Pystyleikkuritesti (2022) → Opas 5 parhaaseen pystyleikkuriin.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Einhell GC-SA 1231/1 ruohonilmastin/pystyleikkuri

Sähköinen pystyleikkuri ja ruohonkuivain Einhell GC-SA 1231/1 on uskomattoman tehokas ja luotettava. Se on ihanteellinen pienelle tai keskikokoiselle nurmikolle, joka on pidettävä terveenä ja kauniina. Se on varustettu 8 kaksinkertaisella laatuterällä, 42 jousella ja kuulalaakereilla…

1
Paras pystyleikkuri

Einhell GC-SA 1231/1 ruohonilmastin/pystyleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä artikkelissa keskitymme hämmästyttävään puutarhakoneeseen, pystyleikkuriin. Olemme keränneet 5 parasta pystyleikkuria, jotka ovat tällä hetkellä markkinoilla, tähän pystyleikkuritestiin. Koneet vaihtelevat paljon ominaisuuksiltaan ja kooltaan sekä hinnaltaan. Löydät helposti juuri sen, joka sopii puutarhaasi, tarpeisiisi ja budjettiisi. Pystyleikkuri on ihanteellinen pitämään nurmikon terveenä ja sammaleettomana, mutta se ei leikkaa ruohoa kuten leikkuri tai robottiruohonleikkuri.

Olemme valinneet Einhell GC-SA -pystyleikkurin ja -ilmastimen testin parhaaksi, sillä siinä on monia hyödyllisiä ominaisuuksia ja säätömahdollisuuksia.

Oletko vieläkin hämmentyneempi siitä, minkä valitsisit, kuin ennen kuin luit pystyleikkuritestin? Sitten olemme koonneet sinulle pienen oppaan, jossa käymme läpi parametrit, jotka sinun tulisi ottaa huomioon valintaa tehdessäsi, sekä kerromme, miten pystyleikkuria käytetään, jotta saat siitä kaiken irti.

Jos puutarhasi on hyvin suuri, voit yhdistää pystyleikkurin meritraktoriin.

Einhell GC-SA 1231/1 ruohonilmastin/pystyleikkuri

Paras pystyleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kelpaa pienille ja keskisuurille nurmikoille 300 m3:iin asti
 • pros-icon.svg 8 kaksinkertaista terää, jotka torjuvat rikkaruohoja ja sammalta juurineen
 • pros-icon.svg Säädettävä työskentelysyvyys täsmälleen nurmikolle sopivaksi, mikä luo ammattimaisen lopputuloksen

Detaljeret gennemgang

Sähköinen pystyleikkuri ja ruohonkuivain Einhell GC-SA 1231/1 on uskomattoman tehokas ja luotettava. Se on ihanteellinen pienelle tai keskikokoiselle nurmikolle, joka on pidettävä terveenä ja kauniina. Se on varustettu 8 kaksinkertaisella laatuterällä, 42 jousella ja kuulalaakereilla sylinterissä sekä hidaskäyntisellä moottorilla, jotka kaikki antavat erinomaisia ja ammattimaisia tuloksia.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita Einhell GC-SA 1231/1 -pystysakset

Einhellin GC-SA 1231/1 -pystyleikkuri ja nurmikkoköynnöstin on erittäin tehokas ja turvallinen laite, joka sopii täydellisesti pienen tai keskikokoisen nurmikon hoitoon ja pitämiseen terveenä ja kauniina. Sitä suositellaan käytettäväksi enintään noin 300 m3 :n nurmikoilla. Pystysuorassa leikkurissa on 8 kaksoislaatuista terää pallomaisessa sylinterissä, jotka torjuvat rikkaruohot ja sammaleet perusteellisesti juuria myöten.

