Opdateret syyskuu 2023

Paras astianpesukone – Löydä testin paras astianpesukone 2023

Mikä on testin paras astianpesukone? Minkälaisia astianpesukoneita löytyy markkinoilta juuri nyt? Annamme sinulle vastauksen tähän testissämme, jossa käymme läpi markkinoiden 6 tällä hetkellä parasta astianpesukonetta. Arviointiimme olemme käyttäneet sekä kotimaisia että kansainvälisiä käyttäjä- ja asiantuntijatestejä sekä arvioita. Paras astianpesukone täyttää kaikki vaatimuksesi ja hyvän astianpesukoneen kaikki kriteerit, ja paras astianpesukone sopii juuri sinun tarpeisiin.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Bosch SMU4HAW48S White

Tämä hiljainen ja käyttäjäystävällinen testivoittaja Boschin paras astianpesukone on tällä kertaa testivoittaja. Bosch astianpesukoneen hienot ominaisuudet, kuten sovellusohjaus ja EcoSilence Drive, tekevät siitä täydellisen keskikokoiseen kotitalouteen. Tämä Bosch testivoittaja astianpesukone saa erinomaiset arvosanat kaikilla parametreilla…

Electrolux ESF5533LOX 2
paras astianpesukone halvalla hinnalla

Electrolux ESF5533LOX

AEG FSE63657P Integroitu 5
paras hiljainen astianpesukone

AEG FSE63657P Integroitu

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Astianpesukoneiden ominaisuuksien vertailun lisäksi annamme niille myös yksilöllisen ja kokonaispisteytyksen tärkeimpien parametrien perusteella; pesukyky, energiankulutus, kapasiteetti ja melutaso.

Osto-oppaassamme perehdymme näihin parametreihin ja tarkennamme niiden merkitystä astianpesukoneen valinnassa. Näin myös sinulle löytyy paras astianpesukone!

Bosch SMU4HAW48S White

testin paras astianpesukone

5.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Pesuteho
  5
 • Energiaystävällisyys
  5
 • Kapasiteetti ja joustavuus
  5
 • Melutaso (DB:n arvio)
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Hiljainen (testattu 36 dB pesuvaiheessa)
 • pros-icon.svg Mahdollisuus sovelluksen hallintaan
 • pros-icon.svg Korkeussäädettävä yläkori
 • pros-icon.svg Bosch muistaa suosikkiohjelmat
 • pros-icon.svg Anturiohjaus, joten se mukautuu automaattisesti pesumäärän ja sen likaisuuden mukaan
 • pros-icon.svg Mahdollisuus puolitäyttöön
 • pros-icon.svg Turvatoimenpide AquaStopin muodossa
Ulemper
 • cons-icon.svg Kokoamisohjeet eivät niin hyvät
 • cons-icon.svg Pitkä eko-ohjelma (285 min)

Detaljeret gennemgang

Tämä hiljainen ja käyttäjäystävällinen testivoittaja Boschin paras astianpesukone on tällä kertaa testivoittaja. Bosch astianpesukoneen hienot ominaisuudet, kuten sovellusohjaus ja EcoSilence Drive, tekevät siitä täydellisen keskikokoiseen kotitalouteen.

Kaikki käytännön tiedot

Tämä Bosch testivoittaja astianpesukone saa erinomaiset arvosanat kaikilla parametreilla ja siinä on tilaa 13 kattaukselle ja siinä on 6 erilaista pesuohjelmaa. Bosch astianpesukoneessa voi valita ekologisen, automaattisen, intensiivisen, hiljaisen ja salaman ohjelman että henkilökohtaisen suosikkiohjelman välillä. Olemme erityisen iloisia siitä, että tämä Bosch muistaa valitsemasi ohjelman pesusta pesuun, joten sinun ei tarvitse säätää astianpesukonetta joka kerta.

Lämpötilat vaihtelevat 45 asteen ja 70 asteen välillä ohjelmasta riippuen. Siinä on vedenkulutus per pesuohjelma 9,5 litraa vettä, mikä antaa vuotuisen vedenkulutuksen 2660 litraa. Vertailun vuoksi, AEG FSE63657P Integrated käyttää jopa 2940 litraa per vuosi.

Sen alareunassa on ruokailuvälinekori, ja yläkorin korkeutta voidaan säätää, jotta löydät helpommin tilaa vanhentuneelle koolle. Tutkimuksemme mukaan tämä Bosch on erittäin tilava ja siinä on tilaa sekä suurille lautasille että korkeille laseille. Siinä on ExtraDry-toiminto, joka varmistaa, että kone kuivaa astiat kokonaan. Testeissä tämä Bosch kone loistaa myös hyvällä kuivauskyvyllä.

Hiljainen astianpesukone

Jos sinulla on avokeittiö, tällainen hiljainen Bosch astianpesukone olisi ihanteellinen. Sen testattu äänitaso on 36 desibeliä, mikä on testien alhaisin. Vertailun vuoksi, Electrolux ESF5533LOX saavuttaa testeissä 51 dB.

Mahdollisuus sovelluksen hallintaan

Tämän modernin Bosch astianpesukoneen avulla voit myös ohjata medHome Connect -sovellusta älypuhelimesi kautta. Näin voit asettaa sen toimimaan, vaikka et olisi kotona. Voit myös ajastintoiminnolla asettaa, milloin Bosch koneen pitäisi toimia. Sovelluksessa voit myös asettaa jännityksen ja saippuan kulutuksen sekä vastaanottaa push-ilmoituksia, kun kone on valmis. Testeissä sovellus saa yleisesti kiitosta monista asetusvaihtoehdoista ja helppokäyttöisyydestä.

Meidän arviomme

Tämä testin paras Bosch SMU4HAW48S on helppokäyttöinen astianpesukone joka sopii useimmille ihmisille. Se on tilava ja sopii suurelle perheelle tai sinulle, jolla on usein seuraa. Bosch SMU4HAW48S on sekä käyttäjäystävällinen, joustava että hiljainen, ja samalla sen energiankulutus on pieni – ja  pienempi kuin muissa testatuissa malleissa.

Hinnaltaan tämä Bosch astianpesukone on keskiluokkaa ja arviomme mukaan saat tällä mallilla rahallesi paljon. Meidän mielestämme Bosch SMU4HAW48S on testin paras astianpesukone ja testivoittaja.

Tyyppi: Työtason alle asennettava Äänitaso desibeleinä (dB): 44 dB (testet til 36db) Kuivausteho: A Pesuteho: Ei ilmoitettu Johdon pituus senttimetreinä (cm): 175 cm Energialuokka: D Pikapesuohjelma: Ja Kattausten määrä: 13 kattausta Ohjelmien määrä: 6 ohjelmaa Ruokailuvälineiden sijoittelu: Aterimet alakorissa Lämpötila-asetukset Celsius-asteina (°C): 45 °C, 50 °C, 60 °C, 65 °C, 70 °C Liitäntäteho watteina (W): 2.400 W Sulakkeen tyyppi: 10A Energiankulutus pesukertaa kohti kilowatteina (kW): 0.92 kW/h Energiankulutus 100 astiaa kohti kilowatteina (kW): 84.0 kW/h Vuotuinen vedenkulutus litroina (L): 2.660 L Vedenkulutus astianpesukonetta kohti litroina (L): 9,5 L Tuloletkun pituus senttimetreinä (cm): 165 cm Tyhjennysletkun pituus senttimetreinä (cm): 190 cm Mitat (korkeus x leveys x syvyys) senttimetreinä (cm).: 81 x 59 x 57 cm

Electrolux ESF5533LOX

paras astianpesukone halvalla hinnalla

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  3
 • Pesuteho
  4
 • Energiaystävällisyys
  4
 • Kapasiteetti ja joustavuus
  4
 • Melutaso (DB:n arvio)
  4
Electrolux ESF5533LOX

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Siirrettävät tuet ja telineet tarjoavat joustavamman täytön
 • pros-icon.svg Ajastintoiminto ja viivästetty käynnistys jopa 24 tuntia
 • pros-icon.svg Koneen AirDry-teknologia kuivaa astiat
Ulemper
 • cons-icon.svg Ruokailuvälinekori voi olla hieman vaikea laittaa sisään ja ottaa pois.
 • cons-icon.svg Puolitäyttöä ei voi valita
 • cons-icon.svg Korkea melutaso (testattu 51 dB asti)

Detaljeret gennemgang

Jos etsit hyvin rakennettua pesukonetta älykkäällä tekniikalla, joka säästää kulutusta, Electrolux ESF5533LOX on uusi astianpesukone.

