Opdateret lokakuu 2023

Paras silitysrauta – testasimme markkinoiden parhaat silitysraudat

Tässä silitysrautatestissä tarkastelemme ja arvioimme markkinoiden 5 parasta silitysrautaa. Lisäämme testiin jatkuvasti uusia tuotteita, joten voit olla varma, että löydät ajantasaisimmat ja parhaat silitysraudat.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Löytääksemme parhaat silitysraudat olemme tarkastelleet useita kansainvälisiä ja kotimaisia testejä ja arvioita sekä asiantuntijoilta että käyttäjiltä.

Vertailemme eri silitysrautoja niiden hyvien ja huonojen puolien sekä tärkeiden ostokriteerien, kuten teho, höyrytoiminnon, vesisäiliön kapasiteetin ja pohjalevyn, perusteella.

Kriteerien arvioinnin perusteella annamme tuotteille kokonais- ja yksilöllisen pistemäärän.

Osto-oppaassa perehdymme tarkemmin kriteereihin ja niiden merkitykseen uutta silitysrautaa valittaessa.

Philips Azur GC4541 höyrysilitysrauta

Testin paras silitysrauta

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Höyrytoiminto
  4
 • Vesisäiliön kapasiteetti
  5
 • Materiaali - pohjalevy
  4
 • Teho
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Useita höyrytoimintoja (vakio, höyrylaukaus ja suihku)
 • pros-icon.svg Lämpenee nopeasti 2 minuutissa
 • pros-icon.svg Automaattinen sammutustoiminto
 • pros-icon.svg Höyrysilitysrauta jossa on monia höyrytoimintoja
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu kalkinpoistojärjestelmä
Ulemper
 • cons-icon.svg 2 metrin johdon pituus on lyhyempi kuin muissa testissä olleissa malleissa.

Detaljeret gennemgang

Philips Azur GC4541 on tehokas höyrysilitysrauta, jossa on höyrytoiminto, joka tekee vaatteiden silityksestä helppoa.

Tehokas höyrytoiminto ja silityslauta

Philips Azur GC4909  silitysrauta tarjoaa useita eri höyryvaihtoehtoja; jatkuva höyry 45 grammaa minuutissa tai 200 gramman höyryntuotto, joka on hyviä sitkeämmille rypyille ja paksummille kankaille. Vertailun vuoksi Philips Azur GC4909 tarjoaa 55 grammaa minuutissa (jatkuva höyry) ja 220 gramman höyryntuotto täydellä höyryllä. Höyryn säätö tapahtuu itse kahvasta ja se voidaan tehdä yhdellä kädellä.

Silitysraudassa on Philips steam Glide Plus -pohjalevy, joka on naarmuuntumaton ja tarttumaton. Lisäksi se liukuu hyvin kaikilla materiaaleilla ja kuumenee nopeasti. Tutkimuksemme mukaan silitysrauta on käyttövalmis 2 minuutissa, mikä on nopeampi kuin

Silitysrauta, jossa on sisäänrakennettu kalkinpoistojärjestelmä

Yksi tämän raudan ominaisuuksista, josta pidämme erityisen paljon, on Quick Calc Release -järjestelmä, joka helpottaa kalkin poistamista. Järjestelmä hajottaa kalkin ennen kuin se ehtii juuttua silitysrautaan ja kerää sen sijaan sen helposti tyhjennettävään säiliöön, mikä auttaa varmistamaan optimaaliset tulokset tuleviksi vuosiksi – ja että tuote on helppo pitää puhtaana. Mallissa on myös erityinen tippasulku, joka estää veden valumisen kankaaseen silityksen aikana.

Arviomme

Jos etsit helppokäyttöistä silitysrautaa, Philips Azur GC4541 on erinomainen ja tehokas höyrysilitysrauta. Siinä on useita höyryvaihtoehtoja, se on helppo asettaa, se lämpenee nopeasti ja se on helppo puhdistaa. Se on myös hinnoiteltu hintaluokan edullisempaan päähän, joten useimmilla on siihen varaa. Se ei ole testimme tehokkain, joten jos silität usein raskaita kankaita, joissa on paljon ryppyjä, suosittelemme katsomaan Tefal Ultimate Pure FV9845:tä tai Philips GC4909:ää.

