Raakaruokaprosessoritesti (2022) → Opas 7 parhaaseen raakaruokaprosessoriin.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä raakaruokaprosessoritestissä voit lukea parhaista raakaruokaprosessoreista ja ruokaprosessoreista. Kaikki mallit ovat toiminnallisia, ja niissä on erityyppisiä lisävarusteita. Jos haluat hyvin toimivan mallin, joka sopii useimpiin tarpeisiin, suosittelemme investoimaan testivoittajaan: Tefal Fresh Express+ MB755GTR -ruokaprosessoriin.

On useita näkökohtia, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon, ennen kuin heittäydyt ensimmäisen ja parhaan näkemäsi raakaruokaprosessorin kimppuun. Voit lukea tästä lisää seuraavista osioista, joissa opastamme sinua valitsemaan raakaruokaprosessorin ja huolehtimaan koneen parhaasta mahdollisesta huollosta.

Tefal Fresh Express+ MB755GTR

paras raakaruokakone

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu takaa koneen paremman ja nopeamman käytön
 • pros-icon.svg Toimitetaan viiden värikoodin rummun kanssa joustavaa käyttöä varten
 • pros-icon.svg Vähäinen energiankulutus, sillä moottorin teho on vain 200 wattia
 • pros-icon.svg Suuri syöttöputki varmistaa, ettei vihanneksia tarvitse viipaloida ensin

Detaljeret gennemgang

Tämä Tefalin raakaruokaprosessori on useimmille hyvä investointi, mikä on myös yksi syy, miksi äänestimme sen testimme parhaaksi. Malli on erittäin käyttäjäystävällinen, ja siinä on useita säätömahdollisuuksia, sillä siinä on viisi erilaista rumpua. Syöttöputki on myös niin suuri, ettei useimpia vihanneksia tarvitse leikata etukäteen.

Sentten sinun kannattaa valita Tefal Fresh Express+ MB755GTR -ruokaprosessori

Investoimalla tähän Tefal-merkin raakaruokaprosessoriin voit olla varma, että saat mallin, joka täyttää kaikki odotukset. Malli ei ehkä näytä ensi silmäyksellä kovinkaan kummoiselta, mutta se on ehdottomasti muunnelma, jonka saat mielelläsi käyttöösi. Loppujen lopuksi se on käyttäjäystävällisesti suunniteltu, mikä tarkoittaa, että pääset nopeasti perehtymään sen käyttöön. Ja näin se myös saa koneesta kaiken irti.

Mukana on viisi rumpua, joita voidaan käyttää eri tarkoituksiin. Rummut on jopa värikoodattu, joten niistä on helppo valita kullekin vihannekselle ja käyttötarkoitukselle sopiva rumpu. Ne kiinnittyvät helposti koneeseen ja irtoavat myös ongelmitta. Koneeseen toimitetaan rumpuina karkea raastin, hieno raastin, erittäin hieno raastin, aaltoveitsi ja hieno viipalointiveitsi, joten voit hoitaa minkä tahansa tehtävän.

Mainitsimmeko jo, että sinun ei tarvitse huolehtia liikaa hedelmien ja vihannesten paloittelusta ennen koneeseen laittamista? Putki on itse asiassa suhteellisen leveä, joten useimmat ainesosat mahtuvat helposti kokonaisuudessaan koneeseen. Näin säästät paljon aikaa ruoanlaitossa. Lisäbonuksena tämä laite käyttää vain 200 watin moottoria, joka takaa minimaalisen virrankulutuksen ja seisoo optimaalisesti pöydällä turvallisuuden parantamiseksi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 27,5 cm
 • Syvyys: 28 cm
 • Leveys: 16 cm
 • Paino: 1,45 kg
 • Väri: Punainen ja beige
 • Teho: 200 wattia
 • Asetusten määrä: 1 kpl
 • Ostoksen mukana tulevat: karkea raastin, hieno raastin, erittäin hieno raastin, aaltoveitsi ja hieno viipalointiveitsi

