat suuren liikkumisvapauden, ja lisäksi pölynimuri on suunniteltu niin, että se on helppo huoltaa ja käyttää. Tämä malli on siis erittäin käyttäjäystävällinen ja erittäin tehokas minkä tahansa kodin puhdistamiseen.

Miele Blizzard CX1

Paras pussiton pölynimuri

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas puhdistusteho Vortex-tekniikan avulla
 • pros-icon.svg Imeytystehon säätö kouraputkessa joustavuuden lisäämiseksi
 • pros-icon.svg Hellävarainen herkille koville lattioille
 • pros-icon.svg Automaattinen itsepuhdistustoiminto helpottaa huoltoa

Detaljeret gennemgang

Tämä pussiton Miele-imuri on erittäin tehokas malli, jossa on tehokas moottori, korkea puhdistusteho ja suuri käyttäjäystävällisyys. Imuri on varustettu suurella säiliöllä likaa ja pölyä varten ja johdolla, joka tarjoaa suuren toimintasäteen, joten pääset helposti ympäri kotia.

Miksi kannattaa valita Miele Blizzard CX1 pussiton pölynimuri

Mielen pussittomassa Miele Blizzard CX1 -pölynimurissa on Vortex-tekniikka, joka tuottaa 100 km/h:n virtausnopeuden, mikä antaa pölynimurille vertaansa vailla olevat pölynkeräysominaisuudet. Karkeat hiukkaset ja hieno pöly erotetaan toisistaan läpinäkyvässä pölysäiliössä ja hienopölysuodattimella varustetussa säiliössä, minkä ansiosta kone voidaan tyhjentää erittäin hygieenisesti ja pölyä syntyy mahdollisimman vähän.

Pölynimuria on helppo ja kätevä käyttää kahvassa olevan imun säädön ja 11 metrin toimintasäteen ansiosta, mikä tekee laitteesta sopivan useimpiin koteihin, koska sitä ei tarvitse siirrellä ympäri kotia. Mukana on myös kolme suutinta, joten voit mukauttaa imurin kotiisi ja siivoustottumuksiisi. Voit puhdistaa helposti ja nopeasti sekä huonekalut että matot, sillä kaksi suuttimista on suunniteltu erityisesti tätä tarkoitusta varten. Lisäksi viimeinen suutin on suunniteltu parkettilattioiden imurointiin, jos kotonasi on parkettilattioita.

Automaattinen itsepuhdistustoiminto helpottaa työtäsi, kun sinun ei tarvitse miettiä imurin puhdistamista. Se tekee kaiken itse, sillä se on varustettu innovatiivisilla antureilla, jotka mittaavat ilmavirran ja aktivoivat sitten itsepuhdistustoiminnon tarpeen mukaan.

Tuotetiedot:

 • Paino: 8.61 kg
 • äänitaso: 76 dB (A)
 • Teho: 890 wattia
 • Säiliön tilavuus: 2 litraa
 • Työskentelysäde: 11 metriä
 • HEPA-suodatin: Kyllä

BISSELL SmartClean Pet

Paras pussiton pölynimuri autoihin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas suorituskyky ja kehittynyt suodatus PureFlow-järjestelmän avulla
 • pros-icon.svg Varustettu FlowMotion-kombisuuttimella helppoon ja kätevään käsittelyyn
 • pros-icon.svg Erinomainen kovien lattioiden puhdistukseen
 • pros-icon.svg Kestävä muotoilu – valmistettu 60 % kierrätysmateriaalista

Detaljeret gennemgang

Molemmat meistä ovat kokeneet imuroinnin, jossa pölyhiukkaset, nukka ja erityisesti lemmikkieläinten karvat ja perheenjäsenten tai itsensä pitkät karvat kerääntyvät teleskooppiputken päässä olevan suuttimen harjaan. Bissel SmartClean Pet pussiton pölynimuri on loistava valinta, jos haluat päästä eroon tästä turhautumisesta tulevaisuudessa.