Kaikki käytännön tiedot

Electrolux ESF5533LOX on käyttäjäystävällinen astianpesukone, jossa on 6 eri pesuohjelmaa, joiden lämpötilat ovat 45, 50, 60, 65 ja 70 astetta valitusta ohjelmasta riippuen. Electrolux ESF5533LOX koneeseen mahtuu 13 kattausta, joten se sopii keskiverto-talouksille. Siinä on käytännöllinen ruokailuvälinekori ja liikkuvat tuet. Pesuohjelma käyttää 9,9 litraa vettä, mikä antaa vuotuisen vedenkulutuksen 2775 litraa ja energiankulutuksen 0,92 kilowattia tunnissa.

Tämä ei ole niin alhainen kuin testivoittajamme, mutta silti hieman vähemmän kuin AEG FSE63657P. Kun astiat ovat valmiit, AirDry-teknologia varmistaa, että Electrolux ESF5533LOX koneen ilmavirta kuivaa astiat. Testien mukaan kuivauskyky on hyvä, mutta ei niin hyvä kuin testivoittajalla. Kävi myös ilmi, että Electrolux-astianpesukone ei toimi niin hyvin lyhyellä 30 minuutin ohjelmalla, että astiat olisivat olleet täysin puhtaita.

Älykkäät anturit säästävät energiaa

Kuten Bosch SMU4HAW48S, Electrolux ESF5533LOX on varustettu älykkäillä antureilla, jotka säätävät kulutusta sisällön määrän ja sisällön likaisuuden mukaan. Tämä tarkoittaa, että Electrolux ESF5533LOX käyttää vain niin paljon vettä ja energiaa kuin on tarpeen sen puhdistamiseen.

Kuten aiemmin mainittiin, Electrolux ESF5533LOX ei ole yhtä energiatehokas kuin testivoittaja, mutta mitä tulee vedenkulutukseen per pesu, Electrolux ESF5533LOX on keskikastia verrattuna muihin testin malleihin.

Käyttäjäystävällinen astianpesukone

Lisäksi Electrolux ESF5533LOX on käyttäjäystävällinen astianpesukone. Pieni ruokailuvälinekori voidaan irrottaa, mikä helpottaa tyhjentämistä. Electrolux ESF5533LOX astianpesukoneessa on myös siirrettävät tuet, jotka voit taittaa alas. Näin löydät paikan kaikelle ruokailuvälineistä, kattiloista, lautasista ja kulhoista.

Toisin kuin testivoittajamme, tässä Electrolux ESF5533LOX mallissa ei ole sovellusohjausta tai Wi-Fi-yhteyttä. Toisaalta siinä on ajastin, jotta se käynnistyy ja päättyy juuri silloin kun sinulle sopii. Voit asettaa sen käynnistymään jopa 24 tuntia myöhemmin, mikä antaa sinulle enemmän vapautta.

Meidän arviomme

Tämä Electrolux ESF5533LOX astianpesukone on sinulle, joka haluat käyttäjäystävällisen astianpesukoneen, jossa on hyvä kapasiteetti ilman monia hienoja toimintoja. Kone ei ole hiljainen, mutta jos se esimerkiksi seisoo keittiössä erillään talon olohuoneesta, se ei ole ongelma.

Electrolux ESF5533LOX kone sopii parhaiten pidempiin pesuohjelmiin ja se on joustava täyttöön nähden. Hinta huomioiden mielestämme siinä pitäisi olla enemmän toimintoja ja se yleensä vetää alas, että ohjelmille ei ole mahdollista valita puolitäyttöä. Kuitenkin tämä on testin paras astianpesukone halvemmassa hintaluokassa.

Tyyppi: Työtason alle asennettava Äänitaso desibeleinä (dB): 47 dB Kuivausteho: A Pesuteho: A Johdon pituus senttimetreinä (cm): 150 cm Energialuokka: E Pikapesuohjelma: Ja Kattausten määrä: 13 kattausta Ohjelmien määrä: 6 ohjelmaa Ruokailuvälineiden sijoittelu: Aterimet alakorissa Lämpötila-asetukset Celsius-asteina (°C): 45 °C, 50 °C, 60 °C, 70 °C Liitäntäteho watteina (W): 1.950 W Sulakkeen tyyppi: 10A Energiankulutus pesukertaa kohti kilowatteina (kW): 0.92 kW/h Energiankulutus 100 astiaa kohti kilowatteina (kW): 262.0 kW/h Vuotuinen vedenkulutus litroina (L): 2.775 L Vedenkulutus astianpesukonetta kohti litroina (L): 9,9 L Tuloletkun pituus senttimetreinä (cm): 150 cm Tyhjennysletkun pituus senttimetreinä (cm): 150 cm Mitat (korkeus x leveys x syvyys) senttimetreinä (cm).: 82 x 60 x 59 cm

Siemens SN63HX42VE Integroitu

paras astianpesukone premium-luokassa

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Pesuteho
  5
 • Energiaystävällisyys
  4
 • Kapasiteetti ja joustavuus
  5
 • Melutaso (DB:n arvio)
  5

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pesee astiat hyvin lyhyillä ohjelmilla
 • pros-icon.svg Säädettävä ruokailuvälinelokero koneen yläosassa
 • pros-icon.svg Erikoisohjelma puolitäyttöä varten
 • pros-icon.svg Ilmaisin jäljellä olevasta ajasta ja milloin se on valmis
 • pros-icon.svg Hiljainen 44 dB
 • pros-icon.svg Projisoi valolla lattialle
 • pros-icon.svg Täysin integroitava astianpesukone
Ulemper
 • cons-icon.svg Astianpesukoneen ovi on suhteellisen painava
 • cons-icon.svg Ovi ei aukea automaattisesti ohjelman loputtua

Detaljeret gennemgang

Jos haluat premium-mallin, mutta silti halvan astianpesukoneen, tämä Siemens SN63HX42VE on ilmeinen paras astianpesukone sinulle.. Siemens SN63HX42VE on hiljainen ja täysin integroitava astianpesukone, joka on ihanteellinen keskimääräiseen kotitalouteen.

Kaikki käytännön tiedot

Siemens SN63HX42VE on käytännöllinen astianpesukone, joka on varustettu ruokailuvälinealustalla koneen yläosassa, toisin kuin Bosch SMU4HAW48S White ja Electrolux ESF5533LOX ruostumaton teräs, joissa molemmissa on ne alakorissa. Tämä helpottaa terävien veitsien sijoittamista ilman puukotusvaaraa, kun tyhjennät sen. Lisäksi se antaa sinulle enemmän tilaa suuremmille tavaroille alareunassa. Pesuohjelma käyttää 9,5 litraa vettä, mikä antaa sinulle vuotuisen vedenkulutuksen noin 2660 litraa.

Tämä tarkoittaa, että vuotuinen energiankulutus on 262,0 kilowattia tunnissa, jos peset noin 100 koneellista vuodessa. Tämä asettaa sen vierekkäin testivoittajamme kanssa energiankulutuksen suhteen.

Siemens SN63HX42VE on varustettu niin kutsutulla “suosikkipainikkeella”, joka toimii suosikkisyklisi mukauttajana. Se voidaan aktivoida astianpesukoneessa tai sovelluksessa.

Ominaisuus, jota arvostamme erityisesti, on se, että Siemens SN63HX42VE näyttää tilansa käydessään sinisellä valolla lattialla koneen alla.

Mahdollisuus sovelluksen hallintaan

Home Connect -sovelluksella voit ohjata Siemens SN63HX42VE astianpesukonetta älypuhelimella, vaikka et olisi kotona. Tätä astianpesukonetta voidaan käyttää myös Google Assistantin tai Alexan kanssa, joten sinun tarvitsee vain sanoa tilaus – jonka jälkeen se käynnistyy. Se ei ole vain käytännöllistä, vaan myös aikaa säästävää. Avustajat voivat myös seurata pesuaineen kulutusta ja kertoa sinulle, milloin on aika ostaa lisää.

Hiljainen, harjaton moottori tarjoaa pidemmän käyttöiän

Siemens SN63HX42VE astianpesukone on varustettu erityisen tehokkaalla iQdrive-moottorilla. Se on harjaton moottorityyppi, mikä tekee siitä erityisen kestävän. Alhaisen, vain 44 desibelin melutasonsa ansiosta Siemens SN63HX42VE on myös hiljaisempi kuin useimmat astianpesukoneet.

Meidän arviomme

Tässä on paras astianpesukone sinulle, joka rakastat mukavia toimintoja hyvin toimivan astianpesukoneen lisäksi. Siemens SN63HX42VE koneen hinta on huippuluokkaa muihin testin malleihin verrattuna, mutta samalla hinnalla se pesee astiat ja siinä saa paljon mukavia toimintoja mukana. Toimintoja, jotka eivät ole ehdottoman välttämättömiä, mutta jotka helpottavat jokapäiväistä elämääsi.

