Puun suojaustesti

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

2
High-tech puunsuoja-aine

Gori 506 puunsuoja-aine 5 litraa läpinäkyvä

3
puunsuoja-aine ulkotiloihin

Gori 606 puunsuoja-aine 2,5 litraa

4
Puunsuoja-aine valosuodattimella

Gori 605 puunsuoja-aine

7
Puun suojaus hometta ja halkeamia vastaan

Wallmann puunsuoja 02 2 litraa

8
Täyspeittävä puunsuoja-aine

Gori 612 puunsuoja-aine 0,75 litraa

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä artikkelissa tarkastelemme puunsuoja-aineita ja olemme valinneet 9 parasta tuotetta puunsuojaainetestiimme. Olemme valinneet Gori 502:n parhaaksi puunsuoja-aineeksi, sillä se tekee puusta uskomattoman kestävän ja parantaa puun rakennetta. Tietenkin se riippuu tarpeistasi ja toiveistasi puutyösi suhteen ja siitä, mihin sitä käytetään, joten olemme keränneet erityyppisiä puunsuoja-aineita, joilla on eri käyttötarkoituksia ja hintaluokkia, jotta voit löytää juuri sinun projektiisi sopivan.

Jos käytät puunsuoja-ainetta ensimmäistä kertaa tai tarvitset vain muutamia niksejä, olemme koonneet perusteellisen oppaan puunsuoja-aineesta ja sen käytöstä, jotta sinulla on täydet valmiudet hoitaa puutyöt niin, että ne kestävät vuosia.

Fordele
 • pros-icon.svg Suojaa ja vahvistaa puun rakennetta ja puun rakeisuutta muodostamatta pintaliimaa
 • pros-icon.svg Läpinäkyvä puunsuoja-aine, joka on öljyvahvistettu ja vesipohjainen
 • pros-icon.svg Käytetään käsittelemättömiin puuosiin ulkotiloissa, ei saa käyttää vaakasuoraan puuhun eikä kulkuväylillä

Detaljeret gennemgang

Gori 502 puunsuoja on väriltään läpinäkyvä, vesi- ja öljypohjainen puunsuoja, joka suojaa ja vahvistaa puun rakennetta ja puun raitaa. Puunsuoja ei muodosta pintaliimaa. Tämän tuotteen nimi oli aiemmin Gori 502 Transparent, mutta se on nyt saanut uuden nimen ja muotoilun. Saat kuitenkin saman korkean laadun.

Miksi kannattaa valita Gori 502 puunsuoja-aine

Tämä Gorin läpinäkyvä puunsuoja-aine on laadukas, ja se sekä suojaa että korostaa puun luonnollista rakennetta ja puunjyvää. Lisäksi Gori 502 -puunsuoja ei muodosta pintaliimaa puuhun.

502 Gori puunsuojauksen etuna on, että se on laadukas öljyvahvistettu ja vesipohjainen pintasuojaus. Se suojaa tehokkaasti Tanskan ankaralta talvelta ja vahvistaa puun rakennetta ja puun pintarakennetta, mikä säilyttää puun kauniin luonnollisen ulkonäön.

Käytät Gori 502:ta pintasuojana käsittelemättömille ulkotilojen puuosille. Sitä voidaan käyttää myös vanerin pohjamaalina. Huomaa kuitenkin, että puunsuojaus ei sovellu vaakasuorille puuosille ja kulkuväylille.

Voit aina ennen puuosien pinnoittamista tarkistaa levän ja lian sekä yleisen kulumisen.

