Silitysterästesti (2022) → Löydä paras silitysterä veitsillesi.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Cibumic Keraaminen silitysrauta 27 cm

Voit investoida tähän keraamiseen silitysrautaan, jonka pituus on hieman yli 27 cm, jos haluat olla varma, että saat optimaalisen silitysraudan tilattua kotiin. Tuotteen paino on pienempi kuin muiden mallien, mikä helpottaa sen käyttöä. Voit käyttää…

1
Paras silitysrauta

Cibumic Keraaminen silitysrauta 27 cm

2
Globaali silitysteräs, jossa on hyvä pito

Global G-74 silitysteräs

3
paras halpa silitysrauta

Zwillingin keraaminen silitysrauta

4
Paras timanttirauta korkealla kovuudella

Cibumic Timanttirauta 25 cm

6
paras teräs aloittelijoille

Satake timanttiteräs

7
Monikäyttöinen silitysrauta

Cibumic keraaminen silitysrauta 27 cm uritetulla pinnalla

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lue tässä silitysrautatestissä eri tyyppien parhaista silitysraudoista. Testivoittajamme on Cibumicin 27 cm:n keraaminen silitysrauta, ja se on paras valinta, jos tarvitset hyvin toimivan silitysraudan, joka ei maksa paljon. Kaikki mallit ovat kuitenkin investoinnin arvoisia, joten voit helposti lukea mukana ja löytää itsellesi ja veitsillesi sopivan mallin.

Olemme myös kirjoittaneet lyhyen vaiheittaisen oppaan silitysraudan käytöstä, josta voit inspiroitua, jos olet aloittelija veitsen teroittamisessa.

Cibumic Keraaminen silitysrauta 27 cm

Paras silitysrauta

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus käyttää kaikkiin veitsityyppeihin, koska se on korkealaatuinen ja hyvän kovuuden omaava
 • pros-icon.svg Kevyempi kuin muunlaiset silitysraudat, mikä takaa suuremman käyttömukavuuden
 • pros-icon.svg Patentoitu särkymätön teknologia, joten se kestää iskuja jne.
 • pros-icon.svg Myydään budjettiystävälliseen hintaan ottaen huomioon sen toiminnallisuus

Detaljeret gennemgang

Voit investoida tähän keraamiseen silitysrautaan, jonka pituus on hieman yli 27 cm, jos haluat olla varma, että saat optimaalisen silitysraudan tilattua kotiin. Tuotteen paino on pienempi kuin muiden mallien, mikä helpottaa sen käyttöä. Voit käyttää Cibumic-rautaa kaikentyyppisiin veitsiin, koska se on korkealaatuinen.

Miksi sinun kannattaa valita Cibumicin keraaminen silitysrauta 27 cm

Tämän Cibumic-merkin keraamisen raudan valinnassa on useita etuja. Ensinnäkin japanilaisesta keramiikasta valmistettu rakenne takaa tuotteen korkean kestävyyden ja laadun. Itse asiassa se on kehitetty patentoidulla särkymättömällä teknologialla, mikä tarkoittaa, että se ei rikkoudu tai halkeile, vaikka se pudotetaan jopa 1 metrin korkeudesta.

8 Mohsin kovuuden ansiosta tätä rautaa voidaan käyttää kaikenlaisten veitsien kanssa. Ja raekoko +2000 takaa tasaisen pinnan, eikä ole vaaraa, että osia teräksestä leikkautuu pois. Cibumicin keraamisen teräksen valinnassa on myös se etu, että se on kevyempi kuin muunlaiset teräkset. Tämä takaa suuremman mukavuuden sen kanssa työskenneltäessä.

Tuotetiedot

 • Pituus: 27,3 cm
 • Halkaisija: 1,6 cm
 • Kovuus: 8 Mohs
 • Väri: Musta
 • Kahvan materiaali: Muovi

Global G-74 silitysteräs

Globaali silitysteräs, jossa on hyvä pito

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Professional quality steel
 • pros-icon.svg Käyttöön kaikentyyppisissä Global-veitsissä
 • pros-icon.svg Tyylikäs muotoilu ja hyvä pito

Detaljeret gennemgang

Tämä Global-rauta sopii kaikille Global-veitsille. Se auttaa veitsiä säilyttämään ammattimaisen tasonsa ajan mittaan ja tekee ne teräviksi muutamalla vedolla. Lisäbonuksena tässä silitysraudassa on hyvä ote, joka helpottaa sen käyttöä.

