Proteiinijauhetesti (2022) → Lue kaikki parhaista proteiinijauheista.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

LinusPro WHEY 100

Voit investoida tähän WHEY100-proteiinijauheeseen LinusPro-merkiltä, jos haluat proteiinijauheen, jossa saat paljon vastinetta rahalle. Tuotetta myydään hyvään hintaan, ja se on jopa puhdas tuote, jolla on hyvät ominaisuudet. Maku on neutraali, joten sitä voi sekoittaa haluamallaan…

1
Paras proteiinijauhe

LinusPro WHEY 100

4
Laktoositon runsaskuituinen proteiinijauhe

Bodylab Vegan Protein Blend

5
Testin paras luomuproteiinijauhe

LinusPro Luomu Heraproteiini

6
Proteiinijauhe paljon treenaaville

Bodylab kaseiiniproteiini

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä proteiinijauhetestissä esittelemme sinulle 8 parasta proteiinijauhetta markkinoilla juuri nyt. Voit vapaasti valita alla olevista tuotteista mieltymyksesi mukaan. Suosittelemme kuitenkin, että katsot tarkemmin LinusPro WHEY 100:aa, jonka olemme äänestäneet parhaaksi proteiinijauheeksi. Tuotetta myydään muun muassa edulliseen hintaan, ja sen puhtaus ja proteiinipitoisuus ovat korkeat.

Optimaalinen proteiinin saanti voi vaikuttaa myönteisesti lihasmassaan, jos harrastat sen ohella voimaharjoittelua. Voit lukea lisää proteiinin hyödyistä, miksi kehosi tarvitsee sitä ja kuinka paljon proteiinia tulisi kuluttaa päivässä itse testin alapuolella olevissa osioissa.

LinusPro WHEY 100

Paras proteiinijauhe

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan ja sisältää 1 kg
 • pros-icon.svg On korkea biologinen arvo ja puhtaus
 • pros-icon.svg Sisältää sekä välttämättömiä että haaraketjuisia aminohappoja (BCAA)

Detaljeret gennemgang

Voit investoida tähän WHEY100-proteiinijauheeseen LinusPro-merkiltä, jos haluat proteiinijauheen, jossa saat paljon vastinetta rahalle. Tuotetta myydään hyvään hintaan, ja se on jopa puhdas tuote, jolla on hyvät ominaisuudet. Maku on neutraali, joten sitä voi sekoittaa haluamallaan tavalla.

Miksi kannattaa valita LinusPro WHEY 100

LinusPro WHEY 100 on ihanteellinen investointi niille, jotka haluavat laadukkaan tuotteen, joka ei kuitenkaan maksa paljon. Tämä proteiinijauhe koostuu maidosta uutetusta, denaturoimattomasta WHEY-proteiinikonsentraatista. Tuote on läpikäynyt ultra- ja mikrosuodatusprosessit, minkä vuoksi sen puhtaus on yksi markkinoiden korkeimmista. Lisäksi LinusPro WHEY:llä on korkea biologinen arvo, joka auttaa takaamaan nopean imeytymisen.

Kaiken edellä mainitun lisäksi, mikä jo osoittaa, että kyseessä on laatutuote, LinusPron proteiinijauhe sisältää myös hyvän aminohappoprofiilin, joka koostuu sekä välttämättömistä aminohapoista että haaraketjuisista aminohapoista. Jälkimmäinen tunnetaan myös nimellä BCAA, ja tämä tuote sisältää 22,3 prosenttia BCAA:ta 100 grammaa proteiinia kohden.

Tämän tuotteen toinen etu on, että se on neutraali makuvaihtoehto, joten voit sekoittaa sitä haluamallasi tavalla. Joten sitä voidaan sekoittaa ruokaan tai juomaan.

Ravintosisältö 100 grammassa

 • Energia: 1684 kJ / 398 kcal
 • Rasva: 6 grammaa
  • Joista tyydyttyneitä rasvahappoja: 3,6 grammaa
 • Hiilihydraatti: 6 grammaa
  • Josta sokereita: 6 grammaa
 • Proteiinia: 80 grammaa
 • Suolaa: 1,1 grammaa
 • Kalsium: 110 mg
 • Fosfori: 230 mg
 • Kalium: 1160 mg

Bodylab Whey 100

tanskalainen korkealaatuinen proteiinijauhe

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tanskassa tuotettu proteiinijauhe, joka täyttää kaikki laatuvaatimukset
 • pros-icon.svg Ei sisällä gluteenia, aspartaamia tai AZO-väriaineita
 • pros-icon.svg Voidaan tilata useissa eri mauissa

Detaljeret gennemgang

Bodylab-proteiinijauhe valmistetaan Tanskassa, joten se täyttää kaikki tanskalaiset laatuvaatimukset. Voit siis olla varma, että saat optimaalisen heraproteiinituotteen. Tämä muunnos on myös valmistettu ilman gluteenia, aspartaamia tai AZO-väriaineita. Tuotteeseen ei myöskään ole lisätty sokeria.

