Paras SLR-kamera (2022) → Top 5 SLR-kamerat

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Canon EOS 800D

Olitpa sitten kuvaamassa videota tai still-kuvia, tämä Canonin järjestelmäkamera on yksi parhaista tähän työhön. Sitä voi käyttää kuka tahansa – aloittelija, kokenut tai ammattilainen – laadusta tinkimättä. Voit jopa ohjata kameraa etänä puhelimestasi, jos tarvetta…

2
Paras SLR-kamera lähikuviin

Sony CyberShot DSC-HX400V

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tarvitaan jonkin verran tutkimusta, jotta SLR-kameroiden valikoimasta saadaan selville, mitkä niistä ovat markkinoiden parhaita. Onneksi olemme tehneet tämän työn puolestasi kokoamalla tämän SLR-kameran arvostelun. Sen sijaan istu alas ja seuraa opastustamme, niin olet hyvin varustautunut uuden SLR-kameran ostoa varten.

Kaikki testissä olevat mallit on arvioitu niiden toimivuuden ja laadun perusteella. Voit siis olla varma, että saat laadukkaan järjestelmäkameran, valitsitpa minkä tahansa alla olevista kameroista. Opastamme sinua myös tärkeimpien ostoparametrien läpi myöhemmin testissä.

Canon EOS 800D

paras järjestelmäkamera

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii kaikille kuluttajille kokemustasosta riippumatta
 • pros-icon.svg Vaihtoehto ostaa useita objektiiveja, mutta kamera toimii nyt myös yksinään
 • pros-icon.svg Voidaan ohjata ulkoisella laitteella, ja siinä on vaihtokulmainen kosketusnäyttö

Detaljeret gennemgang

Olitpa sitten kuvaamassa videota tai still-kuvia, tämä Canonin järjestelmäkamera on yksi parhaista tähän työhön. Sitä voi käyttää kuka tahansa – aloittelija, kokenut tai ammattilainen – laadusta tinkimättä. Voit jopa ohjata kameraa etänä puhelimestasi, jos tarvetta ilmenee.

Miksi kannattaa valita Canon EOS 800D

Jos kieltäydyt tinkimästä uudesta järjestelmäkamerastasi, mutta et halua käyttää tuotteeseen liikaa rahaa, suosittelemme sijoittamaan Canon DSLR -testivoittajaan.Kyllä.

Olemme valinneet Canonin EOS 800D -mallin testin parhaaksi, koska se sopii kaikille kuluttajille, ei maksa paljon ja takaa erinomaiset kuvat kaikissa tilanteissa.

Kamera on muotoilultaan erittäin käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen, joten se sopii niin aloittelijoille, kokeneille kuin ammattikäyttäjillekin. Voit valita, haluatko käyttää automaattitarkennusta ja automaattisia asetuksia vai hallita eri asetuksia itse.

Tuotteen on testannut Forbrugerrådet Tænk, joka antaa SLR:lle pistemäärän 71 pistettä 100:sta. Tænk kehuu tätä mallia erityisesti sen näytön vuoksi, sillä näytön näkee aina, olipa kyseessä sitten valo tai pimeä, tietyt kulmat jne.

Tanskalainen kuluttajaneuvosto antaa myös hyvät arvosanat kameran kuvanlaadusta, kun se on asetettu automaattiseen asetukseen.

Katsottu kamera, jossa on vaihteleva kuvakulma, APS-C ja nopea jakaminen

Voit saada upeimmat kuvat, kun käytät Canon EOS 800D SLR -kameraa. Tämä johtuu siitä, että se on varustettu vaihtelevalla kuvakulmalla, joten voit kuvata useista eri kuvakulmista.

Kannatat SLR-kameraa miten tahansa, Canon EOS 800D:n ergonomisen muotoilun ansiosta saat siitä hyvän otteen.Kyllä.