Tyyppi: Täysin integroitu Äänitaso desibeleinä (dB): 44 dB Kuivausteho: Ei ilmoitettu Pesuteho: Ei ilmoitettu Johdon pituus senttimetreinä (cm): 175 cm Energialuokka: E Pikapesuohjelma: Ja Kattausten määrä: 13 kattausta Ohjelmien määrä: 6 ohjelmaa Ruokailuvälineiden sijoittelu: Aterimet ylähyllyllä Lämpötila-asetukset Celsius-asteina (°C): 45-65°C, 70°C Liitäntäteho watteina (W): 2.400 W Sulakkeen tyyppi: 10A Energiankulutus pesukertaa kohti kilowatteina (kW): 1.45 kW/h Energiankulutus 100 astiaa kohti kilowatteina (kW): 262.0 kW/h Vuotuinen vedenkulutus litroina (L): 2.660 L Vedenkulutus astianpesukonetta kohti litroina (L): 9,5 L Tuloletkun pituus senttimetreinä (cm): 165 cm Tyhjennysletkun pituus senttimetreinä (cm): 190 cm Mitat (korkeus x leveys x syvyys) senttimetreinä (cm).: 81 x 59 x 55 cm

Bosch SMS4HVW33E White

paras vapaasti seisova astianpesukone

Fordele
 • pros-icon.svg Vapaasti seisova astianpesukone
 • pros-icon.svg Automaattinen ohjelma sisällön automaattiseen mukauttamiseen
 • pros-icon.svg Turvatoimenpide AquaStop-suojana vesivahingoilta
 • pros-icon.svg Melusuoja EcoSilence Drive
 • pros-icon.svg Mahdollisuus ohjelmoida painike suosikkiohjelmaa varten
Ulemper
 • cons-icon.svg Keskikorissa vähemmän tilaa korkeille laseille
 • cons-icon.svg Alakori hieman epäkäytännöllisesti järjestetty

Detaljeret gennemgang

Paras astianpesukone vapaasti seisovana mallina, jos tarvitset tehokkaan astianpesukoneen, jota ei tarvitse integroida keittiöön. Kuten useimmat muut testimallit, tässä Bosch-astianpesukoneessa on 13 kattausta ja 6 ohjelmaa. Sen vuotuinen energiankulutus on 84,0 kilowattia tunnissa, jos lasketaan noin 100 astiaa vuodessa. Se vastaa sekä Bosch SMU4HAW48S että Siemens SN63HX42VE energiatasolla, joka on alhaisempi kuin esimerkiksi AEG FSE63657P Integrated.

Tutkimuksissamme kävi ilmi, että alakori ei ole vakaa kun kone pesee astiat. Jos et täytä sitä tasaisesti molemmilta puolilta, se putoaa helposti kiskoilta, mikä voi aiheuttaa astioiden putoamisen ja rikkoutumisen. Kävi myös ilmi, että yläosassa oleva ruokailuvälinekori on keskikorin tilan kustannuksella. Siellä ei ole tilaa esimerkiksi korkeille lasille tai viinilaseille, joille testivoittajallamme on runsaasti tilaa.

Käytännöllinen automaattiohjelma mukautuu koneen sisältöön ja käyttää siten vain aterimien ja lautasten puhdistamiseen tarvitsemansa veden ja energian. Testeissä koneella on ongelmia saada astiat kunnolla puhtaaksi lyhyillä ohjelmilla, varsinkin jos niitä ei huuhdeta pois ennen koneeseen laittamista.

Meidän arviomme

Jos haluat vankan vapaasti seisovan mallin joka pesee astiat upeilla ominaisuuksilla, sinun kannattaa katsoa tämä Bosch-astianpesukone. Kapasiteetti sopii keskimääräiseen kotitalouteen ja siinä on ajastimet, sovellus, anturit ja hiljainen ohjelma. Äänitaso on testeissä korkeampi kuin muissa malleissa ja yläosassa oleva ruokailuvälinekori vie tilaa, mutta tämä on makuasia. Hinnaltaan tämä hyvä astianpesukone on esimerkiksi testivoittajamme yläpuolella, vaikka ne ovatkin hyvin samanlaisia. Hinta johtuu kuitenkin siitä, että tämä on vapaasti seisova.

Tyyppi: Vapaana seisova Äänitaso desibeleinä (dB): 46 dB Kuivausteho: Ei ilmoitettu Pesuteho: Ei ilmoitettu Johdon pituus senttimetreinä (cm): 175 cm Energialuokka: D Pikapesuohjelma: Ja Kattausten määrä: 13 kattausta Ohjelmien määrä: 6 ohjelmaa Ruokailuvälineiden sijoittelu: Aterimet ylähyllyllä Lämpötila-asetukset Celsius-asteina (°C): 45 °C, 50 °C, 70 °C Liitäntäteho watteina (W): 2.400 W Sulakkeen tyyppi: 10A Energiankulutus pesukertaa kohti kilowatteina (kW): 0.836 kW/h Energiankulutus 100 astiaa kohti kilowatteina (kW): 84.0 kW/h Vuotuinen vedenkulutus litroina (L): Ei ilmoitettu Vedenkulutus astianpesukonetta kohti litroina (L): 9,5 L (eko-ohjelma) Tuloletkun pituus senttimetreinä (cm): 165 cm Tyhjennysletkun pituus senttimetreinä (cm): 190 cm Mitat (korkeus x leveys x syvyys) senttimetreinä (cm).: 85 x 60 x 60 cm

AEG FSE63657P Integroitu

paras hiljainen astianpesukone

AEG FSE63657P Integroitu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 7 ohjelmaa (testin korkein)
 • pros-icon.svg Automaattinen oven avaus
 • pros-icon.svg Tilaa 31 lautaselle
Ulemper
 • cons-icon.svg Kestää kauan sekä automaattiohjelmalla että ekolla (170 min ja 237 min)
 • cons-icon.svg Puolitäyttöä ei voi valita
 • cons-icon.svg Vaikea täyttää suolalla

Detaljeret gennemgang

Jos etsit tehokasta astianpesukonetta, joka avaa oven automaattisesti ohjelman päätyttyä, katso tämä AEG-astianpesukone.

Toisin kuin esimerkiksi testivoittajamme, tässä mallissa on toiminto, että se avaa oven automaattisesti pesun jälkeen, jolloin höyry pääsee ulos. Lisäksi siinä on 7 ohjelmaa, joista valita. Se on testin korkein määrä ohjelmia.

Testit osoittavat, että sen virrankulutus on yksi alhaisimmista arvioiduista astianpesukoneista ja myös alhainen vedenkulutus sekä auto- että eco-ohjelmissa. Tämä käyttää esimerkiksi 11 litraa vettä automaattiohjelmalla ja 10 litraa eco-ohjelmalla, jossa testivoittaja käyttää 12 litraa vettä autolla ja 9 litraa eco-ohjelmalla.

Ruokailuvälinekori on joustava ja sitä voidaan siirtää, joten siellä on enemmän tilaa esimerkiksi lautasille. Tutkimuksemme osoittavat, että koneeseen mahtuu 31 isoa lautasta, ja testivoittaja koneeseen mahtuu 29.

Meidän arviomme

Tämä hyvä astianpesukone on sinulle, joka haluat koneen, jossa on alhainen energiankulutus ja melutaso sekä automaattinen luukun avautuminen. Se on käytännöllinen astianpesukone, jossa ei ole sovellusta eikä Wi-Fi-yhteyttä, vaan 7 pesuohjelmaa. Hinta on huippuluokkaa, mutta rahalla saa hyvän tilan ja lisäohjelman.

