Sähköhammasharjatesti (2022) → Puhtaammat hampaat 8 parhaan hammasharjatyypin avulla.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä sähköhammasharjatestissä voit lukea markkinoiden 10 parhaasta mallista. Luettelossa on malleja sekä aikuisille että lapsille. Testivoittajamme on Philips Sonicare ProtectiveClean -sähköhammasharja HX6800/04, sillä se on paras testin parametreissa: puhdistusteho, ominaisuudet ja hinta.

Voit kuitenkin olla varma, että kaikki tämän testin mallit puhdistavat syvällisesti ja takaavat puhtaamman suun. Lisäksi valituilla malleilla on kullakin omat etunsa ja rakenteensa, joten tässä testissä pitäisi löytyä jotakin jokaiseen makuun ja mieltymykseen. Voit lukea lisää siitä, miten valita paras sähköhammasharja sinulle, miten ylläpitää hyvää suuhygieniaa ja hammaslääkäreiden neuvoja tuotteiden tarkastelun jälkeen.

Fordele
 • pros-icon.svg High-tech-muunnos, joka auttaa täydellisempään hampaiden harjaukseen
 • pros-icon.svg Kuluttajat suosittelevat tätä sähköhammasharjaa hyväksi ostokseksi ja testin parhaaksi
 • pros-icon.svg Estä harjaamasta liian kovaa ja liian pitkään
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan

Detaljeret gennemgang

Tämän Philipsin sähköhammasharjan kanssa ei voi mennä vikaan. He ovat kehittäneet ihanteellisen mallin, joka poistaa plakin, parantaa ikenien terveyttä ja puhdistaa tehokkaasti hampaiden välit ja ikenet. Malli on myös huipputekninen ja auttaa sinua harjaamaan paremmin hälytysten avulla. Forbrugerrådet Tænk on äänestänyt sen testin parhaaksi.

Miksi kannattaa valita Philips Sonicare ProtectiveClean sähköhammasharja HX6800/04

Jos etsit parasta sähköhammasharjaa, miksi et investoisi tähän Philipsin malliin, jonka Forbrugerrådet Tænk valitsi sekä testivoittajaksi että testin parhaaksi vuonna 2019? Voit olla varma, että saat ihanteellisen sähköhammasharjan rahoillesi – ja itse asiassa korostamme mieluummin sitä, että tätä mallia myydään budjettiystävälliseen hintaan, johon useammat ihmiset voivat suostua. Älä siis murehdi, että joudut säästämään pitkään, jotta sinulla on varaa tähän erinomaiseen malliin.

Tämä malli auttaa poistamaan jopa seitsemän kertaa enemmän plakkia kuin manuaalinen harjaus, ja se parantaa ikenien kuntoa jo kahden viikon käytön jälkeen. Tuote puhdistaa hampaiden välit ja ikenet, mistä voit lukea lisää seuraavista kohdista. Mukana on ProtectiveClean-kahva, C2 Optimal Plaque Defense -harjanpää ja laturi.

High-tech sähköhammasharja

Tämä sähköhammasharja on suunniteltu useilla tekniikoilla, jotka tekevät harjauksesta entistäkin täydellisempää. Esimerkiksi erityinen patentoitu Sonic-tekniikka varmistaa, että neste ja hammastahna kulkeutuvat hampaiden väliin. Tämä dynaaminen puhdistustoiminto auttaa poistamaan enemmän plakkia – sekä hampaiden välistä että ikenistä. Kone käyttää harjanpäätä jopa 62 000 kierrosta minuutissa, mikä takaa tehokkaat tulokset. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla huolissasi verenvuodosta ja ikenien tulehduksesta, sillä tämä hammasharja vähentää molempien esiintymistä sekä ehkäisee hampaiden reikiintymistä.

Tämän sähköhammasharjan toinen selkeä etu on, että se auttaa harjaamaan hampaat optimaalisesti kovuuden ja ajan suhteen. Tämä johtuu sisäänrakennetusta BrushSync-teknologiasta, jossa mikrosiruun liittyvä teknologia seuraa, kuinka kauan harjaat suusi eri paikoissa ja kuinka kovaa painat.

Quadpacer kertoo, milloin sinun on keskityttävä suun eri osiin, kun taas Smartimer kertoo, kun olet harjaillut kaksi minuuttia. Paineanturi ilmoittaa, jos painat hammasharjaa liian kovaa. Laite muistuttaa myös siitä, milloin hammasharjan pää on vaihdettava.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 25 cm
 • Syvyys: 3 cm
 • Leveys: 2,7 cm
 • Paino: 282 grammaa
 • Väri: Musta
 • Kierrosluku: 31 000 minuutissa
 • Pensselin liike: 62 000 minuutissa
 • Polttoaika täydellä latauksella: 184 minuuttia
 • Latausaika: 11 tuntia
 • Sisältää: harjanpää, laturi ja ProtectiveClean-kahva

Oral-B Genius 10000N sähköhammasharja

Sähköhammasharja älykkäällä harjausjärjestelmällä

Fordele
 • pros-icon.svg Sähköinen hammasharja, jossa on älykäs harjausjärjestelmä ja paineen säätö
 • pros-icon.svg Testin parhaaksi äänestetty Forbrugerrådet Tænk -lehden mukaan arvosanalla 77/100
 • pros-icon.svg Kehitetty useiden sovellusten avulla, jotta yksittäinen käyttäjä saa paremmat tulokset
 • pros-icon.svg Mahdollisuus yhdistää sähköhammasharja puhelimen sovellukseen

Detaljeret gennemgang

Tämä Oral-B:n sähköhammasharja on edistyksellinen malli, joka suojaa ikeniä, poistaa plakkia ja värjäytymiä, puhdistaa syvästi ja ehkäisee tulevia ongelmia. Se auttaa sinua myös harjaamaan paremmin paineenhallinnan avulla ja opastaa sinua harjaamatta jääneissä kohdissa, jotta osut kaikkiin kohtiin. Malli voidaan liittää sovellukseen.

Miksi kannattaa valita Oral-B Genius 10000N sähköhammasharja

Haluaisitko investoida huipputeknologiseen sähköhammasharjaan, jossa on älykäs harjausjärjestelmä, jotta saat joka kerta optimaalisen harjauksen? Jos näin on, suosittelemme sinua investoimaan tähän Oral-B:n malliin. Tuotemerkki on yksi alan johtavista, ja voit siksi luottaa siihen, että niiden vaihtoehdot johtavat terveisiin ja puhtaisiin ikeniin ja hampaisiin.

Oral-B:n Genius 10000N -mallissa on älykäs harjausjärjestelmä, jossa on äskettäin kehitetty iensuoja. Tämä takaa ihanteellisen harjauksen ilman ikenien kulumisen riskiä. Pyöreän harjanpään ja asennontunnistustekniikan yhdistelmä auttaa sinua osumaan kaikkiin suun osiin, jotta et jätä alueita huomaamatta. Se auttaa myös harjaamaan hellävaraisemmin, sillä mallissa on paineensäätö. Samalla hammasharjan muotoilu varmistaa, että ehkäiset tulevia suuongelmia.

Multiple brush settings

Tässä mallissa on kuusi eri harja-asetusta. Näitä ovat daily clean, ikenien hoito, sensitive, whitening ja pro clean. Siksi voit saada harjaus, joka sopii hampaita parhaita tuloksia. Minkä tahansa asetuksen valitsetkin, saat yleensä valkoisemmat ja puhtaammat hampaat, kun laite poistaa plakkia ja värjäytymiä.

Mallissa on litiumioniakku, joka kestää jopa kahden viikon käytön ennen kuin se tarvitsee latauksen. Täysi lataus kestää yhteensä noin 14 tuntia, ja olet valmis käyttämään laitetta vielä kaksi viikkoa. Mukana on itse harjan kahva, kaksi harjan päätä, akku ja matkakotelo, jossa on USB, jotta hammasharja voidaan ladata matkalla.

