Ruuvimeisselitesti

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

4
paras ruuvimeisseli elementtien asennukseen

Bosch GSR 18 V-EC TE

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Yksi tärkeimmistä työkaluista työkalupakissasi – olitpa sitten ammattilainen tai amatööri – on hyvä ruuvimeisseli. Kokosimme testiin 8 erilaista markkinoilla olevaa ruuvimeisseliä, jotta voit vertailla ja löytää tarpeisiisi sopivan.

Tämän ruuvimeisselitestin lopussa voit lukea lisää ruuvimeisseleistä, porakoneista ja iskuporakoneista – saatat tarvita muutakin kuin vain ruuvimeisseliä.

Makita DDF484RTJ

Testin paras porakone/porakone

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu 5 Ah:n akuilla (2 Ah:n sijaan), ja kotelossa on kaksi akkua
 • pros-icon.svg 2-nopeuksinen moottori ja hiilivapaa
 • pros-icon.svg Sekä ruuvimeisseli että porakone

Detaljeret gennemgang

Tämä ruuvimeisseli on tarkoitettu kunnianhimoisempiin ja vaativampiin projekteihin, ja se on täydellinen kumppani asentajille, rakentajille ja huoltohenkilöstölle – tai sinulle, jolla on vakava kotipaja. Makita DDF48RTJ on tehokas porakone ja ruuvinväännin, jossa on hiilivapaa moottori – se toimii akuilla (akkuporakone/ruuvinväännin).

Sentten sinun kannattaa valita Makita DDF484RTJ

Makita DDF484RTJ on ammattikäyttöön tarkoitettu monitoimityökalu, jossa on harjaton moottori pidemmän käyntiajan takaamiseksi, ja se on varustettu kahdella vaihteella, jossa hammaspyöräkotelo on valmistettu metallista. Koneessa on ylikuormitussuoja ja elektroninen ylikuormitussuoja, joten voit olla varma, että kone ei toimi liikaa.

Koneen suurin vääntömomentti kovilla ja pehmeillä materiaaleilla on 54/30 Nm, joten se soveltuu hyvin koville materiaaleille. Puussa sen halkaisija on enintään 38 mm ja teräksessä enintään 13 mm. Porapatruunan kapasiteetti on 1,5 – 1,3 mm.

Se istuu hyvin käteen hyvän otteen ansiosta, ja sitä voi käyttää myös pimeissä tiloissa, koska siinä on sisäänrakennettu LED-valo, joka voi loistaa puolestasi.

Kone on varustettu akuilla, joiden kapasiteetti on 5 Ah, ja kaksi akkua sisältyy koteloon. Tämä on älykästä, joten voit ladata yhtä akkua samalla kun käytät toista akkua työn jatkamiseen. Tuote toimitetaan MakPac-kotelossa, jossa on akut ja pikalaturi. Tämän laitteen latausaika on 45 minuuttia pikalaturilla. Sen paino on 1,8 kg ja äänitaso 76 dB(A).

Koneeseen on saatavana erilaisia lisälaitteita, kuten kulmaruuvikiinnitys, joka helpottaa koneen käyttöä tilanpuutteellisissa tiloissa.

Muista, että jos liityt Mymakitaan, voit pidentää takuuaikaa yhdellä vuodella, jolloin takuuaika on yhteensä kolme vuotta.

Tuotetiedot:

 • Muunnos: akkuporakone ja ruuvinväännin
 • Kapasiteetti, Ah: 5
 • Jännite: 18 volttia
 • Akut: Li-ion
 • Latausaika: 45 minuuttia
 • Sisältää paristoja: 2
 • Nopeus: 0-500/2000 rpm
 • Paino: 1,8 kg
 • Avun äänenpainetaso: 76 dB(A)

Bosch GSR 18V-28

tehokas akkuporakone ja ruuvinväännin

Fordele
 • pros-icon.svg Kone, jossa erittäin voimakas vääntömomentti 63 Nm
 • pros-icon.svg Hyvä ruuvi- ja porakone puun, metallin ja muiden ruuvitöiden tekemiseen

Detaljeret gennemgang

Boschilla on suuri valikoima kaikenlaisia työkaluja – itse asiassa voisin melkein sanoa, että heillä on kaikki, mitä tarvitset käsityökoneista sekä ammattilaisille että kunnianhimoisille kotityöläisille. Tämä kone kuuluu ammattilaisluokkaan, joten se soveltuu myös teollisuuskäyttöön.

