Sisäänrakennetun uunin testi (2022) → Top 10 parhaista malleista

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

2
Paras edullinen sisäänrakennettava uuni

Voss IEL600RF Sisäänrakennettava uuni

9
paras höyryuunin sisäänrakennettu uuni

Miele DGC7540CLST höyryuuni

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tälle sisäänrakennetun uunin testille olemme koonneet markkinoiden 10 parasta sisäänrakennettua uunia yhteen paikkaan. Olemme äänestäneet Siemens iQ700 HB672GBS1S sisäänrakennetun uunin testin parhaaksi, koska se täyttää kaikki odotukset ja saa hyvät pisteet testiparametreista: toiminnallisuus, muotoilu ja hinta.

Testistä löydät kuitenkin myös useita muita tuotteita, jotka ovat selvästi investoinnin arvoisia, joten sinulla on runsaasti mahdollisuuksia löytää sinulle paras sisäänrakennettu uuni tästä artikkelista. Jos jatkat lukemista testin loppuun asti, löydät myös tietoa sisäänrakennettujen uunien erilaisista puhdistusmenetelmistä, sisäänrakennettujen uunien asennuksesta ja vinkkejä oikean mallin löytämiseen

Fordele
 • pros-icon.svg Uuni on saanut hyviä arvioita sekä kuluttajilta että Forbrugerrådet Tænkiltä
 • pros-icon.svg Toimii itsepuhdistuvana pyrolyyttisen puhdistuksen avulla, joten sinun ei tarvitse sotkea sitä
 • pros-icon.svg Kehitetty 8 eri uunitoiminnolla
 • pros-icon.svg Suuren kapasiteetin ja hyvän energialuokituksen

Detaljeret gennemgang

Se kannattaa investoida tähän Siemensin sisäänrakennettuun uuniin, jos haluat olla varma, että saat erinomaisen mallin. Tämä sisäänrakennettava uuni on saanut hyviä arvioita sekä kuluttajilta että Tanskan kuluttajaneuvostolta, joten useat ovat uunin takana. Siinä on myös itsepuhdistuvat ominaisuudet ja suuri kapasiteetti.

Miksi sinun kannattaa valita Siemens iQ700 sisäänrakennettu uuni HB672GBS1S

Jos etsit parasta sisäänrakennettua uunia, valitse malli, jonka olemme nimenneet testivoittajaksi tässä sisäänrakennetun uunin testissä: Siemens iQ700 sisäänrakennettu uuni HB672GBS1S. Tämä uuni sopii kenelle tahansa, sillä siinä on tyylikäs muotoilu ja vankka rakenne. Tuote soveltuu sekä ruoanlaittoon että leivontaan – ja kahdeksan eri uunitoimintoa tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia valmistaa ruokaa juuri oikealla tavalla.

Siemensin suurikapasiteettinen sisäänrakennettu uuni

Yksi tämän sisäänrakennetun uunin selkeistä eduista on sen suuri uunitilavuus. Sillä vaikka siinä on vain yksi uunilokero, uuniin mahtuu 71 litraa. Voit siis helposti valmistaa useita ruokia kerralla ilman suurempia ongelmia. Uunin kuuma ilmankierto takaa myös tasaisen lopputuloksen koko uunissa, ja erityinen kiihdytystoiminto nopeuttaa kypsennystä, joten sinun ei tarvitse odottaa liian kauan hyvää paistia, keksejä jne.

Itsepuhdistuva sisäänrakennettu uuni

Voit myös investoida tähän sisäänrakennettuun uuniin, jos haluat välttää uunin säännöllisen puhdistamisen. Tässä mallissa on pyrolyysi, joka auttaa hajottamaan rasvat ja ruokahiukkaset uunissa, joten sinun tarvitsee vain pyyhkiä pinta liinalla päästäksesi eroon liasta uunin sisällä.

Malli on suunniteltu myös turvallisuusnäkökulmasta, sillä siinä on lapsilukot sekä ovessa että toiminnoissa. Näin pienet sormet eivät voi avata luukkua tai kytkeä uunia päälle/pois ilman aikuisen apua. Ja herkkä softmove-luukku varmistaa, että uunin luukun avaaminen ja sulkeminen on mukavampaa, koska se ei pamahda kiinni.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 59,5 cm
 • Syvyys: 54,8 cm
 • Leveys: 59,4 cm
 • Minimikorkeus: 57 cm
 • Minimileveys: 56 cm
 • Paino: 39 kg
 • Uunin tilavuus: 71 litraa
 • Energialuokka: A+

Voss IEL600RF Sisäänrakennettava uuni

Paras edullinen sisäänrakennettava uuni

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg korkea turvallisuustaso välttää onnettomuudet ruoanlaiton aikana
 • pros-icon.svg Varustettu 8 uunitoiminnolla ja 10 automaattiohjelmalla
 • pros-icon.svg Mahdollisuus puhdistaa sisäänrakennettu uuni pyrolyysillä

Detaljeret gennemgang

Asennusuunin laatua ei aina voi arvioida sen hinnan perusteella. Tämä käy ilmi tästä Vossin vaihtoehdosta, joka osoittaa, että hyvän sisäänrakennetun uunin ei tarvitse maksaa paljon. Mallissa on suuri 71 litran uunivuoka, alhainen energiankulutus ja älykäs Hot Air -järjestelmä, joka takaa tasaisen lämmönkierron koko uunivuokaan.

Miksi sinun kannattaa valita Voss IEL600RF sisäänrakennettu uuni

Eikö sinulla ole suurinta budjettia sisäänrakennetun uunin ostamiseen? Onneksi ei ole syytä paniikkiin – on mahdollista löytää edullinen sisäänrakennettu uuni, joka täyttää odotuksesi. Ja tämä Vossin malli on hyvä veto. Uuni kuuluu energialuokkaan A, joka ei tietenkään ole korkein mahdollinen, mutta sen energiankulutus on silti alhainen. Lisäksi sillä on yksinkertainen ja klassinen muotoilu, joka sopii useimpiin keittiöihin.

Sisäänrakennettu uuni Hot Air -järjestelmällä

Tässä mallissa on suuri, 71 litran uunitilavuus, joten sinulla on runsaasti tilaa valmistaa useita ruokia samanaikaisesti. Älä kuitenkaan pelkää, että lämpö ei leviä optimaalisesti suuressa uunissa, sillä malli on suunniteltu erityisellä Hot Air -järjestelmällä. Tämä järjestelmä varmistaa, että kuuma ilma kiertää tasaisesti koko uunitilassa, jolloin kaikki uunin alueet ovat yhtä lämpimiä.

Uunissa on useita toimintoja, joten voit käyttää kuumailmaa, ylikuumentaa, alilämmittää, grillata tai mitä tahansa haluat. Lämpötilaa ja asetuksia voi säätää helposti helppokäyttöisillä ulosvedettävillä painikkeilla, jotka voi painaa sisään jälkikäteen, jotta rasvaroiskeet eivät tartu painikkeisiin.