Tuote on varustettu 24,2 megapikselin APS-C-kennolla, ja sillä voi tallentaa elokuvia jopa 1920 x 1080 pikselin Full HD -resoluutiolla. Sinulla on mahdollisuus hankkia useita erilaisia kiinnitettäviä objektiiveja, joten sinulla on aina kuvaustarpeisiisi sopiva objektiivi.

Tämän kameran toinen selkeä etu on se, että voit jakaa valokuvia ja videoita Bluetoothin tai Wifin kautta. Joten sinun ei tarvitse leikkiä USB-liittimien ja vastaavien kanssa, jos haluat mennä nopeasti.

Voit jopa ohjata kameraa ulkoisesta laitteesta, kuten puhelimesta, jos haluat saada parhaan kuvan.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 9,9 cm
 • Syvyys: 7,6 cm
 • Leveys: 13,1 cm
 • Paino: 532 grammaa
 • Näyttö: LCD-näyttö, 3 tuumaa
 • Sensorin tarkkuus: 24,2 megapikseliä
 • Maksimi videon resoluutio: 1920 x 1080 p
 • Akkutyyppi: Li-ion akku LP-E17
 • Yhteydet: langaton verkko, NFC, Bluetooth tai USB

Sony CyberShot DSC-HX400V

Paras SLR-kamera lähikuviin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Erinomainen laatu jopa lähikuvissa hyvän kennon ja prosessorin sekä zoomin ansiosta
 • pros-icon.svg Advanced Optical SteadyShot takaa kameran tärähtelyn korjauksen
 • pros-icon.svg Tukee useita muistikortteja, joten voit käyttää haluamaasi muistikorttia

Detaljeret gennemgang

Tämä SLR-kamera on ihanteellinen niille, jotka haluavat ottaa kuvia läheltä. Kameran erinomainen kuvanlaatu takaa optimaalisen resoluution riippumatta siitä, kuinka suurella optisella zoomilla haluat kuvata. Se tukee myös monia muistikortteja, ja kuvia on mahdollista ladata Wifin kautta.

Miksi sinun kannattaa valita Sony CyberShot DSC-HX400V

Onko sinulla taipumusta päästä hyvin lähelle yksittäisiä tarkennuspisteitä? Jos näin on, sinun on hankittava DSLR-kamera, jossa kuvanlaatu pysyy samana riippumatta siitä, kuinka lähelle kohdetta menet.

Tämä koskee Sony CyberShot -mallia. Saman sarjan muut SLR-kamerat ovat aiemmin saaneet kiitosta eri testilähteistä, eikä DSC-HX400V ole poikkeus. Objektiivissa on 50-kertainen optinen zoom ja aukko F2,8-6,3. Lisäksi siinä on 20,4 megapikselin 1/2,3 tuuman Exmor R CMOS -kenno. Tämä takaa yksityiskohtaiset lähikuvat, jotka täyttävät aina odotukset.

Jos haluat päästä vielä lähemmäs, voit käyttää 100-kertaista Clear Image Digital Zoomia. On myös mahdollista tallentaa korkean resoluution videoita. Äläkä ole huolissasi siitä, että tärinä pilaa kuvan tai videon, sillä kehittynyt optinen SteadyShot-kuvanvakautus korjaa tärinän.

Käytä mitä tahansa muistikorttia

Läheskään kaikki järjestelmäkamerat eivät tue useita muistikortteja. Onneksi sinulla on vapaat valinnanmahdollisuudet (lähes) joka hyllyllä, jos valitset tämän Sonyn DSLR-mallin. Tuote tukee seuraavia muistikortteja: MS Duo, Pro Duo, Pro-HG Duo, XG-HG Duo, MS Micro, SD, SDHC ja SDXC 64 GB:iin asti.

Lisäksi kameraan on mahdollista liittää muita ttyyppisiä lisävarusteita, kuten salama ja mikrofonit, jos tarvitset niitä.

Kuvia ja videoita on myös mahdollista siirtää Wifin, NFC:n tai liittimen kautta, sen mukaan mitä haluat käyttää.