Miksi kannattaa valita Bodylab Whey 100

Jos haluat tehdä ympäristöystävällisen valinnan proteiinijauheen suhteen, kannattaa valita Bodylab Whey 100 -pakkaus. Bodylabin tuotteissa on erityistä se, että ne valmistetaan Tanskassa. Tämä tarkoittaa, että ainesosia ei kuljeteta ympäri maailmaa ennen kuin ne toimitetaan sinulle. Tämä takaa paljon ympäristöystävällisemmän tuotannon. Ja koska Bodylab Whey 100 tuotetaan Tanskassa, kaikki täyttää Tanskan vaatimukset tällä alalla ja on tanskalaisten viranomaisten testaamaa.

Tuote ei ole hyvä sijoitus vain siksi, että se on valmistettu Tanskassa. Myös Bodylab Whey 100 -proteiinijauheen ostaminen kannattaa, sillä seos koostuu puhtaasta denaturoimattomasta heraproteiinikonsentraatista ja heraproteiini-isolaatista. Heraproteiinituotteella on korkea biologinen arvo, ja se sisältää 22,9 prosenttia BCAA:ta 100 grammaa proteiinia kohden. Lisäbonuksena tuote on sokeriton, gluteeniton, eikä sisällä aspartaamia tai AZO-väriaineita.

Valitse seuraavista mauista, kun tilaat Whey 100 -proteiinijauheesi Bodylabilta: Ultimate Chocolate, Vanilla Milkshake, Strawberry &; White Chocolate, Strawberry Milkshake, Vanilla Ice Coffee, Creamy Banana, Peach/Orange, Rock Road Brownie, Salted Caramel Milkshake, Mango Passion, Chocolate Banana Swirl, Cookies &; Cream tai Neutral.

Ravintosisältö 100 grammaa kohti (neutraali maku)

 • Energia: 1680 kJ / 400 kcal
 • Rasva: 7,5 grammaa
  • Joista tyydyttyneitä rasvahappoja: 2,5 grammaa
 • Hiilihydraatti: 4 grammaa
  • Josta sokereita: 4 grammaa
 • Proteiinia: 78 grammaa
 • Suolaa: 0,38 grammaa

Nordic Protein herneproteiinijauhe

paras vegaaninen proteiinijauhe

Fordele
 • pros-icon.svg V-merkki on hyväksytty vegaani- ja kasvisruokatuotteille
 • pros-icon.svg Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia tai rasvaa, gluteenia eikä laktoosia
 • pros-icon.svg Suunniteltu mauttomaksi, joten sitä voidaan sekoittaa mihin tahansa

Detaljeret gennemgang

Proteiinijauheiden lisäravinteiden valikoima on kehittynyt uskomattomasti. On yhä helpompaa ja helpompaa löytää vegaaneille suunnattuja treeni- ja lihaskuntolisätuotteita – tuotteita, joissa ei ole eläinperäisiä ainesosia. Nordic Protein -brändin herneproteiinijauhe on nimenomaan vegaaninen proteiinijauhe – ja se on jopa mauton.

Miksi kannattaa valita Nordic Protein herneproteiinijauhe

Etsitkö parasta vegaanista proteiinijauhetta? Jos näin on, investoi tähän Nordic Protein -merkin pakkaukseen. Tuote koostuu herneproteiinista eikä maidosta peräisin olevasta eläinproteiinista, minkä vuoksi se voidaan luokitella 100-prosenttisesti kasviperäiseksi. Itse asiassa tällä lisäravinteella on V-merkki, joka on kansainvälinen symboli vegaanisille ja kasvissyöjille.

Ei tarvitse huolehtia siitä, ettei proteiinia saada tarpeeksi, kun käytät tämäntyyppistä proteiinijauhetta. Tämä johtuu siitä, että jauhe on tiivistetty isolaatti, jonka proteiinipitoisuus on korkea. Yhteensä 100 g proteiinijauhetta sisältää huikeat 85 g proteiinia. Tuotteessa on myös hyvä aminohappoprofiili. Toinen selkeä etu tässä herneproteiinijauheessa on, että se on vapaa rasvasta, gluteenista ja laktoosista.

Voit käyttää vegaanista proteiinijauhetta juuri niin kuin haluat. Sitä voidaan sekoittaa ruokiin tai juomiin. Minkä tahansa valitsetkin, maku ei häiritse sinua, sillä tämä vaihtoehto on mauton. Tätä helpommin et voi saada päivittäistä proteiiniannostasi.