Teho: 2400 watt Vesisäiliön tilavuus: 300 ml Höyryn määrä: 45 gr/min Höyryntuotto: 200 gr Höyryn tyyppi: Jatkuva höyry, suihku Automaattinen sammutus: Kyllä Tarttumaton: Kyllä Paino: 1,6 kg Johdon pituus: 2 m

Tefal FV6520E0 Silitysrauta

Paras halpa silitysrauta

3.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  3
 • Höyrytoiminto
  3
 • Vesisäiliön kapasiteetti
  4
 • Materiaali - pohjalevy
  3
 • Teho
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Johdoton silitysrauta
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää höyrylaitteena, jossa on pystysuora jatkuva höyry.
 • pros-icon.svg Pikalataus – 30 sekuntia.
Ulemper
 • cons-icon.svg Painavampi kuin muut testin mallit (1,8 kg).
 • cons-icon.svg Täytyy ladata useita kertoja silityksen aikana
 • cons-icon.svg Höyrypainiketta on pidettävä alhaalla höyryn käyttämiseksi
 • cons-icon.svg Pienin höyryn määrä testissä (25 g/min)

Detaljeret gennemgang

Tefal FV6520E0:n avulla saat edullisen langattoman silitysraudan, jossa on höyrytoiminto ja jota voi käyttää myös pystyhöyrystimenä rypistyneille vaatteille ohuista materiaaleista.

Miksi sinun pitäisi valita Tefal FV6520E0 Silitysrauta?

Tefal FV6520E0 on johdoton, ja se ladataan sen sijaan mukana toimitetulla latausasemalla. Johtojen pituutta ei tarvitse rajoittaa, mikä on erityisen fiksua vasenkätisille.

Pikalataus

Tutkimuksessamme havaitsimme, että itse lataus on erittäin nopea, mutta silitysrauta on ladattava useita kertoja silityksen aikana. Latausasema antaa äänekkään äänimerkin, kun on aika laittaa silitysrauta lataukseen. Lataus kestää kuitenkin vain 30 sekuntia.

Lisäksi kävi ilmi, että silitysraudan lämpeneminen kestää kauemmin kuin muiden markkinoilla olevien silitysrautojen ja että sen on vaikeampi säilyttää lämpöä. Se lämpenee uudelleen latausasemalla.

Monipuolinen mutta hankala höyrytoiminto

Kuten muissakin testimme malleissa, tässä mallissa on höyrytoiminto. Tämä eroaa siitä, että se on manuaalinen. Jatkuva höyrytys vaatii että painiketta on painettava koko ajan, mikä voi analyysimme mukaan olla väsyttävää, jos kärsit niveltulehduksesta tai muista sormikivuista. Jatkuva höyry -toiminnolla silitysraudan höyryntuotto on 25 grammaa minuutissa. Vertailun vuoksi Philipsin testivoittaja Azur GC4541 höyryntuotto on 45 grammaa minuutissa.

Tämän raudan älykäs ominaisuus on, että sitä voidaan käyttää pystysuorana höyrystimenä henkarissa roikkuville vaatteille. Tämä helpottaa esimerkiksi silkkipaitojen silittämistä. Testeissä raudan todettiin painavan 1,8 kg, joten se on raskas pidellä pitkään.

Kuten testivoittajassamme, tässä mallissa on sekä integroitu sammumisenesto- että kalkinpoistotoiminto. Kun se on ollut 8 minuuttia pohjassa, se kytkeytyy itsestään pois päältä.

Arviomme

Jos etsit langatonta ja edullista silitysrautaa, tämä malli on selkeä valinta. Silitysrauta sopii parhaiten kevyille kankaille ja niille, jotka silittävät yhden tai kaksi vaatekappaletta kerrallaan. Tämä malli on ladattava useita kertoja matkan varrella ja se menettää lämpöä, joten emme suosittele sitä niille, jotka tekevät koko viikon silitykset yhdellä kertaa. Jos kuitenkin silität satunnaisesti tai vain yhden paidan, tämä malli on erinomainen käytännöllinen valinta.