Sylinterissä on myös 42 jousitusta ja kuulalaakeri, joka ilmastaa maaperää ammattimaisesti, jotta nurmikko pysyy kauniina ja rehevänä. Siinä on myös 1200 watin hidaskäyntimoottori, jonka suuri vääntömomentti ohjaa konetta ja antaa jatkuvasti hyviä tuloksia

Säädettävä työsyvyys

Työsyvyyttä voi säätää kolmella eri tasolla, jotta kone voidaan sovittaa nurmikon ja maaperän tarkkoihin vaatimuksiin. Pysäköintiasento varmistaa, että terät ja maa ovat suojassa, kun kone lasketaan alas. Kone on varustettu suurilla pyörillä, jotka helpottavat työskentelyä vaikeassa maastossa ja rasittavat nurmikkoa vähemmän.

Koneen keräysastian tilavuus on 28 litraa, joten se on varustettu laadukkaasta iskunkestävästä muovista valmistetulla vankalla kotelolla. Voit taittaa ohjaustangon niin, että pystyleikkuri vie vähemmän tilaa säilytettäessä.

Tuotetiedot:

 • Virtalähde: 230 V, 50 Hz
 • Teho: 1200 W
 • Työleveys: 31 cm
 • Terien lukumäärä: 8
 • Jousien määrä: 45
 • Etupyörä, halkaisija: 18 cm
 • Takapyörä, halkaisija: 10 cm
 • Opsamlerin tilavuus: 28 L
 • Työskentelysyvyys: 3 asetusta, 9 mm

Bosch AVR 1100 Pystyleikkuri

kokoontaitettava pystyleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu terillä varustetulla telalla, joka leikkaa maan pinnan pintakerroksen
 • pros-icon.svg 1100 watin moottori ja 32 cm:n työleveys
 • pros-icon.svg 50 litran suuri keräyslaatikko pitkälle työskentelyalueelle

Detaljeret gennemgang

Boschin pystyleikkurissa on rulla, jonka terät leikkaavat pystysuoria viiltoja maan pinnan ylimpiin senttimetreihin. Se haravoi samalla sammalta, ruohonleikkuujätettä ja muuta ruoholle enemmän tilaa ja tuhoaa rikkaruohoja.

Miksi kannattaa valita Bosch AVR 1100 -pystyleikkuri

Boschin AVR 1100 -pystyleikkuri on loistava kone nurmikon ylläpitoon ja hoitoon. Se pitää sen siistinä ja siistinä ilman kemikaaleja. Pystyleikkuri on varustettu telalla, jonka terät leikkaavat pystysuoria viiltoja maan pintakerrokseen. Se repii esimerkiksi sammalta ja ruohonleikkuujätettä ja luo näin lisää tilaa ruoholle. Se vahingoittaa myös rikkaruohoja, joten pääset eroon kaikista ei-toivotuista kasveista nurmikolta.

Hyvä työleveys ja moottori

Pystyleikkurissa AVR on 1100 watin moottori ja 32 senttimetrin työleveys.

Seessä on kompakti säilytys ja kaksinkertainen taittokahva, pinottava keräyslaatikko sekä 50 litran suuri keräyslaatikko pitkiä työskentelyjaksoja varten, jotka kaikki auttavat tekemään työskentelystä pystyleikkurin kanssa uskomattoman helppoa ja mukavaa.

Tuotetiedot:

 • Virtalähde: sähkö
 • Leveys: 32 cm
 • Moottorin teho: 1100 W
 • Rullausjärjestelmä: 14 ruostumattomasta teräksestä valmistettua pyörivää terää
 • Työleveys: 32 cm
 • Työkorkeus: +5/0/-5/-5/-10 mm
 • Työskentelykorkeuden säätö: 4 askelta
 • Keräystilavuus: 50 litraa
 • Paino: 9.9 kg

ALKO CombiCare 36.9 E Comfort Pystyleikkuri

Pystyleikkuri tehokkaalla sähkömoottorilla

Fordele
 • pros-icon.svg 12 vankkaa terästä tunkeutuu nurmikon sisään ja poistaa sammalta ja ruohonleikkuujätettä maaperästä
 • pros-icon.svg Työleveys 36 senttimetriä ja tehokas 1400 watin sähkömoottori, ihanteellinen 800 m2:n puutarhoihin
 • pros-icon.svg Säädä pituutesi mukaan kahvan helpon korkeussäädön avulla

