PARAS TEHOSEKOITIN – Testissä 14 parasta tehosekoitinta

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

2
PARAS BLENDERI EDULLISELLA HINNALLA

Magimix Le Blender

Wilfa BLS-1200S 4
PARAS TEHOSEKOITIN PUHDISTUSTOIMINNOLLA

Wilfa BLS-1200S

8
PARAS TEHOSEKOITIN, JOSSA ON MELUA VÄHENTÄVÄ TEKNIIKKA

Sage SBL920 BSS the Super Q blenderi

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tehosekoitinta voi käyttää moneen tarkoitukseen – smoothien, mehujen ja pirtelöiden valmistamisesta jään murskaamiseen tai keittojen sekoittamiseen. Usein vain sinä ja laitteen toimivuus ovat ainoa rajoittava tekijä. Mutta on tietysti tärkeää, että hankit tarpeisiisi sopivan tehosekoittimen, jotta saat koneesta kaiken irti, oli blenderi sitten smoothien valmistukseen tai keittojen soseuttamiseen tarkoitettu.

Etsitkö parasta tehosekoitinta? Jos näin on, olet tullut oikeaan paikkaan, sillä tässä artikkelissa opastamme sinut testeissä parhaiten pärjänneiden tehosekoittimien pariin. Alla olevasta listasta löydät useita testivoittajia ja testien parhaita tehosekoittimia. Lisäksi opastamme tietysti myös siihen, mikä on hyvä blenderi sinulle, mitä parametreja sinun kannattaa priorisoida tehosekoitinta ostaessasi sekä mitkä halvat tehosekoittimet, jotka vielä täyttävät eri vaatimukset. Tästä syystä sinulla on paljon mahdollisuuksia löytää tarpeisiisi ja budjettiisi sopiva tehosekoitin, jos vain luet tämän suuren tehosekoitintestin.

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä tehosekoitin ja testivoittaja = Tanskan kuluttajaneuvoston äänestämä testin paras tehosekoitin
 • pros-icon.svg Perinteinen muotoilu, mutta lukuisat lisäasetukset helpottavat ruoanlaittoa
 • pros-icon.svg Lämpötilasäädelty kannu, joka on myös BPA-vapaa ja astianpesukoneen kestävä
 • pros-icon.svg Varustettu epäsymmetrisillä ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla terillä tehokasta sekoittamista varten.

Detaljeret gennemgang

Jos etsit erinomaista tehosekoitinta, joka toimii joka tilanteessa, tämä KitchenAid-blenderi on loistava investointi. Korkean suorituskyvyn, ruostumattomasta teräksestä valmistettujen terien ja lämpösäädöllä varustetun kannun ansiosta ei ole ihme, että Tanskan kuluttajaneuvosto nimesi tämän Artisan Power Plus mallin testivoittajaksi vuonna 2018.

Miksi sinun kannattaa valita KitchenAid Artisan Power Plus -tehosekoitin

Jos kieltäydyt tekemästä kompromisseja, kun valitset keittiökoneita, sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän KitchenAid Artisan Power Plus tehosekoittimeen. Tämä nimenomainen malli on ihanteellinen niille, jotka haluavat vähän kaikkea, kun rahaa uuteen tehosekoittimeen joutuu muutenkin käyttämään. Näin ollen ei ole mitään syytä tuntea, että tekisit missään vaiheessa kompromisseja tämän Artisan Power Plus mallin kanssa, sillä se on perinteisestä muotoilusta huolimatta itse asiassa erittäin moderni vaihtoehto. KitchenAid Artisan Power Plus blenderi on myös nimetty Tanskan kuluttajaneuvoston testivoittajaksi vuonna 2018.

Kun ostat tämän KitchenAid Artisan Power Plus tehosekoittimen, saat blenderin, jossa on maksimaalinen suorituskyky, sillä siinä on 3,5 hevosvoimaa. Lisäksi epäsymmetriset ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät takaavat, että kaikki ainesosat kypsyvät ongelmitta. Artisan Power Plus malliin voidaan asettaa 11 eri nopeutta sekä 3 esiasetettua ohjelmaa keittoa, smoothieta ja mehua varten.

Lisäksi tässä KitchenAid Artisan Power Plus tehosekoittimessa on 2,6 litran kannu, jossa on lämpösäätö, jonka avulla voit lämmittää keittoa jopa kylmistä aineksista muutamassa minuutissa. Kannu on myös BPA-vapaa ja astianpesukoneen kestävä. Lisäbonuksena tämä Artisan Power Plus malli on varustettu erityisellä puhdistusohjelmalla, joten sinun ei tarvitse ponnistella puhdistamisen kanssa suuren blenderisession tai smoothien valmistuksen jälkeen.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 44,9 cm
 • Syvyys: 23,1 cm
 • Leveys: 26,7 cm
 • Paino: 9,4 kg
 • Väri: Musta
 • Teho: 1 800 wattia
 • Tilavuus: 2,6 litraa
 • Nopeusasetukset: 11 kpl

Magimix Le Blender

PARAS BLENDERI EDULLISELLA HINNALLA

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävät termoskannut, jotka säilyttävät sekä kylmää että lämpöä
 • pros-icon.svg Suhteellisen edullinen verrattuna useisiin muihin malleihin
 • pros-icon.svg Tehokas kone, jossa on jopa 22 000 kierrosta minuutissa

Detaljeret gennemgang

Tehosekoittimen pitäisi kestää vähän kaikkea, ja onneksi tämä Magimixin malli tekee juuri niin. Magimix Le Blender blenderi on vankka ja tehokas malli, joka pystyy sekoittamaan sekä pehmeät että kovat materiaalit, kuten murskatun jään, hetkessä. Magimix Le Blender laitteessa on myös pulssitoiminto ja tämä hyvä tehosekoitin on suhteellisen edullinen.

Miksi sinun kannattaa valita Magimix Le Blender -tehosekoitin

Jos etsit tehosekoitinta, joka on edullinen, kestävä ja tehokas toiminnaltaan, sinun kannattaa investoida tähän Magimix Le Blender malliin. Magimix Le Blender tehosekoittimessa on hyvä ja vankka rakenne, minkä vuoksi se kestää monta vuotta. Lisäksi laite on edulliseen hintaan, joka on kohtuuhintainen useimmille budjeteille. Magimix Le Blender blenderi toimii myös tehokkaasti, sillä siinä on 1300 watin teho ja jopa 22 000 kierrosta minuutissa. Tuloksena on tehokas malli, joka selviytyy kovistakin ainesosista.

Magimix Le Blender koneessa on myös useita automaattisia ohjelmia, joten voit helposti valmistaa erilaisia ruokia. Siinä on myös muuttuva nopeusasetus ja pulssitoiminto. On tietysti sanomattakin selvää, että tehosekoittimessa on oltava myös terävät terät optimaalisen sekoituksen aikaansaamiseksi, joten tässä Magimix Le Blender mallissa on myös ne. Lisäksi lämpölasisen kannun muotoilu säilyttää sekä lämpöä että kylmää pidempään.