Tätä sähköhammasharjaa on mahdollista käyttää CrossAction, 3D White, Sensi UltraThin, Sensitive Clean, Precision Clean, FlossAction, TriZone, Dual Clean, Power Tip, Ortho Care -harjanpäiden kanssa, jos haluat muita vaihtoehtoja kuin tämän. Malli on saatavana myös useissa eri väreissä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 24,1 cm
 • Paino: 138 grammaa
 • Väri: Saatavana useissa eri väreissä
 • Kierrosluku: 10 500 minuutissa
 • Siveltimen liike: 58 500 minuutissa
 • Kestoaika täydellä latauksella: 77 minuuttia
 • Latausaika: 14 tuntia
 • Sisältää litiumioniakun, kaksi harjanpäätä, harjanvarren ja matkalaukun

Oral-B SmartSeries 4000 CrossAction

Hyvä kevyt sähköhammasharja

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo käsitellä ja hallita keveytensä ansiosta
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan
 • pros-icon.svg Helppaa pitämään huolta hampaistasi paineen ja SmartRing-ohjauksen avulla
 • pros-icon.svg On saavuttanut hyviä tuloksia Tanskan kuluttajaneuvoston kanssa

Detaljeret gennemgang

Tämä kevyt malli toimii yhtä hyvin kuin muut Genius-sarjan sähköhammasharjat, mutta toisaalta se on hieman halvempi kuin 9000- ja 10000-sarjan myöhemmät mallit. Mallissa on myös paineen säätö ja SmartRing-säätö, joten saat juuri oikean harjaustehon – auttaen poistamaan tahrat ja plakin heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Miksi kannattaa valita Oral-B Genius 8000N sähköhammasharja

Lähes kaikki sähköhammasharjat ovat kevyitä, sillä hampaiden harjaamisesta tulisi tylsä urakka, jos siihen vaadittaisiin paljon vaivaa. Voit kuitenkin väittää, että tämä malli on kevyt, sillä se painaa alle 150 grammaa. Koneen painoa tuskin tunnet, vaikka kyseessä ei olisikaan käsikäyttöinen malli.

Sinulla on myös monia vaihtoehtoja tämän mallin kanssa, sillä se on yhteensopiva monenlaisten muiden Oral-B:n harjanpäiden täydennysmateriaalien kanssa. Voit käyttää tämän sähköhammasharjan kahvassa Cross Action-, 3D White-, Sensi Ultrathin-, Sensitive Clean-, Precision Clean-, Floss Action-, Tri Zone-, Dual Clean-, Power Tip- ja Ortho Care -muunnoksia. Mutta myös mukana toimitetulla päähän kuuluvalla harjauksella saat optimaalisen harjauksen, sillä voit valita viidestä eri puhdistusohjelmasta. Valitse muun muassa herkkä toiminto, valkaisuohjelma tai asetus, joka huolehtii erityisesti ikenistä.

Suojaa sekä ikeniä että hampaita harjatessa

Tämä malli auttaa sinua poistamaan plakkia, sillä pyöreä pää puhdistaa syvältä. Lisäksi kone auttaa sinua saavuttamaan parhaan harjapeiton, sillä se on suunniteltu Position Detection -tekniikalla. Näin osut kaikkiin alueisiin, jotta et missaa yhtään hammasta. Sisäänrakennettu paineensäätö ja SmartRing-teknologia auttavat sinua myös suojaamaan ikeniäsi. Nämä osoittavat, jos harjaat liian kovaa ja varmista, että harjausnopeutta vähennetään.

Tulokset näkyvät heti ensimmäisestä päivästä lähtien, sillä tämä sähköhammasharja poistaa yleiset värjäytymät hetkessä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse luottaa vain meihin, kun kyse on siitä, miten hyvin tämä sähköhammasharja toimii. Itse asiassa Forbrugerrådet Tænk on testannut sen, ja Forbrugerrådet Tænk kutsuu sitä testin parhaaksi ja antaa sille arvostelun, joka on 77 prosenttia sadasta. Kaiken kaikkiaan se on siis hyvä ostos pienellä rahalla.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 24,1 cm
 • Paino: 138 grammaa
 • Väri: Saatavana useissa eri väreissä
 • Kestoaika täydellä latauksella: 77 minuuttia
 • Latausaika: 14 tuntia
 • Sisältää: hammasharjan kahva, kolme harjanpäätä, matkalaukku ja älypuhelimen pidike

Oral-B Genius X 20100S sähköhammasharja

Paras sähköhammasharja 3D-teknologialla ja AI-teknologialla

Fordele
 • pros-icon.svg High-tech sähköhammasharja, jossa on 3D-tekniikka ja tekoälyteknologia parempaa harjausta varten
 • pros-icon.svg Valitse kuudesta esiasetetusta harjaohjelmasta ja puhdistustilasta
 • pros-icon.svg Suunniteltu sisäänrakennetulla Gum Guard -ominaisuudella ikenien suojaamiseksi
 • pros-icon.svg Sisältää kaksi harjanpäätä ja matkalaukun

Detaljeret gennemgang

Tämä sähköhammasharja on suunniteltu 3D-tekniikalla, ja se toimii jopa 58 500 värähtelevällä ja sykkivällä harjausliikkeellä minuutissa. Tämä auttaa poistamaan suuremman määrän plakkia kuin muut hammasharjat. Lisäksi mallissa on sisäänrakennettu tekoälyopas, joka lukee harjaustottumuksesi ja auttaa parantamaan niitä. Koneessa on yhteensä kuusi harjaustilaa.

Miksi kannattaa valita Oral-B Genius X 20100S sähköhammasharja

Haluaisitko saada käsiisi sähköhammasharjan, joka on yksinkertaisen näköinen, mutta täynnä hienoa teknologiaa? Silloin sinun kannattaa investoida tähän Oral-B-merkin sähköhammasharjaan. Genius X 20100S -mallia on saatavana useissa eri väreissä, mutta yhteistä niille kaikille on se, että ne on kehitetty useiden toiminnallisten tekniikoiden avulla. Malli on esimerkiksi suunniteltu sisäänrakennetulla paineanturilla, niin sanotulla Gum Guard -toiminnolla, joka hälyttää, kun harjaat liian kovaa ja hidastaa automaattisesti nopeutta.

Koneessa on myös 3D-tekniikka, joka liikkuu jopa 58 500 värähtelevällä ja sykkivällä harjanvedolla minuutissa. Tämä auttaa poistamaan suuremman määrän plakkia hampaiden pinnalta. Sisäänrakennetun tekoälyoppaan avulla voit myös älykkäämmin valita harjaustottumuksesi, koska sähköhammasharja lukee ne. Sitten saat vinkkejä, miten voit parantaa hampaiden harjausta.

Kaikki tarvitsemasi sormenpäilläsi

Yllämainittujen ominaisuuksien lisäksi voit valita vapaasti kuudesta eri harjaus- ja puhdistustilasta, joilla kone on varustettu. Voit valita kielen puhdistusohjelman, herkkä ohjelma, valkaisutoiminnon jne. Kone myös kertoo, milloin olet harjannut tarpeeksi kauan, jotta et harjaa niin paljon, että vahingoitat hampaita ja ikeniä pitkällä aikavälillä.

Tämän sähköhammasharjan oston yhteydessä saat matkakotelon, joten voit ottaa uuden hammasharjasi mukaan matkalle – ilman, että sinun tarvitsee säilyttää sitä kosteassa laukussa tms. Kotelo lataa tarvittaessa myös laitetta ja puhelintasi samanaikaisesti. Saat myös laturin, joka voi ladata koneen 14 tunnissa, ja kaksi harjan päätä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 19,5 cm
 • Syvyys: 3 cm
 • Leveys: 2,5 cm
 • Paino: 637 grammaa
 • Väri: vaaleanpunainen, valkoinen tai musta
 • Kierrosten määrä: 10 500 minuutissa
 • Siveltimen liike: 58 500 minuutissa
 • Polttoaika täydellä latauksella: 56 minuuttia
 • Latausaika: 14 tuntia
 • Sisältää: sähköhammasharjan kahva, laturi, kaksi harjanpäätä, täydennyssäiliö, matkalaukku ja käyttöohje.

Oral-B PRO 770 Cross Action sähköhammasharja

Hyvä sähköhammasharja induktiolaturilla

Fordele
 • pros-icon.svg Kehitetty ajastintoiminnolla, joka ilmoittaa jakson vaihtamisesta ja pysähtymisestä
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan – ja sisältää kaksi harjanpäätä
 • pros-icon.svg Käyttää 3D-puhdistustoimintoa plakin optimaaliseen poistoon

Detaljeret gennemgang

Philips DiamondClean sähköhammasharja

Kahden hyvän sähköhammasharjan paketti

Fordele
 • pros-icon.svg Induktiolaturi lasissa ja latauskotelo mukana
 • pros-icon.svg Harjaa hampaat tehokkaasti kaikissa toiminnoissa, mutta hellävaraisesti ikenille
 • pros-icon.svg Timer-toiminto, jossa on kokonaisaika ja ilmoitus osioiden välillä siirtymisestä
 • pros-icon.svg Tanskan kuluttajaneuvosto on antanut arvosanan hyvä ostos

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän pakkaukseen saat kaksi laadukasta hammasharjaa lähes samaan hintaan kuin yhden. Tämä on siis itsestään selvä hankinta pariskunnalle, joka haluaa vaihtaa hammasharjansa. Saat kaksi hyvää sähköhammasharjaa Oral-B Pro 2900 -sarjasta, jotka puhdistavat tehokkaasti syvältä, suojaavat ikeniä ja niissä on sisäänrakennettu ajastintoiminto.

