Cross Laser Test (2022) → 5 parasta crosslaseria seuraavaan projektiisi

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Bosch on monien käsityöläisten ja askartelijoiden suosikkimerkki, kun kyse on työkaluista ja sähkötyökaluista. Tässä ristilaserissa on yksinkertainen vaaitus, joka mahdollistaa nopeat ja tarkat tulokset erilaisissa projekteissa, esim. kuvien asentaminen, laattojen asentaminen ja porausreikien asettaminen. Tämä…

3
Vihreä ristiviivalaser magneetilla

Dewalt-ristiviivalaser DW088CG-XJ

4
ristihaaralaser sisäkäyttöön

Stanley Cubix ristihaaralaser GL 16M IP50-sarja

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä ristilasertestissä vertailemme viittä erilaista mallia, jotka auttavat sinua seuraavassa DIY-projektissasi. Kun etsit seuraavaa – tai ensimmäistä – ristikkolaserisi, tarkista mallin mittaustarkkuus, toimintasäde ja monet muut asiat, joista voit lukea lisää artikkelista.

Voit helposti pitää vaa’an ja viivoittimen työkalulaatikossa ristilaserilla, sillä tarkemmaksi kuin ristilaserilla ei pääse. Ripusta kuvat seinälle ja aseta laatat oikein, eikä ristikkolaser tarvitse kuin muutaman sekunnin, ennen kuin se on valmis.

Bosch Quigo III

Paras ristilaser

Fordele
 • pros-icon.svg Integroitu kallistustoiminto, joka mahdollistaa vinojen viivojen projisoinnin
 • pros-icon.svg Toimitukseen sisältyy yleispuristin monipuolista käyttöä varten
 • pros-icon.svg Self-levelling

Detaljeret gennemgang

Bosch on monien käsityöläisten ja askartelijoiden suosikkimerkki, kun kyse on työkaluista ja sähkötyökaluista. Tässä ristilaserissa on yksinkertainen vaaitus, joka mahdollistaa nopeat ja tarkat tulokset erilaisissa projekteissa, esim. kuvien asentaminen, laattojen asentaminen ja porausreikien asettaminen.

Tämä tuote on osa Boschin Easy-luokkaa, joka koostuu tuotteista, joiden tarkoituksena on helpottaa pienten tee-se-itse-projektien tekemistä kotona.

Miksi kannattaa valita Bosch Quigo III

Tämä ristilaser on tehty tekemään siitä sinulle mahdollisimman helppoa, sillä se heijastaa vaaka- ja pystysuoria laserlinjoja samanaikaisesti muodostaen täydellisen laserristin seinällesi tai mihin tahansa, missä käytät sitä. Lisäksi Bosch Quigo III tekee myös täydellisen suoran laserristikon, vaikka se olisi hieman epätasaisella pinnalla. Automaattinen asetus on aina 100-prosenttisesti oikea, mutta voit tietysti säätää sitä myös itse, jos haluat, ja integroitu kallistustoiminto mahdollistaa myös vinojen viivojen heijastamisen, joten se voidaan sovittaa mihin tahansa projektiin. Helppokäyttöisyys on huippuluokkaa, sillä liukusäädin on yhden käden ulottuvilla.

Se on lisäksi suhteellisen edullinen, joten voit ostaa sen itse, jos tarvitset sitä vain silloin tällöin. Jos käytät sitä usein, saat hyvän ristilaserin, jonka laserdiodi on 635 nm ja jonka toimintasäde on 10 metriä. Mittaustarkkuus on 0,8 mm ja laserdiodi on 635 nm.

Bosch Quigo III on myös itsetasaava, sillä sen tarkkuus on 4 astetta ja itsetasaukseen kuluu 6 sekuntia.

Monipuolisen MM2-yleispuristimen ja sovitinlevyn ansiosta voit sijoittaa sen lähes minne tahansa, esimerkiksi hyllyille ja muihin paikkoihin, joihin puristin voi jäädä kiinni. Voit myös ostaa jalustan, jos haluat saada sen korkeammalle ja säätää sen korkeutta.

