Sähköinen rullalauta testi – Paras sähköinen rullalauta 2022

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Exway Flex-Hub 11,5"

Exway Flex Hubin ansiosta saat vertaansa vailla olevaa laatua, Exwayn itsensä suunnittelemia komponentteja ja moottorin, joka vetää sinut helposti mäkiä ylös. Joustavuudella tarkoitetaan sekä levyn joustavuutta että mahdollisuutta vaihtaa eri osia. Joustavan laudan ansiosta sillä…

1
Testin paras

Exway Flex-Hub 11,5"

2
Paras halpa sähköinen rullalauta

Razor X Cruiser 29 7"

3
Premium valinta

Exway Wave Riot 7"

4
Paras sähköinen longboard

Vaya S4 Electric Longboard

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Sähkökäyttöisiä rullalautoja on ollut markkinoilla jo pitkään, mutta niiden suosio on kasvussa. Uuden teknologian, optimoidun muotoilun ja paremman saavutettavuuden ansiosta sähkökäyttöinen rullalauta löytyy jokaiseen makuun – ja jokaiseen budjettiin. Tässä testissä tarkastelemme 4 parasta sähköistä rullalautaa markkinoilla juuri nyt. Vertailemme tärkeimpiä ominaisuuksia: ajettavuutta, helppokäyttöisyyttä sekä akku- ja latausaikaa. Käymme myös läpi kunkin rullalautan muita hyviä ja huonoja puolia.

4 parasta sähköistä rullalautaa

Tässä testissä käymme läpi 4 parasta sähköistä rullalautaa eli e-skatea, jotta voit löytää itsellesi ja tarpeisiisi sopivan laudan. Sähkökäyttöinen rullalauta ei ainoastaan näytä siistiltä, vaan sillä on myös todella hauska huristella. Lisäksi sähkökäyttöinen rullalauta on loistava väline myös työ- tai opiskelumatkojen kuljettamiseen, sillä se kulkee nopeasti ja on samalla kevyt ja pienikokoinen, joten voit kiinnittää sen olkapäähäsi ja ottaa sen mukaan junaan. Markkinoilla on kuitenkin paljon erilaisia sähkökäyttöisiä rullalautoja, joten olipa kyseessä sitten aloittelija tai seuraavaa uutta sähkökäyttöistä rullalautaa etsivä, on hyvä saada hieman apua matkan varrella. Olemme käyneet läpi monenlaisia testejä ja arvosteluja sekä käyttäjiltä että asiantuntijoilta sekä kotimaassa että ulkomailla ja löytäneet 4 parasta sähkökäyttöistä rullalautaa, joista jokaisella on hyvät ja huonot puolensa. Katsomme, kuinka mukava rullalauta on ajaa, onko moottori tarpeeksi tehokas ylittämään mäkiä ja onko akun kantama pitkä.

Kokosimme tulokset vertailutaulukkoon, jotta saat helposti yleiskuvan kustakin tuotteesta. Helpottaaksemme asiaa, olemme luoneet osto-oppaan, joka auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan sähkökäyttöisen rullalautan.

Exway Flex-Hub 11,5"

Testin paras

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pyörät ovat vaihdettavissa, ja niihin mahtuu jopa 100 mm:n pyöräkoko.
 • pros-icon.svg Avaimentaa tiemelua ja on mukava ajaa.
 • pros-icon.svg Nopea latausaika

Detaljeret gennemgang

Exway Flex Hubin ansiosta saat vertaansa vailla olevaa laatua, Exwayn itsensä suunnittelemia komponentteja ja moottorin, joka vetää sinut helposti mäkiä ylös.
Joustavuudella tarkoitetaan sekä levyn joustavuutta että mahdollisuutta vaihtaa eri osia.

Sentten sinun kannattaa valita Exway Flex-Hub 11.5

Joustavan laudan ansiosta sillä on mukava ajaa, tien ääni on minimaalinen ja pito maassa on hyvä.

Jarrutusjärjestelmä on päivitetty aiempiin malleihin verrattuna, joten jarrutus on tasaista ja tehokasta myös silloin, kun akun varaus on vähissä. Jos näin käy, HUB-moottori mahdollistaa laudan käyttämisen tavallisena rullalautana. Exway Flex -sähkörullalautoihin on mahdollista vaihtaa pyörät, aivan kuten voit vaihtaa HUB-moottorin tai hihnamoottorin välillä. Muista vain päivittää sovellukseen, minkä tyyppisellä moottorilla olet valinnut ajettavaksi.