Sentten sinun kannattaa valita Bosch GSR 18V-28

Tässä akkuporakoneessa/ruuvinvääntimessä on erittäin voimakas 63 Nm:n vääntömomentti, joka takaa ammattimaisen suorituskyvyn. Koneessa on myös 13 mm:n metallinen porapatruuna, joten se kuluu vähemmän ja kestää pidempään, joten saat vankan koneen. Koneen moottorin käyttöikä on pitkä, mikä johtuu osittain siitä, että se kytkeytyy pois päältä ylikuormituksen, ylikuumenemisen tai tukkeutumisen yhteydessä.

Koneessa on kaksi vaihdetta, joista ensimmäisen vaihteen nopeus on 0-500 kierrosta minuutissa ja toisen vaihteen nopeus on enintään 1900 kierrosta minuutissa. Tämä takaa nopeamman ja tehokkaamman työskentelyn.

Koska kyseessä on porakone ja ruuvikone, se soveltuu puun ja metallin poraamiseen sekä muihin ruuvitöihin, joiden halkaisija on enintään 8 mm. Sillä voidaan porata puuhun 38 mm:iin ja teräkseen 13 mm:iin asti. Koneessa on myös automaattinen lukitus.

Koska kyseessä on akkuporakone/ruuvinväännin, se tarvitsee 18 V:n akut, joita ei yleensä toimiteta koneen oston yhteydessä. Voit käyttää mitä tahansa Boschin 18 V:n akkuja, jos sinulla on jonkin toisen Bosch-tuotteen akkuja. On eduksi ostaa kaksi akkua tai hankkia kaksi akkua, jotta voit työskennellä jatkuvasti ilman, että sinun tarvitsee pysähtyä akun lataamisen takia.

Tuotetiedot:

 • Muunnos: akkuporakone/ruuvinväännin
 • Jännite: 18 volttia
 • Akut: Li-ion
 • Teho: 45 minuuttia
 • Momentti: 63 Nm
 • Nopeus: 0-500/1900 rpm
 • Paino: 2,2 kg
 • Avupaineen taso: 70 dB(A)

Dewalt DCD796D2

iskuporakone ja ruuvinväännin

Fordele
 • pros-icon.svg Testin parhaaksi valittu Forbrugerrådet Tænk -lehdessä
 • pros-icon.svg Poraus- ja ruuvauskone, jossa on iskuporaustoiminto ja 15-asentoinen säädettävä vääntömomentti
 • pros-icon.svg 2-nopeuksinen täysmetallivaihteisto, joka pidentää käyttöaikaa ja koneen käyttöikää

Detaljeret gennemgang

Kesällä 2019 kuluttajalehti Tænk testasi useita porakone- ja ruuvinvääntimiä, ja Dewalt DCD796D2 voitti testin parhaan porakoneen ja ruuvinvääntimen tittelin hyvällä arvosanalla. Se on tehokas ja kestävä akkuruuvinväännin, joka soveltuu erityisesti tavallisiin poraus- ja ruuvaustöihin. Dewalt on toiminut jo yli 90 vuotta, ja se on erikoistunut tehokkaiden ja teollisten koneiden kehittämiseen ja tuotantoon.

Sentten sinun kannattaa valita Dewalt DCD796D2

Dewalt on kehittänyt tämän akkuporakoneen ja -porakoneen keskittyen siihen, että se on pienikokoinen ja kestävä porakone/porakone, joka on kevyt ja jota voi käyttää ahtaissakin tiloissa. Se on akkuporakone, jossa on harjaton moottori, joka takaa täydellisen tehokkuuden. Se toimii ladattavilla akuilla, ja siinä on 18V XR Li-ion 2,0 Ah:n akkuteknologia, joka on tyypillinen useimmissa sähkötyökaluissa nykyään.