Miksi kannattaa valita BISSELL SmartClean Pet pussiton pölynimuri

Jos kotonasi on monia erilaisia lattioita ja ehkä myös muutama matto, Bissel-pussiton pölynimuri voi nopeasti helpottaa siivousta auttamalla sinua siivoamaan.lp täysin uudesta SmartClean-järjestelmästä, jossa anturit tunnistavat automaattisesti puhdistettavat lattiatyypit ja säätävät imutehon optimaalista imurointia varten sekä kovilla lattioilla että matoilla. Lattiatyyppien tunnistamisen lisäksi suutin voi myös imuroida hiukset ilman sotkeutumista moottoroidun harjatelan ansiosta. Jos sinulla on auto, voit helposti kiinnittää suuttimen kahvaan teleskooppiputken sijaan, joten voit imuroida auton istuimet ja matot nopeasti ja helposti.

Malli on varustettu patentoidulla MultiCyclonic Spooling -järjestelmällä, joka antaa tälle pussittomalle koneelle tehokkaan imutehon tehokasta puhdistusta varten. Tämä järjestelmä sopii todella hyvin yhteen suuttimen kanssa, joka on suunniteltu imuroimaan hiukset sotkeutumatta, sillä voit olla varma, että imuteho on myös tarpeeksi voimakas poimimaan jopa itsepäiset hiukset. Lisäksi tämä Multi Cyclonic Spooling -järjestelmä takaa helpon ja hygieenisen tyhjennyksen, jossa voit yksinkertaisesti tyhjentää säiliön roskakoriin.

Tuotetiedot:

 • Paino: 9.8 kg
 • äänitaso: 79 dB (A)
 • Teho: 770 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1 litra
 • Työskentelysäde: 12 metriä
 • HEPA-suodatin: Ei

BOSCH BGS7SIL64M Bagless

Paras hiljainen pölynimuri

Fordele
 • pros-icon.svg Minimaalinen äänitaso SilenceSound-järjestelmän ansiosta
 • pros-icon.svg Tehokas suorituskyky ja alhainen energiankulutus
 • pros-icon.svg Automaattinen imuteho ComforSensorilla
 • pros-icon.svg SelfClean-järjestelmä helppoon ja hygieeniseen huoltoon

Detaljeret gennemgang

Jos etsit pussitonta pölynimuria, joka tuottaa puhdasta ilmaa, puhtaan kodin ja puhtaan omantunnon, tämä Electrolux PureC9 Green Ergo Grip -malli on juuri sinulle. Pölynimuri on valmistettu kestävällä muotoilulla ja varustettu edistyksellisellä ja tehokkaalla PureFlow-järjestelmällä, joka tarjoaa korkean puhdistustehon.

Miksi kannattaa valita ELECTROLUX PureC9 Green Ergo Grip

ELECTROLUX PureC9 Green Ergo Grip -suodattimessa on täysin suljettu PureFlow-järjestelmä, joka tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja kehittyneen suodatuksen. Näin varmistetaan, että vain puhdasta ilmaa lähetetään takaisin kotiisi. Jos sinulla on halu suureen liikkumisvapauteen, Electroluxin pölynimuri on malli, jonka suurin toimintasäde on 12 metriä.

Mallin laadukkaan 3i1 FlowMotion -yhdistelmäsuuttimen ansiosta se on täydellinen kaikenlaisten pintojen nopeaan ja vaivattomaan puhdistukseen. Lisävarusteena on erityinen kovien lattioiden suutin, joka tekee koneesta ihanteellisen kovien lattioiden puhdistukseen. Tämä johtuu sekä siitä, että suutin on hellävarainen, että siitä, että pölynkeräys on optimaalinen tämäntyyppisillä lattioilla. Imurissa on myös pehmeät kumipyörät, jotka ovat yhtä hellävaraisia herkille kuin kovillekin lattioille.

Tämä Electroluxin kestävä malli on lisäksi valmistettu kierrätysmuovista, ja itse pakkaus on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätysmateriaalista. Jos haluat vielä vihreämmän vaihtoehdon tavalliselle pölynimurille sekä tavalliselle pussittomalle pölynimurille, tämä malli sopii sinulle.