Teho: 2400 watt Vesisäiliön tilavuus: 250 ml Höyryn määrä: 25 gr/min Höyryntuotto: 115 gr Höyryn tyyppi: Jatkuva höyry, suihkutus Automaattinen sammutus: Kyllä Tarttumaton: Kyllä Paino: 1,8 kg Johdon pituus: Trådløs

Philips Azur GC4909

Paras premium silitysrauta

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Höyrytoiminto
  5
 • Vesisäiliön kapasiteetti
  5
 • Materiaali - pohjalevy
  5
 • Teho
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Suuri höyryn tuotto vakiohöyryllä (55 grammaa/min)
 • pros-icon.svg Tarkka kärki helpottaa silitystä esim. nappien välissä.
 • pros-icon.svg Pitkä 3 metrin kaapeli tarjoaa enemmän joustavuutta kuin muut testissä olleet kaapelimallit (testin pisin kaapeli).
 • pros-icon.svg Steamglide Elite -pohjalevy liukuu hyvin helposti kaikkien materiaalien yli.
Ulemper
 • cons-icon.svg Tumman muovisen vesisäiliön ansiosta on vaikea nähdä, kuinka paljon vettä säiliössä on jäljellä.
 • cons-icon.svg Raskas testeissä (1,6kg)

Detaljeret gennemgang

Kieltäydytkö tinkimästä raudastasi? Sitten etsi tätä Philipsin Azur Pro rautaa. Silitysrauta on kehitetty useilla toiminnallisilla ominaisuuksilla ja toiminnoilla, jotka takaavat kaikenlaisten materiaalien nopean ja helpon silittämisen. Tämä varmistaa sille paikan testimme parhaana premium-luokan silitysraudana.

Tehokas pohjalevy ja höyrytoiminto

Pohjalevy on Philipsin paras SteamGlide Elite, joka on tehty liukumaan kaikenlaisten materiaalien yli helposti ja esteettä. Vertailun vuoksi testivoittajassamme on SteamGlide Plus -pohjalevy. Vaikka molemmat ovat naarmuuntumattomia ja sileitä, Elite-malli on erityisen ylellinen. Testeissä mallia kehutaan siitä, että se liukuu erittäin helposti kaikkien kankaiden yli ja tasoittaa terävätkin rypyt hetkessä.

Tämä johtuu myös siitä, että se tuottaa höyryä jatkuvasti 50 grammaa minuutissa, mikä on 5 grammaa enemmän kuin Philips Azur GC4541:ssä. Höyrylaukaisutoiminto tuottaa 220 grammaa höyryä, mikä on 20 grammaa enemmän höyryä kuin Azur GC4541:ssä ja 105 grammaa enemmän kuin Tefal FV6520E0:ssa.

Pitkä johto ja korkea turvallisuus

Silitysraudassa on 3 metrin johto, mikä mahdollistaa joustavamman silityksen kuin esimerkiksi Braun TexStyle 7 TS745A -raudassa, jossa on 2,5 metrin johto.

Lisäksi siinä on kaksi automaattista sammutustoimintoa. Jos se asetetaan vaakasuoraan pohjalevylle, se kytkeytyy automaattisesti pois päältä 2 minuutin kuluttua, kun taas pystyasennossa se kytkeytyy automaattisesti pois päältä 8 minuutin kuluttua. Vertailun vuoksi Tefal FV6520E0:ssa on vain yksi turvatoiminto, jossa se sammuu 8 minuutin kuluttua.

Tutkimuksemme mukaan rauta on raskaassa käytössä. Testivoittajamme tavoin se painaa 1,6 kiloa, mikä on 200 grammaa vähemmän kuin Tefal FV6520E0. Jos olet ihmistyyppi, joka tekee koko viikon silitykset yhdellä kertaa, saatat väsyttää käsiäsi tämän mallin kanssa. Toisaalta analyysimme osoittaa, että se silottaa rypyt nopeammin kuin muut markkinoilla olevat mallit.

Toinen mallin haittapuoli on tumma vesisäiliö, josta on vaikea nähdä, kuinka paljon vettä on jäljellä. Vesisäiliöön mahtuu 300 ml, joten se kestää pidempään kuin esimerkiksi Tefal FV6520E0, jossa on 250 ml:n vesisäiliö.