Valmistajat pyrkivät jatkuvasti lyhentämään johdottomien tuotteiden latausaikoja ja pidentämään niiden työaikaa, ja Tanskan kuluttajaneuvoston mukaan koneen täyteen lataaminen kestää pikalaturilla vain 37 minuuttia. Kaikki paikat eivät myy tuotetta laturin ja akkujen kanssa. Jos aiot käyttää porakonetta ja ruuvinväännintä pitkään kerrallaan, suosittelemme ostamaan ylimääräisen akun, jotta voit ladata akun samalla kun käytät toista akkua. Tämä luo koneen kanssa jatkuvan työnkulun, jossa virta ei lopu kesken. Näet aina, milloin koneesi tarvitsee uuden akun, sillä siinä on varaustilan merkkivalo.

Voit käyttää tätä konetta moniin porausta ja iskuporausta vaativiin tehtäviin, sillä koneessa on myös iskuporaustoiminto. Siinä on myös 15-asentoinen säädettävä vääntömomentti, joten voit optimoida jokaisen vääntötyön tarkkuuden sen mukaan, minkä materiaalin kanssa työskentelet. Kuluttajavirasto antaa sille periaatteessa hyvät arviot myös porakokeessa kalkkikivellä, pyökillä ja metallilla. Sama pätee niiden myyntiporakokeeseen graniitissa ja betonissa sekä ruuvikokeeseen puussa ja metallissa.

Dewalt on myös ajatellut ergonomiaa kehittäessään tätä laitetta, sillä kuluttajaneuvoston mukaan se istuu hyvin käteen. Siinä on kumipäällysteinen kahva, joka lisää käyttömukavuutta.

Se on hyvä käyttää myös pimeässä, sillä siinä on kirkas valkoinen LED-valo, jossa on 3 eri asetusta, joista yksi voi antaa valoa 20 minuutiksi. Mukana on myös teräksinen vyökoukku ja magneettinen teränpidin.

Koneen paino on 1,6 kg, mikä voi olla hieman raskas, jos aiot käyttää sitä pitkään kerrallaan. Melun osalta sen äänitaso on mukavat 89 dB(A), mikä on hieman kovempi kuin normaali keskustelu.

Tuotetiedot:

 • Muunnos: akkuporakone/ruuvinväännin
 • Kapasiteetti, Ah: 2
 • Jännite: 18 volttia
 • Akut: Li-ion
 • Latausaika: 37 minuuttia
 • Nopeus: 0-550/2000 rpm
 • Sykkeet minuutissa: 0-9350/34000 iskua/min.
 • Paino: 1,6 kg
 • Äänitaso: 89 dB(A)

Bosch GSR 18 V-EC TE

paras ruuvimeisseli elementtien asennukseen

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voi kiinnittää jopa 3400 ruuvia yhdellä latauksella
 • pros-icon.svg Tehokas Boschin akkuruuvinväännin 18 voltin luokassa
 • pros-icon.svg Vaikea käyttöikä ja varustettu innovatiivisella Bosch-teknologialla

Detaljeret gennemgang

Tämä laite tekee työn nopeasti, sillä se on 18 voltin luokan tehokkain Boschin akkuruuvinväännin. Se soveltuu erityisesti kipsilevyruuvien kiinnittämiseen pehmeisiin ja alla oleviin materiaaleihin, kuten puuhun ja metalliin. Tämä kone kuuluu myös Boschin ammattilaismallistoon, joka sopii kunnianhimoiselle kotiaskartelijalle tai ammattilaiselle.