Tuotetiedot:

 • Paino: 7,5 kg
 • äänitaso: 72 dB (A)
 • Teho: 650 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1,6 litraa
 • Työskentelysäde: 12 metriä
 • HEPA-suodatin: Ei

PHILIPS FC9556/09

Paras pölynimuri lemmikkien karvoille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas puhdistusteho PowerCyclone 7:n ansiosta
 • pros-icon.svg Turbosuulakkeisto eläinten karvoille
 • pros-icon.svg Varustettu suuttimilla jokaiselle pinnalle
 • pros-icon.svg Kevyt ja helppokäyttöinen

Detaljeret gennemgang

Lemmikkieläinten omistajat ovat varmasti samaa mieltä siitä, että kun talossa on eläimiä, se aiheuttaa ylimääräistä likaa ja likaa sekä lemmikkien karvoja kaikkialla. Tämä Philipsin pussiton pölynimuri voi olla jokaisen lemmikinomistajan pelastaja, sillä siinä on turbosuutin, joka on suunniteltu erityisesti itsepäisiä lemmikkikarvoja varten.

Miksi kannattaa valita pussiton pölynimuri PHILIPS FC9556/09

Jos haluat pölynimurin, joka sekä puhdistaa tehokkaasti että mukautuu monille pinnoille, et todellakaan voi mennä vikaan tämän Philipsin pussittoman pölynimurin kanssa. PowerCyclone 7:n aerodynaaminen muotoilu takaa erinomaisen suorituskyvyn ja eri pintojen tehokkaan puhdistuksen vastaavilla suuttimilla.

Tämä pölynimuri on ihanteellinen niille, joilla on kotona lemmikkejä ja jotka ovat kyllästyneet siihen, ettei lemmikkien karvoista pääse eroon, etenkään matoista ja huonekaluista. Tämän pussittoman pölynimurin mukana tuleva lemmikkikarvojen turbosuutin auttaa sinua pääsemään eroon itsepäisistä lemmikkikarvoista. Tämän suuttimen lisäksi tämä Phillipsin malli on varustettu myös allergiasuodattimella, mikä tarkoittaa, että pöly, lika ja lemmikkieläinten karvat pysyvät pölynimurin sisällä ja vain puhdas ilma palautuu kotiisi.

Philips FC9556/09 sopii myös niille, joilla on erilaisia pintoja, sillä imurissa on peräti 5 suutinta: Turbosuutin lemmikkieläinten karvoille, suutin huonekalujen puhdistukseen ja yksi koville lattioille sekä rakosuutin vaikeasti saavutettaviin paikkoihin. Viimeinen suutin on TriActive+-suutin, joka puhdistaa matot ja huonekalut erityisen tehokkaasti poistamalla pölyn syvältä. Lisäksi pölynimurissa on myös säätötoiminto, jonka avulla voit säätää imutehoa imuroitavan pinnan tyypin mukaan.

Vaikka 9 metrin toimintasäde takaa, että pölynimuri sopii useimpiin koteihin ilman, että sitä tarvitsee liikutella koko ajan, saatat hyvinkin haluta kevyen ja helposti käsiteltävän pölynimurin. Tämä Philipsin pussiton malli on testin pussittomista imureista kevyin, joten sitä on helppo liikutella. Tämä voi olla erityisen ihanteellinen monitasoisessa kodissa.

Tuotetiedot:

 • Paino: 4,5 kg
 • Ääni: 76 dB (A)
 • Teho: 650 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1,5 litraa
 • Työskentelysäde: 9 metriä

ELECTROLUX PureC9 Green Ergo Grip

Paras ympäristöystävällinen pussiton pölynimuri

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas suorituskyky ja kehittynyt suodatus PureFlow-järjestelmän avulla
 • pros-icon.svg Varustettu FlowMotion-kombisuuttimella helppoon ja kätevään käsittelyyn
 • pros-icon.svg Erinomainen kovien lattioiden puhdistukseen
 • pros-icon.svg Kestävä muotoilu – valmistettu 60 % kierrätysmateriaalista

Detaljeret gennemgang

Jos etsit pussitonta pölynimuria, joka tuottaa puhdasta ilmaa, puhtaan kodin ja puhtaan omantunnon, tämä Electrolux PureC9 Green Ergo Grip -malli on juuri sinulle. Pölynimuri on valmistettu kestävällä muotoilulla ja varustettu edistyksellisellä ja tehokkaalla PureFlow-järjestelmällä, joka tarjoaa korkean puhdistustehon.