WMF Kitchen Minis salaatti to-go juustokeitin

Mini- ja sähköinen juustokeitin

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakti malli, joka pystyy silti antamaan isoille koneille kyytiä
 • pros-icon.svg Voidaan säätää kahdelle nopeustasolle ja käyttää useiden inserttien kanssa
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa, sillä kaikki osat ovat konepestäviä ja erittäin turvallisia
 • pros-icon.svg Toimitetaan tilaa säästävässä säilytyslaatikossa, to-go -laatikossa ja suurella aukolla

Detaljeret gennemgang

Tähän WMF:n salaattiin sijoittamisesta on monia etuja. Ensinnäkin malli on pienikokoinen ja kompakti, joten se on helppo säilyttää ja kuljettaa mukana matkalla. Mukana tulee kätevä to-go -laatikko, se on konepestävä ja laadukas. Lisäksi siinä on useita säätömahdollisuuksia.

Sentten sinun kannattaa valita WMF Kitchen Minis Salad to-go -paahdin

Haluatko salaattiviipaleen, joka on helppo ottaa mukaan matkalle ja säilyttää? Silloin sinun kannattaa kiinnittää katseesi tähän WMF:n minimalliin. Vaikka tämä kone on pienempi kuin useimmat muut markkinoilla olevat koneet, se täyttää samat odotukset, jotka sinulla on tavallisen kokoiselle koneelle. Se pystyy käsittelemään paljon erilaisia ainesosia, ja kun täytteen reikä on suuri, sinun ei tarvitse edes leikata niitä etukäteen pieniksi paloiksi.

Malli on suunniteltu WMF Perfect Cut -tekniikalla, jonka avulla voit leikata, raastaa, ajella ja niin edelleen erilaisia ainesosia – olivatpa ne sitten kovia tai pehmeitä. Mukana on myös viisi Cromargan-inserttiä, joiden välillä voit helposti vaihtaa tuotteen ulkoreunassa olevan kahvan avulla. Voit valita kahden nopeusasetuksen välillä, joten saat täydellisen tuloksen joka kerta.

Yksi tämän mini-raakaruokaprosessorin valinnan suurista eduista on, että sen energiankulutus on alhainen, vain 150 wattia, ja kaikki osat ovat konepestäviä. Tämä takaa helpon puhdistuksen. Mukana on myös to-go -rasia, jossa on integroitu kastikeastia, joten voit kaataa ainekset suoraan rasiaan. Lounaan valmistaminen mukaan ei voisi olla helpompaa. Kulho on tietenkin BPA-vapaa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 29 cm
 • Syvyys: 18,5 cm
 • Leveys: 8,5 cm
 • Paino: kg
 • Väri: Ruostumaton teräs ja musta
 • Teho: 150 wattia
 • Säätöjen määrä: 2 kpl
 • Ostoksen mukana: 5 raastetarviketta ja to-go-salaattilaatikko, jossa kastikeastia

Magimix CS 5200 XL

Testivoittaja ruokaprosessori

Fordele
 • pros-icon.svg Suosittiin Forbrugerrådet Tænkin testin parhaaksi vuonna 2018
 • pros-icon.svg Suuri kapasiteetti ja leveä suppilo takaavat kaikkien ainesosien helpon kypsentämisen
 • pros-icon.svg Toimitetaan monien lisävarusteiden kanssa, joten kaikki on saatavilla alusta alkaen

Detaljeret gennemgang

Tämä ei sinänsä ole koko raakaruokakone sinänsä. Sen sijaan se on KitchenAid-ruokaprosessorin lisävaruste, jonka avulla voit raastaa erilaisia ainesosia. Hankintaan sisältyy kolme erilaista rumpua, joten jokaiselle tarkoitukselle pitäisi löytyä arvostelija. Voit käyttää raastimia monenlaisten ainesosien raastamiseen.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita KitchenAid Rice Chop for Stand Mixer

KitchenAid rummuttaa eteenpäin, kun on kyse keittiökoneista. Vaikka valittavana on monia eri vaihtoehtoja, joissa on monia sisäänrakennettuja ominaisuuksia, kannattaa aina hankkia vielä enemmän lisävarusteita. Jos sinulla on jo KitchenAid-keittiökone tai harkitset sellaisen hankkimista, saatat hyötyä investoimisesta tähän lisävarusteeseen. Näin voit raastaa erilaisia ainesosia ongelmitta.

