Puutarhaletkutesti (2022) → 6 parasta puutarhaletkua puutarhaan

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

2
Paras puutarhaletku, jossa on korkea solmuvastus

Fiskarsin vesiletku Q3 13 mm (1/2") 30 metriä

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä puutarhaletkutestissä autamme sinua löytämään parhaan puutarhaletkun tarpeisiisi. Kaikki testissä olevat puutarhaletkut ovat investoinnin arvoisia, ja useita niistä on saatavana erikokoisina. Testivoittajamme on Gardena Premium SuperFlex -letku 1/2″ 20 metriä, joten siihen kannattaa investoida, jos haluat varmistaa, että saat hyvän mallin tilattua kotiin.

Voit myös lukea lisää siitä, minkälaisiin lisävarusteisiin puutarhaletkuun kannattaa investoida ja mihin kiinnittää huomiota ostaessasi myöhemmin artikkelissa.

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu uudella liitoksella vuotojen estämiseksi
 • pros-icon.svg Erittäin joustava letku, jonka pituus on 20 metriä ja jota on helppo käsitellä
 • pros-icon.svg Tuotettu ilman ftalaatteja tai raskasmetalleja
 • pros-icon.svg Puutarhaletkussa on likaa hylkivä ulkoletku, joten puutarhaletku ei likaannu megaluokkaa

Detaljeret gennemgang

Tähän Gardenan 20-metriseen SuperFlex-letkuun sijoittaminen tarjoaa useita etuja. Se on esimerkiksi kehitetty ilman ftalaatteja tai raskasmetalleja, se on UV-kestävä ja siinä on likaa hylkivä ulkoletku. Lisäksi letkun ja letkukytkimen välille taataan täydellinen liitos, sillä ne lukkiutuvat toisiinsa kuin hammaspyörä.

Sentten sinun kannattaa valita Gardena Premium SuperFlex -letku 1/2″ 20 metriä

Jos etsit korkealaatuista puutarhaletkua, investoi tähän Gardena-merkin malliin. Premium SuperFlex -letkua voidaan käyttää mihin tahansa tehtävään ja missä tahansa puutarhassa, sillä se on suunniteltu erityisen joustavaksi. Tämä on mahdollista, koska spiraalit on sijoitettu erityisen tiiviisti. Tuote on myös paineen kestävä ja säilyttää siten muotonsa myös käytön aikana. Joustava ja paineenkestävä rakenne varmistaa, ettei sinun tarvitse enää huolehtia letkun vääntymisestä tai taittumisesta, kun vedät sitä perässäsi.

Toinen selkeä etu tähän 20-metriseen puutarhaletkuun sijoittamisessa on se, että se on kehitetty uudella tekniikalla, joka takaa letkun ja letkukytkimen täydellisen liitoksen, koska ne yksinkertaisesti lukittuvat toisiinsa. Tämä minimoi veden roiskumisen riskin puutarhaletkua käytettäessä. Tuotteen yläpaineen yläraja on 35 baaria ja letkun halkaisija 13 mm.

Lisäksi sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, että tämä puutarhaletku lojuu ympärilläsi tai että käytät sitä kaikenlaisiin tehtäviin, sillä se on valmistettu ilman ftalaatteja ja raskasmetalleja. Siinä on myös läpinäkyvä ja likaa hylkivä ulkoletku, joten voit helposti vetää sen perässäsi ruohikossa ilman, että sinun tarvitsee seistä ja puhdistaa sitä jälkikäteen. Se voidaan jättää ulos myös kesällä, koska se kestää UV-säteilyä.

Lisäbonuksena Gardena tarjoaa tälle puutarhaletkulle 30 vuoden takuun, joten voit olla varma, että voit nauttia siitä vuosien ajan. Lisäksi sitä myydään jopa kohtuuhintaan, johon kaikilla on varaa.

Tuotetiedot

 • Pituus: 30 metriä
 • Putken halkaisija: 13 mm
 • Yläpaineen yläraja: 35 bar

Fiskarsin vesiletku Q3 13 mm (1/2") 30 metriä

Paras puutarhaletku, jossa on korkea solmuvastus

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Murtolujuus on Q3, joten se kestää kovia iskuja
 • pros-icon.svg Voidaan jättää ulos kesällä, koska se on UV-suojattu
 • pros-icon.svg Voidaan ostaa usean kokoisia kytkimiä (värikoordinoidut)
 • pros-icon.svg Myydään halpaan hintaan, vaikka se on 30 metriä pitkä

Detaljeret gennemgang

Älä huolehdi puutarhaletkusi katkeamisesta, jos investoit tähän Fiskarsin malliin. Se on suunniteltu erittäin murtolujaksi, mikä takaa letkun, joka kestää vuosia ja kaikenlaiseen käyttöön. Letkun kokonaispituus on 30 metriä, joten voit hankkia sen eri kokoisena kotisi kytkentätyypin mukaan.

