Kannettavien tietokoneiden testi (2022) → Opas 5 parhaaseen kannettavaan tietokoneeseen

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1 kannettava tietokone

Et tunne oloasi sopimattomaksi, jos investoit tähän Acer-tietokoneeseen. Tämä johtuu siitä, että kannettavaa tietokonetta voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, koska se on suunniteltu vankalla ja hyvin toimivalla prosessilla, loistavalla näytönohjaimella ja hyvällä muistilla. Lisäksi se…

1
Paras kannettava tietokone

Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1 kannettava tietokone

3
Laadukas kannettava tietokone

Apple MacBook Pro 2020 13"

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä kannettavan tietokoneen testissä autamme sinua löytämään parhaan kannettavan tietokoneen tarpeisiisi. Olemme koonneet markkinoiden parhaat mallit yhteen paikkaan, jotta saat nopeasti yleiskuvan. Testivoittajamme on Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1 -kannettava tietokone, ja koska se sopii useimpiin tarpeisiin, voit hyvin valita sen, jos olet epävarma siitä, minkä tietokoneen valitsisit.

Tässä testissä mainitaan paljon teknisiä termejä. Tästä syystä, jos et tunne eri tekniikoita ja ominaisuuksia, kannattaa siirtyä osioihin, joissa selitetään lyhyesti yleisimmät termit. Voit myös lukea lisää siitä, mitä kannattaa etsiä, kun ostat uuden kannettavan tietokoneen.

Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1 kannettava tietokone

Paras kannettava tietokone

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu 10. Gen Intel Core i7 -neliydinsuoritin takaa tehokkaan tietokoneen
 • pros-icon.svg Varustettu Nvidian näytönohjaimella ja IPS-tekniikalla optimaalisen kuvanlaadun takaamiseksi
 • pros-icon.svg Rakennettu painamaan vain 2,5 kg, joten se on helppo ottaa mukaan matkalle
 • pros-icon.svg Integroitu jäähdytysjärjestelmä suojaa tietokonetta ylikuormitukselta/ylikuumenemiselta

Detaljeret gennemgang

Et tunne oloasi sopimattomaksi, jos investoit tähän Acer-tietokoneeseen. Tämä johtuu siitä, että kannettavaa tietokonetta voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, koska se on suunniteltu vankalla ja hyvin toimivalla prosessilla, loistavalla näytönohjaimella ja hyvällä muistilla. Lisäksi se on kevyt, joten se on helppo ottaa mukaan matkalle.

Sentten sinun kannattaa valita Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1 -kannettava tietokone

Jos etsit kannettavaa tietokonetta, jota voi käyttää moniin eri tarkoituksiin, myös pelaamiseen, ja jossa on hyvä rakennuslaatu, suosittelemme investoimaan tähän Acerin malliin. Olemme päättäneet kruunata sen tämän arvostelun testivoittajaksi, sillä se on yksi markkinoiden parhaista kannettavista tietokoneista tällä hetkellä. Tämä johtuu osittain siitä, että malli on kehitetty 10. sukupolven Intel Core i7 -neliydinsuorittimella, Nvidia GeForce RTX 2070 Max-Q -näytönohjaimella, optimaalisen resoluution omaavalla näytöllä ja muulla.

Ennen kuin paneudumme tarkemmin yksittäisten osien selittämiseen, meidän on myös hyvä korostaa, että tätä kannettavaa tietokonetta voidaan käyttää moniin tarkoituksiin. Siksi se on ihanteellinen investointi, halusitpa sitten käyttää sitä pelaamiseen, työssä, koulutyössä, vapaa-ajan harrastuksissa jne. Kaikkiaan tietokone painaa vain 2,5 kg, joten se ei ole rasite, jos sitä on kuljetettava edestakaisin.

Kannettava tietokone, jossa on tehokas prosessori

Malli 10. Gen Intel Core i7 -neliydinsuoritin takaa vankan 2,6 GHz:n perusnopeuden. Siinä on kuitenkin myös mahdollisuus siirtyä turbo-tilaan, jolloin tietokone saa maksimitehon 5 GHz:iin. Tuote on varustettu Nvidian näytönohjaimella, tarkemmin sanottuna Nvidia GeForce RTX 2070 Max-Q -grafiikalla, joka tarjoaa suuremman marginaalin ja ruudunpäivitysnopeuden sekä paremman suorituskyvyn.

Näytönohjaimessa on myös laitteistokiihdytetty säteenseuranta ja Nvidia G-Sync, joka takaa paremman valaistuksen ja heijastukset sekä vähentää epätasaisuutta ja viivettä. Yhdessä nämä ominaisuudet takaavat sinulle paremman kuvanlaadun, jossa kaikki liike havaitaan, ja vähentävät samalla virrankulutusta.

Tietokoneessa on myös 16 Gt DDR4-muistia, jonka ansiosta voit käyttää useita sovelluksia samanaikaisesti. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos aiot käyttää konetta työssä/koulussa. Näytönohjaimessa on 8 Gt RAM-muistia. Lisäksi tuote on suunniteltu 512 GB PCIe NVMe SSD -tallennustilalla, jonka avulla voit käynnistää tietokoneen tai avata pelejä hetkessä.

