Sodastream-testi (2022) → Opas 5 parhaan sodastreamin löytämiseen.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

SodaStream Genesis Megapack, soodakone

Tämän SodaStreamin Megapack-pakkauksen avulla oman soodan valmistaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Tämä Megapack sisältää kaiken, mitä tarvitset kotitekoisen soodan ja kuohuveden valmistuksen aloittamiseen, ja se on voittanut Råd & Rönin “Bra Köp” -palkinnon vuonna…

1
Paras Sodastream

SodaStream Genesis Megapack, soodakone

3
Sodastream LED-näytöllä

SodaStream Source, soodakone

5
Halpa Sodastream

SodaStream Jet soodakone

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä artikkelissa keskitymme Sodastream-soodakoneisiin. Olemme tutkineet markkinoita ja löytäneet 5 parasta SodaStreamia, joita kaikkia asiantuntijat ja kuluttajat ovat kehuneet. Testivoittaja on SodaStream Genesis, joka on saatavana jopa Megapack-pakkauksena, joten voit aloittaa oman kotitekoisen soodan ja kuohuveden valmistuksen hetkessä.

Kaikki koneet palvelevat samaa tarkoitusta, mutta niissä on erilaisia ominaisuuksia, toimintoja, malleja ja kokoja, joten löydät varmasti tarpeisiisi sopivan Sodastream-koneen.Opastamme sinua eri Sodastream-koneiden ja niiden ominaisuuksien läpi artikkelin lopussa sekä annamme sinulle ideoita herkullisiin ja terveellisempiin resepteihin, joita voit tehdä Sodastream-koneellasi.

SodaStream Genesis Megapack, soodakone

Paras Sodastream

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sisältää kaiken tarvittavan kuohuveden ja soodan valmistuksen aloittamiseen
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen vaihtoehto ja rahaa säästävä ratkaisu
 • pros-icon.svg Sisältää 4 PET-pulloa ja hiilihappopatruunan

Detaljeret gennemgang

Tämän SodaStreamin Megapack-pakkauksen avulla oman soodan valmistaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Tämä Megapack sisältää kaiken, mitä tarvitset kotitekoisen soodan ja kuohuveden valmistuksen aloittamiseen, ja se on voittanut Råd & Rönin “Bra Köp” -palkinnon vuonna 2017. Genesis Titan Silver on klassinen virvoitusjuoma-automaatti, jota on helppo käyttää myös aloittelijalle.

Miksi sinun kannattaa valita SodaStream Genesis Megapack -virvoitusjuomakone

Haluatko aloittaa oman kuohuveden ja soodan valmistuksen, mutta et ole varma, mistä aloittaa ja mitä tarvitset? Silloin tämä SodaStreamin Genesis Megapack on täydellinen ostos sinulle. Saat kaiken tarvittavan, jotta voit aloittaa oman soodasi valmistamisen. Genesis Titan Silver on klassinen kuohuvaa vettä kone, joka voi tehdä kaikenlaisia kuohuvaa vettä, ja sinun tarvitsee vain ostaa sooda tiiviste, jos haluat eri makuja.

Ympäristöystävällinen vaihtoehto

Säästät uskomattoman paljon rahaa virvoitusjuomien ja kuohuveden ostamisessa ja säästät samalla ympäristölle paljon muovia. Tämän koneen avulla saat itse asiassa uudelleenkäytettäviä pulloja, jotka voivat korvata jopa 1000 muovipulloa ja -tölkkiä vuodessa. Se on siis ympäristöystävällinen vaihtoehto pullotettujen ja purkitettujen virvoitusjuomien ostamiselle. Sinun ei tarvitse kantaa painavia pulloja ja tölkkejä kaupasta kotiin ja pitää niitä pussissa, kun ne ovat tyhjiä, kunnes muistat viedä ne automaattiin.

Kone toimii siten, että se sekoittaa veden ja valitsemasi soodatiivisteen itse ja lisää hiilihapotuksen mukana toimitetun hiilihappopatruunan avulla. SodaStreamin valmistama kone sisältää 4 PET-pulloa, joita voit käyttää valmiin soodan tai kuohuveden säilyttämiseen. Koska hiilihappopatruuna sisältyy toimitukseen, voit aloittaa heti koneen ostamisen jälkeen.

Paketissa on Genesis Titan Silver -virvoitusjuomakone, 2x 1 litran pulloa, 2 x 0,5 litran pulloa ja hiilihappopullo, joka tuottaa jopa 60 litraa virvoitusjuomavettä yhdellä patruunalla. Sitten sinun on mentävä ostamaan uusia hiilihappopatruunoita, kun se on tyhjä.