Tässä tarvikepaketissa on yhteensä kolme rumpua. Saat sekä keskikokoisen että karkean rummun sekä viipalerummun, joten voit tehdä myös pieniä viipaleita. Näin voit viipaloida kaiken porkkanoista perunoihin, mutta voit tietysti käyttää viipaleita monenlaisten muiden ainesosien leikkaamiseen. Itse asiassa vain sinä asetat rajat.

Tämä lisävaruste on myös helppo asentaa KitchenAid-koneeseesi, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että joudut pähkäilemään osan kanssa, ennen kuin voit käyttää sitä täysimääräisesti. Se käytännössä vain napsahtaa paikalleen.

Etkö ole vielä löytänyt oikeaa keittiökonetta? Jos näin on, saatat haluta lukea tällä sivustolla olevan keittiölaitteiden testin Artikkelissa opastamme sinut parhaisiin malleihin, joista useat ovat KitchenAid-merkin malleja, joihin tämä lisävaruste sopii.

Tuotetiedot

 • Väri: Valkoinen ja hopea
 • Kolme rumpua: yksi keskikokoinen, yksi karkea ja yksi leikattu rumpu

Bosch MCM3501M Ruokaprosessori

Monikäyttöinen ja edullinen raakaruokaprosessori

Fordele
 • pros-icon.svg Yksi kone moneen tarkoitukseen – ja sitä myydään edullisesti
 • pros-icon.svg Kaikki osat ovat konepestäviä, joten ne on helppo puhdistaa
 • pros-icon.svg Toimitukseen sisältyy useita tarvikkeita, joilla pääset alkuun – mukaan lukien tehosekoitin
 • pros-icon.svg Suosittu hyväksi ostokseksi Forbrugerrådet Tænkin toimesta

Detaljeret gennemgang

Miltä kuulostaa ajatus yhdestä koneesta kaikkiin tarkoituksiin? Jos tämä kuulostaa hyvältä ratkaisulta, suosittelemme investoimaan tähän Boschin ruokaprosessoriin. Malli on monikäyttöinen, joten sitä voidaan käyttää yli 50 eri toimintoon ja tarkoitukseen. Kaiken lisäksi sitä myydään jopa budjettiystävällisellä

Miksi sinun kannattaa valita Bosch MCM3501M -ruokaprosessori

Eikö sinulla ole suurinta budjettia, jolla ostaa ruokaprosessori / raakaruokaprosessori? Ei ole syytä paniikkiin, sillä voit yksinkertaisesti investoida tähän Boschin malliin. Kun otetaan huomioon koneen toiminnallisuus ja siihen sisältyvien osien määrä, on hämmästyttävää, että sitä voidaan myydä näin edulliseen hintaan. Se on siis ehdottomasti yksi markkinoiden parhaista tuotteista, joka on myös edullisin.

Tämä kone on ihanteellinen kaikkiin keittiön tehtäviin. Ei ole juuri mitään tehtävää, jota et voisi ratkaista koneella. Siinä on yli 50 toimintoa, mikä johtuu osittain kaikista lisävarusteista, jotka tulevat ostoksen mukana. Malli voi esimerkiksi ajella, pilkkoa, sekoittaa, jauhaa, jauhaa ja sekoittaa. Olipa kyseessä sitten vihannesten, lihan, kahvipapujen tai vastaavien käsittely, tämä malli tekee työnsä.