Optimaalinen näytön resoluutio ja liitettävyys

Tässä Acerin kannettavassa tietokoneessa on 15,6 tuuman IPS Full HD 144 Hz -näyttö. Näytön resoluutio on 1080 pikseliä, mikä takaa optimaalisen pikselimäärän sekä elokuvissa, sarjoissa että peleissä. Erityinen IPS-tekniikka takaa myös laajemmat katselukulmat, kirkkaammat värit ja paremman värisävyjen ja myös mustan sävyjen porrastuksen. Näin saat parhaan mahdollisen kuvanlaadun riippumatta siitä, mihin käytät tietokonettasi.

Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia kannettavan tietokoneen ylikuormittumisesta, sillä se on suunniteltu sisäänrakennetulla jäähdytyksellä. Tämä koostuu kahdesta tuulettimesta ja 4. sukupolven Aeroblade-teknologiasta. Näin tietokoneesi toimii niin kuin sen pitäisi – vaikka se olisi kuormitettuna pitkään. Mainitsemme mieluummin myös, että sinulla on mahdollisuus liittää tietokoneeseen lisää lisävarusteita, sillä siinä on sekä HDMI-lähtö, Mini DisplayPort -lähtö, Gigabut Ethernet LAN -portti sekä yksi käännettävä USB-C 3.1 Gen1 -portti ja kolme täysikokoista USB 3.1 Gen1 -porttia, joissa on Always-On-virransyöttö.

Tämän kannettavan tietokoneen muita ominaisuuksia ovat integroitu webkamera 720 pikselin HD-resoluutiolla, kosketusalusta monikosketusnäytöllä ja RGB-taustavalaistu näppäimistö numeronäppäimistöllä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 2,3 cm
 • Syvyys: 25,5 cm
 • Leveys: 36,3 cm
 • Paino: 2,5 kg
 • Väri: Musta
 • Prosessori (CPU): Intel Core i7 (10th Gen) 10750H / 2,6 GHz
 • Muisti: 16 GB (2 x 8 GB)
 • Näytönohjain: NVIDIA GeForce RTX 2060
 • Näytön koko: 15,6 tuumaa – IPS
 • Tarkkuus: 1920 x 1080 pikseliä (Full HD)

ASUS VivoBook S15 M533IA-BQ023T

Kevyt kannettava tietokone, jossa on korkea suorituskyky ja optimaalinen kuvanlaatu

Fordele
 • pros-icon.svg Tehoa antaa AMD Ryzen™ R7 -suoritin ja suurikapasiteettinen PCIe® SSD -kiintolevy
 • pros-icon.svg Kehitetty NanoEdge-näytöllä ja Full HD:lla parhaan mahdollisen kuvanlaadun takaamiseksi
 • pros-icon.svg Edullinen mukaan otettavaksi matkalle, sillä se painaa alle 2 kg ja sen muotoilu on ohut
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan ottaen huomioon tuotteen tehokkuus

Detaljeret gennemgang

Tämä ASUSin kannettava tietokone on helppo ottaa mukaan matkalle, sillä se on suunniteltu kevyeksi ja ohueksi. Kannettavan tietokoneen rakenteesta ei kuitenkaan tingitä, sillä siinä on vankka ja tehokas AMD Ryzen™ R7 -prosessori, PCIe® SSD -kiintolevy ja hyvä kapasiteetti. Se on suunniteltu toimimaan suurilla verkon nopeuksilla.

Miksi sinun kannattaa valita ASUS VivoBook S15 M533IA-BQ023T

Jos etsit kannettavaa tietokonetta, jossa on tyylikäs ja persoonallinen muotoilu, joka toimii ihanteellisesti kaikenlaiseen käyttöön eikä maksa omaisuutta, tutustu tarkemmin tähän Asus-merkin VivoBook S15 -malliin. Useimmat ihmiset pitävät tämäntyyppisestä kannettavasta tietokoneesta, joten et tunne tinkiväsi ulkonäöstä, toiminnallisuudesta tai suorituskyvystä, kun käytät tätä vaihtoehtoa. Ja kuten sanottu, se ei maksa paljon, joten siihen on helposti varaa ilman, että sinun tarvitsee säästää vuosia.

Tässä VivoBook S15:ssä on useita ominaisuuksia, jotka takaavat, että sinulla on erittäin toimiva tietokone, joka tekee jokapäiväisestä elämästä hieman helpompaa. Se on esimerkiksi suunniteltu pikalatausta varten, joten se voi latautua 60 prosenttiin vain 49 minuutissa. Siinä on myös sisäänrakennettu sormenjälkilukija kosketusnäytössä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse syöttää salasanaa joka kerta. Lisäksi siinä on USB 3.2 Gen 1 Tpe-C™ -portti, USB 3.2 Gen 1 ja USB 2.0 -portit sekä HDMI-ulostulo ja microSD-kortinlukija. Ulkoisten laitteiden liittämiseen on siis runsaasti tilaa.

Hyvän näköinen kannettava tietokone, jossa on henkilökohtainen kosketus

Toinen syy investoida tähän Asuksen kannettavaan tietokoneeseen on sen ohut muotoilu ja keveys. Tietokone painaa vain 1,8 kg, ja sen 16,1 millimetriä ohut muotoilu takaa, että se ei vie reppuusi enempää tilaa kuin on tarpeen. Kaiken kaikkiaan tämä muotoilu takaa tietokoneen, joka on ihanteellinen matkalle mukaan otettavaksi.