Tuotetiedot:

 • PET-pullojen määrä: 4
 • Hiilidioksidipatruuna: kyllä
 • Nettopaino: 2,7 kg
 • Väri: Musta

SodaStream Spirit Megapack

Sodastream tyylikkäässä designissa

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 3 uudelleenkäytettävää pulloa virvoitusjuomien säilytykseen
 • pros-icon.svg Red Dot Design Awards 2017 -voittaja upeasta muotoilusta
 • pros-icon.svg Screwless Snap-lock -toiminto ja hiljaisempi kuin aiemmat mallit

Detaljeret gennemgang

SodaStreamin Spirit MegaPack on hieman pienempi versio testivoittajastamme. Spirit Megapack -paketin mukana saat limsakoneen lisäksi 3 PET-pulloa ja hiilihappopatruunan. Saat myös kaiken tarvittavan, jotta voit aloittaa oman soodan ja kuohuveden valmistuksen. Spirit-malli on myös voittanut arvostetun Red Dot Design Award 2017 -palkinnon, jolla palkitaan hyvää tuotesuunnittelua ja suunnittelukonsepteja.

Miksi sinun kannattaa valita SodaStream Spirit Megapack

SodaStream Spirit Megapackin avulla et enää tarvitse ostaa pullotettua tai purkitettua soodaa ja kuohuvaa vettä, vaan voit valmistaa sitä kotona salamannopeasti. Tämän Spirit Megapack -paketin avulla saat kaiken, mitä tarvitset aloittaaksesi heti. Sooda- ja kuohuvesikoneen lisäksi saat myös hiilihappopatruunan ja 3 pulloa soodan säilyttämiseen.

SodaStream Spirit on hyvin testattu, ja siinä on käytännöllisten ominaisuuksien lisäksi eksklusiivinen muotoilu kauniine yksityiskohtineen. Se sopii hyvin mihin tahansa keittiöön, ja se voitti jopa Red Dot Design Award -palkinnon vuonna 2017 upeasta muotoilustaan.

Uusi tekniikka tekee siitä hiljaisemman

SodaStream Spiritissä on älykäs Snap-lock-ominaisuus, jonka ansiosta pulloa ei tarvitse ruuvata kiinni, vaan se vain kiinnitetään koneeseen. Tämä helpottaa ja nopeuttaa sen käyttöä entisestään. Siinä on myös uusi tekniikka, joka tekee laitteesta hiljaisemman, kun veteen on lisättävä hiilihappoa, mikä saattoi olla melko äänekästä SodaStreamin vanhoissa versioissa.

Limapullon avulla saat 1 litran uudelleenkäytettävän pullon, joka voi korvata jopa 1000 muovipulloa ja -tölkkiä vuodessa. SodaStream on siis ympäristöystävällinen vaihtoehto pullotettujen tai purkitettujen virvoitusjuomien ja kuohuveden ostamiselle. Se on myös paljon helpompaa ja säästää paljon aikaa ja vaivaa, kun sinun ei enää tarvitse raahata niitä painavia pulloja ja tölkkejä kotiin supermarketista, ja pääset myös eroon siitä isosta, rumasta panttipussista, jonka unohdat joka tapauksessa ottaa mukaasi.

Virvoitusjuoma-automaatin mukana saat 2 x 2 litran pulloa, 1 x 0,5 litran pullon ja hiilihappopullon, joka valmistaa jopa 60 litraa kuohuvaa vettä.

Tuotetiedot:

 • PET-pullojen määrä: 3
 • Hiilidioksidipatruuna: kyllä
 • Yöpaino: 2.67 kg
 • Väri: Valkoinen

SodaStream Source, soodakone

Sodastream LED-näytöllä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Moderni ja tyylikäs virvoitusjuoma-automaatti, jonka on suunnitellut Yves Behar
 • pros-icon.svg Maailman palkituin virvoitusjuoma-automaatti
 • pros-icon.svg LED-näyttö, joka ilmaisee hiilihapotuksen määrän

Detaljeret gennemgang

SodaStream Source on palkittu ja tyylikäs laite, jossa on houkutteleva muotoilu ja intuitiivinen LED-näyttö, josta näet, kuinka paljon hiilihappoa lisäät veteen. Tämä kone on varustettu salpalukolla, ja sen mukana tulee PET-pullo ja hiilihappopatruuna, joten voit aloittaa heti.