Miksi kannattaa valita Oral-B Pro 2900 Duo sähköhammasharja

Etsitkö hyvää sähköhammasharjaa sekä sinulle että kumppanillesi? Jos näin on, voit säästää rahaa, jos valitset tämän Oral-B:n paketin, joka sisältää kaksi tehokasta hammasharjaa Pro 2900 -sarjasta. Saatte kumpikin oman sähköhammasharjan kahvan ja harjanpään sekä laturin, jonka voitte jakaa keskenänne. Akku kestää kuitenkin helposti sen, ettei sitä ladata päivittäin.

Tämän pakkauksen hinta on kuitenkin paljon halvempi kuin mitä näet useiden muiden sähköhammasharjojen hinnoilla. Siksi se voi olla ilmeinen aloituspakkaus, jos olet vasta selvittämässä, onko sähköhammasharja sinua varten. Sinun ei myöskään tarvitse luottaa siihen, että nämä mallit ovat investoinnin arvoisia. Myös muut organisaatiot, kuten Tanskan kuluttajaneuvosto, ovat testanneet hammasharjat, ja malli on saanut hyvän ostotuloksen. Hammasharjaa kehutaan erityisesti sen puhdistuskyvystä ja siitä, miltä se tuntuu käytössä, kun taas akun lyhyt käyttöikä on hieman harmillinen.

Apua parhaisiin tuloksiin

Yleisesti sähköhammasharja auttaa sinua poistamaan paremmin plakkia ja värjäytymiä hampaistasi, mutta on useita muitakin hyviä syitä investoida tähän sähköiseen vaihtoehtoon. Esimerkiksi tämän mallin pyöreä harjanpää pystyy yleensä puhdistamaan syvemmältä vahingoittamatta ikeniä. Tämä johtuu osittain 3D-harjatekniikasta, jossa on 48 800 värähtelevää ja sykkivää liikettä minuutissa, sekä CrossAction-harjapäästä, joka ulottuu hampaiden väliin.

Tämä sähköhammasharja auttaa lisäksi saavuttamaan parhaan harjaustuloksen pitkällä aikavälillä, sillä se varoittaa, jos painat harjalla liian kovaa ikeniäsi vasten. Näin et ärsytä herkkiä ikeniä. Mallissa on myös ajastintoiminto, joka ilmoittaa, kun suositeltu kahden minuutin harjausaika on kulunut. Tämän version kanssa harjaaminen ei siis kestä liian kauan tai liian vähän.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 23,5 cm
 • Syvyys: 8,5 cm
 • Leveys: 8,5 cm
 • Paino: 391 grammaa
 • Väri: Valkoinen ja musta tai valkoinen
 • Harjan nopeus: 48 800 minuutissa
 • Polttoaika täydellä latauksella: Vähintään 30 minuuttia
 • Latausaika: 13 tuntia
 • Sisältää: kaksi ladattavaa sähköhammasharjaa, yksi laturi, kaksi harjanpäätä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lasten sähköhammasharja, jossa on erittäin pehmeät harjakset
 • pros-icon.svg Puhdistaa hellävaraisesti syvältä värähtelevillä ja pyörivillä liikkeillä
 • pros-icon.svg Myydään kohtuuhintaan, johon useimmilla on varaa
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää alle 3-vuotiaille lapsille

Detaljeret gennemgang

Tässä sähköhammasharjatestissä löysimme myös parhaan vaihtoehdon lapsille. Voimme suositella Oral-B:n Stages Power Vitality Kids -hammasharjaa, sillä siinä on erityisen pehmeät harjakset, joten harjaus on samalla sekä tehokasta että hellävaraista. Kone toimii värähtelevillä ja pyörivillä liikkeillä koko hampaan osumiseksi.

Miksi kannattaa valita Oral-B Stages Power Vitality Kids Frozen sähköhammasharja

Etsitkö parasta sähköhammasharjaa lapsellesi? Sitten suosittelemme, että katsot tätä Oral-B:n mallia, sillä he ovat kehittäneet erinomaisen vaihtoehdon, joka takaa optimaalisen hampaiden harjauksen myös nuoremmille lapsille. Itse asiassa tästä mallista voivat hyötyä jopa 3-vuotiaat lapset. Sen muotoilu sopii hyvin pienempiin suihin. Kahva on kuitenkin suunniteltu niin, että kaikenikäiset lapset voivat tarttua siihen helposti.

Koneen paino on tarpeeksi kevyt, jotta hammasharjan hallitseminen ei tuota ongelmia, mutta samalla se painaa tarpeeksi, jotta sitä ei voi vain heittää ympäriinsä. Siinä on ladattava akku, joka kestää täydellä latauksella jopa viisi päivää. Sinun ei siis tarvitse huolehtia koneen lataamisesta päivittäin.

Pehmeät harjakset takaavat hellävaraisen harjauksen

Yksi Oral-B Vitality Kids -hammasharjaan sijoittamisen suurista eduista on, että siinä on pehmeämmät harjakset kuin aikuisten sähköhammasharjoissa. Lasten hampaat ovat herkempiä ja tarvitsevat erityistä huolenpitoa. Älä kuitenkaan pelkää, etteivät pehmeämmät harjakset poista plakkia ja ruokajäämiä optimaalisesti vain siksi, että ne ovat hieman pehmeämmät. Harjakset puhdistavat syvästi, mikä johtuu myös tämän koneen oskilloivista ja pyörivistä harjaliikkeistä. Tämä takaa kehittyneemmän puhdistuksen, jossa hampaiden kaikki puolet puhdistetaan.

Lapsesi saattaa myös nauttia harjaamisesta enemmän, kun se tehdään hänen suosikkihahmojensa kanssa. Laite ilmoittaa myös, kun 2 minuuttia on kulunut, joten lapsesi noudattaa aina suositeltuja harjausohjeita. Lisäksi tämä malli on saatavilla edulliseen hintaan, joten sinun ei tarvitse säästää pitkään, jotta sinulla olisi varaa tällaiseen hammasharjaan.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 24,2 cm
 • Syvyys: 11 cm
 • Leveys: 5,2 cm
 • Paino: 330 grammaa
 • Väri: Sininen ja vaaleanpunainen, jossa on jäädytetty kuvio
 • Kierrosluku: 5600 minuutissa
 • Impulssit: 20 000 minuutissa
 • Kestoaika täydellä latauksella: 20 minuuttia
 • Sisältää: ladattava kahva, Kids Brush -harjaspää ja latausasema

Oral-B Genius 8000N sähköhammasharja

Hyvä kevyt sähköhammasharja

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo käsitellä ja hallita keveytensä ansiosta
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan
 • pros-icon.svg Helppaa pitämään huolta hampaistasi paineen ja SmartRing-ohjauksen avulla
 • pros-icon.svg On saavuttanut hyviä tuloksia Tanskan kuluttajaneuvoston kanssa

Detaljeret gennemgang

Tämä kevyt malli toimii yhtä hyvin kuin muut Genius-sarjan sähköhammasharjat, mutta toisaalta se on hieman halvempi kuin 9000- ja 10000-sarjan myöhemmät mallit. Mallissa on myös paineen säätö ja SmartRing-säätö, joten saat juuri oikean harjaustehon – auttaen poistamaan tahrat ja plakin heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Miksi kannattaa valita Oral-B Genius 8000N sähköhammasharja

Lähes kaikki sähköhammasharjat ovat kevyitä, sillä hampaiden harjaamisesta tulisi tylsä urakka, jos siihen vaadittaisiin paljon vaivaa. Voit kuitenkin väittää, että tämä malli on kevyt, sillä se painaa alle 150 grammaa. Koneen painoa tuskin tunnet, vaikka kyseessä ei olisikaan käsikäyttöinen malli.

Sinulla on myös monia vaihtoehtoja tämän mallin kanssa, sillä se on yhteensopiva monenlaisten muiden Oral-B:n harjanpäiden täydennysmateriaalien kanssa. Voit käyttää tämän sähköhammasharjan kahvassa Cross Action-, 3D White-, Sensi Ultrathin-, Sensitive Clean-, Precision Clean-, Floss Action-, Tri Zone-, Dual Clean-, Power Tip- ja Ortho Care -muunnoksia. Mutta myös mukana toimitetulla päähän kuuluvalla harjauksella saat optimaalisen harjauksen, sillä voit valita viidestä eri puhdistusohjelmasta. Valitse muun muassa herkkä toiminto, valkaisuohjelma tai asetus, joka huolehtii erityisesti ikenistä.