Miksi kannattaa valita ELECTROLUX PureC9 Green Ergo Grip

ELECTROLUX PureC9 Green Ergo Grip -suodattimessa on täysin suljettu PureFlow-järjestelmä, joka tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja kehittyneen suodatuksen. Näin varmistetaan, että vain puhdasta ilmaa lähetetään takaisin kotiisi. Jos sinulla on halu suureen liikkumisvapauteen, Electroluxin pölynimuri on malli, jonka suurin toimintasäde on 12 metriä.

Mallin laadukkaan 3i1 FlowMotion -yhdistelmäsuuttimen ansiosta se on täydellinen kaikenlaisten pintojen nopeaan ja vaivattomaan puhdistukseen. Lisävarusteena on erityinen kovien lattioiden suutin, joka tekee koneesta ihanteellisen kovien lattioiden puhdistukseen. Tämä johtuu sekä siitä, että suutin on hellävarainen, että siitä, että pölynkeräys on optimaalinen tämäntyyppisillä lattioilla. Imurissa on myös pehmeät kumipyörät, jotka ovat yhtä hellävaraisia herkille kuin kovillekin lattioille.

Tämä Electroluxin kestävä malli on lisäksi valmistettu kierrätysmuovista, ja itse pakkaus on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätysmateriaalista. Jos haluat vielä vihreämmän vaihtoehdon tavalliselle pölynimurille sekä tavalliselle pussittomalle pölynimurille, tämä malli sopii sinulle.

Tuotetiedot:

 • Paino: 7,5 kg
 • äänitaso: 72 dB (A)
 • Teho: 650 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1,6 litraa
 • Työskentelysäde: 12 metriä
 • HEPA-suodatin: Ei

Guide

Markkinoilla olevat erityyppiset pölynimurit

Markkinoilla on nykyään useita erityyppisiä pölynimureita, jotka sopivat monenlaisiin tarpeisiin. On tärkeää valita pölynimuri, joka sopii erityisesti kotisi tarpeisiin. Nyt on tarjolla jokaiselle jotakin, halusitpa sitten älykkään modernin pölynimurin, tehokkaan pölynimurin kotieläimelle tai pölynimurin, joka ei pidä ääntä. Alla on lyhyt selostus markkinoilla saatavilla olevista yleisistä tyypeistä.

Käyttöön soveltuva pölynimuri

Tavallinen pölynimuri, jonka useimmat ihmiset osaavat käyttää. Tätä perinteistä pölynimuria on saatavana monissa eri väreissä, koossa ja erilaisilla tekniikoilla ja teknisillä ominaisuuksilla. Ne ovat yleensä rakenteeltaan yksinkertaisia, ja ne toimivat siten, että pölynimuri kytketään johtoon ja imevät lian ja pölyhiukkaset pölynimuripussiin. Pussit on vaihdettava säännöllisesti, kun ne täyttyvät. Saattaa olla hyödyllistä vaihtaa pussit hieman ennen tätä, sillä mitä enemmän likaa ja roskia pölynimuri on kerännyt, sitä enemmän sen imuteho usein heikkenee. Lue iso pölynimuritestimme, jos haluat tietää lisää siitä, mikä perinteinen pölynimuri on testin paras ja mikä malli voisi sopia tarpeisiisi, jos tavallinen pölynimuri sopii paremmin kotiisi.

Asumaton pölynimuri

Pussiton pölynimuri on nimensä mukaisesti pölynimuri ilman pölypusseja. Monissa tapauksissa ne ovat rakenteeltaan samanlaisia kuin perinteiset pölynimurit, mutta eroavat toisistaan siten, että ne on varustettu uudelleenkäytettävällä säiliöllä, joka voidaan tyhjentää suoraan roskakoriin. Näin säästät sekä ympäristöä että lompakkoasi pölynimuripusseissa. Tämäntyyppisen pölynimurin etuna on myös se, että imuteho ei vähene, kun säiliö täyttyy pölyhiukkasilla ja lialla, kuten usein tapahtuu perinteistä pölynimuria käytettäessä, mikä tarkoittaa, että puhdistusteho pysyy samana.