Ravintosisältö 100 grammassa

 • Energia: 1715 kJ / 410 kcal
 • Rasva: 6 grammaa
  • Joista tyydyttyneitä rasvahappoja: 1 gramma
 • Hiilihydraatti: 1 gramma
  • Josta sokereita: 0,1 grammaa
 • Proteiinia: 85 grammaa
 • Suolaa: 3,8 grammaa

Bodylab Vegan Protein Blend

Laktoositon runsaskuituinen proteiinijauhe

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vegaaninen ja laktoositon proteiinijauhe, jossa on korkea kuitupitoisuus
 • pros-icon.svg Valitse kahden herkullisen ja korkealaatuisen maun välillä
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen tuote, joka on tuotettu Tanskassa ja jonka pakkaukset ovat kestäviä

Detaljeret gennemgang

Bodylab on kehittänyt yhden parhaista proteiinijauheista ja lisäravinteista vegaaneille ja kasvissyöjille. Tuote sisältää hieman enemmän sokeria ja rasvaa kuin Nordic Proteinin herneproteiinijauhe, mutta toisaalta siinä on korkea kuitupitoisuus. Se on myös laktoositon, ja sitä on saatavana kahdessa makuvaihtoehdossa, suklaa ja vanilja.

Miksi sinun kannattaa valita Bodylab Vegan Protein Blend

Tämä Bodylabin tuote voisi tuskin olla erilaisempi kuin aiemmin mainittu Bodylab Whey 100 -tuote. Koska siinä missä heraproteiinijauhe koostuu maidosta saatavasta heraproteiinikonsentraatista, tämä proteiinijauhe on valmistettu herneistä, riisistä ja kaurasta koostuvasta proteiiniseoksesta. Vaikka nämä kaksi tuotetta ovat molemmat korkealaatuisia ja ihanteellisia lihasten rakentamiseen, näiden kahden vaihtoehdon välillä on perustavanlaatuinen ero.

Tämä muunnos sisältää myös runsaasti kuitua, eikä siihen ole lisätty sokeria. Lisäksi sitä voi tilata kahdessa eri makuvaihtoehdossa: toinen on suklaa ja toinen vanilja. Molemmat ovat maultaan erinomaisia, sillä suklaan maku on peräisin ensiluokkaisesta kaakaojauheesta ja vanilja Madagaskarilta.

Tuote valmistetaan Tanskassa, mikä tekee siitä ympäristöystävällisemmän valinnan kuin proteiinijauheet, joiden raaka-aineet kerätään eri puolilta maailmaa tai jotka on kuljetettava esimerkiksi Yhdysvalloista. Sen lisäksi, että pakkaus on sisällöltään ja tuotannoltaan vihreä, se on myös kestävä. Proteiinijauhe on pakattu ympäristöystävälliseen kierrätyspaperiin. Varmasti ei ole mitään todellista syytä jättäytyä pois tästä tuotteesta?

Ravintosisältö 100 grammaa kohden (suklaamaku)

 • Energia: 1680 kJ / 400 kcal
 • Rasva: 9.4 grammaa
  • Joista tyydyttyneitä rasvahappoja: 4 grammaa
 • Hiilihydraatti: 14 grammaa
  • Josta sokereita: 2,4 grammaa
 • kuitua: 6 grammaa
 • Proteiinia: 62 grammaa
 • Suolaa: 0,56 grammaa

LinusPro Luomu Heraproteiini

Testin paras luomuproteiinijauhe

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tuotteen valmistuksessa on käytetty orgaanisia ainesosia, mikä tekee tuotteesta ympäristöystävällisemmän
 • pros-icon.svg 80% heraproteiinikonsentraattia korkean proteiinipitoisuuden varmistamiseksi
 • pros-icon.svg Suosikki I Form Readers’ Choice Awards -kilpailussa

Detaljeret gennemgang

LinusPro on kehittänyt ajan proteiinijauheen, jolla on samat loistavat ominaisuudet kuin heidän tavallisella Whey100-proteiinijauheellaan, mutta joka koostuu vain orgaanisista ainesosista. Monet kuluttajat ovat kehuneet tuotetta ja pitävät sitä yhtenä markkinoiden parhaista proteiinijauheista. Vaihtoehto on maustamaton, joten voit sekoittaa sitä vapaasti.

Miksi sinun kannattaa valita LinusPro Organic Whey Protein

Tämä tuote on luomuversio muunnelmasta, jonka äänestimme testivoittajaksi proteiinijauhetestissämme. Orgaanisella Whey 100 -proteiinijauheella on samat loistavat ominaisuudet kuin testivoittajalla. Sen proteiinipitoisuus on esimerkiksi korkea, sillä siinä on 80 grammaa proteiinia 100 grammaa proteiinijauhetta kohden. Sisältö johtuu suurelta osin siitä, että tuote on valmistettu heraproteiinikonsentraatista.