Tyyppi: Täysin integroitu Äänitaso desibeleinä (dB): 39 dB (testet til 47) Kuivausteho: A Pesuteho: A Johdon pituus senttimetreinä (cm): 160 cm Energialuokka: D Pikapesuohjelma: Nej Kattausten määrä: 13 kattausta Ohjelmien määrä: 7 ohjelmaa Ruokailuvälineiden sijoittelu: Aterinkori Lämpötila-asetukset Celsius-asteina (°C): 45 °C, 50 °C, 60 °C, 65 °C, 70 °C Liitäntäteho watteina (W): 2.200 W Sulakkeen tyyppi: 10A Energiankulutus pesukertaa kohti kilowatteina (kW): 0.821 kW/h Energiankulutus 100 astiaa kohti kilowatteina (kW): 234.0 kW/h Vuotuinen vedenkulutus litroina (L): 2.940 L Vedenkulutus astianpesukonetta kohti litroina (L): 10,5 L Tuloletkun pituus senttimetreinä (cm): 180 cm Tyhjennysletkun pituus senttimetreinä (cm): 180 cm Mitat (korkeus x leveys x syvyys) senttimetreinä (cm).: 81 x 60 x 57 cm

Miele G 7277 SCVi XXL

paras astianpesukone isompiin talouksiin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri kapasiteetti – 14 käyrää (testin korkein)
 • pros-icon.svg Alhainen vuotuinen energiankulutus muihin testattuihin malleihin verrattuna
 • pros-icon.svg Säädettävä ruokailuvälinetarjotin ruokailuvälineille, laseille ja espressokupeille
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei sisävaloa

Detaljeret gennemgang

Integroitava, tilava ja hyvä astianpesukone ruokailuvälinetarjottimella, joka lisäksi on energiaa säästävä kone energialuokassa A. Miele G 7277 on luultavasti testimme kallein astianpesukone, mutta toisaalta se on energialuokkaa A ja siinä on pienempi energiankulutus kuin muissa testin malleissa. Siksi Miele G 7277 on kalliimpi ostaa, mutta halvempi käyttää.

Tämä Miele G astianpesukone sopii erinomaisesti hieman isompaankin keittiöön ja  kotitalouteen, sillä siihen mahtuu peräti 14 kattausta, mikä tekee siitä testin tilavimman mallin. Tutkimuksemme osoittavat, että kone on yleisesti ottaen erittäin tilava ja joustava suhteessa vanhentuneeseen ja korkeaan palveluun.

Yläosassa on ruokailuvälinetarjotin, josta on helppo löytää tilaa ruokailuvälineille. Sitä voidaan säätää niin, että siihen mahtuu myös pienemmät kupit ja varrelliset viinilasit. Kone kuivaa astiat hyvin ja se saa kiitosta myös hyvästä kuivauskyvystä ja tehokkaasta puhdistuksesta.

Vaikka melutaso ei ole yhtä alhainen kuin testivoittajamme, 43 dB on silti hiljainen astianpesukone tällä teholla.

Tutkimuksemme osoittavat, että astianpesukone pesee astiat tehokkaasti ja siististi myös lyhyillä ohjelmilla, joiden kanssa monilla muilla malleilla on haasteita.

Meidän arviomme

Tämä on kone sinulle, jossa hinta ei ole este. Malli on kaksi kertaa kalliimpi kuin useimmat muut testimme mallit. Vastineeksi saat luotettavan pesukoneen kuuluisalla Miele-laadulla. Jos arvostat tilavuutta ja joustavuutta sekä erittäin pientä energiankulutusta ja pientä vuotuista vedenkulutusta, olet tyytyväinen tähän malliin ja sen alhaiseen melutasoon. Kun otetaan huomioon korkea hinta, olemme hieman järkyttyneitä sovelluksen ja wifin puutteesta, mutta se on makuasia.

Tyyppi: Täysin integroitu Äänitaso desibeleinä (dB): 43 dB Kuivausteho: Ei ilmoitettu Pesuteho: Ei ilmoitettu Johdon pituus senttimetreinä (cm): 170 cm Energialuokka: A Pikapesuohjelma: Ja Kattausten määrä: 14 kattausta Ohjelmien määrä: 6 ohjelmaa Ruokailuvälineiden sijoittelu: Aterimet ylähyllyllä Lämpötila-asetukset Celsius-asteina (°C): Ei ilmoitettu Liitäntäteho watteina (W): 2.000 W Sulakkeen tyyppi: 10A Energiankulutus pesukertaa kohti kilowatteina (kW): Ei ilmoitettu Energiankulutus 100 astiaa kohti kilowatteina (kW): 54.0 kW/h Vuotuinen vedenkulutus litroina (L): Ei ilmoitettu Vedenkulutus astianpesukonetta kohti litroina (L): 8,4 L Tuloletkun pituus senttimetreinä (cm): 150 cm Tyhjennysletkun pituus senttimetreinä (cm): 150 cm Mitat (korkeus x leveys x syvyys) senttimetreinä (cm).: 85 x 60 x 57 cm

Guide Kuinka valita paras astianpesukone

 
Bosch-SMU4HAW48S-White.png

Bosch SMU4HAW48S White

Electrolux-ESF5533LOX.webp

Electrolux ESF5533LOX

Siemens-SN63HX42VE-Integroitu.png

Siemens SN63HX42VE Integroitu

Bosch-SMS4HVW33E-White.png

Bosch SMS4HVW33E White

AEG-FSE63657P-Integroitu.webp

AEG FSE63657P Integroitu

Miele-G-7277-SCVi-XXL.webp

Miele G 7277 SCVi XXL

TestScore TestScore
Info
5.0
star star star star star
3.8
star star star star star
4.6
star star star star star
- - -
Tyyppi Työtason alle asennettava Työtason alle asennettava Täysin integroitu Vapaana seisova Täysin integroitu Täysin integroitu
Äänitaso desibeleinä (dB) 44 dB (testet til 36db) 47 dB 44 dB 46 dB 39 dB (testet til 47) 43 dB
Kuivausteho A A Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu A Ei ilmoitettu
Pesuteho Ei ilmoitettu A Ei ilmoitettu Ei ilmoitettu A Ei ilmoitettu
Johdon pituus senttimetreinä (cm) 175 cm 150 cm 175 cm 175 cm 160 cm 170 cm
Energialuokka D E E D D A
Pikapesuohjelma Ja Ja Ja Ja Nej Ja
Kattausten määrä 13 kattausta 13 kattausta 13 kattausta 13 kattausta 13 kattausta 14 kattausta
Ohjelmien määrä 6 ohjelmaa 6 ohjelmaa 6 ohjelmaa 6 ohjelmaa 7 ohjelmaa 6 ohjelmaa
Ruokailuvälineiden sijoittelu Aterimet alakorissa Aterimet alakorissa Aterimet ylähyllyllä Aterimet ylähyllyllä Aterinkori Aterimet ylähyllyllä
Lämpötila-asetukset Celsius-asteina (°C) 45 °C, 50 °C, 60 °C, 65 °C, 70 °C 45 °C, 50 °C, 60 °C, 70 °C 45-65°C, 70°C 45 °C, 50 °C, 70 °C 45 °C, 50 °C, 60 °C, 65 °C, 70 °C Ei ilmoitettu
Liitäntäteho watteina (W) 2.400 W 1.950 W 2.400 W 2.400 W 2.200 W 2.000 W
Sulakkeen tyyppi 10A 10A 10A 10A 10A 10A
Energiankulutus pesukertaa kohti kilowatteina (kW) 0.92 kW/h 0.92 kW/h 1.45 kW/h 0.836 kW/h 0.821 kW/h Ei ilmoitettu
Energiankulutus 100 astiaa kohti kilowatteina (kW) 84.0 kW/h 262.0 kW/h 262.0 kW/h 84.0 kW/h 234.0 kW/h 54.0 kW/h
Vuotuinen vedenkulutus litroina (L) 2.660 L 2.775 L 2.660 L Ei ilmoitettu 2.940 L Ei ilmoitettu
Vedenkulutus astianpesukonetta kohti litroina (L) 9,5 L 9,9 L 9,5 L 9,5 L (eko-ohjelma) 10,5 L 8,4 L
Tuloletkun pituus senttimetreinä (cm) 165 cm 150 cm 165 cm 165 cm 180 cm 150 cm
Tyhjennysletkun pituus senttimetreinä (cm) 190 cm 150 cm 190 cm 190 cm 180 cm 150 cm
Mitat (korkeus x leveys x syvyys) senttimetreinä (cm). 81 x 59 x 57 cm 82 x 60 x 59 cm 81 x 59 x 55 cm 85 x 60 x 60 cm 81 x 60 x 57 cm 85 x 60 x 57 cm
Käyttäjien arvostelut 5 3 4 - - -
Pesuteho 5 4 5 - - -
Energiaystävällisyys 5 4 4 - - -
Kapasiteetti ja joustavuus 5 4 5 - - -
Melutaso (DB:n arvio) 5 4 5 - - -
Tjek billigste pris Set til 499,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 699 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Power På lager
Set til 446 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Hobby Hall På lager
Set til 1.290 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Veikon Kone På lager

Astianpesukoneesta on vähitellen tullut pysyvä osa useimpia keittiöitä ja uusia malleja ja tyyppejä, joissa on enemmän toimintoja ja parempi energiankulutus, tuotetaan jatkuvasti. Tämä voi vaikeuttaa sinun oikean astianpesukoneen valintaa keittiöön.

