Opdateret marraskuu 2023

Paras sauvasekoitin – testissä 10 parasta sauvasekoitinta 2023

Sauvasekoitintestissä analysoimme, arvioimme ja tarkastelemme markkinoiden kymmenen parasta käsisekoitinta. Analyysissamme tarkastelemme sekä kotimaisia että kansainvälisiä testejä, käyttäjien arvosteluja ja asiantuntija-arvioita sauvasekoittimista ja pisteytämme sauvasekoittimet huolellisesti valittujen parametrien perusteella.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Kriteerimme on helppokäyttöisyys, kuten se, kuinka helppo niitä on koota, käyttää ja asentaa, mutta myös puhdistaa. Tarkastelemme myös melutasoa ja sitä, kuinka hyvin sauvasekoittimet soveltuvat vaikeampien ainesosien, kuten pakastettujen hedelmien, jääkuutioiden ja kovien vihannesten sekoittamiseen. Tutkimme myös, kuinka hyvin ne sekoittavat nestemäisiä elintarvikkeita.

Pysymme tietysti ajan tasalla uusista kehityssuuntauksista ja tekniikoista, etsimme erilaisia sauvasekoittimia ja päivitämme testejä jatkuvasti.

Ostajan oppaassa keskitymme tärkeimpiin ominaisuuksiin, jotta oppaan lukemisen päätteeksi tiedät kaiken tarpeellisen sauvasekoittimista. SIlloin sinun on helpompi löytää hyvä sauvasekoitin – se juuri itsellesi paras sauvasekoitin.

Philips Viva HR2652/90

testin paras sauvasekoitin

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöisyys
  4
 • Melutaso
  5
 • Smoothiet
  5
 • Vauvanruoka/massi/hummus ja vastaavat
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Saa aikaan tasaisen koostumuksen, jopa kovien ainesosien kuten pakastemarjojen, kanssa
 • pros-icon.svg Soveltuu erinomaisesti majoneesin valmistukseen
 • pros-icon.svg Ei roisku paljon verrattuna muihin sauvasekoittimiin.
 • pros-icon.svg Muotoilu estää sauvasekoitinta tarttumasta pohjaan sekoittamisen aikana.
 • pros-icon.svg Mukana vispilä ja minihakkuri
Ulemper
 • cons-icon.svg Säädettävä nopeus on hankala käyttää, koska sinun on pidettävä sauvaa ja painettava painiketta, mikä on väsyttävää ja voi sattua käteen.
 • cons-icon.svg Sauvasekoitin on iso ja kömpelö käsitellä (880 g).
 • cons-icon.svg Korkeammilla nopeuksilla sauvasekoitin värisee kädessäsi.
 • cons-icon.svg Enimmäiskäyttöaika 180 sekuntia kerrallaan.

Detaljeret gennemgang

Philips Viva on testin paras sauvasekoitin. Se on monikäyttöinen paras sauvasekoitin jossa on vispilä, minihakkuri ja siinä on suuri teho. Se on täydellinen yleissekoitin kaikenlaisiin keittiötöihin. Voit sekoittaa keittoja ja vauvan soseita, mutta myös pilkkoa pähkinöitä, pakastevihanneksia ja hedelmiä. Paras sauvasekoitin niille, jotka pitävät ruoanlaitosta ja haluavat tehdä sen nopeasti.

Hyvä yleissuorituskyky

Tämän sauvasekoittimen teho on 800 wattia, mikä on 200 wattia vähemmän kuin testin tehokkaimmissa sauvasekoittimissa, joiden teho on 1 000 wattia. Tämän sauvasekoittimen kierrosluku on 11 500 kierrosta minuutissa, ja siinä on 2 terää jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Testeissä se osoittautui erinomaiseksi majoneesin, vauvanruoan ja smoothien valmistuksessa, mutta käytännön testeissä se oli vähemmän hyvä esimerkiksi pannukakkutaikinan valmistuksessa. Toisaalta sillä ei ollut ongelmia kovien ainesosien, kuten pakastemarjojen, sekoittamisessa.

Perusteellisen tutkimuksemme mukaan minihakkuri oli hyvä karkeaan sekoittamiseen, kuten kovien ainesosien, kuten pähkinöiden, pilkkomiseen, mutta vähemmän tehokas yrttien ja sipulien pilkkomiseen.

Mukana toimitettu vispilä ei joissakin tutkimuksissa pitänyt kahvasta kovin hyvin kiinni ja oli hieman hidas. Se osoittautui tehottomammaksi munanvalkuaisen vatkaamisessa, mutta hyväksi kermavaahdon vatkaamisessa pienillä määrillä.

Kupin tilavuus on 500 millilitraa. Kannen yläosassa on pieni lukitusmekanismi, jota on työnnettävä eteenpäin. Analyysiemme mukaan se oli tiukka, mutta kun kansi on työnnetty eteenpäin, sitä ei voi avata ja kuppi pysyy tiukasti kiinni, mikä on etu.

Helppokäyttöisyys – helppo purkaa ja koota.

Sauvasekoittimessa on Philips SpeedTouch -nopeudensäätö. Tämä tarkoittaa, että aluksi painat kevyesti, jotta voit käyttää pienintä nopeutta, ja nostat nopeutta vähitellen painamalla painiketta syvemmälle. Nopeusasetuksia on 3, mukaan lukien turbotoiminto. Tutkimuksemme mukaan SpeedTouch-painiketta oli hankala käyttää, koska joudut ponnistelemaan pitämällä sauvasekoitinta ja painamalla painiketta samanaikaisesti. Toisaalta tehosekoittimen jalan muotoilu estää sitä tarttumasta säiliön pohjaan sekoittamisen aikana.

Tässä sauvasekoittimessa ei roisku paljon, kuten sauvasekoittimissa voi käydä. Sen maksimikäyttöaika on 180 sekuntia, kun Smeg HBF01-sauvasekoittimella se kestää 30 sekuntia ja Bamix SwissLine M200 -sauvasekoittimella 300 sekuntia. Testeissä todettiin, että se kuumenee pitkäaikaisessa käytössä suurella nopeudella, kuten esimerkiksi Bosch MS8CM6110 -sauvasekoitin.

Puhdistus ja huolto

Sauvasekoitin on helppo koota ja purkaa. Sinun tarvitsee vain painaa yhtä painiketta kahvan alareunassa edessä, joka irrottaa tehosekoittimen sauvan kahvasta. Se on vaikeampi puhdistaa kuin muut sauvasekoittimet, sillä sen terät on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja niitä ei voi sauvasekoittimen rakenteen vuoksi asettaa suoraan vesisuihkun alle. Toisaalta sauvasekoitin on astianpesukoneen kestävä.

Arviomme

Tämä on loistava monitoiminen paras sauvasekoitin, jossa on minihakkuri ja vatkain sekä perus- että luoviin tehtäviin keittiössä. Tämä paras sauvasekoitin kamppaili pannukakkutaikinan sekoittamisessa, mutta on helppokäyttöinen sauvasekoitin, joka on tehokas hummuksen, peston ja smoothien sekoittamiseen, ja sillä voi myös sekoittaa keittoja ja vauvanruokaa tasaiseksi ja tasaiseksi. Siksi se on testin paras sauvasekoitin.

Teho watteina (W): 800 W Kierrokset minuutissa (RPM): 11.500 RPM Terien lukumäärä: 2 terää Tehosekoittimen akselin materiaali: Gummi og ABS-Muovi Terän materiaali: Ruostumaton teräs Nopeusasteiden määrä: 3 tasoa Turbo-toiminto: Kyllä Johdon pituus: 120 cm Astianpesukoneen kestävä: Kyllä, irto-osat Minihakkuri: Kyllä Vispilä: Kyllä Mittakuppi: Kyllä, 500 ml Melutaso desibeleinä (dB): 65,4 dB Paino kilogrammoina (kg): 880 g Korkeus senttimetreinä (cm): 39,5 cm

Bosch MS8CM6110

paras sauvasekoitin premium-kategoriassa

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Helppokäyttöisyys
  5
 • Melutaso
  5
 • Smoothiet
  4
 • Vauvanruoka/massi/hummus ja vastaavat
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Vankka rakenne, joka ei värise kädessäsi.
 • pros-icon.svg Tehokas moottori (1 000 W), joka sekoittaa tasaisesti ja nopeasti.
 • pros-icon.svg Useita nopeustasoja (6 nopeutta) sekä turbotoiminto
 • pros-icon.svg Hiljainen (64,6) testin toiseksi hiljaisin.
 • pros-icon.svg Kahva ja kuppi valmistettu BPA-vapaasta muovista
 • pros-icon.svg Syvä tehosekoittimen jalka soveltuu erityisesti nestemäisille ainesosille, kuten keitoille ja kastikkeille.
 • pros-icon.svg Pitkä johto (141 cm)
Ulemper
 • cons-icon.svg Lämpiää jopa lyhyen käytön jälkeen, joten sinun on sammutettava se hetkeksi, ennen kuin voit käyttää sitä uudelleen.
 • cons-icon.svg Tehosekoittimen pohja ei ole helppo puhdistaa
 • cons-icon.svg Ei sisällä lisävarusteita

Detaljeret gennemgang

Bosch MS8CM6110 on varustettu tehokkaalla 1 000 watin moottorilla. Se toimii 14 700 rpm:n kierrosnopeudella, ja siinä on muiden tuotteiden tapaan ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät. Tässä laitteessa on kuitenkin 2 terän sijasta 4 terää. Se sopii erinomaisesti keittoihin ja kastikkeisiin, jotka se sekoittaa tasaiseksi, tasaiseksi ja kermaiseksi.