Lisäbonuksena tämä Magimix Le Blender blenderi on varustettu automaattisella puhdistusohjelmalla, ja sen mukana toimitetaan kätevä lasta, jolla ainekset voidaan irrottaa optimaalisesti kannun pohjasta. Mukana toimitetaan myös kansi, jossa on mitat ja reseptikirja.

Tuotteen tiedot

 • Väri: Saatavana mustana, punaisena, teräksisenä ja valkoisena
 • Teho: 1 300 wattia
 • Tilavuus: 1,8 litraa
 • Nopeusasetukset: 4 nopeusasetusta
 • Mukana ostettaessa: Reseptikirja, lastat ja kansi, jossa on mittausmittaukset.

Vitamix Ascent A3500i tehosekoitin

PREMIUM-LUOKAN PARAS BLENDERI

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen malli, jossa on sisäänrakennettu langaton tekniikka
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa useiden puhdistusvaihtoehtojen ansiosta
 • pros-icon.svg BPA-vapaa ja suunniteltu harjattua terästä

Detaljeret gennemgang

Tämä Vitamix Ascent -blenderi on niille, jotka kieltäytyvät tinkimästä laadusta. Vitamix Ascent tehosekoitin on harjattua terästä oleva premium-malli, ja käyttäjäystävällisen näytön, korkean suorituskyvyn ja langattoman teknologian ansiosta se on erinomainen investointi. Vitamix Ascent  on helppo puhdistaa, sillä sen voi pyyhkiä liinalla, laittaa astianpesukoneeseen tai käyttää itsepuhdistusohjelmaa. Tämä on vaativalle käyttäjälle todella hyvä tehosekoitin.

Miksi sinun kannattaa valita Vitamix Ascent A3500i -blenderi

Jos etsit modernia ja hieman laadukkaampaa tehosekoitinta, kannattaa tutustua tarkemmin tähän Vitamix Ascent malliin. Tuote kuuluu ensimmäiseen blenderisarjaan, jossa on sisäänrakennettu langaton tekniikka. Laitteessa on muun muassa sisäänrakennettu Self-Detect-tekniikka, mikä tarkoittaa, että se säätää ohjelma-asetukset ja ajan automaattisesti kannun koon mukaan. Lisäksi voit asettaa digitaalisen ajastimen aina tarpeen mukaan. Mukana tuleva BPA-vapaa sauva mahdollistaa paksujen ja kovienkin ainesosien käsittelyn.

Tämän Vitamix Ascent tehosekoittimen etuna on myös se, että siinä on muuttuva nopeudensäätö, vaikka se on suunniteltu viidellä esiasetetulla ohjelmalla. Lisäksi Vitamix Ascent blenderissä on pulssitoiminto, jonka avulla voit käsitellä kaikenlaisia koostumuksia. Voit luottaa siihen, että tehosekoitin toimii tasaisesti, sillä sen moottoriteho on 2,2 hevosvoimaa.

Lisäksi Vitamix Ascent on helppo puhdistaa, sillä siinä on itsepuhdistusohjelma. Sen käyttämiseksi sinun tarvitsee vain kaataa kannuun tippa saippuaa, kun se on täynnä vettä, ja antaa sen suorittaa ohjelman loppuun. Kannu voidaan laittaa astianpesukoneeseen, jos haluaa. Pinta on myös kosketuspinta, joka on helppo pyyhkiä kostealla liinalla, jos se likaantuu.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 43 cm
 • Syvyys: 28 cm
 • Leveys: 20 cm
 • Paino: 7 kg
 • Väri: Väri: Harjattu teräs
 • Teho: 1600 wattia
 • Tilavuus: 2 litraa
 • Nopeusasetukset: 5 ohjelmaa ja pulssitoiminto

Wilfa BLS-1200S

PARAS TEHOSEKOITIN PUHDISTUSTOIMINNOLLA

Wilfa BLS-1200S

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Edullinen hinta
 • pros-icon.svg Varustettu puhdistustoiminnolla, joka helpottaa muun muassa terien alla olevaa puhdistusta
 • pros-icon.svg Kone seisoo kumijaloilla, mikä minimoi tärinän ja pitää koneen tukevasti paikallaan.

Detaljeret gennemgang

Vaikka budjettisi olisi hieman tiukka, ei ole mitään syytä, miksi et voisi hankkia todella hyvää tehosekoitinta kotiisi. Ota esimerkiksi tämä Wilfa BLS-1200S tehosekoitin, josta saat mallin, jossa on kuumankestävä lasinen kannu, joka kestää jopa 90 asteen lämpötiloja ruoassa. Wilfa BLS-1200S on myös varustettu puhdistustoiminnolla, jonka avulla pääset jopa teräosan alle.

Miksi sinun kannattaa valita Wilfa BLS-1200S -blenderi

Jos etsit halpaa tehosekoitinta, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän Wilfa BLS-1200S tuotteeseen, sillä malli on selvästi edullinen vaihtoehto, vaikka tämä Wilfa täyttääkin monenlaiset odotukset. Sinun ei siis tarvitse lähteä säästämään ikuisuuksia tai heittää turhaa rahaa tehosekoittimeen, jos koet, että tämä Wilfa BLS-1200S malli vastaa tarpeitasi.

Wilfa BLS-1200S tehosekoitin on sekä tehokas että kestävä, ja Wilfa blenderissä on 1,8 litran lasinen kannu. Tämä kannu voi käsitellä sekä kylmiä että kuumia ainesosia 90 asteeseen asti. Sinulla on runsaasti mahdollisuuksia Wilfa blenderin avulla valmistaa kaikenlaista ruokaa, sillä Wilfa BLS-1200S tehosekoitin voi säädöillä laittaa eri nopeuksille portaattomalla säädöllä. Lisäksi Wilfa BLS-1200S mallissa on pulssitoiminto ja puhdistusohjelma, joka mahdollistaa teräosan vaikeampienkin kohtien puhdistamisen. Wilfa BLS-1200S mallissa on myös erityiset kumijalat, jotka takaavat alhaisen tärinän Wilfa blenderin käytön aikana ja sen, että kone ei liiku, vaikka se olisi asetettu suurimmalle nopeudelle.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 44,5 cm
 • Syvyys: 21,5 cm
 • Leveys: 21,5 cm
 • Paino: 4,6 kg
 • Väri: Hopea
 • Teho: 1 200 wattia
 • Tilavuus: 1,8 litraa
 • Nopeusasetukset: Vaihteleva nopeus portaattomasti säädettävällä säätimellä

Philips HR3555/00 Blender

Paras ruostumattomasta teräksestä valmistettu tehosekoitin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tyylikäs muotoilu – mustaa ja ruostumatonta terästä
 • pros-icon.svg Kaikki irrotettavat osat ovat astianpesukoneen kestäviä nopeaa puhdistusta varten.
 • pros-icon.svg Budjettiystävällinen hinta

Detaljeret gennemgang

Tällä Philipsin tehosekoittimella voit sekoittaa kaiken vihanneksista ja hedelmistä jäätelöön, sillä se pystyy käsittelemään sekä pehmeitä että kovia ainesosia. Tehosekoittimessa on useita vaihtuvia nopeuksia, joiden avulla voit valmistaa ruokaa tarpeidesi mukaan. Laite on myös valmistettu tyylikkäässä muotoilussa, joka sopii useimpiin koteihin.