Suojaa sekä ikeniä että hampaita harjatessa

Tämä malli auttaa sinua poistamaan plakkia, sillä pyöreä pää puhdistaa syvältä. Lisäksi kone auttaa sinua saavuttamaan parhaan harjapeiton, sillä se on suunniteltu Position Detection -tekniikalla. Näin osut kaikkiin alueisiin, jotta et missaa yhtään hammasta. Sisäänrakennettu paineensäätö ja SmartRing-teknologia auttavat sinua myös suojaamaan ikeniäsi. Nämä osoittavat, jos harjaat liian kovaa ja varmista, että harjausnopeutta vähennetään.

Tulokset näkyvät heti ensimmäisestä päivästä lähtien, sillä tämä sähköhammasharja poistaa yleiset värjäytymät hetkessä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse luottaa vain meihin, kun kyse on siitä, miten hyvin tämä sähköhammasharja toimii. Itse asiassa Forbrugerrådet Tænk on testannut sen, ja Forbrugerrådet Tænk kutsuu sitä testin parhaaksi ja antaa sille arvostelun, joka on 77 prosenttia sadasta. Kaiken kaikkiaan se on siis hyvä ostos pienellä rahalla.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 24,1 cm
 • Paino: 138 grammaa
 • Väri: Saatavana useissa eri väreissä
 • Kestoaika täydellä latauksella: 77 minuuttia
 • Latausaika: 14 tuntia
 • Sisältää: hammasharjan kahva, kolme harjanpäätä, matkalaukku ja älypuhelimen pidike

Oral-B Pro 2900 Duo sähköhammasharja

Kahden hyvän sähköhammasharjan paketti

Fordele
 • pros-icon.svg Halpa hinta kahdelle sähköhammasharjalle
 • pros-icon.svg Puhdistaa syvällisesti tehokkaasti ja hellävaraisesti – poistaa plakin, värjäytymät jne.
 • pros-icon.svg Painesensori ja sisäänrakennettu ajastin parempaa harjausta varten
 • pros-icon.svg Tanskalainen kuluttajaneuvosto kehui sitä ja antoi sille 75 prosenttia 100 pisteestä

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän pakkaukseen saat kaksi laadukasta hammasharjaa lähes samaan hintaan kuin yhden. Tämä on siis itsestään selvä hankinta pariskunnalle, joka haluaa vaihtaa hammasharjansa. Saat kaksi hyvää sähköhammasharjaa Oral-B Pro 2900 -sarjasta, jotka puhdistavat tehokkaasti syvältä, suojaavat ikeniä ja niissä on sisäänrakennettu ajastintoiminto.

Miksi kannattaa valita Oral-B Pro 2900 Duo sähköhammasharja

Etsitkö hyvää sähköhammasharjaa sekä sinulle että kumppanillesi? Jos näin on, voit säästää rahaa, jos valitset tämän Oral-B:n paketin, joka sisältää kaksi tehokasta hammasharjaa Pro 2900 -sarjasta. Saatte kumpikin oman sähköhammasharjan kahvan ja harjanpään sekä laturin, jonka voitte jakaa keskenänne. Akku kestää kuitenkin helposti sen, ettei sitä ladata päivittäin.

Tämän pakkauksen hinta on kuitenkin paljon halvempi kuin mitä näet useiden muiden sähköhammasharjojen hinnoilla. Siksi se voi olla ilmeinen aloituspakkaus, jos olet vasta selvittämässä, onko sähköhammasharja sinua varten. Sinun ei myöskään tarvitse luottaa siihen, että nämä mallit ovat investoinnin arvoisia. Myös muut organisaatiot, kuten Tanskan kuluttajaneuvosto, ovat testanneet hammasharjat, ja malli on saanut hyvän ostotuloksen. Hammasharjaa kehutaan erityisesti sen puhdistuskyvystä ja siitä, miltä se tuntuu käytössä, kun taas akun lyhyt käyttöikä on hieman harmillinen.

Apua parhaisiin tuloksiin

Yleisesti sähköhammasharja auttaa sinua poistamaan paremmin plakkia ja värjäytymiä hampaistasi, mutta on useita muitakin hyviä syitä investoida tähän sähköiseen vaihtoehtoon. Esimerkiksi tämän mallin pyöreä harjanpää pystyy yleensä puhdistamaan syvemmältä vahingoittamatta ikeniä. Tämä johtuu osittain 3D-harjatekniikasta, jossa on 48 800 värähtelevää ja sykkivää liikettä minuutissa, sekä CrossAction-harjapäästä, joka ulottuu hampaiden väliin.

Tämä sähköhammasharja auttaa lisäksi saavuttamaan parhaan harjaustuloksen pitkällä aikavälillä, sillä se varoittaa, jos painat harjalla liian kovaa ikeniäsi vasten. Näin et ärsytä herkkiä ikeniä. Mallissa on myös ajastintoiminto, joka ilmoittaa, kun suositeltu kahden minuutin harjausaika on kulunut. Tämän version kanssa harjaaminen ei siis kestä liian kauan tai liian vähän.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 23,5 cm
 • Syvyys: 8,5 cm
 • Leveys: 8,5 cm
 • Paino: 391 grammaa
 • Väri: Valkoinen ja musta tai valkoinen
 • Harjan nopeus: 48 800 minuutissa
 • Polttoaika täydellä latauksella: Vähintään 30 minuuttia
 • Latausaika: 13 tuntia
 • Sisältää: kaksi ladattavaa sähköhammasharjaa, yksi laturi, kaksi harjanpäätä

Guide

Miten valita paras sähköhammasharja sinulle

Tässä testissä olemme tarkastelleet 10 tuotetta, joihin voit investoida, kun etsit uutta sähköhammasharjaa. Mutta mistä tiedät, että katsomasi malli on todella ihanteellinen ostos ja sopii tarpeisiisi? Ensinnäkin voit lukea täältä, missä kerromme, mihin sinun tulisi ensisijaisesti kiinnittää huomiota sähköhammasharjaa ostaessasi.

Prioriteettina sähköhammasharja, jossa on pehmeät harjakset

Käytitpä sitten sähköhammasharjaa tai tavallista hammasharjaa, harjakset voivat kuluttaa hampaiden kiillettä ja vahingoittaa ikeniä. On siis aina hyvä idea valita pehmeäharjainen hammasharja – myös silloin, kun etsit oikeanlaista harjatyyppiä sähköhammasharjaan. Varmista myös, että harjakset ovat hieman eripituiset, jotta pääset helposti eroon hampaiden päällä ja välissä olevista ruoantähteistä ja plakista.

Älä pelkää, että hampaiden harjauksen tehokkuus heikkenee, jos käytät vaihtoehtoa, jossa on pehmeät harjakset tai eripituiset harjakset. Itse asiassa tämä muotoilu takaa syvemmän puhdistuksen, jolloin hymysi on kauniimpi ja suu- ja hammassairauksien riski pienenee pitkällä aikavälillä.

Valitse sähköhammasharja, jossa on pieni, pyöreä pää

Useimmissa sähköhammasharjoissa on pienet ja pyöreät harjanpäät. Tämä on myös selvästi parempi vaihtoehto, sillä tällainen muotoilu varmistaa, että harjanpää pääsee ongelmitta hampaiden väliin, yltää sisempiin poskihampaisiin eikä harjaa liikaa ikeniä harjauksen aikana.

Voit helposti vaihtaa harjanpään, jos se ei vastaa odotuksiasi tai toiveitasi. Markkinoilla on nykyään laaja valikoima harjanpäitä, joista jotkut sopivat paremmin joillekin kuluttajille, kun taas toiset ovat parempia toisille. Kokeile – vain siten löydät itsellesi sopivan.

Varo sähköhammasharjan sisäänrakennettuja ominaisuuksia

Jos olet lukenut edellä olevan sähköhammasharjatestin, ei liene yllätys, että hammasharjassa on monenlaisia tekniikoita, joilla se voidaan suunnitella. Näiden tekniikoiden nimet vaihtelevat merkeittäin, mutta niiden toiminta on usein sama.

Koska tekniikoita on monenlaisia, voi olla vaikea tietää, mitkä vaihtoehdot kannattaa asettaa etusijalle. Tästä syystä olemme koonneet alle kolme hyvää teknologiaa, joita kannattaa etsiä uudesta sähköhammasharjasta.