Suunniteltu aktiivisella jäähdytysjärjestelmällä

Ei tarvitse pelätä, että uuni kuumenee tai vaurioituu liian korkeissa lämpötiloissa, sillä se on varustettu aktiivisella jäähdytysjärjestelmällä. Näin varmistetaan, että uuni ei kuumene kypsennyksen aikana ja että elektroniset komponentit pysyvät viileinä. Uunin luukussa on myös lapsilukko, joten pienet lapset eivät voi yhtäkkiä avata ja sulkea luukkua ilman lupaa – ja uunin luukku on yleensä viileän tuntuinene at, sillä se on valmistettu useista lasikerroksista ja sen lämpötila on enintään 30 astetta.

Uunin mukana toimitetaan leivinpannu, ritilä ja kaksi leivinpeltiä. Olet siis heti valmis käyttämään uutta uunia. Sisäänrakennettu FloodLight-halogeeniylivalaistus takaa optimaalisen valon ruokaan ruoanvalmistuksen aikana – ilman häikäisyn riskiä, kun katsot ruokaa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 59,4 cm
 • Syvyys: 56,7 cm
 • Leveys: 59,5 cm
 • Maksimikorkeus: 59 cm
 • Minimileveys: 56 cm
 • Paino: 34 kg
 • Uunin tilavuus: 71 litraa
 • Energialuokka: A

Gorenje BOP747S32X Sisäänrakennettava uuni

Hyvä ja suuri sisäänrakennettava uuni

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri 73 litran uunitilavuus, joten voit valmistaa paljon ruokaa samanaikaisesti
 • pros-icon.svg Leivontalevyt ja ritilät on helppo saada sisään ja ulos sisäänrakennetun teleskooppijatkon avulla
 • pros-icon.svg Suunniteltu nelilasisella lasiovella, jossa on kaksinkertainen lämmönsuoja ja lapsilukko

Detaljeret gennemgang

Tämän sisäänrakennetun uunin ansiosta sinun ei tarvitse koskaan huolehtia siitä, että uunista loppuu tila kesken. Valmistatko ison paistin, kokkaatko monelle ihmiselle tai aloitatko suuren leivontaprojektin? Ei hätää – 73 litran uunitilavuudella on runsaasti tilaa. Mallissa on myös teleskooppinen ulosvedin, sisäänrakennettu paistolämpömittari ja pyrolyysitoiminto.

Miksi sinun kannattaa valita Gorenje BOP747S32X sisäänrakennettu uuni

Tarvitsetko sisäänrakennetun uunin, jossa on erityisen suuri kapasiteetti? Jos näin on, tämä Gorenjen malli saattaa olla oikea valinta sinulle. Uunin tilavuus on 73 litraa, joten siinä on runsaasti tilaa sekä suurille ruokalajeille että monille pienemmille ruokalajeille. Saat jopa kaikki ruoat helposti uuniin ja ulos uunista, sillä uuni on suunniteltu kaksitasoisella teleskooppisella ulosvedolla. Ja voit aina seurata lihan lämpötilaa sisäänrakennetun paistolämpömittarin avulla.

Käyttäjäystävällinen muotoilu

Mallissa on myös käyttäjäystävällinen muotoilu. Se on esimerkiksi varustettu elektronisella ohjauspaneelilla, jota on helppo käyttää, ja elektronisella lämpötilan säädöllä. Samalla sekä painikkeet että kahvat ovat ergonomisia, joten sinulla on aina hyvä ote, kun avaat tai suljet kannen, käännät lämpöä ylös tai alas, säädät uunin ohjelmaa jne.

Uunin puhdistamista ei tarvitse edes miettiä liikaa, sillä siinä on pyrolyysitoiminto. Tämä auttaa pitämään uunin puhtaana, sillä se polttaa sekä rasvan että lian tuhkaksi. Sen jälkeen voit helposti pyyhkiä uunin pinnat kostealla liinalla – ja olet itse asiassa tehnyt uunin puhdistustyön.

Alhainen onnettomuusriski

Tämä uuni on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siinä on lasikansi, joten voit aina pitää silmällä uunin sisältöä. Kannessa on jopa neljä lasikerrosta, joten se pysyy aina viileänä, vaikka uuni olisi kuumennettu korkeaan lämpötilaan. Kansi sulkeutuu myös hitaasti, joten sormet eivät jää kiinni. Malli on myös varustettu lapsilukolla turvallisuuden takaamiseksi.

Olennettujen tuotteiden lisäksi ostokseen sisältyy myös leivontateline, erityisen syvä leivinpannu ja emaloitu leivinpelti. Sinulla on siis kaikki mitä tarvitset aloittaaksesi tämän upean uunin käytön.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 59,5 cm
 • Syvyys: 54,6 cm
 • Leveys: 59,5 cm
 • Minimikorkeus: 59 cm
 • Minimileveys: 56 cm
 • Paino: 42,5 kg
 • Uunin tilavuus: 73 litraa
 • Energialuokka: A

Miele H22651BPCLST Sisäänrakennettava uuni

Ympäristöystävällinen sisäänrakennettava uuni suurella uunitilavuudella

Fordele
 • pros-icon.svg Luokka A+ ja energiatehokkuus
 • pros-icon.svg Suuri 76 litran uunitilavuus ja nopea lämmitys
 • pros-icon.svg Käyttöystävällinen muotoilu ja useita toiminnallisia ominaisuuksia

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän sisäänrakennettuun Miele-uuniin teet jotain hyvää omalle sähkölaskullesi ja ympäristölle. Tämä malli on energiatehokas ja ympäristöystävällinen uuni, joka lämpiää nopeasti ja jonka voi asettaa useille yksilöllisille asetuksille. Lisäksi uunissa on 76 litran XL-uunitilavuus.

Miksi sinun kannattaa valita Miele H22651BPCLST sisäänrakennettu uuni

Jos etsit sisäänrakennettua uunia, joka ei ole hyväksi vain ympäristölle vaan myös lompakollesi, sinun kannattaa investoida tähän Miele-malliin. Tämä malli kuuluu energialuokkaan A+, mikä tarkoittaa, että se on ympäristöystävällinen. Lisäksi se on erittäin energiatehokas, mikä tarkoittaa, että se ei käytä liikaa virtaa uunin lämmittämiseen.

Suurin uunikapasiteetti tässä sisäänrakennetun uunin testissä

On itse asiassa melkoinen saavutus, että tämä sisäänrakennettu uuni on energiatehokas ja kuuluu hyvään energialuokkaan, sillä siinä on erittäin suuri uunitilavuus, joka voisi nopeasti olla energiasyöppö. Mutta tässä tapauksessa se ei ole. Sen sijaan 76 litran(!) uunikammio lämpiää hetkessä, joten saat uunistasi kaiken irti tuhlaamatta liikaa aikaa.

Voit siis valmistaa mitä tahansa ruokaa ja niin monelle ihmiselle kuin haluat, jos investoit tähän sisäänrakennettuun uuniin. Tämä on etu sekä niille, joilla on suuri perhe, että niille, joilla on usein paljon vieraita. Sinun ei tarvitse edes vaivautua uunin puhdistamiseen, sillä se on suunniteltu pyrolyysiohjelmalla, joka poistaa rasvan ja ruokajäämät.

Miele sisäänrakennettu uuni toiminnallisilla ominaisuuksilla

Se on itse asiassa vielä enemmän syitä valita tämä sisäänrakennettu uuni Mieleeltä kuin edellä kuvatut. Tämä johtuu siitä, että malli on erittäin käyttäjäystävällinen, mikä takaa, että uuni tulee nopeasti tutuksi – ja siten myös ruoanlaitto sujuu varmemmin. Uunissa on muun muassa EasyControl-näyttö, jonka avulla voit säätää yksittäisiä asetuksia.