Suorituskyky

Tehokkaan moottorin ja 4 terän yhdistelmä tekee siitä tehokkaan. Mukana tuleva kuppi on suurempi kuin paras sauvasekoitin sauvasekoitintestissämme, ja sen tilavuus on 600 millilitraa verrattuna Philips Vivan 500 millilitran kuppiin. Mukana ei ole muita lisävarusteita kuin kuppi, kun muiden mallien mukana tulee vispilä ja minihakkuri.

Sen 4-teräinen rakenne, joka koostuu kahdesta suuresta ja kahdesta pienestä terästä, ja tehosekoittimen muotoilu tarkoittavat, että se ei tartu kupin pohjaan. Käytännön testeissä sauvasekoitin osoittautui ongelmattomaksi pakastettujen hedelmien tai kikherneiden sekoittamisessa. Tutkimuksemme mukaan se oli hyvä vauvamuusille, jonka se sekoitti 1 minuutissa ja 30 sekunnissa. Smoothie onnistui 1 minuutissa, ja sileän pannukakkutaikinan se sekoitti 25 sekunnissa, missä esimerkiksi testivoittaja ei ollut hyvä.

Helppokäyttöisyys

Toisin kuin muissa malleissa, voit säätää nopeutta kääntämällä kahvan yläosassa olevaa nuppia. Voit valita 6 nopeustasoa. Turbo-toiminto on erillinen painike kahvan etuosassa.

Tehosekoittimen sauvassa on merkintä “max”, joka on suurin syvyys, jonka sauva voi upottaa ruokaan. Tutkimuksemme mukaan ruokajäänteitä jäi jumiin tehosekoittimen pohjaan, ja ne oli poistettava käsin. Testit osoittivat myös, että muista malleista poiketen sauvasekoitin kuumenee 83 °C:seen 20 käyttökerran jälkeen, minkä jälkeen se pysähtyy tai se oli kytkettävä pois päältä jäähtyäkseen. Se voitiin ottaa nopeasti uudelleen käyttöön, mutta tämä on haittapuoli, koska sen jäähtymistä on odotettava.

Sen äänitaso on 64,6 desibeliä, kun Bosch MS6CB61V1:n äänitaso on 54,3 desibeliä, mikä on testimme alhaisin.

Puhdistus ja huolto

Kun haluat purkaa sauvasekoittimen, sinun on tartuttava sekoittimen jalkaan ja kahvaan ja vedettävä ne erilleen. Toisin kuin Philips Viva -sauvasekoittimessa, siinä ei ole painiketta, jolla ne voidaan vetää erilleen.

Ruoanjätteillä on taipumus juuttua tehosekoittimen pohjaan, ja testeissä ruokaa oli vaikea raaputtaa pois, koska tehosekoittimen pohja on syvä ja terä on korkealla. Koska tehosekoittimessa on neljä terää, se on vaikeampi puhdistaa, koska siinä on enemmän koloja, joihin ruoka voi juuttua. Toisaalta tehosekoittimen pohja on astianpesukoneen kestävä.

Arviomme

Tämä on yksinkertainen mutta tehokas korkean tehon sauvasekoitin. Se kuuluu keskihintaiseen hintaluokkaan, ja siinä on ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät ja kestävä rakenne. Siinä on enemmän nopeuksia kuin esimerkiksi tämän sauvasekoitintestin parhaassa, mutta valitettavasti se kuumenee käytön aikana. Se tekee kuitenkin kaiken nopeasti ja tehokkaasti ja loistaa pannukakkutaikinan, keittojen ja kastikkeiden sekoittamisessa. Jos haluat parhaan sauvasekoittimen, ylimääräinen raha on sijoituksen arvoinen.

Teho watteina (W): 1.000 W Kierrokset minuutissa (RPM): 14.700 RPM Terien lukumäärä: 4 terää Tehosekoittimen akselin materiaali: Muovi Terän materiaali: Ruostumaton teräs Nopeusasteiden määrä: 12 tasoa Turbo-toiminto: Kyllä Johdon pituus: 141 cm Astianpesukoneen kestävä: Kyllä, irto-osat Minihakkuri: Ei Vispilä: Ei Mittakuppi: Kyllä, 600 ml, BPA-fri Muovi Melutaso desibeleinä (dB): 64,6 dB Paino kilogrammoina (kg): 880 g Korkeus senttimetreinä (cm): 40,2 cm

Braun MultiQuick 5 MQ5237

paras edullinen sauvasekoitin

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöisyys
  4
 • Melutaso
  4
 • Smoothiet
  4
 • Vauvanruoka/massi/hummus ja vastaavat
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Useita nopeustasoja (21 nopeutta) sekä turbotoiminto.
 • pros-icon.svg Sekoitusjalan muotoilu estää roiskumisen
 • pros-icon.svg Helppo purkaa ja puhdistaa omassa kupissa
 • pros-icon.svg Minimaaliset roiskeet levityksen aikana
 • pros-icon.svg Minisilppuri, jolla pähkinät ja yrtit voidaan sekoittaa tasaiseksi koostumukseksi.
 • pros-icon.svg Kevyt (700 g) ja ergonominen kahva on mukava pitää kädessä.
 • pros-icon.svg Mukana minihakkuri ja vispilä
 • pros-icon.svg Paras edullinen sauvasekoitin
Ulemper
 • cons-icon.svg Se ei sovellu jääpalojen murskaamiseen, sillä tehosekoittimen pohja on liian kapea, jotta jääpalat eivät pääse terän ulottuville.
 • cons-icon.svg Ei yhtä tehokas kuitupitoisten ainesosien, esim. pinaatin, osalta.
 • cons-icon.svg Hitaampi sekoittamaan ainesosia kuin muut sauvasekoittimet
 • cons-icon.svg Vaikea pitää virtapainiketta painettuna pitkiä aikoja ilman, että käsi väsyy.
 • cons-icon.svg Korkea melutaso (91,1 dB), korkein melutaso testeissä.

Detaljeret gennemgang

Braun MultiQuick 5 MQ5237 on monipuolinen ja tehokas, testin paras edullinen sauvasekoitin. Se toimii 12 500 kierroksen minuutissa ja on tehokas sekä pähkinöille että yrteille. Se ei sovellu jääpaloille, mutta toisin kuin muut testin sauvasekoittimet, se ei tärise juurikaan. Mukana tulee myös minihakkuri, soseutin ja vispilä. Se on helppo purkaa ja siinä on useita nopeusasetuksia valittavana.

Suorituskyky

Siinä on tehokas 1 000 watin moottori, aivan kuten Bosch MS8CM6110-sauvasekoittimessa. Sen terät on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, kuten muidenkin testin mallien. Sen mukana toimitetaan juomakuppi, jonka tilavuus on sama 600 millilitraa kuin Bosch MS8CM6110 -sauvasekoittimessa. Mukana on myös vispilä, minihakkuri vihannesten, pähkinöiden ja yrttien pilkkomista varten sekä soseutustikku.

Testit osoittivat, että se toimii paremmin pienillä tilavuuksilla kuin suurilla tilavuuksilla eli täytettäessä mukana toimitettua kuppia. Runsaasti kuitua sisältävien ainesosien sekoittaminen kesti kauemmin. MultiQuick 7 -sauvasekoitin oli tässä parempi. Sama päti pähkinävoihin, joiden sekoittaminen kesti myös kauemmin. Toisaalta ainesosat eivät tartu terään ja lopputulos on tasainen ja pehmeä.

Se on nopea ja tehokas majoneesin sekoittamiseen, jonka valmistamiseen kului 1 minuutti ja 54 sekuntia. Käytännön testeissä se oli tehokas myös kerman vatkaamisessa kermavaahdoksi ja omenapalojen vatkaamisessa omenasoseeksi, mikä kesti testeissä 30 sekuntia. Sillä ei ollut ongelmia pakastettujen hedelmien kanssa, joihin kului 1 minuutti. Se ei kuitenkaan pystynyt sekoittamaan esimerkiksi karhunvatukoiden hyvin pieniä siemeniä. Vispilä vatkasi kananmunanvalkuaiset jäykäksi 4 minuutissa ja 30 sekunnissa, mikä on samankaltainen aika kuin Russell Hobbs Desire 24700:lla samaan.

Helppokäyttöisyys

Se on varustettu ergonomisella kahvalla. Testeissä kävi myös ilmi, että se minimoi roiskumisen, kun tehosekoitinta halutaan käyttää, mikä ei päde esimerkiksi Russell Hobbs Desire -sauvasekoittimeen.

Siinä on samantyyppinen nopeusasetus kuin Bosch MS8CM6110:ssä, jossa käännetään kahvan yläosassa olevaa nuppia. Siinä on myös turbotoiminto, jonka painike sijaitsee kahvan etuosassa sytytyspainikkeen alapuolella.

Se osoitti, että Braun MultiQuick 5:n melutaso on 91,1 desibeliä, kun taas esimerkiksi MultiQuick 7:n melutaso on 71,6 desibeliä. Braun MultiQuick 5 on testimme sauvasekoitin, jonka melutaso on korkein.

Puhdistus ja huolto

Toisin kuin testivoittajassa, kaikkia osia ei voi erottaa toisistaan painamalla yhtä painiketta, vaan on painettava kahta sauvasekoittimen sivulla olevaa painiketta, jotta alaosa irtoaa. Testeissä tämä oli nopeaa ja helppoa. Voit puhdistaa sen käsin tai laittaa tehosekoittimen pohjan astianpesukoneeseen.

Arviomme

Tämä on monipuolinen sauvasekoitin, jossa on käteviä lisävarusteita. Se on edullinen, mutta silti tehokas ja suorituskykyinen sauvasekoitin, joka suoriutuu samoista tehtävistä kuin esimerkiksi testin premium-sauvasekoitin. Se on hieman hitaampi eikä yhtä tehokas kuitupitoisten ainesosien käsittelyssä, mutta se maksaa myös vähemmän. Tämä on oikea sauvasekoitin sinulle, jos etsit hyvää hinta-laatusuhdetta.

