Stampkande-testi (2022) → Opas 10 parhaaseen stampkanderiin.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

2
Palkittu leimauskannu

Stelton Theo leimauskannu

3
Pieni mäntäkannu, jossa on integroitu punnitus ja ajastin

KitchenAid Artisan Piston Jug

4
tyylikäs termoskannu

Horwood Cafetiere

5
Paras leimauskannu sisäänrakennetulla suodattimella

Espro P7 leimauskannu

8
Halpa leimauskannu vankalla rakenteella

Bodum Thermia leimauskannu

9
Hyvä Bodum lasinen mustekannu

Bodum Chambord mustekannu

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Etsitkö uutta kahvipannua? Jos näin on, olet tullut oikeaan paikkaan, sillä voit lukea 10 parasta teekannua tästä teekannuarvostelusta. Kaikki valitut mallit soveltuvat erinomaisesti käyttöön, joten ne erottuvat toisistaan lähinnä ulkonäön ja toiminnallisuuden ansiosta. Voit valita vapaasti valikoimasta, mutta suosittelemme tutustumaan tarkemmin testimme voittajaan: Bodum Chambord -tinttiastiaan.

Tämän testin myöhemmissä osissa voit lukea siitä, mihin sinun kannattaa keskittyä mäntäkannua ostaessasi, sekä siitä, miten keität täydellisen kupillisen mäntäkahvia. Sinulla on siis hyvät valmiudet sekä teekannun ostamiseen että käyttämiseen.

Bodum Chambord

Paras kahvipannu

Fordele
 • pros-icon.svg Tyylikäs muotoilu kullassa tai kromissa – saatavana myös pehmeäkahvaisella kahvalla
 • pros-icon.svg Myydään budjettiystävälliseen hintaan, joten useammalla on varaa upean näköiseen teekannuun
 • pros-icon.svg Konepestävä, joten sinun ei tarvitse puhdistaa sitä itse

Detaljeret gennemgang

Tämä kahvipannu on ihanteellinen kaikille kuluttajille, sillä siinä on yksinkertainen ja tyylikäs muotoilu, ja se takaa herkullisen kupillisen kahvia ilman vaivaa. Muotoilun ansiosta ihmiset haluavat esitellä tätä kahvipannua, kun heillä on vieraita. Lisäbonuksena tuote on konepestävä ja sitä myydään edulliseen hintaan.

Sentten sinun kannattaa valita Bodum Chambord Piston Jug

Etsitkö tyylikästä kahvipannua, jonka voit laittaa pöydälle, kun vieraasi nauttivat hyvän kupin kahvia? Jos näin on, suosittelemme investoimaan tähän Bodumin Chambord-kahvipannuun. Olemme äänestäneet tämän mallin testin parhaaksi, sillä se täyttää useimpien odotukset, ja sen tyylikäs muotoilu takaa, että se näyttää hyvältä tarjoilussa. Samalla mallia myydään edulliseen hintaan, jotta useammalla ihmisellä on varaa testin parhaaseen teekannuun.

Tämä erityinen malli on käsityönä valmistettu lasista ja massiivisesta messingistä useissa kerroksissa. Se on saatavana sekä kromina että kullanvärisenä. Jos valitset kromatun version, voit saada kannun myös pehmeäkahvaisella kahvalla, joka tekee kahvin tarjoilusta entistäkin mukavampaa. Mallin kokonaiskapasiteetti on 1,5 litraa, mikä vastaa noin 12 kahvikupillista kahvia annosta kohden. Ja ikään kuin edellä mainittu ei olisi vielä riittänyt, malli on konepestävä. Näin kahvipannua ei tarvitse puhdistaa, sillä se voidaan yksinkertaisesti laittaa astianpesukoneeseen.