Timer-toiminto

Monet harjat eivät käynnisty tarpeeksi kauan – toisin sanoen ne eivät pysy suositellussa kahdessa minuutissa. Toisaalta on myös helppo harjata liian pitkään ja päätyä turhaan kuluttamaan hampaita. Kumpikaan ei ole optimaalinen, minkä vuoksi sähköhammasharja, jossa on sisäänrakennettu ajastin, voi olla hyvä ratkaisu.

Itse asiassa ajastintoiminto voidaan jakaa kahteen vaihtoehtoon: 1) ilmoittaa, kun olet harjaillut kaksi minuuttia, 2) ilmoittaa, kun olet harjaillut 30 sekuntia, jotta tiedät vaihtaa suusi osaa/aluetta.

Saattaa olla hyödyllistä investoida malliin, jossa on molemmat ajastintoiminnot, jos haluat apua pysyä suositellussa harjausajassa ja tarvitset samalla opastusta, jotta harjaat saman ajan kaikissa suun osissa.

Paineen säätö

Huomaat nopeasti, että eri yrityksillä on erilaisia nimiä tälle ominaisuudelle, mutta yleisesti ottaen ne kaikki uskovat, että koneessa on jonkinlainen paineen säätö. Tämän ominaisuuden ansiosta laite tunnistaa, jos painat hammasharjaa liian kovaa hampaita vasten. Jotkin koneet vain varoittavat, että painat liian kovaa (tärinällä, valomerkillä, äänellä jne.), kun taas toiset vähentävät harjausnopeutta, jotta paine ei vaikuta ikeniin ja hammaskiilteeseen.

Kannattaa investoida koneeseen, joka tekee molemmat, kun painat liian kovaa. Näin molemmat ovat tietoisia siitä, milloin painat hammasharjaa liian kovaa, ja saat hyvän suojan hampaillesi, vaikka et keventäisikään painetta tarpeeksi hyvin.

3D-harjatekniikka

On olemassa useita erilaisia harjaustekniikoita, kuten ääniharja, jossa hammasharja todella värähtelee, mutta on suositeltavaa käyttää niin sanottua 3D-harjaustekniikkaa. Tämä johtuu siitä, että tässä tekniikassa käytetään värähteleviä, sykkiviä tai pyöriviä liikkeitä – usein useita samanaikaisesti. Tämän harjaustekniikan ansiosta hammasharjan pää liikkuu automaattisesti edestakaisin hampaiden päällä, jolloin hampaan kaikki osat puhdistetaan perusteellisesti.

Jos käytät tätä harjaustekniikkaa, voi olla hyödyllistä pitää silmällä lyöntien määrää minuutissa. Tämä johtuu siitä, että joissakin malleissa on suunniteltu pieni määrä liikkeitä minuutissa, joten toiminnallisuus ei ole parhaimmillaan.

Valitse sähköhammasharja, jossa on useita asetuksia/ohjelmia

Voi olla todella mukavaa, että voit vaihtaa harjanpään, jos se ei oikein sovi tarpeisiisi, mutta voit päästä pitkälle myös yksinkertaisesti vaihtamalla sähköhammasharjassa eri esiasetettujen ohjelmien välillä. Useissa malleissa on esimerkiksi jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettu ohjelma, erityinen herkkä ohjelma haavoittuville hampaille, toiminto, joka huolehtii erityisesti ikenistäsi ja paljon muuta. Siksi kannattaa valita ohjelmat päivittäin sen sijaan, että joudut vaihtamaan harjanpäitä tarpeidesi muuttuessa.

Varmista, että hammasharja sopii mukavasti käteen

Koska harjaaminen on osa päivittäistä rutiinia, haluat sen olevan mahdollisimman helppoa ja mukavaa. Yksi asia, jonka voit tehdä itse prosessin parantamiseksi, on investoida sähköhammasharjaan, joka sopii mukavasti käteen. Se tarkoittaa, että siinä on oltava käteen sopiva kahva, josta saa hyvän otteen. Kone ei myöskään saa tuntua raskaalta kädessä tai harjatessa, sillä se aiheuttaa pitkällä aikavälillä vain ärsytystä.

Haluat myös hallita koneen eri asetuksia täysin harjauksen aikana, jotta voit aina vaihtaa ohjelmien välillä tai nähdä hälytyksiä jne. sisäänrakennetun teknologian avulla.

Pitäkää silmällä akun toimivuutta

Sähköhammasharjaa on ehdottomasti ladattava säännöllisesti. Mutta jos olet tyyppi, joka unohtaa ladata, matkustaa paljon työmatkoilla tai ei vain halua jättää laturia säännöllisesti esille, kannattaa ehkä etsiä malli, jonka akku on tavallisuudesta poikkeava. Joissakin malleissa akku kestää jopa 14 päivää, kun niitä käytetään säännöllisesti kaksi minuuttia aamuin illoin, kun taas toiset kestävät vain viidestä seitsemään päivää. Akun toiminnassa on siis eroja sen mukaan, minkä mallin valitset.

Saattaa myös olla hyvä idea tarkastella, miten ja kuinka kauan sähköhammasharjaa tulisi ladata. Jotkin mallit on esimerkiksi sijoitettu lasiin tai koteloon, kun taas toiset on sijoitettu perinteiseen laturiin. On myös hieman ongelmallista, jos mallin lataaminen kestää erittäin kauan, sillä se ei ole käyttövalmis, kun sinun on seuraavan kerran pestävä hampaasi. Tämä on siis myös ominaisuus, johon kannattaa kiinnittää huomiota.

Tykkäätkö mieluummin huipputeknisestä sähköhammasharjasta?

Joissakin uudemmissa malleissa hammasharja on mahdollista yhdistää puhelimeen sovelluksen avulla. Nämä on suunniteltu bluetoothilla ja ne lähettävät erilaisia tietoja harjauksesta suoraan sovellukseen. Tämä voi olla hyvä investointi, jos haluat apua parhaan harjauksen ja tekniikan saavuttamiseksi, sillä se auttaa antamaan yleiskuvan.

Sisäänrakennetulla bluetoothilla varustetut mallit voivat kuitenkin olla melko paljon kalliimpia kuin muut mallit, joten kannattaa hankkia se vain, jos aiot käyttää ominaisuutta mihinkään.

Säädä realistinen budjetti

Sähköhammasharjojen hinnoissa on suuria eroja, joten kannattaa määritellä budjetti etukäteen ennen kuin valitsee ensimmäisen ja parhaan mallin netistä. Älä myöskään katso vain tämänhetkistä budjettia vaan myös tulevaa budjettia. Koska sähköhammasharjan oston yhteydessä sinun on varattava vuotuisessa budjetissasi rahaa myös harjanpäiden ostoon (ja mahdollisesti paristojen ostoon, jos laitteesta loppuu virta, uuden laturin ostoon, jos mukana toimitettu laturi hajoaa jne.).

Siksi kannattaa valita kone, jonka kaikki lisävarusteet sopivat myös budjettiisi. Näin jos harjat loppuvat yhtäkkiä tai haluat uuden laturin, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, löytyykö budjetistasi rahaa.

Valitaanko tavallinen vai sähköhammasharja?

Se, saatko parhaan hyödyn harjaamisesta tavallisella vai sähköhammasharjalla, riippuu paljon omasta harjaustekniikastasi. Monille myös taloudellinen näkökohta on tärkeä, sillä sähköhammasharjan omistaminen on yleensä kalliimpaa kuin perinteisen hammasharjan. Alla voit lukea hieman kunkin hammasharjatyypin eduista ja haitoista.

Pysyvä hammasharja

Tavallisen hammasharjan käyttäminen on edullisempaa, sillä ne eivät maksa paljon ja kestävät yhtä kauan kuin sähköhammasharjat. Voit siis säästää paljon rahaa, jos valitset perinteisen hammasharjan. Itse asiassa voit helposti ylläpitää hyvää suun terveyttä tavallisella hammasharjalla, kunhan harjaustekniikka on hyvä. Haluamme siis kumota käsityksen, että tavallinen hammasharja ei toimi yhtä hyvin kuin sähköhammasharja – se voi todellakin toimia!

Lisäksi tavallinen hammasharja voi olla myös ympäristön kannalta parempi, sillä sen takana ei ole ympäristöä kuormittavaa tuotantoa. Ja jos haluat säästää muovissa, voit aina käyttää luonnonhammasharjaa tai hammasharjaa, jossa on bamburunko tai vastaava.