Vaikka muotoilu on ohut ja kevyt, saat silti täysikokoisen näppäimistön, jotta voit aina kirjoittaa mukavasti. Näppäinten syvyys on 1,4 millimetriä, näppäimistö on ergonomisesti muotoiltu ja se on taustavalaistu, joten voit työskennellä pimeissä ympäristöissä ongelmitta. Enter-näppäin on myös muotoiltu värikuviona.

Tässä tietokoneessa on kuvioitu metallikotelo, jossa on timanttileikatut reunat, mikä tekee siitä erittäin kestävän ja takaa kannen helpon avaamisen ja sulkemisen. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa tietokone useissa eri väreissä, jolloin saat yksilöllisemmän tietokoneen. Ja jos haluat tehdä vielä enemmän, voit koristella uuden tietokoneesi yhdellä mukana tulevista ainutlaatuisista tarroista.

Korkea laatu jokapäiväiseen käyttöön

Jos et ole vielä vakuuttunut siitä, miksi sinun pitäisi investoida tähän Asus-kannettavaan tietokoneeseen, meidän on parasta vakuuttaa sinut kertomalla hieman tuotteen teknisestä rakenteesta. Ensinnäkin tietokone on kehitetty 15,6 tuuman FHD-näytön ja Full HD:n NanoEdge-näytöllä. Se on suunniteltu erittäin ohuilla reunoilla, 178 asteen laajalla katselukulmalla ja 86 prosentin näyttö-runkosuhteella. Lisäksi siinä on elävä kuvantoisto, joten näet kaikki halutut vivahteet.

Tämä kannettava tietokone on suunniteltu suurta suorituskykyä silmällä pitäen, ja sen voimanlähteenä on AMD Ryzen™ R7 -suoritin, jossa on jopa 16 Gt muistia, sekä huippunopea PCIe® SSD-levy, jossa on jopa 1 Tt. Kannettava tietokone on siis salamannopea, kun se käynnistyy, vaihtaa välilehtien välillä jne. Voit helposti ylläpitää hyvää WiFi-yhteyttä, olitpa sitten kotona tai ulkona, sillä malli on suunniteltu Intel Wi-Fi 6:lla (802.11ax). Voit siis helposti siirtää suuria tiedostoja tai pelata verkossa ilman, että Internet on tiellä.

Asuksen tietokoneen valinnassa on myös se etu, että se on suunniteltu Harman Kardon -sertifioidulla äänijärjestelmällä. Tämä takaa yksityiskohtaisen ja äänekkään äänikokemuksen toistettaessa suoraan tietokoneen omista kaiuttimista.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 1,6 cm
 • Syvyys: 23,3 cm
 • Leveys: 36 cm
 • Paino: 1,6 kg
 • Väri: Saatavana seuraavissa väreissä: Gaia Green, Resolute Red, Dreamy White ja Indie Black
 • Prosessori (CPU): AMD Ryzen 7 4700U / 2 GHz
 • Muisti: 16 GB (mukana tuleva muisti on juotettu)
 • Näytönohjain: AMD Radeon Graphics
 • Näytön koko: 15,6 tuumaa
 • Tarkkuus: 1920 x 1080 pikseliä (Full HD)

Apple MacBook Pro 2020 13"

Laadukas kannettava tietokone

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Erittäin kestävä, koska kehitetty koneistettu alumiinikotelo
 • pros-icon.svg Varustettu 10. sukupolven neliytimisellä Intel Core i5 -suorittimella nopeaa suorituskykyä varten
 • pros-icon.svg Retina-näyttö, joka on suunniteltu IPS- ja True Tone -tekniikalla silmien rasituksen vähentämiseksi
 • pros-icon.svg Tarkoitettu ohuella ja kevyellä muotoilulla, joten voit kuljettaa sitä helposti mukana liikkeellä

Detaljeret gennemgang

Apple on edelleen yksi johtavista valmistajista, kun kyse on elektroniikasta, mikä johtuu todennäköisesti siitä, että he eivät makaa sivussa. Esimerkiksi Macbook Pro -mallia on kehitetty edelleen, joten nyt voit hankkia käsiisi upouuden vuoden 2020 mallin, joka on entistäkin tehokkaampi käyttää kuin aiemmat mallit – ja jota voi näin ollen käyttää moniin eri tarkoituksiin.

Miksi kannattaa valita Apple MacBook Pro 2020 13″

Miksi kannattaa valita Apple MacBook Pro 2020 13″

On useita syitä investoida uusimpaan Apple MacBook Pro -malliin. Tämä 2020-malli on Apple MacBook Pro 2019 -mallin evoluutio, joten voit olla varma, että se on suunniteltu entistäkin toimivammilla ominaisuuksilla ja päivitetty tehokkuusasteen osalta. Kun valitset tämän mallin, voit myös valita tietokoneen tallennuskapasiteetin, prosessorin nopeuden, värin jne., sillä se voidaan mukauttaa käyttäjäkohtaisesti.