Teho watteina (W): 1.000 W Kierrokset minuutissa (RPM): 12.500 RPM Terien lukumäärä: 2 terää Tehosekoittimen akselin materiaali: Muovi Terän materiaali: Ruostumaton teräs Nopeusasteiden määrä: 21 tasoa Turbo-toiminto: Kyllä Johdon pituus: 120 cm Astianpesukoneen kestävä: Kyllä, irto-osat Minihakkuri: Kyllä Vispilä: Kyllä, enkelt Mittakuppi: Kyllä, 600 ml, BPA-fri Muovi Melutaso desibeleinä (dB): 91,1 dB Paino kilogrammoina (kg): 700 g Korkeus senttimetreinä (cm): 37,7 cm

Braun Multiquick 3 MQ 3020 Pesto

paras sauvasekoitin perusmalli

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöisyys
  5
 • Melutaso
  3
 • Smoothiet
  4
 • Vauvanruoka/massi/hummus ja vastaavat
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Sopii erinomaisesti pähkinöiden ja yrttien sekoittamiseen
 • pros-icon.svg Soveltuu erinomaisesti majoneesin valmistukseen
 • pros-icon.svg Helppo koota ja purkaa
 • pros-icon.svg Suuri vastine rahalle ja tehokkuus
Ulemper
 • cons-icon.svg Valmistettu muovista ja voi tuntua hauraalta
 • cons-icon.svg Sopii parhaiten kevyemmille ja pehmeämmille ainesosille, kuten keitetyille vihanneksille ja yrteille.
 • cons-icon.svg Painiketta on pidettävä painettuna, mikä vaatii jonkin verran ponnistelua ja on väsyttävää.
 • cons-icon.svg Hakkurilla on taipumus pilkkoa kaikki hyvin hienoksi.

Detaljeret gennemgang

Tällä Braun MultiQuick 3:lla saat loistavan sauvasekoittimen edulliseen hintaan. Se toimii 13 500 rpm:n kierrosnopeudella, ja siinä on 2 ruostumattomasta teräksestä valmistettua terää, ja se on erityisen hyvä sileän majoneesin sekoittamiseen.

Suorituskyky

Tämän sauvasekoittimen teho on 700 wattia, mikä on 100 wattia vähemmän kuin testivoittajan ja 300 wattia vähemmän kuin tämän sauvasekoitintestin halpis- ja premium-mallien teho, joiden molempien teho on 1 000 wattia. Siinä on 2 nopeusasetusta, joten nopeuksia on vähemmän kuin testin kolmessa ensimmäisessä sauvasekoittimessa.

Tutkimuksemme mukaan se on arvioitu “erittäin hyväksi” majoneesille, smoothieille ja vauvasoseelle, mutta kuten testimme paras, se on keskinkertainen pannukakkutaikinan valmistukseen.

Siinä ei ole vispilää kuten testivoittajassa ja premium-sauvasekoittimessa. Testivoittajan ja Braun MultiQuick 5:n tavoin mukana on kuitenkin muovinen minihakkuri. Minihakkurin kapasiteetti on 350 millilitraa, ja sillä voi helposti käsitellä pehmeämpiä ainesosia. Se soveltuu esimerkiksi pestolle ja sai testeissä arvosanan erittäin hyvä pähkinöille ja yrteille. Toisaalta se on keskinkertainen sipulien soseuttamisessa, sillä niistä tulee löysiä. Tämä tarkoittaa, että sinun on pysäytettävä se nopeasti, jos haluat pilkkoa ainekset karkeammiksi ja estää niiden pehmenemisen.

Helppokäyttöisyys ja helppo puhdistus

Sauvasekoitinta koskevan analyysimme mukaan se on helppo puhdistaa, koska se on helppo koota ja purkaa. Tutkimuksessamme havaitsimme kuitenkin, että kaikki osat, myös napsutusmekanismi, on valmistettu muovista. Testit osoittivat, että niillä on taipumus rikkoutua.

Kuten muissakin malleissa, virtapainiketta on pidettävä painettuna käytön aikana, mikä voi olla pitkällä aikavälillä rasittavaa. Toisaalta tämä sauvasekoitin ei kuumene samalla tavalla kuin Bosch MS8CM6110.

Tehosekoittimen pohja ja irralliset osat ovat astianpesukoneen kestäviä, ja voit puhdistaa ne myös käsin.

Arviomme

Tämä sauvasekoitin on hyvä sauvasekoitin, jolla voi käsitellä pehmeämpiä ainesosia helposti. Mukana ei tule paljon lisävarusteita, mutta sinulla on tarpeeksi kotitekoisen hummuksen, keittojen ja vauvan ruoan valmistamiseen. Se sopii täydellisesti keittiön perustehtäviin. Se on myös hinnaltaan parikymmentä euroa testin kolmea ensimmäistä mallia edullisempi, mikä tekee siitä sauvasekoitintestin toiseksi halvimman sauvasekoittimen. Se tarjoaa todella hyvän hinta-laatusuhteen.

Teho watteina (W): 700 W Kierrokset minuutissa (RPM): 13.500 RPM Terien lukumäärä: 2 terää Tehosekoittimen akselin materiaali: Muovi Terän materiaali: Ruostumaton teräs Nopeusasteiden määrä: 2 tasoa Turbo-toiminto: Ei Johdon pituus: Ikke angivet Astianpesukoneen kestävä: Kyllä, irto-osat Minihakkuri: Kyllä Vispilä: Ei Mittakuppi: Kyllä, 600 ml, BPA-fri Muovi Melutaso desibeleinä (dB): 67,2 dB Paino kilogrammoina (kg): 780 g Korkeus senttimetreinä (cm): 39,5 cm

Braun MultiQuick 7 MQ 7000X

paras sauvasekoitin pannukakkutaikinaan.

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöisyys
  4
 • Melutaso
  3
 • Smoothiet
  3
 • Vauvanruoka/massi/hummus ja vastaavat
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Erinomainen pannukakkutaikinan sekoittamiseen nopeasti ja tehokkaasti (25 sekuntia).
 • pros-icon.svg Portaattomasti säädettävä nopeus, tehokas myös alhaisimmilla nopeustasoilla.
 • pros-icon.svg Ergonominen kahva
 • pros-icon.svg ActiveBlade-teknologian avulla pääset lähemmäksi pannun pohjaa ja sekoitat jäljellä olevat ainekset.
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei sovellu jääpaloille, koska tehosekoittimen jalka on liian kapea, jotta jääpalat eivät yltäisi terään.
 • cons-icon.svg Nopeusasteen säätö ei ole looginen
 • cons-icon.svg Korkea äänitaso (71,6 dB)

Detaljeret gennemgang

Jos etsit tehokasta sauvasekoitinta, joka sekoittaa pannukakkutaikinan hetkessä, tämä sauvasekoitin on ihanteellinen. Moottorin teho on 1 000 wattia, siinä on 2 ruostumattomasta teräksestä valmistettua terää ja 13 300 kierrosta minuutissa, joten se on tehokas jopa alhaisimmilla nopeusasetuksilla. Siinä on myös käytännöllinen ergonominen kahva.

Suorituskyky

Tämä sauvasekoitin eroaa muista testin malleista ActiveBlade-teknologialla, jonka ansiosta sauvasekoittimen terät voidaan painaa alaspäin ja lähemmäksi kattilan tai muun astian pohjaa. Tämä mahdollistaa vaikeasti saavutettavien ainesosien tavoittamisen.

Se on rakenteeltaan samanlainen kuin MultiQuick 5 -malli. Molemmissa on kaksi terää, ja ne on suunniteltu siten, että vältetään roiskuminen käytön aikana. Yksi eroavaisuuksista on se, että MultiQuick 7 -sauvasekoittimen mukana ei tule monia lisävarusteita. Siinä missä MultiQuick 5 -sauvasekoittimessa on yksi vispilä, juomasekoitin, minihakkuri vihannesten pilkkomiseen ja tikku soseuttamiseen, MultiQuick 7 -sauvasekoittimessa on vain juomasekoitin. Jos haluat tähän malliin enemmän lisävarusteita, Braun Multiquick 7 -sarjaan kuuluu 4 mallia. Tämän sarjan sauvasekoittimissa on sama suorituskyky, mutta ne vaihtelevat mukana tulevien lisävarusteiden suhteen. Tämä on sarjan halvin malli.

Braun MultiQuick 7 MQ 7000X -sauvasekoitin erottuu edukseen myös sillä, että se sekoittaa testeissä paremmin runsaskuituisia ainesosia. Useissa tutkimuksissa korostettiin sen kykyä valmistaa majoneesia 55 sekunnissa. Smoothiet voi valmistaa 50 sekunnissa. Vauvamuusin ainesosien sekoittamiseen kului 1 minuutti ja 49 sekuntia. Tutkimuksemme mukaan tämä malli on poikkeuksellinen pannukakkutaikinan valmistuksessa, jonka se tekee 25 sekunnissa.

Helppokäyttöisyys ja puhdistettavuus

Tässä sauvasekoittimessa on portaattomasti säädettävä nopeus, mikä ei tutkimuksemme mukaan ole loogista. Analyysit osoittivat, että eri nopeusasetukset eivät tuo lisäarvoa tälle sauvasekoittimelle. Se oli kuitenkin tehokas sekä matalalla että korkealla asetuksella.