Tässä uunissa on lisäksi ajastin, aikanäyttö, uunin todellisen lämpötilan näyttö, asetetun lämpötilan näyttö ja lisäksi se antaa lämpötilaehdotuksia. Ikään kuin tämä ei olisi vielä tarpeeksi, voit asettaa ohjelmoinnin kypsennyksen lopetusajankohdalle ja kypsennysajalle, joten saat hälytyksen, kun ruoka on valmis.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 59,6 cm
 • Syvyys: 56,9 cm
 • Leveys: 59,5 cm
 • Minimikorkeus: 59,5 cm
 • Minimileveys: 56 cm
 • Paino: 46 kg
 • Uunin tilavuus: 76 litraa
 • Energialuokka: A+

Samsungin integroitu uuni NV68N3372BM

Sisäänrakennettu uuni 20 automaattisella ohjelmalla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Höyryuuni takaa ravintoaineiden optimaalisen säilymisen
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen sisäänrakennettu uuni, koska se kuuluu energialuokkaan A+++
 • pros-icon.svg Mahdollisuus valmistaa koko menu ja asettaa yksilöllinen kosteus
 • pros-icon.svg Ruostumaton teräsrakenne takaa pitkän käyttöiän ja raskaan käytön

Detaljeret gennemgang

Tämä Samsungin sisäänrakennettu uuni sopii niille, jotka pitävät ruoanlaitosta ja haluavat keittiöön paljon vaihtoehtoja. Tässä mallissa on tuplatuulettimet, jotka jakavat lämpöä hyvin, ja siinä on 20 automaattista ohjelmaa, joten ruoanlaitto on helppoa kuin mikä.

Miksi kannattaa valita Samsungin integroitu uuni NV68N3372BM

Voisitko joskus tarvita apua ruoanlaitossa, jotta prosessi olisi vieläkin yksinkertaisempi? Tutustu sitten tarkemmin tähän Samsungin sisäänrakennettuun uuniin, sillä siinä on peräti 20 automaattista ohjelmaa, jotka auttavat sinua valmistamaan parhaita ruokia. Näin ruoanlaitto on paljon helpompaa eikä sinun tarvitse miettiä liikaa matkan varrella.

Hyvä lämmönjako

Uunin tilavuus on 68 litraa, joten siinä on runsaasti tilaa useiden ruokien valmistamiseen kerralla – tai vain suurten annosten valmistamiseen. Mutta kun sinulla on uuni, jossa on hyvä kapasiteetti, on myös tärkeää tarkistaa, että lämpö pääsee hyvin kiertämään uunissa, jotta kaikki alueet kypsyvät samalla tasolla. Tämä uuni tekee juuri niin, sillä se on suunniteltu kahdella tuulettimella, jotka auttavat varmistamaan lämmön tasaisen jakautumisen.

Lisäbonuksena tässä uunissa on integroitu lihalämpömittari. Sinulla on siis käsilläsi ihanteellinen työkalu, kun tarkistat lihan sisälämpötilaa. Tämä tekee paistien kypsentämisestä ihanan helppoa.

Sisäänrakennettu uuni pyrolyyttisellä puhdistuksella

Tässä uunissa on myös pyrolyyttinen puhdistus, mikä sinänsä tarkoittaa, että uuni on itsepuhdistuva. Itse asiassa se voi polttaa sekä rasvan että ruokahiukkasten jäämiä tuhkaksi, joten sinun tarvitsee vain pyyhkiä pinnat. Joten uuninpuhdistusaineita ei tarvitse käyttää tulevaisuudessa.

Tuote on varustettu näytöllä ja ajastimella, joten voit aina asettaa sen tarpeidesi mukaan. Lisäksi siinä on lapsiturvalliset lukot kaikissa toiminnoissa, jotta onnettomuuksia ei tapahdu, vaikka lapset olisivat keittiössä ruoanlaiton aikana.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 59,5 cm
 • Syvyys: 56,6 cm
 • Leveys: 59,5 cm
 • Minimikorkeus: 57,2 cm
 • Minimileveys: 56 cm
 • Paino: 40.1 kg
 • Uunin tilavuus: 68 litraa
 • Energialuokka: A

Bosch Series 8 HBG672BB1S pyrolyysiuuni

Moderni sisäänrakennettu uuni pyrolyysipuhdistuksella

Fordele
 • pros-icon.svg Höyryuuni takaa ravintoaineiden optimaalisen säilymisen
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen sisäänrakennettu uuni, koska se kuuluu energialuokkaan A+++
 • pros-icon.svg Mahdollisuus valmistaa koko menu ja asettaa yksilöllinen kosteus
 • pros-icon.svg Ruostumaton teräsrakenne takaa pitkän käyttöiän ja raskaan käytön

Detaljeret gennemgang

Tämä sisäänrakennettu uuni eroaa hieman useista muista tämän sisäänrakennetun uunin testin malleista, sillä se on höyryuunin sisäänrakennettu uuni. Näin ollen uuni on suunniteltu valmistamaan kaikki ruoat höyryn avulla. Se on kuitenkin yhdistelmäuuni, joten siinä on myös perinteisempi uunitoiminto, joten voit vaihtaa käyttötarkoitusta hieman.

Miksi kannattaa valita Miele DGC7540CLST höyryuuni

Harkitsetko investoimista höyryuuniin perinteisemmän uunin sijaan? Jos näin on, tämä sisäänrakennettu höyryuuni voi olla juuri sinulle sopiva. Malli on todellinen höyryuuni, mutta siinä on uunitoiminto, joten se on yhdistelmämalli. Siinä on 48 litran uunitila, jossa on kolme erillistä hyllyä ja sisäänrakennetut uunin kylkiluut, joten voit asettaa nopeasti erilaisia levyjä ja ritilöitä. 48 litraa höyryuunissa on myös runsaasti tilaa, sillä uunissa voi valmistaa ruokaa +10 hengelle. Samalla voidaan valmistaa useampia ruokalajeja ilman, että eri ruokalajien maut siirtyvät toisiinsa.

Sisäänrakennettu uuni höyryllä säilyttää ravintoaineet

Yksi suurista eduista, joita höyryrakenteiseen sisäänrakennettuun uuniin investoiminen tarjoaa, on se, että höyryllä kypsentäminen säilyttää lihan, vihannesten ja niin edelleen ravintoaineet paremmin kuin perinteinen uuni. Höyry antaa ruoalle myös paljon enemmän mehukkuutta ja voimaa, joten se ei kuivu uunin jälkeen.

Tämä sisäänrakennettu höyryuuni sopii kaikkeen suorasta höyrykypsennyksestä leivontaan ja paistamiseen. Uuni lämpenee nopeasti ja on erittäin helppokäyttöinen. Voit esimerkiksi aina käyttää jotakin 20:stä esiasetetusta ohjelmasta, jos haluat tehdä prosessista helppoa itsellesi. Kuten kuvattu, uunissa on mahdollista valmistaa useita annosruokia ja valikoita, ja voit jopa säätää kosteuden erikseen erityisellä yhdistelmäohjelmalla. Voit myös aina asettaa uunin rapeaksi, jos haluat saada rapeat reunat leivonnaisiin jne.