Valitsitpa uuden Apple MacBook Pro -mallisi värin ja kapasiteetin, saat tietokoneen, joka on erittäin kestävä ja kestää kovaa käyttöä. Itse asiassa tuote on valmistettu koneistetusta alumiinista optimaalisen kestävyyden varmistamiseksi. Tukevasta rakenteesta huolimatta kannettavan tietokoneen voi kuitenkin ottaa helposti mukaan matkalle, sillä se painaa 1,4 kg ja sen muotoilu on ohut, 1,5 cm.

Kannettava tietokone vaikuttavalla tehokkuudella

Ei ole ihme, että Applen tietokoneet ovat markkinoiden suosituimpia, sillä ne on suunniteltu erittäin tehokkaiksi, joten voit käyttää tietokonetta moneen tarkoitukseen. Ei siis ole väliä, kirjoitatko, editoitko videoita, koodaatko, pelaatko jne., sillä voi tehdä kaikkea. Tämä johtuu osittain 10. sukupolven neliytimisen Intel Core i5 -suorittimen kehityksestä, johon liittyy 16 GB LPDDR4X RAM-muistia. Prosessori on mahdollista asettaa 3,8 GHz:n turbo-tilaan.

Lisäksi koneessa on integroitu Intel Iris Plus Graphics -näytönohjain, joka on erittäin suorituskykyinen, vaikka sen virrankulutus on yleensä alhaisempi. Voit myös helposti liittää ulkoisia laitteita tietokoneeseen, sillä tuotteessa on kaksi käännettävää Thunderbolt 3 -porttia. Niiden siirtonopeus on jopa 40 Gbps. Portit tukevat myös DisplayPort-videolähtöä ulkoiselle 5K-näytölle 60 Hz:n taajuudella, mutta ne voivat tukea myös kahta ulkoista 4K DCI -näyttöä 60 Hz:n taajuudella.

Korkea resoluutionäyttö ja hyvin toimiva näppäimistö

Tässä kannettavassa tietokoneessa on tehokas prosessori sekä optimaalinen näytönohjain ja RAM-muisti, ja lisäksi siinä on erittäin korkean resoluution näyttö. MacBook Prossa on 13,3-tuumainen näyttö, jossa on IPS-paneeli. Tämä takaa optimaalisen kontrastin kuvissa ja väreissä, joten saat optimaalisen kuvan toiston. Näytössä on myös True Tone -ominaisuus, joka säätää näytön värisävyn istumapaikan valon mukaan, jotta silmäsi eivät rasitu tietokonetta käyttäessäsi.

Näppäimistö koostuu Magic-näppäimistöstä, joka on kuitenkin varustettu uudella mekanismilla, jossa on kahden millimetrin siirtoetäisyys. Tuotteessa on Force Touch -ohjauspaneeli, joka tukee kosketusherkkiä toimintoja, pikakelaus eteenpäin, Force-klikkaus, monikosketus jne. Touch Bar -paneeli takaa paremman toiminnallisuuden, kun taas kosketusherkkä OLED-väripaneeli mukautuu käytettäviin sovelluksiin. Tietokoneessa on myös sisäänrakennettu Touch ID -tunnistin, joten voit avata tietokoneen lukituksen sormenjäljellä koodin sijaan.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 1,5 cm
 • Syvyys: 21,2 cm
 • Leveys: 30,4 cm
 • Paino: 1,4 kg
 • Väri: Avaruusharmaa tai hopea
 • Prosessori (CPU): Intel Core i5 (10. sukupolvi) 2 GHz, maksimiturbonopeus 3,8 GHz
 • Muisti: 16 GB LPDDR4X SDRAM (mukana tuleva muisti on juotettu)
 • Näytönohjain: Intel Iris Plus Graphics
 • Näytön koko: 13,3 tuumaa – IPS
 • Tarkkuus: 2560 x 1600 pikseliä (WQXGA)

Dell XPS 15-7590 15.6" kannettava tietokone

Paras ympäristöystävällinen kannettava tietokone heijastamattomalla näytöllä

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu ympäristöystävällisistä materiaaleista ja energiatehokkaampi
 • pros-icon.svg Korkea laatu: neliytiminen Intel Core i5 -suoritin, 8 Gt LPDDR3-muistia ja SSD-tallennustila
 • pros-icon.svg IPS-kosketusnäyttö, jossa on heijastuksenesto ja Full HD takaa optimaalisen kuvanlaadun
 • pros-icon.svg Innovatiivinen jäähdytysjärjestelmä poistaa kuumaa ilmaa sisältä kestävyyden parantamiseksi

Detaljeret gennemgang

Sinun ei tarvitse tuntea syyllisyyttä, jos investoit tähän Dellin tietokoneeseen, sillä se on suunniteltu ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti. Lisäksi siinä on neliytiminen Intel Core i5 -suoritin, 8 Gt nopeaa LPDDR3-muistia ja IPS-näyttö, jossa on sisäänrakennettu heijastuksenesto. Tuotteessa on myös innovatiivinen jäähdytys.

Miksi kannattaa valita Dell XPS 15-7590 15,6″ kannettava tietokone

Jos välität ympäristöstä ja omasta vaikutuksestasi siihen, suosittelemme tutustumaan tähän Dellin kannettavaan tietokoneeseen. Tämä versio on suunniteltu ympäristöystävälliseksi tietokoneeksi. Se on suunniteltu älykkäämmillä materiaaleilla, jotka eivät sisällä elohopeaa, haitallisia ftalaatteja, kadmiumia ja muita aineita. Se on myös EPEAT®-rekisteröity* ja BFR/PVC-vapaa.