Oheisen sovelluksen avulla voit hallita sähköistä rullalautaasi täysin. Vaihtoehtona on vakionopeudensäädin, vaihteiden vaihtaminen sekä paljon henkilökohtaisempia asetuksia. Mukana on langaton kaukosäädin, jossa on suuri OLED-näyttö, josta näet kaikki rullalautasi tiedot.

Akun kantama on pidempi kuin muilla rullalautoilla, ja se kestää hyvin pitkän ajomatkan, johon ei vaikuta juurikaan suuri paino ja mäet. Pikalatauksella voit ladata akun 1, 5 tunnissa tai vakiolatauksella 4, 5 tunnissa Akun vaihtaminen on mahdollista, mutta se vaatii hieman vaivannäköä ja ruuvimeisseliä.

Razor X Cruiser 29 7"

Paras halpa sähköinen rullalauta

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Julkiseen liikenteeseen sopiva nopeus
 • pros-icon.svg Kevytrakenteinen – Sähkökäyttöinen rullalauta, joka on helppo kuljettaa mukana

Detaljeret gennemgang

Razor X Cruiser on suosittu valinta riippumatta siitä, kuka olet.

Razor cruiser on tarkoitettu kokeneille sähköskeittareille, jotka rakastavat huristella kaupungin läpi eri skeittipaikoille, mutta se on myös selkeä valinta lapsille ja aloittelijoille sekä niille, jotka tarvitsevat sähköisen rullalautan kuljettamaan sinut paikasta toiseen.

Sentten sinun kannattaa valita Razor X Cruiser 29 7

Razor X Cruiser -sähkörullalauta on kauniisti muotoiltu ja valmistettu 5-kertaisesta vaahterapuusta. Koko pinnalla on liukumaton teippi, joka pitää sinut tukevasti laudan päällä, ja se painaa hieman alle 5 kg, joten sitä on helppo kuljettaa mukana.

Razor Cruiserin moottori ei ole luonnostaan kovin tehokas, mutta 125 W on tehokas ja hyvä moottori cruiserissa (toisin kuin longboardissa), ja se sopii täydellisesti temppujen tekemiseen. Saat myös sähkökäyttöisen rullalautan, joka soveltuu erinomaisesti julkisilla teillä käytettäväksi sekä aloittelijoille että kokeneemmille rullaluistelijoille – huippunopeus on Razor X cruiser 29 -mallin enimmäisnopeus on 16 km/h, joten se täyttää kaikki sähköajoneuvoja koskevat määräykset, ja sitä kehutaan myös tehokkaista jarruista, joiden avulla voit säilyttää oikean nopeuden. Vaihteistolla varustettu takavetomoottori käynnistyy hitaasti ja mukavasti yhdellä potkukäynnistyksellä, ja se vetää sinut myös jopa 10 %:n kaltevuuteen yltävissä mäissä.

Kaukosäädin antaa sinulle yleiskuvan nopeudestasi ja antaa sinulle täyden hallinnan e-skateboardista ajon aikana.

Akku jättää hieman toivomisen varaa – voit ajaa noin 40 minuuttia yhtäjaksoisesti ennen kuin se on aika ladata, mikä kestää noin 2 tuntia. Todella siisti ominaisuus, jota harvoin näkee sähkökäyttöisissä rullalaudoissa, on kuitenkin se, että voit käyttää sitä tavallisena lautana, kun akku loppuu.

Exway Wave Riot 7"

Premium valinta

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Akku on helppo ja nopea vaihtaa ilman työkaluja
 • pros-icon.svg Tauluun integroitu valo
 • pros-icon.svg Hyvät iskuja vaimentavat kumipyörät
 • pros-icon.svg Tulossa on mukana sovellus, jonka avulla sähköinen rullalauta voidaan mukauttaa henkilökohtaiseen ajotyyliisi.

Detaljeret gennemgang

Exway Wave Riot on epäilemättä yksi markkinoiden parhaista sähkökäyttöisistä rullalautoista tällä hetkellä, ja siihen on useita syitä.

Ensinnäkin se on todella käyttäjäystävällinen; akku sijaitsee alapuolella, ja se on erittäin helppo vaihtaa vain painamalla nappia. Tämä voi olla kätevä ominaisuus, kun haluat vaihtaa sitä liikkeellä. Rullalauta on päällystetty iskuja vaimentavalla pinnalla, jonka ansiosta sillä on mukava ajaa, vaikka tiellä olisi soraa.