Harjaustekniikka tavallista hammasharjaa käytettäessä

Tavallisella hammasharjalla on tärkeää olla varovainen hampaiden harjauksessa, sillä harjaus voi nopeasti olla liian kovaa tai liikettä, joka vahingoittaa hampaita ja ikeniä. Optimaalinen menetelmä on “hankausmenetelmä”, jossa hammasharjaa pidetään vaakasuorassa siten, että harjakset ovat kohtisuorassa hampaiden pintaa vasten (harjakset eivät saa olla ikenien päällä). Paina sitten hammasharjaa varovasti hampaita vasten ja tee samalla pyöriviä liikkeitä. Muista myös kiertää hyvin kaikki hampaan pinnat – ja ota aikaa jokaisen hampaan kanssa, jotta et jätä mitään aluetta huomaamatta.

Sähköinen hammasharja

Vaikka tuloksissa ei ole suurta eroa, kun käytät vain oikeaa harjaustekniikkaa ja saat syväpuhdistuksen, sähköhammasharjan valinnassa on silti useita etuja. Ensinnäkin sähköhammasharja auttaa tekemään harjauksesta oikeampaa. Sähköhammasharja on siis hyvä sijoitus, jos et harjaa tarpeeksi perusteellisesti, unohdat osua kaikkiin suun alueisiin, et harjaa tarpeeksi pitkään jne. Useita malleja on kehitetty erilaisilla tekniikoilla, jotka auttavat sinua kiinnittämään huomiota näihin seikkoihin (ks. tarkemmin edellisessä osassa).

Monet ihmiset kokevat saavansa paremman harjauskokemuksen sähköhammasharjalla – ja se johtuu yksinkertaisesti siitä, että sähköhammasharja tekee liikkeet puolestasi. Varmista siis, että pidät konetta kädessäsi ja siirrät sitä hampaasta toiseen. Lisäksi sähköhammasharjalla on usein helpompi päästä hampaiden väleihin, erityisesti kuluttamatta ikeniä. Täällä tavallinen hammasharja voi olla hieman liian kova.

Sähköhammasharjan käyttö

Edellisessä osassa selitimme lyhyesti tavallisen hammasharjan oikean käytön ja harjaustekniikan, mutta sähköhammasharjan käyttö poikkeaa hieman siitä. Tämä johtuu siitä, että sähköhammasharjassa on erilainen muotoilu ja pienempi harjanpää, ja se tekee suuren osan harjauksesta itse. Lue lisää sähköhammasharjan optimaalisesta käytöstä.

Kuinka sähköhammasharjaa käytetään – oikea harjaustekniikka

Harjaukseen tulisi aina varata kaksi minuuttia sekä aamulla että illalla. Tämä on suositeltava aika, koska silloin pääset kaikkien hampaiden väliin ja voit puhdistaa suusi optimaalisesti. Harjausta on vältettävä kahta minuuttia lyhyemmän tai pidemmän ajan. Liian lyhyt aika voi johtaa siihen, ettet pääse kiertämään kaikkia hampaita tarpeeksi hyvin, kun taas liian pitkä aika voi aiheuttaa hampaiden ja ikenien tarpeetonta kulumista.

Sähköhammasharjaa käytettäessä sinun ei tarvitse tehdä itse paljoakaan. Varmista vain, että käytät hyvää harjapäätä ja olet asettanut koneen haluamallesi ohjelmalle, jos sinulla on useampi kuin yksi valittavissa oleva ohjelma. Kun olet levittänyt harjanpäähän hieman hammastahnaa, mieluiten noin senttimetrin kokoisen möykyn, olet valmis aloittamaan harjauksen.

 • Aloita yhdestä kohdasta suussa ja siirry hitaasti seuraavaan hampaaseen
 • Varmista, että hammastahnaa on levitetty koko suuhun, ei vain yhdelle puolelle
 • Anna koneelle aikaa puhdistaa kaikki hampaan pinnat – myös hampaiden välit, takaosa ja purupinnat
 • Varmista, että harjanpää koskettaa myös hampaan yläosaa ja osaa ikenistä, jotta voit poistaa sinne kertyvän plakin
 • Mene aivan poskihampaisiin asti – jos sinun on vaikea yltää, siirrä leukaa
 • Älä paina liian kovaa sähköhammasharjalla – se tekee sen itsestään
 • Sylje ylimääräinen hammastahna pois, mutta älä huuhtele suuta vedellä. Suusi voi hyötyä siitä, että annat tuotteen vaikuttaa jonkin aikaa. Sylki poistaa hammastahnan itsestään

Sitten olet valmis näyttämään häikäisevän hymysi maailmalle!

Milloin lapset voivat käyttää sähköhammasharjaa

Löydät helposti sähköhammasharjoja, jotka on suunniteltu erityisesti +3-vuotiaille lapsille. Jos siis saat sellaisen käsiisi, voit nopeasti korvata lapsesi tavallisen hammasharjan sähköisellä hammasharjalla. Sähköhammasharjan käyttö ei ole vaarallista tämän ikäisille lapsille, mutta sinun on silti vanhempana valvottava, että harjaus tapahtuu optimaalisesti ja perusteellisesti. Muista myös ostaa lapsesi ikään sopiva hammasharja, jotta harjanpää ja kahva ovat oikean kokoisia.

Vanhempana voi tuntua siltä, että olet liian nuori, jos annat lapsesi käyttää sähköhammasharjaa näin nuorena. Lasten sähköhammasharjan käyttämisessä on kuitenkin useita etuja. Ensinnäkin se voi antaa heille paremman käsityksen siitä, kuinka kauan harjata ja kuinka hammasharja siirretään seuraavaan hampaaseen – varsinkin jos he käyttävät sähköhammasharjaa, jossa on ajastintoiminto jne.

Lisäksi sähköhammasharja voi myös tehdä harjauksesta miellyttävämpää, koska koko prosessi tuntuu “hauskemmalta” – tai ainakin erilaiselta. Tämä voi auttaa tekemään harjaamisesta vähemmän turhauttavan osan jokapäiväistä elämää. Ja tietysti auttaa se, että useimmat lapsille suunnatut mallit on suunniteltu lasten suosikkisarjoista, -elokuvista ja -kirjoista tutuilla hahmoilla.

Sen vuoksi hyvä suuhygienia on tärkeää

Meille kerrotaan jatkuvasti, kuinka tärkeää on ylläpitää hyvää suuhygieniaa. Mutta miksi on todella niin tärkeää puhdistaa suu kahdesti päivässä? Harjaamme hampaita poistaaksemme tai ainakin vähentäksemme bakteeriplakkia hampaistamme. Tätä bakteerikertymää kutsutaan yleensä plakiksi. Plakki vaikuttaa osaltaan erilaisten suu- ja hammassairauksien, kuten tulehdustilojen, karieksen (hampaiden reikiintyminen) jne. kehittymiseen. Hyvällä suuhygienialla voit vähentää näiden sairauksien kehittymisen riskiä ja pitää hampaasi ja ikenesi “terveinä”.

Hampaiden harjaaminen poistaa tietenkin myös vanhat ruokahiukkaset, mutta suurin syyllinen on plakki, joka on poistettava päivittäin. On tärkeää puhdistaa kaikki hampaiden pinnat, jotta kaikki plakkikerrostumat saadaan poistettua. Jos käytät oikeaa harjaustekniikkaa, voit päästä eroon suurimmasta osasta hammasvälistä hammasharjalla, mutta voit käyttää myös muita apuvälineitä, kuten hammaslankaa tai erityisesti suunniteltuja hammasharjoja, joissa on pienempi tai ohuempi pää.

Pitäkää sähköhammasharjasi bakteerittomana

Hammasharja on olennainen osa useimpien ihmisten päivittäistä rutiinia, sillä sitä käytetään kahdesti päivässä – aamulla ja illalla. Jotta hammasharjasta saisi parhaan mahdollisen hyödyn irti joka päivä, on tärkeää vaihtaa harjanpää säännöllisesti. Tämä johtuu siitä, että harjat kuluvat ajan myötä, joten ne eivät puhdista yhtä hyvin. Lisäksi ajan myötä hammasharja altistuu erilaisille bakteereille, jotka eivät katoa harjanpäästä. Harjaspää kannattaa siis vaihtaa noin kolmen kuukauden välein – tai nopeammin, jos harjakset ovat kuluneet niin paljon, että ne ovat kuluneet.

Hammasharjan sijoittaminen

Kannattaa myös muistaa, että hammasharja (sähköinen tai perinteinen) altistuu bakteereille, kun sitä säilytetään kylpyhuoneessa, jos et ole varovainen sen sijoituspaikan suhteen. Esimerkiksi käymälän lähellä bakteerit kasvavat nopeammin ja siten myös bakteerien leviämisriski on suurempi. Hammasharjan sijoittaminen lavuaarin viereen voi olla myös haitaksi, sillä käsiä pestessään ihmiset roiskivat usein vettä (ja mahdollisesti saippuaa), joka voi päätyä hammasharjalle.