Arviomme

Jos etsit turvallista ja varmaa Philipsin höyrysilitysrautaa, joka tasoittaa tehokkaasti rypyt useilla höyrytoiminnoilla, tämä silitysrauta on selkeä valinta. Saat yhden markkinoiden parhaista pohjalevyistä sekä useita ensiluokkaisia ominaisuuksia, jotka helpottavat silitystä. Suosittelemme tätä mallia niille, jotka silittävät paljon ja usein, sillä tämä rauta osoittautuu testeissä nopeaksi ja tehokkaaksi. Huomioi paino, joka voi tuntua raskaalta.

Teho: 2401 watt Vesisäiliön tilavuus: 300 ml Höyryn määrä: 55 gr/min Höyryntuotto: 220 gr Höyryn tyyppi: Jatkuva höyry, suihkutus Automaattinen sammutus: Kyllä Tarttumaton: Kyllä Paino: 1,6 kg Johdon pituus: 3 m

Braun TexStyle 7 TS745A

Paras silitysrauta jossa on iso vesisäiliö

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Testin suurin vesisäiliö 400 ml
 • pros-icon.svg Kaksi turvaominaisuutta
 • pros-icon.svg Läpinäkyvästä vesisäiliöstä on helppo nähdä, kuinka paljon vettä on jäljellä.
Ulemper
 • cons-icon.svg Automaattinen sammutustoiminto 30 sekunnin kuluttua vaaka-asennossa on liian nopea joillekin.
 • cons-icon.svg Silityspohjallinen ei ole yhtä sileä kuin muissa testissä olleissa malleissa.

Detaljeret gennemgang

Jos etsit rautaa, jossa on suuri vesisäiliö ja hyvät turvaominaisuudet, tämä Braun rauta on selkeä valinta.

400 ml:n vesisäiliö on testimme suurin, ja sen ansiosta silitysrauta kestää pidempään kuin muut testin mallit. Mallissa on kaksi höyrytoimintoa; tiivistetty höyrytys 150 grammalla ja jatkuva höyrytys 50 grammalla minuutissa. Tämä asettaa sen testimme muiden silitysrautojen väliin. Vertailun vuoksi Tefal Ultimate Pure FV9845 ampuu 60 grammaa minuutissa vakiohöyryllä. Tämä on testimme korkein arvo. Tefal-mallissa on pienempi 350 ml:n vesisäiliö, mikä tarkoittaa, että rauta on täytettävä useammin.

Keskinkertainen pohja, hyvä turvallisuus

TexStyle-rauta on suunniteltu niin, että sillä pääsee helposti vaikeampiin kohtiin, kuten kauluksiin ja nappeihin. Tämä on saanut kiitosta myös testeissä. Pohjalevyä kritisoidaan kuitenkin siitä, että se ei irtoa yhtä helposti kuin muut testissä olleet mallit. Braun käyttää alumiinianodisoitua pohjalevyä, jonka pitäisi olla samanlainen kuin Philips Steamglide -mallissa. Tutkimuksemme mukaan Steamglide-pohjalevy liukuu helpommin kankaan päällä.

Braun TexStyle on varustettu kahdella turvatoiminnolla. Toinen toimii premium-mallin tavoin 8 minuutin kuluttua pystyasennossa ja toinen 30 sekunnin kuluttua vaaka-asennossa. Tutkimuksessamme havaitsimme, että 30 sekuntia on liian nopea joillekin ihmisille. Jos esimerkiksi ompelet itse vaatteitasi ja silität kärpäsiä tai muita pinnoitteita, jotka vaativat jatkuvaa lämpöä jonkin aikaa ilman liikettä, tämä rauta menettää liikaa lämpöä automaattisen sammutuksen aikana.

Jos silität tavallisia vaatteita, joissa silitysrauta liikkuu jatkuvasti, tämä ei ole ongelma.

Arviomme

Braun TexStyle on vankka silitysrauta, jossa on testin suurin vesisäiliö ja tehokkaat turvaominaisuudet. Tässä mallissa sinun ei tarvitse koskaan huolehtia siitä, että muistat sammuttaa silitysraudan, sillä se sammuu automaattisesti riippumatta siitä, missä asennossa se on.

Suosittelemme silitysrautaa iäkkäille ihmisille tai kiireisille lapsiperheille, jotka tarvitsevat lisäturvallisuutta ja joutuvat silittämään paljon. Emme suosittele sitä niille, jotka ompelevat paljon vaatteita itse.