Se on ihanteellinen ostos niille, jotka ostavat mieluiten luomua ja luomua, eikä sinun tarvitse huolehtia erilaisista mauista, jos valitset tämän vaihtoehdon. Tämä johtuu siitä, että se on kehitetty neutraalin makuisena proteiinijauheena. Näin voit sekoittaa sisältöä kaikenlaisiin juomiin ja ruokiin. Voit esimerkiksi käyttää jauhetta leivonnaisissa saadaksesi lisää proteiinia päivän aikana.

Tuote on äänestetty parhaaksi testissä Award kategoriassa “treenisuosikit”. Joten älä vain usko sanaan, että tämä lisäosa on investoinnin arvoinen.

Ravintoainepitoisuus 100 grammassa

 • Energia: 1672 kJ / 399 kcal
 • Rasva: 5.8 grammaa
  • Joista tyydyttyneitä rasvahappoja: 3,6 grammaa
 • Hiilihydraatti: 5.7 grammaa
  • Josta sokereita: 5,7 grammaa
 • Proteiinia: 80 grammaa
 • Suolaa: 0,95 grammaa
 • Natrium: 0,38 grammaa
 • Kalsium: 110 mg

Bodylab kaseiiniproteiini

Proteiinijauhe paljon treenaaville

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hera- ja kaseiiniproteiinisekoitus aminohappojen hitaamman imeytymisen varmistamiseksi
 • pros-icon.svg Ei lisättyjä sokereita eikä sisällä gluteenia
 • pros-icon.svg Ei tarvitse ottaa liikunnan aikana – voidaan jakaa koko päivälle

Detaljeret gennemgang

Tämä Nutramino-pakkaus sisältää paljon enemmän kuin muut testin tuotteet. Näin saat paljon proteiinijauhetta yhdellä ostokerralla sen sijaan, että ostaisit jatkuvasti uutta. Tuote on ihanteellinen niille, jotka haluavat saada lihasmassaa, sillä Nutramino Whey Protein koostuu 100-prosenttisesti heraproteiinista ultrasuodatettuna isolaattina ja konsentraattina.

Miksi sinun kannattaa valita Nutramino heraproteiini

Jos treenaat usein ja kulutat siksi myös paljon proteiinijauhetta, voi hyvinkin olla kannattavaa hankkia tämä Nutramino Whey Protein 1,8 kg:n säiliö. Näin saat paljon proteiinijauhetta yhdellä ostokerralla sen sijaan, että ostaisit uutta jauhetta yhä uudelleen. Tämän proteiinijauheen selkeä etu on, että voit itse päättää, kuinka paljon vettä, maitoa tai muuta nestettä haluat sekoittaa siihen. Voit siis itse päättää proteiinijuomasi aromien voimakkuuden.

Tämä proteiinijauhe koostuu 100-prosenttisesti hyvälaatuisesta heraproteiinista. Tuote sisältää heraproteiini-isolaatin ja -tiivisteen yhdistelmän. Molemmat on ultrasuodatettu prosessin aikana. Jäljelle jää siis puhdas tuote, joka ei sisällä paljon sokeria tai rasvaa. Heraproteiini-isolaatin ja -tiivisteen lisäksi tuote sisältää optimaalisen määrän L-leusiinia, L-isoleusiinia ja L-valiinia (kolmea tärkeintä BCAA:ta). Nämä imeytyvät nopeasti kehoon.

Voit olla varma, että saat hyvänmakuista proteiinijauhetta, kun investoit Nutramino Wheyyn. Voit valita neljästä eri mausta: Creamy Chocolate Banana, Delicious Chocolate, Strawberry Dream tai Tasty Vanilla. Joten löydät varmasti juuri sinulle sopivan maun – ja voit vaihtaa makujen välillä, jotta et kyllästy jauheeseen.

Ravintosisältö 100 grammaa kohden (makua “Tasty Vanilla” varten)

 • Energia: 405 kJ / 1693 kcal
 • Rasva: 7.9 grammaa
  • Joista tyydyttyneitä rasvahappoja: 3,5 grammaa
 • Hiilihydraatti: 12 grammaa
  • Josta sokereita: 9,4 grammaa
 • Proteiinia: 71 grammaa
 • Suolaa: 0,25 grammaa

Nutramino Whey Protein

Proteiinijauhe paljon treenaaville

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri säiliö, joten sinulla on aina runsaasti proteiinijauhetta käden ulottuvilla
 • pros-icon.svg Heraproteiini-isolaatin ja -tiivisteen sekoitus, joka imeytyy nopeasti elimistöön
 • pros-icon.svg Valikoima erilaisia makuja pitää juomasi maukkaana

Detaljeret gennemgang

Tämä Nutramino-pakkaus sisältää paljon enemmän kuin muut testin tuotteet. Näin saat paljon proteiinijauhetta yhdellä ostokerralla sen sijaan, että ostaisit jatkuvasti uutta. Tuote on ihanteellinen niille, jotka haluavat saada lihasmassaa, sillä Nutramino Whey Protein koostuu 100-prosenttisesti heraproteiinista ultrasuodatettuna isolaattina ja konsentraattina.