Tuotetiedot:

 • Akun tyyppi: AAA
 • Toimintasäde: 10 metriä
 • Laserdiodi: 635 nm
 • Paino: 0,22 kg
 • Väri: punainen
 • Mittaustarkkuus: 0,8 mm
 • Self-leveling time: 6 seconds

Dewalt-ristiviivalaser DW088CG-XJ

Vihreä ristiviivalaser magneetilla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Toimintasäde jopa 20 metriä
 • pros-icon.svg Pölyn- ja vedenkestävä optimaalisen kestävyyden vuoksi
 • pros-icon.svg Akun varaustason ilmaisin

Detaljeret gennemgang

Tämä Dewaltin ristipäälaser sopii kunnianhimoisiin ja vaativiin DIY-projekteihin ja ammattimaiseen työhön. Dewalt on tunnettu sähkötyökalujen tuotemerkki, ja se on tottunut valmistamaan tuotteita ammattilaisille.

Sentten sinun kannattaa valita Dewalt DW088CG-XJ -ristiviivalaser

Tässä on toinen itsetasaava ristipäälaser, mutta tämä on tehty hieman vaativampiin tehtäviin, sillä sen toimintasäde on jopa 20 metriä. Useimmat neulalaserit hehkuvat punaisina, mutta tässä on vihreä laser, joten jos vihreä on mielestäsi näkyvämpi kuin punainen, tämä on hyvä valinta seuraavaksi neulalaseriksi.

Lisäksi Dewalt-ristilaser on käyttäjäystävällinen, sillä siinä on vain kaksi painiketta, joista toinen on pysty- ja vaakaviivan ohjaamiseen. Siinä on myös akun varaustason merkkivalo, joten voit aina tarkistaa, onko siinä tarpeeksi akkua. Tämä on erityisen kätevää, jos sinulla on töitä muualla kuin kotona eikä sinulla ole aina paristoja mukanasi. Dewalt DW088CG-XJ:n mittaustarkkuus on 3 mm 10 metrillä.

Jos työskentelet todella ison rakennusprojektin parissa, joka voi olla melko sotkuinen, älä ole huolissasi tästä ristilaserista, sillä se on pölyn- ja vedenkestävä, jotta saat siitä parhaan mahdollisen käyttöiän. Suojaavan rakenteensa ansiosta se soveltuu myös ulkotöihin.

Tämä Dewaltin ristilaser on helppo käsitellä ja sijoittaa, sillä siinä on seinäkiinnike ja kierteet (1/4″) jalustaa varten.
Viimeinen fiksu asia, jonka Dewalt on todella ajatellut läpi tässä ristilaserissa, on se, että siinä on integroidut magneetit, joten voit helposti kiinnittää sen metallipinnoille ilman jalustaa.

Tuotetiedot:

 • Paristotyyppi: AAA (3 kpl)
 • Toimintasäde: 20 metriä
 • Paino: 0,6 kg
 • Väri: Vihreä
 • Mittaustarkkuus: 3 mm per 10 metriä
 • Self-leveling time: 4 seconds

Stanley Cubix ristihaaralaser GL 16M IP50-sarja

ristihaaralaser sisäkäyttöön

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri, 16 metrin toimintasäde
 • pros-icon.svg Risteilylasersarja jalustalla
 • pros-icon.svg Suojattu pölyltä

Detaljeret gennemgang

Stanley on valmistanut useita erilaisia lasereita: monilasereita, ympyrälasereita, viivalasereita ja tätä ristilasereita. Täältä saat täydellisen sarjan, jossa on jalusta ja laukku, joka takaa kaiken turvallisen kuljetuksen. Jos sinun on kuljetettava laitteitasi turvallisesti usein, tämä on sinulle sopiva ristilaser.

Miksi kannattaa valita Stanley Cubix -ristilaser

Tässä setissä saat kaiken tarvitsemasi ristilaseriin ja tehokkaan ristilaserin, jonka kantama on 16 metriä. Siinä on vaaka- ja pystysuora viiva, jotka mahdollistavat erittäin tarkat mittaukset, ja itse laserviiva on vihreä. Mittaustarkkuus on 6 mm 10 metrillä ja laserdiodi 635 mm. Itse laser on luokan 2 laser, kuten useimmat muutkin tässä artikkelissa mainitut ristiviivalaserit. Laser on myös varustettu itsetasaavalla, mikä helpottaa työtäsi huomattavasti, koska se on automaattisesti asetettu ja käyttövalmis joka kerta.

Pakkaus sisältää näppärän jalustan, jota pääset käyttämään paljon enemmän kuin luuletkaan, mutta kun työskentelet eri rakennusprojekteissa, se on eri korkeuksilla. Jalustan avulla voit hoitaa lähes kaikki tehtävät. Jos haluat ostaa toisen jalustan jossain vaiheessa, siinä on myös 1/4 tuuman kierre, joka sopii useimpiin ristilaserjalustoihin

Toimitukseen kuuluu myös laukku, johon kaikki mahtuu, ja kiinnitysjärjestelmä. Mukana on myös riippulukko turvallista kuljetusta varten.