Onko sinulle sopiva astianpesukone 60cm leveä tai onko se kapea 45cm astianpesukone? Onko se integroitu astianpesukone, vai pöytämalli-astianpesukone? Oli astianpesukone 60 cm leveä tai pieni astianpesukone – pöytämalli – niin hyödyt varmasti tästä osto-oppaastamme!

Mitkä ominaisuudet ovat välttämättömiä ja mitkä ovat mukavia? Minkälainen on paras astianpesukone – onko se integroitava vai ei? Teemme tämän selväksi osto-oppaassamme. Käymme läpi myös eri tyypit, kapasiteetit, energiamerkinnät ja pesuohjelmat, jotta voit valita hyvän pesukoneen tarpeisiisi.

Erityyppiset astianpesukoneet

Kun olet päättänyt, että tarvitset uuden astianpesukoneen, sinulla on todennäköisesti monia kysymyksiä. Ja yksi ensimmäisistä on se, minkä tyyppinen astianpesukone sinulla pitäisi olla.

Itse asiassa on olemassa 6 erilaista astianpesukone-mallia. Ja keittiöön saa tiskikoneita eri tarkoituksiin.

 1. Integroitava astianpesukone
 2. Sisäänrakennettu astianpesukone
 3. Vapaasti seisova astianpesukone
 4. Korkeat astianpesukoneet
 5. Kapeat astianpesukoneet
 6. Työtasoiset astianpesukoneet

Testissä tarkastelemme pääasiassa kolmea ensimmäistä luokkaa.

Jotkut niiden nimitykset antavat jo hyvän kuvan siitä, mikä se on, mutta toiset nimitykset ovat hieman hämmentävämpiä.

Erityisesti sisäänrakennetut ja integroidut astianpesukoneet aiheuttavat hieman hämmennystä.

Integroitava astianpesukone vs. sisäänrakennettu astianpesukone

Integroitava astianpesukone on astianpesukone, joka on rakennettu sisään keittiöösi. Se on integroitava täysin keittiön kaapistoihin, eikä päälle päin useimmiten edes näy että se on astianpesukone. Asennat yleensä myös oven, joka sopii yhteen muun keittiön ovien kanssa. Ja tässä se eroaa sisäänrakennetusta astianpesukoneesta.

Keittiöön voidaan rakentaa myös sisäänrakennettu – mutta ei integroitava – astianpesukone, mutta siinä on joko teräs, valkoinen tai muun värinen etuosa. Integroidusta mallista tulee osa muuta keittiötä, joten et näe sen olevan astianpesukone, kun taas sisäänrakennetussa mallissa on edelleen erilainen etuosa tai ovi muuhun keittiöön verrattuna.

Testissä Siemens SN63HX42VE Integrated, AEG FSE63657P Integrated ja Miele G 7277 SCVi XXL ovat esimerkkejä keittiöön integroitavista astianpesukoneista. Testivoittajamme Bosch SMU4HAW48S White ja Electrolux ESF5533LOX ruostumaton teräs ovat puolestaan ​​kaksi sisäänrakennettua mallia.

Vapaasti seisova kone

Vapaasti seisovaa mallia ei ole integroitava olemassa olevaan keittiöön. Se seisoo omillaan. Siksi se on myös peitetty sivuilta ja siinä on ovi. Voit siis sijoittaa tämän tyyppisen astianpesukoneen minne haluat. On fiksua, jos sinulla ei ole tilaa integroida sitä muuhun keittiöön tai keittiön sisustus ei tee sitä mahdolliseksi.

Testistä löytyy myös vapaasti seisova malli, nimittäinBosch SMS4HVW33E, joka on hyvä esimerkki hyvästä, vapaasti seisovasta mallista.

Korkea astianpesukone

Korkeat astianpesukoneet ovat – kyllä, korkeita! Tavallisen ja perinteisen astianpesukoneen vakiokoko on noin 60 senttimetriä leveä ja 81 senttimetriä korkea. Se on koko, joka sopii keskimääräiseen kotitalouteen ja sinulle, jolla on usein vieraita. Pitkä malli on täydet 5 senttimetriä korkeampi, eli 86 senttimetriä korkea. Jotkut valmistajat kutsuvat sitä myös XXL-astianpesukoneeksi, vaikka kyse on vain korkeudesta, ei leveydestä. Se on tehty keittiöihin, joissa työtaso on sijoitettu korkeammalle kuin perinteisissä keittiöissä.

Kapea astianpesukone

Samalla tavalla kuin voit saada erityisen korkean mallin, on olemassa myös myös kapea

astianpesukone. Se on 45 cm astianpesukone, joka on täydet 15 senttiä kapeampi kuin perinteinen malli. Se on paljon, mutta se on täydellinen leveys pienempiin keittiöihin, joissa tilaa on rajoitetusti. Koko tiskikoneen leveys on siis 45 senttimetriä. Jotkut valmistajat kutsuvat tätä tyyppiä myös slimline-malliksi.

Jotkut valmistajat valmistavat myös astianpesukoneita, jotka ovat sekä kapeampia että korkeampia. Nämä astianpesukoneet ovat siis 45 senttimetriä leveitä ja 86 senttimetriä korkeita. Joten saat silti hyvän koon, mutta korkeussuunnassa.

Työtasolle asennettava astianpesukone

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on olemassa työtasolle asennettavat astianpesukoneet. Pöytämallinen astianpesukone on todella käytännöllinen sinulle, joka olet sinkku tai asut pienessä asunnossa, jossa ei ole tilaa suurelle astianpesukoneelle. Astianpesukoneen voi silti saada. Haittapuolena on, että koska se on asetettava pöydälle, se vie jonkin verran tilaa keittiön työtasolta.

Etuna on kuitenkin se, että voit nauttia astianpesukoneesta! Pöytämallit ovat noin 45 senttimetriä korkeita ja 55 senttimetriä leveitä, mutta tämä voi vaihdella hieman valmistajasta riippuen.

Astianpesukoneen koko on kiistatta sidoksissa sen tehoon. Koska kuinka paljon eri mallit voivat pestä kerralla? Tarkastellaan asiaa tarkemmin täällä.

Kapasiteetti – kuinka suuri sen pitäisi olla?

Uutta astianpesukonetta tarkasteltaessa kapasiteetti on luultavasti yksi tärkeimmistä huomioon otetuista seikoista koon jälkeen. Näin et tuhlaa aikaa sellaisten astianpesukoneiden etsimiseen, jotka eivät yksinkertaisesti vastaa tarpeitasi kooltaan. Liian pieni astianpesukone ei ole toimiva ratkaisu, vaan oikea koko on hyvin tärkeä valintakriteeri.

Erilaisia ​​astianpesukoneita ei vain valmisteta erikokoisina, vaan ne sopivat tietylle määrälle ihmisiä ja astioita. Toisin kuin monet muut elektroniset laitteet ja koneet, astianpesukoneen kapasiteettia ei mitata litroissa tai vastaavissa, vaan kattausten lukumäärässä.

Se voi olla hieman vaikea ymmärtää, koska kuka laskee kattaukset? Mutta se on itse asiassa melko fiksu tapa mitata, varsinkin jos sinulla on säännöllisesti vieraita. Sitten voit laskea kuinka monelle henkilölle se on tarkoitettu.

Mutta mistä yksi kattaus koostuu?

Kun puhutaan kattauksista, on olemassa vakiosääntö siitä, mitä astioita yhteen kattaukseen kuuluu.

 • 1 ruokalautanen (noin 24-29 senttimetriä)
 • 1 syvä lautanen (koko vaihtelee suuresti)
 • 1 jälkiruokalautanen (esimerkiksi 17-19 senttimetriä)
 • 1 leipälautanen
 • 1 kuppi tai muki
 • 1 lasi (tämä tarkoittaa tavallisia vesilaseja)
 • 1 haarukka
 • 1 ruokalusikallinen
 • 1 teelusikka

Olemme antaneet sinulle muutamia esimerkkejä koosta. Eri lautasten koolla ei myöskään ole väliä, sillä jos kaikki erilaiset lautaset ovat halkaisijaltaan suuria, saatat olla vaarassa, ettei niitä ole tilaa laittaa vierekkäin. Sinun täytyy vain olla tietoinen siitä.

Mutta nyt tiedät mitä kattauksella tarkoitetaan. Kuvittele, että sinulla on vieraita. Jos astianpesukoneeseen sopii 13 kattausta, sinulla on tilaa 13:lle yllä mainituista osista. Tämä tarkoittaa myös, että se on riittävän suuri astioillle kuten lautasille, ruokailuvälineille ja mahdollisesti kattiloille ja pannuille jokapäiväisessä elämässä.