Miksi sinun kannattaa valita SodaStream Source -limsa-automaatti

SodaStream Source on tarkoitettu niille, jotka haluavat modernin ja tyylikkään limsakoneen, jonka on suunnitellut kestävän kehityksen puolestapuhuja, sveitsiläinen suunnittelija Yves Behar. SodaStream Source on yksi maailman palkituimmista soodakoneista. Se on voittanut muun muassa “Vuoden tuote 2014” ja “Paras tuotesuunnittelu” Red Dot Design Awards -palkinnot.

Kierrätettävään pulloon mahtuu 1 litra kuohuvaa vettä tai limsaa, ja sillä voidaan korvata jopa 1000 muovipulloa ja -tölkkiä vuodessa. SodaStream on siis todella ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka vapauttaa sinut raskaiden virvoitusjuomapullojen ja -tölkkien raahaamisesta sekä tyhjien pullojen ja tölkkien varastoinnista ja automaatille menosta.

Snap-lock-toiminto

SodaStream Source -pullossa on kätevä “snap-lock”-ominaisuus, jonka ansiosta pulloa ei tarvitse ruuvata kiinni, vaan se voidaan kiinnittää nopeasti ja helposti. Siinä on myös älykäs LED-näyttö, jonka avulla voit säätää hiilihapotuksen määrää.

SodaStream Source -laitteella saat yhden 1-litraisen pullon, jota kutsutaan Fuse-pulloksi, ja yhden hiilihappopullon, joka riittää 60 litraan kuohuvaa vettä, ennen kuin sinun täytyy mennä ostamaan uusi hiilihappopullo.

Tuotetiedot:

 • PET-pullojen määrä: 1
 • Hiilidioksidipatruuna: kyllä
 • Nettopaino: 3.44 kg
 • Väri: Valkoinen

SodaStream Crystal Soda Machine

Soda stream kauniilla lasipullolla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Yksityinen ja eksklusiivinen muotoilu ja helppokäyttöisyys
 • pros-icon.svg Sisältää 0,7 litran uudelleenkäytettävän lasisen hiilihappopullon
 • pros-icon.svg Lasipullossa on eksklusiivinen muotoilu ja se voidaan pestä astianpesukoneessa

Detaljeret gennemgang

Lämmitä soodan janosi paljon edullisemmin tällä SodaStream Crystal -limuotoilukoneella. Mukana on PET-pullo, jota voit käyttää valmiin soodan säilyttämiseen. Saat myös hiilihappopatruunan, joten sinun tarvitsee ostaa vain soodatiivistettä, jos haluat sitä.

Miksi sinun kannattaa valita SodaStream Crystal -limuuntamo

Säästät paljon rahaa, aikaa ja energiaa tällä älykkäällä SodaStream Crystalilla. Saat eksklusiivisen lasipullon, jossa voit säilyttää limsaa tai tanssivaa vettä. Lasipullo on astianpesukoneen kestävä ja näyttää hyvältä tarjoilupullolta, joten et tarvitse edes vesikarahvia, johon se kaadetaan. Pullolla voidaan korvata jopa 1000 muovipulloa ja -tölkkiä vuodessa. Se tarkoittaa paljon raahaamista supermarketista ja takaisin pullonjakelulaitteelle, ja se on myös paljon parempi ympäristön kannalta, koska et enää tuota niin paljon jätettä.

Helppo käyttää

SodaStream Crystal on uskomattoman helppokäyttöinen, joten se ei tarvitse virtalähdettä. Se on muotoilultaan ainutlaatuinen verrattuna muihin SodaStreamin limsakoneisiin. Crystal-mallissa on hienostuneempi ulkoasu, ja siinä on PET-pullon sijasta lasipullo. Itse Crystal CSD -koneen korkeus on 44 senttimetriä, leveys 16 senttimetriä ja syvyys 26 senttimetriä. Se painaa vain 4,26 kg. Saat Original SodaStream -hiilihappopullon, joka riittää jopa 60 litraan kuohuvaa vettä ennen kuin sinun on ostettava uusi pullo. Mukana toimitettu lasipullo sisältää 0,7 litraa, ja se on uudelleenkäytettävä hiilihappopullo.