Valitset, otatko kuvia kameran automaattiasetuksilla vai leikitkö manuaaliasetuksilla. Kuvia on aina mahdollista tarkastella kameran 3-tuumaisella LCD-näytöllä, jossa on 921 000 pistettä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 9,3 cm
 • Syvyys: 10,3 cm
 • Leveys: 12,9 cm
 • Paino: 660 grammaa
 • Näyttö: LCD, 3 tuumaa
 • Sensorin tarkkuus: 20,4 megapikseliä
 • Maksimivideon tarkkuus: 1080p Full HD
 • Akun tyyppi: Li-Ion
 • Kytkentä: HDMI, USB, Wifi tai NFC

Nikon D7500

Laadukas SLR-kamera valokuviin ja videokuvaukseen

Fordele
 • pros-icon.svg Saa loistavat kuvat ja erinomaisen videon ulkoisista tekijöistä riippumatta
 • pros-icon.svg Helppaa sinua ottamaan parhaita kuvia eri objektiiveilla
 • pros-icon.svg Kestävä kamera, jonka runko kestää monenlaista säätä

Detaljeret gennemgang

Tämä Canonin järjestelmäkamera sopii niille, joiden on vangittava tai otettava kuvia kaikesta liikkeessä olevasta. Tuotteessa on hyvä tasapaino nopeuden, kuvanlaadun ja siirrettävyyden välillä, mikä tarkoittaa, että kameran suorituskyky on korkea ja kuvanlaatu optimaalinen kaikissa tehtävissä. Voit myös leikkiä ohjaajaa niin paljon kuin haluat mallin kanssa.

Miksi kannattaa valita Canon EOS 90D

Odotatko ottavasi kuvia eläimistä tai ihmisistä liikkeessä? Silloin mikä tahansa kamera ei kelpaa. Tarvitset nopean kameran, jolla voit kuvata oikean kuvan ongelmitta.

Tämä on Canon EOS 90D:n etu. Tässä digitaalisessa järjestelmäkamerassa on useita ominaisuuksia, joiden avulla voit ottaa kuvia liikkeessä kuvanlaadusta tinkimättä. Tämä johtuu suurelta osin 32,5 megapikselin ja suuren ISO-herkkyyden ansiosta.

Tällä kameralla voidaan kuvata yhteensä jopa 10 kuvaa sekunnissa, joten voit pysäyttää liikkeen. Mallissa on kosketusnäyttö, jota voi kallistaa ja kääntää vapaasti tarpeen mukaan, joten saat kuvan useista eri kuvakulmista.

Voit olla varma, että tämä Canon-kamera auttaa sinua ottamaan parhaita kuvia. Siinä on esimerkiksi kehittynyt automaattitarkennusjärjestelmä. Lisäksi sillä on poikkeuksellinen herkkyys jopa hämärässä ja kohteen tunnistus.

Ole ohjaaja vaihtamatta laitteita

Tämä kamera ei sovellu vain liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Sitä voidaan käyttää myös videonauhoitukseen, jossa sekä elokuva että ääni ovat elokuvamaisen laadukkaita.

Kaiken kaikkiaan kamera on optimaalinen elokuvatuotantoväline, jos tarvetta ilmenee. Se kuvaa 4K-resoluutiolla jopa 120 pikselin Full HD -kuvanopeudella.

Kamerassa on sisäänrakennettu mikrofoni, mutta siihen voi liittää myös ulkoisen mikrofonin, jos haluat vielä paremman äänentoiston. Jos haluat kuulla äänen liikkeellä ollessasi, kytke vain omat kuulokkeesi.