Astianpesukoneiden vakio-kapasiteetti on 10-14 kattausta. Kapeisiin astianpesukone-tyyppeihin mahtuu yleensä astioita noin 9 kattauksen verran, kun taas pöytä-astianpesukoneessa on yleensä tilaa 6 kattaukselle. Testissä kapasiteetti vaihtelee 13-14 kattauksen välillä.

Astianpesukone – sähkönkulutus

Energiankulutus on luultavasti se, mistä useimmat ihmiset ovat eniten huolissaan, kun he harkitsevat uuden mallin ostamista. Monille meistä energiankulutuksella on ratkaiseva merkitys valitsemmeko tietyn mallin vai emme.

Ja kuinka voit nähdä, kuinka paljon energiaa ja vettä paras astianpesukone käyttää kun se pesee koneellisen astioita?

Voit tehdä sen sen energiamerkinnässä. Kaikki elektroniikkatuotteet on jaettu energialuokan mukaan, mukaan lukien erilaiset astianpesukoneet. Se antaa hyvän yleiskuvan energiankulutuksesta, joten tiedät suunnilleen, mikä olisi vuosittainen energiankulutus.

Energia-asteikko on per 1.3.2021 on muutettu niin, että energialuokka menee A:sta G:hen, josta A on paras.

Tämä tarkoittaa, että energiamerkit, kuten A+ ja A++, poistetaan käytöstä. Vanhemmissa malleissa voit kuitenkin törmätä niihin. Lisäksi tietyn energialuokan vaatimukset ovat kiristyneet. Siitä on siis vain hyötyä sinulle kuluttajana, sillä silloin tiedät, että parhaat astianpesukoneet ovat energialtaan niin hyviä kuin mahdollista.

Energiamerkintä antaa sinulle lisätietoja. Ja monille elektronisille laitteille on olemassa energiamerkintöjä, mutta ne on aina mukautettu yksittäisen tuotetyypin mukaan.

Kun tarkastelet astianpesukoneita, saat seuraavat tiedot tuotteesta:

 • Energiatehokkuus: Tämä on merkitty väreillä tummanvihreästä punaiseen.
 • Tuotteen energialuokka: Luokitus A:sta G:hen.
 • Energiankulutus per 100 pesukertaa: Tämä ilmoitetaan kilowatteina per tunti (kWh).
 • QR koodi:Yläosassa on QR-koodi, joka johtaa sinut EU-tietokantaan, joka sisältää tietoja tuotteesta.

Lisätietoja saat energiamerkinnän alareunasta. Siellä on 4 erilaista symbolia.

Lautasten ja lasien symboli ilmaisee, kuinka monelle astianpesukoneelle sopii. Katso yllä, mitä yksi kattaus vastaa.

Hana ilmaisee vedenkulutuksen litroina per astiat. Tämä perustuu yleensä eko-ohjelmaan, mikä on tärkeää tietää.

Kello ilmaisee ohjelman keston tunteina ja minuutteina. Lähtökohtana on jälleen eko-ohjelma.

Megafoni ilmaisee pesukoneen äänitason. Äänitaso mitataan desibeleinä ja ilmaistaan ​​asteikolla A:sta D:hen. Menemme syvemmälle äänitason alempana.

Vedenkulutus

Monet ihmiset ovat huolissaan vedenkulutuksesta, kun he käynnistävät tiskikoneen. Onko todella tarkoituksenmukaista käyttää astianpesukonetta käsin pesemisen sijaan?

Tässä vastaus on, että se todella on – jos käytät sitä oikein. Kone pesee astioita huomattavasti vähemmällä vedellä kuin käsin tiskaava ihminen.

Kahdentoista kattauksen käsinpesu kuluttaa astioiden pesemiseen jopa 720 litraa vettä, kun taas astianpesukone vain 10 litraa, Forbrugerrådet Tænk toteaa. Ja se on melkoinen ero! Tämä vertailu perustuu energiaystävälliseen astianpesukoneeseen, joka kuluttaa vähän vettä. Astianpesukone joka kuluttaa paljon vettä kun se pesee astioita, kuluttaa kaksi kertaa enemmän eli 20 litraa vettä. Eroa on vielä 700 litraa vettä! 720 litraa perustuu astioiden pesuun juoksevan veden alla.

Mutta vaikka peset astiat pesualtaassa seisovassa vedessä, vettä kuluu noin 49 litraa kun pesee astioita, mikä on silti enemmän kuin astioiden pesu astianpesukoneessa. Testissä Miele G 7277 SCVi XXL on astianpesukone, joka käyttää vähiten vettä pestä.

Energiamerkinnän mukaan parhaissa astianpesukoneissa on usein myös anturit, jotka varmistavat, että se käyttää vain sen määrän vettä, joka on todella tarpeen sisällön puhdistamiseen.

Pesuohjelmat

Parhaat astianpesukoneet on varustettu monella erilaisella ​​ohjelmalla. Mutta juuri siksi, että ohjelmia on niin paljon, se voi myös olla hieman hämmentävää. Mihin ne monet erilaiset pesuohjelmat oikeastaan ​​on tarkoitettu. Eroa on myös siinä, mitkä pesuohjelmat yksittäisillä koneilla on käytettävissä, kun se pesee astiat. Olemme tehneet yleiskatsauksen tunnetuimmista ja tunnetuimmista.

Joten lue tästä ja saat käsityksen siitä, mitä ohjelmia tulisi käyttää missäkin tilanteissa.

Automaattisert  pesuohjelmat

Automaattiset pesuohjelmat on tarkoitettu tavalliselle tiskille. Se on oletusohjelma, jota voit käyttää useimpiin asioihin.

Joissakin malleissa tämä ohjelma muistuttaa anturi-toimintoa, joka mukautuu automaattisesti tiskikoneen sisältöön. Se havaitsee sen likaisuuden ja mukauttaa itsensä siten, että se käyttää vain sen määrän vettä ja toimii niin kauan kuin sitä todella tarvitaan.

Se on helppokäyttöinen, koska sinun ei tarvitse seistä ja arvioida, minkä ohjelman valitset. Kone arvioi sen puolestasi enne kuin se pesee astiat. Siksi tämä ohjelma on myös täydellinen niin arkeen kuin juhliin, joissa sisältö on yleensä sekalaista.

Intensiivinen ohjelma

Kuten nimestä voi päätellä, tämä ohjelma on tarkoitettu erityisen likaisille ruokailuvälineille, astioille ja pannuille. Se voi johtua esimerkiksi siitä, että ruoka on tarttunut siihen. Ehkä osa illallisesta on palanut pannulle.

Tämä ohjelma pesee astiat korkeammissa lämpötiloissa kuin muut pesuohjelmat. Onneksi se kuitenkin käyttää suunnilleen saman määrän vettä kuin yllä mainittu automaattiohjelma. Se käyttää enemmän vettä kuin eko-ohjelma, mutta ei paljon enempää.

Sinun tulisi kuitenkin olettaa, että tämä ohjelma käyttää enemmän energiaa. Itse asiassa se käyttää noin 20-30 prosenttia enemmän energiaa kuin automaattinen ohjelma ja kaksi kertaa enemmän kuin eko-ohjelma kun se pesee astiat. Voit itse asiassa kuluttaa yli 80 prosenttia enemmän energiaa kuin käyttämällä eko-ohjelmaa.

Pikaohjelma

Nopea ohjelma on ihanteellinen, kun sinulla ei ole paljon aikaa pestä astiat tai sen täytyy vain mennä nopeasti. Tämä voi olla esimerkiksi, jos haluat pestä tiskit kahvivieraiden jälkeen, koska joudut kuitenkin tiskaamaan uudelleen illalla. Tämä ohjelma ei sovellu kovin likaisille lautasille ja ruokailuvälineille, koska astianpesukone ei puhdistu perusteellisesti tällä ohjelmalla. Valitettavasti kulutuskaan ei ole paljon pienempi, vaikka niin voisi luulla. Toisaalta ohjelma on noin 80 prosenttia lyhyempi.

Eko-ohjelma

Eco-ohjelma on suunniteltu vähentämään sekä veden- että energiankulutusta. Syy, miksi tämä ohjelma silti onnistuu puhdistamaan sisällön, on se, että se liottaa astiat. Tällä tavalla se säästää lopulta vettä. Haittapuolena on, että ohjelma on pidempi kuin muut pesuohjelmat. Mutta jos laitat koneen pesemään astioita yöllä, se ei auta paljoa.

Lempeä ohjelma

Joissakin malleissa on niin sanottu lempeä ohjelma. Toiminto on hieman samanlainen kuin pesukoneen hellävarainen ohjelma. Sitä käytetään astioiden hieman hauraimmissa osissa, kuten lasissa ja hienossa posliinissa.