Tuotetiedot:

 • Pullojen määrä: 1
 • Hiilidioksidipatruuna: kyllä
 • Nettopaino: 5.02 kg
 • Väri: Musta

SodaStream Jet soodakone

Halpa Sodastream

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Klassinen Sodastream-kone, joka on helppokäyttöinen ja erittäin edullinen
 • pros-icon.svg Sisältää 1 litran uudelleenkäytettävän PET-pullon
 • pros-icon.svg Yhteensopiva kaikkien SodaStream-pullojen kanssa lukuun ottamatta lasipulloja

Detaljeret gennemgang

Jet on klassinen ja edullinen virvoitusjuoma-automaatti, jota on uskomattoman helppo käyttää ja joka on uskomattoman edullinen. Täällä voit helposti valmistaa kuohuvaa vettä ja virvoitusjuomia hetkessä. Virvoitusjuoma-automaattiin saat 1 litran pullon, joka yksinkertaisesti ruuvataan koneeseen. Mukana tulee myös hiilihappopullo, joten voit aloittaa soodakoneen käytön nopeasti.

Miksi kannattaa valita SodaStream Jet -limuautomaatti

SodaStream Jet on klassinen limsa-automaatti, jossa ruuvataan pullo kiinni ja voit valmistaa omaa kuohuvaa vettä ja soodaa nopeasti ja helposti. Kone sekoittaa veden ja hiilihapotuksen itse, joten saat kuohuvaa vettä käden ulottuvilla.

SodaStreamin avulla saat ympäristöystävällisen vaihtoehdon limsan janon sammuttamiseen. Sen lisäksi, että et tarvitse sähköä, säästät 1000 muovipulloa ja -tölkkiä vuodessa, ja sinun ei tarvitse raahata niitä supermarketista automaatille, kun olet muistanut kaikki panttisi. Kaikkea tätä sinun ei tarvitse tehdä, kunhan käytät tätä yksinkertaista SodaStreamin laitetta.

Sopii kaikkiin SodaStream-pulloihin

Kone on uskomattoman helppokäyttöinen, ja pääset nopeasti aloittamaan kuohuveden ja maukkaimpien virvoitusjuomien valmistuksen aina kun siltä tuntuu. Jet-kone sopii kaikkiin SodaStream-pulloihin lukuun ottamatta lasipulloja. Voit siis helposti ostaa siihen lisää pulloja, kun tarvitset lisää pulloja, joten voit pitää sen jääkaapissa jäähdytettynä ja sinulla on aina tansseja ja virvoitusjuomia käsillä.

SodaStream Jet -virvoitusjuomakoneen mukana saat 1 x 1 litran PET-pullon ja yhden hiilihapollisen sylinterin, josta voi valmistaa jopa 60 litraa kuohuvaa vettä.

Tuotetiedot:

 • PET-pullojen määrä: 1
 • Hiilidioksidikasetti: Kyllä
 • Nettopaino: 2.59 kg
 • Väri: Musta

Guide

Ja miten SodaStream-virvoitusjuoma-automaatteja käytetään

SodaStream-koneella voit valmistaa helposti omaa kuohuvaa vettä. Teet siitä soodaa lisäämällä siihen haluamasi maun SodaStreamin soodatiivisteen muodossa. Voit valita monista eri mauista, jotka ostat SodaStream-koneeseesi. Jos haluat käyttää SodaStream-konetta, kaada tuoretta vettä mukana toimitettuun SodaStream-pulloon ja kierrä pullo kiinni koneeseen. Myös hiilihapposylinteri on kiinnitettävä koneen takaosaan. Lisäät poreilua pitämällä isoa painiketta painettuna, jolloin näet hiilihapon poreilevan veteen. Pidä painiketta painettuna, kunnes siitä kuuluu vaihtuva ääni ja kunnes poreileminen loppuu. Voit myös lopettaa ennen, jos haluat, että hiilihappoa on vähemmän. Kierrä sitten pullo irti SodaStream-koneesta ja lisää haluamasi määrä soodatiivistettä, niin saat kotitekoista soodaa.

Kun hiilihappopullo on käytetty loppuun, vaihdata se SodaStream-jälleenmyyjällä. Kuten voit lukea SodaStream-testistämme, yhteen hiilihappopulloon mahtuu jopa 60 litraa kuohuvaa vettä ja virvoitusjuomia.

Tietoa SodaStreamista

SodaStream on markkinoiden johtava limsakoneiden tuotemerkki. Niin paljon, että sooda- ja kuohuvesiautomaatteja kutsutaan itse asiassa useammin Sodastreamiksi. Vuonna 1903 perustetun SodaStreamin kukoistuskausi oli jo 1980-luvulla, jolloin oman soodan ja kuohuveden valmistaminen kotona tuli todella suosituksi. Monta vuotta myöhemmin sooda- ja kuohuvesikoneesta on tullut jälleen erittäin suosittu, mutta siitä on tullut suositumpi yksinomaan kuohuveden valmistukseen. Suuri osa tästä johtuu siitä, että ympäristöön ja sokerin saantiin kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Nyt SodaStream varmistaa, että 1,5 miljardia litraa kuohuvaa vettä valmistetaan kotona kuluttajien kodeissa ympäri maailmaa.