Sentten sinun kannattaa valita Exway Wave Riot 7

Exway Riotia on kiitettävä sen kiihdytyskyvystä, joka on terävä, mutta ei tyrmää sinua taaksepäin, ellet ole täysin valmistautumaton. Pystyt ajamaan jopa 38 km/h nopeudella, ja koska jarrut toimivat kuin rasvattu, vaaraa ei ole näköpiirissä. Ylämäkeen mentäessä Exway pysyy helposti mukana, ja se suoriutuu testeissä paremmin kuin vastaavat laudat.

Exway Wave Riot -mönkijän maksimimatka täydellä latauksella on 24 km. Erilaiset testit Exwayn rullalaudalla antavat todella hyviä tuloksia jopa suuremmilla kuormilla ja nopeuksilla – jolloin matka lyhenee vain muutamalla kilometrillä.

Sisäänrakennetut valot voidaan vaihtaa siihen liittyvän sovelluksen avulla lukemattomilla eri variaatioilla, väreillä ja nopeuksilla. Valitse esimerkiksi Comet, joka ampuu värillisiä valoja taaksepäin ajaessasi.

Exway Riot

Vaya S4 Electric Longboard

Paras sähköinen longboard

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Käytännölliset ominaisuudet maastoajoon
 • pros-icon.svg Sisältää työkalut vaya-sähkörullalautasi virittämiseen.

Detaljeret gennemgang

Vaya S4 on sekä arvostelijoiden että asiantuntijoiden sähköinen longboard numero 1. Vaya S4 on kauniisti muotoiltu, kestävä sähköinen longboard, jossa on tehokas moottori ja vaihdettavat pyörät edistyneille skeittaajille.

Miksi kannattaa valita Vaya S4 Longboard

Sähkörullalauta on varustettu neljällä maastopyörällä, mikä tarkoittaa, että voit ajaa melkein missä tahansa: sorateillä, ruohikolla ja jopa maastossa mudan läpi!

Mukana on tavalliset pyörät, joten voit vaihtaa ne, kun haluat ajaa tavallisella asfaltilla tai skeittiparkissa.

Vayan kanssa taivas on rajana. Nopeus voi olla jopa 40 km/h, ja sitä ohjataan pienikokoisella langattomalla kaukosäätimellä. Jarrut toimivat moitteettomasti, ja tehokkaista moottoreista huolimatta Vaya S4 on helppo ohjata, joten se on erinomainen valinta aloittelijoille.

Akun lataaminen kestää noin 4 tuntia, ja yhdellä latauksella voit ajaa noin 15-20 kilometriä.

Guide

Exway Flex Hub Exway Wave Riot 7″ Razor X Cruiser 29 Vaya S4
Hinta 6.030kr 6.250kr 1798-1954 kr 5349-5970kr
Pyörän koko 8,5″ 7″ 83 mm 80a
Akun etäisyys 32 km 24 km 8 km 20 km
Latausaika 1.5/4.5 t 1,15/3 t 2 timer 4 timer
Topspeed 40 km/h 38 km/h 16 km/t 40 km/h
Moottorin tyyppi Vyö Vyö Vyö Combi
Moottorin koko 2 x 600 W 2 x 1000 W 125 W 2 x 1000 W
Nousu 30 % 25 %
Paino 7, 7 kg 6,9 kg 4,8 kg 9, 3 kg
“>
Maksimikuorma
100 kg 100 kg 100 kg 100 kg

Tietämisen arvoista sähkökäyttöisistä rullalautoista

Ennen kuin ostat sähkökäyttöisen rullalautan, sinun on hyvä tietää muutama asia.

Sähköistä rullalautaa on monia muunnelmia, eivätkä läheskään kaikki niistä sovellu yhtä hyvin jokaiseen tilaisuuteen. Tässä vastaamme yleisimpiin kysymyksiin ja käymme läpi olennaisimmat vaatimukset, jotta voit parhaiten valita itsellesi sopivan sähkökäyttöisen rullalautan.

Mikä on sähköinen rullalauta?