Tuotetiedot

 • Tilavuus: 1,5 litraa
 • Kuppien määrä: 12 kpl
 • Väri: Kulta tai kromi
 • Materiaali: lasi ja messinki
 • Konepestävä: Kyllä

Stelton Theo leimauskannu

Palkittu leimauskannu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Osa palkittua keittiötarvikesarjaa (Theo-sarja)
 • pros-icon.svg Suunniteltu tippumattomalla nokalla, joten sinun ei tarvitse huolehtia tahroista
 • pros-icon.svg Skandinaavisesta ja aasialaisesta kulttuurista peräisin oleva mauton muotoilu

Detaljeret gennemgang

Tämä Stelton-merkin teekannu on osa kanadalaisen suunnittelijan Francis Cayouetten kehittämää Theo-sarjaa. Cayouettella on silmää tyylikkäälle muotoilulle, joka sopii moderniin kotiin. Theo-sarja on palkittu sarja, joten voit olla varma, että saat optimaalisen teekannun. Tässä teekannussa on myös tippumaton nokka.

Sentten sinun kannattaa valita Stelton Theo -teekannu

Jos haluat saada käsiisi palkitun teekannun, tämä Steltonin Theo-sarjan malli on selkeä valinta. Kanadalaisen suunnittelijan Francis Cayouetten suunnittelemassa sarjassa yhdistyvät skandinaavinen muotoilu ja aasialainen kulttuuri. Tästä syystä sarjan eri kappaleet on valmistettu kivitavarasta, jossa on puisia yksityiskohtia. Tämän ansiosta teekannu ja muut Theo-sarjan osat sopivat hyvin moderniin kotiin, ja sen ansiosta sarja voitti iF-muotoilupalkinnon vuonna 2015.

Yleisesti ottaen Steltonin mäntäkannu on mustana raa’an näköinen. Ulkonäköä rikkoo kuitenkin hieman puinen kansi. Yksi todella suurista eduista tähän mäntäkannuun sijoittamisessa on se, että se on suunniteltu tippumattomalla nokalla. Näin minimoidaan pöydälle jäävien tahrojen riski, kun olet kaatanut kahvia itsellesi tai vieraillesi. Yhteensä pannuun mahtuu 800 ml kahvia. Se on myös suunniteltu sisäpuolisella lasituksella, joka helpottaa puhdistusta.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 20 cm
 • Tilavuus: 0,8 litraa
 • Väri: Musta
 • Materiaali: kivitavaraa
 • Konepestävä: Kyllä, mutta vain itse kannu, ei kansi

KitchenAid Artisan Piston Jug

Pieni mäntäkannu, jossa on integroitu punnitus ja ajastin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tee täydellisen kupillisen kahvia sisäänrakennetun painon ja ajastintoiminnon avulla
 • pros-icon.svg LCD-näyttö antaa nopean yleiskuvan painosta ja haudutusajasta
 • pros-icon.svg Tyylikäs ruostumattomasta teräksestä valmistettu muotoilu ja kompakti koko
 • pros-icon.svg Pitää kahvin kuumana pidempään optimaalisen tiivistyksen ansiosta

Detaljeret gennemgang

Tällä KitchenAid-kahvinkeittimellä saat täydellisen kupillisen kahvia joka kerta. Sinun ei enää tarvitse keittää kahvia likimääräisesti, sillä tässä mallissa on integroitu vaaka ja ajastin. Itse asiassa se voi mitata jauhetun kahvin ja veden erikseen, joten saat juuri oikean tasapainon. Se ei myöskään vie paljon tilaa 700 ml:n tilavuudellaan.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita KitchenAid Artisan Instant Pot

Jos olet sitä tyyppiä, joka seisoskelee mittailemassa veden ja jauhettujen kahvipapujen määrää ennen kahvikupin keittämistä, kannattaa ehkä investoida tähän KitchenAidin Artisan-malliston mäntykannuun. Tässä kahvipannussa on integroitu ajastin ja asteikko, joten voit punnita jauhettujen kahvipapujen ja veden määrän ja asettaa keittoaika haluamallesi ajalle. Näin saat todennäköisemmin täydellisen kupin kahvia joka kerta, kun keität kahvia.

Saat täydellisen aromin ja maun käyttämällä tuotteen asetuksia ja ominaisuuksia, joten ei ole mitään syytä olla hyödyntämättä niitä. Se ei ole sinulle mitenkään hankalaa, sillä mallissa on toimiva ja helppolukuinen nestekidenäyttö, josta voi lukea painon ja valmistuksen keston. Pehmeä kahva takaa paremman käyttömukavuuden tarjoilussa, ja kahvi on taatusti kuumaa pidempään, sillä mallissa on kaksoisseinärakenne ja silikonitiiviste.