SodaStream taistelee siis sekä ympäristön että terveyden puolesta. He taistelevat virvoitusjuomapullojen ja -tölkkien runsasta tuotantoa vastaan ja tarjoavat sen sijaan tuotteen, joka sisältää ⅔ vähemmän sokeria kuin supermarketeista, ravintoloista ja vastaavista tutut virvoitusjuomat.

SodaStreams kutsuu elämäntapaansa SMART, SIMPLE, BUBBLES.

 • SMART: Muovin käytön välttäminen on helpompaa sinulle ja koko perheelle, puhumattakaan ympäristöstä
 • SIMPELI: Tavallisen vesijohtoveden muuttaminen herkulliseksi kuohuvedeksi on helppoa ja yksinkertaista
 • PULLOJA: Soodaa ja kuohuvaa vettä valmistamalla SodaStreamilla säästät paljon sokeria ja lisäaineita verrattuna siihen, että ostaisit valmista pullotettua tai purkitettua soodaa ja kuohuvaa vettä.

SodaStreamin hiilihappopullojen laadunvalvonta

Kaikille SodaStream-pulloille taataan kolminkertainen laadunvalvonta. Valvonta koostuu hygieenisestä puhdistuksesta ja sylinterin täyttämisestä parhaalla mahdollisella CO2-laadulla. Peukalointisuojattu sinetti takaa, että SodaStream on täyttänyt ja tarkistanut pullon. Hiilihappopullo on suunniteltu erityisesti SodaStream-koneeseesi, joten SodaStreamin takuu ei kata mitään vahinkoa, joka aiheutuu sellaisen hiilihappopullon käytöstä, joka ei ole peräisin SodaStreamilta.

Muuta hyödyllistä tietoa tästä sodaStream-testistä

Ennen kuin lähdet ostamaan SodaStreamin, on olemassa joitakin tekijöitä, jotka sinun pitäisi olla tietoinen SodaStream-koneiden eroista, jotka olemme sisällyttäneet SodaStream-arviointiimme. Näistä tekijöistä sinun tulisi kiinnittää huomiota kokoon, muotoiluun, budjettiisi, hiilihapotukseen, ominaisuuksiin ja mukana tuleviin pulloihin.

Koko: SodaStream-koneita on erikokoisia ja -versioita. Siksi sinun on harkittava, kuinka paljon tilaa sinulla on keittiössäsi tai minne haluat sijoittaa kuohuviinikoneen. Jos keittiössäsi ei ole paljon tilaa, voi olla hyvä tarkistaa koneen paino, jotta se ei ole liian raskas laitettavaksi ja otettavaksi pois.

Suunnittelu: Jos sinulla on suurempi keittiö ja aiot pitää SodaStream-koneesi ulkona, kannattaa tarkastella sen muotoilua. Niissä on erilaisia malleja, jotka vaihtelevat klassisesta, moderniin ja tyylikkääseen, kuten näet arvostelustamme. Useimpia malleja on saatavana useissa eri väreissä, joten voit mukauttaa sen keittiösi ja kotisi tyyliin sopivaksi. Yhteistä kaikille koneille on, että ne ovat melko yksinkertaisia, joten minkä tahansa koneen valitsetkin, se ei vie liikaa huomiota keittiössäsi.

Budjettisi: Jos sinulla on tietty budjetti sen suhteen, mitä haluat käyttää SodaStreamiin, kannattaa valita klassisin tai sellainen, jossa ei ole paljon lisävarusteita. Koneen hinta ei kuitenkaan aina ratkaise sitä, onko se muita halvempi. Halvemmissa laitteissa ei useinkaan ole monia lisävarusteita, ja saatat joutua ostamaan ne myöhemmin, jolloin et ole kuitenkaan säästänyt paljon rahaa verrattuna siihen, että olisit ostanut sen alusta alkaen kaikkine lisävarusteineen. Jos ostat SodaStreamin ensimmäistä kertaa, suosittelemme ostamaan toisen SodaStream-testimme kahdesta Megapackista.

Hiilihapotus: Jos pidät enemmän kuohuvasta vedestä, jossa on lempeä poreilu, kannattaa valita SodaStream-mallit, joissa voit säätää hiilihapotuksen määrää. Tämä johtuu siitä, että kaikki SodaStream-koneet eivät anna sinun hallita sitä.