Tuotetiedot:

 • Väri: Base 30 (kuoren sävyt)
 • Tilavuus: 4,5 litraa
 • Koko: 8 – 12 m2/litra
 • Ylimaalausaika: noin 16 tuntia
 • Kosketuslujuus: noin 4 tuntia

Gori 506 puunsuoja-aine 5 litraa läpinäkyvä

High-tech puunsuoja-aine

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Slow Release -teknologia, joka vapauttaa puunsuoja-aineita vain kostealla säällä
 • pros-icon.svg Soveltuu uusille ja aiemmin käsitellyille ulkopuitteille, räystäille, julkisivuille, ikkunoille ja ulko-oville
 • pros-icon.svg Tarjoaa puuosille diffuusiota kestävän pinnan, jonka kestävyys on jopa 8 vuotta

Detaljeret gennemgang

Gori 596 puunsuoja-aine on huipputekninen puunsuoja-aine, joka on valmistettu Slow Release -tekniikalla, joka vapauttaa puunsuoja-aineita vain tarvittaessa eli kostealla säällä. Gori 506 on vahvistettu teflonilla, joka sekä suojaa puun pintaa että lisää tahroja ja vettä hylkiviä ominaisuuksia.

Miksi kannattaa valita Gori 506 puunsuoja-aine

Gori 506 puunsuoja-aine on vaihtanut nimensä Gori 100 transparentista, mutta on säilyttänyt saman hyvän vaikutuksen ja korkean laadun. Puunsuojauksessa käytetään älykästä Slow Release -tekniikkaa, joka vapauttaa puunsuoja-aineita vain kostealla säällä. Tämän vuoksi se soveltuu erinomaisesti käytettäväksi harjakattoihin, ulkonemiin, julkisivuihin ja vastaaviin kohteisiin. Se soveltuu myös uusille ja aiemmin käsitellyille ulkotilojen puuosille, sekä painekyllästetyille että tyhjiökäsitellyille. Se soveltuu myös ikkunoiden ja ulko-ovien käsittelyyn sekä sisä- että ulkotiloissa.

Puunsuoja toimii likaa ja vettä hylkivänä aineena, minkä jälkeen se antaa puulle säänkestävän sekä diffuusiota kestävän pinnan, joka säilyttää ominaisuutensa jopa 8 vuotta. Sen koostumus on myös tippumaton, joten puumaali ei pääse roiskumaan vääriin paikkoihin prosessin aikana.

Gori 506 voidaan sävyttää lukuisilla eri väreillä, joten saat juuri sellaisen kuin haluat. Voit esimerkiksi saada 506 puunsuojaa teak, pähkinä, vihreä, ibenholt, ja monet muut.

Tuotetiedot:

 • Sisältö: 5 litraa
 • Tilavuus: 6 – 10 m2/litra
 • Ylimaalaus: noin 3 tuntia
 • Kosketusaika: n. 30 min.

Gori 606 puunsuoja-aine 2,5 litraa

puunsuoja-aine ulkotiloihin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas ja läpinäkymätön puunsuojaus
 • pros-icon.svg Suojaa puuta sisältäpäin jopa 12 vuotta
 • pros-icon.svg Laajentumissuojattu ja ilmastonkestävä

Detaljeret gennemgang

Gori 612 on puunsuoja-aine, jolla on uskomattoman hyvä peittokyky ja joka soveltuu sekä uusiin puutöihin että värinvaihtoon, ja jos haluat vaalentaa tummaa puun väriä, se antaa todella kestävän pinnan, jossa on kaunis kiilto. Se on myös UV-kestävä ja vettähylkivä ja paljon muuta.

Miksi kannattaa valita Gori 612 puunsuoja-aine

Tämä täyspeittävä 612 Gori puunsuoja-aine oli aiemmin nimeltään Gori Extreme, mutta sen nimi on muutettu ja muotoiltu uudelleen, mutta se on säilyttänyt korkean laatunsa ja peittävyytensä. Se soveltuu aiemmin käsiteltyjen ja uusien ulkotilojen puuosien, kuten julkisivujen, autokatosten, ulkorakennusten, harjakattojen, aitojen ja muiden puuosien käsittelyyn. Se soveltuu hyvin myös värin vaihtamiseen, esimerkiksi jos haluat maalata tummat puutyöt vaaleammiksi.