Tuotetiedot

 • Tilavuus: 0,7 litraa
 • Väri: Hopea
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Konepestävä: Ei

Horwood Cafetiere

tyylikäs termoskannu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Elegantti muotoilu pyöristetyillä reunoilla ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne
 • pros-icon.svg Säilyttää lämpöä tuntikausia kaksoisseinärakenteen ansiosta
 • pros-icon.svg Saatavana useita eri kokoja, joten voit valita tarpeisiisi sopivan mallin

Detaljeret gennemgang

Tämä brittiläisen Horwood-merkin kahvipannu on malli, jota voit esitellä, kun sinulla on vieraita. Mallissa on pyöristetty ja tyylikäs muotoilu ruostumattomasta teräksestä, joka on myös hyvin kestävä, joten se voi kestää monta vuotta. Päätät itse mäntäkannun koon, sillä sitä on saatavana kolmea eri vaihtoehtoa.

Sentten sinun kannattaa valita Horwood Cafetiere -kahvipannu

Etsitkö tyylikkäästi muotoiltua kahvipannua, joka pitää sisällön kuumana pidempään kuin muut kahvipannut? Jos näin on, tutustu tähän brittiläisen valmistajan Horwoodin malliin. He ovat kehittäneet korkealaatuisen teekannun, jossa on kaksoisseinät. Näin lämpö säilyy paremmin, joten voit nauttia kahvista pidempään.

Malli on myös valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siinä on terävien reunojen sijaan pyöristetyt reunat, jotka yhdessä takaavat tyylikkään ja ajattoman muotoilun. Tästä kannusta voit siis nauttia monta vuotta ilman, että se menee koskaan pois muodista. Kannua on saatavana eri kokoisina, joten voit ostaa juuri sinun tarpeisiisi sopivan kokoisen kannun. Sen voi ostaa 3, 6 tai 8 kahvikupin kapasiteetilla.

Tuotetiedot

 • Kuppien lukumäärä: 3, 6 tai 8
 • Väri: Hopea
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Konepestävä: ei

Espro P7 leimauskannu

Paras leimauskannu sisäänrakennetulla suodattimella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kehitetty patentoidulla kaksoismikrosuodattimella parempaa makua ja kokemusta varten
 • pros-icon.svg Pitää kaikki kuumat juomat oikeassa lämpötilassa pidempään
 • pros-icon.svg Vakaa kestävyys ulkonäöstä tinkimättä

Detaljeret gennemgang

Piditpä sitten kahvista, teestä, kaakaosta tai muista kuumista juomista, tämä on täydellinen investointi sinulle. Malli on suunniteltu patentoidulla kaksinkertaisella mikrosuodattimella, joten saat täydellisen annoksen ja maun riippumatta siitä, mikä kuuma juoma on kyseessä. Tuote onnistuu myös pitämään juoman kuumana pitkään, joten stressiä ei ole.

Sentten sinun kannattaa valita Espro P7 -mäntäkannu

Jos aiot käyttää mäntäkannua sekä kahvin että teen valmistukseen, kannattaa valita malli, joka soveltuu molempiin. Tämä Espron malli tekee juuri niin, sillä siinä on patentoitu kaksinkertainen mikrosuodatin. Tämä sisäänrakennettu suodatin takaa sinulle puhtaan kahvi- ja teekupin, joten et ole vaarassa saada pieniä jäämiä tai lehtiä suuhusi. Mikrosuodatin sijaitsee kannun kannen alla, ja se on helppo puhdistaa.

Toinen tämän mallin etu on, että se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joka on tyhjiöpakattu kaksoisseinämillä. Ensinnäkin tämä takaa paljon paremman kestävyyden, koska mäntäkannu kestää paremmin esimerkiksi iskuja jne. Lisäksi kaksoisseinät auttavat varmistamaan, että lämpö säilyy kannussa paremmin. Sinun ei siis tarvitse stressata, kun haluat nauttia hyvän kupin kahvia tai teetä, jos käytät tätä pannua.