Tämän kameran muihin etuihin kuuluu mahdollisuus kauko-ohjaukseen. Tämä on selvää, kun haluat vaihtoehtoisia katselukulmia. Voit myös liittää sen Canon Camera Connect -sovellukseen, jos haluat jakaa materiaalisi ja kuvasi helposti ja nopeasti.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 10,4 cm
 • Syvyys: 7,6 cm
 • Leveys: 14 cm
 • Paino: 701 grammaa
 • Näyttö: LDC, 3 tuumaa
 • Sensorin tarkkuus: 32,5 megapikseliä
 • Maksimi videon resoluutio: 3840×2160 p
 • Akun tyyppi: Li-Ion
 • Kytkentä: Bluetooth, Wifi tai USB-liitin

Canon EOS 90D

Hyvin toimiva SLR-kamera nopealla suorituskyvyllä

Fordele
 • pros-icon.svg Kuvataan ja tallennetaan kuvia nopeammin korkean suorituskyvyn ja laadun ansiosta
 • pros-icon.svg Solidi elokuvatuotantoväline, joka pystyy tuottamaan upeita kuvia ja kunnon ääntä
 • pros-icon.svg Muokkaa ja sommittele kuvia haluamallasi tavalla

Detaljeret gennemgang

Tämä Canonin järjestelmäkamera sopii niille, joiden on vangittava tai otettava kuvia kaikesta liikkeessä olevasta. Tuotteessa on hyvä tasapaino nopeuden, kuvanlaadun ja siirrettävyyden välillä, mikä tarkoittaa, että kameran suorituskyky on korkea ja kuvanlaatu optimaalinen kaikissa tehtävissä. Voit myös leikkiä ohjaajaa niin paljon kuin haluat mallin kanssa.

Miksi kannattaa valita Canon EOS 90D

Odotatko ottavasi kuvia eläimistä tai ihmisistä liikkeessä? Silloin mikä tahansa kamera ei kelpaa. Tarvitset nopean kameran, jolla voit kuvata oikean kuvan ongelmitta.

Tämä on Canon EOS 90D:n etu. Tässä digitaalisessa järjestelmäkamerassa on useita ominaisuuksia, joiden avulla voit ottaa kuvia liikkeessä kuvanlaadusta tinkimättä. Tämä johtuu suurelta osin 32,5 megapikselin ja suuren ISO-herkkyyden ansiosta.

Tällä kameralla voidaan kuvata yhteensä jopa 10 kuvaa sekunnissa, joten voit pysäyttää liikkeen. Mallissa on kosketusnäyttö, jota voi kallistaa ja kääntää vapaasti tarpeen mukaan, joten saat kuvan useista eri kuvakulmista.

Voit olla varma, että tämä Canon-kamera auttaa sinua ottamaan parhaita kuvia. Siinä on esimerkiksi kehittynyt automaattitarkennusjärjestelmä. Lisäksi sillä on poikkeuksellinen herkkyys jopa hämärässä ja kohteen tunnistus.

Ole ohjaaja vaihtamatta laitteita

Tämä kamera ei sovellu vain liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Sitä voidaan käyttää myös videonauhoitukseen, jossa sekä elokuva että ääni ovat elokuvamaisen laadukkaita.

Kaiken kaikkiaan kamera on optimaalinen elokuvatuotantoväline, jos tarvetta ilmenee. Se kuvaa 4K-resoluutiolla jopa 120 pikselin Full HD -kuvanopeudella.

Kamerassa on sisäänrakennettu mikrofoni, mutta siihen voi liittää myös ulkoisen mikrofonin, jos haluat vielä paremman äänentoiston. Jos haluat kuulla äänen liikkeellä ollessasi, kytke vain omat kuulokkeesi.

Tämän kameran muihin etuihin kuuluu mahdollisuus kauko-ohjaukseen. Tämä on selvää, kun haluat vaihtoehtoisia katselukulmia. Voit myös liittää sen Canon Camera Connect -sovellukseen, jos haluat jakaa materiaalisi ja kuvasi helposti ja nopeasti.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 10,4 cm
 • Syvyys: 7,6 cm
 • Leveys: 14 cm
 • Paino: 701 grammaa
 • Näyttö: LDC, 3 tuumaa
 • Sensorin tarkkuus: 32,5 megapikseliä
 • Maksimi videon resoluutio: 3840×2160 p
 • Akun tyyppi: Li-Ion
 • Kytkentä: Bluetooth, Wifi tai USB-liitin

Guide

Miten valita paras SLR-kamera sinulle

Oletko hieman epävarma siitä, mihin keskittyä etsiessäsi uutta järjestelmäkameraa? Jos näin on, lue alla olevat kohdat läpi, sillä opastamme sinua tärkeimpien parametrien löytämisessä. Sen jälkeen voit myös lukea lisää siitä, miten löydät parhaat SLR-kamerat aloittelijoille ja edulliseen hintaan.