Se painaa 200 grammaa enemmän kuin Braun MultiQuick 5 MQ5237. Se on 40 senttimetrin pituinen, ja se on myös pidempi kuin MultiQuick 5, jonka pituus on 37,7 senttimetriä. Tutkimuksemme osoitti, että muutama sata grammaa voi vaikuttaa siihen, kuinka mukavaksi käyttäjä kokee laitteen käytön. Nämä kaksi mallia eroavat toisistaan myös siinä, että MultiQuick 7:n melutaso on 71,6, kun taas MultiQuick 5:n melutaso on 91,1. Vertailun vuoksi testivoittajan äänitaso on 65,4 desibeliä.

Tämä malli on myös helppo purkaa. Se voidaan huuhdella hanan alla ja pestä käsin, mutta tehosekoittimen pohja on myös astianpesukoneen kestävä.

Arviomme

Tämä on tehokas sauvasekoitin, jossa on tehokas moottori keskihintaisessa hintaluokassa. Se hoitaa kaikki tehtävät nopeasti ja vaivattomasti. Nopeusasetuksissa ei ole erityistoimintoa, mutta tämä voi myös helpottaa käyttöä, koska sinun ei tarvitse miettiä, mitä nopeutta käyttää. Tämä sauvasekoitin sopii erityisesti niille, jotka käyttävät sauvasekoitinta erilaisiin ruokiin ilman vatkainta tai pientä pilkkomakonetta, mutta haluavat varmasti sekoittaa herkullisen pannukakkutaikinan ilman kokkareita.

Teho watteina (W): 1.000 W Kierrokset minuutissa (RPM): 13.300 RPM Terien lukumäärä: 2 terää Tehosekoittimen akselin materiaali: Muovi Terän materiaali: Ruostumaton teräs Nopeusasteiden määrä: portaaton Turbo-toiminto: Ei Johdon pituus: 122 cm Astianpesukoneen kestävä: Kyllä, irto-osat Minihakkuri: Ei Vispilä: Ei Mittakuppi: Kyllä, 600 ml, BPA-fri Muovi Melutaso desibeleinä (dB): 71,6 dB Paino kilogrammoina (kg): 910 g Korkeus senttimetreinä (cm): 39 cm

KitchenAid 5KHBV53BOB

paras sauvasekoitin käytettäväksi suoraan kattilassa ja/tai pannulla.

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöisyys
  3
 • Melutaso
  5
 • Smoothiet
  3
 • Vauvanruoka/massi/hummus ja vastaavat
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Lisävaruste, joka kiinnitetään tehosekoittimen pohjaan ja suojaa kattilan tai pannun pohjaa veitsiltä ja tehosekoittimen pohjan metallilta.
 • pros-icon.svg Sopii kuitupitoisille ainesosille pieninä annoksina.
 • pros-icon.svg Suuri kuppi (700 ml) BPA-vapaata muovia
 • pros-icon.svg Kupin kannessa on kumirengas, joka estää sen liukumisen keittiön tiskillä.
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei sovellu jääpalojen murskaamiseen, koska murskattu massa jää jumiin tehosekoittimen jalkaan.
 • cons-icon.svg Ei sovellu pähkinöiden sekoittamiseen, koska ne lensivät ulos kupista ja aiheuttivat paljon sotkua.
 • cons-icon.svg Sauvasekoitin kuumenee pitkässä käytössä
 • cons-icon.svg Kuppi ja kansi ovat ohutta muovia
 • cons-icon.svg Tehosekoittimen pohja ei ole astianpesukoneen kestävä
 • cons-icon.svg Raskas (935 g) työskennellä pidempiä aikoja.

Detaljeret gennemgang

Tämän KitchenAid-sauvasekoittimen teho on 180 wattia, joten siinä on vähemmän tehoa kuin muissa malleissa. Bosch MS8CM6110:n tavoin siinä on kuitenkin 4 ruostumattomasta teräksestä valmistettua terää, toisin kuin useimmissa muissa, joissa on 2 terää. Se eroaa kaikista muista testin malleista siinä, että siinä on suojus, joten voit käyttää sauvasekoitinta suoraan kattiloissa ja pannuissa ilman niiden naarmuuntumisen vaaraa.

Suorituskyky

Kuitupitoisten ainesosien, kuten lehtikaalin, kohdalla se toimi hyvin ja tuotti tasaisen ja sileän rakenteen. Sauvasekoitinta oli liikutettava jatkuvasti ylös ja alas tasaisen koostumuksen saavuttamiseksi.

Käytännön testeissä kuitupitoisten ainesosien sekoittaminen suurempiin annoksiin kesti kauemmin. Lopputulos oli tasainen, ja pohjalla oli pieniä sekoittamattomia kasvispaloja. Siksi suosittelemme pienempien annosten sekoittamista kerrallaan.

Tutkimuksemme mukaan se ei ollut yhtä tehokas jääkuutioiden murskaamisessa. Terät tarttuvat jääpaloihin ja murskaavat ne, mutta analyysimme osoitti, että tämä vaatii paljon vaivaa, koska sauvasekoitinta on painettava jatkuvasti alaspäin. Murskatulla jäällä oli taipumus juuttua tehosekoittimen pohjaan, joten ne oli raaputettava pois käsin tai käyttämällä lastaa tai kuumaa vettä.

Se ei osoittautunut hyväksi pähkinöiden sekoittamisessa esimerkiksi pähkinävoiksi. Käytännön testeissä pähkinöiden palaset lensivät kupista ulos. Prosessi kesti myös kauan, minkä seurauksena sauvasekoitin kuumeni.

Helppokäyttöisyys

700 millilitran vetoisessa kupissa on kansi, mikä on etu. Sauvasekoitin eroaa muista testin malleista siinä, että siinä on tehosekoittimen pohjaa suojaava osa. Se napsautetaan tarvittaessa kiinni tehosekoittimen pohjaan, ja sen avulla voi käyttää sauvasekoitinta suoraan kattilassa tai pannussa naarmuttamatta sen pohjaa. Tämä on eduksi, jos sinulla on kattiloita ja pannuja, joissa on tarttumaton pinnoite. Muissa malleissa oleva metalli saattaa raapia pohjaa vasten ja naarmuttaa pinnoitteen.

Tämä sauvasekoitin on saatavana myös langattomana sauvasekoittimena nimeltä KitchenAid KHHBV53. Testeissä se osoittautui paremmaksi käsittelemään suurempia annoksia runsaskuituisia ainesosia ja pähkinöitä. Ne olivat yhtä hyviä keittojen sekoittamisessa.

Tätä mallia on saatavana eri väreissä ja erilaisilla lisävarusteilla. Huomaa, että nimen kirjaimet vaihtuvat värin ja lisävarusteiden mukaan.

Puhdistus ja huolto

Sauvasekoitin puretaan ilman, että tarvitsee painaa nappia tai kahta, kuten testivoittaja- tai Braun-malleissa. Sen sijaan osat vedetään erilleen. Tämä malli ei ole yhtä helppo puhdistaa kuin muut testimme sauvasekoittimet. Toisin kuin monet muut sauvasekoittimet, se ei ole astianpesukoneen kestävä, vaan se on pestävä käsin. Sekä kuppi että kansi ovat kuitenkin astianpesukoneen kestäviä.

Arviomme

Se on hinta-asteikon yläpäässä, vain 10 puntaa halvempi kuin testin kallein, mutta kaksi kertaa kalliimpi kuin testin paras. Jos tarvitset monipuolisen sauvasekoittimen eri tehtäviin, et tarvitse tätä kallista. Mutta jos teet paljon keittoa ja haluat käyttää sitä suoraan kattiloissa, tämä on sinulle sopiva tehosekoitin. Suojaus varmistaa, ettei kattilan vahingoittumisen vaaraa ole, joten sinun ei tarvitse kaataa kattilan sisältöä toiseen astiaan.

Teho watteina (W): 180 W Kierrokset minuutissa (RPM): 11.600 RPM Terien lukumäärä: 4 terää Tehosekoittimen akselin materiaali: Muovi Terän materiaali: Ruostumaton teräs Nopeusasteiden määrä: portaaton Turbo-toiminto: Ei Johdon pituus: 153 cm Astianpesukoneen kestävä: Kyllä, irto-osat, ikke blenderfod Minihakkuri: Ei Vispilä: Ei Mittakuppi: Kyllä, 700 ml, BPA-fri Muovi Melutaso desibeleinä (dB): 87,6 dB Paino kilogrammoina (kg): 935 g Korkeus senttimetreinä (cm): 41,4 cm

Bosch MS6CB61V1

paras sauvasekoitin tyhjiöpakkaukseen

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöisyys
  4
 • Melutaso
  5
 • Smoothiet
  2
 • Vauvanruoka/massi/hummus ja vastaavat
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Soveltuu tyhjiöpakkaamiseen, 1 L tyhjiösäiliö ja 1,2 ja 3,8 L pussit sisältyvät pakkaukseen.
 • pros-icon.svg Pussit ovat kierrätettäviä
 • pros-icon.svg Pussit ja irtonaiset osat ovat astianpesukoneen kestäviä.
 • pros-icon.svg Alhainen äänitaso (54,3 dB), testien alhaisin taso.
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei tarkoitettu jään murskaamiseen
 • cons-icon.svg Ilmaa voi olla vaikea puristaa ulos tyhjiösäiliöstä.
 • cons-icon.svg Ei niin helppo puhdistaa käytön jälkeen
 • cons-icon.svg Tyhjiöjärjestelmä kestää vain yhden päivän, joten sinun on imuroitava ilma pusseista joka päivä, jotta elintarvikkeet pysyvät tuoreina.
 • cons-icon.svg Jos pusseja käytetään raa’an lihan, kalan ja kanan käsittelyyn, valmistaja suosittelee, että pussit hävitetään ja vaihdetaan uusiin, mikä voi tulla pitkällä aikavälillä kalliiksi.