Siksi sinun on syytä varmistaa, että hammasharja on mahdollisimman kaukana sekä lavuaarista että wc:stä. Tämä voi olla esimerkiksi lavuaarin yläpuolella oleva hylly. Useat ihmiset eivät pidä ajatuksesta, että hammasharja on ulkona kylpyhuoneessa, mutta sen sijoittaminen kaappiin voi itse asiassa olla haitaksi. Tämä johtuu siitä, että kaappiin kertyy todennäköisesti kosteutta (ei välttämättä hammasharjan takia), mikä ei ole ihanteellinen ympäristö hammasharjan säilyttämiselle. Voidaan kuitenkin väittää, että myös muualla kylpyhuoneessa on usein kosteutta, esimerkiksi suihkun jälkeen.

Mieluummin myös hammasharjan asettaminen pystyasentoon. Tämä vähentää hammasharjan kosketusta muihin pintoihin, jotka voivat muuten olla täynnä bakteereja. Lisäksi hiukset ehtivät kuivua käyttökertojen välillä.

Mitä hammaslääkärit suosittelevat?

Hammaslääkärit ympäri maailmaa suosittelevat erilaisia sähköhammasharjoja ja hammastahnoja. Mutta voitko todella luottaa siihen, että jotkin tuotteet ovat parempia kuin toiset? Tietenkin se, miten hyvin ne toimivat, vaihtelee suuresti tuotteesta toiseen, joten on sanottava, että jotkin tuotteet ovat parempia kuin toiset.

Yleinen suositus on kuitenkin yksinkertaisesti varmistaa, että ylläpidät hyvää suuhygieniaa – käytitpä sitten käsi- tai sähköhammasharjaa. Itse asiassa tärkeintä on harjata hampaat perusteellisesti ja säännöllisesti, jotta suusta saadaan pois värjäytymät, ruoka-ainejäämät, plakki jne. Tämä auttaa torjumaan kaikkea pahanhajuinen hengitys ja kellastumista hampaiden reikiä ja kipeät hampaat ja ikenet.

On olemassa useita tapoja ylläpitää hyvää suun terveyttä. Olemme käyneet Tandlægeforeningensin verkkosivustolla etsimässä vastauksia yleisiin kysymyksiin hyvän suun terveyden ylläpitämisestä. Voit lukea heidän neuvojaan ja ohjeitaan jäljempänä.

Käy säännöllisesti hammaslääkärissä

Ensinnäkin on tärkeää käydä hammaslääkärissä säännöllisesti eikä vain silloin, kun suuhun sattuu jotain. Näin voit helpommin ehkäistä tulevia ongelmia ja kipuja – ja hammaslääkärisi voi opastaa sinua parhaaseen suuhygieniaan henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan.

Milloin hammaslääkärin vastaanotolle kannattaa mennä, vaihtelee henkilöstä toiseen. Jos sinulla ei ole riskiä sairastua suusairauksiin tai vastaaviin, voit käydä tarkastuksessa ja puhdistaa hampaasi vuoden tai kahden välein. Kuulemisten välillä ei kuitenkaan saisi olla yli kahta vuotta, sillä kahdessa vuodessa voi muuttua paljon. Jos olet vaarassa sairastua hammas- ja suusairauksiin tai kärsit jo niistä, sinun on syytä käydä hammaslääkärissä hieman useammin. On suositeltavaa varata aika omalle hammaslääkärillesi, koska hän tuntee kehityskulusi.

 • Vihreä ryhmä (ei aktiivista tautia): Jos suussasi ei ole aktiivista sairautta ja sinulla on vain pieni riski sairastua suu- tai hammassairauksiin neuvontakäyntien välillä, sinun on ehkä käytävä tarkastuksessa vain 12-24 kuukauden välein.
 • Keltainen ryhmä (aktiivinen tauti): Jos sinulla on aktiivinen hammas- tai suusairaus ja/tai kohonnut riski sairastua siihen tai pahentaa nykyistä sairautta, sinut sijoitetaan keltaiseen ryhmään. Sinut kutsutaan usein 6-12 kuukauden välein. Monissa tapauksissa voit tehdä paljon itse parantaaksesi tilannetta – esimerkiksi harjata hampaasi paremmin, käyttää suuvettä/suihketta, syödä vähemmän epäterveellistä ruokaa, pysyä erossa happamista juomista jne.
 • Punainen ryhmä (aktiivinen sairaus): Jos kuulut punaiseen ryhmään, se tarkoittaa, että sinulla on suussasi aktiivinen sairaus ja suuri riski sairastua uuteen sairauteen tai pahentaa nykyistä sairautta. Punainen ryhmä tarkoittaa, että et pysty tekemään paljon itse ja tarvitset siksi hammaslääkärin tukihoitoa. Näissä tapauksissa käyntien välinen aika riippuu hyvin paljon tilanteesta. Konsultaatioiden välisestä ajasta ja kestosta sovitaan siis hammaslääkärin kanssa.

Muistathan, että voit aina tulla hammaslääkärille sovittua useammin tai aikaisemmin, jos suussasi on kipua tai muuta kipua. Voit myös varata jälkitarkastuksen, jos haluat käydä hammaslääkärissä useammin kuin on tarpeen.

Hammasharjan pään vaihtaminen

Varmista, että vaihdat sähköhammasharjan harjanpään säännöllisesti – aivan kuten vaihdat käsikäyttöisen hammasharjan. Hammasharjan pää kannattaa vaihtaa noin kolmen kuukauden välein, mutta tarkka aika riippuu hieman siitä, miten kulunut harjanpää on. Pää kannattaa vaihtaa, kun harjakset alkavat näyttää kuluneilta, sillä ne eivät puhdista yhtä tehokkaasti, kun ne ovat kuluneet ja kuluneet. Esimerkiksi vanhan ja kuluneen harjanpään käyttö ei poista plakkia optimaalisesti.

Muista lisäksi, että hammasharjan pää ei tapa suussa olevia bakteereja. Siksi voi olla hyödyllistä käyttää eri hammasharjaa tai harjanpäätä, kun olet sairas. Näin säilytät myös paremman hygienian.

Valitse oikea hammastahna

Hammaslääkäriliitto suosittelee fluoridia sisältävän hammastahnan käyttöä, sillä tämä aine auttaa estämään karieksen kehittymistä. Pakkauksen fluorihammastahnan pitoisuuden tulisi olla 1 450-1 500 ppm. Aikuisten tulisi käyttää noin 1 cm hammastahnaa per harjaus. Lapsille suositellaan herneen kokoista annosta.

Jos saat helposti rakkuloita, voi olla hyvä idea investoida hammastahnaan, joka ei sisällä natriumlauryylisulfaattia. Tämä aine vain tekee hammastahnasta vaahtoa, mutta sillä ei ole todellista vaikutusta hampaiden puhdistukseen. Zendium-tuotemerkki on edelläkävijä tällä alalla, sillä kaikki sen hammastahnat ovat SLS-vapaita ja niiden koostumus on mieto.

Vältä seuraavia aineita hammastahnassa

 • Triclosan: Aine estää bakteereja, mutta sen epäillään tekevän bakteereista vastustuskykyisiä. Lisäksi tutkitaan, onko aineella hormonitoimintaa häiritseviä vaikutuksia. Se ei siis ole sinänsä haitallista, mutta sitä ei silti suositella
 • Valkaisuaine: Ei ole suositeltavaa käyttää valkaisuaineita sisältäviä hammastahnoja. Et saa optimaalista tulosta verrattuna todelliseen valkaisuun, koska sisältö on niin pieni
 • Luonnolliset ja orgaaniset hammastahnat: Huomaa, että useat luonnolliset ja orgaaniset hammastahnat eivät sisällä fluoria. Siksi ei ole suositeltavaa investoida näihin tuotteisiin, koska ne eivät puhdista syvällisesti tai estä karieksen syntymistä.

Jos sinulla on vaikeuksia löytää itsellesi sopivaa hammastahnaa tai jos reagoit huonosti useisiin vaihtoehtoihin, on suositeltavaa kysyä neuvoa hammaslääkäriltäsi.

Pahanhajuisen hengityksen torjunta

Pahanhajuiseen hengitykseen on useita syitä, ja siksi on myös useita tapoja, joilla voit torjua pahanhajuista hengitystä. Useat syyt ja ennaltaehkäisevät toimenpiteet liittyvät kuitenkin erottamattomasti optimaaliseen suuhygieniaan. Lue lisää pahanhajuisen hengityksen syistä ja siitä, miten sitä voi torjua.