Hinnaltaan silitysrauta kuuluu testimme keskiluokkaan, ja vaikka höyrytoiminto ei ole yhtä tehokas kuin kalliimmissa malleissa, saat silti hyvän silitysraudan hintaan nähden.

Teho: 2400 watt Vesisäiliön tilavuus: 400 ml Höyryn määrä: 50 gr/min Höyryntuotto: 150 gr Höyryn tyyppi: Jatkuva höyryning, suihkutus Automaattinen sammutus: Kyllä Tarttumaton: Kyllä Paino: 1,8 kg Johdon pituus: 2,5 m

Tefal Ultimate Pure FV9845

paras silitysrauta jossa höyrytoiminto

Fordele
 • pros-icon.svg Testin tehokkain silitysrauta (3200 wattia)
 • pros-icon.svg Suurin höyryn tuotto testissä 60 grammaa/min jatkuvalla höyrytyksellä.
 • pros-icon.svg Tehokas durilium tarttumaton pohja liukuu helposti kaikkien kankaiden yli rypistymättä.
 • pros-icon.svg 2-vaiheinen kalkinpoistojärjestelmä
Ulemper
 • cons-icon.svg 350 ml:n vesisäiliö tyhjenee nopeasti höyryn määrän vuoksi.
 • cons-icon.svg Kalkinestojärjestelmä ei suoriudu testeissä hyvin

Detaljeret gennemgang

Tefal Ultimate Pure FV9845 lämpiää nopeasti ja selviytyy itsepäisimmistäkin rypyistä kaikenlaisissa materiaaleissa. Silitysrautaa ei tarvitse edes asettaa itse, sillä siinä on automaattinen höyryasetus.

Tehokas silitysrauta, jossa on automaattinen höyryasetus

3200 watin tehollaan Tefal-höyrysilitysrauta on testimme tehokkain silitysrauta. Tämä koskee myös höyryn määrää, joka on 60 grammaa jatkuvalle höyrylle ja 260 grammaa jatkuvalle höyrylle. Tämä höyryntuotto on yli kaksi kertaa enemmän höyryä kuin Tefal FV6520E0 -mallissa, jossa höyryntuotto on 25 ja 115 grammaa.

Testeissä Tefalin höyrysilitysrauta osoittautui erittäin tehokkaaksi vaatteiden rypyjen ja poimujen tasoittamisessa ja nopeassa silityskokemuksessa. Höyrysilitysrauta lämpenee nopeasti ja automaattinen höyryasetus on erittäin tehokas. Tutkimuksemme osoitti, että 350 ml:n vesisäiliö tyhjenee hyvin nopeasti suuren höyrymäärän vuoksi.

Mallissa on 2-vaiheinen kalkinpoistojärjestelmä, joka suodattaa höyryn. Valitettavasti testit osoittivat, että järjestelmä ei ole tarpeeksi vahva käsittelemään kovaa vettä, ja siksi se kalkkeutuu usein joka tapauksessa. Siksi suosittelemme demineralisoidun veden käyttöä parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Tutkimuksemme mukaan tämän mallin lämpötilan säätö ei ole yhtä hyvä kuin muiden testissä olleiden silitysrautojen lämpötilan säätö. Vaikka tämä höyrysilitysrauta on tehokas, se ei lämmitä yhtä paljon kuin muut mallit, ja se on usein käännettävä ilmoitettua korkeammalle, jotta saataisiin hyviä tuloksia.

Mallia kehutaan kuitenkin erittäin hyväksi rypytyksen poistajana, joten se ei sinänsä ole ongelma, kunhan olet tietoinen siitä.

Tefalin durilium-pohjalevy, joka on Philips SteamGlide -laitteen vastine, on testeissä saanut kiitosta siitä, että se liukuu erittäin helposti kaikenlaisten kankaiden yli jättämättä silitysrypistyksiä. Tefalin silitysraudat sammuvat myös automaattisesti, kuten muutkin testimme mallit.

Arviomme

Jos etsit tehokasta höyrysilitysrautaa, joka silittaa vaatteet tehokkaasti ja ilman rypistymiä, tämä Tefal-silitysrauta on juuri sinulle sopiva.