Uunissa on DualSteam-järjestelmä ja ulkoinen höyrynkehitin. Mukana toimitettuun vesisäiliöön voi kaataa tuoretta vettä, ja kun se on täytetty, siinä on tarpeeksi vettä noin 90 minuutin keittoajaksi. Moottoroidun ohjauspaneelin takana on myös tyhjennyssuodatin ja kondenssivesisäiliö. Samalla uunissa on erityinen kuivausohjelma uunitilaa varten ja se jopa minimoi höyryn kypsennysohjelman lopussa.

Ympäristöystävällinen sisäänrakennettu uuni

Sijoittamalla tähän Miele-höyryuuniin teet hyvää sekä itsellesi että lompakollesi. Itse asiassa uuni kuuluu energialuokkaan AAA+, mikä tekee siitä yhden markkinoiden ympäristöystävällisimmistä uuneista. Sinun ei siis koskaan tarvitse huolehtia siitä, että sähkölaskusi nousee kattoon, vaikka käyttäisit uunia usein.

Hieman yleisempien älykkäiden ja perinteisten ominaisuuksien, kuten SoftClose-ovilukon, sisäänrakennetun kellon, ruoanlaiton aloitus- ja lopetusaikojen ohjelmoinnin, lämpötilaehdotusten ja erilaisten hoito-ohjelmien lisäksi uuni on mahdollista liittää erilaisiin sovelluksiin ja muihin kodinkonetuotteisiin. Voit esimerkiksi käyttää Miele@home-, MobileControl-, RemoteService-, SuperVision-näkymä- ja WifiConn@ct-ohjelmia uuden sisäänrakennetun höyryuunisi kanssa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 45,6 cm
 • Syvyys: 56,9 cm
 • Leveys: 59,5 cm
 • Minimi nichedybde: 55,5 cm
 • Paino: 40.2 kg
 • Uunin tilavuus: 48 litraa
 • Energialuokka: A+++

Smeg SF6381X Sisäänrakennettava uuni

Yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen sisäänrakennettava uuni

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttöystävällinen uuni, jossa on elektroninen ohjelmanvalinta ja kuusi toimintoa
 • pros-icon.svg Tyylikäs ruostumattomasta teräksestä valmistettu muotoilu
 • pros-icon.svg Anti-sormenjälkipinta, joten se ei näytä rasvaiselta

Detaljeret gennemgang

Ei ole syytä hankkia sisäänrakennettua uunia, jossa on hämmentävä määrä ohjelmia ja asetuksia, jos et aio käyttää niitä. Koska jos olet tyyppi, joka käyttää pääasiassa samaa asetusta/ohjelmaa (esim. kuumaa ilmaa) joka tapauksessa, voit yhtä hyvin säästää hieman rahaa ja investoida tähän yksinkertaiseen ja käyttäjäystävälliseen Smeg-merkin malliin.

Miksi sinun kannattaa valita Smeg SF6381X sisäänrakennettu uuni

Jos etsit yksinkertaisempaa sisäänrakennettua uunia, jossa on silti tyylikäs muotoilu ja hyvä rakenne, kannattaa tutustua tarkemmin tähän Smegin vaihtoehtoon. Tuotteen asetukset säätyvät helposti elektronisen ohjelmavalinnan avulla. Voit valita uunia käyttäessäsi kuudesta eri toiminnosta. Tämä antaa sinulle sekä joustavuutta että varmistaa, ettei sinun tarvitse harkita liikaa vaihtoehtoja.

Sisäänrakennettu uuni tyylikkäällä muotoilulla

Käyttäjäystävällisyyden lisäksi, jotta kuka tahansa voi nauttia tästä uunista – riippumatta siitä, onko sinulla kokemusta laitteista ja elektroniikkatuotteista – siinä on myös vankka ja uskomattoman “kestävä” rakenne. Esimerkiksi pintamateriaalina on ruostumaton teräs, joka näyttää hyvältä ja on hyvin kestävä. Lisäksi uunissa on sormenjälkiä estävä pinta, joten sinun ei tarvitse pyyhkiä rasvaisia sormenjälkiä.

Uunin tilavuus on 70 litraa, ja siinä voidaan käsitellä 50-250 asteen lämpötiloja. Siinä on myös automaattinen käynnistys- ja sammutustoiminto sekä ajastin, jotta voit seurata aikaa ruoanlaiton aikana. Uunitila on jaettu viiteen tasoon / uunin kylkiin ja se on varustettu aina puhtaalla emalilla, joka varmistaa, että rasva ja lika eivät tartu liian hyvin pintoihin.

Sisäänrakennettu uuni jäähdytysjärjestelmällä

Sekä itse uunissa että sen kannessa on erityinen jäähdytysjärjestelmä, joka varmistaa, ettei uuni vahingoitu, vaikka se joutuisi lämmittämään korkeissa lämpötiloissa pitkään. Näin varmistat myös, ettei lasiovi kuumene niin kuumaksi, että lapset tai lemmikit voivat loukkaantua. Uunin luukku on myös irrotettavissa, joten voit puhdistaa sen helposti milloin haluat.

Tässä mallissa on myös sisäänrakennettu uunin valaistus, neljän senttimetrin syvyinen levy ja grilliritilä. Näin saat hyvän alun uuden sisäänrakennetun uunisi kanssa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 58 cm
 • Syvyys: 54,8 cm
 • Leveys: 59,7 cm
 • Minimikorkeus: 58,3 cm
 • Minimi syvyys: 55,4 cm
 • Paino: 33.3 kg
 • Uunin tilavuus: 70 litraa
 • Energialuokka: A

Bosch HBG672BS1 Sisäänrakennettava uuni

Sisäänrakennettava uuni, jossa on korkea turvallisuus

Fordele
 • pros-icon.svg korkea turvallisuustaso välttää onnettomuudet ruoanlaiton aikana
 • pros-icon.svg Varustettu 8 uunitoiminnolla ja 10 automaattiohjelmalla
 • pros-icon.svg Mahdollisuus puhdistaa sisäänrakennettu uuni pyrolyysillä

Detaljeret gennemgang

Voit laittaa ruokaa myrskyn keskelle tällä Boschin sisäänrakennetulla uunilla. Mallissa on kahdeksan uunitoimintoa ja kymmenen automaattista ohjelmaa, jotka auttavat sinua ruoanlaitossa. Bosch on keskittynyt myös turvallisuuteen tässä mallissa, sillä siinä on elektroniset ovilukot, lapsilukot, turvakytkimet, jäännöslämmön ilmaisimet ja paljon muuta.

Miksi sinun kannattaa valita Bosch HBG672BS1 -uunin sisäänrakennettu uuni

Haluatko investoida uuniin, jossa on korkea turvallisuustaso, jotta voit olla varma, ettei keittiössä tapahdu onnettomuuksia? Jos näin on, sinun kannattaa tutustua tähän Boschin sisäänrakennettuun uuniin. Tässä mallissa on sisäänrakennettu jäähdytystuuletin, ja se on suunniteltu niin, että sen etulämpötila on enintään 30 astetta. Muita turvallisuusominaisuuksia ovat: elektroninen ovilukko, turvakytkin, start/stop-agentti, ovikytkin, lapsilukko avaintoiminnolla ja jäännöslämmön merkkivalo.