Miksi sinun kannattaa valita Philips HR3555/00 tehosekoitin

Jos etsit yksinkertaista tehosekoitinta, joka on helppokäyttöinen ja jonka hinta on edullinen, tämä Philipsin tehosekoitin saattaa olla juuri sinulle sopiva. Tämä malli on ruostumatonta terästä, ja jotkin alueet ovat mustia, joten saat tyylikkään tehosekoittimen, joka sopii useimpiin koteihin. Lisäksi mallia myydään hyvään hintaan, mikä tarkoittaa, että useimmilla ihmisillä on varaa investoida tähän malliin.

Yksi suurista eduista, joita tähän Philipsin Viva Collection -mallistoon kuuluvaan tehosekoittimeen sijoittamisessa on se, että kaikki tehosekoittimen irrotettavat osat ovat astianpesukoneen kestäviä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia puhdistamisesta, vaan voit yksinkertaisesti heittää osat koneeseen. Lisäksi terävät terät ja säädettävä nopeus takaavat, että voit valmistaa monia erilaisia ainesosia helposti.

Tuotteen tiedot

 • Väri: Metalli
 • Teho: 700 wattia
 • Tilavuus: 2 litraa
 • Nopeusasetukset: Vaihteleva nopeus
 • Astianpesukoneen kestävä

OBH Hero Blender

PARAS TEHOSEKOITIN KORKEALLA TEHOLLA

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vankka ja tehokas tehosekoitin
 • pros-icon.svg Yksinkertainen muotoilu
 • pros-icon.svg Lasinen kannu kestää sekä kylmää että kuumuutta

Detaljeret gennemgang

Voi olla ärsyttävää, jos tehosekoitin ei toimi tarkoitetulla tavalla. Ei esimerkiksi ole mitään järkeä, jos haluat aina murskata kovia ainesosia tehosekoittimessasi, mutta sen tehokkuus ja terät eivät ole tehtäviensä tasalla. Siihen tämä OBH Hero Blender pystyy! Tuote on erittäin tehokas käytössä ja sopii esimerkiksi jääpalojen murskaamiseen.

Miksi sinun kannattaa valita OBH Hero Blender -blenderi

Etsitkö tehokasta tehosekoitinta, jolla voi murskata kovia ainesosia, kuten jäätä ja pakastevihanneksia, ongelmitta? Silloin tämä OBH Hero malli on sellainen, jota sinun kannattaa tarkastella tarkemmin. Mallissa on hyvä teho, ja moottorissa on 1400 watin teho ja se on varustettu parilla hyvällä terällä, joiden avulla on mahdollista murskata kaikkea jäästä pehmeisiin ainesosiin. Voit siis olla varma, että tämä tehosekoitin pystyy valmistamaan kaikki ainesosat.

Lisäksi OBH Hero blenderin lasinen kannu on sekä lämmön- että kylmänkestävä, joten voit työskennellä sekä jääkylmien että kuumien ainesten kanssa. Näin voit valmistaa tällä OBH Hero tehosekoittimella paitsi jäätelöä, smoothieita jne. myös kuumia keittoja. OBH Hero laitteessa on myös portaattomasti säädettävä nopeudensäätö, joten voit löytää kullekin ainesosalle sopivan nopeuden.

Tuotteen tiedot

 • Väri: Hopea
 • Teho: 1 400 wattia
 • Tilavuus: 1,75 litraa
 • Nopeusasetukset: muuttuva nopeus ja kolme esiasetettua ohjelmaa

KitchenAid Artisan Blender

PARAS TEHOSEKOITIN RETRO-MUOTOILULLA

Fordele
 • pros-icon.svg Retromuotoilu, joka erottuu muista tehosekoittimista
 • pros-icon.svg Nopea ja tasainen sekoittaminen riippumatta siitä, mitä pitää murskata
 • pros-icon.svg Sisältää sekä kannun että ylimääräisen lasin oston yhteydessä

Detaljeret gennemgang

Investoimalla tähän KitchenAid-merkin tehosekoittimeen kutsut itse asiassa hieman vanhanaikaisemman koneen kotiisi. Tässä tehosekoittimessa on suhteellisen retrohenkinen muotoilu ja se erottuu siten muista. Meidän on kuitenkin korostettava, että tehosekoitin on toiminnoiltaan erittäin moderni, vaikka se vaikuttaa vanhemmalta.

Miksi sinun kannattaa valita KitchenAid Artisan -blenderi

Jos haluat saada käsiisi blenderin, joka erottuu kaikista muista markkinoilla olevista malleista, sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän KitchenAidin malliin. Voisit väittää, että tämä tehosekoitin on tehty retromaisemmalla muotoilulla. Voit kuitenkin itse päättää, kuinka erilaisen koneen haluat, sillä voit hankkia sen punaisena tai omenanvihreänä – tai yksinkertaisempaan tyyliin mustana tai metallisena.

Valitsit retrosekoittimesi minkä väriseksi tahansa, saat koneen, jossa on hyvä hyötysuhde ja terävät terät jotka ovat ruostumatonta terästä. Koneessa on pehmeä käynnistystoiminto, mikä tarkoittaa, että tehosekoitin käynnistyy hitaasti ja lisää sitten nopeutta. Näin saat nopeasti ja tasaisesti sekoitettua kaikki ainekset – pehmeät ja kovat.

Lisäbonuksena tehosekoitin on aina vakaa millä tahansa pinnalla, ja voimansiirtomoottori on sekä hiljainen että energiatehokas. Saat myös 1,5 litran kannun, jossa on tiiviisti sulkeutuva kansi ja kätevä mittakuppi, sekä ylimääräisen 0,75 litran kannun.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 37,5 cm
 • Syvyys: 23,2 cm
 • Leveys: 21,6 cm
 • Paino: 5,9 kg
 • Väri: Värit: Saatavana omenanvihreä, musta, hopea ja punainen.
 • Teho: 550 wattia
 • Tilavuus: 1,5 litran lasikannu ja 0,75 litran ruokalasi.
 • Nopeusasetukset: 7 kpl

Sage SBL920 BSS the Super Q blenderi

PARAS TEHOSEKOITIN, JOSSA ON MELUA VÄHENTÄVÄ TEKNIIKKA

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu melua vaimentavalla tekniikalla
 • pros-icon.svg Mahdollisuus käyttää Auto Clean -asetusta helpompaa puhdistusta varten
 • pros-icon.svg 700 ml:n juomakuppi sisältyy ostoksen hintaan

Detaljeret gennemgang

Tämä tehosekoitin on loistava investointi, jos etsit modernia mallia, jossa on useita asetusmahdollisuuksia. Malli on kehitetty ajattomaan muotoiluun ja se toimii 12 eri nopeusasetuksella. Lisäksi se perustuu jopa melua vaimentavaan teknologiaan, joka tekee ruoanvalmistuksesta tehosekoittimella miellyttävämpää sinulle.