Muotoilu on myös kierrätettävää, sillä yli 90 prosenttia kannettavasta tietokoneesta voidaan käyttää uudelleen tai kierrättää. Jopa pakkaukset ovat ympäristöystävällisiä, sillä muovit on valmistettu kierrätysmuovin ja merimuovin sekoituksesta. Tietokone on myös suunniteltu erityisen energiatehokkaaksi, minkä vuoksi se on Energy Star -luokiteltu.

Voit myös nauttia uudesta tietokoneestasi monta vuotta, sillä se on suunniteltu innovatiivisella jäähdytysjärjestelmällä. Jäähdytysjärjestelmä koostuu aerogeeli- ja Gore-kangaseristeestä, joka poistaa kuuman ilman tietokoneen sisältä ylikuumentamatta samalla muita komponentteja.

IPS-näyttö, jossa on heijastuksenesto

Ei ole väliä, istutko tätä kannettavaa tietokonetta käyttäessäsi mieluummin sisällä huoneessasi verhot verhottuna vai ulkona auringossa. Siinä on 15,6 tuuman InfinityEdge WLED-kosketusnäyttö, jossa on heijastamaton pinnoite, joten auringonvalo tai muut ulkoiset tekijät eivät häiritse sinua, kun käytät tietokonetta. Kyseessä on IPS-näyttö, jossa on FHD 1080 pikselin resoluutio, joten saat optimaalisen kirkkauden ja värintoiston.

Muita ominaisuuksia tässä tietokoneessa ovat integroitu 720 pikselin HD 4 elementin linssillä varustettu IR-kamerakamera, tarkkuuskosketuslevy, taustavalaistu näppäimistö ja Stereo Waves MaxxAudio Pro -kaiuttimet (sivulta ampuvat). Lisäksi voit liittää useita ulkoisia laitteita joko USB-C 3.1 Gen2 -portin (Thunderbolt 3 ja DisplayPort videolähtöä varten), kahden USB-A 3.1 Gen1 -portin tai HDMI:n kautta. Laitteessa on myös integroitu MicroSD-muistikortinlukija ja salamannopea kaksikaistainen WiFi 6-AX sekä 5.0 bluetooth.

Suunniteltu Core i5:llä ja GeForce-grafiikalla

Tätä tietokonetta voidaan käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, kuten pelaamiseen ja edistyneempiin mediatehtäviin. Tämä johtuu siitä, että siinä on neliytiminen Intel Core i5 -suoritin Coffee Lake -perheestä, 8 Gt nopeaa LPDDR3-muistia ja Nvidia GeForce GTX 1650 -näytönohjain. Prosessorin perusnopeus on 2,4 GHz, mutta se voi tarvittaessa vaihtaa 4,1 GHz:n turbonopeuteen. Sisäänrakennettua RAM-muistia voidaan laajentaa 32 gigatavuun, koska laitteessa on yhteensä kaksi RAM-muistipaikkaa. GeForce-grafiikat takaavat optimaalisen resoluution, vakaan ruudunpäivitysnopeuden sekä yksityiskohtaiset kuvat ja valaistuksen, riippumatta siitä, mitä teet tietokoneella.

Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi tässä kannettavassa on myös salamannopea 256 Gt:n SSD-tallennus. Sinun ei siis tarvitse odottaa kauan tietokoneen käynnistymistä, välilehtien ja ikkunoiden välillä vaihtamista, lepotilaan siirtymistä jne. Kaikki tapahtuu nopeaan tahtiin tässä kannettavassa tietokoneessa.

Meidän on myös kerrottava, että tietokone on erittäin kestävä, sillä siinä on naarmuuntumaton pinta. Tuotteen reunat on kastettu lisäpinnoitteeseen, jotta ne eivät vahingoitu eri liittimistä. Anodisointi auttaa myös poistamaan lämpöä tietokoneesta ja tekee pinnasta syövytystä kestävän.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 1,7 cm
 • Syvyys: 23,5 cm
 • Leveys: 35,7 cm
 • Paino: 1,8 kg
 • Väri: Hopea
 • Prosessori (CPU): Intel Core i5 (9th Gen) 9300H / 2,4 GHz
 • Muisti: 8 GB (2 x 4 GB)
 • Näytönohjain: NVIDIA GeForce GTX 1650
 • Näytön koko: 15,6 tuumaa – IPS
 • Tarkkuus: 1920 x 1080 pikseliä (Full HD)

Guide

Ohjeita kannettavan tietokoneen ostamiseen

Alla olevissa osioissa emme keskity parhaisiin kannettaviin tietokoneisiin, vaan opastamme sinua löytämään sinulle parhaiten sopivan kannettavan tietokoneen. Opastamme sinua muun muassa siinä, mihin kannattaa keskittyä ostettaessa, selitämme kannettavan tietokoneen ja pöytätietokoneen välisen eron ja selitämme lyhyesti tekniset termit, jotka ovat erityisen yleisiä tietokonetta etsiessäsi. Joten lue lisää, jos tarvitset hieman lisäohjeita valintasi tekemiseen.