Pullot: SodaStream-pullot on erityisesti valmistettu kestämään erittäin suurta painetta, jolle ne altistuvat. Siksi se ei voi kestää ikuisesti. Kun pullon muovi kovettuu liikaa, se ei voi enää laajentua hiilihapotusprosessin aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikissa SodaStreams-pulloissa on viimeinen käyttöpäivä, ja tämä päiväys osoittaa, että pulloa ei saa käyttää tämän päivämäärän jälkeen, koska sen on pystyttävä takaamaan turvallisuutesi. Tämä voi olla erittäin vaarallista, koska pullo voi räjähtää.

Sen takia sinun pitäisi ostaa Sodastream

Kuten voit lukea Sodastream-arvostelustamme, soodakoneen ostamisesta on monia etuja. Varsinkin jos käytät paljon limsaa ja kuohuvaa vettä, huomaat merkittävän eron ostamalla SodaStreamin sen sijaan.

Säästää resursseja

SodaStreamin ostaminen kannattaa varmasti, jos kulutat viikossa paljon virvoitusjuomia ja juomavettä, sillä säästät sekä rahaa että aikaa ja energiaa raahatessasi sitä supermarketista ja automaatista, kun ne ovat tyhjiä.

Terveyden parantaminen

Sodastream ei sinänsä pysty parantamaan terveyttäsi, mutta se pystyy säästämään sinut paljolta sokerilta ja lisäaineilta. Erilaiset soodatiivisteet tai siirapit, joita voit lisätä kotitekoiseen kuohuveteen, sisältävät huomattavasti vähemmän sokeria, mikä todella hyödyttää kehoasi ja yleistä terveyttäsi. On myös mahdollista hankkia sokerittomia siirappivaihtoehtoja, jotta voit valmistaa omia sokerittomia virvoitusjuomia.

Voit myös valmistaa siirappisi itse, jolloin siitä tulee terveellisempää ja luonnollisempaa. Sodastreamin avulla vältät myös pulloissa ja tölkeissä esiintyvän BPA:n, sillä kaikki SodaStream-pullot ovat BPA-vapaita.

Ympäristön säästäminen

Teet myös ympäristölle suuren palveluksen, kun käytät Sodastreamia pullotettujen tai tölkitettyjen virvoitusjuomien ostamisen sijaan, sillä minimoit jätteen syntymisen merkittävästi. Yhdestä hiilihappopullosta voidaan valmistaa jopa 60 litraa kuohuvaa vettä tai virvoitusjuomia. Tällainen hiilihappopullo maksaa noin 100 kruunua, jonka olet ansainnut nopeasti takaisin, verrattuna limupullojen ja tölkkien ostamiseen.

SodaStreamilla on myös oma “kierrätysohjelmansa”, jonka avulla pullot ja hiilihappopatruunat on helppo kierrättää. SodaStream-koneet eivät myöskään käytä sähköä tai paristoja, joten niiden käyttö on erittäin ympäristöystävällistä.

Sodastream-mallien ero

Kuten Sodastreamin arvostelusta näet, niiden koneiden välillä on joitakin eroja. Siksi ei ole väliä, minkä SodaStream-koneen valitset, sillä sen on vastattava tarpeitasi. Jotkin mallit toimivat esimerkiksi sähköllä, toiset taas eivät tarvitse lainkaan virtaa. Useimmat mallit eivät vaadi sähköä, mutta SodaStream Source -malli vaatii, sillä siinä on LED-näyttö hiilihapotuksen määrän asettamista varten, mikä tietenkin vaatii sähköä toimiakseen.

Jotkin koneet ovat myös painavampia kuin toiset, mikä vaikuttaa siihen, kuinka helppo niitä on liikutella, jos haluat säilyttää ne käytön jälkeen. Sodastream-mallit vaihtelevat myös muotoilultaan ja ulkonäöltään, mikä vaikuttaa niihin, jotka haluavat pitää sitä esillä keittiössään ja haluavat sen sopivan hyvin keittiönsä tyyliin. Voit usein valita, minkä värisen Sodastream-koneen haluat. On myös erilaista, ovatko pullot PET-muovia vai lasia. SodaStream Crystalin mukana tulee eksklusiivinen lasipullo, joka sopii yhteen Crystalin kauniin muotoilun kanssa. Lasipullot on helpompi puhdistaa, sillä ne voidaan pestä astianpesukoneessa.