Gori 612:n etuna on homeen vähentäminen ja suojaaminen sään vaikutuksilta. Se on vettähylkivä ja UV-kestävä. Sillä on erinomainen peittokyky ja se kestää jopa 15 vuotta. Koostumus on kermainen, joten sitä on erittäin helppo levittää.

Tree Protection 612 voidaan sävyttää useilla eri väreillä, kuten hiili, karhunvatukka valkoinen, kivenharmaa, svenskrød, green umber, ja monet muut.

Tuotetiedot:

 • Sisältö: 2,5 litraa
 • Koko: 6 – 10 m2/litra
 • Ylimaalaus: noin 6 tuntia
 • Kosketusnäyttö: noin 1 tunti

Gori 605 puunsuoja-aine

Puunsuoja-aine valosuodattimella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vähentää homeen esiintymistä ja tekee pinnasta diffuusiokestävän ja säänkestävän
 • pros-icon.svg Kuivaa koostumusta, helppo levittää
 • pros-icon.svg Säilyttää suojan jopa 8 vuotta ja siinä on valosuodatin

Detaljeret gennemgang

Gori 605 on tehokas, öljypohjainen puunsuoja-aine, joka sopii erinomaisesti aiemmin käsiteltyihin ja kuluneisiin puuosiin. Puunsuoja-aine vähentää hometartuntoja, antaa pinnoille diffuusiotiiviyden ja säänkestävät ominaisuudet. Se on syvälle tunkeutuva ja säilyttää tehokkuutensa jopa 8 vuotta, ja lisäksi se sisältää valosuodattimen ja paljon muuta.

Miksi kannattaa valita Gori 605 puunsuoja-aine

Gori 605 puunsuoja-aine sopii erinomaisesti ulkotilojen, kuten autotallien, aitojen, julkisivujen ja vastaavien puuosien pintasuojaukseen. Se soveltuu hyvin myös ulko-oviin ja -ikkunoihin, joita voidaan käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa. Gori 605:tä ei kuitenkaan ole tarkoitettu käytettäväksi kulkuväylillä ja muissa vaakasuorassa olevissa puuosissa.

Gori 605:n etuina on vähentää homeen esiintymistä ja antaa pinnoille diffuusiota avaavia ja säänkestäviä ominaisuuksia. Sen koostumus on tippumaton, joten sitä on helpompi levittää ilman huolta siitä, että sitä valuu kaikkialle. Se on syvälle tunkeutuva puunsuoja-aine, joka suojaa puutöitä jopa 8 vuoden ajan, ja se sisältää myös tehokkaan valonsuodattimen

Tämän puunsuoja-aineen nimi oli aiemmin Gori 88 Coating, mutta se on nyt uudistettu ja nimetty uudelleen Gori 605 Wood Preservative.

Tahdotko puunsuojan tietyssä värissä? Sitten voit valita monista eri sävyistä, kuten liitu läpinäkymätön, hiilimusta läpinäkymätön, RAL 9010 opaque, svens red opaque, green umber, ja paljon muuta.

Tuotetiedot:

 • Sisältö: 2,5 litraa
 • Peittävyys: 6 – 10 m2/litra
 • Ylimaalausaika: noin 16 tuntia
 • Kosketusaika: n. 4 min.

Gori 303 puuöljy

puuöljy terasseille

Fordele
 • pros-icon.svg Suojaa terassit ja muut käytävät, jotka on valmistettu kovapuusta ja eksoottisista puulajeista
 • pros-icon.svg Teflon-vahvistettu suojaa tehokkaasti lialta ja vedeltä
 • pros-icon.svg Hyvä suoja Tanskan ilmastoa vastaan ja vähentää hometartuntoja

Detaljeret gennemgang

Gorin 303-puuöljy on väritön ja soveltuu käytettäväksi painekyllästetyistä ja eksoottisista puulajeista, kuten nyatohista, bangkiraista ja teakista, valmistetuilla ulkoterasseilla ja kulkuteillä. Puuöljy on teflonvahvistettu ja suojaa siten hyvin likaa ja vettä sekä Tanskan ankaraa ilmastoa vastaan. Se myös parantaa puun luonnollista rakennetta ja vähentää homeen ja muiden pinnoitteiden vaikutusta.