Miksi sinun kannattaa valita Sage SBL920 BSS the Super Q -tehosekoitin

Ollaan rehellisiä – tehosekoittimen käyttö voi olla melko häiritsevää ja meluisaa, sillä ne ovat yleensä hyvin äänekkäitä koneita. Onneksi markkinoilla on joitakin hiljaisia malleja, ja tämä Super Q Blender on yksi niistä. Kone on varustettu todellisella melua vähentävällä tekniikalla, mikä tarkoittaa, että sekoittaminen ei kuulosta niin äänekkäältä. Voit siis investoida tähän malliin, jos olet kyllästynyt meluisiin koneisiin. Näin voit myös tehdä nopeasti smoothien aamulla mukaan matkalle ilman, että herätät koko talon.

Tässä tehosekoittimessa on myös 6 yhden kosketuksen asetusta ja se voi sekoittaa 12 eri nopeustasolla. Koneessa on myös erityinen Auto Clean -toiminto, jonka avulla sinun on helppo pitää kone puhtaana jokaisen käytön jälkeen. Lisäbonuksena ostoksen mukana tulee 700 ml:n juomakuppi, joten voit aina ottaa smoothieesi mukaan matkalle. Kone on käyttäjäystävällinen ja sitä voi käyttää koko perhe.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 43,6 cm
 • Syvyys: 26,4 cm
 • Leveys: 26,4 cm
 • Paino: 9,6 kg
 • Väri: Hopea
 • Teho: 2 400 wattia
 • Tilavuus: 2 litraa
 • Nopeusasetukset: 12 kpl

Vitamix Explorian E310 tehosekoitin

PARAS TEHOSEKOITIN PIENIIN TAI KESKIKOKOISIIN TARPEISIIN

Fordele
 • pros-icon.svg Pienempi 1,4 litran kannu
 • pros-icon.svg Kannu on valmistettu BPA-vapaasta Eastman tritan-kopolyesterista
 • pros-icon.svg Tehokas 2 hevosvoiman moottori

Detaljeret gennemgang

Ei ole mitään tarvetta investoida suureen tehosekoittimeen, jos et aio sekoittaa kovin montaa ainesosaa kerralla. Jos et sekoita valtavia eriä, hieman pienempi versio, kuten tämä Vitamixin Explorian-sekoitin, voi olla oikea valinta. Tuotteessa on pienempi 1,4 litran säiliö, mutta se toimii silti tehokkaasti.

Miksi sinun kannattaa valita Vitamix Explorian E310 -blenderi?

Jos et tarvitse tehosekoitinta, jossa on suuri kapasiteetti, vaan haluat investoida pienempään malliin, tämä Vitamixin tehosekoitin saattaa olla juuri sinulle sopiva. Malli on varustettu säiliöllä, jonka tilavuus on 1,4 litraa normaalin 2 litran sijasta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia laadusta tinkimisestä, sillä kone on varustettu tehokkaalla moottorilla ja laserleikatuilla terillä, joiden ansiosta kone selviytyy mistä tahansa pilkkomistehtävästä.

Lisäksi voit valita 10 nopeustasoa ja pulssitoiminnon. Mukana tuleva kannu on myös valmistettu BPA-vapaasta Eastman tritan samplyesteristä, eikä koneen rakenteesta ole tingitty. Mukana on jopa BPA-vapaa sauva, joten voit käsitellä myös paksumpia ainesosia.

Toinen positiivinen asia tässä koneessa on, että se voi puhdistaa itsensä. Lisää vain vettä, tippa pesuainetta ja anna koneen käydä 30-60 sekuntia ja voila! Tuollainen puhdistus onnistuu useimmilta ihmisiltä.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: cm
 • Syvyys: cm
 • Leveys: cm
 • Paino: cm
 • Paino: Paino
 • Teho: wattia
 • Tilavuus: litraa
 • Nopeusasetukset:

KitchenAid Diamond Blender

PARAS ENERGIATEHOKAS TEHOSEKOITIN

Fordele
 • pros-icon.svg Energiatehokas tehosekoitin, joka on ympäristöystävällisempi
 • pros-icon.svg BPA-vapaa malli, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät
 • pros-icon.svg Moottori, jossa on intelli-speed-tekniikka, joka takaa oikean sekoituksen joka kerta

Detaljeret gennemgang

Ei ole tarvetta ostaa tehosekoitinta, joka kuluttaa enemmän virtaa kuin on tarpeen. Tällä KitchenAid-tuotemerkin Diamond-sekoittimella saat hyvän ja energiatehokkaan tehosekoittimen, mikä tarkoittaa, että sen energian- ja virrankulutus on alhainen. Laite on myös BPA-vapaa, siinä on ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät ja se on vakaa kaikilla pinnoilla valetun metallijalustan ansiosta. Kannu on tilava ja vetää 1,75 litraa.

Miksi sinun kannattaa valita KitchenAid Diamond Blender -sauvasekoitin

Jos pidät huolta siitä, että keittiökoneesi ovat energiatehokkaita ja siten ympäristöystävällisempiä, sinun kannattaa harkita investoimista tähän KitchenAidin tehosekoittimeen. Tämän kyseisen mallin teho on vain 550 wattia, ja sen eri osat ovat jopa BPA-vapaita. Koneessa on myös valettu metallijalusta, joka auttaa varmistamaan vakauden riippumatta siitä, millä pinnalla tehosekoitinta käytetään.

Vaikka tämä tehosekoitin ei kuluta käytössä kovin paljon energiaa, se on silti hyvässä käytössä. Koneessa on tehokas moottori ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät. Lisäksi intelli speed -tekniikka takaa aina oikean sekoituksen. Sinulla on kuitenkin aina halutessasi mahdollisuus käyttää pulssi- tai pehmeä käynnistystoimintoa. Jälkimmäinen on optimaalinen, kun sekoitat kuumia ruokia, sillä hidas käynnistys minimoi roiskumisen. Hankintaan sisältyy myös tiiviisti suljettu kansi mittakupilla.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 41,9 cm
 • Syvyys: 21,6 cm
 • Leveys: 22,9 cm
 • Paino: 4,5 kg
 • Väri: Värit: Musta, punainen, beige, hopea ja valkoinen.
 • Teho: 550 wattia
 • Tilavuus: 1,75 litraa
 • Nopeusasetukset: 7 esiasetettua ohjelmaa

Blendtec Classic 575 tehosekoitin

PARAS TEHOSEKOITIN ITSETOIMINNOLLA

Fordele
 • pros-icon.svg Itseliikkuva kone, joka suorittaa tehtävät esiasetettujen ohjelmien avulla.
 • pros-icon.svg Valmistettu BPA-vapaasta muovista
 • pros-icon.svg Varustettu 3 hv:n moottorilla, joka voi pyörittää teriä 500 km/h nopeudella.