Sentten sinun kannattaa valita Fiskarsin vesiletku Q3 13 mm (1/2″) 30 metriä

Suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän Fiskars-merkin vesiletkuun, jos sinun on raahattava puutarhaletkua ympäri puutarhaa. Malli on itse asiassa korkealaatuinen ja kehitetty Q3-murtolujuudella. Tämä tarkoittaa, että tuote ei rikkoudu kovin helposti, vaikka sitä raahattaisiin rakennuksen, huonekalujen, kukkapenkkien jne. ympärillä. Tämä muunnos kestää siis vähän kaikkea.

Voit jopa jättää sen ulos kesällä, joten sinun ei tarvitse raahata sitä edestakaisin, sillä se on suunniteltu UV-suojattuna. Se suojaa hyvin pintamateriaalin kuoriutumiselta ja kestää korkeaa veden painetta. Ikään kuin tämä kaikki ei olisi vielä riittänyt, tuote on myös valmistettu ilman ftalaatteja.

Löydät helposti oikean puutarhaletkun kytkentään, sillä Fiskarsin puutarhaletkut on värikoodattu. Tarvitset sinistä letkua 1/2-5/8 tuumaa varten, punaista 3/4 tuumaa varten ja keltaista 3/8 tuumaa varten. Tuotetta myydään myös edulliseen hintaan, joten sinulla on varaa myös muihin puutarhatarvikkeisiin.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 37 cm
 • Leveys: 37 cm
 • Pituus: 30 metriä
 • Paino: 4,32 kg
 • Putken halkaisija: 13 mm
 • Yläpaineen yläraja: bar

Gardena tekstiililetku 30 metriä liano 18438-20

Kestävä vesiletku useilla lisävarusteilla

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävä rakenne, joka on valmistettu Dura Tech PVC:stä ja Tuff-kuiduista
 • pros-icon.svg Kevyempi kuin muut puutarhaletkut ja mutkaton vahvoilla metallikytkimillä
 • pros-icon.svg Puutarhaletkua voi ostaa 12,5, 25 tai 35 metrin pituisena
 • pros-icon.svg Kehitetty ilman ftalaattien käyttöä

Detaljeret gennemgang

Investoimalla tähän Hozelock-merkkiseen puutarhaletkuun voit olla varma, että nautit juuri ostamastasi mallista monta vuotta. Tämä johtuu siitä, että malli on erittäin kestävä puutarhaletku. Tuote on kuitenkin kevyempi kuin muut puutarhaletkut ja joustavampi, joten sitä on helpompi raahata ympäri puutarhaa.

Sentten sinun kannattaa valita Hozelock Tuffhoze -vesiletku 25 metriä

Etsitkö puutarhaletkua, jota voit käyttää moniin eri tarkoituksiin puutarhassa? Sitten sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän Hozelockin malliin. He ovat kehittäneet puutarhaletkun, jossa on metallikytkimet, jotka takaavat nopean liittämisen muihin tarvikkeisiin. Liittimissä on myös pysäytin, joten vettä ei mene hukkaan, ja mukana tulee sumutin, jonka voit kiinnittää letkuun veden jakelun helpottamiseksi.

Puutarhaletku on käytännössä hybridipuutarhaletku, sillä sen rakenne on sisäpuolelta perinteistä Dura-Tech PVC:tä ja ulkopuolelta Tuff-kuitutekstiilillä päällystettyä. Tämä rakenne takaa erittäin kestävän puutarhaletkun, joka kestää raahaamista. Itse asiassa tämä malli on joustava ja siksi myös taittumaton, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että se vahingoittuu prosessissa.

Lisäksi letku on jopa 50 prosenttia kevyempi kuin muut puutarhaletkut, joten sinun ei tarvitse ponnistella mallin kanssa, kun joudut kantamaan sitä edestakaisin puutarhassa. Letku kestää yhteensä 40 baarin vedenpaineen, ja sen halkaisija on 15 millimetriä. Puutarhaletkulla on myös 30 vuoden takuu. Ja se on valmistettu ilman ftalaatteja.