Jos pelkäät, että hienot viinilasisi vaurioituvat astianpesukoneeseen laittamisesta, hellävarainen ohjelma on erittäin hyvä ratkaisu. Muista kuitenkin aina laittaa astianpesukoneeseen riittävästi suolaa ja huuhtelukirkastetta, jos haluat välttää että lasit menevät pilalle.

Huuhteluohjelma

Nyt olemme juuri kertoneet sinulle, että sinun ei tarvitse huuhdella astioita ennen kuin laitat ne astianpesukoneeseen, ja sitten huuhteluohjelma käynnistyy. Mutta se ei itse asiassa ole aivan sama. Käytät silti vähemmän vettä käyttämällä huuhteluohjelmaa kuin huuhtelemalla kaiken käsin.

Milloin sitä kannattaa käyttää? Sinun on tehtävä, jos kestää useita päiviä ennen kuin saat täyttöä astianpesukoneen. Voit käynnistää huuhteluohjelman, jotta ruokajäämät eivät jää liikaa kiinni tai kaikki ei alkaisi haista pahalle. Sisältö ei ole puhdasta, mutta poistat pahimman, ja sitten loput voivat odottaa kunnolla puhdistettua.

Hiljainen ohjelma ja yöohjelma

Nykyään voit hankkia myös astianpesukoneita, joissa on selkeästi äänetön ohjelma. Täällä melutaso on merkittävästi alennettu, joten se on vähemmän meluisa kuin tavallisissa ohjelmissa. Se voi olla fiksua, jos sinulla on avokeittiö, mutta haluat kytkeä sen päälle, kun sinulla on vieraita. Ohjelma on ihanteellinen myös, jos astianpesukoneen on käytettävä yöllä, vaikka se olisi lähellä makuuhuonettasi.

Nämä pesuohjelmat toimivat yleensä 37-39 desibelin välillä – tietysti mallista riippuen. Tässä kannattaa mainita, että testivoittajamme yleinen melutaso pesuvaiheessa on 36dB.

Antibakteeriset pesuohjelmat

Tämä ohjelma käyttää erittäin korkeita lämpötiloja erilaisten bakteerien tappamiseen. Se sopii erityisen hyvin esimerkiksi leikkuulaudoille, joita käytetään tuoreen ja raa’an lihan leikkaamiseen ja jotka siksi hyötyvät puhdistuksesta korkeissa lämpötiloissa. Tätä ohjelmaa voidaan käyttää myös tuttipulloille, mikä on suuri apu pienten lapsiperheille tai lemmikkiperheille. Jos koirasi on esimerkiksi nuollut lautasta, astiat tulee pestä korkeissa yli 60 asteen lämpötiloissa.

Jos astianpesukoneessasi ei ole tällaista erillistä ohjelmaa, älä vaivu. Bakteerit kuolevat yli 60 asteessa, joten tärkeintä on, että astianpesukoneessasi on ohjelma, joka pesee astiat 60 asteessa tai sitä korkeammassa.

Melutaso – Kuinka kovaa se voi olla?

Parhaatkin astianpesukoneet pitävät ääntä, mutta jos sinulla on todella meluisa astianpesukone, siitä voi tulla hankaluuksia jokapäiväisessä elämässä. Mutta kuinka paljon melua se voi aiheuttaa ilman, että siitä tulee ärsyttävää ja häiritsevää?

Se riippuu ensinnäkin siitä, oletko ääniherkkä. Tanskalaisia ​​on noin 900 000. Jos sinusta tuntuu erittäin ärsyttävältä kuunnella astianpesukonetta sen ollessa käynnissä, hiljainen astianpesukone on siksi parempi.

Mutta mikä on hiljainen astianpesukone. Loppujen lopuksi ääni on suhteellista.

Tämä on tietysti totta, mutta voimme silti perustaa itsemme joihinkin elementteihin. Mikä tahansa äänitaso mitataan desibeleinä. Paljon ääniä on mitattu, jotta niiden äänitaso voidaan määrittää. Tässä kävi ilmi, että normaali kahden ihmisen välinen keskustelu on yleensä noin 60 desibeliä. Ja se on hyödyllinen sinulle, joten sinulla on mihin vertailla eri äänitasoja. Astianpesukone haluaisi siksi olla tämän alla.

Astianpesukoneiden äänitaso on normaali tai hiljainen, jos niiden äänitaso on 50 desibeliä tai alle. Normaaleissa olosuhteissa voit siis valita astianpesukoneen, jonka teho on 50 desibeliä tai vähemmän.

Tässä yhteydessä on kuitenkin tarpeen tarkastella myös keittiötäsi ja kotisi sisustusta. Asutko talossa tai kerrostalossa? Mitkä huoneet ovat lähellä keittiötä ja ovatko seinät ohuet? Onko sinulla kenties avokeittiö, joka sulautuu olohuoneeseen tai vastaavaan? Nämä tekijät tulee myös ottaa huomioon valittaessa itsellesi sopivaa äänitasoa.

Mutta me teemme sen sinulle helpoksi: Jos sinulla on erillinen keittiö ja normaalit seinät, voit helposti valita astianpesukoneen, jonka äänitaso on 50 desibeliä.

Jos sen sijaan sinulla on avokeittiö tai erittäin ohuet seinät, kannattaa valita astianpesukone, jonka melutaso on 40 dB tai sen alle.

Testistämme löydät useita sopivia astianpesukoneita, jotka ovat hyviä, hiljaisia ​​ehdokkaita.

Katso esimerkiksi Bosch SMU4HAW48S ja Miele G 7277 SCVi XXL, joiden äänitaso on 36 ja 43 desibeliä.

Suunnittelu ja sisustussuunnittelu

Astianpesukoneen tulisi olla helppokäyttöinen ja sen täyttämisen tulisi olla helppoa. Loppujen lopuksi se riippuu astioistasi, laseistasi ja kaikesta muusta, jota peset astianpesukoneessa. Ovatko ne isompia asioita vai onko sinulla enimmäkseen pieniä asioita?

Tee itsellesi palvelus käymällä astiat ja ruokailuvälineet läpi ennen kuin valitset astianpesukoneen. Huomaa kaikki erityiset esineet, kuten erittäin herkät lasit tai vastaavat.

Tässä on joitain elementtejä, joita saatat haluta etsiä uutta konetta ostaessasi.

Siirrettävät tai joustavat tasot

Astianpesukoneen tuet ovat tankoja, jotka pitävät lautaset ja muut asiat paikoillaan. Monissa malleissa tuet ovat liikkumattomia tai jäykkiä. Tämä tarkoittaa, että et voi laskea niitä alas tai nostaa niitä tarpeen mukaan. On kuitenkin fiksua pystyä siirtelemään tasoj aja tukia, sillä silloin astianpesukoneeseen saa mahtumaan isompia tavaroita ilman, että se on hankalaa tai asioiden on oltava liian lähellä toisiaan.

Tukee korkeita laseja

Jos sinulla on korkeita laseja tai pitkävartisia viinilaseja, on hyvä varmistaa, että niille löytyy tilaa. Pääsääntöisesti lasit laitetaan yläkoriin. Varmista että niille on tukea, joka voi pitää ne pystyssä siten, että ne seisovat turvallisesti. Mutta tarkista myös, onko niille tarpeeksi tilaa.

Jotkut lasit on myös parempi pestä käsin, esimerkiksi kristallilasit, jotka eivät kestä korkeita lämpötiloja. Mutta muuten voit laittaa lasin helposti astianpesuun.

Ruokailuvälinelaatikko/tarjotin tai ruokailuvälinekori

Astianpesukoneiden valmistajat käyttävät yleensä kahta tapaa säilyttää ruokailuvälineet astianpesukoneissa. Toinen on ruokailuvälinekori, toinen ruokailuväline-tarjotin.

Ruokailuvälinekori sijaitsee astianpesukoneen pohjassa, kun taas ruokailuvälinelokero tai -tarjotin on aivan astianpesukoneen yläosassa, jossa se toimii kolmantena laatikkona.

Molemmissa on etuja ja haittoja, joten sinun on valittava tarpeisiisi sopiva astianpesukone.

Ruokailuvälinekori on älykäs, koska sitä voi siirtää. Voit siksi laittaa sen oikealle tai vasemmalle puolelle sen mukaan, missä se kulloinkin parhaiten istuu. Voit myös ottaa sen kokonaan pois, jos tarvitset lisää tilaa. Toinen etu on, että voit ottaa sen pois, kun se on tyhjennettävä. Voit tarttua useampaan esineeseen kerralla ja laittaa sen seisomaan keittiön pöydälle ruokailuvälinelaatikon (eli keittiön ruokailuvälinelaatikon) viereen. Se on nopea ja tehokas.