Detaljeret gennemgang

Miksi käyttäisit paljon aikaa ainesten sekoittamiseen, kun voit ostaa itsestään käyvän blenderin? No, se on hyvä kysymys, sillä tämän amerikkalaisen Blendtecin mallin kanssa voit tehdä paljon muita asioita sillä aikaa, kun kone hoitaa sekoittamisen. Kone on myös tehokas toiminnaltaan ja se on valmistettu BPA-vapaasta muovista.

Miksi sinun kannattaa valita Blendtec Classic 575 -blenderi

Tähän Blendtecin tehosekoittimeen sijoittamisesta on sinulle hyötyä, jos haluat tehdä keittiötyöstäsi mahdollisimman helppoa. Tämä tehosekoitin on itseohjautuva laite, mikä tarkoittaa, että se ei vaadi valvontaa sekoittamisen aikana. Aseta vain kone johonkin esiasetetuista ohjelmista ja ainekset on sekoitettu mieleiseksesi. Näin kädet jäävät vapaiksi tekemään muita asioita keittiössä blenderin ollessa käynnissä.

Toinen tämän koneen etu on, että se on valmistettu BPA-vapaasta muovista. Lisäksi siinä on 3 hevosvoiman moottori ja erityisen tehokkaat terät, joten voit valmistaa sekä pehmeät että kovat ainekset helposti. Kone voi itse asiassa pyörittää teriä jopa 500 km/h nopeudella, minkä ansiosta ainesosat jauhautuvat eikä vain viipaloitu. BPA-vapaassa kannussa on neliön muoto, mikä minimoi pilkkomisen prosessin aikana, koska terät voivat tarttua kaikkiin osiin. Lisäksi tuote on varustettu helposti puhdistettavalla kosketusnäytöllä, joka tarvitsee vain märän liinan saadakseen sen taas puhtaaksi.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 38 cm
 • Syvyys: 20 cm
 • Leveys: 18 cm
 • Paino: 3,3 kg
 • Väri: Värit: Musta, liuskekivenharmaa, valkoinen, unikonpunainen ja jäänsininen.
 • Teho: 1550 wattia
 • Tilavuus: 1,9 litraa
 • Nopeusasetukset: 5 nopeusasetusta ja pulssitoiminto.

Nutribullet 1200W tehosekoitin

PARAS TEHOSEKOITIN SMOOTHIEN YSTÄVÄLLE

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sekoittaminen on nopeaa ja kädet vapaana erilaisten tekniikoiden ansiosta.
 • pros-icon.svg Mukana ostoksessa on 11 lisävarustetta
 • pros-icon.svg Paras blenderi smoothien valmistukseen
 • pros-icon.svg Power Smart teknologia
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa, sillä lähes kaikki osat ovat astianpesukoneen kestäviä

Detaljeret gennemgang

Tämän Nutribullet-sekoittimen avulla voit olla varma, että sinulla on kaikki, mitä tarvitset parhaan smoothien, pirtelön, salaatin jne. valmistamiseen. Mukana ei ole vain tehokas tehosekoitin, vaan myös 11 erilaista lisävarustetta, mukaan lukien 820 ml termosmuki. Sekä kone että säiliöt on myös helppo puhdistaa astianpesukoneessa.

Miksi sinun kannattaa valita Nutribullet 1200W tehosekoitin

Etsitkö parasta tehosekoitinta smoothieiden tekemiseen? Silloin sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän Nutribullet-sekoittajaan, sillä tämä malli on suunniteltu tekemään smoothieita täydellisissä annoskoissa. Lisäksi sen mukana tulee jopa 820 ml:n eristetty termosmuki, joten smoothien mukaanotto on helppoa ja se pysyy kylmänä myös liikkeellä ollessasi. Voit tietysti käyttää tätä tehosekoitinta muuhunkin kuin vain smoothien valmistukseen. Se soveltuu smoothien valmistuksen lisäksi esimerkiksi myös elintarvikkeiden soseuttamiseen tai soseuttamiseen, joten se on ihanteellinen pirtelöiden, salaatin tai jauhelihan valmistukseen.

Tässä tehosekoittimessa on 1200 watin teho ja se on varustettu Touch Smart -tekniikalla. One Touch -painike aktivoi Power Smart -teknologiatilan, joka tekee sekoittamisesta sekä nopeaa että kädetöntä. Ostoksen mukana tulee myös 11 erilaista lisävarustetta, joten sinulla on kaikki tarvittava kaikenlaiseen sekoittamiseen.

Tämä smoothien valmistukseen erikoistunut blenderi on myös helppo puhdistaa, sillä lähes kaikki tarvikkeet menevät suoraan astianpesukoneeseen. Erityiset Extractor-terät on kuitenkin sen sijaan huuhdeltava kuumassa vedessä.

Tuotteen tiedot

 • Väri: Hopea
 • Teho: 1 200 wattia
 • Tilavuus: 0,93 litraa
 • Nopeusasetukset: 1 kpl
 • Mukana: 11 erilaista lisävarustetta

KitchenAid Artisan X1 High Performance Blender

PARAS TEHOSEKOITIN TEHOKKAALLA MOOTTORILLA

Fordele
 • pros-icon.svg 3 hevosvoiman moottorin ja terästä olevien terien ansiosta suuri suorituskyky.
 • pros-icon.svg Voidaan asettaa 9 eri nopeustasolle ja siinä on pulssitoiminto
 • pros-icon.svg Tyylikäs muotoilu joko valkoisena tai mustana

Detaljeret gennemgang

Kun ostat tämän tehosekoittimen, voit olla varma, että investoit erinomaiseen malliin, jonka suorituskyky on optimaalinen. Tämä KitchenAId 5KSB6060 malli on yksi markkinoiden tehokkaimmista, ainakin kotikäyttöön. Tämä johtuu sen 3 hevosvoiman moottorista. Tästä syystä voit myös olla varma, että kaikki ainekset valmistuvat makusi mukaan.

Miksi sinun kannattaa valita KitchenAid Artisan X1 High Performance Blender -sauvasekoitin

Jos kieltäydyt tinkimästä uuden tehosekoittimesi suorituskyvystä, sinun kannattaa investoida tähän KitchenAidin koneeseen. Tämä tehosekoitin on yksi markkinoiden tehokkaimmista kotikäyttöön tarkoitetuista tehosekoittimista, sillä se on varustettu erittäin tehokkaalla moottorilla, jonka teho on 3 hevosvoimaa. Lisäksi tehosekoittimessa on tietenkin myös erinomaiset terästerät. Moottori ja vankat terästerät yhdessä takaavat, että tämä tehosekoitin pystyy käsittelemään kaikkia ainesosia, kovia ja pehmeitä, ja sekoittamaan ne laadukkaasti ja tarkasti.