Tuotetiedot

 • Tilavuus: 0,9 litraa
 • Väri: Hopea
 • Materiaali: harjattu teräs
 • Konepestävä: Ei

Espro Travel Press leimausastia

paras leimausastia matkalle mukaan

Fordele
 • pros-icon.svg Pieni ja käsintehty leimauskannu, jossa on lasirakenne
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa, sillä kannun voi laittaa astianpesukoneeseen
 • pros-icon.svg On pienempi versio testivoittajastamme

Detaljeret gennemgang

Tämä teekannu on pienempi versio mallista, jonka äänestimme testin parhaaksi tässä teekannu-testissä. Sillä on samat edut, mutta se on kooltaan pienempi. Kompakti koko ja 0,5 litran tilavuus tekevät tuotteesta ihanteellisen pienempään kotitalouteen tai ihmisille, joilla on vain vähän säilytystilaa kotona.

Sentten sinun kannattaa valita Bodum Chambord -tyhjiökannu

Olitko itse asiassa varsin innostunut tämän teekannun testin voittajasta, mutta ajattelit, että se oli hieman liian suuri siihen, mitä tarvitset? Silloin sinun ei tarvitse tuntea, että joudut tinkimään uudesta teekannusta. Koska testivoittajamme on saatavana myös toisena ja hieman pienempänä versiona. Tämän mallin tilavuus on 0,5 litraa, joten siinä voi keittää jopa 4 kupillista kahvia kerrallaan.

Itse mäntäkannun rakenne on kuitenkin samanlainen kuin isommassa mallissa. Se on saatavana sekä kromina että kullankeltaisena, ja siinä on lasi- ja kromipinta. Muotoilu on kuitenkin selvästi hieman pienempi, koska tämä tulee kapasiteetin mukana. Hinta on edelleen painettu alaspäin tämän mallin kanssa. Aiemmin kuvatun mallin tapaan myös tämä teekannu on suunniteltu konepestäväksi. Sinun ei siis tarvitse huolehtia liikaa siivoamisesta hyvän kahvikupin nauttimisen jälkeen.

Tuotetiedot

 • Tilavuus: 0,5 litraa
 • Kuppien määrä: 4 kpl
 • Väri: Kromi tai kulta
 • Materiaali: kromi ja lasi
 • Konepestävä: Kyllä

Stelton EM Press leimauskannu

Toimiva leimauskannu useissa väreissä ja koossa

Fordele
 • pros-icon.svg Vaihtoehto ostaa kannu sinulle sopivassa koossa ja värissä
 • pros-icon.svg Tanskalainen suunnittelija Erik Magnusse suunnitteli sen vuonna 1977
 • pros-icon.svg Suunniteltu kaksoisseinämillä, jotta kahvi pysyy kuumana pidempään

Detaljeret gennemgang

Halusitpa ostaa minkä kokoisen tai värisen kannun tahansa, löydät sopivan vaihtoehdon Stelton Classic -sarjan leimauskannujen joukosta. Niitä on saatavana viidessä eri värissä ja useissa eri koossa. Sarjan malleissa on skandinaavinen ja yksinkertainen muotoilu, mikä ei ole yllättävää, sillä sarjan on suunnitellut tanskalainen Erik Magnussen.

Sentten sinun kannattaa valita Stelton EM Press -teekannu

Oletko etsimässä puhdasta klassikkoa, kun kyseessä on mäntäkannu? Ja haluatko todella valita uuden investointisi koon ja värin? Jos voit sanoa kyllä yhteen tai molempiin näistä asioista, Steltonin EM Press Classic -teekannu on täydellinen valinta sinulle. Saatavana viidessä eri värissä ja useissa eri koossa, joten voit vapaasti valita itsellesi sopivimman. Mallin suuren version tilavuus on 1 litra, joten sillä voidaan valmistaa noin 8 kuppia kerrallaan.