Se on testimme tehokkain silitysrauta, ja sillä on myös suurin höyryntuotto.

Suosittelemme sitä niille, jotka eivät välitä maksaa silitysraudasta hieman ylimääräistä ja jotka tarvitsevat hieman lisätehoa silitysraudan läpikäymiseen. Se on hyvä valinta lapsiperheille ja muille, jotka silittävät paljon. Jos silität vain satunnaisesti, suosittelemme halvempaa mallia.

Teho: 3200 watt Vesisäiliön tilavuus: 350 ml Höyryn määrä: 60 gr,/min Höyryntuotto: 260 gr Höyryn tyyppi: Höyrynpurkaus Jatkuva höyry, suihkutus Automaattinen sammutus: Kyllä Tarttumaton: Kyllä Paino: 1,6 kg Johdon pituus: 3 m

Guide Miten valita paras silitysrauta

 
httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b58aa1a825-1-Philips-Azur-GC4541-Dampstrygejern.png

Philips Azur GC4541 höyrysilitysrauta

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b58ad23a0f-2-Tefal-FV6520E0-Strygejern.png

Tefal FV6520E0 Silitysrauta

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b58afeb68c-4-Philips-Azur-Pro-strygejern-GC490960.png

Philips Azur GC4909

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b58b21b290-5-Braun-TexStyle-dampstrygejern-745-A.png

Braun TexStyle 7 TS745A

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b58b4d2971-7-Tefal-Ultimate-Pure-FV9845.png

Tefal Ultimate Pure FV9845

TestScore TestScore
Info
4.6
star star star star star
3.6
star star star star star
4.8
star star star star star
- -
Teho 2400 watt 2400 watt 2401 watt 2400 watt 3200 watt
Vesisäiliön tilavuus 300 ml 250 ml 300 ml 400 ml 350 ml
Höyryn määrä 45 gr/min 25 gr/min 55 gr/min 50 gr/min 60 gr,/min
Höyryntuotto 200 gr 115 gr 220 gr 150 gr 260 gr
Höyryn tyyppi Jatkuva höyry, suihku Jatkuva höyry, suihkutus Jatkuva höyry, suihkutus Jatkuva höyryning, suihkutus Höyrynpurkaus Jatkuva höyry, suihkutus
Automaattinen sammutus Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Tarttumaton Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Paino 1,6 kg 1,8 kg 1,6 kg 1,8 kg 1,6 kg
Johdon pituus 2 m Trådløs 3 m 2,5 m 3 m
Käyttäjien arvostelut 5 3 4 - -
Höyrytoiminto 4 3 5 - -
Vesisäiliön kapasiteetti 5 4 5 - -
Materiaali - pohjalevy 4 3 5 - -
Teho 5 5 5 - -
Tjek billigste pris Set til 62,20 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Hobby Hall På lager
Set til 79,95 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Gigantti På lager
Set til 127,04 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 111,50 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 94,49 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager

Hyvä silitysrauta on nykyään useimmissa kodeissa välttämätön, riippumatta siitä, kuinka usein silität.

Markkinoilla on koko ajan uusia malleja, joissa on uusia ja oletettavasti parempia ominaisuuksia, mikä voi tehdä täydellisen silitysraudan valinnasta melkoisen viidakon.

Tärkeimmät parametrit, jotka on tarkistettava ennen ostamista, ovat: teho, höyrytoiminto, pohjalevy ja vesisäiliön tilavuus. Alla olevassa ostajan oppaassa tarkastelemme tarkemmin näitä parametreja ja nice-to-have-ominaisuuksia.

Teho – kuinka voimakas silitysraudan pitäisi olla?

Teho vaikuttaa silitysraudan kuumuuteen ja höyryntuotto -määrään. Se, kuinka tehokas silitysraudan pitäisi olla, riippuu tarpeistasi. Useimmille ihmisille riittää 2400 w teho, jolla useimmat testissämme olevat silitysraudat on varustettu. Jos silität paljon ja usein raskaita kankaita, suosittelemme valitsemaan Tefal Ultimate Pure FV9845:n kaltaisen mallin, jossa teho on 3200 wattia.

Jos silität vain herkkiä ja ohuita kankaita, pienempitehoinen silitysrauta tai höyrylaite voi riittää.