Miksi sinun kannattaa valita Bosch GSR 18 V-EC TE

Sen kevyen rakenteen ja tehokkaiden akkujen ansiosta voit työskennellä vaivattomasti li-ion-akulla, jonka kapasiteetti on 4 Ah ja joka voidaan ladata 45 minuutissa. Moottori on Boschin harjaton ja siinä on elektroninen moottorisuojaus, ja moottorijarru takaa pitkän käyttöiän. Pitkä käyttöikä johtuu älykkäästä ja innovatiivisesta CoolPack-akusta, joka varmistaa optimaalisen lämmönpoiston. Elinikä pitenee jopa 100 % verrattuna akkuihin ilman CoolPackia.

Sillä voi kiinnittää jopa 3400 ruuvia yhdellä latauksella, ja siinä on lukituspainike jatkuvaa ruuvinvääntämistä varten. Nopea ja tehokas työskentely sekä tarkka työskentely ovat mahdollisia, koska lyhin pään pituus on 207 mm.

Voit myös asettaa syvyyspysäyttimen, jolloin ruuvin syvyys voidaan säätää tarkasti työn mukaan.

Boschin elektroninen kennosuoja ja lämpöä johtava kotelo suojaavat kennoja optimaalisesti ja suojaavat akkua ylikuormitukselta, ylikuumenemiselta ja syväpurkaukselta.

Kone voi myös valaista työalueen sisäänrakennetulla LED-valolla, joka toimii myös pimeissä paikoissa. Lisäksi on olemassa oikea- ja vasenkätisiä asemia sekä jään ruuvaamista että ruuvien irrottamista varten.

Koneessa on tietenkin myös vyökoukku, joten voit pitää sen aina lähelläsi, mikä lisää työsi tehokkuutta.

Tuotetiedot:

 • Muunnos: akkuruuvinväännin
 • Kapasiteetti, Ah: 4
 • Jännite: 18 volttia
 • Akut: Li-ion
 • Latausaika: 45 minuuttia
 • Sisältää paristoja: 2
 • Nopeus: 0-500/2000 rpm
 • Paino: 1,8 kg
 • Avun äänenpainetaso: 76 dB(A)

Makita DFS452Z akkuporakone

kuitu- ja rappaustöihin suunniteltu pora

Fordele
 • pros-icon.svg Tripless-muuttuva nopeus
 • pros-icon.svg Varustettu Push Drive -tekniikalla, joka lisää tehokkuutta
 • pros-icon.svg Kone on erityisen hyvin suojattu pölyltä ja vedeltä, joten se voi työskennellä vaativissa ympäristöissä

Detaljeret gennemgang

Tämä on Makitan klassinen ruuvinväännin edulliseen hintaan. Makita on tunnettu siitä, että se valmistaa loistavia työkaluja sekä kunnianhimoiseen kotipajaan että ammattimaiselle käsityöläiselle. Tässä he ovat tehneet yksinkertaisen ruuvimeisselin, joka on suunniteltu kipsilevyruuveille.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita Makita DFS452Z

Makita on pyrkinyt tekemään kuitu- ja tartuntatyön mahdollisimman helpoksi varustamalla tämän koneen syvyyspysäytyksellä ja kierrosluvuilla p 0-4000 min, joten voit asentaa kipsilevyn nopeasti ja tarkasti. Siinä on portaattomasti säädettävä nopeus ja LED-valo.

Akut ja laturi on hankittava, sillä kone toimitetaan ilman koteloa ja lisävarusteita. Jos sinulla on jo akkuja muihin Makita-työkaluihin, niitä voidaan käyttää myös tässä ruuvinvääntimessä. Koneeseen on saatavana myös muita lisävarusteita. Voit esim. osta lisälaite (199146-8), jotta kone soveltuu teipillä oleville ruuveille. Lisäksi siinä on ylikuormitussuoja ja hiljainen kytkin. Äänitaso on 72 dB(A), mikä on vain hieman korkeampi kuin tavallinen keskustelu, joka on 69 dB(A).

Makitan Push and Drive -tekniikka mahdollistaa koneen käynnistämisen tai pysäyttämisen ruuvin painalluksella, mikä helpottaa ja nopeuttaa koko prosessia.

Makita DFS452Z sopii hieman ammattimaisempaan ympäristöön, sillä se on erityisen hyvin suojattu pölyä ja vettä vastaan.