Miksi sinun kannattaa valita Nutramino heraproteiini

Jos treenaat usein ja kulutat siksi myös paljon proteiinijauhetta, voi hyvinkin olla kannattavaa hankkia tämä Nutramino Whey Protein 1,8 kg:n säiliö. Näin saat paljon proteiinijauhetta yhdellä ostokerralla sen sijaan, että ostaisit uutta jauhetta yhä uudelleen. Tämän proteiinijauheen selkeä etu on, että voit itse päättää, kuinka paljon vettä, maitoa tai muuta nestettä haluat sekoittaa siihen. Voit siis itse päättää proteiinijuomasi aromien voimakkuuden.

Tämä proteiinijauhe koostuu 100-prosenttisesti hyvälaatuisesta heraproteiinista. Tuote sisältää heraproteiini-isolaatin ja -tiivisteen yhdistelmän. Molemmat on ultrasuodatettu prosessin aikana. Jäljelle jää siis puhdas tuote, joka ei sisällä paljon sokeria tai rasvaa. Heraproteiini-isolaatin ja -tiivisteen lisäksi tuote sisältää optimaalisen määrän L-leusiinia, L-isoleusiinia ja L-valiinia (kolmea tärkeintä BCAA:ta). Nämä imeytyvät nopeasti kehoon.

Voit olla varma, että saat hyvänmakuista proteiinijauhetta, kun investoit Nutramino Wheyyn. Voit valita neljästä eri mausta: Creamy Chocolate Banana, Delicious Chocolate, Strawberry Dream tai Tasty Vanilla. Joten löydät varmasti juuri sinulle sopivan maun – ja voit vaihtaa makujen välillä, jotta et kyllästy jauheeseen.

Ravintosisältö 100 grammaa kohden (makua “Tasty Vanilla” varten)

 • Energia: 405 kJ / 1693 kcal
 • Rasva: 7.9 grammaa
  • Joista tyydyttyneitä rasvahappoja: 3,5 grammaa
 • Hiilihydraatti: 12 grammaa
  • Josta sokereita: 9,4 grammaa
 • Proteiinia: 71 grammaa
 • Suolaa: 0,25 grammaa

Guide

Miksi elimistö tarvitsee proteiinia?

Kehon tarvitsemia makroravintoaineita on yhteensä kolme: proteiini, hiilihydraatit ja rasva. Kaikki ihmiset tarvitsevat näitä kolmea ravintoainetta, sillä ne vaikuttavat kehon energiatasoon ja kehitykseen. Niitä kaikkia on kuitenkin otettava eri määriä, ja voit mukauttaa suhdetta hieman, jos sinulla on sairauksia, painonpudotusta jne. huomioitava. Proteiinit ovat tärkeitä elimistön kyvylle pysyä joustavana, sillä ravintoaine auttaa rakentamaan ja vahvistamaan kehon lihaksia.

Proteiinin saantiin on kiinnitettävä erityistä huomiota, jos haluat lisätä lihasmassaa voimaharjoittelun aikana. Monien ihmisten on kuitenkin vaikea saada riittävästi proteiinia normaalista ruokavaliostaan. Tämä johtuu siitä, että tarvitset tietyn määrän proteiinia painokiloa kohti, jotta saat oikean määrän proteiinia lihasten kasvattamiseen – ja erityisesti pitkien, leveiden tai hyväkuntoisten ihmisten voi olla vaikea syödä tarpeeksi. Tällaisissa tapauksissa proteiinijauheen nauttiminen auttaa, sillä lisäaine on hyvä proteiininlähde. Proteiinisynteesiin kuuluu 20 tavallista aminohappoa, jotka kulkeutuvat verenkiertoon, jossa ne rakentavat uutta lihaskudosta. Tämä johtaa lihasmassan uudelleenrakentamiseen ja useissa tapauksissa myös parempaan lihasten palautumiseen.

Proteiinijauheen ajoitus ja annostelu

Proteiinijauheessa on tietenkin sekä hyviä että huonoja puolia. Jos käytät sitä kuitenkin oikein – oikeaan aikaan ja oikeassa annoksessa – hyödyt ovat suurimmat. Joillakin ihmisillä on proteiinijauheen haittavaikutuksia, mutta ne ovat suhteellisen vaarattomia. Voit lukea niistä lisää myöhemmässä jaksossa. Sen sijaan tässä osiossa opastamme sinua siinä, miten proteiinijauhetta voi parhaiten kuluttaa, jotta saat tuotteesta kaiken irti.

Miten monta grammaa proteiinia päivässä?

Määrät, jotka proteiinia tulisi kuluttaa päivässä, vaihtelevat henkilöittäin. Tutkimukset osoittavat, että parhaat tulokset saavutetaan nauttimalla 1,5-1,8 grammaa proteiinia painokiloa kohti yhdessä säännöllisen voimaharjoittelun kanssa. Yksinkertaisesti kerro nämä luvut kehon painolla ja saat optimaalisen määrän grammoja puhdasta proteiinia sinulle.