Detaljeret gennemgang

Kuten muissakin Bosch-malleissa, tässä Bosch MS6CB61V1:ssä on tehokas 1000 watin moottori. Siinä on myös 4 ruostumattomasta teräksestä valmistettua terää. Se eroaa Bosch MS8CM6110 -mallista siinä, että se soveltuu elintarvikkeiden tyhjiöpakkaamiseen, jotta ne pysyvät tuoreina pidempään. Se on myös testin hiljaisin malli.

Suorituskyky

Testeissä sauvasekoitin osoittautui hyväksi majoneesille, jonka se sekoitti 1 minuutissa. Pannukakkutaikinan se sekoitti 20 sekunnissa, kun Bosch MS8CM6110 ja Braun MultiQuick 5 tekivät sen 25 sekunnissa. Smoothieen kului 1 minuutti ja 30 sekuntia. Vertailun vuoksi Braun MultiQuick 7:llä smoothien sekoittaminen kesti 50 sekuntia. Bosch MS6CB61V1 sekoitti vauvanruoan 1 minuutissa ja 36 sekunnissa, mikä on 4 sekuntia nopeammin kuin Braun MultiQuick 7.

Se eroaa muista malleista siinä, että siinä on pulssitoiminto ja se on suunniteltu tyhjiöjärjestelmällä. Mukana toimitetaan 1 litran tyhjiösäiliö ja pusseja kahdessa eri koossa: 1,2 ja 3,8 litraa. Kaikki muoviosat, jotka joutuvat käytön aikana kosketuksiin elintarvikkeiden kanssa, on valmistettu BPA-vapaasta muovista.

Helppokäyttöisyys

Voit käyttää tyhjiösäiliötä tai pusseja elintarvikkeiden säilytykseen. Järjestelmä toimii käyttämällä sauvasekoitinta yhdessä siihen tarkoitetun lisälaitteen kanssa, joka imee ilman säiliöstä tai pusseista. Kiinnitä sauvasekoitin astian tai pussin venttiiliin ja kytke sauvasekoitin päälle. Kanisterissa oleva pieni punainen kuminen nokka on imettävä sisäänpäin. Tämä osoittaa, että kaikki ilma on imetty pois säiliöstä. Käytännön testeissä tämä kesti noin 20 sekuntia.

Valitettavasti emme olleet vaikuttuneita kumisuuttimen toiminnasta. Aina ei ollut selvää, onko tarpeeksi ilmaa imetty ulos, ja sen tarkistamiseksi oli tarpeen koskettaa kumityynyä sormella. Käytännön testeissä suositeltiin, ettei pussia kannattaisi imeä liian pitkään, jos pussissa on nestemäistä ruokaa, koska se voi vetäytyä suodattimen läpi. Testien mukaan tyhjiötiivistys ei ollut kestävä, ja pusseja oli tarpeen “täydentää” imemällä päivittäin pusseista sisään päässyt ilma pois.

Puhdistus ja huolto

Sauvasekoitin on helppo purkaa ja helppo puhdistaa. Tehosekoittimen pohja, mukaan lukien kaikki irtonaiset osat, on astianpesukoneen kestävä. Pussit voidaan puhdistaa kääntämällä ne ylösalaisin ja puhdistamalla ne käsin tai astianpesukoneessa. Tarvittaessa on mahdollista ostaa lisää pusseja. Valmistaja suosittelee pussien vaihtamista sen jälkeen, kun niitä on käytetty raa’an lihan, kalan ja kanan kanssa.

Arviomme

Tämä on tehokas sauvasekoitin, joka sekoittaa useimmat elintarvikkeet haluttuun koostumukseen. Se tekee monia samoja asioita kuin testivoittaja ja on jopa parempi pannukakkutaikinan valmistuksessa. Se maksaa kuitenkin myös enemmän, ja se on lisärahan arvoinen vain, jos haluat erityisesti mahdollisuuden tyhjiöpakkaukseen. Se on siis hyvä sauvasekoitin niille, jotka joutuvat usein heittämään ruokaa pois, sillä sen avulla voit tyhjiöpakata tähteet.

Teho watteina (W): 1.000 W Kierrokset minuutissa (RPM): Ikke angivet Terien lukumäärä: 4 terää Tehosekoittimen akselin materiaali: Muovi Terän materiaali: Ruostumaton teräs Nopeusasteiden määrä: 12 tasoa + pulssitoiminto Turbo-toiminto: Kyllä Johdon pituus: 140 cm Astianpesukoneen kestävä: Kyllä, irto-osat samt poser Minihakkuri: Ei Vispilä: Ei Mittakuppi: Kyllä, 600 ml, BPA-fri Muovi Melutaso desibeleinä (dB): 54,3 dB Paino kilogrammoina (kg): 770 g Korkeus senttimetreinä (cm): 39,3 cm

Smeg HBF01

rettromallinen paras sauvasekoitin

3.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  3
 • Helppokäyttöisyys
  3
 • Melutaso
  4
 • Smoothiet
  4
 • Vauvanruoka/massi/hummus ja vastaavat
  3
Fordele
 • pros-icon.svg S-muotoinen terä sopii erinomaisesti kovempien ainesosien, kuten jääkuutioiden tai pakastettujen vihannesten tai marjojen, tarttumiseen.
 • pros-icon.svg Ergonominen kahva, jonka takaosassa on liukumaton kahva, joten se ei luista kädessäsi edes märkänä.
 • pros-icon.svg Tehokas turbotoiminto
 • pros-icon.svg Retro muotoilu
Ulemper
 • cons-icon.svg Lyhyt suositeltu käyttöaika (30 sekuntia)
 • cons-icon.svg Ei yhtä tehokas runsaskuituisten elintarvikkeiden osalta
 • cons-icon.svg Nopeusasetus voi olla sekava
 • cons-icon.svg Keskinkertainen rakenne, tehosekoittimen pohja ja kahva voivat olla vaikeita koota, eivätkä ne ole aina turvallisia.

Detaljeret gennemgang

Jos etsit yksinkertaista sauvasekoitinta, jossa on tyylikäs ja kaunis retro muotoilu, tätä Smeg sauvasekoitinta on vaikea voittaa. Smeg sauvasekoitin toimii 700 watin teholla, joka on sama teho kuin Braun Multiquick 3:n teho. Smeg sauvasekoitin erottuu edukseen myös siinä, että ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät kestävät naarmuja ja niissä on erityisen tehokas s-muoto.

Suorituskyky

Smegin sauvasekoittimen teho on 700 wattia, mikä on 520 wattia enemmän kuin KitchenAidin sauvasekoittimen, jonka teho oli testin alhaisin. Toisin kuin KitchenAidin sauvasekoittimessa, tässä on 2 terää eikä 4 terää. Smeg HBF01:n terät ovat s-kirjaimen muotoiset, mikä on tehokas muotoilu, joka helpottaa esimerkiksi jääpaloihin tarttumista.

Tutkimuksissa Smeg sauvasekoitin osoittautui hyödylliseksi vauvamuusin ja runsaskuituisten ainesosien valmistuksessa. Runsaasti kuitua sisältävien ainesosien sekoittaminen pienempään annokseen kesti useita minuutteja ja vaati sauvasekoittimen liikuttelua ylös ja alas koko prosessin ajan. Tämä voi olla väsyttävää, ja testeissä lopputuloksessa oli sekoittamattomia vihannesten palasia. Smeg sauvasekoitin suoriutui huonommin suuremmista annoksista, kuten täydestä 500-600 millilitran mittakupista. Tulos ei ollut sileä ja kermainen, vaan sisälsi karkeat palat sekoittamattomia ainesosia. Toisaalta Smeg sauvasekoitin oli hyvä sekä smoothieihin että pannukakkutaikinaan ja erinomainen majoneesin valmistukseen.

Helppokäyttöisyys

Tämän sauvasekoittimen mukana ei toimiteta lisävarusteita. On kuitenkin olemassa HBF02-malli, jonka mukana toimitetaan juomakuppi, vispilä, pieni hakkuri ja vihannesmurskain – samat lisävarusteet kuin Braun MultiQuick 5 MQ5237 -sauvasekoittimessa. Voit halutessasi ostaa lisävarusteita myös tähän malliin. Smeg HBF01 voidaan purkaa, jotta voit kiinnittää haluamasi lisävarusteet.

Tässä sauvasekoittimessa on 5 nopeusasetusta ja turbotoiminto. Nämä asetetaan sauvasekoittimen etupuolella olevilla kahdella painikkeella, jotka on merkitty plussalla ja miinuksella. Plus-näppäintä painamalla nopeus kasvaa ja miinus-näppäintä painamalla nopeus pienenee. Tuotteesta saatujen kokemusten mukaan voi olla vaikeaa tietää, mille nopeudelle sauvasekoitin on asetettu, koska nopeutta ei ole merkitty numeroin.

Valitettavasti emme olleet vaikuttuneita sen rakenteesta, joka osoittautui testeissä keskinkertaiseksi. Joissakin tapauksissa oli vaikea ruuvata tehosekoittimen jalkaa kahvaan niin, että se olisi kunnolla kiinni. Oli esimerkkejä, joissa molemmat osat olivat löysät eikä niitä voinut koota kunnolla. Perusteellisissa tutkimuksissa kävi ilmi, että osat hajosivat, jos sauvasekoitinta käännettiin liikaa suuntaan tai toiseen käytön aikana. Tämä on haitta, koska sen kääntämistä käytön aikana ei voi välttää.

Testivoittajaan verrattuna tämän käyttöaika on lyhyt. Kun Philips Viva voi toimia 180 sekuntia kerrallaan, tätä saa käyttää enintään 30 sekuntia kerrallaan. Kahva on paksu, mikä voi tehdä siitä vaikeasti tarttuvan. Siinä on kuitenkin liukumaton kahva, joka estää liukastumisen, kun kädet ovat märät.