Se soveltuu kuitenkin parhaiten sisäkäyttöön, vaikka se onkin hyvin suojattu pölyltä. Voit siis käyttää sitä suuremmissa rakennushankkeissa sisätiloissa, joissa on pölyä, ilman että ristikkolaserin käyttöikä lyhenee.

Tuotetiedot:

 • Paristotyyppi: AAA (2 kpl)
 • Käyttöalue: 16 metriä
 • Laserdiodi: 635 nm
 • Väri: Vihreä
 • Mittaustarkkuus: 6 mm per 10 metriä

Guide

Tärkeitä tietoja tässä ristilasertestissä

Jos et ole aiemmin kokeillut crosslaseria tai et ole varma, mitä etsiä, kun ostat seuraavan crosslaserin, tässä on muutamia vinkkejä ja ominaisuuksia, joita kannattaa etsiä crosslaseria ostaessasi.

 • Työtila: Sinun on mietittävä, kuinka usein ja missä aiot käyttää ristikkolaserisi. Jos aiot käyttää sitä vain kotona, sinulla on luultavasti käsitys siitä, kuinka suuri työalueen tulisi olla. Tavallisessa kotitaloudessa riittää ristilaser, jonka toimintasäde on noin 10 metriä.
 • Mittaustarkkuus: Mittaustarkkuus vaihtelee ristikkolaserista toiseen, mutta lähtökohtaisesti kannattaa valita tarkin. Tässä ristilasertestissä yhden tuotteen mittaustarkkuus on 0,3 mm ja korkeimman 3 mm, mikä on melkoinen ero.
 • Self-leveling: En valitsisi ristilasereita ilman itsetasausta, sillä se varmistaa, että pääset helposti ja nopeasti alkuun luottaen siihen, että ristilaserisi on 100 % tarkka.
 • Kannatin tai jalusta:On tärkeää tarkistaa, onko ristiinlaserissasi kiinnike vai voitko ostaa jalustan. Voisit käyttää ristilaserisi paljon muuhun, jos voisit säätää sen korkeutta, kiinnittää sen hyllyyn tai vastaavaan
 • Ristilaser, jossa on magneetti: Voit valita ristilaserin, jossa on vahvat magneetit, sillä tällöin sinulla on paremmat mahdollisuudet kiinnittää se metallipintaan.
 • Tämä antaa sinulle paremmat mahdollisuudet kiinnittää se metallipintaan.

Mihin crosslaseria voidaan käyttää?

Ristilaser on nykyaikaisempi versio vesivaakasta ja peukalokepistä, ja se helpottaa työtäsi huomattavasti varmistaen samalla, että työsi tehdään tarkasti. Voit käyttää ristilasereita moniin tehtäviin ja yleensä kaikkiin sellaisiin tehtäviin, joissa työ on tehtävä täysin suorassa, esim. taulun ripustamiseen ja laattojen asentamiseen.

Ristiinlaseria voidaan kuitenkin käyttää myös muihin ja suurempiin rakennushankkeisiin, kuten seinien rappaamiseen ja muihin kunnostus- ja huoltohankkeisiin.

Voit itse asiassa välttää vesivaa’an käytön kokonaan, koska voit mitata täysin suoraan – sekä vaaka- että pystysuunnassa ristilaserilla. Voit toki ostaa myös kaksi viivalaseria, mutta silloin et saa yhtä tarkkoja tuloksia kuin ristilaserilla.

FAQ

Mikä on paras ristilaser?

Tässä ristilasertestissä vertailemme useita ristilasereita, ja voittajamme on Boschin ristilaser Quigo III. Lue kuitenkin koko artikkeli ja löydä omaan projektiisi parhaiten sopiva ristiinlaser.

Mihin ristiinlaseria käytetään?

Kaikkeen, jonka on oltava suorassa - vaaka- tai pystysuorassa - tai jos jonkin on oltava kohtisuorassa. Se on nopea ja helppokäyttöinen, ja mikä tärkeintä, se tekee työstäsi paljon helpompaa.

Mikä on itsetasaava ristilaser

Itsetasaava ristilaser tarkoittaa, että siinä on ennalta määritetyt asetukset, joiden ansiosta se on aina täysin tarkka. Tämä helpottaa ja nopeuttaa työtäsi huomattavasti, sillä sinun tarvitsee vain kytkeä se päälle ja asettaa se siihen kohtaan, jossa haluat sen mittaavan.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×