Pahanhajuisen hengityksen syyt:

 • Yleisesti huono suuhygienia: Klassinen syy pahanhajuiseen hengitykseen on se, että hampaita ei harjata tarpeeksi hyvin. Tällöin bakteerit asettuvat ikeniä pitkin, ja kun ne hajottavat ruokajätteitä, ne voivat muodostaa haisevia rikkivety-yhdisteitä
 • Tulehdus: Suun tulehdukseen voi olla useita syitä, mutta ne kaikki voivat johtaa pahanhajuiseen hengitykseen, sillä tulehdus itsessään aiheuttaa haisevan hajun. Erityisesti ientulehdus ja viisaudenhampaiden tulehdus ovat suuria syyllisiä
 • Syömistottumukset ja nautintoaineet: Ruoka ja erilaiset nautintoaineet, kuten tupakka, voivat yleensä aiheuttaa pahanhajuista hengitystä. Tiedät ehkä, miten valkosipulin, kahvin, juuston jne. nauttiminen voi vaikuttaa hengitykseen jälkikäteen. Itse asiassa saatat myös kokea pahanhajuista hengitystä, jos ruokailun välillä on pitkä aika, koska suussa tuotetaan vähemmän sylkeä, jolloin bakteereja on enemmän
 • Suukuiva suu: Kuiva suu voi aiheuttaa pahanhajuista hengitystä – juuri siksi, että vähemmän sylkeä johtaa bakteerien lisääntymiseen. Suun kuivumiseen voi kuitenkin olla monia syitä
 • Vaihtelevat sairaudet: Pahanhajuinen hengitys ei voi johtua vain suun ja kurkun paikallisista sairauksista. Ruoansulatuskanavan, hengitysteiden, poskionteloiden jne. sairaudet voivat myös vaikuttaa asiaan. Niin voi olla diabetes, anoreksia jne.
 • Huumeet: Voi olla turhauttavaa, kun huumeet voivat olla osasyynä pahanhajuiseen hengitykseen. Valitettavasti tämäntyyppiselle pahanhajuiselle hengitykselle ei voida tehdä paljoakaan, sillä ilman lääkitystä esiintyy usein pahempia sivuvaikutuksia. Voit kuitenkin aina kysyä lääkäriltäsi, jos se aiheuttaa suurta haittaa jokapäiväisessä elämässäsi.

Miten taistella pahanhajuista hengitystä vastaan

Kuten aiemmin tässä jaksossa mainittiin, paras tapa torjua pahanhajuista hengitystä on ylläpitää hyvää suuhygieniaa. Tämä tarkoittaa säännöllistä harjausta hyvällä hammastahnalla, oikeaa harjaustekniikkaa ja optimaalista hammasharjaa. Hammaslääkäri voi opastaa sinua, jos olet epävarma. Hammaslääkäri voi myös auttaa sinua löytämään pahanhajuisen hengityksen syyn, jos se ei liity yleiseen suun terveyteen. Muista myös, että hampaiden ja ikenien lisäksi myös kieli on puhdistettava. Voit harjata sen hammasharjalla, kun harjaat hampaat aamulla ja illalla.

Jos pahanhajuista hengitystä on vaikea pitää mahdollisimman vähäisenä, vaikka ylläpidätkin hyvää suuhygieniaa, muut korjaustoimenpiteet voivat auttaa. Esimerkiksi pastillit, purukumi, suuvedet ja vastaavat voivat olla ihanteellisia pahanhajuisen hengityksen torjuntaan. Älä kuitenkaan käytä liikaa mitään näistä tuotteista – esimerkiksi monilla pastilleilla ja purukumilla voi olla laksatiivinen vaikutus. Sekä pastillien että purukumin tulisi myös olla sokerittomia, jotta et vaaranna hampaiden reikiintymistä niiden käytöstä.

Voit kokeilla sinkkiä sisältäviä pastilleja tai vastaavia, jos pahanhajuinen hengitys johtuu rikkivety-yhdisteistä. Sinkillä voi olla myönteinen vaikutus ja se voi auttaa ehkäisemään pahanhajuista hengitystä. Näitä tuotteita on saatavilla tiskin yli.

Tukevat hammasharjan apuvälineet

Hampaiden harjaamisesta ei pidä koskaan tinkiä – vaikka käyttäisitkin hammasharjaa. Oikea harjaustekniikka poistaa suurimman osan plakista ja pitää hampaat puhtaina, ei hammaslanka, suuvesi tai muu vastaava. Erilaisten hammasharjauksen apuvälineiden käytöstä voi silti olla hyötyä, kunhan et käytä niitä harjauksen sijasta. Voit tutustua eri apuvälineisiin jäljempänä.

Hammaslanka / hammastikut

Hammaslanka on ihanteellinen apuväline ihmisille, joilla on ahtaat hampaat, koska se pääsee hampaiden väleihin. Näin voidaan poistaa ruokajäämät ja plakki hampaiden välistä, jonne hammasharja ei välttämättä ole päässyt. Hampaiden harjauksen jälkeen voi olla hyvä ajatus käyttää hammaslankaa. Hammaslankaa voi käyttää monella tavalla, joten sen käyttö riippuu hieman siitä, millaiseen hammaslankaan investoit. Keskustele hammaslääkärisi kanssa, jos et ole varma siitä, miten hammaslankaa käytetään optimaalisesti.

Hammastikkuja voidaan käyttää poistamaan ruokajäämiä hampaita. Ne eivät sinänsä puhdista, vaan poistavat “suurempia esineitä”, joiden ei pitäisi olla suussa. Siksi on hyvä idea käyttää hammastikkuja aterian jälkeen, jos tuntuu, että on ruokajäämiä hampaita. Varo kuitenkin murskaamasta hammastikkua hampaiden väleihin, jos tilaa ei ole. Saatat haluta löytää hammastikun, jossa on kapeampi kärki.

Voit myös korvata hammastikkusi tai hammaslangan uusilla pehmeillä tikuilla, jos haluat. Niitä on saatavana useita eri kokoja, ja niissä on pehmeät kumiharjakset.

Suuvesi

Suuvesiä ei suositella käytettäväksi päivittäin, ellei se ole välttämätöntä (esim. tulehdustilojen, pahanhajuisen hengityksen jne. torjumiseksi). Voit kuitenkin käyttää suuvettä silloin tällöin, jos haluat puhtaamman suun, sillä neste auttaa myös torjumaan bakteereja – ja se kulkeutuu kurlaamalla koko suuhun. Voit siis “osua” alueille, joihin et normaalisti pääsisi hammasharjalla.

Noudata aina pullossa olevia ohjeita, ja voit kysyä hammaslääkäriltäsi, jos olet epävarma siitä, minkälainen suuvesi sopii sinulle parhaiten.

Sooloharja tai hammasväliharja

Soloharja on ihanteellinen investointi ihmisille, joiden on vaikea puhdistaa suunsa takahampaita. Tämä johtuu siitä, että sooloharjassa on vain yksi nippu lyhyitä harjaksia, mikä helpottaa puhdistamista vaikeasti saavutettavilla pinnoilla. Sinun tulisi neuvotella hammaslääkärin kanssa siitä, miten aurinkohammasharjaa käytetään parhaiten hampaillesi.

Jos joidenkin hampaiden välissä on suuria rakoja ja hammaslanka on liian ohutta niiden puhdistamiseen, voit käyttää hammasväliharjaa. Tämäntyyppisiä harjoja on monen kokoisia ja -muotoisia, mutta ne on tehty puhdistamaan perusteellisesti välitilat.

FAQ

Mikä sähköhammasharja on paras?

Olemme äänestäneet Philips Sonicare ProtectiveClean -suojahammasharjan HX6800/04 testin parhaaksi. Malli on erinomainen puhdistustehon, rakenteen ja hintaluokan suhteen. Testin muut mallit ovat kuitenkin markkinoiden parhaita, joten lue lisää löytääksesi itsellesi sopivimman.

Voitko käyttää kaikkia harjanpäitä eri sähköhammasharjoissa?

Voit usein käyttää useita harjanpäitä samassa sähköhammasharjassa. Vaihtoehdot, joista voit valita, riippuvat kuitenkin jonkin verran siitä, millainen hammasharjan kahva sinulla on. Et voi oikeastaan vaihtaa hammasharjan päätä eri merkkien välillä.

Onko sähköhammasharja parempi kuin tavallinen hammasharja?

Sekä kyllä että ei. Sähköhammasharja on parempi, jos et käytä oikeaa harjaustekniikkaa tavallisella hammasharjalla. Sähköhammasharja auttaa sinua harjaamaan hampaat paremmalla tekniikalla, jolloin poistat kaiken plakin. Jos harjaus on tehty oikein, eroa ei sinänsä ole.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×