Hae apua ruoanlaittoon Boschin sisäänrakennetulla uunilla

Voit helposti käyttää tämäntyyppistä uunia, vaikka et olisikaan tällä hetkellä keittiön nero. Mallissa on kymmenen automaattista ohjelmaa sekä ruoanlaittoa että leivontaa varten, mikä auttaa sinua onnistumaan ruoanlaitossa – riippumatta siitä, millä tasolla olet. Uunissa on myös kahdeksan toimintoa, jotka takaavat erilaisten ruokien hyvän kypsymisen. Uunin toimintoihin kuuluvat 4D-kuumailma, yli- ja alilämpö, kuumailma- ja impulssigrilli, pizzatoiminto, kuumailma eco ja eco-toiminto.

Uuni kertoo myös uunin senhetkisen lämpötilan, sisältää lämpötilaehdotuksia ja AutoPilot-toiminnon. Kaikkiaan tämä uuni voi lämmittää 30-300 asteen välillä, ja sen tilavuus on 71 litraa. Täällä on siis runsaasti tilaa valmistaa useita ruokia ja ruokaa koko perheelle. Mallilla on myös A+-energialuokitus, joten ei tarvitse huolehtia siitä, että se kuluttaa liikaa virtaa ruoanlaitossa.

Helppo puhdistus

Uunitila on viimeistelty antrasiittisella emalilla, ja voit aina nähdä ruoan sisälle suuren lasiluukun läpi. Uunissa on myös halogeenivalaistus, ja uunin valot voidaan kytkeä pois päältä tarpeen mukaan. Voit myös aina jälkiasentaa teleskooppivetimet, jos haluat erilaisen kokoonpanon.

Uuni on helppo puhdistaa, sillä se voidaan asettaa pyrolyyttiseen puhdistukseen. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että uuni kuumenee erityisen korkeisiin lämpötiloihin, jolloin kaikki ruoan jäämät ja lika palavat tuhkaksi. Sen jälkeen voit yksinkertaisesti pyyhkiä pinnat liinalla uunin puhdistamiseksi. Sekä uunin kylkiluut että levy voidaan pyrolysoida. Tämän uunin hankintaan sisältyy myös ritilä ja leivinpelti.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 59,5 cm
 • Syvyys: 54,8 cm
 • Leveys: 59,5 cm
 • Minimi kapeikkokorkeus: 58,5 cm
 • Min. kapeikon leveys: 55 cm
 • Paino: 36,5 kg
 • Uunin tilavuus: 71 litraa
 • Energialuokka: A+

Miele DGC7540CLST höyryuuni

paras höyryuunin sisäänrakennettu uuni

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Höyryuuni takaa ravintoaineiden optimaalisen säilymisen
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen sisäänrakennettu uuni, koska se kuuluu energialuokkaan A+++
 • pros-icon.svg Mahdollisuus valmistaa koko menu ja asettaa yksilöllinen kosteus
 • pros-icon.svg Ruostumaton teräsrakenne takaa pitkän käyttöiän ja raskaan käytön

Detaljeret gennemgang

Tämä sisäänrakennettu uuni eroaa hieman useista muista tämän sisäänrakennetun uunin testin malleista, sillä se on höyryuunin sisäänrakennettu uuni. Näin ollen uuni on suunniteltu valmistamaan kaikki ruoat höyryn avulla. Se on kuitenkin yhdistelmäuuni, joten siinä on myös perinteisempi uunitoiminto, joten voit vaihtaa käyttötarkoitusta hieman.

Miksi kannattaa valita Miele DGC7540CLST höyryuuni

Harkitsetko investoimista höyryuuniin perinteisemmän uunin sijaan? Jos näin on, tämä sisäänrakennettu höyryuuni voi olla juuri sinulle sopiva. Malli on todellinen höyryuuni, mutta siinä on uunitoiminto, joten se on yhdistelmämalli. Siinä on 48 litran uunitila, jossa on kolme erillistä hyllyä ja sisäänrakennetut uunin kylkiluut, joten voit asettaa nopeasti erilaisia levyjä ja ritilöitä. 48 litraa höyryuunissa on myös runsaasti tilaa, sillä uunissa voi valmistaa ruokaa +10 hengelle. Samalla voidaan valmistaa useampia ruokalajeja ilman, että eri ruokalajien maut siirtyvät toisiinsa.

Sisäänrakennettu uuni höyryllä säilyttää ravintoaineet

Yksi suurista eduista, joita höyryrakenteiseen sisäänrakennettuun uuniin investoiminen tarjoaa, on se, että höyryllä kypsentäminen säilyttää lihan, vihannesten ja niin edelleen ravintoaineet paremmin kuin perinteinen uuni. Höyry antaa ruoalle myös paljon enemmän mehukkuutta ja voimaa, joten se ei kuivu uunin jälkeen.

Tämä sisäänrakennettu höyryuuni sopii kaikkeen suorasta höyrykypsennyksestä leivontaan ja paistamiseen. Uuni lämpenee nopeasti ja on erittäin helppokäyttöinen. Voit esimerkiksi aina käyttää jotakin 20:stä esiasetetusta ohjelmasta, jos haluat tehdä prosessista helppoa itsellesi. Kuten kuvattu, uunissa on mahdollista valmistaa useita annosruokia ja valikoita, ja voit jopa säätää kosteuden erikseen erityisellä yhdistelmäohjelmalla. Voit myös aina asettaa uunin rapeaksi, jos haluat saada rapeat reunat leivonnaisiin jne.

Uunissa on DualSteam-järjestelmä ja ulkoinen höyrynkehitin. Mukana toimitettuun vesisäiliöön voi kaataa tuoretta vettä, ja kun se on täytetty, siinä on tarpeeksi vettä noin 90 minuutin keittoajaksi. Moottoroidun ohjauspaneelin takana on myös tyhjennyssuodatin ja kondenssivesisäiliö. Samalla uunissa on erityinen kuivausohjelma uunitilaa varten ja se jopa minimoi höyryn kypsennysohjelman lopussa.

Ympäristöystävällinen sisäänrakennettu uuni

Sijoittamalla tähän Miele-höyryuuniin teet hyvää sekä itsellesi että lompakollesi. Itse asiassa uuni kuuluu energialuokkaan AAA+, mikä tekee siitä yhden markkinoiden ympäristöystävällisimmistä uuneista. Sinun ei siis koskaan tarvitse huolehtia siitä, että sähkölaskusi nousee kattoon, vaikka käyttäisit uunia usein.

Hieman yleisempien älykkäiden ja perinteisten ominaisuuksien, kuten SoftClose-ovilukon, sisäänrakennetun kellon, ruoanlaiton aloitus- ja lopetusaikojen ohjelmoinnin, lämpötilaehdotusten ja erilaisten hoito-ohjelmien lisäksi uuni on mahdollista liittää erilaisiin sovelluksiin ja muihin kodinkonetuotteisiin. Voit esimerkiksi käyttää Miele@home-, MobileControl-, RemoteService-, SuperVision-näkymä- ja WifiConn@ct-ohjelmia uuden sisäänrakennetun höyryuunisi kanssa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 45,6 cm
 • Syvyys: 56,9 cm
 • Leveys: 59,5 cm
 • Minimi nichedybde: 55,5 cm
 • Paino: 40.2 kg
 • Uunin tilavuus: 48 litraa
 • Energialuokka: A+++

Guide

Asennus sisäänrakennettuun uuniin

Sisäänrakennetun uunin asennus on hieman monimutkaisempaa kuin tavallisten uunien, sillä tämäntyyppisen uunin on sovittava täydellisesti pöytään, seinään, kaappeihin jne. Tästä syystä suosittelemme, että käytät ammattiapua, kun haluat asentaa uuden sisäänrakennetun uunin. Tämän voi usein ostaa suoraan jälleenmyyjältä ostohetkellä, eikä se maksa paljon. Asennukseen kuuluu yleensä myös vanhan uunin purkaminen, ja on erittäin mukavaa, kun tätä osaa ei tarvitse hoitaa itse.