Puhdistus ja huolto

Tämän Smegin sauvasekoittimen, kuten muidenkin mallien, tehosekoittimen pohja voidaan irrottaa kahvasta, ja se on astianpesukoneen kestävä, mikä on plussaa.

Arviomme

Kaunis ja toimiva Smeg sauvasekoitin sopii kevyempiin tehtäviin, kuten keittojen, smoothieiden, kastikkeiden ja majoneesin valmistukseen. Siinä on KitchenAidin sauvasekoittimen tavoin kaunis muotoilu, mutta se maksaa yli 400 DKK vähemmän. Kahva on muhkea, ja jos sinulla on pienet tai hauraat kädet, emme suosittele tätä mallia vaan Braun MultiQuick 5:tä, jolla on myös testin pienin paino 700 grammaa. Jos olet muotoilutietoinen ja haluat sauvasekoittimen, joka myös näyttää hyvältä ja joka selviää kaikkein perustehtävistä, tämä älykäs Smeg sauvasekoitin on oikea valinta sinulle!

Teho watteina (W): 700 W Kierrokset minuutissa (RPM): 14.800 RPM Terien lukumäärä: 2 terää Tehosekoittimen akselin materiaali: Muovi Terän materiaali: Ruostumaton teräs Nopeusasteiden määrä: 5 tasoa Turbo-toiminto: Kyllä Johdon pituus: 150 cm Astianpesukoneen kestävä: Kyllä, blenderi' Minihakkuri: Ei Vispilä: Ei Mittakuppi: Ei Melutaso desibeleinä (dB): 65,5 dB Paino kilogrammoina (kg): 870 g Korkeus senttimetreinä (cm): 41,2 cm

Bamix SwissLine M200

paras sauvasekoitin, jossa 4 vaihdettavaa terää ja jalusta

3.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöisyys
  3
 • Melutaso
  3
 • Smoothiet
  2
 • Vauvanruoka/massi/hummus ja vastaavat
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Sisältää 4 erilaista terää muiden lisävarusteiden sijasta.
 • pros-icon.svg Veitset voidaan irrottaa puhdistusta varten
 • pros-icon.svg Sisältää jalustan sauvasekoittimen ja veitsien säilytystä varten.
 • pros-icon.svg Pitkä suositeltu levitysaika (300 sekuntia)
 • pros-icon.svg Pitkä johto (190 cm), pisin testissä.
 • pros-icon.svg Suuri kuppi (1 000 ml), testin suurin kuppi
Ulemper
 • cons-icon.svg Irralliset osat eivät ole astianpesukoneen kestäviä
 • cons-icon.svg Raskas (959 g)

Detaljeret gennemgang

Bamix SwissLine -sauvasekoittimen teho on 200 wattia, mutta Bamix toimii 17 000 kierroksen minuutissa, mikä on testin korkein kierrosluku. Bamix sauvasekoitin eroaa muista malleista siinä, että Bamixin hyvä sauvasekoitin käyttää ruostumattomasta teräksestä valmistettuja teriä tehtäviin, jotka muiden mallien suuremmat lisälaitteet tekevät.

Suorituskyky

Bamix SwissLine M200 on eri sauvasekoittimien joukossa ainoa malli, jossa terät voidaan irrottaa. Erillisten lisävarusteiden sijaan siinä on 4 erilaista terää, jotka on suunniteltu samoihin tehtäviin kuin suuremmat lisävarusteet. S-muotoinen terä on samanlainen kuin Smeg HBF01-sauvasekoittimen terä. Se on tarkoitettu kuitupitoisia ainesosia ja raakaa lihaa varten. Kolmiteräinen veitsi, jossa on kolme terää, joista yksi osoittaa ylöspäin, on tarkoitettu pilkkomiseen. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi jääkuutioiden leikkaamiseen. Pyöreää pyöreää terää käytetään kuohkeutta vaativien ainesosien, kuten kermavaahdon ja munanvalkuaisten vatkaamiseen. Viimeinen pyöreä terä, jossa on reikiä, on tarkoitettu emulgointiin ja soseuttamiseen.

Bamix sauvasekoitin on kestävä ja helppo pitää kädessä. Käytännön testeissä se ei suoriutunut hyvin ohueksi jääneen majoneesin kanssa. Analyysiemme mukaan hyvän majoneesin tekeminen on mahdollista, mutta tämän Bamix SwissLine M200 sauvasekoittimen hallitseminen vaatii enemmän harjoittelua, kun taas muilla malleilla, kuten Philips Vivalla, se oli helpompaa. Sillä ei ollut ongelmia kerman vatkaamisessa kermavaahdoksi, minkä se teki alle 30 sekunnissa, mutta valitettavasti emme olleet vaikuttuneita sen kyvystä vatkata munanvalkuaista. Käytännön testeissä se ei ollut hyvä pilkkomaan pähkinöitä, jotka eivät pilkkoutuneet tasaisesti. Yrttejä ja sipuleita varten se oli liian voimakas, ja niistä tuli läpimärkiä.

Helppokäyttöisyys

Kun vaihdat tämän Bamix SwissLine M200 -sauvasekoittimen lisävarusteita, terät on ruuvattava irti. Siinä on pitkä, 190 senttimetrin johto, joka on testin pisin johto ja etu, jos haluat enemmän liikkumisvapautta. Mukana tuleva kuppi on suurempi kuin muut tämän testin kupit, ja siihen mahtuu 1 000 millilitraa.

Optimaalisen tuloksen saat asettamalla sen säiliöön, kytkemällä pienimmän nopeuden päälle ja nostamalla sitä hitaasti. Käännä sitten Bamix sauvasekoitin kulmaan ja liikuta sitä hitaasti ylös ja alas. Sitä voi myös käyttää 300 sekuntia kerrallaan, mikä on pidempi aika kuin sekä testivoittajan 180 sekuntia että Smeg HBF01 -sauvasekoittimen 30 sekuntia.

Puhdistus ja huolto

Bamix SwissLine M200:n tehosekoittimen pohjaa ei voi irrottaa kahvasta, mikä on haitaksi puhdistuksessa. Terät on kuitenkin mahdollista irrottaa, joten on helppo puhdistaa ne erikseen. Vaikka tämän sauvasekoitintestin muiden mallien kaikki osat ovat astianpesukoneen kestäviä, Bamix SwissLine M200 ei ole astianpesukoneen kestävä.

Arviomme

Bamix SwissLine M200 on tämän sauvasekoitintestin kallein malli, ja se maksaa noin neljä kertaa niin paljon kuin testin voittaja. Tämä hyvä ja älykäs Bamix SwissLine M200 sauvasekoitin sopii niille, jotka haluavat tehokkaan sauvasekoittimen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Bamix on nopea ja vaatii totuttelua ennen kuin se toimii optimaalisesti. Se ei sovellu yhtä hyvin koville aineksille ja aineksille, jotka vaativat tietynlaista koostumusta ja tekstuuria, kuten pähkinöille ja pestolle. Jos pidät sauvasekoitinta mieluummin jalustalla, tämä Bamix on myös hyvä valinta.

Teho watteina (W): 200 W Kierrokset minuutissa (RPM): 17.000 RPM Terien lukumäärä: 2 terää Tehosekoittimen akselin materiaali: Muovi Terän materiaali: Ruostumaton teräs Nopeusasteiden määrä: 2 tasoa Turbo-toiminto: Ei Johdon pituus: 190 cm Astianpesukoneen kestävä: Ei Minihakkuri: Kyllä Vispilä: Ei Mittakuppi: Kyllä, 1.000 ml Melutaso desibeleinä (dB): 67,5 dB Paino kilogrammoina (kg): 959 g Korkeus senttimetreinä (cm): 35 cm

Russell Hobbs Desire 24700

paras sauvasekoitin pähkinävoin valmistukseen.

2.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Helppokäyttöisyys
  3
 • Melutaso
  2
 • Smoothiet
  3
 • Vauvanruoka/massi/hummus ja vastaavat
  2
Fordele
 • pros-icon.svg Nopea ja hyvä pähkinöille
 • pros-icon.svg Tilava juomalasi (700 ml) ja suuri minihakkuri (750 ml).
 • pros-icon.svg Irralliset osat ovat astianpesukoneen kestäviä
Ulemper
 • cons-icon.svg Värisee paljon käytön aikana
 • cons-icon.svg Rakenne ei ole kestävä ja rikkoutuu nopeasti
 • cons-icon.svg Ei yhtä tehokas kuin muut sauvasekoittimet
 • cons-icon.svg Painava (1 820 g), testin painavin.

Detaljeret gennemgang

Jos haluat aloittaa edullisella sauvasekoittimella, tämä Russell Hobbs Desire 24700, jossa on 500 wattia ja 12 000 kierrosta minuutissa, on hyvä sauvasekoitin. Se on erityisen hyvä sauvasekoitin pähkinävoin valmistukseen, mikä voi olla vaikeaa muille malleille, jotka joko pilkkovat epätasaisesti tai sotkevat.

Suorituskyky

Tässä sauvasekoittimessa on samantyyppinen nopeusasteikko plus- ja miinuspainikkeilla kuin Smeg HBF01:ssä, mikä voi olla hämmentävää. Toisin kuin Smegin sauvasekoittimessa, tässä sauvasekoittimessa on kuitenkin 2 nopeutta 5 nopeuden sijasta, mikä helpottaa navigointia. Siinä on vispilä ja minihakkuri, ja sitä voidaan käyttää moniin toimintoihin, aivan kuten Philips Viva ja Braun Multiquick 3 -malleja. Siinä on suuri 700 millilitran kulho, joka on toiseksi suurempi kuin Bamix Swissline -sauvasekoittimen 1 litran kulho. Minihakkurin tilavuus on 750 millilitraa.