 • Tarkoitus: Ensiksi on tärkeää käyttää aikaa uuden kamerasi käyttötarkoituksen miettimiseen. Onko se henkilökohtaiseen vai ammatilliseen käyttöön? Ovatko pääaiheet ihmiset, eläimet, luonto jne.? Vai haluatko, että se tekee vähän kaikkea? Nämä seikat antavat sinulle paremman käsityksen siitä, mihin kamerasi pitäisi vähintään pystyä – ja auttavat sinua valitsemaan oikean mallin
 • Kuvanlaatu:Laatu on luonnollisesti avainasemassa, kun ostat erityyppisiä kameroita. Varmistaaksesi, että saat kotiin laadukkaan mallin, katso parametrit, kuten resoluutio, megapikselit, ISO, sisäänrakennetut sensorit (esim. APS-C) jne. Lue lisää siitä, mikä tekee hyvästä kuvanlaadusta hyvän, jos olet epävarma
 • Videon laatu:Aiotko käyttää kameraa myös kuvaamiseen? Jos näin on, siinä on oltava myös tekniikkaa, joka takaa hyvän videokuvauksen. Kaikki kamerat eivät tee tätä, joten ole tietoinen, ennen kuin valitset ensimmäisen ja parhaan kameran. Resoluutio, ISO, kenno, megapikseli jne. vaikuttavat myös videon laatuun
 • Säätömahdollisuudet:Katsele tarkkaan kameran sisäänrakennettuja ominaisuuksia ja tekniikoita sekä sitä, mitä kameraan on mahdollista asettaa ennen sen ostamista. Silloin saat todennäköisemmin tarpeisiisi sopivan peilittömän kameran. Voit esimerkiksi etsiä automaattisia ja manuaalisia asetuksia, automaattitarkennusta, zoomausta, anturin asetuksia jne.
 • Joustettavuus: Ilmeinen valinta ovat järjestelmäkamerat, jotka mahdollistavat suuremman joustavuuden valokuvien ottamisessa tai videoiden kuvaamisessa. Tämä voi tapahtua joustavalla kosketusnäytöllä, jota voi kääntää tarpeen mukaan, jolloin voit ottaa kuvia useista eri kuvakulmista. Se voi olla myös tärinänvaimennusjärjestelmä tms. joka vähentää tärinää käytettäessä SLR-kameraa käsivaralta
 • Objektiivit: Voit helposti käyttää DSLR-kameraa ilman objektiivia, mutta jos haluat varmistaa, että otat aina parhaat kuvat, on hyvä olla useita objektiiveja. Jos aiot investoida objektiiviin tai objektiiveihin, kannattaa tarkistaa, mitä objektiiveja voit ostaa SLR-kameraan, jota silmälläpidät
 • Riskiluokka: Kaikilla kameroilla voi ottaa kuvia, mutta kaikki kamerat eivät voi ottaa todella hyviä kuvia. Jos haluat olla varma, että teet hyvän ostoksen, ei ole suositeltavaa olla liian huolissaan hintaluokasta. Sinun on käytettävä paljon rahaa saadaksesi yhden markkinoiden hyvistä kameroista. Meidän on kuitenkin kiirehdittävä sanomaan, että sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa, jos sinulla ei ole sitä. Jos sinulla on tiukka budjetti, lue osio halvan peilikameran löytämisestä

Aloittelijan SLR-kamera

Voi tuntua hyvältä ajatukselta valita suosituimmat SLR-kamerat (joita kutsutaan myös DSLR-kameroiksi), kun olet löytämässä aloittelevaa kameraa. Varoitamme sinua kuitenkin ostamasta ensimmäistä ja parasta, mitä näet ja jota muut ovat suositelleet.