Voit ostaa tämän puutarhaletkun 12,5, 25 tai 35 metrin pituisena. Voit valita, haluatko säilyttää sitä letkukärryssä, seinäkiinnikkeessä tai yksinkertaisesti pakata sen pois käytön jälkeen.

Tuotetiedot

 • Pituus: 12,5, 25 tai 35 metriä
 • Putken halkaisija: 15 mm
 • Yläpaineen yläraja: 40 bar

Gardena kierukkaletku 10 metriä sisältäen liittimet

Paras puutarhaletku pienempiin puutarhoihin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pienempi puutarhaletku, joka ei vie paljon tilaa ja jonka pituus on 10 metriä
 • pros-icon.svg Letkua ei tarvitse rullata – se tekee sen puolestasi
 • pros-icon.svg Toimitetaan useiden osien kanssa, mukaan lukien ruiskupistooli, jossa on portaattomasti säädettävät asetukset

Detaljeret gennemgang

Tämä puutarhaletku on rakenteeltaan hieman erilainen kuin tämän puutarhaletkutestin muut mallit. Tämä on nimittäin kierre puutarhaletku, joka ei vie niin paljon tilaa säilytyksen aikana, mutta jota voidaan venyttää enemmän käytön aikana. Sen pituus on 10 metriä, joten se sopii erinomaisesti pienempiin puutarhoihin. Tähän malliin sisältyy myös useita osia.

Sentten kannattaa valita Gardenan 10 metrin kierukkaletku, joka sisältää liitännät

Etsitkö optimaalista puutarhaletkua pienempään puutarhaan tai terassille? Jos näin on, sinun kannattaa investoida tähän Gardenan spiraalivaihtoehtoon. Tuote eroaa tässä testissä jo mainituista malleista spiraalimallinsa ansiosta. Tämä rakenne takaa, että tuote ei vie paljon tilaa säilytettäessä. Letkun pituus voi kuitenkin olla 10 metriä, vaikka se on suunniteltu tilaa säästäväksi. Lisäbonuksena sinun ei tarvitse edes huolehtia letkun kelaamisesta käytön jälkeen – siinä on automaattinen letkun kelaustoiminto, kun se tyhjennetään vedestä.

Letkun mukana toimitetaan useita lisävarusteita, kuten letkuliitin, vesipysäytin, useita hanaliittimiä ja pulssiruisku. Tämä ruisku on ihanteellinen kasvien kasteluun, koska voit säätää veden virtausta portaattomasti. Ruiskupistooli sopii myös mukavasti käteen.

Kun investoit tähän Gardenan tuotteeseen, sinulla on jopa 5 vuoden takuu. Voit siis nauttia tästä edullisesta puutarhaletkusta useita vuosia ilman ongelmia. Ainoa asia, joka sinun on otettava huomioon, jos haluat investoida tähän malliin, on se, että se ei kestä yli 40-asteista vettä. Älä siis käytä kuumaa vettä letkun kautta.

Tuotetiedot

 • Pituus: 10 metriä
 • Letkun halkaisija: 9 mm
 • Ei kestä yli 40-asteista vettä

Hozelock Tuffhoze vesiletku 25 metriä

Kiinteä puutarhaletku metallisilla liittimillä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävä rakenne, joka on valmistettu Dura Tech PVC:stä ja Tuff-kuiduista
 • pros-icon.svg Kevyempi kuin muut puutarhaletkut ja mutkaton vahvoilla metallikytkimillä
 • pros-icon.svg Puutarhaletkua voi ostaa 12,5, 25 tai 35 metrin pituisena
 • pros-icon.svg Kehitetty ilman ftalaattien käyttöä

Detaljeret gennemgang

Investoimalla tähän Hozelock-merkkiseen puutarhaletkuun voit olla varma, että nautit juuri ostamastasi mallista monta vuotta. Tämä johtuu siitä, että malli on erittäin kestävä puutarhaletku. Tuote on kuitenkin kevyempi kuin muut puutarhaletkut ja joustavampi, joten sitä on helpompi raahata ympäri puutarhaa.