Miksi sinun kannattaa valita Global G-74 -silitysrauta

Jos haluat silitysraudan, joka ei ole vain ammattilaistasoa vaan myös näyttää hyvältä, sinun kannattaa investoida tähän Global-merkin keraamiseen silitysrautaan. Tuote on ihanteellinen, jos kotonasi on Global-veitsiä, mutta sitä voidaan käyttää myös muuntyyppisille veitsille. Silitysrauta on suunniteltu teroittamaan vain muutamalla vedolla, joten sinun ei tarvitse käyttää liikaa aikaa prosessiin.

Veitsiä teroitettaessa on suositeltavaa pitää veitsiä 10-15 asteen kulmassa, sillä näin saadaan parhaat tulokset. Global-raudan kokonaispituus on 22 cm, ja siinä on erityisen hyvä ote, jotta voit hallita veitsiä teroittaessasi. Tuote näyttää myös erittäin tyylikkäältä teräksisen värinsä ansiosta.

Tuotetiedot

 • Pituus: 22 cm
 • Väri: Hopea
 • Kahvan materiaali: teräs

Zwillingin keraaminen silitysrauta

paras halpa silitysrauta

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään budjettiystävälliseen ja edulliseen hintaan
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää useiden veitsien ja saksetyyppien teroittamiseen
 • pros-icon.svg Varustettu ripustussilmukalla, joten voit helposti säilyttää silitystulppaa

Detaljeret gennemgang

Rautojen hinnat vaihtelevat suuresti. Silti hintaluokkaa ei voi aina pitää osoituksena tuotteen tehokkuudesta. Näin on esimerkiksi tämän Zwillingin keraamisen raudan kohdalla, jota myydään edulliseen hintaan mutta joka on myös toimiva.

Miksi sinun kannattaa valita Zwillingin keraaminen silitysrauta

Jos haluat saada käsiisi edullisen silitysraudan, joka kuitenkin täyttää odotuksesi, sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän Zwilling-merkin malliin. Tämä malli on erittäin toimiva ja helppokäyttöinen, mutta se ei maksa läheskään yhtä paljon kuin muut markkinoilla olevat raudat. Tästä syystä säästät rahaa, jos valitset tämän version.

Zwillingin silitysterästä voi käyttää sekä erilaisille veitsille että saksille. Voit siis teroittaa eri tuotteita samalla raudalla. Malli on suunniteltu tukevalla kahvalla, joka sopii hyvin käteen, joten voit hallita sitä täysin. Lisäksi kahvassa on ripustussilmukka, joten silitysrauta on helppo säilyttää, kun sitä ei käytetä. Tuotteen pituus on 23 cm ja itse veitsenteroitin on väriltään turkoosi.

Tuotetiedot

 • Pituus: 23 cm
 • Väri: Turkoosi ja musta
 • Kahvan materiaali: Muovi

Cibumic Timanttirauta 25 cm

Paras timanttirauta korkealla kovuudella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kovuus 10 Mohsin luokkaa, ja se on koristeltu teollisuustimanteilla tehokkuuden lisäämiseksi
 • pros-icon.svg Voi sekä jauhaa munan että palauttaa sen
 • pros-icon.svg Mahdollisuus käyttää kaikentyyppisiin veitsiin

Detaljeret gennemgang

Voit käyttää tätä Cibumicin timanttisilitysrautaterästä, jos kotonasi on veitsiä, jotka todella kaipaavat huolenpitoa. Timanttisilitysrauta auttaa palauttamaan kananmunan, jotta veitsi on jälleen optimaalinen käytössä. Huomaa kuitenkin, että veitsi on teroitettava uudelleen tavallisella tai keraamisella terällä.