Tämä teekannu on itse asiassa melko vanha, sillä alkuperäisen mallin loi tanskalainen suunnittelija Erik Magnussen yli 40 vuotta sitten vuonna 1977. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että muotoilu olisi mennyt pois muodista, sillä kiinnostus tuotetta kohtaan vielä tänäkin päivänä osoittaa, että se on edelleen yksi markkinoiden suosituimmista mäntäkannuista. Yksinkertaisen mutta tyylikkään muotoilun ansiosta sitä on helppo käyttää, ja se pitää kahvin kuumana pidempään kaksoisseinämäisen rakenteensa ansiosta.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 21 cm
 • Halkaisija: 10,5 cm
 • Kapasiteetti: 0,5 tai 1 litraa
 • Kuppien määrä: 8 kpl
 • Väri: Teräs, valkoinen, musta, punainen, siniharmaa
 • Materiaali: muovi ja ruostumaton teräs

Bodum Thermia leimauskannu

Halpa leimauskannu vankalla rakenteella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan, jotta kaikilla on varaa hyvään teekannuun
 • pros-icon.svg Valmistettu BPA-vapaasta muovista ja rakenteeltaan erilainen kuin muut (läpinäkyvä)
 • pros-icon.svg Tiskikoneessa helppo puhdistaa

Detaljeret gennemgang

Tähän Bodum-merkkiseen kahvipannuun sijoittamisesta on useita etuja. Ensinnäkin malli on edullisempi kuin muut markkinoilla olevat mallit, joten tämän vaihtoehdon valitsemalla voi säästää rahaa. Lisäksi siinä on läpinäkyvä rakenne, joka erottaa sen muista höyrylaitteista.

Sentten sinun kannattaa valita Bodum Thermia -teekannu

Eikö sinulla ole suurinta budjettia kahvipannun ostamiseen, mutta haluat silti varmistaa, että saat kahvipannun, jota voit käyttää, kun sinulla on vieraita? Tämä Bodumin läpinäkyvä malli saattaa olla juuri sinulle sopiva, sillä se erottuu muista malleista ja on samalla kohtuuhintainen. Sinulla ei siis tarvitse olla paljon rahaa taskussa, jotta sinulla on varaa tähän malliin.

Tuotteen läpinäkyvä muotoilu antaa tietynlaisen viehätyksen ja erilaisen näkemyksen panimoprosessista. Kannu on valmistettu BPA-vapaasta muovista, joten sinun ei myöskään pitäisi tuntea tinkiväsi laadusta vain siksi, että saat sen edullisesti. Kannun tilavuus on yhteensä 1 litra, mikä vastaa noin 8 kahvikupillista kahvia. Se on jopa suunniteltu konepestäväksi, joten voit tiskata nopeasti, kun käytät tätä mallia.

Tuotetiedot

 • Kapasiteetti: 1 litra
 • Kuppien määrä: 8 kpl
 • Väri: Läpinäkyvä
 • Materiaali: BPA-vapaa muovi
 • Konepestävä: Kyllä

Bodum Chambord mustekannu

Hyvä Bodum lasinen mustekannu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pieni ja käsintehty leimauskannu, jossa on lasirakenne
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa, sillä kannun voi laittaa astianpesukoneeseen
 • pros-icon.svg On pienempi versio testivoittajastamme

Detaljeret gennemgang

Tämä teekannu on pienempi versio mallista, jonka äänestimme testin parhaaksi tässä teekannu-testissä. Sillä on samat edut, mutta se on kooltaan pienempi. Kompakti koko ja 0,5 litran tilavuus tekevät tuotteesta ihanteellisen pienempään kotitalouteen tai ihmisille, joilla on vain vähän säilytystilaa kotona.

Sentten sinun kannattaa valita Bodum Chambord -tyhjiökannu

Olitko itse asiassa varsin innostunut tämän teekannun testin voittajasta, mutta ajattelit, että se oli hieman liian suuri siihen, mitä tarvitset? Silloin sinun ei tarvitse tuntea, että joudut tinkimään uudesta teekannusta. Koska testivoittajamme on saatavana myös toisena ja hieman pienempänä versiona. Tämän mallin tilavuus on 0,5 litraa, joten siinä voi keittää jopa 4 kupillista kahvia kerrallaan.