Miksi kannattaa valita Gori 303 puuöljy

303 Gori-puuöljy sopii niille, jotka tarvitsevat hyvää puuöljyä suojaamaan painekyllästettyä ja eksoottista puuta, kuten nyatohia, bangkiraita ja teakia, sisältäviä puulattioita ja kulkuväyliä, mutta sitä ei pidä käyttää esimerkiksi lehtikuuselle. Puuöljy on teflonvahvistettu, mikä tarkoittaa, että se suojaa puuta tehokkaasti lialta ja vedeltä.

Puuöljy suojaa hyvin myös Tanskan vaihtelevalta ilmastolta, joka vaikuttaa puuhun ankarasti. Öljy vähentää homeen ja muiden samankaltaisten pinnoitteiden aiheuttamaa tartuntaa. Se myös korostaa puun luonnollista rakennetta ja säilyttää sen kauniin, aidon puun ulkonäön.

Puuöljy oli aiemmin nimeltään Gori Wood Terrace Oil, mutta on nyt muuttanut nimensä Gori 303 Wood Oiliksi ja sillä on uusi houkutteleva muotoilu. Se on kuitenkin säilyttänyt korkean laatunsa.

Tuotetiedot:

 • Väri: Väritön
 • Tilavuus: 5 litraa
 • Koko: 8 – 16 m2 /litra
 • Overpaintable: 24 tuntia
 • Kontaktiaika: noin 4 tuntia

Gori 616 puunsuoja-aine

Ympäristöystävällinen puunsuoja-aine

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Täydellinen valinta värinvaihtoon
 • pros-icon.svg Se antaa puuosille kestävän viimeistelyn ja suojaa UV-säteiltä
 • pros-icon.svg Slow Release -teknologia, joka takaa muotin ja pintakäsittelyn maksimaalisen suojan

Detaljeret gennemgang

Gori 616 vesipohjainen peittävä puunsuoja-aine soveltuu käytettäväksi ulkomateriaaleissa, ja se sopii sekä aiemmin käsitellylle että uudelle puulle. Gori 616 on ohut puunsuoja-aine, jolla on hyvä tunkeutumiskyky, joten tuote on ympäristöystävällinen ja vähähajuinen. Sen säilyvyysaika on jopa 15 vuotta. Se on UV-säteilyä kestävää ja antaa puulle kestävän pinnan.

Miksi kannattaa valita Gori 616

Puunsuoja-aine Gori 616 on laadukas puunsuoja-aine, joka sopii erinomaisesti värimuutoksiin. Sitä voidaan käyttää monenlaisiin puutöihin, kuten julkisivuihin, harjakattoihin, räystäisiin ja muihin. Se antaa puuosillesi kestävän pintakäsittelyn, suojaa puuta auringon haitallisilta UV-säteiltä ja estää homeen ja homeen leviämisen puun pinnalle. Puunsuojaus on valmistettu Slow Release -tekniikalla, joka takaa maksimaalisen suojan hometta ja pinnoitteita vastaan puuosien pinnalla ja säilyttää vaikutuksensa jopa 15 vuotta. Se on myös ympäristöystävällistä ja sen haju on erittäin vähäinen.

Voit valita Gori 616:n monissa eri väreissä, kuten liitu läpinäkymätön, liitu opaque ja monet muut.

On tärkeää, että muistat aina tarkistaa puuosasi levän, lian ja yleisen kulumisen varalta ennen puunsuojan levittämistä, jotta saat parhaat tulokset.