Miksi kannattaa valita Cibumic Diamond Iron 25 cm

Tarvitsevatko veitsesi lisäkäsittelyä, koska ne ovat kaikki kuluneet? Jos näin on, kannattaa harkita tätä Cibumicin 25 cm:n timanttisilitysrautaa. Heidän timanttisilitysraudoissaan on teollisia timantteja, jotka lisäävät tehokkuutta. Raudan ydin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja sen kovuus on korkea, 10 Mohsia.

Voit käyttää tämäntyyppistä silitysrautaa veitsen reunan suoristamiseen tai teroittamiseen. Silitysraudan käyttö on erityisen hyödyllistä hyvin kuluneille veitsille. Sinun on kuitenkin syytä olla tietoinen siitä, että kun olet käyttänyt timanttiterästä veitsessäsi, se on “viimeisteltävä” / teroitettava tavallisella tai keraamisella teräksellä.

Tuotetiedot

 • Pituus: 25 cm
 • Halkaisija: 1 cm
 • Kovuus: 10 Mohs
 • Väri: Pronssi ja musta
 • Kahvan materiaali: Muovi

Lion Sabatier

Monikäyttöinen silitysrauta

Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää kahteen tarkoitukseen: kananmunan suoristamiseen ja kevyeen hiontaan
 • pros-icon.svg Kahva on muotoiltu ergonomisesti paremman hallinnan takaamiseksi
 • pros-icon.svg Kestävä rakenne vähentää rikkoutumisriskiä

Detaljeret gennemgang

Tämä malli on uskomattoman samankaltainen kuin testimme parhaaksi äänestämäsi silitysteräs. Nämä kaksi vaihtoehtoa eroavat kuitenkin hieman toisistaan siinä, että tämä malli on monitoiminen, sillä siinä on itse asiassa kaksi toimintoa. Sillä voi sekä suoristaa munan että tehdä kevyttä hiontaa. Lisäksi mallissa on ergonominen kahva parempaa käsittelyä varten.

Miksi valita Cibumicin keraaminen silitysrauta 27 cm uritetulla pinnalla

Jos itse asiassa pidit testivoittajastamme melko paljon, mutta haluat raudan, jolla voi sekä suoristaa veitsien terän että tehdä kevyitä teroituksia, sinun kannattaa investoida tähän malliin. Erityistä tässä raudassa on se, että sitä voidaan käyttää molempiin tarkoituksiin. Siksi se sopii niille, jotka haluavat kotiinsa monikäyttöisen silitysraudan.

Tämä silitysrauta on suunniteltu sileällä pinnalla, jota voidaan käyttää veitsen reunan suoristamiseen, kun taas uritettua pintaa voidaan käyttää silloin, kun tarvitaan veitsen reunan kevyttä teroitusta. Tuotteessa on myös teräsydin, joka lisää sen kestävyyttä. Voit itse asiassa pudottaa tuotteen lattialle ilman, että se rikkoutuu. Lisäksi kahva on suunniteltu ergonomisesti, jotta se on paremmin hallittavissa teroituksen aikana.

Tuotetiedot

 • Pituus: 27,3 cm
 • Halkaisija: 1,6 cm
 • Kovuus: 8 Mohs
 • Väri: Musta ja beige
 • Kahvan materiaali: Muovi

Satake timanttiteräs

paras teräs aloittelijoille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo käyttää ja ohjeet mukana, joten se sopii hyvin aloittelijoille
 • pros-icon.svg Kestävä timanttirakenne takaa, että sitä voidaan käyttää kaikkiin veitsiin
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan

Detaljeret gennemgang

Tämä Satake-tuotemerkin silitysrauta eroaa ulkonäöltään melko paljon muista tämän testin malleista. Sen neliskulmainen muotoilu helpottaa teroittamista. Tästä syystä tämä on ihanteellinen rauta aloittelijoille, jotka eivät ole aiemmin työskennelleet rautojen kanssa. Mukana on ohjeet, joiden avulla saat uuden tuotteesi käyttöön mahdollisimman hyvin.

Miksi sinun kannattaa valita Sataken timanttiset raudat

Pohditko, kuinka paljon käytät silitysrautaa? Tai ehkä ostat silitysraudan ensimmäistä kertaa etkä ole varma, miten sitä käytetään? Ei ole syytä epätoivoon. Tämä Satake-rauta on ihanteellinen niille, jotka vasta opettelevat silitysraudan käyttöä. Se on yksinkertaisempi ja helppokäyttöisempi.