Koneessa on MultiLevel6-terä, jossa on kolme terää, mikä takaa sisällön optimaalisen pilkkomisen. Voit kuitenkin aina käyttää 1 litran tehosekoituskannua, tehosekoitinlisälaitetta, käännettävää raastinta tai viipaletta, sekoituskiekkoa, tulppaa, minihakkuria tai taikinatyökalua. Sitten voit kaataa kaikki tilatut ainekset 2,3 litran muoviseen sekoituskulhoon, jossa on sopiva kansi. Sinun ei tarvitse koskaan huolehtia puhdistamisesta, sillä kaikki osat ovat astianpesukoneen kestäviä. Joten se ei todellakaan helpota sinua.

Tuotetiedot

 • Väri: Hopea
 • Tilavuus: sekoituskulho 2,3 litraa, sekoituskannu 1 litra
 • Teho: 800 wattia
 • Säätöjen määrä: 2 kpl
 • Hintaan sisältyy: kansi, 2,3 litran sekoituskulho, 1 litran tehosekoituskannu, muovinen tehosekoitinlisälaite, käännettävä raastinlevy, sekoituskiekko, käännettävä pilkkomislevy, tulppa, yleisterä, minihakkuri, tarvikepidike ja taikinatyökalu

KitchenAid Artisan Foodprocessor

Retro-raakaruokaprosessori

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävä rakenne ja korkea hyötysuhde takaavat hyvin toimivan koneen
 • pros-icon.svg Toimitetaan useiden lisävarusteiden kanssa täydellistä toimivuutta varten
 • pros-icon.svg Muoviosat on valmistettu BPA-vapaasta muovista

Detaljeret gennemgang

Vaikka tässä mallissa on retrohenkinen rakenne, älä tunne, että tinkisit sen tehokkuudesta. Sitä voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, ja sen mukana toimitetaan monia lisävarusteita. Lisäksi siinä on tukeva rakenne, se on hiljainen käytössä ja kaikki muoviosat on kehitetty BPA-vapaasta muovista.

Miksi kannattaa valita KitchenAid Artisan -ruokaprosessori

Tätä KitchenAidin Artisan-mallistoon kuuluvaa ruoankäsittelykonetta voi käyttää moniin eri tarkoituksiin. Kyseessä on siis monitoimikone, josta nautit varmasti keittiön apuna. Voit asettaa koneen eri nopeuksille ja jopa liittää siihen monenlaisia lisävarusteita, jotta saat koneen ominaisuuksista kaiken irti. Lisäbonuksena se toimii tehokkaasti mutta samalla hiljaisesti, joten sen käyttö ei ole sietämätöntä.

Mallissa on muun muassa ExactSlice-järjestelmä. Siihen kuuluu säädettävä leikkuulevy, jossa on ulkoinen kahva, jotta voit muuttaa asetuksia lennossa. Voit valita 6 eri paksuuden välillä 1-6 mm. Lisäksi koneessa on myös täydellinen sarja kuutioiden viipalointia varten, joka sisältää myös viipalointilevyn ja raastinlevyn. Lisäksi siinä on kolme levyä, joten voit raastaa kaiken hienon ja karkean raasteen välillä.

Sekä kannessa että terässä on erittäin tiiviit silikonitiivisteet, jotka takaavat parhaan mahdollisen turvallisuuden koneen käytön aikana. Kaikki lisävarusteet voidaan säilyttää mukana tulevassa laatikossa, jotta ne eivät loju keittiössä. Mukana on myös kolme kulhoa, joiden koot ovat 4, 2,4 ja 1 litraa. Kaikki kolme on valmistettu BPA-vapaasta muovista. Koneessa on myös suuri täyttöputki sekä vispilä, taikinaterä ja sitruspuristin.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 45,7 cm
 • Syvyys: 24,8 cm
 • Leveys: 30,4 cm
 • Paino: 13,6 kg
 • Väri: Punainen, valkoinen tai musta
 • Teho: 650 wattia
 • Kapasiteetti: mukana tulee kolme 4, 2,4 ja 1 litran kulhoa
 • Säätöjen määrä: muuttuva nopeus
 • Oston mukana: 3 erikokoista kulhoa, säädettävä leikkuulevy, 3 raastelevyä, vispilä, sitrushedelmien puristin jne.