Sentten sinun kannattaa valita Hozelock Tuffhoze -vesiletku 25 metriä

Etsitkö puutarhaletkua, jota voit käyttää moniin eri tarkoituksiin puutarhassa? Sitten sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän Hozelockin malliin. He ovat kehittäneet puutarhaletkun, jossa on metallikytkimet, jotka takaavat nopean liittämisen muihin tarvikkeisiin. Liittimissä on myös pysäytin, joten vettä ei mene hukkaan, ja mukana tulee sumutin, jonka voit kiinnittää letkuun veden jakelun helpottamiseksi.

Puutarhaletku on käytännössä hybridipuutarhaletku, sillä sen rakenne on sisäpuolelta perinteistä Dura-Tech PVC:tä ja ulkopuolelta Tuff-kuitutekstiilillä päällystettyä. Tämä rakenne takaa erittäin kestävän puutarhaletkun, joka kestää raahaamista. Itse asiassa tämä malli on joustava ja siksi myös taittumaton, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että se vahingoittuu prosessissa.

Lisäksi letku on jopa 50 prosenttia kevyempi kuin muut puutarhaletkut, joten sinun ei tarvitse ponnistella mallin kanssa, kun joudut kantamaan sitä edestakaisin puutarhassa. Letku kestää yhteensä 40 baarin vedenpaineen, ja sen halkaisija on 15 millimetriä. Puutarhaletkulla on myös 30 vuoden takuu. Ja se on valmistettu ilman ftalaatteja.

Voit ostaa tämän puutarhaletkun 12,5, 25 tai 35 metrin pituisena. Voit valita, haluatko säilyttää sitä letkukärryssä, seinäkiinnikkeessä tai yksinkertaisesti pakata sen pois käytön jälkeen.

Tuotetiedot

 • Pituus: 12,5, 25 tai 35 metriä
 • Putken halkaisija: 15 mm
 • Yläpaineen yläraja: 40 bar

Guide

opas puutarhaletkun ostamiseen

Tähän mennessä olet lukenut suosituimmista ja arvostetuimmista puutarhaletkuista tässä puutarhaletkuarvostelussa, mutta se ei välttämättä anna sinulle ymmärrystä siitä, miten löydät oikean vaihtoehdon sinulle. Onneksi saat sen selville alla olevista osioista, joista voit myös lukea lisää siitä, miten suoritimme tämän testin.

Miten valita paras puutarhaletku

Tässä osiossa voit lukea lisää parametreista, joita sinun tulisi erityisesti huomioida ostaessasi uutta puutarhaletkua. Näin ostat todennäköisemmin juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopivan mallin.

 • Säännöllinen vai joustava puutarhaletku: Ensinnäkin sinun on harkittava, haluatko tavallisen puutarhaletkun vai joustavan mallin. Joustava puutarhaletku vie vähemmän tilaa, kun se ei ole täynnä vettä, koska se laajenee veden jakautuessa sen läpi. Jotkin mallit laajenevat luonnollisesti pidemmälle kuin toiset. Tavallinen puutarhaletku on yhtä pitkä riippumatta siitä, onko siinä vettä vai ei
 • Pituus ja koko: Sinun on myös mietittävä, mikä pituus sopii tarpeisiisi. Tarvitsetko puutarhaletkun, joka voi olla 30 tai ehkä 50 metriä pitkä – vai haluatko vain pienen puutarhaletkun, jonka pituus on 10-15 metriä? Riippuu sinusta, mitä tarvitset. Pienempi puutarhaletku voi olla ihanteellinen pieneen puutarhaan, kun taas suureen puutarhaan tarvitaan pidempi malli
 • Rakenne: Tarkkaile myös uuden puutarhaletkusi rakennetta. Jotta voit nauttia siitä monta vuotta, sen on oltava kestävää ja siksi laadukasta. Erityisen edullista on, jos letkussa on sekä kiinteä sisä- että ulkoletku
 • Ominaisuudet:Jotkut mallit ylpeilevät sillä, että ne eivät taivu, toiset taas kestävät auringon UV-säteitä ja/tai pakkasta. Voit itse päättää, mitkä ominaisuudet haluat asettaa etusijalle, mutta kannattaa ehkä pitää silmällä, mitä kullakin mallilla on tarjota. Näin voit olla varma, että tilaat toimivan version
 • Hinta: Useimmat puutarhaletkut eivät maksa paljon, mutta jotkin mallit ovat selvästi halvempia kuin toiset. Sinun on muistettava, että laadun on aina oltava hinnan edelle. Mutta voit nähdä, miten kaikki edellä mainitut testin mallit myydään kohtuuhintaan

Hyvät lisävarusteet puutarhaletkulle

Kannattaa ehkä investoida alla oleviin tuotteisiin, kun olet joka tapauksessa etsimässä hyvää puutarhaletkua. Joissakin edellä mainituissa malleissa on jopa useita alla mainittuja lisävarusteita.