Miten valita paras kannettava tietokone

Tässä osassa autamme sinua keskittymään tärkeimpiin ominaisuuksiin ja parametreihin. Uutta tietokonetta etsiessäsi on saatavilla valtava määrä tietoa, joten voi olla vaikea tietää, mitkä niistä pitäisi asettaa etusijalle. Onko esimerkiksi tärkeämpää, että tietokoneen muotoilu on kestävä ja houkutteleva vai onko sen tekninen rakenne tärkeämpi? Voit ottaa siitä selvää alla olevissa kohdissa, joista löydät neuvoja.

Ajattele ensisijaista tarkoitusta

Selvitä ensin, mitä varten tietokone todella on – sen ensisijainen tarkoitus. Onko se työtä, koulua, pelaamista, koodausta, videoeditointia jne. varten? Saatat hyvinkin suunnitella käyttäväsi sitä useampaan kuin yhteen tarkoitukseen, mutta se kannattaa ostaa yhtä tai kahta tiettyä tarkoitusta silmällä pitäen. Tämä johtuu siitä, että tarvitset yhdenlaisen tietokoneen, jos se on tarkoitettu vain koulutyöhön, kun taas siinä on oltava täysin eri tekniikkaa ja ominaisuuksia, jos sitä käytetään pelaamiseen tai edistyneempään videoeditointiin/koodaukseen.

Kun päätät ensisijaisen käyttötarkoituksesi, voit myös nopeasti selvittää, pärjäätkö Netbookilla, Ultrabookilla jne. vai tarvitsetko hieman suuremman ja kestävämmän kannettavan tietokoneen. Ensisijaisen käyttötarkoituksen ymmärtäminen antaa sinulle myös käsityksen siitä, kuinka suuren näppäimistön ja näytön tarvitset.

Katsele prosessoria, näytönohjainta, RAM-muistia ja kiintolevyä

Kannettavan tietokoneen sisäänrakennettuja tekniikoita kannattaa aina tarkkailla. Erityisesti on syytä tarkastella prosessorityyppiä, näytönohjaimen tyyppiä, RAM-muistia ja kiintolevyä. Se, kuinka paljon tekniikan eri osiin on kiinnitettävä huomiota, vaihtelee kuitenkin käyttötarkoituksesta riippuen. Joka tapauksessa suosittelemme kuitenkin kannettavaa tietokonetta, jossa on kaikenlaiset optimaaliset osat. Näin voit olla varma, että saat hyvin toimivan koneen. Voit kuitenkin helposti tinkiä hieman RAM-muistin määrästä ja kiintolevyn koosta, jos haluat säästää rahaa ostoksessa.

Prioriteettina tietokone, jossa on hyvä näyttö

Käytätpä kannettavaa tietokonetta sitten pelaamiseen, videoeditointiin, elokuvien ja sarjojen suoratoistoon, työhön jne., on tärkeää investoida malliin, jossa on todella hyvä näyttö. Näytön koko riippuu paljon tarpeistasi ja siitä, kuinka suuren tietokoneen haluat. Valitse kuitenkin aina näyttö, jonka resoluutio on suuri, mieluiten 1920 x 1080 pikseliä, sillä silloin voit olla varma, että kuva ei näytä pikselöityneeltä. Voit myös etsiä tietokonetta, jossa on muita sisäänrakennettuja tekniikoita, kuten optimaalinen kuvan toisto, selkeämmät värisävyt, heijastuksenestopinnoite jne., jos haluat vielä parempaa näytön laatua.

Erityisesti kannettavan tietokoneen IPS-näyttö (In-Panel-Switching) kannattaa valita. Tämä ei tarkoita, että muunlaiset näytöt olisivat huonoja, mutta IPS-paneeli takaa hyvän värintoiston, korkean kuvanlaadun ja monipuoliset katselukulmat. Kaiken kaikkiaan saat paremman kuvan ja erittäin hyvän värikontrastin. Useilla IPS-paneeleilla on jopa alhainen vasteaika, joten ne sopivat erinomaisesti pelaamiseen ja videoeditointiin.

Varmista, että voit ostaa kannettavia tietokoneita, joiden kapasiteetti vastaa tarpeitasi

Tässä testissä olemme maininneet useita todella hyviä kannettavia tietokoneita, joilla kaikilla on tietty koko ja rakenne. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että voit usein valita saman tietokoneen useista eri vaihtoehdoista, joten voit valita tarpeisiisi sopivan mallin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että voit säätää tietokoneen kokonaiskapasiteettia ja muistia, jos koet sen tarpeelliseksi. Useimmissa tapauksissa tällainen mukautus voi muuttaa hintaa hieman.

Ole tietoinen tietokoneen rakenteesta

Valtaosassa kannettavia tietokoneita on hyvä ja vankka rakenne, joka kestää kovaa käyttöä. Tämä pätee riippumatta siitä, valitsetko ohuen vai suuremman mallin. Suosittelemme silti kiinnittämään huomiota uuden kannettavan tietokoneen rakenteeseen, jotta se kestää kovia iskuja. On esimerkiksi selvää, jos se on valmistettu alumiinista ja siinä on tukeva metallirakenne sekä pinnoite, joka suojaa naarmuuntumiselta. Näin tietokoneesi pysyy hyvännäköisenä vuosia – vaikka sitä käytettäisiinkin säännöllisesti jokapäiväisessä elämässä.