Robotti-imuri

Robotti-imurit ovat osittain miehittämättömiä, ja ne voivat siivota kodin sillä aikaa, kun sinä teet jotain muuta. Tämä on loistava ratkaisu kiireiseen elämäntyyliin, jossa ei aina ole aikaa heiluttaa pölynimuria. Nämä imurit voivat imuroida kodin lattian, mutta ne eivät poista pölyä paneeleista tai huonekaluista, ja niillä voi myös joskus olla vaikeuksia esimerkiksi ovenkarmien/jalkalautojen kanssa tai jos jotain on tiellä. Siksi on usein tarpeen omistaa myös toisenlainen pölynimuri, jotta päästään kulmiin ja puhdistetaan pinnat, joihin robotti-imuri ei yllä. Jos robottipölynimuri kuulostaa sopivalta sinulle, voit lukea lisää laitteista ja selvittää robottipölynimuritestistämme, mikä sopii parhaiten kotiisi.

Käsi-imuri

Käsikäyttöisiä pölynimureita on saatavana johdottomina sauvaimureina, joilla voidaan puhdistaa koko koti, tai pieninä käsikäyttöisinä pölynimureina kodin pienille alueille. Nämä ovat myös yleensä pussittomia malleja, joissa on säiliö, joka voidaan tyhjentää silloin tällöin. Jos haluat käsikäyttöisen pölynimurin, sinun on syytä olla tietoinen siitä, että sen tehokkuus ei ole aina samaa luokkaa muiden mallien kanssa. Nämä ovat kuitenkin yleensä erittäin hyviä nopeaan ja helppoon puhdistukseen. Käsikäyttöinen pölynimuri voi hyvinkin olla juuri sopiva kodin tarpeisiin. Lue lisää tämäntyyppisestä pölynimurista, jossa on erilaisia ominaisuuksia, käsimikrojen testistämme.

Muuta hyödyllistä tietoa tässä pussittoman pölynimurin testissä

Kuten edellä mainittiin, voi olla vaikeaa navigoida pölynimurityyppien viidakossa ja monissa eri malleissa, kun etsit uutta pölynimuria. Tässä parhaiden pussittomien pölynimureiden testissä sinulla on mahdollisuus löytää paras pussiton pölynimuri, joka sopii tarpeisiisi. Testissä sinua on opastettu ja olet saanut tietoa markkinoiden parhaista malleista. Alta voit lukea, miten löydät oikean tyypin tarpeisiisi sopivaksi.

Hyviä neuvoja pölynimurin valintaan

Lasketaan, minkä tyyppinen pölynimuri sopii sinulle

Yllä voit lukea markkinoilla saatavilla olevista pölynimurityypeistä, jotta voit päättää, mikä tyyppi sopii sinulle. Ota huomioon kodin jokapäiväiset tarpeet.

Löydä kotisi tasoon, kokoon ja pintoihin sopiva malli

Imuria valitessasi kannattaa ottaa huomioon kotisi koko ja se, onko kotonasi useita kerroksia. Koko, paino ja liikkumisvapaus voivat todellakin vaihdella etsimäsi tyypin ja mallin mukaan. Jos sinulla on suuri talo yhdessä tasossa, voi olla erittäin kätevää, että sinulla on pitkä johto ja suuri toimintasäde, jotta sinun ei tarvitse siirrellä imuria koko ajan. Jos sen sijaan sinulla on monikerroksinen talo, voi olla ihanteellista suosia pienempää imuria, jota on helpompi kuljettaa portaita ylös ja alas kuin suurta liikerataa.

On myös tärkeää pitää mielessä, millaisia pintoja sinun on puhdistettava kotonasi, kun valitset imuria. Tarvitsetko tehokkaaseen puhdistukseen tehokkaan moottorin, vai onko sinulla kenties kova lattia, joka tarvitsee hellävaraisen suuttimen, kenties sinulla on kotona eläimiä ja tarvitset siksi koneen tai lisälaitteen, joka auttaa sinua pääsemään eroon eläinten karvoista. Olivatpa tarpeesi mitkä tahansa, on tärkeää ottaa nämä pinnat huomioon, jotta et päätyisi imuriin, joka ei toimi tarpeidesi puhdistamiseen.