 • Letkukytkimet: Ilman letkukytkimiä ei voi tulla toimeen puutarhaletkua käytettäessä, sillä ne asetetaan hanan ja puutarhaletkun tai puutarhaletkun ja suuttimen väliin. On tärkeää, että investoit vedenpitävään kytkimeen, jotta suuria määriä vettä ei pääse valumaan. Erityisen hyödyllistä on investoida liitäntöihin, joissa on vesipysäytys, sillä tämä ominaisuus sulkee veden syötön automaattisesti, jos suutin irrotetaan letkusta.
 • Suihkupistoolit tai -suuttimet: Kannattaa varmistaa, että hankit ruiskupistoolin tai -suuttimen, jos haluat ruiskuttaa vettä kaikkialle viheralueillesi ilman, että sitä on liikaa. Ruiskupistoolit ja suuttimet ovat moninaisia, joten voit valita itse, minkä haluat
 • Puutarhaletkun säilyttäminen letkukärryssä, rummussa tms. Puutarhaletkua ei tarvitse säilyttää autotallin lattialla tai puutarhavajassa, kun sen sijaan voit rullata sen letkukärryyn tai rumpuun, joka voidaan myös helposti vetää sinne, missä kastelua tarvitaan, joten sinun ei tarvitse kantaa letkua mukana. Voit myös asentaa seinään laatikon, josta voit vetää letkun ulos puutarhan eri kohtiin. Joissakin näistä laatikoista on jopa automaattinen kelaustoiminto, joten sinun ei tarvitse taittaa tuotetta itse jälkikäteen

Helppo puutarhan ylläpito

Puutarhaletkun avulla voit nopeasti pitää kasvit, sängyt, pensasaidat ja niin edelleen parhaalla mahdollisella tavalla kosteina, kun sää ei anna niille sadetta. Se ei kuitenkaan ole ainoa työkalu, joka voi auttaa puutarhan ylläpitämisessä. Jos et esimerkiksi pidä nurmikon leikkaamisesta itse, robottiruohonleikkuri on hyvä vaihtoehto. Voit lukea kaiken parhaista robottiruohonleikkureista ja siitä, miten löydät itsellesi sopivan mallin, robottiruohonleikkurikatsauksestamme täältä

Puutarhan kivien ja laattojen roskista voi olla myös vaikea päästä eroon. Tässä tapauksessa puutarhaletkun paine ei riitä puhdistukseen. Hanki sen sijaan korkeapainepesuri. Olemme myös kirjoittaneet oppaan tämäntyyppisen koneen ostamisesta, jonka voit lukea täältä Korkeapainepesurin testi

Miten tämä puutarhaletkutesti tehtiin

Tämän testin laatimiseksi olemme tehneet paljon tutkimustyötä, jotta voisimme opastaa sinut parhaiden markkinoilla olevien puutarhaletkujen pariin. Olemme muun muassa käyttäneet erilaisia testilehtiä/lähteitä ja tutustuneet kuluttajien arvosteluihin eri tuotteista. Näiden tietojen perusteella olemme sitten tunnistaneet parhaat puutarhaletkut. Olemme pyrkineet mahdollisuuksien mukaan sisällyttämään testiin erikokoisia, -muotoisia ja -hintaisia tuotteita, jotta jokaiselle kuluttajalle löytyisi jotakin.

FAQ

Mikä puutarhaletku on paras?

Tässä testissä testin voittajaksi nimettiin Gardena Premium SuperFlex -letku 1/2

Paljonko puutarhaletku maksaa?

Ei tarvitse olla paljon rahaa, jotta sinulla on varaa laadukkaaseen puutarhaletkuun. Useimmat tässä testissä olevat mallit ovat saatavissa jo muutamalla sadalla dollarilla.

Mitä minun pitäisi huomioida puutarhaletkua ostaessani?

Varmista erityisesti, että ostat puutarhaletkun, jonka pituus vastaa tarpeitasi. Tämä riippuu puutarhasi koosta ja siitä, kuinka pitkälle letkun on ulotuttava.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×