Milloin proteiinijauhetta kannattaa käyttää?

Ei ole tarpeen miettiä vain sitä, kuinka monta grammaa puhdasta proteiinia sinun pitäisi kuluttaa päivässä. Et saa tuotteen täyttä vaikutusta, jos et ota sitä oikeaan aikaan. Suositukset vaihtelevat hieman tuotteesta toiseen, joten sinun on aina oltava tietoinen siitä, mitä tuotetta käytät ja mitä pakkauksessa suositellaan.

Yleisimmät proteiinijauhetyypit imeytyvät nopeasti elimistöön, joten proteiinijauhetta on suositeltavaa nauttia harjoituksen aikana – mieluiten harjoituksen aikana tai heti sen jälkeen. Näissä proteiinijauheissa on usein korkea proteiinipitoisuus 100 grammaa kohden. Tämä auttaa sinua rakentamaan lihaksia/lihasmassaa ja jossain määrin saamaan isompia lihaksia.

Minkälainen proteiinijauhe minun pitäisi valita?

Proteiinijauheita on monenlaisia, ja ne kaikki ovat hyviä proteiininlähteitä. Voit siis vapaasti valita eri tyyppien välillä sen mukaan, mikä sopii proteiinin saannillesi ja millaisia mieltymyksiä sinulla on proteiinijauheen suhteen. Lue lisää markkinoilla olevista erityyppisistä proteiinijauheista seuraavista kohdista.

Vehnäproteiinikonsentraatti ja -isolaatti (heraproteiini)

Yksi suosituimmista proteiinijauheista on klassinen heraproteiini. Tämä voi olla joko heraproteiinikonsentraattia tai -isolaattia sekä molempien sekoitusta. Tämäntyyppistä proteiinia kutsutaan myös nimillä hera, puhdas hera, hera 100 jne. Se on peräisin lehmänmaidosta ja on siten eläinperäinen tuote. Koska tuote käsitellään sellaisenaan, eli erittäin tiivistetyssä muodossa, on mahdollista saada niitä niin pienellä laktoosimäärällä, että jopa laktoosi-intolerantit henkilöt voivat sietää proteiinijauheen nauttimista.

Yksi syy siihen, miksi tämäntyyppiset tuotteet ovat yksi markkinoiden suosituimmista, on se, että ne ovat usein muita tyyppejä edullisempia ja että niiden proteiinipitoisuus on korkea. Lisäksi tämäntyyppisessä proteiinijauheessa on usein myös muutama gramma hiilihydraatteja ja rasvaa, joten saat hyvän sekoituksen eri ravintoaineita sen sijaan, että saisit vain muutaman gramman proteiinia 100 grammaa kohden.

Kaseiiniproteiinijauhe

Kaseiiniproteiinijauhe uutetaan lehmänmaidosta, mutta sen vaikutus on hitaampi kuin useimpien muiden proteiinijauheiden, erityisesti suosituimman tyypin: heraproteiinin. Se toimittaa aina pidemmän ajan kuluessa välttämättömiä aminohappoja ja proteiineja lihaksiisi, joten saat proteiinia keskittyneemmin ja pitkäkestoisemmin kehoosi. Se, kuinka kauan kaseiiniproteiinin imeytyminen elimistöön kestää, vaihtelee henkilöstä toiseen, mutta yleensä se kestää +7 tuntia.

Tästä syystä saat enemmän joustavuutta sen suhteen, milloin kulutat tuotteen. Voit esimerkiksi helposti ottaa päivittäisen annoksen, joka on jaettu koko päivän ajalle, eikä niinkään harjoituksen aikana. Voit myös ottaa kaseiinipirtelön ennen nukkumaanmenoa, jos sinun täytyy nousta aamulla treenaamaan.

Vegetaarinen ja vegaaninen proteiinijauhe

Lehmänmaidosta peräisin oleville kahdelle edellä mainitulle proteiinijauheelle on useita kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Ja koska vegaanisten ravintolisien, kuten proteiinijauheiden, ostaminen on yhä yleisempää, markkinat kehittyvät koko ajan. Älä siis tunne, että joudut tinkimään proteiinijauhevalinnastasi vain siksi, että valitset vegaanisen tai kasvissyöjän vaihtoehdon.