Eri malleissa on myös eroja siinä, voitko itse säätää veden hiilihappopitoisuutta. Voit säätää hiilihapotustasoa muun muassa SodaStream Power- ja SodaStream Source -malleissa.

Yhteistä kaikille koneille on se, että ne ovat välittömästi samanarvoisia, ja niiden hinta vaihtelee suunnittelun ja ominaisuuksien mukaan, ja tietysti myös sen mukaan, kuinka paljon saat kyseisessä paketissa. Tutustu Sodastream-testimme malleihin ja katso, mikä niistä sopii parhaiten tarpeisiisi ja keittiöösi, ja aloita herkullisen kuohuveden ja virvoitusjuomien valmistaminen kotona nopeasti.

Muut hienot virvoitusjuoma-automaatit

Jos haluat kokeilla jotain muuta kuin SodaStreamin soodakoneiden valmistusta, on muitakin valmistajia, jotka valmistavat hienoja sooda- ja kuohuvesikoneita.

Eräs toisen valmistajan soodakone on Aarken soodakone Aarke on ruotsalainen yritys, joka on erikoistunut myös virvoitusjuoma- ja kuohuvesikoneiden valmistukseen tyylikkäässä muotoilussa ja korkeassa laadussa. Nämä koneet ovat myös ympäristöystävällisiä, ja ne voivat pitkällä aikavälillä säästää paljon rahaa virvoitusjuomissa ja soodassa, aivan kuten SodaStreamin koneet.

Tämä automaatti on maailman ensimmäinen virvoitusjuoma-automaatti, jonka kaappi on valmistettu kokonaan ruostumattomasta teräksestä. Siinä on uskomattoman tyylikäs muotoilu, joka sopii mihin tahansa keittiöön. Sitä on saatavana useissa eri väreissä, joten voit valita keittiöön parhaiten sopivan värin. Aarke-virvoitusjuoma-automaatissa on monia loogisia toimintoja. Laitetta käytetään yksinkertaisesti ruuvaamalla pullo koneeseen, painamalla tankoa, kunnes se surisee, ja sinulla on ikioma kotitekoinen kuohuvesi.

Reseptejä soodalle ja kuohuvedelle, joita voit valmistaa SodaStreamilla

Juomavesi kurkun ja limen kera

Voit piristää kuohuvettäsi lisäämällä siihen raikkaan maun. Kurkku ja lime tuovat soodaan virkistävän maun, jota rakastat. Tee tämä resepti kannuun, kun saat vieraita, ja kuohuvesi on varmasti hitti.

Mitä tarvitset:

 • Tanssivettä
 • Kurkut (valitset haluamasi määrän)
 • Pisaroita limen mehua

Miten:

Huuhtele kurkku ja leikkaa se pituussuunnassa ohuiksi, pitkiksi viipaleiksi. Kaada tanssiva vesi lasiin ja lisää kurkkuviipaleet. Lisää lopuksi muutama tippa limemehua, ja sinulla on herkullinen ja energinen kuohuvesi, joka sopii erinomaisesti kuumille kesäpäiville.

Lemonadi

Limonadi on uskomattoman herkullinen juoma, varsinkin kuumina kesäpäivinä, kun haluat vain jotain kylmää ja herkullista juotavaa. Tämä limonadi on uskomattoman raikasta ja lempeän makeaa, josta nautit paljon terassilla auringossa.

Mitä tarvitset:

 • Tanssiva vesi
 • 2 rkl sokeria
 • 2 rkl sitruunamehua

Miten:

Kaada sokeri ja sitruunamehu lasiin. Lisää sitten tanssivaa vettä ja sekoita hetki. Muista olla sekoittamatta heti, sillä sokeri voi aiheuttaa kuohuveden kuplimisen. Odota siis muutama sekunti.

Sooda inkiväärillä ja sitruunalla

Tee oma terveellisempi limsa inkiväärillä ja sitruunalla. Se on sekä herkullista että antaa sinulle terveellistä energiaa päivään.

Mitä tarvitset:

 • 1 litra kuohuvaa vettä
 • ½ dl. extra
 • 10 grammaa inkivääriä
 • 1 sitruunan mehu

Miten:

Aloita sekoittamalla ½ desilitraa vettä, inkivääriä ja sitruunamehua tehosekoittimessa. Sekoita, kunnes inkivääri on liuennut. Kaada mehu siivilän läpi astiaan. Laita mehu sivuun ja anna sen seistä 1-2 tuntia. Lisää inkivääri ja sitruunamehu hitaasti tuoreeseen kuohuveteen. Näin saat herkullisen ja virkistävän juoman, jossa on paljon energiaa ja ravitsevia ainesosia.