Höyrytoiminto

Nykyään useimmat silitysraudat ovat niin sanottuja höyrysilitysrautoja. Jotkin niistä toimivat vain höyryllä, kun taas toisissa on mahdollisuus silitykseen sekä höyryllä että ilman että silitysrauta tuottaa höyryä.

Höyryntuotto, jatkuva höyry, helpottaa silitystä ja auttaa tasoittamaan rypyt ja rypyt nopeammin.

Myös höyrytoiminnoissa ja höyrynpaineessa, vakiohöyryn tilavuudessa, höyryn purkautumisessa ja suihkutuksessa on eroja. Jotkin asetetaan automaattisesti, ja toiset mallit, kuten Tefal FV6520E0, on asetettava manuaalisesti tuottamaan höyryä pitämällä painiketta painettuna.

Kaikissa testissämme olleissa malleissa on höyryvaihtoehto, ja Tefal Ultimate Pure FV9845 on silitysrauta, joka tuottaa eniten höyryä.

Pohjalevy

Pohjalevyn materiaalilla on suuri vaikutus silitysraudan liukuvuuteen. Kuten testissämme myös kuvailimme, jotkin mallit liukuu vaatteiden päällä helpommin kuin toiset. Tässä Philipsin Azur GC4909 ja Tefal Ultimate Pure FV9845 ovat kaksi mallia, joissa on parhaat pohjalevyt. Niitä molempia voi käyttää kaikille materiaaleille ja ne toimivat yhtä hyvin kaikilla materiaaleilla.

Vesisäiliön kapasiteetti

Vesisäiliön tilavuus on tärkeä parametri erityisesti malleissa, joissa on suuri höyryn tuotto. Näiden kahden välillä on oltava hyvä tasapaino, jotta säiliötä ei tarvitse täyttää liian usein.

Testissämme Tefal Ultimate Pure FV9845:n vesisäiliö on toiseksi suurin, 350 ml. Toisaalta silitysrauta tuottaa myös eniten höyryä, minkä vuoksi vesisäiliön tyhjeneminen taptahtuu testeissä nopeasti. Tässä Philipsin testivoittaja Azur GC4541:ssä on parempi tasapaino 300 ml:n vesisäiliön ja 45 ja 200 gramman höyrymäärän välillä.

Jos silität vaatteita pääasiassa harvoin tai vain yhden vaatekappaleen kerrallaan, silitysrautojen vesisäiliöllä ei ole niin suurta merkitystä, mutta jos silität vaatteita usein ja suurempia määriä, kannattaa valita silitysrauta, jossa on hyvä tasapaino.

Mukavia lisäominaisuuksia

Testissämme olleissa malleissa on erilaisia lisäominaisuuksia, jotka helpottavat silitystä, mutta joilla ei välttämättä ole suurta vaikutusta valintaasi.

Johdoton ja johdon pituus

Tefal FV6520E0 on testimme ainoa silitysrauta, joka on langaton. Tämä tekee silityksestä paljon joustavampaa, mutta sillä on myös haittapuolensa, sillä silitysrauta on ladattava toistuvasti silityksen aikana. Tämän seurauksena silitys keskeytyy, vaikka lataus on nopea.

Johdolliset mallit vaihtelevat pituudeltaan 2,5 ja 3 metrin välillä. Mitä pidempi johto, sitä joustavampi silitys. Toisaalta säilytys voi olla hankalampaa. Jos olet vasenkätinen, pitkä johto tai johdoton silitysrauta on eduksi.

Sisäänrakennettu kalkinpoistojärjestelmä

Integroitu kalkinpoistojärjestelmä, joka poistaa automaattisesti silitysraudan kalkin, voi olla erittäin älykäs ja helpottaa silitysraudan puhdistamista. Useimmilla kaupunkialueilla vesi on hyvin kovaa ja kalkkipitoista, mikä kuluttaa silitysrautaa paljon. Sekä Philips Azur GC4909:ssä että Tefal Ultimate Pure FV9845:ssä on kalkinestojärjestelmä, joka kerää kalkin sisäänrakennettuun säiliöön. Testeissä jälkimmäisen mallin järjestelmä osoittautui tehottomaksi. Useimmat kalkkiongelmat voidaan välttää käyttämällä demineralisoitua vettä vesijohtoveden sijaan.