Halpa hinta takaa lisäksi sen, että et tunne tuhlaavasi liikaa rahaa, vaikka et käyttäisikään sitä niin usein kuin toivoisit. Teräksellä on optimaalinen kovuus, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää kaikenlaisiin veitsityyppeihin, kuten teräs-, titaani- ja keraamisiin veitsiin. Mukana on myös ohjekirja, jonka avulla pääset alkuun.

Tuotetiedot

 • Väri: Valkoinen
 • Kahvan materiaali: Muovi

Cibumic keraaminen silitysrauta 27 cm uritetulla pinnalla

Monikäyttöinen silitysrauta

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää kahteen tarkoitukseen: kananmunan suoristamiseen ja kevyeen hiontaan
 • pros-icon.svg Kahva on muotoiltu ergonomisesti paremman hallinnan takaamiseksi
 • pros-icon.svg Kestävä rakenne vähentää rikkoutumisriskiä

Detaljeret gennemgang

Tämä malli on uskomattoman samankaltainen kuin testimme parhaaksi äänestämäsi silitysteräs. Nämä kaksi vaihtoehtoa eroavat kuitenkin hieman toisistaan siinä, että tämä malli on monitoiminen, sillä siinä on itse asiassa kaksi toimintoa. Sillä voi sekä suoristaa munan että tehdä kevyttä hiontaa. Lisäksi mallissa on ergonominen kahva parempaa käsittelyä varten.

Miksi valita Cibumicin keraaminen silitysrauta 27 cm uritetulla pinnalla

Jos itse asiassa pidit testivoittajastamme melko paljon, mutta haluat raudan, jolla voi sekä suoristaa veitsien terän että tehdä kevyitä teroituksia, sinun kannattaa investoida tähän malliin. Erityistä tässä raudassa on se, että sitä voidaan käyttää molempiin tarkoituksiin. Siksi se sopii niille, jotka haluavat kotiinsa monikäyttöisen silitysraudan.

Tämä silitysrauta on suunniteltu sileällä pinnalla, jota voidaan käyttää veitsen reunan suoristamiseen, kun taas uritettua pintaa voidaan käyttää silloin, kun tarvitaan veitsen reunan kevyttä teroitusta. Tuotteessa on myös teräsydin, joka lisää sen kestävyyttä. Voit itse asiassa pudottaa tuotteen lattialle ilman, että se rikkoutuu. Lisäksi kahva on suunniteltu ergonomisesti, jotta se on paremmin hallittavissa teroituksen aikana.

Tuotetiedot

 • Pituus: 27,3 cm
 • Halkaisija: 1,6 cm
 • Kovuus: 8 Mohs
 • Väri: Musta ja beige
 • Kahvan materiaali: Muovi

Guide

Miten valita paras silitysrauta

Alhaalla olevissa osioissa autamme sinua ymmärtämään silityslautojen välisiä eroja ja sitä, miten saat silityslaudastasi parhaan hyödyn irti. Näin olet hyvin varustautunut sekä silitysraudan hankintaa että käyttöä varten.

Mutta ennen kuin siirrymme näihin osioihin, haluaisimme kiinnittää huomiosi joihinkin seikkoihin, joihin sinun tulisi kiinnittää erityistä huomiota silitysrautaa ostaessasi:

 • Tyyppi: Ensiksi sinun on selvitettävä, minkälainen silitysrauta sopii sinulle. Tämä määräytyy sen mukaan, mitä veitsiä sinulla on kotona ja tarvitsetko ne sekä teroitettavaksi että suoristettavaksi vai vain jälkimmäisen
 • Pituus: Mitä pidempi silitysrauta on, sitä enemmän pintaa sinulla on työstettävänä, mikä helpottaa prosessia. Et kuitenkaan välttämättä tarvitse 30 cm:n silitysrautaa, jos silität vain pienempiä veitsiä tai olet hyvä siinä
 • Kahva: Varmista, että silitysraudassa on optimaalinen kahva. Tämä takaa hyvän käyttömukavuuden ja täyden hallinnan silitysraudan käytössä. Tämä vähentää myös onnettomuuksia