Voit myös suosia tietokonetta, jossa on vedenkestävä pinnoite/pinta, sillä se suojaa yleisimmiltä onnettomuuksilta. Silloin voit ainakin ottaa kahvia tietokoneen ääressä ilman hermostuneisuutta.

Tarkkaile myös kannettavan tietokoneen näppäimistöä ja sen asettelua. Näppäinten on oltava toimivia, jotta et rasita sormiasi painamalla niitä – ja näppäimistö on suunniteltava niin, että voit kirjoittaa sillä helposti. Muista, että kaikki näppäimistöt eivät ole rakenteeltaan samanlaisia.

Varmista, että ulkoiset laitteet voidaan liittää

Kun etsit kannettavaa tietokonetta, älä ajattele vain tarpeitasi nyt. Sinun pitäisi myös pystyä katsomaan hieman eteenpäin ja miettimään tarpeita, joita sinulla saattaa olla myöhemmin. Tarkoitamme erityisesti sitä, että sinun on varmistettava, että tietokoneeseen voi liittää ulkoisia laitteita. Tämä voi tapahtua joko HDMI-, LAN- tai USB-porttien kautta – tärkeintä on vain, että ne ovat siellä. Jotkut tietokoneet on suunniteltu uudempiin malleihin, mutta on täysin sinusta kiinni, kuinka paljon haluat lisätä näiden tulojen ja lähtöjen tehokkuutta.

Tätä tarkoittavat tekniset termit

Etkö ole aivan varma, mitä prosessori ja näytönohjain ovat ja mitä ne tarkoittavat kannettavassa tietokoneessasi? Tai ehkä tarvitset selityksen RAM-muistista, kiintolevystä, resoluutiosta ja niin edelleen? Jos näin on, olet tullut oikeaan paikkaan, sillä tässä osiossa autamme sinua ymmärtämään joitakin yleisimmin käytettyjä teknisiä termejä, kun on kyse tietokoneista.

 • Prosessori (CPU): Prosessoria voidaan käytännössä kutsua tietokoneen moottoriksi, sillä se on jossain määrin sekä tuotteen aivot että sydän. Mitä suurempi/nopeampi prosessori sinulla on, sitä vaativampia tehtäviä tietokoneesi pystyy hoitamaan. Jos haluat varmistaa, että saat hyvän prosessorin ja voit käyttää tietokonetta moniin eri tarkoituksiin, voit valita Intel i5- tai Intel i7 -prosessorin
 • RAM: Lyhenne RAM tulee sanoista Random Access Memory. Tämä on kannettavan tietokoneen muisti, sillä sinne tallennetaan paljon tietoja. Mitä enemmän RAM-muistia kannettavassa tietokoneessa on, sitä nopeammin se usein toimii
 • Kiintolevy: Useimmissa tietokoneissa on sisäänrakennettu kiintolevy, jota kutsutaan myös HDD:ksi, tai flash-muisti, jota kutsutaan SSD:ksi, joka on lyhenne sanoista Solid State Drive. Mikä tahansa tietokonetyyppi tietokoneessasi onkaan, tähän tallennetaan tiedostosi ja asiakirjasi
 • Resoluutio: Resoluutio on tapa ilmoittaa näytön toimivuus. Se lasketaan pikseleinä, ja sillä tarkoitetaan sitä, kuinka monta pysty- ja vaakapikseliä näytöllä on. Mitä enemmän pikseleitä/korkeampi resoluutio, sitä parempi näytön laatu. Useimmat hyvät kannettavien tietokoneiden näytöt toimivat 1920 x 1080 pikselin resoluutiolla
 • HDMI: HDMI on lähtöportti, joka on varustettu joissakin tietokoneissa – mutta ei kaikissa. HDMI-portti kannattaa asettaa etusijalle, sillä sen avulla saat monitorin kuvan näkymään televisiossa
 • TFT-näyttö: TFT tarkoittaa ohutkalvotransistoria ja viittaa tietokoneen näyttöön. TFT-näyttö on aktiivimatriisi LCD-näyttö. Näillä näytöillä on yleensä nopeampi nopeus ja ne antavat paremman elävän kuvan kuin passiivinen LCD-näyttö
 • Optinen asema: Lyhyesti sanottuna optisella asemalla tarkoitetaan kannettavaan tietokoneeseen sisäänrakennettua asemaa, johon voi asettaa CD-, DVD- ja Blu-Ray-levyjä jne. Useimpia tietokoneita ei kuitenkaan enää valmisteta optisella asemalla. Sen sijaan voit ostaa nämä ulkoisena laitteena, jos haluat pystyä toistamaan DVD-levyjä jne.

Pöytäkoneen ja kannettavan tietokoneen ero

Ei ole mikään salaisuus, että useimmat ihmiset käyttävät nykyään mieluummin kannettavaa tietokonetta kuin pöytätietokonetta. Molemmissa on kuitenkin hyvät ja huonot puolensa. Kannettavan tietokoneen suuri etu ja syy, miksi useimmat ihmiset todennäköisesti valitsevat sellaisen, on se, että voit ottaa sen mukaan matkalle. Sillä ei ole käytännössä mitään väliä, valitsetko pienen ja ohuen vai hieman suuremman vaihtoehdon – voit kuljettaa sitä laukussasi, mikä on selkeä etu. Pöytäkoneen vieminen kotiin ystävälle jne. vaatii paljon enemmän.