KitchenAid karkearakeinen leikkuri seisontasekoittimeen

Paras karkearakeinen leikkuri KitchenAid-koneeseesi

Fordele
 • pros-icon.svg Kolme rumpua: karkea, keskikokoinen ja leikattu
 • pros-icon.svg Pätee täydellisesti KitchenAid-keittiökoneeseen ja on helppo asentaa paikalleen
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää monenlaisille ainesosille

Detaljeret gennemgang

Tämä ei sinänsä ole koko raakaruokakone sinänsä. Sen sijaan se on KitchenAid-ruokaprosessorin lisävaruste, jonka avulla voit raastaa erilaisia ainesosia. Hankintaan sisältyy kolme erilaista rumpua, joten jokaiselle tarkoitukselle pitäisi löytyä arvostelija. Voit käyttää raastimia monenlaisten ainesosien raastamiseen.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita KitchenAid Rice Chop for Stand Mixer

KitchenAid rummuttaa eteenpäin, kun on kyse keittiökoneista. Vaikka valittavana on monia eri vaihtoehtoja, joissa on monia sisäänrakennettuja ominaisuuksia, kannattaa aina hankkia vielä enemmän lisävarusteita. Jos sinulla on jo KitchenAid-keittiökone tai harkitset sellaisen hankkimista, saatat hyötyä investoimisesta tähän lisävarusteeseen. Näin voit raastaa erilaisia ainesosia ongelmitta.

Tässä tarvikepaketissa on yhteensä kolme rumpua. Saat sekä keskikokoisen että karkean rummun sekä viipalerummun, joten voit tehdä myös pieniä viipaleita. Näin voit viipaloida kaiken porkkanoista perunoihin, mutta voit tietysti käyttää viipaleita monenlaisten muiden ainesosien leikkaamiseen. Itse asiassa vain sinä asetat rajat.

Tämä lisävaruste on myös helppo asentaa KitchenAid-koneeseesi, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että joudut pähkäilemään osan kanssa, ennen kuin voit käyttää sitä täysimääräisesti. Se käytännössä vain napsahtaa paikalleen.

Etkö ole vielä löytänyt oikeaa keittiökonetta? Jos näin on, saatat haluta lukea tällä sivustolla olevan keittiölaitteiden testin Artikkelissa opastamme sinut parhaisiin malleihin, joista useat ovat KitchenAid-merkin malleja, joihin tämä lisävaruste sopii.

Tuotetiedot

 • Väri: Valkoinen ja hopea
 • Kolme rumpua: yksi keskikokoinen, yksi karkea ja yksi leikattu rumpu

Guide

Miten valita paras raakaruokaprosessori

Alla olevista kohdista löydät vastauksia moniin kysymyksiin raakaruokakoneista. Voit esimerkiksi lukea lisää siitä, miten voit valita itsellesi sopivan mallin, mitä eroa on pienellä ja suurella vihannesprosessorilla ja miten vihannesprosessori puhdistetaan parhaiten käytön jälkeen. Lue siis eteenpäin ja opi, miten valita malli ja miten saat koneestasi kaiken irti.

Ennen kuin siirrymme muihin osioihin, haluaisimme kuitenkin hahmotella hetkeksi ne parametrit, joita sinun tulisi huomioida ostaessasi vihannesprosessoria:

 • Tarkoitus: Ensinnäkin sinun on mietittävä, mihin tarkoitukseen vihannesprosessori on tarkoitettu – mihin aiot käyttää sitä. Näin saat käsityksen siitä, mitä tarvitset koneelta. Jos sinun tarvitsee vain raastaa muutama porkkana silloin tällöin, ei tarvitse hankkia laitetta, jossa on 50 erilaista lisälaitetta ja ominaisuutta. Jos taas luotat siihen, että uusi koneesi on säännöllinen apulainen keittiössä ja että sitä käytetään moniin tehtäviin, sinun on vain löydettävä malli, jolla voi pilkkoa, viipaloida, raastaa jne.
 • Koko: Kun olet selvittänyt, mihin konetta ensisijaisesti käytetään, voit myös saada paremman käsityksen siitä, mitä koneen koon suhteen voi realistisesti toivoa. Monikäyttöinen malli, jossa on paljon asetuksia ja osia, vie luonnollisesti paljon enemmän tilaa kuin yksinkertainen malli.
 • Kapasiteetti: Koneen koko ja kapasiteetti liittyvät useimmissa tapauksissa toisiinsa. Tästä syystä sinun on myös pohdittava, kuinka pieni malli kannattaa ylipäätään valita, jos odotat voivasi tehdä paljon sisältöä kerralla. Muista, että joissakin malleissa on useita kulhoja/säiliöitä, joten voit hoitaa sekä suuria että pieniä tehtäviä
 • Näyttävyys: Jos aiot vain säilyttää raakaruokaprosessorin kaapissa, kun sitä ei käytetä, ulkonäkö ei ehkä ole tärkeä seikka. Se on kuitenkin, jos haluat pitää mallisi esillä keittiön tiskilläsi. Siinä tapauksessa kannattaa ehkä keskittyä hieman tyylikkääseen ja houkuttelevaan muotoiluun. Se, haluatko yksinkertaisen mallin rohkealla värillä vai tyylikkään ruostumattomasta teräksestä valmistetun version, on tietenkin täysin sinusta itsestäsi kiinni
 • Tehokkuus: Tarkkaile tarkasti mallin tehokkuutta, jotta voit varmistaa, että se todella pystyy käsittelemään erilaisia tehtäviä ja ainesosia. Loppujen lopuksi siitä ei ole mitään hyötyä, jos siinä ei ole tarpeeksi voimakasta moottoria kovien vihannesten pilkkomiseen. Lisäksi on hyödyllistä katsoa, mitä nopeusasetuksia koneessa on, jotta tiedät, kuinka paljon voit muuttaa sitä. Joissakin malleissa on vain yksi nopeus, kun taas toisissa on muuttuvat nopeusportaat, pulssitoiminto jne.
 • Täyttöputki: Täyttöputken kokoa kannattaa aina tarkkailla. Kulhon tilavuus voi olla riittävän suuri, mutta jos siihen ei saa vihanneksia, hedelmiä jne. ilman, että niitä tarvitsee leikata pienemmiksi paloiksi, se menettää tavallaan tehtävänsä. Loppujen lopuksi haluat välttää mahdollisimman paljon valmisteluja, kun käytät raakaruokaprosessoria
 • Turvallisuus: Varmista, että asetat etusijalle mallin, jonka turvallisuustaso on hyvä. Tämä voi tarkoittaa, että kone ei käynnisty, jos osia ei ole asennettu oikein, osien välissä on silikonipinnoite, kansi on suljettu tiiviisti jne. Kaikki nämä ominaisuudet varmistavat, että on pienempi riski, että joku loukkaantuu prosessin aikana
 • Puhdistaminen: On optimaalista pitää silmällä, onko malli helppo puhdistaa, ennen kuin heittäydyt ensimmäiseen ja parhaaseen näkemääsi malliin. Tämä johtuu siitä, että vältät todennäköisesti koneen käyttöä, jos sen puhdistaminen on hankalaa. Onneksi monet raakaruokakoneet ja niiden lisävarusteet ovat konepestäviä, joten puhdistamisen ei pitäisi olla suuri ongelma useimmissa malleissa
 • Varusteet: On aina hyvä valita malli, jossa on lisävarusteita, mutta niiden määrä ei ole aivan niin ratkaiseva – kyse on enemmän siitä, mitä sinulla on käsillä. Pari erikokoista raastinta ja viipalointitela lienevät vähimmäisvaatimus, mutta muiden lisävarusteiden määrä riippuu tarpeistasi ja toiveistasi
 • Hintaluokka: Raakaruokaleikkureita saa monissa eri hintaluokissa. Usein hinta on kalliimpi riippuen siitä, kuinka monta lisävarustetta sisältyy. Mutta on mahdollista saada todella hyvä kone edulliseen hintaan, jos haluat, että rahasi riittävät mahdollisimman pitkälle (katso halpa mallimme yllä olevassa testissä). Kannattaa laatia budjetti etukäteen ja mahdollisesti asettaa raja sille, kuinka paljon rahaa käytät koneeseen. Tämä voi muun muassa auttaa sinua saamaan käsityksen siitä, mitä koneelta voi odottaa. Kun sinulla on tietty budjetti, et myöskään tunne, että olet käyttänyt lopulta liikaa rahaa