Onko laillista asentaa oma sisäänrakennettu uuni

On olemassa joitakin yleisiä sääntöjä, joita sinun on noudatettava, jos haluat asentaa kodinkoneita, kuten liedet, uunit, jääkaapit, pesukoneet jne. Yleensä voit tehdä kokoonpanon ja asennuksen itse, jos tuotteessa on niin sanottu pistoke. Se on vain kytkettävä pistorasiaan, joten sen asentaminen ei vaadi työkaluja. Jos tuotteessa ei kuitenkaan ole pistoketta, et saa aloittaa sen asentamista itse. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että tällainen asennus ja kokoonpano edellyttää pätevää sähköasentajaa.

Kun kyseessä on sisäänrakennettu uuni, voi kuitenkin olla parempi antaa työ ammattilaisen tehtäväksi, sillä hän tietää tarkalleen, miten sisäänrakennettu uuni voidaan parhaiten asentaa paikalleen, jotta se istuu ihanteellisesti. Jos asennuksessa menee jotain pieleen, sinä et ole syyllinen (eikä takuu välttämättä kata sitä).

Miten löytää paras sisäänrakennettu uuni

Uuneja on monenlaisia, ja jokaisella on oma ulkonäkönsä, rakenteensa, ominaisuutensa jne. Tästä syystä uutta uunia etsiessä voi tuntua hieman hämmentävältä: minkä mallin valitsisit ja mitkä ominaisuudet ovat tärkeimmät? Uunin muotoilu ja ominaisuudet riippuvat tietenkin paljon siitä, mitä odotat uuniltasi.

Jos haluat kuitenkin tietää, mikä sisäänrakennettu uuni sopii sinulle, kannattaa lukea tämä osio. Tässä annamme sinulle joitakin neuvoja ja huomioita, joita voit noudattaa ja joita voit miettiä, ennen kuin lähdet etsimään uutta sisäänrakennettua uunia.

 • Tarkista, mitä tavoitteita sinun on noudatettava
 • Harkitse, kuinka paljon uunikapasiteettia haluat/tarvitset
 • Onko sinulla erityisiä toiveita uunin ulkonäön suhteen?
 • Valitse ympäristöystävällinen sisäänrakennettu uuni
 • Prioriteettina käyttäjäystävällinen sisäänrakennettu uuni
 • Harkitse, mitä uunin ominaisuuksia et voi elää ilman
 • Hyödytkö esiasetetuista ohjelmista?
 • Onko sinulla erityisiä mieltymyksiä puhdistusmenetelmien suhteen?
 • Säädä budjetti alusta alkaen

Tarkista kahdesti, mistä tavoitteista sinun on pidettävä kiinni

Sisäänrakennetun uunin tarkoitus on, että se mahtuu seinään tai työtasoon. Tästä syystä ensimmäinen askel oikean sisäänrakennetun uunin ostamiseen on aina mitata, millaisissa mitoissa sinun on pysyttävä. Tämä sisältää korkeuden, leveyden ja syvyyden. Kun sinulla on nämä luvut, voit myös rajata valintaa paremmin, sillä kaikki uunit eivät sovi mittojesi mukaan.

Kun olet löytänyt mallin, jonka ostamista harkitset, muista lisäksi pitää silmällä sisäänrakennetun uunin minimi- ja maksimimitat. Tämä johtuu siitä, että ne voivat vaihdella hieman tuotteesta toiseen, vaikka yleiset koot olisivatkin samat.

Laskekaa, kuinka paljon uunikapasiteettia haluatte/tarvitsette

Kun olet selvittänyt, mitä mittoja sinun on noudatettava, tiedät myös paremmin, voitko valita suuremman vai pienemmän uunitilavuuden omaavan sisäänrakennetun uunin. Koska jos sinulla ei ole paljon tilaa sisäänrakennetulle uunille, ei uunitilakaan voi tietenkään olla kaikkein suurin.

Jos sinulla on kuitenkin vapaat kädet uunin koon suhteen, kannattaa miettiä, kuinka suuren uunikapasiteetin haluat. Jos olet esimerkiksi pieni 2-3 hengen perhe, jossa on harvoin paljon vieraita samaan aikaan, hieman pienempi malli voi olla parempi – tällöin voit myös säästää rahaa, eikä uuni vie liikaa tilaa. Jos sinulla on kuitenkin suuri perhe, jaettu asunto tai jos sinulla on yleensä paljon vieraita ja sinun on valmistettava paljon ruokaa kerralla, suuren kapasiteetin uuni on hyvä investointi. Suuremmassa mallissa sinun ei tarvitse suunnitella, milloin eri ruokalajeja laitetaan uuniin samalla tavalla, vaan voit helposti laittaa useita ruokalajeja uuniin kerralla.

Onko sinulla erityisiä vaatimuksia uunin ulkonäölle?

On parasta investoida sisäänrakennettuun uuniin, joka sopii muuhun keittiöön – paitsi jos haluat, että se rikkoo sisustusta. Voit siis valita tyylikkään mallin, jos keittiösi on hyvin moderni, tai hieman rustiikkisemman version, jos se on rennompi. Tietenkin sinun on mietittävä myös mallin väriä, sillä kaikkia malleja ei ole saatavilla useissa eri väreissä. Joitakin uuneja on saatavilla vain mustina tai teräksisinä, ja voit sulkea ne pois, jos haluat mieluummin valkoisen sisäänrakennetun uunin.

Uunin ulkonäöllä tarkoitamme tietenkin myös nuppien muotoilua, uunin luukun muotoa sekä uunin etuosaa ja materiaalia. Kun on kyse näiden valinnasta, ihanteellinen valinta riippuu hyvin paljon maustasi. Jos esimerkiksi pidät siitä, että voit katsella sisään suuren lasioven läpi, saatat asettaa sen etusijalle, mutta voit valita mallin, jossa on sisään työnnettävät painikkeet, jos haluat välttää roiskeiden osumisen niihin.

Valitse ympäristöystävällinen sisäänrakennettu uuni

On aina hyvä tarkistaa, mihin energialuokkaan uunisi kuuluu, ennen kuin ostat sen. Periaatteessa suosittelemme ympäristöystävällistä ja energiatehokasta mallia. Tämä tarkoittaa, että voit käytännössä sulkea pois kaikki sisäänrakennetut uunit, jotka eivät kuulu vähintään energialuokkaan A. On kuitenkin selvää, että mitä korkeampi energialuokka on, sitä ympäristöystävällisempi ja energiatehokkaampi uuni on, joten A++- tai A+++-malli voi olla selvästi investoinnin arvoinen sähkölaskun kannalta pitkällä aikavälillä.