Jos rekisteröit tämän tuotteen MyMakitan sisällä, saat yhden vuoden lisätakuun, joten sinulla on yhteensä 3 vuoden takuu. Voit lukea tästä lisää MyMakitasta tai jälleenmyyjän verkkosivuilta.

Tuotetiedot:

 • Muunnos: akkuruuvinväännin
 • Kapasiteetti: 2 Ah
 • Jännite, V: 18
 • Akut: Li-ion
 • Nopeus: 0-4000 rpm
 • Sykkeet minuutissa: 0-9350/34000 iskua/min.
 • Paino: 1,5- 1,8 kg
 • Äänitaso: 72 dB(A)

Black &; Decker BCD001C1-QW

Edullinen akkuporakone

Fordele
 • pros-icon.svg Pieni ja edullinen pora niille, jotka tarvitsevat poraa pienempiin projekteihin
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää puun ja maalin poraamiseen. Puussa 25 mm:iin asti ja metallissa 11 mm:iin asti
 • pros-icon.svg Varustettu 11 eri vääntömomenttiasetuksella

Detaljeret gennemgang

Porakone/ruuvinväännin soveltuu pienempiin tehtäviin, sillä se on pieni akkuporakone yksityiskäyttöön, joka sopii erityisesti huonekalujen kokoamiseen, hyllyjen ripustamiseen tai vastaaviin tehtäviin. Black & Decker on toiminut vuodesta 1910 lähtien keskittyen innovatiivisiin tee-se-itse-tuotteisiin edulliseen hintaan.

Sentten sinun kannattaa valita Black & Decker BCD001C1-QW

Black & Decker on tehnyt poran sinulle, joka tarvitset sellaista satunnaisesti ja helppoihin tehtäviin, jotka eivät vaadi todella suuria poria / ruuveja, jotka voivat helposti maksaa paljon. Tässä porakoneessa on akut, joiden kapasiteetti on 1,5 Ah, ja siinä on 0-600 kierrosta minuutissa ja 11 eri vääntömomenttiasetusta. Alhainen hinta sopii kotikäyttöön, ja jos sinun on tehtävä vaativampia töitä, sinun on ehkä investoitava suurempaan malliin, mutta tämäkin sopii hyvin kotikäyttöön.

Porapatruunan porauskapasiteetti on 10 mm, ja puun porauksessa sen maksimiporauskapasiteetti on 25 mm, kun taas teräksen porauksessa maksimiporauskapasiteetti on 10 mm. Siinä on ergonominen ote mukavuuden vuoksi, ja sen mukana toimitetaan laturi ja paristot.

Tuotetiedot:

 • Muunnos: akkuporakone
 • Kapasiteetti: 1,5 Ah
 • Jännite, V: 18
 • Akut: Li-ion
 • Nopeus: 0-600 rpm
 • Patruuna: 10 mm

Bosch AdvancedDrill 18

Käyttäjäystävällinen ja pieni ruuvinväännin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pieni mutta tehokas ruuvinväännin ja porakone, jonka avulla voit työskennellä myös vaikeapääsyisissä paikoissa
 • pros-icon.svg Yksikätinen käyttö ja mahdoton valita väärää toimintoa
 • pros-icon.svg Näet aina, mihin suuntaan työkalu pyörii

Detaljeret gennemgang

Tätä akkuruuvinväännintä ja porakonetta on helppo käyttää sen keveyden ansiosta, ja se on periaatteessa monipuolinen ruuvinväännin. Se on osa Bosch Advanced -sarjaa, joka on tarkoitettu niille, jotka haluavat parasta parhaista. Bosch on keskittynyt pieniin yksityiskohtiin, mikä tekee siitä erinomaisen ruuvi- ja porakoneen.

Sentten kannattaa valita Bosch AdvancedDrill 18

Bosch AdvancedDrill 18 on varustettu hyvällä moottorilla, jonka teho on suuri ja joka on kestävä ja kompakti. Siinä on kaksi vaihdetta, joista ensimmäinen vaihde on 450 rpm ja toinen vaihde 1350 rpm. Vaihteenvaihto on automaattinen, joten vaihteenvaihto mukautuu kuhunkin tehtävään.