Suuri vai pieni raakaruokaprosessori?

Voit valita useista eri konetyypeistä, kun haluat pilkkoa, viipaloida, kuutioida jne. Pienempiä malleja kutsutaan usein raakaruokakoneiksi, koska niiden päätarkoitus on leikata vihanneksia ja hedelmiä. Joitakin näistä vaihtoehdoista voidaan kuitenkin käyttää myös pähkinöiden, juuston, suklaan ja muiden elintarvikkeiden viipalointiin. Vihannesleikkureiden toiminnallisuus riippuu osittain siitä, kuinka monta vaihdettavaa rumpua niissä on käytettävissä.

Jos haluat mallin, jossa on paljon enemmän asetuksia, tarvitset suuremman mallin, jota kutsutaan usein ruokaprosessoriksi. Ne voivat tehokkaasti tehdä saman työn kuin raakaruokaprosessori, mutta ne vain tekevät työn suuremmassa mittakaavassa. Lisäksi ruokaprosessoreita voidaan käyttää hieman useampaan tarkoitukseen, mikä tekee niistä hyvän monitoimikoneen keittiöön. Ruokaprosessori vie kuitenkin enemmän tilaa kaapissa tai keittiön pöydällä, minkä vuoksi tällainen malli kannattaa valita vain, jos tarvitset koneen, joka pystyy tekemään hieman enemmän kuin tavallinen ja yksinkertainen raakaruokaprosessori.

Ruokaprosessori käsikahvalla

Etkö ole niin innostunut ajatuksesta sähköisestä salaattikehrääjästä? Jos näin on, sinun ei tarvitse hätääntyä, sillä voit valita käsikäyttöisen mallin. Tällaisessa vaihtoehdossa joudut tekemään osan työstä itse, sillä et voi jättää kaikkea koneen tehtäväksi kuten sähkömalleissa. Toisaalta sinun ei tarvitse huolehtia koneen kytkemisestä, ja voit hallita prosessia täysin itse.

Käsikäyttöisiä raakaruokakoneita tai vastaavia muunnelmia on useita erilaisia malleja. Joitakin voidaan ohjata käsikahvilla, jolloin ainekset laitetaan edelleen koneeseen, kun taas toiset vaativat, että teet suurimman osan työstä itse. Jos et välitä tehdä suurta osaa työstä itse, kannattaa investoida mandoliinihiomakoneeseen. Voit lukea markkinoiden parhaista mandoliinihiomakoneista tällä hetkellä aihetta käsittelevästä artikkelistamme täältä

Raaka-ainesprosessorin puhdistaminen – useimmat ovat astianpesukoneen kestäviä

Kuten aiemmin mainittiin, on tärkeää asettaa etusijalle helposti puhdistettava raakaruokaprosessori. Tämä johtuu siitä, että ne on puhdistettava jokaisen käytön jälkeen bakteerien ja lian poistamiseksi. Se vaarantaa vakavasti ruoanlaiton ja hygienian keittiössä, jos et huuhtele ja pese mallia jokaisen käytön jälkeen. Astian ja terien huuhtelu puhtaalla vedellä riittää kuitenkin usein, jos sinun on valmistettava kaksi tai useampia ainesosia nopeasti peräkkäin.