Soijaproteiinijauhe, herneproteiinijauhe tai riisiproteiinijauhe

Kaikki tämäntyyppiset proteiinijauheet valmistetaan ilman eläinperäisiä tuotteita, joten ne sopivat sekä vegaaneille että kasvissyöjille. Tuotteet ovat usein hieman kalliimpia kuin heraproteiini, ja ne ovat yleensä hieman pienemmissä pakkauksissa. Toisaalta se on ilmeinen ravintolisä ihmisille, jotka eivät syö lihaa, juo maitoa jne., koska tuotteissa on korkea proteiinipitoisuus. Monia lajikkeita on saatavilla myös maustamattomina, joten niitä voi sekoittaa kaikenlaisiin ruokiin. Näin saat helposti tarpeeksi proteiinia ilman, että sinun tarvitsee syödä paljon. Sinun on kuitenkin syytä olla tietoinen siitä, että ne eivät sisällä täydellistä aminohappoprofiilia.

Hamppuproteiinijauhe

Voit myös käyttää hamppuproteiinijauhetta uutena ravintolisänäsi. Tuote on peräisin kasviperäisestä lähteestä, joten se sopii erinomaisesti vegaaneille, kasvissyöjille tai maitoallergikoille. Jos harkitset panostamista hamppuproteiinijauheeseen, ota huomioon, että se imeytyy elimistöön hitaammin kuin heraproteiini. Lisäksi tuote on luultavasti hieman kalliimpi kuin muut vaihtoehdot, koska se ei ole vielä niin laajalti saatavilla.

Laktoositon proteiinijauhe

On olemassa useita erilaisia proteiinijauheita, jotka ovat laktoosittomia. Saattaa olla hyvä ajatus käyttää näitä, jos sinulla on laktoosi-intoleranssi tai maitoallergia. Siinä tapauksessa saatat reagoida tavalliseen heraproteiiniin. Voit valita vapaasti kaikista kasvivaihtoehdoista, joita ovat soija-, hamppu-, herne- ja riisiproteiinijauheet. Sinulla on myös mahdollisuus valita kananmunaproteiinijauhe, jos sinua ei haittaa, että se on eläinperäinen tuote.

Organic protein powder

Jos välität ympäristöstä, siitä, mitä ainesosia on käytetty lisäravinteiden muotoilussa jne., suosittelemme tutustumaan erilaisiin orgaanisiin proteiinijauheisiin. Niitä on useita erilaisia, joten niitä saa helposti sekä eläin- että kasviperäisinä tuotteina.

Onko proteiinijauheella sivuvaikutuksia?

Proteiinijauhe ei ole haitallista, joten sinun ei tarvitse hermostua sen nauttimisesta. Liian suureen proteiinijauheen kulutukseen liittyy kuitenkin erityisesti kaksi haittavaikutusta: aknen puhkeaminen ja vatsavaivat. Useimmat ihmiset, jotka kokevat proteiinijauheiden käyttöön liittyviä aknen puhkeamisia, ovat kokeneet aiemmin elämässään ongelmia epäpuhtaan ihon kanssa. Haluat ehkä kokeilla erilaisia proteiinijauhevalmisteita selvittääksesi, onko proteiinijauheessa jotakin erityistä, joka vaikuttaa ihoosi.

Virheitä syntyy yleensä vain proteiinijauheen liiallisesta käytöstä jokapäiväisessä elämässä. Siksi vain harvat kokevat näitä haittavaikutuksia. Jos koet jompaa kumpaa tai molempia proteiinijauheen käytön yhteydessä, voi olla hyvä idea vähentää proteiinijauheen käyttöä tai lopettaa se kokonaan. Huomaa, että maitoproteiinijauheen käyttöön liittyvät vatsavaivat tai ripuli voivat olla merkki siitä, että sinulla on maitoallergia tai laktoosi-intoleranssi. Siksi voi olla suositeltavaa siirtyä vegaanisiin vaihtoehtoihin, jos näin on.

On olemassa useita muita lisäravinteita, jotka voivat myös toimia hyvin lihasten rakentamiseen. Kannattaa harkita yhtä niistä, jos reagoit huonosti proteiinijauheen korkeaan pitoisuuteen.

Halpa proteiinijauhe

Et halua käyttää liikaa rahaa proteiinijauheen ostamiseen? Siinä tapauksessa kannattaa ehkä valita jokin halvemmista vaihtoehdoista. Olemme ottaneet useita mukaan tähän proteiinijauhetestiin, sillä on olemassa monia hyviä tuotteita, joita myydään edulliseen hintaan. Tutustu tarkemmin parhaisiin halpoihin proteiinijauheisiin alla:

 • Bodylab Whey 100 (1 kg) myydään erittäin edulliseen hintaan ottaen huomioon, että purkki sisältää 1 kg korkealaatuista proteiinijauhetta. Saat jopa alennusta, jos ostat useita pakkauksia samanaikaisesti. Yhteensä 100 g proteiinijauhetta sisältää 78 g proteiinia neutraalissa maussaan
 • LinusPro WHEY100 proteiinijauhe on testivoittajamme ja jopa yksi niistä tuotteista, joihin kannattaa erityisesti taloudellisesti panostaa. Tuote sisältää 80 g proteiinia 100 g:ssa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita
 • Nordic Protein herneproteiinijauhe on budjettiystävällinen vegaaninen ravintolisä, jonka proteiinipitoisuus on korkea. Itse asiassa siinä on jopa 85 g proteiinia ja vähemmän hiilihydraatteja ja rasvaa kuin muissa tuotteissa

Voit myös aina valita ison pakkauksen, kuten Nutramino Whey Protein 1800 grammaa, jos haluat kerralla paljon proteiinia sen sijaan, että ostaisit erissä. Tällöin myös gramman hinta on alhaisempi.