Harkitse, kuinka paljon melutasolla on merkitystä

Jos haluat pölynimurin, joka ei pidä liikaa ääntä, voi olla hyvä idea tarkistaa melutaso, jotta se ei häiritse sinua arjessasi kotisi siivoamisessa. Matalan melutason imuri voi olla parempi, jos asut asunnossa, esimerkiksi jos olet herkkä äänille tai jos sinulla on lapsia, joita et halua häiritä heidän nukkuessaan. Jos haluat mahdollisimman hiljaisen pölynimurin, kannattaa valita malli, jonka äänitaso on lähimpänä 60 dB (A), joka vastaa normaalin keskustelun äänitasoa.

Valitse pölynimuri, jossa on lemmikkieläinten karvoja koskevat tiedot, jos kotona on eläimiä

Jos kotonasi on eläimiä, voi olla suuri etu keskittyä tähän, kun valitset uutta pölynimuria. Tehokkaan pölynimurin valinta ei aina riitä lemmikkieläinten karvoista eroon pääsemiseen. Useimmat lemmikkieläinten omistajat tunnistavat, että voi tuntua siltä, että karvoja on edelleen kaikkialla, vaikka olet juuri imuroinut. Useat pölynimurit on tehty erityisesti siksi, että ne ovat tehokkaita, jos kotona on eläimiä, ja niissä on monia erilaisia suuttimia, jotka voivat olla tärkeitä karvojen poistamisessa.

Katsele kustannuksia oston jälkeen

Saatat asettaa itsesi todella hankalaan tilanteeseen, jos ostat halvan pölynimurin, jonka huoltaminen ja lisävarusteiden ostaminen vaihtoa vaativien pölynimuripussien tai suodattimien muodossa maksaa myöhemmin omaisuuden. Siksi suosittelemme, että tarkistat nämä parametrit ennen kuin valitset halvemman mallin kalliimman sijaan.

Hyviä neuvoja imurointiin ja pölyn vähentämiseen kotona

Useimmat ihmiset saattavat miettiä: “Voiko kodin imuroida väärin?”. Ja ei, sinänsä et voi imuroida kotiasi väärin, mutta voit optimoida imurointisi milloin tahansa, jotta voit taata, että kotisi tuntuu puhtaalta jokaisen siivouksen jälkeen. Alta voit lukea vinkkejä, joilla voit tehostaa imurointitekniikkaasi, sekä toimia, joilla voit vähentää pölyä kodissasi.

Ilmurointitekniikoiden optimointi

 • Imuroi sama alue useita kertoja, mieluiten eri suuntiin ja hitaasti. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi on edullista käyttää tätä tekniikkaa, sillä joskus suuremmat hiukkaset voivat työntyä ympäriinsä ja jäädä poimimatta. Tämä tekniikka on erityisen ihanteellinen matoille ja huonekaluille, koska se antaa pölynimurille paremmat mahdollisuudet syvään imurointiin.
 • Imuroi ikkunalaudat, listat, huonekalut, kolot ja nurkat sekä toisinaan kaappien pohjat. Imurointi kestää hieman kauemmin, mutta sen sijaan vähennät riskiä, että näihin paikkoihin kerääntyvä pöly eksyy ja saa kotisi näyttämään taas likaiselta. Se on alue, joka jää monilta huomaamatta, mutta vaatteet yms. keräävät enemmän pölyä kuin luuletkaan, ja kannattaa varmistaa, että pääset eroon erityisesti vaatekaappien alaosaan kerääntyvästä pölystä, sillä muuten se pyörteilee ulos aina, kun vedät uuden vaatekappaleen kaapista.
 • Vaihda pölynimurin pussi tai tyhjennä pussittomien pölynimureiden kanisteri säännöllisesti. Monissa pussittomissa pölynimureissa on läpinäkyvä säiliö, joten on helppo nähdä, milloin säiliö on tyhjennettävä. Näin on kuitenkin hyvin harvoin perinteisen pölynimurin kanssa, ja voi olla erityisen tärkeää muistaa vaihtaa pölynimurin pussi, jotta imuteho ei heikkene pussin täyttyessä.
 • Nosta tai nosta huonekaluja, kasveja, koreja jne., jotta saat siivottua myös niiden alta. Pöly ja lika kerääntyvät erityisesti sohvien, sänkyjen ja ruokapöytien alle, mutta aivan yhtä paljon hiukkasia pyörii hyllyjen, lipastojen ja kaiken muun seisovan alla, joten olisi erittäin hyvä idea ottaa tavaksi muistaa nämä paikat joka kerta, kun olet imuroinut pölynimurisi.
 • Käytä pölynimurin mukana toimitettuja suuttimia. Lähes kaikissa pölynimureissa on eri pintojen puhdistamiseen suunnitellut suuttimet. Niiden käyttäminen kannattaa, sillä ne on suunniteltu erityisesti puhdistamaan juuri näitä, joten saat taatusti täysin puhtaan lopputuloksen.