Tuotetiedot:

 • Sisältö: 5 litraa
 • Koko: 6-10 m2/litra
 • Kuivumisaika: n. 1 tunti (perusteellinen kuivuminen: n. 3 – 4 viikkoa)
 • Ylimaalaus: noin 4 tuntia

Wallmann puunsuoja 02 2 litraa

Puun suojaus hometta ja halkeamia vastaan

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii terasseihin, aitoihin, julkisivuverhouksiin ja muuhun
 • pros-icon.svg Puu saa ajan myötä kauniin patinan värin
 • pros-icon.svg Suojaa puuta lialta ja vedeltä ja vähentää homeen, halkeamien ja pintakasvuston riskiä

Detaljeret gennemgang

Wallmannin puunsuoja on tehokas ja ihanteellinen suoja likaa ja vettä vastaan. Se koostuu vesiemulsiosta, jossa on luonnollisia kasvuaineita ja orgaanisia piipolymeerejä. Suojaus estää vettä tunkeutumasta puuhun, mikä pidentää puun käyttöikää, koska se vähentää halkeilun mahdollisuutta.

Miksi kannattaa valita Wallmann 02 puunsuoja-aine

Wallmannin puunsuojaus soveltuu käytettäväksi terasseilla, aidoissa, verhouksissa ja muissa kohteissa, joissa tarvitaan tehostettua kosteussuojausta. Puu saa mukavan vaalean ja sileän pinnan, joka saa ajan myötä kauniin patinavärin.

Puun suojaus suojaa tehokkaasti lialta ja vedeltä. Se ei sisällä vaarallisia liuottimia, biosideja tai raskasmetalleja, joten se vähentää homeen ja halkeamien riskiä sekä pinnan kasvua. Se antaa puulle hengittävän, mikrohuokoisen pinnan, ja kaikki puuosat voidaan käsitellä vain yhdessä päivässä.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää käyttää puunpuhdistusainetta ennen kuin aloitat pinnoittamisen puunsuoja-aineella.

Tuotetiedot:

 • Sisältö: 3 litraa
 • Kulutus: n. 1 litra 8 – 10 m2:lle

Gori 612 puunsuoja-aine 0,75 litraa

Täyspeittävä puunsuoja-aine

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Korkea peittokyky ja soveltuu puuosien värinvaihtoon
 • pros-icon.svg Vähentää hometartuntoja ja suojaa sään vaikutuksilta
 • pros-icon.svg Voidemainen koostumus, joka on helppo levittää

Detaljeret gennemgang

Gori 612 on puunsuoja-aine, jolla on uskomattoman hyvä peittokyky ja joka soveltuu sekä uusiin puutöihin että värinvaihtoon, ja jos haluat vaalentaa tummaa puun väriä, se antaa todella kestävän pinnan, jossa on kaunis kiilto. Se on myös UV-kestävä ja vettähylkivä ja paljon muuta.

Miksi kannattaa valita Gori 612 puunsuoja-aine

Tämä täyspeittävä 612 Gori puunsuoja-aine oli aiemmin nimeltään Gori Extreme, mutta sen nimi on muutettu ja muotoiltu uudelleen, mutta se on säilyttänyt korkean laatunsa ja peittävyytensä. Se soveltuu aiemmin käsiteltyjen ja uusien ulkotilojen puuosien, kuten julkisivujen, autokatosten, ulkorakennusten, harjakattojen, aitojen ja muiden puuosien käsittelyyn. Se soveltuu hyvin myös värin vaihtamiseen, esimerkiksi jos haluat maalata tummat puutyöt vaaleammiksi.

Gori 612:n etuna on homeen vähentäminen ja suojaaminen sään vaikutuksilta. Se on vettähylkivä ja UV-kestävä. Sillä on erinomainen peittokyky ja se kestää jopa 15 vuotta. Koostumus on kermainen, joten sitä on erittäin helppo levittää.