Tämä johtuu siitä, että kaikissa kameroissa on erilaisia ominaisuuksia, joten vaarana on, että kamera ei sovi tarpeisiisi. Sen sijaan suosittelemme, että tarkastelet edellä mainittuja kohtia ja pohdit niiden perusteella, mitä odotuksia sinulla on kameran ja sen ominaisuuksien suhteen.

Valitsetpa Nikonin, Canonin, Sonyn tai muun kameran, tärkeintä on, että uusi kamerasi täyttää pikseleitä, kennoa, videon resoluutiota, ISO-arvoa, zoomausta, näytön tyyppiä (esim. Live View -näyttö, jossa on kierto jne.) jne. koskevat vaatimuksesi.

Ei myöskään ole suositeltavaa investoida liian tekniseen kameraan, jos olet vielä aloittelija. Vaarana on, että monet toiminnot vaikeuttavat haluamasi laatuisten kuvien ottamista.

Halvan SLR-kameran löytäminen

Kuten aiemmin mainittiin, älä ole liian huolissasi hinnasta, kun etsit peilikameraa, sillä on olemassa vaara, että kamera ei vastaa odotuksiasi, jos teet liikaa kompromisseja säästääksesi rahaa.

On kuitenkin olemassa keino säästää ostossa tinkimättä ominaisuuksista ja ominaisuuksista, kuten ISO-arvosta, megapikseleistä, videosta, zoomauksesta, kuvien laadusta jne. Se vaatii vain hieman kärsivällisyyttä ja internetyhteyttä. Sinun on seurattava tarkasti eri verkkokauppiaiden verkkosivustoja ja verrattava hintoja. Näin olet valmiina, kun valitsemasi malli tulee myyntiin.

Miten tämä SLR-kameratesti suoritettiin

Kirjoittaaksemme tämän SLR-testin olemme käyttäneet paljon aikaa markkinoiden tutkimiseen etsiessämme tuotteita, joita asiantuntijat ja testilehdet, mutta myös kuluttajat suosittelevat. Kaikki mukana olevat kamerat ovat siis suoriutuneet testeissä hyvin, mutta myös kuluttajat, joilla on kokemusta tuotteesta, ovat arvioineet ne myönteisesti.

Olemme varmistaneet, että mukana on erityyppisiä järjestelmäkameroita, sillä haluamme, että testeissämme on jokaiselle kuluttajalle jotakin. Halusitpa sitten keskittyä videokuvaukseen, zoomaustyyppiin, kuvien laatuun erityyppisissä kohteissa ja niin edelleen, löydät tästä oppaasta odotuksiasi vastaavan järjestelmäkameran.

FAQ

Mikä SLR-kamera on paras?

Tässä testissä äänestimme Canon EOS 800D SLR -kameran parhaaksi. Lue artikkelista lisää siitä, miksi kamera on hyvä investointi ja mitkä kamerat pärjäävät sille.

Miksi minun pitäisi valita järjestelmäkamera?

Järjestelmäkamera takaa optimaalisen kuvanlaadun ja antaa sinulle mahdollisuuden nähdä kuvan juuri silloin, kun se on otettu (live view). Sen kestävyys on hyvä, ja siihen voi ostaa monia objektiiveja.

Paljonko peilikamerat maksavat?

Peilikameroille ei ole yhtä hintaa. Se riippuu siitä, minkä mallin ja ominaisuudet valitset. Jotkut maksavat noin 4-5 000 kruunua, kun taas toiset ovat paljon kalliimpia.

Mikä on peilitön kamera?

Peilittömässä kamerassa ei ole peiliä eikä optista etsintä. Tästä syystä ne painavat vähemmän kuin järjestelmäkamerat, ja ne ovat usein nopeampia ottaa kuvia. Ne eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä esimerkiksi pimeässä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×