Detaljeret gennemgang

Sähkökäyttöinen CombiCare-pystyleikkuri antaa sinulle hyvin hoidetun ja kauniin nurmikon. Pystysuorassa leikkurissa on 12 vankkaa terästä, jotka tunkeutuvat nurmikon sisään ja poistavat sammalta ja nurmikon roskia maaperästä. Koneen työleveys on 36 senttimetriä ja siinä on tehokas 1400 watin moottori.

Miksi kannattaa valita ALKO CombiCare Comfort -pystyleikkuri

ALKOn CombiCare-pystyleikkuri on erinomainen laite, jolla nurmikostasi saat huolitellun ja vihreän. Koneessa on 12 tukevaa terästä, jotka tunkeutuvat nurmikon sisään ja poistavat sammalta ja nurmikon roskia maaperästä, jolloin ruohonjuuret voivat hengittää ja imeä helpommin vettä ja ravinteita. Keskirullassa on säädettävä syvyys 5 portaittain sen mukaan, kuinka syvälle terien on tunkeuduttava maaperään.

Elli moottori keskikokoiseen puutarhaan

Koneen työleveys on 36 senttimetriä ja siinä on tehokas 1400 watin sähkömoottori, joten se on ihanteellinen keskikokoisille nurmikoille 800 m2:iin asti. Koska se on sähkökäyttöinen, sinun ei tarvitse työskennellä pakokaasun epämiellyttävässä kaasussa, ja vältät myös taukoja akun vaihtamiseksi tai polttoaineen lisäämiseksi.

Pystyleikkuri on varustettu kahdella vakaalla akselilla, ja sen paino on uskomattoman alhainen, minkä ansiosta sitä on erittäin helppo käyttää. Voit helposti säätää kahvan korkeutta itsellesi ja pituudellesi sopivaksi, jolloin saat ergonomisimman ja vaivattomimman työskentelyasennon.

Pystyleikkuria kannattaa käyttää syvemmälle maahan vain kerran keväällä ja kerran syksyllä parhaan tuloksen varmistamiseksi.Kerran keväällä ja kerran syksyllä.

Tuotetiedot:

 • Sähkömoottori: 1400 W
 • Kipsiala: 800 m2
 • Pystyleikkuri: 12 terästä
 • Paino: 12 kg
 • Virtalähde: sähkö
 • Leveys: 36 cm

Gardena Electric Vertical Cutter EVC 1000 4068

Pieni pystyleikkuri, joka on helppo säilyttää

Fordele
 • pros-icon.svg Terävät, offset-terät, jotka ovat erikoiskarkaistua ja galvanoitua ruostumatonta terästä
 • pros-icon.svg Helppo leikkuusyvyyden säätö kätevällä ohjauskahvalla
 • pros-icon.svg Kahva voidaan nopeasti purkaa säilytyksen helpottamiseksi

Detaljeret gennemgang

Perusteellisessa ja tilaa säästävässä Gardena EVC 1000 -pystyleikkurissa on terävät, offset-terät, jotka on valmistettu erikoiskarkaistusta, sinkitystä ruostumattomasta teräksestä. Sen työleveys on 30 senttimetriä, ja sillä voidaan hoitaa pieni tai keskisuuri puutarha, jonka pinta-ala on enintään 600 m2.

Miksi valita Gardenan sähköinen pystyleikkuri EVC 1000 4068

Gardena Electric Lawn Aerator EVC 1000 on loistava työkalu sammaleen, tuhkan ja rikkaruohojen poistamiseen nurmikoltasi mahdollisimman kestävällä tavalla, mikä parantaa nurmikkosi ilman-, veden- ja ravinteiden imeytymistä huomattavasti. Kone on varustettu terävillä, offset-terillä, jotka on valmistettu erikoiskarkaistusta ja galvanoidusta ruostumattomasta teräksestä. Terät tunkeutuvat nurmikon sisään ja poistavat maaperästä ei-toivotun huopakerroksen ja kuolleen ruohon.