Tree Protection 612 voidaan sävyttää useilla eri väreillä, kuten hiili, karhunvatukka valkoinen, kivenharmaa, svenskrød, green umber, ja monet muut.

Tuotetiedot:

 • Sisältö: 2,5 litraa
 • Koko: 6 – 10 m2/litra
 • Ylimaalaus: noin 6 tuntia
 • Kosketusnäyttö: noin 1 tunti

Guide

Vesi- ja öljypohjaisten puunsuoja-aineiden ero

Suurin ero vesipohjaisten ja öljypohjaisten puunsuoja-aineiden välillä on liuotin, jota on käytetty maalin ja öljyn nesteyttämiseen. Vesipohjainen puunsuoja-aine on ympäristöystävällisin, minkä vuoksi se on viime aikoina nauttinut suurinta suosiota. Öljy on mineraalitärpättiä, joka saastuttaa enemmän, koska se tuottaa myrkyllistä otsonia, minkä vuoksi sinun ei pitäisi koskaan käyttää ulkokäyttöön tarkoitettua öljypohjaista puuöljyä huonekaluissa. Vesipohjaiset puuöljyt ovat myös hajuttomia ja ne on helpompi puhdistaa työkaluista.

Öljypohjaisten puunsuoja-aineiden etuna on kuitenkin se, että ne soveltuvat erinomaisesti kuluneisiin puuosiin. Ne suojaavat puutöitäsi pidempään ja tehokkaammin. Öljypohjaiset puunsuoja-aineet ovat myös suositeltavampia, kun torjutaan puun sieniä. Öljy käsittelee puuta perusteellisesti, jolloin puutarhapöytäsi tai kaiteesi on paljon vahvempi ja kestävämpi.

Yleisesti ottaen öljypohjaisten puunsuoja-aineiden etuna on se, että ne suojaavat puunsuojaa paremmin, soveltuvat kuluneelle puulle ja kuivuvat nopeammin kuin vesipohjaiset. Vesipohjaisen puunsuoja-aineen etuna on, että se on ympäristöystävällisempi ja että siveltimet ja työkalut on helpompi puhdistaa vesipohjaisten tuotteiden käytön jälkeen. Molempia puunsuoja-aineita on saatavana eri sävyissä ja väreissä. On kuitenkin huomattava, että näiden kahden puunsuojaustyypin välillä ei voi vaihtaa maalaamalla öljypohjaista puunsuojaa puun päälle, joka on aiemmin käsitelty vesiohenteisella.

Se, minkä tyyppinen puunsuoja-aine sinun kannattaa valita, riippuu täysin tarpeistasi ja toiveistasi. Kuten voit lukea, on kuitenkin joitakin sovelluksia, jotka hyötyvät enemmän jommastakummasta suojasta kuin toisesta.

Milloin puunsuojaa kannattaa käyttää?

Ulkona olevat puusta valmistetut huonekalut ja terassit altistuvat enemmän auringolle, vedelle, tuulelle ja vaihteleville lämpötiloille, mikä aiheuttaa puulle paljon kulumista. Laho ja sienet pääsevät helpommin kuluneeseen puuhun, varsinkin jos siinä on irtonaisia paloja ja halkeamia. Puun suojaus pidentää puun käyttöikää huomattavasti, ja siksi puiset esineet on käsiteltävä, kun ne sijoitetaan ulkotiloihin. Monet ihmiset uskovat virheellisesti, että painekyllästettyä puuta ei pitäisi käsitellä. Sen pitäisi olla, sillä se myös pidentää tämän puutavaran käyttöikää.