Hävitä pöly kotonasi

 • Aina kun mahdollista, pidä tavarat suljetuissa astioissa, kaapeissa tai laatikoissa. Vaatteet ja muut esineet keräävät pölyä, ja roikkuvat vaatteet tai avoimet laatikot, joissa on pieniä esineitä, keräävät paljon pölyä, joka pyörteilee joka kerta, kun tarvitset sieltä jotain. Varmista siis, että pidät vaatteet suljetuissa kaapeissa tai laatikoissa ja säilytät pienet esineet kannellisissa astioissa.
 • Minimoi kangaskappaleiden määrä. Peitot, tyynyt ja ruudut ovat ihania ja kodikkaita, mutta ne keräävät myös valtavasti pölyä. Pidä vain suosikkisi, jotta vältät äärimmäiset pölynkerääjät.
 • Vältä liikaa rihkamaa. Pelkät koriste-esineet, niin sanotut niksit, vain pölyttyvät usein, eikä niitä aina halua nostaa ja siirtää pölyjä pyyhkiessä. On siis hyvä idea, ettei niitä ole liikaa, jotta asiat pysyvät hallinnassa siivouksen aikana.
 • Pölyä usein, mieluiten aina ennen imurointia. On suuri etu pyyhkiä pölyt usein ja varmistaa, että pyyhit pölyt ennen kuin otat pölynimurin esiin. Tämä estää pölyhiukkasia pyörimästä huoneessa ja pölyttämästä lattiaa, huonekaluja jne.
 • Sijoita pölynimuriin kotitaloutesi tarpeiden mukaan. On tärkeää ottaa huomioon ja tunnistaa kotisi tarpeet, jotta saat parhaan mahdollisen siivouksen. Varmista, että pölynimuri sopii, jos sinulla on monia erilaisia lattiatyyppejä, eläimiä kotona tai jos sinulla on monitasoinen koti.
 • Valitse pölynimuri, jossa on suodatin, joka varmistaa, että pölyä ei lähetetä takaisin kotiin siivouksen aikana, kuten allergiasuodatin tai HEPA-suodatin, joka kerää tehokkaasti pölyhiukkaset ja varmistaa, että vain puhdas ilma lähetetään takaisin.

FAQ – Usein kysytyt kysymykset

Mikä pussiton pölynimuri on paras?

Tässä pussittomien pölynimureiden testissä Miele Blizzard CX1 -pussiton pölynimuri äänestettiin testin voittajaksi sen monien hienojen ominaisuuksien vuoksi. Markkinoilla on kuitenkin monia hyviä pussittomia pölynimureita, ja Miele-pussittoman pölynimurin perässä on useita muita malleja.

Miten pussiton pölynimuri toimii?

Pussiton pölynimuri toimii keräämällä pölyn ja lian koneen sisällä olevaan pussittomaan säiliöön pölypussin sijasta. Tämä tekee pussittomista pölynimureista todella hyviä sekä lompakolle että ympäristölle, sillä pölynimuripusseja ei tarvitse ostaa ja käyttää.

Mitä minun pitäisi asettaa etusijalle imuria valitessani?

Uutta imuria ostaessasi on tärkeää miettiä hinnan ja hyvien arvostelujen lisäksi myös omia ja kotitaloutesi tarpeita. Sinun kotonasi se voi hyvinkin olla robotti-imuri sekä pussiton pölynimuri, joka sopii sinulle parhaiten. Tässä testissä voit lukea mielipiteemme siitä, mitkä pussittomat pölynimurit ovat markkinoiden parhaita.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×