Kokemuksemme sauvasekoittimesta on, että se ei ole yhtä tehokas kuin muut sauvasekoittimet ja että se jätti sekoittamattomia paloja esimerkiksi hummukseen ja keittoon. Tutkimuksemme mukaan se oli myös hidas sekoittamaan pakastetut hedelmät tasaiseksi smoothieksi. Toisaalta se oli hyvä pilkkomaan pähkinöitä käytännön testeissä. Se vatkasi kananmunan valkuaiset 50 sekunnissa, mutta tärinän vuoksi paljon seosta roiskui ulos kupista, mitä esimerkiksi Braun MultiQuick 5:n ja 7:n kaltaiset sauvasekoittimet eivät tee.

Helppokäyttöisyys

Tutkimuksemme mukaan tämä sauvasekoitin tärisee niin paljon, että kädet ja sormet alkavat pyöriä käytön jälkeen. Tuotteen kestävyys osoittautui tutkimuksissa epätyydyttäväksi, sillä monissa testeissä raportoitiin huonosta laadusta ja sauvasekoittimen rikkoutumisesta lyhyen ajan kuluttua.

Verrattuna muihin testin malleihin tässä sauvasekoittimessa on lyhyt 115 metrin johto, joka on testin lyhin. Se on myös testin painavin sauvasekoitin, sillä se painaa 1 820 grammaa, 940 grammaa enemmän kuin testivoittaja.

Puhdistus ja huolto

Toisin kuin esimerkiksi Bamix sauvasekoitin, tämä voidaan purkaa ja irtonaiset osat ovat astianpesukoneen kestäviä, mikä on plussaa.

Arviomme

Tämä on helppokäyttöinen, ominaisuuksiltaan monipuolinen ja hyvä sauvasekoitin, joka sopii erinomaisesti kevyempiin keittiötöihin. Saat monia samoja ominaisuuksia kuin testivoittajat Philips Viva ja Braun Multiquick 3, mutta paljon halvemmalla. Itse asiassa tämä edullinen sauvasekoitin on testin halvin malli. Jos sinua ei siis haittaa käyttää hieman enemmän aikaa sekoittamiseen ja käytät sitä vain satunnaisesti, tämä on toimiva sauvasekoitin pieniin tehtäviin. Se sopii myös niille, jotka haluavat käyttää sitä lähinnä vain pähkinävoin valmistukseen.

Teho watteina (W): 500 W Kierrokset minuutissa (RPM): 12.000 RPM Terien lukumäärä: 2 terää Tehosekoittimen akselin materiaali: Muovi Terän materiaali: Ruostumaton teräs Nopeusasteiden määrä: 2 tasoa Turbo-toiminto: Ei Johdon pituus: 115 cm Astianpesukoneen kestävä: Kyllä, irto-osat Minihakkuri: Kyllä Vispilä: Kyllä Mittakuppi: Kyllä, 700 ml Melutaso desibeleinä (dB): Ei ilmoitettu Paino kilogrammoina (kg): 1.820 g Korkeus senttimetreinä (cm): 40 cm

Guide Miten valita paras sauvasekoitin

 
Philips-Viva-Collection-ProMix-HR2652.webp

Philips Viva HR2652/90

Bosch-MaxoMixx-MS8CM6110.png

Bosch MS8CM6110

Braun-MultiQuick-5-MQ5237.webp

Braun MultiQuick 5 MQ5237

brBraun_Multiquick_3_MQ_3020_Pesto-transformed.png

Braun Multiquick 3 MQ 3020 Pesto

removal.ai_0709b293-36e7-4f8c-bc2b-5a99111fa221-braun-multiquick-7-mq-7000x.png

Braun MultiQuick 7 MQ 7000X

removal.ai_d0578934-b808-42be-a998-a7918480d322-kitchenaid-5khbv53bob.png

KitchenAid 5KHBV53BOB

Bosch-MS6CB61V1.png

Bosch MS6CB61V1

Smeg-HBF01.png

Smeg HBF01

Bamix-SwissLine-M200.png

Bamix SwissLine M200

removal.ai_13004695-ab40-4d11-8e78-4e04d08ea3f3-russell-hobbs-desire-24700.png

Russell Hobbs Desire 24700

TestScore TestScore
Info
4.8
star star star star star
4.4
star star star star star
4.2
star star star star star
4.2
star star star star star
3.8
star star star star star
3.8
star star star star star
3.8
star star star star star
3.4
star star star star star
3.2
star star star star star
2.8
star star star star star
Teho watteina (W) 800 W 1.000 W 1.000 W 700 W 1.000 W 180 W 1.000 W 700 W 200 W 500 W
Kierrokset minuutissa (RPM) 11.500 RPM 14.700 RPM 12.500 RPM 13.500 RPM 13.300 RPM 11.600 RPM Ikke angivet 14.800 RPM 17.000 RPM 12.000 RPM
Terien lukumäärä 2 terää 4 terää 2 terää 2 terää 2 terää 4 terää 4 terää 2 terää 2 terää 2 terää
Tehosekoittimen akselin materiaali Gummi og ABS-Muovi Muovi Muovi Muovi Muovi Muovi Muovi Muovi Muovi Muovi
Terän materiaali Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs
Nopeusasteiden määrä 3 tasoa 12 tasoa 21 tasoa 2 tasoa portaaton portaaton 12 tasoa + pulssitoiminto 5 tasoa 2 tasoa 2 tasoa
Turbo-toiminto Kyllä Kyllä Kyllä Ei Ei Ei Kyllä Kyllä Ei Ei
Johdon pituus 120 cm 141 cm 120 cm Ikke angivet 122 cm 153 cm 140 cm 150 cm 190 cm 115 cm
Astianpesukoneen kestävä Kyllä, irto-osat Kyllä, irto-osat Kyllä, irto-osat Kyllä, irto-osat Kyllä, irto-osat Kyllä, irto-osat, ikke blenderfod Kyllä, irto-osat samt poser Kyllä, blenderi' Ei Kyllä, irto-osat
Minihakkuri Kyllä Ei Kyllä Kyllä Ei Ei Ei Ei Kyllä Kyllä
Vispilä Kyllä Ei Kyllä, enkelt Ei Ei Ei Ei Ei Ei Kyllä
Mittakuppi Kyllä, 500 ml Kyllä, 600 ml, BPA-fri Muovi Kyllä, 600 ml, BPA-fri Muovi Kyllä, 600 ml, BPA-fri Muovi Kyllä, 600 ml, BPA-fri Muovi Kyllä, 700 ml, BPA-fri Muovi Kyllä, 600 ml, BPA-fri Muovi Ei Kyllä, 1.000 ml Kyllä, 700 ml
Melutaso desibeleinä (dB) 65,4 dB 64,6 dB 91,1 dB 67,2 dB 71,6 dB 87,6 dB 54,3 dB 65,5 dB 67,5 dB Ei ilmoitettu
Paino kilogrammoina (kg) 880 g 880 g 700 g 780 g 910 g 935 g 770 g 870 g 959 g 1.820 g
Korkeus senttimetreinä (cm) 39,5 cm 40,2 cm 37,7 cm 39,5 cm 39 cm 41,4 cm 39,3 cm 41,2 cm 35 cm 40 cm
Käyttäjien arvostelut 5 4 5 5 5 5 5 3 5 4
Helppokäyttöisyys 4 5 4 5 4 3 4 3 3 3
Melutaso 5 5 4 3 3 5 5 4 3 2
Smoothiet 5 4 4 4 3 3 2 4 2 3
Vauvanruoka/massi/hummus ja vastaavat 5 4 4 4 4 3 3 3 3 2
Tjek billigste pris Set til 84,17 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 89,84 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 49,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Clas Ohlson På lager
Set til 49,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 78,34 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Hobby Hall På lager
Set til 109 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Veikon Kone På lager
Set til 92 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 149 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Veikon Kone På lager
Set til 189 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Veikon Kone På lager
Set til 43,26 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager

Sauvasekoitin on kätevä keittiötyökalu, jota myös monet ammattikokit käyttävät. Oikeilla lisävarusteilla parhaat sauvasekoittimet voivat monissa tapauksissa korvata tavallisen tehosekoittimen lisäksi myös muita keittiötyökaluja. Parhaan sauvasekoittimen etuna on, että se vie vähän tilaa ja on nopea ja helppo puhdistaa.

Sauvasekoitintestissä analysoimme eri hintaluokkien parhaat sauvasekoittimet, joten löydät varmasti budjettiisi ja odotuksiisi sopivan.

Niiden ominaisuudet vaihtelevat, mikä ei ole huono asia, sillä sinun on vain löydettävä tarpeisiisi sopiva malli. Tässä osto-oppaassa pureudumme tärkeimpiin seikkoihin, kuten helppokäyttöisyyteen eli asetuksiin, nopeuksiin ja puhdistukseen, mutta myös melutasoon.

Seuraavaksi tarkastelemme, mitä eri sauvasekoittimet voivat tehdä ja mitä sinun on huomioitava. Kuten aina, sinua opastetaan parhaalla mahdollisella tavalla valitsemaan oikea malli ja löytämään markkinoiden parhaan sauvasekoittimen.

Helppokäyttöisyys – Mitä sinun on huomioitava?

On olemassa paljon erilaisia sauvasekoittimia. Käytettävyydestä puhuttaessa on useita tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, täyttääkö tietty tuote odotukset ja vaatimukset. Sen on oltava helppokäyttöinen ja helppo ottaa käyttöön. Tähän kuuluvat nopeusasetukset, mutta myös muotoilu, paino ja koko. Myös puhdistustapa on erittäin tärkeä. Sauvasekoitinta käyttävät monet juuri siksi, että se on helppo puhdistaa kuin kiinteä tehosekoitin. Melutaso auttaa myös määrittämään, onko sauvasekoitin sopiva sinulle. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tarkastelemme yleisimpiä lisävarusteita.