Itse mäntäkannun rakenne on kuitenkin samanlainen kuin isommassa mallissa. Se on saatavana sekä kromina että kullankeltaisena, ja siinä on lasi- ja kromipinta. Muotoilu on kuitenkin selvästi hieman pienempi, koska tämä tulee kapasiteetin mukana. Hinta on edelleen painettu alaspäin tämän mallin kanssa. Aiemmin kuvatun mallin tapaan myös tämä teekannu on suunniteltu konepestäväksi. Sinun ei siis tarvitse huolehtia liikaa siivoamisesta hyvän kahvikupin nauttimisen jälkeen.

Tuotetiedot

 • Tilavuus: 0,5 litraa
 • Kuppien määrä: 4 kpl
 • Väri: Kromi tai kulta
 • Materiaali: kromi ja lasi
 • Konepestävä: Kyllä

Guide

Miten valita paras kahvipannu

Markkinoilla on useita erilaisia höyrylaitteita, mutta on tärkeää hankkia malli, joka valmistaa hyvää kahvia ja sopii tarpeisiisi. Voit lukea lisää alla olevasta viidestä parametrista, joita kannattaa tarkkailla kahvinkeitintä ostaessasi. Myöhemmissä osioissa voit myös lukea lisää siitä, miten mäntäkahvia oikeasti keitetään ja miten tämä mäntäkahvitesti toteutettiin.

 • Kapasiteetti: Kahvipannun kapasiteettia kannattaa aina tarkkailla. Loppujen lopuksi ei ole mitään syytä investoida malliin, jonka kapasiteetti on 1 litra tai enemmän, jos keität kahvia vain itsellesi tai yhdelle muulle henkilölle. Jos kuitenkin juot paljon kahvia tai sinulla on usein vieraita, kannattaa ehkä investoida suurikapasiteettiseen kahvipannuun, jotta sinun ei tarvitse keittää useita pannuja peräkkäin
 • Rakenne: Kahvipannun rakenne vaikuttaa siihen, miten sitä käytetään ja miten toimiva se on. Kannattaa esimerkiksi suosia mallia, joka pystyy säilyttämään lämpöä, jotta sisältö pysyy lämpimänä pidempään. Mallin tulisi myös olla valmistettu hyvistä materiaaleista, jotta se kestää mahdollisimman pitkään
 • Elämäntyyli: Hyvän kapasiteetin sekä vankan ja hyvin toimivan rakenteen lisäksi mallin on tietenkin oltava myös ulkonäöltään toiveittesi mukainen. Jos sinulla on erityisiä väri- tai muotoilutoiveita, suosittelemme, että asetat ne etusijalle, jotta saat mieleisesi teekannun
 • Tarjoilu:Kahvin tarjoilun tulisi olla mahdollisimman helppoa, koska se on kuumaa nestettä. On selvää, että kannusta on helppo kaataa, esimerkiksi siksi, että se on varustettu mukavalla kahvalla ja tippumattomalla nokalla. Kahva takaa hyvän käyttömukavuuden ja paremman hallinnan, kun taas tippumaton nokka minimoi sisällön valumisen
 • Puhdistus:Jos et halua kamppailla kannun puhdistamisen kanssa käsin jokaisen käytön jälkeen, voit valita mallin, joka kestää konepesun. Näin se voidaan yksinkertaisesti laittaa astianpesukoneeseen. Muuten kannattaa kuitenkin valita malli, joka on helppo puhdistaa käsin, jotta voit poistaa mahdolliset jäämät ennen kannun uutta käyttöä. Tämä voi varmistaa paremman hygienian

Vaihe vaiheelta opas pikakahvin valmistukseen

Oletko epävarma siitä, miten tehdä paras pannullinen pikakahvia? Jos näin on, olet tullut oikeaan paikkaan, sillä seuraavassa annamme sinulle askel askeleelta ohjeen pikakahvin valmistukseen. Näin saat hyvän alun, jotta voit vain istua alas ja nauttia kahvista:

 • Kaada kahvijauhetta kattilan pohjalle (mieluiten karkeasti jauhettua) – määrä riippuu siitä, kuinka vahvaa kahvia haluat ja kuinka monta kuppia valmistat
 • Kaada kuumaa vettä kannuun Vesi ei saisi olla kiehuvaa, sillä se voi pilata maun. Älä kaada kannuun liikaa vettä, jotta se ei pääse valumaan yli
 • Sekoita kattilaa sekoittimella tai lusikalla veden ja kahvin sekoittamiseksi
 • Pane suodatin/kansi päälle ja anna kahvin hautua 4-5 minuuttia – tietty aika riippuu halutusta vahvuudesta, paputyypistä jne.
 • Paina mäntä / suodatin / kansi alas – tämä on tehtävä hitaasti
 • Tarjoile kahvi ja sulje kansi kunnolla, jos haluat kahvin pysyvän kuumana

Tämä on yleinen tapa valmistaa hyvää pikakahvia, mutta se ei ole ainoa tapa. Joissakin malleissa voit valmistaa myös suodatinkahvia. Voit itse päättää, mitä haluat.

Mäntäkannun annostelu

On vaikea antaa ohjeita kahvipapujen ja veden määrästä pikakahvin valmistuksessa. Tämä johtuu siitä, että annostelu riippuu siitä, miten pidät kahvista, millaisia papuja käytät ja kuinka paljon kahvia tarvitset. Siksi suosittelemme, että tutustut kahvipapujen käyttöohjeeseen saadaksesi selville suositellun annostuksen. Muussa tapauksessa voit kokeilla, kunnes löydät mieleisesi maun.

Miten tämä testi suoritettiin

Tämä teekannu-testi sisältää useita hyviä tuotteita, joihin voit panostaa, jos olet etsimässä parasta teekannua. Olemme valinneet valitut mallit tutustumalla muihin testilähteisiin ja lukemalla monenlaisia käyttäjäarvioita eri tuotteista. Näiden tietojen avulla olemme voineet muodostaa yleiskuvan siitä, mitkä höyrylaitteet toimivat parhaiten testeissä ja kuluttajien kotona.

Olemme pyrkineet mahdollisuuksien mukaan ottamaan mukaan erilaisia kahvinkeittimiä. Tämä koskee ulkonäköä, rakennetta, toiminnallisuutta, kapasiteettia, hintaluokkaa jne. Haluamme, että tämän sivuston testeissä on jokaiselle jotakin.

Tarvitsetko kahvia matkalle mukaan?

Voit ottaa kahvin helposti mukaan matkalle, vaikka suosisit pikakahvia muiden valmistustapojen sijaan. Se edellyttää vain, että investoit hyvään termospulloon. Onneksi tämä sivusto voi auttaa sinua valitsemaan oikean. Kokosimme testin termosmukeista, jotka löydät täältä

Pikakahvissa käytetään jauhettuja kahvipapuja. Joillekin voi olla helpompaa ostaa vain jauhetta, mutta jos haluat tehdä työn itse, jotta voit täysin hallita kahvipapujen karkeutta tai hienoutta, sinun kannattaa investoida kahvimyllyyn. Voit lukea lisää tästä keittiötyökalusta Kahvimyllyn arvostelusta

FAQ

Minkä kahvipannun valitsisin?

Suosittelemme investoimaan Bodum Chambord -kahvipannuun, sillä tämä malli sopii useimpien tarpeisiin ja sitä on saatavana useina eri kokoisina ja mallisina. Lue lisää löytääksesi itsellesi sopivan.

Paljonko teekannu maksaa?

Hyvännäköisen teekannun saa helposti muutamalla sadalla kruunulla. Jos mallissa on kuitenkin tippumaton nokka, optimaalinen lämpötiivistys jne., hinta voi nousta hieman.

Mitä etuja tyhjiökannun käytöstä on?

Tyhjiökannulla saat taatusti kevyen, nopean ja maukkaan kahvikupillisen. Kahvin tarjoilu vieraille on myös helppoa, koska se voidaan tehdä suoraan kattilassa. Tuoksu ja maku säilyvät optimaalisesti.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×