Pitkän aikaa pöytätietokoneet olivat parhaita pelaamiseen. Jossain määrin näin on edelleen, jos pelaat vaativampia pelejä tai haluat istua isomman näytön ääressä pelatessasi. Mutta jos olet valmis käyttämään kannettavaan tietokoneeseen hieman rahaa, voit hankkia mallin, jota voi käyttää monenlaiseen pelaamiseen. Voit siis halutessasi pelata pelejä kannettavalla tietokoneella.

Suurin etu pöytätietokoneen valinnassa on se, että kaikki on suurempaa. Saat suuremman näytön ja suuremman näppäimistön kuin kannettavassa tietokoneessa. Lisäksi voit usein saada tietokoneesta jopa enemmän tehoa RAM-muistin, muistin, prosessorin ja niin edelleen osalta, koska pöytätietokoneen ei tarvitse olla yhtä kompakti ja minimalistinen kuin kannettavan tietokoneen.

Yleisesti ottaen valinta kannettavan tietokoneen ja pöytätietokoneen välillä riippuu täysin yksittäisestä kuluttajasta. Jotkut pitävät enemmän toisesta lajista, kun taas toiset haluaisivat mieluummin toista. Jos olet hyvin epävarma, kannattaa harkita molempien tyyppien saatavuutta. Näin voit pitää pöytäkoneen kotona isompia tehtäviä varten ja ottaa kannettavan tietokoneen tarvittaessa mukaan matkalle.

Hyvät lisävarusteet kannettavalle tietokoneelle

Kannettavasta tietokoneesta saa parhaan hyödyn irti, jos investoit joihinkin lisävarusteisiin. Tämä voi olla mitä tahansa, kuten kuulokkeet, jotta voit kuunnella musiikkia häiritsemättä ympärilläsi olevia ihmisiä, hiiri, jotta sinun ei ole pakko käyttää hiirimattoa koko ajan, tai kenties suurempi näyttö, johon voit liittää tietokoneen, kun olet kotona.

Sivustoltamme löydät laajan valikoiman lisävarusteita tietokoneeseesi – olipa sinulla sitten kannettava tietokone tai pöytätietokone. Voit lukea parhaista korkearesoluutioisista PC-monitoreista, joissa on erinomaiset toiminnot, PC-monitoriarvostelustamme Tai ehkä haluat mieluummin tutustua todella hyvään ja tehokkaaseen pelihiireen, jolloin voit lukea siitä pelihiiren arvostelusta

Jos taas olet enemmän kiinnostunut hyvästä äänentoistosta tietokoneen ääressä, saat ohjeita kaiuttimen tai kuulokkeiden valintaan muun muassa täältä. Kannattaa lukea kuulokearvostelumme, jos tarvitset hyvät kuulokkeet, joiden avulla voit uppoutua musiikkiin ja pitää kaikki muut äänet poissa häiritsemättä muita. Voit myös tutustua testiin parhaista langattomista kuulokkeista, jos haluat mieluummin langattomat kuulokkeet. Jos taas haluat mieluummin kuunnella musiikkia kotona istuessasi, tutustu sen sijaan kaiutintestiin. Siinä opastamme sinua parhaiden langattomien kaiuttimien löytämisessä.

Miten tämä kannettavan tietokoneen testi tehtiin

Markkinoilla on valtava määrä kannettavia tietokoneita, joten parhaiden mallien löytäminen on kestänyt jonkin aikaa. Valikoiman hahmottamiseksi olemme tutustuneet muiden testilehtien tuloksiin ja lukeneet useita kuluttaja-arvosteluja. Näiden tietojen perusteella olemme tunnistaneet kannettavat tietokoneet, jotka ovat investoinnin arvoisia.

Valitut mallit eroavat hieman toisistaan ulkonäöltään, kooltaan, kapasiteetiltaan, tekniikoiltaan jne. Siihen on hyvä syy. Halusimme varmistaa, että mukana on erityyppisiä malleja, jotta jokaiselle kuluttajalle löytyisi testissä jotakin. Voit siis helposti löytää itsellesi sopivan tietokoneen riippumatta siitä, mihin tietokoneen käyttötarkoituksesta on kyse, kuinka ison tai pienen tietokoneen haluat, mitä värejä tai sisäänrakennettuja tekniikoita pidät parempana jne.

FAQ

Minkä kannettavan tietokoneen valitsisin?

Minkä mallin valitset, riippuu siitä, mihin tietokonetta käytetään. Testivoittajamme on Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1, ja voit hyvinkin valita hyvän mallin.

Mihin kannettavaa tietokonetta ostaessani tulisi kiinnittää huomiota?

Kannettavan tietokoneen prosessoriin, RAM-muistiin, kiintolevyyn ja näytönohjaimeen. Lisäksi näytön resoluutiolla on paljon merkitystä. Kaiken kaikkiaan rakenteen pitäisi kuitenkin sopia tarpeisiisi.

Miksi minun pitäisi valita yksi testissäsi olevista kannettavista tietokoneista?

Sinun kannattaa valita jokin tässä testissä valitsemistamme malleista, sillä olemme tehneet valinnan helpoksi ottamalla mukaan vain markkinoiden parhaat kannettavat tietokoneet. Kaikki mallit ovat siis investoinnin arvoisia.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×