Työkalua voidaan käyttää puun ja teräksen poraamiseen ja muihin ruuvinvääntötöihin. Sillä voidaan porata jopa 35 mm puuta ja 13 mm terästä. Suurin vääntömomentti on 36 Nm.

Lisäksi mukana on 2 ylimääräistä offset-lisälaitetta; kulma- ja eksentrinen offset. Kulmaväännön avulla voit työskennellä paikoissa, joissa on hyvin vähän tilaa, ja eksentrisen väännön avulla voit ruuvata lähellä reunoja. Nämä kaksi lisävarustetta tekevät koneesta entistäkin monipuolisemman, joten voit käyttää sitä ongelmitta. Kaikki kaupat eivät myy sitä 2 lisävarusteen kanssa, joten tarkista ennen ostamista.

Kone sisältää myös useita muita ominaisuuksia, joista nautit. Työkalua voi käyttää vain yhdellä kädellä, mikä on mahdollista ruuvit paikallaan pitävän magneettipatruunan ansiosta, mikä lisää joustavuutta. Väärän toiminnon valitseminen on myös mahdotonta, sillä se on merkitty selvästi koneen yläosaan, ja sitten on painike, jota voi painaa joko porausta tai ruuvausta varten. Sen jälkeen vaihteet säätyvät automaattisesti valitun työtehtävän mukaan.

Bosch on tehnyt työkalun pyörimissuunnan näyttämisen helpoksi, joten työskentelet aina oikeaan suuntaan. Jos konetta ei ole käytetty vähään aikaan, se käynnistyy aina eteenpäin.

Tämän mallin rakenne on taitavasti tehty, koska se on tehokas kone, jossa on harjaton moottori, jossa yhdistyvät pitkäikäisyys ja suurempi teho. Se toimii maksimiteholla ja vähentää lämpöä. Samalla se on pienikokoinen ja kevyt, mikä helpottaa sen liikuttelua.

Tuotetiedot:

 • Muunnos: akkuporakone/ruuvinväännin
 • Kapasiteetti: 2,5 Ah
 • Jännite, V: 18
 • Akut: Li-ion
 • Nopeus: 0-450/1350 rpm
 • Bore patruuna: 13 mm
 • Paino: 1 kg sisältäen akun

Guide

Hyvät neuvot ruuvimeisselin valintaan tässä ruuvimeisselitestissä

Ruuvimeisseleitä on erityyppisiä, ja ruuvimeisselin käyttäminen kotikäytössä ja ammattikäytössä on varmasti erilaista. Alla on tietoa erilaisista ruuvimeisseleistä ja muita vinkkejä.

Ruuvi- ja porakone

Ruuvimeisseli on kätevä monitoimityökalu, jolla voidaan yleensä ruuvata ja porata puuta ja metallia. Puun ja metallin poran halkaisija on erilainen ja vaihtelee myös koneesta toiseen. Ruuveissa ja porissa on myös tyypillisesti useita vaihteita ja vääntömomentteja.

Joissakin ruuvinvääntimissä ja porakoneissa on myös sisäänrakennettu iskuporaustoiminto, jonka avulla voit porata betoniin.

Gypsum-ruuvimeisseli

Kipsilevyruuvinväännin sopii sinulle kipsilevyn asentamiseen, mutta jos haluat käyttää sitä johonkin muuhun, sinun on ehkä investoitava toiseen koneeseen. Toisaalta se tekee kipsilevyjen kiinnittämisestä paljon tehokkaampaa ja nopeampaa. Tämä johtuu siitä, että on erittäin tärkeää, että kipsilevyt asennetaan oikein ja riittävän syvälle, ja tämä voi olla vaikeaa ja aikaa vievää, jos käytät tavallista ruuvimeisseliä. Ruuvi on työnnettävä syvälle, mutta rikkomatta levyä, ja kipsiruuvimeisseli varmistaa, että ruuvi menee joka kerta riittävän syvälle levyyn rikkomatta sitä. Se on todella suuri apu, varsinkin jos sinulla on paljon kipsilevyjä asennettavana.