Ruokailuvälinekorin haittana on, että voit loukkaantua helposti, koska kaikki terävät välineet ovat pystyasennossa korissa. Voit vahingossa puukottaa itseäsi erilaisiin veitsiin. Toinen haittapuoli on, että se vie tilaa alakorista, ellet ota sitä kokonaan pois. Mutta pääsääntöisesti korissa on aina joitain ruokailuvälineitä, jotka pitää puhdistaa.

Sinulla ei ole sitä ongelmaa ruokailuvälinetarjottimen kanssa. Juuri siksi, että se on astianpesukoneen yläosassa. Sen tyhjentäminen on kuitenkin hieman vaikeampaa. Kaikki ruokailuvälineet on erotettu toisistaan, joten useiden osien saaminen ulos samanaikaisesti on vaikeampaa. Saatat myös menettää osan astianpesukoneen korkeudesta, jolloin korkeille lasille ei jää tilaa.

Mukavia ominaisuuksia

Ajastin

Olemme maininneet ajastimen muutaman kerran. Sen avulla voit suunnitella, milloin astianpesukoneen pitäisi käydä, jotta se sopii parhaiten suunnitteluun ja arkeen. Se on myös todella älykäs ominaisuus, jos haluat kytkeä sen päälle, kun energian hinnat ovat alhaisimmillaan. Ja koska se ajankohta on enimmäkseen yöllä, sinun ei tarvitse nousta ja keskeyttää unta käynnistääksesi astianpesukoneen. Electrolux ESF5533LOX:ssa ja Bosch SMU4HAW48S Whitessa on esimerkiksi ajastintoiminto.

Anturit

Joissakin malleissa on automaattinen ohjelma, toiset toimivat antureilla. Mutta loppujen lopuksi kyse on samasta asiasta. Kone tunnistaa yksinkertaisuudessaan astioiden likaisuuden, minkä jälkeen se säätää sekä lämpötilaa että vedenkulutusta. Tämä toiminto on älykäs, jos haluat olla varma, että lasket vain sen veden ja sähkön kulutuksen, jonka tarvitset lautasten, ruokailuvälineiden ja astioiden puhdistamiseen. Bosch SMU4HAW48S on varustettu anturi-toiminnolla.

Automaattinen avaus

Automaattinen luukun avaaminen astianpesukoneen päätyttyä ei ehkä heti tunnu tärkeältä toiminnolta, mutta se on käytännöllinen, jos halutaan välttää epämiellyttävät hajut. Se ei ole ainoa ratkaisu, mutta se auttaa, sillä astioiden pesun jälkeinen kosteus ei jää astianpesukoneen sisään, vaan tuulettuu ulos ja ilma kuivaa astiat tehokkaammin

Voit myös sijoittaa malliin, jolla on hyvä kuivauskyky ja joka kuivaa astian tehokkaasti. Silloin olet varma, että astianpesukone kuivaa astiat hyvin ennen kuin sinun on tyhjennettävä se. Esimerkiksi Miele G 7277 SCVi XXL avaa oven itse pesun jälkeen.

AquaStop

AquaStop on tärkeä turvatoimi. Se vain suojaa sinua astianpesukoneen vesivahingoilta, jos onnettomuus jonain päivänä tapahtuu.

Itse letkua, joka johtaa veden astianpesukoneeseen, kutsutaan tuloletkuksi. Se voi rikkoutua tai räjähtää, jolloin vesi pääsee vuotamaan kotiisi. Jos koneessasi on kuitenkin AquaStop, tämä varmistaa, että vesi ei pääse valumaan vapaasti. Siksi se on hyvä vakuutus, sillä vesivahingot voivat olla todella tuhoisia ja kaikenkattavia. testivoittajalla, Bosch SMS4HVW33E:llä, on aquastop.

Sovellusten ohjaus ja wifi

Sovellusohjaus on älykäs ja antaa sinulle yleiskuvan astianpesukoneen tilasta. Voit seurata veden kulutusta, kulutusta sekä pesuhävikin ja huuhtelun tilaa. Voit myös käynnistää astianpesukoneen, vaikka et olisi kotona. Bosch SMU4HAW48S- ja Siemens SN63HX42VE Integrated -malleissa on esimerkiksi mahdollisuus sovellusohjaukseen.

Wifi mahdollistaa astianpesukoneen automaattiset päivitykset ja pääsyn uusiin ohjelmiin.

FAQ

Mikä on testin paras astianpesukone?

Testin paras astianpesukone on Bosch SMU4HAW48S. Se ei ole vain hiljainen, vaan siinä on anturi-ohjaus ja säädettävä yläkori. Sitä voidaan ohjata sovelluksen kautta suoraan matkapuhelimeesi. 13 kattauksen kapasiteetti on ihanteellinen keskiverto-taloudelle. Siksi tämä Boschin paras astianpesukone voitti tällä kertaa testissä.

Paljonko hyvä astianpesukone maksaa?

Hyvän astianpesukoneen saa kaikissa hintaluokissa. Hintaero pätee erityisesti energialuokan mukaan. Mitä parempi energialuokka, sitä kalliimpi paras astianpesukone yleensä on.

Kuinka kauan astianpesukone kestää?

Riippuu ostamastasi mallista. Keskimääräinen astianpesukone kestää 8-10 vuotta. Erittäin halvat eivät kuitenkaan yleensä kestä yhtä kauan, kun taas erittäin kalliilla on pidempi käyttöikä.

Paljonko astianpesukoneen käyttö maksaa sähköä?

Se riippuu sen energialuokista ja kuinka paljon käytät sitä. Keskimääräisen kotitalouden on kuitenkin laskettava noin 296 kilowattiin vuodessa, jos se kerrotaan viidellä viikossa.

Onko halvempaa pestä astiat käsin vai astianpesukoneessa?

On itse asiassa halvempaa käyttää astianpesukonetta, jos käynnistät astianpesukoneen, kun se on täynnä.

Onko halvempaa käyttää astianpesukonetta yöllä?

Kyllä, yleensä on halvempaa käyttää astianpesukonetta yöllä ja usein myös aamulla. Mutta tarkista aina alueesi. Siksi voi olla edullista hankkia ajastimella varustettu hiljainen astianpesukone.

Mikä käyttää eniten vettä: astianpesukone vai käsin tiskaaminen?

Käytät eniten vettä, jos peset astiat aina käsin. Mutta jos täytät astianpesukoneen ja peset kaiken kerralla, käytät vähemmän vettä.

Kuinka paljon maksaa astioiden pesu astianpesukoneessa?

Kun käytät astianpesukonetta, sen kilowattikulutus tunnissa on 0,85-1,04. Kuinka paljon se sinulle maksaa, riippuu sähkön hinnasta. Keskimäärin se on noin 20 senttiä.

Milloin on edullisinta käyttää astianpesukonetta?

Yleensä on edullisinta käyttää astianpesukonetta yöllä tai aamulla, jos sinulla on pörssisähkö.

Lähdeluettelo: Astianpesukone

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk on Tanskan suurin kuluttajajärjestö, joka mm. suorittaa puolueettomia testejä kodinkoneille ja tuotteille. Forbrugerrådet Tænk on testannut helmikuussa 2023 96 erilaista astianpesukonetta. Testi sisältää mm. Bosch SMU4HAW48S valkoinen, Electrolux ESF5533LOX ruostumaton teräs ja AEG FSE63657P integroitu. Lue koko testi tästä

 • Flag Råd och Rön Chevron down

  Råd och Rön on ruotsalainen vastaus Forbrugerrådet Tænkille, ja se tekee myös lukuisia puolueettomia testejä kodin laitteita ja tuotteita varten. Råd & Rön on testannut 137 eri mallia ja niiden testeihin kuuluvat mm.Bosch SMU4HAW48S valkoinen, AEG FSE63657P integroitu. Lue koko testi tästä

 • Flag Kuluttaja.fi Chevron down

  Suomalainen kuluttajatestejä ja osto-oppaita tekevä Kuluttaja.fi -sivusto ja Kuluttaja-lehti on puolueeton ja luotettava laajoja ja perusteellisia kuluttajatestejä tekevä toimija, joka testaa jopa 1000 eri tuotetta vuosittain. 

  Kuluttaja.fi on testannut monia erilaisia Suomen markkinoilta löytyvää erilaista tulostinta. Kuluttajan testissä on ollut mukana myös omassa testissämme olleita astianpesukoneita, esimerkiksi AEG FSE63657P. Voit lukea enemmän Kuluttajan testeistä tästä.

×