Sähkökäyttöinen rullalauta on tavallinen rullalauta, jossa on ladattavalla akulla toimiva moottori. Sen avulla voit kuljettaa itsesi nopeasti, luistella ympäri kaupunkia tai leikkiä kaupungin puistoissa. Sähkökäyttöisen rullalautan nopeutta ohjataan käsikaukosäätimellä tai älypuhelimen sovelluksella. Tätä käytetään myös rullalaudan pysäyttämiseen uudelleen. Akkujen toimintasäteet vaihtelevat, mutta usein ne riittävät 10-30 kilometrin lataukseen, ennen kuin tarvitset taas pistorasiaa. Sähkökäyttöisellä rullalautalla ajaminen on sekä hauskaa että kätevää, minkä vuoksi ne ovat yhä suositumpia.

Sähkökäyttöisten rullalautojen pääpiirteet

Maksimi huippunopeus

Sähkökäyttöisen rullalautan huippunopeus testataan 70 kg painavalla henkilöllä ja tasaisella tiellä. Huippunopeus vaihtelee, sillä se riippuu painostasi ja tien kaltevuudesta. Voit säätää nopeutta joko kaukosäätimellä tai sovelluksella.

Akun käyttöikä ja latausaika

Akun kesto, kuten myös huippunopeus, vaihtelee painosi, maaston mukaan ja sen mukaan, kuinka nopeasti haluat ajaa. Ilmoitettu akun toimintasäde voi siis vaihdella muutaman kilometrin välillä, kun taas joissakin malleissa se voi olla paljon enemmän. Parhaimmissa sähkökäyttöisissä rullalautoissa voit nopeasti napsauttaa akun irti ja vaihtaa sen, ja sitten voit pitää vara-akkua laukussasi, jotta se ei koskaan loppuisi kesken ajelun.

Manööverointi

Sähkökäyttöisellä rullalautalla voi mennä nopeasti, joten on tärkeää, että lautaa on helppo hallita. Tämä pätee erityisesti, jos olet aloittelija. Hihnamoottorilla varustettu sähköinen rullalauta kiihtyy yleensä nopeammin kuin Hub-moottorilla varustetut rullalautat, mikä voi tehdä liikkeellelähdöstä epävarmemman. Lue lisää tästä jäljempänä olevasta eri moottorityyppejä koskevasta osiosta.

Sähkökäyttöinen rullalauta, jonka pyörät voi vaihtaa pinnan mukaan, voi olla myös kätevä.

Laatu

Kuten kaikki tiedämme, laatu ja hinta kulkevat käsi kädessä, ja sähkötuotteiden kohdalla harvoin kannattaa pihistellä tuotteissa, joissa on halpoja komponentteja, jotka palavat tai rikkoutuvat. Lisäksi laadukkaampi sähkökäyttöinen rullalauta tarjoaa myös paljon mukavamman ajokokemuksen.

Maksimikuormitus

Sähkökäyttöisessä rullalaudassa on enimmäiskuorma (usein yli 100 kg), joka on tärkeää huomioida. Enimmäispainorajan ylittäminen vaikuttaa ohjaukseen, jarrutukseen ja kiihtyvyyteen.

Paino

Sähkökäyttöisten rullalautojen paino vaihtelee paljon, joten voi olla tärkeää olla tietoinen, jos aiot kuljettaa rullalautaa mukanasi. Jos aiot kuljettaa rullalautaasi mukanasi esimerkiksi bussissa tai junassa, se voi nopeasti käydä hankalaksi, jos se painaa liikaa.

Jarrut ja kiihdytys

Varmista, että jarrut ovat kunnossa. Joidenkin sähkökäyttöisten rullalautojen huippunopeus on 40 km/h, joten on tärkeää pystyä pysähtymään tehokkaasti mutta pehmeästi.

Millainen moottori minun pitäisi valita sähköiseen rullalautaani?

Sähkökäyttöisissä rullalautoissa on joko HUB- tai Belt-moottori, ja ne ovat hyvin erilaisia. Kullakin moottorilla on omat etunsa ja haittansa, joten lue lisää selvittääksesi, mikä sopii sinulle parhaiten.

HUB-moottori

HUB-moottori on uudempaa tekniikkaa. Kuten kaikki uusi teknologia, se on kompaktimpi, hiljaisempi ja vaatii vain vähän huoltoa.

HUB-moottori on myös tasaisempi sekä kiihdytyksissä että jarrutuksissa, mikä vaikuttaa suuresti ajamisen iloon. HUB-moottorin suurin etu on kuitenkin se, että kun akku loppuu, voit käyttää sähkörullalautaasi edelleen tavallisena lautana.