Sinulla on myös mahdollisuus asettaa tämä tehosekoitin yhdeksälle eri nopeustasolle sekä pulssitoiminto. Näin voit välttää sekä kokkareet että kappaleet, jos haluat, että ainesosat jauhetaan. Kannun käytännöllisen kannen ansiosta voit lisätä koneeseen ylimääräisiä ainesosia – myös sen ollessa käynnissä. Mainitsimmeko jo, että koneessa on tyylikäs muotoilu, jossa voit valita mustan tai valkoisen ilmeen?

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 45 cm
 • Leveys: 26,7 cm
 • Paino: 8,9 kg
 • Väri: Valitse musta tai valkoinen
 • Teho: 1800 wattia
 • Tilavuus: 1,75 litraa
 • Nopeusasetukset: 9 nopeusasetusta

Guide

On tärkeää, että kiinnität huomiota useisiin eri parametreihin, kun ostat uuden blenderin. Loppujen lopuksi tarjolla on paljon erilaisia malleja, ja voit helposti päätyä ostamaan mallin, joka ei täysin vastaa tarpeitasi, jos valitset vain ensimmäisen ja parhaan mallin.

Tästä osiosta voit lukea lisää parametreista, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen kuin alat etsiä tehosekoitinta ja tavoitteena on löytää paras blenderi omiin tarpeisiin. Toivottavasti alla olevat neuvot auttavat sinua ymmärtämään, mitkä ominaisuudet ovat sinulle erityisen tärkeitä. Näin voit selvittää, mitä kannattaa asettaa etusijalle uutta tehosekoitinta ostaessasi ja miten löytyy juuri omaan keittiöön paras blenderi.

Kuinka paljon eroa eri koneiden välillä on?

Ennen kuin siirrymme yksittäisten parametrien selittämiseen, haluamme huomauttaa, että markkinoilla runsaasti esiintyvien eri mallien välillä on melko suuri ero. Voit siis hankkia hyvin yksinkertaisen blenderin, joka pystyy vain perusasioihin, tai huipputeknisen blenderin, jossa on paljon hienoja asetuksia ja tekniikoita. Koneita ei voi aina verrata 1:1, sillä ne ovat hyvin erilaisia keskenään. Laite, joka on sinulle paras blenderi, voi olla liian yksinkertainen toisenlaiselle käyttäjälle.

Huomaat esimerkiksi, että joillakin tehosekoittimilla voi vain sekoittaa aineksia, kun taas toisilla voi sekä sekoittaa että keittää aineksia tarpeen mukaan. Jälleen kerran on huomautettava, että oikean tehosekoittimen valinta riippuu pitkälti sinusta ja tarpeistasi. Jos et esimerkiksi aio käyttää keittotoimintoa, ei ole mitään syytä valita mallia, jossa on nämä ominaisuudet. Neuvomme sinua pitämään aina omat tarpeesi mielessä, kun etsit tehosekoitinta.

11 asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen tehosekoittimen ostamista

Varmistaaksesi, että valintasi on sinulle paras blenderi ja että pääset kotiin oikeanlaisen tehosekoittimen kanssa, on hyvä miettiä näiden parametrien ja ominaisuuksien tarvetta ennen kuin alat etsiä tehosekoitinta. Pidä mielessä, että alla olevat kohdat ovat suuntaa-antavia ja että niitä käsitellään tarkemmin seuraavissa osioissa.

 1. Koko ja kapasiteetti
 2. Tehosekoittimen paino
 3. Energiankulutus
 4. Moottorin teho
 5. Leikkuukapasiteetti
 6. Äänitaso
 7. Nopeusasetukset
 8. Toiminnallisuus
 9. Hinta
 10. Puhdistusmahdollisuus
 11. Muotoilu

Koko ja kapasiteetti

Ensinnäkin on hyvä miettiä, kuinka paljon tilaa uusi tehosekoitin vie. Tämä pätee riippumatta siitä, aiotko pitää sitä pöydällä vai kaapissa. Loppujen lopuksi blenderin pitäisi pystyä seisomaan kaapissa tai sen ei pitäisi viedä kaikkea tilaa pöydältä, mutta sen pitäisi silti vastata odotuksiasi kapasiteetin suhteen. Liian iso tai iso-tehoinen blenderi voi olla huonoa valinta, ja se ei ehkä ole sinulle paras blenderi.

Muista, että jotkut tehosekoittimet ovat rakenteeltaan suurempia kuin toiset, vaikka niiden säiliökapasiteetti olisikin vielä suhteellisen pieni. Siksi sinun kannattaa pitää silmällä sekä itse blenderin kokoa että sen todellista säiliökapasiteettia.

Useimpien tehosekoittimien säiliökapasiteetti on 1,5 litraa – 2 litraa, mutta joissakin malleissa kapasiteetti on paljon pienempi – tai jopa suurempi. Mieti siis, kuinka paljon aiot valmistaa tehosekoittimessa kerrallaan. Jos sekoitat aina erissä, suurempi malli voi olla oikea valinta, kun taas pienempi kapasiteetti riittää, jos haluat sekoittaa smoothien vain silloin tällöin.

Paino

Jos aiot siirrellä tehosekoitinta tarpeen mukaan, esimerkiksi kaapista pöydälle ja takaisin aina, kun sitä tarvitsee käyttää, kannattaa ehkä etsiä kevyt tehosekoitin. Jos valitset liian painavan mallin, huomaat, että konetta on vaikea käsitellä, kun sitä siirrät edestakaisin. Voit kuitenkin ostaa hieman painavamman mallin, jos aiot pitää sitä samassa paikassa koko loppuelämäsi ajan.

Energiankulutus

Ei ole tarpeen maksaa ylimääräistä sähköstä vain siksi, että käytät tehosekoitinta päivittäin. Jos sähkönkulutuksesi vaihtelee, se johtuu siitä, että olet ostanut tehosekoittimen, jonka energiankulutus on liian suuri. Hieman vanhemmissa tehosekoittimissa on usein korkea energiankulutus, kun taas uudemmat mallit ovat usein kuluttajaystävällisempiä. Silti voi olla hyvä ajatus olla tietoinen blenderin kulutuksesta ennen kuin investoit siihen, jotta tiedät ainakin, mitä voit odottaa sähkökustannusten suhteen.

Muista myös, että tehosekoitin, jonka energiankulutus on alhainen, on myös ympäristön kannalta edullinen, sillä se ei vaikuta siihen samalla tavalla.

Moottori

Voit löytää blenderin, jossa on hyvä ja tehokas moottori, jonka energiankulutus on silti alhainen, joten älä kaihda koneita, joissa mainostetaan suurta tehoa tai suurta moottoria. Tämäntyyppinen kone voi olla oikea investointi niille, jotka käyttävät tehosekoitinta paljon jokapäiväisessä elämässä ja tarvitsevat sitä sekoittamaan sekä pehmeitä että kovia ainesosia. Tehokas moottori pidentää laitteen käyttöikää ja takaa hyvän sekoitusvakauden.