Jos haluat tehdä asiat mahdollisimman helpoksi itsellesi, voit valita ensisijaisesti mallin, joka kestää konepesun (tietenkin vain, jos sinulla on kotona astianpesukone). Tällöin sinun ei tarvitse huolehtia eri osien puhdistamisesta, vaan voit yksinkertaisesti laittaa ne astianpesukoneeseen.

Hyvä raakaruokaprosessori voi kestää monta vuotta

Jos investoit hyvään, vankkaan vihannesprosessoriin ja puhdistat sen jokaisen käyttökerran jälkeen, voit nauttia siitä monta vuotta. Itse asiassa tämäntyyppiset koneet kuluvat harvoin niin paljon, että ne rikkoutuvat muutaman vuoden kuluttua – ainakaan, jos niistä pidetään huolta. Tämä pätee, vaikka käyttäisit sitä lähes päivittäin. Lisäksi jotkin valmistajat myöntävät moottorille ja eri osille X vuoden takuun.

Juuri siksi, että raakaruokaprosessori voi kestää useita vuosia, sinun on valittava malli, joka ei vastaa vain nykyisiä vaan myös tulevia tarpeitasi. Loppujen lopuksi ei ole mitään järkeä ostaa uutta konetta myöhemmin, jos nyt ostamasi kone toimii edelleen hyvin. Jos et ole varma tulevista tarpeistasi, kannattaa ehkä valita kone, jonka avulla voit ostaa erilaisia lisävarusteita. Näin voit aina tehdä koneesta toimivamman ajan mittaan.

Puuttuuko sinulta muita toimivia keittiökoneita?

Vaikka salaatinkehrääjä ja ruoankäsittelykone voivat tehdä monia töitä, ne eivät ole ainoat toiminnalliset koneet, joita voit ostaa keittiöön. Esimerkiksi blenderi voi olla erittäin hyödyllinen myös keittojen ja kastikkeiden valmistuksessa tai sauvasekoitin leivonnassa.

Olemme testanneet ja kirjoittaneet oppaita valtavasta valikoimasta erilaisia keittiökoneita, joten voit yksinkertaisesti etsiä tältä sivustolta keittiössäsi tarvitsemasi tyypin.

Miten tämä raakaruokaprosessoritesti tehtiin

Valmistellaksemme tätä raakaruokaprosessoritestiä olemme hakeneet inspiraatiota eri testilähteistä ja lukeneet suuren määrän kuluttajien arvosteluja eri tuotteista. Tällä tavoin olemme saaneet selville, mitkä mallit eivät suoriudu vain testeistä, vaan toimivat optimaalisesti myös kotona kuluttajien kanssa.

Olemme pyrkineet mahdollisuuksien mukaan ottamaan mukaan erilaisia raakaruokaprosessoreita. Älä siis ihmettele, jos mallimme eroavat paljon toisistaan. Loppujen lopuksi haluamme varmistaa, että testeissämme on jokaiselle kuluttajalle jotakin.

FAQ

Mikä raakaruokaprosessori on testin paras?

Äänestimme Tefal Fresh Express+ MB755GTR -ruokaprosessorin testin parhaaksi. Malli sopii useimmille kuluttajille, koska siinä on toimivia ominaisuuksia. Lue lisää löytääksesi itsellesi sopivan.

Paljonko raakaruokaprosessori maksaa?

Raakaruokaprosessorin hinta vaihtelee suuresti malleittain. Jotkut maksavat vain muutamia satoja kruunuja, kun taas toiset maksavat useita tuhansia kruunuja. Kaikki riippuu siitä, mitä odotat.

Mitä eroa on ruokaprosessorilla ja elintarvikeprosessorilla?

Ruokaprosessori on usein pienempi kuin elintarvikeprosessori. Lisäksi sitä voidaan käyttää useampaan tarkoitukseen, mutta ei kuitenkaan aivan yhtä moneen kuin ruokaprosessoria. Toisaalta ruokaprosessori on usein halvempi.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×