Halpaa proteiinijauhetta valitessasi kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin: kuinka paljon pakkauksessa on proteiinia hintaan nähden, proteiinipitoisuus g/100 grammaa sekä hiilihydraatti- ja rasvapitoisuus. Näin voit olla varma, että saat hyvän määrän proteiinijauhetta, jolla on korkea proteiinipitoisuus, ilman että se sisältää liikaa rasvaa tai hiilihydraatteja grammaa kohden.

Miten tämä 2021-proteiinijauhetesti suoritettiin

Tämän proteiinijauhetestin valmistelussa olemme tutkineet valikoimaa ja markkinoita perusteellisesti löytääkseen parhaan proteiinijauheen. Olemme tarkastelleet asiantuntijalausuntoja, kuluttajien arvosteluja ja muiden testilehtien tuloksia. Joten voit olla varma, että kaikki valitut tuotteet ovat hyviä proteiinin lähteitä ja ilmeisiä lisäravinteita harjoitteluun, jotta voit saada isompia lihaksia / lisätä lihasmassaa ja parempaa palautumista harjoittelun jälkeen.

Huomaa, että olemme ottaneet testiin mukaan useita erilaisia proteiinijauheita. Niissä kaikissa on myös erilaisia määriä proteiinia ja muita ravintoaineita grammaa kohden. Tämä johtuu siitä, että haluamme antaa jokaiselle kuluttajalle mahdollisuuden löytää itselleen parhaan proteiinijauheen. Ja koska meillä kaikilla on erilaiset mieltymykset, on tärkeää, että tarjolla on jotakin erilaista – esimerkiksi sekä eläin- että kasviproteiinijauheita.

Tätä tarkoittavat käytetyt ravitsemusväitteet

 • Proteiinin lähde:Vähintään 12 prosenttia tuotteen energiasta tulee proteiinista
 • korkea proteiinipitoisuus: Vähintään 20 prosenttia tuotteen energiasta tulee proteiinista
 • Vähärasvainen:Tuote sisältää alle 3 grammaa rasvaa 100 grammaa proteiinia kohden. 100 grammaa, kun kyseessä ovat kiinteät elintarvikkeet, ja alle 1,5 grammaa rasvaa 100 grammassa, kun kyseessä ovat nestemäiset elintarvikkeet
 • Vähän sokeria:Tuote sisältää alle 5 grammaa sokeria 100 grammaa kohti. 100 grammaa kiinteissä elintarvikkeissa ja alle 2,5 grammaa sokeria 100 grammassa nestemäisissä elintarvikkeissa.
 • Kuitulähde: Tuote sisältää vähintään 3 grammaa kuitua 100 grammassa tai vähintään 1,5 grammaa kuitua 100 kcal:ssa
 • korkea kuitupitoisuus: Tuotteessa on oltava vähintään 6 grammaa kuitua 100 grammassa tai 3 grammaa kuitua 100 kcal:ssa

Lähteet tässä proteiinijauhetestissä

 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25169440
 • https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:32012R0432&from=DA
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3529694/
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4744604/
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5697397/
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2853497/

FAQ

Mikä proteiinijauhe on paras?

Tässä testissä äänestimme LinusPro WHEY 100:n parhaaksi proteiinijauheeksi. Tämä johtuu siitä, että tuotteen puhtaus ja proteiinipitoisuus ovat hyvät. Lisäksi sitä myydään houkuttelevaan hintaan.

Paljonko proteiinijauhe maksaa?

Proteiinijauhetta on sekä kalliita että halpoja. Hinta riippuu siitä, mihin tyyppiin haluat sijoittaa. Heraproteiinia sisältävät tuotteet ovat yleensä halvimpia. Tarkkaile pakkauksen sisältöä.

Mistä proteiinijauhe on tehty?

Proteiinijauhetta voidaan tehdä monista asioista. Yleisin on heraproteiini tiivisteenä tai isolaattina. Lisäksi on olemassa soija-, riisi-, herne-, hamppu- ja kaseiiniproteiinivalmisteita ja muita.

Saanko vegaanista proteiinijauhetta?

Kyllä, vegaaniksi ryhtymisessä on monia vaihtoehtoja. Sinun on vain valittava lajikkeita, jotka eivät ole valmistettu heraproteiinista tai kananmunista, kuten riisi-, soija- tai herneproteiinia.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×