On kuitenkin hieman sinusta kiinni, haluatko valita hieman vai erittäin ympäristöystävällisen mallin. Tämä riippuu luultavasti osittain myös siitä, käytätkö uunia usein ja suurempiin tehtäviin vai vain silloin tällöin.

Prioriteettina käyttäjäystävällinen sisäänrakennettu uuni

Voi olla uskomattoman houkuttelevaa investoida uusimpaan sisäänrakennettuun uuniin, koska siinä on monia hienoja ominaisuuksia ja sovelluksia, joita yhdelläkään ystävälläsi ei ole. Et ehkä kuitenkaan tarvitse kaikkia ominaisuuksia tai ohjelmia – tai edes pysty käyttämään uunia, koska se saattaa olla liian monimutkainen, jotta voisit käyttää sitä ylimääräisten ominaisuuksien vuoksi.

Suosittelemme ehdottomasti katsomaan kuvia ja ehkä videoita sisäänrakennetusta uunista etukäteen, jotta tiedät, onko kyseessä käyttäjäystävällinen malli vai ei. Huomautamme myös, että käyttäjäystävällinen uuni on aina suositeltavampi, sillä sen avulla saat uudesta tuotteestasi kaiken irti. Mikään ei ole pahempaa kuin tietää, että uunissa on paljon toimintoja, mutta ei tiedä, miten sen ominaisuuksia käytetään täysimääräisesti.

Mitä uunin ominaisuuksia et voi elää ilman

Käyttäjäystävällisen mallin asettamista etusijalle käsittelevän edellä olevan jakson yhteydessä kannattaa myös miettiä etukäteen, mitä ominaisuuksia haluat uunissa olevan, jotta saisit uudesta ostoksestasi kaiken mahdollisen hyödyn irti. Suositko esimerkiksi ali-, yli- vai konvektiolämpöä, kun lämmität ruokaa uunissa? Ehkä olet tyyppi, joka käyttää grillaustoimintoa aina talvella, kun et voi valmistaa erilaisia ruokia grillissä? Tai ehkä käytät mieluummin toimintojen yhdistelmää leipoessasi kakkua, kypsennät paahtopaistia jne.?

Jos käytät ruoanlaitossa aina samaa toimintoa, investointi monitoimiuuniin ei ehkä ole sinulle niin tärkeä. Jos ruoanlaitto kuitenkin vaihtelee paljon ruokalajeittain, voi olla hyvä, että voit olla hieman joustava, jotta saat aina rapeuden ja paistamisen juuri oikeaksi.

Hyödytkö esiasetetuista ohjelmista?

Useissa nykyaikaisemmissa uuneissa on nykyään useita esiasetettuja ohjelmia, joiden avulla voit helpottaa ruoanlaittoa entisestään. Voi olla hyvä idea investoida sisäänrakennettuun uuniin, jossa on useita esiasetettuja ohjelmia, jos et ole keittiössä mikään nero tai haluat vain hieman lisäapua ruoanlaittoon. Toisaalta, jos et aio käyttää näitä ohjelmia, ei ole tarpeen sijoittaa ylimääräistä rahaa malliin, jossa on 20 esiasetettua ohjelmaa.

Onko sinulla erityisiä mieltymyksiä puhdistusmenetelmien suhteen?

On mahdollista ostaa uuneja, joissa on erityyppinen pinnoite tai sisäänrakennettu puhdistusmenetelmä, joka auttaa pitämään uunin puhtaana. Useimmissa nykyaikaisissa sisäänrakennetuissa uuneissa on jonkinlainen menetelmä, jolla varmistetaan, ettei sinun tarvitse hangata uunitilan pintoja saadaksesi ne puhtaiksi liasta, rasvasta ja ruoka-ainejäämistä.

Eri puhdistusmenetelmiin voi silti olla hyvä tutustua, jotta voit investoida sisäänrakennettuun uuniin, jonka puhdistusmenetelmä sopii sinulle. Esimerkiksi pyrolyyttinen puhdistus on ihanteellinen, jos sinua ei haittaa olla kotona uunin puhdistuksen aikana ja jos voit pitää lapset poissa uunin luukun luota sen puhdistuksen aikana (koska se voi käydä hyvin kuumaksi). Voit myös suosia höyrypuhdistusta, sillä uuniin on helppo laittaa pannu vettä ja pyyhkiä pinnat märällä liinalla. Ja jos et halua lian tarttuvan alusta alkaen, valitse uuni, jossa on erityinen sisäpinnoite, joka estää lian palamisen ajan myötä.

Voit lukea lisää eri puhdistusmenetelmistä tämän artikkelin myöhemmässä osassa.

Säädä budjetti alusta alkaen

Uunin ostaminen voi olla kallista. Kaikilla ei myöskään ole samaa budjettia sisäänrakennetun uunin ostamiseen. Onneksi sisäänrakennettuja uuneja on tarjolla useimmissa hintaluokissa, joten jokaiselle löytyy jotakin.

Ennen kuin lähdet metsästämään uunia verkossa, kannattaa kuitenkin miettiä, minkä hinnan olet valmis maksamaan uudesta uunista. Jos et aseta uunihakuusi joitakin suodattimia, voit nopeasti päätyä kalliiseen malliin, joka ei yksinkertaisesti sovi budjettiisi. Samalla se antaa sinulle myös käsityksen siitä, mitä voit oikeastaan odottaa tulevalta uuniltasi.

Jos esimerkiksi budjetti on 3 000 Tanskan kruunua, et voi välttämättä odottaa sisäänrakennettua uunia, jossa on valtava uunitilavuus, monia toiminnallisia ja moderneja ominaisuuksia ja tyylikäs muotoilu. Mutta ei tietenkään ole mitään syytä maksaa tuhansia euroja sisäänrakennetusta uunista, jos voit löytää samoja ominaisuuksia ja toimintoja sisältävän mallin halvemmalla.

Mitkä ovat höyryuunin edut verrattuna perinteiseen uuniin?

Yhä useammat uunivalmistajat alkavat valmistaa malleja, jotka voivat toimia sekä perinteisenä uunina että höyryuunina. Mutta mitä eroa näiden kahden välillä on? Entä onko parempi valita yhdistelmäuuni vai höyryuuni? Ota selvää tästä osiosta.

Yleisesti ottaen höyryuuni takaa, että ruoka säilyy mehevänä ja elinvoimaisena. Tämä on mahdollista, koska höyryuuni toimii alhaisemmissa lämpötiloissa, ja höyry auttaa pitämään ruoan kosteampana kypsennyksen aikana. Näin liha, leipä, vihannekset jne. eivät kuivu kypsennyksen aikana. Esimerkiksi erilaisia leivonnaisia on helpompi paistaa höyryuunissa, sillä höyryn ansiosta kuori on hieman kultainen ja rapea, mutta leivonnaisista ei tule liian kuivia tai rapeita. Perinteisessä uunissa tämä voi tapahtua usein nopeasti, jos et ole tarkkana uunin lämpötilan ja paikan suhteen.

Lisäksi höyryuunin käyttö on erityisen ihanteellista vihannesten kypsentämiseen. Tämä johtuu siitä, että vihanneksissa säilyy enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita, kun niitä höyrytetään keittämisen sijaan. Jos haluat saada kaiken irti vihanneksistasi, on siis parempi kypsentää ne uunissa kuin pannulla.