Kipsilevyruuvinväännin ei ole ruuvinväännin ja pora, kuten useimmissa muissa malleissa, ja siksi sen toiminnot ovat hieman rajalliset, mutta kipsilevy – se tekee sen nopeasti ja ongelmitta.

Pieni ruuvimeisseli

Pieni ruuvimeisseli on kätevä huonekaluja tai muita vastaavia asioita koottaessa, koska se ei ole liian suuri, mutta siinä on tarpeeksi voimaa siihen, mihin sitä tarvitaan. Pienet ruuvimeisselit eivät sovellu koviin ja vaativiin tehtäviin, mutta ne sopivat hyvin pieneen kotiin, jossa jotain on korjattava silloin tällöin. Ruuvinväännin on tarkoitettu ruuvien ruuvaamiseen sisään tai ulos – jos haluat koneen, joka voi tehdä enemmän, etsi porakone ja ruuvinväännin tai iskuporakone.

Mini ruuvimeisseli

Miniruuvinväännin on vieläkin pienempi, ja se soveltuu erityisesti yksinkertaisiin ja pieniin tehtäviin. Voit esimerkiksi käyttää miniruuvimeisseliä taulujen ripustamiseen seinälle tai pienten huonekalujen kokoamiseen. Se on kätevä paikoissa, joissa tilaa on vähän. Tässä testissä ei ole miniruuvimeisseliä, mutta on olemassa pieni ruuvimeisseli, joka on myös vaihtoehto sinulle.

Työpöytä

Jos etsit iskuporakonetta, lue artikkeli ‘Iskuporakoneen testi’, jossa tarkastelemme joitakin markkinoiden parhaita malleja, jotta voit helposti selvittää, minkä iskuporakoneen pitäisi olla kotonasi työpajassasi. Iskuporakone on ruuvinväännin, jossa on bittipidike, joka iskee pyörimissuunnassa. Ruuvi ajetaan sisään suurella vääntömomentilla. Iskuporakone kestää myös kovempaa vastusta, joten on tyypillistä, että iskuporakone korvaa ruuvinvääntimen, jos se ei pysty tekemään työtä. Nimensä vuoksi ihmiset saattavat helposti ajatella, että työkalua voidaan käyttää myös betonin poraamiseen, mutta iskuporakoneella ei voi. Ne on suunniteltu vain ruuvaamiseen, mutta ne voivat käsitellä kovia materiaaleja.

Mitä ominaisuuksia ruuvimeisselissä pitäisi olla?

Poria/ruuveja on monissa eri hintaluokissa, ja hinta ja laatu kulkevat useimmiten käsi kädessä. Voi kuitenkin olla vaikea tietää, tarvitsetko kaikkia niitä erilaisia ominaisuuksia, joita ruuvimeisselit sisältävät valmistajien kehittyessä yhä paremmiksi ja innovatiivisemmiksi. Olemme yrittäneet tehdä sen sinulle helpoksi tässä ruuvimeisseliarvostelussa, joten voit lukea lisää eri ominaisuuksista alla olevista osioista.

Yksikätinen käyttö

Joidenkin porakoneiden/porakoneiden päässä on magneetti, johon ruuvi sitten työnnetään, jolloin konetta voidaan käyttää yhdellä kädellä. Suurimmassa osassa ruuvimeisseleitä on tämäkin ominaisuus, mutta jos se on sinulle hyvin tarpeellinen, tarkistaisin sen vielä kerran. Se tekee työstä varmasti paljon helpompaa.