Pystyleikkurin kätevän säätökahvan avulla voit helposti säätää, kuinka syvälle maahan terät leikkaavat. Koneen tehokkaan PowerPlus-moottorin ansiosta voit työskennellä jatkuvasti ja ongelmitta. Siinä on suuret pyörät, joissa on erikoisprofiili, joka helpottaa ohjausta ja antaa hyvän pidon nurmikolla.

Helppo säilyttää

Kahvassa on kätevä kytkin, jonka ansiosta pystyleikkuria on mukavampi työntää ympäriinsä. Koneessa on älykäs kuljetusasento, jossa terät taittuvat nopeasti kokoon, mikä on kätevää, kun sinun on kuljettava paikasta toiseen, jossa haluat käyttää sitä

Pystyleikkurin kahva voidaan nopeasti ja helposti irrottaa, jolloin se ei vie paljon tilaa ja on siten helpompi säilyttää. Pystyleikkuria suositellaan käytettäväksi kerran keväällä ja kerran syksyllä, koska se on tehohoito.

Tuotetiedot:

 • Työleveys: 30 cm
 • Maksimi työpinta-ala: 600 m2 +/-20%
 • Moottorin teho: 1000 W
 • Paino: 10.6 kg
 • Voima: sähkö

Guide

Pystyleikkurin edut

Pystyleikkuri on paras laite, jos haluat pitää nurmikon hyvännäköisenä ja rikkaruohottomana. Pystyleikkurissa on pienet terät, jotka istuvat pyörivällä telalla, joka leikkaa nurmikon pystysuoraan. Se torjuu rikkaruohoja luomalla paremmat kasvuolosuhteet ruoholle. Kun kone leikkaa ruohoa, se luo valoa ja ilmaa pienille ruohokasveille, jotta ne voivat kasvaa uudelleen.

Pystyleikkuri on myös erinomainen kuivuneen ja kuolleen ruskean ruohon poistamiseen nurmikon alareunasta. Tätä kerrosta kutsutaan huovaksi, ja se estää ruohokasvien kasvua. Tämä jättää tilaa uusille versoille, joten nurmikko voi olla taas vihreä.

Pystyleikkaus olisi tehtävä silloin, kun ruoho kasvaa hyvin, ei kuivuuden aikana. Koska kyseessä on nurmikon tehohoito, se tulisi tehdä vain kaksi kertaa vuodessa. Optimaalisesti se olisi tehtävä kerran keväällä, esimerkiksi toukokuussa, ja kerran syksyllä, esimerkiksi syyskuussa. Kun olet leikannut nurmikon pystysuoraan, sinun on lannoitettava nurmikko yleislannoitteella.

Pystyleikkurin käyttö

Ensimmäisellä kerralla nurmikon leikkaaminen pystysuoraan voi tuntua ylivoimaiselta, mutta nurmikko kiittää sinua siitä. Sinä päätät, kuinka syvältä haluat koneen leikkaavan nurmikon. Mitä vaurioituneempi ja sitkeämpi nurmikko on, sitä syvemmältä sinun on leikattava.

Se on kuitenkin harkinnan ja hieman kokeilun ja erehdyksen asia, mutta hyvä nyrkkisääntö on katsoa, kuinka paljon nurmikko tarvitsee hoitoa ennen kuin päätät leikkuusyvyydestä.

Kun käytössäsi on pystyleikkuri, jonka moottorissa on runsaasti tehoa, sinun tarvitsee vain keskittyä koneen ohjaamiseen. Sinun ei tarvitse työntää tai ponnistella muuten kuin ohjaamalla konetta. Varmista vain, että ajat koneella yhteen suuntaan, jotta urat menevät samaan suuntaan. Aina kun päädyt päätepisteeseen ja sinun on vaihdettava suuntaa, varmista, että nostat terät ylös maasta. Vältä myös leikkaamista samasta paikasta pitkään, sillä se voi pikemminkin tuhota nurmikon kuin kasvattaa sitä. Tällöin on parempi sammuttaa kone, kun valmistaudut siirtymään eteenpäin.