Onko yhdistelmäuuni hyvä ratkaisu?

Yhdistelmäuuni voi olla erinomainen ratkaisu, jos haluat valmistaa ruokaa sekä perinteisessä uunissa (esim. konvektiolla, yli-/alalämmöllä, grillitoiminnolla jne.) että höyryllä. Loppujen lopuksi vain harvoilla meistä on tilaa kahdelle erilliselle uunille keittiössä. Useat yhdistelmämallit toimivat erittäin hyvin, joten niitä voidaan käyttää kotitaloudessa ilman ongelmia. Itse asiassa se voi antaa sinulle enemmän vapautta keittiössä.

Jos kuitenkin etsit höyryuunia ammattikäyttöön jne., jossa höyryllä on ratkaiseva merkitys, sinun kannattaa ehkä valita oma höyryuuni. Loppujen lopuksi yhdistelmätuotteita käytettäessä joudutaan aina tekemään jonkin verran kompromisseja.

Mitä tarkoittaa, kun sisäänrakennettu uuni on varustettu pyrolyysillä?

Pyrolyysitoiminnolla varustettu uuni (sisäänrakennettu, höyryuuni, perinteinen uuni jne.) voi puhdistaa itsensä tehokkaasti. Pyrolyyttinen puhdistus lämmittää uunin 400-500 asteeseen. Tämän seurauksena lika, ruoan jäännökset ja rasva muuttuvat tuhkaksi, kun ne yksinkertaisesti poltetaan. Voit sitten helposti poistaa jäämät ajamalla kostealla liinalla uunin pintoja.

Sinun on kuitenkin syytä huomioida, että uuni kuluttaa paljon energiaa pyrolyyttiseen puhdistukseen, koska sen on saavutettava erittäin korkea lämpötila. Siksi sähkölaskussa voi olla eroja riippuen siitä, oletko käyttänyt uunia ruoanlaittoon vai sen itsepuhdistuvuutta. Mutta se on luultavasti rahan arvoinen, koska sinun ei tarvitse vaivautua uunin puhdistamiseen.

On myös tärkeää, että olet kotona, kun käytät uunin pyrolyysitoimintoa. Tämä johtuu siitä, että uuni kuumenee erittäin korkeisiin lämpötiloihin ja voi siksi kuumentua todella kuumaksi – jopa lasiluukun ulkopuolella. Samalla on olemassa vaara, että uunista lähtee voimakkaita hajuja tai savua ohjelman aikana. Tästä syystä on varmuuden vuoksi parempi olla kotona, jotta voit reagoida nopeasti, jos jotain tapahtuu. Pidä lapset ja lemmikit poissa uunin luota sen puhdistuksen aikana.

Muut uuninpuhdistusohjelmat

Pyrolyysi eroaa hieman muista puhdistusohjelmista siinä, että se polttaa ruoan, rasvan ja lian jäämät tuhkaksi. Esimerkiksi EcoClean-puhdistusohjelmassa uunin puhdistamiseen käytetään suodatus- ja kierrätysjärjestelmää, ja Aqua Clean -toiminto poistaa jäämät uunin seinämiltä höyryveden avulla – tämä koskee myös muita höyrypuhdistusohjelmia.

Voit myös investoida uuniin, jossa on katalyysipinnoite, jos haluat pitää puhdistuksen mahdollisimman vähäisenä. Tämä johtuu siitä, että katalyyttinen uuni on suunniteltu erityisellä emalilla, joka auttaa hajottamaan rasvaa ja ruokajätteitä, kun uuni on asetettu yli 200 asteeseen. Uunin ei siis tarvitse yltää aivan samalle lämpötasolle päästäkseen eroon liasta, kun siinä on katalyysipinnoite verrattuna pyrolyyttiseen puhdistukseen.

Miten löydät parhaan sisäänrakennetun uunin tarjouksen

Sisäänrakennettujen uunien eri mallien välillä on suuri hintaero, joten on mahdollista löytää halpa sisäänrakennettu uuni täysin ilman erikoistarjousta. Voi silti olla mukavaa säästää hieman ylimääräistä ostoksessa – varsinkin jos valitsemasi uuni ylittää hieman budjetin tai hinta vain tuntuu yleisesti ottaen hieman kalliilta.

Löytääksesi parhaan sisäänrakennetun uunin tarjouksen, sinun on periaatteessa tehtävä hieman tutkimustyötä. Itse asiassa on parasta vertailla eri jälleenmyyjien hintoja, jotta saat selville, mistä tuote kannattaa ostaa. Jos sinulla on mahdollisuus odottaa tuotteen ostamista, suosittelemme ehdottomasti odottamaan, kunnes verkkokauppiaat tekevät erikoistarjouksia. Näiden kampanjoiden aikana voit säästää paljon rahaa ostoksissasi.

Muuta hyödyllistä tietoa tässä sisäänrakennetun uunin testissä

Sisäänrakennetun uunin valinta riippuu paljon omista mieltymyksistäsi ja siitä, mitä odotat saavasi uudelta uuniltasi. Uunilta ei siis pidä odottaa mitään erityistä – muuta kuin ruoan valmistamista. On kuitenkin monia mielipiteitä siitä, miten tämä ruoanlaitto pitäisi tehdä. Sinun pitäisi aina noudattaa omia toiveitasi eikä muiden toiveita.

Kun valitset sisäänrakennettua uunia, voit myös aina tarkastella hintaa suhteessa siihen, kuinka kauan odotat uunin kestävän. Jos kuitenkin haluat vaihtaa kodinkoneesi säännöllisesti, vaikka ne toimisivatkin edelleen hyvin, et ehkä halua valita kalleinta mallia, sillä sen ei välttämättä tarvitse toimia useita vuosia. Jos taas aiot investoida sisäänrakennettuun uuniin, joka kestää pitkään, kannattaa ehkä investoida malliin, jossa on kestävä ja vankka rakenne, joka ei vaurioidu tai rikkoudu helposti (ja jolla saattaa olla myös pidempi takuu).

FAQ

Mikä sisäänrakennettu uuni on paras?

Testivoittajaksi valitsimme Siemens iQ700 -uunin HB672GBS1S, koska se on kokonaisuutena paras. Jos sinulla on kuitenkin erityisiä mieltymyksiä, kuten koko, hinta tai ominaisuudet, jokin muu luettelossa olevista malleista saattaa olla sinulle parempi valinta.

Mitä etuja sisäänrakennetulla uunilla on?

Sisäänrakennettu uuni sijoitetaan seinään, kaappiin tai työtasoon, joten se ei vie erillistä tilaa. Tämä voi olla eduksi niille, jotka pitävät yksinkertaisista linjoista ja modernista sisustuksesta keittiössään eivätkä tarvitse uunia, jonka päällä on liesi.

Saako sisäänrakennettuja uuneja, joissa on pyrolyysi?

Kyllä, useissa parhaiden tuotteiden luettelossamme olevissa sisäänrakennetuissa uuneissa on pyrolyysipuhdistus eli pyrolyysitoiminto. Tämä on selvästi investoinnin arvoinen, jos haluat ensisijaisesti itsepuhdistuvan sisäänrakennetun uunin.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×