Vaihteisto ja kierrosluku

Useimmissa ruuvinvääntimissä – ainakin markkinoiden kalliimmassa päässä ja jos kyseessä on sekä porakone että ruuvinväännin – on hammaspyörät ja tyypillisesti kaksi hammaspyörää. Alemmilla vaihteilla on yleensä enemmän tehoa, kun taas ylemmillä vaihteilla on suurempi nopeus ja korkeammat kierrosluvut. Näin voit vaihtaa vaihteita sen mukaan, mitä työ vaatii. Helpommat vääntötehtävät suoritetaan yleensä korkeammilla vaihteilla ja vaativammat tehtävät alemmilla vaihteilla.

Kuvio tai bittipidike

Useimmissa tämän artikkelin porakoneissa/porakoneissa on patruuna, jonka avulla ne voivat porata, ja patruunan koolla on tässä tärkeä merkitys. Tämä johtuu siitä, että patruuna määrittää, kuinka suurta poranterää voit käyttää ja kuinka suuria reikiä voit porata, joten jos aiot käyttää porakone/ruuvinväännintä.

Valaistus

Jos aiot käyttää laitetta pimeissä tiloissa, on tärkeää, että se on varustettu LED-valolla. Se tekee työstäsi paljon helpompaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa.

Takuu

Ruuvimeisseleitä on monissa eri hintaluokissa, ja niiden rikkoutuminen voi tulla kalliiksi – ellei sinulla ole takuuta. Kahden vuoden lisäksi useimmat tuotemerkit (Bosch, Makita jne.) antavat myös ylimääräisen vuoden tai kaksi, jos rekisteröit tuotteensa verkkosivustollaan. Se on hieno suoja!

Ruuvinvääntimien lisävarusteet

Useimpiin malleihin on saatavana lisävarusteita, kuten kulmakiinnike ja eksentrinen kiinnike, jotka helpottavat työkalun käyttöä vaikeapääsyisissä paikoissa ja joiden avulla voit ruuvata paikkoihin, joihin tavallisella ruuvimeisselillä ei pääse. Joissakin tapauksissa tarvikkeet sisältyvät pakkaukseen ja joissakin tapauksissa eivät. Lisävarusteita löytyy yleensä eri vähittäismyyjiltä.

Lisäksi on aina hyvä pitää mukana kaksi akkua, jotta voit tehdä työtäsi ilman taukoja, jos yhdestä akusta loppuu virta. Kun ostat koneen, sinun on myös tarkistettava, sisältyykö koneeseen akku vai onko se ostettava erikseen. Jos esimerkiksi. ostat Bosch-koneen ja sinulla on jo Boschin johdottomia koneita, voit tarkistaa, voitko käyttää kyseisiä akkuja ilman, että sinun tarvitsee ostaa uusia.

Porakoneen testi

Tässä artikkelissa meillä on ollut poraus-/ruuvauskoneita. Jos haluat lukea lisää porista, voit lukea poratestimme, jossa olemme myös valinneet joitakin parhaista porista, jotta voit tehdä valinnan. Loppujen lopuksi voi olla vaikeaa löytää tarpeisiisi parhaiten sopiva porakone.

FAQ

Minkä ruuvimeisselin valitsisin?

Riippuu tarpeistasi, sillä on olemassa porakoneita/ruuveja, iskuvääntimiä jne. Olemme valinneet Makita DDF484RTJ:n monipuoliseksi ja hyväksi ruuvinvääntimeksi, mutta lue ruuvinvääntimetestimme ja löydä tehtäviisi sopiva ruuvinväännin

Harkitse, kuinka usein käytät sitä ja kuinka vaativia tehtävät ovat. Kannattaa myös miettiä, tarvitsetko porakoneen/avainta vai iskukoneen. Lue lisää tästä ruuvimeisselitestistä.

Mitä ominaisuuksia ruuvimeisselissäsi pitäisi olla?

Yksinkertaisella ruuvimeisselillä voi olla enemmän toimintoja kuin luuletkaan. Pitäisikö ruuvimeisselissäsi olla sisäänrakennettu LED-valo? Pitääkö työkalunpidin pystyä vaihtamaan nopeasti? Kuinka monta kierrosta ja hammaspyörää siinä pitäisi olla? Lue lisää eri ominaisuuksista tässä testissä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×