Se, kuinka usein puuta tulisi käsitellä, riippuu enemmänkin vaistosta ja puun kehityksen seuraamisesta. Mitä enemmän puu altistuu kosteudelle ja ankarille sääolosuhteille ja mitä laadukkaampia aiemmat käsittelyt ovat, sitä useammin puuta on käsiteltävä. Puu on yleensä käsiteltävä puunsuoja-aineella kerran vuodessa ja mieluiten ennen kuin siinä näkyy merkkejä kuoriutumisesta, harmaantumisesta tai homehtumisesta. Tämä johtuu siitä, että on paljon helpompaa ja hyödyllisempää ehkäistä vahinkoa ennen sen syntymistä kuin korjata sitä sen jälkeen, kun se on jo tapahtunut.

Miten puunsuojaa käytetään

Puunsuoja-aineen levittämiseen voi käyttää useita erilaisia työkaluja. Se riippuu paljon mieltymyksistäsi ja siitä, minkä työkalun käyttö on sinulle rakentavinta. Kun sinun on käsiteltävä monimutkaisempia kohteita, kuten kaiteet ja julkisivut, on paljon kätevämpää käyttää harjaa, jossa on pitkä kahva, koska se antaa sinulle enemmän työskentelyvapautta ja mukavuutta.

Puunsuojausalan jälleenmyyjältäsi on kuitenkin mahdollista ostaa erityisiä harjoja, liinoja ja sieniä, jotka soveltuvat juuri sinun käyttötarkoitukseesi.

Tästä huolimatta vesipohjaiset käsittelyt ovat helpompia puhdistaa kuin työkalut. Kun olet käyttänyt öljypohjaisia puunsuoja-aineita, tarvitset tärpättiä öljyn liuottamiseen. Työkalut kannattaa puhdistaa ulkona tai työpajassa, kunhan niitä ei puhdisteta kodin sisällä. Anna siveltimien olla tärpätissä noin 30 minuuttia ja huuhtele ne sitten haalealla vedellä. Muista myös puhdistaa ne heti, sillä se pidentää harjojen käyttöikää.

Käsiteltyjen puuosien käsittely

Kun käsittelet aiemmin käsiteltyjä puutöitä, on tärkeää tietää joitakin erityisiä asioita ennen käsittelyä ja sen aikana.

Ennen hoitoa

Ennen käsittelyä sinun on poistettava sammal ja vanha, irtoava maali. Voit poistaa sen helposti hiomapaperilla tai kaavimella. Puhdista puu sitten perusteellisesti. Tämä auttaa saamaan parhaan mahdollisen vaikutuksen myöhemmässä puunkäsittelyssä. Mitä puhtaampi puu on, sitä paremmin suoja-aine tunkeutuu puuhun ja sitä pidempään se toimii. Tätä varten on hyvä käyttää pohjamaalia tai muuta erityistä puunpesutyökalua. Jos aiot käyttää GORI-puunsuoja-aineita, valmistaja voi antaa erityisiä suosituksia siitä, mitä tuotteita sinun tulisi käyttää puun puhdistamiseen. Kun olet puhdistanut puun, odota, että se on täysin kuiva ennen kuin käsittelet sen.

Hoidon aikana

Käsiteltävästä puuosasta riippuu, mitä työkalua kannattaa käyttää. Se voi olla joko kangas, sivellin tai tela. Yleisesti ottaen siveltimet ovat parempia pieniin projekteihin, ja suuremmilla pinnoilla saat parhaan hyödyn telalla tai liinalla.

Noudata käyttämässäsi puunsuoja-aineessa ilmoitettua kuivumisaikaa, sillä niiden kuivumisnopeus vaihtelee suuresti.

Hoidon jälkeen

Jos haluat tehdä toisen maalauskerroksen, sinun on odotettava vähintään yksi päivä ennen kuin maalaat ensimmäisen maalikerroksen päälle. Tämä johtuu siitä, että on tärkeää, että se on täysin kuiva, jotta käsittely saa aikaan parhaan tartunnan.

Pitkällä aikavälillä voi olla kannattavaa kiillottaa vanha puu perusteellisesti, jotta puunsuojaus saa kaikki hyvät vaikutuksensa jatkossakin.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×