Nopeusasetukset

Monissa malleissa voit säätää nopeutta tarpeen mukaan. Useimmissa sovelluksissa aloitat yleensä alhaisella nopeudella ja nostat sitä vähitellen. Eri sauvasekoittimissa on eroja siinä, kuinka monta nopeusasetusta niissä on ja miten ne asetetaan. Joissakin malleissa nopeus säädetään kääntämällä nuppia, kun taas toisissa malleissa nopeuden nostaminen edellyttää painikkeen painamista. Monissa tuotteissa on yhdistetty käynnistys- ja nopeuspainike, jolloin nopeus kasvaa, kun painat painiketta sisäänpäin.

Se, millainen nopeusasetus sopii sinulle, on makuasia. Mieti, miten pidät sauvasekoitinta kädessäsi ja onko sinun helpompi painaa painiketta tai tehdä muita säätöjä. Jos sinulla on niveltulehdus tai olet heikkokuntoinen, on helpompaa säätää nopeutta valitsimella.

Vakionopeusasteiden lisäksi joihinkin malleihin on saatavana myös turbo- tai pulssitoiminto.

Tuotteita tarkasteltaessa näitä kahta termiä käytetään joskus vaihdellen, mutta niillä on eroa. Turbotoiminto on nopein asetus, kun taas pulssitoiminto toimii myös hyvin nopeilla kierroksilla. Mutta sen sijaan, että kierrokset olisivat jatkuvia, ne tulevat puuskittaisina. Tämä on kätevää, jos haluat esimerkiksi murskata jäätä.

Testissämme nopeusasetusten määrä vaihtelee 2:sta 21 nopeusasetukseen. Se, kuinka monta tarvitset, riippuu siitä, mihin tarvitset sauvasekoitinta. Suurimmalle osalle ruokalajeista riittää esimerkiksi kolme nopeusasetusta ja turbo-toiminto. Majoneesia varten tarvitset matalan nopeuden ja sitten korkean nopeuden. Tässä on tärkeää, että eri nopeusasetusten välillä on eroa.

Kokoaminen ja puhdistus

Useimmat sauvasekoittimet voidaan purkaa irrottamalla sekoittimen jalka kahvasta. Tämä helpottaa tehosekoittimen sauvan puhdistamista. Ainoa malli testissämme, jossa tämä ei ole mahdollista, on Bamix-malli. Sen sijaan terät voi irrottaa. Yleensä irralliset osat ja myös tehosekoittimen pohja ovat astianpesukoneen kestäviä, mutta kaikki eivät ole. Koska esimerkiksi Bamix-sauvasekoitinta ei voi irrottaa kahvasta, se ei ole astianpesukoneen kestävä.

On mukavaa, että useimmat osat voi laittaa astianpesukoneeseen. Mutta sauvasekoittimien kohdalla on usein tärkeämpää tarkastella sekoittimen pohjan muotoilua. Monissa tapauksissa voi olla helpompaa vain huuhdella sauvasekoitin puhtaaksi, ja usein se on tarpeen huuhdella käytön jälkeen ennen kuin käytät sitä johonkin uuteen. Tällöin sinulla ei ole aikaa odottaa astianpesukoneen valmistumista.

Tässä näet, miten terät istuvat tehosekoittimen pohjassa. Joissakin malleissa vesisuihku ei pääse osumaan teriin, kun pidät sitä hanan alla. Sauvasekoittimet, joissa on reiät sekoittimen pohjassa, voidaan yleensä huuhdella puhtaiksi. Testivoittajan tehosekoittimen pohjassa ei ole reikiä, ja tutkimuksemme mukaan sitä oli siksi vaikea puhdistaa hanan alla.

Paino ja pituus

Paino ja pituus voivat olla joillekin ratkaiseva tekijä. Eri sauvasekoittimien korkeus vaihtelee muutaman senttimetrin välillä, ja haluttu korkeus riippuu yksilöllisistä mieltymyksistä.

Parhaiden sauvasekoittimien paino sen sijaan vaihtelee useita satoja grammoja. Kokemuksemme mukaan, jos käytät sauvasekoitinta paljon, muutamalla sadalla grammalla voi olla suuri merkitys. Testin kevyin malli painaa 700 grammaa, kun taas raskain painaa 1 820 grammaa.

Melutaso – Kuinka äänekäs se on

Testissämme olleiden sauvasekoittimien äänitaso vaihtelee alhaisimman 54,3 ja korkeimman 91,1 desibelin välillä. Äänitason toleranssi on myös yksilöllistä, mutta tässä on joitakin lukuja, joihin voit suhtautua paremman vertailupohjan saamiseksi.

 • 35-40 dB = hiljainen jääkaappi
 • 50 dB = Puhe ja melu avokonttorissa
 • 60 dB = normaali keskustelu
 • 65 dB = keskimääräinen liesituuletin
 • 74 dB = tavallinen pölynimuri
 • 80 dB = hiustenkuivaaja
 • 98 dB = pora
 • 110 dB = diskomusiikki

Kuten yllä olevasta taulukosta näkyy, vähiten meluisan sauvasekoittimen äänitaso sijoittuu avokonttorin ja normaalin keskustelun äänitasojen väliin. Äänekkäimmän äänitaso on hiustenkuivaajan tai porakoneen kaltainen. Äänitaso riippuu herkkyydestäsi, mutta myös siitä, mihin aikaan päivästä käytät sitä.

Tyypilliset lisävarusteet

Monet ihmiset pärjäävät hyvin sauvasekoittimella ilman lisälaitteita. Voit sekoittaa vihanneksia, tehdä pannukakkutaikinaa ja majoneesia sauvasekoittimella ilman hienoja lisälaitteita. Jos haluat laajentaa repertuaariasi, on kätevää, että sinulla on enemmän lisävarusteita, jotka antavat sinulle enemmän vaihtoehtoja sauvasekoittimen mukauttamiseksi tarpeisiisi. Etuna on, että toisin kuin muut keittiökoneet, se vie vähän tilaa ja sitä voi helposti säilyttää laatikossa tai kaapissa.

Vispilä

Sauvasekoittimia on saatavana joko yhdellä tai kahdella vatkaimella sauvasekoittimen tilalle. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi kermavaahdon tai munanvalkuaisen vatkaamiseen.

Minihakkuri

Minihakkuri korvaa ruokaprosessorin. Se on kuitenkin pienempi ja sopii siksi pienempiin annoksiin. Minihakkuri sopii erinomaisesti peston valmistukseen tai sipulien tai pähkinöiden pilkkomiseen. Sauvasekoitin kiinnittyy kanteen, ja sauvasekoittimen sisällä oleva mekaniikka saa minisilppurin terät pyörimään. Pähkinöitä voidaan myös hienontaa sauvasekoittimella kupissa, mutta tällöin on vaarana, että pähkinän palat lentävät ulos kupista, jossa ne jäävät kiinni minihakkuriin.

Soseiden valmistusta varten

Joihinkin malleihin on saatavana erillinen lisälaite vihannes- tai hedelmäsoseiden valmistusta varten. Se ei kuitenkaan sovellu perunamuusiin, josta tulee sitkeää sauvasekoitinta käytettäessä.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on testin paras sauvasekoitin?

Testin paras sauvasekoitin on Philips Viva HR2652/90. Se on helppokäyttöinen ja sekoittaa vaikeatkin ainekset tasaiseksi ja notkeaksi. Mukana on vispilä ja minihakkuri. Sen hyvä sekoitusaika on 180 sekuntia.

Minkä sauvasekoittimen valitsisin?

Sinun on valittava sauvasekoitin, jota voit käyttää siihen, mitä haluat tehdä. Jotkut ovat erityisen hyviä pannukakkutaikinaa tai pähkinävoitaikinaa varten. Jos haluat käyttää sitä keittiön perustehtäviin, edullinen sauvasekoitin riittää usein.

Mitä voit tehdä sauvasekoittimella?

Moniin asioihin, mutta tässä muutamia ideoita: smoothiet, pesto, hummus, pähkinävoiteet, keitot, kastikkeet ja vauvanruoka.

Voitko vatkata munat sauvasekoittimella?

Kyllä, jos valitset sauvasekoittimen, jossa on vatkain-lisälaite.

Mitä teho tarkoittaa sauvasekoittimessa?

Wattilla tarkoitetaan sitä, kuinka paljon tehoa sauvasekoittimessa on. Hyvä sauvasekoitin ei kuitenkaan ole pelkästään teho. Se on yhdistelmä hyviä teriä, watteja ja kierroksia minuutissa.

Mitä eroa on tehosekoittimella ja sauvasekoittimella?

Sauvasekoitin vie vähemmän tilaa, ja se voidaan pakata pois. Se on kuitenkin parempi pienemmille annoksille. Tehosekoitin on parempi jääpalojen ja pakastettujen hedelmien murskaamiseen suuremmissa määrissä.

Voitko käyttää sauvasekoitinta pannulla?

Voit, mutta metalli voi naarmuttaa pannua, varsinkin jos siinä on tarttumaton pinnoite. Voit välttää tämän liikuttelemalla sitä ylös ja alas edestakaisen liikuttelun sijaan tai ostamalla sauvasekoittimen, jossa on suojakansi.

Voitko käyttää sauvasekoitinta tehosekoittimen sijasta?

Kyllä, jos valitset sauvasekoittimen, jossa on minihakkuri. Minihakkuri on kuitenkin yleensä pienempi kuin ruokaprosessori, joten se soveltuu pienempiin annoksiin.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×