Karpalo- ja mustikkasooda

Sen sijaan, että juot tavallista, supermarketista tuttua, sokeripitoista limsaa, kokeile tätä herkullista ja virkistävän terveellistä mansikka- ja mustikkalimsaa, jota voit juoda hyvällä omallatunnolla.

Mitä tarvitset:

 • 100 g pakastettuja mansikoita
 • 100 g pakastettuja mustikoita
 • 1 vaniljatanko
 • ½ rkl hunajaa
 • Vähän vettä

Miten:

Laita pakastemansikat ja mustikat kattilaan miedolla lämmöllä. Anna niiden sulaa hieman ja lisää vaniljatanko ja hunaja. Lisää sitten hieman vettä kattilan pohjalle. Sekoita seos ja varmista, että pakastemarjat ovat täysin sulaneet. Kun olet sulattanut, anna tämän siirapin kypsyä perusteellisesti noin 20 minuuttia. Jäähdytä siirappia hieman jääkaapissa 20 minuutin kuluttua ja kaada se siivilän läpi lasiin, jotta kaikki kokkareet eivät tule mukaan. Laita se takaisin jääkaappiin ja valmista sitten 1 litra kuohuvaa vettä Sodastream-koneella. Kaada siirappi kuohuveteen vähän kerrallaan ja sekoita hyvin. Tarjoile se lasissa jääpalojen kanssa, ja sinulla on nyt hämmästyttävän herkullinen ja luonnollinen sooda, josta kehosi kiittää sinua.

Kuten valmistat oman terveellisemmän siirapin kuohuviinisiirappiin

Kotitekoinen siirappi maistuu upealta, ja se on myös paljon terveellisempää, sillä vältät kaikki epäterveelliset lisäaineet. Jos haluat valmistaa oman terveellisemmän version kolasta, tässä on kolasiirapin resepti, jotta voit nauttia kotitekoista kolaa hyvällä omallatunnolla.

Mitä tarvitset kotitekoiseen kolasiirappiin

 • Kuori 2 appelsiinista
 • 1 limetin kuori
 • 1 sitruunan raastettu kuori
 • Ripaus kanelia
 • Ripaus muskottipähkinää
 • Ripaus tähtianista
 • ½ ripaus kuivattua laventelin kukkaa
 • 2 kpl raastettua inkivääriä
 • 4 cm. vaniljatanko
 • ¼ tl sitruunahappoa
 • 5 dl sokeria
 • 1 rkl. ruskea jauho

Miten:

Aloita keittämällä kattilassa 5 desilitraa vettä kiehuvaksi keskilämmöllä. Lisää appelsiini-, limetti- ja sitruunaraaste. Lisää sitten kaneli, muskottipähkinä, tähtianis, laventeli, inkivääri, vanilja ja sitruunahappo kattilaan, laske lämpö alhaiselle tasolle ja hauduta 20 minuuttia.

Lisää sitten sokeri ja ruskea sokeri tehosekoittimeen tai minisilppuriin ja sekoita ne keskenään pyörittämällä konetta minuutin ajan. Laita kaikki se sitten suureen kulhoon.

Aseta kulhon päälle keittiöpyyhe ja kaada pannun sisältö joukkoon. Anna nesteen valua kankaan läpi ja poista ylimääräinen kuori tai vastaava. Purista kaikki mehu pois teepyyhkeestä.

Sekoita nestettä hitaasti siirappiin noin 15 minuutin ajan nesteen jäähtyessä. Laita valmis siirappi sitten ilmatiiviiseen astiaan ja jäähdytä. Laita jääpaloja lasiin ja lisää hieman siirappia ja sitten kuohuvaa vettä. Sekoita, niin saat kotitekoista kolaa.

FAQ

Mikä SodaStream on paras?

Mielestämme SodaStream Genesis on paras SodaStream, ja pääset nopeasti ja helposti alkuun ostamalla sen Megapack-pakkauksen, jossa on jopa 4 PET-pulloa ja hiilihappopatruuna. Katso lisää tarjouksia testimme loppuosasta.

Voinko säästää rahaa Sodastreamin avulla?

Kyllä, mutta se riippuu siitä, kuinka paljon kulutat limsaa ja kuohuvaa vettä. Säästät kuitenkin 65 kr. jokaista vaihtamaasi hiilihappopatruunaa kohden 100 kr:n edestä verrattuna siihen, että ostaisit saman määrän halvinta limsaa supermarketista. Lue loput hyödyt testistämme.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×