Automaattinen virrankatkaisutoiminto

Automaattinen sammutustoiminto on hyvä ja käytännöllinen turvatoiminto, jossa silitysrauta sammuu automaattisesti tietyn ajan kuluttua, kun sitä ei ole liikutettu. Kaikissa testissämme olleissa malleissa on tämä turvatoiminto – joissakin malleissa sitä on enemmän, riippuen silitysraudan asennosta.

Sekä Philips Azur GC4909:ssä että Braun TexStyle 7 TS745A:ssa on kaksi turvaominaisuutta. Molemmat kytkeytyvät pois päältä 8 minuutin kuluttua pystyasennossa.

Philipsin silitysrauta GC4909 kytkeytyy automaattisesti pois päältä 2 minuutin kuluttua vaaka-asennossa, kun taas Braun TexStyle kytkeytyy pois päältä vain 30 sekunnin kuluttua.

Vertailun vuoksi Tefal FV6520E0:ssa on automaattinen sammutustoiminto vain 8 minuutin kuluttua.

Paras rauta riippuu tarpeistasi.

Anti-drip

Useimmissa malleissa on tippumisenestotoiminto, joka estää silitysrautaa tippumasta vettä vaatteille ja aiheuttamasta tahroja.  Vaikka se ei olekaan välttämätön ominaisuus, suosittelemme sitä silti, sillä se voi aiheuttaa pysyviä kalkkitahroja erityisesti herkissä kankaissa.

Kaikissa testissämme olleissa malleissa on tippumisenestojärjestelmä.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on testin paras silitysrauta?

Testin paras silitysrauta on Philips Azur GC4541 -silitysrauta. Se on tehokas Philips höyrysilitysrauta, jossa on höyrytoiminnot, automaattinen sammutustoiminto ja kalkinesto. Silitysrautatestistämme löydät myös muita loistavia malleja, joten lue eteenpäin.

Kuinka paljon silitysrauta maksaa?

Voit helposti ostaa hyvin toimivan silitysraudan halvalla, joten älä ole liikaa huolissasi uuden silitysraudan hinnasta. On myös hieman kalliimpia malleja, joissa on enemmän ominaisuuksia.

Pitäisikö minun valita johdollinen vai johdoton silitysrauta?

On täysin sinusta itsestäsi kiinni, käytätkö mieluummin johdollista vai johdotonta silitysrautaa. Jälkimmäinen on ihanteellinen, jos haluat enemmän liikkumisvapautta, mutta sinun on myös muistettava ladata se.

Kuinka monta wattia silitysraudassa pitäisi olla?

Mitä enemmän watteja silitysraudassa on, sitä tehokkaampi se on ja sitä tehokkaampi on höyrytoiminto. Sääntöjä ei sinänsä ole olemassa. Se riippuu paljon omista tarpeistasi.

Voitko silittää rypyt pois?

Voit silittää rypyt pois runsaalla höyryllä ja kosteudella. Käytä voimakasta höyrysilitysrautaa tai tavallista silitysrautaa ja kosteaa liinaa kun aiot silittää ryppyjä.

Miten silitysrauta kytketään päälle?

Useimmat silitysraudat on vain kytkettävä pistorasiaan, jotta ne käynnistyvät. Aseta sitten lämpötila ja odota, että valo lakkaa hehkumasta kun se saavuttaa oikean lämpötilan, ja se on käyttövalmis.

Onko höyrylaite parempi kuin silitysrauta?

Riippuen siitä, mitä haluat silittää, höyrylaite voi olla parempi kuin silitysrauta. Jos kyseessä on silkkiä tai muita herkkiä kankaita olevat paidat, topit tai mekot, höyrystin on usein parempi valinta. Silitysrauta on parempi raskaammille kankaille.

Voiko vaatteita silittää ilman silitysrautaa?

Voit silittää vaatteita ilman silitysrautaa höyrylaitteella tai hiustenkuivaajalla. Voit myös laittaa kylpyhuoneen kuuman suihkun päälle ja sulkea oven sen ollessa käynnissä ja ripustaa silkkipaidan henkariin. Silloin se höyrystyy aivan kuten höyrylaitteella.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×