Käytä pystyleikkuria kahdesti vuodessa, jotta sammal ja ruohonleikkuujätteet pysyvät poissa nurmikolta. Jos nurmikkosi on hyvin vaurioitunut ja siinä on paljon sammalta, voit tehdä sen kolme kertaa vuodessa. Täällä on suositeltavaa aloittaa jo maalis-huhtikuussa ja antaa toinen kierros toukokuun lopussa ja sitten kerran syksyllä. Kunhan se on kuivuuskausien ulkopuolella eikä ole pakkasta.

Pystyleikkurin ja ruohonleikkurin ero

Kuten pystyleikkuritestistämme näet, konetta kutsutaan joissakin yhteyksissä myös nurmikon ilmastajaksi. Yleisesti ottaen pystyleikkuri ja ruohonkuivain ovat sama asia. Nurmikkoon leikataan uria, jotta ruohon juuret pääsevät ilmaan. Nämä kaksi puutarhakonetta eroavat toisistaan siinä, että pystyleikkuri on karkeampi kuin nurmikon ilmastin.

Jos puutarhasi on aivan uusi, sinun ei pitäisi käyttää pystyleikkuria. Ruoho ei ole vielä ehtinyt juurtua, ja on olemassa vaara, että se repii kaiken ruohon pois. Nurmikon ilmastin on parempi valinta. Jos taas sinulla on vanhempi nurmikko, joka on kasvanut monta vuotta, pystyleikkuri on parempi, koska se voi työskennellä kovemmin kuluneella nurmikolla. Jotkin koneet ovat sekä nurmikon ilmastin että pystyleikkuri, esim. Einhell GC-SA. Täällä sinulla on mahdollisuus sovittaa kone juuri sinun nurmikkoasi varten.

LUE MYÖS: Sylinteriruohonleikkureiden testimme

Muuta hyödyllistä tietoa tästä pystyleikkuritestistä

Kun haluat valita itsellesi parhaiten sopivan pystyleikkurin, useat asiat vaikuttavat kokemukseesi. Seuraavaksi kerromme, mitkä parametrit sinun on otettava huomioon valitessasi sinulle ja puutarhallesi sopivaa konetta.

Kahva: Pystyleikkurin kädensijan on oltava vahva ja siinä on oltava pehmeä ja miellyttävä pinnoite, jotta sitä on mukava pitää kädessä pidempään. On myös suuri etu, jos sen korkeutta voidaan säätää, jolloin koneen kanssa työskentely on entistäkin mukavampaa.

Turvakahva: Turvakahvan on oltava helposti aktivoitavissa ja pidettävissä. Käyttökokemus paranee entisestään, jos voit aktivoida moottorin oikealla kädellä, joka tuntuu mukavimmalta. Eli aktivoidaanko se oikealla vai vasemmalla kädellä. Se on painettava alas, ennen kuin pystyleikkuri voidaan käynnistää, ja vastaavasti sen on pysähdyttävä heti, kun päästät irti.

Langan irrotus: Langan irrotuksen tulisi olla puristuslaite, joka varmistaa, ettet voi vetää lankaa ulos pistorasiasta konetta käyttäessäsi, sillä tämä voi aiheuttaa paljon ärsytystä.

Keräyslaatikko: Koneen keräyslaatikon on oltava helppo laittaa ja ottaa pois, sillä se täyttyy nopeasti. Keräyslaatikon koko vaihtelee, ja se on valittava puutarhasi koon mukaan. Testissä näkyy, että suurimman keräyslaatikon tilavuus on 50 litraa, jolloin keräyslaatikon tyhjentäminen ei aiheuta taukoja kesken työn.