Valitettavasti HUB-moottoreissa on myös se haittapuoli, että ne sijaitsevat takapyörien sisällä. Tämä tarkoittaa sitä, että HUB-moottorilla varustetussa sähkörullalautassa et voi vaihtaa takapyöriä vaihtamatta samalla moottoria. Lisäksi HUB-moottoreilla on taipumus ylikuumentua, koska pyörien sisäpuolella on huono ilmanvaihto.

Hihnamoottori

Hihnamoottorit ovat epäilemättä paljon tehokkaampia kuin HUB-moottorit, ja siksi ne ovat moottorityyppi, joka kannattaa valita, jos aiot tehdä paljon mäkiä ja ramppeja, joissa tarvitaan vetävää moottoria. Se kiihtyy voimakkaasti, joten ole varuillasi! Belt-moottorin avulla rullalautasi pyörät on helppo vaihtaa, eikä moottori ole vaarassa palaa liian kuumaksi, koska sen jäähdytysteho on optimaalinen.

Hihnamoottori pitää kuitenkin paljon ääntä, ja se vaatii hieman huoltoa. Suurin ongelma on kuitenkin se, että jos akku loppuu, et voi käyttää rullalautaa. Hihnajärjestelmä asettaa pyörille vastuksen, joten ne eivät periaatteessa voi pyöriä ilman moottorin voimaa. Silloin ei ole muuta mahdollisuutta kuin ottaa lautaa niskasta kiinni.

Onko sähkökäyttöisellä rullalaudalla ajaminen laillista?

Markkinoilla on monia uusia sähköisiä liikennemuotoja, joten kaupunkikuva on muuttunut, ja uudet säännöt siitä, mitä ja miten liikenteessä saa ajaa, ovat tulleet välttämättömiksi. Olitpa sitten etsimässä ensimmäistä sähkökäyttöistä rullalautaa tai olet kokenut käyttäjä, on hyvä pysyä ajan tasalla ja pitää yllä lainsäädäntöä ja sääntöjä.

Tanskassa ja EU:ssa myytäviltä sähkölaitteilta edellytetään CE-hyväksyntää. Jos sähköinen rullalauta on CE-hyväksytty, vältyt ostamasta sähkölautaa, jossa on teknisiä vikoja.

Jos sinun on ajettava yleisillä teillä – eli liikenteessä – on olemassa hyvin selkeät säännöt, joita sovelletaan sähköajoneuvon tyypistä riippumatta – sähköpotkulaudat, segboardit ja sähkörullalaudat.

Säännöt sähköajoneuvoille tiellä

 

 • Sähkökäyttöisessä rullalautassasi on oltava valot, joiden on oltava aina päällä. Valojen on oltava näkyvissä 300 metrin etäisyydeltä. Lisäksi sinun on käytettävä näkyviä heijastimia.
 • Sähkökäyttöisellä rullalaudalla ajaminen julkisessa liikenteessä edellyttää vähintään 15 vuoden ikää. Jos sinulla on kuitenkin 18 vuotta täyttänyt valvova henkilö mukanasi, saat ajaa sähkökäyttöisellä rullalautalla liikenteessä alaikäisenä.
 • Vuodesta 2019 alkaen on laillista ajaa sähkökäyttöisellä rullalaudalla ja sähkökäyttöisellä skootterilla pyörätiellä.
 • Käytettäessä sähkökäyttöistä rullalautaa yleisellä tiellä on noudatettava pyöräilijöitä koskevia sääntöjä, kuten ojennettava käsi kääntyessä.
 • Sähkökäyttöisen rullalautan enimmäisnopeus saa olla 20 km/h, ja sillä saa ajaa vain teillä, joilla nopeusrajoitus on 50 km/h.

FAQ

Mikä sähkökäyttöinen rullalauta on paras?

Exway Flex Hub on joustava rullalauta, joka voidaan räätälöidä yksilöllisesti. Saat vankat moottorit, jotka selviytyvät helposti mäenlaskussa, ja lisäksi siinä on suuri akku ja 40 km/h huippunopeus.

Miten sähkökäyttöinen rullalauta toimii?

Sähkökäyttöisissä rullalaudoissa on moottori ja ladattava akku. Kickstart käynnistää laudan, ja nopeutta ohjataan käsikaukosäätimellä tai sovelluksella.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×