Tästä huolimatta ei ole tarpeen investoida tehosekoittimeen, jossa on tehokas 3 hevosvoiman moottori, jos et tarvitse sitä. Nämä mallit ovat yleensä hieman kalliimpia kuin pienemmillä moottoreilla varustetut tehosekoittimet. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tinkiä liikaa blenderin toiminnallisuudesta ja tehokkuudesta vain siksi, että siinä ei ole valtavaa moottoria – katso vain kaikkia edellä mainittuja malleja.

Leikkauskapasiteetti

Vaikka tehosekoittimessasi olisi erinomainen moottori, leikkuukyky ei välttämättä seuraa sitä – ja se on tavallaan tehosekoittimen tarkoituksen hukassa. Mallin leikkuukyky määräytyy sisäänrakennettujen terien perusteella, joten sinun on varmistettava, että ne on valmistettu vankasta materiaalista ja että ne ovat rakenteeltaan hyviä. Voit eduksesi valita tehosekoittimen, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät, sillä ne soveltuvat sekä pehmeiden että kovien ainesosien leikkaamiseen. Samalla saat terät, jotka kestävät pitkään myös säännöllisessä käytössä.

Äänitaso

Me kaikki tiedämme sen – tehosekoittimet voivat olla käytössä uskomattoman äänekkäitä. Tästä syystä voit valita hiljaisemman mallin, jos etsit hieman matalampaa äänitasoa. Hiljaiset ja äänettömät tehosekoittimet ovat ihanteellisia niille, jotka eivät halua häiritä muuta taloa ainesosia sekoittaessaan – tai jotka ovat vain todella kyllästyneitä kuuntelemaan meluisaa konetta. Muista, että mikään tehosekoitin ei ole 100-prosenttisen äänetön, sillä sekoitusprosessiin liittyy aina jonkin verran melua. Mutta on tietysti eduksi, että käytössä on hiljaisempi malli kuin sellainen, joka käy täydellä äänenvoimakkuudella joka kerta, kun sitä käytetään.

Vaikka et priorisoisikaan hiljaista mallia, koska melu ei häiritse sinua, suosittelemme silti pitämään silmällä eri koneiden äänitasoa. Olisihan se sääli, jos unelmamallisi kuulostaisi käyttämässäsi koneessa moottoripyörälaumalta tai lentokoneen nousulta.

Nopeusasetukset

Usein juuri nopeusasetusten määrässä eri tehosekoittimet eroavat hieman toisistaan. Joissakin on suunniteltu +10 nopeutta, kun taas toisissa on vain muutama. Lisäksi jotkin ovat ennalta määrättyjä tietyille tasoille tai tarkoituksille, kun taas toiset ovat asetuksiltaan äärettömän vaihtelevia. Tästä syystä on hyvä miettiä, mitä tarvitset blenderin nopeuden suhteen.

Jos et käytä tehosekoitinta kovin paljon tai vain yksinkertaisiin “ruokiin”, kuten smoothieihin, pirtelöihin jne. voit investoida koneeseen, jossa on vähemmän nopeusasetuksia, sillä monista asetusvaihtoehdoista ei saa paljoa irti. Jos taas olet sen tyyppinen henkilö, joka nauttii tehosekoittimella leikkimisestä ja haluaa saada oikean koostumuksen eri ruokiin, malli, jossa on useita nopeusasetuksia, voi olla ihanteellinen.

Pulssitoiminto

Useimmissa tehosekoittimissa on niin sanottu pulssitoiminto. Tämä toiminto on ihanteellinen sen varmistamiseksi, etteivät ainekset jää jumiin terien alle. Se saa blenderin myös leikkaamaan pienillä, kovilla “nykäyksillä”, mikä voi olla erityisen hyödyllistä jääpaloja murskatessa.

Toiminnallisuus

Puhuimme jo hieman koneiden toiminnallisuudesta kohdassa, jossa käsiteltiin, miten paljon yksittäiset koneet eroavat toisistaan. Mainitsemme kuitenkin järjestyksen vuoksi toiminnallisuuden ja tekniikan vielä kerran tässä osiossa, koska se on tärkeä tekijä.

Jälleen kerran, kuten useissa edellä mainituissa osioissa, meidän on tehtävä alusta alkaen selväksi, että tehosekoittimessa ei todellakaan tarvitse olla lukuisia älykkäitä tekniikoita ja toimintoja, jotta se toimisi optimaalisesti. Loppujen lopuksi tehosekoitin pystyy aina sekoittamaan ainesosat – erona on vain se, kuinka tehokas, toimiva ja helppokäyttöinen se on. Yksinkertainen, mutkaton tehosekoitin on paras vaihtoehto niille, jotka todella tarvitsevat vain yhden tai kaksi ainesosaa silloin tällöin. Huipputekninen tehosekoitin taas on selkeä valinta niille, jotka haluavat hieman enemmän vaihtoehtoja sekoittamiseen.

Markkinat kehittyvät jatkuvasti, ja siksi on mahdollista saada tehosekoittimia, joissa on keitto-, tyhjiö- ja muita vastaavia ominaisuuksia. Voit myös investoida malleihin, jotka sekoittavat itse itsensä sisällön ja “materiaalin” määrän mukaan, sekä täysin handsfree-malleihin, joissa sinun ei tarvitse edes olla tehosekoittimen lähellä sen toimiessa. Vaihtoehtoja on siis paljon, ja oikean mallin löytämiseksi sinun on mietittävä, mitä oikeastaan odotat koneesi tekevän – sekoittamisen lisäksi tietenkin.

Hinta

Kuten minkä tahansa muun hankinnan yhteydessä, on hyvä miettiä, kuinka paljon olet valmis maksamaan uudesta koneestasi. On myös hyvin mahdollista, että sinulla on tietty budjetti, jonka sisällä sinun on pysyttävä. Ei ole mitään väärää valita edullinen tehosekoitin, kunhan pidät kuitenkin omat tarpeesi mielessä. Muista myös, että kaikki kalliit tehosekoittimet eivät välttämättä ole parempia kuin hieman halvempi vaihtoehto – varsinkin jos ne ovat rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan samanlaisia. Voit lukea lisää halvan tehosekoittimen löytämisestä tämän artikkelin myöhemmässä osassa.

Puhdistusmahdollisuus

Puhdistus… Ugh, se on asia, josta me kaikki voimme ärsyyntyä. Ja melkeinpä erityisesti, kun kyse on tehosekoittimista, sillä niitä voi olla melko vaikea puhdistaa kunnolla. Tämä johtuu siitä, että monet ainesosat, kuten eri hedelmien siemenet, jäävät usein jumiin tehosekoittimen pieniin aukkoihin. Tästä syystä tehosekoittimet tulisi puhdistaa heti käytön jälkeen – ja perusteellisesti!

Jos haluat tehdä puhdistamisesta helppoa, etsi tehosekoitin, joka on astianpesukoneenkestävä. Joissakin malleissa on kuitenkin myös erityiset puhdistustoiminnot, jotka mahdollistavat nopean ja helpon puhdistuksen suoraan käytön jälkeen. Tällaisissa tapauksissa täytät yleensä kannun kuumalla vedellä, lisäät veteen minimaalisen määrän saippuaa ja “sekoitat” vettä ympäriinsä.