Syvyyden säätö: Pystyleikkurissa on edessä kahva, jolla voit säätää pystyleikkauksen syvyyttä. Tämä syvyydensäätövarsi ei saa olla liian löysällä eikä liian kireällä. Eri koneiden säätöjen määrä vaihtelee.

Pyörä: Pystyleikkurin pyörien on oltava riittävän suuret ja tukevat, jotta ne kulkevat helposti nurmikon läpi. Varsinkin jos nurmikko on epätasainen, on eduksi, jos ne ovat tarpeeksi tukevia ajamaan epätasaisuuksia ylös ja alas. Etu- ja takapyörien välisen etäisyyden on myös oltava suuri, jotta kone ei kaadu, kun keräyslaatikko on täynnä.

Korkeuden säätö: Korkeussäädön on myös oltava helposti ja nopeasti käytettävissä, jotta koneen käyttö olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

Rullat: Kaikissa pystyleikkureissa on veitsitela, joka leikkaa maata, ja joissakin koneissa telan voi korvata jousitelalla, joka haravoi nurmikon. Nämä rullat pitäisi olla helppo vaihtaa.

Tarkoitus: Pystyleikkuria valitessasi sinun on mietittävä, mihin aiot käyttää sitä ja mitkä ovat nurmikon hoito- ja ylläpitotarpeet. Jos sammalointia ja fileointia on paljon, koneen on oltava tehokas ja kestävä. Jos sinulla on pieni puutarha, tällaista konetta voi olla vaikea hallita. Sitä vastoin pieni kone suuressa puutarhassa vie liikaa aikaa. Tietenkin se vaihtelee, mitkä parametrit ovat tarpeellisia tarpeidesi mukaan. Tämä on vain hyvä ohje, joka kannattaa pitää mielessä, kun valitset itsellesi ja puutarhallesi pystyleikkuria.

LUE MYÖS: Testimme harjanleikkurit

Tarvitsetko muita puutarhanhoitovälineitä?

Puutarhan kunnossapidossa huomiota ei tarvitse kiinnittää vain nurmikkoon. Leikkaan omaa pyökkipensasaitaani säännöllisesti Pensasaitaleikkurilla pitääkseni sen muodon terävänä ja vapaana ulkonevista oksista. Jos joistakin oksista on tullut liian vahvoja pensasleikkurille, otan mielelläni käyttöön moottorisahan

Yksi työkalu, jota käytän usein keväällä, on Korkeapainepuhdistin Käytän sitä varovasti poistamaan rumia levälaikkuja kaakeloidulta terassiltani. Se poistaa myös pahimmat sammalet ja rikkaruohot, jotka kasvavat laattojen välissä, kun en ole ollut huolellinen laattakaapimen kanssa.

Usein esimerkiksi nurmikon reunoille ja korotettujen sänkyjen väliin on vaikea päästä ruohonleikkurilla, joten ruohotrimmeri on ihanteellinen valinta.

FAQ

Mikä pystyleikkuri on testin paras?

Mielestämme Einhell GC-SA 1231/1 -ilmastin/pystyleikkuri on paras, sillä siinä on paljon hyviä ominaisuuksia ja säätömahdollisuuksia. Katso loput erinomaisista pystyleikkureistamme pystyleikkuriarvostelustamme.

Mikä pystyleikkuri minun pitäisi valita?

Se riippuu paljon pystyleikkurin tarpeistasi ja puutarhastasi. Valitse sellainen, jonka ominaisuudet sopivat puutarhan hoitotarpeeseen. Lue loput pystyleikkurin valintaan liittyvästä oppaastamme pystyleikkuritestistämme.

Mitä eroa on pystyleikkureilla ja ilmastuslaitteilla?

Koneilla on sama tarkoitus, mutta yleensä pystyleikkurit ovat karkeampia ja sopivat paremmin vanhempiin puutarhoihin, joissa on paljon sammalta ja kuollutta ruohoa, kun taas ruohonilmastimet sopivat paremmin uudempiin puutarhoihin, jotka tarvitsevat vain huoltoa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×