Keraaminen vs. teräksinen silitysrauta

On tärkeää löytää terästyyppi, joka sopii veitsillesi. Voit valita teräs-, timantti- ja keraamisista malleista. Näillä kaikilla on omat ominaisuutensa ja ne sopivat hyvin veitsille. Jos käytät kovaa terästä olevia veitsiä, kuten saksalaisia ja japanilaisia veitsiä, tarvitset keraamisen teräksen tuotteita. Tämä johtuu siitä, että tavalliset teräsvaihtoehdot saattavat tuhota veitsen, koska ne voivat lyödä pieniä metallinpaloja irti terän pultista. Tätä kannattaa välttää, koska se yleensä pilaa veitsen.

Sinun ei siis kannata valita silitysteräksiä mieltymyksesi tai kunkin teräksen hinnan perusteella, vaan sen perusteella, mikä sopii kotonasi oleviin veitsiin.

Miten silitysrautaa käytetään

Tässä on vaiheittainen opas siitä, miten silitysrautaa käytetään parhaiden mahdollisten tulosten saavuttamiseksi:

 • Pane silitysrauta kärjellään leikkuulautaan, pöytään jne. Jos olet kokenut, voit myös pitää sitä kärki poispäin itsestäsi ilmassa
 • Pidä veitsen kahvasta kiinni ja aseta sen kärki raudan päälle 10-15 asteen kulmaan. Voit tukea veistä peukalolla
 • Siirrä nyt varovasti veitsen munaa raudan yli tangosta kärkeen (alue, joka on lähimpänä kahvasta kärkeen)
 • Älä käytä voimaa – älä murskaa veistä rautaa vasten
 • Jatka tätä liikettä molemmin puolin

Keraamisilla ja timanttisilla raudoilla myös muna teroitetaan, kun noudatat edellä mainittua ohjetta.

Miten tämä rautatesti tehdään

Kun olet etsimässä veitsenteroitinta, jolla voit hioa veitsesi täydelliseksi, on tietenkin tärkeää hankkia hyvä malli. Juuri tästä syystä olemme tehneet tämän testin, johon olemme keränneet markkinoiden parhaat tuotteet silitysveitsien alalla. Olemme muun muassa tarkastelleet, minkä tyyppiset raudat soveltuvat parhaiten eri tarkoituksiin ja mitä testilehdet ja kuluttajat ovat kehuneet.

Olemme yrittäneet ottaa mukaan erilaisia rautoja, joten testissä pitäisi olla jokaiselle jotakin. Joten olitpa sitten ammattilainen tai aloittelija, halusitpa teräs-, keraamisen tai timanttimallin jne.

Tarvitsetko hyvää veistä?

Silityskierros voi tehdä ihmeitä useimmille veitsille. Et voi kuitenkaan odottaa raudan pelastavan huonoa veistä. Sen sijaan suosittelemme investoimaan sekä silitysrautaan että kunnon kokkiveitseen, sillä näin sinulla on parhaat mahdolliset välineet ruoanlaittoon. Voit lukea parhaista kokkiveitsistätestistämme tällä sivustolla.

FAQ

Mikä silitysrauta on paras?

Olemme äänestäneet Cibumicin 27 cm:n keraamisen silitysraudan markkinoiden parhaaksi. Se sopii useimpiin tarpeisiin eikä maksa paljon. Mutta lue lisää löytääksesi itsellesi sopivan silitysraudan.

Pitäisikö minun valita teräs-, timantti- vai keraamiset silitysraudat?

Silitysraudan valinta riippuu siitä, millaisia veitsiä sinulla on. Tavalliset teräsraudat sopivat hyvin yksinkertaisten veitsien terän suoristamiseen, kun taas keraamiset ja timanttisilitysraudat soveltuvat parhaiten koville veitsille.

Paljonko silitysrauta maksaa?

Silitysraudan hinta vaihtelee malleittain. Voit helposti saada todella hyviä laitteita muutamalla sadalla dollarilla. Jotkut maksavat enemmän, mutta ne voivat kestää monta vuotta.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×