Näin kannun kaikki osat puhdistuvat kunnolla. Muista myös pyyhkiä loput sekoittimesta käytön jälkeen. Tämä onnistuu yleensä kostealla liinalla, joka pyyhitään helposti kaikille pinnoille. Näin poistat sekä pölyn että mahdolliset ruoanjäämät koneesta, mikä lisää hygieniaa käytön aikana.

Suunnittelu

Koneesi muotoilu ei ehkä ole tärkein tekijä, mutta on silti hyvä miettiä, suositko tiettyjä malleja toisten sijaan. Suositko esimerkiksi pyöreää, pitkulaista, leveää vai neliön muotoista mallia? Kannattaa myös harkita tehosekoittimen kokoa, kuten ensimmäisessä kohdassa kuvattiin.

Tehosekoittimilla on myös alkanut olla erilaisia ulkonäköjä. Jotkut ovat rakenteeltaan ja muotoilultaan yksinkertaisempia, toiset taas erittäin moderneja. Lisäksi löytyy myös malleja, jotka ammentavat inspiraatiota retro- ja klassikkovaihtoehdoista, vaikka niiden rakennetta ja tekniikkaa on usein mukautettu nykyaikaisemmalle ostajalle sopivaksi.

Älä myöskään unohda, että voit hankkia tehosekoittimen monissa eri väreissä. Sinun ei siis tarvitse “tyytyä” tylsään harmaaseen, valkoiseen tai mustaan malliin, jos haluat lisätä keittiöösi väriä. Useita edellä mainituista malleista on saatavana punaisen, sinisen tai vihreän sävyisinä, minkä vuoksi ne voivat auttaa piristämään kotia hieman, jos niiden annetaan erottua.

Näin löydät halvan tehosekoittimen

Olipa budjettisi suuri tai pieni, on aina parempi säästää hieman rahaa uusien keittiökoneiden hankinnassa. Tästä syystä voit hyödyntää erilaisia tehosekoitintarjouksia, jos sinulla on mahdollisuus odottaa hieman aikaa oikean tehosekoittimen löytämiseksi. Useimmilla verkkokauppiailla on säännöllisesti tarjouksia keittiökoneista, myös tehosekoittimista. Jos olet jo löytänyt itsellesi sopivan tehosekoittimen ja olet valmis ostamaan sen tarjouksesta, voit säästää paljon rahaa. Tämä pätee riippumatta siitä, etsitkö halpaa vai kallista mallia.

Tehosekoittimen huolto

Jotta keittiössä säilyisi hyvä hygienia ruoanlaiton aikana, on tärkeää, että huolehdit tehosekoittimestasi muistamalla puhdistaa se käytön jälkeen ja huoltaa sitä säännöllisesti. Hyvä uutinen on, että useimmat tehosekoittimet eivät oikeastaan tarvitse kovin paljon huoltoa. Jos vain varmistat, että puhdistat säiliön jokaisen käytön jälkeen (et vain huuhtele sitä pois!) ja huolehdit siitä käytön aikana, se voi kestää monta vuotta. Muista kuitenkin myös pyyhkiä blenderin pinnat kostealla liinalla ruokajäämien, lian ja pölyn poistamiseksi.

Jos sinusta tuntuu, että tehosekoittimesi ei enää vastaa odotuksia, syynä voi olla terien kuluminen. Tämä on erityisen todennäköistä, jos käytät tehosekoitinta paljon päivittäin. Tällaisissa tapauksissa kannattaa ehkä harkita terien vaihtamista sen sijaan, että investoisit upouuteen laitteeseen.

Huolehdi tehosekoittimesta

Usein huono harkintakykysi aiheuttaa sen, että tehosekoittimesi hajoaa tai lakkaa toimimasta kunnolla. Monet esimerkiksi jatkavat tehosekoittimen käyttöä, vaikka on selvästi kuultavissa, että erilaisia ainesosia on jäänyt terien alle. Lisäksi monet ihmiset työntävät terät väkisin erityisen kovien ainesosien läpi, mikä voi johtaa vääntyneisiin teriin, jotka eivät pysty leikkaamaan yhtä hyvin tulevaisuudessa.

Huolehdi siis siitä, että huolehdit tehosekoittimestasi käytön aikana – vaikka se olisikin pystynyt käsittelemään tietyn kovan ainesosan tai sinulla olisi kiire. On paljon parempi pysäyttää kone ja tarkistaa, ettei mikään ole jumissa ennen kuin jatkat, kuin pilata koko kone.

Ole varovainen tehosekoittimen ympärillä

Tehosekoitin voi jauhaa erilaisia ainesosia, joten ei liene yllätys, että tällainen kone voi aiheuttaa paljon vahinkoa – varsinkin jos käsi tai jokin muu asia pääsee tehosekoittimen terien ulottuville sen ollessa toiminnassa. Tästä syystä suosittelemme, että työskentelet tehosekoittimen kanssa erittäin tarkkaavaisesti, jotta vältyt onnettomuuksilta.

Varmista esimerkiksi aina, että tehosekoitin on kokonaan pois päältä, jos sinun on kurkotettava säiliöön. Ei riitä, että sammutat itse blenderin, sillä on edelleen olemassa vaara, että terät kytkeytyvät yhtäkkiä päälle, koska painat nappia. Sinun on siis vedettävä pistoke kokonaan irti ennen kuin edes ajattelet pelleileväsi leikkureiden kanssa.

Lisäksi tehosekoittimessa tulisi mieluiten käyttää kantta – aina kun sekoitat jotain. Se voi tietysti olla hieman ärsyttävää, varsinkin jos joudut tunkemaan lisää aineksia matkan varrella, mutta yleensä kannen käyttäminen on hyvä idea blenderin ollessa käynnissä. Näin vältyt siltä, että astia roiskuu yhtäkkiä ympäriinsä. Tätä kannattaa välttää erityisesti, jos työskentelet kuumien nesteiden kanssa, sillä voit saada ikäviä palovammoja.

FAQ

Mikä tehosekoitin on testin paras?

Tässä suuressa tehosekoitintestissä olemme tulleet siihen tulokseen, että KitchenAid Artisan Power Plus Blender on markkinoiden paras vaihtoehto. Testin paras blenderi on laadukas ja monipuolinen blenderi. Sitä seuraa kuitenkin tiiviisti useita hyviä malleja, joissa on mm. korkea hyötysuhde, äänieristysominaisuudet ja hyvä hinta.

Voiko tehosekoitin kiehua?

Koska markkinat kehittyvät nopeasti, nyt on mahdollista ostaa tehosekoittimia, jotka voivat kiehauttaa ainekset. Voit saada jopa tehosekoittimia, joissa on tyhjiöominaisuudet, joten taivas on rajana.

Onko halpa blenderi yhtä hyvä kuin kallis malli?

Laatu ja hinta kulkevat usein käsi kädessä, mutta silti on mahdollista löytää erinomainen blenderi edulliseen hintaan. Vilkaise vain joitakin tässä testissä esiteltyjä malleja.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×